============================================================================

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "============================================================================"

Transkriptio

1 Huonoja uutisia... Lähettäjä ixannaq :27 Todellakin. Käytiin eilen Kihon kanssa eläinlääkärissä väsymyksen, oudon kipuilun ja ruokahaluttomuuden vuoksi. Poika rauhotettiin ja tutkittiin päästä varpaisiin. Myös verikokeet otettiin. Verikokeitten perusteella Kiholla todettiin IMHA.Hematokriitti oli 20 normaalin sijasta ja leukkarit 21,3 (viitearvo 6-12). Lääkkeeksi saatiin Prednisonia 40 mg 1 kahdesti vuorokaudessa. Kontrolli verikokeet viikon päästä. Mahdollisuus selviytyä n.50/50... Lähettäjä Niina :39 Voi kamala... :( Voimia kovasti kaikille, myöskin Kiholle! Lähettäjä prinsessa :00 No voi kurjuuksien kurjuus!!!:( Heti oli pakko googlettaa, kun ko. kirjainyhdistelmä IMHA ei kertonut mitään. Mutta tietoa/keskustelujahan löytyi... Ja löytyihän niitäkin tarinoita missä lääkitys oli tehonnut ja koiruus oli elänyt moisen diagnoosin saatuaan vielä vuosia! Eli luovuteta ei milloinkaan!!! Tsemppiä ja pikaista tokenemista Kiholle!! T. Päivi R Lähettäjä Kira :31 Paljon voimia ja mie ainakin olen hengessä mukana! Onneksi mahdollisuuksia selvitä kuitenkin on, tulevaisuus ei näytä niin synkältä.. Lähettäjä turbo :48 Laitetaan malamuuttikerroin tuohon paranemisennustukseen. Menee ainakin plussan puolelle. Toivotan pikaista paranemista:) Lähettäjä ixannaq :53 Sain viimeiset, eilistä diagnoosia tukevat vastaukset iltapäivällä. Hemoglobiini oli 54 normaalin arvon ollessa Muistakaahan pitää rakkaistanne hyvä huoli, olivatpa he ihmisiä tai eläimiä. Eläkää jokainen päivä niin kuin se olisi viimeinen.

2 Lähettäjä ixannaq :51 Viestini oli lukenut n. 170 foorumilaista. Kiitokset Teille Niina, Päivi, Kira ja Turbo myötäelämisestä. Toivon ettei kukaan koskaan aliarvioi toisten koirien saavutuksia, pärjäsivätpä ne käyttö- tai näyttöpuolella. Kihossa olisi ollut potentiaalia käyttöpuolelle, nyt odotetaan muutamia askeleita kilometrien sijaan. Pääasia on se että koira on terve ja elinvoimainen huolimatta siitä mihin suuntaan karvat on föönattu. Yhteen hiileen pitäisi puhaltaa, yhteisen parhaan hyväksi. Lähettäjä sarza :45 Voimia sinne kaikille!! Ja Kiho on taistelija,niinkuin tiedämme!! Uutinen on ikävä,mutta kyllä siellä tunnelinpäässä valonpilkahdusk näkyy... Olen hengessä mukana ja niin myös koko laumamme!!!sydämestäni toivon,että Kiffeli toipuu!!!!siinä vaan on niin voimaton olo,kun joutuu katsomaan ystävän taistelua silloin kun kaikki voitava on tehty...!! MUTTA:Kun on jo kiva varastaa herkkupaloja,ollaan menossa parempaan suuntaan.. :) Lähettäjä Niina :18 Juu, vaikka täällä foorumilla välillä aika lailla saatetaan vääntä kättä joistain asioista, on tää kuitenkin sellainen paikka missä voi m jakaa kaikki ilot ja surut, koska kaikki täällä kuitenkin ymmärtää miten tärkeä ja rakas on malamuutti perheenjäsenenä. :) Lähettäjä Kira :00 Miten Kiho voi? Lähettäjä ixannaq :11 No niin, ehdin viimein tulla päivittelemään ja "päivittelemään" tapahtumia. Niinhän siinä sitten kävi että vietin vappuaaton vieden Kihon Helsingin yliopistolliseen eläinsairaalaan. Pojan kunto romahti täysin ja kannoin koiraani sairaalassa. Veri oli enää miltei vettä (hematokriitti 11) ja koira jalaton. Jätin pienen poikani vieraiden ihmisten luo tietoisena siitä etten välttämättä rakastani enää kotiin saa... Kiho sai vielä samana päivänä pari yksikköä punasoluja ja vointi oli torstaina jo parempi. Mutta seuraavana päivänä tuli jälleen huonoja uutisia, veriarvot oli jälleen laskeneet. Kihon maha ultrattiin kaksi kertaa ja sieltä löytyi outoa kerrostumaa. Pyhät ja viikonloput haittasivat tutkimuksia mutta maanantaina sovittiin tähystys seuraavaksi päiväksi. Kuinkas ollakaan, tähystyksessä löytyi vierasesine jota ei voitu poistaa kuin leikkauksessa. Leikkauksessa löytyi kolme kappaletta Kihon vuosi sitten syömiä lelun palasia. Se lelu oli pistetty varmaan talteen. IMHAsta ei siis ollut kyse. Leikkauksen jälkeisenä aamuna Kiho oli hypähdellyt häkin seiniä vasten, haukahdellut ja yrittänyt karata toisten ruokakupeille, eli niiiin meidän koira. Viime torstaina saimme reilut kymmenen kiloa painostaan menettäneen, mutta elossa olevan koiramme kotiin!

