Nro 50/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/13/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nro 50/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/13/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 02.06.2010"

Transkriptio

1 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 50/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/13/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee FC Energia Oy:n Sastamalan Äetsän energiantuotantolaitoksen toiminnan muutosta. Toiminnanharjoittaja on hakenut ympäristönsuojelulain 101 :n mukaista lupaa toiminnan aloittamiselle mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. HAKIJA FC Energia Oy PL Ikaalinen LAITOS/TOIMINTA JA SEN SIJAINTI LUVAN HAKEMISEN PERUSTE LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA ASIAN VIREILLETULO Energiantuotantolaitos sijaitsee Sastamalan kaupungin Äetsässä, tilalla Jokiranta (kiinteistörekisteritunnus: ) Kemira Chemicals Oyj:n teollisuusalueella. Energiantuotantolaitos on lupavelvollinen ympäristönsuojelulain 28 3 momentin sekä ympäristönsuojeluasetuksen 1 1 momentin kohdan 3 b mukaan. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että FC Energia Oy:n energiantuotantolaitoksella ja Kemira Chemicals Oyj:n teollisuuslaitoksella on ympäristönsuojelulain 35 :n 4 momentin mukainen sellainen tekninen ja toiminnallinen yhteys, jonka perusteella toimintojen ympäristövaikutuksia on tarpeen tarkastella yhdessä. Ympäristönsuojelulain 31 :n 3 momentin mukaan aluehallintovirasto on toimivaltainen lupaviranomainen, mikäli yhdenkin toiminnan lupa-asianratkaisu kuuluu sen toimivaltaan. Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdan 4 a mukaan epäorgaanisia peruskemikaaleja valmistavaa tehdasta koskevassa asiassa toimivaltainen lupaviranomainen on aluehallintovirasto. Lupahakemus on tullut vireille Pirkanmaan ympäristökeskuksessa ja siirtynyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle. LÄNSI- JA SISÄ-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO puh Vaasan päätoimipaikka fax Wolffintie 35 kirjaamo.lansi@avi.fi PL 200, Vaasa

2 VIRANOMAISTA KOSKEVA MERKINTÄ 2 Pirkanmaan ympäristökeskus on lakkautettu Valtion aluehallinnon uudistamista koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetun lain (903/2009) 4 :n mukaan ympäristökeskuksissa vireillä olevat asiat, jotka aluehallintovirastoista annetun lain (896/2009) nojalla kuuluvat aluehallintovirastolle, siirtyivät vastaavalle alueellisesti toimivaltaiselle aluehallintovirastolle. Sastamalan kaupunki kuuluu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueeseen. Tämän päätöksen ympäristönsuojelulain mukaisena valvontaviranomaisena toimii Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Olemassa olevalla energiantuotantolaitoksella (höyrykattilalaitoksella) on Pirkanmaan ympäristökeskuksen myöntämä ympäristölupa Dnro 1901Y Samalla alueella toimii Kemira Chemicals Oyj, jolla on Pirkanmaan ympäristökeskuksen myöntämä ympäristölupa Dnro PIR-2004-Y Toiminnanharjoittajalla on sopimus kiinteistön liittämisestä Äetsän kunnan viemärilaitokseen Aiottu rakennuspaikka sijaitsee asemakaava-alueella Sastamalan Pehulassa (tontti /3). Alueella on kaavamerkintä TT, teollisuusrakennusten korttelialue. Rakennuksen vesikaton ylimmän kohdan korkeusasemaksi on määrätty 95 metriä merenpinnasta. LAITOKSEN/TOIMINNAN SIJAINTIPAIKKA JA SEN YMPÄRISTÖ Kemira Chemicals Oyj:n tehdasalue, jolla FC Energian energiantuotantolaitos sijaitsee, rajoittuu Kokemäenjokeen. Tehdasalue käsittää 15 ha, josta kuusi hehtaaria on rakennettu. Aidatun tehdasalueen lähiympäristössä sijaitsee Kemira Chemicals Oyj:n oma asuntoalue ja 0,5 km etäisyydellä Äetsän asukkaan keskustaajama Pehula. Maa-alue ympärillä on Pehulan keskustaajamaa lukuun ottamatta harvaan asuttua. Lähimpään asuinrakennukseen on vajaa 300 metriä. Peruskoulun ala-aste sijaitsee noin 600 metrin etäisyydellä. Alueen hydrologia, geologia ja ympäristön luonnontila Kokemäenjoki on maamme viidenneksi suurin jokivesistö, joka alkaa Liekoveden luusuasta Vammalasta. Joessa on neljä voimalaa: Tyrvään, Äetsän (Kemira Chemicals Oyj:n tehtaiden alapuolella), Kolsin ja Harjavallan voimalaitokset. Valuma-alue on Kokemäenjoen luusuassa km 2 ja keskivirtaama m 3 /h. Melu, liikenne ja muu kuormitus alueella Aluetta kuormittaa Kemira Chemicals Oyj:n tuotantolaitosten päästöt sekä tehtaan liikenteen päästöt.

3 3 HAKEMUKSEN MUKAINEN TOIMINTA Yleiskuvaus toiminnasta Toiminta koostuu olemassa olevasta energiantuotantoyksiköstä (höyrykattilalaitos), jossa on 30 MW:n höyrykattila, joka käyttää polttoaineenaan vetykaasua ja raskasta polttoöljyä. Tämä jää varakattilaksi uuden kattilalaitoksen valmistuttua. Uusi teholtaan 30 MW:n energiantuotantoyksikkö (monipolttoainekattila) hyödyntää myös polttoaineena Kemira Chemicals Oyj:n tuotantolaitoksella syntyvän vedyn. Vetykaasua poltetaan yksinään tai yhdessä hakkeen ja turpeen kanssa. Kattilassa voidaan polttaa myös yksin haketta tai turvetta. Alueella on myös raakavesilaitos, joka puhdistaa vettä energiantuotantolaitoksen ja Kemira Chemicals Oyj:n tarpeisiin. Tuotteet, tuotanto ja kapasiteetti Uusi energiantuotantoyksikkö tuottaa 9 bar höyryä 12 GWh/v ja 3 bar höyryä 130 GWh/v tehtaan prosesseihin. Sähköä tuotetaan 36 GWh/v Kemira Chemicals Oyj:n tuotantoon ja tehdaskiinteistöihin. Lisäksi tuotetaan kaukolämpöä Sastamalan alueen kaukolämpöverkkoon. Tuotannossa syntyy 25 C lauhdelämpöä 65 GWh/v. Kattilalaitoksen tekniset tiedot ja käyttö Polttotekniikka perustuu kuplivaan leijukerrostekniikkaan. Kattila on varustettu kahdella leijupedin yläpuolisella vetypolttimella, joiden yhteisteho on 30 MW. Kattila on mitoitettu siten, että sen polttoaineteho on 30 MW myös puupohjaisia polttoaineita poltettaessa. Kattila toimii peruskuormakattilana ja se tuottaa tulistettua höyryä voimalaitoksen höyryturbiinille. Sytytyspolttoaineena käytetään kevyttä polttoöljyä. Kevytöljy varastoidaan 10 m 3 kaksoisvaipallisessa säiliössä, joka varustetaan ylitäytönestimellä. Uusi energiantuotantoyksikkö tulee korvaamaan nykyiset höyrykattilat, joissa pääpolttoaineena on vety ja varapolttoaineena on kevyt- ja raskaspolttoöljy. Vuonna 2003 rakennettu 30 MW:n energiantuotantoyksikkö (höyrykattila) ja vuonna 1987 käyttöönotettu 11 MW:n kattila jäävät varalle ja niille haetaan jatkolupaa tässä yhteydessä. Kahden vuoden kuluttua uuden voimalaitoksen käyttöönotosta 11 MW:n kattila poistetaan käytöstä. Heti uuden kattilalaitoksen valmistuttua vanhin vuonna 1978 käyttöönotettu 10,6 MW:n kattila jää pois käytöstä. Varakattiloita on arvioitu käytettävän noin 7 päivää vuodessa. Varakattiloita varten on kaksi 75 m 3 kaksoisvaipallista öljysäiliötä, jotka on varustettu ylitäytönestimillä. Tulipesän ja tulistimien puhdistaminen pyritään suorittamaan ajon aikana vesi- ja höyrynuohoimien avulla. Savukaasujen virtausnopeus savupiipussa on on n. 10 m/s oletetulla polttoainejakaumalla 75 % vetyä ja 25 % biopolttoaineita. Hiukkaset erotetaan savukaasuista sähkösuodattimen avulla. Energiatehokkuus Energiantuotantolaitos liittyy Leppäkosken Sähkö -konsernin sähkön siirto- ja jakelualan energiansäästösopimukseen. Ympäristöasioiden hallintajärjestelmässä on energiatehokkuuden parantamistavoitteena energiankulutuksen vähentäminen ja materiaalien ja polttoaineiden käytön vähentäminen.

4 Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) 4 Savukaasujen hiukkaspäästöjen osalta uusi energiantuotantoyksikkö täyttää pienten alle 50 MW:n polttolaitosten kansallisen BAT-selvityksen mukaisen päästöraja-arvon, joka on 52 mg/mj laskettuna selvityksen liitteessä olevalla kaavalla. Uusi energiantuotantoyksikkö tullaan varustamaan mahdollisimman matalatyppipäästöisillä polttimilla. Vetyä poltetaan mahdollisimman pienellä ilmaylimäärällä, jotta typpipäästöt jäävät pieniksi. Pumppujen ja puhaltimien moottoreita säädetään taajuusmuuttajilla aina, kun se on taloudellisesti mahdollista. Taulukossa on monipolttoainekattilan laskennalliset päästöraja-arvot suunnitellun keskimääräisen vuotuisen polttoaineen käytön perusteella laskettuna (mg/m 3 n) Bio-vetylaitos 75 % vety, 25 % turve hiukkaset 10,9 NO x 232 SO 2 pelkkä turve 76 Vesilaitoksen tiedot, tulevat muutokset ja käyttö Raakavettä, joka otetaan Kokemäenjoesta, lämmitetään kaukolämmönvaihtimissa, jonka jälkeen syötetään vedenpuhdistuskemikaalit ja säädetään happamuus. Seuraavaksi raakavesi johdetaan kiertohiekkapuhdistimiin, josta se valuu 10 m 3 välisäiliöön. Välisäiliöstä vesi pumpataan vedenpehmentimiin ja niistä edelleen 200 m 3 lisävesisäiliöön. Sieltä pehmennetty vesi pumpataan höyrykattilalaitoksen syöttövesisäiliöön ja myös Kemira Chemicals Oyj:n prosessiin. Nykyisen höyrykattilalaitoksen edellä kuvattu prosessiveden valmistuslaitteisto jätetään toimintaan. Puhdistusta tehostetaan lisäämällä prosessiin raakaveden mekaaninen esisuodatin sekä käänteisosmoosilaitteisto. Prosessivettä valmistettiin vuonna 2008 keskimäärin 35 m 3 tunnissa. Nykyiseen höyrykattilalaitokseen sisältyvä paineilmalaitos jää myös toimintaan. Raaka- ja jäähdytysvettä otetaan Kokemäenjoesta 2,2 miljoonaa kuutiometriä vuodessa. YMPÄRISTÖKUORMITUS JA SEN RAJOITTAMINEN Jätevedet ja päästöt vesiin ja viemäriin Vesilaitoksen huuhteluvedet, väliottoturbiinin lauhduttimen jäähdytysvedet, kattilan puhtaat ulospuhallusvedet sekä raakaveden esisuodattimen kiintoaine (esim. pikkukalat) johdetaan sellaisenaan Kokemäenjokeen. Jäähdytysvedet puretaan vesistöön halkaisijaltaan 600 mm olevalla putkella noin 30 metrin päähän rannasta. Putki lähtee rannasta kohdasta N 61 38' 41 ", E 23 09' 43".

5 5 Jäähdytysvettä johdetaan jokeen n. 2,2 Mm 3 /a. Puhtaita kattilan ulospuhallusvesiä johdetaan jokeen n m 3 /a. Jäähdytysvesi lämpenee uudessa energiantuotantoyksikössä keskimäärin 7 C. Energiantuotantoyksikön jäähdytysvesimäärä on talvella 150 m 3 /h ja kesällä 400 m 3 /h. Talvella jäähdytysvesien vaikutus Kokemäenjoen lämpötilaan on 0,001 C ja kesällä 0,004 C. Vesilaitokselta johdetaan käänteisosmoosilaitoksen pesuvettä n. 60 m 3 /a neutraloituna jokeen. Käänteisosmoosilaitoksen pesukemikaaleina ovat laimea suolahappo ja laimea lipeä. Ne otetaan laitokselle Kemira Chemicals Oyj:n tuotannosta ja laimennetaan pesuveteen. Kattilan puhdistuksessa käytetään höyry- ja ääninuohoimia, joten jätevesiä ei synny. Viemärilaitoksen viemäriin johdetaan vesilaitoksen jälkiselkeyttimeltä jätevettä n m 3 /a. Se sisältää kiintoainetta 695 kg/a. Lisäksi viemärilaitokselle johdetaan n. 5 m 3 vuodessa saniteettivesiä. Päästöt ilmaan Uuden energiantuotantoyksikön laskennalliset vuosipäästöt ilmaan ovat seuraavat: Aine puhdistimen (sähkösuodin) vuosipäästö t/a ominaispäästö mg/mj takuuarvo mg/nm 3 hiukkaset 50 4,0 (turve/hake) 4,3 (turve/hake) SO ,0 (turve) 13,5 (hake) 26,1 (turve) 14,7 (hake) NO x (NO 2 :na) ,2(turve/hake) 108,0(turve/hake) CO 2 fossiilinen CO 2 bio Melu ja tärinä Laitosalueen läheisyydessä on mitattu melu ennen laitoksen rakentamista. Mittaukset on tehty 1,5 metrin korkeudelta kolmesta eri mittauspisteestä metrin päässä tulevasta laitoksesta. A-painotetut äänitasot vaihtelivat db(a). Uusi toiminta lisää liikennettä alueella. Toiminnassa käytetään puupolttoainetta enintään m 3 vuodessa. Se vastaa 616 rekkakuormaa.

6 Jätteet ja niiden käsittely ja hyödyntäminen Syntyvät jätteet: 6 Jätenimike määrä t/v käsittely jäteöljy 0,2 ongelmajätteenä kiinteä öljyinen jäte 0,1 " maalit, akut, loisteputket 0,05 " ym. satunnaiset ongelmajätteet metalliromu 0,2 uusiokäyttö pahvi- ja paperi 0,2 " lento- ja arinatuhka 175(hake) 611(turve) kaatopaikka sekajäte 0,2 kaatopaikka TOIMINNAN VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN Uusi energiantuotantoyksikkö korvaa nykyiset höyrykattilat, joissa varapolttoaineena on kevyt- ja raskaspolttoöljy ja pääpolttoaineena vety. Tavoitteena on korvata sähkön tuontia alueellisella ja paikallisella voimalaitosratkaisulla. Tällä hetkellä Kemira Chemicals Oyj:n Sastamalan tuotantolaitoksilla ei ole sähköntuotantoa. Rakennettava voimalaitos vähentää Suomen sähköntuotannossa syntyviä hiilidioksidi ja rikkidioksidipäästöjä. Lauhdevesien lämpötila on noin 25 C. Lämpökuorman vaikutukset vesistöön ovat vähäiset johtuen joen suuresta virtaamasta lauhteiden määrään ja alhaiseen lämpötilaan suhteutettuna. Ilmanlaatuvaikutukset on arvioitu Ilmatieteen laitoksen tekemällä leviämismallilaskelmalla. Leviämismallilaskelmilla on tarkasteltu voimalaitoksen normaalitoiminnan sekä mahdollisten hetkellisten päästöjen vaikutuksia voimalaitoksen ympäristön ilmanlaatuun. Normaalitoiminnan päästöjen tarkastelussa polttoaineina ovat turve (30%) ja vety (70%). Maksimipäästötarkastelussa polttoaineena on pelkästään turve. Selvityksessä todetaan, että uuden voimalaitoksen päästöjen aiheuttamat pitoisuudet maanpintatasolla jäävät pieniksi molemmissa tapauksissa. Leviämislaskelmien mukaan uuden energiantuotantoyksikön päästöjen aiheuttamat pitoisuudet alittaisivat sekä normaalitilanteessa että maksimipäästötilanteessa Suomessa voimassa olevat terveysperusteiset typpidioksidin, rikkidioksidin ja hengitettävien hiukkasten ohjeja raja-arvot. Leviämismallilaskelmien tulosten perusteella voidaan arvioida, että suunnitelluilla päästömäärillä ja piippuratkaisuilla varmistetaan ilmanlaadun kannalta riittävän hyvät päästöjen leviämis- ja laimenemisolosuhteet. Kiinteät polttoaineet varastoidaan pelkästään niille suunnitelluissa varastoissa. Pölyn leviämistä estetään käyttämällä kotelointia sekä alipaineistusta. Kaikki kuljettimet ja käsittelylaitteet sijaitsevat suljetuissa sisätiloissa. Polttoaineen purkamisen yhteydessä syntyvän pölyn leviäminen estetään rakentamalla varasto niin suureksi, että koko ajoneuvoyhdistelmä mahtuu varastoon sisälle.

7 TOIMINNAN JA SEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU 7 Hakija esittää ilmapäästöjen tarkkailua seuraavasti: hiukkaset (>PM10), rikkidioksidi ja typenoksidit kertamittauksena kerran kolmessa vuodessa. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN uuden energiantuotantoyksikön suunnittelussa ja käytössä otetaan huomioon FC Energia Oy:n Sastamalan höyrykattilalaitoksen vaaran arviointitoimintaohje., Turvatekniikan keskuksen ohjeet ja määräykset sekä Kemira Chemicals Oyj:n pelastus- ja kaasunsuojelusuunnitelmat. Palo- ja kaasuhälytykset sekä muut kriittiset hälytykset siirretään Kemira Chemicals Oyj:n kloraattitehtaan valvomoon, josta huolehditaan tarvittavien korjaus- ja pelastustoimenpiteiden toteutus. FC Energialla on ympäristövahinkovakuutus Tapiolassa. Vakuutuksen sopimusnumero on U. ESITYS VAKUUDEKSI LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Hakija on esittänyt euron vakuuden asettamista toiminnan aloittamiseksi muutoksenhausta huolimatta. Hakija on arvioinut ympäristön ennallistamisen kustannukset lähinnä polttoaineiden kuljettamiseksi muualle laitosalueelta. Lupahakemuksen täydennykset Lupahakemusta on täydennetty , ja Lupahakemuksesta tiedottaminen Hakemus on kuulutettu Sastamalan kaupungin virallisella ilmoitustaululla ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ilmoitustaululla Ympäristölupahakemusta koskeva ilmoitus on julkaistu Tyrvään Sanomissa Ympäristölupahakemus ja siihen liittyvät selvitykset ovat olleet kuulutusajan yleisesti nähtävillä Sastamalan kaupungintalo osoitteessa Aarnontie 2 A. Lupahakemuksesta on annettu erikseen tieto niille asianosaisille, joita asia on erityisesti katsottu koskevan. Lausunnot Sastamalan perusturvakuntayhtymän lausunto : "Ympäristölupahakemus koskee FC Energia Oy:n ympäristölupahakemusta. FC Energia Oy sijaitsee Sastamalan kaupungissa Pehulan kylässä tilalla Jokiranta (tontti /3). Laitos sijaitsee Kemira Chemicals Oy:n tehdasalueella, jossa Kemira Chemicals Oy harjoittaa kemikaalien tuotantoa. Alueella on FC Energia Oy:n nykyinen höyrykattilalaitos, joka on rakennettu vuonna 2003.

8 8 Lähtökohtana on biopolttoaineen ja ylimääräisen vedyn hyödyntäminen sähköntuotannossa Kemira Chemicals Oy:n tuotantolaitoksella Sastamalassa. Tällöin tuotantoprosessissa vapautuva koko vetymäärä voidaan hyödyntää täysimääräisesti sähkön ja prosessihöyryn tuotannossa. Kotimaisilla biopolttoaineilla tasataan vedyn määrän vaihteluita, korvataan varapolttoaineena käytetty öljy sekä mahdollistetaan tulevaisuudessa vedyn käyttö mm. liikennepolttoaineena. Bio-vetyvoimalaitos on ensimmäinen voimalaitos, jossa yhdistetään leijukerrostekniikka ja matalapaineisen vetykaasun poltto. Biopolttoaineena käytetään haketta ja turvetta saatavuudesta riippuen. Uusi voimalaitos tuottaa prosessihöyryjä, sähköä ja kaukolämpöä. Voimalaitoksessa on yksi 30 MW:n höyrykattila ja höyrynpaine 60 bar. Sytytyspolttoaineena käytetään kevyttä polttoöljyä. Uusi voimalaitos tulee korvaamaan nykyiset höyrykattilat, jossa varapolttoaineena on kevyt- ja raskaspolttoöljy. Vuonna 2003 rakennettu 39 MW:n höyrykattilalaitos ja vuonna 1987 käyttöönotettu 11 MW:n kattila jäävät varalle ja niille haetaan jatkolupaa samaan ympäristölupaan. 11 MW:n kattila poistetaan käytöstä noin kahden vuoden kuluttua uuden voimalan kaupallisesta käyttöönotosta ja vanhin vuonna vuonna 1978 käyttöönotettu 10,6 MW:n kattila jää pois heti uuden voimalaitoksen käyttöönotosta. Varakattiloita on arvioitu käytettävän korkeintaan 2 % kokonaisenergiamäärästä eli noin 7 vrk. Nykyisillä höyrykattiloilla on voimassa oleva ympäristölupa (diaarinumero 1901Y , 2002). Uusi voimalaitos tuottaa 9 bar höyryä 12 GWh/a, 3 bar höyryä 130 GWh/a ja sähköä 36 GWh/a Kemira Chemicals OY:n tuotantoon ja tehdaskiinteistöihin sekä Sastamalan Äetsän alueen kaukolämpöverkkoon. Lisäksi muodostuu 25 C lauhdelämpöä 65 GWh/a. Tiedot olennaisista päästöistä ja jätteistä Ilmapäästöt on selvitetty leviämismallilla. Päästöt eivät heikennä merkittävästi alueen ilmanlaatua. Arvioidut vuosipäästöt ovat suurimmillaan: hiukkaset 4 t/v, rikkidioksidi 24 t/v ja typenoksidit 99 t/v. Jäähdytysvettä käytetään 2,2 miljoonaa kuutiometriä vuodessa ja se palautetaan Kokemäenjokeen. Lento- ja arinatuhkaa syntyy polttoaineesta riippuen t/v. Lento- ja arinatuhkaa varastoidaan suljetuille tuhkalavoille ja sijoitetaan kaatopaikalle. Melu ja tärinä eivät muutu oleellisesti. Piipun korkeuden mitoitusta määriteltäessä on käytetty apuna ilmatieteen laitoksen julkaisua Pienten polttolaitosten (5 50 MW) piipun korkeuden mitoitus. Uuden voimalaitoksen riittäväksi piipun korkeudeksi on arvioitu 50 metriä. Bio-vetylaitoksessa tullaan käyttämään parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa. Vetyä tullaan polttamaan mahdollisimman pienellä ilmaylijäämällä, jolloin typpipäästöt jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Lisäksi hakkeen ja turpeen polton hiukkaspäästöjä rajoitetaan sähkösuodattimella. Toiminnan sijaintipaikka ja sen ympäristöolosuhteet, asutus sekä selvitys alueen kaavoitustilanteesta. Aiottu rakennuspaikka sijaitsee asemakaava-alueella Sastamalan Pehulassa (tontti /3). Alueella on kaavamerkintä TT, teollisuusrakennusten korttelialue. Rakennuksen vesikaton ylimmän kohdan korkeusasemaksi on

9 9 määrätty 95 metriä merenpinnasta. Autopaikkoja on yksi suurimman työvuoron kahta työntekijää kohti. Tontin tehokkuusluku on Aidattu toiminta-alue on rajoitettu Kemira Chemicals Oy:n tehdasalueen ja Kokemäenjoen väliin. Voimalaitoksesta on noin 10 m joen rantaan, maaperä on savea ja moreenia. Alue ei ole pohjavesialuetta. Lähin asuinrakennus sijaitsee noin 300 m etäisyydellä. Ala-aste sijaitsee noin 0,6 km etäisyydellä, terveyskeskus, vanhusten palvelutalo sekä kaksi päiväkotia sijaitsevat noin kilometrin etäisyydellä höyrykattilalaitoksesta. Sastamalan perusturvakuntayhtymän ympäristöterveydenhuolto ja Sastamalan kaupungin yhdyskuntasuunnittelu ilmoittaa lausuntonaan seuraavaa: 1. Laitoksen toiminnan aiheuttama melu ei saa aiheuttaa läheisillä asuma-alueilla, virkistysalueilla ja oppilaitoksia palvelevilla alueilla päiväohjearvojen LAeq 55 db (klo 7-22) eikä yöohjearvojen LAeq 50 db (klo 22-7) ylityksiä. 2. Kunnan viemäriin johdettavaan jäteveteen ei saa laskea sellaista jätettä tai ohjata jätevesiä niin, että siitä on haittaa viemärirakenteelle, puhdistamon toiminnalle tai puhdistamolietteen käsittelylle. 3. Polttoaineet, kemikaalit ja jätteet on käsiteltävä niin, ettei niistä aiheudu epäsiisteyttä, roskaantumista, pölyämistä, hajuhaittaa tai pilaantumisvaaraa maaperälle, pinta- tai pohjavesille. 4. Sastamalan kaupungin yhdyskuntasuunnittelun mukaan asemakaava ei aseta estettä ympäristöluvan myöntämiselle. " Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ympäristö- ja luonnonvarat-vastuualue) lausunto : "FC Energia hakee lupaa uudelle 30 MW:n voimalaitokselle Kemira Chemicalsin teollisuusalueelle Sastamalan Äetsään. Alueella nykyisin sijaitsevan kattilalaitoksen kaksi kattilaa jäävät varakattiloiksi. Uuden laitoksen polttoaineina tulevat olemaan Kemira Chemicalsin tehtaalla syntyvä vety sekä puuhake ja turve eli kyseessä on ns. monipolttoainekattila. Uuden laitoksen läheisyydessä sijaitsee mm. palloiluhalli ja uimahalli, hakemuksen mukaan lähimpään asuinrakennukseen on noin 300 m ja koulu sijaitsee noin 600 m ja vanhusten palvelutalo sekä kaksi päiväkotia noin kilometrin etäisyydellä laitoksesta. Näin ollen puuhakkeen ja turpeen varastointiin ja käsittelyyn on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta vältetään ympäristöön aiheutuvia pöly- ja meluhaittoja. Varastointi ja käsittely tulee toteuttaa niin, että pölyn ja melun leviäminen tehdasalueen ulkopuolelle estetään mahdollisimman tehokkaasti. Lento- ja arinatuhkan kaatopaikkakelpoisuus on selvitettävä ennen tuhkan toimittamista kaatopaikalle. Toiminnanharjoittajan tulee selvittää myös tuhkan hyötykäyttömahdollisuudet.

10 Muistutukset ja mielipiteet 10 ELY-keskus katsoo, että laitoksen saniteettivedet, kattilalaitoksen pesuvedet ja kompressorien kondenssivedet on johdettava kunnan puhdistamolle tai muutoin käsiteltävä vastaavan tehoisesti. Vedenpuhdistuslaitoksen suodattimen huuhteluvedet on ennen vesistöön johtamista käsiteltävä suodattamalla tai muutoin siten, että veden sisältämästä kiintoaineesta erotetaan vähintään 85 %. Suodatusliete on johdettava kunnan puhdistamolle tai käsiteltävä muuten vastaavan tehoisesti. Laitoksen valmistuttua on toiminnanharjoittajan teetettävä meluselvitys, jossa huomioidaan myös polttoaineen käsittelyn aiheuttama melu. Meluselvityksessä tulee tarkastella myös tehtaan ja voimalaitoksen yhdessä aiheuttamaa ympäristömelua. Muilta osin ELY-keskuksella ei ole huomautettavaa hakemuksesta." Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kalatalousryhmän lausunto : " FC Energia Oy on hakenut ympäristölupaa Kemira Chemicalsin Sastamalan tehtaalle uuteen voimalaitokseen. Hankkeen tarkoituksena on tehostaa vetykaasun, turpeen ja hakkeen polttoa ja tuottaa prosessihöyryä, sähköä ja kaukolämpöä. Lisäksi haetaan jatkolupaa nykyisille kattiloille, jotka jäävät uuden yksikön valmistuttua varalle. Uusi voimalaitos ottaa jäähdytys- ja prosessivettä (2,34 Mm 3 /a) Kokemäenjoesta, jonne myös puhtaat lauhteet ja jäähdytysvedet sekä mekaanisen esisuodattimen kiintoaines palautetaan. Suurin osa tästä on jäähdytysvettä, joka johdetaan lämmenneenä takaisin vesistöön. Jäähdytysvettä tarvitaan ennenkaikkea kesäaikaan ja se lämpenee voimalaitoksella keskimäärin 7 C. Saniteettivedet johdetaan Äetsän kunnan viemäriin. Vesistöön johdettava hukkalämpö nostaa hieman purkuvesistön lämpötilaa. Hakemuksessa olevan arvion mukaan hyvistä laimenemisoloista (MQ=186 m 3 /s) johtuen jäähdytysveden vaikutus rajoittunee pääosin purkuputken edustalle. Talviaikaan jää heikkenee purku- ja ottopaikan läheisyydessä, mikä estää talvikalastuksen voimalaitoksen edustalla. Ottoveden mukana laitokselle voi joutua kaloja, mutta hankkeen kokonaisvaikutukset kalakantoihin jäänevät vähäisiksi. Hämeen ELY-keskuksen kalatalousryhmä katsoo, että ympäristölupa voidaan myöntää. Ottoveden mukana tulevien kalojen määrää, jäähdytysveden lämpötilan nousua ja vesistöön johdettavaa lämpömäärää on mahdollisuuksien mukaan pyrittävä pienentämään. Hankkeella ei ole sellaisia vaikutuksia, jotka edellyttäisivät kalataloudellisen tarkkailu- tai hoitovelvoitteen määräämistä." Hakemuksesta ei tehty muistutuksia. Hakijan kuuleminen ja vastine Hakija antoi vastineen, jossa todetaan, että hakijalla ei ole huomautettavaa lausuntoihin.

11 11 ALUEHALLINTOVIRASTON PÄÄTÖS Ratkaisu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myöntää FC Energia Oy:lle ympäristöluvan energiantuotantolaitoksen muutokselle Kemira Chemicals Oyj:n tehdasalueelle Äetsässä. Energiantuotantolaitos käsittää uuden 30 MW:n biopottoaine/vety- höyrykattilan ja olemassa olevat varakattiloina jatkossa käytettävät 30 MW ja 11 MW kattilat sekä vesilaitoksen. Toimintaa on harjoitettava hakemuksen mukaisesti ja huolehdittava jatkuvasti, että päästöt ympäristöön ovat mahdollisimman pienet. Toiminnassa on noudatettava seuraavia lupamääräyksiä. Lupamääräykset pilaantumisen ehkäisemiseksi Päästöt vesiin ja viemäriin 1. Jäähdytysvedet on johdettava hakemuksessa esitettyä purkuputkea pitkin Kokemäenjokeen. Jäähdytysvesien ja erikseen käsiteltyjen vesilaitoksen suodatinvesien lisäksi Kokemäenjokeen saa johtaa vain hulevedet, raakaveden esisuodattimen kiintoaineen, käänteisosmoosilaitoksen vedet neutraloituina sekä puhtaat ulospuhallusvedet. (YSL 43 ja 49 ) 2. Purkuputkiputki on painotettava ja rakennettava siten, että se pysyy paikallaan. Purkuputken sijainti on merkittävä selvästi rannalle purkukohtaan sijoitettavalla taululla, jossa lukee "purkuputki". Lisäksi rannalla on oltava varoitus heikoista jäistä putken suulla ja tarvittaessa jäiden aikaan varoalue on ympäröitävä jäälle asetettavalla lippusiimalla. (YSL 43 ) 3. Energiantuotantolaitoksen saniteettivedet, mahdolliset kattiloiden pesuvedet ja kompressorien kondenssivedet on johdettava kunnan puhdistamolle tai muutoin käsiteltävä vastaavan tehoisesti. Vedenpuhdistuslaitoksen suodattimen huuhteluvedet on ennen vesistöön johtamista käsiteltävä suodattamalla tai muutoin siten, että veden sisältämästä kiintoaineesta erotetaan vähintään 85 %. Suodatusliete on johdettava kunnan puhdistamolle tai käsiteltävä muuten vastaavan tehoisesti. (YSL 43 ) Päästöt ilmaan 4. Uuden 30 MW:n energiantuotantoyksikön (monipolttoainekattila) savukaasut on johdettava ulkoilmaan maanpinnasta vähintään 50 metriä korkean piipun kautta. (YSL 43 ) 5. Uuden 30 MW:n monipolttoainekattilan savukaasujen hiukkaspitoisuus saa olla enintään 11 mg/m 3 (n), typenoksidipitoisuus enintään 250 mg NO 2 /m 3 (n) ja rikkidioksidipitoisuus enintään 76 mg/m 3 (n) kuivaa savukaasua muunnettuna 3 prosentin happipitoisuuteen. (YSL 43 ) 6. Varakattiloiden hiukkaspitoisuus saa olla enintään 140 mg/m 3 (n) kuivaa savukaasua muunnettuna 3 prosentin happipitoisuuteen. (YSL 43 )

12 Melu ja tärinä Energiantuotantolaitoksen toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää yhdessä Kemira Chemicals Oyj:n teollisuusalueen muiden ympäristölupavelvollisten toimintojen melun kanssa ympäristön melulle eniten altistuvassa kohteessa päivällä klo 7-22 ekvivalenttitasoa 55 db (L Aeq ) eikä yöllä klo 22-7 ekvivalenttitasoa 50 db (L Aeq ). (YSL 43, NaapL 17, VNp 993/1992) 8. Uuden energiantuotantoyksikön valmistuttua toiminnanharjoittajan on teetettävä energian tuotantolaitoksen melumittaukset, joissa huomioidaan myös polttoaineen käsittelyn aiheuttama melu. Mittaussuunnitelma on toimitettava Pirkanmaan Ely-keskukselle hyvissä ajoin ennen mittausten suorittamista. Tarvittaessa melutilannetta on valvontaviranomaisen määräyksestä selvitettävä myös melumallinnuksella. (YSL 46 ) Polttoaineiden ja kemikaalien käsittely ja varastointi 9. Kiinteiden polttoaineiden vastaanotto, varastointi, käsittely ja siirrot on järjestettävä siten, ettei toiminta aiheuta pöly-, haju- tai roskaantumishaittaa eikä palovaaraa. (YSL 43 ) 10. Turpeen ja hakkeen vastaanotto, varastointi ja käsittely on tehtävä suljetussa hallissa tai muussa vastaavassa tilassa, jossa pölyn ja melun pääsy ympäristöön on estetty. (YSL 43 ) 11. Nestemäiset polttoaineet on varastoitava asianmukaisessa kyseisen polttoaineen varastointiin hyväksytyssä kaksoisvaippasäiliössä tai tiiviiseen suojaaltaaseen sijoitetussa säiliöissä. Suoja-altaan tilavuus on mitoitettava siten, että vuototilanteessa altaaseen sopii vähintään 1,1 kertaa siihen sijoitetun suurimman säiliön nestetilavuus. Säiliöiden kunto on tarkastettava säännöllisesti ja säiliöt on varustettava ylitäytönestimellä ja kaksoisvaippasäiliöt on lisäksi varustettava vuodonilmaisimella. ( YSL 43 ) 12. Kemikaalit on varastoitava kullekin kemikaalityypille tarkoitetussa ja asianmukaisesti merkityssä astiassa laitoksen sisällä tai asianmukaisessa erillisessä kemikaalivarastossa. Nestemäisten kemikaalien astiat on lisäksi sijoitettava suoja-altaisiin tai reunakorokkein varustettuun tilaan siten, että suojaaltaan tai reunakorokkein varustetun tilan tilavuus vastaa suurimman astian tilavuutta. Varastointitilassa ei saa olla avoimia, viemäreihin yhteydessä olevia lattiakaivoja. (YSL 7, 8 ja 43 ) Jätteet ja niiden käsittely ja hyödyntäminen 13. Toiminnassa muodostuvat jätteet on lajiteltava ja säilytettävä toisistaan erillään ja niitä on varastoitava ja käsiteltävä siten, että niistä ei aiheudu roskaantumista, hajuhaittaa tai muutakaan ympäristön pilaantumisen vaaraa eikä huononneta jätteiden hyödyntämismahdollisuuksia. Hyötykäyttökelpoiset jätteet on toimitettava hyödynnettäväksi ja muut jätteet loppusijoitettavaksi laitokseen, käyttökohteeseen tai kaatopaikalle, jonka ympäristöluvassa tai sitä vastaavassa päätöksessä on hyväksytty kyseisen jätteen hyödyntäminen tai käsittely. Toiminnassa muodostuvien jätteiden määrää ja laatua on seurattava säännöllisesti ja niistä on pidettävä kirjaa. Jätteet on luokiteltava rapor-

13 13 tointia varten valvontaviranomaisen edellyttämällä tavalla.(ysl 43, 45 ja 46, JL 6, YMA 1129/2001) 14. Muodostuvat ongelmajätteet on toimitettava käsiteltäväksi toimijoille, joilla on lupa kyseisten jätteiden vastaanottoon. Ongelmajätteitä luovutettaessa ne on pakattava tiiviiseen ja jätteen vaaraominaisuuksilla merkittyyn pakkaukseen ja siirrosta on laadittava siirtoasiakirja, josta ilmenevät valtioneuvoston päätöksen 659/1996 mukaiset tiedot. ( YSL 43 ja 45, JL 6 ja 15, JA 5 ja 6, VNp 659/1996, YMA 1129/2001) 15. Arina- ja lentotuhkan kaatopaikkakelpoisuus on selvitettävä ennen kaatopaikalle toimittamista ja tuhkat on varastoitava suljetuissa tiloissa. Kaatopaikkakelpoisuus on selvitettävä uudelleen, mikäli polttoaineiden laadussa tai poltossa tapahtuu sellaisia muutoksia, jotka voivat vaikuttaa tuhkan laatuun. Tuhkien kuljetukset on järjestettävä siten, ettei laitoksen ympäristöön aiheudu pölyhaittoja. Toiminnanharjoittajan on selvitettävä tuhkien hyötykäyttömahdollisuudet. (YSL 43 ja 45 ) Häiriö- ja poikkeustilanteet 16. Häiriötilanteissa ja muissa poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa aiheutuu tai voi aiheutua poikkeuksellisia päästöjä ympäristöön, on viipymättä ryhdyttävä toimenpiteisiin vahinkojen torjumiseksi, tilanteen palauttamiseksi ennalleen sekä tapahtuman toistumisen estämiseksi ja tarpeellisen tarkkailun järjestämiseksi. Kyseisistä tilanteista on viipymättä ilmoitettava Pirkanmaan ELYkeskukselle sekä Sastamalan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Pelastustoimen tehtäviin kuuluvista vahingoista on viipymättä ilmoitettava myös alueelliselle pelastuslaitokselle. (YSL 43, YSA 30 ) 17. Vahinko- ja onnettomuustilanteiden varalle on laitosalueella aina oltava helposti saatavilla imeytysmateriaalia ja sulkumattoja viemäri- sadevesikaivojen peittämiseen. (YSL 43 ) Tarkkailu ja raportointi 18. Luvan saajan on toimitettava ennen uuden energiantuotantoyksikön käyttöönottoa Pirkanmaan ELY-keskukselle energiantuotantolaitoksen käyttötarkkailusuunnitelma ja ilmapäästöjen yksityiskohtainen mittaussuunnitelma. (YSL 43 ja 46 ) 19. Uuden energiantuotantoyksikön hiukkas-, typenoksidi- ja rikkidioksidipäästöt on mittautettava ulkopuolisella asiantuntijalla joka toinen vuosi alkaen vuodesta Mittaustilanteen on vastattava mahdollisimman hyvin normaalia käyttötilannetta polttoaineen laadun, seossuhteen ja palamisolosuhteiden suhteen. Mittausten yhteydessä on tarkistettava savukaasujen jatkuviin tarkkailuihin käytettävät mittausjärjestelmät. (YSL 46 ) 20. Mittausraportissa on esitettävä tiedot polttoaineiden laadusta, mittaustulokset yksikössä mg/nm 3 kuivaa savukaasua redusoituna 3 prosentin happipitoisuuteen, mg/mj sisään syötettyä energiayksikköä kohti sekä tunti ja vuosipäästöt laskentakaavoineen.

14 14 Hiukkasten ja typenoksidien päästöraja-arvoja katsotaan noudatetun, jos kertamittauksessa minkään kolmen yksittäismittauksen keskiarvo, kokonaisepävarmuus huomioon ottaen ei ylitä edellä asetettuja raja-arvoja. Rikkidioksidi on mitattava kertaluonteisesti kattilan tyypillisellä polttoainesuhteella silloin kun poltetaan turvetta. Käynnistys ja alasajojaksoja ei oteta huomioon päästöraja-arvojen noudattamisen tarkastelussa. Mittausraportti on toimitettava Pirkanmaan ELY-keskukselle sekä Sastamalan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle kahden kuukauden kuluessa mittausten suorittamisesta. (YSL 46 ) 21. Energiantuotantolaitoksen käytöstä ja käytön valvonnasta sekä häiriötilanteista on pidettävä käyttöpäiväkirjaa tai muuta vastaavaa kirjallista tai tiedostoihin tallennettavaa seurantaa. (YSL 46 ) 22. Toiminnanharjoittajan on raportoitava vuosittain helmikuun loppuun mennessä edellistä kalenterivuotta koskevat tiedot toiminnasta ja päästöistä Pirkanmaan ELY-keskukselle. Raportissa, joka on soveltuvin osin toimitettava sähköisesti, on esitettävä vähintään: tiedot laitoksessa käytettyjen polttoaineiden ja kemikaalien määrästä ja laadusta ja polttoaineiden seossuhteista tiedot energiantuotannosta tiedot rikkidioksidin, typenoksidien ja hiukkasten sekä hiilidioksidin (CO 2foss ja CO 2bio ) kokonaispäästöistä, jotka perustuvat mittauksiin ja/tai polttoainetietoihin perustuviin laskelmiin tiedot toiminnassa syntyneiden tuhkien ja muiden jätteiden määrästä, laadusta sekä niiden toimituspaikoista tiedot toiminnassa syntyneiden jätevesien määrästä ja laadusta ja johtamispaikasta tiedot häiriö- ja poikkeuksellisista tilanteista ja niiden johdosta tehdyistä toimista Ympäristönsuojelun tarkkailuraportin perusteena olevat asiakirjat, kuten jätekirjanpito, analyysitulokset, käyttöpäiväkirjat, häiriötulostukset, jatkuvien savukaasumittausten tallenteet ja muut mittaustulokset, kalibrointiraportit ja huoltotodistukset on säilytettävä vähintään kolme vuotta. (YSL 46, YSA 19, JL 51 ja 52 ) Toiminnan lopettaminen 23. Luvan saajan on hyvissä ajoin ennen toiminnan lopettamista esitettävä yksityiskohtainen suunnitelma vesiensuojelua, ilmansuojelua, maaperänsuojelua ja jätehuoltoa koskevista laitoksen toiminnan lopettamiseen liittyvistä toimista. (YSL 43 ja 90, JäteL 6 ) Korvaukset ja pysyvä käyttöoikeus 24. Purkuputkelle, jonka suuaukko sijaitsee n. 30 metrin päässä rannasta (putken kohta rannassa N 61 38' 41", E 23 09' 43"), myönnetään pysyvä käyttöoikeus vesialueella. Luvan saajan on maksettava vesialueen omistajalle kertakaikkisena korvauksena 0,7 euroa/metri eli 21 yhteensä euroa viimeistään kuukauden kuluttua putken asentamisesta. (YSL 49, VL 11 luku 3 ja 10 )

15 15 RATKAISUN PERUSTELUT Lupaharkinnan perusteet Kun toimintaa harjoitetaan tässä päätöksessä esitetyllä tavalla ja noudatetaan annettuja määräyksiä, toiminta täyttää ympäristönsuojelu- ja jätelain sekä naapurussuhteista annetun lain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset sekä ne vaatimukset, jotka luonnonsuojelulain nojalla on säädetty. Luvan myöntämisen edellytykset Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto katsoo, että asetetut lupamääräykset huomioon ottaen energiantuotantolaitoksen toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä eräistä naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta naapureille. Määräyksiä annettaessa on otettu huomioon toiminnan aiheuttama pilaantumisen todennäköisyys ja onnettomuusriski sekä voimassa olevan kaavan määräykset. Lupamääräysten perustelut FC Energia Oy:n energiantuotantolaitos sijaitsee Kemira Chemicals Oyj:n teollisuusalueella ja muodostaa toimintakokonaisuuden tehtaan toimintojen kanssa. Kyseessä on energiantuotantolaitoksen muutos, jossa uusi rakennettava energiantuotantoyksikkö hyödyntää tehtaan prosesseista syntyvää vetyä. Bio-vetylaitoksessa hyödynnetään aikaisempia kokemuksia vedyn poltosta. Vetyä tullaan polttamaan mahdollisimman pienellä ilmaylimäärällä, jolloin myös typpipäästöt ilmaan jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Kattilan tekniikan katsotaan edustavan parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa. Hakkeen ja turpeen hiukkaspäästöjä rajoitetaan sähkösuodattimella. Vastaus yksilöityihin vaatimuksiin ja lausuntoihin Lausunnoissa esiintuodut seikat on otettu huomioon lupamääräyksiä annettaessa. Yksilöidyt perustelut eri lupamääräyksille: Vesistöön saa johtaa vain puhtaita jätevesiä rakennettavaa purkuputkea käyttäen. Jätevesien haitattomuuden varmistamiseksi annetaan tarpeelliset määräykset esikäsittelystä. Purkuputki on merkittävä rannalle asennettavalla taululla vahinkojen estämiseksi vesialueella. Putken pitämiseksi toisen vesialueella on määrätty vesilain mukaisesti pysyvä käyttöoikeus ja määrätty aiheutuvasta haitasta kertakorvaus. Vesilain 2 luvun 7 mukaisen viemärijohdon alueen käyttöoikeudesta aiheutuva korvaus tulee suorittaa, kuten vesilain 11 luvun 3 edellyttää. Korvauksen perusteena on purkujohdon pituudelta määräytyvä käyttöoikeus toisen vesialueeseen (0,7 /m). Korvaus on täten 30 metrin pituisesta purkuputkesta 21 euroa. (lupamääräykset 1, 2 ja 24)

16 16 Piipunkorkeudeksi on määrätty 50 metriä, koska se on todettu riittäväksi korkeudeksi ilmanlaadun kannalta Ilmatieteen laitoksen leviämismalliselvityksessä. Savukaasupäästöjen raja-arvot on määritelty ottaen huomioon, mitä Valtioneuvoston asetuksessa polttoaineteholtaan alle 50 MW energiantuotantoyksiköiden ympäristönsuojeluvaatimuksista on määrätty monipolttoainekattilan päästöraja-arvoista. Varakattilan (30 MW) hiukkaspäästö on annettu ilmanlaadun turvaamiseksi lähialueella ottaen huomioon em. asetusluonnoksen linjauksen. ( lupamääräykset 4,5, ja 6) Valtioneuvoston päätöksessä melutason ohjearvoista 993/992 on asumiseen käytettävillä alueilla, virkistysalueilla ja oppilaitoksia palvelevilla alueilla ohjeena, että melutaso ei saa ylittää ulkona melun A-painotetun ekvivalenttimelutason L Aeq päiväohjearvoa (klo 7-22) 55 db eikä yöohjearvoa (klo 22-7) 50 db. Laitoksen toiminnasta aiheutuvia päivä- ja yöaikaisia melutasoja on rajoitettu kyseisen valtioneuvoston päätöksen mukaisesti siten, etteivät kyseiset meluarvot ylity tarkasteltaessa melutilannetta yhdessä Kemira Chemicals Oyj:n teollisuuslaitoksen aiheuttaman melun kanssa. Päätöksessä on määrätty melumittauksin selvitettäväksi uuden laitoksen valmistuttua melutilannetta siten, että huomioidaan polttoaineen käsittelyn aiheuttama melu sekä yhteisvaikutus Kemira Chemicals Oyj:n teollisuuslaitosten kanssa. ( lupamääräykset 7 ja 8) Kiinteiden polttoaineiden varastoinnista ja käsittelystä ei saa aiheutua pölyhaittoja lähiympäristön asukkaille. Turpeen vastaanottoasema on määrätty tästä syystä sisätilaan. Nestemäisten polttoaineiden ja kemikaalien varastointimääräykset on annettu maaperän ja pintavesien suojaamiseksi ja ottaen huomioon, ettei vahinkotapauksessakaan pääse haitallisia kemikaaleja viemäriin. (lupamääräykset 9-12) Laitoksen toiminnassa syntyy jätteitä, jotka varastoidaan keräilyä ja kuljetusta varten. Jätelain 6 :n mukaan jätteet on kerättävä ja pidettävä toisistaan erillään jätehuollon kaikissa vaiheissa siinä laajuudessa kuin se on muun muassa jätehuollon asianmukaisen järjestämisen kannalta tarpeellista sekä teknisesti että taloudellisesti mahdollista. Jätelain 6 :n mukaan jäte on hyödynnettävä, jos se on teknisesti mahdollista ja siitä ei aiheudu kohtuuttomia lisäkustannuksia. Ongelmajätteen tuottaja ja kuljettaja ovat vastuussa siitä, että ongelmajätteet kuljetetaan lain mukaiseen paikkaan. Toiminnasta syntyy tuhkaa, jonka käsittelystä ei saa aiheutua pölyhaittoja. Koska tuhkille on olemassa hyväksyttäviä hyötykäyttömahdollisuuksia, ne on määrätty selvitettäväksi. ( lupamääräykset 13-15) Häiriö- ja poikkeustilanteita varten annetut määräykset ovat tarpeen päästöjen minimoimiseksi ja maaperän sekä pinta- ja pohjaveden suojelemiseksi. (lupamääräykset 16-17) Ympäristönsuojelulain 5 :n mukaan toiminnanharjoittajan on oltava riittävästi selvillä toimintansa ympäristövaikutuksista. Lain 46 :n mukaan luvassa on annettava tarpeelliset määräykset toiminnan käyttötarkkailun ja päästöjen,

17 17 jätteiden ja jätehuollon tarkkailusta. Käyttötarkkailusuunnitelma ja yksityiskohtainen ilmapäästöjen mittaussuunnitelma on määrätty toimitettavaksi valvontaviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista siksi, että lupaa myönnettäessä ei ollut tarvittavia yksityiskohtaisia tietoja käyttötarkkailusuunnitelmaa varten. Tarkkailua ja raportointia koskevat määräykset ovat tarpeen lupamääräysten noudattamisen varmistamiseksi sekä toiminnanharjoittajan ja valvontaviranomaisen riittävän yhteydenpidon turvaamiseksi. (lupamääräykset 18-22) Ennen toiminnan lopettamista on tarpeen esittää suunnitelma toiminnan lopettamiseen liittyvistä ympäristönsuojelutoimista, kuten alueen kunnostamisesta ja päästöjen ehkäisemisestä. (lupamääräys 23) LUVAN VOIMASSAOLO JA LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Päätöksen voimassaolo Tämä päätös on voimassa toistaiseksi. Toiminnan olennaiseen laajentamiseen tai muuttamiseen on oltava lupa. Lupamääräysten tarkistaminen Korvattavat päätökset Luvan saajan on toimitettava lupaviranomaiselle hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi viimeistään , ellei laitoksen toiminnassa sitä ennen tapahdu olennaista muutosta. Hakemukseen on ympäristönsuojeluasetuksen 15 1 momentissa tarkoitettujen tietojen lisäksi liitettävä yhteenveto toiminnan tarkkailusta ja seurannasta sekä toiminnan vaikutuksista ympäristöön. Hakemukseen on liitettävä lupamääräyksessä 15 määrätty selvitys tuhkien hyötykäyttömahdollisuuksista. Tämä päätös korvaa Pirkanmaan ympäristökeskuksen myöntämän ympäristöluvan Dnro 1901Y Lupaa ankaramman asetuksen noudattaminen Jos asetuksella annetaan tämän lain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. (YSL 56 ) PÄÄTÖKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää, että uuden voimalaitoksen toiminta voidaan aloittaa mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Muutoksenhakutuomioistuin voi kieltää päätöksen täytäntöönpanon. Luvan saajan on ennen toiminnan aloittamista asetettava euron suuruinen vakuus Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ympäristön saattamiseksi ennalleen päätöksen kumoamisen tai lupamääräysten muuttamisen varalle. Vakuus voidaan asettaa esimerkiksi pankkitakauksena tai pankkitalletuksena. (YSL 101 ja 101 a )

18 18 SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Ympäristönsuojelulaki (YSL 86/2000) 4, 5, 7, 8, 28, 42, 43, 45, 46, 47, 49, 55, 56, 62, 76, 78, 90, 96 ja 105 :t Ympäristönsuojeluasetus (YSA 169/2000) 19, 30, 36, 37 :t Valtioneuvoston asetus ympäristönsuojeluasetuksen muuttamisesta (1792/2009) Jätelaki (JäteL 1072/1993) 6, 9, 15, 19, 51, 52 :t Jäteasetus (JäteA 1390/1993) 5, 6, 22 :t Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (VNp 993/1992) 2 Valtioneuvoston päätös ongelmajätteistä annettavista tiedoista sekä ongelmajätteiden pakkaamisesta ja merkitsemisestä (659/1996) Valtioneuvoston päätös kaatopaikoista (861/1997) 4 Valtioneuvoston asetus kaatopaikoista annetun valtioneuvoston päätöksen muuttamisesta (202/2006) 7 liite 2 Ympäristöministeriön asetus yleisimpien jätteiden sekä ongelmajätteiden luettelosta (1129/2001) Valtion maksuperustelaki (150/1992) Valtioneuvoston asetus aluehallintoviraston maksuista (1145/2009) Vesilaki (264/1961) 11 luku 3 ja 10, Ympäristöministeriön asetus alueellisten ympäristökeskusten maksullisista suoritteista (1387/2006) KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Tästä päätöksestä peritään maksua 4730 euroa. Lasku lähetetään myöhemmin Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksesta Joensuusta. Ympäristönsuojelulain 105 :n mukaan ympäristöluvan käsittelystä peritään maksu, jonka suuruutta määrättäessä noudatetaan, mitä valtion maksuperustelaissa (150/1992) ja sen nojalla annettavassa valtioneuvoston asetuksessa tai ympäristöministeriön asetuksessa säädetään. Aluehallintoviraston maksuista annetun valtioneuvoston asetuksen (1145/2009) 7 :n 2 momentin mukaan suoritteesta, jota koskeva asia on tullut vireille ennen tämän asetuksen voimaantuloa, peritään maksu tämän asetuksen voimaan tullessa voimassa olleiden säännösten mukaan. Lupahakemuksen vireille tullessa maksuun sovellettiin alueellisen ympäristökeskuksen maksullisista suoritteista annettua ympäristöministeriön asetusta (1387/2006). Maksu määräytyy sen liitteenä olevan maksutaulukon kohdan 5. mukaisesti tuntiveloituksella (43 euroa/h). Asian käsittelyyn on kulunut 110 tuntia. LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa tästä päätöksestä julkisesti kuuluttamalla ympäristönsuojelulain 54 :n mukaisesti Sastamalan kaupungin ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston virallisella ilmoitustaululla sekä Tyrvään Sanomissa.

19 19 MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen saa hakea muutosta ympäristönsuojelulain 96 :n mukaan valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä. Ratkaisija Päivi Linho Esittelijä Riitta Reijonen JAKELU Päätös Tiedoksi FC Energia Oy Suomen ympäristökeskus Pirkanmaan ELY-keskus Sastamalan kaupunginhallitus Sastamalan perusturvakuntayhtymä Hämeen ELY-keskuksen kalatalousryhmä Ilmoitus päätöksestä Asianosaiset, joille on annettu erikseen tieto ympäristölupahakemuksesta LIITTEET Valitusosoitus

20 VALITUSOSOITUS LIITE Valitusviranomainen Valitusaika Valitusoikeus Valituksen sisältö Valituksen liitteet Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviranomaisen päätökseen saa hakea valittamalla muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää tämän päätöksen antopäivästä sitä määräaikaan lukematta. Valitusaika päättyy Päätöksestä voivat valittaa ne, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea, sekä vaikutusalueella ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun tai asuinympäristön viihtyisyyden edistämiseksi toimivat rekisteröidyt yhdistykset tai säätiöt, asianomaiset kunnat, alueelliset elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset, kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset ja muut asiassa yleistä etua valvovat viranomaiset. Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - valittajan nimi ja kotikunta - postiosoite ja puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa (mikäli yhteystiedot muuttuvat, on niistä ilmoitettava Vaasan hallinto-oikeudelle, PL 204, Vaasa, sähköposti vaasa.hao@oikeus.fi) - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta - mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan - valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen allekirjoitus, ellei valituskirjelmää toimiteta sähköisesti (telekopiolla tai sähköpostilla) Valituskirjelmään on liitettävä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle - mahdollisen asiamiehen valtakirja tai toimitettaessa valitus sähköisesti selvitys asiamiehen toimivallasta Valituksen toimittaminen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava kaksin kappalein Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintovirastolle. Valituskirjelmän on oltava perillä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Valituskirjelmä liitteineen voidaan myös lähettää postitse, telekopiona tai sähköpostilla. Sähköisesti (telekopiona tai sähköpostilla) toimitetun valituskirjelmän on oltava toimitettu niin, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot käyntiosoite: Wolffintie 35,65200 Vaasa postiosoite: PL 200, Vaasa puhelin: telekopio: sähköposti: kirjaamo.lansi@avi.fi aukioloaika: klo Oikeudenkäyntimaksu Valittajalta peritään asian käsittelystä Vaasan hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksu 89 euroa. Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetussa laissa on erikseen säädetty eräistä tapauksista, joissa maksua ei peritä.

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen

Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen Etelä-Suomi Päätös Nrot 66/2010/1 Dnro ESAVI/297/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2010 ASIA Veden johtaminen merestä M-real Oyj:n kemihierretehtaalle, Kaskinen LUVAN HAKIJA M-real Oyj PL 20

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011 PÄÄTÖS Nro 139/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/70/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.10.2012 ASIA HAKIJA Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskuksen jätevesien käsittelyjärjestelmä ja jätevesien

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 11/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/264/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 ASIA Ruoppausmassa-alueen R809 sulkemista Kokkolan suurteollisuusalueella koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro ISAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 12.3.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA

LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 61/2010/1 Dnro LSSAVI/164/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 22.6.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee uutta porsastuotantotoimintaa

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Siirtoviemärin ja yhdysvesijohdon rakentaminen Levijärven alitse, Kittilä Levin Vesihuolto Oy PL 35 99131

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Tikkalansalmen raittisillan rakentamisajan jatkaminen, Sotkamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012

PÄÄTÖS. Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 PÄÄTÖS Nro 143/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/66/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.10.2012 ASIA Hakemus, joka koskee Tampereen Lakkamestarit Oy:lle myönnetyn ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo.

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo. ASIA Etelä-Suomi t e l ä - S u o Päätös Nro 107/2014/1 Dnro ESAVI/124/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2014 Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 8/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/101/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2013 ASIA Kemikaalien varastointi- ja käsittelytoimintaa harjoittavan laitoksen ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 35/2014/1 Dnro ESAVI/287/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA FinnHEMS Oy:n ympäristönsuojelulain 101 :n mukainen hakemus Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni-Kursanlammen luonnonravintolammikon ympäristölupa, Sodankylä Lapin Villitaimen Osuuskunta Vapaudentie

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 1 PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 ASIA HAKIJA Nivalan Padingin ojitusyhteisön sääntöjen vahvistaminen, Nivala Maanmittauslaitos PL 29 84101 Ylivieska 2

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 1/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/48/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2013 ASIA Jätteiden hyödyntämis- tai käsittelytoimintaa koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 140/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/86/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA HAKIJA Mahlianmaan kaatopaikan ympäristöluvan 9.12.2005, 1999Y0177-111 kaatopaikan vakuutta

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 35/2011/1 Dnro ISAVI/14/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.3.2011 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia,

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia, Etelä-Suomi Päätös Nro 9/2011/1 Dnro ESAVI/647/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen

Lisätiedot

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/

Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/ Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/2685/2016 15.7.2016 Kuulutus Vesilain mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 15.7.2016 antanut päätöksen nro 56/2016/2. Hakija Asia Sähkökaapelin rakentaminen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 HAKIJA Pohjois-Karjalan rajavartiosto ASIA Sillan rakentaminen Koitereeseen laskevan Hiienjoen yli, Ilomantsi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Asia tulisi käsitellä 25.8.2015 283 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Helen Oy:n Patolan huippulämpökeskuksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-001987 T

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen,

Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen, PÄÄTÖS Nro 93/2013/1 Dnro ISAVI/69/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 24.10.2013 ASIA Suonsaaren Auto-osat autopurkamon lopettaminen ja ympäristöluvan raukeaminen, Mikkeli HAKIJA Etelä-Savon

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 151/2013/1 Dnro LSSAVI/94/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 23.9.2013 ASIA LUVAN HAKIJA Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella,

Lisätiedot

ASIAN VIREILLETULO, LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAINEN. Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa 21.9.2010.

ASIAN VIREILLETULO, LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAINEN. Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa 21.9.2010. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 99/10/1 Dnro ISAVI/242/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.10.2010 ASIA HAKIJA Kuopion Energia Oy:lle 10.8.2010 myönnettyä kivihiilen käyttöä varapolttoaineena

Lisätiedot

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2011 ASIA HAKIJA Tieksin pengerrysyhtiö nimisen järjestely-yhtiön sääntöjen vahvistaminen Ilmajoen kunnassa

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 50/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/207/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.4.2012

PÄÄTÖS. Nro 50/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/207/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.4.2012 PÄÄTÖS Nro 50/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/207/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.4.2012 ASIA Viljo Viljanmaan Nahkatehdas Oy:n ympäristölupahakemus, Seinäjoki HAKIJA Viljo Viljanmaan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 4278/11.01.00/2014 116 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Fortum Power and Heat Oy:n Kivenlahden lämpökeskuksen toiminnan muutosta ja ympäristöluvan

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f

Päätös. Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti ja 2 momentin kohta 4 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 13 f Päätös Etelä-Suomi Nro 55/2013/1 Dnro ESAVI/78/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.3.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus ongelmajätteiden vastaanottokeskuksen toimintaa koskevan ympäristölupapäätöksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 87/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 11.6.2013 ASIA HAKIJA Jätteiden hyödyntämistä koskeva ympäristölupahakemus, Kokkola. CrisolteQ Oy PL 286

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 34/2014/1 Dnro PSAVI/40/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 24.4.2014 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kärsämäki LUVAN HAKIJA Lehtorannan Liha Oy Luonuanojantie 50 86710

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 63/2016/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/474/2016 ja LSSAVI/475/2016 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2016

PÄÄTÖS. Nro 63/2016/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/474/2016 ja LSSAVI/475/2016 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2016 PÄÄTÖS Nro 63/2016/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/474/2016 ja LSSAVI/475/2016 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2016 ASIA Neste Oil Oyj Nokian varastoa koskevan ympäristölupapäätöksen PIR-2004- Y-218/16.12.2008

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 94/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/23/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 94/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/23/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 94/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/23/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2013 ASIA HAKIJA Avilon Oy Mahlianmaan kaatopaikan ympäristöluvassa määrätyn vakuuden osittainen vapauttaminen

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 ASIA LUVAN HAKIJAT Laiturin ja rannan täytön pysyttäminen tilan Pajuniemi RN:o

Lisätiedot

Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen, Savonlinna

Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen, Savonlinna Itä-Suomi Päätös Nro 40/2012/2 Dnro ISAVI/31/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2012 ASIA HAKIJA Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen,

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 29/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/126/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 18.2.2014 ASIA HAKIJA Aitolan Autopurkaamo Ky:n ympäristöluvan raukeaminen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Etelä-Suomi Päätös Nro 74/2010/4 Dnro ESAVI/241/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala Kaakkois-Suomen elinkeino-,

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 23/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/7/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 23/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/7/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 23/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/7/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 10.2.2014 ASIA HAKIJA Avilon Fibres Oy:n viskoosikuitutehtaan ympäristönsuojelulain mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012 LAPELY/145/07.00/2012 07.00.03 2 pitää olla 8/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA

MERKINTÄ. Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen ASIA Etelä-Suomi Päätös Nro 14/2010/1 Dnro ESAVI/133/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.5.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Santahaminan keskusampumarata-alueen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 94/10/1 Dnro PSAVI/243/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 94/10/1 Dnro PSAVI/243/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 94/10/1 Dnro PSAVI/243/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 15.10.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn energiatehokkuusselvityksen määräajan

Lisätiedot

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä.

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. PÄÄTÖS Nro 48/05/1 Dnro ISY-2005-Y-46 Annettu julkipanon jälkeen 18.5.2005 HAKIJA Pekka Leppänen ASIA Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. HAKEMUS Pekka Leppänen

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 HAKIJA Säviän vesiosuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Nilakan Kärväslahteen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 231/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/127/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Joutsan Kuljetus Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden käsittelyn

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko.

Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. Etelä-Suomi Päätös Nro 71/2010/3 Dnro ESAVI/405/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2010 ASIA Sikalan perustamista koskeva ympäristölupahakemus, Rusko. HAKIJA Arto Heikkilän perikunta Timo Heikkilä,

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJAT. PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 122/2013/1 Dnro PSAVI/22/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Kalajoki LUVAN HAKIJAT Saari Mari ja Tomi Kokkolantie 1132 85180

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot