Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja, poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja, poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta)"

Transkriptio

1 Pöytäkirjanote 7/ Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli Tuomiokapitulin istunto Kokousaika Kokouspaikka klo 12:00 Tuomiokapituli Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja, poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta) Matti Poutiainen tuomiorovasti, vpj., este Sami Ojala maallikkojäsen, este Tiina Ahonen pappisasessori, pj. asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajan Hannu Pöntinen pappisasessori, saapui asian 1 käsittelyn aikana, poistui asioiden 10, 11, 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta) Jussi Lilja vs. lakimiesasessori, poistui asian 23 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 1 kohta), poissa asian 26 käsittelyn ajan Reijo Liimatainen hiippakuntadekaani Varajäsen Pirkko Yrjölä pappisvarajäsen Jaakko Weuro maallikkovarajäsen, este Tarja Kantola maallikkovarajäsen, saapui asian 2 käsittelyn jälkeen, poistui asioiden 17, 18 ja 27 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta) Läsnäolo-oikeutetut Johanna Korhonen hiippakuntavaltuuston pj., este Wiking Vuori hiippakuntavaltuuston vpj., poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta) Sihteeri Aappo Laitinen notaari

2 Pöytäkirjanote 7/ Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli Kokoustiedot Kokouksen avaus Piispa Teemu Laajasalo avasi istunnon. Teemu Laajasalo luki Apostolien tekojen luvusta 5: Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Esitys Päätös Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätettiin yksimielisesti esityksen mukaan. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta Esitys Päätös Pöytäkirjantarkastajaksi valitaan Reijo Liimatainen. Päätettiin yksimielisesti esityksen mukaan. Tuomiokapitulin istunnon alkuun osallistuivat eläkkeelle siirtyneet Helsingin hiippakunnan papit Riitta Kuusela, Sinikka Peltohaka, Antti Savola ja Jukka Simoila. Piispa Teemu Laajasalo kiitti ja onnitteli heitä tuomiokapitulin puolesta.

3 Pöytäkirjanote 7/ Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli Vantaan Asolassa sijaitsevan tontin vuokraaminen Lujatalo Oy:lle. Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien päätökset Diaarinumero Esittelijä Perustelut DHEL/90/ /2018 vs. lakimiesasessori Jussi Lilja Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto / 18 ja Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto / 12 ovat kokouksissaan tehneet yhtäpitävät päätökset vuokrata Lujatalo Oy:lle Asolassa sijaitsevan tontin, kiinteistötunnus , perustettavan yhtiön lukuun, päivätyn tarjouksen ja maanvuokrasopimusluonnosten ehtojen mukaisesti. Vuosivuokra määräytyy tontin rakennusoikeuden määrän mukaan, ja vuosivuokra sopimuksen alkamishetkellä on asuntorakentamisessa 24,50 /k-m 2 ja liikerakentamisessa 10,50 /k-m 2. Vuosivuokra on seurakuntien tontin vuokraukselle asetetun tuottotavoitteen mukaisesti 5 % tontin käyvästä arvosta. Lujatalo Oy maksaa vuokraoikeusmaksuna seurakuntayhtymille yhteensä , josta Vantaan seurakuntayhtymän osuus on ja Helsingin seurakuntayhtymän osuus Vuokraoikeusmaksun lopullinen suuruus määräytyy asemakaavamuutoksella tontille vahvistuvan rakennusoikeusmäärän mukaisesti. Yksikköhinta on 178 /k-m 2. Tontin vuokra-aika on 50 vuotta alkaen asemakaavan vahvistumisesta. Arviointia Asian valmistelussa on kuvaus päätöksenteon etenemisestä. Vantaan osuus ko. tontista on 64,11 % ja Helsingin osuus 35,89 %. Tontin pinta-ala on m 2, ja tämänhetkisessä asemakaavassa tontilla on kaavamerkintä K sekä kokonaisrakennusoikeutta k-m². Tontille on mahdollista hakea asemakaavamuutosta, joka mahdollistaa tontille asunto- ja liikerakentamisen. Tontin luovuttamisesta oli avoin vuokrauskilpailu. Vuokralainen vastaa asemakaavamuutoksen hakemisesta aiheutuvista kustannuksista mukaan lukien tarvittavat selvitykset ja suunnittelukustannukset, ja seurakuntayhtymät vastaavat maankäyttömaksuista. Seurakuntayhtymät osallistuvat asemakaavan muutosneuvotteluihin ja hyväksyvät kaupungille esitettävät kaavamuutokset sekä mahdolliset kunnallistekniikan siirtokustannukset. Vuotuisen vuokran määrä perustuu Newsec Oy:n tekemään kiinteistöarvioon. Perusvuokraksi vuokraushetkellä perustuu Vantaan kaupungin kaavoitusyksiköstä saatuun etukäteisarvioon tontille saatavissa olevasta rakennusoikeuden määrästä. Perusvuokra sidotaan elinkustannusindeksiin ja 25 vuoden kuluttua sopimuksen alkamisesta suoritetaan tontin vuokrantarkastus vastaamaan alueen sen hetkistä käypää arvoa. Seurakuntayhtymät saivat kaksi tarjousta, joista Lujatalo Oy:n tarjous oli selvästi korkeampi. Tarjoukseen sisältyi ehto tontin rakennusoikeuden määrästä.

4 Pöytäkirjanote 7/ Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli Lujatalo Oy Tarjous sisältää ehtoja. Rakennuskartio Oy ja Rakennusliike Lehto Oy Tarjous edellytti, että tontille saadaan asemakaavamuutoksella rakennusoikeutta asuntorakentamiseen noin k-m² ja liikerakentamiseen noin 500 k-m². Itä-Vantaan asemakaavayksikön antaman tiedon mukaan esitetty rakennusoikeuden määrä on täysin realistinen. Kaupunki edellyttää liiketiloja toteutettavaksi vähintään katutasoon. Koska kaavoitusyksikkö on vahvistanut Lujatalon tarjousehdon mukaisen rakennusoikeusmäärän mahdolliseksi, valmistelussa on todettu tarjouksen olevan hyväksyttävissä. Edellä kuvatun prosessin perusteella voidaan todeta, että päätökset on asianmukaisesti valmisteltu ja että ne ovat seurakuntayhtymien kannalta tarkoituksenmukaisia. Koska päätöksistä ei ole tehty alistusvalitusta tuomiokapitulille ja koska alistettua päätöstä ei ole muutettu, ei päätöksestä ole enää valitusmahdollisuutta. Esitys Päätös Toimenpiteet Muutoksenhaku Vahvistettaneen Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston päätös / 18 ja Vantaan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston päätös / 12. Päätettiin yksimielisesti esityksen mukaisesti. Pöytäkirjanote: Helsingin seurakuntayhtymä, Vantaan seurakuntayhtymä. Päätökseen ei kirkkolain 24 luvun 6 :n 3 momentin mukaan saa hakea muutosta.

5 5 Helsingin seurakuntayhtymä Yhteinen kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJANOTE Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli Aika klo Paikka Seurakuntien talo, Helsinki 10 Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 249/ Vantaan Asolassa sijaitsevan tontin vuokraaminen Lujatalo Oy:lle Päätösehdotus Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1) vuokrata Lujatalo Oy:lle Asolassa sijaitsevan tontin kiinteistö-tunnus perustettavan yhtiön lukuun, päivätyn tarjouksen ja maanvuokrasopimusluonnosten ehtojen mukaisesti 2) todeta, että vuosivuokra määräytyy tontin rakennusoikeuden määrän mukaan, ja vuosivuokra sopimuksen alkamishetkellä on asuntorakentamisessa 24,50 /k-m2 ja liikerakentamisessa 10,50 /k-m2. Vuosivuokra on seurakuntien tontin vuokraukselle asetetun tuottotavoitteen mukaisesti 5 % tontin käyvästä arvosta. 3) todeta, että Lujatalo Oy maksaa vuokraoikeusmaksuna seurakuntayhtymille yhteensä , josta Helsingin seurakuntayhtymän osuus on ,18 4) todeta, että vuokraoikeusmaksun lopullinen suuruus määräytyy asemakaavamuutoksella tontille vahvistuvan rakennusoikeusmäärän mukaisesti yksikköhinnalla 178 /k-m2 5) valtuuttaa kiinteistöjohtaja Kai Heinosen viimeistelemään lopulliset maanvuokrasopimukset ja allekirjoittamaan ne Helsingin seurakuntayhtymän puolesta sekä tekemään siihen tarvittaessa teknisiä tai pieniä muutoksia. 6) todeta, että päätös edellyttää, että myös Vantaan seurakuntayhtymä tekee vastaavan päätöksen tonttien vuokraamisesta

6 6 7) alistaa vuokrauspäätöksen Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Päätöshistoria Yhteinen kirkkoneuvosto Päätösehdotus Yhteinen kirkkoneuvosto päättää 1. hyväksyä liitteenä olevan varaussopimusluonnoksen koskien tontin kiinteistötunnus vuokraamista 2. valtuuttaa kiinteistöjohtaja Kai Heinosen viimeistelemään ja allekirjoittamaan varaussopimuksen Helsingin seurakuntayhtymän puolesta sekä tekemään siihen tarvittaessa teknisiä tai pieniä muutoksia. 3. hakea tontille asuin- ja liikerakentamisen mahdollistavaa asemakaavamuutosta 4. todeta että asemakaavamuutoksen hakeminen edellyttää Vantaan seurakuntayhtymältä vastaavaa päätöstä 5. esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se päättää a. vuokrata Lujatalo Oy:lle Asolassa sijaitsevan tontin kiinteistö-tunnus perustettavan yhtiön lukuun, päivätyn tarjouksen ja maanvuokrasopimusluonnosten ehtojen mukaisesti b. todeta, että vuosivuokra määräytyy tontin rakennusoikeuden määrän mukaan, ja vuosivuokra sopimuksen alkamishetkellä on asuntorakentamisessa 24,50 /k-m2 ja liikerakentamisessa 10,50 /k-m2. Vuosivuokra on seurakuntien tontin vuokraukselle asetetun tuottotavoitteen mukaisesti 5 % tontin käyvästä arvosta. c. todeta, että Lujatalo Oy maksaa vuokraoikeusmaksuna seurakuntayhtymille yhteensä , josta Helsingin seurakuntayhtymän osuus on ,18 d. todeta, että vuokraoikeusmaksun lopullinen suuruus määräytyy asemakaavamuutoksella tontille vahvistuvan rakennusoikeusmäärän mukaisesti yksikköhinnalla 178 /k-m2 e. valtuuttaa kiinteistöjohtaja Kai Heinosen viimeistelemään lopulliset maanvuokrasopimukset ja allekirjoittamaan ne Helsingin seurakuntayhtymän puolesta sekä tekemään siihen tarvittaessa teknisiä tai pieniä muutoksia. f. todeta, että päätös edellyttää, että myös Vantaan seurakuntayhtymä tekee vastaavan päätöksen tonttien vuokraamisesta g. alistaa vuokrauspäätöksen Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi.