3 Jälleennäkemisen riemu oli mieletön! Kiho kiljui sekä kirputti ja minä itkin. Seuraavana aamuna Kiho seisoi, missäpä muualla kuin keskellä keittön pöytää! Poika on myös riemastuttanut meitä kävelemällä olohuoneen ikkunalaudalla... Eilen kävimme kontrolliverikokeissa ja tulokset näyttivät hyviltä. Odottelen vielä tuloksia proteiinista ja maksa-arvoista. Maksaarvoja ei olisi tarvinnut kontrolloida mutta halusin ne otettavan koska tapahtunut kävi tosi paljon myös maksan päälle. Lääkkeitä on montaa sorttia ja sikäli turhaan aloitetun kortisonihoidon purkaminen kestää kuutisen viikkoa. Kortisoni on todennäköisesti huonontanut Kihon tilaa koska sillä on vatsaa ärsyttävä vaikutus. Nyt katsottiin kuolemaa silmästä silmään. Jouduttiin tekemään raskas päätös viimeisille rekiurille päästämisen ja rankkojen, ehkä tuloksettomien hoitojen välillä. Eipä YES:n henkilökuntakaan enää jaksanut uskoa pojan toipumiseen mutta valoivat minuun koko ajan toivoa. Kiitos loistavalle ja asiantuntevalle porukalle! Vaikka vielä on pitkä matka kuljettavana niin poika näytti mistä tämä veljeskunta on tehty! Lähettäjä Minna H :18 Onpas ikävä tarina, mutta onneksi valonpilkahduksiakin näkyy... Malamuutit on sitkeitä kavereita. Voimia Kiholle ja huoltojoukoille. Lähettäjä rainti :05 lisäisin tuohon vielä, VEREN LUOVUTUS tarpeen,josta olikin Kihon kohdalla puhetta. eli eritoten pääkaupunkiseudulla elelevät terveet koirat, joilla on hyvä peruskunto, teidän vertanne tarvitaan päivittäin, kiireellisiin ja elämää pelastaviin toimepiteisiin. Koskee myös kaikkia isoja paikkakuntia joissa tehdään leikkauksia ja tiputetaan verta.aina on hyvä aika luovuttaa verta.ninni Lähettäjä katriina :21 hei! Onneksi kuitenkin viime hetkillä selvisi, mistä oli kyse. Monet kerrat on pitänyt käydä lukemassa, joko on parempia uutisia. Voimia koko porukalle ja toivotaan, että Kiho toipuu pian! Lähettäjä turbo :56 Voi ihanaa, Kiho tulee siis todennäköisesti toipumaan täysin:). On nämä muutit sitkeitä kavereita, heti vaan pöydälle kun pystyss pysyy:laugh:. Kivi putosi sydämmeltä, huh;) Lähettäjä Kira :44 Hieno juttu! Mie oonkin teitä paljon ajatellut ja lähettänyt "ajatuksen voimalla" paranemisia ja voimia sinne päin :) Kiva kun tulit kirjottamaan kuulumisia, kivi tosiaan putosi sydämeltä kuten Turbo sanoi.

4 Lähettäjä ixannaq :34 Juu,tässä näkee tän uskomattoman jutun. Että näin täydellisen toisilleen tuntemattomat ihmiset voivat olla näin huolissaan toisen ihmisen koirasta. Siinä huomaa että sydän on toisilla todellakin paikallaan. Kiitän sydämeni pohjasta Teitä kaikkia jotka olette huomioinut meidät forumilla! Ja erityiskiitokset menee Sarille, Ninnille ja Pialle, Te olette pitäneet minut pystyssä. Lähettäjä Niina :33 Jee! :) Hieno kuulla että Kiho voi jo paremmin. Tuli jo pahinta ajateltua kun teitä ei näkynyt siellä Rauman näyttelyssä... *tosiisohalirutistus* Kiholle :) Lähettäjä ixannaq :48 Viimeisimmät kuulumiset täältä meiltä. Maksa-arvot olivat vähän päälle 200, eli hyvältä näyttää. Kiholta otettiin leikkauksen yhtey koepaloja ja ohutneulanäyte mahalaukkuun tulleen ylimääräisen kerrostuman vuoksi. Niistä unohdin vissiin mainita. Näistä sain tänään vastaukset jotka kertoivat että mitään pahanlaatuisuuteen viittaavaa ei ollut! Että voi yksi puhelinsoitto tehdä tavallisesta maanantaista maailman upeimman päivän! Lähettäjä ixannaq :24 No niin. Taas uusia kuulumisia, eikä niin hyviä kuin edelliset. Käytiin Kihon kanssa eilen verikokeissa. Hemoglobiini ja hematokriitti oli taas lähtenyt laskuun. Maanantaina lähdetään Helsinkiin, tiistaina tähystys... Lähettäjä Niina :49 Voi ei... Voimia kovasti ja toivottavasti teille selviää sitten että mikä Kihoa oikein vaivaa. Lähettäjä Kira :29 Voi ei :( Mikähän ihme sillä nyt on? Leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita? Toivottavasti kaikki selviää! Lähettäjä ixannaq :17 Kiitokset taas meitä muistaneille! Oon aina peräänkuuluttanut avointa ja rehellistä linjaa koirien vaivoista kertomisessa. Toki

5 kaikki tekee valitsemallaan tavalla mutta itse jatkan aloittamaani tietä. Eli nyt seuraa taas päivitystä Kihon tilanteeseen. Kiho oli siis maanantain ja tiistain Helsingissä. Maanantaina tehdyssä ultrassa ei ollut muutoksia edellisiin tutkimuksiin. Maanantaina lääkäri sanoi ettei kasvaimen mahdollisuuttakaan voi täysin sulkea pois vaikka onkin kysymys nuoresta koirasta. Tiistain tähystyksessä löytyikin sitten jotain ihan uutta. Nimittäin mahan täydeltä matoja :S Koirat on madotettu viimeisen yhdeksän kuukauden aikana kolme kertaa, viimeisen kerran ell:n antamalla paukulla. Lääkäri oli ihmeissään ettei lieroja ollut aikasemmin löytynyt vaikka koiran sisuskalut on tutkittu läpikotaisin. Ja oli sitä mieltä että vierasesine on ollut pelkkä sivulöydös ja madot onkin aiheuttanut suuremman vaivan. Ilmeisesti olematon talvi on edesauttanut tilan syntymistä ja jatkumista. Nyt koirat madotetaan kerran kuussa kunnes maa on jäässä. Tilanne on totaalisen hanurista ja eihän tää varmasti olisi Kihon kohdalla tällaiseksi mennytkään ilman tota vierasesine Tietenkin vaivat on tullut potenssiin sata kerran koiran kunto on muutenkin ollut huono. Pyysin samalla vastaukset kaikista otetuista verikokeista. Kihon hemoglobiini on ollut vappuna 23,4 normaalin arvon ollessa Siitä voi päätellä miten huonossa kunnossa koira todella oli. Tuo hb kun on vähän helpompi käsittää kuin se hematokriitti. Juu ja todella jos olisin tämän voinut jotenkin estää olisin sen tehnyt. Mun järkeni sanoo että tuo määrä madotuksia tuolle ajalle p riittää kun sen suhteuttaa meidän elinoloihin. Jos tämän olisin tiennyt niin olisin madottanut koirat vaikka kaks kertaa viikossa. Ennenkaikkea Kiho olisi säästynyt monelta tuskaiselta hetkeltä. Olisihan se tullu silti halvemmaksikin kun kulut jotka on mennyt Kihon hoitoon. Kummemmin kuitteja tarkastamatta rahaa on mennyt nyt reilu 4000 euroa. Lisää tulee vielä kontrolliverikokeista. Mutta senhän me kaikki tiedämme ettei mikään raha riitä mittaamaan rakkaan ystävän arvoa. Vaikka tämä kaikki on tuonut mukanaan niin suunnattoman määrän murhetta ja tuskaa on se antanutkin jotain. Se on tuonut kokemusta sairaasta koirasta huolehtimiseen ja koko ihmislaumalle uudenlaista kykyä lukea koiraa. Se on tuonut lisää vahvuutta selviytyä eteen tulevista tilanteista. Paljon pahempaa en usko enää voivan tulla kuin tilanne jossa nuori, elinvoimainen koira taistelee hengestään. Ai niin, pakko vielä hehkuttaa pariakin asiaa. Kiho täytti sunnuntaina kaksi vuotta! Sekin asia tuntui kuukausi sitten toivottomalta tavoitteelta. Ja sitten vielä se toinen asia. Lääkärit kehu taas miten kiltti Kiho on, kuulemma luppana. Se oli jälleen niin mukava kuulla. Lähettäjä Kira :41 No, ainakin siulla on nyt kokemusta koiran pahasta sairastelusta. Osaat ajatella asioita käytännön järjellä sitten, jos tulee jokin rokotusta isompi eläinlääkärikäynti taas eteen :) Siitä selviää henkisestikin paremmin, kun ei stressaa turhista ja tietää jo mitä teh mitä on edessä. Ei sitten antibioottikuurilla selvitettävissä oleva sairaus tunnu enää maailmanlopulta, kun on kohdannut jotain isompaa ja vaikeampaa sairastelua. (nimim. kokemusta on... :P ) Eli Kihon tilanne on nyt vakaa? Kun madot saadaan häädettyä, niin homma on sillä selvä? Kiva kun Kiho jaksaa olla reipas lääkärissä, tuskin se sillekään helppoa on :) Iso hali ja pusu kaksivuotiaalle! Lähettäjä prinsessa :23 Toivottavasti Kihon vaikeudet on nyt lopullisesti voitettu. Vastoinkäymistä on ollut jo ihan tarpeeksi yhden koiruuden osalle. Välillä toivoo, että muuttit osaisi puhua, niin vaivojen kohdistaminen olisi helpompaa. Sen kyllä huomaa, kun koiraa jokin vaivaa, mutta syyn selvittäminen voikin olla jo vaikeampaa. Muutit kun ei yleensä turhaan valita... Tuliko tutkimuksissa selville mitä lierolajia elimistöön oli päässyt pesiytymään? Että onko jotain sitkeämpää ja harvinaisempaa laj Kyllä tänne länsirannikollekin toivoisi ensi talveksi kunnon talvea paukkupakkasineen, että kaikki ylimääräiset madot ja pöpöt kuolisivat ja pääsisi muutenkin harrastamaan ihan talvilajejakin! :woohoo: Hyviä veriarvoja seuraavalle kontrollikerralle toivoen team Remu :)

6 Lähettäjä Niina :15 Hyvä kun selvisi mistä on kyse, koska "tietämättömyys lisää tuskaa". Toivottavasti sieltä tosissaan saadaan kaikki madot pois ja Kiho voi taas paremmin. Se on kyllä totta, että sitä kunnon pakkasta kyl tarvittaisi ensi talveksi, tää on ny jotain pöpöjen unelmaaikaa, ku koko ajan on lämmintä... Voimia vielä kaikille! Mä luulen että tämä kaikki on vahvistanu myöskin Kihoa, siinä missä teitä ihmisiäkin, kun miettii mistä kaikes ootte selvinny! :) Lähettäjä turbo :05 Olisko ne madot päässy ylettömästi lisääntymään kaiken lääkityksen ja huonon vastustuskyvyn takia. Voi toista :(. Kunpa se nyt vihdoin paranisi kokonaan. Lähettäjä ixannaq :20 Minäpä täällä taas. Eilen käytiin kontrollissa. Tulokset näytti pientä nousua, mutta parempaa kuitenkin. Huvitti ell:n kommentti kun alkoi ottamaan verikoetta. Oma lääkäri oli lomilla ja toinen oli vähän varuillaan ja sanoi ettei oikein tiedä miten näytteenotto sujuu Luulin ensin että kyse oli ihan teknisestä puolesta. Mutta ei se ollutkaan sitä. Hankalaahan se huonoista suonista oli saada mutta ell sanoi näytteenoton jälkeen että hyvinhän se menikin kun sä oot noin kiltti :laugh: Samalla reissulla Kiholle annettiin hormoonipiikki. Se oli mun oma ajatukseni koska pojan pääkin on varmasti ollut enemmän kuin kovilla. Eikä tarvi sitten kaikista tyttöjen tuoksuistakaan olla niin ihmeissään. No eihän sitä tiedä miten paljon se vaikuttaa muttei varmaan pahastakaan ole. Kyllä tässä pienistä (ja hölmöistä) asioista on iloinen. Tässä päivänä eräänä soitin isännälle töihin ku Kihon pili vilahti, ihan norm kokoisenakin :silly: Niin että kuka tässä onkaan jonkun piikin tarpeessa...mutta tokihan sen ainakin miehet tietää että veri ja sen normaali kulku on joskus tärkee juttu. Mut oikeesti täällä mennään hyvin pienin askelin eteenpäin. Lenkit on tosi minimaalisia ja tietysti ihan Kihon voimien mukaan. Painoa pojalle on tullut reilu seitsemän kiloa lisää. Kiho painaa nyt 31,8, viisi kiloa puuttuu vielä. Ai niin meinas unohtua. Suolinkaisia ne ärkeleet oli. Sukupuuttoon saisivat kuolla, en ikävöis yhtään. Ja kyl mää niin tyhmä olen kun en vielä oo keksiny mitä hyötyä niistä kenellekkään on. Kiitos taas tsempityksistä! Jatkoa tulee varmaan vieläkin mutta toivon todella että tällä tarinalla on se Happy End. Ilmottakaa sitten kun väsytte lukemaan näitä mun juttuja! Lähettäjä Kira :38 Ei varmasti väsytä! :) Kiva kun teillä menee hyvin! Mikä tuo hormoonipiikki on? Miten se vaikuttaa uroksiin, tiedätkö onko nartuille semmosia? Kiska kun on leikattu narttu, niin olisiko tuollaisesta hyötyä siihen, että tää pudottas tuon pohjavillansa pois? Vanhaksi tullut leikattu narttu kun ei tahdo pudottaa karvaansa enää lähes ollenkaan ja sitten iho ei saa enää happea ja tulehtuu :/

7 Lähettäjä ixannaq :52 Päivitystä jälleen. Halusivat YES: ssa ottaa heidän kustannuksellaan gastriini-määrityksen. Sisätautiprofessori on kuulemma niin kiinnostunut Kihon tapauksesta. Sain tänään vastauksen ja gastriiniarvo on aivan liian korkea. Vaihtoehtoina on kasvain tai jotain muuta...sori, mut oon aivan rikki...kiitti jälleen Teille kaikille jotka olette olleet mukana tässä. Teillä on niin suuri sydän. Lähettäjä Minna H :26 Ikäviä uutisia. :( Kyllä on ollut melkosta Ylä- ja Alamäkeä tuo sairaskertomus. Toivotaan että se ei ole kasvain vaan se "jotain muuta" vaihtoehto.. jotain mikä olis hoidettavissa. Tutkimukset ilmeisesti taas jatkuu... Voimia sinne. Lähettäjä turbo :36 Löytyisi nyt viimein se oikea taudinaiheuttaja, että pääsisivät hoitamaan sitä. Emäntä tarvitsee myös hoivaa ja tukea, että jaksaa. Voimia Lähettäjä Niina :25 Tosiaan, kuin tuossa olikin jo kirjoiteltu, toivotaan että se lopullinen taudinaiheuttaja vihdoin ja viimein löytyisi ja myöskin hoitoa siihen. Voimia ja jaksamista kaikille, niin kaksi- kuin nelijalkaisillekin. Kiho on todellinen taistelija, kyllä se selviää ihan mistä vain! :) Lähettäjä ixannaq :40 No niin, taas päivitysten pariin. Mietin tuossa että pitäskö olla erillinen topic sekä ylä- että alamäkiasioille. Eli nyt kuuluu seuraava Kiholta otettiin viime torstaina jälleen uudet verikokeet. Ja yllätys yllätys, veriarvot ovat jo miltei normaalit :laugh: Ja me ollaan tietty täällä ihan että :woohoo: ja Kiho mallia B) No joo, päivä kerrallaan mennään edelleen ja se kuuluisa kylmä rinki persr ympärillä. Viikin lääkäri kilju riemusta kun soittelin tulokset sinne. Liekö ollut asiaan osuutta myös alkavalla kesälomalla. Tohtori epäili verivarastojen vaan tyhjentyneen niin totaalisesti että vei oman aikansa että ne jälleen alkoi täyttyä. Kyllähän muutoksen on huomannut Kihon olemuksessakin. Mahdoton touhuilu ja häärääminen päällänsä koko ajan. Saapi olla seuraamassa pojan touhuja silmä tarkkana, ihan kuin Kiho olis taas pikkuinen pentu. Mutta uskokaa pois, kyllä olen tähän tilanteeseen niiiin tyytyväinen. Kiitokset edelleen Teille kaikille jotka olette olleet huolissanne pojan voinnista. Ja minunkin. Ette usko miten paljon tuollaiset virtuaalivälittämiset ovat tuoneet voimia. Lähettäjä ixannaq :12

8 Sitten viimeiset uutiset meiltä. Sain soiton Helsingistä ja siellä prohfessoori oli suuressa viisaudessaan tullut siihen tulokseen ettei Kihon gastriiniarvon nousu voi johtua kasvaimesta :woohoo: Sen pitäisi kuulemma olla hurjasti korkeempi ollakseen kasvaimesta johtuvaa. Nyt Kiho on päässyt parina päivänä juoksemaan uuden kotimme metsään ihan vapaana. Minä olen siellä polun varrella kyynelei nieleskellen katsellut pojan menoa. En olisi koskaan voinut kuvitella näkeväni tätä päivää vaikka sitä niin paljon toivoinkin. Saimm lisää yhteisiä päiviä ja olen jokaisesta niin kiitollinen. Lähettäjä Kira :30 Voi että, kunpa nyt olis teidän vaikeudet takanapäin. Hurjaa ylä- ja alamäkeä ollut kokoajan. Kiholle ja emännälle voimahali! Malamuutit on onneksi sitkeitä, meilläkin tää lihastauti on todella hyvällä mallilla. Jos Kiska selvisi tästä, Kihokin selviää noista omistaan :) Lähettäjä Sassy :09 Oi witsit miten koskettava kertomus. Luin alusta loppuun ja olen todella iloinen teidän puolestanne että kaikki kääntyi kuitenkin lopulta hyväksi! :kiss: B) Lähettäjä ixannaq :40 Jaahas, palataanpa taas tännekin. Ja jälleen kiitokset kun jaksatte lukea vuodatuksiani. Tuossa kuukausi takaperin tuli pieni notkahdus mutta eilen otetut verikokeet lupasivat taas hyvää. Todennäkösesti madot vaivas, täällä metässä kun on kaikkee pikaruokaa tarjolla ja grilli on auki 24/7. Mul on tohon matoasiaan muuten ihan ite keksitty kotitesti. Nimittäin vedän harvalla kammalla Kihon selkärankaa pitkin. Jos tulee vilunväreitä niin ompi matosia, jos ei ni masu on kunnossa. Eläinlääkäri mainitsi eilen että virtaa tuntuu piisaavan, oli kuulemma ku pyörremyrsky olis käynyt tutkimushuoneessa:laugh: Lähettäjä Kira :50 Mihin tuo vilunväretesti perustuu? :) Hienoa, että siellä on asiat mallillaan. Mitäs myö sanottiin, kyllä se Kiho selviää! :D :D Lähettäjä ixannaq :10 Jaa-a Kira, taitaa mennä johonki kiinalaisen lääketieteen puolelleb) En mää juur mistään mittään tiedä, kerään vaan näit elukoita ympärilleni ja seuraan niitten systeemejä. Oli niin tahi näin, edelleen madottelen nuo kerran kuukaudessa.

9 Tulis ny ne pakkaset:angry: Lähettäjä Kira :20 Kerran kuussa saattaa olla liian nopea tahti, tulevat immuuniksi lääkkeelle :S Vai oliko lääkäri neuvonut? Lähettäjä ixannaq :23 Juu näin neuvoivat. Vaihtelen lääkitystä tietty joka kerralla. Ja sen matovaivan huomaa kyllä Kihon kunnosta muutonkin, loppuu "laulamiset" ja poika on apaattisen olonen. Ja esim. tuo hematokriitti laskee. Lähettäjä Kira :24 Kaverini kasvatilla, sijoituskoiralla, tuli samankaltaisia oireita, kuin Kiholla ja verenkuvat ja diagnoosi olivat samanlaisia. Tällä koiralla oireet tulivat valeraskauden seurauksena. Nyt kyseinen koira voi myös jo paremmin hoitojen jälkeen ja lekuri oli suositellut maksapitoista ruokaa. Veriarvot parantui tosi nopeasti! Eli raakaa maksaa söi, se auttoi tukemaan parantumista :) Lähettäjä ixannaq :41 Kiho syö tällä hetkellä päivittäin Retaferia ja annan sen lisäksi raakaa maksaa ja maksalaatikkoa. Plus tietty muita pöperöitä. Tuo poika taas riekkuu niin että huonekalut siirtyilee, onneksi:laugh: Lähettäjä ixannaq :25 Nyt ollaan oltu reilu viikko ilman Retaferia. Ens maanantaina mennään verikokeisiin katsomaan onko Kihon oma elimistö pitänyt rautavarastot täynnä. Joten onnea matkaan tarvitaan ja todella paljon... Lähettäjä ixannaq :12 Do diin. Just tultiin verikokeista. Hematokriitti oli ja hemoglobiini oli 144 kun se viimeksi oli 115. Uskaltasko tässä jo huokasta... Eläinlääkäri pyyhki hikeä otsaltaan ku Kiho oli jo onnellisesti autossa. Ja kysyessäni varovaisesta treenamisesta sano ell että hänen puolestaan saa alotella. Virtaa on kuulemma niin paljon että poikaa ei kohta pitele mikään. Ihan kun en sitä tietäs:p

10 Lähettäjä turbo :31 Huokaise vaan :). Taitaa olla terveiden kirjoissa tuo koiruus. Ei muuta kuin vetohommiin;) Lähettäjä Kennel Nanook s :47 Täällä naapurissa pidetään peukut ja tassut pystyssä Kiholle! Paljon voimia teille!! -Marika ja kotiväki Lähettäjä tarjusca :47 Olipa koskettava tarina.luin alusta loppuun kyyneleitä pyyhkien :( Mutta onneksi kaikki kuitenkin meni lopulta parhain päin:laugh: Ajattelin oman muuttini kohdalle tuollaisen,kuinka kamalaa olisi elää tuossa epätietoisuudessa:unsure: No,talvikelejä ootellessa..jospa se kunnon lumikenttä saapuisi tänne pohjoiseen,viime talvena jäi melkein haaveeksi:angry: ja woo-wooot muuttityyliin meidän rölliltä urhealle koirallesi!b) Lähettäjä Kira :41 Todella hieno juttu! Nyt huokaiset vaan, jos jotain vielä tulee niin turha sitä on etukäteen jännittää. Sitäpaitsi niistäkin varmasti selvitään, Kiho on jo näyttäny miten pärjää ;) Mutta uskoisin, että nuo vaikeudet on nyt takanapäin! Lähettäjä ixannaq :56 Keskiviikkona ollaan menossa näillä näkymin(toivottavasti) viimeisiin verikokeisiin. Jännittää ihan hirmusesti! Poika voi paksusti:p, on ollu pikkasen runsasenergisellä ruokavaliolla:silly: No nyt oon kyllä vähentäny energian määrää. Aiemmin Kiho olikin sellainen ettei mikään ruoka näkynyt ulkoisesti. Nyt ollaan tehty jo muutaman kilsan juoksulenkkejä. Aikamoinen fiilis ku miettii mikä tilanne oli puolisen vuotta sitten.

Kiska valittaa ainoastaan silloin, kun se vahingossa avaa suunsa liian isoksi. Silloin kiljaisu on korviavihlova.

Kiska valittaa ainoastaan silloin, kun se vahingossa avaa suunsa liian isoksi. Silloin kiljaisu on korviavihlova. Leukaluun murtuma? Lähettäjä Kira - 29.04.08 21:01 Lekuriin ollaan taas menossa, mutta ajattelinpa kysyä täältä vielä ennenkuin sinne päästään, että voisiko koira ottaa leukaluun murtuman tyynesti? Oireina

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on? Huomenta,

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen.

Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. 6. SAIRAANA 6.1 Dialogit SAIRAANA Yöllä Fan nukkuu huonosti. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Lasse: Lasse: Huomenta! Millainen olo sulla on?

Lisätiedot

============================================================================

============================================================================ Koira.Net Lähettäjä Virve K. - 15.06.05 19:32 Kennelliitto on viimeinkin saanut julkaistua kauan odotetun koiratietojärjestelmänsä. Systeemiä voi käydä ihastelemassa Kennelliiton sivuilla osoitteessa http://jalostus.kennelliitto.fi/

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena

TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena TUEXI lasten, nuorten ja perheiden tukena Turun alueen koordinaattori Karoliina Kallio KM ja Salon ja Paimion koordinaattori Sirpa Stenström sosiaaliohjaaja Miten nuori ohjautuu toimintaan? Kunnan ammattilainen

Lisätiedot

Veikkauksia oli useita satoja; taisivat olla perhoskoiraomistajia iso osa koska pääosa painonarvauksista meni alle 20kg :)

Veikkauksia oli useita satoja; taisivat olla perhoskoiraomistajia iso osa koska pääosa painonarvauksista meni alle 20kg :) Erämessukoira Dash lopputulos Lähettäjä Susiraja - 21.06.10 21:56 Kolin erämessujen www.eramessutkolilla.com messukoira-dashin (muuttipentu 5kk,3vk) painonarvauskilpailun voitti Petri Lahanne. Hänen veikkauksensa

Lisätiedot

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina

TERVETULOA VOIMANPESÄÄN. Miian tarina TERVETULOA VOIMANPESÄÄN Miian tarina Ajattelin, että tää on viimeinen ovi, jonka avaan. Oon hakenut apua jo niin monesta paikasta tuntuu, että kukaan ei osaa auttaa. Sossu sanoi, että mun kannattais mennä

Lisätiedot

Onko malamuuteilla turkin lisäksi NAHKA myös muita koirarotuja huomattavasti paksumpi (tai eskimompi).

Onko malamuuteilla turkin lisäksi NAHKA myös muita koirarotuja huomattavasti paksumpi (tai eskimompi). Pienten kysymysten ketju Lähettäjä Kira - 04.01.10 00:35 Voisi olla ihan viisasta avata tällainen, johon voitte kaikki osallistua halutessanne. Miulla ainakin tulee vähän väliä kaikkea small talk -tyylisiä

Lisätiedot

VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä

VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä Diakonian tutkimuksen päivä 7.11.2008 Riikka Haahtela, YTM, jatko-opiskelija sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia

Mitä on tapahtunut? -Emme ymmärrä mitään. -Tunne-elämä on jäissä. -Pikkuinen on edessä, mutta niin kaukana. -Hoitajat hoitavat Jaakkoa ja vanhempia Jaakon elämä Emme uskoneet, että selviät, Emme uskoneet, että saisimme pitää sinut, Sinua hoivattiin, puolestasi rukoiltiin, välillä rukousta ei voinut lopettaa, se jatkui herkeämättä, hiljaa mielessä.

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 1. HYVÄ YSTÄVÄ Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 2 2. HYVÄ YSTÄVÄ Oletko itse ystävänä sellainen, minkä ominaisuuden kirjoitit? a. En koskaan 0

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE

ITSENÄISTYVILLE NUORILLE JO ITSENÄISTYNEILTÄ- ITSENÄISTYVILLE NUORILLE Talla.... vihkolla haluamme jakaa kokemuksiamme teille. Omilleen-toiminnan kokemusasiantuntijaryhmä on suunnitellut vihkon sisällön. Ryhmään on osallistunut

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi

Nuoruus. - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Nuoruus - haittaks se? Nuorten foorumi Tampere 17.3.2012 Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimi Millainen nuori olen? Pienryhmäkeskustelujen yhteenveto Mitä itsestäni ajattelen? Ahdistusta ja kamppailua itsensä

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Kuluttajien luottamusmaailma

Kuluttajien luottamusmaailma Kuluttajien luottamusmaailma Minna-Kristiina Paakki Tutkimusyliopettaja, T&K ICT ja Tietoturva Rovaniemen Ammattikorkeakoulu 12.12.06 minna.paakki@ramk.fi 1 Tausta eeste projekti, 2003 Alustava kehikko

Lisätiedot

LARRY Keikka vai? Mistä on kyse? En voi ottaa vastaan keikkaa, ellen tiedä mistä on kyse?

LARRY Keikka vai? Mistä on kyse? En voi ottaa vastaan keikkaa, ellen tiedä mistä on kyse? 1 LAKI JA KADONNEEN JUONEN ARVOITUS LAKI kertojaääni Nimeni on Larry Laki, ja sanani on laki. Laki on myös sukunimeni, ja lakia pitää noudattaa. Laki ei ole mikään Lucky Luke (=Lakki Laki), vaan se on

Lisätiedot

Kokemuksia kerhotoiminnasta

Kokemuksia kerhotoiminnasta Kokemuksia kerhotoiminnasta Kerhopäivinä koulussa on aina myönteinen sutina. Ovat oppilaat ja ohjaajat sama hehku kasvoillaan touhottamassa sinne tänne. Siinä tulee rehtorinakin tunne, että tämähän toimii!

Lisätiedot

SISARUKSENA KESKOSVAUVALLE

SISARUKSENA KESKOSVAUVALLE SISARUKSENA KESKOSVAUVALLE Onneksi olkoon pikkusisaruksestasi! Perheeseenne on syntynyt uusi perheenjäsen ja sinusta on tullut isosisko tai isoveli. Pienen sisaruksesi syntymä on ollut sinulle varmasti

Lisätiedot

Jonnan tarina. Keväällä 2007

Jonnan tarina. Keväällä 2007 Sairastui syömishäiriöön 19-vuotiaana, 2006 Hoitosuhde kotikaupunkinsa nuorisopsykiatriseen poliklinikkaan jo ennen syömishäiriötä ahdistuksen takia Nyt 26-vuotias - Nuorisopsykiatrian poliklinikalla syömishäiriötä

Lisätiedot

PIENEN PIENI RUSAKONPOIKANEN

PIENEN PIENI RUSAKONPOIKANEN Julkaistu aiemmin Harakanvarpaat 1/07-numerossa. PIENEN PIENI RUSAKONPOIKANEN Joka vuosi ihmiset ottavat turhaan kotiin turvaan rusakon- ja jäniksenpoikasia, koska niitä luullaan kaninpoikasiksi tai että

Lisätiedot

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä

Puhelimen ostaminen Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Asiakas Myyjä Puhelimen ostaminen Moi! Mä tarvisin uuden kännykän. Jaahas. Mitähän hintaluokkaa se saisi olla? No ei mikään ihan kauhean kallis, mutta siinä saisi olla hyvä akku, riittävästi muistia ja sellainen toimiva

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

1. palvelupiste: mitattiin verenpainetta, veren sokeriarvoja sekä testattiin tasapainoa

1. palvelupiste: mitattiin verenpainetta, veren sokeriarvoja sekä testattiin tasapainoa IkäArvokas palvelupäivä Kangaslammin seurakuntasalissa keskiviikkona 23.9.2015 klo 11-15 Leiripäivään kutsuttiin mukaan erityisesti kotona yksin asuvia ikäihmisiä, jotka harvoin pääsevät mukaan toimintaan

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi. Pauliina Koljonen

Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi. Pauliina Koljonen Etsivä nuorisotyö aitoa kohtaamista ja aikaa nuoren tueksi Pauliina Koljonen Matkalla etsiväksi nuorisotyöntekijäksi Lukio-opintoja 2 vuotta Keskeyttämisen jälkeen vuoden työharjoittelu nuorisotyössä 1994-1996

Lisätiedot

AIKAMUODOT. Perfekti

AIKAMUODOT. Perfekti AIKAMUODOT Perfekti ???! YLEISPERFEKTI Puhumme menneisyydestä YLEISESTI, mutta emme tiedä tarkasti, milloin se tapahtui Tiesitkö, että Marja on asunut Turussa? Minä olen käynyt usein Kemissä. Naapurit

Lisätiedot

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14

Unelmoitu Suomessa. 17. tammikuuta 14 Unelmoitu Suomessa Sisällys ä ä ä ö ö ö ö ö ö ä ö ö ä 2 1 Perustiedot ö ä ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ä ö ä ää ö ä ä ä ä ö ä öö ö ä ä ä ö ä ä ö ä ää ä ä ä ö ä ä ä ä ä ä ö ä ä ää ö ä ä ä ää ö ä ä ö ä ä ö ä ä ä

Lisätiedot

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi

Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Verbien rektioita Haluaisin mennä nukkumaan Verbi + verbi + verbi Jos lauseessa on useita verbejä, missä muodossa 2. tai 3. verbi ovat? -Jos lauseessa on useita verbejä peräkkäin, 1. verbi taipuu normaalisti,

Lisätiedot

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti!

Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Maanantai 14.7.2014 Heitä sitä valkoista palloa kohti! Ensimmäinen kohteemme tällä viikolla oli Anttolan palvelukeskus. Aloitimme aamun reippaasti pihapeleillä. Yksi asukkaista ymmärsi petanquen idean

Lisätiedot

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki AAMUSTA ILTAAN ON KIINNI. JA YÖTKIN JOSKUS Se menikin sitten sillain,

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Päätöksenteko kuulokojekuntoutuksessa. Johanna Ruusuvuori & Minna Laaksoº *Tampereen yliopisto º Helsingin yliopisto

Päätöksenteko kuulokojekuntoutuksessa. Johanna Ruusuvuori & Minna Laaksoº *Tampereen yliopisto º Helsingin yliopisto Päätöksenteko kuulokojekuntoutuksessa Johanna Ruusuvuori & Minna Laaksoº *Tampereen yliopisto º Helsingin yliopisto. Tutkimuskysymykset Miten päätös kuulokojekuntoutuksen aloituksesta tehdään? Miten ammattilaiset

Lisätiedot

tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti muuttua väsymys nukun huonosti terveys kunto hyvässä kunnossa

tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti muuttua väsymys nukun huonosti terveys kunto hyvässä kunnossa Lämmittely HYVINVOINTI ALIAS pystyä + tekemään ajatella positiivisesti tarttua härkää sarvista elämäntaparemontti dieetti tottumus muuttaa elämää muuttua väsymys nukun huonosti ruokavalio säännöllisesti

Lisätiedot

Kaija Jokinen - Kaupantäti

Kaija Jokinen - Kaupantäti Kaija maitokaapissa täyttämässä hyllyjä. Kaija Jokinen - Kaupantäti Kun menet kauppaan, ajatteletko sitä mitä piti ostaa ja mahdollisesti sitä mitä unohdit kirjoittaa kauppalistaan? Tuskin kellekään tulee

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Minäpätevyyden tunnetta kohottamaan!

Minäpätevyyden tunnetta kohottamaan! Minäpätevyyden tunnetta kohottamaan! Miten tarkastelemme oppimisvaikeutta? 1. Medikaalinen tarkastelukulma Esim. luki vaikeuden lääketieteelliset piirteet: hahmotus, muisti, silmänliikkeet, aivopuoliskojen

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN

PUHUMISEN HARJOITUSTESTI. Tehtävä 1 KERTOMINEN PUHUMISEN HARJOITUSTESTI Tehtävä 1 KERTOMINEN Kerro, mitä teet, kun sinua jännittää. Sinulla on kaksi minuuttia aikaa miettiä, mitä sanot ja 1,5 minuuttia aikaa puhua. Aloita puhuminen, kun kuulet kehotuksen

Lisätiedot

KUVIA MAISASTA V. 2012-2013 PENTUKUVAT

KUVIA MAISASTA V. 2012-2013 PENTUKUVAT SIVUSTO Etusivu Jorsakin kenneli Koiramme Pentuboxi Kasvatit Koiratietoa Linkit KUVIA MAISASTA V. 2012-2013 Uusimmat kuvat ovat sivun alalaidassa PENTUKUVAT L-PENNUT 0 VRK PIKALINKIT Maisan sivu Pentukuvat

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

Tästä se alkoi Tiinan talli. 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina

Tästä se alkoi Tiinan talli. 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina Tästä se alkoi Tiinan talli 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina 2 Tässä se kauan odotettu kirjoitus, mitä joskus vuosia sitten lupasin ja itse asiassa jo aloitinkin. Eli mistä kaikki alkoi. Vuosi -85

Lisätiedot

============================================================================

============================================================================ Ilmoitus maaseudun tulevaisuudessa 24.3.2010 Lähettäjä Finnrock - 24.03.10 13:53 Olisikohan toivoa että tämä on vitsi? Myydään eläimiä: "HARVINAISUUS! Malaga-risteytyskoira. Alaskanmalamuutti-kaukasianpaimenkoira.

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Kun sä olet poissa kurssilta

Kun sä olet poissa kurssilta Kun sä olet poissa kurssilta Kun sä olet poissa kurssilta, soita tai kirjoita viesti. Anteeksi, mä en voi tulla tänään kurssille, koska mä oon sairas. mulla on flunssa. mun vatsa on tosi kipeä. mun lapsi

Lisätiedot

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata!

Matti tapasi uuden naapurin Jussin. Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! Matti tapasi uuden naapurin Jussin Matti: Hei, olen Matti. Asun talossa sinun rakennuksen oikealla puolella. Jussi: Hei! Olen Jussi, hauska tavata! M : Niin olet muuttanut uuteen taloon nyt. Miltä sinusta

Lisätiedot

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN

ELIA OTETAAN TAIVAASEEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ELIA OTETAAN TAIVAASEEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Elia otettiin taivaaseen jossakin Jordanin itäpuolella, Jerikon kohdalla.

Lisätiedot

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014

Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Nuorten aktiivisuuden kulttuurin rakentaminen 19.8.2014 Ajattelun muuttaminen on ZestMarkin työtä VANHA AJATTELU JA VANHA TOIMINTA " ZestMark on nuorten valmentamisen ja oppimistapahtumien asiantuntija.

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

MIKAN SALAISUUS. Teksti Per Dunsö, kuvat Janne Harju

MIKAN SALAISUUS. Teksti Per Dunsö, kuvat Janne Harju Mika on reipas 6-vuotias jalkapalloa rakastava poika. Hänen paras ystävänsä on Lotta joka pelaa Mikan kanssa samassa joukkueessa. Heidän joukkueensa nimi on Nappulat. Nappulalaiset ovat päässeet mukaan

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Palautetta nuortenryhmältä

Palautetta nuortenryhmältä Tuija Sane & Marjaana Hänninen Taustaa nuortenryhmästä: Tavoitteena oli koota nuortenryhmä (n. 4-5 nuorta), jolta kerätä palautetta etenkin lastensuojelun toiminnasta ja yhteistyöstä muiden tahojen kanssa.

Lisätiedot

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista

YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista YHTÄ ELIITTIÄ? Datanarratiiveja opiskelijoiden sosiaalisesta hyvinvoinnista Elina Nurmikari kehittämispäällikkö Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö 26.10.2016 Tämän päivän köyhä opiskelija on tulevaisuuden

Lisätiedot

Hyväntuuliset puliukot

Hyväntuuliset puliukot Hyväntuuliset puliukot Sketsi 1. 3. 1969 Raision Rotaryklubin vuosijuhla ravintola Killassa Henkilöt: Esanssi Erkki, Pulituuri Paavo, Vinetto Väiski ja Risetti Raikku Ukot tulevat sisään laulaen (sävel

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

Arvoisa Ville Niinistö,

Arvoisa Ville Niinistö, Arvoisa Ville Niinistö, Olitte haastateltavana TV 2:ssa eräänä iltana. Suoraselkäisesti ja rohkeasti, suorastaan intohimoisesti puolustitte Suomeen tulleitten pakolaisten oikeuksia. Hienoa. Heistä saadaan

Lisätiedot

Järjestötoimintaan sitoutumisen haasteet ja mahdollisuudet

Järjestötoimintaan sitoutumisen haasteet ja mahdollisuudet Järjestötoimintaan sitoutumisen haasteet ja mahdollisuudet Sanoista tekoihin tavoitteena turvalliset, elinvoimaiset ja hyvinvoivat alueet seminaari 16.-17.2.2011 Tutkimuksen puheenvuoro Arjen turvaa kylissä

Lisätiedot

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009 Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009 Sisällysluettelo Sivu Tulosten yhteenveto 1 Kohde 1: linjat 6, 61, 9, 90 2 Kohteen tulos diagrammina 3 Kohde 2: linja 8 4 Kohteen tulos

Lisätiedot

TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN

TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN 1 TEHTÄVIÄ SATUUN PEUKALOINEN A) Sisältökysymykset: 1. Miksi pojan nimeksi tuli Peukaloinen? 2. Millainen Peukaloinen oli lapsena? 3. Miten Peukaloinen ohjasi hevosta oikeaan paikkaan? 4. Mitä vastaan

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

asiakas työntekijä suhde pitkäaikaistyöttömän identiteetti Outi Välimaa Tampereen yliopisto Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos

asiakas työntekijä suhde pitkäaikaistyöttömän identiteetti Outi Välimaa Tampereen yliopisto Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos asiakas työntekijä suhde pitkäaikaistyöttömän identiteetti Outi Välimaa Tampereen yliopisto Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos asiakas työntekijä suhde työn ydin on asiakkaan ja työntekijän kohtaamisessa

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

CHIA IHON HYVINVOINTIIN TESTI 6.7.2015

CHIA IHON HYVINVOINTIIN TESTI 6.7.2015 CHIA IHON HYVINVOINTIIN TESTI 6.7.2015 JARPPI 7 VUOTTA Islanninhevonen Jarppi (7 v) on allerginen ja hänelle on tehty allergiapaneeli keväällä 2014. Silloin allergiapaneelissa ei kuitenkaan ilmennyt allergiaa

Lisätiedot

Hyvinkää - Riihimäki Hämeenlinna Joensuu Jyväskylä Kajaani Kokkola Kouvola Kuopio Lahti Lappeenranta

Hyvinkää - Riihimäki Hämeenlinna Joensuu Jyväskylä Kajaani Kokkola Kouvola Kuopio Lahti Lappeenranta Perheiden auttaminen kansalaistoiminnan avulla Kaikille eväät elämään, 7.5.2019 sitoutumaton vapaaehtois- ja avustusjärjestö avustuksia vähävaraisille lapsiperheille perustettu 2009 muutaman äidin toimesta,

Lisätiedot

TAIKURI VERTAISRYHMÄT

TAIKURI VERTAISRYHMÄT TAIKURI VERTAISRYHMÄT C LAPSILLE JOIDEN VANHEMMAT OVAT ERONNEET Erofoorumi 3.11.15 Tina Hav erinen Suom en Kasv atus- ja perheneuvontaliitto Kenelle ja miksi? Alakouluikäisille kahden kodin lapsille joiden

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ

JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PILATUKSEN JA HERODEKSEN EDESSÄ 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus Herodeksen

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Dialogin missiona on parempi työelämä

Dialogin missiona on parempi työelämä VIMMA 6.6. 2013 Dialogin missiona on parempi työelämä Amis-Dialogi yhdisti yritykset ja opiskelijat vuoropuheluun rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuuden työtä. Amis-Dialogia tehtiin isolla porukalla

Lisätiedot

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu

2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu 2. JAKSO - MYÖNTEINEN MINÄKUVA Itsenäisyys, turvallisuus, itseluottamus, itseilmaisu Jokaisella lapsella tulisi olla itsestään kuva yksilönä joka ei tarvitse ulkopuolista hyväksyntää ympäristöstään. Heillä

Lisätiedot

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011

Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja syksyllä 2011 Yhteenveto Rovaniemen perheneuvolan lasten eroryhmän palautteista keväällä ja llä 11 Vanhempien palautteet Marja Leena Nurmela Tukeva/Rovaseutu Tietoa lasten eroryhmästä Lasten eroryhmät kokoontuivat 7

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

VARHAINEN PUUTTUMINEN

VARHAINEN PUUTTUMINEN VARHAINEN PUUTTUMINEN www.tasapainoa.fi MITÄ VARHAINEN PUUTTUMINEN ON? Varhaisella puuttumisella tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että autetaan kaveria tai ystävää jo silloin kun mitään vakavaa ei vielä

Lisätiedot

q-toset Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja 6a-luokan lehti numero 2/2011

q-toset Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja 6a-luokan lehti numero 2/2011 q-toset 6a-luokan lehti numero 2/2011 Kosken koulut 135 vuotta osa 2 entisten koululaisten haastatteluja Kirsi Jokela Mitä koulua kävitte? -Kävin Sorvaston koulua. Millaista siellä oli? -Tosi kivaa. Siellä

Lisätiedot

AV = ALUS- TAVA VARAUS MYYDÄÄN VUOKRATAAN OSTETAAN ANNETAAN NOUTO

AV = ALUS- TAVA VARAUS MYYDÄÄN VUOKRATAAN OSTETAAN ANNETAAN NOUTO Lämmittely YP= YLLÄPITO YV = YKSITYIS- VIESTI AV = ALUS- TAVA VARAUS JONO = JONOSSA VAIN NOUTO = VOI VAIN HAKEA SPK = SISÄLTÄÄ POSTIKULUT MMM = MYYNNISSÄ MYÖS MUUALLA KÄYTETTY KÄYTTÄMÄTÖN VÄHÄN- KÄYTETTY

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein.

Näiden tapahtumien jälkeen tuli keskustelua seurannut lainopettaja Jeesuksen luo kysyen Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein. Mark.12:28-34: Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"

Lisätiedot

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa.

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa. Lämmittely KIRJASTO Puhutaan kirjastosta! 1. Käytkö sinä usein kirjastossa? Miksi / miksi et? 2. Mitä mieltä olet suomalaisesta kirjastosta? 3. Onko kirjasto sinulle tärkeä paikka? Miksi / miksi ei? 4.

Lisätiedot

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri Puuha- Penan päiväkirja by: Basil ja Lauri Eräänä päivänä Puuha-Pena meni ullakolle siivoamaan, koska hänen ystävänsä Plup- Plup tulee hänen luokse kylään ja Plup-Plup kutsuu Keke Keksin, joka on hyvin

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot