HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS"

Transkriptio

1 HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS Pro Olympiamaneesi ry ym. PRO OLYMPIAMANEESI RY YM.:N ALOITE OLYMPIAMANEESIN PA- LAUTTAMISESTA ALKUPERÄISEEN KÄYTTÖÖNSÄ Khs Ruskeasuon ratsastus- ja liikuntahallin historia päätti merkitä aloitteen tiedoksi ja todeta aloitteen tekijöille vastauksena aloitteeseen seuraavaa: Kansanedustaja Leena Harkimo, Pro Olympiamaneesi ry ja Suomen Ratsastajainliitto ry: ovat tehneet päivätyn aloitteen, joka on osoitettu liikuntalautakunnalle, kaupunkisuunnittelulautakunnalle ja kaupunginmuseolle. Aloitteessa perustellaan seikkaperäisesti sekä rakennuksen historian, sen nykyisen ratsastuskäytön että ratsastusharrastajien ja kilparatsastajien tarpeiden puoltavan sitä, että nykyisin osin myös muussa liikuntakäytössä oleva rakennus kokonaan palautettaisiin ratsastajien käyttöön. Aloitteen tekijät ovat lähettäneet asiassa päivätyn kirjeen kaupunginhallitukselle, jossa esitetään tarkempia perusteluja hankkeelle sekä kannanottoja lautakuntien vastauksiin. Liikuntavirasto on päivätyllä kirjeellä vastannut esitykseen todeten, ettei se pidä mahdollisena aloitteen tekijöiden esitystä Ruskeasuon palloilu- ja ratsastushallin palauttamisesta alkuperäiseen asuunsa ja pelkästään ratsastajien käyttöön. Aloitteen tekijät ovat tämän jälkeen pyytäneet asian käsittelemistä liikuntalautakunnassa. Asia on käsitelty liikuntalautakunnassa , kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja kaupunginmuseossa Ratsastushalli ja tallit sijaitsevat Ruskeasuon kaakkoisnurkassa Keskuspuiston alueella. Ruskeasuon ratsastushallin rakentaminen oli osa vuoden 1940 olympialaisvalmisteluja. Hallin oli tarkoitus palvella kilpaili-

2 HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS Kulttuurihistoriallinen ja arkkitehtoninen arvo Ruskeasuon liikuntahallin nykyinen käyttö joiden valmistautumis- ja harjoittelutilana. Rakennusten sijainnin ratkaisi luonteva yhteys Laakson ratsastuskentälle. Kaarikattoinen ratsastushalli ja tallit suunniteltiin rakennushallituksessa ja rakennukset valmistuivat kesällä Ratsastushalli oli pohjoismaiden suurin ja sen katsomoissa oli tilaa 4500 hengelle. Sodan aikana halli toimi varastona ja vuonna 1946 hallin eteläpää muutettiin raitiovaunuhalliksi. Tällöin eteläpäätyyn avattiin suuret oviaukot. Ratsastajille jäi nykyisen kokoinen osa ratsastushallista. Vuoden 1952 olympialaisissa halliin sijoitettiin tilapäiset tallit olympialaisiin osallistuville hevosille. Olympialaisten jälkeen hallissa tehtiin useita muutoksia. Liikuntatilat muotoutuivat nykyiselleen 1960-luvulla tehdyssä muutoksessa ja nykyinen ratsastushalli on noin puolet alkuperäisestä. Helsingin olympiarakennusten asema maamme arkkitehtuurihistoriassa on vakiintunut ja tunnustettu. Ne ovat esimerkki funktionalismin arkkitehtuurin soveltamisesta ja soveltumisesta tiettyihin rakennustyyppeihin ja toimintoihin. Olympiarakennusten suurta arkkitehtonista ja kulttuurihistoriallista merkitystä osoittaa se, että ne on liitetty Suomen modernismin arkkitehtuurin merkkikohteina kansainväliseen do.co.mo.molistaan (Documentation and Conservation of Buildings, Sites and Neighbourhoods of Modern Movement). Museovirasto on arvottanut Helsingin 1940 olympialaisiin rakennetut Ruskeasuon ratsastushallin ja hevostallit ympäristöineen valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Helsingin yleiskaava 2002:ssa Keskuspuiston alue, johon Ruskeasuon ratsastuskeskus kuuluu, on osoitettu kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemakulttuurin kannalta merkittäväksi alueeksi luvulta lähtien myös muussa käytössä olleeseen Ruskeasuon liikuntahallin tiloihin tehtiin mittava remontti 1990-luvun lopulla, joka valmistui v Liikuntatiloihin kuuluu palloiluhalli, nyrkkeilysali, voimailusali, pöytätennissali, kokoustila ja kahvila. Nykyinen ratsastushalli on noin puolet alkuperäisestä. Kävijämäärin mitaten ratsastajia käy halleilla vuosittain noin ja muita liikuntaharrastajia noin Ruskeasuon liikuntahallissa järjestetään vuosittain myös lukuisia sekä kansainvälisiä että kansallisia kilpailu- ja turnaustapahtumia. Sulkapallon ja pöytätenniksen osalta hallissa järjestetään lajien merkittävimmät kilpailutapahtumat Suomessa.