7 7 Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Selostus Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät omistavat Vantaan Asolassa osoitteessa Ojalehdonkuja 2 / Peijaksentie 66 sijaitsevan tontin, kiinteistötunnus Tontin omistusosuus jakautuu siten, että Vantaan seurakuntayhtymän osuus on 64,11 % ja Helsingin seurakuntayhtymän osuus 35,89 %. Tontin pinta-ala on m2 ja tämänhetkisessä asemakaavassa tontilla on kaavamerkintä K sekä kokonaisrakennusoikeutta k-m². Tontille on mahdollista hakea asemakaavamuutosta, joka mahdollistaa tontille asuntoja liikerakentamisen. Tontin luovuttamisesta järjestettiin avoin tontin vuokrauskilpailu. Kilpailusta ilmoitettiin Helsingin Sanomissa ja lisäksi tarjouspyyntö lähetettiin 34 seurakuntayhtymien kanssa yhteistyössä toimineelle rakennusyritykselle sekä tahoille, jotka ovat olleet kiinnostuneita asuntorakentamisesta seurakuntien maa-alueille. Tontin vuokra-aika on 50 vuotta alkaen asemakaavan vahvistumisesta. Vuokralainen vastaa asemakaavamuutoksen hakemisesta aiheutuvista kustannuksista mukaan lukien tarvittavat selvitykset ja suunnittelukustannukset ja seurakuntayhtymät vastaavat maankäyttömaksuista. Seurakuntayhtymät osallistuvat asemakaavan muutosneuvotteluihin ja hyväksyvät kaupungille esitettävät kaavamuutokset sekä mahdolliset kunnallistekniikan siirtokustannukset. Vuotuisen vuokran määrä perustuu Newsec Oy:n tekemään kiinteistöarvioon, huomioiden aseman läheisyys. Vuosivuokra on seurakuntien tontin vuokraukselle asetetun tuottotavoitteen mukaisesti 5 % tontin käyvästä arvosta. Vuosivuokra asuntorakentamiselle on 24,50 /k-m² ja liikerakentamiselle 10,50 /k-m2. Perusvuokraksi vuokraushetkellä on määritetty /vuosi joka perustuu Vantaan kaupungin kaavoitusyksiköstä saatuun etukäteisarvioon tontille saatavissa olevasta rakennusoikeuden määrästä. Tontin vuokra tarkennetaan edellä mainituilla yksikkövuokrahinnoilla vastaamaan toteutuneen asemakaavamuutoksen mukaista rakennusoikeuden määrää. Perusvuokra sidotaan elinkustannusindeksiin, ja 25 vuoden kuluttua sopimuksen alkamisesta suoritetaan tontin vuokran tarkastus vastaamaan alueen sen hetkistä käypää arvoa. Vuokrattavalle tontille määrättävän kiinteistöveron maksaa vuokralainen vuokranantajan esittämää laskua vastaan. Vuokralaisella on etuoikeus vuokra-ajan päättyessä saada vuokra-alue uudelleen vuokralle erikseen sovittavin uusin ehdoin, mikäli alue vuokrataan samanlaiseen käyttötarkoitukseen. Vuokralaisen on ilmoitettava halukkuudestaan jatkovuokraukseen viimeistään yhtä vuotta ennen vuokra-ajan päättymistä. Tarkemmat sopimusehdot ovat nähtävillä liitteenä olevassa vuokrasopimusluonnoksessa.

8 8 Määräaikaan klo 13 mennessä tarjouksen jätti kaksi toimijaa. Tarjous jätettiin tontin vuokraoikeusmaksuna. Saadut tarjoukset olivat seuraavat: Tarjoaja Tarjous Huomioitavaa Lujatalo Oy Rakennuskartio Oy ja Rakennusliike Lehto Oy Tarjous sisältää ehtoja Lujatalo Oy:n tarjous edellyttää hallituksen hyväksymistä sekä ehdon kokonaisrakennusoikeuden määrästä. Tarjous edellyttää, että tontille saadaan asemakaavamuutoksella rakennusoikeutta asuntorakentamiseen noin k- m² ja liikerakentamiseen noin 500 k-m². Itä-Vantaan asemakaavayksikön aluearkkitehti Vesa Karisalo on vahvistanut Lujatalon olleen kaavoitukseen yhteydessä ennen tarjouksensa jättämistä ja että Lujatalon tarjouksessa esittämänsä rakennusoikeuden määrä on realistinen. Lisäksi aluearkkitehti Karisalo toteaa, että lopullinen tontille myönnettävä rakennusoikeusmäärä vahvistuu tehtävän suunnitteluratkaisun myötä. Kaupunki edellyttää liiketiloja toteutettavaksi vähintään katutasoon. Koska kaavoitusyksikkö on vahvistanut Lujatalon tarjousehdon mukaisen rakennusoikeusmäärän mahdolliseksi, on tarjous hyväksyttävissä. Lujatalo Oy:n tarjouksen mukainen vuokraoikeusmäärä on , josta Helsingin seurakuntayhtymän osuus on ,18. Voittavan yrityksen kanssa laaditaan varaussopimus siten, että yritys suorittaa varausmaksuna 30 % vuokraoikeusmaksusta ennen yhteisten kirkkovaltuustojen käsittelyä. Toinen erä eli 30 % maksusta maksetaan, kun tuomiokapitulin vahvistuspäätös on saanut lainvoiman ja loput 40 % varausmaksusta maksetaan 6 kuukauden kuluttua edellisestä eräpäivästä. Vuokraoikeusmaksun kokonaismäärä sidotaan toteutuvaan rakennusoikeusmäärään tarjouksen mukaisella yksikköhinnalla 178 / k-m² siten, että vuokraoikeusmaksun tarkennus tehdään viimeisen maksuerän yhteydessä toteutuneen rakennusoikeusmäärän mukaiseksi. Jos vuokrasopimusta ei synny seurakuntayhtymien päätöksenteosta johtuvista syistä tai kaavamuutos ei toteudu, varausmaksu palautetaan. Mikäli kaavamuutoksesta jätetään valituksia, osapuolet ovat tällöin velvollisia neuvottelemaan sopimuksen jatkamisen ehdoista tai mahdollisesta sopimuksesta irtautumisesta ja korvausvastuista. Kirkkolain 14:4 :n mukaisesti pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen hyväksymistä koskeva päätös on alistettava Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Liitteet 9 avauspöytäkirja Varaussopimusluonnos 11 Vuokrasopimusluonnos

9 9 Puheenjohtaja antoi valitusosoituksen. Yhteisen kirkkovaltuuston puolesta Kaisa Raittila Sampo Viitanen Otteen vakuudeksi Helsingissä Katriina Salo asianhallintasihteeri

10 10 VALITUSOSOITUS HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto Kokouspäivä: Pöytäkirjan 18 Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen, pvm: Tiedoksianto asianosaiselle 1 Asianosainen: Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli Lähetetty tiedoksi kirjeellä (kirkkolaki 24:11). Annettu postin kuljetettavaksi, päivämäärä ja tiedoksiantaja: Sähköisesti, päivämäärä ja tiedoksiantaja: / Katriina Salo Luovutettu asianosaiselle, paikka ja pvm: Tiedoksiantajan allekirjoitus Vastaanottajan allekirjoitus Muulla tavoin, miten: VALITUSOSOITUS Oikeus valituksen tekemiseen Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä seurakuntayhtymän jäsenseurakunta ja sen jäsen. Valitusperusteet Valituksen saa tehdä sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Valitus seurakunnan tai seurakuntayhtymän alistettavasta päätöksestä voidaan perustaa myös siihen, että päätös ei ole tarkoituksenmukainen. Valitusviranomainen Tuomiokapituli tai kirkkohallitus. Valitusaika Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Tiedoksisaanti Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua päätöksen lähettämisestä. Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä asiakirja katsotaan annetun tiedoksi kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Seurakunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja tai alistus- tai valitusviranomaisen päätös on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei oteta lukuun valitusaikaa laskettaessa. Valituskirjelmän sisältö Valituskirjelmässä, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan - valittajan nimi ja kotikunta - postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. 1 Täytetään otteeseen, jos päätös annetaan erityistiedoksiantona tiedoksi kirkkolain 24 luvun 6 :n 1 momentissa tarkoitetulle asianosaiselle. Täytetään myös viranomaiselle jäävään kaksoiskappaleeseen.

11 11 Valituskirjelmä on valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen omakätisesti allekirjoitettava. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmään on liitettävä - päätös, johon haetaan muutosta valittamalla, alkuperäisenä tai jäljennöksenä - todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta, sekä - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Valituskirjelmän toimittaminen Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli 18 Käyntiosoite: Bulevardi 16 B, V kerros, Helsinki Postiosoite: Bulevardi 16 B, Helsinki Telekopio: (09) Sähköposti: helsinki.tuomiokapituli@evl.fi Porvoon hiippakunnan tuomiokapituli Käyntiosoite: Lukiokatu 2, Porvoo Postiosoite: PL 30, Porvoo Telekopio: (019) Sähköposti : borga.domkapitel@evl.fi Kirkkohallitus Käyntiosoite: Eteläranta 8, Helsinkii Postiosoite: PL 210, Helsinki Telekopio: (09) Sähköposti: kirkkohallitus@evl.fi Lisätietoja Kiinteistöjohtaja Kai Heinonen, p , kai.heinonen@evl.fi

12 12

13 13 TONTIN VARAUSSOPIMUS, LUONNOS Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät sekä Lujatalo Oy perustettavan yhtiön lukuun sopivat seuraavaa koskien Asolan asemakaava-alueella sijaitsevan tontin kiinteistötunnus vuokraoikeusmaksua: Vuokraoikeusmaksun suuruus on euroa, joka perustuu tontilla olevaan rakennusoikeusmäärään k-m 2. Yksikköhinta on näin ollen 178 / k-m 2. Lopullinen vuokraoikeusmaksun suuruus määräytyy tontille kaavamuutoksella vahvistettavan rakennusoikeuden määrän mukaiseksi siten, että maksettava vuokraoikeusmaksu on 178 / k-m Vuokraoikeusmäärä jakautuu seuraavasti: Helsingin seurakuntayhtymä 35,89 % Vantaan seurakuntayhtymä 64,11 % euroa ,82 euroa Varausmaksuna edellisestä suoritetaan 30 % eli euroa seurakuntayhtymien ilmoittamille tileille edellä mainitussa jakosuhteessa mennessä. 2. Vuokraoikeusmaksun seuraava erä 30 % eli 421,860 euroa suoritetaan seurakuntayhtymien tileille edellä mainitussa jakosuhteessa viikon sisällä siitä, kun Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistuspäätös tontin vuokrauksesta on saanut lainvoiman (arviolta heinäkuu 2018). 3. Loppuerä 40 % eli euroa maksetaan edellä mainitussa jakosuhteessa 6 (kuuden) kuukauden kuluttua edellisestä eräpäivästä. Loppuerän maksun yhteydessä tarkennetaan maksettava vuokraoikeusmäärä vastaamaan tontille toteutuvaa kokonaisrakennusoikeusmäärää yksikköhinnan 178 /kem2 mukaisesti. Mikäli kaavamuutos ei ole saanut lainvoimaan 3. maksuerän ajankohtana, tehdään tarkennus vuokraoikeusmaksun kokonaissummaan välittömästi sen jälkeen kun kaava on saanut lainvoiman. Lujatalo Oy maksaa k-m 2 ylittävältä osalta seurakuntayhtymille 178 / k-m 2 edellä mainitussa jakosuhteessa. Kokonaisrakennusoikeusmäärän jäädessä alle k-m 2, seurakunnat palauttavat Lujatalo Oy:lle alittavalta osalta 178 / k-m Jos seurakuntayhtymien yhteiset kirkkovaltuustot eivät hyväksy tontin vuokrausta tai Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli ei vahvista tontin vuokrauspäätöstä, palautetaan varausmaksu Lujatalo Oy:lle. 5. Tämän sopimuksen liitteenä on Lujatalo Oy:n jättämä, päivätty tarjous tontin vuokraamisesta. 6. Mikäli Lujatalo Oy luopuu hankkeesta tämän sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, jää maksettu varausmaksu seurakuntayhtymille sopimussakkona. 7. Toteutus edellyttää tontille asemakaavamuutosta. Mikäli asemakaavamuutos ei saa valitusten vuoksi lainvoimaa, osapuolet ovat velvollisia käynnistämään neuvottelut sopimuksen voimassaolon jatkamisesta sekä mahdollisista sopimuksesta irtautumisesta ja korvausvastuista. 8. Jos tarjouksen ehdot ovat ristiriidassa tämän varaussopimuksen ehtojen kanssa, noudatetaan tätä sopimusta. 9. Tästä sopimuksesta aiheutuvat riitaisuudet ratkaistaan Vantaan käräjäoikeudessa.

