Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Maanluovutustoimisto Maanluovutustoimiston toimistopäällikkö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Maanluovutustoimisto Maanluovutustoimiston toimistopäällikkö"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) 166 Asuntotontin (kaupunkipientalo) lyhytaikainen vuokraaminen yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41291/6) HEL T Kyytimiehenkatu 4 Päätös Vuokranantaja Vuokralainen Vuokra-alue Käyttötarkoitus Vuokra-aika Vuokra (A ) päätti vuokrata Helsingin kaupungin 41. kaupunginosan (Suurmetsä) korttelin tontin 6 (osoite Kyytimiehenkatu 4, pinta-ala 500 m2) ********** rakennusluvan hakemista ja maanrakennus- sekä paalutustöiden aloittamista varten jäljempänä mainitulla tavalla ja ehdoin: Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta. Minna Hovi (1/2) ja Reiko Vares (1/2) Helsingin kaupungin 41.kaupunginosan (Suurmetsä) korttelin tontti 6 (pinta-ala 500 m2, osoite Kyytimiehenkatu 4) Rakennusluvan hakeminen ja maanrakennus- sekä paalutustöiden aloittaminen , kuitenkin kauintaan siihen saakka, kunnes kaupunginvaltuuston päätöksen nojalla tehtävä vuokra-aluetta koskeva pitkäaikainen vuokrasopimus alkaa. 254 euron kuukausivuokra.

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Vuokran maksu Muut sopimusehdot Vuokra ajalta (508 euroa) on maksettava mennessä. Tämän jälkeen maanvuokralasku erääntyy maksettavaksi kunkin kuukauden ensimmäinen päivä alkaen Lyhytaikaisen vuokrauksen perusteella maksettu maanvuokraa ei hyvitetä pitkäaikaisen vuokrauksen yhteydessä, sillä vuokralaisilla on oikeus aloittaa vuokra-alueella maanrakennustyöt. 1 Vuokralaisella tässä päätöksessä tarkoitetaan molempia vuokralaista. 2 Vuokralaisella ei ole ilman vuokranantajan lupaa oikeutta siirtää vuokraoikeutta toiselle. 3 Vuokralaisella on oikeus omalla riskillään aloittaa vuokra-alueella maanrakennus- ja paalutustyöt alkaen. Vuokranantaja ei vastaa vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, mikäli toimivaltainen viranhaltija tai toimielin päättää vastaisuudessa olla tekemättä vuokra-aluetta koskevaa pitkäaikaista maanvuokrasopimusta vuokralaisen kanssa tai pitkäaikaista maanvuokrasopimusta ei muusta syystä tehdä. Vuokralainen on tällöin velvollinen kustannuksellaan viipymättä ennallistamaan vuokra-alueen ja saattamaan sen muutoinkin vuokranantajan hyväksymään kuntoon. 5 Vuokralainen on velvollinen noudattamaan tontin varausta koskevan kiinteistölautakunnan päätöksen ( , 371 ) sekä sen liitteiden ehtoja. 6 Vuokra-alueelle on suunniteltava ja toteutettava sääntelemätöntä vapaarahoitteista omistusasuntotuotantoa.

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) 7 Vuokra-alueen suunnittelu ja toteuttaminen tulee tehdä yhteistyössä kiinteistöviraston tonttiosaston sekä mahdollisen kaupungin alueellisen yhteistyöryhmän kanssa. Tontin suunnittelussa ja rakentamisessa tulee noudattaa Helsingin kaupungin Alppikylän asemakaava-alueelle laadituttamaa alueellista pohjaveden hallintasuunnitelmaa, Ramboll Vuokralaisen tulee noudattaa alueellista rakennustapaohjetta rakennusvalvontaviranomaisen antamien määräysten ja ohjeiden mukaisella tavalla. Vuokralainen on velvollinen noudattamaan kiinteistöviraston tonttiosaston kulloinkin voimassaolevaa toimintaohjetta kaivuu- ja louhintatoimenpiteiden suorittamisesta sekä kaadettavista puista (päivitetty viimeksi ). 8 Vuokra-alueelle toteutettavien rakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa tulee kiinnittää erityistä huomiota energiatehokkuutta parantaviin ratkaisuihin. Rakennusten tulee täyttää A energiatehokkuusluokalle asetetut vaatimukset vuoden 2008 määräystasossa, ellei kiinteistölautakunta erittäin painavasta vuokralaisesta riippumattomasta syystä toisin päätä. Vuokralainen on velvollinen viimeistään hakiessaan vuokra-alueen pitkäaikaista vuokraamista esittämään kiinteistöviraston tonttiosastolle energiatodistuksesta annetun lain (487/2007) mukaisen vuokra-alueelle rakennettavaa rakennusta koskevan energiatodistuksen ja rakennusvalvontaviraston lomakkeista ( löytyvällä laskentatyökalulla laaditun energiaselvityksen tai muun rakennuksen energiatehokkuutta osoittavan kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksymän selvityksen. 9 Vuokralainen on velvollinen noudattamaan nro määräyksiä, ellei niistä myönnetä poikkeuksia. Vuokralainen on velvollinen toteuttamaan asemakaavan nro edellyttämät autopaikat kaavassa tarkemmin määritellyllä tavalla.

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Vuokralainen on velvollinen hankkimaan kustannuksellaan kaikki hankkeen toteuttamisen vaatimat viranomaisluvat ja noudattaman lupien ehtoja ja määräyksiä. 10 Vuokra-alueelle rakennettavia rakennuksia koskevat piirustukset on sen lisäksi mitä niiden käsittelystä on erikseen määrätty, toimitettava kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksyttäväksi ennen rakennusluvan hakemista. 11 Vuokralainen on velvollinen sopimaan muiden tonttien kanssa tonttien tai niillä sijaitsevien rakennusten käytön tai rakentamisen tai hankkeiden toteuttamisen edellyttämistä sekä asemakaavan edellyttämistä rasitteista, yhteisjärjestelyistä tai rasiteluonteisista järjestelyistä. Vuokralainen on velvollinen esittämään edellä mainitut sopimukset kiinteistövirasto tonttiosaston hyväksyttäväksi. liittää tällöin hyväksytyt sopimukset osaksi pitkäaikaisia maanvuokrasopimuksia. Vuokranantaja ei vastaa mistään em. rasitteista sopimisesta, niiden perustamisesta, toteuttamisesta tai käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista, vahingoista tai haitoista. 12 Helsingin kaupunki rakentaa vuokra-alueen ulkopuolelle sijoitettavat autopaikat. Vuokralainen on velvollinen asemakaavamääräysten mukaisesti korvaamaan em. autopaikoista kaupungille aiheutuvat kulut. Helsingin kaupunki/helsingin Vesi (nykyisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut) on etukäteen toteuttanut tontille 41291/6 vesijohtoliittymät ja/tai muita kunnallisteknisiä liittymiä. Vuokralaisen tulee lunastaa kaupungilta em. liittymät ja korvata näiden rakentamisesta kaupungille aiheutuneet kustannukset (yhteensä euroa, alv 23 %) viimeistään tonttien pitkäaikaisen vuokrauksen yhteydessä. 13 Vuokranantaja ilmoittaa käytettävissään olevien tietojen perusteella, ettei vuokra-alueella aiemmin ole harjoitettu toimintaa, joka saattaisi aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Mikäli vuokra-alueelle rakennettaessa ilmenee tarvetta maaperän puhdistamiseen, vuokralainen on velvollinen välittömästi ottamaan yhteyttä vuokranantajaan asian sopimiseksi (kiinteistöviraston tonttiosasto, Satu Järvinen, puhelin ) Tällöin vuokranantaja vastaa vuokralaiselle vakiintuneiden periaatteiden mukaisesti maaperän puhdistamisesta aiheutuneista tavanomaisiin maanrakennuskustannuksiin nähden ylimääräisistä kustannuksista, mikäli korvattavista kuluista ja yksikköhinnoista sekä toimenpiteistä on sovittu vuokranantajan kanssa ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Vuokranantaja ei vastaa maaperän puhdistamisesta aiheutuvasta viivästymisestä, eikä viivästyksestä johtuvista vahingoista, haitoista eikä kustannuksista, joita vuokralaisen hankkeelle saattaa aiheutua vuokra-alueen maaperän puhdistamisesta. Edellä mainittu vuokranantajan vastuu pilaantuneesta maaperästä ja velvollisuus maaperän puhdistamisesta aiheutuneiden kustannusten korvaamiseen on voimassa siihen asti, kun vuokra-alueelle rakennettavat rakennukset ovat asemakaavan nro ja tämän vuokrasopimuksen käyttötarkoituksen mukaisesti ensimmäisen kerran viranomaisen toimesta hyväksytty käyttöönotettavaksi. Mikäli maaperää joudutaan tämän jälkeen puhdistamaan, vastaa vuokralainen kustannuksellaan maaperän puhdistamisesta. Edellä mainittu ei koske vuokralaisen toiminnasta aiheutunutta pilaantumista. 14 Kaupunki ei vastaa mistään vuokralaisen hankkeen toteuttamisesta mahdollisista aiheutuvista haitoista, vahingoista eikä kustannuksista. Kaupunki ei vastaa vuokralaiselle aiheutuvista kustannuksista, mikäli päätös oikaisuvaatimuksen, kunnallisvalituksen tai ylemmän toimielimen päätöksen johdosta muuttuu tai kumoutuu. 15 Vuokralaisen tulee hakea pitkäaikaisen vuokrasopimuksen tekemistä kiinteistölautakunnan tekemän varauspäätöksen ( , 371 ) mukaisesti. Pitkäaikaista vuokrausta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella josta pitää ilmetä vuokrattava tontti, vuokra-ajan alkamisaika (1. tai 16. päivä), maanvuokran maksupäivät (1, 2 tai 4 kertaa vuodessa, kts. vuokrasopimuslomake 1.2 ), laskutusosoite ja hakijan yhteystiedot. Hakemus on jätettävä vähintään kuukautta ennen vuokra-ajan alkua. Kesä- ja heinäkuussa jätetyt hakemukset voidaan mahdollisesti käsitellä vasta syyskuussa.

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Päätöksen perustelut Pitkäaikainen vuokrasopimus tehdään vain tämän päätöksen mukaisten vuokralaisten nimiin. 16 Mikäli tämän päätöksen ehtoja ei noudateta, vuokralainen menettää oikeutensa tontin vuokraamiseen eikä suoritettuja maanvuokria palauteta. Jos vuokralainen ei noudata tätä sopimusta tai sen nojalla annettuja määräyksiä, vuokralainen voidaan velvoittaa maksamaan kaupungille sopimussakkoa kulloinkin enintään euroa. 17 Vuokranantaja ei vastaa vuokralaiselle aiheutuneista kustannuksista, haitoista tai vahingoista, mikäli tämä päätös oikaisuvaatimuksen, kunnallisvalituksen tai ylemmän toimielimen päätöksen johdosta muuttuu tai kumoutuu. 18 Muutoin noudatetaan omakotialueen maanvuokrasopimuslomakkeen ehtoja, kuitenkin seuraavin muutoksin: mom., 3, 3 a, 5, 7, mom., 16 ja mom. lukuun ottamatta mom. ja 19 edellä mainitulla tavalla täydennettynä Tällä päätöksellä tehtävä lyhytaikainen vuokraus on kiinteistölautakunnan varauspäätöksen mukainen. Kaupunginvaltuusto on vahvistanut tontille vuokrausperusteet, joiden mukaista maanvuokraa tontin vuokrauksesta peritään. Tällä päätöksellä myönnettävä oikeus hakea rakennuslupaa ja aloittaa maanrakennus- sekä paalutustyöt on kaupungin vakiintuneen käytännön mukainen sekä tarpeen hankkeen etenemiseksi valmistelusta toteutusvaiheeseen.

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 68/ (7) Lisätiedot Katarina Nordberg, kiinteistölakimies, puhelin: katarina.nordberg(a)hel.fi Liitteet 1 Muistio 2 Toimintaohje Otteet Ote Vuokralaiset Liite 1 Muut Liite 1 Otteen liitteet Oikaisuvaatimusohje, kiinteistölautakunta Liite 2

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/014 1 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 4191/6) HEL 014-00750 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/204 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 429/2) HEL 204-006387 T 0 0 0 00 Kiinteistökartta 3/683

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 1 Asuntotontin (pientalo, 1 076 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen TA- Asumisoikeus Oy:lle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja varten (Vuosaari, tontti 54288/7) Solvikinkuja 3 Muut sopimusehdot 2-14

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle vapaarahoitteista ja sääntelemätöntä

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle vapaarahoitteista ja sääntelemätöntä 1 Asuntotontin (kaupunkipientalo, 160 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen yksityishenkilöille vapaarahoitteisten omistusasuntojen toteuttamista varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41290/6) Haukkakatu 15

Lisätiedot

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12

Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4. Muut sopimusehdot 2-12 Autopaikkatontin määräalan vuokraaminen pitkäaikaisesti As. Oy. Kumianpää 1:lle (Laajasalo, tontti 49056/14) Kumianpää 4 Muut sopimusehdot 2-12 2 Vuokranantajan ja vuokralaisen (As. Oy. Kumianpää 1:) välillä

Lisätiedot

Vuokralaisen on noudatettava yhtiöjärjestystään.

Vuokralaisen on noudatettava yhtiöjärjestystään. Liite 1, Muut sopimusehdot (2-16) Vartiokylä, Myllypuro, tontti 45564/1 2 Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan suunnittelemaan ja rakentamaan vuokra-alueelle vapaarahoitteisia omistusasuntoja Hitas

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2014 1 (7) 19 Asuntotontin (kaupunkipientalo) pitkäaikainen vuokraaminen (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41296/10) HEL 2012-013082 T 10 01 01 02 A1141-619 Päätös Vuokranantaja

Lisätiedot

Lisäehtoina voivat tulla kyseeseen muun muassa seuraavat ehdot:

Lisäehtoina voivat tulla kyseeseen muun muassa seuraavat ehdot: MAANVUOKRAUKSESSA HUOMIOITAVIA SEIKKOJA Yleistä Mikäli tontin pääkäyttötarkoitus on asuminen, tontin vuokrauksessa noudatetaan tarjouspyynnön liitteenä olevan asuntoalueen maanvuokrasopimuslomakkeen vakioehtoja

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen noudattamaan asemakaavan muutoksen nro 4673 määräyksiä, ellei niistä myönnetä poikkeamispäätöstä.

Vuokralainen on velvollinen noudattamaan asemakaavan muutoksen nro 4673 määräyksiä, ellei niistä myönnetä poikkeamispäätöstä. Liite 1, Muut vuokrausehdot (2-18) Tapaninkylä, Tapaninvainio, tontti 39049/4 2 Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan suunnittelemaan ja toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukeman mielenterveyskuntoutujien

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. Liite 1, Muut vuokrausehdot (2-19) Mellunkylä, Linnanpelto, tontti 47233/11 2 Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 3 Vuokralainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 83/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 83/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 83/2015 1 (5) 137 Tontin 28094/20 pitkäaikainen vuokraaminen asuntotarkoituksiin HEL 2015-007588 T 10 01 01 02 Henrik Sohlbergin tie 8 Päätös n osastopäällikkö päätti vuokrata

Lisätiedot

Liite 2. pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen ehdot (2 14) Länsisatama, Jätkäsaari, määräala kiinteistöistä HEL

Liite 2. pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen ehdot (2 14) Länsisatama, Jätkäsaari, määräala kiinteistöistä HEL Liite 2. pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen ehdot (2 14) Länsisatama, Jätkäsaari, määräala kiinteistöistä 91-20-254-1 HEL 2016-010493 Vuokraus A4120-69 Kap Hornin katu 6 2 Vuokra-alueelle on sijoitettava

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka.

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka. 1 MUISTIO/KN 31.3.2017 Asuntotontin (erityisasuminen, 4 000 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, Kontula, tontti 47031/12) Kotikonnuntie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Asuntotontin (AP k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Huhtakivelle (Mellunkylä, Mellunmäki, tontti 47316/1)

Asuntotontin (AP k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Huhtakivelle (Mellunkylä, Mellunmäki, tontti 47316/1) 1 Asuntotontin (AP 1 400 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Huhtakivelle (Mellunkylä, Mellunmäki, tontti 47316/1) Naulakalliontie 10a Muut sopimusehdot 2-18 2 Vuokralainen on velvollinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2012 1 (9) 295 Yleisten rakennusten tontin (YS) pitkäaikainen vuokraaminen Kiinteistö Oy RK-Asunnoille (Laajasalo, Yliskylä, tontti 49066/1) HEL 2012-006946 T 10 01 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 59 Asuntotontin (kerrostalo, 1 400 k-m²) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Laatuasunnot Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun rakennusluvan hakemista varten (Viikki, Viikinmäki,

Lisätiedot

Asuntotontin (erillispientalo, 165 k-m 2) pitkäaikainen vuokraaminen Uudenmaan Rakennustekniikka Oy:lle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33356/4)

Asuntotontin (erillispientalo, 165 k-m 2) pitkäaikainen vuokraaminen Uudenmaan Rakennustekniikka Oy:lle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33356/4) 1 Liite 1 Muut sopimusehdot (2-18) Asuntotontin (erillispientalo, 165 k-m 2) pitkäaikainen vuokraaminen Uudenmaan Rakennustekniikka Oy:lle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33356/4) Naapuripellontie 25 2 Vuokralainen

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia vuokra-asuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia vuokra-asuntoja. Liite 1, Muut vuokrausehdot (2-16) Kaarela, Kuninkaantammi, tontti 33396/1 2 Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia vuokra-asuntoja. Valtion tukemassa

Lisätiedot

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus 1 MUISTIO/KN 25.5.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 606 Liiketontin vuokraaminen Lidl Suomi Ky:lle ja esitys kaupunginhallitukselle osto-option lisäämisestä (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41292/1) HEL 2015-013242

Lisätiedot

Asuntotontin (pientalo, k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, tontti 47291/4)

Asuntotontin (pientalo, k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, tontti 47291/4) 1 Asuntotontin (pientalo, 2 774 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, tontti 47291/4) Virtarannankatu 3 Liite 2 Vuokrausehdot Vuokranantaja

Lisätiedot

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa 1 MUISTIO/KN 22.4.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 5 530 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Margaretalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49040/1) Föglönkuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 79 Alueen vuokraaminen Ruskeasuolta Kesko Oyj:lle tilapäistä pysäköintiä varten HEL 2016-000591 T 10 01 01 04 S0116-111 Päätös Vuokranantaja Päättäjä Vuokralainen Kohde

Lisätiedot

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289.

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289. 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 14.2.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 6 289 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen yhteisesti määräosin Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:lle ja Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 1 Liite 1, Muut vuokrausehdot (2-17) Tontti 45146/6, Alakiventie 9 2 Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 3 Vuokra-alueen

Lisätiedot

MUISTIO/TUT

MUISTIO/TUT MUISTIO/TUT 26.4.2016 Asuntotontin (kerrostalo, pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Mellunkylä, Linnanpelto, tontti 47233/11)

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 66/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 66/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 66/2015 1 (5) 147 Tonttien lyhytaikainen vuokraaminen tonttien esirakentamista varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41304/1, 4-6) HEL 2015-006086 T 10 01 01 02 A1141-704 (41304/1),

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 138 Asuntotontin (erillispientalo) lyhytaikainen vuokraaminen Uudenmaan Rakennustekniikka Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33354/3)

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kiinteistövirasto 91/2015 Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kiinteistövirasto 91/2015 Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 178 Teollisuustontin lyhytaikainen vuokraaminen TeliaSonera Finland Oyj:lle (Pitäjänmäen yritysalue, 46012/11) HEL 2015-008195 T 10 01 01 02 Höyläämötie 4-6 Päätös päätti

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 304 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Tähtisaranpolku 3:lle (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47352/3) Tähtisaranpolku 3 Hakemus Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona.

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona. 1 MUISTIO/TUT Asuntotontin (kerrostalo 6 000 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Pukinmäki, tontti 37186/5) Isonpellontie 4 Hakemus Asuntotuotantotoimisto

Lisätiedot

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle (Kaarela, Malminkartano, tontti 33254/3)

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle (Kaarela, Malminkartano, tontti 33254/3) 1 Asuntotontin (kerrostalo, 9 850 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle (Kaarela, Malminkartano, tontti 33254/3) Luutnantinpolku 2 Liite 1 Muut sopimusehdot (2-18) 2 Vuokralainen

Lisätiedot

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6)

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 400 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) Mellinintie 3 Hakemus Asuntosäätiön Asumisoikeus

Lisätiedot

Asuntotontin (erillispientalo, 165 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Uudenmaan Rakennustekniikka Oy:lle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33354/6)

Asuntotontin (erillispientalo, 165 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Uudenmaan Rakennustekniikka Oy:lle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33354/6) 1 Liite 1 Muut sopimusehdot (2-17) Asuntotontin (erillispientalo, 165 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Uudenmaan Rakennustekniikka Oy:lle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33354/6) Haapaperhosentie 12 2 Vuokralainen

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen noudattamaan asemakaavan muutoksen nro määräyksiä, ellei niistä myönnetä poikkeamispäätöstä.

Vuokralainen on velvollinen noudattamaan asemakaavan muutoksen nro määräyksiä, ellei niistä myönnetä poikkeamispäätöstä. 1 Asuntotontin (kerrostalo, 3 700 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen KOy Helsingin Isosaarentie 2:lle valtion korkotukemaa nuorille tarkoitettua vuokraasuntotuotantoa varten (Laajasalo, tontti 49029/8)

Lisätiedot

Tontin (kerrostalo) myynti Asunto Oy Helsingin Retkeilijänkatu 1:lle (Vuosaari, Rastila, tontti 54003/2)

Tontin (kerrostalo) myynti Asunto Oy Helsingin Retkeilijänkatu 1:lle (Vuosaari, Rastila, tontti 54003/2) 1 Tontin (kerrostalo) myynti Asunto Oy Helsingin Retkeilijänkatu 1:lle (Vuosaari, Rastila, tontti 54003/2) Liite 4 Kaupan ehdot 1 Kauppahinta on 1 886 880 euroa (480 euroa/k-m 2 x 3 931 k-m²). 2 Omistus-

Lisätiedot

MUISTIO/Katarina Nordberg

MUISTIO/Katarina Nordberg 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 22.12.2016 Liiketontin maanvuokrasopimuksen päättäminen ja asuntotontin (kerrostalo, 2 010 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 31:lle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (5) 8 Alueiden vuokraaminen eduskunnalle HEL 2014-006785 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 63/673 496, Arkadiankatu, Eduskuntakatu, Pohjoinen Rautatiekatu ja Pikkuparlamentin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (7) 5 Asuntotontin (AKR) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Oulunkylä, Patola, tontti 28312/1) HEL 2013-016191 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle vapaarahoitteisia omistusasuntoja Hitas I-ehdoin.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle vapaarahoitteisia omistusasuntoja Hitas I-ehdoin. 1 Asuntotontin (kerrostalo, 1 300 k-m2) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Suopursunpuistolle vapaarahoitteisia Hitas I-omistusasuntoja varten (Oulunkylä, Maunula, tontti 28321/10) Liite 1

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kiinteistövirasto 74/2015 Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) Kiinteistövirasto 74/2015 Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (10) 127 Alueen vuokraaminen SRV Rakennus Oy:lle Kalasatamasta REDI popup -hankkeen vaatimien lupien hakemista varten HEL 2015-004890 T 10 01 01 04 S0110-232 Päätös Vuokranantaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kiinteistövirasto 38/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Kiinteistövirasto 38/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 77 Rasitesopimuksen liittämistä koskevan päätöksen tarkistaminen (Laajasalo, Gunillankallio, tontit 49048/2 ja 3) HEL 2015-003114 T 10 01 01 05 Gunillantie 18 ja 20

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2014 1 (6) 12 Asuinkerrostalotontin (AK) pitkäaikainen vuokraaminen ostooikeudella Asunto Oy Helsingin Gunillalle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/1) HEL 2013-014402

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (13) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (13) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2014 1 (13) 1245 Erityisasumisen tontin myynti Ruissalo Säätiölle Kiinteistö Oy Helsingin Dosentinlinnan lukuun (Munkkiniemi, tonttijaon mukainen tontti 30098/8) HEL 2014-011522

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2016 1 (10) 425 Asuntotontin pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen muuttaminen sekä asuntotontista muodostetun tontin vuokraaminen pitkäaikaisesti (Suutarila, tontti 40097/2)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (6) 13 Kaupunkipientalotonttien varaaminen asuntohankkeiden suunnittelua varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/35-41) HEL 2015-008889 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 112 Toimitilatontin vuokraaminen FSR Consulting Oy:lle ja Toiminimi Axel Straschonoylle perustettavan yhtiön lukuun (Pikku-Huopalahti, tontti 16707/7) Pöydälle

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella vapaarahoitteisia vuokraasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueella vapaarahoitteisia vuokraasuntoja. 1 Liiketontin maanvuokrasopimuksen päättäminen ja asuntotontin (kerrostalo, 2 010 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 31:lle (Herttoniemi, Roihuvuori, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 105/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Elinkeinotoimisto Elinkeinotoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 105/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Elinkeinotoimisto Elinkeinotoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 105/2014 1 (5) 200 Työmaakopin varastointi, Walentin Chorellin tie (Automyynti ja - vuokraamo Velj. Saarenpää Oy) HEL 2014-011556 T 10 01 01 04 S0129-78 Päätös Vuokranantaja

Lisätiedot

Rakennus on valmis ja käyttöönotettu.

Rakennus on valmis ja käyttöönotettu. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 329 Vapaan siirto-oikeuden myöntäminen Autokeskus Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43075/7) HEL 2015-013042 T 10 01 01 02 Muuntajankatu 5 Päätös Päätöksen perustelut Hakemus

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 267 Alueen vuokraus Rakennusliike Reponen Oy:lle varastointia varten Malminkartanosta (Honkasuo) HEL 2016-009047 T 10 01 01 04 S0133-127 Päätös Vuokranantaja Päättäjä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kiinteistövirasto 78/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kiinteistövirasto 78/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 189 Piirustusten tutkiminen kortteli 25870 tontti 11 HEL 2015-007526 T 10 01 01 02 Käpylä, Ilmattarentie 3 Päätös n asuntotonttitoimiston päällikkö on todennut Arkkitehtitoimisto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) 4 Asuntotontin (rivitalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Halkosuontie 14-16:lle sekä yhtiöjärjestyksen hyväksyminen (Länsi-Pakila, tontti 34117/6)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 287 Rasitesopimuksen hyväksyminen ja liittäminen tontin pitkäaikaiseen maanvuokrasopimukseen (Mellunkylä, Kontula, tontit 47021/3 ja 20) HEL 2016-010661 T 10 01 01 05

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 83/2014 Tonttiosasto Elinkeinotoimisto Elinkeinotoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 83/2014 Tonttiosasto Elinkeinotoimisto Elinkeinotoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 163 Länsimetro Oy:n lyhytaikaisen vuokrauksen muuttaminen HEL 2013-010854 T 10 01 01 02 Myllykalliontie 10, Pohjoiskaari 16 Päätös Päätöksen perustelut päätti muuttaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2015 1 (9) 633 Asuntotontin (kerrostalo, 2 900 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle valtion tukemia vuokra-asuntoja ja vaikeavammaisille

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 107/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 107/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 250 Tontteja 38029/3 ja 38031/4 koskevan sopimuksen rasitteenluonteisista oikeuksista hyväksyminen ja sen liittäminen tonttien pitkäaikaisiin maanvuokrasopimuksiin HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 20 Alueen vuokraaminen kyyhkyslakan pitämistä varten (Knutersintie 665) HEL 2016-014391 T 10 01 01 04 S0159-5 Päätös Vuokranantaja Päättäjä Vuokralainen Kohde Käyttötarkoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (7) 289 Teollisuustontin vuokraaminen Laponte Oy:lle, Polar Forest Oy:lle ja Suomen Nostan Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun (Kivikko, tontti 47049/1) HEL 2013-006722

Lisätiedot

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti:

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti: 1 MUISTIO/KN 10.3.2015 Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pestikuja 1:lle vapaarahoitteista Hitas II-ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Malmi, Ruotutorppa,

Lisätiedot

MUISTIO Harjannetie 28 (Bysantinkuja 6), Harjannetie 30 (Bysantinkuja 4), Harjannetie 32 (Bysantinkuja 2)

MUISTIO Harjannetie 28 (Bysantinkuja 6), Harjannetie 30 (Bysantinkuja 4), Harjannetie 32 (Bysantinkuja 2) MUISTIO 9.2.2016 Asuntotonttien ja autopaikkatontin lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Laatuasunnot Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun rakennusluvan hakemista varten (Viikki, Viikinmäki, tontit 36264/1,

Lisätiedot

- Hankkeiden toteuttamiseksi mahdollisesti valittavat yhteistyökumppanit tulee esittää kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksyttäviksi.

- Hankkeiden toteuttamiseksi mahdollisesti valittavat yhteistyökumppanit tulee esittää kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksyttäviksi. 1 MUISTIO / TIA 26.4.2016 Asuntotontin (kerrostalo, 4 552 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Vuosaari, Rastila, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 52/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 52/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 52/2015 1 (5) 83 Alueen vuokraaminen Vironaltaasta Oy Habitor Ab:lle ravintolalaivatoimintaa varten HEL 2015-004038 T 10 01 01 04 S0103-62 Päätös Vuokranantaja Päättäjä Vuokralainen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 129 Asuntotontin (AK) lyhytaikainen vuokraaminen Setlementtiasunnot Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49096/2) HEL 2016-002597

Lisätiedot

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja.

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja. 1 MUISTIO/TUT 30.3.2016 Asuntotontin (kerrostalo, 9 850 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Kaarela, Malminkartano, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 209 Asuntotontin (A, 500 k-m2) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Haapaperhoselle vapaarahoitteista omistusasuntotuotantoa varten (Kaarela, Honkasuo, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (11) 34 Pääosin maanalaisen määräalan vuokraaminen tontista 20801/8 SRV Rakennus Oy:lle pysäköintilaitoksen ulosajoyhteyden toteuttamista varten (Länsisatama, Jätkäsaari,

Lisätiedot

Kauppakirjaluonnos (sitoumuksetta, myyntipäätöksen tekee ja sisällöstä päättää tonttiosaston osastopäällikkö)

Kauppakirjaluonnos (sitoumuksetta, myyntipäätöksen tekee ja sisällöstä päättää tonttiosaston osastopäällikkö) Kauppakirjaluonnos (sitoumuksetta, myyntipäätöksen tekee ja sisällöstä päättää tonttiosaston osastopäällikkö) MYYJÄ Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Lisätiedot

Tattarisuon pienteollisuusalueen vuokrausperiaatteet (Suurmetsä, korttelit )

Tattarisuon pienteollisuusalueen vuokrausperiaatteet (Suurmetsä, korttelit ) 1 Liite 1 Tattarisuon pienteollisuusalueen vuokrausperiaatteet (Suurmetsä, korttelit 41001-41013) 1 Mikäli tontille rakennetaan likimäärin tontin rakennusoikeuden suuruinen uudisrakennus, tontin vuokra-aika

Lisätiedot

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana:

1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: 1(6) RASITESOPIMUS 1 Osapuolet 1) Helsingin kaupunki (jota edustaa kiinteistölautakunta, Y- tunnus 01256-6 ) seuraavien kiinteistöjen omistajana: a. Ohjeellinen tontti 27930/2, joka muodostuu kiinteistöstä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 127/ (6) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 127/ (6) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 127/2015 1 (6) 249 Alueen vuokraaminen Malmilta Heka-Malmi Oy:lle tilapäistä velvoitepysäköintiä varten HEL 2015-010672 T 10 01 01 04 S0138-316 Päätös Vuokranantaja Päättäjä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, Y-tunnus Kaupunkiympäristön toimiala Maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -palvelu PL 2200, HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, Y-tunnus Kaupunkiympäristön toimiala Maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -palvelu PL 2200, HELSINGIN KAUPUNKI 1 KAUPPAKIRJALUONNOS MYYJÄ Helsingin kaupunki, Y-tunnus 0201256-6 Kaupunkiympäristön toimiala Maaomaisuuden kehittäminen ja tontit -palvelu PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI (jäljempänä Kaupunki) OSTAJAT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 269 Rasitesopimuksen liittäminen tonttien pitkäaikaisiin maanvuokrasopimuksiin (Laajasalo, Kruunuvuorenranta, tontit 49075/6 ja 7) HEL 2016-009822 T 10 01 01 05 Gunillantie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (6) 312 Vuokrasopimuksen jatkaminen ja tontin vuokraaminen huoltoaseman suunnittelua varten Oy Teboil Ab:lle (Vartiokylä, tontit 45130/1 ja 45340/2) HEL 2014-012982

Lisätiedot

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja.

Vuokralainen on velvollinen kustannuksellaan toteuttamaan vuokra-alueelle valtion korkotukemia asumisoikeusasuntoja. 1 Asuntotontin (kerrostalo, 3500 k-m2) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Oulunkylä, Maunula, tontti 28316/1) Tammiontie 1/Suonotkontie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) 215 Alueen vuokraaminen Kyläsaaresta Destamatic Oy:lle tilapäistä kierrätyspistettä varten HEL 2013-013177 T 10 01 01 03 Kiinteistökartta 89/676 498, Kyläsaarenkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kiinteistövirasto 76/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kiinteistövirasto 76/2015 Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (12) 181 Piirustusten tutkiminen, tontti 33072/17, Pannipolku 12a HEL 2015-007306 T 10 01 01 02 A1133-10 Päätös n asuntotonttitoimiston päällikkö on todennut AIKA Arkkitehdit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 304 Rasitteenluonteisen sopimuksen hyväksymistä koskevan päätöksen muuttaminen ja uuden rasitteenluonteisen sopimuksen hyväksyminen sekä liittäminen pitkäaikaisiin maanvuokrasopimuksiin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 186 Alueen vuokraaminen hiekan säilytystä varten Sompasaaren laiturista Suomen Beach Volley Oy:lle HEL 2016-005179 T 10 01 01 04 S0110-275 Päätös Vuokranantaja Päättäjä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 13 Asuntotontin (AK 1 900 k-m²) lyhytaikainen vuokraaminen Kiinteistö Oy Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 42:lle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, Mellunmäki, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 205 Alueen vuokraus tilapäistä velvoitepysäköintialuetta varten Jätkäsaaresta, (As Oy Helsingin Malagankatu 7) HEL 2016-007565 T 10 01 01 04 S0120-366 Päätös Vuokranantaja

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokrasuhteet alkavat vasta

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokrasuhteet alkavat vasta MUISTIO 20.1.2015 Asuntotonttien (kerrostalo, 5 750 k-m 2 ja 730 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Malmi, Ala-Malmi, tontti 38276/1 ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (7) 8 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (kerrostalo) vuokrasopimuksen vuokra-ajan jatkaminen (Pohjois-Haaga, tontti 29160/1) HEL 2017-000546

Lisätiedot

MUISTIO/KN Gunillantie 17

MUISTIO/KN Gunillantie 17 1 MUISTIO/KN 3.9.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 4 200 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Kruunuvuoren Ankkurille (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49075/7) Gunillantie 17 Hakemus Asunto

Lisätiedot

Vuokralaiset vastaavat tämän vuokrauksen mukaisista velvoitteista yhteisvastuullisesti.

Vuokralaiset vastaavat tämän vuokrauksen mukaisista velvoitteista yhteisvastuullisesti. 1 Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen yksityishenkilöille vapaarahoitteisten omistusasuntojen toteuttamista varten (Mellunkylä, Linnanpelto, määräala tontista 47233/3) Liite 2 muut sopimusehdot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (8) 670 V 31.8.2016, Vuokraus- ja myyntiperusteet toimistotontille (Vallila, tontti 22403/2) HEL 2016-006505 T 10 01 01 02 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Asuntotonttitoimisto Asuntotonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (14) 347 Asuntotontin (AK) lyhytaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Vuosaari, Rastila, tontti 54001/2) HEL 2015-012750

Lisätiedot

LIITE 1, Muut ehdot (2-22)

LIITE 1, Muut ehdot (2-22) LIITE 1, Muut ehdot (2-22) 2 Vuokra-alueella sijaitsevien rakennusten omistus- ja hallintaoikeus siirtyy vuokralaiselle kauppakirjan ja tämän maanvuokrasopimuksen allekirjoittamisella. 3 Vuokranantajalla

Lisätiedot

Vuokrasopimus ja liitekartta Strömsbyn teollisuusalueen korttelin 4212 tontti 4

Vuokrasopimus ja liitekartta Strömsbyn teollisuusalueen korttelin 4212 tontti 4 Kh 3/22.8.2016 245 Dnro:637/10.00.02/2016 Kunnanhallituksen hyväksymä 22.8.2016 Vuokrasopimus ja liitekartta Strömsbyn teollisuusalueen korttelin 4212 tontti 4 Vuokrasopimus Vuokranantaja Kirkkonummen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 137/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Elinkeinotoimisto Elinkeinotoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 137/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Elinkeinotoimisto Elinkeinotoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 137/2014 1 (5) 263 Varastoalueen vuokraaminen Lauttasaaren Vattuniemenranta 1:stä (Kiinteistöpalvelu Arola Ky, Vattuniemen Kiinteistönhoito Oy ja Kiinteistönhoito Jone Ky)

Lisätiedot

Asuntotontin (AK) myynti Asunto Oy Helsingin Karavaanikuja 2:lle (Vuosaari, Rastila, tontti 54001/3)

Asuntotontin (AK) myynti Asunto Oy Helsingin Karavaanikuja 2:lle (Vuosaari, Rastila, tontti 54001/3) 1 Asuntotontin (AK) myynti Asunto Oy Helsingin Karavaanikuja 2:lle (Vuosaari, Rastila, tontti 54001/3) Liite 2: kaupan ehdot 1 Kauppahinta on 5 847 520 euroa (560 euroa/k-m 2 x 10 442 k- m²). 2 Omistus-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (6) 6 Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle vuokratun asuntotontin (AK) pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen jatkaminen (Pukinmäki, tontti 37008/3) HEL 2014-013189 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (13) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (13) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (13) 62 Alppikylän kaupunkipientalotonttien varaaminen (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/3-8) HEL 2013-001346 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta J7 T2 ja K7 P2, Tattarikatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 73/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 73/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Yritystonttitoimisto Yritystonttitoimiston toimistopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 73/2015 1 (5) 125 Alueen vuokraaminen Sompasaaresta Artwave Surf Oy:lle aaltokone kokeilua varten HEL 2014-006478 T 10 01 01 04 S0110-233 Päätös Vuokranantaja Päättäjä Vuokralainen

Lisätiedot