TERVETULOA VIIHTYMÄÄN PARKANOON!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERVETULOA VIIHTYMÄÄN PARKANOON!"

Transkriptio

1 1

2 2 TERVETULOA VIIHTYMÄÄN PARKANOON! Parkano on mukava ja viihtyisä kesäkaupunki, jossa on paljon tekemistä kaikenikäisille kuntalaisille, mökkiläisille ja matkailijoille. Tämä esite on koottu vapaa-aikapalveluiden toimesta ja siihen on pyritty listaamaan mukavan rentoa ja kaikille avointa kesätekemistä. Kesätekemistä -esitteen mainokset on kerätty seurojen, yhdistysten ja yritysten ilmoitusten perusteella. Parkanon kaupunki ei vastaa esitteen voimassaolokauden aikana tulleista muutoksista ja varaa oikeuden muutoksiin omissa toiminnoissaan. Kesätekemistä -esitteen tiedot on hyvä varmuuden vuoksi tarkistaa tarjoajan nettisivuilta tai muusta tiedotuskanavasta. Parkano on hyvin kaunis pikkukaupunki, jossa luonto on lähellä. Siksi suosittelemmekin lähtemään myös erilaisiin luontokohteisiin ja poluille nauttimaan luonnonrauhasta ja kauniista maisemista. Myös liikuntamahdollisuuksia ja muita vapaa-ajan palveluita löytyy paikkakunnalta monipuolisesti. Tulevana kesänä on myös upea määrä erilaisia tapahtumia, joihin voi tulla mukaan nauttimaan parkanolaisesta elämänmenosta. Toivomme lämpimästi, että viihdytte Parkanossa ja hyödynnätte erilaisia mahdollisuuksia, joita Parkano tekijöineen Teille tarjoaa! TAPAHTUMAT KESÄLLÄ 2019 Parkanon kaupungin vapaa-aikapalvelut: Vapaa-aikatoimen ohjaaja Elisa Vahosalmi puh , Nuoriso ja vapaa-ajan ohjaaja Antti Luusalo (nuoriso ja liikuntapalvelut) puh Parkanon ITE via Parkano näyttely Pirkanmaan Erämessut Suomi Meloo kanoottiviesti ParCode verkkopelitapahtuma Paroonin Birskeet & karaokekilpailu Parkka-Teatterin Onnennumerot Wanhat koneet Vahojärvellä Toni Rajala ja MM-pokaali Parkanossa Pohjois-Parkanon Markkinat Liekkiyö Kirkkopuisto Soi Ihminen luonnossa MiniFestarit LiekkiRock Tarkemmat tiedot tapahtumista:

3 3 PARKANON METSÄMUSEO Metsämuseo esittelee metsätöiden historiaa 1860-luvun sahateollisuuden noususta aina 1960-luvun koneellistumiseen. Metsämuseon alueella on näyttelyhalli, savottakämppä, sauna, hevostalli ja metsätyökoneita. Lisäksi museon läheisyydestä löytyvät luontopolku, Messukallio, uimaranta, laavuja ja nuotiopaikkoja. Alueelle voi mennä myös aukioloaikojen ulkopuolella retkeilemään ja nauttimaan luonnosta. Metsämuseon alueella on kahden kilometrin mittainen luontopolku, jonka reitti kiertää upean Messukallion kautta. Kaitainvetten maisemiin pääsee tutustumaan Käpykintukan vaellusreittiä pitkin metsämuseolta Käenkoskikeskukseen, reitin pituus n. 7 km. Reitin pitkospuita kunnostetaan parhaillaan. Lisäksi metsämuseo on Vesipääskylautan pysähdyspaikka. Metsämuseo on erinomainen kohde luonto ja elämysliikuntaan. Metsämuseolla voit liikkua esteettömästi, joten museo sopii myös erityisryhmien matkakohteeksi. Metsämuseon maisemissa on kulkenut myös historiallinen kulkureitti Kyrönkankaan talvitie. Kaidatvedet ja Metsämuseo on myös osa Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-kokonaisuutta, jolle haetaan Unescon Geopark-statusta. Lisätietoja: Avoinna kesäkaudella ke-su klo 11-17, ryhmille avoinna myös sovitusti. Metsämuseoon on kesällä 2019 vapaa pääsy, tervetuloa! Rännärinmuseotie, Parkano TERVETULOA! Lisätietoja:

4 4 PARKANON KOTISEUTUMUSEO Parkanon kotiseutumuseossa esitellään parkanolaisia paikallisia perinteitä. Vuonna 1890 valmistuneessa viljamakasiinissa Parkanon kirkon kupeessa on Parkanon Paroonin Gustaf Wrede af Elimä n osasto, parkanolainen kamari ja tupa sekä työvälineitä. Yläkerrassa on mittava määrä Parkanon kirkon vanhaa esineistöä, jotka muistuttavat muun muassa Parkanon kirkon tapuliin osuneesta salamaniskusta juhannuksena Museon erikoisuutena ovat kyläsuutarin ja kunnan kätilön työvälineistöt, pettuleivän tekoa esittelevä näyttely sekä Germund Paaerin jäljennös Gallen-Kallelan Sammon puolustuksesta. Gustaf Wrede af Elimä eli Parkanon parooni ( ) oli aatelismies, joka toimi Parkanon seudun metsänhoitajana Parkanon parooni tunnettiin pitkästä parrastaan ja kävelysauvastaan sekä omalaatuisista elämäntavoistaan. Kesällä 2019 kotiseutumuseoon on vapaa pääsy museon 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, tervetuloa tutustumaan Parkanon parooniin ja parkanolaiseen kotiseutukulttuuriin. Kotiseutumuseo avoinna , to-su klo 11-16, vapaa pääsy! PARKANON KAUPUNGINKIRJASTO / MATKAILUINFO Parkanontie 57, Parkano p tai kirjasto[at]parkano.fi, Kesän ajan kirjastossa on näytillä mm. ITE-taiteilija Elisa Kärjän upeita huovutustöitä sekä Mikko Virkkulan moottorisahaveistoksia.

5 5 PARKANO, ITE-KESÄKAUPUNKI (ITE = itse tehty elämä) Hyvää ITE-kesää kaikille Parkanosta! ITE-kesäkaupungin Arto Tuomisen kokoama kahdeksas näyttely on tänä vuonna teemalla ITE via Parkano, joka tuo taideteoksia teiden varsille ihastuttamaan kuntalaisia ja matkailijoita. ITE-taiteilijoiden työt ovat Parkanon katukuvassa ja kirjastossa esillä koko kesän, joten kannattaa poiketa katsomaan. ITE-reittiin voi tutustua mobiilikartan avulla lataamalla Nomadi -appsin oman mobiililaitteen sovelluskaupasta tai osoitteesta app.citynomadi.com Tänä vuonna esillä on mm. Alpo Koivumäen, Elisa Kärjän, Juha Käkelän sekä Mikko Virkkulan töitä. LEIJONAPUISTON KESÄKAHVILA Parkanon Viinikanjoki valittiin vuonna 2018 vuoden lähikalastuspaikaksi eikä syyttä. Viinikanjoen kalastusalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee keskustan monipuoliset palvelut sekä kesäkahvila, joka on avoinna kesä-heinäkuussa aina keskiviikosta sunnuntaihin. Kesäkahvilan tarkemmat ja ajantasaiset aukioloajat löytyvät osoitteesta Kesäkahvilan tarjonnasta löytyy mm. kahvia, leivonnaisia, virvoitusjuomia sekä jäätelöitä. Tervetuloa Leijonapuiston kesäkahvilaan nauttimaan Viinikanjoen kauniista maisemista, kesäkahvilan antimista sekä Alpo Koivumäen hienosta ITE-leijonasta!