14 14 Tätä sopimusta on tehty kolme samansanaista kappaletta, yksi kullekin osapuolelle. Vantaalla xx.h e l m i k u u t a.2018 Vantaan seurakuntayhtymä Helsingin seurakuntayhtymä Lujatalo Oy perustettavien yhtiöiden lukuun Liite päivätty tarjous

15 15 VUOKRASOPIMUS Maa-alue MAANVUOKRALAKI Nro: S A. VUOKRANANTAJA B. VUOKRALAINEN / VUOKRALAISET Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät Yritys xx Oy perustettavan yhtiön lukuun PL VANTAA Yhteyshenkilö Jaana Koponen Yhteyshenkilö Puhelin/fax Sähköposti Pankkiyhteys asuntovuokraus.vantaa@evl.fi FI Puhelin/fax Sähköposti Y-tunnus tai Y-tunnus ; henkilötunnus Kotipaikka VANTAA Kotipaikka C. VUOKRAKOHDE Kohde Vantaan kaupungin 72 kaup.osan korttelissa 33 (Asola) sij. tonttinro 1, Ojalehdonkuja 2, VANTAA Vuokrattavat tilat Tunnus Kohde Pinta-ala noin m² Käyttötarkoitus Tyyppi Vantaan kaupungin 72 kaup.osan korttelissa ,0 Yhteensä 8 897,0 Kohteen pohjakuva liitteenä Kohteesta on laadittu kuntotarkastuslomake Kohteen käytöstä, kunnosta, kunnossapidosta ja/tai muutostöistä on sovittu liitteessä Kohde vuokrataan siinä kunnossa kuin se on sopimushetkellä D. VUOKRA-AIKA Voimassaolo Irtisanomisaika Toistaiseksi Alkaen: Määräaikainen Päättyen: kk vuokranantajan irtisanoessa Määräaikainen vuokrasopimus päättyy ilman irtisanomista sovittuna päättymispäivänä Hallintaoikeuden siirtymispäivä kk vuokralaisen irtisanoessa Irtisanomisajan alkamispäivä E. VUOKRA F. VUOKRAN TARKISTUS Vuokra ilman arvonlisäveroa Vuokran tarkistus Kuukausivuokra ,17 /kk (1,34 /m²/kk) Vuokra sidotaan indeksiin:elinkustannusindeksi Erilliskorvaukset /kk Muu tarkistusehto , xxxx Vuokra maksetaan 12 kuukauden jaksoissa, vuokramaksukuukauden 30. päivänä Vuokraa ei alenneta, jos indeksin pisteluku laskee Tarkistusehto Kiinteistötieto Haahtela-kehitys Oy G. VAKUUS Viivästyskorko korkolain mukainen Vuokran sisällöstä ja erilliskorvauksista on sovittu liitteessä Tarkistusajankohta Kesäkuussa vuokranmaksun yhteydessä huhtikuun indeksin mukaan Vuokra ja erilliskorvaukset ovat arvonlisäverollisia tai niiden osalta voidaan hakeutua ALV:n piiriin. Tämä sopimus ei kuulu arvonlisäveron piiriin Tämän vuokrasopimuksen velvoitteiden täyttämiseksi vuokralainen toimittaa vakuuden: Vakuuden arvo Viimeinen toimituspäivä Säilytyspaikka Vuokravakuus on ,00 euron suuruinen kiinnitysvakuus.

16 16 H. MUUT EHDOT I. ALLEKIRJOITUKSET Kiinteistötieto Haahtela-kehitys Oy Vakuutamme tutustuneemme tämän sopimuksen ja sen liitteiden ehtoihin ja sitoudumme noudattamaan niitä. Vuokranantaja on ilmoittanut, mihin hänen vuokralleanto-oikeutensa perustuu sekä rajaavatko sitä jotkut seikat. Vuokrasopimuksen sopimusehtojen lisäksi sovelletaan maanvuokralakia. Tätä sopimusta ja sen liitteitä on laadittu kaksi yhtäpitävää kappaletta. VANTAA, Vuokranantaja Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät Sari Turunen Kai Heinonen Vuokralainen Yritys xx Oy perustettavan yhtiön lukuun

17 17 LIITE 1 VUOKRASOPIMUS Nro: S MUUT EHDOT VUOKRA-AIKA Vuokra-aika on 50 vuotta. Vuokra-aika alkaa asemakaavamuutoksen voimaantulosta. Vuokralainen on velvollinen käynnistämään viipymättä asemakaavamuutosprosessin. Vuokranantaja osallistuu asemakaavatyöhön ja hyväksyy kaupungille esitettävät kaavamuutokset sekä mahdolliset kunnallistekniikan siirtokustannukset. Vuokralainen vastaa asemakaavamuutoksen hakemisesta aiheutuvista kustannuksista, mukaan lukien tarvittavat selvitykset ja suunnittelukustannukset. Vuokranantaja vastaa maankäyttömaksusta. VUOKRA JA VUOKRAN TARKISTAMINEN: Vuokran määrä perustuu tontin rakennusoikeuden määrään siten, että asuntorakentamisen rakennusoikeuden vuosivuokra on 23,50 /kem2 ja liikerakennusoikeuden vuosivuokra on 10,50 /kem2. Vuosivuokraksi sopimuskauden alkaessa on arvioitu ,00 /vuosi, ja se tarkentuu asemakaavamuutoksella saatavan rakennusoikeuden määrän perusteella. Vuosivuokra sidotaan viralliseen elinkustannusindeksiin täysimääräisesti, kuitenkin siten, että indeksin laskiessa vuokra ei alene. VUOKRAN MUU TARKISTAMINEN: 25 vuoden kuluttua sopimuksen alkamisesta tarkistetaan tontin vuosivuokra ja alueen käypien tonttihintojen kehityksen vastaavuus. Tontin uusi arvo tarkistetaan alueen sen hetkisen käyvän arvon mukaiseksi, josta määritellään uusi vuosivuokra aiemmin esitetyn tuottotavoitteen 5 %:n mukaisesti, kuitenkin niin, että minimivuokra on aina vähintään sopimuskauden alussa määritelty vuosivuokra. Tämä tarkistus tehdään 6 kuukautta ennen 25. vuokrakauden päättymistä, ja uusi perusvuokra astuu voimaan 26. vuokravuoden alusta lähtien. Kohteen käyttötarkoitus ja vuokraoikeuden kirjaaminen: Kohde vuokrataan liiketila- ja asuntotarkoitukseen maanvuokralain (258/66) 3.luvun mukaisena muuna asuntoalueena. Tontin tämänhetkinen rakennusoikeus on kem2. Tällä vuokrasopimuksella ei vuokrata irtainta omaisuutta. Vuokralaisen tulee hakea vuokraoikeuden kirjaamista kuuden kuukauden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. KIINNITYKSET: Vuokralainen hakee vuokranantajan kustannuksella parhaalle etusijalle vahvistettavan kiinnityksen vuokra-alueen vuokraoikeuteen ja vuokralaiselle kuuluviin vuokra-alueella oleviin rakennuksiin, suuruudeltaan yhteensä 3xalkuvuosivuokra. Samalla vuokralainen määrää että todistuksena edellä mainitun kiinnityksen vahvistamisesta annettavat panttikirjat kirjaamisviranomaisen on luovutettava Vantaan seurakuntayhtymälle. 25. vuokravuoden jälkeen kiinnityksen suuruus tarkistetaan tällöin tehtävää vuosivuokran tarkistusta vastaavaksi siten, että kiinnitys vastaa 26.vuokravuoden alusta perittävää vuosivuokraa kolminkertaisena Vuokranantajalla on oikeus kaikissa tapauksissa parhaalla etusijalla oleviin kiinnityksiin. PANTTAUSSITOUMUS: Vuokralainen luovuttaa ja panttaa edellä mainitut panttikirjat vuokranantajalle vakuudeksi vuotuisen vuokranmaksun ja kadun vuotuisen kunnossa- ja puhtaanapitokorvauksen sekä tontin kiinteistöveron suorittamisesta viivästyskorkoineen ja perimiskuluineen. Jos vuokralainen jättää tähän vuokrasopimukseen perustuvat edellä mainitut erääntyneet maksut maksamatta, vuokranantajalla on oikeus vuokralaista enempää kuulematta voimassa olevan lain mukaisesti hakea pantin nojalla saatavaansa parhaaksi katsomallaan tavalla. ALLEKIRJOITUKSET Kiinteistötieto Haahtela-kehitys Oy Vakuutamme tutustuneemme tämän sopimuksen ja sen liitteiden ehtoihin ja sitoudumme noudattamaan niitä. Vuokranantaja on ilmoittanut, mihin hänen vuokralleanto-oikeutensa perustuu sekä rajaavatko sitä jotkut seikat. Vuokrasopimuksen sopimusehtojen lisäksi sovelletaan maanvuokralakia. Tätä sopimusta ja sen liitteitä on laadittu kaksi yhtäpitävää kappaletta. VANTAA, Vuokranantaja Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät Sari Turunen Kai Heinonen Vuokralainen Yritys xx Oy perustettavan yhtiön lukuun

18 18 LIITE 1 VUOKRASOPIMUS Nro: S MUUT EHDOT UUDELLEENVUOKRAUS: Vuokralaisella on etuoikeus vuokra-ajan päättyessä saada vuokra-alue uudelleen vuokralle 20 vuoden ajalle erikseen sovittavin uusin ehdoin, jos se vuokrataan samanlaiseen käyttötarkoitukseen. Vuokranantaja ilmoittaa vuokrauksen uudet ehdot vuokralaiselle kahta (2) vuotta ennen vuokra-ajan päättymistä. Jos vuokralainen haluaa käyttää mainittua etuoikeutta, siitä on kirjallisesti ilmoitettava vuokranantajalle viimeistään yhtä (1) vuotta ennen vuokra-ajan päättymistä mainitun oikeuden menettämisen uhalla. Ellei vuokralainen halua käyttää etuoikeutta uuteen vuokraukseen, on se velvollinen omalla kustannuksellaan poistamaan tontilla olevat rakennukset sokkeleineen, laiteet ja laitokset kuuden (6) kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä tai tarjottava rakennuksia vuokranantajalle lunastettavaksi sen arvioimasta hinnasta. Mikäli vuokranantaja ei käytä lunastusta eikä rakennuksia ole poistettu kuuden (6) kuukauden sisällä on vuokranantajalla oikeus vuokralaisen lukuun myydä ne julkisella pakkohuutokaupalla ja huolehtia paikan kuntoon laittamisesta. VUOKRANANTAJAN LUNASTUSVELVOLLISUUS: Kun vuokrasuhde päättyy sen johdosta, että sitä ei jatketa vuokranantajan ja vuokralaisen yhteisellä sopimuksella, on vuokranantaja velvollinen lunastamaan itselleen tontilla olevat vuokralaisen rakennukset, jos vuokrasopimusta ei jatketa tai vuokrakohdetta anneta uudelleenvuokralle entiselle vuokralaiselle. Lunastusta maksetaan (60 %) rakennusten rakennusteknisestä arvosta vuokrasuhteen päättymisajankohtana. Arvioissa ei oteta huomioon maan arvon kohoamista eikä rakennusten tuottoa eikä ylellisyyslaitteita. VAHINKOTAPAHTUMA: Mikäli vuokra-alueella oleva vuokralaisen omistama rakennus tuhoutuu vahinkotapahtumassa osittain tai kokonaan, vuokralaisen on korjattava tuhoutunut rakennus ennalleen kahdessa (2) vuodessa vahinkotapahtumasta lukien. Mikäli Vantaan kaupunki myöhemmin asettaa mahdolliselle rakentamisen viivästymiselle sanktioita, vastuu niistä kuuluu vuokralaiselle. Vuokranantaja voi hakemuksesta pidentää tässä tarkoitettuja määräaikoja. KADUN JA YLEISEN ALUEEN KUNNOSSA- JA PUHTAANAPITOVELVOLLISUUS: Vuokralaisen velvollisuus pitää kunnossa ja puhtaana vuokra-alueeseen rajoittuva katu- ja yleinen alue määräytyy sen mukaan kun laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta sekä asianomaisessa kunnallisessa säännössä mainitaan. Vuokralainen voi eri sopimuksella antaa tämän pykälän mukaan vuokralaiselle kuuluvan kunnossa- ja puhtaanapidon kaupungin tehtäväksi. TONTTIIN KOHDISTUVAT MAKSUT JA VEROT: Vuokralainen vastaa tontin osalle tulevista kunnallisteknisistä korvauksista, liittymismaksuista ym. verrattavista tonttiin kohdistuvista maksuista sekä tontin osalle tulevasta kiinteistöverosta vuokranantajan esittämää laskua vastaan. Kiinteistöveron maksueräpäivä on 31. lokakuuta. Maankäyttö- ja niihin rinnastettavista maksuista vastaa vuokranantaja. KATSELMUKSET: Vuokranantajalla on oikeus toimittaa vuokra-alueella katselmus, vuokralaiselle ilmoitetaan katselmuksesta etukäteen. Samalla ilmoitetaan, onko vuokralaisen tai tämän edustajan läsnäolo katselmuksessa tarpeen. Katselmuksessa tarkastetaan, onko vuokraalue rakennuksineen hyvässä kunnossa ja onko vuokrasopimuksen määräyksiä muutoin noudatettu. Vuokralaisen on katselmuksen toimittamista varten järjestettävä pääsy kaikkiin tiloihin. Jos katselmus on aiheuttanut muistutuksia, vuokranantaja ilmoittaa vuokralaiselle ajan, jonka kuluessa puutteellisuudet on korjattava. YHDYSKUNTATEKNISET LAITTEET: Vuokralainen on velvollinen Vantaan kaupungin vaatimusten mukaan sallimaan tarpeellisten johtojen, laitteistojen ja kiinnikkeiden sijoittaminen vuokramaalle tai sen yli. Jos kaupunki ennen vuokra-ajan päättymistä tarvitsee osaa vuokra-alueesta katu- tai liikennealueeksi tai muuta yleistä tarvetta varten, vuokralaisen on kolmen (3) kuukauden kuluttua irtisanomisesta luovutettava sitä varten tarvittava ala. Tämä ei kuitenkaan koske alaa, jolla vuokralaisen omistama rakennus sijaitsee. Vuokralaiselle korvataan edellä mainitusta toimenpiteestä aiheutuva vahinko vuokranantajan arvion mukaan. RAKENTAMISEN VIIVÄSTYMISEN VELVOITTEET: Mikäli Vantaan kaupunki myöhemmin asettaa mahdolliselle rakentamisen viivästymiselle sanktioita, vastuu niistä kuuluu vuokralaiselle. ALLEKIRJOITUKSET Kiinteistötieto Haahtela-kehitys Oy Vakuutamme tutustuneemme tämän sopimuksen ja sen liitteiden ehtoihin ja sitoudumme noudattamaan niitä. Vuokranantaja on ilmoittanut, mihin hänen vuokralleanto-oikeutensa perustuu sekä rajaavatko sitä jotkut seikat. Vuokrasopimuksen sopimusehtojen lisäksi sovelletaan maanvuokralakia. Tätä sopimusta ja sen liitteitä on laadittu kaksi yhtäpitävää kappaletta. VANTAA, Vuokranantaja Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät Sari Turunen Kai Heinonen Vuokralainen Yritys xx Oy perustettavan yhtiön lukuun

