2016 Jukka Lidman Irina Kujanpää. Forssa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2016 Jukka Lidman Irina Kujanpää. Forssa"

Transkriptio

1 2016 Jukka Lidman Irina Kujanpää Forssa

2 Ohjaamon toimintaperiaate Ohjaamossa jokaisella toimijalla on erilainen työnkuva ja työnteon prosessit vaihtelevat suuresti. Ohjauskanaviakin Ohjaamoon on useita. Yhteistä on kuitenkin se, miten Ohjaamossa otetaan asiakkaat vastaan, löydetään oikea asiantuntija avuntarpeesta riippuen, tehdään työtä monialaisesti, asetetaan asiakkaan kanssa hänelle sopivat tavoitteet ja edetään kohti tavoitteita tarkoituksenmukaisen toimenpiteen kautta. Ohjaamo kulkee nuoren rinnalla niin pitkään, kuin on tarpeen, jolloin Ohjaamoon palataan toimenpiteen jälkeen.

3 Monialainen kokonaisuus Ohjaamo yhdistää usean eri organisaation ja monen eri alan työntekijöitä saman katon alle. Forssan Ohjaamokokonaisuuteen kuuluu henkilöitä Forssan kaupungilta, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymästä, TE-palveluista ja Forssan ammattiinstituutista sekä paikallisista henkilöstöpalveluyrityksistä. Osalla henkilöistä on työpiste Ohjaamossa ja osa taas käy Ohjaamossa silloin tällöin. Ohjaamolaiset organisaatioittain Työllisyys- ja hyvinvointipalvelujen päällikkö Jaakko Leskinen Forssan kaupunki FSHKY TEpalvelut FAI Projektipäälllikkö Jukka Lidman Ohjaamo-hanke, työllisyyspalvelut Nuorisoneuvoja Auri Saarinen sosiaalipalvelut Asiantuntija Tarja Nokelainen Pajaopo Miia Ojala Palvelukehittäjä Irina Kujanpää Ohjaamo-hanke, työllisyyspalvelut Sosiaaliohjaaja Merja Koski aikuissosiaalityö Asiantuntija Janne Runtti Henkilöstöpalveluyritykset Nuorten työvalmentaja Sarianna Salmivalli työllisyyspalvelut Etsivän nuorisotyön koordinaattori Taina Hintsanen Asiantuntija Katja Korpinen VMP Linda Korpihete HR-koordinaattori Nuorten ohjaaja Susanna Salin työllisyyspalvelut Nuorten päihdesairaanhoitaja Niina Järveläinen A-klinikka Asiantuntija Eila Lahtinen JobPari Susanna Marjamäki- Vuorenpää Vakituinen työpiste Ohjaamossa ESR-rahoitteinen Ohjaamo-hanke

4 Kasvava yhteistyöverkosto Ohjaamon toimii yhtenä osana laajaa verkostoa. Verkostossa on useita eri toimijoita, mutta niitä ei oltu koskaan koottu yhdelle kartalle. Ohjaamon näkökulmasta mallinnettiin palvelu- ja verkostokartta. Ohjaamon palvelut jaettiin neljään segmenttiin: elämänhallintaan, suunnan löytämiseen, osaamisen vahvistamiseen ja työelämään. Segmentit vastaavat osaltaan TE-palveluiden linjajakoja, mutta ne on pyritty nimeämään niin, että asiakas voi itsekin tunnistaa, mikä niistä vastaa parhaiten omaa tilannetta ja tarvetta. Pyörän ympärille lisättiin eri toimijoita sen mukaan, missä osa-alueissa heidän kanssaan ollaan tekemisissä. Pyörän sisäpuolelle taas on kuvattu Ohjaamon sisällä toimivat organisaatiot. Ohjaamon sisäisiä verkostoja on saatu kasvatettua ja yhteistyötä ulkoisten verkostojen kanssa on saatu syvennettyä.

5 Yhteinen työ yhteinen päämäärä Ohjaamon perehdytysvihkonen Ohjaamon verkosto on jatkuvasti kasvava, ja tiloihin on tullut uusia työntekijöitä. On ollut tarpeen tuottaa yhteinen perehdytysvihko, jossa keskeiset Ohjaamon asiat tuodaan esiin. Perehdytysvihokosta on jaettu kaikille Ohjaamoon tuleville harjoittelijoille ja työntekijöille. Perehdytysvihkonen sisältää keskeiset asiat tiiviissä muodossa. Täten tieto on nopeasti omaksuttavissa, mutta tietoa voi myös omaehtoisesti opiskella tilanteen niin vaatiessa.

6 Yhteinen arvolupaus

7 Yhdessä luotu asiakaskokemus

8 Muotoiltuja ratkaisuja palveluiden integroimiseen Ohjaamon rakentumisen ja palveluintegraation ensimmäinen vaihe on saada nuorten parissa työskentelevät yhteisen katon alle. Yhteisen tilan kautta toimiminen mahdollistaa tiedonvaihtoa, hiljaisen tiedon siirtymistä ja tuo monia etuja moniammatilliseen yhteistyöhön. Toinen vaihe on saada palvelut pelaamaan sujuvasti yhteen pelkkä saman katon alla toimiminen ei vielä yksin riitä. Tarvitaan paljon työtä ja erilaisia työkaluja, jotta pääsemme kiinni aitoon asiakaslähtöisyyteen ja meistä puhumiseen: mitä me olemme yhdessä. Näitä olemme työstäneet palvelumuotoilun keinoin ja erilaisten muotoiltujen ratkaisujen kautta päässeet kiinni yhteiseen tekemiseen sekä erityisesti siihen, että nuoren kannalta palvelut ovat kattavat ja luovat eheän kokonaisuuden. Kehittämistyötä on tehty alla olevan neljän pääteeman kautta. ASIAKKAIDEN NÄKÖINEN OHJAAMO Nuorille tarkoituksenmukaista palvelua Alkukartoitus Elämäntilanteen karusellilla Yksilöllinen kohtaaminen ja tavoitesuuntautuneisuus Palautekyselyt Nuorten osallistaminen - Nuorten osallistamisen suunnitelma - Kunniaohjaamolainen - Sisustusprojekti: toimistosta olohuoneeksi Asiakasmäärän kasvattaminen ja nuoret suosittelijoiksi - Nuorilta nuorille: someviestintä ja sarjakuvat - Kohtaaminen asiakaskokemuksena - Ohjaamon yhteisesite - Koulukäynnit, luokkien vierailut ja infopaketit - Tapahtumat nuorille TYKÄTTY, OSAAVA OHJAAMO Yhteisellä työllä nuorelle parempaa - Ohjaamolaisten arvolupaus - Mikä työssämme on yhteistä -selvitys Toimiva tiedonkulku - Yhteinen asiakasjärjestelmä - Nuorisotakuutiimi Kehittävä kokeilemisen kulttuuri - Yhteiset koulutukset - Kokeilukulttuuri ja esimerkkejä kokeiluista VERKOSTOMAISESTI KOHTI YHTEISTÄ PÄÄMÄÄRÄÄ Yhteisen päämäärän kirkastaminen - Ohjaamon perehdytysvihkonen Nuorten etenemisen tehostaminen - Tiedontuotanto - Viikkopalaverit ja asiakkuuksista sopiminen Verkoston tarkoituksenmukainen laajentaminen ja yhteistyön syventäminen - Verkostojen kasvattaminen - Uutiskirje NUORET JA TYÖ KOHTAAMAAN Ratkaisuja työelämän murrokseen - KesäYrittäjyys - Rekrytapahtuma henkilöstöyritysten kanssa Palveluja työnantajanäkökulmasta - Tietoa yrittäjille: palveluvalikoiman selkeytys - Yritysten kuuleminen toimintaohjelman pohjaksi - Yhteinen yritystiimi Osaava työvoima - Opinnollistaminen työpajoilla

9 Asiakasmäärän kasvattaminen ja nuoret suosittelijoiksi Tapahtumat nuorille Ohjaamon tunnettuuden lisäämiselle ollut selkeä tarve, sillä omaehtoisesti ohjautuneita nuoria on käynyt palvelupisteellä melko vähän. Ohjaamossa alettiin toteuttaa erilaisia tapahtua nuorille, päämääränä Ohjaamotoiminnan ja palveluiden tietoisuuden lisääminen. Osa tapahtumista keskittyy myös suoraan töiden ja tekijöiden yhdistämiseen. Tapahtumien kautta Ohjaamoon on tullut paljon sellaisia nuoria, jotka eivät ole aiemmin olleet toiminnasta tietoisia. Hyvien kokemusten perusteella tapahtumia järjestetään jatkossakin ja niistä on kerätty vuosikalenteri kattamaan koko vuoden tapahtumatarjontaa. Tavoitteena on kattaa koko vuoden kalenteri siten, että Ohjaamon palvelut ovat systemaattisesti esillä nuorille.

10 Ratkaisuja työelämän murrokseen KesäYrittäjyys Idean lähtökohtana toimi Oulun Kesäyrittäjä-malli. Forssassa omaa vastaavaa toimintaa ei ollut, mutta yrittäjyyspolun avaaminen nuorille oli kuitenkin tavoitteena. KesäYrittäjyys-kampanja lanseerattiin kevään 2016 Työllisyysmessuilla. Sitä markkinoitiin somen ja koulujen kautta nuorille. Prosessiin saatiin mukaan kaupungin kesätyörahoista aloitusapua nuorille yrittäjille sekä Kehittämiskeskuksen yritysneuvontapalvelut. Ensimmäisenä kesänä mukaan saatiin kaksi kesäyrittäjää. Näistä toinen totesi, että yrittäjyys ei ole häntä varten, mutta toinen taas jatkoi kesän jälkeenkin yrittäjänä toimimista opiskelun ohessa. Molemmat lopputulokset veivät kuitenkin nuoria omassa elämässään eteenpäin. KesäYrittäjyys projekti onnistui ensimmäisenä vuonaan vähäisestä osallistujien määrästä huolimatta hyvin, joten projekti tullaan toteuttamaan myös tulevana vuonna.

11 Nuorille tarkoituksenmukaista palvelua Alkukartoitus elämäntilanteen karusellilla Ohjaamon asiakkaat joutuvat täyttämään monenlaisia lomakkeita tullessaan Ohjaamoon. Käytössä ollut alkukartoituslomake oli yksi niistä ja sekin sisälsi neljä täytettävää sivua. Lomakkeiden määrää haluttiin rajata ja samalla mietittiin voitaisiinko Ohjaamon sisälle saada oma, yhteinen palvelusuunnitelma erillisten sijaan. Alkukartoituslomaketta lähdettiin suunnittelemaan uudestaan asiakkaan näkökulmasta helpommaksi. Tavoitteena oli saada aikaan lomake, jonka avulla työntekijä pystyy kirjaamaan tarvittavat asiat NT/TYPPIjärjestelmään haastattelusta suoraan ja jota voidaan täyttää asiakkaan kanssa yhdessä keskustellen. Lomakkeen esikuvana toimi TE-palveluiden työelämätutka. Kysymykset muokattiin niin, että ne palvelevat juuri Ohjaamon tarvetta. Lisäksi työntekijän versiossa on lisäkysymyksiä, joiden avulla asioita voi aukaista vielä enemmän.

12 Osaavaa työvoimaa Opinnollistaminen työpajoilla Opinnolistaminen mahdollistaa nuorelle tutkinnon loppuun saattamiseen työpajalla näyttötutkintojen avulla. Ohjaamon kautta nuoren on mahdollista selvittää puuttuvat opinnot ja ohjautua nuorelle soveltuvalle työpajalle saadakseen tutkintonsa valmiiksi.

13 Asiakasmäärän kasvattaminen ja nuoret suosittelijoiksi Nuorilta nuorille: someviestintä ja sarjakuvat Ohjaamossa nuoret ovat itse päässeet viestimään somessa ja toteuttamaan omia sarjakuvia muun muassa omasta tulevaisuudestaan ja työnhausta. Erityisesti nuorten omaehtoinen viestintä nuorille on osoittautunut hyväksi käytännöksi. Nuorten näköiset somepäivitykset saavuttavat huomattavan määrän muita nuoria.

14 Nuorten osallistaminen Sisustusprojekti: toimistosta olohuoneeksi Nuoret tyyliä valitsemassa Sisustus ennen Nuoret sisustusta tekemässä Sisustus jälkeen Nuoret mukana päättämässä

15 Kehittävä kokeilemisen kulttuuri Kokeilukulttuuri ja esimerkkejä kokeiluista Vähenevien resurssien ja heikon taloustilanteen johdosta on tarve kehittää uusia, innovatiivisia ratkaisuita nuorten palveluiden kehittämiseksi. Kokeilukulttuurin avulla voidaan nopeasti nähdä, mikä toimintatapa tuottaa tuloksia ja mikä ei toimi. Toimimattomat ideat voidaan nopeasti jättää pöytälaatikkoon, ja suunnata resursseja ja tarjoa teemoihin, jotka toimivat juuri kyseisessä toimintaympäristössä. Kokeilukulttuuri näkyy Ohjaamon arjessa toimintatapana: kuka tahansa voi tuoda esiin aiheen, johon kaivattaisiin muutosta tai idean kokeiltavasta asiasta. Kokeilukulttuurin mukaisesti aiheisiin tartutaan nopeasti ja Ohjaamossa toteutetaan jatkuvasti suurempia ja pienempiä kokeiluja. Esimerkkejä Forssan Ohjaamossa tehdyistä kokeiluista: WhatsApp-palvelu työnhakijoille Vielä yksi kesätyö -haastekampanja yrityksille Kesäsomettajan palkkaaminen Erilaisia nuorten osallistamisen menetelmiä Tapahtumiin osallistumiset ja omat tapahtumat

16 Meidän työmme Ohjaamossa

Forssa. Onnistunut palveluintegraatio - 28 käytännössä kokeiltua ratkaisua Jukka Lidman Irina Kujanpää

Forssa. Onnistunut palveluintegraatio - 28 käytännössä kokeiltua ratkaisua Jukka Lidman Irina Kujanpää Forssa Onnistunut palveluintegraatio - 28 käytännössä kokeiltua ratkaisua 2016 Jukka Lidman Irina Kujanpää Muotoiltuja ratkaisuja palveluiden integroimiseen Ohjaamon rakentumisen ja palveluintegraation

Lisätiedot

FORSSAN OHJAAMO. Satakunnan toimijoiden vierailu 14.4.2016. Jukka Lidman Projektipäällikkö Ohjaamo Forssa jukka.lidman@forssa.

FORSSAN OHJAAMO. Satakunnan toimijoiden vierailu 14.4.2016. Jukka Lidman Projektipäällikkö Ohjaamo Forssa jukka.lidman@forssa. FORSSAN OHJAAMO Satakunnan toimijoiden vierailu 14.4.2016 Jukka Lidman Projektipäällikkö Ohjaamo Forssa jukka.lidman@forssa.fi 040 6685 157 Ohjaamotoiminta Ohjaamo on valtakunnallisesti koordinoitu nuorten

Lisätiedot

Palveluintegraatiota nuorisotakuun kuntakokeilun avulla 2016 Jukka Lidman Irina Kujanpää

Palveluintegraatiota nuorisotakuun kuntakokeilun avulla 2016 Jukka Lidman Irina Kujanpää Forssa Palveluintegraatiota nuorisotakuun kuntakokeilun avulla 2016 Jukka Lidman Irina Kujanpää Kuntakokeilun taustat Tarpeet Nuorille suunnattuja palveluja on selkeä tarve kehittää niin, että nuori saa

Lisätiedot

Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013. Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä

Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013. Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä Ryhmätoiminnan menetelmäopas Aikuissosiaalityön päivä 21.5.2013 Minna Latonen Hilla-Maaria Sipilä Nuorten Kipinä -kehittämisryhmä Tausta Hankkeiden (Ester, Koppi, sähköinen asiointi) yhteiset tavoitteet

Lisätiedot

Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014

Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014 Kohti Ohjaamoa projekti 3.2. 31.10.2014 Projektin rahoitus ja toteuttajat Rahoitus ESR/ Keski-Suomen ELY-keskus Päätoteuttajana Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu (työaikaresurssi

Lisätiedot

Osakokonaisuuden toimijat

Osakokonaisuuden toimijat NUORET PUDOKKAAT Osakokonaisuuden toimijat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri - EKSOTE (Hanna Puustinen) SIPOO (Lassi Puonti) KOTKA (Tarja Nyström) LOVIISA (Ann-Louise Björkas) ESPOO (Tuila Juvonen)

Lisätiedot

NUORTEN PSYKOSOSIAALINEN TUKI OHJAAMOSSA

NUORTEN PSYKOSOSIAALINEN TUKI OHJAAMOSSA NUORTEN PSYKOSOSIAALINEN TUKI OHJAAMOSSA Mikä on Ohjaamo? Alle 30-vuotiaille tarkoitettu matalan kynnyksen monialainen palvelupiste. Tarjoaa maksutonta tukea ja ohjausta työllistymiseen, koulutukseen,

Lisätiedot

Ohjaamo Forssa Valmennustarpeiden kartoitus ja yhteistyöstä sopiminen. Haastattelukäynti

Ohjaamo Forssa Valmennustarpeiden kartoitus ja yhteistyöstä sopiminen. Haastattelukäynti Ohjaamo Forssa Valmennustarpeiden kartoitus ja yhteistyöstä sopiminen Haastattelukäynti 22.03.2016 1 Haastattelijat: Pukkila Päivi ja Anu Raudasoja HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu Sesay Auli, Anne

Lisätiedot

Mirja Määttä Tutkija, Kohtaamo

Mirja Määttä Tutkija, Kohtaamo Mirja Määttä mirja.maatta@ely-keskus.fi Tutkija, Kohtaamo Neljännesvuosittain kerättävä tieto (diat 3 6): Palvelun käyttöä koskeva tilasto (kaikki työntekijät kirjaavat) Työn tuloksia koskeva tilasto:

Lisätiedot

Kaakon ohjaamot Missä mennään ja mihin tavoitellaan

Kaakon ohjaamot Missä mennään ja mihin tavoitellaan Kaakon ohjaamot Missä mennään ja mihin tavoitellaan 2016-2018 Kaakon ohjaamoiden kuulumiset - Imatra Imatralla hyvät kokemukset: Vakiintuneet kelloajat ja toimijoiden sitoutuneisuus (TE- toimiston nuorten

Lisätiedot

Ohjaamon valtakunnalliset vähimmäisvaatimukset

Ohjaamon valtakunnalliset vähimmäisvaatimukset Ohjaamon valtakunnalliset vähimmäisvaatimukset (määritellyt Kohtaamo-hanke) maria.kr.virtanen@tampere.fi Kohderyhmä ja aukioloajat Kohderyhmänä kaikki alle 30-vuotiaat nuoret Ohjaamo on matalalla kynnyksellä

Lisätiedot

Ohjaamo Forssa Valmennustarpeiden kartoitus ja yhteistyöstä sopiminen. Haastattelukäynti

Ohjaamo Forssa Valmennustarpeiden kartoitus ja yhteistyöstä sopiminen. Haastattelukäynti Ohjaamo Forssa Valmennustarpeiden kartoitus ja yhteistyöstä sopiminen Haastattelukäynti 22.03.2016 1 Haastattelijat: Päivi Pukkila ja Anu Raudasoja HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu, Anne Leppänen

Lisätiedot

Tilat toimimaan - hanke

Tilat toimimaan - hanke Tilat toimimaan - hanke Uudenlaiset kirjaston ja nuorisotoimen yhteistyömallit 1.8.2015-31.12.2016 /Joensuun seutukirjasto & nuorisopalvelut 3.10.2016 YLEISTÄ HANKKEESTA Resurssit: puolikas kirjastotyöntekijä

Lisätiedot

Mirja Määttä Tutkija, Kohtaamo

Mirja Määttä Tutkija, Kohtaamo Mirja Määttä mirja.maatta@ely-keskus.fi Tutkija, Kohtaamo Neljännesvuosittain kerättävä tieto (diat 3 6): Palvelun käyttöä koskeva tilasto (kaikki työntekijät kirjaavat) Työn tuloksia koskeva tilasto:

Lisätiedot

Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään

Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään 10-11.4.2014 TOTEUTTAJAT: RAHOITTAJA: Etelä-Savon ammattiopisto ja Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto Etelä-Savon ELY-keskus KOKONAISBUDJETTI: 981 761 euroa

Lisätiedot

OHJAAMO: NUOREN MUKANA MUUTTUVASSA MAAILMASSA. Teija Felt Työmarkkinaneuvos

OHJAAMO: NUOREN MUKANA MUUTTUVASSA MAAILMASSA. Teija Felt Työmarkkinaneuvos OHJAAMO: NUOREN MUKANA MUUTTUVASSA MAAILMASSA Teija Felt Työmarkkinaneuvos 15.4.2016 Yhteiskunta muuttuu, Ohjaamo tukee Työelämä ja työurat pirstaloituvat, statukset vaihtelevat: työntekijä -> opiskelija

Lisätiedot

STRATEGIA Valtakunnallinen työpajayhdistys ry

STRATEGIA Valtakunnallinen työpajayhdistys ry STRATEGIA 2015 2020 Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Valtakunnallinen työpajayhdistys ry (TPY) on työpaja-ammattilaisten vuonna 1997 perustama järjestö. Sen vahvistaa

Lisätiedot

Työttömän palvelut ja kuntoutukseen ohjaaminen verkostoyhteistyönä

Työttömän palvelut ja kuntoutukseen ohjaaminen verkostoyhteistyönä Työttömän palvelut ja kuntoutukseen ohjaaminen verkostoyhteistyönä Raija Kerätär www.oorninki.fi Työkyvyn arviointi verkostossa? Erikoissairaan hoito Yksityinen terv.huolto 3. sektori Kela Terveyskeskus,

Lisätiedot

OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori

OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi 2018 Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori Mikä Ohjaamo? - Ohjaamo on palvelua alle 30 vuotiaille nuorille. - Ohjaamoissa tarjotaan henkilökohtaista neuvontaa, ohjausta

Lisätiedot

Monet polut Työelämään hanke (ESR) Tukea kotoutumiseen

Monet polut Työelämään hanke (ESR) Tukea kotoutumiseen Monet polut Työelämään hanke (ESR) 1.11.2016-31.12.2018 Tukea kotoutumiseen Monet polut työelämään -hanke 1.11.2016-31.12.2018 (ESR) Tukea kotoutumiseen Kootut toimintamallit Tekijät: Peltonen Mirja, Rintala

Lisätiedot

TYÖLLISYYSPALVELUISTA TYÖELÄMÄVALMENNUKSEEN

TYÖLLISYYSPALVELUISTA TYÖELÄMÄVALMENNUKSEEN Kaupunginhallitus 3.9.2018 liite nro 5 (1/10) TYÖLLISYYSPALVELUISTA TYÖELÄMÄVALMENNUKSEEN (Valmistelija työllisyyspäällikkö Auli Savolainen) 28.8.2018 2 Työelämävalmennuksen tavoitteet Työelämävalmiuksien

Lisätiedot

1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely

1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely 1000 uutta työpaikkaa - alueellinen kokeilu lyhyt esittely Yhteenveto 24.11.2017 KICK ON tilaisuus Kimmel Joensuu Alueellisen kokeilun tavoitteet Luodaan 1000 uutta työpaikkaa Vaikutus aluetalouteen +

Lisätiedot

Ajankohtaista Kohtaamosta / Tuki Ohjaamoille

Ajankohtaista Kohtaamosta / Tuki Ohjaamoille Ajankohtaista Kohtaamosta / Tuki Ohjaamoille Mirja Määttä Tutkija 9.9.2015 Kouvola Mitä Kohtaamossa tehdään Ohjaamo-verkoston rakentumisen tuki (30) Paikkakuntakäynnit, alueelliset työpajat Projektipäällikköpäivä

Lisätiedot

ESR haku mennessä. Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen

ESR haku mennessä. Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen ESR haku 16.2.2015 mennessä Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen 14.1.2015 Ison kuvan hahmottaminen - Mikä on meidän roolimme kokonaisuudessa? Lähde: Maija-Riitta Ollila,

Lisätiedot

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU 7.3.2018 Vantaa Jarno Karjalainen SOSKU-hanke SOSKU-hankkeessa (2015-2018) sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset ja asiakkaat ideoivat,

Lisätiedot

Työkyvyn arviointi osana työllisyyspalveluiden asiakasprosessia Jyväskylässä

Työkyvyn arviointi osana työllisyyspalveluiden asiakasprosessia Jyväskylässä Työkyvyn arviointi osana työllisyyspalveluiden asiakasprosessia Jyväskylässä Työkykykoordinaattori Suvi Kaipainen, Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut 13.6.2017 Työkyvyn arvioinnin tiimi Työkykykoordinaattori

Lisätiedot

SUJUVALLE POLULLE AMMATILLISESSA KOULUTUKSESSA

SUJUVALLE POLULLE AMMATILLISESSA KOULUTUKSESSA SUJUVALLE POLULLE AMMATILLISESSA KOULUTUKSESSA - MONIALAINEN YHTEISTYÖMALLI Ota koppi verkostotapaaminen, Hanko 24.10.2018 Tuula Hapulahti, Luksia 26.10.2018 Sujuva polku, Monialainen yhteistyömalli Sujuva

Lisätiedot

TUTTU-6Aika Turun osahanke

TUTTU-6Aika Turun osahanke TUTTU-6Aika Turun osahanke TUTTU-6Aika -hanke Turun kaupungin, Tampereen kaupungin sekä Turun ja Tampereen ammattikorkeakoulujen yhteinen ESR-hanke, joka kohdistuu toimintalinjaan 3 työllisyys ja työvoiman

Lisätiedot

TE-hallinnon ja työelämän yhteistyö

TE-hallinnon ja työelämän yhteistyö TE-hallinnon ja työelämän yhteistyö Nuorisotakuun retoriikkaa ja todellisuutta 26.09.2013 Ylöjärvi, Valo Vesa Jouppila johtaja, Pirkanmaan TE-toimisto Toiminta-ajatuksemme Pirkanmaan TE-toimisto toteuttaa

Lisätiedot

Juvenia -nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus

Juvenia -nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia -nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Toimintamme keskittyy nuorten osallisuuden, kansalaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen sekä syrjäytymisen ehkäisemiseen. Osallistuva ja yhdenvertainen

Lisätiedot

EDURO-SÄÄTIÖN NUORTEN PALVELUT JA NEUROPSYKIATRINEN KUNTOUTUS. 6.10.2015 Tanja Raappana

EDURO-SÄÄTIÖN NUORTEN PALVELUT JA NEUROPSYKIATRINEN KUNTOUTUS. 6.10.2015 Tanja Raappana EDURO-SÄÄTIÖN NUORTEN PALVELUT JA NEUROPSYKIATRINEN KUNTOUTUS 6.10.2015 Tanja Raappana Eduro-säätiö Toiminnan ohjaus Työ- ja toimintakyvynarvionninp alvelut Kuntoutuksen palvelut Osaamisen vahvistamisen

Lisätiedot

Nuorten tieto- ja neuvontatyön lyhyt oppimäärä. Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus

Nuorten tieto- ja neuvontatyön lyhyt oppimäärä. Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten tieto- ja neuvontatyön lyhyt oppimäärä Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus 2014 Tieto on väline ja perusta elämänhallintaan Miten voi tietää, jos ei ole tietoa tai kokemusta siitä,

Lisätiedot

MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA

MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA MISSÄ MENNÄÄN OHJAAMOISSA Tuija Kautto Kohtaamo Lahti 23.9.2015 MITEN SELVITETTY Ohjaamokierros 2015 Projektisuunnittelijat kiertäneet Suomea Kaikkia Ohjaamoja ei ole vielä tavattu Tapahtumat, esimerkiksi

Lisätiedot

Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö. Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut

Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö. Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut Kasvupalvelut ja monialainen yhteistyö Jari Aaltonen Vastuuvalmistelija, kasvupalvelut 18.5.2018 Yritys- ja työllisyyspalveluista kasvupalveluja ELY-keskusten ja TE-toimistojen yritys- ja työllisyyspalvelut

Lisätiedot

Ohjaamo nuoren tukena. Ohjaamo Porvoo ja sen suhde opintoohjaukseen

Ohjaamo nuoren tukena. Ohjaamo Porvoo ja sen suhde opintoohjaukseen Ohjaamo nuoren tukena Ohjaamo Porvoo ja sen suhde opintoohjaukseen Mikä Ohjaamo on ja mitä sillä tavoitellaan? Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden palvelupiste. Fyysinen paikka, josta nuori perheineen saa joustavaa

Lisätiedot

ETSIVÄ NUORISOTYÖ JA NUORTEN TALO NEET-nuorten palvelut Keravalla

ETSIVÄ NUORISOTYÖ JA NUORTEN TALO NEET-nuorten palvelut Keravalla Keravan nuorisopalvelut ETSIVÄ NUORISOTYÖ JA NUORTEN TALO NEET-nuorten palvelut Keravalla 16.3.2017 Etsivän nuorisotyön asiakkaat NEET-nuoret ovat etsivän nuorisotyön tyypillistä kohderyhmää ikä 16-29

Lisätiedot

Ohjaamo Helsinki. Tuloksia ja tulevaa. Sirkku Reponen projektipäällikkö

Ohjaamo Helsinki. Tuloksia ja tulevaa. Sirkku Reponen projektipäällikkö Ohjaamo Helsinki Tuloksia ja tulevaa Sirkku Reponen projektipäällikkö Kaupunkistrategiaa toteuttamassa Helsinki kehittää yhteensovitettuja, vaikuttavia ja ihmiskasvoisia palveluja yhdessä kaupunkilaisten

Lisätiedot

Ohjaamo-päivät Lahdessa

Ohjaamo-päivät Lahdessa Ohjaamo-päivät Lahdessa 23.09.2015 Työllisyystietoa Lahdesta - elokuu 2015 Työttömyysaste 18,0 % (8912) (koko maa 13,2 %) 2012: ka-14,0 %; 2013: ka-16,1 %; 2014: ka-17,3 % Nuorten osuus työttömistä 15,0

Lisätiedot

Ajankohtaista Ohjaamoille

Ajankohtaista Ohjaamoille Ajankohtaista Ohjaamoille Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Ohjaamo-päivät Oulu 3.11.2016 Ohjaamojen (projektien) tilanne 11/2016 2015 2016 2017 2018 2019 2020 ESR-Ohjaamo-projektien (6) Vakiintunut Ohjaamotoiminta

Lisätiedot

Nuorten ohjaus- ja palveluverkostojen ensiaskeleita

Nuorten ohjaus- ja palveluverkostojen ensiaskeleita Nuorten ohjaus- ja palveluverkostojen ensiaskeleita Onnistuvat opit -hanke Hyvinvointipäivä, Rovaniemi 31.3.2011 Pirjo Oulasvirta-Niiranen Onnistuvat opit nuorten ohjaus- ja palveluverkostojen ensiaskeleilla

Lisätiedot

Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja:

Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja: YHYRES TEHEREN - Etelä-Pohjanmaan TYP ja OSMO - Osallisuutta moniammatillisesti hanke Marjo Taittonen, E-P TYP johtaja Maarit Pasto, hankekoordinaattori Etelä-Pohjammaa pähkinänkuores Maakunnan lukuja:

Lisätiedot

Yhdessä eteenpäin! Elinikäisen ohjauksen kehittäminen Ohjaamossa.

Yhdessä eteenpäin! Elinikäisen ohjauksen kehittäminen Ohjaamossa. Valtakunnalliseen kumppanuusfoorumiin Seminaari Ke. 26.11.2014, Hotel Arthur, Helsinki Klo 14.00-14.45 Yhdessä eteenpäin! Elinikäisen ohjauksen kehittäminen Ohjaamossa. Erityisasiantuntija Ari-Pekka Leminen,

Lisätiedot

Työryhmäkysymykset THL

Työryhmäkysymykset THL Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma Systeeminen lastensuojelun toimintamalli Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa / POSKE Yhteiskehittämispäivien ryhmätyöt RYHMÄ 1. Työryhmäkysymykset Miten hyvin mallinnuksessa

Lisätiedot

Rajanylittäjät -hanke Forssan seudulla - katsaus syksyyn 2011

Rajanylittäjät -hanke Forssan seudulla - katsaus syksyyn 2011 Rajanylittäjät -hanke Forssan seudulla - katsaus syksyyn 2011 08.09.2011 Minna Pelto-Huikko Auri Saarinen Antti Pelto-Huikko Forssan seudun Rajanylittäjät Toimenpidekokonaisuudet: 1. Monialaisen yhteistyön

Lisätiedot

ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA. Anna Vilen

ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA. Anna Vilen ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA Anna Vilen YHDESSÄ TEHTY! 125 kyselyvastausta 283 työpajaosallistujaa Kommenttikierroksia tammikuu2017 - helmikuu2018 ETSIVILLE NUORISOTYÖNTEKIJÖILLE Työn tueksi ja perehdytykseen

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan työllisyystilanne

Pohjois-Pohjanmaan työllisyystilanne TE- toimiston terveiset kuntien työllisyyden kehittämiselle Marita Rimpeläinen-Karvonen, palvelujohtaja Pohjois-Pohjanmaan TE- toimisto 1 16.11.2015 Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Pohjois-Pohjanmaan työllisyystilanne

Lisätiedot

Yhtäläinen tavoite, erilaiset toimintatavat. Liisa Sahi Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Yhtäläinen tavoite, erilaiset toimintatavat. Liisa Sahi Etelä-Suomen aluehallintovirasto Yhtäläinen tavoite, erilaiset toimintatavat Liisa Sahi Etelä-Suomen aluehallintovirasto 21.8.2014 Nuorisotakuu 2013 -määritelmä Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle

Lisätiedot

NUORTEN PALVELUPILOTTI VILTTERI 1.9.2014. Forssalainen vastuu tulevaisuuden tekijöistä

NUORTEN PALVELUPILOTTI VILTTERI 1.9.2014. Forssalainen vastuu tulevaisuuden tekijöistä NUORTEN PALVELUPILOTTI VILTTERI 1.9.2014 Forssalainen vastuu tulevaisuuden tekijöistä TP /1.5.2014, JL / 21.8.2014 Nuoret lukuina - 16-24 v. nuoria 1830, 25-29 v. nuoria 930 v. 2013 lopussa - Alle 25 v.

Lisätiedot

Sovari vaikuttavuustiedon hyödyntäminen etsivässä nuorisotyössä. Riitta Kinnunen Etsivän nuorisotyön päivät, Tampere

Sovari vaikuttavuustiedon hyödyntäminen etsivässä nuorisotyössä. Riitta Kinnunen Etsivän nuorisotyön päivät, Tampere Sovari vaikuttavuustiedon hyödyntäminen etsivässä nuorisotyössä Riitta Kinnunen Etsivän nuorisotyön päivät, Tampere 6.-7.2.2019 Sovari sosiaalisen vahvistumisen mittari Työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön

Lisätiedot

Ohjaamo osana ESR-toimintaa

Ohjaamo osana ESR-toimintaa Ohjaamo osana ESR-toimintaa Kohti ohjaamoa 23.9.2014 Merja Rossi Ohjelmakausi 2014-2020 yksi ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma Sekä Euroopan sosiaalirahaston ESR

Lisätiedot

VIRTA OULU HANKE Työttömien työ- ja toimintakyvyn arviointi. 4.10.2013 Pirjo Nevalainen

VIRTA OULU HANKE Työttömien työ- ja toimintakyvyn arviointi. 4.10.2013 Pirjo Nevalainen VIRTA OULU HANKE Työttömien työ- ja toimintakyvyn arviointi 4.10.2013 Pirjo Nevalainen Lähtökohtia kehittämiselle Yhä enemmän työttömiä asiakkaita ohjautuu kunnan sosiaali- ja terveyspalveluihin erilaisiin

Lisätiedot

Ohjaamot tukea koulutuksen ja työn poluilla Ohjaamot nuorisotakuuta toteuttamassa

Ohjaamot tukea koulutuksen ja työn poluilla Ohjaamot nuorisotakuuta toteuttamassa Ohjaamot tukea koulutuksen ja työn poluilla Ohjaamot nuorisotakuuta toteuttamassa Pasi Savonmäki, projektipäällikkö Kohtaamo-hanke Kymenlaakson ELO-ryhmä 18.10.2016 Ohjaamojen ja verkkopalvelujen kehittämisen

Lisätiedot

Yhteistyö nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä. Vapaa-aikatoimiala/Nuorisopalvelut/Taina Laaksonen

Yhteistyö nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä. Vapaa-aikatoimiala/Nuorisopalvelut/Taina Laaksonen 28.9.2017 Yhteistyö nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä Vapaa-aikatoimiala/Nuorisopalvelut/Taina Laaksonen KEHITTÄMINEN JA JOHDON TUKI: Toni Ekroos Anne-Marie Rautiainen, Pirjo Lehtinen, Mirja Teräs, Kerstin

Lisätiedot

Suomen nuorisokeskukset Tuemme nuorten kasvua ja kehitystä

Suomen nuorisokeskukset Tuemme nuorten kasvua ja kehitystä Suomen nuorisokeskukset Tuemme nuorten kasvua ja kehitystä Eija Pietilä 16.1.2015 Oulu Yhteiskunnallinen tehtävä Suomen nuorisokeskukset edistävät lasten ja nuorten hyvinvointia tukemalla ja ohjaamalla

Lisätiedot

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET Oulun kaupungin tavoitteet ja arvot 1. Olemme työyhteisössämme käyneet Oulun kaupunkistrategian läpi ja yhdessä pohtineet sitä, miten

Lisätiedot

Ohjaamojen projektipäällikköpäivät. kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff

Ohjaamojen projektipäällikköpäivät. kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff 15.09.2016 Ohjaamojen projektipäällikköpäivät kehittämispäällikkö Jaana Fedotoff Koordinaatti Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus valtakunnallinen palvelu- ja kehittämiskeskus, sijaintipaikka

Lisätiedot

Ohjaamoja kehittämässä

Ohjaamoja kehittämässä Ohjaamoja kehittämässä Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Satakunnan verkostoitumisseminaari 15.4.2016 Helsinki Ohjaamo-toimintamallin taustaa ja suuntaviivoja Eurooppalainen yhteistyö 2007-2015 Suuntaviivoja

Lisätiedot

6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku Infotilaisuus 25.1., Oulu

6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku Infotilaisuus 25.1., Oulu 6Aika: Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-haku 22.1.-16.3.18 Infotilaisuus 25.1., Oulu Ohjelma Kahvit 6Aika-strategian esittely ja kuutoskaupunkien odotukset ESRpilottihankkeille Soile Jokinen, Oulun kaupunki

Lisätiedot

Paremmat arjentaidot ja opintojen kautta töihin

Paremmat arjentaidot ja opintojen kautta töihin Paremmat arjentaidot ja opintojen kautta töihin Mikko Hytönen 18.4.2013 Paremmat arjentaidot ja opintojen kautta töihin ( 2007 2013) Projekteja käynnistetty kpl 27, 16 projektia päättynyt Monipuolisia

Lisätiedot

Kuntouttavan työtoiminnan uravalmennus ja jatkopolut

Kuntouttavan työtoiminnan uravalmennus ja jatkopolut Kuntouttavan työtoiminnan uravalmennus ja jatkopolut Sosku Seminaari 7.3.2018 klo 10.30-11.00 Työelämään Valmennuspalvelut Uravalmentajat Suvi Lindholm, Laila Mautemps ja Jarkko Rintanen Mitä? Tarjoamme

Lisätiedot

Mitä LIITO on. Mitä lisäarvoa NUORI saa

Mitä LIITO on. Mitä lisäarvoa NUORI saa LIITO on Vaihtoehtoinen tapa toteuttaa työvaltaista oppimista, jossa nuorelle tarjotaan yksilöllisesti tuettu yhteisöllinen oppimisympäristö. Oppimisympäristö, jolla vahvistetaan tai uudelleensuunnataan

Lisätiedot

Ohjaamo-toiminnan arviointi miten mitataan moninaisuutta? Mirja Määttä tutkija, Kohtaamo-hanke

Ohjaamo-toiminnan arviointi miten mitataan moninaisuutta? Mirja Määttä tutkija, Kohtaamo-hanke Ohjaamo-toiminnan arviointi miten mitataan moninaisuutta? Mirja Määttä tutkija, Kohtaamo-hanke Ohjaamot nyt Ohjaamoja tällä hetkellä n. 35. Tulossa lisää. Suurin osa saa rahoitusta myös Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan suuntaaminen (ELO-kyselyn vastauskooste) Kaakkois-Suomen ELO-yhteistyöryhmän kokous 8.3.2016 Vapaamuotoinen palaute ELO-kyselyyn Kokouksien järjestelyt hyviä Asiat ovat sujuneet

Lisätiedot

10.4.2012 Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuriprosessi, nuorisotoimi

10.4.2012 Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuriprosessi, nuorisotoimi Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuriprosessi, nuorisotoimi TUUMASTA TOIMEEN pohjana aiemmat suunnitelmat ja esitykset aiemmilta vuosilta toimintasuun nitelmat Nak 2009-2011 aloite Tuija Pohjola 2010

Lisätiedot

VALTAKUNNALLISET OHJAAMO-KUULUMISET. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke

VALTAKUNNALLISET OHJAAMO-KUULUMISET. Tuija Kautto Kohtaamo-hanke VALTAKUNNALLISET OHJAAMO-KUULUMISET Tuija Kautto Kohtaamo-hanke OHJAAMOTOIMINTA KEHITTYY Toimijoita syksyllä 2015 yli 30, mukana yli 80 kuntaa Monta aaltoa - Osa toiminut pidempään, osa aloittanut vuoden

Lisätiedot

Kohti Kaakkois-Suomen Ohjaamoa Ritva Kaikkonen / Timo Hakala Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kohti Kaakkois-Suomen Ohjaamoa Ritva Kaikkonen / Timo Hakala Kaakkois-Suomen ELY-keskus Kohti Kaakkois-Suomen Ohjaamoa 23.9.2014 Ritva Kaikkonen / Timo Hakala Kaakkois-Suomen ELY-keskus Ohjaamo-toiminta osana nuorisotakuuta ja elinikäistä ohjausta Lähtökohdat ja tarpeet: Monialaiset ja kehittyvät

Lisätiedot

Ohjaamo Helsinki. Projektipäällikkö Sirkku Reponen

Ohjaamo Helsinki. Projektipäällikkö Sirkku Reponen Ohjaamo Helsinki Projektipäällikkö Sirkku Reponen Kohtaanto-ongelma? 2 16.3.2016 Miksi Ohjaamo? Työmarkkinoiden muutos digitalisaatio, robotiikka Palvelut edelleen siiloissa / putkissa ei riitä muuttuneessa

Lisätiedot

Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma

Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma Uraohjaus2020 palvelumallihahmotelma Uraohjausta opintoihin integroituneena! Hankkeen tavoitteena on luoda Pohjois-Savon alueen ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen yhteinen koulutusprosessiin

Lisätiedot

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU 6.6.2018 Rovaniemi Jarno Karjalainen SOSKU-hanke www.thl.fi/sosku SOSKU-hankkeessa (2015-2018) sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset

Lisätiedot

Kumppanuutta kotouttamiseen. Maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen Työllisyys- ja yrittäjyysosasto

Kumppanuutta kotouttamiseen. Maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen Työllisyys- ja yrittäjyysosasto Kumppanuutta kotouttamiseen Maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen Työllisyys- ja yrittäjyysosasto Suomeen muutetaan, mutta myös poismuutto on vilkasta. Vuonna 2030 puoli miljoonaa ulkomaan kansalaista =>

Lisätiedot

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU 7.5.2018 Hämeenlinna Jarno Karjalainen SOSKU-hanke www.thl.fi/sosku SOSKU-hankkeessa (2015-2018) sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset

Lisätiedot

Ohjaamot maakuntien Suomessa

Ohjaamot maakuntien Suomessa Ohjaamot maakuntien Suomessa Kaakkois-Suomen ELO-ryhmä 16.3.2018 Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke Ohjaamo lähtökohtia Ohjauksen voimavarojen yhdistäminen Tietoa, neuvontaa ja ohjausta yhdestä paikasta monialaisesti

Lisätiedot

Digitaalinen palveluintegraatio ja henkilökohtainen hyvinvointisuunnitelma

Digitaalinen palveluintegraatio ja henkilökohtainen hyvinvointisuunnitelma Digitaalinen palveluintegraatio ja henkilökohtainen hyvinvointisuunnitelma Hyvinvoinnin integroitu toimintamalli Kuopio Anna-Mari Juutinen Kuntakokeilukoordinaattori 9.12.2015 Kuopion kaupunki Perusturva

Lisätiedot

My Way 2 työtä, osaamista ja kohtaamisia Hankeluonnostelu ESR-hakuun (päivitetty )

My Way 2 työtä, osaamista ja kohtaamisia Hankeluonnostelu ESR-hakuun (päivitetty ) My Way 2 työtä, osaamista ja kohtaamisia Hankeluonnostelu ESR-hakuun 2.10.2018 (päivitetty 30.9.2018) 1 Hallinnoija: Centria-ammattikorkeakoulu Rahoituksella osallistuvat: Ylivieskan seutukunnan kunnat

Lisätiedot

Tampereen seudun ammattiopisto Ohjaus ja hakeutuminen VALMAAN Pauliina Sarhela

Tampereen seudun ammattiopisto Ohjaus ja hakeutuminen VALMAAN Pauliina Sarhela Tampereen seudun ammattiopisto Ohjaus ja hakeutuminen VALMAAN 7.4.2017 Pauliina Sarhela Yhteistyökumppanit Työelämä TreduNavi-hakupalvelu:tietoa ja Yhteistyökumppanit ohjausta hakeutumisesta Tutkintoja

Lisätiedot

Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön yhteistyö

Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön yhteistyö ALUEELLISET ETSIVÄN NUORISOTYÖN PÄIVÄT 9.-10.11.2016 Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön yhteistyö Outi Rautio Pellon kunta Lapin ALUkoordinaatiotyö Tiedottaminen Alueelliset työkokoukset ja

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Petäjäveden työpaja Teollisuustie Petäjävesi

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Petäjäveden työpaja Teollisuustie Petäjävesi PETÄJÄVEDEN TYÖLLISYYSPALVELUT NUORTEN TYÖPAJA Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: YHTEISET TUTKINNON OSAT Paikka: Petäjäveden työpaja Teollisuustie

Lisätiedot

Kuntakonsernin digitaalisen asiakaspalvelun kehittäminen Lempäälässä. Palvelumuotoilija Laura Humppi Digikuntakokeilun verkostotapaaminen 6.6.

Kuntakonsernin digitaalisen asiakaspalvelun kehittäminen Lempäälässä. Palvelumuotoilija Laura Humppi Digikuntakokeilun verkostotapaaminen 6.6. Kuntakonsernin digitaalisen asiakaspalvelun kehittäminen Lempäälässä Palvelumuotoilija Laura Humppi Digikuntakokeilun verkostotapaaminen 6.6.2017 Sisältö Lempäälä, taustaa ja tarpeet asiakaspalvelun kehittämiselle

Lisätiedot

Nuorisotakuu kokonaisuus /TEM. Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittäminen

Nuorisotakuu kokonaisuus /TEM. Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittäminen Nuorisotakuu kokonaisuus /TEM Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittäminen TL3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus Erityistavoite 6.1 Nuorten ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen

Lisätiedot

Ohjaamo toimintamalli. Rovaniemellä. Sanna Mäensivu, projektipäällikkö. sanna.maensivu@rovaniemi.fi

Ohjaamo toimintamalli. Rovaniemellä. Sanna Mäensivu, projektipäällikkö. sanna.maensivu@rovaniemi.fi Ohjaamo toimintamalli Rovaniemellä Sanna Mäensivu, projektipäällikkö sanna.maensivu@rovaniemi.fi 050 464 1672 Ohjaamo toimintamallin tausta ja tarve Tällä hetkellä julkinen sektori tuottaa palveluja koordinoimattomasti.

Lisätiedot

Huippuosaamisen kasvupolku -malli

Huippuosaamisen kasvupolku -malli Huippuosaamisen kasvupolku -malli Mikä on Huippis? Kallioniemi&Hakio, LAMK Hyva kaytant6 MIKSI? - Nopeuttaa opintoja > tyoelamaan - Tukee alueellista strategiaa - Lisaa alan vetovoimaa - Tekee nakyvaksi

Lisätiedot

Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi

Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta 23.09.2014 1 Nuorisotakuu osana nuorisotoimea 1. Nuorten työpajatoiminta 2. Etsivä nuorisotyö 3. Monialainen yhteistyö 2 1. Nuorten työpajat Nuorten työpajoilla

Lisätiedot

Koulutuksenjärjestäjät Ohjaamopalveluiden. tuottajana ja käyttäjänä. Sujuvat siirtymät seminaari

Koulutuksenjärjestäjät Ohjaamopalveluiden. tuottajana ja käyttäjänä. Sujuvat siirtymät seminaari Koulutuksenjärjestäjät Ohjaamopalveluiden tuottajana ja käyttäjänä Sujuvat siirtymät seminaari 2.-4.5.2016 Mervi Huttula mervi.huttula@ortonpro.fi puh. 040 628 1800 Koulutuksenjärjestäjän suhde Ohjaamo-toimintaan.

Lisätiedot

Joensuun Nuorten Palvelukeskusmallin ja ohjaamo-verkoston kehittäminen kunta/siunsote rajapinnassa. Jouni Erola nuorisojohtaja 2015

Joensuun Nuorten Palvelukeskusmallin ja ohjaamo-verkoston kehittäminen kunta/siunsote rajapinnassa. Jouni Erola nuorisojohtaja 2015 Joensuun Nuorten Palvelukeskusmallin ja ohjaamo-verkoston kehittäminen kunta/siunsote rajapinnassa Miksi nuorten palvelukeskusta kehitetään Joensuun palveluohjelmat ja nuorisotakuun kuntakokeilu Asiakaslähtöiset

Lisätiedot

Liiketalouden perustutkinnon uudistamistyö. Heli Huotari ja Paula Hyytiäinen

Liiketalouden perustutkinnon uudistamistyö. Heli Huotari ja Paula Hyytiäinen Liiketalouden perustutkinnon uudistamistyö Heli Huotari ja Paula Hyytiäinen 23.11.2016 Uudistamistyön taustoja Liiketalouden uudet tutkinnon perusteet tulevat voimaan 1.8.2018 Osaamisalat poistuvat Esitys

Lisätiedot

Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät

Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät Nuorisopalvelut Asukastilaisuudet 2017 kevät Nuorisotoimi Sirpa Räikkönen, nuorisotoimenjohtaja Mitä nuorisotyö on ennaltaehkäisevää kasvatustyötä päihteetöntä perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen nuoren

Lisätiedot

Euroopan unionin rakennerahastokauden jälkiä Pirkanmaalta

Euroopan unionin rakennerahastokauden jälkiä Pirkanmaalta Page 1 of 6 Euroopan unionin rakennerahastokauden 2007 2013 jälkiä Pirkanmaalta Page 2 of 6 OSAAMISELLA KILPAILUKYKYÄ Pienten ja keskisuurten yritysten kilpailukykyä on parannettu kehittämällä yritysten

Lisätiedot

Lapset ja nuoret uudessa maakunnassa oikea-aikaiset palvelut ja osallisuuden toteutuminen

Lapset ja nuoret uudessa maakunnassa oikea-aikaiset palvelut ja osallisuuden toteutuminen Lapset ja nuoret uudessa maakunnassa oikea-aikaiset palvelut ja osallisuuden toteutuminen Etelä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät 2018 Jari Pekuri, muutosagentti, Hämeen liitto Katariina Ratia, projektipäällikkö,

Lisätiedot

Monialainen yhteistyö, jatkuva oppiminen ja kattavat ohjauspalvelut työllisyysasteen nosto. Janne Savolainen Erityisasiantuntija

Monialainen yhteistyö, jatkuva oppiminen ja kattavat ohjauspalvelut työllisyysasteen nosto. Janne Savolainen Erityisasiantuntija Monialainen yhteistyö, jatkuva oppiminen ja kattavat ohjauspalvelut työllisyysasteen nosto Janne Savolainen Erityisasiantuntija Ajankohtaista Hallitusohjelman toimeenpano on käynnistynyt Uraohjauksen merkitys

Lisätiedot

Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, Rantasalmi

Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, Rantasalmi Ohjaamot ja verkko-ohjaus Miten hankkeet etenevät? Marko Kilpeläinen, Kohtaamo Leijonan luola, 2.5.2016 Rantasalmi Mikä on Ohjaamo? Ohjaamot keväällä 2016 Ohjaamoja ympäri Suomea yli 30, toimivat noin

Lisätiedot

Kasvupalveluilla työllisyyttä ja hyvinvointia Päijät-Hämeeseen

Kasvupalveluilla työllisyyttä ja hyvinvointia Päijät-Hämeeseen Kasvupalveluilla työllisyyttä ja hyvinvointia Päijät-Hämeeseen Hyvinvoiva maakunta seminaari Lahti 11.12.2018 Yksikön päällikkö Kari Sartamo Yritys- ja työllisyyspalveluista kasvupalveluja ELY-keskusten

Lisätiedot

Nuorten aikuisten osaamisohjelma Pirkanmaalla. Outi Rantanen ja Marjo Nieminen 13.6.2013

Nuorten aikuisten osaamisohjelma Pirkanmaalla. Outi Rantanen ja Marjo Nieminen 13.6.2013 Nuorten aikuisten osaamisohjelma Pirkanmaalla Outi Rantanen ja Marjo Nieminen 13.6.2013 Nuorten aikuisten osaamisohjelma Pirkanmaalla v. 2013 Laaja tarjonta eri alojen tutkintoja, opiskelijatyövuosia on

Lisätiedot

Työllisyyden palvelurekisteri

Työllisyyden palvelurekisteri Työllisyyden palvelurekisteri 17.12.2015 Työllisyyden palvelurekisteri Oulun kaupungin työllisyyspalveluilla ei ollut olemassa toimivaa tietojärjestelmää työllisyyden hoidon kehittämiseksi ja toteuttamiseksi.

Lisätiedot

Palvelumuotoilu kehittämisen välineenä julkisissa palveluissa. Iikka Lovio , Liaani hankkeen seminaari, Metropolia.

Palvelumuotoilu kehittämisen välineenä julkisissa palveluissa. Iikka Lovio , Liaani hankkeen seminaari, Metropolia. Palvelumuotoilu kehittämisen välineenä julkisissa palveluissa Iikka Lovio 10.10.2017, Liaani hankkeen seminaari, Metropolia. KÄYTTÄJÄ SUUNNITTELU Projektin tavoitteen on oltava ratkaisu ongelmaan, ei palvelumuotoilun

Lisätiedot

Mitä kunnassa pitää tapahtua, että väestön hyvinvointi ja terveys paranevat?

Mitä kunnassa pitää tapahtua, että väestön hyvinvointi ja terveys paranevat? Mitä kunnassa pitää tapahtua, että väestön hyvinvointi ja terveys paranevat? Tk-johdon neuvottelupäivät 07022013 Päivi Hirsso, pth-yksikön johtaja, PPSHP Hyvinvointi järjestämissuunnitelman ytimessä PTH-yksikkö

Lisätiedot

Lite SVOL 1/ , 3 Dno 22/ /2016. Kirkkonummen sivistystoimen tieto- ja viestintätekniikkastrategia

Lite SVOL 1/ , 3 Dno 22/ /2016. Kirkkonummen sivistystoimen tieto- ja viestintätekniikkastrategia Lite SVOL 1/2.3.2016, 3 Dno 22/07.00.00/2016 Kirkkonummen sivistystoimen tieto- ja viestintätekniikkastrategia 2016 2019 Johdanto Tieto- ja viestintätekniikalla (TVT / ICT) tarkoitetaan kaikkea teknologiaa,

Lisätiedot

Ohjauksella vahvaksi Mitä saimme aikaan? OHJAAMO SUOMESSA JA POHJOIS-KARJALASSA

Ohjauksella vahvaksi Mitä saimme aikaan? OHJAAMO SUOMESSA JA POHJOIS-KARJALASSA Ohjauksella vahvaksi 1.11.2017 Mitä saimme aikaan? OHJAAMO SUOMESSA JA POHJOIS-KARJALASSA Ohjaamot Suomessa ja Pohjois-Karjalassa Lähimpään Ohjaamoon voit ottaa yhteyttä esimerkiksi soittaen, somen kautta

Lisätiedot

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO

Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Ohjaamo ja ammatilliset pajat RASEKO Etsivä nuorisotyön viranomainen ja rekisterinpitäjä Naantali, Nousiainen, Masku, Mynämäki, Raisio ja Rusko 9.11.2012 Raision seudun koulutuskuntayhtymä / Maria Taipale

Lisätiedot

Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa

Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa Hankeosaajavalmennus 15.4.2013-11.2.2014 (38 ov) Toteutetaan nonstop periaatteella kahdessa jaksossa Valmistaa maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon suorittamiseen Lähde mukaan projektien ja hankkeiden

Lisätiedot

PALVELUINTEGRAATIO JOHTAMISEN NÄKÖKULMASTA

PALVELUINTEGRAATIO JOHTAMISEN NÄKÖKULMASTA PALVELUINTEGRAATIO JOHTAMISEN NÄKÖKULMASTA Kunnat, maakunnat ja palvelut ovat muutoksessa. Kuinka käy heikoimmassa asemassa olevien? Mikkeli 25.5.2018 Anne Määttä Palvelujärjestelmäkehityksen erityisasiantuntija,

Lisätiedot