6 6 PARKANON SEURAKUNTA Parkanon kirkko, Kirkkopolku 3, Parkano TIEKIRKKO su-pe klo Poikkeusaikataulu: Juhannuksena suljettu. Osoite: Kirkkopolku 3, Parkano Kesäisin toimintaa järjestävät myös seuraavat seurakunnat ja yhdistykset: PARKANON HELLUNTAISEURAKUNTA PARKANON VAPAASEURAKUNTA PARKANON RAUHANYHDISTYS Tampereenkatu 2, 39700, Parkano, puh

7 7 NUORISOTILA PUOLEN KUUTION KOPPI Nuorisotila sijaitsee Parkanon torin laidassa linja-autoaseman vieressä. Tiloilta löytyy tekemistä joka lähtöön. Playstation wr-laseineen, kolme huipputasoista pelitietokonetta, perinteisiä lautapelejä ym. Puolen Kuution Koppi toimii myös aktiivisen nuorisovaltuuston kokoontumispaikkana. Katso alla olevasta mainoksesta nuorisotilan kesätekemiset.

8 8 LIIKUNTA- JA UIMAPAIKAT Parkanon kaupungin ylläpitämät uimapaikat ovat Harjulammen uimaranta, Terveystalon uimaranta, Lakkikallion uimapaikka, Leijonapuiston uimapaikka ja Isosaaren uimapaikka. Edellä mainituista uimapaikoista löydät lisätietoja tai suoraan vapaa-aikapalveluiden työntekijöiltä. Monipuoliset liikuntapaikat löydät keskustan läheisyydestä. On urheilukenttä, urheilutalo, koulu- ja kulttuurikeskus Kaarnan liikuntasali, jalkapallokenttä pesäpallokenttä, tenniskentät, koulujen lähiliikuntapaikkoja sekä leikkipuistoja. Parkanon liikuntapaikat löydät kätevästi Lipas-tietokannasta osoitteesta Liikuntapaikkarekisteri Lipas on helppokäyttöinen karttapalvelu, josta löydät Parkanon ja koko Suomen liikuntapaikat. Suurenna karttaa, vie hiiri liikuntapaikan kohdalla (eri värisiä palloja) ja saat kätevästi lisätiedot kyseessä olevasta paikasta.

9 9 LÄHILUONTOA JA -KALASTUSTA SEKÄ KUNTORATOJA Parkanon keskustassa on tyypillistä vesistöjen ja metsien läheisyys kunnon maalaispitäjän mallin mukaisesti. Kylänraitin ympärillä, pellot, metsät, joet ja järvet ovat läsnä välittömästi. Kallion luontopolku mukailee Kirkkojärvestä laskevaa Pappilan jokea ja Viinikanjoki halkoo keskustan tuntumaa koskikalastusalueineen. Kallion luontopolku alkaa Kuruntien sillan ja Heinosentien väliseltä hiekkatieltä ja päättyy Pärteeninkujalle. Parkanon Viinikanjoki valittiin vuonna 2018 vuoden lähikalastuspaikaksi eikä syyttä. Viinikanjoen kalastusalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee keskustan monipuoliset palvelut. Urheilukalastustoimintaa Viinikanjoella ylläpitää ansiokkaasti Parkanon Urheilukalastajat Ry. Joelta kalastetaan pääasiallisesti kirjolohta ja taimenta. Leijonapuiston ja lehtiskosken ympärillä kiertää kalastajien polkuja, joita voidaan pitää luontopolkuina niille, jotka nauttivat joen rauhoittavasta tunnelmasta ilman kalastusvälineitä. Parkanon kaupungin kuntoradat/hiihtoladut löydät seuraavista osoitteista: Käenkoski 1, 2, 3 ja 5 km: osoite, Hiihtokeskuksentie 20. Pahkalanniemi 1 km: osoite, Niementie 10 Viinikka 1,2 km: osoite, Vuorikatu 13 Visurin lenkki 5 km: lähtöpaikka Karviantien varresta linja-auto pysäkin vierestä Pohjois-Parkano: Pitkät Ahteet 0,6, 1,7 ja 2,5 km: osoite, Vaasantie 2040, Kuivasjärvi Viinikan kuntoradan alusta lähtee myös vaellusreitti Paroonin Taival, joka johdattaa kulkijansa aina Seitsemisen kansallispuistoon saakka. Paroonin Taipaleen kartan löydät

10 10 KÄENKOSKI AKTIVITEETTEJA JA ELÄMYKSIÄ Käenkoski on kansallisesti tunnettu aktiviteetti- ja elämyskeskus Parkanon sydämessä. Monipuoliset liikunta ja retkeilymahdollisuudet, sekä elämyspalvelut sisävesiristeilyineen, lavatansseineen ja muine elämyksineen ovat vertaansa vailla. Käenkoskikeskuksen pururata ja latureitit palvelevat liikkujaa jokaisena vuoden aikana. Lenkkejä löytyy 1km, 2km, 3km ja 5km pituisina. Lisäksi Käenkosken pururadan yhteydessä kiertää kilpatason 18-väyläinen frisbeegolf-rata. Parkanon Urheilijoiden Kiekonnakkelijat järjestävät avoimia viikkokisoja kesäperjantaisin Käenkosken radalla. Kts. Kiekonnakkelijat Facebookissa. Käenkoskikeskukselta alkavat retkeilyreitit Rantareitti ja Käpykintukka ovat loistavia kohteita lähiretkeilyyn. 3,8 km pituinen Rantareitti on rengasreitti, jossa mahdollista tehdä luontoon liittyviä hyinvointitehtäviä reitin varrella. Käpykintukka on taas 7 km pituinen historiallinen kulkureitti Käenkoskelta Metsämuseolle. Reitin käyttäjiä ovat olleet mm. nuijasotamiehet ja kuninkaalliset. (Huom! Käpykintukalla tehdään kesällä 2019 kunnostustöitä ja kulku on omalla vastuulla). Reitit ovat merkattu maastoon ja ne lähtevät Käenkosken pururadan alusta. Käenkosken ja Parkanon Metsämuseon välillä on Natura-aluerannoin kiemurteleva Riuttasjärven ja Kaitojenvetten vesistö, joka tarjoaa luonnonkaunista järvimaisemaa Vesipääskyn siivillä. Vesipääsky on uniikki 65-paikkainen sisävesialus, jonka varustuksiin kuuluu ravintola ja catering-palvelut. Katso lisää vesipääskyn risteilyistä ja tarjonnasta ja varaa vaikka oma risteily.

11 11 KAUPUNGIN LIIKUNTATARJONTA KESÄ 2019 Kuntalaisten peli- ja liikuntavuoro urheilutalolla tiistaisin klo koko sali ja torstaisin klo koko Sali + urheilutalon kuntosalin käyttömahdollisuus Peli- ja liikuntavuorolla on mahdollista harrastaa sisäliikuntaa omilla välineillä. Puntilta löytyvät avoimet kenttäpuitteet mm. sulkapalloon, salibandyyn, lentopalloon ja koripalloon. Salin pystyy jakamaan tarvittaessa kolmeen osaan. Vuorolla ei ole valvontaa, joten liikunnan harrastaminen on omalla vastuulla. Vuoron käyttäjät sopivat keskenään paikan päällä mm. kenttäjaoista ja välineiden käytöstä. Vuoroille ei oteta erillisiä varauksia. Vuorot ovat maksuttomia Kuntalaisten perheliikuntavuoro urheilutalolla maanantaisin klo koko Sali ja keskiviikkoisin salit 1. ja 2. + urheilutalon kuntosalin käyttömahdollisuus Perheliikuntavuoroilla on mahdollista harrastaa sisäliikuntaa omilla välineillä. Puntilta löytyvät avoimet kenttäpuitteet mm. sulkapalloon, salibandyyn, lentopalloon ja koripalloon. Salin pystyy jakamaan tarvittaessa kolmeen osaan. Vuorolla ei ole valvontaa, joten liikunnan harrastaminen on omalla vastuulla. Vuoron käyttäjät sopivat keskenään paikan päällä mm. kenttäjaoista ja välineiden käytöstä. Vuoroille ei oteta erillisiä varauksia. Vuorot ovat maksuttomia Jalkapallo yleisövuoro Pahkalanniemen urheilukentän nurmella alkaen maanantaisin ja perjantaisin Vapaavuoro kaikenikäisille Pahkalanniemen urheilukentällä. Kentältä löytyy neljä pikkumaalia ja kaksi isoa maalia. Vuoron käyttäjät sopivat keskenään paikan päällä mm. kenttäjaoista ja välineiden käytöstä. Vuoroille ei oteta erillisiä varauksia. Kaupungin toimesta ohjausta/valvontaa vuorolla ei ole. Pelaaminen vuorolla omalla vastuulla. Kävelyfutisvuoro Pahkalanniemen urheilukentän nurmella (1/2 kenttä) torstaisin klo Jalkapallosta kiinnostuneilla pelureille helppoa pelaamista kävelyfutiksen säännöillä. Ensimmäinen kerta 6.6 Vuoron vetää vertaisohjaaja. Kaupungin toimesta ohjausta/valvontaa vuorolla ei ole. Pelaaminen vuorolla omalla vastuulla. Kävelyfutisvuoro on maksuton Kuntalaisten pesisvuoro koulukeskuksen pesäpallokentällä alkaen keskiviikkoisin klo Rentoa pesäpallon pelaamista pesäpallosta kiinnostuneille kuntalaisille. Pelivuorolla pelaillaan osallistujien ehdoilla. Toiminta ei ole ohjattu ja pelaaminen omalla vastuulla. Mukaan omat pelivälineet. Pesisvuoro on maksuton

12 12 Puistojumppa Pahkalan urheilukentän nurmialueella (1/2 kenttä) torstaisin klo Ensimmäinen kerta ja viimeinen Puistojumppa järjestetään Pahkalanniemen urheilukentällä kymmenen kerran kokonaisuutena. Jumppa kerrat: ja Huonon sään sattuessa varapaikkana toimii urheilutalon Sali. Jumppaohjaajana Sanna Perälä. Puistojumppaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, riittää kun saavut paikalle. Jumppa on tasoltaan aloittelija ystävällinen, mutta ryhmän mukaan sovellettavissa. Jumppa on maksuton. Rantauimakoulu yhteensä kymmenen Rantauimakoulukertaa arki-iltoina ma-pe. Opettajana toimii uimaopettaja Joni Hulkko. Uimakoulu on tarkoitettu vuonna 2013 tai aiemmin syntyneille lapsille. alkeisryhmä 1 klo 16:00-16:45 alkeisryhmä 2 klo 16:50-17:35 Tekniikkaryhmä klo 17:40-18:25 Rantaimakouluissa opetellaan uimataitoja alkeista lähtien lapsien taitotaso huomioiden.lapsilla mahdollisuus suoorittaa uimataitomerkkejä. Rantauimakoulun hinta on 20 /hlö. Uimakoulumaksu sisältää uimaopetuksen, uimakoulumateriaalit ja vakuutuksen. Ryhmiin ilmoittautuminen Ilmoittautuminen tapahtuu ainoastaan Parkanon kaupungin sivuilla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Linkin ja lisätiedot löydät: Liikunnallista kesää toivottaa Parkanon liikuntapalvelut Lisätietoja kesän liikuntatarjonnasta Antti Luusalo tai Elisa Vahosalmi etunimi.sukunimi@parkano.fi

13 13 VIERAILE SIVUILLA

14 14

15 15

16 16

17 17

18 18

19 19 Vahojärven leirikeskuksessa (Vahojärventie 828, Parkano) klo Vanhoja traktoreita, maamoottoreita sekä muita koneita ja talonpoikaisesineistöä. Yleisön pyynnöstä mukana jälleen höyrykone. - Työnäytöksiä: vihdan ja puukon tekoa, verkon kudontaa, pitsin nypläystä sekä lasinpuhallusta. - Puffetista jauhelihakeittoa, makkaraa, lettuja ja kahvia. Arpajaiset. - Pääsymaksu

20 20 KÄENKOSKIKESKUS PARKANO -Juhlapaikka Kesäntapahtumia 17.5 SKÄDÄM 15.6 Rainer Bollström 20.7 Johanna Debreczeni 31.8 Kari Vepsä ja Onnenmaa 14.9 REHUPIIKLES Loppuvuoden ohjelmat tai Facebook Käenkoskikeskus Pohjois-Parkanon markkinat Su klo koko perheen markkinat Erkalantie 21 Markkinahumua ja maistuvia ostoksia

21 21

22 22

23 23

24 24

25 25 PARKANON URHEILIJOITTEN KESÄN 2019 URHEILUKOULU vuotiaat ke ja to hinta 40,-/kesä 10 vuotiaat ja vanhemmat ma,ke ja to hinta 50,-/kesä Yleisurheilupainotteisessa urheilukoulussa ohjaajina toimivat Joel Heine ja Sini Siro Lisätietoja ja ilmottautumiset Kimmo Kyösti MUISTA MYÖS PARKANON URHEILIJOIDEN SARJAKISAT KESÄTIISTAISIN KLO 18 ALKAEN

26 26 JUNNUGOLF Poltinkoskella, Yliskyläntie 1411 Junnugolfin tarkoitus on pitää hauskaa yhdessä ja samalla oppia golfin perustaitoja. Harjoitukset ovat ilmaisia. Omia mailoja ei tarvita. Ainoastaan siisti pukeutuminen ja iloinen mieli pitää olla. Harjoituspäivä sunnuntai klo alle 13 vuotiaat klo yli 13 vuotiaat Ilmoittautuminen Tule mukaan kivaan porukkaan! Tiedustelut Henri Sarin

27 27

28 28 Natural Born Disc Golfer ja Parkanon Urheilijoiden Kiekonnakkelijat järjestävät yhteistyössä NBDG Amateurs -tapahtuman sunnuntaina Käenkosken frisbeegolfradalla, Parkanossa. Tapahtumassa pelataan kaksi kilpailukierrosta ja se on suunnattu erityisesti amatööripelaajille. Mukana yli 90 kilpailijaa. Kilpailu on toistaiseksi suurin Käenkosken frisbeegolfradalla järjestettävä tapahtuma YLEISÖ ON TERVETULLUT KÄENKOSKELLE SEURAAMAAN KILPAILUA

29 29 ALKKIANVUORI PARKANON KORKEIN PAIKKA Näe ja koe muinainen merenranta sekä karu aina 200 metriin kohoava pohjoispirkanmaan metsäluonto erityspiirteineen. Alkkianvuorella kulkee sen luonnosta, muinaisen Itämeren kehitysvaiheista sekä metsäntutkimuksesta kertova luontopolku, jota voi kulkea 2 km tai 4,5 km pituisen lenkin. Alkkianlammelta polku nousee Alkkianvuorenrinnettä ja on osin jyrkkää ja kivikkoista. Kauniston kierroksella voi puolestaan tutustua kiinnostavaan suometsätieteeseen. Alkkianvuoren pohjoisrinteen kallioilta avautuu hieno näköala ympäröivään metsämaisemaan. Alkkianvuori sijaitsee Parkano-Vaasa tien (valtatie 3) länsipuolella. Parkanoon tulee alueelta matkaa noin 28 km, Karviaan noin 22 km. Löydät Alkkianvuorelle ajamalla noin 20 km Parkanosta Vaasan suuntaan valtatie 3:sta. Käänny vasemmalle Karviaan päin. Risteyksestä 7,4 km:n jälkeen käänny vasemmalle Alkkianvuorentielle. Tienhaarassa myös Luontopolku kyltti. Aja 1,3 km, kunnes löydät polun alkupisteessä olevat opastustaulut ja kodan. SEITSEMISTEN KANSALLISPUISTO KATSO LISÄTIEDOT

30 30 Viinikanjoki virtaa Parkanossa aivan kaupungin keskustan kupeessa. Joki saa alkunsa Kairolammesta ja laskee Parkanonjärven pohjoispäähän. Koko joen pituus on noin 4 km, joista ylimmät 3 km kuuluvat Viinikanjoen erityiskalastusalueeseen. Joen pudotuskorkeus Kairolammen luusuan ja Parkanonjärven välillä on 17 metriä, josta valtaosa syntyy joen ensimmäisten kahden kilometrin matkalla. Viinikanjoen läheisyydestä löydät kalastajien polut, joilla voit päiväretkeillä ja ihailla joen maisemia. Jokialueella sijaitsee myös mielenkiintoisia sahojen ja myllyjen raunioita, jotka tekevät alueesta erityisen kulttuuri- ja historiakohteen. Kesäisin viinikanjoen leijonapuistossa sijaitsee kesäkahvila ja uutta kesäkahvilarakennusta ollaan kunnostamassa. Alueelle on rakenteilla, myös minigolfalue. Viinikanjoen urheilukalastuksesta ja lupien myynnistä vastaa Parkanon Urheilukalastajat Ry. Lisätiedot:

31 Etkot Seitsemisen kansallispuistossa Hyvinvoiva luonto Hyvinvoiva ihminen Terveys ja hyvinvointi 2025-ohjelma Luontopalvelujohtaja Timo Tanninen, Metsähallitus Opastettu luontoretki Hämeenkankaalle ja Voipion tilalle Kankaanpäähän Hannu Raitio ja Kristiina Peltomaa Luontomatkailu seminaari Parkanon kaupungintalolla Ihminen Luonnossa -tapahtuma 2019 Seminaarin avaus Hannu Raitio, Parkanon matkailu ry Parkanon kaupungin tervehdys Kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma Luonnon terveys- ja hyvinvointihyödyt osana matkailupalveluja ja -liiketoimintaa tutkimusten ja kokemuksen valossa Anne Murto, Rukapalvelut Oy Hyvinvointia luonnonvesistä FT Pia Smeds, Luonnonvarakeskus Luonnosta hyvinvointia ja liiketoimintaa FT Anne Matilainen, Rusalia-instituutti Luontomatkailun kestävyys ja vastuullisuus Case Basecamp Oulanka Anne Murto, Rukapalvelut Oy & Keijo Salenius, Basecamp Oulanka Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark valmistelu missä mennään? Toiminnanjohtaja Terttu Hermansson Matkailu- ja terveyspalvelujen integraatio Toimitusjohtaja Timo Hokkanen, Kolmostien terveys Oy Tilaisuuden päätös Hannu Raitio, Parkanon matkailu ry Vesipääskyristeily Käenkoskikeskuksesta Metsämuseolle Ari Tuomisto Metsämuseolla: Luonnonmagiaa esittäytyy, Nina Arbaitis Keho Mieli Suovoimaa Vuokko Isokorpi, Asahi-metsävoima coats Hinku-kunta Parkano keskustelutilaisuus koulukeskus Kaarnassa Alustajana mm. prof. Jyri Seppälä, SYKE Parkanon kaupunki Metsämieli-ilta Kourajärvellä SyVilla ja Raijaholvi Metsämielikouluttaja Eva Romi Suomen Luonnon päivä SyVillassa

32 32

33 33 HAASTEPYÖRÄILY PARKANOSSA jatko saakka! SÄÄNNÖT PALKINNOT Kirjaukseen oikeuttava suoritus on 10 km. Jokaista 10 km kohden voi merkitä yhden suorituksen. Kirjauksia voi tehdä rajoittamattoman määrän päivässä. Suorituksia voi myös kerätä ja merkitä ne kaikki samaan vihkoon yhdellä kertaa. Tulosten ilmoituspäivinä arvotaan Parkanossa pyöräilijöiden kesken haastepyöräilykampanjan tuotepalkintoja. Lisäksi kampanjan ( ) päätyttyä arvotaan polkupyörä ja jatkon 30.9 jälkeen arvotaan Parkanon Kesportiin lahjakortti. Haastepyöräillyn jatkoajalla pyöräillään Karvian kuntaa vastaan! KIRJAUSPISTEET PARKANOSSA 1. Keskusta, koulun kentän huoltorakennus 2. Lapinneva, tie 23 risteys, kierrätyspiste 3. Yliskylä, vanha kioski 4. Jaakkola, entisen koulun pysäkki 5. Vuorijärvi, entisen koulun pysäkki 6. Linnankylä, rukoushuone 7. Raivala, entisen kyläkaupan pysäkki 8. Aure, Vahojärven risteys, pysäkki 9. Kuivasjärvi, entisen lähikaupan pysäkki 10. Pohjois-Parkano, entinen koulu 11. Vatunen, tehtaan aita 12. Lamminkoski, tiehaara 13. Alaskylä, entinen koulu, kierrätyspiste YLÖS - ULOS - SATULAAN JA LENKILLE!!!

34 34

35 35

36 36 LUKUJÄRJESTYS ALK. MAANANTAI päivystys klo 17:30-18:00 klo 18:00 Kesäjumppa (voidaan mahdollisuuksien mukaan pitää myös ulkona) TIISTAI päivystys klo 18:30-19:00 klo 19:00 CrossTraining -kurssi (ERILLINEN KURSSIMAKSU 35 /4krt) HUOM! Ensimmäinen kerta KESKIVIIKKONA klo KESKIVIIKKO päivystys klo 17:30-18:00 klo 18:00 Les Mills BodyPump

37 37 Lasten TALUTUSRATSASTUS kesän ajan tiistaisin klo , hinta 5e/10min. Tervetuloa! Talli Satumaa Karviantie Parkano Facebook: Talli Satumaa

38 38

39 Jääkiekon maailmanmestari, oman kylän poika Toni Rajala saapuu Parkanoon pe 19.7., lisätietoa tulossa 39

40 SEURAA NIIN TIEDÄT parkanonnuoli parkanonnuorisopalvelut Parkanon kaupunki Parkanon vapaa-aikapalvelut

Parkanon kaupunki/liikuntapalvelut Urheilu- ja liikuntaseurat/yhdistykset Kuntosaliyritykset

Parkanon kaupunki/liikuntapalvelut Urheilu- ja liikuntaseurat/yhdistykset Kuntosaliyritykset 1 2 Hyvää alkanutta syksyä Parkanon liikunta- ja vapaa-aikatoimen puolelta. Tässä sinulle uunituore Parkanon liikuntatarjotin, josta löytyy monipuolinen kattaus liikuntaseurojen ja -järjestöjen sekä liikuntaa

Lisätiedot

n vapaa-aikapalvelut Parkanon kaupunki parkanonnuoli Kesätekemis 2018

n vapaa-aikapalvelut Parkanon kaupunki parkanonnuoli Kesätekemis 2018 20 N TIEDÄT n kaupunki n vapaa-aikapalvelut Parkanon kaupunki parkanonnuoli o.fi Kesätekemis 2018 20 IIHTYMÄÄN PARKANOON! ja viihtyisä kesäkaupunki, jossa on paljon tekemistä kaiken-, mökkiläisille ja

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta

Sirkka. KYLÄTIEDOTE nro 2/2014. Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n. Puheenjohtajan palsta Mäntyranta-Honkalan kyläyhdistys ry:n KYLÄTIEDOTE nro 2/2014 Puheenjohtajan palsta Jo joutui armas aika ja suvi suloinen... Kevätkauden juhlat on pidetty: lakkiaiset ja ammattiin valmistuneet huomioitu

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Pilates/syvävenyttely Aseman koulu Tiistaisin 2.2. alkaen klo Ohjaajana Satu Hokkanen Järj. Lempeät Liikkujat.

Pilates/syvävenyttely Aseman koulu Tiistaisin 2.2. alkaen klo Ohjaajana Satu Hokkanen Järj. Lempeät Liikkujat. 55+ liikuntalukkari kevät 2016 Esan Kuntosalivuorot Kunnan kuntosali maanantaisin ja perjantaisin klo 16.00-18.00 Yhteyshenkilönä Saija Niittymäki p. 040 721 9546 Järj. Nuutajärven Esa ry Pilates/syvävenyttely

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011 SISÄLTÖ Valtuuston kokous. 1 Löydetty silmälasit. 1 Kirpputoritapahtuma.. 1 Sosiaali ja terveyspiiri Helmen kesätiedote. 1 5 Sivistysosasto tiedottaa.. 5 Kirjasto avoinna 1.6. 31.8.2011. 6 Taidenäyttely..

Lisätiedot

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät.

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät. L e Lisätietoja: Katarina Kiki Norrena puh. 0400 197150 www.hyvinkaa.fi/liikunta Vesijumppa Tuolijumppa Lyhytkurssit Erityisryhmät HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. LIIKKUEN ILOA ARKEEN! Säännöllinen

Lisätiedot

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015 Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.7. 1.8.2015 Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia, päivitetty ohjelma löytyy myös Facebookista ja osoitteesta

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

LIIKUNTA JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2017 (KESÄKUU HEINÄKUU)

LIIKUNTA JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2017 (KESÄKUU HEINÄKUU) 1(x) LIIKUNTA JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2017 (KESÄKUU HEINÄKUU) ma 5.6. 9 10 temppurata 0-5 v. (Tiina) Liikuntahalli 10 11.30 yleisurheilukerho 5-9 v. (Tiina) Urheilukenttä 12 13.30 yleisurheilukerho

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy!

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Kunkussa viikonlopun kovimmat bileet. Avoinna -04 Vapaa Pääsy! .com - Tapahtumia Perjantai 22.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Dj Kunkku Lauantai 23.09.2017

Lisätiedot

1 2 Hyvää alkanutta syksyä Parkanon liikunta- ja vapaa-aikatoimen puolelta. Kädessäsi on uunituore paikkakunnan Liikuntatarjotin. Tarjottimelle on katettu runsas annos liikunta- ja urheilumahdollisuuksia

Lisätiedot

PERJANTAI 18.10. MAANANTAI 21.10.

PERJANTAI 18.10. MAANANTAI 21.10. PERJANTAI 18.10. YÖKAHVILA, Aika: klo 18.00 23.30, 8lk 18v Paikka: Nuorisotalo Wanha Vesilaitos (Kauppakatu 1b) Hinta: Maksuton, 0-promillea Lisätietoja: nuoriso-ohjaaja Teemu Eskelinen p. 044-7100380

Lisätiedot

UNELMISTA NUUKAILEMATTA.

UNELMISTA NUUKAILEMATTA. UNELMISTA NUUKAILEMATTA. Viisaan euron kunta Kun nuukuus tarkoittaa järkeviä toimintatapoja, kestävää kehitystä ja kuntalaisten eduista huolehtimista silloin Laihialla ollaan nuukia. Laihialaiset ovat

Lisätiedot

Alajärven latutilanteesta saa tietoa ja Valkealammen latutiedot Lehtimäen Jyskeen sivuilta.

Alajärven latutilanteesta saa tietoa   ja Valkealammen latutiedot Lehtimäen Jyskeen sivuilta. MESTARISUKSITTELIJA KAMPPANJA käynnissä ja päättyy 30.4.2019 Tavoitteena kampanjan aikana (talvi 2018 30.4.2019) 500 km. Ilmoita talven aikana hiihtämäsi kilometrit paikkakuntasi liikuntatoimistoon ma

Lisätiedot

LIIKUNTA JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2017 (KESÄKUU HEINÄKUU)

LIIKUNTA JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2017 (KESÄKUU HEINÄKUU) LIIKUNTA JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2017 (KESÄKUU HEINÄKUU) ma 5.6. 9 10 temppurata 0-5 v. (Tiina) 10 11.30 yleisurheilukerho 5-9 v. (Tiina) 12 13.30 yleisurheilukerho 10 v ja vanh. (Tiina) 14-15 pihapelit

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT 2016 RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TERVEYS- JA SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT 2016 Raision kaupungin liikuntapalveluiden kevätkausi alkaa pääsääntöisesti viikolla

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka Torstai 29.06.2017 Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka... Perjantai 30.06.2017 Dj Tahko MTB Lauantai 01.07.2017 Yleinen Jo 19. kertaa järjestettävä Suomen suurin ja haastavin MTB tapahtuma tulee

Lisätiedot

Melontaretket Aurajoella Aurajokimelonta 20 vuotta! 2011 2.-3.7. 29.5. 27.8. YÖMELONTA AURAJOKIMELONTA KEVÄTMELONTA Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo avoinna 1.6.-31.8.2011, talviaikaan tilauksesta Tervetuloa!

Lisätiedot

Mölkky- peli, Urheilutalon nurmialue, Maunonpuisto. Maksuton. Järj. KunnonLähde. Ajalla

Mölkky- peli, Urheilutalon nurmialue, Maunonpuisto. Maksuton. Järj. KunnonLähde. Ajalla Senioriliikunta Oulussa kesällä 2012 Ohjattuihin liikuntaryhmiin tulee ilmoittautua, ellei erikseen muuta mainita. Oulun uimahallin vesivoimisteluun ja KunnonLähteen sauvakävelyryhmiin ei tarvitse ilmoittautua.

Lisätiedot

HINNASTO Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut. Voimassa alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

HINNASTO Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut. Voimassa alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2016 Voimassa 29.8.2016 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.5.2016 Hinnastoa päivitetty 2.5.2017 vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Perustietoja Ähtäristä

Perustietoja Ähtäristä Perustietoja Ähtäristä asukasluku 6182 pinta-ala 906 km² 169 järveä elinkeinorakenne: alkutuotanto 10 %, jalostus 26 %, palvelut 64 % valtakunnallisesti tunnettu matkailusta 200 000 kävijää/v E-P:n toiseksi

Lisätiedot

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille.

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille. Perjantai 21.04.2017 klo 09:00-21:00 Tahko Ski Lift Pitch Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? Musiikkinäytelmä: Sinun vuorosi loistaa Nilsiän Manttu, Vesitornintie 1 Nilsiän lukion musiikkinäytelmä

Lisätiedot

e r NUORISOTOIMI KULTTUURITOIMI 4H

e r NUORISOTOIMI KULTTUURITOIMI 4H Kurikan Kesä s e r Lipa 2018 NUORISOTOIMI KULTTUURITOIMI 4H LEIRIT JURVA Jurvan Nuopparilla Kauppatie 8, Jurva JALASJÄRVI Wilholassa Knuuttilantie 6, Jalasjärvi 5.-6.6.2018 Seikkailuleiri (6-8-vuotiaille)

Lisätiedot

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon!

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon! Nro 6/2013 TÖYSÄN 4H-YHDISTYS Kotisivumme ovat uudistuneet. Osoitteesta www.toysa.4h.fi löydät tietoa 4H tapahtumista, kerhoista, kotipalvelusta ym. Meidät löydät myöskin Facebookista > Töysän NeljäHoo.

Lisätiedot

Lasten museokesä 2013

Lasten museokesä 2013 Lasten museokesä 2013 Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan

Lisätiedot

Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE

Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE Laukaan Peurunkagolfin JUNIORIESITE Laukaan Peurunkagolf Nuorten hinnasto 2019 Laukaan Peurunkagolfissa golfin harrastaminen on edullista ja helppoa. Kaikkien nuorten ikäluokkien pelioikeushintoja on alennettu

Lisätiedot

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA

HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA HELVETINJÄRVEN KANSALLISPUISTON KÄVIJÄKYSELY 3.7.-5.8.2018 VASTAUKSIA 576, JOISTA 182 ANNETTU PAPERILOMAKKEELLA Mistä maasta olet kotoisin? N=576 SUOMI RUOTSI VIRO SAKSA ITALIA NORJA TANSKA RANSKA ENGLANTI

Lisätiedot

Tahko.com - Tapahtumia. Torstai Perjantai Lauantai Ajalle

Tahko.com - Tapahtumia. Torstai Perjantai Lauantai Ajalle Torstai 01.08.2019 on liikunnallinen sisäaktiviteettipuisto koko perheelle. klo 17:00-21:00 UKON GRILLI-ILLAT TORSTAISIN UKKO Ravintola Runsas grillibuffet Ukossa torstaisin klo 17-21 alk. 27.6.2019. Tule

Lisätiedot

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Kuva: Veikko Hahmo Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Retkelle lännestä Mistä retkelle: Kuntakeskusta, Takamaa, Vähäjärvi Kävellen kohti Takamaata ja moottoritien alikulun

Lisätiedot

Länsi-Vantaa KESÄLIIKUNTAA. senioreille ja aikuisille

Länsi-Vantaa KESÄLIIKUNTAA. senioreille ja aikuisille Länsi-Vantaa KESÄLIIKUNTAA senioreille ja aikuisille 1 Ohjattua kesäliikuntaa Myyrmäen kuntosalin aukioloajat kesäkaudella...2 Kuulovammaisten aikuisten kesäliikunta...2 Hinnat...3 Yleistä...3 Kuntosalin

Lisätiedot

Alajärven latutilanteesta saa tietoa ja Valkealammen latutiedot Lehtimäen Jyskeen sivuilta.

Alajärven latutilanteesta saa tietoa   ja Valkealammen latutiedot Lehtimäen Jyskeen sivuilta. - MESTARISUKSITTELIJA KAMPPANJA käynnissä ja päättyy 30.4.2019 Tavoitteena kampanjan aikana (talvi 2018 30.4.2019) 500 km. Ilmoita talven aikana hiihtämäsi kilometrit paikkakuntasi liikuntatoimistoon ma

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Jalasjärvelle. komiasti. Koti. www.jalasjarvi.fi. Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä!

Jalasjärvelle. komiasti. Koti. www.jalasjarvi.fi. Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä! www.jalasjarvi.fi Vuoden 2010 tilanne! Koti komiasti Jalasjärvelle Lue tästä esitteestä lisää Jalasjärven kunnan monista tonttivaihtoehdoista sekä Mökkipörssistä! www.karttatiimi.fi/jalasjarvi Jalasjärvi

Lisätiedot

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa.

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Yleisöluistelu Kajaanin jäähallilla Maanantaina 16.10 klo 10.00-13.00 Maksuton Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Lisätiedot: Reima Korhonen 044 7100 371 Järjestäjä: Kajaanin

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ Kesäohjelma 2016 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340 2538

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015 Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 19.3.2015 LIIKUNTAPALVELUT Liikuntatilat ja -alueet Liikuntatilojen

Lisätiedot

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014 Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 2 Hei! Tästä esitteestä löydät itsellesi monipuolista tekemistä ja toimintaa kesäloman

Lisätiedot

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015 Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 2 Hei! Tästä esitteestä löydät itsellesi monipuolista tekemistä ja toimintaa kesäloman

Lisätiedot

Jyväskylän pienten järvien melontareitit

Jyväskylän pienten järvien melontareitit Jyväskylän pienten järvien melontareitit Melonnan harrastus kasvaa Melonnan harrastajia on Suomessa noin 18 500 (2001) ja määrä kasvaa koko ajan. Aktiivimelojia kuitenkin vain noin 10 % tästä määrästä

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2019 ( )

LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2019 ( ) LIIKUNTA- JA NUORISOTOIMEN KESÄOHJELMA 2019 (3.6. 7.8.2019) VIIKKO 23 Maanantai 3.6. 10 11.30 Yleisurheilukerho 5-9 v., urheilukenttä 12 13 Yleisurheilukerho 10 v. ja vanh., urheilukenttä 14 15 Frisbeegolf,

Lisätiedot

Seniorit. Liikuntatarjotin. Työikäiset. Syksy , kevät (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin alkaen klo 8.

Seniorit. Liikuntatarjotin. Työikäiset. Syksy , kevät (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin alkaen klo 8. Liikuntatarjotin Työikäiset Seniorit Syksy 3.9. 14.12.2018, kevät 7.1. 10.5.2019 (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin 27.8.2018 alkaen klo 8.00 Liikuntatarjotin 2 Seniorit, tiedustelut liikunta-asioissa:

Lisätiedot

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä.

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. Kevä tkäusi 2015 Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. 2015 Kevätkausi alkaa 5.1.2015 Tammikuun viides päivä polkaistaan käyntiin kaupungin ohjatut liikuntaryhmät. Tarjolla

Lisätiedot

Kesänriemut -leiri. Kesätarjotin

Kesänriemut -leiri. Kesätarjotin Kesätarjotin Kesätarjotin on Lahden seudun nuorisopalveluiden ja -toimien kesälomaesite. Vihkosessa esitellään 7 17-vuotiaille järjestettävät lomatoiminnat. Tarjolla on kursseja ja leirejä. Kaikkiin toimintoihin

Lisätiedot

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00.

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kilpailukeskus: Laitilan sillan pielessä, ent. Meijerin tontilla, os. Trossitie Sarjat ja matkat: Miehet yleinen, Naiset

Lisätiedot

Tervetuloa Nokialle! Kiitos ilmoittautumisestasi syksyn agilitykilpailuun! Tuomareina toimii: Esa Muotka lauantaina ja Kari Jalonen sunnuntaina

Tervetuloa Nokialle! Kiitos ilmoittautumisestasi syksyn agilitykilpailuun! Tuomareina toimii: Esa Muotka lauantaina ja Kari Jalonen sunnuntaina Tervetuloa Nokialle! Nokian Palveuskoiraharrastajat ry 9.-10.9.2017 Konstintie 20, Nokia Kiitos ilmoittautumisestasi syksyn agilitykilpailuun! Tuomareina toimii: Esa Muotka lauantaina ja Kari Jalonen sunnuntaina

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Vesijumppakurssi Tahko Span kylpylässä .com - Tapahtumia Maanantai 25.09.2017 Aiempaa kokemusta ratsastuksesta ei tarvita. Eri taitotasoille omat safarit klo 09:00-20:00 OMATOIMINEN FARMIKIERROS, kotieläimiin tu Tiistai 26.09.2017 Vesijumppakurssi

Lisätiedot

Satakunnan haastepyöräily Parkanossa 1.5.-21.6.2015

Satakunnan haastepyöräily Parkanossa 1.5.-21.6.2015 Satakunnan haastepyöräily Parkanossa 1.5.-21.6.2015 Yleistä Vuonna 2015 pyöräillään 24. Satakunnan haastepyöräily (1.5.-21.6.) kahdessa eri sarjassa: alle ja yli 5 000 asukkaan kuntien sarjassa. Viime

Lisätiedot

0500 139 404 Marko Aalto Petri Peltoniemi

0500 139 404 Marko Aalto Petri Peltoniemi HAULIKKOJAOSTO 2015 HAULIKKOJAOSTO Pj Marko Aalto 040 8217 707 Siht. + nettisivut Päivi ine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rahastonhoit. Matti Kokkonen 040 5511 544 Ampumakoulut Matti Kokkonen 040 5511

Lisätiedot

Kajaanin kaupungin Liikunta- ja Nuorisotyö

Kajaanin kaupungin Liikunta- ja Nuorisotyö Kajaanin kaupungin Liikunta- ja Nuorisotyö PERJANTAI 21.10. YÖKAHVILA, klo 18.00 23.30, 8lk 18v Nuorisotalo Wanhalla Vesilaitoksella (Kauppakatu 1b, 87100 Kajaani) Pääsyvaatimus O, maksuton Ohjelmassa

Lisätiedot

Lähitori Kuusela tapahtumat helmikuussa 2016

Lähitori Kuusela tapahtumat helmikuussa 2016 Lähitori Kuusela tapahtumat helmikuussa 2016 Viikko 5 (1.2. 7.2.) Ma 1.2. - Klo 9.00-14.00 Kädentaitopaja (0. krs). Mahdollisuus tehdä erilaisia tekstiilitöitä ja kädentaitoja oman mielen mukaan. Materiaalimaksu.

Lisätiedot

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle

Paikallisliikenteen osto Huhtasenkylästä Manlahteen. Paremmat bussiliikenneyhteydet Imatralle URHEILU JA LIIKUNTA NUORISO KULKUYHTEYDET, Urheilukentän uusi katsomo Koulun jääkaukalon kunnostus Liikuntapuiston rakentaminen Nuorison ajanviettopaikka Rasilaan Nuorison ajanviettopaikka, joka olisi

Lisätiedot

ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016

ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016 ISONKYRÖN LAPSIPERHEIDEN TOIMINTAKALENTERI, KESÄKUU 2016 6.6. maanantai 7.6. tiistai 8.6. keskiviikko 9.6. torstai 10.6. perjantai Seurakunnan Kesäkerhot arkisin ma-pe 6.6.-17.6. Pappilassa Pienten Isojen

Lisätiedot

6,1 km 8,75. Haikolan talo oikealla. Rautatien ylitys

6,1 km 8,75. Haikolan talo oikealla. Rautatien ylitys 1 Kyltti Höljäkkä 6 kohti Höljäkkää. Tie muuttuu sorasta asfaltiksi (tie nro 5261). Oikealle Kohtavaarantie Tie muuttuu soraksi 12 NURMES 470 m Hyvärilä 2 6,1 Haikolan talo 8,75 Rautatien ylitys 17,6 Tie

Lisätiedot

Erityisliikunnan kesäkalenteri

Erityisliikunnan kesäkalenteri 2013 Erityisliikunnan kesäkalenteri Liikuntapalvelut Nurmijärven kunta Erityisliikunnan kesäkalenteri 2013 Liikuntapalvelut Tämä erityisliikunnan kesäkalenteri pitää sisällään Nurmijärven kunnan alueella

Lisätiedot

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy

Kausitiedote. Seuraava kausitiedote ilmestyy Kausitiedote Seuraava kausitiedote ilmestyy 1.12.2017 Ilmoitukset tiedotteeseen 31.11.2017 mennessä osoitteeseen: kari.rissanen@huittinen.fi tai http://www.huittinen.fi/matkailu/huittisissa_tapahtuu/ilmoita_kausitiedotteessa

Lisätiedot

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %)

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %) Kansalaistoiminnan ltk 8.6.2010, liite 24/2010 Kansalaistoiminnan lautakunta 18.1.2011 9 Kansalaistoiminnan lautakunta 3.6.2014 36 Kansalaistoiminnan lautakunta 4.11.2014 77 1 HYVINVOINNIN EDISTÄMISPALVELUT

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Ostopalveluna toiminimi Aquasa:lta, opettajana toimii Sari Saarinen.

Ostopalveluna toiminimi Aquasa:lta, opettajana toimii Sari Saarinen. VUOSISUUNNITELMA 2005 LIIKUNTATOIMEN JÄRJESTÄMÄSTÄ OHJATUSTA TOIMINNASTA 1. UIMAKOULUT 1. Uimakoulut uimahalleissa Liikuntatoimi järjestään vuoden aikana Lauritsalan uimahallissa lasten alkeis-, jatko-

Lisätiedot

Toimintaa toukokuussa 2019

Toimintaa toukokuussa 2019 Toimintaa toukokuussa 2019 TOUKOKUU 2019 JUMALANPALVELUKSET: su 5.5. klo. 10.00 su 12.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 19.5. klo. 10.00 su 26.5. klo. 10.00 to 30.5. klo. 10.00 pe 31.5. klo. 9.00 pe

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle laulaa kiitostaan, julistaa kunniaasi.

Lisätiedot

Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke

Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke TYLSYYDENTORJUNTAVIRASTO SUOSITTELEE: Järjestäjinä: Muhoksen seurakunta Muhoksen kunnan nuorisotoimi Muhoksen 4H-yhdistys Luonnosta Käsin -hanke Pitelet käsissäsi uunituoretta KESÄKIMARA 2018-vihkoa, johon

Lisätiedot

Vesivyöjuoksu ja vesijumppa. Vesitreeni tällä viikolla klo (sis. juoksua, jumppaa ja lihaskuntoharjoittelua).

Vesivyöjuoksu ja vesijumppa. Vesitreeni tällä viikolla klo (sis. juoksua, jumppaa ja lihaskuntoharjoittelua). TAPAHTUMAKALENTERI HEINÄKUU 2012 VIIKKO 26 MA 25.6 TI 26.6 KE 27.6 TO 28.6 PE 29.6 LA 30.6 SU 1.7 25.6. zumba/ zumbatoning 2.7.ja 9.7. combatic+core Seniorijumppa klo 9.30-10.00 puisto. Jumppa on maksuton.

Lisätiedot

MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010

MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010 MAAILMANPERINTÖPÄIVÄT 12.-15.8.2010 Tule mukaan juhlimaan Merenkurkun saaristoa, yhteistä maailmanperintöämme! Kaikki maailmanperintöpäivien tapahtumat ovat yleisölle avoimia. TERVETULOA! OHJELMA Torstai

Lisätiedot

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille HAMINAMÄKI Kuopiontie 131 Lapinlahti, Finland Paikan esittelyyn osallistuivat: Arkkitehtuurin-

Lisätiedot

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 Hei! Tässä Haka Gym ry:n jäsentiedote kaikille jäsenille! Tiedotteesta löydät tietoa mm. kesän jumppa- tarjonnasta sekä leikkikenttä- ja kesäkerhoista. Muistuttelemme

Lisätiedot

Raatihuoneen torin valtaus illalla pe Walkers auto, Walkerkahvila suljettu tuona iltana Asemakadulla

Raatihuoneen torin valtaus illalla pe Walkers auto, Walkerkahvila suljettu tuona iltana Asemakadulla Raatihuoneen torin valtaus illalla pe 12.10. Walkers auto, Walkerkahvila suljettu tuona iltana Asemakadulla Käy jutustele ja juo kupponen kahvia! Tsekkaa aikataulu: Instagram, walkers_kajaani Facebook,

Lisätiedot

Vapaalla tapahtuu. - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi

Vapaalla tapahtuu. - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi - kesällä 2015 tiistaisin klo 17- Vapaalla tapahtuu kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi Kittilän kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntatoimi järjestävät erilaisia harrastekokeiluja kesällä 2015. Harrastekokeilut

Lisätiedot

Vihdin SM-osakilpailun sponsorit: Battery, Discmania, kansanhuveja.net, Nummelan Kesport, Pienryhmäkoti Katinhäntä, Skullcandy, Smith,

Vihdin SM-osakilpailun sponsorit: Battery, Discmania, kansanhuveja.net, Nummelan Kesport, Pienryhmäkoti Katinhäntä, Skullcandy, Smith, Vihdin SM-osakilpailun sponsorit: Battery, Discmania, kansanhuveja.net, Nummelan Kesport, Pienryhmäkoti Katinhäntä, Skullcandy, Smith, Valonnopeudella Oy, Vihdin kunta, Westsidediscs Aikataulu: Perjantai

Lisätiedot

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2011-2012

VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2011-2012 VAPAA-AIKATALON SALIVUOROT 2011-2012 MAA- NANTAI - Sulkapallo JHL Sulkapallo JHL - JHL JHL JHL - - - 21.30 21.30-22.00 KLC/edustus KLC/edustus KLC/edustus KLC/edustus KLC/edustus KLC/edustus KLC/edustus

Lisätiedot

Palvelukeskus on avoinna kesä- ja elokuussa, heinäkuu suljettu! KESÄN 2016 OHJELMA

Palvelukeskus on avoinna kesä- ja elokuussa, heinäkuu suljettu! KESÄN 2016 OHJELMA Kustaankartanon palvelukeskus tarjoaa toimintaa helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille. Hae maksuton asiakaskortti asiakaspalvelusta. ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-TO KLO 10.00 14.00 K-TALON RAVINTOLAN

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Ilmoittaudu ja tule mukaan! Suomen Ladun 54. Leiripäivät Vantaan Hakunilassa Ilmoittaudu ja tule mukaan! Tule hetkeksi, päiväksi tai koko viikonlopuksi pelaamaan, kisaamaan, osallistumaan ja rentoutumaan, tule lauantai-iltana tanssimaan

Lisätiedot

TUL:n VETERAANIPÄIVÄT 25.-26.5.2015 VARKAUDESSA

TUL:n VETERAANIPÄIVÄT 25.-26.5.2015 VARKAUDESSA TUL:n VETERAANIPÄIVÄT 25.-26.5.2015 VARKAUDESSA KYLPYLÄHOTELLI KUNTORANTA PELIT KESKUSKENTÄLLÄ Ilmoittautumiset 27.4. 2015 mennessä Tervetuloa TUL Veteraanipäiville kauniiseen, ystävälliseen ja rehelliseen

Lisätiedot

Tervetuloa Tampereen Koiraurheilijat ry:n järjestämiin agilitykilpailuihin

Tervetuloa Tampereen Koiraurheilijat ry:n järjestämiin agilitykilpailuihin Tervetuloa Tampereen Koiraurheilijat ry:n järjestämiin agilitykilpailuihin 11.-12.5.2013 Viikonloppuna tuomareina toimivat Henri Luomala ja Heidi Viitaniemi, sekä sunnuntaina tuomariharjoittelijana Jari

Lisätiedot

Suinulan Sanomat. Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa

Suinulan Sanomat. Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa Suinulan Sanomat Suinulan kyläyhdistys ry:n tiedotuslehti N:o 2/2015 Kalastusasiaa Aiemmin esillä ollut Kuorevesi-järven kalastusyhtymä on saanut lisää mukaantulijoita. Nyt ovat mukana Suinula, Kavala,

Lisätiedot

Lielahden koulupolku

Lielahden koulupolku HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lielahden koulupolku Lentävänniemi - Lielahti lv. 2018-2019 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 3.9. - 7.12.2018 ja keväällä 7.1. - 10.5.2019.

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Keskiviikko 14.05.2008 kello 18.00 Paloaseman johtokeskus 1. 8 KESÄN 2008 TYÖNTEKIJÄSELVITYS 2. 9 KESÄTOIMINTA JA MAKSUJEN MÄÄRITTÄMINEN

Keskiviikko 14.05.2008 kello 18.00 Paloaseman johtokeskus 1. 8 KESÄN 2008 TYÖNTEKIJÄSELVITYS 2. 9 KESÄTOIMINTA JA MAKSUJEN MÄÄRITTÄMINEN VAPAA AJAN LAUTAKUNTA KOKOUS 3/2008 Keskiviikko 14.05.2008 kello 18.00 Paloaseman johtokeskus 1. 8 KESÄN 2008 TYÖNTEKIJÄSELVITYS 2. 9 KESÄTOIMINTA JA MAKSUJEN MÄÄRITTÄMINEN 3. 10 TALOUDEN TOTEUMA 4. 11

Lisätiedot

KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2013

KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2013 Oulun kaupunki /Hyvinvointipalvelut/Ikäihmisten hyvinvointi KESKUSTA - NUOTTASAAREN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2013 Ohjattuihin liikuntaryhmiin pitää ilmoittautua, ellei erikseen

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

Itä-Vantaa KESÄLIIKUNTAA. senioreille ja aikuisille

Itä-Vantaa KESÄLIIKUNTAA. senioreille ja aikuisille Itä-Vantaa KESÄLIIKUNTAA senioreille ja aikuisille 1 Ohjattua kesäliikuntaa Kuulovammaisten aikuisten kesäliikunta...2 Hinnat...3 Yleistä...3 Kuntosalin treenitreffit...3 Toukokuu...4 UKK kävelytestit...5

Lisätiedot

2.6. 9.6. 16.6. 23.6. 30.6. KLO 13 KLO 9.00 KLO 11.30 KLO 13.00 KLO 9.00

2.6. 9.6. 16.6. 23.6. 30.6. KLO 13 KLO 9.00 KLO 11.30 KLO 13.00 KLO 9.00 Maanantaisin kehitysvammaisten kesäohjelma Myllykoski Kokoontuminen Ravimiehentie 12 Kuljetukset hoidettava itsenäisesti, tarvittaessa avustaja mukaan. (Ohjelman muutokset mahdollisia) 2.6. 9.6. 16.6.

Lisätiedot

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU

SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA-MUSEO BUNKKERIMUSEO SALPAPOLKU SALPALINJA Salpalinja rakennettiin uuden itärajan turvaksi talvisotaa seuranneen välirauhan aikana v. 1940-41. Keskeneräisen puolustusaseman linnoittamista jatkettiin

Lisätiedot

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016 Raahen nuorisotoimi Sisältö Sisältö: Nuorisotoimen tervehdys Nuorisotoimen tapahtumat Nuorisotilojen aukioloajat Kaupunginlahden liikennepuisto Järjestöjen tarjonta Nuorisotoimen

Lisätiedot

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää.

Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Noin 300 lasta ja 75 työntekijää. Tammelan päiväkoti: Haitulat, Leinikki, Maahiset, Sinikello, Taikatassu ja luontoliikuntaryhmä Ilvekset. Tammitarhan päiväkoti: 4 ryhmää ja metsäeskari metsätontut. Portaan

Lisätiedot

Aktiviteetit ryhmille

Aktiviteetit ryhmille Aktiviteetit ryhmille Tiimihenkeä nostattavaa kisailua ja hauskanpitoa Puhalletaan yhteen hiileen 60 min, max 30 hlöä 135 Kisaillaan tiimin nostatus hengessä hauskojen tehtävien parissa. Aktiviteetti toteutetaan

Lisätiedot

Sepän Heitto 2016. PELAAJAN OPAS Alkusanat Kiitos ilmoittautumisesta ja tervetuloa Sepän heitto 2016 kilpailuun su 29.5.!

Sepän Heitto 2016. PELAAJAN OPAS Alkusanat Kiitos ilmoittautumisesta ja tervetuloa Sepän heitto 2016 kilpailuun su 29.5.! Sepän Heitto 2016 PELAAJAN OPAS Alkusanat Kiitos ilmoittautumisesta ja tervetuloa Sepän heitto 2016 kilpailuun su 29.5.! Tämä pelajaan opas sisältää tärkeimpiä tietoja kisaan liittyen. Mikäli jokin asia

Lisätiedot

Agilityä lyhtyjen loisteessa! Tuomarina: Anders Virtanen. Lauantai-illan hämärtyessä 1lk ja maksit3. Sunnuntaina minit ja medit3 sekä 2lk

Agilityä lyhtyjen loisteessa! Tuomarina: Anders Virtanen. Lauantai-illan hämärtyessä 1lk ja maksit3. Sunnuntaina minit ja medit3 sekä 2lk Agilityä lyhtyjen loisteessa! Tuomarina: Anders Virtanen Lauantai-illan hämärtyessä 1lk ja maksit3 3.-4.9.2016 Tervetuloa Nokialle kesäkauden päättäviin agilitykisoihin. Muista ottaa mukaan kilpailukirja

Lisätiedot

Kontiolahden Urheilijat järjestää kesällä 2010:

Kontiolahden Urheilijat järjestää kesällä 2010: Kontiolahden Urheilijat järjestää kesällä 2010: Leirit: Pro-Sporttileiri Kulho 14.-16.7. Kolme vuorokautta mukavaa toimintaa liikunnan parissa. Hinta: 60 Sisältää: ruokailut, majoituksen, vakuutuksen ja

Lisätiedot

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma)

Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Elämyksiä luonnosta 2015 Yyterin Kylpylähotelli, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) (malliohjelma) Maanantai Kylpylä avoinna Klo 15.00- Majoittuminen hotelliin Tiistai Klo 09.00-10.00 Tuloinfo.

Lisätiedot