Värinäppäimet toimivat eri tavalla valikosta riippuen. Toimintojen muuttuessa TVruudun alareunassa lukee aina jokaisen värin kulloinenkin toiminto.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Värinäppäimet toimivat eri tavalla valikosta riippuen. Toimintojen muuttuessa TVruudun alareunassa lukee aina jokaisen värin kulloinenkin toiminto."

Transkriptio

1 SaunaVision käyttöönotto Tämä ohje on tarkoitettu SaunaVisio-palvelun ja siihen kuuluvan digiboksin käyttöönottamiseksi. Käyttöönotto vie muutaman minuutin ja on suhteellisen helppoa. Kauko-ohjain * -näppäimellä suoraan Saunavision Takaisin-näppäin vie takaisin valikoista Värinäppäimet toimivat eri tavalla valikosta riippuen. Toimintojen muuttuessa TVruudun alareunassa lukee aina jokaisen värin kulloinenkin toiminto. Keskusnäppäin toimii valitse ja ok - näppäinten lisäksi myös ohjaimena ylös, alas, oikealle ja vasemmalle. Kelausnäppäimiä >> ja << käytetään joissakin valikoissa siirtymiseen eteen/taakse tai sivuille List näyttää normaalit antennista saatavat televisiokanavat luettelona Menu-näppäimellä pääset laitteen valikkoon, esimerkiksi asetuksia muokkaamaan, tallenteisiin tai SaunaVisioon Guide-näppäimellä pääset televisiokanavien ohjelmaoppaaseen

2 Digiboksin johtojen kytkentä ~ Sähköjohto sekä virtakytkin päälle/pois HDTV HDMI-kaapelille televisioon, mikäli tälle liitännälle on mahdollisuus. Suositellaan käytettäväksi AUDIO Optinen sekä 3,5 mm liitin kuulokkeille tai vahvistimelle RF OUT Antennijohto esim. televisioon, mikäli Scart-liitintä ei ole NetWork Ethernet-kaapeli Internet-yhteyden kytkemiselle. Liitetään suoraan kytkimeesi tai esimerkiksi ADSLmodeemiisi AUX Toissijainen SCART-liitin, liitä tähän esim. videonauhuri tai muu laite TV Ensisijainen SCART-liitin, liitä televisiosi Scart-johdolla tähän. AERIAL Antennijohto seinäpistokkeesta tai ulkoisesta antennista Erityisesti SCART-liitintä käytettäessä tulee huomioida johdon kunnollinen kiinnitys. Kiinnitys kannattaa myös tarkistaa aina, jos kuvan laadussa esiintyy häiriöitä. Suurin osa ongelmista, joissa kuvanlaatu on huono, korjaantuvat SCART-johdon vaihtamisella tai HDMI-liitännän käyttöönotolla. Mikäli televisiossasi on HDMI-liitäntä, suosittelemme sen käyttämistä. Mikäli TVkuvan laatu on huono tavallisen television katselussa, johtuu se useimmiten TV-signaalin vastaanotossa olevista häiriöistä tai liian heikosta signaalin lähtötasosta. Nämä ongelmat korjaantuvat tyypillisesti laadukkaammalla antennilla tai antennikaapelilla. Kannattaa kuitenkin tarkistaa kytkennät ensin ja kokeilla onko johto kunnolla kiinni liittimessä. Saunalahti ei valitettavasti voi tarjota apua liitäntöjen tarkistamiseksi tai neuvoa kaapeleiden hankinnassa. Digiboksissa on kuitenkin diagnostiikka-valikko, josta voit tarkistaa television signaalin voimakkuuden kanavakohtaisesti sekä Internet-yhteyden toimivuuden.

3 Kanavien automaattinen haku SaunaVision kanavien automaattinen haku tapahtuu avaamalla päävalikosta kohta asetukset: Valitse tämän jälkeen kanavahaku: Normaalitilanteessa on suositeltavaa käyttää automaattihakua. Käynnistääksesi automaattihaun, paina kaukosäätimestä eteenpäinkelauspainiketta. Tarkista ennen haun aloittamista, että olet kiinnittänyt antennikaapelin SaunaVision AERIALliitäntään.

4 Automaattihaun löytämät TV-kanavat päivittyvät löydettyjen kanavien listaan haun aikana reaaliaikaisesti. Voit halutessasi keskeyttää haun kaukosäätimen punaisella peruuta-painikkeella.

5 Automaattisen haun päätyttyä SaunaVisio näyttää hakutulokset. Tallentaaksesi haun, paina kaukosäätimen eteenpäinkelauspainiketta.

6 SaunaVision asetukset Säätääksesi SaunaVision asetuksia, avaa päävalikosta kohta asetukset: Asetusvalikosta voit kanavahaun lisäksi säätää suosikkikanavia, ääneen ja kuvaan liittyviä asetuksia, näyttöasetuksia ja verkkoasetuksia. Verkkoasetukset eli Internet-asetukset Säätääksesi SaunaVision verkkoasetuksia, valitse asetukset-valikosta kohta verkko: Oletuksena SaunaVisio hakee verkko-osoitteet automaattisesti, eli verkkoasetukset on säädetty kohtaan automaattinen. Mikäli automaattiasetukset toimivat, ei verkkoasetuksia ole syytä muuttaa. SaunaVision toiminta ei edellytä kohtien Välityspalvelin ja Aikapalvelin asettamista. Mikäli automaattihaku ei toimi ja IP-osoitteet on säädettävä verkossasi manuaalisesti, voit vaihtaa kohtaan Asetukset arvon manuaalinen. Tämä tapahtuu valitsemalla kaukosäätimen nuolinäppäimillä ylös-/alaspäinpainikkeilla ensin kohta Asetukset ja tämän jälkeen oikealle-/vasemmalle-painikkeilla arvoksi manuaalinen.

7 Täytä tämän jälkeen alla oleviin kenttiin kotiverkkosi edellyttämä IP-osoite, Aliverkon peite (netmask), DNS1 (ensisijainen nimipalvelin), DNS2 (toissijainen nimipalvelin) ja Yhdyskäytävä (oletusyhdyskäytävä, gateway). Asetukset voit tallentaa kaukosäätimen sinisellä tallennapainikkeella.

8 Äänen ja kuvan asetukset Voit säätää SaunaVision ääni- ja kuva-asetuksia valitsemalla Asetukset-valikosta kohdan Ääni ja kuva. Mikäli käytät digitaalista HDMIliitäntää SaunaVisio-digiboksin ja TV:n välillä, voit valita talevisioosi sopivan kuvatilan kohdasta HDTV-tila. Mikäli vaihdat kohdan HDTV-tila arvoa, voit testata muutokset valitsemalla kaukosäätimestä keltaisella painikkeella Testitila. Mikäli kuva näkyy oikein ja uudet asetukset toimivat, voit ottaa ne käyttöön valitsemalla kaukosäätimen sinisellä painikkeella Säilytä. Mikäli kuva ei näy, odota hetki, ja SaunaVisio palaa automaattisesti alkuperäiseen näyttötilaan. Mikäli käytät SaunaVision ja TV:n yhdistämiseen SCART-liitäntää, voit valita SCART-ulostulon tyypin valikosta. Osa TV-laitteista ei välttämättä tue kaikkia ulostuloja. Oletuksena TV SCARTulostulo -kohdan arvo on RGB, jolla saadaan paras lopputulos, mikäli television SCART-liitäntä tukee RGB-tilaa. Mikäli television kuvassa esiintyy häiriöitä, SCART-liittimen kytkentä SaunaVisio-laitteeseen sekä televisioon kannattaa tarkistaa ja varmistaa että liitin on kunnolla kiinni. HDMI on SCART-liitäntää huomattavasti laadukkaampi liitäntä ja laitteen HDMI-liitintä kannattaakin käyttää aina jos televisio mahdollistaa sen (televisiossa on HDMI-liitin).

9 TV-muoto / näyttö -kohdasta voit valita televisiotasi vastaavan kuvasuhteen. Mikäli käytössäsi on laajakuva-tv, valitse arvoksi 16:9 / koko ruutu. Lisäksi voit valita arvot mm. Oletuskieli ja tekstitys -kohtiin. Oletuksena molemmissa on suomi.

10 SaunaVisio-valikko SaunaVisio-valikon kautta voit mm. asettaa ja katsoa ohjelmanauhoituksia. SaunaVisio-valikko aukeaa kaukosäätimen tähti-painikkeesta ( * -merkki numeronäppäimien oikeassa alakulmassa). Päävalikon kautta voit selailla tallennettuja ohjelmia, tulevia tallenteita, ohjelmakarttaa ja kuvaalbumia. Esimerkiksi tässä kuvassa Tallennetut ohjelmat teksti näkyy mustalla eli se on valittuna. Valinta voidaan tehdä painamalla kauko-ohjaimen OK painiketta. Voit käyttää myös kauko-ohjaimen pyöreitä värillisiä painikkeita, punainen punaiselle, vihreä vihreälle, keltainen keltaiselle ja sininen siniselle valikolle.

11 Nauhoitusten asettaminen Ohjelmanauhoitukset teet avaamalla SaunaVisio-valikosta kohdan Ohjelmakartta. Voit navigoida ohjelmakartassa kaukosäätimen nuolinäppäimillä. Kaikkia kanavia ei voida yhdellä listalla näyttää, joten voit vaihtaa näytettäviä kanavia kaukosäätimen vihreällä (Edellinen) ja keltaisella (Seuraava) painikkeilla. Valitse nauhoitettava ohjelma painamalla nuolinäppäimen keskiosaa (OK). SaunaVisioon aukeaa uusi ikkunan, josta voit vahvistaa nauhoituksesi painamalla kaukosäätimen sinistä Tallennapainiketta.

12 Tallenteiden tekeminen tietokoneella netin kautta Voit tehdä tallennuksia ohjelmistasi mistä tahansa, jos käytössäsi on Internetiin liitetty tietokone. Osoitteessa voit tehdä tallennuksesi Internet-selainta käyttäen. Sivulle kirjaudutaan saamillasi SaunaVisio-tunnuksilla. Klikkaamalla ohjelman nimeä saat tarkemmat tiedot ohjelmasta ja voit tallentaa ohjelman klikkaamalla Tallenna ohjelma. Samalla tallentamasi ohjelman tekstin väri muuttuu, ja näet helposti, mitkä ohjelmat on määritelty tallentumaan. Käytössäsi on myös helppolukuinen lista jo tallentumaan määritellyistä sekä aiemmin tallennetuista ja valmistuneista ohjelmista. Voit myös helposti poistaa tallentamiasi ohjelmia tästä valikosta. Ohjelmatallenteen katselu on mahdollista vasta kun ohjelma on loppunut. Tallenteesi on katseltavissa noin viisi minuuttia aikataulussa ilmoitetun loppumisajankohdan jälkeen.

13 Tallenteiden tekeminen matkapuhelimella mistä tahansa Voit määritellä ohjelmia tallennettavaksi myös GSMpuhelimellasi. Käyttöliittymä on osoitteessa Voit tallentaa haluamiasi ohjelmia mistä tahansa, mikäli käytössäsi on WAP-selausta tukeva matkapuhelin. WAPkäyttöliittymä on tehty kevyeksi ja yksinkertaistettu käytön helpottamiseksi. Valitse ensin haluamasi kanava viemällä valitsin haluamasi kanavan tekstin kohdalle ja klikkaamalla tekstiä. Nän saat esiin valikon ohjelmista jotka valitsemasi kanava lähettää samana päivänä. Nyt voit valita ohjelman tallennettavaksi, vaihtaa toiseen päivään tai vaihtaa kanavaa. Ohjelman tallennus tapahtuu samalla tavalla kuin SaunaVisio-digiboksilla. Valitsemalla ohjelman tekstin ja klikkaamalla sitä avaat ohjelman tarkemmat tiedot ja voit valita Tallenna ohjelma. Tallentamasi ohjelma näkyy välittömästi tallentuvissa ohjelmissa. Myös ohjelman nimen väri vaihtuu wwwkäyttöliittymässä sekä näkyy tallentuvana ohjelmana digiboksin käyttöliittymässä. Tallenteiden katselu tapahtuu aina SaunaVisio-digiboksin kautta.

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 1 Versio 2.1 NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE Netikka TV 2(10) Tervetuloa Netikka TV:n käyttäjäksi! Tervetuloa käyttämään Anvian Netikka TV -palvelua. Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! Palvelu antaa

Lisätiedot

VIP1910 Kytkentäohje

VIP1910 Kytkentäohje VIP1910 Kytkentäohje Pakkauksen sisältö: Digisovitin, kaukosäädin, ethernet-kaapeli, verkkoadapteri sekä scart-kaapeli. Kun virta on kytketty laitteeseen, syttyy etupuolelle vihreä valo. Laitteen vastaanottaessa

Lisätiedot

Elisa Viihde Pikaopas

Elisa Viihde Pikaopas Elisa Viihde Kaapelimodeemiversio Elisa Viihde Pikaopas Laitteiden asentaminen 1. Liitä laajakaistamodeemi antennijohdolla kaapelitelevisioverkkoon ja käytä T-haaroitinta, jotta voit kytkeä myös digiboksin

Lisätiedot

TELEKARELIA LAAJAKAISTA-TV. Kytkentä- ja käyttöohje (v3.1)

TELEKARELIA LAAJAKAISTA-TV. Kytkentä- ja käyttöohje (v3.1) TELEKARELIA LAAJAKAISTA-TV Kytkentä- ja käyttöohje (v3.1) SISÄLLYSLUETTELO 1. Myyntipakkauksen sisältö......3 2. Kaukosäätimen toiminnot TV-tilassa...4 2. Kaukosäätimen toiminnot Menu-tilassa...5 4. Laitteen

Lisätiedot

Elisa Viihde Pikaopas. Kaapelimodeemi

Elisa Viihde Pikaopas. Kaapelimodeemi Elisa Viihde Pikaopas Kaapelimodeemi Laitteiden asentaminen 1. Liitä laajakaistamodeemi antennijohdolla kaapelitelevisioverkkoon ja käytä T-haaroitinta, jotta voit kytkeä myös digiboksin kaapelitelevisioverkkoon.

Lisätiedot

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA TV KÄYTTÖOHJE 1 (22) NETIKKA TV 2 (22) 1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN...3 1.1 KIRJAUTUMISEN SUORITTAMINEN (KAUKOSÄÄTIMELLÄ)...3 2 KAUKOSÄÄDIN JA NÄPPÄIMISTÖ...4 2.1 KAUKOSÄÄTIMEN KÄYTTÖ...4 2.2 NÄPPÄIMISTÖN KÄYTTÖ...4 3 KAUKOSÄÄDIN...5

Lisätiedot

Maxivision Go käyttöliittymän ohje

Maxivision Go käyttöliittymän ohje Maxivision Go käyttöliittymän ohje Rekisteröityminen käyttöliittymään Käynnistyessään Viihdeboksi kysyy Maxivision tunnuksia. Nämä ovat samat tunnukset joilla kirjaudut my.maxivision.fi sivustolle. Syötä

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET

DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET DNA MOBIILI TV - YLEISET KÄYTTÖOHJEET Mobiili-tv-palvelua käytetään puhelimen mobiili-tv-sovelluksella. Tässä dokumentissa kuvatut toiminnallisuudet ovat esimerkkejä tiettyjen puhelinmallien toiminnallisuuksista.

Lisätiedot

Elisa Viihde Pikaopas. Elisa Viihde VDSL-versio

Elisa Viihde Pikaopas. Elisa Viihde VDSL-versio Elisa Viihde Pikaopas Elisa Viihde VDSL-versio Laitteiden asentaminen 1. Liitä mustilla liittimillä varustettu puhelinkaapeli (RJ11) modeemin takaosan DSL-liittimeen ja kaapelin toinen pää asunnon puhelinpistokkeeseen.

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje

DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje DNA Welho 110M Viihdytyskaista - Kaapeli pikaohje Modeemin asennus 4 Ohjekirjasta löydät ratkaisut yleisimpiin asioihin esim. WLAN-verkon asennukseen. 1 Kytke modeemi kuvassa näkyvällä tavalla (B + C).

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE

WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE WATSON-TIKKU KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS (Suomi) TÄRKEÄÄ: Lue tämä käyttöopas ennen vastaanottimen liittämistä. DIGIALITY CX 302 T

KÄYTTÖOPAS (Suomi) TÄRKEÄÄ: Lue tämä käyttöopas ennen vastaanottimen liittämistä. DIGIALITY CX 302 T KÄYTTÖOPAS (Suomi) TÄRKEÄÄ: Lue tämä käyttöopas ennen vastaanottimen liittämistä. DIGIALITY CX 302 T 1 2 DIGIALITY CX 302 T PERUSKÄYTTÖ JA PERUSTOIMINNOT SISÄLLYSLUETTEKO 1. Yleistietoja Digiality CX 302

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Elisa Viihde Pikaopas. ADSL-modeemi

Elisa Viihde Pikaopas. ADSL-modeemi Elisa Viihde Pikaopas ADSL-modeemi Laitteiden asentaminen 1. Liitä mustilla liittimillä varustettu puhelinkaapeli (RJ11) Kotiboksin takaosan mustaan ADSL-liittimeen ja kaapelin toinen pää asunnon puhelinpistokkeeseen.

Lisätiedot

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

ONE 118 OHJELMOITAVA PÄÄVAHVISTIN

ONE 118 OHJELMOITAVA PÄÄVAHVISTIN 10 ohjelmoitavaa UHF- kanavanippua 3 erillistä UHF tuloa; UHF1 UHF2 UHF3 Laajakaistatulo VHF I +ULA Laajakaistatulo VHF III + DAB UHF filtteri 1 5 kanavan levyinen; 8-40 MHz Automaattinen skannaus UHF-

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Asennus- ja käyttöohje Motorola 1710 Tällä sivulla olevien ohjeiden noudattamatta jättäminen voi vaurioittaa laitetta sekä muuta irtaimistoa. VAROITUS Noudata näitä ohjeita, jotta laitteen käyttö on turvallista.

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi LX7500R Mukanatoimitetut laitteet 1 1 1 1 Pikaopas Suomi 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Tallentavan DVD-laitteesi mukana toimitetaan 1 2 etu-, 1 keski- ja 2 takakaiutinta 2 1 subwooferi 3 6 kaiutinkaapelia

Lisätiedot

Tervetuloa SuperTube (PCTV) -palvelun käyttäjäksi

Tervetuloa SuperTube (PCTV) -palvelun käyttäjäksi Tervetuloa SuperTube (PCTV) -palvelun käyttäjäksi PCTV laajentaa tietokoneesi televisioksi. SISÄLLYSLUETTELO 1 SUPERTUBE/PCTV - KÄYTÖN ALOITTAMINEN... 2 1.1 PALVELUN VAATIMUKSET... 2 1.2 PCTV-PIKAOHJE...

Lisätiedot

DENVER DFT-507. www.denver-electronics.com

DENVER DFT-507. www.denver-electronics.com DENVER DFT-507 www.denver-electronics.com 1. Turvallisuusohjeet käyttäjälle Käytä tälle laitteelle määritettyä jännitettä. Jos jännitealue ylitetään, tuloksena voi olla vaurio tai toimintavika. 8. Yleiset

Lisätiedot

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje

Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje Kocom HD-SDI tallentimen pikaohje HD-SDI DVR pikaohje 1.1 Copyright Kocom Finland Oy Varmista, että kiintolevy on paikoillaan. Käynnistys Liitä verkkolaite takana olevaan DC liittimeen. Paina laitteen

Lisätiedot

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi

LoCCaM. LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen. Dimag Ky dimag.fi LoCCaM LoCCaM Cam laitteiston ohjaaminen Dimag Ky janne.koski @ dimag.fi +358505907788 Laitteen lisääminen sovellukseen Sovelluksen pääsivulta valitaan oikeasta yläkulman valikosta Aloita uusi (1) Aukeavaan

Lisätiedot

Elisa Viihde. TV-palvelun käyttöohje

Elisa Viihde. TV-palvelun käyttöohje Elisa Viihde TV-palvelun käyttöohje Sisällys 1. Pakkauksen sisältö 3 2. Kaukosäädin 3 2.1 Kaukosäädin 4 3. Laitteiden asentaminen 4 3.1. Pikaohje laitteiden asennukseen 4 3.2 Digiboksin asentaminen 5 3.2.1

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Elisa Viihde Pikaopas. Elisa Viihde Super

Elisa Viihde Pikaopas. Elisa Viihde Super Elisa Viihde Pikaopas Elisa Viihde Super Laitteiden asentaminen Katso myös seuraavan sivun kytkentäohje liittyen huoneiston ATK-pistorasiaan. 1. Yhdistä laajakaistamodeemin LAN4/WAN-portti verkkokaapelilla

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE

WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE WATSON-BOKSI KÄYTTÖOHJE Tervetuloa käyttämään Watson-palvelua. Onnittelemme sinua mainiosta valinnasta! Watson-palvelun avulla katsot tv:tä, vuokraat elokuvia ja tilaat maksu-tv-kanavia oman makusi mukaan,

Lisätiedot

Kaukosäätimen käyttö. 5 Numeronäppäimet yhteydenottoa ja kameran muistipaikkoja varten. Kaukosäätimen opas, MR 2002 1 YLEISESITTELY

Kaukosäätimen käyttö. 5 Numeronäppäimet yhteydenottoa ja kameran muistipaikkoja varten. Kaukosäätimen opas, MR 2002 1 YLEISESITTELY Kaukosäätimen käyttö Tämä opas selvittää kaukosäätimen avulla ohjattavia toimintoja. Mukaan on otettu arkisessa käytössä tarvittavat ominaisuudet, koneen asetuksia muokkaavat toiminnot on jätetty käsittelemättä.

Lisätiedot

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Käyttöohje IPTV IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Sisällysluettelo Helposti alkuun...4 Aloita boksin käyttö...5 Sisäänkirjautuminen...6 Kuvan ja äänen asetukset...7 Palvelut

Lisätiedot

TruVision NVR 10. Pikaopas

TruVision NVR 10. Pikaopas TruVision NVR 10 Pikaopas Pika-asennus 1 Liitä kaikki tarvittavat laitteet tallentimen takapaneeliin. Ensimmäinen käyttökerta Tallentimessa on ohjattu pika-asennus, joka mahdollistaa tallentimen perusasetusten

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä.

Seuraavat toiminnot suoritetaan käyttämällä LG- tallentimen kaukosäädintä. 1 Digitointi VHS-kasetilta DVD-Ievylle Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Prosessi kestää niin kauan kuin VHS:n toisto kestää. Soittimessa voi käyttää DVD-R, DVD+R sekä uudelleen kirjoitettavia

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Etupaneeli. Takapaneeli

Pakkauksen sisältö. Etupaneeli. Takapaneeli Pakkauksen sisältö Digisovitin Digisovitin Digisovitin Tarkista pakkauksen sisältö ennen kuin aloitat laitteen käytön. Mikäli jokin tuotteista puuttuu tai on vahingoittunut, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi.

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Digitointi LP-levyltä CD-levylle (Ion CD Direct) Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Soittimessa voi käyttää CD-R, CD+R, uudelleen kirjoitettavia CD-RW ja CD+RW levyjä. Yhdelle levylle voi

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS

Lue tämä opas ennen käyttöönottoa. DNA TV-hubi PIKAOPAS Lue tämä opas ennen käyttöönottoa DNA TV-hubi PIKAOPAS TERVETULOA DNA TV-HUBIN KÄYTTÄJÄKSI! DNA TV-hubilla nautit vapaasti katsottavista ja maksu-tv -lähetyksistä. DNA TV-hubi yhdistää television, netti-tv-sovellukset,

Lisätiedot

Elisa Viihde. TV-palveluiden käyttöohje

Elisa Viihde. TV-palveluiden käyttöohje Elisa Viihde TV-palveluiden käyttöohje Sisällys 1. Pakkauksen sisältö... 3 2. Laitteiden asentaminen... 3 2.1. Pikaohje laitteiden asennukseen...3 2.2. Digiboksin asentaminen...4 2.2.1. Digiboksin liittäminen

Lisätiedot

Ajolista: Adobe Connect 8 yhteyden avaaminen

Ajolista: Adobe Connect 8 yhteyden avaaminen 1 Ajolista: Adobe Connect 8 yhteyden avaaminen (Windows 7) 1. Tarkista, että kaikki tarvittavat johdot ovat paikallaan. 3. Control Panel (=Ohjauspaneeli) 4. Sound (=Ääni) 2. Start (=Käynnistä) 5. Playback

Lisätiedot

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella

SwingControl-valvontayksikön tietojen lukeminen Jeven Flow -sovelluksella SIVU 2 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Tuotekuvaus ja yhdistäminen 2 Yhteys-sivu 3 Sisäisen verkon asennukset 5 JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet SIVU 2 TUOTEKUVAUS Jeven Flow -sovelluksella voidaan ottaa

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

Konfiguraatiotyökalun päivitys

Konfiguraatiotyökalun päivitys Konfiguraatiotyökalun päivitys Kuinka aloitan? Konfiguraatiotyökalu avataan niin kuin aiemminkin suoraan Tenstar clientin käyttöliittymästä, tai harjoituksen ollessa käynnissä. Kuinka aloitan konfiguraatiotyökalun

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

70G 书 纸 105*148mm. Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41

70G 书 纸 105*148mm. Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41 70G 书 纸 105*148mm Digitaalitelevisiovastaanottimen käyttöohje DVBT-41 Remote control unit 1 1. MUTE: Kytkee äänen päälle/pois. 2. : Palautuu edelliselle valitulle kanavalle 3. TV MODE: Vaihtaa PAL/NTSC

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Elisa Viihde. Käyttöönotto-opas Elisa Viihde (ilman laajakaistaa)

Elisa Viihde. Käyttöönotto-opas Elisa Viihde (ilman laajakaistaa) Elisa Viihde Käyttöönotto-opas Elisa Viihde (ilman laajakaistaa) 71459_EL_Viihde_ILK_opas_A5_9_13.indd 1 19.9.2013 12.36 Sisällys 1. Asennus ja kytkennät 1.1. Digiboksin asentaminen... 4 1.2. Digiboksin

Lisätiedot

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0

D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 D-Link DSL-504T ADSL Reitittimen Asennusohje ver. 1.0 Tervetuloa D-Link ADSL reitittimen omistajaksi. Tämän ohjeen avulla saat reitittimesi helposti ja nopeasti toimimaan. Tämä ohje kannattaa lukea läpi

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto GEA -tuotannonohjausjärjestelmästä Ammu-ohjelmistoon 07/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot Ammu Ammu versio 1.85 tai

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. VISION VDC 3220 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3242869

Käyttöoppaasi. VISION VDC 3220 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3242869 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle VISION VDC 3220. Löydät kysymyksiisi vastaukset VISION VDC 3220 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

w4g Kotimokkula käyttöopas

w4g Kotimokkula käyttöopas w4g Kotimokkula käyttöopas 4G Kotimokkula on huippunopea reititin, jonka avulla voit liittää laitteita internetiin WLAN-verkkoa tai. Mukavin tapa käyttää Kotimokkulaa on liittää tietokone, matkapuhelin

Lisätiedot

Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi

Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi Tervetuloa SuperTube -palvelun käyttäjäksi Onnittelemme sinua hyvästä valinnasta! SuperTube -palvelun automaattitallennuksen avulla on mahdollista kokea aivan uudenlaisia TV-elämyksiä kotisohvalta. Sisällysluettelo

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu

Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka tarkistat kokeen ja julkaiset tulokset oppilaille. Suoritusten tarkistamisen voi aloittaa heti, kun ensimmäinen

Lisätiedot

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105

VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 VALOKUITULIITTYMÄN PÄÄTELAITE KÄYTTÖOHJE CTS FWR5-3105 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 2 2 MERKKIVALOT... 3 3 TAKAPANEELIN KUITULIITÄNTÄ... 4 4 ETUPANEELIN LIITTIMET JA LED-PAINIKE... 4 5 OIKEAN SIVUPANEELIN RESET-PAINIKE...

Lisätiedot

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8

Sisältö. Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3. Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7. Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Käyttöohje Sisältö Uusi tunnus / Unohtuiko salasana - Vetuma-tunnistautuminen 3 Kirjaudu sisään Daisy-tunnuksilla 7 Kirjaudu sisään - Pankkitunnuksilla 8 Kirjaudu sisään - Mobiilivarmenteella 12 Asetukset

Lisätiedot

VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla 24.8.2018 1 VHS-kasetin digitointi Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen. Laita VHS -kasetti videolaitteen

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla

VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Kopiointiohjeita_VHS2DVD 17.3.2016 1 VHS-kasetin kopiointi DVD-levylle Adobe Premiere Elements -ohjelmalla I Kasetin luku Adobe Premiere Elements -ohjelmaan Kytke virta tietokoneeseen, näyttöön ja videolaitteeseen.

Lisätiedot

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Echo Induktiovahvistin Käyttöohje Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Tärkeitä turvaohjeita Kun käytät tätä laitetta, ota huomioon seuraavat turvaohjeet, jotta laitteen käyttö on

Lisätiedot

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja.

Seuraavia painikkeita klikkaamalla voit aktivoida, eli ottaa käyttöön (vihreä ikoni) tai poistaa käytöstä (valkoinen ikoni) toimintoja. Connect Pro Sisällys Kirjautuminen huoneeseen... 2 Työkalurivi... 2 Audio Setup Wizard... 3 Lupa kameran ja mikrofonin käyttöön... 4 Osallistujat(Attendee List )... 4 Chat... 4 Web kamera... 5 Kokouksen

Lisätiedot

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje

Elisa Viihde. TV palveluiden käyttöohje Elisa Viihde TV palveluiden käyttöohje Päivitetty 29.3.2009 1 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö... 4 2 Laitteiden asentaminen... 4 2.1 Pikaohje laitteiden asennukseen... 4 2.2 Digiboksin asentaminen... 5 2.2.1

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS 32PFL3008T

Käyttöoppaasi. PHILIPS 32PFL3008T Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PHILIPS 32PFL3008T. Löydät kysymyksiisi vastaukset PHILIPS 32PFL3008T käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus. Open Broadcaster Software V.20. Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu )

Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus. Open Broadcaster Software V.20. Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu ) Kuvaruudun striimaus tai nauhoitus Open Broadcaster Software V.20 Tero Keso, Atso Arat & Niina Järvinen (muokattu 28.11.2017) OBS 1 (12) Sisällysluettelo Mikä on OBS... 2 Ohjelman perusasetukset... 2 Tarvittavat

Lisätiedot

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS 1.0 Tallenteiden haku ja kamerakuvien katselu DASYS-NUUO Tallentimien mukana tulee cd-levy

Lisätiedot

Pikaopas Bookeen Cybook Muse -lukulaitteet

Pikaopas Bookeen Cybook Muse -lukulaitteet Pikaopas Bookeen Cybook Muse -lukulaitteet Onnittelut lukulaitteen uudelle omistajalle E-kirjojen siirto lukulaitteelle WiFi-yhteyden yli Kädessäsi on varta vasten e-kirjojen lukemiseen suunniteltu laite,

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle

Käyttöohje. IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Käyttöohje IPTV IPTV Tabletille Matkapuhelimelle Älytelevisiolle Tietokoneelle Sisältö Helposti alkuun...4 Aloita boksin käyttö...5 Sisäänkirjautuminen...6 Kuvan ja äänen asetukset...7 Palvelut ja ominaisuudet...

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajentimen N300RE asennusopas

WiFi-kantaman laajentimen N300RE asennusopas Easy, Reliable & Secure Asennusopas WiFi-kantaman laajentimen N300RE asennusopas Aloittaminen WiFi-verkon kantaman laajennin laajentaa WiFi-verkon nykyisen langattoman reitittimesi kantaman ulkopuolelle.

Lisätiedot

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö

kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö pikaopas ASPER ajanoton kokoaminen 1. Ota ASPER ajanottolaitteisto 1- kentän laatikosta ja siirrä kisakentälle 2. Kokoa yleisönäyttö sopivaa paikkaan ja vedä sille sähkö Sähköjenkytkentästä oma kohta.

Lisätiedot

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE!

TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! 1 TERVETULOA CHROME-TYÖASEMALLE! Hämeenlinnan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebox-työasemia. Työasemat ovat pääsääntöisesti aina käynnissä, mutta tarvittaessa laite käynnistyy virtapainikkeesta. Laitteet

Lisätiedot