Tampereen teknillisen yliopiston johtosääntö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen teknillisen yliopiston johtosääntö"

Transkriptio

1 Liite 2 1 (7) Tampereen teknillisen yliopiston johtosääntö Hyväksytty TTY-säätiön hallituksessa YLEISKUVAUS Tampereen teknillisen yliopiston johtosäännön perustana ovat yliopistolaki, säätiölaki, säädekirja, säätiön säännöt, hallintolaki, laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta, laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa, työsopimuslaki, laki miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta, laki yhteistoiminnasta yrityksissä sekä muu yliopistoja koskeva lainsäädäntö. Johtosääntöä tarkentavissa rehtorin ohjeissa täsmennetään johtosäännön määräyksiä. 1 Yliopiston tehtävä ja toimintatapa Tampereen teknillisenä yliopistona toimiva TTY-säätiö (TTY Foundation) on arkkitehtuurin, tekniikan ja luonnontieteiden tieteellistä tutkimusta harjoittava ja näiden alojen ylintä koulutusta antava yliopisto. Se toimii kiinteässä vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan kanssa sekä edistää tutkimustulosten ja taiteellisen toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja elinikäistä oppimista. Yliopisto pyrkii kaikessa toiminnassaan korkeaan kansainväliseen tasoon sekä tarkoituksenmukaisuuteen ja tuloksellisuuteen oikeusturvavaatimukset ja tasa-arvo huomioon ottaen. 2 Organisaatio TTY-säätiön yliopistolain mukaisia toimielimiä ovat hallitus, rehtori, konsistori ja tiedekuntaneuvosto. Yliopistolla on myös muita toimielimiä, joista säädetään tässä johtosäännössä. Yliopisto jakaantuu tiedekuntiin. Tiedekuntia ovat: 1) teknis-luonnontieteellinen tiedekunta; 2) teknisten tieteiden tiedekunta; 3) tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta; 4) talouden ja rakentamisen tiedekunta Opetus- ja tutkimustoiminnan toteutuksesta vastaavat edellä mainitut tiedekunnat. Yliopistolla on yhteistä opetus- ja tutkimustoimintaa muiden yliopistojen kanssa. Tästä toiminnasta määrätään muilla ohjeilla. Tukipalvelujen yksiköt tuottavat yliopiston tarvitsemat tukipalvelut. Tiedekunnilla ja tukipalvelujen yksiköllä voi olla neuvottelukunta.

2 Tampereen teknillinen yliopisto Liite 2 2 (7) TOIMIELIMET 3 Säätiön hallitus Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa hallitus, johon puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja mukaan lukien kuuluu seitsemän (7) jäsentä. Hallituksen jäsenten nimittämisestä ja toimikauden pituudesta päättää konsistori. Hallituksen jäsenten kelpoisuudesta sekä säätiön perustajajäsenten kuulemisesta hallitusta nimitettäessä säädetään yliopistolaissa. Hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinnasta sekä hallituksen kokousmenettelystä määrätään säätiön säännöissä. 4 Hallituksen tehtävät Hallituksen tehtävänä on: 1) päättää yliopiston strategiasta, yliopiston toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista; 2) valita rehtori johtamaan yliopiston toimintaa ja määritellä rehtorin tehtävät; 3) nimittää vararehtorit ja dekaanit rehtorin esityksestä; 4) nimittää hallintojohtaja rehtorin esityksestä; 5) päättää yliopiston vuotuisesta toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta; 6) vahvistaa yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös; 7) päättää säätiön säännöistä, yliopiston johtosäännöstä ja muista vastaavista säännöistä, pois lukien hallituksen jäsenen nimittämistä ja toimikautta koskevat määräykset; 8) käsitellä muut sen tehtäväksi annetut asiat. 5 Rehtori ja vararehtorit Yliopistossa on rehtori ja vararehtoreita. Rehtoriksi tai vararehtoreiksi valittavilta vaaditaan, että hän on suorittanut tohtorin tutkinnon ja hänellä on käytännössä osoitettu hyvä johtamistaito. Hallitus päättää rehtorin ja vararehtorien toimikaudesta. Rehtorin apuna toimii rehtoraatti.

3 Tampereen teknillinen yliopisto Liite 2 3 (7) 6 Rehtorin tehtävät Rehtorin tehtävänä on: 1) johtaa yliopiston toimintaa; 2) vastata yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta; 3) vastata siitä, että yliopiston kirjanpito on lain mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty; 4) vastata hallituksessa käsiteltävien asioiden valmistelusta ja esittelystä sekä hallituksen päätösten täytäntöönpanosta; 5) päättää henkilöstön ottamisesta työsuhteeseen ja irtisanomisesta; 6) tehdä hallitukselle esitys vararehtoreista sekä päättää rehtorin ja vararehtorien työnjaosta; 7) tehdä hallitukselle esitys hallintojohtajasta; 8) tehdä hallitukselle esitys dekaaneista; 9) nimittää varadekaanit dekaanien esityksestä; 10) hyväksyä yliopistoon otettavat tutkinto-opiskelijat; 11) toimia konsistorin puheenjohtajana; 12) vastata yliopiston laatujärjestelmästä; 13) ratkaista yliopiston yleistä hallintoa koskevat asiat, jollei lainsäädännössä, säätiön säännöissä tai johtosäännössä toisin säädetä tai määrätä. Rehtori saa ryhtyä yliopiston tehtävät huomioon ottaen laajakantoisiin toimiin vain, jos hallitus on hänet siihen valtuuttanut tai jos hallituksen päätöstä ei voida odottaa aiheuttamatta yliopiston toiminnalle olennaista haittaa. Viimeksi mainitussa tapauksessa hallitukselle on mahdollisimman pian annettava tieto toimista. Rehtori voi siirtää henkilöstön ottamisen tai toimivaltaansa kuuluvan muun asian yliopiston muun toimielimen tai henkilön ratkaistavaksi. Rehtorilla on oikeus olla läsnä ja käyttää puhevaltaa yliopiston kaikkien toimielinten kokouksissa. Rehtorin apuna toimii johtoryhmä. Mikäli rehtoriksi valittu henkilö on työsuhteessa yliopistoon, hän on toimikautensa ajaksi vapautettu varsinaisesta tehtävästään. 7 Vararehtorien tehtävät Rehtorin ollessa estynyt hoitaa hänen tehtäviään vararehtori. Vararehtorien keskinäisestä työnjaosta päättää rehtori. Mikäli vararehtoriksi valittu henkilö on työsuhteessa yliopistoon, hänet voidaan vapauttaa toimikautensa ajaksi varsinaisesta tehtävästään.

4 Tampereen teknillinen yliopisto Liite 2 4 (7) 8 Konsistori Konsistori on yliopistolain tarkoittama koko yliopistoyhteisön yhteinen monijäseninen toimielin. Konsistoriin kuuluu 10 jäsentä: neljä professorijäsentä, kolme muun opetus- ja tutkimushenkilökunnan ja muun henkilökunnan edustajaa (siten että kummallakin ryhmällä on edustus) sekä kolme opiskelijajäsentä. Professorijäsenet sekä muun opetus- ja tutkimushenkilökunnan ja muun henkilökunnan edustajat sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä valitaan vaaleilla. Opiskelijajäsenet valitsee Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta. Konsistorin varsinainen jäsen ei voi olla tiedeneuvoston, koulutusneuvoston tai jatkokoulutusneuvoston jäsen. Konsistorin puheenjohtajana toimii rehtori ja varapuheenjohtajana rehtorin määräämä vararehtori. Konsistorin alaisuudessa on kolme pysyvää toimielintä: tiedeneuvosto, koulutusneuvosto ja jatkokoulutusneuvosto. Konsistorin ja sen alaisten neuvostojen toimikausi on kolme kalenterivuotta. 9 Konsistorin tehtävät Konsistorin tehtävänä on: 1) nimittää säätiöyliopiston hallituksen jäsenet säätiöyliopiston perustajia kuultuaan; 2) päättää hallituksen jäsenten toimikauden pituudesta; 3) seurata ja kehittää tutkinto-ohjelmaportfoliota; 4) perustaa ja lakkauttaa tutkinto-ohjelman; 5) päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista; 6) päättää opiskelijoiden valintaperusteista; 7) päättää tutkintosäännöstä sekä opetukseen ja tutkimukseen liittyvistä muista yleisistä säännöistä; 8) asettaa tarvittavat tutkinto-, arvostelu- ja oikaisuasioita käsittelevät lautakunnat tai muut toimielimet sekä määrätä niiden puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet; 9) päättää uusien opiskelijoiden määrästä tiedekuntien esityksistä yliopiston strategian ja opetusja kulttuuriministeriön kanssa solmitun sopimuksen puitteissa; 10) seurata ja kehittää yliopiston opetuksen ja tutkimuksen laatua; 11) käsitellä muut sen tehtäväksi annetut asiat. Konsistori voi siirtää tehtävän 5 tiedekuntaneuvostolle. Hallituksen jäsenten nimittämistä varten konsistori asettaa nimitystoimikunnan, johon kuuluu viisi jäsentä. Vähintään kaksi toimikunnan jäsenistä edustaa säätiöyliopiston perustajia. Nimitystoimikunta ehdottaa niin monta hallituksen jäsentä kuin on täytettäviä paikkoja. Rehtori ei osallistu hallituksen jäsenten nimittämiseen. Konsistori nimittää hallituksen jäsenet nimityskomitean tekemän esityksen pohjalta. Jos konsistori ei hyväksy nimityskomitean tekemää esitystä, konsistori palauttaa esityksen nimityskomitealle uudelleen valmisteltavaksi. Konsistori voi palauttaa nimityskomitean esityksen yhden kerran. Nimitystoimikunnan kausi kestää kaksi peräkkäistä nimittämiskierrosta.

