Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän kokous"

Transkriptio

1 MUISTIO (7) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän kokous Aika: ti , klo Paikka: Cygnaeustalo / kokoustila Anni, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä MUISTIO 1. AVAUS Ohjausryhmän puheenjohtaja Satu Koskinen avasi kokouksen klo LÄSNÄOLIJOIDEN TOTEAMINEN Ehdotus: Todetaan läsnäolijat nimenhuudolla. Päätös: Todettiin läsnäolijat nimenhuudolla. Keskusteluun nostettiin Kuhmoisten kunnan edustus ohjausryhmässä: Kuhmoinen ei ole nimennyt edustajaansa. Tämän vuoksi D Hondt:n mukainen poliittinen edustavuus ohjausryhmässä ei tällä hetkellä täyty. Puolueiden piirijärjestöjen neuvottelutuloksen mukaisesti Kuhmoisten edustaja ohjausryhmässä on SDP:n naisvaltuutettu (varaedustaja: SDP, mies). Päätettiin, että johtoryhmä tekee seuraavaan kokoukseen esityksen asian ratkaisemiseksi. 3. KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN Ehdotus: Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Satu Koskinen. Valitaan sihteeriksi Kirsi Mukkala. Päätös: Päätettiin järjestäytymisestä ehdotuksen mukaisesti. 4. ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Ehdotus: Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi. Päätös: Esityslista oli lähetetty ohjausryhmän jäsenille kaksi viikkoa ennen kokousta, Hyväksyttiin esityslista kokouksen työjärjestykseksi.

2 MUISTIO (7) 5. SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN ESIVALMISTELUVAIHEEN SUUNNITELMA JA AIKA- TAULU Ehdotus: Kuullaan muutosjohtaja Tapani Mattilan esitys esivalmisteluvaiheen suunnitelmasta ja aikataulusta. Hyväksytään esitelty suunnitelma ja aikataulu. Varataan mahdollisuus suunnitelman täydentämiseen ja päivittämiseen valmistelun edetessä. Päätös: Kuultiin Mattilan esitys sote- ja maakuntauudistuksen esivalmisteluvaiheen suunnitelmaluonnoksesta ja aikataulusta. Mattila korosti asiantuntijatyöryhmien työn merkitystä esivalmistelussa. Ensivaiheessa työryhmien tekemän valmistelun keskiössä ovat asiakas ja asiakkaan tarpeet, hallinto- ja johtamisjärjestelmä luodaan vasta myöhemmässä vaiheessa. Suunnitelman mukaan työryhmien väliraportit valmistuvat jo tammikuussa 2017 ja niissä tarkastelunäkökulmina ovat ainakin: asiakas-, talous-, vaikuttavuus- ja henkilöstönäkökulma. Ehdotukset järjestämis- ja palvelutuotantomalleista toimitetaan lausunnoille helmikuussa 2017 ja viimeistelyjen jälkeen asiantuntijatyöryhmien lopulliset ehdotukset hyväksytään poliittisessa ohjausryhmässä kesällä Muutoksena valmistelusuunnitelmaan Mattila esitti, että esivalmisteluvaiheen fokusoimiseksi väliaikaishallintoa koskeva teksti (luku 4) poistetaan ja siihen palataan keväällä Projektikoordinaattori Virpi Heikkinen Keski-Suomen liitosta kertoi sote- ja maakuntauudistuksen viestinnästä. Heikkinen tulee vastaamaan Keski-Suomen liiton osalta valmistelun viestinnästä jatkossa. Viestintää varten on perustettu viestintätyöryhmä, jossa on edustus Jyväskylän kaupungilta, Keski-Suomen Ely-keskuksesta, Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä, Keski-Suomen TE-toimistosta, Länsi ja Sisä-Suomen AVI:sta sekä Keski-Suomen liitosta. Ryhmä valmistelee seuraavaan ohjausryhmän kokoukseen esityksen viestintäsuunnitelmasta, joka liitetään ohjausryhmän hyväksymisen jälkeen osaksi valmistelusuunnitelmaa. Ohjausryhmä hyväksyi valmistelusuunnitelman muutosjohtajan esittämällä muutoksella lukuun 4 sekä valmistelun aikataulun. Ohjausryhmä varasi mahdollisuuden suunnitelman täydentämiselle ja päivittämiselle valmistelun edetessä. Todettiin ohjausryhmän tehtävänä olevan esivalmistelun etenemisen ohjaus ja valvonta. Kirjattiin tiedoksi ja liitetään muistioon Petäjäveden kunnanhallituksen kannanotto esityslistan kohtaan 5.

3 MUISTIO (7) 6. SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN JOHTORYHMÄN NIMEÄMINEN JA TOIMEKSIANTO Edellisessä kokouksessaan ohjausryhmä määritteli sote- ja maakuntauudistuksen johtoryhmään osallistuvat organisaatiot ja valitsi Keski-Suomen liiton edustajaksi maakuntajohtaja Tapani Mattilan. Samalla ohjausryhmä pyysi Mattilaa valmistelemaan esityksen johtoryhmän muista jäsenistä. Mattilan esitys johtoryhmän muiksi jäseniksi: Pasi Patrikainen, ylijohtaja, Keski-Suomen Ely-keskus Tuula Säynätmäki, johtaja, Keski-Suomen TE-toimisto Kaija Haapsalo, pääluottamusmies, Tehy / Heljä Siitari, pääluottamusmies, Juko* Timo Koivisto, kaupunginjohtaja, Jyväskylän kaupunki Jaakko Kiiskilä, kunnanjohtaja, Laukaan kunta Ilkka Salminen, kaupunginjohtaja, Jämsän kaupunki Ari Kinnunen, kunnanjohtaja, Pihtiputaan kunta Tuula Liehu, sosiaali- ja terveysjohtaja, Jämsän kaupunki *Kunnalliset pääsopijajärjestöt Kunta-alan Unioni, KoHo ja Juko ovat valinneet henkilöstön edustajiksi johtoryhmään plm Kaija Haapsalon (Tehy) ja plm Heljä Siitarin (Juko). Johtoryhmän kokoukseen osallistuu sovitusti 1 edustaja/kokous. Edustajat sopivat edustusvuorot keskenään. Johtoryhmän tehtävänä on koordinoida asiantuntijatyöryhmien työtä ja vastata esiselvitysvaiheen operatiivisesta suunnittelusta sekä sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelutyön yhteensovittamisesta. Johtoryhmä pitää huolen, että työryhmien työ on tavoitteellista ja pysyy aikataulussa, ja että työstä raportoidaan ohjausryhmän edellyttämällä tavalla. Johtoryhmä valmistelee esitykset edelleen ohjausryhmälle. Ehdotus: Hyväksytään johtoryhmän kokoonpano ja toimeksianto esitetyn mukaisena. Päätös: Pohjustuksena asiakohtaan todettiin, että kunnanjohtajien edustus johtoryhmässä oli edellisessä ohjausryhmän kokouksessa rajattu kolmeen edustajaan alueellisen kattavuuden mukaisesti (pohjoinen keski eteläinen maakunta). Mattilan mukaan alueellisen edustavuuden lisäksi kunnanjohtajat ovat esittäneet kunnanjohtajakokousten puheenjohtajaa Laukaan kunnanjohtaja Jaakko Kiiskilä johtoryhmän jäseneksi. Perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon asiantuntijaksi Mattila esitti johtoryhmään Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajaa Tuula Liehua. Mattila selvensi, ettei Liehu ole ryhmässä Jämsän kaupungin edustajana. Ohjausryhmä kävi vilkkaan keskustelun pienten kuntien edustuksen vahvistamisesta johtoryhmässä. Ohjausryhmä päätti, ettei johtoryhmää tältä osin laajenneta. Perusteluna päätökselle todettiin ohjausryhmän aiempi linjaus tiiviistä ja helposti kokoon kutsuttavasta johtoryhmästä. Esitetyssä kokoonpanossa Pihtiputaan kunnanjohtaja Ari Kinnunen edustaa myös pieniä kuntia. Tiedon todettiin osaltaan välittyvän myös säännöllisten kunnanjohtajakokousten myötä. Ohjausryhmä hyväksyi Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen johtoryhmän kokoonpanon ja toimeksiannon esitetyn mukaisena. Kirjattiin tiedoksi Jyväskylän kaupungin esitys siitä, että johtoryhmän jäsenillä olisi puhe- ja läsnäolo-oikeus ohjausryhmän kokouksissa.

