LUPAPISTE PALVELUKUVAUS, PYSYVÄISARKISTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUPAPISTE PALVELUKUVAUS, PYSYVÄISARKISTO"

Transkriptio

1 , PYSYVÄISARKISTO Solita Oy Alvar Aallon katu 5C, Helsinki Åkerlundinkatu 11, Tampere Kiviharjunlenkki 1D, Oulu

2 (10) Sisällysluettelo 1 PALVELUN YLEINEN KUVAUS Palvelun käyttäminen PALVELUN KÄYTTÖOIKEUS Asiakkaan käyttöoikeus Rajoitus Palvelun edelleen luovuttamisesta PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO Palvelun käytön suunnittelu ja TOS-koulutus Tekninen käyttöönotto ja testaus Käyttöönottokoulutus KÄYTTÖYMPÄRISTÖÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET JA YHTEENTOIMIVUUS Tietoliikenneavaukset Liitynnät Aineistorajapinnat ASIAKKAAN AINEISTO Aineiston käsittely ja omistusoikeus Aineiston luovuttaminen Asiakkaalle Lakivelvoitteet TIETOTURVA Kuvaus tietoturvan huomioimisesta Suoritetut auditoinnit TUKIPALVELU JA PALVELUTASOT (SLA)... 9

3 (10) 1 PALVELUN YLEINEN KUVAUS Lupapiste on rakennetun ympäristön sähköiseen asiointiin tehty palvelu, joka on otettavissa käyttöön missä tahansa Suomen kunnassa. Palvelu kattaa tällä hetkellä mm. Rakennusvalvonnan, Yleisten alueiden käytön, Ympäristötoimen ja Maanmittaustoimitusten moduulit. Asiointipalvelu kattaa toiminnot neuvontapalvelusta luvanhaun ja päätöksen toimittamisen kautta luvanvaraisen toiminnan aikaiseen asiointiin, aina hankkeen valmistumiseen saakka. Lupapisteen Tiedonhallinta on asiointipalvelua täydentävä kokonaisuus, joka mahdollistaa tiedonohjaussuunnitelmien hallinnan, sähköisen aineiston vastaanoton arkistointi valmiiksi, haku- ja muut pysyväisarkistotoiminnallisuudet sekä säilytyspalvelut aineiston pitkäaikais- ja pysyväissäilytykseen. Lupapisteen tiedonhallinnan ytimessä on Tiedonohjausjärjestelmä, jossa hallitaan SÄHKE2- määräyksen mukaista tiedonohjaussuunnitelmaa (TOS). Se tarjoaa tiedot kaikkiin arkistointiin ja asianhallintaan liittyville järjestelmille ja palveluille ja ohjaa arkiston syntymistä. Tiedonhallintakokonaisuus mahdollistaa tiedon siirtymisen suoraan sähköisestä asioinnista tai erillisenä tiedostojen tallennuksena skannauksesta. Lupapisteen tiedonhallinnan pysyväisarkistoon kuuluu hakutoiminnallisuudet asioinnissa olevista asiakirjoista sekä erikseen hankittavasta säilytysjärjestelmästä, joka huolehtii asiakirjatietojen pysyväissäilyttämisestä. Pysyväisarkisto vaatii, että kunta hakee Arkistolaitokselta kuntakohtaista päätöstä yksinomaan sähköistä säilyttämistä varten.

4 (10) 1.1 Palvelun käyttäminen Palvelut ovat Asiakkaan käytettävissä osoitteessa Asiakkaan pääkäyttäjälle luovutetaan pääkäyttäjätunnukset. Pääkäyttäjätunnuksilla kirjauduttaessa avautuu palvelun pääkäyttäjänäkymä, jossa voidaan hallita mm. oman organisaation käyttäjiä ja palvelun kuntakohtaista konfiguraatiota. Palvelun käyttäjät kirjautuvat palveluun omilla henkilökohtaisilla viranomaistunnuksillaan palvelun etusivulta. Käyttäjä voi palvelussa mm. Hallita ja julkaista tiedonohjaussuunnitelmia Suorittaa eri kriteerein hakuja pysyväisarkiston sisältöön Katsella ja ladata arkiston sisältöä Tallentaa hakemusten ja hankkeiden asiakirjoja Muuttaa asiakirjojen ja hankkeiden metatietoja Muuntaa sähköisesti vastaanotettuja asiakirjoja arkistokelpoiseen tiedostomuotoon Viranomaiskäyttäjien toiminnallisuuksia voidaan rajoittaa roolin mukaan.