3 HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS Ratsastus Ruskeasuon liikuntapuistossa Ratsastuksen olosuhteita Ruskeasuon liikuntapuistossa ja Laakson ratsastuskentällä on kehitetty aktiivisesti 2000-luvulla. Liikuntahallin perusparantamisen yhteydessä korjattiin myös nykyinen maneesi ja kahdessa erillisessä rakennuksessa sijaitsevat tallitilat. Laakson ratsastuskentälle valmistui uusi katsomo vuonna Näiden lisäksi alueella on kunnostettu kahta muuta ratsastuskenttää -reittejä ja hevosten jaloittelualueita. Syyskuussa valmistuu viimeisimpänä nykyisen maneesin pinnoitteen uusimistyö. Selvitys Ruskeasuon liikuntapuiston kehittämisestä Vanhan maneesin jatkamista rakennuksen pohjoispuolelle on tutkittu Heikki Laherman diplomityössä ja Laakso-Ruskeasuon toiminnallisessa yleissuunnitelmassa 1995 (Liikuntaviraston julkaisuja 1995, B 18). Vanhan maneesin jatkaminen rakennuksen pohjoispuolelle on osoittautunut ongelmalliseksi. Kaupunkisuunnitteluvirasto ja liikuntavirasto teettivät - Ratsastajainliiton aloitteen pohjalta - konsulttityönä Ruskeasuon liikuntapuiston kehittämisselvityksen vuosina Kehittämisselvityksen yhteydessä selvitettiin sekä liikuntahallin palauttamista kokonaisuudessaan ratsastuskäyttöön että kokonaan uuden maneesin rakentamista alueelle. Selvitykset ovat osoittaneet, että sekä nykyisen maneesin laajentaminen että kokonaan uuden rakentaminen olisi nykyisen rakennuksen ja ympäröivän alueen kulttuurihistoriallisten arvojen kannalta vaikeaa. Syksyllä 2009 valmistuneen konsulttiselvityksen yhteydessä on edelleen todettu, että ratsastustoiminnan määrän lisääminen alueella ei ole juurikaan mahdollista. Hevosmäärän kasvattaminen edellyttäisi mm. lisää tarhatiloja, muita oheistiloja sekä mahdollisesti uusia ratsastusreittejä. Tämä on osittain ristiriidassa Keskuspuiston muun virkistyskäytön kanssa. Ellei hevosmäärää lisättäisi, se puolestaan merkitsisi, että maneesin laajentaminen tuottaisi kylläkin laadukkaammat harjoittelumahdollisuudet alueella jo nykyisin toimiville muttei lisäisi olennaisesti ratsastusmahdollisuuksia uusille harrastajille. Mahdollisten ratsastustapahtumien määrästä ei ole esitetty tarkempia tietoja mutta jo nykyisin Ruskeasuon liikuntapuiston liikennejärjestelyt ovat suurten yleisötapahtumien tarpeisiin osin riittämättömät.