5 Tampereen teknillinen yliopisto Liite 2 5 (7) 10 Tiedeneuvosto, koulutusneuvosto ja jatkokoulutusneuvosto Tiedeneuvosto, koulutusneuvosto ja jatkokoulutusneuvosto valmistelevat konsistorille tutkimukseen, koulutukseen ja jatkokoulukseen liittyviä asioita. Puheenjohtajana toimii rehtorin määräämä vararehtori. Neuvostojen kokoonpanosta ja tehtävistä määrätään rehtorin ohjeella. TIEDEKUNTA 11 Tiedekunnan tehtävä Tiedekunta on tulosyksikkö, jonka tehtävänä on tutkimuksen ja opetuksen järjestäminen. 12 Tiedekuntaneuvosto Tiedekuntaneuvosto on yliopistolain tarkoittama tiedekunnan monijäseninen hallintoelin, jonka puheenjohtajana toimii dekaani. Tiedekuntaneuvosto koostuu dekaanin ja varadekaanien lisäksi neljästä viidestä professorijäsenestä, neljästä muun opetus- ja tutkimushenkilökunnan ja muun henkilökunnan edustajasta (siten että kummallakin ryhmällä on edustus) sekä neljästä opiskelijajäsenestä. Professorijäsenet sekä muun opetus- ja tutkimushenkilökunnan ja muun henkilökunnan edustajat sekä heidän henkilökohtaiset varajäsenensä valitaan vaaleilla. Opiskelijajäsenet valitsee Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta yksikön opiskelijoiden keskuudesta. Tiedekuntaneuvoston alaisuudessa toimivat tutkinto-ohjelmien suunnitteluryhmät. Tiedekuntaneuvoston ja sen alaisten suunnitteluryhmien toimikausi on kolme kalenterivuotta. 13 Tiedekuntaneuvoston tehtävät Tiedekuntaneuvoston tehtävänä on: 1) seurata ja arvioida tiedekunnan toiminta- ja taloussuunnitelman toteutumista; 2) tehdä konsistorille ehdotus tutkinto-ohjelman perustamisesta ja lakkauttamisesta; 3) hyväksyä tutkinto-ohjelmien opintokokonaisuuksien nimet, osaamistavoitteet, sisällöt ja laajuudet; 4) seurata ja kehittää tiedekunnan tutkinto-ohjelmien ja opinnäytteiden laatua; 5) antaa konsistorille lausunto opiskelijoiden valintaperusteista; 6) vahvistaa tutkinto-ohjelman vaihtokriteerit; 7) arvostella diplomityöt; 8) päättää väitöskirjan julkaisuluvan; 9) arvostella väitöskirjat; 10) käsitellä opintosuorituksia koskevat oikaisupyynnöt;

6 Tampereen teknillinen yliopisto Liite 2 6 (7) 11) hoitaa tiedekuntaneuvostolle määrätyt rekrytointiin liittyvät tehtävät; 12) käsitellä muut sen tehtäväksi annetut asiat. 14 Dekaani Hallitus nimittää dekaanin rehtorin esityksestä johtamaan tiedekunnan toimintaa. Dekaanin tehtävistä ja toimikaudesta määrätään rehtorin ohjeella. Dekaanin apuna toimii tiedekunnan johtoryhmä. Mikäli dekaaniksi valittu henkilö on työsuhteessa yliopistoon, voidaan hänet vapauttaa toimikautensa ajaksi varsinaisesta tehtävästään. TUKIPALVELUT 15 Tukipalvelut Tukipalvelujen tehtävänä on tuottaa yliopiston tarvitsemat tukipalvelut sekä vastata yliopiston toimintaedellytyksistä ja yleisten asioiden valmistelusta ja täytäntöönpanosta. Tukipalvelujen toimintaa johtavat vararehtorit ja hallintojohtaja. VALINTAMENETTELY JA KELPOISUUSVAATIMUKSET 16 Valintamenettely ja kelpoisuusvaatimukset Rehtori päättää henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista, valintamenettelystä ja rekrytoinnista. Rehtori voi päätöksellään siirtää tämän tehtävän yliopiston muun päätöksentekijän hoidettavaksi. Rekrytoinnin tarpeellisuus harkitaan yksiköiden vuosittaisten henkilöstösuunnitelmien pohjalta. Tehtävät täytetään pääsääntöisesti avoimen hakumenettelyn kautta. Henkilöstön rekrytoinnin perusteena ovat ennalta määritellyt tehtävän vaatimukset. Hakijoita on kohdeltava yhdenvertaisesti ja sukupuolten välinen tasa-arvo huomioon ottaen. Tehtävään valittavalta edellytetään sellaista koulutusta, osaamista ja kokemusta kuin kyseisen tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Jos tehtävään kuuluu jonkin yksikön tai toimialan johtaminen, edellytetään siihen valittavalta henkilöltä pääsääntöisesti ylempää korkeakoulututkintoa, perehtyneisyyttä tehtäväalaan ja tehtävän edellyttämää johtamiskokemusta sekä yhteistyötaitoa. Tarvittava osaaminen, opetustaito ja kielitaito arvioidaan rekrytoinnin yhteydessä. Tarkemmista kelpoisuusvaatimuksista, professorin tehtävän täytössä käytettävästä asiantuntijamenettelystä ja muista henkilöstön rekrytointiin liittyvistä asioista määrätään rehtorin ohjeella.

7 Tampereen teknillinen yliopisto Liite 2 7 (7) YLEISET SÄÄDÖKSET 17 Esittely Päätöksensä tekevät esittelystä hallitus, konsistori, konsistorin asettama oikaisulautakunta, tiedekuntaneuvostot, rehtori, vararehtorit, hallintojohtaja ja tukipalvelujen päätösvaltaa käyttävä muu työntekijä, dekaanit ja varadekaanit. Toimielimen tai päätösvaltaa käyttävän työntekijän asiana on nimetä esittelijä tai esittelijät ellei heitä ole määrätty laissa, säännöissä tai johtosäännössä. Opintosuoritusten arvioinnissa ei käytetä esittelymenettelyä. Lisäksi rehtori voi päättää antamallaan ohjeella siitä, että esittelymenettelyä ei käytetä jonkin muun tiettyä asiaryhmää koskevan päätöksen tekemisessä. 18 Toimielinten jäsenten valinta ja asema Henkilöstön edustajien valintamenettelyistä yliopiston toimielimiin määrätään vaaliohjeessa, jonka rehtori antaa henkilöstöjärjestöjä kuultuaan. 19 Henkilökunnan velvollisuudet Yliopiston henkilökunta toimii rikosoikeudellisella virkavastuulla yliopistolain 34 :n mukaisesti. 20 Voimaantulo Tämä johtosääntö astuu voimaan Tällä johtosäännöllä kumotaan Tampereen teknillisen yliopiston aikaisempi johtosäätö (hyv ). Ennen tämän johtosäännön voimaantuloa voidaan ryhtyä sen toimeenpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.

TAMPEREEN YLIOPISTONA TOIMIVAN TAMPEREEN KORKEAKOULUSÄÄTIÖN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallituksessa 10.2.

TAMPEREEN YLIOPISTONA TOIMIVAN TAMPEREEN KORKEAKOULUSÄÄTIÖN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallituksessa 10.2. 1 (11) TAMPEREEN YLIOPISTONA TOIMIVAN TAMPEREEN KORKEAKOULUSÄÄTIÖN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Tampereen yliopiston siirtymäkauden hallituksessa 10.2.2018 SISÄLLYS SÄÄTIÖMUOTOINEN TAMPEREEN YLIOPISTO 1 Yliopiston

Lisätiedot

Kokouksen 12 / 2009 asialista

Kokouksen 12 / 2009 asialista Kokouksen 12 / 2009 asialista 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Ilmoitusasiat 3. Kasvatustieteiden tiedekunnan esitys yliopiston rehtorille dekaanin nimeämisestä 4. Esitys lisäjäsenten määräämiseksi