5 (10) 2 PALVELUN KÄYTTÖOIKEUS 2.1 Asiakkaan käyttöoikeus Sopimuksessa sovittavin ehdoin ja rajoituksin ja Sopimuksen mukaisten maksujen täyttä suorittamista vastaan Toimittaja myöntää Asiakkaalle I. oikeuden käyttää Palvelua Sopimuksen voimassaoloajan voimassaolevan palvelukuvauksen tarkoittamalla tavalla Sopijapuolten sopimassa laajuudessa; ja II. oikeuden luovuttaa Asiakkaan Käyttäjille oikeuden käyttää Palvelun osana Asiakkaan Käyttäjille tarjoamia palveluita. Kukin Käyttäjä on oikeutettu käyttöoikeuden saatuaan ottamaan päätelaitteeltaan Internetin kautta yhteyden Toimittajan ilmoittamaan palvelintietokoneeseen ja käyttämään Palvelun Käyttäjille tarkoitettuja osioita. Kukin Käyttäjä on velvollinen (i) hyväksymään kulloinkin voimassaolevat käyttöehdot; (ii) noudattamaan Asiakkaan ja Toimittajan ohjeita; ja (iii) antamaan suostumuksensa sille, että heidän Palvelunsa käyttöä koskevia tietojaan voidaan käsitellä Asiakkaan pääkäyttäjän ja Toimittajan toimesta Sopimuksen mukaisiin tarkoituksiin. Asiakkaalla ja Asiakkaan kanssa kulloinkin samaan kirjanpitolain mukaiseen konserniin kuuluvilla on oikeus käyttää Palvelua viranomaistoiminnassaan. Asiakkaalle ei myönnetä mitään muita käyttöoikeuksia kuin mitä Sopimuksessa ja näissä yleisissä ehdoissa nimenomaisesti määritetään. Asiakkaalle ei toimiteta Palvelun teoskappaleita, vaan kysymyksessä on Internetin välityksellä käytettävä palvelu, johon Toimittaja avaa Asiakkaalle pääsyn Sopimuksen mukaisesti. Asiakas vahvistaa, että Asiakkaalla on ollut tilaisuus tutustua haluamassaan laajuudessa Palveluun ennen Sopimuksen allekirjoitusta. Asiakas on tutustunut Palveluun ja hyväksyy sen sellaisena kuin se on Sopimuksen tekohetkellä. 2.2 Rajoitus Palvelun edelleen luovuttamisesta Asiakkaalla ei ole oikeutta millään tavalla muutoin käyttää, kopioida, muuttaa, edelleen luovuttaa tai edelleen lisensioida Palvelua, kuin mitä tässä sopimuksessa on nimenomaisesti sovittu. Asiakkaalla ei ole oikeutta siirtää tai muutoin allokoida oikeuksiaan tai velvollisuuksiaan ilman Toimittajan etukäteistä kirjallista suostumusta. Kaikki ilman suostumusta tehdyt siirto- tai luovutustoimet ovat mitättömiä.

6 (10) 3 PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO 3.1 Palvelun käytön suunnittelu ja TOS-koulutus Palvelun käyttöönotto alkaa esittelytilaisuudella, jossa Toimittaja esittelee Palvelun sisällön ja kertoo sen käyttöönotosta. Toimittaja esittelee tiedonohjauksen toiminnan ja vaatimukset sekä tarjottavan tiedonohjaussuunnitelman sisällön. 3.2 Tekninen käyttöönotto ja testaus Teknisessä käyttöönotossa Lupapisteen arkistomoduuli kytketään Asiakkaan organisaatioon käyttöön. Samalla tehdään liitynnät ulkoisiin järjestelmiin. Asiakas huolehtii, että omassa ympäristössä tehdään vaaditut tietoliikenneavaukset ja liitettäviin järjestelmiin tehdään tarvittavat muutokset. 3.3 Käyttöönottokoulutus Käyttöönottokoulutuksessa koulutetaan organisaation käyttäjät sähköisen pysyväisarkiston käyttäjiksi. Käyttöönottokoulutus tehdään Palvelun koulutusversiossa. Koulutus koostuu arkistoijakoulutuksesta ja käsittelijäkoulutuksesta. Sen arvioitu kesto on 3-4h. Käyttöönottokoulutus järjestetään asiakkaan tiloissa. Maksimimäärä koulutukseen osallistujia on KÄYTTÖYMPÄRISTÖÄ KOSKEVAT VAATIMUKSET JA YHTEENTOIMIVUUS 4.1 Tietoliikenneavaukset Asiointipalvelun ja asiakkaan tietoverkkojen välillä tarvitaan avaukset, jotta tiedonsiirto asiointipalvelun ja Asiakkaan omien järjestelmien voidaan toteuttaa. Vaadittavat avaukset määritetään käyttöönoton aloituksen yhteydessä. Asiakas vastaa riittävien tietoliikenneyhteyksien avaamisesta. Asiakas on velvollinen tiedottamaan tietoliikenneyhteyksiin tulevat muutokset 1 kk etukäteen. Toimittaja on velvollinen tiedottamaan vaadittavista muutoksista ja uusista tietoliikenneavauksista 1 kk etukäteen.

7 (10) 4.2 Liitynnät Lupapiste-palvelu liitetään Asiakkaan omiin käsittelyjärjestelmiin käyttäen avoimia rajapintoja (KRYSP). Asiakas vastaa, että sillä on käytössään tietojärjestelmissään rajapinnoista Lupapiste-palvelun tukemat versiot. Toimittaja ei vastaa tiedonsiirron toimivuudesta, jos Asiakkaalla on käytössään tukematon versio rajapinnasta. Toimittajan velvollisuus on ilmoittaa muutoksista tuetuissa rajapinnoissa 3 kk etukäteen. 4.3 Aineistorajapinnat Lupapiste-palvelu tarjoaa SÄHKE2-normin vaatimusten mukaiset rajapinnat Palvelun aineiston uloslataukseen. Rajapintaa voidaan hyödyntää esimerkiksi siinä tapauksessa, että arkiston koko sisältö halutaan siirtää toiseen järjestelmään. 5 ASIAKKAAN AINEISTO 5.1 Aineiston käsittely ja omistusoikeus Asiakkaan aineistolla tarkoitetaan aineistoa, jonka Asiakas ja Käyttäjät kirjaavat ja tallentavat Palveluun, tai jonka Lupapiste tai muut järjestelmät Palveluun tuottavat. Asiakkaan aineiston omistusoikeus ja immateriaalioikeudet kuuluvat Asiakkaalle tai kolmannelle osapuolelle kuhunkin aineistoon kohdistuvan lainsäädännön mukaisesti. Asiakkaan aineiston tallentaminen Palveluun ei anna Toimittajalle käyttö-, välitys- tai omistusoikeuksia aineistoon. Toimittajalla on oikeus käyttää Asiakkaan aineistoa vain Sopimuksen mukaiseen tarkoitukseen. Toimittaja ei saa hyödyntää tai luovuttaa aineistoa kolmannelle osapuolelle ilman Asiakkaan kirjallista lupaa. Tällaiseksi luovuttamiseksi katsotaan mm. myynti aineiston myyntipalvelun kautta. Asiakas vastaa Asiakkaan aineistosta ja siitä, ettei Asiakkaan aineisto loukkaa kolmannen osapuolen oikeuksia tai kulloinkin voimassa olevaa lainsäädäntöä. Asiakas vastaa Asiakkaan aineiston sisällön ja käsittelyn lainmukaisuudesta. 5.2 Aineiston luovuttaminen Asiakkaalle Toimittaja luovuttaa Asiakkaan aineiston Asiakkaalle 30 päivän kuluessa Asiakkaan kirjallisesta pyynnöstä. Asiakkaan aineisto metatietoineen luovutetaan yleisesti käytössä olevassa sähköisessä muodossa. Toimittajalla on oikeus veloittaa tietojen keräämisestä, käsittelystä ja luovuttamisesta voimassa olevien veloitusperusteiden mukaisesti.

8 (10) 5.3 Lakivelvoitteet Selvyyden vuoksi todetaan, että Asiakas vastaa kaikista Asiakkaan aineistoon kohdistuvista henkilötieto- ja muun lainsäädännön asettamista velvoitteista, mukaan lukien tarpeettoman henkilörekisterin hävittäminen ja suunniteltu aineiston tuhoaminen säilytysajan päätyttyä. 6 TIETOTURVA 6.1 Kuvaus tietoturvan huomioimisesta Järjestelmä on toteutettu siten, että kaikkien pyyntöjen pääsy- ja käyttöoikeudet tarkastetaan keskitetysti. Oikeus syntyy käyttäjäroolin ja haettavan sisällön mukaisesti. Sovelluksen toteuttamisessa on kiinnitetty huomiota siihen, ettei järjestelmään pääse syntymään tunnettuja haavoittuvuuksia, kuten syöteinjektio- tai XSS-haavoittuvuuksia. Tätä lähestymistapaa tukevat sovelluksen toteuttamiseen valitut kirjastot. Palvelun kehittämisessä tietoturvaohjeena noudatetaan Solitan tietoturvamääräyksiä, jotka pohjautuvat valtionhallinnon tietoturvasuosituksiin (VAHTI). Verkkopalvelun ka ytta jien pyynno t kulkevat edustapalvelun kautta. Edustapalvelin huolehtii pyynto jen ohjaamisesta sivuja tuottavalle palvelimille. Ainoastaan erikseen ma a ritellyt pyynno t va liteta a n sovellukselle. Sovelluspalvelun tehta va on toimia ajoalustana ja rjestelma n liiketoimintalogiikalle seka integraatiopisteena sisa isiin ja ulkoisiin tietola hteisiin. Ja rjestelma n sisa isena tietola hteena ka yteta a n tietokantaa. Järjestelmää voi käyttää ainoastaan salattuja tietoliikenneprotokollia käyttäen. Erityisesti, kaikki käyttäjäautentikaatioon liittyvä ja tunnistautumisen jälkeen tapahtuva liikenne salataan. Loppukäyttäjille tarjottava WWW-sovellus on saatavilla ainoastaan HTTPSyhteydellä. Lupapisteen tarjoamat tiedostopohjaiset integraatiot tarjotaan SFTP-yhteydellä. Pääsy integraatiorajapintoihin suojataan lisäksi IP-pohjaisilla palomuurisäännöillä. Edustapalvelu, sovelluspalvelu ja tietokanta asennetaan omille palvelimilleen. Loppukäyttäjille on avattu tietoliikenneyhteys ainoastaan edustapalvelimille. Lupapisteen ajoalustana on Solita Private Cloud -pilviympäristö. Järjestelmään kuuluvat virtuaalipalvelimet sijoitetaan yksityiseen virtuaalialiverkkoon (VLAN). Kukin palvelin suojataan palomuurilla, joka sallii vain tarvittavat yhteydet. 6.2 Suoritetut auditoinnit Lupapisteen palvelinympäristölle on suoritettu KPMG Oy Ab toimesta tietoturva-auditointi huhtikuussa Auditointi suoritettiin teknisin testein, joissa simuloitiin internetistä päin toimivaa hyökkääjää. Auditoinnin osa-alueita olivat www-sivujen testaus, palvelinten haavoittuvuus- ja murtotestaus sekä palvelinten tietoturva-asetusten analysointi.

9 (10) KPMG:n raportin yhteenvedossa todettiin seuraavaa: Auditoinnissa ei tehty yhta ka a n merkittävää havaintoa. Auditoinnissa tehtiin merkittävästi vähemmän havaintoja kuin muissa vastaavissa auditoinneissa. Tästä voidaan päätellä, että tietoturvaan liittyviin asetuksiin on kiinnitetty huomiota ja tietoturvaan suhtaudutaan asianmukaisella vakavuudella. Lisätietoja tietoturva-auditoinnin tuloksista on saatavissa pyydettäessä. 7 TUKIPALVELU JA PALVELUTASOT (SLA) Solita tarjoaa sopimusaikana Asiakkaalle 2.tason tuen eli ns. pääkäyttäjätuen. Solita antaa Asiakkaan käyttöön myös tukipalvelun puhelinnumeron, johon Asiakkaan nimetty pääkäyttäjä voi soittaa palvelutasomäärityksen mukaisina aikoina. Palvelun verkkopalvelussa on tukilomake, jolla Palvelun Käyttäjät voivat tehdä tukipyyntöjä Palvelun käyttöön liittyen. Tukipalvelut tulee tarjota Asiakkaiden tarpeiden mukaisesti suomen ja ruotsin kielillä. Palvelun palvelutasomääritykset muodostuvat yleisistä palvelun laatua määrittävistä laatumääreistä Palveluaika (P), Käytettävyys (K), Palveluvaste (V) ja Tavoitettavuus (T), joista yhdessä muodostuu palvelutasotavoite. Palvelutaso Palveluaika Tavoitettavuus Ratkaisukyky 1 perustuki P1 arkisin 8-16 T1 Palvelupisteen tulee vastata vähintään 80 % sille tulevista puheluista 2 minuutin kuluessa. R1 ratkaisu:60 % Sähköpostilla tai verkkopalvelun kautta saapuneista palvelupyynnöistä tulee ottaa käsittelyyn 4 tunnin kuluessa palvelupyynnön lähettämisestä. Toimittajan tukipalvelun tulee sisältää mm. seuraavia tukitehtäviä: antaa osaavaa ohjelmistotukea käyttäjien päivittäisissä ongelmissa, etsii parannuskohteita, tekee konfigurointimuutoksia, selvittää sovellusongelmia, tekee perussyyanalyysiä, eskaloi ohjelmistovirheitä ja muita sovellusongelmia erityisasiantuntijoille ja muille tukitiimeille, suorittaa ohjelmistomonitorointia ja ehkäiseviä toimenpiteitä, avustaa sovelluksen

10 (10) määrittelyssä, kehityksessä ja käyttöönotossa, tiedottaa Asiakkaan pääkäyttäjille ja muille erikseen nimetyille tahoille sovelluksen päivityksistä ja muusta ylläpidosta, ohjeistaa ongelmaselvityksessä Asiakkaan ja Tilaajan tukiorganisaatiota, hoitaa palvelupyyntöjen reititystä ja tekee käyttäjätunnuksia, jos siitä on erikseen sovittu. Mikäli tukipalvelut sisältävät käyttövaltuuksien hallinnan tehtäviä, uudet tunnukset tulee toteuttaa ja luovuttaa 4 tunnin kuluessa palvelupyynnöstä.

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelukuvaus. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta. Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelukuvaus. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta. Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.08/2014 3.12.2014 Liite 1, Tiera Sähköinen arkistointi Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki

Lisätiedot

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1 (5) Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1. Yleiskuvaus Kansallisarkiston lakisääteisenä tehtävänä on ottaa vastaan ja säilyttää viranomaisten pysyvästi säilytettävät

Lisätiedot

Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT

Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT 1 Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja toimii asiakkaan vaatimusmäärittelynä Promas-tarjouspyynnön mukaisten palveluiden palvelutasojen määrittelyssä.

Lisätiedot

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus 1. Sopimuksen kohde Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat tehneet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin sopimuksen tietoverkon välityksellä

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta

Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta RAFAELA-hoitoisuusluokitus-jär je 1 Liite 2 : RAFAELA -aineiston elinkaaren hallinta Ohje: Lomake täytetään Tilaajan toimesta ja palautetaan Toimittajalle käyttöoikeussopimuksen mukana. 1. Aineiston omistajuus

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

SÄHKE2-SOVELLUSAUDITOINNIT

SÄHKE2-SOVELLUSAUDITOINNIT 1 (8) Kansallisarkisto SÄHKE2-SOVELLUSAUDITOINNIT PALVELUKUVAUS v. 2.0 (21.2.2013) VERSIOHISTORIA Versio Päivämäärä Tekijä Sisältö 2.0 21.2.2013 Mikko Eräkaski Poistettu toiminta-auditointia koskeva osio

Lisätiedot

Facta Osoiterekisterin ja KRYSP-Osoitteet rajapinnan käyttöönotto

Facta Osoiterekisterin ja KRYSP-Osoitteet rajapinnan käyttöönotto Facta Osoiterekisterin ja KRYSP-Osoitteet rajapinnan käyttöönotto Helsingin kaupunki TARJOUS 288448 1.6.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARJOUKSEN KOHDE... 3 2 FACTA OSOITEREKISTERI... 3 3 KRYSP-OSOITTEET RAJAPINTA...

Lisätiedot

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) -palvelu liittää yrityksen yhden toimipisteen Internetiin. sisältää reitittimen ja Internet-yhteyden sekä näiden ylläpidon ja huoltopalvelut. Palvelu tarjoaa kiinteän kaksisuuntaisen

Lisätiedot

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE 1 (5) HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVA LIITE 1 Johdanto 2 Käsiteltävät henkilötiedot Tämä henkilötietojen käsittelyä koskeva liite ( Liite ) on erottamaton osa Postin SmartShip-tilauskanavaa käyttävän

Lisätiedot

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus 2027/02.08.00.00.00/2016 Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus Solita Oy Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki Åkerlundinkatu 11, 33100 Tampere Torikatu 18, 90100 Oulu 1060155-5 31.10.2016 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

Facta Kuntarekisteri. Facta 4.2 asennus testiin ja tuotantoon. Helsingin kaupunki

Facta Kuntarekisteri. Facta 4.2 asennus testiin ja tuotantoon. Helsingin kaupunki Facta Kuntarekisteri Facta 4.2 asennus testiin ja tuotantoon Helsingin kaupunki TARJOUS 293348 29.1.2016 Helsingin kaupunki Anu Soukki Markku Leinonen Ari Jaakola Lea Salo PL 7015 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Lisätiedot

Facta Kuntarekisteri. Facta asennus testiin ja tuotantoon. Helsingin kaupunki

Facta Kuntarekisteri. Facta asennus testiin ja tuotantoon. Helsingin kaupunki Facta Kuntarekisteri Facta 4.3.2 asennus testiin ja tuotantoon Helsingin kaupunki TARJOUS 298896 3.11.2016 Helsingin kaupunki Anu Soukki Markku Leinonen Ari Jaakola Lea Salo PL 7015 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Lisätiedot

Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen

Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen 2 Sisällys 1 Tukipyyntöjen käsittely... 3 1.1 Tukipalvelun sisältö... 3 1.2 Tukipyynnön lähettäminen... 3 1.3 Kuvan lisääminen tukipyyntöön... 4 2 Etähallintatyökalut...

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

ASIAKKAAN ASIAKIRJATIETOJEN KÄSITTELY JA ARKISTOINTI

ASIAKKAAN ASIAKIRJATIETOJEN KÄSITTELY JA ARKISTOINTI 2018 ASIAKKAAN ASIAKIRJATIETOJEN AUTISMISÄÄTIÖ Anssi Tuomi, tietosuojavastaava AUTISMISÄÄTIÖ Tietosuojaryhmä 2018 Autismisäätiö, tietosuojaryhmä 1(4) SISÄLLYSLUETTELO 1. Mihin tarkoitukseen Autismisäätiö

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisteri- ja tietosuojaseloste 25.5.2018 EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Jyväs-Ateriat Ay Y-tunnus: 1996612-0 Kaakkovuorentie 10, 40320 JYVÄSKYLÄ Tietosuoja-asioista

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS.

