LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Kyselypalautetta. Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Kyselypalautetta. Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho"

Transkriptio

1 KÄYTTÄJÄKYSELY LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009, katu- ja puisto-osasto Kyselypalautetta Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Tammikuu 2010

2 Taloustutkimus Kyselypalautetta 2 (10) HELSINGIN KAUPUNKI LEHTISAARI-KUUSISAARI-KASKISAARI KÄYTTÄJÄKYSELY 2009 KYSELYPALAUTETTA 1. MITÄ VIHERALUEITA KUVAILISIT SEURAAVASTI 2:n itäpää Indonesian lähetystön ympärillä epäsiisti. Aina voi lisätä valaistusta. Alikulkutunneli puutteellisesti valaistu. Alikulkuväylä on huonosti valaistu. Bussipysäkiltä Kuusisaarentieltä alkava polku erittäin pimeä iltaisin. Bussipysäkin ympäristö Lehtisaaressa (epäsiisti). Ei oikeastaan mikään, paitsi bussipysäkit (roskainen ja epäsiisti). Hiidenkiukaat historiallisesti merkittäviä. Kasvillisuus saisi olla mielellään luonnonvarainen. Kärkitie, kalastajat roskaavat, ei roskiksia, kalajätteet. Leikkialue on puutteellisesti valaistu. Liikaa ja välinpitämättömästi nyrhitty (puut, pensaat, nurmi). Liikenteen melu. Luonnonmukainen kasvillisuus huonosti hoidettua. Metsä siistimisen tarpeessa. Muinaishaudat kukkulan laella ovat historiallisesti merkittäviä. Paljon kuolleita puita. Pitää olla myös pimeitä kohtia. Polkupyöräilijät ajavat lujaa (aiheuttaa rauhattomuutta). Rantaniitty - hanhien jätökset. Umpeenkasvanut, harvennettava huomattavasti. Asunnoista ei näe kesäaikana merelle. Urheilukentän vierusta on heikosti valaistu. 2 ERI KÄYTTÄJÄRYHMÄT ULKOILEVAT ENITEN SEURAAVILLA VIHERALUEILLA Alue 19 on itäpuoleltaan yksityisomistuksessa. Koiranomistajille oma alue ja pois pääpyöräreitiltä. Tasaisesti kierrämme saaria. 3 KIIREISIMMIN KUNNOSTUSTA JA HOITOTOIMIA KAIPAAVAT SEURAAVAT VIHERALUEET Alikulkuväylän lähialue. Bussipysäkille johtava oikopolku muuttuu sateella mutavelliksi. Ei mikään, koska hoito on vain puiden ja pensaiden kaatoa ja luonnon tuhoamista. Hiidenkiukaat talon 6 edessä.

3 Taloustutkimus Kyselypalautetta 3 (10) Indonesian lähetystön ympäristö. Jättipalsamien kitkeminen Hiidenkiukaantien Hiidenkiukaan lähettyviltä. Kuusiniementie 2 kulmasta lähtevä puistoalue rytökasa, siistittävä, raivaus, polku ja yhteys kävellä Kuusisaaren keskelle. Kuusisaarentien reunusta. Kuusisaarentien vierustat Lehtisaaren kohdalla huonosti hoidettu, sekä rannan puoleinen alue. Lehtisaaren urheilukentän seutu. Rantatie ja rantatien ympäristö. Älkää ihmeessä "kunnostako"! 4 MITÄ KATUALUETTA KUVAILISIT SEURAAVASTI Alikulkukäytävä Linjasaarentieltä entiselle lentopallokentälle (sateella muodostuu runsaasti lätäköitä). Alikulkuun muodostuu sateella lätäköitä. Autopysäköinti sekavaa. Bussipysäkki Espoon suuntaan vaarallinen (heikko näkyvyys). Ei ole mitään kohtauspaikkaa. Jo nyt autoliikenne liian vauhdikasta Kaikilla tiealueilla liian vähän kalusteita. Kentän 37 kohdalla jalkakäytävälle tulee vettä pitkälle matkalle, joka jäätyy talvella, myös paljon sohjoa, mahdoton kävellä. Koko Lehtisaaren tulisi hommata roska-astiat. Kuusisaarentie 17 katuvalo rikki jo vuoden ainakin. Kävelytie Lehtisaarentien ja Kuusisaarentien risteyksestä Lehdesniityntielle huonosti valaistu. Lehdet kaduilla roskaavat. Lehtisaarentien mutkaan kerääntyy lammikko sateella. Lehtisaarentien suuntainen kävelytie (lammikoita sateella). Olli Kivisen tie on huonosti valaistu. Pyhän Laurin tie ja ostoskeskus huonosti valaistuja. Pyörällä tultaessa Hiidenkiukaanpuistosta Lehtisaarentielle on huono näkyvyys. Rantapolku Kalkkipaaden kohdalla (muodostuu runsas lätäkkö sateella). Rikkinäisiä valoja. Risteykset huonosti valaistuja. Saarihuhdantie 7-9 kohta on huonosti valaistu. Urheilukenttä on mukava kohtaamispaikka. Urheilukenttä talvella on huonosti valaistu. 5 KIIREISIMMIN KUNNOSTUSTA KAIPAAVIA KATUJA OVAT 26 tarvitsee hidasteet. Asfaltti. Kalkkipaadentiellä päällystevaurioita, sadevesikaivot toimivat huonosti, sortumia.

4 Taloustutkimus Kyselypalautetta 4 (10) Katujen ja jalkakäytävien reunat ovat hoitamattomia. Reuna-alueiden hoito pitäisi laittaa kiinteistöjen vastattaviksi - kaupungin tulisi valvoa, että kiinteistöt hoitavat alueet. Kuusisaarentie on sateella kamala. Isoja lätäköitä täynnä, tosi vaarallista myös kevyen liikenteen väylällä kulkevia ajatellen, kun autot roiskuttavat päälle massiivisen vesimäärän. Kuusiniementiellä kauheita kuoppia Indonesia suurlähetystön tieosuudella. Lehtisaaren liikennevaloista kääntyminen oikealle tultaessa lännestä. Lehtisaaren urheilukentän seutu. Lehtisaarentie 14 kohdalla kohti Kaskisaarta pitää saada hidasteita (kumpareita), paikassa ajetaan jopa 80km/h ja on kevyelle liikenteelle todella vaarallinen. Puut pois risteysalueelta. Sovittu virallisestikin saaren keskiosan asukkaiden yhteisvirkistysalueeksi. Muodostunut laittomaksi pysäköintipaikaksi. Palautettava viheralueeksi ja pysäköinti kiellettävä (alue 42). 6 AURAUS JA LIUKKAUDEN TORJUNTA ON HOIDETTU HUONOSTI SEURAAVILLA KADUILLA Iso lumivalli aina pihan edessä. Jalkakäytävien auraus huonoa jos paljon lunta. Kiinteistöjen eteen jää aurattaessa lumivalli vaikeuttamaan kulkua. Kuusisaaren pyörätie + jalkakäytävä. Liikaa aurataan ja hiekoitetaan. Pyörätie ja jalkakäytävät, ei ajoväylät. Vieressä olevilla kevyenliikenteen reiteillä. 8 SUUNNITTELUALUEELLA ON RIITTÄVÄSTI LEIKKI- JA TOIMINTAMAHDOLLISUUKSIA LAPSILLE Kuusisaaressa ei yhtään leikkipaikkaa lapsille. Tiivistämisrakentamisen jälkeen erityisesti. 9 SUUNNITTELUALUEEN METSIIN PITÄISI JÄTTÄÄ NYKYISTÄ ENEMMÄN LAHOPUUTA JA TI- HEIKKÖJÄ Alueella on aivan liikaa lahopuita ja tiheikköjä jo nykyisellään. Enemmän lahopuita, mutta ei pusikkoja. Avoimien näkymien vaaliminen. Tämänlaisen alueen kuvaan ei kuulu ryteiköt, vaan siistit puistot hoidettuina.

