Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle"

Transkriptio

1 Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä Suunnitteluopas rakentajalle

2 Nykyaikaiseen kotiin kuuluu olennaisena osana ajanmukainen sähköistysratkaisu. Strömfors IHC on kodinohjausjärjestelmä, joka perinteisten sähköisten toimintojen lisäksi tuo uusia ulottuvuuksia kotisi turvallisuuteen, mukavuuteen ja käytettävyyteen. IHC Pohjoismaiden suosituin kodinohjausjärjestelmä Strömfors IHC: ohjaa valaistusta ja muita kodin sähköisiä toimintoja. mahdollistaa helpomman ja huolettomamman asumisen. auttaa säästämään energiankulutuksessa. voi toimia myös rikosilmoitus- ja hälytysjärjestelmänä. on helppo ohjelmoida IHC WIN -ohjelmalla. Edullinen ja helppokäyttöinen IHC-järjestelmä on saatavana asennusvalmiina keskuksena, jossa on mukana kaikki keskeiset talon sähköistyksessä tarvittavat toiminnot. Voit tilata keskuksiin lisätoimintoja asennuspaketeilla, samaan tapaan kuin valitset lisävarusteita uuteen autoon. Siten IHC-keskus voidaan yksilöidä kunkin perheen tarpeita vastaavaksi. IHC-järjestelmän hinta on samaa luokkaa, kuin mitä perheelle tulee maksamaan yksi lomamatka. IHC on investointi pitkälle tulevaisuuteen ja sen tuomasta lisäarvosta voit nauttia joka päivä. Valmiina tulevaisuuteen Vaihtuvissa elämäntilanteissa kotona voi tulla tarvetta muutoksille. Kun talossa on IHC, muutosten tekeminen on helppoa. Koska kodinohjausjärjestelmä on käytössä kymmenien vuosien ajan, ei ole sama, minkä järjestelmän valitset. IHC:n tuottaa monikansallinen Schneider Electric, joten voit luottaa siihen, että varaosia ja tukea on saatavilla pitkälle tulevaisuuteen.

3 IHC-kodinohjauksen suosittuja toimintoja Automaattinen valaistus Valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti haluamissasi tiloissa. Jos haluat sytyttää valot itse, IHC voi huolehtia valojen sammutuksesta, kun tila on tyhjillään. Hälytykset IHC:llä IHC:llä voit toteuttaa vakuutusyhtiöiden hyväksymän rikosilmoitinjärjestelmän. Lisäksi IHC:hen voi kuulua mm. vesivuotohälytys, savuhälytys, jäätymishälytys tai tekninen valvonta. Kotoa poistuminen Kotoa poistuessasi voit yhdellä painalluksella sammuttaa koko talon valot. Samalla IHC voi vähentää ilmanvaihtoa, ja jos aiot olla poissa pitkään, alentaa lämmitystä. Tilanteen mukainen valaistus Voit yhdellä painikkeella ohjata koko tilaan sopivan valaistuksen, esimerkiksi ruokailu- tai tunnelmavalaistus. Kodin hallinta ja etäkäyttö IHC antaa mahdollisuuden valvoa ja ohjata kotisi sähköistystä, joten tiedät aina mitä kotonasi tapahtuu. Kun IHC valvoo, voit itse elää huolettomammin.

4 IHC muistilista Voit käyttää tätä muistilistaa apunasi, kun määritätte sähkösuunnittelijasi kanssa IHC:n toimintoja. Ominaisuudet on selostettu yksityiskohtaisemmin seuraavilla sivuilla. Lisätietoja saat osoitteesta: Ominaisuus Valinta Tilat Mukavuus Kaikkien valojen sammutus (esim. kotoa lähdettäessä) Viivästetty eteis- ja pihavalojen sammutus (poistumisvalaistus) Osittainen valojen sammutus (esim. makuuhuoneesta käsin) Perusvalaistus (esim. kotiin tultaessa) Kulkuvalaistus (esim. yöllä liikuttaessa) Säädettävä valaistus Tilanteen mukainen valaistus Valaistuksen ohjaus kauko-ohjaimella Läsnäolon simulointi Ohjattavat pistorasiat Taloudellisuus Ilmanvaihdon tilanneohjaus Lämmityksen tilanneohjaus Autonlämmityspistorasian ohjaus ulkolämpötilan mukaan Valaistuksen säästötoiminto Turvallisuus Palohälytys Murtohälytys Sireeni (paikallishälytys) Hälytyksen tehostus valaistuksella Vesivuotohälytys Vesiliittymän sulku vesivuototilanteessa Jäätymishälytys Sähkölukkojen ohjaus Turvatoimintojen akkuvarmennus sähkökatkojen varalta Kaikki päälle -toiminto (ns. paniikkipainike) Hallinta GSM-tekstiviestiohjaus Graafinen kodin käyttöliittymä Kodin valvonta ja hallinta Internetin kautta Koodinäppäimistö

5

6 Mukavuus Kaikkien valojen sammutus Talon ulko-ovien läheisyydessä on painikkeet, joista painamalla saadaan talon kaikki valot vaivattomasti sammutettua (ns. kaikki pois -painike). Viivästetty eteis- ja pihavalojen sammutus Kaikki pois -painike sammuttaa kaikki valot, mutta eteisen valot sammuvat vasta lyhyen, ja ulkovalot pitkän viiveen jälkeen. Osittainen valojen sammutus Kaikki pois -painikkeen voi sijoittaa myös talon päämakuuhuoneeseen, jolloin saadaan kerralla sammutettua kaikki valot, kun ollaan jo menty vuoteeseen. Yleensä aivan kaikkia valoja ei oteta mukaan tähän toimintoon, esimerkiksi muihin makuuhuoneisiin voi jäädä valo päälle. Perusvalaistus Kotiin tultaessa voidaan yhdellä painikkeella sytyttää tietyt valaisimet palamaan (ns. perusvalaistus). Tähän kannattaa käyttää valaisimia, joissa on loiste- tai energiansäästölamput. Haluttaessa voidaan määrittää perusvalaistus syttymään vain, jos ulkona on hämärää. Kulkuvalaistus Makuuhuoneesta voidaan sytyttää tietty reittivalaistus, esimerkiksi wc:hen tai ulko-ovelle. Jos reitin varrella olevat valot ovat säädettäviä, ne voidaan ohjata syttymään himmeälle. Säädettävä valaistus Halutut valoryhmät voidaan toteuttaa säädettävinä, jolloin niiden kirkkautta voidaan säätää. Valonsäätö lisää tunnelmallisuutta sekä säästää energiaa ja valolähdettä. Tilanteen mukainen valaistus Jos oleskelutiloissa on paljon säädettäviä ja/tai päälle/pois-ohjattavia valoja, niiden ohjaus kannattaa toteuttaa tilannepainikkeistolla. Tällöin jokaista valoryhmää ei tarvitse säätää erikseen, vaan tilannepainiketta painamalla kaikki valot ohjautuvat ennalta asennettuun kirkkauteen. Tilanteita voivat olla esimerkiksi: ruokailu, tunnelma tai siivous. Tilannepainikkeiston ohella haluttuja valoryhmiä on mahdollista säätää normaalisti.

7 Valaistuksen langaton ohjaus kauko-ohjaimella Kauko-ohjaimella toteutettu valaistuksen ohjaus voi olla miellyttävä lisä esimerkiksi kotiteatterissa. Samalla ohjaimella voidaan ohjata myös verhomoottoreita, valkokangasta tms. Kauko-ohjain sopii hyvin myös päämakuuhuoneeseen, jolloin kaikki pois -ohjaus voidaan tehdä vuoteesta käsin. Läsnäolon simulointi Kun ollaan poissa kotoa ja ulkona tulee hämärää, tietyt valoryhmät syttyvät ja sammuvat automaattisesti, jolloin talo näyttää asutulta ja murtovarkauden riski pienenee. Ohjattavat pistorasiat IHC voi ohjata talon pistorasioita eri tavoin, esimerkiksi silityspistorasiaa voidaan ohjata ajastimella, jolloin päälle unohtunut silitysrauta ei aiheuta tulipaloriskiä. Halutut pistorasiat voidaan ohjata jännitteettömiksi, kun ollaan poissa kotoa. Taloudellisuus Ilmanvaihdon tilanneohjaus Jos IHC ohjaa ilmanvaihtokonetta, sitä voidaan ohjata painikkeilla mistä tahansa päin taloa. Lisäksi ilmanvaihtokone voidaan automaattisesti ohjata minimiin kaikki pois -painiketta painamalla. Järjestelmä voi myös lisätä ilmanvaihtoa automaattisesti, kun se havaitsee, että pesutiloja käytetään. Lämmityksen tilanneohjaus IHC voi ohjata lämmitystä pienemmälle, kun ollaan pitkään poissa kotoa, näin säästetään talon energian kulutuksessa. Ennen kotiin tuloa lämmityksen voi palauttaa edeltä käsin esimerkiksi tekstiviestillä (toiminto edellyttää GSM-varustepakettia). Autonlämmityspistorasian ohjaus ulkolämpötilan mukaan Autonlämmityspistorasiaa voidaan ohjata kellon mukaan, asemoitujen kellonaikojen ulkopuolella pistorasian saa päälle painikkeella. Jos IHC:hen on kytketty ulkotermostaatti, autonlämmitys kytkeytyy päälle vain kylmällä säällä. Valaistuksen säästötoiminto Tiloissa, joissa on liiketunnistin, IHC voi sammuttaa valot, jos se ei havaitse liikettä esimerkiksi 30 minuuttiin. Perusvalaistus voidaan sammuttaa automaattisesti, kun ulkona tulee valoisaa.

8 Turvallisuus Palohälytys Palohälytystilanteessa IHC soittaa sireeniä ja voi lähettää ilmoituksen tekstiviestillä (vaatii GSM-varustepaketin) tai sähköpostiviestillä (vaatii lähiverkkoyksikön). IHC voi samalla sytyttää perusvalaistuksen ja säätää ilmanvaihdon minimiin. Murtohälytys Murtohälytystilanteessa IHC soittaa sireeniä ja voi lähettää ilmoituksen tekstiviestillä (vaatii GSM-varustepaketin) tai sähköpostiviestillä (vaatii lähiverkkoyksikön). Sireeni (paikallishälytys) Sireeni on välttämätön, kun halutaan toteuttaa hälytystoiminnot IHC:llä. Sireenit tulee sijoittaa makuuhuoneiden läheisyyteen, vähintään yksi sireeni kuhunkin kerrokseen. Hälytyksen tehostus valaistuksella Haluttaessa murtohälytystä voidaan tehostaa kaikkia valoja vilkuttamalla. Myös vesivuoto- ja palohälytystä kannattaa tehostaa valaistuksella varsinkin, jos talossa asuu huonokuuloisia henkilöitä. Vesivuotohälytys IHC voi ilmoittaa vesivuodosta esimerkiksi merkkivalolla, tekstiviestillä (vaatii GSM-varustepaketin) tai sähköpostitse (vaatii lähiverkkoyksikön). Vesiliittymän sulku vesivuototilanteessa Vesivuototilanteessa on mahdollista sammuttaa talon vedensyöttö. Tämä edellyttää sähköisesti ohjattavan venttiilin asentamisen talon päävedensyöttöön. Jäätymishälytys Esimerkiksi vapaa-ajan asunnossa voidaan sisälle asentaa termostaatti, joka antaa hälytyksen, jos asetettu lämpötila alittuu. Sähkölukkojen ohjaus IHC voi ohjata sähkölukkoa. Kun samassa järjestelmässä on sähkölukko ja IHC-koodinäppäimistö, voidaan toteuttaa avaimeton sisäänpääsy. Turvatoimintojen akkuvarmennus sähkökatkojen varalta Hälytystoiminnot on mahdollista saada toimimaan myös lyhytkestoisissa sähkökatkoksissa (n. 1 tunti). Toiminto vaatii turvapaketin IHC-keskukseen. Kaikki päälle -toiminto (ns. paniikkipainike) Toiminto sytyttää kaikki valot, mukaan lukien pihavalot. Toiminto voidaan aktivoida esimerkiksi painamalla makuuhuoneessa kahta painiketta samanaikaisesti. Toiminto lisää turvallisuuden tunnetta, jos esimerkiksi ollaan yksin kotona ja kuullaan outoja ääniä.

9 Hallinta GSM-tekstiviestiohjaus IHC voi lähettää tekstiviestejä eri hälytys-, häiriö- tai käyttötilanteissa. Myös tekstiviestein tapahtuva ohjaus, esimerkiksi pihavalojen sytyttäminen tai lämmityksen ohjaus, on mahdollista. Toiminto vaatii GSM-varustepaketin. Graafinen kodin käyttöliittymä IHC-järjestelmään voidaan toteuttaa graafinen käyttöliittymä, jolla voi ohjata ja valvoa IHC-kodinohjausjärjestelmän toimintoja. Käyttöliittymässä voidaan näyttää esimerkiksi IHC:n ohjaamat toiminnot kodin pohjapiirroksessa. Käyttöliittymää voidaan näyttää tietokoneen internet-selaimella. Toiminto vaatii lähiverkkoyksikön. Kodin valvonta ja hallinta internetin kautta Lähiverkkoyksiköllä toteutettua graafista käyttöliittymää voidaan käyttää kotona tietokoneella. Jos IHC on yhdistetty talon internetliittymään, voidaan käyttöliittymä nähdä millä tahansa tietokoneella, jolta on pääsy internetiin. Luvattoman käytön estämiseksi IHC käyttää suojattua yhteyttä, joka vaatii salasanan. Internet-yhteyden kautta IHC voi myös lähettää sähköpostiviestejä, esimerkiksi vesivuotohälytyksen. Koodinäppäimistö Koodinäppäimistöllä voidaan käynnistää ja pysäyttää IHC-hälytysjärjestelmä sekä ohjata sähkölukkoa. Koodinäppäimistöön voidaan ohjelmoida kuusi eri käyttäjäkoodia sekä kullekin koodille yksilölliset kellonajat ja viikonpäivät. Näin voidaan esimerkiksi siivoojan käyttöön antaa koodi, joka toimii vain sovittuna kellonaikana ja viikonpäivänä.

10 Kotisi sähköistäjä Schneider Electric Finland Oy Kysy Strömfors-tuotteita sähköurakoitsijaltasi tai hyvin varustetuista sähköasennusliikkeistä BUTS40107AFI

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

Strömfors IHC. Älykäs sähkönohjausjärjestelmä. Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti

Strömfors IHC. Älykäs sähkönohjausjärjestelmä. Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti Strömfors IHC Älykäs sähkönohjausjärjestelmä Turvallisempi, mukavampi ja taloudellisempi koti 2 Strömfors IHC Useita hyviä syitä hankkia Strömfors IHC Strömfors IHC - Intelligent House Control - on älykäs,

Lisätiedot

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona.

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Olitpa itse kotona tai poissa, Ensto Intro -kodinohjain tuo huolettomuutta asumiseen. 2 Ensto Intro -kodinohjausjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisen ja helpon kotona/poissa

Lisätiedot

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO KUINKA ÄLYKÄS SINUN KOTISI ON? Toisille koti merkitsee lepoa ja rauhaa arjen kiireistä, toisille viihtymistä ystävien, perheen tai harrastusten parissa. Tarpeemme vaihtelevat,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään.

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään. SISÄLLYSLUETTELO 1. EBUS-JÄRJESTELMÄ 3 2. KÄYTTÖOHJE 4 2.1 VALAISTUKSEN OHJAUS 4 2.1.1 Yksittäisten valaistusryhmien ohjaus 4 2.1.2 Tilannevalojen valinta EBUS-kytkimellä 4 2.1.3 Tilannevalojen ohjelmointi

Lisätiedot

ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen.

ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen. ELIT IHC -ohjauskeskukset Helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen. ELIT IHC helpoin ratkaisu nykyaikaisen pientalon sähköistykseen Pientalon rakentajat vaativat tänä päivänä sähköistykseltä

Lisätiedot

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje DIMLITE Daylight Sähkönumero 2604221 Käyttöohje T1 / T2 sisääntulot Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus Tx painikkeesta sytyttää valaistuksen sytytyshetkellä valitsevaan päivänvalotilanteeseen tai viimeisimmäksi

Lisätiedot

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio 1 Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Haluatko mukavamman elämän? liiketunnistimet sytyttävät valot autotalliin, tuulikaappiin ja keittiöön saapuessasi kotiin saat

Lisätiedot

Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta

Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta Ensto Hybriditalon helppoa tehokkuutta Hybriditalossa on järkeä. Ja sitä on etenkin ohjauksessa. Hybriditalo on Enston talotekninen ratkaisu energiatehokkaaseen

Lisätiedot

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen Kodin langaton lukitus- ja hälytysjärjestelmä An ASSA ABLOY Group brand ABLOY CONTROL on kodin langaton lukitusjärjestelmä Helppo asentaa uusiin ja vanhoihin

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu.

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Sonera Vahdin avulla ennakoit, tarkkailet ja tiedät mitä kotonasi tapahtuu Sonera Vahti -palvelun avulla valvot kotisi

Lisätiedot

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi!

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Asukkaan käyttöohje Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Palvelun avulla ohjaat kotisi toimintoja älykkäästi ja tarkkailet energian- ja vedenkulutustasi lähes reaaliaikaisesti. Fortum SmartLiving

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta

Taito Tehdä Turvallisuutta Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä HOME CONTROLLER HOME CONTROLLER HC-0016, HC-WF HELPPOKÄYTTÖINEN KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄ Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

EBTSkodinohjausjärjestelmä

EBTSkodinohjausjärjestelmä 1 Edullinen kokonaisjärjestelmä EBTS-kodinohjausjärjestelmä on kodinohjauksen ja -hallinnan uuden sukupolven kokonaisratkaisu. Automaatio-, turvallisuus-, mittaus-, valaistuksenohjaus- ja kiinteistötietojärjestelmät

Lisätiedot

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje

DIMLITE Single. Sähkönumero Käyttöohje DIMLITE Single Sähkönumero 2604220 Käyttöohje T1 sisääntulo T1 sisääntulo Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus T1 painikkeesta sytyttää valaistuksen viimeisimmäksi aseteltuun tilannearvoon. Toinen lyhyt

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Connect Langattomaan kodinohjaukseen

Connect Langattomaan kodinohjaukseen Connect Langattomaan kodinohjaukseen Joustavaa asumismukavuutta Langaton Strömfors Connect on helppo ja moderni tapa ohjata kodin sähköistystä. Strömfors Connect on tarkoitettu kodin sähkötoimintojen,

Lisätiedot

Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan

Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan Yksi järjestelmä, joka yhdistää sähköisen kodintekniikan ELKO Living System kokoaa yhteen kaikki kotisi AV- ja sähköjärjestelmät. Samalla asumismukavuus nousee täysin uudelle tasolle Kotini on linnani.

Lisätiedot

KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään

KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään Turvallisuus Nuku hyvin. Matkusta huoletta. KNX valvoo. Tarkkaavainen verkosto KNX on aina valppaana, olit sitten nukkumassa tai matkoilla. Älykäs kotiautomaatioverkosto

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

Onnistunut sähköistys, viihtyisä koti

Onnistunut sähköistys, viihtyisä koti Onnistunut sähköistys, viihtyisä koti Sinä voit vaikuttaa kotisi sähkösuunnitteluun. Sinä valitset sohvan ja verhot kotiisi. Miksi et päättäisi myös kotisi sähkökalusteista itse? Kytkimet, pistorasiat

Lisätiedot

Vakio. ominaisuudet ja kytkentäohjeet

Vakio. ominaisuudet ja kytkentäohjeet Vakio ominaisuudet ja kytkentäohjeet SISÄLTÖ Sisältö... 2 TALOMAT... 3 Talomat Vakio... 4 Valaistuksen ohjaus... 7 Yksittäiset valoryhmät... 7 Valaistustilat... 7 Valaistustilojen ohjelmointi... 8 Johdotus...

Lisätiedot

e-sense BrightSwitch

e-sense BrightSwitch e-sense BrightSwitch e-sense BrightSwitch Helppoa valonohjausta BrightSwitch on yksinkertainen, PIR-tunnistimella varustettu valonohjausjärjestelmä. Tunnistin reagoi läsnäoloon ja sytyttää ja sammuttaa

Lisätiedot

tebis-järjestelmä vapaampaan elämiseen

tebis-järjestelmä vapaampaan elämiseen tebis-järjestelmä vapaampaan elämiseen lämmityksen ohjaus puhelimella läsnäolon simulointi verhojen avaaminen murtohälytys tekstiviestinä valojen himmennys kodin ohjaukset internetistä Uudenlaista mukavuutta

Lisätiedot

MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA. FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö

MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA. FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida Sähkö- ja automaatiotekniikka LSKKY 5.12.2013

Lisätiedot

Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa

Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa Yli puolet suomalaisista asuu alueilla, jossa ulkovalaistusta ohjataan C2 SmartLight -ratkaisuilla. Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa C2 SmartLight -elämyskonseptit Valo seuraa kulkijaa

Lisätiedot

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä mittaava pistorasiakytkin sisäkäyttöön 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen

Lisätiedot

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen asumisen edistäjänä. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Kiinteistö- ja rakennusfoorumin media-aamiainen 6.9.2012

Lisätiedot

Selega Tuote Oy ver 8.2.02 8. kesäkuuta 2015. Käyttöohje. Yksinkertaisesti viisas kotiautomaatio

Selega Tuote Oy ver 8.2.02 8. kesäkuuta 2015. Käyttöohje. Yksinkertaisesti viisas kotiautomaatio Selega Tuote Oy ver 8.2.02 8. kesäkuuta 2015 Käyttöohje Yksinkertaisesti viisas kotiautomaatio Käyttöohje, sivu 1 Asuminen pitäisi sujua ilman käsikirjaa. Uudessa talossa on alussa kuitenkin asioita ja

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

TeleCare Solution PALVELUKODEILLE JA KOTIHOIVAAN

TeleCare Solution PALVELUKODEILLE JA KOTIHOIVAAN PALVELUKODEILLE JA KOTIHOIVAAN 02/2014 Miksi kukaan ei vastaa puhelimeen? Elsi Technologies on johtava ammatillisten hoivaratkaisujen tarjoaja ikäihmisten hoivatyön sektorilla. Perustamisvuodestaan 2005

Lisätiedot

ARGUS läsnäolotunnistimet. Energiatehokkaaseen valaistuksen ohjaukseen

ARGUS läsnäolotunnistimet. Energiatehokkaaseen valaistuksen ohjaukseen ARGUS läsnäolotunnistimet Energiatehokkaaseen valaistuksen ohjaukseen Energian käyttö voi lisääntyä dramaattisesti seuraavien 20 vuoden aikana Energiaa säästävien tuotteiden ja ratkaisujen kysyntä on voimakkaassa

Lisätiedot

Nauti uudesta arkielämän vapaudesta!

Nauti uudesta arkielämän vapaudesta! Eltako langatonta talotekniikkaa Koe arkipäivä vuorokauden ympäri uudella tasolla! Enemmän joustavuutta, enemmän turvallisuutta ja enemmän aikaa! Nauti uudesta arkielämän vapaudesta! Mukava tapa aloittaa

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet

Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet Nämä ohjeet on tarkoitettu säätimen loppukäyttäjälle ja ne toimivat sellaisenaan säätimen mallista riippumatta. Säätimessä on kolme eri käyttäjätasoa, joista jokaisessa

Lisätiedot

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua Ajoissa kotiin. Olohuoneen lämpötila: 21 C. Uuden Danfoss Link -sovelluksen avulla voit ohjata kotisi

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

VALLOX CAPTO -LIESIKUVUT JA -TUULETTIMET

VALLOX CAPTO -LIESIKUVUT JA -TUULETTIMET Malli Vallox Capto KTC A Vallox Capto KTC EA Vallox Capto LTC Vallox Capto PTC AC Vallox Capto PTC EC Vallox Capto TTC VALLOX CAPTO -LIESIKUVUT JA -TUULETTIMET Ohjelmistoversio V 1.12.34 - Käytössä 22.1.

Lisätiedot

Edut. Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen. Valaistustaso säätyy automaattisesti säädettävän pöydän korkeuden mukaan

Edut. Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen. Valaistustaso säätyy automaattisesti säädettävän pöydän korkeuden mukaan e-sense ActiLume Edut e-sense ActiLume Työpistekohtainen valaistus avotoimistossa Mahdollisuus yksittäiseen ohjaukseen ja sytytykseen/sammutukseen Keskitetty sammutus mahdollinen Valaistustaso säätyy automaattisesti

Lisätiedot

IHC Sovellusesimerkkejä

IHC Sovellusesimerkkejä IHC Sovellusesimerkkejä Tässä dokumentissa on esitelty esimerkinomaisesti IHC-yksiköiden kytkentöjä valaistuksen ohjaukseen. Esimerkit ovat yhtä lukuunottamatta ns stand alone -kytkentöjä eli yksiköt toimivat

Lisätiedot

TX elektroninen ohjainyksikkö

TX elektroninen ohjainyksikkö TX elektroninen ohjainyksikkö Sivu 1 / 20} 1.0.0 Sisällysluettelo 1.0.0 Sisällysluettelo... 2 2.0.0 Yhteenveto... 3 3.0.0 Toimintojen kuvaus... 4 3.1.0 Käyttäjäasetukset... 4 3.1.1 Toiminta päivällä...

Lisätiedot

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ 1 (8) MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ Made in EU Poland, valmistaja Satel. Micra on aito ammattitason hälytysjärjestelmä omakotitaloihin, verstaisiin, maatalouteen ja muihin pienempiin kohteisiin.

Lisätiedot

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

Selega Tuote Oy ver 8.3.01 6. kesäkuuta 2015. Käyttöohje. Yksinkertaisesti viisas kotiautomaatio

Selega Tuote Oy ver 8.3.01 6. kesäkuuta 2015. Käyttöohje. Yksinkertaisesti viisas kotiautomaatio Selega Tuote Oy ver 8.3.01 6. kesäkuuta 2015 Käyttöohje Yksinkertaisesti viisas kotiautomaatio Käyttöohje, sivu 1 Asuminen pitäisi sujua ilman käsikirjaa. Uudessa talossa on alussa kuitenkin asioita ja

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut

xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut Vakioratkaisut kiinteistöjen toimintojen ohjaukseen Tehokas energianhallinta Schneider KNX -vakioratkaisujen energiatehokkuuden

Lisätiedot

Artic Decor Modernia muotoilua ja varmaa toimivuutta.

Artic Decor Modernia muotoilua ja varmaa toimivuutta. Artic Decor Modernia muotoilua ja varmaa toimivuutta. Puhdasta skandinaavista muotoilua. Artic Decor -sähköasennuskalusteiden linjakkaan kaunis muotoilu on saanut innoituksensa pohjolan luonnosta. Kalusteiden

Lisätiedot

Omakotitalot. Oulun Taikasähkö www.taikasahko.fi info@taikasahko.fi Y-tunnus: 2580444-3

Omakotitalot. Oulun Taikasähkö www.taikasahko.fi info@taikasahko.fi Y-tunnus: 2580444-3 Omakotitalot LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÄ! SISÄLLYS 1 KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄN TURVALLINEN KÄYTTÖ... 3 2 TILANNEOHJAUKSET KOTONA JA POISSA... 4 2.1 Lämpökojeiden pudotus...

Lisätiedot

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE Kiitos, että hankit ilmastointilaitteemme. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolella ennen ilmastointilaitteen käyttöä. SISÄLTÖ Kauko-ohjaimen käsittely...2

Lisätiedot

Avaa ovi älykkääseen kotiin. Älykkäämpi tapa suojata kotisi.

Avaa ovi älykkääseen kotiin. Älykkäämpi tapa suojata kotisi. Avaa ovi älykkääseen kotiin Älykkäämpi tapa suojata kotisi. Smart Living. Älykäs kodin turvajärjestelmä, joka luo huolettomuutta. Yale Smart Living -konsepti on luotu juuri sinun elämääsi sopivaksi - se

Lisätiedot

Oulun kaupunki / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiatehokas kiinteistö. Pekka Karppanen

Oulun kaupunki / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiatehokas kiinteistö. Pekka Karppanen Oulun kaupunki / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiatehokas kiinteistö Pekka Karppanen Valaistus Valaisimien sammuttaminen Yleispätevä ohje valaisimien sammuttamisesta tiloissa on, että jos

Lisätiedot

Älykäs lattialämmitys. Täynnä uusia mahdollisuuksia. Etäohjauksella.

Älykäs lattialämmitys. Täynnä uusia mahdollisuuksia. Etäohjauksella. Älykäs lattialämmitys. Täynnä uusia mahdollisuuksia. Etäohjauksella. Hyödynnä uuden DEVIreg Smart termostaatin ja DEVIsmart -sovelluksen tarjoamat uudet mahdollisuudet. Intelligent solutions with lasting

Lisätiedot

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab NP-2T DL ohje Oy Nylund-Group Ab 5.10.2018 NP-2T DL Ominaisuudet: Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

koe. näe. turvaa. viihdy. helposti.

koe. näe. turvaa. viihdy. helposti. koe. näe. turvaa. viihdy. helposti. viihtyisä koti on toimiva kokonaisuus Juuri sinulle sopivalla järjestelmällä saat viihtyisän ja helposti hallittavan kodin. Kun suunnittelet uutta tai kunnostat vanhaa,

Lisätiedot

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi!

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Asukkaan käyttöohje Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Palvelun avulla ohjaat kotisi toimintoja älykkäästi ja tarkkailet energian- ja vedenkulutustasi lähes reaaliaikaisesti. Fortum SmartLiving

Lisätiedot

apollo ajanvaraus- ja asiakashallintajärjestelmä GOLD M A R K E T

apollo ajanvaraus- ja asiakashallintajärjestelmä GOLD M A R K E T GOLD ajanvaraukseen, asiakashallintaan ja markkinointiin. Dynaaminen Helppokäyttöinen Vaivattomasti ylläpidettävä Edullinen on ratkaisu Online-ajanvarauksella lisäetua palveluun MARKET:ssa asiakkaasi saavat

Lisätiedot

Turvallisuus. Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla

Turvallisuus. Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla Turvallisuus Kodin suojaaminen ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa. Hälytinjärjestelmä S3b-SV IP HD kameralla S3b -SV GSM Hälytinjärjestelmä Sopii kotiin ja pienyrityksiin. Vaatii SIM -kortin 1 Suojaa

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

Kotona kuten ennenkin.

Kotona kuten ennenkin. hea l t h pe rato r Kotona kuten ennenkin. OMAseniori-palvelussa olen kokenut parhaimpana sen, että saan tarvitsemaani tietoa äitini päivän aktiivisuudesta ja unen rytmistä. Yksinasuvan 92 -vuotiaan äidin

Lisätiedot

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN

Ominaisuudet. Pakkauksen sisältö FIN FIN Ominaisuudet ASA-30:tä voidaan käyttää joko hälytysjärjestelmään liitettynä lisäsireeninä tai itsenäisenä sireeninä, joka on liitettyä kaukosäätimeen ja/tai langattomiin tunnistimiin. - Langaton yhteys

Lisätiedot

Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus

Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus 16.10.2018 Sisältö OptiWatti Oy Mikä on OptiWatti? Case-esimerkkejä Tuotekehitysputkessa OptiWatti Oy 2013 Yhtiön perustaminen 2014 Palvelun

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

DELTA. Kytkimet ja pistorasiat

DELTA. Kytkimet ja pistorasiat Kytkimet ja pistorasiat DELTA DELTA isystem Rungot Kerma Toiminto Kerma 1 KYTKIN 6 KYTKIN 7 KYTKIN 1 PAINIKE 1 KYTKIN 6 KYTKIN 7 KYTKIN 1 PAINIKE 5 KYTKIN 6 + 6 KYTKIN 5 + 5 PAINIKE 5 KYTKIN 5 + 5 PAINIKE

Lisätiedot

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104

TALOMAT Light. asennus- ja käyttöohje T104 TALOMAT Light asennus- ja käyttöohje T104 Talomat Light -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 1 kpl kytkinsovitin 2 kpl 4-os talomat -painike 1 kpl 1-os kytkimen asennuskehys 1 kpl

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF DK S FIN N PL 310 784 03 TR 610 top TERMINA 1-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita saa

Lisätiedot

Käyttöohje. Järjestelmä on helppo ohjelmoida ilman työkaluja. Sen tyypillisimmät käyttökohteet ovat asunnot ja muut pienet asennukset.

Käyttöohje. Järjestelmä on helppo ohjelmoida ilman työkaluja. Sen tyypillisimmät käyttökohteet ovat asunnot ja muut pienet asennukset. N94, Rev..0, 5..07, K.H. Käyttöohje ELKO Wireless on johdoton valaistuksen ohjausjärjestelmä. Sen tuotteet kommunikoivat radiosignaaleilla, myös seinien läpi, joten näköyhteyttä tuotteiden välillä ei vaadita.

Lisätiedot

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET Keskitalo Anne Länkinen Pekka 5.11.2013 Suuren osan rakennusten sähköasennuksista muodostavat valaisinryhmien asennukset Valaistusryhmien kaapeleita voidaan asentaa

Lisätiedot

KODIN OHJAUS JA TURVALLISUUS Ensto Smart 02 Ensto Smart Avain kodin sähköiseen maailmaan Ohjattua tekniikkaa ja turvallisuutta Ensto Smart valvoo talon sähköistystä ja ilmoittaa mahdollisista häiriöistä.

Lisätiedot

Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely.

Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely. Valo & Sähkö yksinkertaisesti viisas Kiitos sähkösuunnittelun toimeksiannosta! Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely. Lomake on avattavissa Adobe Reader -ohjelmalla ja sen voi tallentaa.

Lisätiedot

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16 AWADA - ohjausjärjestelmä sisältää ohjelmistot ja laitteistot, ohjelmointipalvelut ja asennuksen. Järjestelmä tarjoaa joustavan manuaalisen ja automaattisen valaistuksen ohjauksen ja valvonnan. Ratkaisulla

Lisätiedot

IHC mallisuunnitelma

IHC mallisuunnitelma IHC mallisuunnitelma Mallisuunnitelma Pääkaavio; Strömfors ELIT IHC 48/6 Taso -sensorit Taso -sähkö ja tele Taso -turvatekniikka ELIT IHC -keskuksen pääkaavio 48-6 v 8.0 Sivu 1 Projekti PAIKKAKUNTA Kohteen

Lisätiedot

e-sense Organic Plug and play

e-sense Organic Plug and play e-sense Organic e-sense Organic Plug and play e-sense Organic on työpaikoille kehitetty langaton valonohjausjärjestelmä. Kaikissa valaisimissa on tunnistin, joka reagoi läsnäoloon ja päivänvaloon. Jokainen

Lisätiedot

Oulun kaupungin päiväkotien energiakisa 2014 / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiankäyttö. 04.09.2014 Pekka Karppanen

Oulun kaupungin päiväkotien energiakisa 2014 / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiankäyttö. 04.09.2014 Pekka Karppanen Oulun kaupungin päiväkotien energiakisa 2014 / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiankäyttö 04.09.2014 Pekka Karppanen Valaistuksen- ja vedenkäyttö Valaisimien sammuttaminen Yleispätevä ohje

Lisätiedot

Picture by: Matti Kolho. 40 vuotta valonohjausta

Picture by: Matti Kolho. 40 vuotta valonohjausta Picture by: Matti Kolho 40 vuotta valonohjausta Energiansäästö Tunnelman luominen Efektivalaistus Helppokäyttöisyys Turvallisuus Valonohjauksen tarpeet Hehkulamppu Yleisin lampputyyppi Helpoin säätää Voidaan

Lisätiedot

Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin. Lisälaitteet Tunstallturvapuhelimeen

Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin. Lisälaitteet Tunstallturvapuhelimeen Kotisiivous Lastenhoito Terveyspalvelut Turvapuhelin Lisälaitteet Tunstallturvapuhelimeen Sisällys Tunstall-turvapuhelin... Turvaa kotona asumiseen... 3 3 Lisälaitteet... Ovihälytin ja yleisanturi... Palovaroitin...

Lisätiedot

EBTS-100 Kodinohjausjärjestelmä

EBTS-100 Kodinohjausjärjestelmä EBTS100 Kodinohjausjärjestelmä Edullinen kokonaisjärjestelmä EBTSkodinohjausjärjestelmä on kodinohjauksen ja hallinnan uuden sukupolven kokonaisratkaisu. Saat nyt automaatio, turvallisuus, mittaus, valaistuksenohjaus

Lisätiedot

Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely.

Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely. Valo & Sähkö yksinkertaisesti viisas Kiitos sähkösuunnittelun toimeksiannosta! Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely. Lomake on avattavissa Adobe Reader -ohjelmalla ja sen voi tallentaa.

Lisätiedot

Talosi pitää sinusta SÄHKÖASENNUKSIA

Talosi pitää sinusta SÄHKÖASENNUKSIA Talosi pitää sinusta Ä L Y K K Ä I T Ä SÄHKÖASENNUKSIA Älykkäitä ja mukavuutta lisääviä sähköasennuksia Älykäs sähköasennusjärjestelmä INELS hallinnoi kotisi toimintoja lämmityksen, ilmastoinnin ja valaistuksen

Lisätiedot

PowerMax. Turvallisiin vuorovaikutteisiin intrgroituihin koteihin. Plug and Protect - vaivaton asennus

PowerMax. Turvallisiin vuorovaikutteisiin intrgroituihin koteihin. Plug and Protect - vaivaton asennus PowerMax Turvallisiin vuorovaikutteisiin intrgroituihin koteihin,, Plug and Protect - vaivaton asennus Reaaliaikainen seuranta järjestelmään liitettävien kameroiden avulla Yhteys muodostettavissa mistä

Lisätiedot

1. Toimintolohkot. 2. Linkittäminen 21.10.2006. Ver 2.4

1. Toimintolohkot. 2. Linkittäminen 21.10.2006. Ver 2.4 Ver 2.4 ELIT IHC 1. Ohjelmointi - linkitys 1.1 Vakiokeskus - vakiotoiminnot 1.1 Toimintolohkojen valintaperusteet 1.2 ELIT toimintolohkokirjasto, tilatoiminnot 1.3 ELIT toimintolohkokirjasto, keskustoiminnot

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

Strömfors Senso. Toimivuutta ja muotoilua nykyaikaisiin tiloihin

Strömfors Senso. Toimivuutta ja muotoilua nykyaikaisiin tiloihin Strömfors Senso Toimivuutta ja muotoilua nykyaikaisiin tiloihin 2 Strömfors Senso tarjoaa vaihtoehtoja Strömfors Senso -kalusteissa ei tarvitse tyytyä tavanomaiseen muotoilun, värien tai toimintojen osalta.

Lisätiedot

KERROSTALOILMANVAIHTO 2019

KERROSTALOILMANVAIHTO 2019 KERROSTALOILMANVAIHTO 2019 VALLOX OY Loimaa Kokonaispinta-ala 13 400 m² Automaattiset levytyökeskukset 3 kpl Särmäysautomaatti CNC-ohjatut särmäyspuristimet Kaksi automaattista jauhemaalauslinjaa Loppukokoonpanolinjat

Lisätiedot

KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä

KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä Koska asunto on kallis sekä rahalliselta että tunnearvoltaan, siitä kannattaa pitää erittäin hyvää huolta tavalla, josta nauttivat sekä

Lisätiedot

Kylmäjärjestelmien etävalvonta

Kylmäjärjestelmien etävalvonta Kylmäjärjestelmien etävalvonta Palvelumme on reaaliaikainen, jonka avulla asiakkaamme kaupan ja kylmäalalla saavat reaaliaikaista tietoa etäkohteista. Mikäli kohteissa tapahtuu jotain poikkeuksellista,

Lisätiedot

OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA. Busch-Installationsbus EIB

OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA. Busch-Installationsbus EIB OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 1 Sisällys Toimivuus ja muotoilu tasapainossa 2 Monitoiminen ohjauspaneeli 4 Toimintovalikoima tuo mukavuutta

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE BONECO P340

KÄYTTÖOHJE BONECO P340 93 KÄYTTÖOHJE BONECO P340 94 YLEISKUVA JA OSIEN NIMET 4 5 1 Suojakansi 1 2 3 2 Esisuodatin 3 Suodatin A341 4 BONECO P340 5 Ohjauspaneeli ja näytöt 95 SISÄLTÖ Yleiskuva ja osien nimet 94 Toimitussisältö

Lisätiedot

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470 Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470 Laitteen yleiskatsaus... 2, 3 Symbolit... 4 Informaatiopainike... 5 Käyttötavat... 6 Lämmityksen päällekytkentä... 7 Huonelämpötila ei täsmää... 8 Lämmitysohjelmasta

Lisätiedot

1.1. Järjestelmän käynnistys

1.1. Järjestelmän käynnistys 1.1. Järjestelmän käynnistys 1. Käyttölaitteen käynnistys Kytke verkkojännite keskuksen virtalähteeseen ja odota noin yksi minuutti. Jos käyttölaitteessa ei ole merkkivaloja tai näytössä on teksti keybus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING. Fl / SE

HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING. Fl / SE HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING Fl / SE 62235 Fl D FIX 01 Neo Basic s5 termostaatin käyttöohje Johdanto Tata laitetta eivät saa käyttää henkilöt (mukaan lukien lapset), joilla on ruumiillisia

Lisätiedot