mecair ELEKTRONINEN AJASTIN MT Ohjekirja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "mecair ELEKTRONINEN AJASTIN MT Ohjekirja"

Transkriptio

1 mecair ELEKTRONINEN AJASTIN MT Ohjekirja MTfin versio 3; 3. syyskuuta 04 MECAIR S.r.l. Kalvoventtiilit ja pölysuodattimien elektroniset ohjausyksiköt Via per Cinisello Nova Milanese Milano Italia Jälleenmyyjä: Industri Textil Job Oy, Kumitehtaankatu 5, KERAVA, p.:

2 SISÄLLYSLUETTELO ELEKTRONINEN SEKVENSSERI Malli MT Ohjekirja 1. OMINAISUUDET Sivu 2 2. TEKNISET OMINAISUUDET Sivu 2 3. ASENNUS Sivu 3 4. ALUSTAVAT TARKISTUKSET Sivu 3 5. SÄHKÖKYTKENNÄT Sivu 3 6. KÄYNNISTYS Sivu KÄYNNISTYS: SYÖTTÖJÄNNITTEEN VALINTA Sivu KÄYNNISTYS: PARAMETRIEN VALINTA Sivu 5 7. ETÄOHJAUS Sivu 6 8. PYSÄYTYSPUHDISTUS Sivu 6 9. ULOSTULON OIKOSULUN HÄLYTYS Sivu MIKROPROSESSORIN HÄLYTYS Sivu VIANETSINTÄ Sivu SULAKETAULUKKO Sivu TEHDASASETUKSET Sivu SELITYKSET Sivu Mt KOKOONPANO Sivu MT ETUPANEELI Sivu Mt KOKOONPANO Sivu OMINAISUUDET Malli MT on suunniteltu takaamaan suodatinpusseja tai suodatinpatruunoita sisältävien pulssisuihku pölynsuodattimiin asennettujen kalvoventtiilien ohjaus. MT:n keskeisiä ominaisuuksia: Pulssi ja taukoajan manuaalinen valinta. Voidaan ohjata rinnalle sijoitetulla painekytkimellä tai ohjata asiakkaan logiikkapiirillä (PLC). Automaattinen kytkettyjen venttiilien haku; ulostulot, joihin ei ole kytketty venttiileitä, ohitetaan. SHUT DOWN CLEANING (jälkipuhdistus), jossa ohjelmoitava määrä syklejä. 2. TEKNISET OMINAISUUDET KOTELOINTI KOTELOINTILUOKKA MITAT ABS muovinen kotelo IP65 MT 4 / 8 / 12 ulostuloa: kotelo 213 x 185 x 113 mm MT 16 / 20 / 24 / 28 / 32 ulostuloa: kotelo 296 x 256 x 118 mm

3 PAINO MT 4 / 8 / 12 ulostuloa: noin 2 kg MT 16 / 20 / 24 / 28 / 32 ulostuloa: noin 3,5 kg LIITÄNNÄT Painettavat pistokkeet johtimen poikkipinta maks. 2,5 mm 2 LÄMPÖTILA Varastointi: 20 C / +80 C. Käyttö: 10 C/+50 C, käyttöasteella 30 %. KÄYTTÖJÄNNITE SISÄÄNMENO V (± 10 %) 50/60 Hz (silloittamalla valittavissa 2 aluetta). Tilauksesta: V ±10 % 50/60 Hz, tai 24 V DC +5 %, 0 %. KÄYTTÄJÄNNITE ULOSTULO V (silloittamalla valittavissa 3 aluetta), AC tai DC (silloittamalla valittavissa 2 aluetta). Erikoistoteutus: 48 V AC tai DC. Kun sisäänmeno on 24 V DC, käytettävissä on vain ulostulo 24 V DC. TEHO Ilman ulostuloa: 2,5 W. Ulostulo: maks. 25 W/ AC tai 20 W / DC. PULSSIAIKA 0,01...9,99 s TAUKOAIKA: s ETÄOHJAUS Aktivoidaan ulkoisella kontaktilla (normaalisti), jännitteetön JÄLKIPUHDISTUS Käytetään puhaltimen etäkytkimen normaalisti suljettuna olevalla kontaktilla. HÄLYTYSRELE Vahti ( watchdog, mikroprosessorin elektroninen valvonta) ja oikosulkuhälytys. Rele maksimi. 2 A 250 V AC, vapaa kontakti. VAROKE 1 A, hidas jännitteellä V; 2 A jännitteellä V AC tai 24 V DC 3. ASENNUSOHJEITA Älä sijoita MT:tä suoraan auringonpaisteeseen, jotta piirilevy ei ylikuumene. Suojaa MT sateelta, vedeltä ja kosteudelta. Älä tuo johtimia MT yksikköön yläkautta. Kannattaa myös muotoilla MT:n kaapelisidos pystyssä olevan U kirjaimen muotoon, jolloin vesi ei pääse valumaan kotelon sisään. Älä asenna MT yksikköä paikkaan, jossa esiintyy tärinää. Jos valitset jälkipuhdistuksen (SHUT DOWN CLEANING), kytke MT sähkölinjaan, jossa on jatkuva jännite. Käyttöikänsä loppuun tullut MT on elektroniikkaromua, jollaisena sitä pitää käsitellä. Romua ei saa polttaa, koska siitä voi vapautua myrkyllisiä kaasuja, ja lauhduttimet voivat räjähtää! Jos MT ei toimi, älä yritä korjata sitä itse. Ota yhteys Industri Textil Job Oy:hyn. Sähkökytkentöjä saavat suorittaa vain pätevät sähköasentajat, jotta voidaan olla varmoja siitä, että laite toimii oikein ja häiriöttä. Varmista aina ennen huoltotoimiin ryhmistä, että laitteesta on katkaistu virta (virtakytkin [19] on asennossa 0 ja liittimet [4] kytketty irti). Kaikki MT laitteen sähkö ja venttiilikytkennät tulee pitää erillään laitoksen muista sähköpiireistä.