5 Taloustutkimus Kyselypalautetta 5 (10) 10 KEVYEN LIIKENTEEN REITIT OVAT ENIMMÄKSEEN RIITTÄVÄN TASAISIA JA HELPPOKULKUI- SIA KAIKKIEN KÄYTTÖÖN Jalkakäytävät kasvaneet umpeen nokkosista, jotka raapivat rattaassa istuvan lapsen poskia. Pahinta ovat pyöräilijät, jotka ajavat hurjaa vauhtia alueen 13 rantaa, joka ei ole pyörätie. Pyöräilijät aiheuttavat vaaratilanteita käyttämällä jatkuvasti kiellettyjä kävelyteitä. Portit kuntoon! Pyörätieliikennemerkit puutteellisia koko Lehtisaaren alueella, mikä vaikuttaa muiden ryhmien liikkumiseen alueella. Vesi seisoo ja pensaat, nokkoset yms. Rehottavat. 11 SUUNNITTELUALUEELLA ON VAIKEAKULKUISIA JALKAKÄYTÄVIÄ JA PYÖRÄTEITÄ SEU- RAAVISSA KOHTEISSA Fillaristit ajavat jalkakäytävillä. Kuusisaarentien risteys. Kuusisaarentien silta. Lehtisaarentien rannan pyörätie puuttuu listasta - alikulku Kuusisaaresta vaarallisen matala. Lehtisaaressa oleva pyörien kielto on hyvä säilyttää siellä missä se on nytkin kielletty. Silloin jalankulkijat voivat turvallisesti kulkea sillä alueella. Otaniemen sillan lähellä oleva tunneli täyttyy helposti vedestä --> kulkukelvoton. Pyörätie loppuu kun tullaan etelästä risteykseen. Sateella suuria lätäköitä/mutaa. Talojen välissä usein soraa jalkakäytävällä. 13 KOEN TURVATTOMUUTTA ALUEEN SEURAAVISSA KOHTEISSA Ahdas alikulkutunneli + pohjalle kasaantuu vettä. Pyöräilijät ja jalankulkijat liian kapealla ja mutkaisella väylällä. Ajonopeudet liian suuria, töyssyjä tarvitaan. Alikulkutunneli Kuusisaarentien ali aivan suunnittelualueen länsireunalla. Autoilijat eivät näe pyöräilijöitä, jotka tulevat oikealta kallion takaa. Autolla tulo Krogiuksentie/ Kuusiniementie. Bussipysäkit ja pyörätie. Didrichsen-museon kyltti estää näkyvyyden Kuusisaarenpolulta käännyttäessä. En koe turvattomuutta Kuusisaaressa. En koe turvattomuutta missään. En koe turvattomuutta.

6 Taloustutkimus Kyselypalautetta 6 (10) Hiidenkiukaantien jälkeinen osuus Kaskisaareen päin on huonosti valaistu. Huonot kevyenliikenteenväylät. Isot "koirankokoiset" varikset, jotka hyökkäävät. Jalankulku/pyörätie tulisi olla eri puolilla. Nyt pyörät tulevat niin kovaa, että jatkuvasti törmäysvaara. Liikennevalojen puuttuminen risteyksissä Kuusimäentiellä. Jäiset tiet talvella - ei tarpeeksi hiekoitusta. Kaikki hoidettujen puistoalueiden umpeenkasvu. Isoja koivikoita, jotka etenkin syksyllä pimentävät valaistusta. Etenkin alue välillä urheilukentän ympäristö pöheikköä. Ei pelottava tai turvaton, mutta raskas ja synkkä. Kalkkipaaden puiston rehevöitynyt aluskasvillisuus ja liian tiheä puusto pimentävät liiaksi maisemaa, sekä aiheuttavat näin turvattomuutta kadun liikkujille. Kevyenliikenteen reitin eteläisin osa talvisin hyvin pimeä. Kuusisaarenpolulta Kuusisaarentielle museon mainoskilpi estää näkyvyyden oikealle. Kuusisaarenpolun ja Kuusisaarentien risteysalue vaarallinen. Kuusisaarentien alikulkutunneli (huonosti valaistu). Kuusisaarentien alittava tunneli (länsireunalla). Kuusisaarentien bussipysäkki Espooseen päin estää näkyvyyden kun tulee bussista ulos. Lehtisaarentien ja Hiidenkiukaantien väliset portaat osittain lahoamassa ja näkyvyys - huono valaistus Hiidenpolku. Lehtisaarentietä pidetään päätienä. Kuitenkaan näin ei ole ja se aiheuttaa vaaratilanteita usein. Lehtisaari on erittäin turvallinen. Liian tiheä puusto, osa lahoja. Liian varomattomasti ja lujaa ajavat pyöräilijät eivät tajua kuinka vaarallisiin tilanteisiin he ajautuvat erityisesti ajaessaan kadulla kohdalla. Pitäisi olla erillinen päällystetty pyörätie. Liikekeskuksen huoltoaseman ja Lehdesniityntie 3:n välinen hiekkatie huonosti valaistu. Liikenne, risteykset. Liikenne. Liikenteen määrä + korkea ajonopeus. Liukkaus talvella. Luontopolut liian pimeitä. Miksi mummojen pitää tuppautua pimeisiin metsiin? Mopoliikenne. Mutka Pyhän Laurin tien jälkeen (huono näkyvyys). Otaniemestä tunnelin kautta tullessa pimeällä. Paikkahan on oikea "herran kukkaro", ei turvaton missään mielessä.

7 Taloustutkimus Kyselypalautetta 7 (10) Pitäisi olla liikennetunnistin kadun länsipäässä. Pääkadun liikennevalo palvelee vain jalankulkijoita. Uusi suunnittelu? Polkupyöräilijöiden kova vauhti tunnelissa ja leikkipuiston lähellä. Polkupyörällä ajo jalkakäytävällä, ei riittävää merkkausta --> nopeusrajoitusta 40 km/h ei noudateta. Punkkien lempipaikka (15). Pyöräilijät ajavat holtittomasti. Pyöräilijät ajavat liian nopeasti alueilla, joissa pyöräileminen ei ole sallittua. Pyöräilijät ja jalankulkijat samalla tiellä. Pyöräilijät jalkakäytävillä, pyörätie puuttuu, jalankulkijoita kohtuullisesti. Pyöräilijät jalkakäytävillä. Jalkakäytävät merkattava selvästi ja puiden oksat katkaistava liikennemerkkien edestä. Pyöräilijät ajavat liian lujaa alamäkeä jalkakäytävillä. Pyöräilijät käyttävät jalankulkijoille varattuja polkuja. Portit rikottu tai sotkettu, kukaan ei korjaa. Pyöräilijät. Pyöräilijät. Pyöräily jalankulkijoille varatuilla teillä. Pyöräily jalankulkupolulla. Pyörätie pois Kuusisaarentien Kuusitorpantien kohdalta. Vaarallinen risteys. Risteyksien turvallisuus. Risteys 29/32 - pensaikko, yllättäen eteen ilmestyvät ja kovaa polkevat pyöräilijät ja autoliikenne. Risteys Kuusisaarentie - Krogiuksentie 4 hankala tulla autolla sivutieltä (auto-/pyöräliikenne). Ehdotus: ryhmityskaista Kuusisaarentielle idästä tultaessa/ risteyksen kehittäminen (liikennevaloja ei välttämättä tarvitse). Runsas liikenne, ajetaan paljon päin punaisia. Sekava jalankulku/pyöräliikenne järjestely. Talvella liukasta. Talvihoidon puute ja liukkaus. Tunneli, joka alittaa Kuusisaarentien Lehtisaaressa. Uimarannan sivuitse kävelytie, jota pyöräilijät käyttävät holtittomasti pyöräilykiellosta huolimatta. Umpeen kasvanutta risukkoa, paljon lahoja ja vaarallisia puita. Vaarallisia koiria liikkuu aika-ajoin. Viheralueella 15 rannalla kulkevalla kävelytiellä, johon pyöräilijät tulevat huonon merkinnän vuoksi. Samoin alueella 13 osalla, jossa ei saa ajaa. MUU PALAUTE Autottomille lehtisaarelaisille palveluita!! Kadut, viheralueet ja maisemat kunnossa, mutta maitopurkille kertyy liikaa kilometrejä. Lehtisaaren ostarin kauppa olisi tärkeä. Liian vaikea vanhalle.

8 Taloustutkimus Kyselypalautetta 8 (10) Toivoisin vielä, että talomme (Lehdesniityntie 3J) ja leikkipuiston välistä kaadettaisiin liian tiheä ja huonokuntoinen puusto - kuolleita ja rumia kuusia. Toivon, että koirapuiston rakentamisesta aikanaan tehtävään päätökseen eivät vaikuta "koirattomien" henkilöiden mielipiteet koirapuiston mahdollisesta tarpeellisuudesta. Valitettavasti olin määräajan umpeutuessa kuukauden matkoilla. Toivon silti, että mielipiteestäni on apua asuma-aluettani uudistettaessa ja kehitettäessä. SÄHKÖPOSTITSE SUUNNITTELIJOILLE TULLEET PALAUTTEET: (KOIRA-AITAUS) Hei. Saimme kotiimme jokin aika sitten Lehtisaariseuran toimittaman Saaristolais-lehden ja lehden etusivulla oli maininta koirapuiston mahdollisesta sijoittamisesta Lehtisaari-Kaskisaari sillan viereen. Me asumme Kaskisaarentie 2:ssa ja vastustamme koirapuiston sijoittamista lehtisaarelaisten näkökulmasta etäisimpään paikkaan. Tietääkseni Kaskisaaressa on alle viisi taloutta, joissa on koira ja Lehtisaaressa & Kuusisaaressa koiratalouksia on selkeästi enemmän. Mielestäni koirapuiston tulisi olla keskeisellä sijainnilla samalla tavoin kuin kirkonkin. Esimerkiksi lauttasaaressa on löydetty hyvä keskeinen paikka koirapuistolle kirkon viereisestä puistosta. Tuo puisto palvelee lauttasaarelaisia koiranomistajia mainiosti, sijainti on keskeinen ja paikalle ei tarvitse tulla autolla. Lehtisaaren kirkon vieressä on samalla tavoin hyviä keskeisiä paikkoja, joista voisi rajata koirille oman alueen. Samalla seudulla on myös aidattu lasten leikkipuisto ja näin ollen perheet joissa on lapsia & koiria voisivat helposti viettää aikaa samalla alueella eikä koiria tarvitsisi kuljettaa autolla koirapuistoon. Kaskisaaren sillan viereen saatettaisiin joutua tulemaan autoilla ja näin lisättäisiin autoilua aivan turhaan. Mirkka Laukkanen (entinen Lehtisaariseura ry:n sekä paikallisen Hiidet ry:n hallituksen jäsen) Kaskisaarentie Helsinki (LEHTISAAREN SUUNNITELMAT) Raimo Hämäläinen, kiitos postista! Liitämme tekstin käyttäjäkyselyn aineistoon. Moni esittämistäsi asioista on tarkoitus selvittää ensi vuonna aluesuunnittelun yhteydessä. Koska viestissä oli paljon pyöräilyasiaa, lähetän kopion kaupunkisuunnitteluvirastoon Marek Salermolle, jonka vastuulla ovat liikennesuunnitteluosaston pyöräilyasiat. Kopion saavat myös rakennusviraston ylläpitotoimiston puistovastaava Pekka Engblom ja ylläpitoinsinööri Tommi Juntunen.

9 Taloustutkimus Kyselypalautetta 9 (10) Muut asiat vaativat harkintaa, mutta koirakielto Lehtisaaren länsirannalla on nykyisen järjestyslain mukainen ainoastaan uimarannalla. Kaisu Ilonen -----Alkuperäinen viesti----- Lähettäjä: Raimo P Hamalainen [mailto:raimo@cc.hut.fi] Lähetetty: 7. lokakuuta :35 Vastaanottaja: Ilonen Kaisu; Jylhänlehto Marko; Holstein Markus Kopio: AC Pakarinen Aihe: Lehtisaaren suunnitelmat HEI KAIKKI KAUPUNGIN JA ASUKASYHDISTYKSEN IHMISET, ON OIKEIN HAUSKAA,ETTÄ ASUKKAIDEN MIELIPITEITÄ KYSELLÄÄN.TÄYTIN KAAVAKKEEN, MUTTA LAITAN VIELÄ AJATUKSIANI NÄIN SÄHKÖPOSTITSE,KOSKA KAAVAKE EI OIKEIN TARJONNUT KOKONAISKUVAN ANTA- MISEN MAHDOLLISUUTTA. ASUN KASKISAARESSA JA TÄÄLLÄ KÄYTÄN AUTOA,PYÖRÄÄ,KÄYN JUOKSULENKEILLÄ SEKÄ KALASTAN.KATSON SIIS ALUETTA MONILLA SILMIN. PYÖRÄILY NYKYAIKANA KAUPUNKIKIN YMMÄRTÄÄKSENI PYRKII TULEMAAN PYÖRÄILYÄ.OTANIEMEN OPISKELU JA TOI- MISTOALUEEN VUOKSI LEHTISAAREN LÄPI TULEE MERKITTÄVÄ POLKUPYÖRÄILIJÖIDEN REITTI NIIN LAUT- TASAARESTA KASKISAAREN KAUTTA KUIN KUUSISAAREN SUUNNASTA.JÄLKIMMÄISESTÄ SUUNNASTA PYÖRÄVÄYLÄ ON MELKO SELKEÄ VAIKKA KOLKKO KUN SE MENEE TIEN VIERESSÄ.KASKISAARESTA PÄIN TULTAESSA REITIT OVAT VAARALLISIA JA SEKAVIA. ONGELMIA: -LAUTTASAARESTA KASKISAAREEN TULEVAN SILLAN PÄÄSSÄ OLEVA VERÄJÄ ON ERITTÄIN VAARALLINEN PAIKKA KUN KUMMASTAKIN SUUNNASTA ALAMÄKEEN TULEVAT PYÖRÄILIJÄT AHTAUTUVAT SAMAAN PIENEE RA- KOON JA USEIN SIINÄ VÄLISSÄ ON VIELÄ JALANKULKIJA TAI KOIRA REMMISSÄ RATKAISU: VERÄJÄ TULEE POISTAA.JOS KULKUESTE AUTOILLE VÄLTTÄMÄTTÄ TARVITAAN NIIN JONKINLAINEN KAADET- TAVA PYLVÄS SILLAN ALKUUN OLISI VARMAAN MAHDOLLINEN. (SILTAA KÄYTTÄÄ NYT MOPOAUTO,JOKA KIERTÄÄ VERÄJÄN NURMIKON KAUTTA.TÄHÄN RIKKURIIN AUTTAISI VARMAAN POLIISI,JOKA KIERTELEE SAA- RESSA ). -LEHTISAAREN KESKELLÄ PAIKKA,MISSÄ PYÖRÄTIE ALKAA JA MENEE LÄNTEEN PÄIN, ON ERITTÄIN VAA- RALLINEN LIITTYMÄ. SIINÄ ON ALAMÄKI JA HUONO NÄKYVYYS NIIN AUTOILLE KUIN PYÖRILLE JA PYÖRÄT JOUTUVAT KÄÄNTYMÄÄN TIEN POIKKI. - OSA PYÖRÄILIJÖISTÄ KÄYTTÄÄ LEHTISAARENTIEN KATUOSUUTTA, JOKA ON HYVIN KAPEA.SIINÄ ON JYRKKÄ KAARTUVA MÄKI TALON NUMERO 14 KOHDALLA. PYÖRÄILIJÄT AJAVAT SEN AIVAN LIIAN LUJAA JA AUTOILIJANA OLEN USEIN KAUHUISSANI TILANTEISTA,JOITA SYNTYY. -SYYSSATEILLA,JOTKA JUURI OVAT ALKAMASSA OVAT PYÖRÄILIJÄT TODELLISESSA VAARASSA KUN AUTOI- LIJAT EIVÄT HEITÄ NÄE. RATKAISU: PYÖRILLE TEHTÄVÄ OMA SELKEÄ REITTI.LEHTISAAREN LÄNSIRANNAN POLKU TULEE LEVENTÄÄ ETELÄOSAL- TAAN NIIN,ETTÄ SILLE MAHTUU PYÖRÄILIJÄTKIN (NYTHÄN KÄYTÄNNÖSSÄ SIITÄ KUITENKIN KULKEE SUU- RIN OSA PYÖRÄILIJÖISTÄ KOSKA HE VÄLTTELEVÄT EM. VAARAPAIKKOJA). LISÄKSI VOISI OLLA HYVÄ LEVENTÄÄ LEHTISAARENTIEN REUNAN JALKAKÄYTÄVÄT KOKO KADUN MITALTA NIIN,ETTÄ SIIHEN SYNTYISI TILAA MYÖS PYÖRÄILIJÖILLE,JOTKA KULKEVAT KUUSISAARI-LAUTTASAARI VÄLIÄ. TALVIAURAUS

10 Taloustutkimus Kyselypalautetta 10 (10) AURAUS OLI VARSINKIN VIIME TALVENA TÄYSIN ALA-ARVOISTA ERITYISESTI KASKISAARESSA.KUN PIDE- TÄÄN MIELESSÄ ETTÄ YLLÄKUVATTUA PYÖRÄLIIKENNETTÄ ON MYÖS PALJON TALVELLA OLI LIIKENNETURVAL- LISUUS TODELLA VAARANNETTU.PYÖRIÄ JA KÄVELIJÖITÄ VARTEN TULISI LÄNSIRANNAN POLKU AURATA TAL- VISIN. KUUSISAARENTIELLÄ TAPAHTUU AIVAN LIIAN USEIN NIIN ETTÄ KADUN LUMET AURATAAN ENSIN JALKAKÄYTÄVÄ-PYÖRÄTIELLE ODOTTAMAAN MYÖHEMPÄÄ AURAUSTA. KOIRANULKOILUTTAJAT LEHTISAARESSA ON PALJON KOIRIA JA USEIN KAKSI KOIRANOMISTAJAA SEURUSTELEE RANTAPOLULLA JA ANTAA KOIRIENSA OLLA 5M PITKÄN REMMIN PÄÄSSÄ SIIS KÄYTÄNNÖSSÄ TEHDEN NÄKYMÄTTÖMÄN ANSAN NIIN PYÖRÄILIJÖILLE KUIN LENKKEILIJÖILLE,JOITA ALUEELLA ON MYÖS PALJON. RATKAISUKSI MINULLE SOPISI KOIRAKIELTO LÄNSIRANNAN POLULLA NIIN ETTÄ KOIRAT SUOSISIVAT ITÄ- RANNAN POLKUA.PUSIKOITUVAAN KESKIOSAN METSÄÄN VOISI TEHDÄ PIENIÄ KOIRAVÄELLE SOPIVIA HIEK- KAPOLKUJA,ETTEI KOIRIEN TARVITSISI OLLA LENKKI/PYÖRÄREITILLÄ.ITÄRANNAN POLUN VALAISEMINEN AUTTAISI ASIAA MYÖS. PAIKALLISLEHDESSÄMME EHDOTETTIIN KOIRA-AITAUSTA KASKISAAREN SILLAN KUPEESEEN.TÄMÄ ON HUONOIN MAHDOLLINEN PAIKKA SILLE, KOSKA SILLOIN ALUEEN RUHALLISIN JA MAISEMALLISESTI KAUNEIN ALUE TULISI LEVOTTOMAKSI JA PARKKIPAIKKA HOUKUTTELISI LISÄÄ KOIRANOMISTAJIA AUTOILLAAN (VARMNASTI MYÖS ESPOOSTA) KAPEALLE LEHTISAARENTIELLE.PAIKKA ON AIVAN LIIAN KAUKANA MYÖS KUUSISAAREN ALUEEN KOIRANOMISTAJILLE KÄVELLEN TULTAVAKSI. YKSI MAHDOLLINEN PAIKKA OLISI OTANIEMEN SILLAN KUPEESSA LENTOPALLOKENTÄN TAKANA JA TOINEN EHKÄ PARAS OLISI KUUSISAAREEN MENEVÄN SILLAN JA TIEN LÄHISTÖLLÄ. VENEET: SAARESSA EI KAI OLE YHTÄÄN LAILLISTA LAITURIA KUN KIRKON VÄKI EI HYVÄKSY NIITÄ.VENEITÄ ON SIELLÄ TÄÄLLÄ.OIKEASTAAN ON IHAN KOTOISTA ETTÄ RANTOIHIN ON VEDETTY SOUTUVEITÄ SILLOIN KUN NE OVAT SIISTISTI. NYT OSA ON KUITENKIN JÄÄNYT PYSYVIKSI ROMUIKSI LOJUMAAN. OTANIEMEN JA KUUSISAAREN SILTAPENKEREIDEN KOHDALLE SAISI HELPOLLA SIISTIN LOIVENNETUN RANNAN HIEKKAA TUOMALLA, JOSSA IHMISET VOISIVAT PITÄÄ SOUTUVENEITÄÄN.EHKÄ SAMALLA SYNTYISI JOITAKIN PERÄPOIJUPAIKKOJA PIENILLE PERÄMOOTTORIVENEILLE. MUUTA: -UIMARANNAN KOHDALLE METSÄÄN PITÄISI LISÄTÄ VÄLJYYTTÄ JA PENKKEJÄ.RISUKKOA POIS JA SE ILMOITUSTAULU SIISTISTI PYSTYYN. -AUTOJEN METSÄSSÄPYSÄKÖINTI LAHTISAARENTIE 14 KOHDALLA KURIIN. SAMASSA KOHDASSA ON VUOSIA OLLUT VAARALLISEN ISOT TUKKIKASAT MÄTÄNEMÄSSÄ. NE OVAT RUMIA JA LAPSILLE VAARAKSI. - OTANIEMEN SILTAA ENNEN JUURI KAI ESPOON PUOLELLA ON KADULLA MELKEIN PYSYVÄSTI VALTAVA LÄTÄKKÖ.SIINÄ KASTUVAT KÄVELIJÄT JA SEN VÄISTELY AIHEUTTAA VAARATILANTEITA PYÖRÄILIJÖILLE.JOS OLETTE YHTEYDESSÄ ESPOOSEEN NIIN SANOKAA HEILLE SAMALLA SILLAN TOISELLA PUOLELLA BUSSIPYSÄKIN KOHDALLA OLEVASTA IKUISESTA LAMMIKOSTA. YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN, RAIMO PROFESSOR RAIMO P. HAMALAINEN SYSTEMS ANALYSIS LABORATORY HELSINKI UNIV. OF TECHNOLOGY, P.O.BOX 1100, FIN HUT, FINLAND TEL. INT , FAX. INT , CELL. INT , RAIMO@HUT.FI,

Yleistä. Tiedonkeruuaika Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä 232

Yleistä. Tiedonkeruuaika Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä 232 Lehtisaari-Kuusisaari-Kaskisaari i i i K i käyttäjäkysely 009 1 Yleistä Tiedonkeruuaika 7.9.-1.10.009 Kyselylomakkeen y jakelu kaikkiin alueen talouksiin Vastauksia saatiin yhteensä Kyselyalue Lehtisaari,

Lisätiedot

Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 2010

Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 2010 Puotila-Vartioharju käyttäjäkysely 0 1 Yleistä Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä 8.8.-.11.0 00 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 68 - Otantakyselyyn saatiin

Lisätiedot

Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä hengen otanta

Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä hengen otanta Katajanokka-Kruunuhaka K k käyttäjäkysely 010 1 Yleistä Tiedonkeruuaika kirjekyselyssä 1.9.-1.11.010 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 8 - Otantakyselyyn

Lisätiedot

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012 Ryhmätyöt Ryhmä 1 Kulkusiltoja Ylöjärven puolelle Nykyinen kadunvarsipysäköinti on liian ahdas Runkokadun mutkassa Pysäköintilaitos parantaa

Lisätiedot

KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto. Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010

KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto. Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010 KYSELY: Kivistön alueen katuverkoston nykykunto Katukohtaiset asukaspalautteet 15.4-15.5.2010 Kannistontie 1/3 Tiessä on keväisin routavaurioita hulevesiviemäreiden kohdalla. Routavauriot aiheuttavat sietämättömän

Lisätiedot

Tiedonkeruuaika hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 255

Tiedonkeruuaika hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 255 Pasila käyttäjäkysely 009 1 Yleistä Tiedonkeruuaika 1.10.-11.1.009 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely y Vastauksia saatiin yhteensä 55 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 8 (%)

Lisätiedot

LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto

LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto KÄYTTÄJÄKYSELY LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009, katu- ja puisto-osasto Ajatuksia Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Kaskisaaren katu- ja viheralueiden kehittämiseksi avoin palaute Taloustutkimus Oy, Pauliina

Lisätiedot

Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23

Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23 EK-ARTU -hanke Arjen turva kysely Miehikkälä: Alue 1 Vastaajia 23 Miehikkälän kirkonkylä: Miehikkälä 12, Saivikkala 11 7.2.2013 1 Taustatietoja vastaajista (23) Naisia vastaajista 14 Miehiä vastaajista

Lisätiedot

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011

2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely kysely 2010 - kokonaistulokset 15.6.2011 Pihlajamäen, Pihlajiston ja Savelan Kerrokartalla-kysely 2010 Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 YLEISTEN TÖIDEN LAUTAKUNTA 15.3.2011 HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA Ko/2 1 2 LEHTISAARENTIE, NRO 29745/1, PAPINPÖYDÄNKUJA JA LP- ALUEET, NRO 29746/1, LEHDESNIITYNTIE, NRO 29747/1 JA KUUSISAARENTIE, NRO 29817/1, KATUSUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN,

Lisätiedot

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 285

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 285 Etelä-Vuosaaren käyttäjäkysely 009 ..-8.6.009 Yleistä 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 85 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 7 () - Digium-kyselyyn

Lisätiedot

Siltamäki, Suutarila, Tapulikaupunki, Töyrynummi ALUESUUNNITTELU yhteenveto asukaskyselystä 10/2006, rakennusvirasto, Virpi Vertainen

Siltamäki, Suutarila, Tapulikaupunki, Töyrynummi ALUESUUNNITTELU yhteenveto asukaskyselystä 10/2006, rakennusvirasto, Virpi Vertainen Siltamäki, Suutarila, Tapulikaupunki, Töyrynummi ALUESUUNNITTELU yhteenveto asukaskyselystä 10/2006, rakennusvirasto, Virpi Vertainen Suutarilan aluesuunnittelualueeseen kuuluvat Siltamäen, Suutarilan,

Lisätiedot

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS

-O KE01' KAUPUNKI KIRJALLINEN MUISTUTUS Juhani ja Leea-Liisa Axelsson KE01' KAUPUNKI =r G ilii?t `l p a k ' ' k e s k u s -O1-2017 Kemin kaupunki Tekni nen lautakunt a Val takatu 26 94100 Kemi KIRJALLINEN MUISTUTUS 31.12.2016 KIRJALLINEN MUISTUTUS

Lisätiedot

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely

Yleistä hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Puistola-Heikinlaakson iki l k käyttäjäkysely 009 Yleistä 3..-8.7.009 1000 hengen otanta Samaan aikaan Internetissä Digium-kysely Vastauksia saatiin yhteensä 339 - Otantakyselyyn saatiin vastauksia 30

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen

Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely. Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Esteettömyyskartoituskyselyn 2018 tuloksien esittely Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen Taustaksi Esteettömyyskartoituskysely toteutettiin 2.5.- 31.5.2018 välisenä aikana Kyselyn tavoitteena on osaltaan

Lisätiedot

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu OHJE RASTEILLE: Mieti vastauksia rastien kysymyksiin itseksesi. Kirjaa ajatuksesi kustakin rastista sille varattuun kohtaan, voit myös piirtää tai kirjoittaa karttakuviin. Vastausta voit tarvittaessa jatkaa

Lisätiedot

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun Kerro kartalla -kysely 2013 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta

Lisätiedot

Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset

Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset Kulosaaren ja Mustikkamaan Kerro kartalla -kysely 2014 kokonaistulokset Suunnittelualueen kartta Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerro kartalla -kyselyssä on annettu palautetta Kulosaaren

Lisätiedot

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU

NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 43 NÄSIJÄRVEN RANTA VÄLI SAHANTERÄNKATU - ENQVISTINKATU 44 Kevyen liikenteen reittitarkastelu välillä Sahanteränkatu Enqvistinkatu 1. Työn sisältö ja tarkoitus Reitti alkaa Sahanteränkadun päästä ja päättyy

Lisätiedot

Suojatie päättyy nurmikolle

Suojatie päättyy nurmikolle 1 Hei, edustan Hornhattulan asukasyhdistystä ja lähestyn aiheella joka liittyy Hornhattulan liikenneturvallisuuden parantamiseen. Kaupunginvaltuutettu Jere Riikonen on ollut yhteistyössä asukasyhdistyksen

Lisätiedot

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Pidä pelivaraa JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Sisältö 3 Jalan ja pyörällä 4 Omilla teillä 5 Ajo pyöräkaistalla 6 Risteyksissä tarkkana 6 Opettele väistämissäännöt 7 Liikennemerkin mukaan 8 Kääntyvä väistää

Lisätiedot

Pyhtää: Alue 1 Vastaajia 12

Pyhtää: Alue 1 Vastaajia 12 EK-ARTU -hanke Arjen turva kysely Pyhtää: Alue 1 Vastaajia 12 Myllykylä 2, Siltakylä 10 7.2.2013 1 Taustatietoja vastaajista (12) Naisia vastaajista 8 Miehiä vastaajista 4 Vastaajien ikäjakauma Alle 15-vuotiaat

Lisätiedot

Saarela Marjo Johanna

Saarela Marjo Johanna Saarela Marjo Johanna Hilkka Virtanen Lähetetty: 9. maaliskuuta 207 4:4 Pyhällön puisto suunnitelma Oranssi luokka Hei, hyvä oli suunnitelma, mutta onko unohdettu seniorit, joita

Lisätiedot

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Asukaskyselyn tuloksia 11.1.2013

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Asukaskyselyn tuloksia 11.1.2013 Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat Asukaskyselyn tuloksia 11.1.2013 Kalvosarjan sisältö Taustatietoja kyselystä Liikennekäyttäytyminen Turvalaitteiden käyttö Liikenteessä

Lisätiedot

Kannanotto asemakaavan laajennukseen. Alueen katuverkko on erittäin huonossa kunnossa.

Kannanotto asemakaavan laajennukseen. Alueen katuverkko on erittäin huonossa kunnossa. 1 Pirkkalan kunta Kannanotto asemakaavan laajennukseen ympäristölautakunta Suupantie 11, 33960 Pirkkala Huovin-Lepomoision omakotiyhdistys ry Omakotiyhdistys käsitteli osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita.

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita. 12.3.2015 HOITOTASON MÄÄRITTELY 2015 1/5 Lumen poisto Aloitetaan, kun lunta on Aloitetaan, kun lunta on kertynyt enintään 3 cm. kertynyt enintään 5 cm. Aurataan ennen asuntokatuja. Polanteen poisto Polanteet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) 441 Gunillankallion alueen kadut, katusuunnitelmien hyväksyminen, Laajasalo HEL 2012-009067 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Gunillantien katusuunnitelman välillä

Lisätiedot

1000 TALVIHOITO: KADUT, TORIT, AUKIOT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, LINJA- AUTOPYSÄKIT, PYSÄKÖINTIALUEET Valmistelevat työt

1000 TALVIHOITO: KADUT, TORIT, AUKIOT, KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄT, LINJA- AUTOPYSÄKIT, PYSÄKÖINTIALUEET Valmistelevat työt Sivu 1 JOKELAN ALUEURAKKA 2O13 2O17 Tuusulan Jokelan alueurakkaa 2013 2017 koskevaan urakkatarjouspyyntöönne viitaten tarjoudumme suorittamaan urakassa esiin tulevia kokonaishintaan kuuluvia tehtäviä hinnoin

Lisätiedot

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät Lasten Parlamentti Tesoma-kävely 13.11.2012 PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät MITÄ MUUTTAISIT, MITÄ UUTTA? paikkoja, reittejä,

Lisätiedot

TERVEISIÄ SUUNNITTELIJOILLE

TERVEISIÄ SUUNNITTELIJOILLE 23.1.2015 TERVEISIÄ SUUNNITTELIJOILLE Yleiskaavaluonnoksen Hetki kriitikkona -tapahtumissa kirjoitettujen lappujen sisältö Kantakaupunki ja eteläinen Helsinki Info- ja näyttelykeskus Laituri 19.1.2015

Lisätiedot

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava

Kauhavan keskustan. tulisi mielestäsi pyrkiä säilyttämään ja kunnostamaan. mielestäsi matkailun tai virkistyksen kannalta kiinnostava Kuvaile Kauhavan keskustan unelmatilaa Miten kuvailisit Kauhavan nykyistä keskustaa Väljyys Viihtyisyys TurvallisuusMissä asumisen alueita kehittäisit Kauhavan keskustassa ja miten? Missä olisi hyvä sijainti

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti antaa aloitteen kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti antaa aloitteen kunnanhallituksen valmisteltavaksi. JUVAN KUNTA Kunnanvaltuusto 52 01.10.2018 VALTUUSTOALOITTEET 1.10.2018 143/00.02/2018 KVALT 01.10.2018 52 (Asian valmistelija hallintojohtaja Antti Kinnunen, puh. 0400 121 261) Juvan Kristillisdemokraattinen

Lisätiedot

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma

Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma 13.5.2015 Toppelundinpuiston lähiympäristösuunnitelma Tarkastelualue Tarkastelualue sijaitsee Espoon Haukilahdessa. Alue on pääosaltaan asemakaavan Toppelundinpuistoa, ranta-alueen nimi on Toppelundinranta.

Lisätiedot

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014

YHTEENVETO 1/3. Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koulukyselyn tulokset 29.9.2014 YHTEENVETO 1/3 Koulukysely suoritettiin 1. 19.9.2014 ja kysely onnistui erinomaisesti. Vastausmäärä oli 1299 kpl, mikä

Lisätiedot

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti 1 Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Kissanmaalla, Takahuhdissa, yms-kyselyn vastausten koonti (vastauksia yhteensä 504 kpl) Vastaajien määrä, ikä ja sukupuoli 160 Vastaajien

Lisätiedot

ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness

ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness ALPHA-PROJEKTI Instruments for Assessing Levels of Physical Activity and fitness Lähiympäristö ja siinä liikkuminen (pitkä kyselylomake) Tässä lomakkeessa kysytään käsityksiänne asuntonne lähiympäristöstä

Lisätiedot

Aika: 18.4.2013 klo 18.00-20.00 Paikka: Vantaan kaupungintalo, valtuustosali. Asematie 7, Vantaa.

Aika: 18.4.2013 klo 18.00-20.00 Paikka: Vantaan kaupungintalo, valtuustosali. Asematie 7, Vantaa. Tikkurilan alueneuvonpito Aika: 18.4.2013 klo 18.00-20.00 Paikka: Vantaan kaupungintalo, valtuustosali. Asematie 7, Vantaa. Tikkurilan alueneuvonpidossa käytiin keskustelua Tikkurilasta viiden eri teeman

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

Puumala. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma

Puumala. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma Puumala Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma 20.12.2013 Onnettomuusanalyysi Tarkastelussa käytettiin kunnan alueelta vuosina 2008-2012 poliisin tietoon

Lisätiedot

Hoidon periaatteet ja yksityiskohdat

Hoidon periaatteet ja yksityiskohdat TOISPUOLISENPUISTON JA SILAPUISTON HOITOSUUNNITELMA Yleistä Suunnitelma käsittää Raudikonkujan ja Raudikonkadun välisen sekä Silakadun ja Hussankadun väliset puistoalueet. Yleisellä tasolla suunnitelman

Lisätiedot

LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta

LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009 Helsingin kaupunki, rakennusvirasto, katu- ja puisto-osasto. Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta KÄYTTÄJÄKYSELY LEHTISAARI-KUUSISAARI- KASKISAARI 2009, katu- ja puisto-osasto Avoin palaute HELMI toiveita kohteesta Taloustutkimus Oy, Pauliina Aho Tammikuu 2010 Taloustutkimus Avoin palaute 2 (8) HELSINGIN

Lisätiedot

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli MUISTIO Projekti Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely ASUKKAAT 1. Lähtökohdat Päivämäärä 06/06/2013 Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI Harava-kyselyn tuloksia 1 Perustiedot Kysely oli avoinna 23.8.-9.9.2018 Vastanneita yhteensä 295 kappaletta isompi osa naisia (59 %) hieman

Lisätiedot

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti

Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti 1 Aluenopeusrajoituksen muutos ja liikenteen rauhoittamistoimenpiteet Viinikassan Nekalassa, yms-kyselyn vastausten koonti (vastauksia yhteensä 485 kpl) Vastaajien määrä, ikä ja sukupuoli Vastaajien ikä/sukupuoli

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Ka/2 11.12.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Ka/2 11.12.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) 566 Yleisten töiden lautakunnan lausunto Päivi Lipposen ym. valtuustoaloitteesta, joka koskee uuden koirapuiston perustamista Herttoniemeen HEL 2012-013810 T

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely, KOULULAISET Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Kommentti Hermannin rantatien, Työpajankadun ja Leonkadun katusuunnitelmaluonnoksista

Kommentti Hermannin rantatien, Työpajankadun ja Leonkadun katusuunnitelmaluonnoksista Helsingin Polkupyöräilijät ry KOMMENTTI PL 1301 00101 Helsinki www.hepo.fi 14.11.2014 Helsingin kaupunki Rakennusvirasto Juha Lahti juha.lahti@hel.fi Kommentti Hermannin rantatien, Työpajankadun ja Leonkadun

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016 ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016 YHTEENVETO 1/3 Asukaskyselyyn saatiin yli 2000 vastausta, pääosa vastaajista naisia ja iältään

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT. 1. Lähtökohdat. 2. Sukupuoli. Sukupuoli MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely, ASUKKAAT Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1

REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 REITTITARKASTELU - KESKUSTASTA ITÄÄN 1 KEVYEN LIIKENTEEN REITTITARKASTELUT KESKUSTASTA ITÄÄN - ESISELVITYS 1. Työn sisältö ja tarkoitus Keskustasta itään suuntautuva reitti kulkee Lapinniemestä Rauhaniementien

Lisätiedot

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä

MUISTIO. Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET. 1. Lähtökohdat. 2. Vastausten osuus kunnan oppilasmäärästä MUISTIO Projekti Kempeleen liikenneturvallisuussuunnitelma Liikenneturvallisuuskysely KOULULAISET Päivämäärä 06/06/2013 1. Lähtökohdat Kempeleen ja Lumijoen liikenneturvallisuuskysely toteutettiin internetissä

Lisätiedot

Nuorille olisi kiva saada jotain vapaa-ajan viettoon liittyvää aktiviteettia tai nuorisotiloja.

Nuorille olisi kiva saada jotain vapaa-ajan viettoon liittyvää aktiviteettia tai nuorisotiloja. Vastaanottaja: Päivämäärä: Kirjaamo_Lahti Renkomäen monitoimitalon kaavaluonnoksen mielipide 2. huhtikuuta 2019 14:18:03 Hei. Toivomme että alueen suunnittelussa parannettaisi turvalliseksi myös Lehtovuorentien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2012 1 (6) Yleisten töiden lautakunta Ka/5 08.05.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2012 1 (6) Yleisten töiden lautakunta Ka/5 08.05.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2012 1 (6) 245 Yleisten töiden lautakunnan lausunto Sanna Hellströmin valtuustoaloitteesta, joka koskee uusien ja laajojen koira-aitausten perustamista HEL 2012-002571

Lisätiedot

3 yms. Tässä on niin pimeä risteys vieläkin, että siinä vielä joku kolaroi tai lapsi jää auton alle.

3 yms. Tässä on niin pimeä risteys vieläkin, että siinä vielä joku kolaroi tai lapsi jää auton alle. Kommentie n määrä. Lumijoentien / Karintien liittymä (54) 54 autoilijoiden suuret ajonopeudet 2 ei noudateta liikennesääntöjä 2 Osa oppilaista oikaisee pyöräillessä risteysalueen yli, eikä käytä keskisaarekkeella

Lisätiedot

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ asukasyhdistyksen johtokunta 26.4.2011 asukasyhdistyksen vuosikokous 30.3.2011 asukasyhdistyksen yleinen kokous 28.10.2010 asukasyhdistyksen johtokunta 24.5.2010 asukasyhdistyksen

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 849/10.03.01.00/2013 390 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv historia Kaupunginvaltuusto 2.9.2013

Lisätiedot

Hirvensalmi. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma

Hirvensalmi. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma Hirvensalmi Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma 20.12.2013 Onnettomuusanalyysi Tarkastelussa käytettiin kunnan alueelta vuosina 2008-2012 poliisin tietoon

Lisätiedot

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI

TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kehittämisyhdistys Kalakukko ry RAKE-hanke Juankoskentie 7A 73500 Juankoski TIIVISTELMÄ KYLÄKYSELYSTÄ SEKÄ KYLÄPÄIVYSTYKSESTÄ KANGASLAHTI Kyselylomake postitettiin 13.2.2009 Kangaslahden kylän maanomistajille,

Lisätiedot

401 Avoin alue, helppokulkuinen 402 Puoliavoin alue, helppokulkuinen

401 Avoin alue, helppokulkuinen 402 Puoliavoin alue, helppokulkuinen Kasvillisuus Kasvillisuuden kuvaaminen on tärkeätä, koska se vaikuttaa suunnistajan kulkunopeuteen ja kartanlukuun. Kulkukelpoisuus riippuu metsän rakenteesta (puulaji ja tiheys) sekä maapohjan laadusta

Lisätiedot

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2 Viher-Nikkilä 00 A-36.115 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa SELOSTUS Suunnittelemamme alueen valintaan vaikuttivat monet tekijät. Päädyimme alueeseen, joka sijaitsee lähellä Nikkilän keskustaa ja

Lisätiedot

OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat

OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat 1 Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Liikennesuunnitteluosasto 25.8.2016 OHJE Ulkomainoslaitteiden sijoittaminen Helsingissä Liikenneturvallisuusnäkökohdat Johdanto Rakennusvalvontaviraston

Lisätiedot

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi

suurempi valoisampi halvempi helpompi pitempi kylmempi puheliaampi TEE OIKEIN Kumpi on (suuri) suurempi, Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) valoisampi kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) halvempi kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) helpompi

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1

Tehtävä 4: Kartta RYHMÄ 1 RYHMÄ 1 Tänne uutta asumista Tänne uutta asumista Säilytettävä luonnonmetsä Monitoimipuisto Säilytettävä ympärivuotinen kenttä Ostari uusitaan (nykyinen on ruma, levoton, pelottava) Korotetaan 3-kerroksisia

Lisätiedot

Töölön ja Kampinmalmin aluesuunnitelman työpajatilaisuus. 1 Tilaisuuden runko. Aika 2.9.2015 klo 16.00 20.00. Paikka. Läsnä.

Töölön ja Kampinmalmin aluesuunnitelman työpajatilaisuus. 1 Tilaisuuden runko. Aika 2.9.2015 klo 16.00 20.00. Paikka. Läsnä. Muistio 1 (6) Töölön ja Kampinmalmin aluesuunnitelman työpajatilaisuus Aika 2.9.2015 klo 16.00 20.00 Paikka Info- ja näyttelytila Laituri Läsnä Anu Kiiskinen Olli Haanperä Tarja Lahin aluesuunnittelija

Lisätiedot

Vastaaijen liikkuminen ( max. 2 kulkutapaa)

Vastaaijen liikkuminen ( max. 2 kulkutapaa) !"# "" $%$%%$&' Kysely avoinna 5.4. - 5.5.2009 Vastaaijen liikkuminen ( max. 2 kulkutapaa) Vastauksia yhteensä: 560 kävellen 4 46 78 polkupyörällä 32 27 364 mopolla/moottoripyörällä 7 24 6 henkilöautolla

Lisätiedot

HCR 2013 Kaupunkimittausosasto, Helsinki 019/2013

HCR 2013 Kaupunkimittausosasto, Helsinki 019/2013 HCR 2013 Kaupunkimittausosasto, Helsinki 019/2013 Course measurement data sheet Course name: HCR tarkistusmittaus Date: 19.5.2013 Measurer: Kari Ristanen Time: 15:18 start 18:25 end Temperature: 22 20

Lisätiedot

Tehdashistorian elementtejä

Tehdashistorian elementtejä Tehdashistorian elementtejä Vanhaa paperitehtaan esineistöä otetaan talteen ja säilytetään tulevaa käyttöä varten. Esineet voidaan käyttää osana ympäristörakentamista tai paperitehtaan uutta sisustusta.

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 390 15.12.2014 Asianro 849/10.03.01.00/2013 9 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista historia

Lisätiedot

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet.

Nurmijärven liikenneturvallisuuskysely. Maastokäyntikohteet. Maastokäynnin 8.4.2010 kohteet: de-ehdotuksen lyhenne: alautteen : K = kevyen liikenteen väylä Asukas- A = U-ELY:n liikenneturvallisuusaloitteet L = kyselyn K = asukaskysely N = nopeusrajoitus palaut-

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48

käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48 käihmiset.dgn 08.06.2006 11:50:48 TURVALLINEN LIIKKUMINEN LÄHIYMPÄRISTÖSSÄ kysely Iisalmen kaupungin ikäihmisille 2006 Kyselyn yhteenveto 22.3.2007 Ongelma Ongelmapaikka Toimenpide Vastuutaho Ongelmakohteen

Lisätiedot

Mäntyharju. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma

Mäntyharju. Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma Mäntyharju Onnettomuustarkastelun ja kyselyn tulokset sekä liikenneympäristön parantamissuunnitelma 20.12.2013 Onnettomuusanalyysi Tarkastelussa käytettiin kunnan alueelta vuosina 2008-2012 poliisin tietoon

Lisätiedot

Supported by the European Union in the framework of the Health Programme 2008-2013. The views expressed herein can in no way be taken to reflect the

Supported by the European Union in the framework of the Health Programme 2008-2013. The views expressed herein can in no way be taken to reflect the Supported by the European Union in the framework of the Health Programme 2008-2013. The views expressed herein can in no way be taken to reflect the official opinion of the European Union. TYÖMATKAPYÖRÄILYN

Lisätiedot

TYÖPAJATILAISUUS. Kooste työpajasta Ravintola Savonia

TYÖPAJATILAISUUS. Kooste työpajasta Ravintola Savonia TYÖPAJATILAISUUS Kooste työpajasta Ravintola Savonia 22.11.2018 TYÖPAJATYÖSKENTELY Osallistujia oli ilmoittautunut etukäteen 56 hlö Osallistujat jaettiin teemojen mukaisesti kuuteen ryhmään Ryhmien teemat

Lisätiedot

KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET

KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET KATUJEN TALVIHOIDON LAATUVAATIMUKSET 2(12) SISÄLLYSLUETTELO Auraus: ajoradat... 3 Auraus: jalkakäytävät, kevyen liikenteen väylät, laatukäytävät... 4 Sohjon poisto: ajoradat, kevyen liikenteen väylät...

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KORPILAHDEN SATAMAN LEIKKIPUISTO VIHERRAKENNUSSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 29.01.2010 YMPÄRISTÖSUUNNITTELU HARJU- SOINI KY Ympäristösuunnittelu Harju-Soini Ky Sivu 1/5 YLEISTÄ Sito

Lisätiedot

Helsinginkadun itäpää (suunnitelma 2013-002235)

Helsinginkadun itäpää (suunnitelma 2013-002235) HELSINGIN POLKUPYÖRÄILIJÄT RY KOMMENTTI 1 (5) PL 1301 00101 HELSINKI www.hepo.fi 30.9.2013 Helsingin kaupunki Kirjaamo Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki KOMMENTTI HELSINGINKADUN

Lisätiedot

Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari. RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen

Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari. RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen Reittianalyysi Osakilpailu 4 Rauma, Tarvonsaari 28.12.2014 RTM Anni Heikkonen & Henrik Väisänen K-1 Punainen reitti on hieman pidempi, mutta lähtö seuraavalle rastille on sujuvampi Sininen reitti on hieman

Lisätiedot

Ylläpito. Talvihoito. Viheralueiden hoito. Liikennealueiden hoito. Perusomaisuus. Puhtaanapito. Kalusteiden ja varusteiden hoito.

Ylläpito. Talvihoito. Viheralueiden hoito. Liikennealueiden hoito. Perusomaisuus. Puhtaanapito. Kalusteiden ja varusteiden hoito. Talvihoito Viheralueiden hoito Liikennealueiden hoito Perusomaisuus Puhtaanapito Kalusteiden ja varusteiden hoito Rakenteiden hoito Kunnossapito Talvihoidon erillistuote Ylläpito Erillistuotteet Kunnossa-

Lisätiedot

Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely kokonaistulokset

Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely kokonaistulokset Konalan ja Pitäjänmäen Kerrokartalla-kysely 2012 - kokonaistulokset Yleistä Tässä Helsingin kaupungin rakennusviraston Kerrokartallakyselyssä on annettu palautetta Konalan ja Pitäjänmäen alueelle. Kyselyyn

Lisätiedot

Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Asiakastyytyväisyyskysely

Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Asiakastyytyväisyyskysely Kiteen kaupunki Kesälahden Vuokratalot Oy 1 (6) Kiteen Kotitalot Oy ja KOY Kesälahden Vuokratalot asiakastyytyväisyyskysely Yhteenvetoraportti N=124 Julkaistu: 24.4.2014 Vertailuryhmä: Kesälahden Vuokratalojen

Lisätiedot

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja 7.8.2019 Kuukausimarkkinoilla 7.8.2019 asukkaiden esittämiä kommentteja Kuukausimarkkinoiden pisteestä Lahden kaupunkisuunnittelu oli mukana kuukausimarkkinoilla 7.8.2019. Kysyimme asukkailta, minkälaista

Lisätiedot

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun tarveselvitys

Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun tarveselvitys Jakomäen, Tattarisuon ja Tattariharjun tarveselvitys Tarveselvitys Osa aluesuunnitelmaa Koskee yleisiä alueita Kadut, torit, aukiot, puistot, metsät ja niityt Aluekokonaisuuden tarkastelussa Kartoitetaan

Lisätiedot

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset Liisi Ylönen Kaupunkisuunnitteluvirasto 16.3.2017 Millainen Maltsu? kysely Linkki kyselyyn Kysely toteutettiin syksyllä 2016 399 vastaajaa, 2146

Lisätiedot

Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016

Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016 SELOSTE Sivu 1 / 17 Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016 SELOSTE Sivu 2 / 17 Sisällys Rykäsyn kilpailuohjeet sekä reittiselosteet 2016... 1 Rykäsy... 3 Ilmoittautuminen... 3 Kilpailunumero...

Lisätiedot

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU ANTTILAN LÄHILIIKUNTAPAIKKA, ANSARITIE Anttilan uudella lähiliikunta-alueella on tekemistä kaikenikäisille, vauvasta vaariin. Avarassa leikkipuistossa on vauva-, lauta- ja ryhmäkeinu, kiipeilyverkko ja

Lisätiedot

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä. Klaukkalan koulu 30.1.

Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020. Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä. Klaukkalan koulu 30.1. Nurmijärven kuntastrategia 2014 2020 Asukastyöpaja I: maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö Nurmijärvellä Klaukkalan koulu 30.1.2014 Vaihe 1A. Osallistujia pyydettiin kertomaan, millaiset olisivat

Lisätiedot

Jalankulkija liikenteessä

Jalankulkija liikenteessä Jalankulkija liikenteessä Yhteystiedot: Selkokeskus Viljatie 4 C, 00700 Helsinki puhelin: 09-34809 240 faksi: 09-351 3975 sähköposti: selkouutiset@famr.fi Liikenneturva Sitratie 7, PL 29 00421 Helsinki

Lisätiedot

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n.

Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä. Yhteenveto kiinnostuksen kohteista - Vastausprosentti n. Yhteenveto Sundsbergin asukkaiden toivomuksista virkistysalueen käytöstä Vastauksia 72 kpl Toive Kiinnostuneita %-vastanneista 64 88,9 % 59 81,9 % 52 72,2 % Vene- kanoottilaituri 45 62,5 % 45 62,5 % 31

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

Liitteet: Valokuvat kulkuväylästä vuosilta 2009 ja 2011.

Liitteet: Valokuvat kulkuväylästä vuosilta 2009 ja 2011. 2 Vuonna 1990 vahvistetussa asemakaavassa Pekosenpuiston alue on merkitty puistoksi, Pekosen polku on poistettu ja muilta osin katuverkosto on säilynyt entisellään (asemakaavan muutoksen selostus). Vanhaa

Lisätiedot

c1, 2CJ7 wi tr 1 )^S ^i S c^ v-i ^ ^^ ^ J^ ^ r n P 7 ^ r ^ ^ LG^QiI,1 j moi( 1^1 C^/a LAPPEENRANNAN KAUPUNKI tekninen toimi 1 ^, 01. 2012 vb?

c1, 2CJ7 wi tr 1 )^S ^i S c^ v-i ^ ^^ ^ J^ ^ r n P 7 ^ r ^ ^ LG^QiI,1 j moi( 1^1 C^/a LAPPEENRANNAN KAUPUNKI tekninen toimi 1 ^, 01. 2012 vb? c1, 2CJ7 wi tr 1 )^S ^i S c^ v-i n P 7 ^ ^ ^^ ^ J^ ^ r r ^ ^ LG^QiI,1 j moi( 1^1 C^/a LAPPEENRANNAN KAUPUNKI tekninen toimi 1 ^, 01. 2012 vb? ^^IA C--"' ^' T^^ -( OTUS 1 : 500 06 iitetää As.Oy Lpr:n Residenssi

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Erstan koulu 2013

LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Erstan koulu 2013 LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Erstan koulu 2013 Sisällysluettelo: Johdanto Kasvattajille Turvallisesti koulumatkalla Turvallisesti kouluretkillä Koulun liikenneopetussuunnitelma Vaaranpaikat Opetuskuvasarja

Lisätiedot

Rata F / L-1 Kanneltie kasin pihalle

Rata F / L-1 Kanneltie kasin pihalle Rata F / L-1 Kanneltie kasin pihalle B on nopeampi kunhan K- pisteestä osaa heti siirtyä Kanneltielle lumikasaa kiertäen. Ei A:kaan ole huono valinta eikä kisa vielä tähän ratkennut Rata F / 1-2 Asemalle

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KORPILAHDELLA SYKSYLLÄ 2011 Kaupungin eri osien asukkaiden mielipiteitä ja kokemuksia katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista sekä asukasyhteistyöstä on

Lisätiedot

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA Katujen kunnossapidon osalta tulevaisuudessa tulisi panostaa eniten kevytväylien auraukseen ja hiekoitukseen, ajoratojen auraukseen ja hiekoitukseen sekä asfaltin

Lisätiedot