4 HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS Kaavoitus- ja suunnittelutilanne Kannanotto aloitteeseen Liikuntatoimi on investoinut 1990-luvun lopulla Ruskeasuon liikuntahallin ja ratsastustallien perusparantamiseen noin 6,7 miljoonaa euroa. Jos liikuntahalli muutettaisiin kokonaisuudessaan ratsastuskäyttöön soveltuvaksi, suuri osa näistä investoinnista jäisi hyödyntämättä ennen aikaisten muutostöiden vuoksi. Ruskeasuon liikuntapuiston asemakaava on vuodelta Ruskeasuon ratsastuskeskuksen alue on asemakaavassa osoitettu urheilupuiston alueeksi (UY). Maneesin ja tallien rakennusalat on osoitettu olemassa olevien rakennusten mukaisesti. Asemakaava on suojelumääräysten osalta vanhentunut. Helsingin yleiskaava 2002 mukaan alueen kehittäminen tulee tehdä siten, että alueen arvot ja ominaispiirteet säilyvät. Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt Keskuspuiston suunnitteluperiaatteet, jotka on laadittu Keskuspuiston osayleiskaavan (1978) määräysten pohjalta. Suunnitteluperiaatteiden mukaan: Keskuspuiston aluetta ei pienennetä. Keskuspuiston osayleiskaavassa ja Helsingin yleiskaava 2002:ssa esitetty puiston rajaus säilyy. Keskuspuistoon ei rakenneta eikä sijoiteta sellaisia toimintoja, joista syntyy haittaa yleiselle virkistyskäytölle tai Keskuspuiston maisemalle. Keskuspuiston asemakaavoittamattomien alueiden kaavat ja Keskuspuistoa koskevat kaavamuutokset laaditaan Keskuspuiston osayleiskaavan merkintöjen ja määräysten pohjalta niitä ajanmukaistaen ja tarkentaen. Keskuspuisto on ensisijaisesti luonnossa tapahtuvaan ulkoiluun ja liikuntaan tarkoitettu ulkoilualue. Olemassa olevien virkistyskeskusten toimintaedellytyksiä Ruskeasuolla ja Pirkkolassa ja Paloheinässä vahvistetaan. Asiassa saatu selvitys osoittaa, että nykyisen rakennuksen osoittaminen kokonaan ratsastuskäyttöön voitaisiin rakennuksen sisällä melko varmasti toteuttaa sen kulttuurihistoriallisia arvoja vaalien ja nykyisen asemakaavan osoittaman käyttötarkoituksen rajoissa. Sen sijaan rakennusta ympäröivien alueidenkäytön muuttaminen tätä tarkoitusta tukevaksi olisi ongelmallisempaa. Mm. EU-määräykset täyttävien hevosten jaloittelualueiden sijoittaminen ja rakentaminen olisi haastavaa Keskuspuiston maisemallisten arvojen kannalta, minkä lisäksi myös Keskuspuistolle asetettu tavoite palvella pääosin kuntalaisten yleistä ulkoilu-. ja virkistys käyttöä on varsin vaikeasti yhteen sovitettavissa turvallisten ratsastusreittien kanssa.

5 HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS Lisäksi, kuten liikuntalautakuntakin on todennut, korvaavien tilojen osoittaminen Ruskeasuon liikuntahallin muille sisäliikuntalajeille ei ole mahdollista nykyisten tilojen eikä lähivuosien investointiohjelman puitteissa. Pro Olympiamaneesi ry:n esityksessä mainitun Länsi-Sataman ns. Bunkkerin rakentamisen aikataulu ja käyttöperiaatteet ovat toistaiseksi ratkaisematta. Bunkkeri ei myöskään kovinkaan hyvin palvelisi niiden kuntalaisten sisäliikuntatarpeita, jotka asuvat lähellä nykyistä Ruskeasuon liikuntahallia. Edellä esitetyn perusteella kaupunkisuunnittelua ja kiinteistötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja toteaa, että Ruskeasuon liikuntahallin palauttamista esitetyllä tavalla pelkästään ratsastuskäyttöön ei voida ainakaan lähitulevaisuudessa pitää liikuntapoliittisesti, taloudellisesti tai Keskuspuiston suunnitteluperiaatteiden kannalta perusteltuna hankkeena. Lisätiedot: Sippola-Alho Tanja, kaupunginsihteeri, puhelin Hannu Penttilä Tanja Sippola-Alho apulaiskaupunginjohtaja kaupunginsihteeri

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 125 1 KAUPUNGINMUSEO KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEO Anne Mäkinen 12.10.2009

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 125 1 KAUPUNGINMUSEO KESKI-UUDENMAAN MAAKUNTAMUSEO Anne Mäkinen 12.10.2009 HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO 125 1 Pro-Olympiamaneesi ry:n aloite 15.4.2009 RUSKEASUON RATSASTUSHALLIN PALAUTTAMINEN ALKUPERÄI- SEEN ASUUNSA JA KÄYTTÖÖNSÄ Kaupunginmuseo on tutustunut Pro-Olympiamaneesi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Akp/2 1 a 2 LAUSUNTO ALOITTEESTA JA KIRJEESTÄ, JOTKA KOSKEVAT RUSKEASUON RATSASTUSHALLIN PALAUTTAMISTA ALKUPERÄISEEN ASUUNSA JA KÄYTTÖTARKOITUKSEENSA Kslk 2009-497 EHDOTUS

Lisätiedot

Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen toiminta ja tavoitteet

Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen toiminta ja tavoitteet Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen toiminta ja tavoitteet Kaupunkimittausosasto, Helsinki Marja Kivenheimo Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen kehittämistoimikunta Ratsastuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 41/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 41/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 41/2012 1 (5) 1304 Taka-Töölön tontin 507/12 ja Vuosaaren tontin 54200/1 (Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset) rakennuskiellon pidentäminen (nro 12156 ja 12157) HEL 2012-013440

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (7) Kaupunginvaltuusto Kj/59 25.09.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (7) Kaupunginvaltuusto Kj/59 25.09.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (7) 346 Sj / Valtuutettu Sami Muttilaisen aloite maauimalan tai uimarantojen saamisesta Koillis-Helsinkiin päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa

Lisätiedot

RUSKEASUON LIIKUNTAPUISTON JA RATSASTUSKESKUKSEN YLEISSUUNNITELMA

RUSKEASUON LIIKUNTAPUISTON JA RATSASTUSKESKUKSEN YLEISSUUNNITELMA RUSKEASUON LIIKUNTAPUISTON JA RATSASTUSKESKUKSEN YLEISSUUNNITELMA LIIKUNTAVIRASTO KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO MA-ARKKITEHDIT ARKKITEHTITOIMISTO OLLI PEKKA JOKELA OY SARJA B37 LIIKUNTAVIRASTON JULKAISUSARJA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (5) 378 V 19.4.2017, Kunnan asukkaan aloite vesivoimistelualtaan ja liikuntatilojen rakentaminen Koskelan alueelle Käsittely esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1313-00/17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.7.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laajasalossa osoitteessa Adelenpolku

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 14/

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 14/ Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 22 Kaupunginvaltuuston päätös 29.8.2012, Helsingin hallinto-oikeuden päätös 12.4.2013 ja korkeimman hallinto-oikeuden päätös 5.2.2014 asemakaava-asiassa (piirustus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1246-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL 2016-004225 10.5.2016 ANNALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL Oas /16 TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL Oas /16 TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TÄHTITORNINKATU 16 18, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja alue 1 (5) Ksv:n hankenro 1541_8 HEL 2015-010121 9.2.2016 Oas 1232-00/16 Suomen Lähetysseuran

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 38/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Esityslista 38/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Esityslista 38/2017 1 (5) Päätöshistoria 23.10.2017 929 Päätös päätti panna asian pöydälle. 23.10.2017 Pöydälle päätti yksimielisesti panna asian pöydälle Mika Raatikaisen ehdotuksesta.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 1(6) 22.10.2015 THUREVIKIN PAPPILA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Asemakaavan muutos koskee Tornion kaupungin 12. Palosaaren

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut 1 (8) Tekniset palvelut asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Paltamon kirkonkylän asemakaava-alueen korttelit 22, 23 ja 27 sekä niihin liittyvät vesi-, liikenne- ja viheralueet. Suunnittelualue

Lisätiedot

Liikuntatoimen investointien tarveohjelma 2014 ja TSE

Liikuntatoimen investointien tarveohjelma 2014 ja TSE 1 (5) UUDISRAKENTAMINEN URHEILULAITOKSET JA -KENTÄT (01) 3000 1 *Jätkäsaaren liikuntapuisto 2,000 1,000 1,000 3000 1 *Tehtaanpuiston kenttä, tekojäärata ja huoltorakennus 1,500 0,500 1,000 4000 3 Kalasatama,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2016 1 (5) 858 Kantakaupungin eräiden alueiden rakennuskiellon pidentäminen (nro 12416) HEL 2016-009044 T 10 03 05 Päätös päätti pidentää kantakaupungin 1. - 8. sekä 13.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/4 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 26.4.2007

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/4 1 b KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNTA 26.4.2007 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Lsp/4 1 b 4 LAUSUNTO JOKERI-LINJAN PYSÄKKIJÄRJESTELYISTÄ ESPOON MÄKKYLÄSSÄ Kslk 2007-646, Khs 2007-914/662 5.4.2007 Lausuntopyyntö Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 5318_4 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 5318_4 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1368-00/18 1 (5) Hankenro 5318_4 HEL 2017-012687 21.5.2018 TERVASAAREN AITAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1252-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL 2016 004230 19.5.2016 SÄÄTALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12459 Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017 1 (11) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

VS: Ksv HEL , VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan

VS: Ksv HEL , VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan Wallenberg Marjaana Lähettäjä: Vastaanottaja: Aihe: Kirjaamo Helsinki Nieminen Arja I VS: Ksv HEL 2011-003901, VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan Lähettäjä:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) 441 V Lainan myöntäminen Tuomarinkylän Talli Oy:lle HEL 2013-003007 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta

TAMPEREEN KAUPUNKI Ympäristölautakunta IX KAUPUNGINOSAN KORTTELIN NO 144 TONTIN NO 66 ASEMAKAAVAN MUU TOSEHDOTUS. KARTTA NO 7264, JOTA EI TARVITSE ALISTAA YMPÄRISTÖMI NISTERIÖN VAHVISTETTAVAKSI. (SILTAKATU 17) Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (5) 209 Nimistötoimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2013-2014 HEL 2013-001302 T 00 00 02 Päätös päätti asettaa toimikaudeksi 2013-2014 yhdeksänjäsenisen nimistötoimikunnan,

Lisätiedot

KIRKKOPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KIRKKOPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli Etunimi Sukunimi puh. 044 794 xxxx, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0937 KIRKKOPUISTON ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1268-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5164_1 HEL 2014-011588 4.10.2016 LEPPÄSUONKATU 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Liikuntalautakunta ULOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Liikuntalautakunta ULOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (5) 18 Lausunto kaupunginhallitukselle Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy:n ratsastustallin rakennushanketta koskevasta lainahakemuksesta: HEL 2012-012634 T 02 05 03

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan vastaus

Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan vastaus 44 Vastaus valtuutettu Sirkku Ingervon kysymykseen siitä, miten kaupungin vuokra-asukkaiden vaikuttamismahdollisuutta lähiympäristöönsä voitaisiin kehittää HEL 2012-013277 T 00 00 03 Kaupunkisuunnittelu-

Lisätiedot

Suunnittelun tavoitteet ja alue

Suunnittelun tavoitteet ja alue 1 (5) Ksv:n hankenro 1482_4 HEL 2016 000206 20.1.2016 Oas 1231-00/16 LINNAVUORENPUISTON ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Uutta siirtolapuutarha-aluetta suunnitellaan Linnavuorenpuiston

Lisätiedot

METSÄPÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

METSÄPÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKI METSÄPÄIVÄKODIN ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 17.3.2014 KAUPUNGINHALLITUS HYVÄKSYNYT _._.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 17. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

PISPALA. Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla Pispalan asemakaavojen uudistaminen I-vaiheen kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla 2.10.2013 Pispalan asemakaavojen uudistaminen, I-vaihe, kaavaehdotukset 8256 ja 2857 Esittely Haulitehtaalla

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

KAUPPATORIN JA YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAN MUUTOS KÄYNNISTYY KAAVAMUUTOKSELLA RATKAISTAAN TORIN RAKENTAMISMAHDOLLISUUDET

KAUPPATORIN JA YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAN MUUTOS KÄYNNISTYY KAAVAMUUTOKSELLA RATKAISTAAN TORIN RAKENTAMISMAHDOLLISUUDET KAUPPATORIN JA YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAN MUUTOS KÄYNNISTYY KAAVAMUUTOKSELLA RATKAISTAAN TORIN RAKENTAMISMAHDOLLISUUDET Antti Rissanen, J-P Vartiainen I kaavoittajat I 31.1.2019 Carelicumin auditorio 18.00

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 42/

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 42/ Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (5) 93 Esitys Kluuvikadun nimen muuttamisesta Suomen itsenäisyydenkaduksi (Finlands självständighetsgata) HEL 2012-007149 T 10 03 03 Päätös päätti lähettää esityksen

Lisätiedot

Oas /17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL

Oas /17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1313-02/17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.9.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 247/2017 10.02.05 47 Rakennuskieltojen jatkaminen Pohjois-Espoossa rakennuskieltokartan tunnuksilla 113, 114, 115 ja 116 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1352-00/18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL 2017-013216 11.4.2018 KORKEASAAREN VASTAANOTTORAKENNUKSET JA MUSTIKKAMAAN LEIKKIPUISTO ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/0 () 798 Vasikkaluodon varaaminen Widablickin kannatusyhdistys ry:lle partiokäyttöön kehittämiseksi HEL 0-0077 T 0 0 0 00 Päätös päätti varata 8. kaupunginosan (Vartiosaari)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 385 V Lainan myöntäminen Tapanilan Urheilutalosäätiölle HEL 2011-010486 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Oas /17 Hankenro 2121_6 HEL (6) Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus RATAKATU 9, ASEMAKAAVAN MUUTOS

Oas /17 Hankenro 2121_6 HEL (6) Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus RATAKATU 9, ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus RATAKATU 9, ASEMAKAAVAN MUUTOS Oas 1300-01/17 Hankenro 2121_6 HEL 2017-002905 22.9.2017 1 (6) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1244-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 3221_6 HEL 2015-002929 26.4.2016 KÖYDENPUNOJANKATU 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2012 1 (5) Käsiteltävä tässä kokouksessa 136 Kaupunkisuunnittelulautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteesta, joka koskee Koskelan sairaalan ja Marian

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0742_50 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0742_50 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1260-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0742_50 HEL 2016-007170 4.8.2016 TAPANILAN ALA-ASTEEN, VELJESTENPIHA 7, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19 01.02.2016 Sivu 1 / 1 5339/2015 10.03.01 146 14.12.2015 19 Tapiolan urheilupuiston kehittämisen tavoitteet jalkapalloilun osalta Valmistelijat / lisätiedot: Olli Isotalo, puh. 050 593 3359 Antti Mäkinen,

Lisätiedot

Ojoisten terveysasema

Ojoisten terveysasema Ojoisten terveysasema Rakennusoikeutta on jäljellä 328 k-m2 Voidaan muuttaa moneen muuhun käyttöön rakennus on arvokas, mutta kunnosta riippuu purkamismahdollisuus muu kuin julkinen tai palvelukäyttö vaatii

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 189. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 189. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.06.2013 Sivu 1 / 1 4619/08.01.00/2012 Kaupunginhallitus 381 17.12.2012 189 Selvitys Otaniemen liittämisestä Raide-Jokerin piiriin Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen, puh. (09)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (5) 3 Määräalan (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Meilahdesta HEL 2017-005359 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 73/675 493, Heikinniementie 2 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS TOIVOLA-MYNTTILÄ-PERUVESI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS Osayleiskaavan muutos Mäntyharjun kunnan (507) Niinimäen kylän (419) tilan Antinmäki 1:66 osa-alueella. Suunnittelualueen likimääräinen sijainti jarmo.makela@karttaako.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2012 1 (6) historia Kaupunginhallitus 13.08.2012 842 Käsittely Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa: päättänee

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Liikuntalautakunta SISÄ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Liikuntalautakunta SISÄ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (6) 55 Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Tuomo Valokaisen ym. valtuutettujen valtuustoaloitteeseen, jossa esitetään Vaarala-Jakomäen

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI. Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin sisältö

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI. Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin sisältö Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Kaavakartta nro 12459 1 (5) Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017, täydennetty 1.12.2017 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro

Lisätiedot

1 (5) Ksv:n hankenro 0740_44 HEL Oas /16 HAAGA, KAUPPALANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS

1 (5) Ksv:n hankenro 0740_44 HEL Oas /16 HAAGA, KAUPPALANTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 1 (5) Ksv:n hankenro 0740_44 HEL 2015-011519 13.4.2016 Oas 1241-00/16 HAAGA, KAUPPALANTIE 27 29 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja alue Osallistuminen ja

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_54 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_54 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1343-00/18 1 (5) Hankenro 0740_54 HEL 2017-009940 16.2.2018 MUNKKINIEMEN KOULUTUSTALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 (6) 89 Alueen varaaminen Jätkäsaaren liikuntapuistosta jalkapallohallin suunnittelua varten HEL 2018-009492 T 10 01 01 00 Esitys varasi 20. kaupunginosaan (Länsisatama)

Lisätiedot

HEL RATAKATU 9, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HEL RATAKATU 9, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1300-00/17 Hankenro 2121_6 HEL 2017-002905 2.5.2017 1 (6) RATAKATU 9, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osoitteessa Ratakatu 9 sijaitsee

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0601_6 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0601_6 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1220-01/16 1 (6) LOHINIEMENRANTA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma korvaa aiemmin 18.8.2015 päivätyn suunnitelman.

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (6) 179 V Lainan myöntäminen Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy:lle HEL 2012-012634 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa:

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI 14.4.2011

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI 14.4.2011 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (6) ALVAR AALTO -SUOJELUKOHDE, STORA ENSO OYJ:N PÄÄKONTTORIRAKENNUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS (NRO 12048) Hankenro 0685_1 Kslk dnro 2005-415 SISÄLLYS Osallistumis-

Lisätiedot

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuopion kaupunki 1/6 KUOPION KAUPUNKI SYVÄRINRANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. HANKEKUVAUS alue sijoittuu Tahkovuoren rinnealueen pohjoispuolelle Syvärin rannalle.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (5) 75 Valtuutettu Jape Lovénin aloite Vuosaarenlahden venesataman kehittämisestä junioritoiminta huomioiden Puheenjohtajan ehdotuksesta kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

HEL WÄINÖ AALTOSEN TIE 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HEL WÄINÖ AALTOSEN TIE 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1275-00/17 Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 17.1.2017 1 (5) WÄINÖ AALTOSEN TIE 7 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kulosaaressa Itäväylän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus

Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus Helsingin kaupunki Kirje 1 (1) Ympäristökeskus 24.5.2012 Helsingin kaupunki, kirjaamo Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki Ympäristökeskuksen kannanotto Munkkiniemen tontin 30008/22,

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 14.1.2019 RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavanlaatijan vastineet 10.9.2018 9.10.2018 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen 1 1 LAUSUNNOT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto 17.12.2012 Kaupunginhallitus Venäjän Suomen suurlähetystön tontin asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12117) HEL 2011-007184 T 10 03

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (5) 288 Ratsastuskeskus Karlvik Oy:n vuokra-alueen laajentaminen ja vuokrasopimuksen muuttaminen (Viikki, Latokartanon kylä, tila RN:o 1:27) HEL 2013-003637 T 10

Lisätiedot

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan muutos) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Pälkäneen kunta 3.6.2015 LIIKUNTAHALLIN ASEMAKAAVA (Valtatie 12:n rinnakkaistien asemakaavan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 3919/10.02.03/2011 134 Röylä, asemakaavan lähtökohdat ja tavoitteet, Pakankylän kartano, aluenumero 710100 Valmistelijat / lisätiedot: Ollus Christian,

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa.

JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Ehdotus Kaavaselostus. Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. JUVAN KUNTA HATSOLAN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Kaavaselostus Ehdotus 14.5.2018 Asemakaavan kumoaminen koskee Hatsolan alueen asemakaavaa. Kaavan vireilletulo: Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta.. 2018

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) 92 Ullanlinnan tontin 7/133/5 ja puistoalueen asemakaavan muuttaminen (nro 12117, Tehtaankatu 1d, Vuorimiehenkatu 8b) päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24

NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 1 (6) HAMINAN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELU Maankäytön suunnittelu PL 70 49401 HAMINA NUOTTASAAREN ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN SUMMAN KYLÄN TILALLA 2:24 SELOSTUS NRO 515 KAAVA- ALUEEN SIJAINTI Sijainti Kymenlaakson

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto SUOJELUMÄÄRÄYKSEN PERUSTELUT - rakennustaiteellinen arvo - kulttuurihistoriallinen arvo - maisemakulttuurin

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Esityslista 15/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Esityslista 15/2017 1 (6) Päätöshistoria Kaupunkisuunnittelulautakunta 07.03.2017 138 HEL 2016-012658 T 00 00 03 Ksv 5264_109 Lausunto Kaupunkisuunnittelulautakunta antoi seuraavan lausunnon

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1372-00/18 1 (5) Hankenro 2121_10 HEL 2018-005246 6.6.2018 UUDENMAANKATU 8 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

HAKAMETSÄN PÄIVÄKODIN LIIKENNEJÄRJESTELYT

HAKAMETSÄN PÄIVÄKODIN LIIKENNEJÄRJESTELYT OAS, AK0435 1 (5) HAKAMETSÄN PÄIVÄKODIN LIIKENNEJÄRJESTELYT IV KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 JA OSAN KORTTELIA 18 SEKÄ PUISTO- JA KATUALUEITA SEKÄ PALLOILUKENTTÄÄ KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS Suunnittelualue

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Vp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/0 (7) 77 Ilmoitusasiat Päätös päätti merkitä tiedoksi seuraavat kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötointa johtavan apulaiskaupunginjohtajan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö Yksikön päällikkö Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Hyvinkään kaupunki, ympäristölautakunta PL 21 05801 Hyvinkää Keski-Uudenmaan maakuntamuseon lausunto Hyvinkään kaupungin rakennusjärjestysluonnoksesta HEL 2016-005241

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T :

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : 12:43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Kuva Selitys A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Yleisten rakennusten korttelialue, jolla

Lisätiedot

SELVITYS HISSIEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDESTA OLYMPIAKYLÄN KAAVA-ALUEELLA

SELVITYS HISSIEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDESTA OLYMPIAKYLÄN KAAVA-ALUEELLA SELVITYS HISSIEN RAKENTAMISEN MAHDOLLISUUDESTA OLYMPIAKYLÄN KAAVA-ALUEELLA Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto 2015 Riitta Salastie, Janne Prokkola, Marjaana Yläjääski ja Hertta Ahvenainen Olympiakylän

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO

RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO RISTIJÄRVEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAPPILANRANTA JA KANSALA KAAVALUONNOKSEN NÄHTÄVILLÄOLO 17.1.2013 16.2.2013. Kaavaluonnoksesta saatu palaute vastineineen 28.2.2013 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Tekninen virasto Kaavoitus 19.05.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Kuva 1. Suunnittelualue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Uuden rakennus- ja maankäyttölain

Lisätiedot

Historian havinaa. Monitoimitalo 30 vuotta

Historian havinaa. Monitoimitalo 30 vuotta Historian havinaa Monitoimitalo 30 vuotta Päätöksiä monitoimitalosta Kaupunginhallitus 11.8.1975 1909: Hippoksen palloiluhallin luonnospiirustukset ja huonetilaohjelma hyväksytään alustavasti. Piirustukset

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

Jätkäsaaren infokeskus ja kirjasto Huutokonttori verkkosivuilla

Jätkäsaaren infokeskus ja kirjasto Huutokonttori verkkosivuilla HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1274-00/16 Hankenro 0841_3 HEL 2016-005298 19.12.2016 1 (5) TELAKKARANTA, KONEPAJA JA TELAKKA-ALLAS, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston.

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNEJÄRVEN RANTAPUISTON ASEMAKAAVA SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelualue käsittää Äänejärven

Lisätiedot

IIN RANNIKON JA SAARTEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS POHJOIS-IIN JAKOKUNTA, HIUE IIJOKISUUN OSA-ALUE (2)

IIN RANNIKON JA SAARTEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS POHJOIS-IIN JAKOKUNTA, HIUE IIJOKISUUN OSA-ALUE (2) IIN RANNIKON JA SAARTEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS POHJOIS-IIN JAKOKUNTA, HIUE IIJOKISUUN OSA-ALUE (2) KAAVASELOSTUS 19.12.2016 2 IIN KUNTA IIN RANNIKON JA SAARTEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS POHJOIS-IIN JAKOKUNTA,

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot