AMPPELITOMAATTI TUMBLER

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AMPPELITOMAATTI TUMBLER"

Transkriptio

1 AHKERALIISA o Monikäyttöinen, matala (20 30 cm) kesäkukka, joka viihtyy ruukussa, parvekelaatikossa, amppelissa ja kukkapenkissä. Menestyy sekä auringossa että varjossa. Kukkii ahkerasti koko kesän, jos saa tarpeeksi vettä ja lannoitetta. Kuihtuneiden kukkien poistaminen pitää kasvuston siistinä. Hallanarka. AMPPELIMANSIKKA o Viihtyy aurinkoisella paikalla ruukussa tai amppelissa. Kastelu miedolla lannoitevedellä niin, että kasvi pysyy tasakosteana. Kasvi ei saa päästä kuivumaan kokonaan, jotta saisit mehukkaita marjoja. Amppelimansikat voivat talvehtia maahan istutettuna. AMPPELIRUUSU RODY o Viihtyy mahdollisimman valoisalla ja aurinkoisella kasvupaikalla. Tasainen kastelu ja lannoitus. Ei saa päästä kuivahtamaan (lehdet kellastuvat). Vanhat kukat poistettava. AMPPELITOMAATTI TUMBLER o Aikainen,pitkäversoinen,satoisa lajike. Hedelmät pienet ja makeat. Sopii viljeltäväksi amppeleissa ja ruukuissa esim. parvekkeella. Sivuversoja ei tarvitse poistaa. Valoisa ja lämmin kasvupaikka nopeuttaa sadon kypsymistä. Tasainen kastelu ja lannoitus.

2 DAHLlETTA o Sopii parhaiten lämpimille ja valoisille tai puolivarjoisille kasvupaikoille. Tarvitsee runsaasti vettä ja ravinteita, mutta kestää huonosti seisovaa vettä. Vanhentuneet kukat ja kukkavarret poistetaan kukinnan parantamiseksi. Hallanarka. DRAGON WING (maisemabegonia) o Viihtyy parhaiten puolivarjossa tai varjossa. Voidaan istuttaa maahan tai suuriin ruukkuihin. Kastellaan ja lannoitetaan tasaisesti ja säännöllisesti. Kuihtuneet kukat poistetaan. Hallanarka.

3 ENKELIPELARGONI o Viihtyy parhaiten aurinkoisella, suojaisella paikalla. Viihtyy sateen suojassa kuisteilla, terasseilla ja parvekkeilla. Helppohoitoinen, kestää jonkin verran kuivuutta ja elää vähälläkin hoidolla. Kuihtuneet kukinnot tulee poistaa. Säännöllinen lannoitus ja kastelu, anna mullan kuitenkin kuivahtaa kastelukertojen välillä. HOPEAKÄPÄLÄ o Amppeleihin, ruukkuistutuksiin ja sekaistutuksiin. Hopeinen lehdistö pääsee edukseen kirkasvärisiin kasveihin yhdistettynä. Tasainen kastelu ja kohtuullinen lannoitus. Valoisassa lehdistö pysyy hopeanharmaana. Niukassa valossa muuttuu vihertävämmäksi.

4 HOPEAPUTOUS o Viihtyy lämpimässä kasvupaikassa ja sietää hyvin kuivuutta, viihtyy myös puolivarjossa. Amppeliin,ruukkuihin tai parvekelaatikoihin. Soveltuu myös maanpeitekasviksi, esim. haudoilla. Pituus kasvupaikasta ja hoidosta riippuen 0,5-1 m. HUOVINKUKKA o Viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Runsaskukkainen. Tasainen kastelu ja lannoitus edistää kukintaa ja tiiviskasvuisuutta. Kestää kuivahtamista. Säänkestävä.

5 HÄRMESALVIA o Viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Kestää hyvin taivasalla maassa tai isommissa ruukuissa. Huonot kukinnot poistetaan. Säännöllinen kastelu ja lannoitus.

6 ISO SAMETTIRUUSU o Viihtyy ruukuissa ja kukkapenkissä. Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kestää sadetta ja tuulta. Menestyy myös paahteisella paikalla. Säännöllinen kastelu ja lannoitus. Kuihtuneiden kukkien poistaminen pitää kasvuston siistinä ja lisää kukintaa. Sietää hetkellisen kuivumisen.

7 KARJALANNEITO o Rentoversoinen, viihtyy puolivarjossa tai varjossa. Suojaisan paikan amppelikasvi. Ei kestä sadetta eikä tuulta. Kohtuullinen kastelu ja lannoitus.

8 KEIJUNMEKKO o Rentoversoinen, viihtyy puolivarjossa tai varjossa. Suojaisan paikan amppelikasvi. Ei kestä sadetta eikä tuulta. Kohtuullinen kastelu ja lannoitus.

9 KERROTTU KESÄBEGONIA o Kerrottu kesäbegonia on helppohoitoinen, cm korkeaksi kasvava kesäkukka. Sopii hyvin ryhmiin avomaalle (esim. haudoille) tai astiaistutuksiin lisukkeeksi. Menestyy parhaiten hajavalossa. Sietää kuivumista ja märkyyttä ruusubegoniaa paremmin. Hallanarka. KESÄHARSO o Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla. Amppeliin tai reunuskasviksi ruukkuihin. Ei siedä kuivumista, pitää tasaisesta kastelusta ja lannoituksesta.

10 KESÄNEILIKKA o Matala, noin 15 cm:n korkuiseksi kasvava aurinkoisen ja valoisan paikan kasvi. Sopii yksinään värikylläiseksi ryhmäksi, mutta on näyttävä rinnakkaisja reunakasvi myös istutusastioissa. Lannoitus ja kuihtuneiden kukkien poisto parantaa kukintaa. Hyvä sateenkesto. KORISTEBATAATTI o Viihtyy lämmössä ja auringossa, kasvaa myös varjoisammassa. Tasainen kastelu ja hyvä lannoitus. Sekaistutuksiin lehtikasviksi, joka kasvaa ruukun reunan yli. Viihtyy ruukussa tai amppelissa itsekseenkin.

11 KORISTEHIRSSI o Aurinkoiselle kasvupaikalle, maahan tai suuriin ruukkuihin. Korkeus n cm. Voimakas- ja tiiviskasvunen. Suuret röyhyt. KORISTEKANNA o Aurinkoinen ja lämmin kasvupaikka. Tasainen kastelu ja voimakas lannoitus. Julkisten istutusten suosikkikasvi hyvän säänkestävyytensä ja näyttävyytensä ansiosta. Kotioloissa suuriin ruukkuihin tai maahan. Kuihtuneet kukkavanat poistettava. KOSMOSKUKKA o Parhaimmillaan maahan tai suureen ruukkuun istutettuna aurinkoisella kasvupaikalla. Kestää sadetta ja tuulta. Kosmoskukka on helppohoitoinen ja ahkera kukkija. Vanhat kukinnot kannattaa poistaa saksilla leikkaamalla.

12 KÖYNNÖSKRASSI o Viihtyy sekä köyhässä maassa aurinkoisella kasvupaikalla että voimakkaassa mullassa puolivarjossa. Laihassa maassa kukinta on runsas, jos kastelusta huolehtii hyvin. Savipitoiset maalajit ovat parhaita krassille. Kasvaa nopeasti ja kukkii runsaasti. Krassin kukkia voi syödä ja käyttää koristeena ruuanvalmistuksessa. LANKAKÖYNNÖS o Viihtyy puolivarjossa tai varjossa. Kestää sadetta ja tuulta. Hyvä lisukekasvi sekaistutuksiin ja - amppeleihin. LOBELIA o Viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Parhaimmillaan reunuskasvina maassa tai istutettuna yhdessä muiden kasvien kanssa parvekelaatikoihin tai ruukkuihin. Muutamat voimakaskasvuiset lajikkeet käyvät amppelikukiksi. Lobelia vaatii säännöllistä kastelua ja lannoitusta.

13 LUMIHIUTALE o Viihtyy parhaiten puolivarjossa, mutta jaksaa kukkia melko varjossakin. Kasvia on kasteltava säännöllisesti, mutta se ei siedä seisovaa vettä. Lumihiutale kukkii läpi kesän myöhään syksyyn eikä kuihtuneita kukkia tarvitse nyppiä.

14 MARKETTA o Erinomainen parveke- ja pihakasvi. Viihtyy valoisassa paikassa. Säännöllinen kastelu ja lannoitus pitävät kukinnan jatkuvana. Marketta kestää jonkin verran hallaa ja kukinta jatkuu runsaana koko kesän yöpakkasiin asti, jos saa tarpeeksi kosteutta ja kuihtuneet kukat poistetaan. MILJOONAKELLO o Viihtyy parhaiten täydessä auringossa mutta kukkii myös varjossa. Kestää sadetta. Amppeliin tai ruukkujen reunoille. Lannoitus läpi kesän ja kastelu valosta riippuen kohtuullista. Vanhoja kukkia ei tarvitse nyppiä. Sietää syksyllä jonkin verran hallaa. MURATTI o Viihtyy parhaiten puoli- tai kokovarjossa. Niukka kastelu. Sekaistutuksiin ruukkuihin ja amppeleihin.

15 MUSTASILMÄSUSANNA o Runsaasti kukkiva köynnös, joka kasvaa 2-3 metrin korkuiseksi. Viihtyy valoisassa, lämpimässä paikassa, mutta ei pidä paahteesta. Kasvi vaatii tasaisen kosteuden, mutta liikaa märkyyttä tulee varoa. Säännöllinen lannoitus pitää kukinnan tasaisena. Kuihtuneet kukintojen ja siemenkotien poisto lisää kukintaa.

16 NEPETA (maahumala) o Runsaskasvuinen ja rehevä maanpeitekasvi. Pituus n.1-2 m. Soveltuu monenlaisiin kasvuolosuhteisiin. Maahan, ruukkuihin tai amppeleihin. Kestää leikkaamista. Tasainen kastelu ja lannoitus.

17 NON-STOP BEGONIA o Viihtyvät parhaiten puolivarjossa tai varjossa. Voidaan istuttaa maahan esim. haudoille. Hyvä härmän- ja sateenkesto. Kastellaan ja lannoitetaan tasaisesti ja säännöllisesti. Kuihtuneet kukat poistetaan. Hallanarka. NUKENKAULUS o Aurinkoisten ja puolivarjoisten kasvupaikkojen amppeli- ja reunuskasvi. Kasvi on siron hentorakenteinen, mutta kukkii runsaasti. Kukinta jatkuu pitkälle syksyyn. Nukenkaulus kasvaa parhaiten reilusti kasteltuna ja lannoitettuna.

18 ORVOKKI o Erinomainen varhaiskauden ryhmä- ja parvekelaatikkokasvi. Viihtyy parhaiten valoisalla kasvupaikalla. Hyvä hallankesto. Tasainen kastelu ja säännöllinen lannoitus pitävät kasvuston vihreänä ja tiiviskasvuisena, sekä kukinnan tasaisena. Huonot kukinnot poistettava. Ylipitkää kasvustoa voidaan tarvittaessa typistää leikkaamalla.

19 PELARGONIA o Viihtyy parhaiten aurinkoisella, suojaisella paikalla. Kestää kohtuullisesti sadetta, mutta parhaiten viihtyy sateen suojassa kuisteilla, terasseilla ja parvekkeilla. Helppohoitoinen pelargoni kestää jonkin verran kuivuutta ja elää vähälläkin hoidolla. Kuihtuneet kukinnot tulee poistaa. Säännöllinen lannoitus ja kastelu, anna mullan kuitenkin kuivahtaa kastelukertojen välillä.

20 PETUNIA o Viihtyy parhaiten kuumalla ja aurinkoisella kasvupaikalla. Runsas kastelu ja lannoitus. Kestää tilapäistä kuivuutta ja yökylmiä. Kukkii ahkerasti lämpimällä paikalla jopa lokakuulle saakka, kunhan kuihtuneet kukat nypitään. Huono sateenkesto. Suuret kukat ovat alttiimpia sadevaurioille, soveltuvat kasvamaan katetulla parvekkeella tai räystään alla. PORTULAKKA o Viihtyy kuumassa ja kuivassa. Vältettävä liikakastelua. Amppeleihin ja ruukkuistutuksiin, kivikkoihin ja muureihin. Kuihtuneiden kukintojen poistaminen pitää kasvuston siistinä. Säännöllinen lannoitus.

21 POUTAPILVI o Viihtyy kuumassa ja kuivassa. Vältettävä liikakastelua. Amppeleihin ja ruukkuistutuksiin, kivikkoihin ja muureihin. Kuihtuneiden kukintojen poistaminen pitää kasvuston siistinä. Säännöllinen lannoitus.

22 PURPPURAVAULA o Yksivuotinen köynnöskasvi joka viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Isolehtisenä kasvina vaatii helteellä runsasta kastelua. Kasvaa n. 1,5-2 m korkeaksi. Voidaan käyttää myös amppelikasvina. RIIPPUPETUNIA o Viihtyy parhaiten kuumalla ja aurinkoisella kasvupaikalla. Säännöllinen kastelu ja lannoitus. Kestää tilapäistä kuivuutta ja yökylmiä. Kukkii ahkerasti lämpimällä paikalla jopa lokakuulle saakka, kunhan kuihtuneet kukat nypitään. Huono sateenkesto. Suuret kukat ovat alttiimpia sadevaurioille, soveltuvat kasvamaan katetulla parvekkeella tai räystään alla. RUUKKUNEILIKKA o Viihtyy auringossa tai valoissa puolivarjossa. Korkeus n cm. Säännöllinen kastelu ja lannoitus. Ruukkuihin, parvekelaatikoihin tai maahan. Säänkestävä. Huonot kukinnot poistettava.

23 RUUSUBEGONIA o Viihtyvät parhaiten puolivarjossa tai varjossa. Kastellaan ja lannoitetaan tasaisesti ja säännöllisesti. Kuihtuneet kukat poistetaan. Suurikukkaiset lajikkeet sietävät paremmin sadetta. Hallanarka. RUUSULIISA o Viihtyy puolivarjossa, lämpimällä kasvupaikalla. Säännöllinen kastelu ja lannoitus. Huonot kukinnot poistettava. Moninkertaistaa kokonsa kesän aikana. Hallanarka.

24 RUUSUPAPU o Viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Maltillinen kastelu ja lannoitus ovat kasvulle eduksi. Kasvaa 2 4 m korkeaksi. Lehdet ovat halkaisijaltaan noin 10 cm. Kukat ovat valkopunaiset. Palot ovat litteät, noin 10 cm pitkät. Ne ovat keitettyinä syötäviä. Ruusupapu on erinomainen säleikkökasvi. parvekkeilla ja maahan istutettuna. Lehdet muodostavat nopeasti peittävän, vehreän seinämän, mikä antaa hyvän näkösuojan.

25 PIENI SAMETTIRUUSU o Viihtyy ruukuissa ja kukkapenkissä. Aurinkoinen tai puolivarjoinen kasvupaikka. Kestää sadetta ja tuulta. Menestyy myös paahteisella paikalla. Säännöllinen kastelu ja lannoitus. Kuihtuneiden kukkien poistaminen pitää kasvuston siistinä ja lisää kukintaa. Sietää hetkellisen kuivumisen. SENETTI o Viihtyy valoisassa kasvupaikassa. Kestää sadetta ja tuulta. Tasainen kastelu ja lannoitus takaavat tasaisen kukinnan. Vanhat kukinnot kannattaa poistaa saksilla leikkaamalla.

26 SINIVIUHKA o Kukkii runsaimmin aurinkoisilla kasvupaikoilla, jolloin tarvitsee runsaan kastelun ja lannoituksen. Menestyy myös puolivarjossa. Kestää hyvin tuulta ja sadetta. Ei tarvitse nyppiä kuihtuneita kukkia. TÄHTISILMÄ o Viihtyy aurinkoisella paikalla. Kastellaan kohtuullisesti, märkyyttä välttäen. Tasainen lannoitus. Kukkineet kukat helpoin poistaa saksilla. Kukinto sulkeutuu pilvisellä säällä.

27 UUDENGUINEANLIISA o Sopii ruukkuihin tai maahan istutettavaksi. Kukkii parhaiten puolivarjossa. Paahteessa vaatii runsasta kastelua. Koko varjossa kukinta vähenee. Tarvitsee säännöllisesti vettä ja tasaisen lannoituksen. Hallanarka.

28 VERBENA o Viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Amppeliin tai ruukun reunoille. Kastellaan kohtuullisesti ja lannoitetaan säännöllisesti. Ei siedä seisovaa vettä eikä myöskään kasvualustan kuivumista. Kukkineet kukat poistetaan kukinnan ylläpitämiseksi. Sietää syksyllä pieniä halloja.

29 VERENPISARA o Viihtyy puolivarjossa tai varjossa. Sen sateenkesto on hyvä, mutta voimakkaassa tuulessa taivasalla versot saattavat murtua. Verenpisara pitää runsaasta ja tasaisesta kastelusta eikä näin ollen kestä pitkäaikaista kuivuutta. Säännöllinen lannoitus. Kuihtuneiden kukkavarsien (siemenkotien) poistaminen lisää kukintaa. Verenpisaran voi säilyttää talven yli viileässä ja valoisassa paikassa varovasti kastellen. Huom. Kaikkien kuvien oikeudet eivät ole meidän, joten kysythän luvan jos haluat käyttää kuvia.

AMPPELITOMAATTI TUMBLER

AMPPELITOMAATTI TUMBLER AHKERALIISA o Monikäyttöinen, matala (20 30 cm) kesäkukka, joka viihtyy ruukussa, parvekelaatikossa, amppelissa ja kukkapenkissä. Menestyy sekä auringossa että varjossa. Kukkii ahkerasti koko kesän, jos

Lisätiedot

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE

PIKKUPETUNIA (japaninkello) AMPPELIPETUNIA (Surfinia) AMPPELILOBELIA LUMIHIUTALE AMPPELIPETUNIA (Surfinia) Suosittu amppelikukka, joka kukkii ahkerasti koko kesän. Sopii puolivarjoon tai aurinkoon. Kastele ja lannoita säännöllisesti. Käytetään myös parvekelaatikoissa ja maanpeittokasvina.

Lisätiedot

Uksein kesäkukat. tervetuloa edullisille ja laadukkaille kukkaostoksille!

Uksein kesäkukat. tervetuloa edullisille ja laadukkaille kukkaostoksille! 1 Uksein kesäkukat Hei. Olemme uusi kesäkukkatarha TornioN PIRKKIÖSSÄ. Olemme aloittaneet pienestä ja laajennamme toimintaamme pikkuhiljaa. toimipaikassamme on myös kesäkahvila, vanhassa navetassa. Joka

Lisätiedot

KESÄNEILIKKA LOBELIA PETUNIA ORVOKKI

KESÄNEILIKKA LOBELIA PETUNIA ORVOKKI LOBELIA Sopii kaikenlaisiin istutuksiin, myös amppeliin. Viihtyy parhaiten puolivarjossa tai varjossa. On parhaimmillaan itseään voimakkaamman kasvin reunakasvina. Riippuva kasvutapa, voidaan istuttaa

Lisätiedot

Uksein kesäkukka ja kaffila. Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä

Uksein kesäkukka ja kaffila. Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä 1 Uksein kesäkukka ja kaffila Kesäkukkamyynti alkaa Äitienpäivänä Avaamme kesäkukkakaffilan huhtikuussa kunhan ilmat lämpenee. Meillä on kaffila vanhassa navettarakennuksessa. Talvella kävimme hakemassa

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO 2015. Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit. on valittu vuod

TUOTEKUVASTO 2015. Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit. on valittu vuod TUOTEKUVASTO 2015 Amppelit - Ruukkukukat - Ryhmäkasvit - Hyötykasvit Tapio Koivula n Puutarha K on valittu vuod en 2014 Suomen kukk apuutarhaksi y Riippupetunia Amppelit Helppo hoitoinen, kukkien väreissä

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO. on valittu vuod. www.koivulanpuutarha.fi

TUOTEKUVASTO. on valittu vuod. www.koivulanpuutarha.fi TUOTEKUVASTO 2016 Tapio Koivula n Puutarha K on valittu vuod en 2014 Suomen kukk apuutarhaksi www.koivulanpuutarha.fi y Amppelit Karjalanneito - Sijoita vähätuuliselle paikalle. Salmon Orange Pink Riippupelargonia

Lisätiedot

Uksein kesäkukka. Tervetuloa.

Uksein kesäkukka. Tervetuloa. Uksein kesäkukka Uksein kesäkukka on avoinna aamusta iltaan joka päivä juhannukseen asti. Meiltä myös hautojen hoitosopimukset, hautakukat, suunnittelu. Kesäkahvilamme tarjoaa asiakkaille kahvit. Tervetuloa.

Lisätiedot

KÄRHÖJEN JA KÖYNNÖSTEN ISTUTUS JA HOITO

KÄRHÖJEN JA KÖYNNÖSTEN ISTUTUS JA HOITO Isokukkaiset kärhöt ovat monien mielestä kauneimpia meillä kasvatetuista köynnöksistä. Pelkäämme turhaan kärhöjen talvehtimista, sillä oikein istutettuina ja hoidettuina ne talvehtivat suojaisessa paikassa

Lisätiedot

Amppelitomaatti Tumbling. Coctailtomaatti Donna F1

Amppelitomaatti Tumbling. Coctailtomaatti Donna F1 Amppelitomaatti Microtom Tuotekoodi: 144151 10s 2,00 Amppelitomaatti Tumbler Tuotekoodi: 145702 100s 16,00 Amppelitomaatti Tumbling Tom Red Tuotekoodi: 145151 10s 4,00 Pienihedelmäinen, matala tomaatti

Lisätiedot

Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet

Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet Puutarhuri Juha Toikan joulukukkien hoito-ohjeet JOULUTÄHTI avaa joulutähden paketti vasta noin puolentunnin kuluttua sisälle saapumisesta pitää valosta ja lämmöstä, muttei kannata sijoittaa lähelle lämpöpatteria

Lisätiedot

ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI

ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI ALPPIRUUSUPUISTO SUONENJOKI KOULUKATU 2; IISVEDENTIEN JA KOULUKADUN KULMASSA SISÄ-SAVON MIELENTERVEYSSEURA JUHLAVUODEN 2017 TEEMAT: SUOMI100 -ITSENÄISYYDEN JUHLAVUOSI (1917-2017): 'YHDESSÄ' SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA

Lisätiedot

1910-LUKU TIEDEMIEHEN PALO ON KAIKEN KIPINÄ

1910-LUKU TIEDEMIEHEN PALO ON KAIKEN KIPINÄ 1910-LUKU TIEDEMIEHEN PALO ON KAIKEN KIPINÄ 1920-LUVULLA LANNOITEKOKEET KANTAVAT HEDELMÄÄ 1930-LUVUN UUSI ALKU HELSINGISSÄ Superex-lannoitteet Kekkilä Superex-lannoitteet ovat korkealaatuisia ja vesiliukoisia

Lisätiedot

Muskoka FinE. Ottawa FinE. Ville pensasvadelma. Fall Gold keltainen vadelma. Jatsi FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET I IV

Muskoka FinE. Ottawa FinE. Ville pensasvadelma. Fall Gold keltainen vadelma. Jatsi FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET I IV Vadelmat AIKAISET LAJIKKEET Muskoka FinE I IV Keskikokoiset tai suuret marjat ovat pyöreitä ja väriltään tummanpunaisia. Aromikkaat, makeat marjat. Satoisa tai runsassatoinen lajike pakastukseen. Hennohkot,

Lisätiedot

Alppiruusut ja atsaleat

Alppiruusut ja atsaleat Alppiruusut ja atsaleat Alppiruusut kaipaavat hapanta maata, tuulilta suojatun, puolivarjoisan tai varjoi- san kasvupaikan. Heikkojuurisina ne hyö- tyvät katteen käytöstä, joka tasaa koste- us-olosuhteita

Lisätiedot

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle

Vapaudenkatu, vaihtoehtoja siirrettäviksi istutusastioiksi välikaistalle A-betoni, istutusastia TORI Tori on suorakaiteenmuotoinen sileä- tai rouhepintainen istutusastia. Leveys on 400 mm, pituus 1000 mm ja korkeus 400 mm. Paino 220 kg. Tori ja Puisto sarjojen istutusastioita

Lisätiedot

Havupuut. Juniperus communis f. suecica V Pilarikataja. Erittäin sitkeä ja talvenkestävä kapean pilarimainen kataja. Korkeus 3 7 m.

Havupuut. Juniperus communis f. suecica V Pilarikataja. Erittäin sitkeä ja talvenkestävä kapean pilarimainen kataja. Korkeus 3 7 m. Havupuut Abies concolor III Harmaapihta. Leveä kartiomainen kasvutapa, korkeus 10 20 m. Säännölliset vaakasuorat oksat ja isot siniharmaat, litteät, pehmeät neulaset. Viihtyy aurinkoisella tai osan päivää

Lisätiedot

Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi.

Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi. Marjaomenapensas Marjaomenapensas kasvaa noin kaksi metriä korkeaksi ja saman verran leveäksi. Marjaomenapensasta leikataan ainoastaan harventamalla, jotta se saadaan kukkimaan täydessä loistossaan. Vanhoista

Lisätiedot

KOTIPIHAN PERENNAOHJE

KOTIPIHAN PERENNAOHJE KOTIPIHAN PERENNAOHJE Miten rakennetaan perennaryhmiä erilaisille kasvupaikoille: auringosta varjoon, kuivasta kosteaan? Tässä työohjeessa on monivuotisten kukkien istutusohjeita ja hoitoa helpottavia

Lisätiedot

Käytetyt heinälajit ja lajikkeet

Käytetyt heinälajit ja lajikkeet Käytetyt heinälajit ja lajikkeet Porin Golfkerho ry Golfkentän eri nurmi alueilla käytetyt lajit ja lajikkeet valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Viheriöillä tarvitaan matalaa leikkuuta kestäviä lajeja.

Lisätiedot

Violetta kanadanatsalea FinE. Kevätatsalea FinE. Kuningasatsalea Estelle FinE. Ruususen Uni FinE. Puistoatsalea Adalmina FinE I V

Violetta kanadanatsalea FinE. Kevätatsalea FinE. Kuningasatsalea Estelle FinE. Ruususen Uni FinE. Puistoatsalea Adalmina FinE I V Atsaleat Violetta kanadanatsalea FinE I V Yksi talvenkestävimmistä lajikkeistamme. Aurinkoisella paikalla kauniin pyöreäksi kehittyvä pensas on erittäin hento ja tuuhea. Kukkii sinivioletein, perhosmaisin

Lisätiedot

KEVÄT 2013SANOMAT. Onnistumisen iloa! 8 kpl. Pieni pala TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT

KEVÄT 2013SANOMAT. Onnistumisen iloa! 8 kpl. Pieni pala TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT Pieni pala paratiisia TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT PuutarhaNikkarin KEVÄT 2013SANOMAT Tässä lehdessä: Mummolan makuja s.2 Helppo yrttitarha s.3 Puutarhan kevät tuunaus s.5 Kevään kukkaloisto s.6 Kiitolliset

Lisätiedot

Joulukukkainfo. Oikealla hoidolla saat joulukukista iloa pitkään.

Joulukukkainfo. Oikealla hoidolla saat joulukukista iloa pitkään. Joulukukkainfo Oikealla hoidolla saat joulukukista iloa pitkään. monivuotiseksi pensaaksi ja kesällä joulutähti viihtyy vaikka ulkona. Pitkäksi kasvavia versoja katkaisemalla kasvi saadaan haaroittumaan

Lisätiedot

Herneen kasvatus eri olosuhteissa

Herneen kasvatus eri olosuhteissa Herneen kasvatus eri olosuhteissa (koejärjestelyihin kuluu ensimmäisellä kerralla n. puoli tuntia, joka kerhokerran alussa n. 5 min ja viimeisellä kerralla 15-30 min) Tarvitaan: 4 astiaa kasvatukseen /

Lisätiedot

Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä

Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä Puutarhamarttailua Ruukullinen yrttejä Marttaliitto ry Yrttiruukku parvekkeella ja pihalla Yksi- ja monivuotiset yrtit (monivuotiset kellariin tai maahan talveksi) Aurinkoinen, lämmin paikka. Suojataan

Lisätiedot

Rintamamiestalon puutarhan kunnostus. Anu Tarkia Opinnäytetyö 20.10.2015 Puutarhatalouden perustutkinto Ammattiopisto Livia / Maaseutuopisto

Rintamamiestalon puutarhan kunnostus. Anu Tarkia Opinnäytetyö 20.10.2015 Puutarhatalouden perustutkinto Ammattiopisto Livia / Maaseutuopisto Rintamamiestalon puutarhan kunnostus Anu Tarkia Opinnäytetyö 20.10.2015 Puutarhatalouden perustutkinto Ammattiopisto Livia / Maaseutuopisto Kohde Vuonna 1947 rakennetun rintamamiestalon puutarhan kunnostustyöt

Lisätiedot

Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista

Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Taimesta kirsikkapuuksi ohjeita kotipuutarhurille kirsikkapuun istuttamisesta, hoidosta ja lajikkeista Kasvupaikan valinta Kirsikkapuulle valitaan pihasta valoisa, kostea ja aurinkoinen paikka. Parhaiten

Lisätiedot

Kukkaopas. Voita. Pikakompostori! (Ks. takasivu) www.biolan.fi

Kukkaopas. Voita. Pikakompostori! (Ks. takasivu) www.biolan.fi Kukkaopas Voita Pikakompostori! (Ks. takasivu) www.biolan.fi Hoitokalenteri kukille KASVU- KAUDEN ALKU Mullanvaihto Ruukunvaihto Leikkaus Merileväuutetta sumutuksina tai kasteluveden mukana HUHTI TOUKO

Lisätiedot

Macy s Pride. High Voltage. Pinktopia. Champagne Wishes. All The Rage

Macy s Pride. High Voltage. Pinktopia. Champagne Wishes. All The Rage Easy Elegance Ruusut Easy Elegance -pensasruusuvalikoiman ruusut ovat jatkuvakukintaisia, helppohoitoisia ja kauniita. Pitkän jalostustyön tuloksena on syntynyt erittäin talven- ja taudinkestäviä lajikkeita.

Lisätiedot

VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua. Marttaliitto 2019

VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua. Marttaliitto 2019 VUODEN 2019 VIHANNES Puutarhamarttailua Marttaliitto 2019 VÄRIKKÄÄT JUURIKKAAT Juurikkaiden suku Beta vulgaris on vuoden 2019 vihannes. Juurikkaisiin kuuluvat punajuurikas sekä kelta-, raita- ja valkojuurikas

Lisätiedot

Puutarha Nikkarit. Pieni pala paratiisia puutarhanikkarit.fi 16,90. Puuliljat! Kotimaiset luomuyrtit. Puistoalppiruusu KEVÄTSANOMAT 2014

Puutarha Nikkarit. Pieni pala paratiisia puutarhanikkarit.fi 16,90. Puuliljat! Kotimaiset luomuyrtit. Puistoalppiruusu KEVÄTSANOMAT 2014 Puutarha Nikkarit KEVÄTSANOMAT 2014 Pieni pala paratiisia puutarhanikkarit.fi Uusi myymälä avataan 12.4. Herttoniemeen Abraham Wetterintie 3 Tervetuloa! UUTTA Puuliljat! 10,- Lue lisää s. 2 Kotimaiset

Lisätiedot

JUHLAKUVASTO 2015 SYNTTÄRITARJOUS 2015. Ahkeraliisa 2 kpl + poutapilvi 2 kpl (kuvan lajitelma) Tilaa s. 3 (2+2) 4 kpl 4 2,95 (ovh.

JUHLAKUVASTO 2015 SYNTTÄRITARJOUS 2015. Ahkeraliisa 2 kpl + poutapilvi 2 kpl (kuvan lajitelma) Tilaa s. 3 (2+2) 4 kpl 4 2,95 (ovh. JUHLAKUVASTO SYNTTÄRITARJOUS Ahkeraliisa 2 kpl + poutapilvi 2 kpl (kuvan lajitelma) Tilaa s. 3 (2+2) 4 kpl 4 2,95 (ovh. 48,90) 1 Amppelimansikka Elan F1 1 2 Amppelimansikka Elan F1 Jatkuvasatoinen lajike,

Lisätiedot

Kastelujärjestelmät kasveillesi

Kastelujärjestelmät kasveillesi Kastelujärjestelmät kasveillesi BLUMAT KASTELU- JÄRJESTELMÄT Automaattinen kastelu vapauttaa sinut päivittäisestä kastelusta ja pienentää veden kulutusta. Blumat kastelee kasvit aina oikealla vesimäärällä,

Lisätiedot

Jättiputki. Tunnistaminen. Jättiputken siementaimet ovat vaahteranlehtimäisiä.

Jättiputki. Tunnistaminen. Jättiputken siementaimet ovat vaahteranlehtimäisiä. Jättiputki Tunnistaminen Jättiputken siementaimet ovat vaahteranlehtimäisiä. 2-3 vuotiaan kasvin lehtien lehdyköiden reunat ovat karkea- ja terävähampaisia, lehtiruodissa usein punaisia pilkkuja tai se

Lisätiedot

Ryhmäkasvien energiankulutus 2011

Ryhmäkasvien energiankulutus 2011 Ryhmäkasvien energiankulutus 2011 Liisa Särkkä MTT Piikkiö 30.11.2011 1 Tutkimuksen tavoite Keväällä 2011 MTT Piikkiössä tehtiin ryhmäkasveilla energian säästöön tähtääviä viljelykokeita. Tavoitteena oli

Lisätiedot

Herkullista satoa. viljelylaatikosta

Herkullista satoa. viljelylaatikosta Herkullista satoa viljelylaatikosta NÄIN ONNISTUT! 1. kasvatuksen tasapaino 2. taimikasvatus 3. hyvä maa 4. kastelu 5. lannoitus 6. kutsumattomat vieraat 7. kumppanuuskasvit 8. LAATIKON HELPOT JA HERKULLISET

Lisätiedot

Joulukukkien hoito-ohjeita

Joulukukkien hoito-ohjeita Joulukukkien hoito-ohjeita Joulutähti (Euphorbia pulcherrima) Joulutähti on tyräkkikasveihin kuuluva koristekasvi. Luontaiset kasvualueet tälle kauniille kukalle ovat Meksikossa ja Väli-Amerikassa. Joulutähden

Lisätiedot

Viisi ruukullista yrttejä

Viisi ruukullista yrttejä Viisi ruukullista yrttejä Viisi ruukullista yrttejä Yrtit kasvavat ruukuissa valoisalla ikkunalaudalla, parvekkeella ja puutarhassa. Tuoreet yrtit sopivat kaikenlaisiin ruokiin ja antavat uusia makuelämyksiä.

Lisätiedot

Marjaomenapuu. Aamurusko. Cowichan (ent. Kadetti ) FinE. Hopa. PURPPURAOMENAPUUT Purpurea -ryhmä I VII

Marjaomenapuu. Aamurusko. Cowichan (ent. Kadetti ) FinE. Hopa. PURPPURAOMENAPUUT Purpurea -ryhmä I VII !"#$%&'"(')*+,,& Marjaomenapuu I VII Malus baccata Leveälatvuksinen pikkupuu. Lehdistö on vaaleanvihreä. Nuput ovat vaaleanpunaiset, valkoiset tai punertavat. Valkoiset kukat halk. n. 5 cm. Hedelmät punaiset

Lisätiedot

SUPERTARJOUS. Kaikille tilaajille yllätyslahja! TARHAPÄIVÄNHATTU MIX. 5,90 / 6 kpl (ovh 10,80) Tilaa s. 16

SUPERTARJOUS. Kaikille tilaajille yllätyslahja! TARHAPÄIVÄNHATTU MIX. 5,90 / 6 kpl (ovh 10,80) Tilaa s. 16 Kaikille tilaajille yllätyslahja! SUPERTARJOUS TARHAPÄIVÄNHATTU MIX 5,90 / 6 kpl (ovh 10,80) Tilaa s. 16 KEVÄTKUVASTO TAIMIEN TOIMITTAMINEN Tämän kuvaston taimet toimitetaan joko avojuurisina, esikasvatettuina

Lisätiedot

Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen!

Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen! Nuorten ideoista kasvaa parempi huominen! YOUNG PEOPLE FOR YOUNG PEOPLE -hankkeen toiminnan ytimenä on nuorten ideoiden kuuleminen. Minipuutarha-info aloittelevalle kotipuutarhurille on esimerkki nuorten

Lisätiedot

SataVarMa-hankkeen Syyshoitokokeiden tuloksia Marja Rantanen. Luonnonvarakeskus

SataVarMa-hankkeen Syyshoitokokeiden tuloksia Marja Rantanen. Luonnonvarakeskus SataVarMa-hankkeen Syyshoitokokeiden tuloksia Marja Rantanen SataVarMa Mansikanviljelyn kilpailukyvyn parantaminen Lounais-Suomessa Marja Tuononen, Minna Pohjola ProAgria Länsi-Suomi Saila Karhu, Marja

Lisätiedot

Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet

Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet Joulukukkien kasvatus- ja hoito-ohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, olemme koonneet tähän vihkoseen yleisimpien joulukukkien ja -kasvien hoito- ja kasvatusohjeet. Haluamme toivottaa kaikille asiakkaillemme lämmintä

Lisätiedot

UUTTA: Substral Patch Magic Nurmikonpaikkaaja 3-i-1

UUTTA: Substral Patch Magic Nurmikonpaikkaaja 3-i-1 Oy Transmeri Ab Substral-tuotteet 2012 UUTTA: Substral Patch Magic Nurmikonpaikkaaja 3-i-1 Substral Patch Magic Nurmikonpaikkaaja 3-i-1 on kaljuuntuneen, jääpoltteen tai muuten vahingoittuneen nurmikon

Lisätiedot

Digikasvio. Oleg ja Konsta 8E

Digikasvio. Oleg ja Konsta 8E Digikasvio Oleg ja Konsta 8E Vaahteran parhaita tuntomerkkejä ovat isot 3- tai 5-halkioiset lehdet.vaahtera kasvaa 10 20 metriä korkeaksi. Pvm: 13.9.2011 Paikka: Varisssuo Kasvupaikka: Sekametsä Vaahtera

Lisätiedot

Esikasvatettavat taimet 2014

Esikasvatettavat taimet 2014 Esikasvatettavat taimet SUPER Petunia Crazytunia Mandeville Tilaa s. 3 3 kpl 4 7,50 (ovh. 410,50) Erittäin helppohoitoinen 2 1 2 1 Amppelibambu Green Twist Amppelibambu Green Twist Sydämellistä vehreyttä!

Lisätiedot

Keräkaali. Keräkaali Premiere

Keräkaali. Keräkaali Premiere Bourbon F1 Tuotekoodi: 111001 100s 4,50 Castello F1 NiZ Tuotekoodi: 111101 100S 5.00 Coronet F1 Tuotekoodi: 111201 50s 4,50 Hyvänlaatuinen ja satoisa kesälajike. Muistuttaa ominaisuuksiltaan Balbroa. Kerä

Lisätiedot

Jättipalsamin torjuntaohje. Vieraslajit kuriin kummitoiminnalla Varsinais-Suomessa hanke v. 2010-2011

Jättipalsamin torjuntaohje. Vieraslajit kuriin kummitoiminnalla Varsinais-Suomessa hanke v. 2010-2011 Jättipalsamin torjuntaohje Vieraslajit kuriin kummitoiminnalla Varsinais-Suomessa hanke v. 2010-2011 Jättipalsamin tunnistaminen Jättipalsami (Impatiens glandulifera) Kukinto on pystyssä oleva terttu Kukkien

Lisätiedot

Kevätkuvasto 2012. myynti@kauppila.fi. www.kauppila.fi

Kevätkuvasto 2012. myynti@kauppila.fi. www.kauppila.fi Tämän kuvaston tuotteet toimitetaan viikoilla 11-15. Tämän kuvaston tilauksia ei voi yhdistää Taimikuvaston tilauksiin. Kuvasto voimassa 22.03. saakka tai niin kauan kuin tavaraerät riittävät. Tilaa helposti

Lisätiedot

Taimien istutusohjeet

Taimien istutusohjeet Taimien istutusohjeet Kärhöjen istutus Kasvupaikka: Aurinkoinen Kasvualusta: Tasaisen hikevä, runsasravinteinen, kalkittu ja salaojitettu kasvualusta. Kasvin tyvellä maan tulisi olla hiekkapitoista, mikä

Lisätiedot

Kasvata ihanat klassikot

Kasvata ihanat klassikot Verenpisara (Fuchsia) Lisätään kevättalvella puolipuutuneista pistokkaista. Kun taimet saavat tarpeeksi vettä ja ravinteita, ne kukkivat syksyyn saakka. Koska verenpisarat viihtyvät varjossa ja puolivarjossa,

Lisätiedot

KASVIEN KASVUPAIKAT. Pikaopas oikean kasvupaikan valintaan. Paloniemen. Taimisto. Suomessa kasvatettu.

KASVIEN KASVUPAIKAT. Pikaopas oikean kasvupaikan valintaan. Paloniemen. Taimisto. Suomessa kasvatettu. KASVIEN KASVUPAIKAT Pikaopas oikean kasvupaikan valintaan Paloniemen Taimisto Suomessa kasvatettu www.paloniementaimisto.fi Kohteena erilaiset kasvupaikat Tontteja on erilaisia ja yleensä niistä saa viihtyisän

Lisätiedot

BLUMAT-TIPPUKASTELUJÄRJESTELMÄ

BLUMAT-TIPPUKASTELUJÄRJESTELMÄ BLUMAT-TIPPUKASTELUJÄRJESTELMÄ KUINKA TIPPU-BLUMAT-JÄRJESTELMÄ TOIMII Tippu-Blumat koostuu keraamisesta anturista ja kastelusuuttimesta.anturin sisällä on kalvo, joka aukeaa ja sulkeutuu alipaineen vaikutuksesta.

Lisätiedot

BASILIKA (Ocimum basilikum) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) TIMJAMI TARHA-AJURUOHO (Thymus vulgaris) PIPARMINTTU (Mentha piperita)

BASILIKA (Ocimum basilikum) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) TIMJAMI TARHA-AJURUOHO (Thymus vulgaris) PIPARMINTTU (Mentha piperita) SITRUUNAMELISSA (Melissa officinalis) Monivuotinen, helppo kasvattaa. Istuta lämpimälle suojaisalle kasvupaikalle tai ruukkuun. Sopii suolaisiin tai makeisiin ruokiin. Antaa hyvän maun erilaisiin juomiin.

Lisätiedot

Maustekasvien kylvöaikoja

Maustekasvien kylvöaikoja Maustekasvien kylvöaikoja Sopiva kylvöaika riippuu kasvista. Osa kasveista kylvetään jo maaliskuussa, toiset vasta toukokuussa. Hyvässä valossa ja riittävän harvassa taimet eivät veny liikaa esikasvatuksen

Lisätiedot

KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA

KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA KIVIMÄENPUISTON ALPPIRUUSUTARHA Tervetuloa vuonna 2000 2001 Kivimäenpuistoon rakennettuun Alppiruusutarhaan. Alppiruusutarhan tarkoituksena on esitellä kotimaisia rhododendronlajikkeita. Kanervakasviheimon

Lisätiedot

Honeoye FinE. Jonsok FinE. Kaunotar FinE. Lumotar. Valotar FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET

Honeoye FinE. Jonsok FinE. Kaunotar FinE. Lumotar. Valotar FinE AIKAISET LAJIKKEET KESKIKAUTISET LAJIKKEET Mansikat AIKAISET LAJIKKEET Honeoye FinE Erinomainen varhaislajike, soveltuu myös luomuviljelyyn. Marjat säännöllisen muotoisia, hieman kartiomaisia, väriltään kirkkaanpunaisia ja kiiltäväpintaisia, myös

Lisätiedot

1kpl KEVÄT 2011SANOMAT. 3 kpl TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT. Tarjous Kestävä vanhanajan pelargoni Mårbacka. Tarjous. Terassin kevätsiivoukseen

1kpl KEVÄT 2011SANOMAT. 3 kpl TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT. Tarjous Kestävä vanhanajan pelargoni Mårbacka. Tarjous. Terassin kevätsiivoukseen Pieni pala paratiisia www.taimia.fi TÄYDEN PALVELUN PUUTARHATALOT PuutarhaNikkarin KEVÄT 2011SANOMAT Kestävä vanhanajan pelargoni Mårbacka 4 Kylmää kestävät sipulikukat, lemmikit ja kaunokaiset a 3, 3

Lisätiedot

Näin kasvata PERUNOITA ASTIASSA

Näin kasvata PERUNOITA ASTIASSA 5 6 Siirrä astia valoisaan paikkaan viimeistään sitten, kun ensimmäiset taimet tulevat mullan pintaan. Pidä astia sisällä, kunnes ilmat lämpiävät ja siirrä se sitten päiväksi ulos. Ulkona perunat pärjäävät

Lisätiedot

Hedelmän- ja marjanviljely

Hedelmän- ja marjanviljely Hedelmän- ja marjanviljely 1 Sisällysluettelo 1.Hedelmän- ja marjanviljely Suomessa 2. Hema-kasvien viljelyn edellytykset ilmasto maaperä katteet lannoitus istutus kastelu taudit ja tuholaiset lajikevalinta

Lisätiedot

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki Kasvatusohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, pitelet käsissäsi Kodin Kukat Kasvatusohjeet -ohjevihkoa. Ohjevihko on kirjoitettu asiakkaidemme opastukseksi ja ohjeistukseksi, ja toivomme, että tämän ohjevihkon avulla

Lisätiedot

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki

Hyvä asiakkaamme, Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnistumisen iloa ja mukavia hetkiä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Kodin Kukkien väki Kasvatusohjeet 1 Hyvä asiakkaamme, pitelet käsissäsi Kodin Kukat Kasvatusohjeet -ohjevihkoa. Ohjevihko on kirjoitettu asiakkaidemme opastukseksi ja ohjeistukseksi, ja toivomme, että tämän ohjevihkon avulla

Lisätiedot

Humalan viljely - esimerkkejä ja havaintoja

Humalan viljely - esimerkkejä ja havaintoja Humalan viljely - esimerkkejä ja havaintoja Humala-info Pyhäjärvi-instituutti 15.2.2018 Johanna Pihala 1 Kasvupaikka Lämmin, aurinkoinen paikka, suojassa kovilta tuulilta Toisaalta sopivasta tuulesta voi

Lisätiedot

UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA-JA HEDELMÄYRITTÄJILLE. Katse syyshoitoon. Kokemuksia Norjasta ja Tanskasta. Mikkeli

UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA-JA HEDELMÄYRITTÄJILLE. Katse syyshoitoon. Kokemuksia Norjasta ja Tanskasta. Mikkeli UUTTA TIETOA JA HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ MARJA-JA HEDELMÄYRITTÄJILLE Katse syyshoitoon Kokemuksia Norjasta ja Tanskasta Mikkeli 3.11.2017 Matala V. 2006: Mansikan viljely Syyshoito eli sadonkorjuun jälkeiset

Lisätiedot

Hapro. Toimintasuunnitelma. Teksti ja kuvat: Niina Lindell

Hapro. Toimintasuunnitelma. Teksti ja kuvat: Niina Lindell Hapro Toimintasuunnitelma Teksti ja kuvat: Niina Lindell Työn tarkoitus Hapron toimintasuunnitelma on puolenvuoden viljelysuunnitelma Lapin ammattiopiston puutarhalle. Siihen on koottu kaikki perustiedot

Lisätiedot

Isoauringonkukka Sunrich mix F1 Helianthus annuus. Isoauringonkukka Holiday Helianthus annuus.

Isoauringonkukka Sunrich mix F1 Helianthus annuus. Isoauringonkukka Holiday Helianthus annuus. Aitohunajakukka Phacelia tanacetifolia. Korkeus 60-70 cm. Yksivuotinen maanparannus ja mehiläiskasvi. kaikenlaisilla kasvupaikoilla. avomaalle huhtitoukokuussa. Siemen itää 14 vrk 15 C. Kukinta kesäsyyskuussa.

Lisätiedot

Fin Forelian taimilla tuottoa talousmetsiin. Taimihuolto

Fin Forelian taimilla tuottoa talousmetsiin. Taimihuolto Fin Forelian taimilla tuottoa talousmetsiin Taimihuolto Taimen tie tarhalta metsään Kuljetuksen jälkeen vastuu taimista siirtyy asiakkaalle - välivarastoi ja hoida taimet oikein! Vastaanottotarkastus Välivarastointi

Lisätiedot

Ruvenkestävät omenalajikkeet luomuun

Ruvenkestävät omenalajikkeet luomuun Ruvenkestävät omenalajikkeet luomuun Sanna Kauppinen, MTT Mikkeli sanna.kauppinen@mtt.fi, 040 183 4845 Tutkittua tietoa luomusta -luentosarja 29.10.2013 Luomuinstituutti Orlovim This project is co-funded

Lisätiedot

Taimikasvatus aikaistaa kukintaa ja satoa

Taimikasvatus aikaistaa kukintaa ja satoa PUUTARHAOPAS Taimikasvatus aikaistaa kukintaa ja satoa Helposti alkuun Kylvä kurkun, kurpitsojen ja sokerimaissin siemenet toukokuun alussa. 1. Kylvä aina puhtaisiin ruukkuihin tai lokerikkoihin. 2. Paras

Lisätiedot

Magnoliat. Magnolia Galaxy I Magnolia, roosa, Mahonia aquifolium IV Mahonia. Ikivihreät, kiiltävät, terävän hammaslaitaiset

Magnoliat. Magnolia Galaxy I Magnolia, roosa, Mahonia aquifolium IV Mahonia. Ikivihreät, kiiltävät, terävän hammaslaitaiset Magnoliat Magnolia kobus IV Japanin magnolia Mustilan kanta! Puutarhan kauneimpia kukkijoita, joka hätkähdyttää aikaisin keväällä lehdettömänä avautuvilla suurilla puhtaanvalkoisilla kukillaan. Kukkii

Lisätiedot

1. Mustikka (Vaccinium myrtillus)

1. Mustikka (Vaccinium myrtillus) 1. Mustikka (Vaccinium myrtillus) 1. Mustikka (Vaccinium myrtillus) Mustikka on tyypillinen havumetsien kasvi, jonka varpu voi kasvaa jopa 30 vuotta. Mustikka on yleinen koko Suomessa. 6-8 mm Lehdet ovat

Lisätiedot

AVOMAANKURKUN KASVATUS

AVOMAANKURKUN KASVATUS AVOMAANKURKUN KASVATUS Atte Ahlqvist 8 B Avomaankurkun kukkia ja kurkkuja heinäkuussa 2012 / oma kuva-arkisto Me viljelemme kotonani avomaankurkkua, nippusipulia ja perunaa. Tässä työssä kerron avomaankurkun

Lisätiedot

Kanadalaisten koeruusujen hoito-ohjeita 20.9.15

Kanadalaisten koeruusujen hoito-ohjeita 20.9.15 KANADALAISTEN PENSASRUUSUJEN TALVENKESTÄVYYSKOE 2016-2019 1(6) Kanadalaisten koeruusujen hoito-ohjeita 20.9.15 Kokeeseen osallistumisen reunaehdot: Nämä kanadalaisten ruusujen hoito-ohjeet ovat vain suosituksia,

Lisätiedot

Oy Transmeri Ab Substral-tuotteet 2011

Oy Transmeri Ab Substral-tuotteet 2011 Oy Transmeri Ab Substral-tuotteet 2011 Painokelpoiset kuvat ladattavissa: Substral-aineistopankki http://holvi.artstudio.fi/transmeri/ Käyttätunnus ja salasana Transmerin kuluttajaneuvonnasta 0800 922

Lisätiedot

Esikasvatus. (koristekrassit, ruusupapu) Toukokuu

Esikasvatus. (koristekrassit, ruusupapu) Toukokuu Esikasvatus (koristekrassit, ruusupapu) Krassit ja ruusupavun voi kylvää eteläisimmässä Suomessa suoraan kasvupaikalleen, mutta esikasvattamalla taimet sisätiloissa, ne kukkivat aikaisemmin. Kasvatus on

Lisätiedot

Kotimaiset Alppiruusut

Kotimaiset Alppiruusut Kotimaiset Alppiruusut Kookkaat lajikkeet ovat täysikasvuisina yli kahden metrin korkuisia. Ne ovat parhaita puistojen ja puistometsien lajikkeita. Kookkailla lajikkeilla talvenkestävyys on erityisen tärkeää,

Lisätiedot

Kuminan kasvattaminen Suomessa

Kuminan kasvattaminen Suomessa Kumina kasvina kaksivuotinen kasvi ensimmäisenä vuotena lehtiruusuke ja porkkanamainen juuri toisena vuotena kasvi kukkii ja muodostaa siemenet sarjakukkainen aromikasvi kuminaöljy antaa maun, (karvoni)

Lisätiedot

2,95 SYNTTÄRITARJOUKSET S. 28-29 UUTUUDET 2015. Synttäritarjous ahkeraliisa 2 KPL + miljoonakello can-can rosies red rose s. 18

2,95 SYNTTÄRITARJOUKSET S. 28-29 UUTUUDET 2015. Synttäritarjous ahkeraliisa 2 KPL + miljoonakello can-can rosies red rose s. 18 SYNTTÄRITARJOUKSET S. 28-29 UUTUUDET maksaruoho blue pearl s. 6 miljoonakello can-can rosies red rose s. 18 Mesisilkkiyrtti Green Parrot s. 4 Synttäritarjous ahkeraliisa 2 KPL + POUTAPILVI 2 KPL 2,95 valkotähtilobelia

Lisätiedot

OHJEITA METSANVIUELUALLE

OHJEITA METSANVIUELUALLE ~.. OHJEITA METSANVIUELUALLE Paljasjuuriset taimet PIDÄ TAIMET TUOREINA Paakkutaimet......... Pura säkit ja laita taiminiput löysättyinä valeistutukseen varjoisaan ja kosteaan maastokohtaan ei kuitenkaan

Lisätiedot

Kokemuksia sinimailasen viljelystä. Marko Mäki-Arvela Maidontuottaja Uusikaupunki Toimittanut Jukka Rajala

Kokemuksia sinimailasen viljelystä. Marko Mäki-Arvela Maidontuottaja Uusikaupunki Toimittanut Jukka Rajala Kokemuksia sinimailasen viljelystä Marko Mäki-Arvela Maidontuottaja Uusikaupunki 17.10.2011 Toimittanut Jukka Rajala Sinimailasen viljelijä Marko Mäki-Arvela 29.8.2011 2 2011 Maatila Maatila Uudessakaupungissa

Lisätiedot

Gluteenittomalle tattarille on kysyntää!

Gluteenittomalle tattarille on kysyntää! Gluteenittomalle tattarille on kysyntää! Pohjois-Pirkanmaan Tattariosuuskunta Puheenjohtaja Juha Anttila Maatalousmuseo Sarka 16.10.2018 Tietoa osuuskunnasta Perustettu vuonna 2003 Osuuskunnan tarkoituksena

Lisätiedot

Jäävuorisalaatin sekä kukka- ja parsakaalin viljely. Veikko Hintikainen Projektipäällikkö MTT Mikkeli 12.4.2011

Jäävuorisalaatin sekä kukka- ja parsakaalin viljely. Veikko Hintikainen Projektipäällikkö MTT Mikkeli 12.4.2011 Jäävuorisalaatin sekä kukka- ja n viljely Veikko Hintikainen Projektipäällikkö MTT Mikkeli Sisältö Viljelyn edellytykset Tuotannon suunnittelu Jäävuorisalaattilajikkeita Kukkakaalilajikkeita Parsakaalilajikkeita

Lisätiedot

ASIKKALAN TUOTANTOALUEEN KESÄKUKAT 2016 SUUNNITELMA

ASIKKALAN TUOTANTOALUEEN KESÄKUKAT 2016 SUUNNITELMA ASIKKALAN TUOTANTOALUEEN KESÄKUKAT 2016 SUUNNITELMA KIINTEISTÖT Tekninen toimi yhteensä 3 kpl Kirjasto yhteensä 1 kpl Virastotalo surfinia (Blue) yhteensä 8 kpl yhteensä 2 kpl Mäntyrinne, sisäpiha pelargoni

Lisätiedot

MARJANVILJELY KASVUALUSTAT JA LANNOITTEET VIHANNEKSET, MARJAT JA YRTIT

MARJANVILJELY KASVUALUSTAT JA LANNOITTEET VIHANNEKSET, MARJAT JA YRTIT MARJANVILJELY KASVUALUSTAT JA LANNOITTEET VIHANNEKSET, MARJAT JA YRTIT Kotimaiset kasvualustat marjoille Mansikat Vadelmat Karhunvatukat Pensasmustikat Ratkaisut terveeseen kasvuun Turvepohjaiset kasvualustat

Lisätiedot

Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari

Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely. Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari Amarylliksen eli jaloritarinkukan viljely Koristekasvien kasvattaminen kasvihuoneessa Tuula Tiirikainen Keudan aikuisopisto Mäntsälä Saari Amarylliksen biologiaa Amaryllis kuuluu amarylliskasvien (Amaryllidaceae)

Lisätiedot

VIHERTYÖOHJE. JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Tekninen toimi. Liitetään kaivulupaan NURMIKOT. Rakennustyöaikainen suojaus

VIHERTYÖOHJE. JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Tekninen toimi. Liitetään kaivulupaan NURMIKOT. Rakennustyöaikainen suojaus 1 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI Tekninen toimi Liitetään kaivulupaan VIHERTYÖOHJE NURMIKOT Rakennustyöaikainen suojaus Säilytettävä nurmikko suojataan rakentamalla tukeva aita (korkeus 1,5 m) nurmikkoalueen ympärille,

Lisätiedot

Terttuherukan viljely ja lajikkeet

Terttuherukan viljely ja lajikkeet Kuvat Luke (S. Karhu, K. Laine) ja internet-kuvakaappaukset Terttuherukan viljely ja lajikkeet Saila Karhu & Jorma Hellstén Luonnonvarakeskus Piikkiö Tuoreherukan tuotanto -teemapäivä 8.11.2017 Marjamaat

Lisätiedot

TUOVA Tuottavaa valkuaista hanke

TUOVA Tuottavaa valkuaista hanke TUOVA Tuottavaa valkuaista hanke Alue Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Suomi Toteuttajat LUKE, PETLA, Ruralia instituutti ja ProAgria E-P Rahoittajana ELY-keskukset E-P ja Keski-Suomi ETSIMME TILOJA, jotka olisivat

Lisätiedot

Puutarha Nikkarit 4, 90. 10,- 3,95/kpl 15,- Istuta ihanat syyskukat nyt. Pieni pala paratiisia. Kartiovalkokuusi (40-50 cm) Syysasteri.

Puutarha Nikkarit 4, 90. 10,- 3,95/kpl 15,- Istuta ihanat syyskukat nyt. Pieni pala paratiisia. Kartiovalkokuusi (40-50 cm) Syysasteri. 10 cm (4 ) Puutarha Nikkarit SYYSSANOMAT 2014 Pieni pala paratiisia 8 711805 057589 ation: www.inspirationflowerbulbs.com www.kapiteyn.nl puutarhanikkarit.fi Product of KAPITEYN BREEZAND HOLLAND 34768

Lisätiedot

PERENNAHOIDON KEHITTÄMINEN HATTULAN SEURAKUNNASSA

PERENNAHOIDON KEHITTÄMINEN HATTULAN SEURAKUNNASSA PERENNAHOIDON KEHITTÄMINEN HATTULAN SEURAKUNNASSA Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö Maisemasuunnittelun koulutusohjelma Lepaa, kevät 2013 Kaisa Mantere TIIVISTELMÄ LEPAA Maisemasuunnittelun koulutusohjelma

Lisätiedot

Ecopulp Taimitassu. Taimitassu sisältää esilannoituksen, n.10 % lannoitetuhkaa sekä booria.

Ecopulp Taimitassu. Taimitassu sisältää esilannoituksen, n.10 % lannoitetuhkaa sekä booria. Ecopulp Taimitassu Ecopulp Taimitassu, suojaa tehokkaasti kaikentyyppisiä puuntaimia, pensaita sekä taimikkoja sen ensimmäisinä vuosina. Taimitassu säästää paljon vaivaa, aikaa sekä rahaa. Lisäksi se parantaa

Lisätiedot

Kuminalajikkeiden erot kahden satovuodoen jälkeen

Kuminalajikkeiden erot kahden satovuodoen jälkeen Kuminalajikkeiden erot kahden satovuodoen jälkeen Marjo Keskitalo ja Arjo Kangas MTT Kasvintuotannon tutkimus Kuminaseminaari Lepaa (7.3) Ylivoimainen kuminaketju -hanke Kesto 2010 2013 Agropolis Oy, MTT

Lisätiedot

Novarbo kasvualustatuotteet ammattiviljelyyn

Novarbo kasvualustatuotteet ammattiviljelyyn Novarbo kasvualustatuotteet ammattiviljelyyn Saatavana myös viljelmäkohtaiset seokset. www.novarbo.fi ikka Kasvualustatuotteet Lannoitteet Kuivikkeet Kevytruukutusmulta on ilmava kasvualustaseos, joka

Lisätiedot

A `St. Michel (Mikkeli) `Haaga`

A `St. Michel (Mikkeli)  `Haaga` A `St. Michel (Mikkeli) Kukka on nuppuasteella vaaleanpunainen, auetessaan lähes valkoinen, vaaleanvihreä pilkkuinen. Lajike on kotimaisista alppiruusuista talvenkestävin ja se kukkii kotimaista alppiruusuista

Lisätiedot

Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes

Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes Puutarhamarttailua Pavut vuoden 2018 vihannes Marttaliitto ry Miksi papuja kannattaa kasvattaa? Papujen kasvatus on ekoteko: palkokasvit ylläpitävät maan kasvukuntoa, parantavat maan rakennetta ja sitovat

Lisätiedot

KORISTEKASVIEN KASVUNSÄÄTÖ. Kasvihuonetyöskentely/Tuula Tiirikainen, Mäntsälä, Saari

KORISTEKASVIEN KASVUNSÄÄTÖ. Kasvihuonetyöskentely/Tuula Tiirikainen, Mäntsälä, Saari KORISTEKASVIEN KASVUNSÄÄTÖ Miksi kasvua säädellään? Rajoitetaan liikaa pituuskasvua tukevoitetaan kasvua edistetään kasvien haaroittumista KASVUNSÄÄTÖMENETELMÄT VILJELYTEKNIIKKA Valo - lisävalo - tila

Lisätiedot

Ollilan Puutarha. Kasviluettelo 2015. Ollilan Puutarha 2.5.2015 1

Ollilan Puutarha. Kasviluettelo 2015. Ollilan Puutarha 2.5.2015 1 Ollilan Puutarha Kasviluettelo 2015 Nimi Lajike Väri Ruukku Lisäysmateriaali A amppelimansikka Roman Bee vaaleanpunaiset kukat vain amp. pistokas " Fragoo Toscana Rose pinkit kukat " " uutuus amppelivaula

Lisätiedot

Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus

Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus Naapurin kasveja + 1 ulkoistutus Naapurin kasveja: ihmepensas, kiinanruusu ja orkidea Codiaeum variegatum ihmepensas Kävin naapurin luona katsomassa hänen kasvejaan ja hän pyysi katsomaan ihmepensastaan,

Lisätiedot

Puutarha Nikkarit 1,95. Nyt on aika... istuttaa kukkasipulit päivittää pihat ja parvekkeet syyskuntoon nauttia syksystä ja sisustaa kotia 10,-

Puutarha Nikkarit 1,95. Nyt on aika... istuttaa kukkasipulit päivittää pihat ja parvekkeet syyskuntoon nauttia syksystä ja sisustaa kotia 10,- Puutarha Nikkarit SYKSY 2015 Pieni pala paratiisia Kotimainen Pallokrysanteemi Ø n. 30cm 2 kpl 10,- (6,90 kpl) Pallotuija Tiny tim 3 kpl 10,- 10,- (15,-) Tarhasyysvuokko Kaunis syksyllä pitkään kukkiva

Lisätiedot

MARJAOSAAMISKESKUS. Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009

MARJAOSAAMISKESKUS. Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009 MARJAOSAAMISKESKUS Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maatalousalueisiin Mansikan lajikeseuranta tiloilla 2009 2011 Kesä 2009 AIKAISET LAJIKKEET... 2 Zumba (FF 06-01 )...

Lisätiedot