4 MUISTIO (7) Kirjattiin tiedoksi Petäjäveden kunnanhallituksen kannanotto esityslistan kohtaan MAAKUNTAUUDISTUKSEN ASIANTUNTIJATYÖRYHMIEN TEHTÄVÄALUEET, RYHMIEN PU- HEENJOHTAJAT JA TOIMEKSIANTO Maakuntauudistuksen esivalmistelua tekevät asiantuntijatyöryhmät ehdotetaan aloitusvaiheessa perustettavan seuraaville tehtäväalueille: Aluekehitys ja strateginen suunnittelu; pj: Hannu Korhonen / Keski-Suomen liitto, vpj: Eija Heinonen / Keski-Suomen Ely-keskus Kasvupalvelut; pj: Tuula Säynätmäki / Keski-Suomen TE-toimisto, vpj: Veli-Pekka Päivänen / Keski-Suomen liitto Alueiden käyttö, luonnonvarat ja liikenne; pj: Olli Ristaniemi / Keski-Suomen liitto, vpj: Jukka Lehtinen / Keski-Suomen Ely-keskus Maaseutu; pj: Ulla Mehto-Hämäläinen / Keski-Suomen Ely-keskus, vpj: Hilkka Laine / Keski-Suomen liitto Turvallisuus ja varautuminen; pj: Simo Tarvainen / Keski-Suomen pelastuslaitos, vpj: Tuomo Kärkkäinen / Keski-Suomen Ely-keskus Sopimusperusteinen yhteistyö, hankinnat ja muut tehtävät; puheenjohtajuuksia ei vielä määritelty Asiantuntijatyöryhmien jäsenet ovat viran- tai toimenhaltijoita. Jokaiseen työryhmään nimetään yksi henkilöstöjärjestöjen edustaja. Asiantuntijatyöryhmät ovat keskeisiä sisällön tuottajia ja avainasemassa esivalmistelutyön etenemisen ja raportoinnin suhteen. Oman ryhmäkohtaisen tehtävämäärittelynsä mukaisesti työryhmät valmistelevat toimialaansa ja tehtäväkenttäänsä kuuluvat asiat johtoryhmän ja / tai ohjausryhmän käsittelyyn. Ehdotus: Hyväksytään esitettyjen asiantuntijatyöryhmien perustaminen ja ryhmien puheenjohtajat. Johtoryhmää kuullen työryhmien puheenjohtajat kutsuvat esivalmistelutyön kannalta olennaiset tahot jäseniksi työryhmiin. Varataan mahdollisuus perustaa uusia asiantuntijatyöryhmiä ja / tai yhdistää työryhmiä tarpeen mukaan. Hyväksytään esitetty toimeksianto asiantuntijatyöryhmille. Valtuutetaan työryhmät vuorovaikutuksessa johtoryhmän kanssa valmistelemaan tarkemmat ryhmäkohtaiset tehtävämäärittelyt. Päätös: Asiakohtaan liittyen kehittämisjohtaja Hannu Korhonen Keski-Suomen liitosta kävi läpi esitettyjen asiantuntijatyöryhmien suunnitellut tehtäväsisällöt, jotka on määritelty hallituksen lakiesityksen pohjalta. Työryhmäjaossa on pyritty ehjien kokonaisuuksien muodostamiseen. Korhosen mukaan työryhmien laajat tehtäväkokonaisuudet voivat edellyttää alatyöryhmien perustamista osaan asiantuntijatyöryhmistä. Väliraporttien myötä ohjausryhmällä on jo tammikuussa 2017 ensimmäinen mahdollisuus ottaa kantaa asiantuntijatyöryhmien valmistelutyöhön.

5 MUISTIO (7) Mattila tarkensi henkilöstön edustuksen periaatteita. Asiantuntijatyöryhmissä henkilöstön edustajat ovat uuteen maakuntaan liittyvien organisaatioiden pääluottamusmiehiä edustaen kuntien ja valtion pääsopijajärjestöjä. Järjestöt valitsevat edustajansa yhdessä, paikallisesti sopien. Käytiin keskustelu asiantuntijatyöryhmien kokoonpanoista ja kokoon kutsumisesta. Mm. asiakas- ja elinkeinonäkökulmaa korostettiin ja nostettiin esille kysymys kuntien mahdollisuudesta esittää jäseniä asiantuntijatyöryhmiin. Työryhmien toivotaan huomioivan työssään sekä maakunnan sisäisen yhteistyön sujuvuus palveluprosesseissa että myös maakuntien välinen yhteistyö. Ohjausryhmä hyväksyi esitettyjen asiantuntijatyöryhmien perustamisen ja ryhmien puheenjohtajat. Esityksen mukaisesti ohjausryhmä linjasi, että johtoryhmää kuullen työryhmien puheenjohtajat kutsuvat esivalmistelutyön kannalta olennaiset tahot jäseniksi työryhmiin. Ohjausryhmä evästi johtoryhmää ponnella, jolla kehotetaan asiantuntijuuden lisäksi mahdollisuuksien mukaan huomioimaan myös alueellinen kattavuus työryhmien kokoamisessa. Viran- ja toimenhaltijoiden lisäksi ohjausryhmän linjauksen mukaan täysivaltaisia jäseniä voivat olla myös muut asiantuntijat, mutta tulee huomioida, että viranhaltijat tekevät työtä virkavastuulla. Ehdotuksen mukaisesti varataan mahdollisuus perustaa uusia asiantuntijatyöryhmiä ja / tai yhdistää työryhmiä tarpeen mukaan sekä lisäksi perustaa tarvittavia alatyöryhmiä asiantuntijatyöryhmille. Hyväksyttiin esitetty toimeksianto asiantuntijatyöryhmille. Ohjausryhmä valtuutti työryhmät vuorovaikutuksessa johtoryhmän kanssa valmistelemaan tarkemmat ryhmäkohtaiset tehtävämäärittelyt. Kirjattiin tiedoksi Petäjäveden kunnanhallituksen kannanotto esityslistan kohtaan SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN YHTEISTEN ASIANTUNTIJATYÖRYHMIEN KOKOONPA- NON LAAJENTAMINEN Keski-Suomen sote-uudistuksen valmisteluun on nimetty seuraavat asiantuntijatyöryhmät: Henkilöstö Talous- ja tukipalvelut (tilojen, pääoman siirtyvien sopimusten määrittely; tukipalveluiden selvittäminen) ICT Näissä ryhmissä käsiteltävät asiat kytkeytyvät myös maakuntauudistukseen, joten on tarkoituksenmukaista laajentaa ryhmien kokoonpanoa niin, että ne kattavat myös maakuntauudistuksen. Ehdotus: Ohjausryhmä velvoittaa mainittujen yhteisten asiantuntijatyöryhmien (henkilöstö, talous- ja tukipalvelut, ICT) puheenjohtajat kutsumaan ryhmiin edustajat yhdentyvistä maakuntauudistuksen organisaatioista. Päätös: Hyväksyttiin asiakohta ehdotetun mukaisena.

6 MUISTIO (7) 9. SEURAAVAT KOKOUKSET JA MUUT TILAISUUDET Ehdotus: Pidetään seuraava kokous aiemmin sovitun mukaisesti: ke klo Cygnaeustalon Anni-kokoustilassa, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä. Päätös: Seuraava kokous pidetään ke klo Esityslistasta poiketen paikkana on Priimus, Taulumäentie 45, Jyväskylä. 10. MUUT ASIAT Mattila kertoi sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun resursoinnista. Maakuntahallituksen linjauksen mukaisesti maakuntajohtaja hoitaa muutosjohtajan tehtävää oman toimensa ohella. Lisäresurssina Keski-Suomen liitto palkkaa valmistelutyöhön projektipäällikön syksyn 2016 aikana (avoin haku päättyi 30.9.). Kokouskäytäntöihin liittyen sovittiin seuraavaa: ohjausryhmän jäsenten yhteystiedot toimitetaan ryhmälle ohjausryhmän kokousten esitykset ja mahdollinen muu materiaali toimitetaan ryhmälle mahdollisuuksien mukaan etukäteen jatkossa, jos kunnanhallitukset haluavat ottaa kantaa ohjausryhmän kokousten esityslistoihin kirjallisesti, toivotaan kannanotot lähetettävän Keski-Suomen liiton kirjaamoon 11. KOKOUKSEN PÄÄTÖS Puheenjohtaja päätti kokouksen klo LIITTEET: - Tapani Mattilan ja Hannu Korhosen esitys (Mattila_Korhonen_ pdf) - Petäjäveden kunnanhallituksen kannanotto sote- ja maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän kokousta varten (Petäjäveden kannanotto.pdf) - Ohjausryhmän kokouksen osallistujat (osallistujat_ pdf) Muistion vakuudeksi Satu Koskinen Puheenjohtaja Kirsi Mukkala Sihteeri

7 MUISTIO (7) JAKELU: Ohjausryhmän jäsenet Keski-Suomen kuntien kirjaamot Keski-Suomen liitto: Tapani Mattila, Hannu Korhonen, Merja Lahti, Virpi, Heikkinen, Helena Anttonen Keski-Suomen Ely-keskus: Pasi Patrikainen, Jukka Lehtinen, Kari Lehtinen Keski-Suomen TE-toimisto: Tuula Säynätmäki Keski-Suomen Pelastuslaitos: Simo Tarvainen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Marja-Riitta Vest, Leena Keituri Keski-Suomen sairaanhoitopiiri: Juha Kinnunen Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus: Raili Haaki SAK: Ahti Ruoppila Akava: Tuula Peltonen STTK: Kaija Haapsalo Keski-Suomen Yrittäjät: Sanna-Mari Hynninen MTK Keski-Suomi: Anja Kettunen Keski-Suomen kauppakamari / EK: Uljas Valkeinen

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous ESITYSLISTA 1.11.2016 1(6) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: ke 16.11.2016, klo 10-13 Paikka: Priimus, Pruuvi -auditorio, Taulumäentie 45,

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke 14.6.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous Aika: pe 3.2.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 3. kokous Aika: ma 12.12.2016, klo 10-11 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous Aika: ke 10.5.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke klo 10.02-11.57 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous MUISTIO 21.11.2016 1(7) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous MUISTIO 22.11.2016 1(9) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 3. kokous Aika: ke 16.11.2016, klo 10-13 Paikka: Priimus, Pruuvi -auditorio, Taulumäentie 45, Jyväskylä

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen 13.10.2016 Jyväskylän Ortodoksinen kirkko kehittämisjohtaja Hannu Korhonen Keski-Suomen liitto http://www.keskisuomi.fi/maakuntauudistus

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen Valmisteluryhmän kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen Valmisteluryhmän kokous Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen 4.11.2016 Valmisteluryhmän kokous Hannu Korhonen ja Eija Heinonen http://www.keskisuomi.fi/maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 7. kokous Aika: ke 10.5.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus

Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus Organisoinnin rakenne ja työryhmät Maakuntahallitus 29.2.2016 Ohjaus- ja seurantaryhmä: jäsenet tarkemmin seur. diassa Valmisteluryhmä: osallistuvien organisaatioiden virkajohto (tarkemmin myöh. dia) Henkilöstö

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 5. kokous Aika: pe 3.2.2017, klo 10.07-12.41 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Valmistelu Keski-Suomessa

Sote- ja maakuntauudistus. Valmistelu Keski-Suomessa Sote- maakuntauudistus Valmistelu Keski-Suomessa 2.2.2017 Sote- maakuntauudistus Suomen historian suurimpia hallinnon julkisten palveluiden uudistuksia Suurin muutos on hallinnon kokoaminen kolmeen tasoon:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous Aika: to 6.4.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ministeriöt ovat jättäneet mennessä selvityshenkilö Lauri Tarastille selvityksensä

Ministeriöt ovat jättäneet mennessä selvityshenkilö Lauri Tarastille selvityksensä Maakuntahallitus 8 18.01.2016 Maakuntahallitus 18 22.02.2016 Maakuntahallitus 67 16.05.2016 Maakuntahallitus 83 20.06.2016 Maakuntahallitus 98 22.08.2016 Maakuntauudistuksen valmistelu maakunnassa Maakuntahallitus

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous Aika: 2.8.2016 klo 14- Paikka: Läsnä: Keski-Suomen liitto, Kokoushuone Anni Osallistujalista liitteenä 1. Avaus ja järjestäytyminen Kuntavaaleissa

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA Perjantai 9.12.2016 klo 9:00 10.27 PAIKKA Kainuun liitto, 2. krs. neuvotteluhuone Kanerva, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokoonpanon toteaminen ja

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän kokous Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän kokous 4.10.2016 Maakuntajohtaja, Tapani Mattila Kehittämisjohtaja, Hannu Korhonen Sote- ja maakuntauudistuksen tavoitteet toimivat palvelut

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous Aika: to 12.1.2017, klo 14-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous Aika: pe 17.2.2017, klo 9-14.38 Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT Dynamo / auditorio, Piippukatu

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Henkilöstöryhmän kokous 17.11.2016, Karstula Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 22.11.2016 Järjestäytyminen Läsnäolijat Aikataulu 9-11 oma kokous, Kunnatalo 11-12 mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun

Lisätiedot

ESITYSLISTA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä /2017

ESITYSLISTA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä /2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOKOUKSEN AVAUS 4 2. KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 4 4. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 4 5. MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS 4 6. YHTEISTYÖRYHMÄN

Lisätiedot

MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS

MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS MAAKUNTAHALLINNON UUDISTUS 27.1.2016 1 10.00 10.05 AVAUSPUHEENVUORO: Maakuntahallituksen pj. Jukka Kopra 10.05 10.35 VALTION ALUEHALLINNON JA MAAKUNTAHALLIN-NON UUDISTAMINEN: Selvityshenkilö Lauri Tarasti

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 4. kokous Aika: to 12.1.2017, klo 14-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun ohjausryhmän kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun ohjausryhmän kokous MUISTIO 9.9.2016 1(6) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun ohjausryhmän kokous Aika: ma 5.9.2016, klo 10-13 Paikka: Cygnaeustalo / kokoustila Helmi, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Osallistujat:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 05.09.2016 kello 12:00-14:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 4. kokous Aika: pe 17.2.2017, klo 9.00-14.30 (aamukahvi tarjolla klo 8.30 alkaen) Paikka: Jyväskylän ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 3/08 Työvaliokunta

UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 3/08 Työvaliokunta UUSI JYVÄSKYLÄ KOKOUSKUTSU 3/08 Työvaliokunta 14.3.2008 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Puheenjohtaja OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut läsnäolijat maanantai 17.3.2008, kello 10.30 12.30 Jyväskylän kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 10.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä

Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Muistio 1(5) 1/2016 18.11.2016 Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Aika Perjantai 18.11.2016 klo 13.00-15.05 Paikka Keski-Suomen TE-toimisto, Vapaudenkatu 58A, 40100 Jyväskylä Auditorio, 1. krs Osallistumisesta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun poliittisen ohjausryhmän 5. kokous Aika: to 20.4.2017, klo 13.00-16.00 (tulokahvi tarjolla klo 12.30 alkaen) Paikka: Priimus, auditorio

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUvirkamiesryhmä. Asialista/ Pöytäkirja 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen virkamiesryhmän kokous Kokousaika Ma klo 8.00-9.40 Kokouspaikka E-P:n ELY-keskus, Alvar Aallon katu 8, Seinäjoki (kokoustila Alvar Aalto) Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUkuntajohtajafoorum. Asialista/ Pöytäkirja

Etelä-Pohjanmaan SOTEMAKUkuntajohtajafoorum. Asialista/ Pöytäkirja 1 Kokoustiedot SOTE- ja maakuntauudistuksen kuntajohtajafoorumin kokous Kokousaika Ti klo 13.00 14.20 Kokouspaikka Frami D1, kokoustila Mega, Seinäjoki Käsiteltävät asiat Asia Sivu 1 Kokouksen avaus...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika 11.1.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hallituksen linjaukset pelastustoimen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Sosiaali- ja terveydenhuolto - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Sosiaali- ja terveydenhuolto - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 11.10.2016 kello 14:00-15:40 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 18.5.2018 kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype Asialista 3/2018 1. Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 6. kokous Aika: to 6.4.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Jarmo Paukku,

Lisätiedot

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen).

- palvelutuotanto - yhdyspinnat - hallittu siirto ja prosessin ohjaus (järjestämisen ja tuotannon yhteensovittaminen). Väliaikainen valmistelutoimielin 89 19.12.2017 Väliaikainen valmistelutoimielin 5 09.01.2018 Sote-valmistelun organisoituminen LLVate 19.12.2017 89 Väliaikainen valmistelutoimielin on kokouksessaan 24.10.2017

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUSTIO No 3/2017 1 Kokousaika 21.4.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Pelastuslaitoksen tilat Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Väliraportin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku

JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS. Aika: to , Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN KOKOUS Aika: to 16.2.2017, 13.00 14.50 Paikka: Alvarium, Puutarhakatu 8 B, Turku Jakelu: (x) Randell Aleksi, kaupunginjohtaja (pj.) Turku (-) Häkämies Kari, maakuntajohtaja V-S

Lisätiedot

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät 23.8.2016 Ylijohtaja Terttu Savolainen Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen 16.2.2017 Alueelliset nuorisotyöpäivät Mikä muuttuu julkisen hallinnon rakenteen muutoksen iso kuva Ministeriöt

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Väliaikaishallinto Neuvottelu

Väliaikaishallinto Neuvottelu Sote- ja maakuntauudistus Väliaikaishallinto Neuvottelu 2.6.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.X.2017 1.X.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10-12 kk Väliaikainen hallinto 5-8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Mikkelin maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli (Piällysmies)

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Mikkelin maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli (Piällysmies) Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 Kokousaika kello 10:08 Kokouspaikka Mikkelin maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli (Piällysmies) Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen eteneminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta

UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta UUSI JYVÄSKYLÄ PÖYTÄKIRJA 01/2008 Työvaliokunta Aika 3.3.2008 klo 10.30-12.40 Paikka Jyväskylän kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Jäsen Veijo Koskinen x Ulla Lauttamus x Heidi Nieminen x Pirkko Selin

Lisätiedot