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS. Palvelukuvaus 1 LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 1.1 Verkkoturvapalvelu... 3 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 3 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 3 1.2.1 Suodatettava

Lisätiedot

Päivitetty TIETOVERKON JA TIETOJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT

Päivitetty TIETOVERKON JA TIETOJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT Päivitetty 11.5.2017 TIETOVERKON JA TIETOJÄRJESTELMIEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT 2 (5) JOHDANTO Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian (myöhemmin Omnia) tietoverkon ja -järjestelmien sitovat Omnian opiskelijoita

Lisätiedot

Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty Yleistä

Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty Yleistä Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty 13.3.2018 Yleistä Näissä käyttöehdoissa säännellään Helsingin seudun kauppakamarin palveluyhtiön Helsingin Kamari Oy:n julkaiseman KoulutusOnline-palvelun käyttöä.

Lisätiedot

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu 30.4.2018. REKISTERINPITÄJÄ Rekisterinpitäjänä toimii: Tili-Saarimaa

Lisätiedot

Verkkopalkan palvelukuvaus

Verkkopalkan palvelukuvaus 27.1.2012 1 (6) Verkkopalkan palvelukuvaus 27.1.2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Verkkopalkka-palvelun toiminta palkanmaksajalle... 3 3 Verkkopalkan käyttöönotto... 4 4 Verkkopalkka-palvelun

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

Lupapiste-palvelut ovat kuntien rakennetun ympäristön verkkopalveluita, joiden toteutuksesta, kehittämisestä ja levittämisestä Evolta vastaa yhdessä

Lupapiste-palvelut ovat kuntien rakennetun ympäristön verkkopalveluita, joiden toteutuksesta, kehittämisestä ja levittämisestä Evolta vastaa yhdessä Kari Syrjärinne Lupapiste-palvelut ovat kuntien rakennetun ympäristön verkkopalveluita, joiden toteutuksesta, kehittämisestä ja levittämisestä Evolta vastaa yhdessä kumppaniensa kanssa. Lupapiste-palvelut

Lisätiedot

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä

KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Malli: Asiakastietojen käsittely 1 (7) KanTa Asiakastietojen käsittely ja menettelytavat eresepti-palvelua käytettäessä Ohje: Tämän ohjeen kohderyhmä on terveydenhuollon toimintayksikön johto. Ohje on

Lisätiedot

SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT

SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT 1 (9) Kansallisarkisto SÄHKE2-SERTIFIOINTIKRITEERIT SÄILYTYSJÄRJESTELMÄ v. 2.0 (23.4.2015) VERSIOHISTORIA Versio Päivämäärä Tekijä Sisältö 1.0 15.3.2012 Mikko Eräkaski yhteensä 37 vaatimusta 1.1 21.5.2013

Lisätiedot

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki TARJOUS 70214 06.03.2014 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Anu Soukki PL 2205 00099 Helsingin kaupunki anu.soukki@hel.fi eero.saarinen@hel.fi tea.tikkanen@hel.fi

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Visma sovellustuki Tukipyyntöjen lähettäminen

Visma sovellustuki Tukipyyntöjen lähettäminen Visma sovellustuki Tukipyyntöjen lähettäminen 2 Sisällys 1 Tukipyyntöjen käsittely... 3 1.1 Tukipalvelun sisältö... 3 1.2 Tukipyynnön lähettäminen... 3 1.3 Kuvan lisääminen tukipyyntöön... 4 2 Etähallintatyökalut...

Lisätiedot

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot 1. Yleistä Näitä verkkopalvelun käyttöehtoja sovelletaan Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen (jäljempänä Palveluntarjoaja) tuottamaan

Lisätiedot

KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT

KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT 1 KOODIVIIDAKKO OY:N PALVELUITA KOSKEVAT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN YLEISET EHDOT 1. TARKOITUS JA SOVELTAMISALA 1.1. Euroopan Unionin yleisen tietosuoja-asetuksen 2016/679 ( Tietosuoja-asetus ) soveltaminen

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

Pilvipalveluiden arvioinnin haasteet

Pilvipalveluiden arvioinnin haasteet Pilvipalveluiden arvioinnin haasteet Tietoturvallisuus- ja jatkuvuuden hallinnan vaatimukset ICT-hankinnoissa, 12.5.2014 Laura Kiviharju Pilvipalvelut Pilvilaskenta (CloudComputing) tarkoittaa internetissä

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

Smartpost Click & Collect

Smartpost Click & Collect Palvelukuvaus 1 (5) Palvelukuvaus Palvelukuvaus 2 (5) Sisällysluettelo 1 -palvelu... 3 2 Palvelun käyttäminen... 3 3 Ilmoitus noudettavasta lähetyksestä... 3 4 Noutamattomat lähetykset... 3 5 Palvelun

Lisätiedot

OHJE YLEISEEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTUJEN OHJELMISTOJEN HYÖDYNTÄMISESTÄ SOTE- PALVELUISSA

OHJE YLEISEEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTUJEN OHJELMISTOJEN HYÖDYNTÄMISESTÄ SOTE- PALVELUISSA Ohje 2/2017 1(5) OHJE YLEISEEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTUJEN OHJELMISTOJEN HYÖDYNTÄMISESTÄ SOTE- PALVELUISSA Kohderyhmät Voimassaoloaika Julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tarjoajat Yksityisen

Lisätiedot

1. YLEISKUVAUS... 2. 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2. 2.1. Sähköpostipalvelu... 2. 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut...

1. YLEISKUVAUS... 2. 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2. 2.1. Sähköpostipalvelu... 2. 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut... Palvelukuvaus 19.1.2015 1 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 2 1.1. Palvelun rajoitukset... 2 2. PALVELUKOMPONENTIT... 2 2.1. Sähköpostipalvelu... 2 2.2. Sähköpostipalvelun lisäpalvelut... 3 3. TOIMITUS

Lisätiedot

VAPA. Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012

VAPA. Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012 VAPA Sähköisen säilyttämisen palvelu [ESITYSAINEISTO] 29.10.2012 Sisältö VAPA kokonaiskuva Siirto- ja säilytyssopimus Aineiston käyttö VAPAsta Milloin VAPA-asiakkaaksi? VAPAn käyttöönotolla kustannussäästöjä

Lisätiedot

Tietoturvallisuusliite

Tietoturvallisuusliite Tietoturvallisuusliite [Yhteistyökumppanin nimi] STATUS Laatinut: Tarkastanut ja hyväksynyt: Versio no: Tiedoston nimi: Tallennushakemisto: Pvm SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo... 2 1 Määritelmät... 3

Lisätiedot

Kansallisarkisto SÄHKE2-AUDITOINNIT PALVELUKUVAUS. v. 1.0 (18.4.2012)

Kansallisarkisto SÄHKE2-AUDITOINNIT PALVELUKUVAUS. v. 1.0 (18.4.2012) 1 (9) Kansallisarkisto SÄHKE2-AUDITOINNIT PALVELUKUVAUS v. 1.0 (18.4.2012) VERSIOHISTORIA Versio Päivämäärä Tekijä Sisältö 1.0 18.4.2012 Mikko Eräkaski ensimmäinen julkaistu versio 2 (9) Sisältö: 1. Yleistä

Lisätiedot

Liana Technologiesin palveluita koskevat henkilötietojen käsittelyn yleiset ehdot

Liana Technologiesin palveluita koskevat henkilötietojen käsittelyn yleiset ehdot https://docs.google.com/document/d/1vl7kwqdj2dfhgkzqnttrpynkeoq6rwtnb5zrlpv8lbg/edit# 1/7 Page 2/7 1. Tarkoitus ja soveltamisala 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Euroopan unionin yleisen tietosuoja asetuksen 2016/679

Lisätiedot

YTPA Tiedon hyödyntäminen

YTPA Tiedon hyödyntäminen Loppukäyttäjän sovellus YTPA Tiedon hyödyntäminen Tarve tiedolle Valitsee kyseltävälle tiedolle asetettavat rajaukset Lähettää kyselyn lle Vastaanottaa palvelupyynnön Tarkistaa käyttäjän oikeudet kyseltävien

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelun käytettävyys ja sanktiot. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelun käytettävyys ja sanktiot. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta Sopimus -palvelusta Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.08/2014 24.6.2014 Liite 1.1, Palvelun käytettävyys ja sanktiot Palvelun käytettävyys ja sanktiot Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3

Lisätiedot

Suomi.fi -viestit palvelun käyttöönotto Marjut Siintola Digikuntakokeilun verkostotapaaminen

Suomi.fi -viestit palvelun käyttöönotto Marjut Siintola Digikuntakokeilun verkostotapaaminen Suomi.fi -viestit palvelun käyttöönotto 5.9.2017 Marjut Siintola Digikuntakokeilun verkostotapaaminen Esitys vastaa seuraaviin kysymyksiin Mikä ihmeen Suomi.fi -viestit? Miksi se pitää ottaa käyttöön?

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.

SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka REKISTERISELOSTE Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3. Pro-Wellness-potilastietojärjestelmä -tietokanta 18.3.2015 Sivu 1/5 1 Rekisterin nimi 2 Rekisterinpitäjä ProWellness-potilastietojärjestelmä/ SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos Saarikka SoTe kuntayhtymä/perusturvaliikelaitos

Lisätiedot

IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU)

IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) 1 SOVELTAMINEN 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan tietoverkon välityksellä toimitettaviin ohjelmistopalveluihin.

Lisätiedot

Tiedollinen itsemääräämisoikeus ja MyData

Tiedollinen itsemääräämisoikeus ja MyData Tiedollinen itsemääräämisoikeus ja MyData Erityisasiantuntija Tomi Voutilainen JulkICT-osasto Absoluuttisen tiedollisen itsemääräämisoikeuden sisällön hahmottaminen Tiedollinen itsemääräämisoikeus Oikeus

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu:

Lisätiedot

1 www.enterpay.fi/laskuyritykselle SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON LASKU YRITYKSELLE?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN...

Lisätiedot

Tietosuojaseloste / Arska-myyntipalvelun aineistopyynnöt

Tietosuojaseloste / Arska-myyntipalvelun aineistopyynnöt Kuopion kaupunki Selvitys 1 (5) Tietosuojaseloste / Arska-myyntipalvelun aineistopyynnöt Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee Loikka Kontakti ry:n kaikkia palveluja, yhteystietorekisteriä, lipunmyyntiä ja verkkosivustoa.

Tämä tietosuojaseloste koskee Loikka Kontakti ry:n kaikkia palveluja, yhteystietorekisteriä, lipunmyyntiä ja verkkosivustoa. Tietosuojaseloste 22.5.2018 Rekisterinpitäjä: Loikka Kontakti ry Pernajantie 7 a 1, 00550 Helsinki Y-tunnus: 1501379-5 Yhteyshenkilö: Kimmo Alakunnas kimmo.alakunnas@loikka.fi Tämä tietosuojaseloste koskee

Lisätiedot

3.1. DialOk käsittelee Käsiteltäviä tietoja sopimuksen ja Asiakkaalta saatujen kirjallisten ohjeiden mukaisesti.

3.1. DialOk käsittelee Käsiteltäviä tietoja sopimuksen ja Asiakkaalta saatujen kirjallisten ohjeiden mukaisesti. DialOk:n palveluita koskeva henkilö-, välitys- ja sijaintitietojen käsittely 1. Määritelmät Näissä henkilö-, välitys- ja sijaintitietojen käsittelyä koskevissa ehdoissa ( Ehdot ) käytetyillä termeillä

Lisätiedot

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus

Helpten Oy. Tietosuojaseloste Päivitetty: Päivitetty viimeksi Kattavuus Helpten Oy Tietosuojaseloste Päivitetty: 20.5.2018 Päivitetty viimeksi 20.5.2018 Kattavuus Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan Helpten Oy:n tietosuojaperiaatteista, tietoturvaa ja tietosuojaa koskevista

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja. Kela, Kanta-palvelut,

Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja. Kela, Kanta-palvelut, Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja Kela, Kanta-palvelut, 22.6.2016 Valmistautuminen Potilastiedon arkiston käyttöönottoon Tutustu Potilastiedon arkiston verkkokoulun Arkistonhallinta

Lisätiedot

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät]

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät] 1(5) L I I T E 5B T I E T O S U O J A 1. TARKOITUS Tällä tietosuojaliitteellä ( Tietosuojaliite ) [tilaaja] ( Tilaaja ) rekisterinpitäjänä ja käsittelijänä ja [toimittaja] ( Toimittaja ) henkilötietojen

Lisätiedot

Facta Kartta. Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Kaupunkimittaus

Facta Kartta. Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Kaupunkimittaus Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Kaupunkimittaus TARJOUS 66470 13.2.2015 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto, Kaupunkimittausosasto Anu Soukki Rakennusvalvonta Markku Leinonen FACTA TOIMINTOKARTTA

Lisätiedot

1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus Yhteystiedot Puh: ,

1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus Yhteystiedot Puh: , TIETOSUOJASELOSTE EU:n yleinen tietosuoja-asetus 679/2016, III luku 12 artikla Laatimispäivä/päivitetty: 12.2.2019 1. Rekisterinpitäjä Nimi Hevostoiminta Laukki Yksityinen elinkeinonharjoittaja, Y-tunnus

Lisätiedot

Tietohallinto Projektipäällikkö Matti Sairanen. Fujitsu Myyntijohtaja Markku Örn

Tietohallinto Projektipäällikkö Matti Sairanen. Fujitsu Myyntijohtaja Markku Örn Tietohallinto Projektipäällikkö Matti Sairanen Fujitsu Myyntijohtaja Markku Örn Sähköinen asiakirjahallinta Sähköinen työpöytä Dokumenttienhallinta (kuvatut käsittelyprosessit) Asiahallinta Sähköinen arkisto

Lisätiedot

KOULUELEKTRONIIKKA OY:N ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE. Rekisterin rekisterinpitäjä on Kouluelektroniikka Oy, Teuvo Tiusanen

KOULUELEKTRONIIKKA OY:N ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE. Rekisterin rekisterinpitäjä on Kouluelektroniikka Oy, Teuvo Tiusanen KOULUELEKTRONIIKKA OY:N ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE 1 Rekisterinpitäjä Rekisterin rekisterinpitäjä on Kouluelektroniikka Oy, Teuvo Tiusanen (y-tunnus 0597327-4) Rekisteriasioiden yhteyshenkilö

Lisätiedot

Maarit Pirttijärvi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö

Maarit Pirttijärvi Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö Verkkokonsulttipäivä 28.11.2011 Maarit Pirttijärvi j Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Lapin toimintayksikkö www.sosiaalijaterveyspalvelut.fi Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen käyttäjät

Lisätiedot

Käyttöehdot ja evästekäytäntö

Käyttöehdot ja evästekäytäntö Käyttöehdot ja evästekäytäntö Evästekäytäntö Kaikki Lapti Group Oy:n (myöhemmin Lapti) verkkosivustot käyttävät evästeitä. Evästeiksi (keksi/cookie) kutsutaan pieniä tekstitiedostoja, jotka selain voi

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelytarkoitus Rekisterin tietosisältö

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi Henkilötietojen käsittelytarkoitus Rekisterin tietosisältö TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjä Valtiokonttori Sörnäisten rantatie 13 000054 VALTIOKONTTORI Rekisterin nimi Valtiolle.fi - Valtion rekrytointijärjestelmä Henkilötietojen

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOSUOJAPOLITIIKKA. Yhtymähallitus 10.4.2014 41

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOSUOJAPOLITIIKKA. Yhtymähallitus 10.4.2014 41 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio TIETOSUOJAPOLITIIKKA Johdanto Tietosuojapolitiikassa kuvataan henkilöön liittyvien henkilötietojen tai muiden luottamuksellisten tietojen käytön periaatteet ja menetelmät

Lisätiedot

Kainuun Omasote palvelun yleiset käyttöehdot. 1. Yleistä. 2. Palveluntuottajan yhteystiedot. 3. Kolmannen osapuolen palvelut. 4.

Kainuun Omasote palvelun yleiset käyttöehdot. 1. Yleistä. 2. Palveluntuottajan yhteystiedot. 3. Kolmannen osapuolen palvelut. 4. Kainuun Omasote palvelun yleiset käyttöehdot 1. Yleistä Kainuun Omasote -palvelu on Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän (myöhemmin: Kainuun sote) ylläpitämä kuntalaislähtöistä terveydenhuoltoa

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Toimitilojen tietoturva

Toimitilojen tietoturva Toimitilojen tietoturva Toimitilakonseptikoulutus Tuija Lehtinen 18.2.2014 Toimitilaturvallisuus Tarkoittaa toimitilojen fyysistä suojaamista, jonka avulla pyritään turvaamaan organisaation häiriötön toiminta

Lisätiedot

SÄHKE- ja Moreqvaikutukset. dokumenttienhallinnan järjestelmäkehitykseen. Juha Syrjälä, Affecto Finland Oy

SÄHKE- ja Moreqvaikutukset. dokumenttienhallinnan järjestelmäkehitykseen. Juha Syrjälä, Affecto Finland Oy SÄHKE- ja Moreqvaikutukset asian- ja Ju dokumenttienhallinnan järjestelmäkehitykseen Juha Syrjälä, Affecto Finland Oy Affecto Enterprise Information Management -ratkaisujen edelläkävijä Pohjois- Euroopassa

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 15. huhtikuuta 2018 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille...

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) TIETOSUOJASELOSTE Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) Rekisterin/palvelun nimi: Dynasty- asianhallinnan rekisteri Tiedonanto laadittu

Lisätiedot

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Juho Voutila, Tukes 29.1.2019 Esityksen sisältö Rekisteröityminen ja kirjautuminen KemiDigiin Suomi.fi menetelmä Käyttäjätunnus / salasana menetelmä KemiDigin käytön vastuun

Lisätiedot

ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Tietosuojaseloste ANNAsport Oy:n Asiakasrekisterin tietosuojaseloste ANNAsport Oy on sitoutunut hallitsemaan asiakkaidemme ja kumppaniensa henkilötietoja oikealla tavalla. Täällä voit lukea, miten keräämme,

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on rekisterinpitäjän oikeutettu etu tai sopimuksen valmistelu tai sopimuksen täytäntöönpano.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on rekisterinpitäjän oikeutettu etu tai sopimuksen valmistelu tai sopimuksen täytäntöönpano. TIETOSUOJAILMOITUS TYÖNTEKIJÄT EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679), artiklat 13 ja 14 Laatimispäivämäärä: 13.12.2018 1. Rekisterinpitäjä Saimaan ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus 2177546-2 Osoite Skinnarilankatu

Lisätiedot

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki

Maestro Lappeenranta Mannerheiminkatu Lappeenranta. Maestro Helsinki Huopalahdentie Helsinki 1 Uusi asiakasyrityksen käyttäjätunnus MaestroNG-järjestelmään 1 Yleistä... 2 2 Perusta käyttäjäryhmät... 2 3 Lisää käyttäjäryhmille oikeudet... 3 Oikeus sivustoon... 3 Oikeus firmaan... 4 Oikeudet sovelluksiin...

Lisätiedot

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely

WestStar Oy Aleksanterinkatu 17 B Lahti. Liite Henkilötietojen käsittely 1 WestStar Oy 24.5.2018 2223699-7 Aleksanterinkatu 17 B 15110 Lahti Liite Henkilötietojen käsittely 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet 2. Tausta ja tarkoitus 3. Määritelmät 4. Käsittelyn kohde ja tarkoitus

Lisätiedot

Verkkolaskujen arkistointi

Verkkolaskujen arkistointi Verkkolaskujen arkistointi Palvelun kuvaus sivu 1/7 Tiedon asiakirjat: tekijänoikeudet Tämän asiakirjan sisältöä tai mitään sen osaa ei saa jäljentää yrityksenne ulkopuolella ilman Tiedolta etukäteen saatua

Lisätiedot

Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus

Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus 18.4.2017 Johdanto Tämä dokumentti käsittelee hyvinvointisovelluksen toimittajan asiakastestaukseen liittymistä Kuvauksessa ei käsitellä Ammattilaissovelluksia

Lisätiedot

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN

1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU? 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ENTERPAYN YRITYSLASKU?... 3 2 KIRJAUTUMINEN PALVELUUN... 3 3 KÄYTTÄJIEN HALLINNOINTI: KÄYTTÖOIKEUKSIEN MYÖNTÄMINEN... 6 4 MYYNNIN SIIRTO LASKUTUKSEEN... 9 5 LASKUTUSPÄIVÄN MUUTTAMINEN...

Lisätiedot

Oma Reittiopas. Palvelun käyttöehdot. Laadittu 30.11.2012

Oma Reittiopas. Palvelun käyttöehdot. Laadittu 30.11.2012 Oma Reittiopas Palvelun käyttöehdot Laadittu 30.11.2012 Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Palvelun kuvaus... 3 3 Palvelun käyttäminen ja siihen rekisteröityminen... 3 4 Rekisteröintitiedot ja niiden käyttö...

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy Tietosuojaseloste Trimedia Oy www.trimedia.fi info@trimedia.fi +358 44 535 7215 1 Tietosuojaseloste 1. Rekisterin pitäjä Yritys valvoo antamiasi tietoja ja on vastuussa henkilötiedoista tietosuojalain

Lisätiedot

LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva. Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy

LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva. Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy LAURA TM -rekrytointijärjestelmän tietoturva Markku Ekblom Teknologiajohtaja Uranus Oy 17.1.2014 Toimintaympäristö Uranus on Suomessa perustettu, Suomessa toimiva ja suomalaisessa omistuksessa oleva yritys.

Lisätiedot

Tietosuojaseloste / Dynasty 360 dokumentin- ja asianhallinta

Tietosuojaseloste / Dynasty 360 dokumentin- ja asianhallinta Kuopion kaupunki Selvitys 1 (5) Tietosuojaseloste / Dynasty 360 dokumentin- ja asianhallinta Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679)

Lisätiedot

Tietosuojaseloste (5)

Tietosuojaseloste (5) 1.10.2017 1(5) Tietosuojaseloste Tässä tietosuojaselosteesta (jäljempänä tietosuojaseloste ) on kuvattu henkilötietojen käsittelykäytännöt, mukaan lukien kuvaus kerätyistä henkilötiedoista ja niiden käsittelytavoista.

Lisätiedot

DLP ratkaisut vs. työelämän tietosuoja

DLP ratkaisut vs. työelämän tietosuoja DLP ratkaisut vs. työelämän tietosuoja Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät Tampere ARI ANDREASSON, TIETOSUOJAVASTAAVA TIETOSUOJAVASTAAVA ARI ANDREASSON Nykyisiä rooleja: Tampereen kaupungin o työpaikkana:

Lisätiedot

Tietosuojaseloste KasvaNet -oppimisympäristö

Tietosuojaseloste KasvaNet -oppimisympäristö Kuopion kaupunki Selvitys 1 (5) Tietosuojaseloste KasvaNet -oppimisympäristö Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 1 Rekisterin

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot