FCG Suunnittelukeskus Oy HELSINGIN KAUPUNKI LAUTTASAAREN KÄYTTÄJÄKYSELY. Yhteenveto ja johtopäätökset 0100-C8964

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FCG Suunnittelukeskus Oy HELSINGIN KAUPUNKI LAUTTASAAREN KÄYTTÄJÄKYSELY. Yhteenveto ja johtopäätökset 0100-C8964"

Transkriptio

1 FCG Suunnittelukeskus Oy HELSINGIN KAUPUNKI LAUTTASAAREN KÄYTTÄJÄKYSELY Yhteenveto ja johtopäätökset -C..

2 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... OTANTAKYSELY.... Taustatiedot.... Yleisten alueiden hoito ja kunnossapito.... Alueiden arvottaminen.... Alueiden käyttö.... Esteettömyys ja turvallisuus... DIGIUMKYSELY.... Taustatiedot.... Yleisten alueiden hoito ja kunnossapito.... Alueiden arvottaminen.... Alueiden käyttö.... Esteettömyys ja turvallisuus...

3 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C HELSINGIN KAUPUNKI LAUTTASAAREN KÄYTTÄJÄKYSELY YLEISTÄ OTANTAKYSELY. Taustatiedot Lauttasaaren käyttäjäkyselyn alueeseen kuuluvat Lauttasaaren yleiset alueet. Lauttasaaren pohjoisosan läpi kulkee Länsiväylä. Saaren pääkatu, jota pitkin pääsee Helsingin keskustaan, on. Lauttasaaren rakennuskanta muodostuu pääosin kerrostaloista. Omakotitaloja on mm. Isokaaren eteläpuolella ja Katajaharjunniemen rannoilla. Lauttasaaren läpi kulkee myös valtakunnallinen pyörämatkailureitti ja opastettu maisemareitti. Viherrakenteessa merkittävät virkistysalueet ovat rannan viheralueet sekä Vattuniemen ja Lauttasaaren keskiosan erottava Pajalahdenpuisto ja n varren puistot. lehmuskujanteineen muodostaa kaupunkirakenteellisesti merkittävän akselin Lauttasaaren kirkolta meren rantaan. Lauttasaaren käyttäjäkysely tehtiin hengen otantakyselynä.... välisenä aikana. Samaan aikaan tehtiin vastaava kysely myös Internetin välityksellä (ns. Digium-kysely), jonka tulokset käsitellään otantakyselyistä erillään, kohdassa. Otantakyselyyn vastasi henkilöä, eli, %, mikä vastaa HKR:n tekemien kyselyiden tyypillistä vastausprosenttia. Kysely oli jaettu kolmeen osioon, joista ensimmäinen koski ainoastaan viheralueita, toinen ainoastaan katuja, toreja ja aukioita, ja kolmas sekä viheralueita että katuja, toreja ja aukioita. vastaajaa (, %) oli vastannut ensimmäisessä osiossa käyttäen myös katuluetteloa. Toisessa osiossa vastaajaa (, %) oli vastannut käyttäen myös viheralueiden numeroita. Tässä yhteenvedossa olevissa taulukoissa virheelliset vastaukset on hylätty, koska huomattavan moni oli nimennyt saman kohteen sekä viheralueita, että katualueita koskevissa toisiaan vastaavissa kysymyksissä. Kaikki vastaukset ovat kuitenkin näkyvissä työhön liittyvissä kysymyskohtaisissa kaavioissa. Eniten (yli %) vastattiin kysymyksiin a-d,, -, -, ja. Vähiten ( %) vastattiin kysymyksiin e-f,, ja. Vastausprosenteista käy ilmi, että viheralueita koskeviin kysymyksiin vastattiin enemmän kuin vain katu-, aukio tai torialueita koskeviin kysymyksiin. Helsingin aluejakojärjestelmässä Lauttasaari kuuluu eteläiseen suurpiiriin (), Lauttasaaren peruspiiriin (), Lauttasaaren osa-alueeseen (). Helsingin tietokeskuksen tilastotietojen mukaan osa-alueella on asunut.. henkeä (yli -vuotiaat). Näistä, % naisia ja, % miehiä. Kyselyyn vastanneista, % oli naisia ja, % miehiä. Sukupuolijakauma on hieman toisensuuntainen kuin alueella yleensä, erot ovat kuitenkin pienet. Kyselyyn vastanneiden ikäjakauman mukaan --vuotiaita on suhteessa vähemmän kuin - vuotiaita verrattuna alueen tilastoihin.

4 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C kysymyskohtaisesti,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,% a b c d e f g h i j a b c d e f g h Kysymysnumero,% Kaavio. kysymyskohtaisesti. Vastanneiden ikä- ja sukupuolijakauma,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,% ikä Naiset Miehet Naiset.. Miehet..,% Kaavio. Vastanneiden ikä- ja sukupuolijakauma suhteessa alueen tilastollisiin väestösuhteisiin...

5 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Yleisten alueiden hoito ja kunnossapito Lauttasaaren alueista on vastaajien mielestä huolehdittu jokseenkin hyvin. puistoalueilla jokseenkin samaa tai täysin samaa alueiden hyvästä hoidosta on, % vastaajista, luonnonalueilla, % ja katualueilla, % vastaajista. Niukka enemmistö,, % vastaajista, ei ollut tyytyväinen talviajan kunnossapitoon. Eniten puutteita koettiin olevan llä, llä ja llä (,-, % vastaajista). Selvästi epäsiisteimpänä alueena pidettiin a (Nro ). Muista alueista roskaisina ja epäsiisteinä alueina pidettiin ta (Nro ), tä, a (Nro ), a (Nro ) ja Kotkavuorta (Nro ). Huonosti hoidettua kasvillisuutta arvioitiin olevan eniten ssa, Merikylpylänpuistossa sekä Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoissa (Nro ). Liian vähän kalusteita koettiin olevan Merikylpylänpuistossa sekä Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoissa. Katualueilla huonokuntoisimpina pidettiin Vattuniementietä ja tä. Vattuniementiellä erityisesti kuivatuksessa oli ongelmia. Kuivatusongelmia oli myos llä ja llä. Hyvin suunniteltuna ja toimivana katuna pidettiin tä. Myös,, ja saivat hyvin ääniä. Kiireisimmin kunnostusta koettiin tarvitsevan n, n, Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistojen, n, n ja n (Nro ).

6 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset, ja. Rakennusvirasto on huolehtinut yleisistä alueista yleensä hyvin., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri puistot luontoalueet kadut, torit ja aukiot Kaavio. Kysymykset, ja. Rakennusvirasto on huolehtinut yleisistä alueista yleensä hyvin.. Kadut ja jalkakäytävät aurataan ja hiekoitetaan Lauttasaaressa yleensä hyvin, %, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Kadut ja jalkakäytävä aurataan ja hiekoitetaan Itäkeskuksessa ja Marjaniemessä yleensä hyvin.

7 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Auraus ja liukkauden torjunta on hoidettu huonosti seuraavissa kohteissa, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Haahkapolku Hakolahdentie Kajavatie Katajaharjuntie Kiviaidankatu Klaarantie Koillisväylä Koivusaarentie Kuikkarinne Köysikuja Lahnaruohontie Lentokapteenin kuja Lielahdentie Melkonkuja Mustasaarenkuja nrinne ntie Nahkahousunkuja Nahkahousuntie Perttulantie Pohjoiskaari Pohjoisniementie Puistokaari Sotkatie Taivaanvuohenkuja Takaniementie Telkkäkuja Vatakuja Vattuniemenkuja Veneentekijänkuja Veneentekijäntie Viklakuja Wavulinintie Kaavio. Kysymys. Auraus ja liukkauden torjunta on hoidettu huonosti seuraavissa kohteissa. Kysymykset h ja g. Roskaisimmat ja epäsiisteimmät yleiset alueet, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Klaaranpuisto Pohjoiskaarenpuisto Koillisväylän kulmaus Soilanpuisto Lauttasaaren kirkkopuisto Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Kokkapuisto Veneentekijäntien pysäköintialue Haahkakuja Heikkilänpolku Kajavarannantie Kiviaidankatu Lanakuja Laukkaluodonpolku Lemissaarentie nrinne Perttulantie Purjeentekijänkuja Ruukinlahdentie Särkikuja Taivaanvuohenkuja Taivaanvuohentie Takaniementie Vaskiniementie Vaskisalmentie Vattuniemenkuja Veneentekijänkuja Veneentekijäntie, %, %, %, %, % Kaavio. Kysymykset h ja g. Roskaisimmat ja epäsiisteimmät yleiset alueet.

8 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Mitä viheraluetta kuvailisit seuraavasti? g) kasvillisuus on huonosti hoidettu, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Klaaranpuisto Koillisväylän kulmaus npuisto Metsä / - Hakolahdentie Kokkapuisto Kaavio. Kysymys g. Huonosti hoidettu kasvillisuus. Kysymykset f ja f. Alueilla on liian vähän kalusteita., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Länsiväylän viherkaista Klaaranpuisto Pohjoiskaarenpuisto Koillisväylän kulmaus Metsä / - Hakolahdentie Kokkapuisto Taivaanvuohenkuja Hakolahdentie Kajavarannantie Katajaharjuntie Kyyluodontie Lanakuja Lemissaarentie Lounaisväylä nrinne Perttulantie Pohjoiskaari Särkikuja Taivaanvuohenkuja Taivaanvuohentie Vaskiniementie Vattuniemenkuja Veneentekijänkuja Veneentekijäntie Wavulinintie Kaavio. Kysymykset f ja f. Alueilla on liian vähän kalusteita.

9 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset c ja d. Huonokuntoiset ja kuivatukseltaan toimimattomat katualueet., %, % Haahkakuja Haahkapolku Hakolahdenkuja Hakolahdentie Heikkilänpolku Kaakkurikuja Kajavarannantie Kajavatie Katajaharjuntie Kauppaneuvokse Kiviaidankatu Klaarantie Koillisväylä Kuikkarinne Kyyluodontie Lahnaruohontie Lanakuja Lemissaarentie Lielahdentie Lokkikuja Lounaisväylä Maamonlahdentie Mustasaarenkuja nrinne ntie Nahkahousunkuja Nahkahousuntie Perttulantie Pohjoiskaari Purjeentekijänkuj Särkikuja Takaniementie Tallberginpuistoti Vaskisalmenkuja Vaskisalmentie Vatakuja Vattuniemenkuja Veneentekijänkuj Veneentekijäntie Viklakuja Wavulinintie sadeaikana alueelle muodostuu runsaasti lätäköitä, sadevesikaivot eivät vedä jne. huonokuntoinen (esimerkiksi epätasainen kiveys, irronneita reunakiviä, kuluneita penkkejä) Kaavio. Kysymykset c ja d. Huonokuntoiset ja kuivatukseltaan toimimattomat katualueet.. Mitä katualuetta, toria tai aukiota kuvailisit seuraavasti? a) hyvin suunniteltu ja toimiva, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Haahkapolku Hakolahdenkuja Hakolahdentie Kajavarannantie Katajaharjuntie Koillisväylä Kuikkarinne Lahnaruohontie Lanakuja Laukkaniementie Lemissaarentie Lounaisväylä Melojantie ntie Nahkahousuntie Pohjoiskaari Puistokaari Sotkatie Särkiniemenpolku Taivaanvuohentie Takaniementie Vattuniemen puistotie Veneentekijänkaari Veneentekijänkuja Veneentekijäntie Kaavio. Kysymys a. Hyvin suunniteltu ja toimiva katualue.

10 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset ja. Kiireisimmin kunnostusta ja hoitotoimenpiteitä vaativat kohteet., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Gyldeninpuisto Klaaranpuisto Pohjoiskaarenpuisto Koillisväylän kulmaus Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Veneentekijäntien pysäköintialue Särkiniemen p. ja Veijarivuoren Särkiniemenpolku Haahkakuja Hakolahdentie Heikkilänpolku Kajavarannantie Kajavatie Katajaharjuntie Kiviaidankatu Klaarantie Koillisväylä Lahnaruohontie Lanakuja Lemissaarentie Lielahdentie Mustasaarenkuja nrinne ntie Nahkahousuntie Perttulantie Pohjoiskaari Puistokaari Purjeentekijänkuja Sotkatie Taivaanvuohenkuja Taivaanvuohentie Takaniementie Vattuniemenkuja Vattuniemen puistotie Veneentekijänkuja Veneentekijäntie Wavulinintie Kaavio. Kysymykset ja. Kiireisimmin kunnostusta ja hoitotoimenpiteitä vaativat kohteet.. Alueiden arvottaminen Sekä luonnonarvoiltaan, maisemalta ja näkymiltään että historiallisesti arvokkaimpana alueena pidettiin Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja (Nro ). (Nro ) ja (Nro ) nimettiin myös useasti. Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja sekä Länsiulapanniemeä pidettiin paikkoina, jotka tarjoavat hiljaisuutta ja rauhaa. Rauhattomana ja meluisena Merikylpylänpuistoa. Luonnonalueisiin liittyen kysyttiin myös pitäisikö metsiin jättää nykyistä enemmän lahopuuta ja tiheikköjä. Niukka enemmistö (, %) oli väitteestä eri. Samaa väitteen kanssa oli,%. Lauttasaaren helmenä haluttaisiin kehittää Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja. Myös Merikylpylänpuisto sai usean äänen.

11 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset b, d ja e. Kooste viheralueiden arvoista. Laukkaniemen p. ja Laukkaluoto Katajaharjunpuisto Lemissaari / Maamonlahdenranta Katuviheralue Klaaranpuisto Lohiapajanlahti ja Koirakivenniemi Pajalahden puisto, pohjoinen npuisto Lauttasaaren kirkkopuisto Metsä / - Hakolahdentie Pajalahdenpuisto, eteläinen Kokkapuisto Särkiniemen p. ja Veijarivuoren p. maisemallisesti ja näkymiltään miellyttävin luonnonarvoiltaan tärkeä historiallisesti merkittävä Kaavio. Kysymykset b, d ja e. Kooste viheralueiden arvoista. Kysymykset c ja i. Hiljaiset rauhalliset sekä rauhattomat ja meluisat viheralueet., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto, % Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti, %, % Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Koillisväylän kulmaus Soilanpuisto Lauttasaaren kirkkopuisto Metsä / - Hakolahdentie Kokkapuisto Veneentekijäntien pysäköintialue rauhaton ja meluinen (esimerkiksi kaljoittelu, metelöinti) paikka tarjoaa hiljaisuutta ja rauhaa Kaavio. Kysymykset c ja i. Hiljaiset rauhalliset sekä rauhattomat ja meluisat viheralueet.

12 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Metsiin pitäisi jättää nykyistä enemmän lahopuuta ja tiheikköjä., %, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Metsiin pitäisi jättää nykyistä enemmän lahopuuta ja tiheikköjä.. Lauttasaaressa on erityisen hieno kohde, jota tulisi kehittää alueen helmenä., %, %, %, %, % Lemissaari / Maamonlahdenranta Pajalahdenpuisto, eteläinen Särkiniemen p. ja Veijarivuoren p. Katajaharjuntie nrinne ntie Pohjoiskaari Särkikuja Kaavio. Kysymys. Erityisen hieno kohde, jota tulisi kehittää alueen helmenä.

13 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Alueiden käyttö Kyselyyn vastanneet käyttivät itse eniten Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja (Nro ). Myös vanhukset ulkoilevat alueella. Lisäksi vanhusten sanottiin ulkoilevan Lohiapajanlahden ja Koirakivenniemen ympäristössä (Nro). Nuorison sen sijaan mainittiin käyttävän eniten Merikylpylänpuistoa (Nro ). Mukavina kohtauspaikkoina pidettiin Merikylpylänpuistoa, Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja sekä tä. vastanneista oli sitä, että alueella on riittävästi leikki- ja toimintamahdollisuuksia lapsille. Kysymykset, ja. Viheralueiden käyttäjäryhmät. Katajaharjunpuisto Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Gyldeninpuisto Pohjoiskaarenpuisto Koillisväylän kulmaus Soilanpuisto Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Kokkapuisto Veneentekijäntien pysäköintialue Nuoriso Vanhukset Vastaaja itse Kaavio. Kysymykset, ja. Viheralueiden käyttäjäryhmät.

14 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset a ja b. Mukavat kohtauspaikat., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto Gyldeninpuisto Klaaranpuisto Koillisväylän kulmaus Soilanpuisto Kokkapuisto Taivaanvuohenkuja Haahkapolku Hakolahdentie Kaakkurikuja Kajavarannantie Klaarantie Kuikkarinne Kyyluodontie Lahnaruohontie Lanakuja Laukkaluodonpolku Lemissaarentie Lounaisväylä Länsilahdenkuja nrinne ntie Nahkahousunkuja Perttulantie Pohjoiskaari Puistokaari Särkikuja Särkiniemenpolku Takaniementie Vaskiniementie Vattuniemen puistotie Veneentekijänkaari Veneentekijänkuja Viklakuja Kaavio. Kysymykset a ja b. Mukavat kohtauspaikat.. Alueella on riittävästi leikki- ja toimintamahdollisuuksia lapsille, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Alueella on riittävästi leikki- ja toimintamahdollisuuksia lapsille.

15 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Esteettömyys ja turvallisuus Vastanneista mielestä Lauttasaaren reitistöt olivat enimmäkseen riittävän esteettömiä. Selvästi eniten ongelmia oli havaittu llä. Alueella liikkumisen koetaan myös olevan erittäin turvallista (, %). Turvattomaksi alueeksi nimettiin. Monet nimeävät turvattomuuden syyksi ajonopeudet, polkupyörien ja jalankulkijoiden liikkuminen samalla kapealla uralla. Lisäksi turvattomuutta aiheuttavat häiriökäyttäytyminen ja huono valaistus. Alueella koetaan liikkuvan pimeän aikana vähän ihmisiä ja toimistorakentamisen alueet koetaan kolkkoina. Valaistuksen koettiin olevan riittämätön Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoissa (Nro ), ssa (Nro ), Länsiulapanniemessä (Nro ) ja ssa (Nro ) lla (Nro ) ja ssa (Nro ). Erityisesti Isokaarella koettiin olevan heikko näkyvyys.. Kevyen liikenteen reitit Lauttasaaressa ovat enimmäkseen riittävän tasaisia ja helppokulkuisia kaikkien käyttöön, %, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Kevyen liikenteen reitit ovat enimmäkseen riittävän esteettömiä.

16 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Lauttasaaressa on vaikeakulkuisia jalkakäytäviä ja pyöräteitä seuraavissa kohteissa, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Gyldeninpuisto Klaaranpuisto Lohiapajanlahti ja Koillisväylän kulmaus Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijäntien pysäköintialue Särkiniemen p. ja Veijarivuoren Haahkakuja Heikkilänpolku Kaakkurikuja Kajavarannantie Kajavatie Katajaharjuntie Kiviaidankatu Koillisväylä Lahnaruohontie Lemissaarentie Lielahdentie Melkonkuja Pohjoiskaari Puistokaari Taivaanvuohenkuja Taivaanvuohentie Telkkäkuja Veneentekijänkuja Veneentekijäntie Wavulinintie Kaavio. Kysymys. Vaikeakulkuisia jalkakäytäviä ja pyöräteitä on seuraavissa kohteissa.. Lauttasaaren kaduilla ja viheralueilla on yleensä turvallista liikkua, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa, % en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Alueella on yleensä turvallista liikkua.

17 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Koen turvattomuutta Lauttasaaren seuraavissa kohteissa, %, %, %, %, %, %, %, % Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Länsiväylän viherkaista Koillisväylän kulmaus Soilanpuisto Lauttasaaren kirkkopuisto Veneentekijänpuisto Haahkakuja Haahkapolku Katajaharjuntie Koivusaarentie Köysikuja Lemissaarentie Lounaisväylä nrinne ntie Nahkahousuntie Sotkatie Takaniementie Telkkäkuja Vattuniemenkuja Veneentekijäntie Wavulinintie Kaavio. Kysymys. Turvattomuutta koetaan seuraavissa kohteissa. Kysymys j ja e. Alue on huonosti valaistu., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Katuviheralue Lauttasaaren kirkkopuisto Metsä / - Hakolahdentie Köysikuja Haahkakuja Haahkapolku Hakolahdentie Heikkilänpolku Kajavarannantie Katajaharjuntie Klaarantie Koillisväylä Koivusaarentie Kyyluodontie Köysikuja Lanakuja Laukkaluodonpolku Lounaisväylä Maamonlahdentie Melkonkuja Mustasaarenkuja ntie Perttulantie Pohjoiskaari Puistokaari Särkiniemenpolku Taivaanvuohentie Takaniementie Vatakuja Vattuniemenkuja Vattuniemen puistotie Veneentekijäntie Kaavio. Kysymys j ja e. Alue on huonosti valaistu.

18 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Mitä katualuetta, toria tai aukiota kuvailisit seuraavasti? h) alueella on heikko näkyvyys, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Haahkakuja Hakolahdentie Kaakkurikuja Kajavarannantie Kajavatie Katajaharjuntie Koillisväylä Koivusaarentie Kuikkarinne Lahnaruohontie Lanakuja ntie Nahkahousunkuja Perttulantie Pohjoiskaari Pohjoisniementie Puistokaari Ruukinlahdentie Sotkatie Särkikuja Telkkäkuja Vattuniemenkuja Vattuniemen puistotie Viklakuja Wavulinintie Kaavio. Kysymys h. Alueella on heikko näkyvyys.

19 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C DIGIUMKYSELY. Taustatiedot Lauttasaaren Digium-kysely tehtiin Internetin välityksellä Rakennusviraston Internet-sivuilla kevään aikana. Samaan aikaan tehtiin vastaava kysely myös otantana, jonka tulokset käsiteltiin erikseen, kohdassa. Digiumkyselyyn saatiin vastauksia kappaletta. Kysely muodostui samoista osioista ja kysymyksistä kuin otantana lähetetty paperikysely. Digium-kyselyssä ei ollut mahdollista vastata kysymyksiin millä tahansa numerolla, joten virheellisiä vastauksia ei tullut. Eniten (yli %) vastattiin kysymyksiin a-c, -, -,, ja. Vähiten ( %) vastattiin kysymyksiin c-h, ja. Vastausprosenteista käy ilmi, että viheralueita koskeviin kysymyksiin vastattiin enemmän kuin katu-, aukio tai torialueita koskeviin kysymyksiin. Kyselyyn vastanneista, % oli naisia ja miehiä, mikä vastaa otantakyselyn jakaumaa, mutta eroaa jonkin verran tilastollisesta jakaumasta. Digium-kyselyllä on tavoitettu erityisen hyvin --vuotiaat.,%,%,%,%,% kysymyskohtaisesti,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,,,,,,,,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,,%,,% a b c d e f g h i j a b c d e f g h Kysymysnumero,% Kaavio. kysymyskohtaisesti.

20 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Vastanneiden ikä- ja sukupuolijakauma,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,%,% ikä Naiset Miehet Naiset.. Miehet..,% Kaavio. Vastanneiden ikä- ja sukupuolijakauma suhteessa alueen tilastollisiin väestösuhteisiin.... Yleisten alueiden hoito ja kunnossapito Lauttasaaren puisto- ja katualueista on vastaajien mielestä huolehdittu jokseenkin hyvin. Puistoalueilla jokseenkin samaa tai täysin samaa alueiden hyvästä hoidosta on, % vastaajista ja katualueilla vastaajista. Luonnonalueiden hoitoon oli jokseenkin tyytyväisiä, % vastaajista. Niukka enemmistö,, % vastaajista, ei ollut tyytyväinen talviajan kunnossapitoon. Eniten puutteita koettiin olevan llä ja llä. Merikylpylänpuistoa (Nro ) ja tä pidettiin roskaisena ja epäsiistinä. n (Nro ) ja n (Nro ) kasvillisuutta pidettiin huonosti hoidettuna. Lisää kalusteita haluttaisiin erityisesti Merikylpylänpuistoon ja Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoihin (Nro ). Huonokuntoisimpina katualueina pidettiin a ja tä. Sen sijaan kuivatusongelmia koettiin olevan eniten llä. Hyvin suunniteltuna ja toimivana katu-, aukio tai torialueena pidettiin Tallbergin puistotietä sekä Isokaarta. Kiireisimmin kunnostusta vaativiksi alueiksi kohosivat,, Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistot, Merikylpylänpuisto sekä.

21 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset, ja. Rakennusvirasto on huolehtinut yleisistä alueista yleensä hyvin., %, %, %, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa, %, %, % en osaa sanoa olen jokseenkin eri, %, %, % olen täysin eri puistot luonnonalueet kadut, torit ja aukiot Kaavio. Kysymykset, ja. Rakennusvirasto on huolehtinut yleisistä alueista yleensä hyvin.. Kadut ja jalkakäytävät aurataan ja hiekoitetaan Lauttasaaressa yleensä hyvin, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa, % en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Kadut ja jalkakäytävä aurataan ja hiekoitetaan Itäkeskuksessa ja Marjaniemessä yleensä hyvin.

22 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Auraus ja liukkauden torjunta on hoidettu huonosti seuraavissa kohteissa, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Haahkapolku Kiviaidankatu Klaarantie Koillisväylä Kyyluodontie Lahnaruohontie Laukkaniementie Lokkikuja Lounaisväylä ntie Nahkahousuntie Pohjoiskaari Puistokaari Ruukinlahdentie Sotkatie Taivaanvuohentie Telkkäkuja Vaskiniementie Vattuniemenkuja Veneentekijänkaari Viklakuja Wavulinintie Kaavio. Kysymys. Auraus ja liukkauden torjunta on hoidettu huonosti seuraavissa kohteissa. Kysymykset h ja g. Roskaisimmat ja epäsiisteimmät yleiset alueet., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Koillisväylän kulmaus npuisto Lauttasaaren kirkkopuisto Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Veneentekijäntien pysäköintialue Haahkakuja Haahkapolku Kajavarannantie Kiviaidankatu Kyyluodontie Lahnaruohontie Lounaisväylä Perttulantie Pohjoiskaari Purjeentekijänkuja Ruukinlahdentie Vaskisalmenkuja Vaskisalmentie Vattuniemenkuja Vattuniemen puistotie Veneentekijäntie Kaavio. Kysymykset h ja g. Roskaisimmat ja epäsiisteimmät yleiset alueet.

23 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Mitä viheraluetta kuvailisit seuraavasti? g) kasvillisuus on huonosti hoidettu, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Koillisväylän kulmaus npuisto Soilanpuisto Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Kokkapuisto Veneentekijäntien pysäköintialue Kaavio. Kysymys g. Huonosti hoidettu kasvillisuus. Kysymykset f ja f. Alueilla on liian vähän kalusteita., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti npuisto Lauttasaaren kirkkopuisto Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Kokkapuisto Haahkapolku Kajavarannantie Kajavatie Katajaharjuntie Kiviaidankatu Lahnaruohontie Laukkaluodonpolku Laukkaniementie Lemissaarentie Lentokapteenin kuja Maamonlahdentie nrinne Nahkahousuntie Ruukinlahdentie Vattuniemenkuja Veneentekijäntie Wavulinintie Kaavio. Kysymykset f ja f. Alueilla on liian vähän kalusteita.

24 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset c ja d. Huonokuntoiset ja kuivatukseltaan toimimattomat katualueet. % % % Haahkakuja Haahkapolku Hakolahdentie Heikkilänpolku Kaakkurikuja Kajavarannantie Kiviaidankatu Koivusaarentie Kyyluodontie Lahnaruohontie Lanakuja Laukkaluodonpolku Laukkaniementie Lemissaarentie Lentokapteenin kuja Lielahdentie Länsilahdenkuja ntie Puistokaari Purjeentekijänkuja Ruukinlahdentie Sotkatie Särkikuja Takaniementie Vattuniemenkuja Vattuniemen puistotie Veneentekijäntie Wavulinintie sadeaikana alueelle muodostuu runsaasti lätäköitä, sadevesikaivot eivät vedä jne. huonokuntoinen (esimerkiksi epätasainen kiveys, irronneita reunakiviä, kuluneita penkkejä) Kaavio. Kysymykset c ja d. Huonokuntoiset ja kuivatukseltaan toimimattomat katualueet.. Mitä katualuetta, toria tai aukiota kuvailisit seuraavasti? a) hyvin suunniteltu ja toimiva, %, %, %, %, %, %, %, % Haahkapolku Kajavatie Katajaharjuntie Kiviaidankatu Klaarantie Laukkaluodonpolku Lemissaarentie Melkonkuja Nahkahousuntie Perttulantie Pohjoiskaari Puistokaari Särkiniemenpolku Taivaanvuohentie Vattuniemen puistotie Veneentekijänkaari Kaavio. Kysymys a. Hyvin suunniteltu ja toimiva katualue.

25 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset ja. Kiireisimmin kunnostusta ja hoitotoimenpiteitä vaativat kohteet., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto Länsiväylän viherkaista Lohiapajanlahti ja npuisto Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Särkiniemen p. ja Veijarivuoren Haahkakuja Haahkapolku Hakolahdenkuja Heikkilänpolku Katajaharjuntie Kiviaidankatu Koillisväylä Koivusaarentie Kyyluodontie Lahnaruohontie Lanakuja Laukkaniementie Lemissaarentie Lokkikuja Nahkahousunkuja Pohjoiskaari Puistokaari Ruukinlahdentie Sotkatie Vaskiniementie Vattuniemenkuja Vattuniemen puistotie Veneentekijäntie Viklakuja Wavulinintie Kaavio. Kysymykset ja. Kiireisimmin kunnostusta ja hoitotoimenpiteitä vaativat kohteet.. Alueiden arvottaminen Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja (Nro ) pidettiin maisemallisesti miellyttävimpinä sekä luonnonarvoiltaan ja historiallisesti merkittävimpinä alueina. Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja pidettiin myös paikkana, joka tarjoaa hiljaisuutta ja rauhaa. Myös Länsiulapanniemeä (Nro ) pidettiin rauhallisena paikkana. Rauhattomana ja meluisena paikkana pidettiin Merikylpylänpuistoa (Nro ). Luonnonalueisiin liittyen kysyttiin myös pitäisikö metsiin jättää nykyistä enemmän lahopuuta ja tiheikköjä. Mielipiteet jakautuivat melko tasaisesti, sillä vastaajista, % oli väitteestä eri ja, % samaa. Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoista halutaan kehittää Lauttasaaren helmi.

26 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset b, d ja e. Kooste viheralueiden arvoista. Laukkaniemen p. ja Laukkaluoto Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Lemissaari / Maamonlahdenranta Katuviheralue Lohiapajanlahti ja Koirakivenniemi Pajalahden puisto, pohjoinen Lahnalahden p. ja LP Lahnalahti Soilanpuisto Pajalahdenpuisto, eteläinen Veneentekijänpuisto Särkiniemen p. ja Veijarivuoren p. maisemallisesti ja näkymiltään miellyttävin luonnonarvoiltaan tärkeä historiallisesti merkittävä Kaavio. Kysymykset b, d ja e. Kooste viheralueiden arvoista. Kysymykset c ja i. Hiljaiset rauhalliset sekä rauhattomat ja meluisat viheralueet., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Soilanpuisto Lauttasaaren kirkkopuisto Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Veneentekijäntien pysäköintialue paikka tarjoaa hiljaisuutta ja rauhaa rauhaton ja meluinen (esimerkiksi kaljoittelu, metelöinti) Kaavio. Kysymykset c ja i. Hiljaiset rauhalliset sekä rauhattomat ja meluisat viheralueet.

27 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Metsiin pitäisi jättää nykyistä enemmän lahopuuta ja tiheikköjä., %, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Metsiin pitäisi jättää nykyistä enemmän lahopuuta ja tiheikköjä.. Lauttasaaressa on erityisen hieno kohde, jota tulisi kehittää alueen helmenä., %, %, %, % Laukkaniemen p. ja Laukkaluoto Lohiapajanlahti ja Koirakivenniemi Pajalahden puisto, pohjoinen Lahnalahden p. ja LP Lahnalahti Lauttasaaren kirkkopuisto Särkiniemen p. ja Veijarivuoren p. Kaavio. Kysymys. Erityisen hieno kohde, jota tulisi kehittää alueen helmenä.

28 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Alueiden käyttö Eniten käyttäjiä oli Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoilla (Nro ). Kyselyyn vastanneet käyttivät eniten juuri Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja. Vanhusten mainittiin käyttävän eniten Lohiapajanlahtea ja Koirakivenniemeä (Nro ). Nuorison suosiossa on sen sijaan Merikylpylänpuisto (Nro ). Mukavimpana kohtauspaikkana pidettiin Merikylpylänpuistoa ja Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoja., % vastanneista oli sitä, että alueella on riittävästi leikki- ja toimintamahdollisuuksia lapsille. Kysymykset, ja. Viheralueiden käyttäjäryhmät. Katajaharjunpuisto Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti Länsiväylän viherkaista Katuviheralue npuisto Soilanpuisto Lauttasaaren kirkkopuisto Kokkapuisto Veneentekijäntien pysäköintialue Vanhukset Nuoriso Vastaaja Kaavio. Kysymykset, ja. Viheralueiden käyttäjäryhmät.

29 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C Kysymykset a ja b. Mukavat kohtauspaikat., %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Lauttasaaren kirkkopuisto Kokkapuisto Veneentekijäntien pysäköintialue Hakolahdentie Kajavarannantie Katajaharjuntie Kuikkarinne Lanakuja Laukkaluodonpolku Laukkaniementie Lokkikuja nrinne ntie Nahkahousuntie Perttulantie Pohjoiskaari Ruukinlahdentie Särkiniemenpolku Takaniementie Vaskisalmenkuja Vatakuja Vattuniemen puistotie Veneentekijänkaari Veneentekijänkuja Veneentekijäntie Viklakuja Wavulinintie Kaavio. Kysymykset a ja b. Mukavat kohtauspaikat.. Alueella on riittävästi leikki- ja toimintamahdollisuuksia lapsille, %, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Alueella on riittävästi leikki- ja toimintamahdollisuuksia lapsille.

30 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Esteettömyys ja turvallisuus Vastanneista, % mielestä Lauttasaaren reitistöt olivat enimmäkseen riittävän esteettömiä. Ongelmallisimmiksi alueiksi koettiin (Nro ), ja. Alueella liikkumisen koetaan olevan turvallista (, %). Turvattomimpia alueita olivat, (Nro ), Merikylpylänpuisto (Nro ) ja (Nro ). Turvattomuutta aiheuttivat ajonopeudet, liikennekäyttäytyminen ja huono valaistus. Valaistuksen koettiin olevan riittämätön Särkiniemen- ja Veijarivuoren puistoissa (Nro ), ssa, Myllykalliiolla ja Länsiulapanniemellä (Nro ). Heikko näkyvyys koettiin olevan Isokaarella, lla ja llä.. Kevyen liikenteen reitit Lauttasaaressa ovat enimmäkseen riittävän tasaisia ja helppokulkuisia kaikkien käyttöön, %, %, %, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Kevyen liikenteen reitit ovat enimmäkseen riittävän esteettömiä.

31 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Lauttasaaressa on vaikeakulkuisia jalkakäytäviä ja pyöräteitä seuraavissa kohteissa, %, %, %, %, %, %, %, % Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Klaaranpuisto Pohjoiskaarenpuisto Koillisväylän kulmaus npuisto Kokkapuisto Veneentekijäntien pysäköintialue Haahkakuja Heikkilänpolku Katajaharjuntie Koillisväylä Melkonkuja ntie Nahkahousuntie Perttulantie Pohjoiskaari Sotkatie Wavulinintie Kaavio. Kysymys. Vaikeakulkuisia jalkakäytäviä ja pyöräteitä on seuraavissa kohteissa.. Lauttasaaren kaduilla ja viheralueilla on yleensä turvallista liikkua, % olen täysin samaa olen jokseenkin samaa, % en osaa sanoa olen jokseenkin eri olen täysin eri Kaavio. Kysymys. Alueella on yleensä turvallista liikkua.

32 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Koen turvattomuutta Lauttasaaren seuraavissa kohteissa, %, %, %, %, %, % Länsiväylän viherkaista Katuviheralue Pohjoiskaarenpuisto Koillisväylän kulmaus Soilanpuisto Metsä / - Hakolahdentie Kokkapuisto Hakolahdentie Kiviaidankatu Kyyluodontie Laukkaniementie Lemissaarentie Kaavio. Kysymys. Turvattomuutta koetaan seuraavissa kohteissa. Kysymys j ja e. Alue on huonosti valaistu., %, %, %, %, %, %, %, %, %, % Katajaharjunpuisto Länsiväylän p-puoli / Vaskilahti npuisto Metsä / - Hakolahdentie Veneentekijänpuisto Haahkapolku Hakolahdentie Heikkilänpolku Kajavarannantie Kiviaidankatu Koillisväylä Kyyluodontie Köysikuja Lanakuja Laukkaniementie Lounaisväylä Maamonlahdentie nrinne Nahkahousuntie Puistokaari Sotkatie Särkikuja Särkiniemenpolku Takaniementie Vaskisalmenkuja Vattuniemen puistotie Veneentekijänkaari Veneentekijäntie Wavulinintie Kaavio. Kysymys j ja e. Alue on huonosti valaistu.

33 FCG Suunnittelukeskus Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Lauttasaaren käyttäjäkysely -C. Mitä katualuetta, toria tai aukiota kuvailisit seuraavasti? h) alueella on heikko näkyvyys, %, %, %, % Haahkapolku Kajavarannantie Kajavatie Katajaharjuntie Kiviaidankatu Koillisväylä Kyyluodontie Lanakuja Lemissaarentie Lokkikuja ntie Sotkatie Takaniementie Vaskiniementie Vattuniemenkuja Veneentekijäntie Wavulinintie Kaavio. Kysymys h. Alueella on heikko näkyvyys. Liitteet Teemakartat (Otanta- ja Digium-kyselyt yhdistetty) Kysymyskohtaiset suorat jakaumat (CD) Kysymyskohtaiset kaaviot (CD) Avoimet vastaukset (CD) PowerPoint-esitys (Otanta- ja Digium-kyselyt yhdistetty) (CD) FCG Suunnittelukeskus Oy Laatinut: Maria Haikala Maisema-arkkitehti MARK Hyväksynyt: Arja Sippola Yksikön päällikkö, Arkkitehti SAFA

Yleistä. Tiedonkeruuaika Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä 232

Yleistä. Tiedonkeruuaika Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä 232 Lehtisaari-Kuusisaari-Kaskisaari i i i K i käyttäjäkysely 009 1 Yleistä Tiedonkeruuaika 7.9.-1.10.009 Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä Kyselyalue Lehtisaari,

Lisätiedot

Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 2010

Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 2010 Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 0 1 Yleistä Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä 8.8.-.11.0 00 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 68 - Otantakyselyyn saatiin

Lisätiedot

Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä hengen otanta

Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä hengen otanta Katajanokka-Kruunuhaka K k käyttäjäkysely 010 1 Yleistä Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä 1.9.-1.11.010 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 8 - Otantakyselyyn

Lisätiedot

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 285

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 285 Etelä-Vuosaaren käyttäjäkysely 009 ..-8.6.009 Yleistä 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 85 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 7 () - Digium-kyselyyn

Lisätiedot

Tiedonkeruuaika hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 255

Tiedonkeruuaika hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 255 Pasila käyttäjäkysely 009 1 Yleistä Tiedonkeruuaika 1.10.-11.1.009 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely y Vastauksia saatiin yhteensä 55 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 8 (%)

Lisätiedot

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Puistola-Heikinlaakson iki l k käyttäjäkysely 009 Yleistä 3..-8.7.009 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 339 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 30

Lisätiedot

FCG Planeko Oy HELSINGIN KAUPUNKI REIJOLAN KÄYTTÄJÄKYSELY. Yhteenveto ja johtopäätökset 0100-C (tarkastettu)

FCG Planeko Oy HELSINGIN KAUPUNKI REIJOLAN KÄYTTÄJÄKYSELY. Yhteenveto ja johtopäätökset 0100-C (tarkastettu) FCG Planeko Oy HELSINGIN KAUPUNKI REIJOLAN KÄYTTÄJÄKYSELY Yhteenveto ja johtopäätökset -C.. (tarkastettu) FCG Planeko Oy Yhteenveto ja johtopäätökset ().. Reijolan käyttäjäkysely -C SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ...

Lisätiedot

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely kysely 2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely 2010 Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston

Lisätiedot

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta

Lisätiedot

Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset

Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerro kartalla -kyselyssä on annettu palautetta Kulosaaren

Lisätiedot

Siltamäki, Suutarila, Tapulikaupunki, Töyrynummi ALUESUUNNITTELU yhteenveto asukaskyselystä 10/2006, rakennusvirasto, Virpi Vertainen

Siltamäki, Suutarila, Tapulikaupunki, Töyrynummi ALUESUUNNITTELU yhteenveto asukaskyselystä 10/2006, rakennusvirasto, Virpi Vertainen Siltamäki, Suutarila, Tapulikaupunki, Töyrynummi ALUESUUNNITTELU yhteenveto asukaskyselystä 10/2006, rakennusvirasto, Virpi Vertainen Suutarilan aluesuunnittelualueeseen kuuluvat Siltamäen, Suutarilan,

Lisätiedot

Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely kokonaistulokset

Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely kokonaistulokset Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely 2012 - kokonaistulokset Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta Konalan ja Pitäjänmäen alueelle. Kyselyyn

Lisätiedot

SOSIAALIOHJAUKSEN ja SOSIAALITYÖN YKSIKKÖ KAMPIN PALVELUPISTE, Malminkatu 3F voimassa Työntekijöiden puhelinajat arkisin

SOSIAALIOHJAUKSEN ja SOSIAALITYÖN YKSIKKÖ KAMPIN PALVELUPISTE, Malminkatu 3F voimassa Työntekijöiden puhelinajat arkisin SOSIAALIOHJAUKSEN ja SOSIAALITYÖN YKSIKKÖ KAMPIN PALVELUPISTE, Malminkatu 3F voimassa 26.5.2014 Työntekijöiden puhelinajat arkisin 9.00-10.00 ABRAHAMINKATU Gaddis Sanna-Maria Lydman Annette/KortelainenVäisänen

Lisätiedot

Ruoholahti - Lauttasaari (M) - Katajaharju Gräsviken - Drumsö (M) - Enåsen

Ruoholahti - Lauttasaari (M) - Katajaharju Gräsviken - Drumsö (M) - Enåsen 20 Ruoholahti Gräsviken Ruoholahdenranta Gräsvikskajen Ruoholahti - Lauttasaari - Katajaharju Gräsviken - Drumsö - Enåsen Katajaharju Enåsen Lauttasaarentie Katajaharju Lauttasaarentie Enåsen 5.45 5.51

Lisätiedot

KERRO KARTALLA-KYSELY MYLLYPURO, ROIHUPELTO, PUOTINHARJU 2012 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, arkkitehtuuriosasto.

KERRO KARTALLA-KYSELY MYLLYPURO, ROIHUPELTO, PUOTINHARJU 2012 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, arkkitehtuuriosasto. KERRO KARTALLA-KYSELY MYLLYPURO, ROIHUPELTO, PUOTINHARJU 2012, arkkitehtuuriosasto Tekninen raportti Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Kesäkuu 2013 Taloustutkimus Tekninen raportti 2 (8) Sisällysluettelo

Lisätiedot

KERRO KARTALLA-KYSELY JAKOMÄKI, TATTARISUO, TATTARIHARJU Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, arkkitehtuuriosasto.

KERRO KARTALLA-KYSELY JAKOMÄKI, TATTARISUO, TATTARIHARJU Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, arkkitehtuuriosasto. KERRO KARTALLA-KYSELY JAKOMÄKI, TATTARISUO, TATTARIHARJU 2013, arkkitehtuuriosasto Tekninen raportti Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Toukokuu 2014 Taloustutkimus Tekninen raportti 2 (8) Sisällysluettelo

Lisätiedot

KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE. Kirjekysely ja verkkokysely 2011

KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE. Kirjekysely ja verkkokysely 2011 KYSELYTUTKIMUS HELSINGIN KATU- JA VIHERALUEIDEN KÄYTTÄJILLE Kirjekysely ja verkkokysely 2011 Kesä 2011 JOHDANTO Tässä raportissa on tulokset helsinkiläisille kohdistetusta kyselytutkimuksesta, jonka katu-

Lisätiedot

Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma. Asukaskysely 2017 Yhteenveto

Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma. Asukaskysely 2017 Yhteenveto Pakilan ja Tuomarinkylän aluesuunnitelma Asukaskysely 2017 Yhteenveto Yleistä Helsingin kaupungin Kerro kartalla- kyselyssä on annettu palautetta Pakilan ja Tuomarinkylän kaupunginosista. Kysely koostui

Lisätiedot

KERRO KARTALLA-KYSELY KULOSAARI, MUSTIKKAMAA Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, arkkitehtuuriosasto. Tekninen raportti

KERRO KARTALLA-KYSELY KULOSAARI, MUSTIKKAMAA Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, arkkitehtuuriosasto. Tekninen raportti KERRO KARTALLA-KYSELY KULOSAARI, MUSTIKKAMAA 2014, arkkitehtuuriosasto Tekninen raportti Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Elokuu 2014 Taloustutkimus Tekninen raportti 2 (8) Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...

Lisätiedot

LAUTTASAAREN ALUESUUNNITELMA

LAUTTASAAREN ALUESUUNNITELMA LAUTTASAAREN ALUESUUNNITELMA 2011-2020 Helsingin kaupungin rakennusviraston julkaisuja 2010:7 / Katu- ja puisto-osasto Julkaisija: Helsingin kaupungin rakennusvirasto Teksti: Jussi Luomanen, Toni Haapakoski,

Lisätiedot

Yhteenveto Haagan asukaskyselystä Aino Aspiala

Yhteenveto Haagan asukaskyselystä Aino Aspiala Yhteenveto Haagan asukaskyselystä 1.6.2005 Aino Aspiala Haagan asukaskysely lähetettiin syyskuussa 2005 1000 asukkaalle Pohjois-Haagaan, Etelä-Haagaan, Kivihakaan ja Lassilaan. Kyselyyn vastasi yhteensä

Lisätiedot

Keski-Vuosaaren ja Rastilan

Keski-Vuosaaren ja Rastilan Keski-Vuosaaren ja Rastilan asukaskysely 2006 Yhteenveto SUUNNITTELUKESKUS OY 1 (22) Helsinki/MHa 24.11.2006 0100-C7821 Vastauksien ikäjakauma KESKI-VUOSAAREN ASUKASKYSELY YHTEENVETO 1 Johdanto Kysymys

Lisätiedot

Mellunkylän ja Vartiokylän pohjoisosan aluesuunnitelma asukaskyselyn tuloksia

Mellunkylän ja Vartiokylän pohjoisosan aluesuunnitelma asukaskyselyn tuloksia Mellunkylän ja Vartiokylän pohjoisosan aluesuunnitelma asukaskyselyn tuloksia SISÄLTÖ 2 Yleistä 3 Yhteenveto tuloksista 4 Kyselyn rakenne 6 Suunnittelualueen kartta 9 Vastaajien taustatiedot 10 Karttakyselyn

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset

VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS. Kyselyn tulokset VANHUSNEUVOSTON TUNNETTAVUUS Kyselyn tulokset Tampereen ammattikorkeakoulu Raportti Lokakuu 215 Sosionomikoulutus 2 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 AINEISTONHANKINTA... 4 3 TULOKSET... 5 3.1 Tulokset graafisesti...

Lisätiedot

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Taustaksi Esteettömyyskartoituskysely toteutettiin 2.5.- 31.5.2018 välisenä aikana Kyselyn tavoitteena on osaltaan

Lisätiedot

Valolla miellyttävään tulevaisuuteen

Valolla miellyttävään tulevaisuuteen Valolla miellyttävään tulevaisuuteen Valoisa Helsinki kaupungin ulkovalaistuksen tavoitteet Juhani Sandström Valaistuspäällikkö 2.3.2017 Valolla miellyttävään tulevaisuuteen Valoisa Helsinki kaupungin

Lisätiedot

KERRO KARTALLA-KYSELY Pihlajamäki, Pihlajisto ja Savela 2010 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto.

KERRO KARTALLA-KYSELY Pihlajamäki, Pihlajisto ja Savela 2010 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. KERRO KARTALLA-KYSELY Pihlajamäki, Pihlajisto ja Savela 2010, katu- ja puisto-osasto Tekninen raportti Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Toukokuu 2011 Taloustutkimus Tekninen raportti 2 (9) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun tarveselvitys

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun tarveselvitys Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun tarveselvitys Tarveselvitys Osa aluesuunnitelmaa Koskee yleisiä alueita Kadut, torit, aukiot, puistot, metsät ja niityt Aluekokonaisuuden tarkastelussa Kartoitetaan

Lisätiedot

FISKARSIN RUUKIN KYSELYN ANALYYSI 2015

FISKARSIN RUUKIN KYSELYN ANALYYSI 2015 FISKARSIN RUUKIN KYSELYN ANALYYSI 2015 Analyysin on suorittanut Fiskars Oyj 1 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Tulokset... 3 2.1 Taustatietoa vastaajista... 3 2.1.1Vastaajien vuokratilat... 4 2.2.

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

Arvioi seuraavia väittämiä. Puistojen äänimaisemaan sopivat äänet

Arvioi seuraavia väittämiä. Puistojen äänimaisemaan sopivat äänet Kuopiolaisille toteutettiin 28.11.-26.12.2017 karttakysely heidän kokemuksistaan Kuopion ääniympäristöstä. Kysely koostui kysymyksistä hyvän ja huonon ääniympäristön merkityksestä vastaajille sekä kokemuksista

Lisätiedot

1000 TALVIHOITO: KADUT, TORIT, AUKIOT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, LINJA- AUTOPYSÄKIT, PYSÄKÖINTIALUEET Valmistelevat työt

1000 TALVIHOITO: KADUT, TORIT, AUKIOT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, LINJA- AUTOPYSÄKIT, PYSÄKÖINTIALUEET Valmistelevat työt Sivu 1 JOKELAN ALUEURAKKA 2O13 2O17 Tuusulan Jokelan alueurakkaa 2013 2017 koskevaan urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan urakassa esiin tulevia kokonaishintaan kuuluvia tehtäviä hinnoin

Lisätiedot

L a u t t a s a a r i - S e u r a

L a u t t a s a a r i - S e u r a L a u t t a s a a r i - S e u r a ESITYS NIMISTÖNMUUTOKSIKSI LAUTTASAARESSA Lauttasaari-Seura ry. Lauttasaari-Seura esittää seuraavia nimistönmuutoksia Lauttasaaren alueella. Muutokset koskevat katuja,

Lisätiedot

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2. Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2013 Kyselytutkimuksen tulokset 13 kunnassa Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2013 Kyselytutkimuksen tulokset 13 kunnassa Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 13 kunnassa 1382013 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 5 3 Kadut 18 4 Puistojen

Lisätiedot

Tekn.ltk 26.11.2013 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 2013

Tekn.ltk 26.11.2013 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 2013 Tekn.ltk.11.13 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 13 Kysely toteutettiin lähinnä nettikyselynä, paperiversio oli jaettu kunnan viraston toimipisteisiin. Vastauksia tuli netin kautta 9 kpl ja kaksi

Lisätiedot

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 %

Aseta kaupunginosanne identiteetin kannalta annetut vaihtoehdot tärkeysjärjestykseen 26 % 0 % 10 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % Kaupunginosakyselyn vastaukset: Kyselyjä lähetettiin 74 kpl ja vastauksia saatiin 44 kpl. Kyselyn vastausprosentiksi muodostui 59%. Kyselyt lähetettiin Tampereen asukas- ja omakotiyhdistysten puheenjohtajille.

Lisätiedot

SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY Yhteenveto

SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY Yhteenveto SASTAMALAN TURVALLISUUSKYSELY 5. - 23.10.2015 Yhteenveto 2.11.2015 Turvallisuuskyselyn tarkoituksena oli saada kaupungin asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä asuinalueensa turvallisuudesta ja kehittämistarpeista.

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksentulokset18kunnassa Kuopio HeikkiMiettinen&JarnoParviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksentulokset18kunnassa Kuopio HeikkiMiettinen&JarnoParviainen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksentulokset1kunnassa Kuopio..1HeikkiMiettinen&JarnoParviainen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otosjavastaukset 3 Vastaajientaustatiedot 4 2 Yhteenveto

Lisätiedot

SUHTAUTUMINEN PYÖRÄILYN EDISTÄMISEEN HELSINGISSÄ ) Helsingin tavoitteena on edistää pyöräilyä ja parantaa pyöräilyoloja. Miten suhtaudutte pyöräilyn edistämiseen Helsingissä? Oletteko % KAIKISTA vastaajista

Lisätiedot

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAKYSELY Kysely liittyy Laukaan kunnan ja Laukaan Kehitysyhtiö Oy:n keskustan kehittämissuunnitelman laatimiseen

Lisätiedot

Pakilan ja Tuomarinkylän alueen asukaskysely, 2017

Pakilan ja Tuomarinkylän alueen asukaskysely, 2017 Pakilan ja Tuomarinkylän alueen asukaskysely, 2017 Tekninen raportti Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, Arkkitehtuuriosasto Destia Oy Destia Oy Tekninen raportti Sivu 2 / 9 SISÄLLYS 1 YLEISTÄ... 3 2

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio 1..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 Johdanto 2 Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä toteutettiin ensimmäisen kerran

Lisätiedot

Konalan ja Pitäjänmäen aluesuunnitelma, Kuntokartoitus ja tarveselvitys

Konalan ja Pitäjänmäen aluesuunnitelma, Kuntokartoitus ja tarveselvitys Konalan ja Pitäjänmäen aluesuunnitelma, Kuntokartoitus ja tarveselvitys Suunnittelualue Konala Pitäjänmäki Kuntokartoituksen ja tarveselvityksen sisältö Ote kuntokartoituksen paikkatietoaineistosta. Työ

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Ylä-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma

Ylä-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma Ylä-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma Yhteenveto Iisalmessa, Kiuruvedellä, Lapinlahdella ja Pielavedellä tehdyistä asukas- ja koululaiskyselyistä KYSELYT JA HAASTATTELUT Asukas- ja koululaiskyselyt

Lisätiedot

TURVALLISESTI JÄRVENPÄÄSSÄ. erikoissuunnittelija Tero Seitsonen Lasten ja nuorten & Sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualueet

TURVALLISESTI JÄRVENPÄÄSSÄ. erikoissuunnittelija Tero Seitsonen Lasten ja nuorten & Sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualueet TURVALLISESTI JÄRVENPÄÄSSÄ erikoissuunnittelija Tero Seitsonen Lasten ja nuorten & Sivistyksen ja vapaa-ajan palvelualueet ALUEELLINEN TERVEYS- JA HYVINVOINTITUTKIMUS Yleistä Toteutettiin vuosien 2013-2015

Lisätiedot

Arjen turva kysely. Pyhtään asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma

Arjen turva kysely. Pyhtään asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma Arjen turva kysely Pyhtään asukkaiden vastaukset EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma 8.2.2013 1 Vastaajia yhteensä 39 Vastaajien tausta Vastaajien lkm %-osuus vastaajista Naisia 31

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita.

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita. 12.3.2015 HOITOTASON MÄÄRITTELY 2015 1/5 Lumen poisto Aloitetaan, kun lunta on Aloitetaan, kun lunta on kertynyt enintään 3 cm. kertynyt enintään 5 cm. Aurataan ennen asuntokatuja. Polanteen poisto Polanteet

Lisätiedot

Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2014

Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 2014 Kaupunki- ja kuntapalvelut Espoossa 0 Valtuustoseminaari..0 Kaupunkikehitysyksikkö Tuula Miettinen/Teuvo Savikko Lähde: FCG Kaupunkilaisten tyytyväisyys palveluihin kasvussa Espoolaisten tyytyväisyys kaupungin

Lisätiedot

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska

Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska Ylivieskan seutukunnan liikenneturvallisuuskysely Alavieska Kyselyyn vastasi sähköisesti 17 kunnan asukasta. Lisäksi saatiin 4 vastausta paperilla, joita ei ole huomioitu esitetyissä kuvaajissa. Saadut

Lisätiedot

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ 28.6.2018 KYSELYN LÄHTÖKOHDAT Kysely oli osa Oulun suistokaupunkivisiota. Kyselyn avulla kartoitettiin näkemyksiä ja ideoita sekä Oulujoen

Lisätiedot

Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta

Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta Mielipidetutkimus liikennejärjestelysuunnitelmasta Tanja Vaski, Anne Virtanen, Sanni Pitkänen 5/11/2012 Laurea P2P Projektimuotoista työskentelyä yritysten toimeksiannoista Vaatii itsenäistä ja omatoimista

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

PUISTOJEN JA VIHERALUEIDEN HOITO VERRATTUNA MUIHIN KAUPUNKEIHIN. Ympäristö ja liikenne Nurmes 2010

PUISTOJEN JA VIHERALUEIDEN HOITO VERRATTUNA MUIHIN KAUPUNKEIHIN. Ympäristö ja liikenne Nurmes 2010 PUISTOJEN JA VIHERALUEIDEN HOITO VERRATTUNA MUIHIN KAUPUNKEIHIN Kaikki Kerrostalo Rivitalo Omakotitalo Asuinaika < 5v Asuinaika 5-10 v Asuinaika > 10 v Kauppala Itä-kauppala Porokylä Maaseutu Keskimääräistä

Lisätiedot

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli MUISTIO Projekti Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT 1. Lähtökohdat Päivämäärä 06/06/2013 Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Järvenpään hyvinvointikampus. Kuntalaiskysely 2014

Järvenpään hyvinvointikampus. Kuntalaiskysely 2014 Järvenpään hyvinvointikampus Kuntalaiskysely 2014 Kehitysideoiden kerääminen kuntalaiskyselyllä hyvinvointikampushankkeen suunnittelua varten Kyselyaika 28.3. 15.4.2014 Paperilomake Järvenpään kaupunginkirjastossa

Lisätiedot

1 Johdanto. 1.1 Selvityksen taustaa

1 Johdanto. 1.1 Selvityksen taustaa Yhdyskuntatekniset palvelut 04 3 1 Johdanto 1.1 Selvityksen taustaa Vuonna 1992 toteutettiin ensimmäisen kerran tämän tutkimusasetelman mukainen selvitys asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä.

Lisätiedot

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä MUISTIO Projekti Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Lauttasaaren aseman läntinen sisäänkäynti

Lauttasaaren aseman läntinen sisäänkäynti ETU-TÖÖLÖ Keilalahti Kaskisaari Hie Mustasaari tan iem en ka tu Helsinki Espoo Seurasaarenselkä Lapinlahti Lapinlahti ylä ie harjunt Kataja Länsivä kuilurakennus Län Hanasaari sivä ylä Koivusaaren huoltotunneli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 3477/2016 02.08.00 217 Liikennebarometri 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Heini Peltonen, puh. 043 824 7212 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja

Lisätiedot

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.

Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia. Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4. Tuntevatko pyöräilijät ja autoilijat väistämissääntönsä? kyselytutkimuksen tuloksia Liikenneturvan tutkijaseminaari Salla Karvinen 24.4.2012 Väistämisvelvollisuus pyörätien jatkeella muuttui vuonna 1997

Lisätiedot

Valaistuksen kehitys ja haasteet Helsingissä

Valaistuksen kehitys ja haasteet Helsingissä Valaistuksen kehitys ja haasteet Helsingissä Valaistuspäällikkö Juhani Helsingin kaupunki Liikenteen humua vai hämärää hiljaisuutta? -seminaari 26.2.2015 Ulkovalaistuksen tavoitteet Turvallisuuden ja viihtyisyyden

Lisätiedot

TURVALLINEN YMPÄRISTÖ

TURVALLINEN YMPÄRISTÖ TURVALLINEN YMPÄRISTÖ Turvallinen Lappeenranta Lappeenrannan strategian tavoite v. 2028 VIIHTYISÄ JA TURVALLINEN YMPÄRISTÖ Sujuva arki ja turvallinen kasvuympäristö, jossa on varaa valita mieleisiä harrastuksia

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 40 kunnassa

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 40 kunnassa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 00 Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Tutkimuksia 0 00 YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT Kyselytutkimuksen tulokset 0 kunnassa Tutkimuksia 0 00 Heikki Miettinen SISÄLLYS Johdanto

Lisätiedot

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko Myyrmäki Pyöräliikenneverkko PYÖRÄLIIKENNE- VERKON HIERARKIA Myyrmäen alueen pyöräliikenneverkon muodostamisen periaatteena on ollut luoda suunnittelualueelle pyöräilyn kannalta kilpailukykyinen verkko.

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio Heikki Miettinen & Jarno Parviainen Kyselytutkimuksen tulokset Kuopio..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 Johdanto 2 Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä toteutettiin ensimmäisen kerran

Lisätiedot

ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness

ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness Lähiympäristö ja siinä liikkuminen (pitkä kyselylomake) Tässä lomakkeessa kysytään käsityksiänne asuntonne lähiympäristöstä

Lisätiedot

Arjen turva kysely. Miehikkälän asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma

Arjen turva kysely. Miehikkälän asukkaiden vastaukset. EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma Arjen turva kysely Miehikkälän asukkaiden vastaukset EK-ARTU hanke Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelma 8.2.2013 1 Vastaajia yhteensä 35 Vastaajien tausta Vastaajien lkm %-osuus vastaajista Naisia

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2012 Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa. 6.9.2012 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2012 Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa. 6.9.2012 Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 31 kunnassa 20 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 5 3 Kadut 3 4 Puistojen hoito

Lisätiedot

Talvihoidon kehittäminen asukaslähtöisesti. Riikka Kallio

Talvihoidon kehittäminen asukaslähtöisesti. Riikka Kallio Talvihoidon kehittäminen asukaslähtöisesti Riikka Kallio Asukkaita varten Asukkaiden tarpeet huomioon ottaen Nykytila Autoliikenteen mukaan Hoidon toimenpiteiden mukaan Tavoite Asukaslähtöisyys: Jokaiselle

Lisätiedot

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava Kuvaile Kauhavan keskustan unelmatilaa Miten kuvailisit Kauhavan nykyistä keskustaa Väljyys Viihtyisyys TurvallisuusMissä asumisen alueita kehittäisit Kauhavan keskustassa ja miten? Missä olisi hyvä sijainti

Lisätiedot

Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/2014 (lv. 13-14)

Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/2014 (lv. 13-14) Lasten arviointikyselyn tuloksia APIP-toiminnasta 4/14 (lv. 13-14) Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä lasta, joista palautui 16. Vastausprosentti oli 4,7 %. Lasten kysely muodostui 12

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ 1 (1) 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Lehtoniemi ja Peikkometsän alue, vuoropysäköintikysely Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2019

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2019 August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 019 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN AUGUST-KODIN ASUKKAIDEN OMAISTEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET.1 Fyysiset ja aineelliset olosuhteet..

Lisätiedot

TARJOUSHINTA (alv 0 %) TARJOUSHINTA (alv 23 %) URAKKAHINTA YHTEENSÄ (sis. alv 23%) JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO

TARJOUSHINTA (alv 0 %) TARJOUSHINTA (alv 23 %) URAKKAHINTA YHTEENSÄ (sis. alv 23%) JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO JYVÄSKYLÄN ETELÄINEN ALUEURAKKA HINTATARJOUSLOMAKE, YHTEENVETO LIIKENNEVÄYLIEN JA -ALUEIDEN SEKÄ VIHERALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO Urakkatarjouspyyntöönne 22.03.2012 viitaten tarjoudumme suorittamaan

Lisätiedot

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista Kevytkooste 29.5.2017 Lahden kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue Maankäyttö ja aluehankkeet Lahtelaiset kartoittivat keskustaa Lahden keskustan

Lisätiedot

Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23

Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23 EK-ARTU -hanke Arjen turva kysely Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23 Miehikkälän kirkonkylä: Miehikkälä 12, Saivikkala 11 7.2.2013 1 Taustatietoja vastaajista (23) Naisia vastaajista 14 Miehiä vastaajista

Lisätiedot

- Vaikuttavuuskysely 2013

- Vaikuttavuuskysely 2013 - Vaikuttavuuskysely 2013 Kilometrikisan kehitys Vuosi Osallistujat Joukkueet Km/ osallistuja Lisäys ed. vuoteen osallistujissa (%) 2009 2 116 260 939-2010 8 664 650 972 309 % 2011 17 841 1 275 900 106

Lisätiedot

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET

RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET 1 RAISION TERVEYSKESKUKSEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Asiakastyytyväisyyden keskeiset osatekijät ovat palvelun laatua koskevat odotukset, mielikuvat organisaatiosta ja henkilökohtaiset palvelukokemukset.

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksen tulokset 18 kunnassa Pori Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2017 Kyselytutkimuksen tulokset 18 kunnassa Pori Heikki Miettinen & Jarno Parviainen Kyselytutkimuksen tulokset 1 kunnassa Pori..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 5 3

Lisätiedot

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi!

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! ASUKASKYSELY 2016 2 Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! 1. MITEN TÄRKEINÄ PIDÄT ALLA MAINITTUJA HYVINVOINTIIN

Lisätiedot

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä 1 Kyselyn y sisältö 1. Etusivu, jolla tietoa alueen suunnittelusta ja kyselystä 2. Taustatiedot

Lisätiedot

ITÄISEN UUDENMAAN TURVALLISUUSKYSELY 2016 SIPOOLAISTEN VASTAUKSET

ITÄISEN UUDENMAAN TURVALLISUUSKYSELY 2016 SIPOOLAISTEN VASTAUKSET ITÄISEN UUDENMAAN TURVALLISUUSKYSELY 2016 SIPOOLAISTEN VASTAUKSET Itäuusmaalaiset kunnat, Itä-Uudenmaan poliisilaitos ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitos järjestivät turvallisuuskyselyn maaliskuussa 2016.

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2016 Kyselytutkimuksen tulokset 27 kunnassa Kuopio Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 0 Kyselytutkimuksen tulokset kunnassa Kuopio..0 Heikki Miettinen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 0 1 Johdanto Selvityksen taustaa Tutkimus asukkaiden teknisiä palveluita koskevista

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Kaavatunnus 1/5 1-152 Asianumero 546/10.02.03/2017 Pvm 17.5.2019 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Nurmijärven kunta Ympäristötoimiala Asemakaavoitus PL 37 01900 Nurmijärvi Tuuli Virtanen, kaavoitusarkkitehti puh.

Lisätiedot

KESKUSTELUTILAISUUS LAAKSOLAHDEN HIEKKATEIDEN KUNNOSTAMISESTA. Laaksolahtitalo 28.11.2012

KESKUSTELUTILAISUUS LAAKSOLAHDEN HIEKKATEIDEN KUNNOSTAMISESTA. Laaksolahtitalo 28.11.2012 KESKUSTELUTILAISUUS LAAKSOLAHDEN HIEKKATEIDEN KUNNOSTAMISESTA Laaksolahtitalo 28.11.2012 Laaksolahden huvilayhdistys LHY ry www.laaksolahti.fi 1 1 Keskustelutilaisuus 28.11.2012 ILLAN OHJELMA 17.00 Mahdollisuus

Lisätiedot

Naantalin Vanhankaupungin ranta

Naantalin Vanhankaupungin ranta .0.0 Naantalin Vanhankaupungin ranta Kehittämisen teemat ja suositukset Studio Puisto Arkkitehdit VSU Maisema-arkkitehdit SWO Ympäristö Muumimaailma Kehitysteemat A YDINALUN KHITTÄMINN Vierasvenesatama

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 Kyselytutkimuksen tulokset 15 kunnassa Heinola. 1.9.2015 Heikki Miettinen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 Kyselytutkimuksen tulokset 15 kunnassa Heinola. 1.9.2015 Heikki Miettinen Kyselytutkimuksen tulokset 1 kunnassa Heinola 1..201 Heikki Miettinen SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto tuloksista 3 Kadut 4 Puistojen

Lisätiedot

Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project

Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project South-East Finland Russia ENPI CBC (European Neigbourhood and Partnership Instrument, Cross-Border Cooperation), 2007-2013 Päiväkotipilotti Vanhempien kysely

Lisätiedot

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012

Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 2011-2012 Aamu -ja iltapäivätoiminnan lasten kyselyn tuloksia lv. 11-12 Lasten kyselyn saivat huoltajien kyselyn yhteydessä 4 lasta, joista palautui 25. Vastausprosentti muodostui siten 62,5%. Lasten kysely muodostui

Lisätiedot

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ asukasyhdistyksen johtokunta 26.4.2011 asukasyhdistyksen vuosikokous 30.3.2011 asukasyhdistyksen yleinen kokous 28.10.2010 asukasyhdistyksen johtokunta 24.5.2010 asukasyhdistyksen

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kouvola Heikki Miettinen & Jarno Parviainen

YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2018 Kyselytutkimuksen tulokset Kouvola Heikki Miettinen & Jarno Parviainen YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 1 Kyselytutkimuksen tulokset Kouvola 1..1 Heikki Miettinen & Jarno Parviainen 1 SISÄLLYS 1 Johdanto Selvityksen taustaa 2 Otos ja vastaukset 3 Vastaajien taustatiedot 4 2 Yhteenveto

Lisätiedot

KARTTAPAIKANNUKSEN AVULLA TEHTY KYSELYTUTKIMUS TOIMISTOTILOJEN ÄÄNIYMPÄRISTÖSTÄ. Tiivistelmä

KARTTAPAIKANNUKSEN AVULLA TEHTY KYSELYTUTKIMUS TOIMISTOTILOJEN ÄÄNIYMPÄRISTÖSTÄ. Tiivistelmä KARTTAPAIKANNUKSEN AVULLA TEHTY KYSELYTUTKIMUS TOIMISTOTILOJEN ÄÄNIYMPÄRISTÖSTÄ Arto Rauta 1, Maarit Kahila 2 1 Ecophon Strömberginkuja 2 00380 Helsinki arto.rauta@saint-gobain.com 2 Mapita Oy Kanavaranta

Lisätiedot

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu OHJE RASTEILLE: Mieti vastauksia rastien kysymyksiin itseksesi. Kirjaa ajatuksesi kustakin rastista sille varattuun kohtaan, voit myös piirtää tai kirjoittaa karttakuviin. Vastausta voit tarvittaessa jatkaa

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely kesä 2014

Asiakastyytyväisyyskysely kesä 2014 Kysely toteutettiin netissä sekä lähetettiin paperiversioita asiakkaille. Vastausaikaa oli neljä kuukautta (kesäkuu-syyskuu). Vastauksia tuli netin kautta 29 kpl ja postitse 28 kpl. 1. Vastanneista naisia

Lisätiedot

Alueelliset tulokset Kuopiossa

Alueelliset tulokset Kuopiossa YHDYSKUNTATEKNISET PALVELUT 2015 2082015 Heikki Miettinen 1 Keskustan katujen puhtaus ja siisteys 3,70 3,65 3,31 3,22 3,69 3,65 3,65 1 2 Keskustan ulkopuolisten katujen puhtaus ja siisteys 3,29 3,41 3,49

Lisätiedot