19 19 LIITE 1 VUOKRASOPIMUS Nro: S MUUT EHDOT VUOKRALAISEN VELVOLLISUUDET: Vuokralainen on velvollinen pitämään vuokra-alueen rakentamattomat osat ja edellä mainitut alueet hyvässä kunnossa sekä noudattamaan tässä suhteessa voimassa olevia määräyksiä ja ohjeita. Vuokra-alueella kasvavia puita ei saa vahingoittaa eikä luvatta kaataa. Mikäli vuokralainen havaitsee puiden olevan lahoamassa tai muuten aiheuttavan vaaraa, on siitä ilmoitettava vuokranantajalle. Vuokralainen huolehtii tarpeelliseksi katsottujen vuokra-alueeseen kohdistuvien perusparannustöiden tekemisestä ja vastaa töiden kustannuksista. Oleellisiin perusparannustöihin tulee saada vuokranantajan kirjallinen suostumus. Vuokralaisella ei ole oikeutta saada hyvitystä vuokranmaksuun tai korvausta niistä kustannuksista jotka johtuvat kunnossapitovelvollisuudesta, perusparannuksesta taikka muista töistä joita vuokralainen on suorittanut. Vuokralaisella ei ole myöskään oikeutta vuokrasuhteen päättyessä saada korvausta sopimuksen kohteen arvoa nostavista perusparannuksista tai muista töistä. MAAPERÄN SAASTUMINEN: Vuokralainen on velvollinen huolehtimaan siitä, että vuokra-alue ei vuokralaisen toimesta eikä muutoinkaan saastu. Mikäli vuokraalue tai osa siitä on kuitenkin vuokra-aikana ympäristösuojelulain (86/2000) 7 ja 8 :n tarkoittamalla tavalla saastunut, vuokralainen on velvollinen huolehtimaan alueen puhdistamisesta kustannuksellaan siten kuin sanotun lain 75 :ssä säädetään. Mikäli vuokralainen laiminlyö tässä tarkoitetun velvollisuutensa, vuokranantajalla on oikeus toteuttaa puhdistaminen vuokralaisen lukuun ja periä kaikki toimenpiteestä aiheutuneet kustannukset vuokralaiselta. Maaperän puhtaudesta ennen vuokrasopimuksen alkamista vastaa vuokranantaja. VUOKRAOIKEUDEN SIIRTÄMINEN JA VUOKRATONTIN LUOVUTTAMINEN: Vuokralainen on oikeutettu vuokranantajaa kuulematta siirtämään vuokraoikeuden kolmannelle. Se, jolle vuokraoikeus on siirretty, on velvollinen ilmoittamaan siirrosta vuokranantajalle kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun siirto on tapahtunut. Ilmoituksen oheen on liitettävä jäljennökset siirtoasiakirjoista. Siirronsaaja on velvollinen kirjauttamaan oikeutensa siten kuin maakaaressa (540/95) on säädetty. Vuokra-alueen luovuttaminen toisen hallintaan ilman vuokranantajan lupaa on kielletty. ALLEKIRJOITUKSET Kiinteistötieto Haahtela-kehitys Oy Vakuutamme tutustuneemme tämän sopimuksen ja sen liitteiden ehtoihin ja sitoudumme noudattamaan niitä. Vuokranantaja on ilmoittanut, mihin hänen vuokralleanto-oikeutensa perustuu sekä rajaavatko sitä jotkut seikat. Vuokrasopimuksen sopimusehtojen lisäksi sovelletaan maanvuokralakia. Tätä sopimusta ja sen liitteitä on laadittu kaksi yhtäpitävää kappaletta. VANTAA, Vuokranantaja Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät Sari Turunen Kai Heinonen Vuokralainen Yritys xx Oy perustettavan yhtiön lukuun

20 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto Yhteisen kirkkovaltuuston kokous klo 18:00 Kokousaika tiistai klo 18, kokouksen kesto Kokouspaikka Osallistujat Vantaan seurakuntayhtymän palvelukeskuksen auditorio Unikkotie 5 A, Vantaa Hakunilan seurakunta Araneva Jari poissa Eklund Tarja poissa Hiltunen Risto varajäsen Kihlström Anneli Nieminen Taru Perälä Emma poissa Puolakka Teuvo Söderholm Jorma Hämeenkylän seurakunta Hautala Taina Karhunen Anneli Kaseva Leena Paulun Eila Suonperä Kaarina poissa Orpana Anitta varajäsen Korson seurakunta Kallio Kirsi Koskinen Anneli Lehto Leena Norvanto Jukka Puskala Jani poissa Rämö Eve Salminvuo Mia poissa Vasarainen Merja-Liisa varajäsen Rekolan seurakunta Ala-Kapee-Hakulinen Pirjo puheenjohtaja poissa Kähkönen Osmo varajäsen Heikkilä Asta Karvonen Tapio Niemi Soile Rokkanen Sakari poissa Tuomela Tiina poissa Miettinen Asko varajäsen Tikkurilan seurakunta Hentilä Jorma poissa Nuortia Aija varajäsen Jääskeläinen Markku J. Korhonen Johanna poissa Häggblom Laura varajäsen saapui kello

21 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto :n aikana Lehmuskallio Paula varapuheenjohtaja saapui kello :n aikana, puheenjohtaja aikana Lindblad Christina poissa Mansikka Kari Nuotio Leila Pokki Hilkka Porthén Jari poissa Routarinne Simo poissa Roman-Lagerspetz Sari varajäsen Tepora Elisabet Virta Liisa Weckman Markku puheenjohtaja 7-9 :n aikana Vantaankosken seurakunta Ahlroth Riitta Huvila Raimo Kemppinen Hilkka Laakkonen Hanne poissa Laakso Sari saapui kello :n aikana Mäkinen Heikki Palmu Anna-Kaarina poissa Teerioja Helena varajäsen Pyylampi Antti Salo Eero Sivunen Eero Vanda svenska församling Eklöf Jan-Erik Sergelius Tom Träskman Marianne Antola Tuomas kirkkoherra Fagerudd Martin kirkkoherra Latikka Laura Maria kirkkoherra Nevala Jukka kirkkoherra poissa Pöntinen Hannu kirkkoherra Silvast Janne kirkkoherra Tuominen Hans kirkkoherra poissa Hintsala Meri-Anna viestintäpäällikkö Launonen Emilia rekisteripäällikkö Salmi Pontus yhteisen seurakuntatyön johtaja poissa Savioja Anita lakimies sihteeri Tuohimäki Juha yhtymän johtaja Turunen Sari kiinteistöjohtaja Venho Juha talouspäällikkö poissa

22 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto 7 Kokoustiedot Kokouksen avaaminen Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Janne Silvast avasi kokouksen. Hän totesi, että yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja on tänään estynyt ja varapuheenjohtaja saapuu kokoukseen myöhässä. Valtuutettu Raimo Huvila ehdotti, että kokouksen puheenjohtajaksi varapuheenjohtajan saapumiseen asti valittaisiin Markku Weckman. Huvilan ehdotus hyväksyttiin. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous on kutsuttu koolle kirkkoherranvirastojen ja seurakuntayhtymän palvelukeskuksen ilmoitustauluilla alkaen olleella ilmoituksella. Kokouksen asialuettelo on ollut nähtävänä samoilla ilmoitustauluilla alkaen. Esitys Päätös Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Esitys hyväksyttiin. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta Esitys Päätös Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi ehdotetaan valittaviksi Hilkka Kemppinen ja Jan-Erik Eklöf. Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Hilkka Kemppinen ja Jan- Erik Eklöf. Pöytäkirjantarkastus ja nähtävillä pito Esitys Pöytäkirjan tarkastus ehdotetaan pidettäväksi klo alkaen Vantaan seurakuntayhtymän palvelukeskuksessa, Unikkotie 5 A, Tikkurila. Tarkastettu ja allekirjoitettu pöytäkirja on nähtävänä kirkkoherranvirastojen ja seurakuntayhtymän palvelukeskuksen ilmoitustauluilla Nähtävänä pitämisestä on ilmoitettu samoilla ilmoitustauluilla olleella ilmoituksella. Päätös Esitys hyväksyttiin. Kokouksen työjärjestys

23 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto Esitys Päätös Toimitettu esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi. Esitys hyväksyttiin.

24 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto 12 Vantaan Asolassa sijaitsevan tontin vuokraaminen Lujatalo Oy:lle Diaarinumero Valmistelija Esittelijä DVAN/141/ /2017 kiinteistöjohtaja Sari Turunen yhtymän johtaja Juha Tuohimäki Kiinteistöjohtokunta /9 : Vantaan ja Helsingin seurakuntayhtymät omistavat Vantaan Asolassa osoitteessa Ojalehdonkuja 2 / Peijaksentie 66 sijaitsevan tontin, kiinteistötunnus Tontin omistusosuus jakautuu siten, että Vantaan seurakuntayhtymän osuus on 64,11 % ja Helsingin seurakuntayhtymän osuus 35,89 %. Tontin pinta-ala on m 2, ja tämänhetkisessä asemakaavassa tontilla on kaavamerkintä K sekä kokonaisrakennusoikeutta k-m². Tontille on mahdollista hakea asemakaavamuutosta, joka mahdollistaa tontille asunto- ja liikerakentamisen. Tontin luovuttamisesta järjestettiin avoin tontin vuokrauskilpailu. Kilpailusta ilmoitettiin Helsingin Sanomissa ja lisäksi tarjouspyyntö lähetettiin 34 seurakuntayhtymien kanssa yhteistyössä toimineelle rakennusyritykselle sekä tahoille, jotka ovat olleet kiinnostuneita asuntorakentamisesta seurakuntien maa-alueille. Tontin vuokra-aika on 50 vuotta alkaen asemakaavan vahvistumisesta. Vuokralainen vastaa asemakaavamuutoksen hakemisesta aiheutuvista kustannuksista mukaan lukien tarvittavat selvitykset ja suunnittelukustannukset, ja seurakuntayhtymät vastaavat maankäyttömaksuista. Seurakuntayhtymät osallistuvat asemakaavan muutosneuvotteluihin ja hyväksyvät kaupungille esitettävät kaavamuutokset sekä mahdolliset kunnallistekniikan siirtokustannukset. Vuotuisen vuokran määrä perustuu Newsec Oy:n tekemään kiinteistöarvioon, huomioiden aseman läheisyys. Vuosivuokra on seurakuntien tontin vuokraukselle asetetun tuottotavoitteen mukaisesti 5 % tontin käyvästä arvosta. Vuosivuokra asuntorakentamiselle on 24,50 /k-m² ja liikerakentamiselle 10,50 /k-m 2. Perusvuokraksi vuokraushetkellä on määritetty /vuosi joka perustuu Vantaan kaupungin kaavoitusyksiköstä saatuun etukäteisarvioon tontille saatavissa olevasta rakennusoikeuden määrästä. Tontinvuokra tarkennetaan edellä mainituilla yksikkövuokrahinnoilla vastaamaan toteutuneen asemakaavamuutoksen mukaista rakennusoikeuden määrää. Perusvuokra sidotaan elinkustannusindeksiin ja 25 vuoden kuluttua sopimuksen alkamisesta suoritetaan tontin vuokrantarkastus vastaamaan alueen sen hetkistä käypää arvoa. Vuokrattavalle tontille määrättävän kiinteistöveron maksaa vuokralainen vuokranantajan esittämää laskua vastaan.

25 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto Liite: Varaussopimusluonnos Vuokralaisella on etuoikeus vuokra-ajan päättyessä saada vuokra-alue uudelleen vuokralle erikseen sovittavin uusin ehdoin, mikäli alue vuokrataan samanlaiseen käyttötarkoitukseen. Vuokralaisen on ilmoitettava halukkuudestaan jatkovuokraukseen viimeistään yhtä vuotta ennen vuokraajan päättymistä. Tarkemmat sopimusehdot ovat nähtävillä liitteenä olevassa vuokrasopimusluonnoksessa. Määräaikaan klo 13 mennessä tarjouksen jätti kaksi toimijaa. Tarjous jätettiin tontin vuokraoikeusmaksuna. Saadut tarjoukset olivat seuraavat: Tarjoaja Tarjous Huomioitavaa Lujatalo Oy Tarjous sisältää ehtoja Rakennuskartio Oy ja Rakennusliike Lehto Oy Lujatalo Oy:n tarjous edellyttää yrityksen hallituksen hyväksyntää sekä ehdon kokonaisrakennusoikeuden määrästä. Tarjous edellyttää, että tontille saadaan asemakaavamuutoksella rakennusoikeutta asuntorakentamiseen noin k-m² ja liikerakentamiseen noin 500 k-m². Itä-Vantaan asemakaavayksikön aluearkkitehti Vesa Karisalo on vahvistanut Lujatalon olleen kaavoitukseen yhteydessä ennen tarjouksensa jättämistä, ja että Lujatalon tarjouksessaan esittämä rakennusoikeuden määrä on täysin realistinen. Lisäksi aluearkkitehti Karisalo toteaa, että lopullinen tontille myönnettävä rakennusoikeusmäärä vahvistuu tehtävän suunnitteluratkaisun myötä. Kaupunki edellyttää liiketiloja toteutettavaksi vähintään katutasoon. Koska kaavoitusyksikkö on vahvistanut Lujatalon tarjousehdon mukaisen rakennusoikeusmäärän mahdolliseksi, on tarjous hyväksyttävissä. Lujatalo Oy:n tarjouksen mukainen vuokraoikeusmäärä on eli 178 / k- m², ja tästä Vantaan seurakuntayhtymän osuus on ,82. Voittavan yrityksen kanssa laaditaan varaussopimus siten, että yritys suorittaa varausmaksuna 30 % vuokraoikeusmaksusta ennen yhteisten kirkkovaltuustojen käsittelyä. Toinen erä eli 30 % maksusta maksetaan, kun tuomiokapitulin vahvistuspäätös on saanut lainvoiman ja loput 40 % varausmaksusta maksetaan 6 kuukauden kuluttua edellisestä eräpäivästä. Vuokraoikeusmaksun kokonaismäärä sidotaan toteutuvaan rakennusoikeusmäärään tarjouksen mukaisella yksikköhinnalla 178 / k-m² siten, että vuokraoikeusmaksun tarkennus tehdään viimeisen maksuerän yhteydessä toteutuneen rakennusoikeusmäärän mukaiseksi. Jos vuokrasopimusta ei synny seurakuntayhtymien päätöksenteosta johtuvista syistä tai kaavamuutos ei toteudu, varausmaksu palautetaan. Mikäli kaavamuutoksesta jätetään valituksia, osapuolet ovat tällöin velvollisia neuvottelemaan sopimuksen jatkamisen ehdoista tai mahdollisesta sopimuksesta irtautumisesta ja korvausvastuista. Kirkkolain 14:4 :n mukaisesti pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen hyväksymistä koskeva päätös on alistettava Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi.

26 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto Liite: Maanvuokrasopimusluonnos Esitys Kiinteistöjohtokunta päättää ehdottaa yhteiselle kirkkoneuvostolle, että yhteinen kirkkoneuvosto päättää 1. hyväksyä liitteenä olevan varaussopimusluonnoksen koskien tontin kiinteistötunnus vuokraamista 2. valtuuttaa kiinteistöjohtaja Sari Turusen viimeistelemään ja allekirjoittamaan varaussopimuksen Vantaan seurakuntayhtymän puolesta sekä tekemään siihen tarvittaessa teknisiä tai pieniä muutoksia 3. hakea tontille asuin- ja liikerakentamisen mahdollistavaa asemakaavamuutosta 4. todeta, että asemakaavamuutoksen hakeminen edellyttää Helsingin seurakuntayhtymältä vastaavaa päätöstä 5. esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se päättää a. vuokrata Lujatalo Oy:lle Asolassa sijaitsevan tontin kiinteistötunnus perustettavan yhtiön lukuun, päivätyn tarjouksen ja maanvuokrasopimusluonnosten ehtojen mukaisesti b. todeta, että vuosivuokra määräytyy tontin rakennusoikeuden määrän mukaan, ja vuosivuokra sopimuksen alkamishetkellä on asuntorakentamisessa 24,50 /k-m 2 ja liikerakentamisessa 10,50 /k-m 2. Vuosivuokra on seurakuntien tontin vuokraukselle asetetun tuottotavoitteen mukaisesti 5 % tontin käyvästä arvosta c. todeta, että Lujatalo Oy maksaa vuokraoikeusmaksuna seurakuntayhtymille yhteensä , josta Vantaan seurakuntayhtymän osuus on ,82 d. todeta, että vuokraoikeusmaksun lopullinen suuruus määräytyy asemakaavamuutoksella tontille vahvistuvan rakennusoikeusmäärän mukaisesti yksikköhinnalla 178 /k-m 2 e. valtuuttaa kiinteistöjohtaja Sari Turusen viimeistelemään lopulliset maanvuokrasopimukset ja allekirjoittamaan ne Vantaan seurakuntayhtymän puolesta sekä tekemään niihin tarvittaessa teknisiä tai pieniä muutoksia f. että tonttien vuokrasta saatava vuokraoikeusmaksu tuloutetaan vuosittain tilinpäätöksessä 10 vuoden kuluessa g. todeta, että päätös edellyttää, että myös Helsingin seurakuntayhtymä tekee vastaavan päätöksen tonttien vuokraamisesta

27 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto h. alistaa vuokrauspäätöksen Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Päätös Esitys hyväksyttiin. Yhteinen kirkkoneuvosto /4 : Liite 3: Varaussopimusluonnos Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään kiinteistöjohtokunnan ehdotuksen mukaisesti. Esitys Yhteinen kirkkoneuvosto päättää 1. hyväksyä liitteenä olevan varaussopimusluonnoksen koskien tontin kiinteistötunnus vuokraamista 2. valtuuttaa kiinteistöjohtaja Sari Turusen viimeistelemään ja allekirjoittamaan varaussopimuksen Vantaan seurakuntayhtymän puolesta sekä tekemään siihen tarvittaessa teknisiä tai pieniä muutoksia 3. hakea tontille asuin- ja liikerakentamisen mahdollistavaa asemakaavamuutosta 4. todeta, että asemakaavamuutoksen hakeminen edellyttää Helsingin seurakuntayhtymältä vastaavaa päätöstä 5. esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se päättää a. vuokrata Lujatalo Oy:lle Asolassa sijaitsevan tontin kiinteistötunnus perustettavan yhtiön lukuun, päivätyn tarjouksen ja maanvuokrasopimusluonnosten ehtojen mukaisesti b. todeta, että vuosivuokra määräytyy tontin rakennusoikeuden määrän mukaan, ja vuosivuokra sopimuksen alkamishetkellä on asuntorakentamisessa 24,50 /k-m 2 ja liikerakentamisessa 10,50 /k-m 2. Vuosivuokra on seurakuntien tontin vuokraukselle asetetun tuottotavoitteen mukaisesti 5 % tontin käyvästä arvosta c. todeta, että Lujatalo Oy maksaa vuokraoikeusmaksuna seurakuntayhtymille yhteensä , josta Vantaan seurakuntayhtymän osuus on ,82 d. todeta, että vuokraoikeusmaksun lopullinen suuruus määräytyy asemakaavamuutoksella tontille vahvistuvan rakennusoikeusmäärän mukaisesti yksikköhinnalla 178 /k-m 2 e. valtuuttaa kiinteistöjohtaja Sari Turusen viimeistelemään lopulliset maanvuokrasopimukset ja allekirjoittamaan ne

28 Pöytäkirjanote 2/ Vantaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto Vantaan seurakuntayhtymän puolesta sekä tekemään niihin tarvittaessa teknisiä tai pieniä muutoksia f. että tonttien vuokrasta saatava vuokraoikeusmaksu tuloutetaan vuosittain tilinpäätöksessä 10 vuoden kuluessa g. todeta, että päätös edellyttää, että myös Helsingin seurakuntayhtymä tekee vastaavan päätöksen tonttien vuokraamisesta h. alistaa vuokrauspäätöksen Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Päätös Esitys hyväksyttiin. Yhteinen kirkkovaltuusto Yhteisen kirkkoneuvoston esitys Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1 vuokrata Lujatalo Oy:lle Asolassa sijaitsevan tontin kiinteistötunnus perustettavan yhtiön lukuun, päivätyn tarjouksen ja maanvuokrasopimusluonnosten ehtojen mukaisesti 2 todeta, että vuosivuokra määräytyy tontin rakennusoikeuden määrän mukaan, ja vuosivuokra sopimuksen alkamishetkellä on asuntorakentamisessa 24,50 /k-m 2 ja liikerakentamisessa 10,50 /k-m 2. Vuosivuokra on seurakuntien tontin vuokraukselle asetetun tuottotavoitteen mukaisesti 5 % tontin käyvästä arvosta 3 todeta, että Lujatalo Oy maksaa vuokraoikeusmaksuna seurakuntayhtymille yhteensä , josta Vantaan seurakuntayhtymän osuus on ,82 4 todeta, että vuokraoikeusmaksun lopullinen suuruus määräytyy asemakaavamuutoksella tontille vahvistuvan rakennusoikeusmäärän mukaisesti yksikköhinnalla 178 /k-m 2 5 valtuuttaa kiinteistöjohtaja Sari Turusen viimeistelemään lopulliset maanvuokrasopimukset ja allekirjoittamaan ne Vantaan seurakuntayhtymän puolesta sekä tekemään niihin tarvittaessa teknisiä tai pieniä muutoksia 6 että tonttien vuokrasta saatava vuokraoikeusmaksu tuloutetaan vuosittain tilinpäätöksessä 10 vuoden kuluessa 7 todeta, että päätös edellyttää, että myös Helsingin seurakuntayhtymä tekee vastaavan päätöksen tonttien vuokraamisesta

18 Vantaan Asolassa sijaitsevan tontin vuokraaminen Lujatalo Oy:lle

18 Vantaan Asolassa sijaitsevan tontin vuokraaminen Lujatalo Oy:lle 249/2013 18 Vantaan Asolassa sijaitsevan tontin 92-72-33-1 vuokraaminen Lujatalo Oy:lle Päätösehdotus Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1) vuokrata Lujatalo Oy:lle Asolassa sijaitsevan tontin kiinteistö-tunnus

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUS Maa-alue MAANVUOKRALAKI Nro: S000876

VUOKRASOPIMUS Maa-alue MAANVUOKRALAKI Nro: S000876 Maa-alue MAANVUOKRALAKI A. VUOKRANANTAJA B. VUOKRALAINEN / VUOKRALAISET PL 56 01301 VANTAA Yhteyshenkilö Jaana Koponen Yhteyshenkilö Puhelin/fax Sähköposti Pankkiyhteys 09 8306 813 asuntovuokraus.vantaa@evl.fi

Lisätiedot

Varajäsen Jaakko Weuro maallikkovarajäsen

Varajäsen Jaakko Weuro maallikkovarajäsen Pöytäkirjanote 11/2017 1 Tuomiokapitulin istunto Kokousaika Kokouspaikka klo 12:00 Tuomiokapituli Osallistujat Irja Askola piispa, puheenjohtaja Matti Poutiainen tuomiorovasti, vpj., ei osallistunut Helsingin

Lisätiedot

Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja, poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta)

Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja, poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta) Pöytäkirjanote 7/2018 1 Tuomiokapitulin istunto Kokousaika Kokouspaikka klo 12:00 Tuomiokapituli Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja, poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1

Lisätiedot

Hiippakunnan olohuone, Korkeavuorenkatu 10 A 6. Osallistujat Irja Askola piispa, puheenjohtaja

Hiippakunnan olohuone, Korkeavuorenkatu 10 A 6. Osallistujat Irja Askola piispa, puheenjohtaja Pöytäkirjanote 11/2016 1 Tuomiokapitulin istunto Kokousaika Kokouspaikka klo 11:00 Hiippakunnan olohuone, Korkeavuorenkatu 10 A 6 Osallistujat Irja Askola piispa, puheenjohtaja Matti Poutiainen tuomiorovasti,

Lisätiedot

Hiippakunnan olohuone, Korkeavuorenkatu 10 A 6. Osallistujat Irja Askola piispa, puheenjohtaja

Hiippakunnan olohuone, Korkeavuorenkatu 10 A 6. Osallistujat Irja Askola piispa, puheenjohtaja Pöytäkirjanote 11/2016 1 Tuomiokapitulin istunto Kokousaika Kokouspaikka klo 11:00 Hiippakunnan olohuone, Korkeavuorenkatu 10 A 6 Osallistujat Irja Askola piispa, puheenjohtaja Matti Poutiainen tuomiorovasti,

Lisätiedot

Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja. Läsnäolo-oikeutetut Johanna Korhonen hiippakuntavaltuuston pj.

Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja. Läsnäolo-oikeutetut Johanna Korhonen hiippakuntavaltuuston pj. Pöytäkirjanote 9/2018 1 Tuomiokapitulin istunto Kokousaika Kokouspaikka klo 12:00 Tuomiokapituli Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja Marja Heltelä tuomiorovasti, vpj., poistui asioiden 13,

Lisätiedot

1. Vuokra-aika on kolmekymmentä (30) vuotta alkaen 1.5.2016 ja päättyen 30.4.2046.

1. Vuokra-aika on kolmekymmentä (30) vuotta alkaen 1.5.2016 ja päättyen 30.4.2046. Kaupunginhallitus 4.4.2016 Liite 1 121 VUOKRASOPIMUS Tällä vuokrasopimuksella vuokraa Mikkelin kaupunki (0165116-3), jota jäljempänä sanotaan kaupungiksi, kaupunginvaltuuston päätöksen /xx.xx.2016 nojalla

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Porin kaupunki Y-tunnus: 0137323 9 Vuokralainen: 1.2 Vuokra-alue Noin 849 m²:n suuruinen määräala Porin kaupungin Linnan eli

Lisätiedot

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina.

Tontti luovutetaan Advenille käytettäväksi maanvuokralain (258/66) 5.luvun tarkoittamalla tavalla kaukolämpölaitoksen tonttina. Luonnos 23.4.2015 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala jäljempänä kaupunki Vuokralainen: Adven Oy Äyritie 18, 01510 Vantaa jäljempänä

Lisätiedot

19 Helsingin Lehtisaari, tonttien , , , ja vuokrausperiaatteiden hyväksyminen

19 Helsingin Lehtisaari, tonttien , , , ja vuokrausperiaatteiden hyväksyminen 648/2016 19 Helsingin Lehtisaari, tonttien 91-30-206-3, 91-30-206-4, 91-30-206-5, ja 91-30-221-1 vuokrausperiaatteiden hyväksyminen Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1. hyväksyä Lehtisaaressa sijaitsevien

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN. ASUNTO OY:n. välillä

MAANVUOKRASOPIMUS HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN. ASUNTO OY:n. välillä MAANVUOKRASOPIMUS HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN ja ASUNTO OY:n välillä koskien Helsingin kaupungin X kaupunginosan korttelissa n:o tonttia n:o kiinteistötunnus: xx-xx-xx-xx Sopimusmalli 13.12.2018 MAANVUOKRASOPIMUS

Lisätiedot

määräala yhteensä 961 m 2. Alue on osoitettu sopimuksen liitekartassa.

määräala yhteensä 961 m 2. Alue on osoitettu sopimuksen liitekartassa. Maanvuokrasopimus : Keuruun kaupunki / Keurusjumppa ry 1 / 7 M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Keuruun kaupunki (Y-tunnus 0208388-2) Multiantie 5 42700 Keuruu

Lisätiedot

Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja, poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta)

Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja, poistui asioiden 17 ja 18 käsittelyn ajaksi (HL 28 1 mom. 5 kohta) Pöytäkirjanote 7/2018 1 Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli 13.06.2018 Tuomiokapitulin istunto Kokousaika Kokouspaikka 13.06.2018 klo 12:00 Tuomiokapituli Osallistujat Teemu Laajasalo piispa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Rakennusliike Lehto Oy / perustettava kiinteistöyhtiö Voimatie 6 B Kempele

Rakennusliike Lehto Oy / perustettava kiinteistöyhtiö Voimatie 6 B Kempele MAANVUOKRASOPIMUS (luonnos) 1. Sopijapuolet Vuokranantaja Kärsämäen kunta y-tunnus 0186511-0 Keskuskatu 14 86710 Kärsämäki Vuokraaja Rakennusliike Lehto Oy / perustettava kiinteistöyhtiö Voimatie 6 B 90440

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Saarijärven kaupunki, Y-tunnus 0176975-1 Sivulantie 11 43100 SAARIJÄRVI Vuokralainen: AgroLarja, Y-tunnus 1967929-5 Kolkanrinteentie

Lisätiedot

Keuruun seurakunta / Keuruun kaupunki

Keuruun seurakunta / Keuruun kaupunki M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Keuruun seurakunta (Y-tunnus 02083946) Kippavuorentie 11 42700 Keuruu Yhteyshenkilö: talouspäällikkö Heikki Kangas heikki.kangas@evl.fi

Lisätiedot

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää merkitä tuomiokapitulin päätöksen tiedoksi ja saattaa sen myös yhteiselle kirkkovaltuustolle tiedoksi.

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää merkitä tuomiokapitulin päätöksen tiedoksi ja saattaa sen myös yhteiselle kirkkovaltuustolle tiedoksi. 602/2015 81 Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistuspäätös yhteisen kirkkovaltuuston 14.6.2018 58 tekemään päätökseen (Kiinteän omaisuuden vuokraus: Malminkartanossa sijaitseva tontti 91-33-249-001)

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe MAANVUOKRASOPIMUS Liite 4 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: SF-Caravan Lohenpyrstö Ry Haapatie 24, 92140 Pattijoki Vuokralainen

Lisätiedot

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Tervolan kunta y-tunnus: 0193249-1 Keskustie 81, 95300 Tervolan kunta

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Tervolan kunta y-tunnus: 0193249-1 Keskustie 81, 95300 Tervolan kunta 1 MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Tervolan kunta y-tunnus: 0193249-1 Keskustie 81, 95300 Tervolan kunta Vuokralainen: xxxxxxxxxxxx 1.2 Vuokra-alue Tervolan kunnan Lapinniemen

Lisätiedot

PL 750 (Porkkalankatu 22 A) Helsinki Y-tunnus

PL 750 (Porkkalankatu 22 A) Helsinki Y-tunnus 1/7 M A A N V U O K R A S O P I M U S 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Kemijärven kaupunki 1091717-9 Osoite: Hallituskatu 4 98100 KEMIJÄRVI Vuokralainen: Attendo Oy PL 750 (Porkkalankatu 22

Lisätiedot

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe MAANVUOKRASOPIMUS Liite 1 1. JOHDANTO Tällä vuokrasopimuksella uudistetaan Raahen kaupungin ja Posiber Oy:n välillä tonttia 678-21-2193-23 koskeva vuokrasopimus. Laitostunnus 678-21-2193-18-L1. 1.1 Sopijapuolet

Lisätiedot

Y-tunnus: 0201242-7 Osoite: Kolmas linja 22 B 00530 Helsinki

Y-tunnus: 0201242-7 Osoite: Kolmas linja 22 B 00530 Helsinki 1(5) MAANVUOKRASOPIMUS PYSÄKÖINTIALUEISTA 1. SOPIJAPUOLET Vuokranantaja: Helsingin seurakuntayhtymä Y-tunnus: 0201242-7 Osoite: Kolmas linja 22 B 00530 Helsinki Vuokramies: Asunto Oy Helsingin Viikin Letkajenkka

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1. Sopijapuolet. Vuokranantaja Kärsämäen kunta y-tunnus 0186511-0 Keskuskatu 14 86710 Kärsämäki

MAANVUOKRASOPIMUS. 1. Sopijapuolet. Vuokranantaja Kärsämäen kunta y-tunnus 0186511-0 Keskuskatu 14 86710 Kärsämäki MAANVUOKRASOPIMUS 1. Sopijapuolet Vuokranantaja Kärsämäen kunta y-tunnus 0186511-0 Keskuskatu 14 86710 Kärsämäki Vuokraaja Servico Oy y-tunnus 0307172-8 Varastotie t 86710 Kärsämäki 2. Vuokra-alue Kärsämäen

Lisätiedot

ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN VIRASTO KIINTEISTÖPALVELUT MAANVUOKRASOPIMUS ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN. [VUOKRALAINEN]:n.

ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN VIRASTO KIINTEISTÖPALVELUT MAANVUOKRASOPIMUS ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN. [VUOKRALAINEN]:n. ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN VIRASTO 8.12.2017 KIINTEISTÖPALVELUT MAANVUOKRASOPIMUS ESPOON SEURAKUNTAYHTYMÄN ja [VUOKRALAINEN]:n välillä koskien Espoon kaupungin [kaupunginosa] sijaitsevan [tilaa/tonttia]

Lisätiedot

Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä. TeliaSonera Finland Oyj Y-1475607-9 PL 320 00051 Sonera

Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä. TeliaSonera Finland Oyj Y-1475607-9 PL 320 00051 Sonera 1 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä Vuokralainen: TeliaSonera Finland Oyj Y-1475607-9 PL 320 00051 Sonera 1.2 Vuokra-alue

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS- LUONNOS

MAANVUOKRASOPIMUS- LUONNOS MAANVUOKRASOPIMUS- LUONNOS 1 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet 1.2 Vuokra-alue Vuokranantaja: Haapaveden kaupunki, Y-tunnus 0184872 4, os Pl 40 86601 Haapavesi Vuokralainen: M Laitila Oy, Y-tunnus 2038039-7,

Lisätiedot

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus PL 62, Raahe

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus PL 62, Raahe MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: Raahen moottorikelkkailijat ry, 1.2 Vuokra-alue Noin 45 ha suuruinen karttaliitteeseen

Lisätiedot

2. VUOKRA-ALUEEN KÄYTTÖ

2. VUOKRA-ALUEEN KÄYTTÖ MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja Vuokralainen Hyrynsalmen kunta Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI Kiinteistö Oy Ukkohallan Palvelut CIO Til- Tekno Oulu Oy Kauppurienkatu 12 4 kerros

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus PL 62, Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus PL 62, Raahe MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: Raahepolis Oy, Y-tunnus 0830284-7 Rantakatu 8 92100 Raahe Vuokralainen

Lisätiedot

1.1 Sopijapuolet 2 VUOKRA-ALUEEN KÄYTTÖ. 2.1 Käyttötarkoitus

1.1 Sopijapuolet 2 VUOKRA-ALUEEN KÄYTTÖ. 2.1 Käyttötarkoitus MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Heikkinen Eero Arvi Bergkullavägen 263 46166 Trollhettan Sverige Vuokralainen: Hyrynsalmen kunta (Y -tunnus 0185075-2) 1.2 Vuokra-alue Laskutie

Lisätiedot

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely Puumala Ote pöytäkirjasta 2/2016 1 (5) Kunnanhallitus, 24, 15.02.2016 Valtuusto, 12, 29.02.2016 12 Kotiniemen omarantaisten omakotitonttien myyntihinnan tarkistaminen sekä tontista jätetyn tarjouksen käsittely

Lisätiedot

1.2 Vuokra-alue Kajaanin kaupungissa sijaitsevasta tontista nro , noin 2500 m²:n suuruinen, sopimuksen liitekarttaan merkitty alue.

1.2 Vuokra-alue Kajaanin kaupungissa sijaitsevasta tontista nro , noin 2500 m²:n suuruinen, sopimuksen liitekarttaan merkitty alue. VARASTOALUEEN MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja Kajaanin kaupunki, Y-tunnus: 0214958-9, Pohjolankatu 13 87100 KAJAANI Vuokralainen Maarakennus Jan Kone Oy, Y-tunnus:1016515-9

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Saarijärven kaupunki (Y-tunnus 0176975-1) Sivulantie 11 43100 SAARIJÄRVI Vuokralainen: Sergey Shumilin ( - ) Linjatie 6 54120

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO. 1.1 Sopijapuolet. Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä

MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO. 1.1 Sopijapuolet. Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä 1 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y- 0175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä Vuokralainen: Jämsän Vesi liikelaitos Y-0175622-1-300 Teollisuuskatu 10 42100 Jämsä

Lisätiedot

1.2 Vuokra-alue Nilsiän kaupungin Nilsiän kylässä sijaitseva tila Toiviola, RN:o 15:74.

1.2 Vuokra-alue Nilsiän kaupungin Nilsiän kylässä sijaitseva tila Toiviola, RN:o 15:74. MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja Nilsiän kaupunki, Y-tunnus 0172375-3 PL 32 73301 NILSIÄ Vuokralainen Savon Voima Oyj, Y-tunnus 0171351-2 PL 1024 (Kapteeninväylä 5) 70901 Toivala

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / HUOLTOASEMATONTIN 1 KIINTEISTÖYHTYMÄ SAMMONPUISTO VUOKRASOPIMUS LUONNOS 2.10.2013

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / HUOLTOASEMATONTIN 1 KIINTEISTÖYHTYMÄ SAMMONPUISTO VUOKRASOPIMUS LUONNOS 2.10.2013 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / HUOLTOASEMATONTIN 1 Sopijapuolet Vuokranantaja Vuokralainen Lappeenrannan kaupunki Teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi Pl 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Kiinteistöyhtymä

Lisätiedot

Vuokralainen: Kiinteistö Oy Kemijärven Vuokratalot Oy perustettavan Asunto Oy Kemijärven Kallaanvaaran lukuun

Vuokralainen: Kiinteistö Oy Kemijärven Vuokratalot Oy perustettavan Asunto Oy Kemijärven Kallaanvaaran lukuun M A A N V U O K R A S O P I M U S 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Kemijärven kaupunki Vuokralainen: Kiinteistö Oy Kemijärven Vuokratalot Oy perustettavan Asunto Oy Kemijärven Kallaanvaaran

Lisätiedot

28.10.2014. Vuokrakohteen käyttötarkoitus on kahvila- ja ravintola sekä satamakonttoritoiminta asemakaavan mukaisesti.

28.10.2014. Vuokrakohteen käyttötarkoitus on kahvila- ja ravintola sekä satamakonttoritoiminta asemakaavan mukaisesti. 1 1 Osapuolet 1.1 Vuokranantaja Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2. 1.2 Vuokralainen Haukantupa Oy, y-tunnus 2296247-0 Haukka, 21195 Velkua. puh. 045 635 2800 2 Vuokra-alue 2.1 Vuokrakohde Naantalin

Lisätiedot

2 VUOKRA- AIKA Vuokra-aika alkaa ja päättyy

2 VUOKRA- AIKA Vuokra-aika alkaa ja päättyy 1 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raision kaupunki y 0204428-5 Nallinkatu 2, 21200 Raisio Vuokralainen: Raision Kivikiinteistöt Oy y 0958069-7 Tuotekatu 8b, 21200 Raisio 1.2

Lisätiedot

Otto Mannisen tie KANGASNIEMI. Aarontie KANGASNIEMI

Otto Mannisen tie KANGASNIEMI. Aarontie KANGASNIEMI MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja Vuokralainen Kangasniemen kunta Otto Mannisen tie 2 51200 KANGASNIEMI Erkki Karjalainen Aarontie 10 51200 KANGASNIEMI 1.2 Vuokra-alue Kangasniemen

Lisätiedot

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty venesatama/venevalkama-alueeksi (LV).

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty venesatama/venevalkama-alueeksi (LV). 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet 1.2 Vuokra-alue Vuokranantaja: Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2, Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, Vuokralainen: Asunto Oy Merimaskun Särkänranta, y-tunnus 0663726-4,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / MAANVUOKRASOPIMUS 1 LAPPEENRANNAN MUSIIKKIOPISTON KANNATUSYHDISTYS RY

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / MAANVUOKRASOPIMUS 1 LAPPEENRANNAN MUSIIKKIOPISTON KANNATUSYHDISTYS RY LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / MAANVUOKRASOPIMUS 1 VUOKRASOPIMUS 1 Sopijapuolet Vuokranantaja Lappeenrannan kaupunki, teknisen toimen tilakeskus ja kiinteistö- ja mittaustoimi PL 38; Villimiehenkatu 1 53101

Lisätiedot

Lempäälän kunta (Y-tunnus ) PL LEMPÄÄLÄ. Rakennus Vahala Oy (Y-tunnus ) Mynstervahe 11 B RAUMA

Lempäälän kunta (Y-tunnus ) PL LEMPÄÄLÄ. Rakennus Vahala Oy (Y-tunnus ) Mynstervahe 11 B RAUMA MAANVUOKRASOPIMUS VUOKRANANTAJA Lempäälän kunta (Y-tunnus 0150783-1) PL 36 37501 LEMPÄÄLÄ VUOKRALAINEN Rakennus Vahala Oy (Y-tunnus 2195656-2) Mynstervahe 11 B 26200 RAUMA 1 VUOKRA-ALUE Määräalat kiinteistöistä:

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

LUONNOS /4. Vuosivuokra on sata (100) euroa. Vuokranantaja laskuttaa vuokran kerran vuodessa kunkin vuokravuoden lokakuun loppuun mennessä.

LUONNOS /4. Vuosivuokra on sata (100) euroa. Vuokranantaja laskuttaa vuokran kerran vuodessa kunkin vuokravuoden lokakuun loppuun mennessä. LUONNOS..07 / VUOKRASOPIMUS VUOKRANANTAJA Sastamalan kaupunki, yt. 0-3 PL 3 0 Sastamala VUOKRALAINEN Lahdenperän Kyläyhdistys ry, rekn.nro 83.69 c/o Seija Kallio Maajärventie 0 Sastamala puh. 00 06 90

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS XX.XX.2014. Vuokranantaja Siilinjärven kunta, y-tunnus 172718-0 Pl 5 71801 Siilinjärvi

MAANVUOKRASOPIMUS XX.XX.2014. Vuokranantaja Siilinjärven kunta, y-tunnus 172718-0 Pl 5 71801 Siilinjärvi MAANVUOKRASOPIMUS XX.XX.2014 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja Siilinjärven kunta, y-tunnus 172718-0 Pl 5 71801 Siilinjärvi Vuokralainen Siilinjärven Teatteri ry, Y-tunnus 0803895-1 1.2 Vuokra-alue

Lisätiedot

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus PL 62, Raahe

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus PL 62, Raahe MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO Tämä vuokrasopimus koskee kiinteistön 678-402-1-50 noin 27 500 m2:n määräalaa. Tämä sopimuksella korvataan Raahen kaupungin ja sen Liikelaitoksen sekä Presteel Oy:n 12.5.1997

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Vuokra-aika on kymmenen (10) vuotta, joka alkaa xx.xx.20xx ja päättyy xx.xx.20xx.

Vuokra-aika on kymmenen (10) vuotta, joka alkaa xx.xx.20xx ja päättyy xx.xx.20xx. VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Pyhäjoen kunta, Y-tunnus 0189127-1 Kuntatie 1, 86101 PYHÄJOKI 2. Vuokralainen xxxxxxxxxxxxxxx Oy, Y-tunnus xxxxxxx-x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx 3. Vuokra-alue Kiinteistötunnus:

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S LUONNOS 30.6.2014 M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Porin kaupunki Y-tunnus: 0137323 9 Vuokralainen: Y-tunnus: 1.2 Vuokra-alue Yyteri Top Camping leirintäalue,

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1 SOPIJAOSAPUOLET Vuokranantaja: Pihtiputaan kunta PL Pihtipudas Y tunnus:

MAANVUOKRASOPIMUS. 1 SOPIJAOSAPUOLET Vuokranantaja: Pihtiputaan kunta PL Pihtipudas Y tunnus: MAANVUOKRASOPIMUS 1 SOPIJAOSAPUOLET Vuokranantaja: Pihtiputaan kunta PL 36 44801 Pihtipudas Y tunnus: 0243027-4 Vuokralainen: Konehuolto Pasanen Oy Sormulantie 104 44970 Korppinen Y -tunnus: 2690118-1

Lisätiedot

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe

1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe MAANVUOKRASOPIMUS Liite 2 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: Asunto-osakeyhtiö Raahen Anna Mustosen Puisto Y-tunnus 269 7186-8

Lisätiedot

1.2 Karawatski Oy (y-tunnus 0738265-4) perustettavan yhtiön lukuun, Tuulensuunkatu 8, 21100 Naantali.

1.2 Karawatski Oy (y-tunnus 0738265-4) perustettavan yhtiön lukuun, Tuulensuunkatu 8, 21100 Naantali. 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2. 1.2 Vuokralainen Karawatski Oy (y-tunnus 0738265-4) perustettavan yhtiön lukuun, Tuulensuunkatu 8, 21100 Naantali. 2 VUOKRA-ALUE

Lisätiedot

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty erityisalueeksi (E-1).

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty erityisalueeksi (E-1). NAANTALIN KAUPUNKI M A A N V U O K R A S O P I M U S Lisämaa Luonnos 3.7.2018 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet 1.2 Vuokra-alue Vuokranantaja: Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2, Käsityöläiskatu 2, 21100

Lisätiedot

Vuokranantaja: Raahen kaupunki (Y-tunnus 1791817-6) Osoite: PL 62, 92100 Raahe

Vuokranantaja: Raahen kaupunki (Y-tunnus 1791817-6) Osoite: PL 62, 92100 Raahe Sivu 1 / 7 MAANVUOKRASOPIMUS Liite 2 1.1. Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki (Y-tunnus 1791817-6) Osoite: PL 62, 92100 Raahe Vuokralainen: Rakennus Miilukangas Oy (Y-tunnus 1106411-4) perustettavan

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Saarijärven kaupunki Sivulantie 11 43100 SAARIJÄRVI (Y-tunnus 0176975-1) Vuokralainen: Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. VUOKRANANTAJA Lempäälän kunta (y-tunnus ) PL 36, LEMPÄÄLÄ

MAANVUOKRASOPIMUS. VUOKRANANTAJA Lempäälän kunta (y-tunnus ) PL 36, LEMPÄÄLÄ MAANVUOKRASOPIMUS VUOKRANANTAJA Lempäälän kunta (y-tunnus 0150783-1) PL 36, 37501 LEMPÄÄLÄ VUOKRALAINEN Liikennevirasto (y-tunnus 1010547-1) PL 33, 00521 HELSINKI 1. VUOKRA-ALUE Kunta Lempäälä Määräala

Lisätiedot

Maanvuokrasopimus. Uusi Koivukoti. Tila sekä määräalat ja

Maanvuokrasopimus. Uusi Koivukoti. Tila sekä määräalat ja 1(9) LUONNOS 29.5.2019 Maanvuokrasopimus Uusi Koivukoti Tila 739-426-26-1 sekä määräalat 739-426-1-122 ja 739-426-1-138 (Nämä numerot muuttuvat tilan muodostuksen seurauksena.) 2(9) Sisällys 1. Sopijapuolet...

Lisätiedot

Maanvuokrasopimus Yritystoiminnan harjoittamiseen

Maanvuokrasopimus Yritystoiminnan harjoittamiseen Parikkalan kunta Kunnanhallitus Keskushallinto Maanvuokrasopimus Yritystoiminnan harjoittamiseen 1. Johdanto 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja Parikkalan kunta, 1913642-6 Harjukuja 6, 59100 PARIKKALA Vuokralainen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO Osastopäällikkö ,... Kesäravintolan väliaikainen sijoituspaikka

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO Osastopäällikkö ,... Kesäravintolan väliaikainen sijoituspaikka HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LYHYTAIKAINEN VUOKRASOPIMUS MFJ RAVINTOLAT OY:N KANSSA MAA-ALUEESTA AURINKOLAHDEN VENESATAMASSA Sopimuksen numero Kaupungin päätös HEL 2016 005475 Osastopäällikkö...6.2016,...

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokralainen: Kemijärven kaupunki Pl 5 98101 Kemijärvi Y-tunnus Vuokranantaja: Lappi Timber Oy Y-tunnus PL 4 72600 KEITELE 1.2 Vuokra-alue

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Maanvuokra- ja käyttöoikeussopimus 1 Luonnos Naantalin kaupunki (y-tunnus ), PL 43, Naantali.

Naantalin kaupunki Maanvuokra- ja käyttöoikeussopimus 1 Luonnos Naantalin kaupunki (y-tunnus ), PL 43, Naantali. Naantalin kaupunki Maanvuokra- ja käyttöoikeussopimus 1 1 Johdanto 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja Vuokralainen Naantalin kaupunki (y-tunnus 0135457-2), PL 43, 21101 Naantali. Naantalin Satama Oy (y-tunnus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus PL 62, Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus PL 62, Raahe MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: Paldanius Kirsi Johanna Sepontytär Vuokralainen on velvollinen kirjauttamaan

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus 30.01.2018 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017 kokouksen päätösten täytäntöönpano Osallistujat, laillisuus ja päätösvaltaisuus/ yhtymähallitus... 1 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1. Kokousaika: Ke klo Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3

Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1. Kokousaika: Ke klo Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3 LOPEN SEURAKUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto Nro 10/2016 sivu 1 Kokousaika: Ke 12.10.2016 klo 18.00 Kokouspaikka: Virastotalon neuvotteluhuone, Pilpalantie 3 Asialuettelo 131 Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 Lammasluoto. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2, PL 57, 21101 Naantali.

NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 Lammasluoto. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2, PL 57, 21101 Naantali. NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 1 OSAPUOLET 1.1 Vuokranantaja Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2, Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali. 1.2 Vuokralainen Naantalin purjehdusseura ry, y-tunnus 0638337-2,

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Jämsän kaupunki 175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä 1.2 Vuokra-alue Vuokralainen: Neste Markkinointi Oy 1626490-8 PL 95 00095

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Jämsän kaupunki Y-175622-1 Seppolantie 10 42100 Jämsä 1.2 Vuokra-alue Vuokralainen: xxxxxx Oy Y-xxxxxxxx-x xxxxxx 42100 Jämsä

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS Liite 3 Tokolanperän teollisuustontit. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly tunnus PL 62, Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS Liite 3 Tokolanperän teollisuustontit. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly tunnus PL 62, Raahe MAANVUOKRASOPIMUS Liite 3 Tokolanperän teollisuustontit 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, ly tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: Vuokralainen on velvollinen kirjauttamaan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / VUOKRASOPIMUS 1 LAPPEENRANNAN URHEILUAUTOILIJAT RY

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / VUOKRASOPIMUS 1 LAPPEENRANNAN URHEILUAUTOILIJAT RY LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / VUOKRASOPIMUS 1 Sopijapuolet Vuokranantaja Vuokralainen Lappeenrannan kaupunki Teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi Pl 38; Villimiehenkatu 1 53101 Lappeenranta Lappeenrannan

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S LUONNOS M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Porin kaupunki Y-tunnus: 0137323 9 Vuokralainen: Y-tunnus:.... 1.2 Vuokra-alue Porin kaupungissa sijaitseva tontti kaupunginosa

Lisätiedot

2 VUOKRA- AIKA Vuokra-aika alkaa ja päättyy

2 VUOKRA- AIKA Vuokra-aika alkaa ja päättyy 1 MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raision kaupunki y 0204428-5 Nallinkatu 2, 21200 Raisio Vuokralainen: Turun Hylly- ja Trukkitalo Oy y 0696070-7 Tuijussuontie 6, 21280 Raisio

Lisätiedot

Vuokranantaja: Forssan kaupunki, , Turuntie 18, Forssa

Vuokranantaja: Forssan kaupunki, , Turuntie 18, Forssa MAANVUOKRASOPIMUS 1. Johdanto 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Forssan kaupunki, 0145626-1, Turuntie 18, 30100 Forssa Vuokralainen: Forssan Yrityskehitys Oy, 1046929-1, Koulukatu 13, 30100 Forssa 1.2 Vuokra-alue

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

Vuokranantaja: Oulaisten kaupunki (0186852-2), PL 22, 86301 Oulainen. Vuokralainen: Sonira Oy (2364672-8), Liponkuja 10, 86300 Oulainen

Vuokranantaja: Oulaisten kaupunki (0186852-2), PL 22, 86301 Oulainen. Vuokralainen: Sonira Oy (2364672-8), Liponkuja 10, 86300 Oulainen Maanvuokrasopimus 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet 1. Vuokra-alue Vuokranantaja: Oulaisten kaupunki (018685-), PL, 8601 Oulainen Vuokralainen: Sonira Oy (667-8), Liponkuja 10, 8600 Oulainen Sopimuksen tarkoittama

Lisätiedot

Kiinteistöt 257-476-4-7 ja 257-476-4-8, pinta-alaltaan yhteensä noin 7440 m 2. Vuokraalue on osoitettu liitekartalla.

Kiinteistöt 257-476-4-7 ja 257-476-4-8, pinta-alaltaan yhteensä noin 7440 m 2. Vuokraalue on osoitettu liitekartalla. MAANVUOKRASOPIMUS VUOKRANANTAJA Kirkkonummen kunta Postiosoite: PL 20 02401 Kirkkonummi Puhelin: (09) 29 671 VUOKRALAINEN VUOKRA-ALUE KUNNAN PÄÄTÖS 1. VUOKRA Y-tunnus Osoite Yhteyshenkilö Kiinteistöt 257-476-4-7

Lisätiedot

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22

Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi PL 22 Luonnos 20.3.2017 1/4 MAANVUOKRASOPIMUS SOPIJAPUOLET Vuokranantaja: Sastamalan kaupunki PL 38201 Sastamala Vuokralainen Vapo Oy, 0174817-6 PL 22 40101 Jyväskylä Laskutusosoite: Vapo Oy / Petri Tomperi

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus PL 62, Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus PL 62, Raahe MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: Asunto Oy Hanhirivi, Y-tunnus 0190 296-2 Ketuntie 6 as. 7 86400 Vihanti

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO Sopijapuolet Vuokranantaja: Vuokralainen:

MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO Sopijapuolet Vuokranantaja: Vuokralainen: MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1. Sopijapuolet Vuokranantaja: Vuokralainen: 1.2. Vuokra-alue Vantaan kaupungin 81. kaupunginosassa korttelissa 384 sijaitsevan tontti nro 4:n, hallinnanjakosopimuksen perusteella

Lisätiedot

Vuokra-aika on kymmenen (10) vuotta, joka alkaa 14.8.2015 ja päättyy 13.8.2025.

Vuokra-aika on kymmenen (10) vuotta, joka alkaa 14.8.2015 ja päättyy 13.8.2025. VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Pyhäjoen kunta, Y-tunnus 019127-1 Kuntatie 1, 6101 PYHÄJOKI 2. Vuokralainen Suomen Maastorakentajat Oy Kalajoentie 6, 5100 KALAJOKI Y-tunnus: 0655477-6 3. Vuokra-alue Pyhäjoen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS Luonnos Molempien osoite Torkkelintie 32, Raisio

MAANVUOKRASOPIMUS Luonnos Molempien osoite Torkkelintie 32, Raisio 1 MAANVUOKRASOPIMUS Luonnos 28.5.2012 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raision kaupunki Y-tunnus 0204428-5 Nallinkatu 2 21200 Raisio Vuokralainen: Juha Kalle Valdemar Kärkkäinen H-tunnus 151155-1995

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

Tämä vuokrasopimus korvaa osapuolten välillä 1.1.2005 Sammakkokankaan perustamisvaiheessa solmitun tilapäisen vuokrasopimuksen.

Tämä vuokrasopimus korvaa osapuolten välillä 1.1.2005 Sammakkokankaan perustamisvaiheessa solmitun tilapäisen vuokrasopimuksen. MAANVUOKRASOPIMUS 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Saarijärven kaupunki (Y-tunnus 0176975-1) Sivulantie 11, 43100 SAARIJÄRVI 1.2 Sopimus 1.3 Vuokra-alue Vuokralainen: Sammakkokangas Oy (Y-tunnus

Lisätiedot

Sopimuksen tarkoittamana vuokra-alueena on 4365 m2:n suuruinen oheiselle liitekartälle

Sopimuksen tarkoittamana vuokra-alueena on 4365 m2:n suuruinen oheiselle liitekartälle MAANVUOKRASOPIMUS l. JOHDANTO 1. 1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Oulaisten kaupunki (ly-tunnus 0186852-2) Pl 22 86301 Oulainen Vuokralainen: Oulaisten Jätehuolto Oy (ly-tunnus 0567460-2) Revonkatu l H 160,

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. Vuokranantaja:

MAANVUOKRASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. Vuokranantaja: MAANVUOKRASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Vuokranantaja: Vuokralainen: Itä-Savon Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Yritys- ja yhteisötunnus: 0215925-0 Kotipaikka ja osoite: Savonlinna, Keskussairaalantie 6, 57170

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 7) Lupajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 7) Aika 09.11.2018, klo 08:30-08:35 Paikka Seutulantalo, kokoushuone Aino Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 8 Oikeuden

Lisätiedot

Vuokra-aika on kymmenen (10) vuotta, joka alkaa 1.4.2015 ja päättyy 30.3.2025

Vuokra-aika on kymmenen (10) vuotta, joka alkaa 1.4.2015 ja päättyy 30.3.2025 VUOKRASOPIMUS 1. Vuokranantaja Pyhäjoen kunta, Y 0189127-1 Kuntatie 1, 86101 PYHÄJOKI 2. Vuokralainen Mano Luoto ML Auto ja Laitehuolto, Y-tunnus 2453459-2 Tiirontie 6, 86100 PYHÄJOKI 3. Vuokra-alue Pyhäjoen

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus PL 62, Raahe

MAANVUOKRASOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus PL 62, Raahe MAANVUOKRASOPIMUS 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Raahen kaupunki, Y- tunnus 1791817-6 PL 62, 92101 Raahe Vuokralainen: Kuljetus Ranta-Eskola Ky, Y-tunnus 1922 024-9 Varikkotie 2 92100 Raahe

Lisätiedot

V U O K R A S O P I M U S

V U O K R A S O P I M U S 1 V U O K R A S O P I M U S VUOKRANANTAJA Ylöjärven kaupunki (Y-tunnus 0158221-7), osoite PL 22, 33471 YLÖJÄRVI, jäljempänä kaupunki. VUOKRAAJA JAU Areena Oy (Y-tunnus 2845901-6) osoite Kravuntie 14 00740

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 Lisäalue tonttiin

NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 Lisäalue tonttiin NAANTALIN KAUPUNKI MAANVUOKRASOPIMUS 1 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2. Vuokralainen Naantalin ranta- ja maanrakennus Oy, y-tunnus 2614889-8, Isohaantie

Lisätiedot