4 Huomio: hakasuluissa [...] olevat numerot sivuilla 9 11 olevan piirustuksen positioihin. 4. ALUSTAVAT TARKISTUKSET 1) Tarkista, että virtakytkin [1] on asennossa 0 ja liittimet [4] on kytketty irti. 2) Varmista, että keltaisessa kilvessä [22] mainittu ʺIN jännite on sama kuin käytettävissä oleva syöttöjännite (jännite ja taajuus). 3) Varmista, että keltaisessa kilvessä [22] mainittu ʺOUT jännite on sama kuin venttiilien keloihin merkitty jännite/taajuus. Jos ehdot 2) ja 3) täyttyvät, siirry kappaleeseen SÄHKÖKYTKENNÄT 1) Tarkista, että virtakytkin [1] on asennossa 0 ja liittimet [4] on kytketty irti. 2) Avaa liittimien kannen [20] ruuvit ja avaa kansi. 3) Vedä ulos liittimet [2]. 4) Tarkista, että venttiilien kytkennät on tehty oikein ja eristetty maasta. Siksi maan [3] ja yhteisnavan (C) välinen eristys pitää mitata ulostuloliitin irrotettuna. 5) Kytke venttiilit liittimiin [2], yhteisnavan (C) ja numeroitujen ulostuloliittimien väliin. Venttiilit pitää maadoittaa [3] mikäli ulostulojännite on 48 V tai suurempi. Älä kytke yhteisjohdinta (C) tai venttiilien ulostuloja maahan [3]. Yhteisnavat on kytketty yhteen piirilevyllä. Kytke yhteisjohtimet (C) jokaiseen venttiiliin ja ryhmitä ne yhteen johtimeen. Ulostulot ovat tyypiltään staattisia ( zero crossing ) sähköisten häiriöiden estämiseksi. 6) Laita liittimet [2] takaisin sisään. 7) Kytke ajastimeen virta [4]: a) 230 V (L = vaihe, N = nolla) b) Myös 115 V apumuuntajasta (solenoidit, etäohjauskytkimet jne.). c) Erikoistoteutus 24/48 V: Muuntajan toisiopiirin kahdesta liittimestä toinen pitää maadoittaa; sama liitin kytketään nollanapaan N [4]. Erikoistoteutus 24 V DC: liittimen [4] tämä piirroksen mukaan: + /symbol/ 8) Sulje kansi [20] ja kiristä ruuvit. 6. KÄYNNISTYS 6.1 KÄYNNISTYS: JÄNNITTEEN VALINTA Varmista, että virtakytkin [19] on asennossa 0 ja liittimet [4] on kytketty irti.

5 Tarkista: 1) että keltaisessa kilvessä [16] mainittu ʺINGRESSO IN jännite on sama kuin käytettävissä oleva syöttöjännite (jännite ja taajuus). 2) että keltaisessa kilvessä [16] mainittu ʺUSCITA OUT jännite on sama kuin venttiilin keloissa merkitty jännite/taajuus. Jos nämä kaksi ehtoa täyttyvät, siirry kappaleeseen 6.2. Muussa tapauksessa toimi alla neuvotulla tavalla! A) Syöttöjännitteen valinta: 1) Kierrä auki kaksi ruuvia [21] ja avaa MT:n läpikuultava kansi. 2) Avaa vihreän paneelin 4 ruuvia. Nosta vihreä paneeli pois (irrottamatta sitä!). Paneeli on piirilevyssä kiinni. 3) Tarkista että siltauksilla [5] valittava syöttöjännite on sama kuin käytettävissä oleva jännite (esimerkki: molemmat 230 V). 4) Jos nämä kaksi jännitettä ovat erilaiset, siirrä siltaus [5]. B) Venttiilien jännitteensyötön valinta: 1) Tarkista että hyppyjohtimilla [6] valittava syöttöjännite on sama kuin solenoidiventtiileihin merkitty jännite (esimerkki: molemmat 24 V). 2) Jos nämä kaksi jännitettä ovat erilaiset, siirrä siltaus [6]. (MUISTA: kummankin siltauksen [6] pitää vastata samaa jännitettä!) C) Venttiilien syöttöjännitteen tyypin (AC/DC) valinta: 1) Varmista, että siltauksilla [8] valittava syöttöjännitteen tyyppi on sama kuin solenoidiventtiileihin merkitty jännite (esimerkki: molemmat AC). 2) Jos jännitteiden tyypit ovat erilaiset, korjaa tilanne siltauksilla [8]. 3) Sulje vihreä paneeli ja kiristä neljä ruuvia. 4) Sulje läpikuultava kansi kahdella ruuvilla [21]. VAROITUS! Älä valitse ulostulojännitteeksi 230 V / DC! 6.2 KÄYNNISTYS: PARAMETRIEN VALINTA Tarkista, että kaikki sähkökytkennät on tehty kappaleessa 5 kuvatulla tavalla. Käännän kytkin [1] asentoon 1. LED OK [18] ja LED REMOTE [16] palavat. Näytöllä [7] näkyy 3 sekunnin ajan MT:n versionumero. Koodin hävittyä näkyvistä näytöllä näkyy kirjain E (käyntiin) ja sen venttiilin numero, johon ollaan kytkemässä jännite. 1) Paina SELECT MENU [9]: Näytössä [7] on numero 1: valitse PULSE TIME (0,01 9,99 s) painikkeilla +/ [10]. 2) Paina SELECT MENU [9]: Näytössä [7] on numero 2: valitse PAUSE TIME (1 999 s) painikkeilla +/ [10]. 3) Paina SELECT MENU [9]: Näytössä [7] on numero 3:

6 valitse PAUSE TIME in SHUT DOWN CLEANING (1 999 s) painikkeilla +/ [10]. 4) Paina SELECT MENU [9]: Näytössä [7] on numero 4: valitse N of CYCLES of SHUT DOWN CLEANING (0 99) painikkeilla +/ [10]. (Ellet halua jälkipuhdistusta, valitse 0.) 5) Paina SELECT MENU [9]: näytöllä [7] näkyy kirjain E (käyntiin) ja sen venttiilin numero, johon ollaan kytkemässä jännite. puhdistussykli alkaa. LED PULSE [11] osoittaa, että venttiili on aktiivinen. LED PAUSE [12] osoittaa, että MT odottaa pulssin lähettämistä seuraavalle venttiilille. Huomaa: Pulssit lähetetään venttiileille aloittaen numerosta 1. MT ohittaa automaattisesti lähdöt, joita ei ole kytketty, ja vastaavat ulostulojen numerot näkyvät nopeasti näytössä [7]. Jos mitään ulostuloa ei ole kytketty, näytössä vaihtuvat peräkkäin kaikkien ulostulojen numerot. Tarkista ensimmäisen puhdistussyklin aikana, että jokainen venttiili saa pulssin. MECAIRilta lähtiessään jokaiseen MT yksikköön on asetettu seuraavat tehdasasetukset: PULSE TIME (pulssiaika), PAUSE TIME (taukoaika), PAUSE TIME in SHUT DOWN CLEANING (taukoaika jälkipuhdistuksessa) ja N of CYCLES of SHUT DOWN CLEANING (syklien määrä jälkipuhdistuksessa) (katso kohtaa 12). Suosittelemme, että MT:n parametrit asetetaan niin, että puhdistustiheys on mahdollisimman harva. Siten vältetään pussin rasittumisesta johtuvat pölyemissiot, pussien käyttöikä pitenee ja paineilman kulutus vähenee. Taukoajan PAUSE TIME pitää olla tarpeeksi pitkä niin, että suodatin puhdistuu tehokkaasti vaikeimmissakin olosuhteissa, mutta se ei saa olla koskaan lyhyempi kuin se aika, joka tarvitaan säiliön paineen nostamiseen. MT palaa SELECT MENU tilasta (parametrien valinnasta) normaaliin toimintaan, ellei mitään painiketta paineta viiteen minuuttiin. 7. KAUKO OHJAUS (REMOTE) MUISTA: MECAIRilta toimitettaessa liittimet REMOTE [15] on silloitettu. Jos haluat käyttää MT:tä etäkytkimellä, lue alla annetut ohjeet. Jos et halua käyttää tätä mahdollisuutta, älä poista silloitusta, koska silloin MT pysähtyy Stand by tilaan. Etäohjauksen REMOTE aktivointi: 1) Avaa alakannen [20] ruuvit ja avaa kansi. 2) Poista siltaus liittimistä REMOTE [15].

7 3) Kytke liittimiin REMOTE [15] ulkoisesta laitteesta (esim. DP monitorista) tuleva kuormittamaton ja normaalisti auki oleva (NO) kontakti. 4) Sulje alapaneeli ja kiristä ruuvit. 5) Aktivoi kauko ohjaus sulkemalla REMOTE [15] liittimiin kytketty kontakti. 6) Jos nyt avaat REMOTE [15] liittimiin kytketyn kontaktin, MT lakkaa toimimasta. Kun kontakti suljetaan, puhdistussykli jatkuu siitä mihin se pysähtyi. 8. JÄLKIPUHDISTUS Suosittelemme, että jokaisen työvuoron lopussa suoritetaan yksi tai useampi SHUT DOWN CLEANING sykli (jälkipuhdistussykli), jolla suodatinpusseista saadaan poistettua niihin jäänyt pöly. SHUT DOWN CLEANING alkaa joka kerta kun puhallin pysäytetään, mikäli ohjaus on kytketty puhaltimelta ajastimelle (MT): SHUT DOWN CLEANING jälkipuhdistuksen käyttöönotto: 1) Valitse PAUSE TIME ja N of CYCLES of SHUT DOWN CLEANING (luku 5). 2) Avaa alakannen [20] ruuvit ja avaa kansi. 3) Kytke liittimiin FAN [13] ulkoinen, kuormittamaton ja normaalisti auki oleva (NO) kontakti puhallinkytkimestä. 4) Sulje kansi [20] ja kiristä ruuvit. SHUT DOWN CLEANING alkaa, kun puhallin pysäytetään, koska liittimiin FAN [13] suljetaan, jolloin LED FAN [14] vilkkuu jälkipuhdistuksen keston ajan. VAROITUS! Jos valitsit 0 kappaleen 6.2 kohdassa 4), MT lakkaa toimimasta heti kun liittimiin FAN [13] kytketty kontakti suljetaan (LED FAN [14] palaa tauotta). 6) Kun jälkipuhdistus on suoritettu loppuun, LED FAN [14] jää palamaan. Kytke puhallin päälle aloittaaksesi puhdistussyklin uudelleen. Puhdistussykli alkaa ensimmäisestä venttiilistä. 9. ULOSTULOJEN OIKOSULKU MT antaa automaattisesti oikosulkuhälytyksen (LED ALARM [17] syttyy) ilmoittaen yhdessä tai useammassa venttiilin kelalla ilmenneestä häiriöstä. MT poistaa vialliset venttiilit puhdistussyklistä ja jatkaa puhdistusta. Viallisten venttiilien tunnistaminen: 1) Paina ʺ+ʺ [10]: näytöllä [7] näkyy kirjain A ja sen perässä sen ulostulon numeron, jota hälytys koskee. Kun jatkat painikkeen ʺ+ʺ [10] painamista, näet muiden mahdollisesti hälytystilassa olevien ulostulojen numerot. 2) Palaa kohtaan E (käyntiin) painamalla ʺ ʺ [10]. 3) Suorita tarvittavat huoltotoimet. 4) Paina RESET [19]: hälytys poistuu, mikäli vika on korjattu. Mallit MT 4/12: ks. liittimet ALARM [24] (sivu 9). Mallit MT 16/32: ks. liittimet ALL [24] (sivu 10). Kun MT ei saa sähköjännitettä, releen kontakti on suljettu (normaalisti kiinni, N.C). Kun MT saa jännitteen, rele virittyy ja kontakti avautuu (normaalisti auki (N.O)).

8 Hälytystilanteessa releen jännite poistuu ja kontakti sulkeutuu, kun normaalisti kiinni (N.C). LED ALARM [17] syttyy. 10. MIKROPROSESSORIN HÄIRIÖHÄLYTYS LED OK [18] sammuu, mikäli mikroprosessorissa ilmenee häiriö. Asiakas ei voi itse ratkaista tätä ongelmaa: ota yhteys Industri Textil Job Oy:hyn. Mallit MT 4/12: ks. liittimet ALARM [24] (katso myös sivua 9). Mallit MT 16/32: ks. liittimet WD [24] (katso myös sivua 10). Jos MT on pois päältä, relekontakti on normaalisti kiinni (N.C). Kun MT saa jännitteen, rele aukeaa ja kontakti siirtyy tilaan normaalisti auki (N.O). Jos LED OK [18] sammuu, mikroprosessori on vioittunut ja Alarm rele sulkeutuu ja siirtyy tilaan normaalisti kiinni (N.C.). 11. VIANETSINTÄ ONGELMA MAHDOLLINEN SYY RATKAISU Syöttöjännite puuttuu. Näyttö on tyhjä ja kaikki ledit ovat sammuksissa Syöttöjännite on kunnossa, mutta näyttö on tyhjä ja kaikki ledit ovat sammuksissa Valmiustilan ja auto/manasetuksen ulkoiset kontaktit eivät toimi Näytöllä näkyvät nopeasti peräkkäin kaikkien ulostulostulojen numerot MT ohittaa jotkut venttiilit Näyttö näyttää pulssisekvenssin, mutta venttiilit eivät toimi LED OK [20] on sammuksissa LED REMOTE [16] on sammuksissa, eikä MT toimi Sulake [27] on palanut. Sulake [26] on palanut. Mikään ulostulo ei ole kytketty. MT:n ja venttiilien välisissä kytkennöissä on virhe. Kaapeleissa on katkos. Muuntajan toisiopiirissä on katkos. Tehopiirissä on vika. Venttiileihin tuleva jännite on eri kuin venttiilien keloihin merkitty. Mikroprosessorissa vika. Liittimien REMOTE [16] siltaus on poistettu. Liittimiin REMOTE [16] Tarkista jännitteensyöttöliittimien [4] kytkennät ja jännitteen valinta [5]. Vaihda sulake (ks. sulaketaulukkoa). Vaihda sulake (ks. sulaketaulukkoa). Tarkista venttiilien kytkennät [2]. Tarkista kytkennät [2]. Tarkista kaapelien johtavuus. Ota yhteys Industri Textil Job Oy:hyn. Ota yhteys Industri Textil Job Oy:hyn. Siirrä siltaukset [6] niin, että jännite on sama kuin keloihin on merkitty. Ota yhteys Industri Textil Job Oy:hyn. Palauta siltaus liittimiin [16]. Sulje liittimiin [16] kytketty

9 LED ALARM [18] palaa kytketty kontakti on avattu. Oikosulku yhdessä tai useammassa ulostulossa. kontakti. Katso kappaletta 9. TÄRKEÄÄ Jos MT:n syöttöjännite on 24V DC, varmista, ettei syöttöjännite ole alempi kuin 24 V ja että jännite jaetaan kytkettyihin kuormiin. 12. SULAKKEET Mitta Arvo Tyyppi Nro piirustuksessa Kuvaus 5 x20 1 A T 23 Pääsulake, kun syöttöjännite on 115/230 V. 5 x 20 2 A T 23 Pääsulake, kun syöttöjännite on 24/48 V. 5 x ma T 26 Ulkoiset kontaktit. 5 x ma T [27] Sisäisen +5 V:n jännitteen (mikro, näyttö) sulake HUOMAA: Sulaketta vaihdettaessa yllä olevia arvoja on ehdottomasti noudatettava. 13. TEHDASASETUKSET Kaikkiin MT yksiköihin on valittu tehtaalla seuraavat asetukset (asetuksien muuttaminen: katso kappaletta 6.2). PULSSIAIKA: 0,25 s (kaikki mallit) TAUKOAIKA: MT4: 75 s MT16: 15 s MT28: 10 s MT8: 30 s MT20: 15 s MT32: 10 s MT12: 30 s MT24: 10 s MT36: 10 s PAUSE TIME DURING SHUT DOWN CLEANING (taukoaika jälkipuhdistuksen aikana): 15 s (kaikki mallit) N of CYCLES of SHUT DOWN CLEANING (syklien määrä jälkipuhdistuksessa): 3 sykliä (kaikki mallit)

10 14. SELITYKSET 1) Virtakytkin 2) Venttiililiittimet 3) Venttiilien maadoitus 4) Jänniteliittimet 5) Siltaus syöttöjännitteen valintaa varten 6) Siltaus venttiilien jännitteen valintaan 7) Näyttö 8) Siltaus venttiilien jännitteen tyypin valintaan 9) SELECT MENU painike 10) Painikkeet +/ 11) LED PULSE 12) LED PAUSE 13) Puhallinliittimet (FAN) 14) LED FAN 15) REMOTE liittimet (etäohjaus) 16) LED REMOTE 17) LED ALARM (hälytyksen merkkivalo) 18) LED OK (OK merkkivalo) 19) RESET painike 20) Liitinryhmät 21) Läpikuultavan kannen kiinnitysruuvit 22) Keltainen kilpi, joka osoittaa sisäänmeno ja ulostulo jännitteen ja sen tyypin (IN/OUT) 23) Pääsulake 24) Releliittimet (ALARM) 25) Tuotteen koodi ja sarjanumero 26) Ulkoisten kontaktien sulake 27) Sisäisen +5 V:n jännitteen (mikro, näyttö) sulake VAROITUS! Ennen kuin avaat laitteen ja ryhdyt tekemään kytkentöjä, varmista, että virtakytkin [1] on asennossa 0 ja liittimet [4] on kytketty irti.

11

12

13

mecair ELEKTRONINEN OHJAUSYKSIKKÖ, JOKA OTTAA HUOMIOON SUODATTIMEN PAINE ERON ΔP ʺECONOMISTʺ MCS sarja Ohjekirja

mecair ELEKTRONINEN OHJAUSYKSIKKÖ, JOKA OTTAA HUOMIOON SUODATTIMEN PAINE ERON ΔP ʺECONOMISTʺ MCS sarja Ohjekirja mecair ELEKTRONINEN OHJAUSYKSIKKÖ, JOKA OTTAA HUOMIOON SUODATTIMEN PAINE ERON ΔP ʺECONOMISTʺ MCS sarja Ohjekirja MCSfin versio 3 Syyskuu 04 MECAIR S.r.l. Kalvoventtiilit ja pölysuodattimien elektroniset

Lisätiedot

PUHDISTUSJÄRJESTELMÄN AJASTIN Malli MTS Käyttöohje

PUHDISTUSJÄRJESTELMÄN AJASTIN Malli MTS Käyttöohje PUHDISTUSJÄRJESTELMÄN AJASTIN Malli MTS Käyttöohje MTSeng rev. 03 September 04 Edustus Suomessa Industri-Textil Job OY Kumitehtaankatu 5 04260 Kerava, Finland Phone +358207401880,Fax +358207401889 0 PUHDISTUSJÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje MECAIR Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje HUOMIO: Ennen tuotteen käyttöä sinun on luettava on tämä käyttöopas huolellisesti, jotta saat riittävää tietoa tuotteesta Tekniset tiedot Virransyöttö

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 0/00 Kytkentäohje. Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien ulkoisten liitäntöjen on

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja MOOTTORIVENTTIILI Käsikirja Tutustu käsikirjaan huolella ennen järjestelmän käyttöönottoa. Ainoastaan valtuutettu huoltohenkilökunta on oikeutettu suorittamaan säätöja korjaustoimenpiteitä. Korjauksessa

Lisätiedot

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 23.11.2006 D18016Fs Lokaset 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja

Lisätiedot

Integroitu ohjaus Tyyppi BEKA-troniX1

Integroitu ohjaus Tyyppi BEKA-troniX1 Integroitu ohjaus Tyyppi BEKA-troniX1 Sisältö: Sivu Yleiset tiedot: 1. Toiminnalliset ominaisuudet ja mitat 1 2. Toimintajakso 2. Käyttö 4. Parametrien säätäminen 4 Lisälaitteet: 5 5. Ylipaineen valvonta

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ-01-10-c-1 1234 Trafo 1.8VA Relay NC/ S1 S2 S3 S4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Constant Pressure Controller L1 MO-500 N FLÄKT 23~ 0-500 Pa 50/60Hz SUPPLY 1 x

Lisätiedot

LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 13.10.2004 LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN WAVIN-LABKO OY S I S Ä L L Y S L U E T T E

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä. SG-COMPACT BASE valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella 4) Kytkentä käsinkuittauksella 5) EDM toiminto (ulkoisten koskettimien

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1.

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1. AT 3 kw FI AT A min 300 mm B 0 A B 3 355 55 76 5 355 55 76 9 405 35 335 min 300 mm min,8 m Minimum distance in a permanent assembly Fig. AT Technical data Type E-nr (SE) EL-nr (O) Output [kw] 3 87 03 49

Lisätiedot

Lokaset 20. Käyttö- ja asennusohje. Lokasäiliön täyttymishälytin

Lokaset 20. Käyttö- ja asennusohje. Lokasäiliön täyttymishälytin Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 03.06.2010 Sähköposti: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 1/7 Lokaset 20 Lokasäiliön täyttymishälytin Copyright 2010

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä. SG-BODY Compact MUTING valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella ilman muting-toimintoa 4) Kytkentä käsinkuittauksella ilman

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 610 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 5 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

ESMART202 Teholähde ja akkulaturi

ESMART202 Teholähde ja akkulaturi 7.5 ALARMS SYSTEM CERTIFICATIO SYSTEM CERTIFICATIO KÄYTTÖOHJE BRUKSAVISIG OPERATIG ISTRUCTIO BEDIEUGSALEITUG RAK 48 27.12.2004 L IPUT ESMART 202 AC O OUTPUT COMMO BAT LOW AC FAIL TEMP COMP BAT OK O CUTOFF

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT.

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT. KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 55 MAN. / AUT. Jäätymissuoja-anturi Termostaatti 0-0 V BMS ON-OFF OVIKOSKETIN 0-0 V ON-OFF BMS -REPORT OUT IN IN IN OUT Ovikosketin mek. / magn. OUT J4 J6 J5 J6 OHJAUS

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS Sisältö 1. TEKNISET TIEDOT... 2 2. KUVAUS... 3 3. KÄYTTÖ... 4 4. LIITÄNTÄ... 5 5. VIAN ETSINTÄ... 6 6. VALMISTAJA... 6 VIM-M2 FI.docx 2006-03-01 / BL 1(6) 1. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Kuvaus Venttiilin virtauksen säätöominaisuus, jolla säätöasetusta voidaan muuttaa lineaarisesta logaritmiseksi tai päinvastoin. Uudenaikainen rakenne, jossa

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power i_tig 201 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISTÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan pitkä ja ongelmaton toiminta edellytämme

Lisätiedot

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C 1. Yleistä TBCE/TBRE lämmityspatteria käytetään tuloilman lämmittämiseen tai ulkoilman esilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBCE/TBRE/TCLE

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Elco elektroninen termostaatti ELTH

Elco elektroninen termostaatti ELTH Keskus Lämpötilasäätimet ja -anturit Elco elektroninen termostaatti ELTH Elektroninen termostaatti DIN-kiskoon On-off säätö digitaalinäytöllä NTC-anturi, säätöalue -35 C...+99 C Yksi tai kaksi relelähtöä

Lisätiedot

Tekniset tiedot. Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Aikareleet ATI, BTI, MTI 520B11309

Tekniset tiedot. Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Aikareleet ATI, BTI, MTI 520B11309 Kontaktorit ja moottorikäynnistimet CI-TI TM Elokuu 2002 DKACT.PD.Coo.J2.20 520B11309 Johdanto MTI: - päästöhidastus - vetohidastus - Pulssitoiminnot - Tähti/kolmio vaihtokytkentä Toimintojen valinta AV

Lisätiedot

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Tekninen esite Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Turvatoiminnolla

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Toimilaitteita voidaan

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST SUPER CUT 50 ESITTELY SUPER CUT-50 plasmaleikkureiden valmistuksessa käytetään nykyaikaisinta MOSFET invertteri tekniikka. Verkkojännitteen 50Hz taajuus muunnetaan korkeaksi taajuudeksi

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

FI Asennusohjeet. devireg 120

FI Asennusohjeet. devireg 120 FI Asennusohjeet devireg 120 Ž Käyttökohteet: devireg 120 on lattialämmityssäädin. Toiminta: Termostaatissa on anturijohto, jonka avulla valvotaan lattian lämpöä pysymään säädetyssä lämpötilassa. Termostaatissa

Lisätiedot

2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7

2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7 EFC18 FI FI FI 3002218-EFC18-FI Index 1. Tuotetiedot...3 1.1 EFC18-ohjausyksikön ja lämpötila-anturin asennus...3 1.2 Asennusohjeet...4 1.3 Asetukset...5 1.4 Päivittäinen käyttö...6 2. Vaatimustenmukaisuusvakuutus...7

Lisätiedot

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT Sisällysluettelo Sivu Vianetsintä MicroMax, MicroMax180, MicroMax370, MicroMax750 Ohjausyksikkö on lauennut kiertovahdin vuoksi Magneettianturin

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti Oy Labkotec Ab Labkotie 1 36240 Kangasala Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 Sähköposti labkotec@labko.fi 02.01.2003 D17016Cs SET-61 Käyttö- ja asennusohje S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. TEKNISET

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI SENNUS- J KÄYTTÖOHJE ELECTRON 450, ELECTRON 600, ELECTRON 800, ELECTRON 900 1. SÄHKÖKIUSPKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit 3. Tuntoelin 4. Ohjausyksikkö +

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RP Julkisten tilojen huonetermostaatti

Käyttöohje CF-RP Julkisten tilojen huonetermostaatti 088U0211 Käyttöohje CF-RP Julkisten tilojen huonetermostaatti Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Välitystesti............................

Lisätiedot

KTX-3 -lämmityselementti

KTX-3 -lämmityselementti sivu 1/5 KTX-3 -lämmityselementti Tekniset tiedot: Liitäntä: AC 230V, 50Hz Teho: 300 W Lämpötila: 30 60 C Suojausluokka: luokka 1 (suojamaadoitettu) IP -luokka: S-malli IP x4 (kiinteällä liitännällä) U-malli

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40.

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40. ver.1/9.11.2001/ms PALOVAROITINKESKUS IMC-M Käyttö- ja asennusohje Snro: 71 231 40 BL-Palontorjunta Oy PALOVAROITINKESKUS IMC-M ovi ovi YLEISTÄ IMC-M palovaroitinkeskus on kaksisilmukkainen palovaroitinkeskus

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Nokeval. FD200-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD200-sarja. Käyttöohje Nokeval FD200-sarja Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD200A4 ja FD200A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 6 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

Hegetest Wire Detector Pulssitesteri

Hegetest Wire Detector Pulssitesteri Hegetest Wire Detector Pulssitesteri Toiminta- ja käyttöohje: Hegetest Wire Detector on uusi laite johtimien tutkimiseen. Tällä laitteella voit yhdellä kytkennällä todeta kaapelista kuusi sen eri tilaa:

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen)

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Kuvaus Toimimoottori mukauttaa iskunsa: Automaattisesti venttiilin päätesijainteihin, mikä alentaa käyttöönottoaikaa

Lisätiedot

1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3

1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3 307344 FI Liiketunnistin LUXA 103-100 AP WH 1030022 LUXA 103-101 AP WH 1030023 1. Yleiset turvallisuusohjeet 3 2. Määräysten mukainen käyttö 3 Hävittäminen 3 3. Laitteen kuvaus 4 4. Asennus ja liitäntä

Lisätiedot

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä ohjeesta Rev 4.2 (201505) 4246074, 4246075, 4246084, 4246152, 4246153, 4246154 Säätöohjeet METOS WD-6 6. Säätöohjeet Tämä kuvio laitteen

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö

KRU-1 PLL & UHF TRUE DIVERSITY langaton mikrofonijärjestelmä. Käyttöohje. ä ä ä ö ä ö KU-1 PLL & UHF UE DVEY langaton mikrofonijärjestelmä Käyttöohje ä ä ä ö ä ö Vastaanottimen ominaisuudet a. Etupaneeli 1. Lähettimen audiotason indikointi 2. Vastaanottavan antennin indikointi. äyttää kummaltako

Lisätiedot

Kosteusanturi Langaton

Kosteusanturi Langaton Kosteusanturi Langaton Englannin kielestä käännetty asiakirja -fi 2014-04-22 A001 Sisällysluettelo 1 Tuotteen kuvaus... 1 1.1 Kosteusmittaus... 1 2 Asennusohjeet... 2 3 Käyttöliittymän kuvaus... 2 3.1

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS IMC ME

PALOVAROITINKESKUS ICAS IMC ME BL-Palontorjunta Oy ICAS PALOVAROITINKESKUS ICAS IMC ME Snro: 71 231 40 Käyttö- ja asennusohje Huom: Päätevastukset 2 kpl 22 kohm kotelon sisällä PALOVAROITINKESKUS ICAS IMC ME YLEISTÄ: ICAS IMC ME on

Lisätiedot

FR-F740-00023 - 02160-EC

FR-F740-00023 - 02160-EC TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄSIKIRJA KIINTEISTÖAUTOMAATIOKÄYTTÖÖN FR-F740-00023 - 02160-EC PL 236, 28101 PORI Puh. (02) 5508800 Fax (02) 5508841 www.mitsubishi-taajuusmuuttajat.fi tehoelektroniikka@urhotuominen.fi

Lisätiedot

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje Nokeval FD100-sarja Käyttöohje Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD100A4 and FD100A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 7 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0 2007 S&A Matintupa MITTALAITE; PAINIKKEET, PORTIT, OSAT PAIKALLINEN portti (local, L) PÄÄPORTTI (master, M) LCD NÄYTTÖ PÄÄTETUNNISTIN VIRTAKYTKIN FUNKTIONÄPPÄIN Jännitteen syöttö VAHVISTUS/

Lisätiedot

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 elektroninen termostaatti asennusohje LED-ilmaisin On/Off kytkin Asetusarvoalue (5 C - 40 C) Kuvaus: Uppoasennettava termostaatti lämmityksen

Lisätiedot

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W himmentimet Mitta moduleina imellisjännite Tehohäviö nimelliskuormalla Himmennysperiaate Kuorman tyyppi hehkulamput 3 V halogeenilamput pienj. halog.lamput muuntajalla pienj. halog.lamput el. muuntajalla

Lisätiedot

MultiPlus-II 48/3000/ V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II)

MultiPlus-II 48/3000/ V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II) MultiPlus-II 48/3000/35-32 230V (aiempi tuotenimi: MultiGrid-II) Vertailu MultiGrid 48/3000/35-50 230V -malliin ja asennusohjeita 28-05-2018 1. Tekniset tiedot MultiPlus-II 48/3000/35 230V MultiGrid 48/3000/35-50

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje

SET-61. Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 Pirkkala Vaihde 029 006 260 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 23.9.2009 D17016Ds SET-61 Käyttö- ja asennusohje 1. TEKNISET TIEDOT SET-61 laitteisto Käyttöjännite

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite RFA oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni Virrattomana kiinni (C) ekniset tiedot Sähköiset

Lisätiedot

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA Sisällysluettelo Versio A 1. Johdanto... 1 Huomautus... 1 Turvallisuusohjeet... 1 2. Tekniset tiedot... 2 Ominaisuudet... 2 Tekniset tiedot... 3 Kapasiteetti ja tarkkuus...

Lisätiedot

GSM LITE. Asennus- ja Ohjelmointiohje. GSM Lite Ver: 1.0 Fi

GSM LITE. Asennus- ja Ohjelmointiohje. GSM Lite Ver: 1.0 Fi GSM LITE Asennus- ja Ohjelmointiohje HUOMIOITAVAA: Laite on STS EN 55022 normin A luokan mukainen. Se on suunniteltu kytkettäväksi STN EM 60950 mukaiseen keskusyksikköön. Laitteen käyttö ohjeista poiketen

Lisätiedot

PROBYTE GSM ALARM #6d

PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6d PROBYTE GSM ALARM #6 toimii GSM-hälyttimenä ja kaukoohjaimena. Soitto- tai SMS-hälytysviestien vastaanottajia voidaan hallita etäohjatusti. Ohjusrelettä voidaan ohjata SMS-viestillä.

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/11 GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ TPMS Käyttöohjekirja Malli n:o: CL-M2+SO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TPMS:n PÄÄTOIMINNOT... 1 2. TUOTTEEN OMINAISUUDET...1 3. JÄRJESTELMÄN KOMPONENTIT...1-2

Lisätiedot

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Käyttöohjeet DVC-P sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Systemair Oy Nietostie 2 FI-01390 VANTAA Phu: +358 (0)20 7920 520 Fax: +358 (0)20 7920 530 mailbox@systemair.fi www.systemair.de Sisältö

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas Huurtumattomat säiliöpakastimet Jászberény-tehdas ESSE-N / A.S. Lokakuu 2004 Yleistä Markkinoiden ensimmäinen huurtumaton säiliöpakastin Tehdas HUC = Jászberény / Unkari yksinkertainen elektroninen säädin

Lisätiedot

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF YLEISTÄ Digitaalinen näyttötaulu on elektroninen alusta, joka korvaa paperille merkityt tiedot kerrostalojen auloissa. Kolme : - Kaksi mallia asennettavaksi sisälle:

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus ekninen tuote-esite RFA-S2 oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni kahdella integroidulla apukytkimellä

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

Aurinko-C1 ja C2 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C1 ja C2 asennus ja käyttöohje Aurinko-C1 ja C2 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet: 1. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akku irrallaan).

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Asennusohje. Danfoss Heating Solutions

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Link SCM Simple Communication Module Asennusohje. Danfoss Heating Solutions MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Simple Communication Module Asennusohje Danfoss Heating Solutions Sisällysluettelo Johdanto.... 29 Asennus.... 29 Kiinnitys.... 29 Johdotus... 30 Laitteen lisääminen.... 30

Lisätiedot