Lisätiedot

TAMPEREEN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ 1 (9) Huom! Tämä johtosääntö tulee voimaan 1.1.2017 TAMPEREEN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8 kohdan ja 28 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on 18.10.2010 hyväksynyt

Lisätiedot

tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet rehtori vararehtorit yhteisöjohtaja henkilöstöpäällikkö

tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet rehtori vararehtorit yhteisöjohtaja henkilöstöpäällikkö Kokouksen sihteeri Helena Juntunen KOKOUSKUTSU gsm 040 4844 111 Privatel 83 2409 (email: Helena.Juntunen(at)ulapland.fi) 9.12.2009 Kasvatustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet

Lisätiedot

LUONNOS UUSI YLIOPISTO -SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

LUONNOS UUSI YLIOPISTO -SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 31.10.2016 LUONNOS UUSI YLIOPISTO -SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka SÄÄTIÖN SA A NNO T Säätiön nimi on Uusi yliopisto -säätiö sr (ruotsiksi XXXstiftelsen sr, englanniksi xxx Foundation sr)

Lisätiedot

OKM LUONNOS X-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT

OKM LUONNOS X-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT OKM 5.4.2017 LUONNOS X-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka SÄÄTIÖN SA ÄNNÖT Säätiön nimi on X -säätiö sr (ruotsiksi X stiftelsen sr, englanniksi X Foundation sr) ja sen kotipaikka on Tampereen

Lisätiedot

Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön

Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön JOHTOSÄÄNTÖ 1(5) HELSINGIN YLIOPISTON KIRJASTON JOHTOSÄÄNTÖ hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön. Sisällys 1 Kirjaston tehtävä... 2 2 Hallinto... 2 3 Johtokunnan vastuut ja tehtävät... 2 4 Johtokunnan

Lisätiedot

YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN. Hallitusneuvos Eerikki Nurmi Jyväskylän yliopisto

YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN. Hallitusneuvos Eerikki Nurmi Jyväskylän yliopisto YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN Hallitusneuvos Eerikki Nurmi 30.5.2008 Jyväskylän yliopisto YLIOPISTOLAIN UUDISTAMISEN AIKATAULUTUS Yliopistolain uudistamisen keskeiset

Lisätiedot

JOHTOSÄÄNTÖ 1(5) FIMM SUOMEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN INSTITUUTIN JOHTOSÄÄNTÖ

JOHTOSÄÄNTÖ 1(5) FIMM SUOMEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN INSTITUUTIN JOHTOSÄÄNTÖ JOHTOSÄÄNTÖ 1(5) SUOMEN MOLEKYYLILÄÄKETIETEEN INSTITUUTIN JOHTOSÄÄNTÖ Tämän johtosäännön on hyväksynyt Helsingin yliopisto 9.6.2010, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS) 23.8.2010,

Lisätiedot

Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille

Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille Oikeustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin keskiviikkona 14.12.2011 klo 9.00 oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa

Lisätiedot

KUTSU Tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tiedekuntaneuvoston kokous

KUTSU Tiedekuntaneuvoston jäsenet ja varajäsenet. Tiedekuntaneuvoston kokous KUTSU n jäsenet ja varajäsenet n kokous Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan tiedekunnalle dekaanin keskiviikkona 10. tammikuuta 2018 klo 9.00 tiedekunnan kokoushuoneessa,

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Johtosääntö

TAIDEYLIOPISTO. Johtosääntö TAIDEYLIOPISTO Johtosääntö Käsittely: 1. Taideyliopiston johtosääntötoimikunta 10.8.2012 Johtosäännön lähtökohdat ja periaatteet 2. Hallituksen iltakoulu 16.8.2012 Kollegion jäsenmäärä ja valinta 3. Taideyliopiston

Lisätiedot

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaali ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaanin vaali 3. Muut asiat Tiedekuntaneuvosto Kokous Dekaanin vaalikokous Hallintopäällikkö

Lisätiedot

Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö

Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö 1 (5) Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus hyväksynyt 22.2.2012. Muutettu hallituksen 8.4.2016 ja 2.6.2016 hyväksymien Tampereen

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 2 Hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta UUSI HALLITUS Kokous 01/09 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta 3 Yliopiston rehtorin valinta 4 Muut asiat 3210 2211 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ.

Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ. Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy JOHTOSÄÄNTÖ (1/6) Hyväksytty Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa 26.11.2014 YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy:n

Lisätiedot

Kasvatustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille

Kasvatustieteiden tiedekuntaneuvoston jäsenille neuvoston jäsenille Kasvatustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin ja varadekaanin keskiviikkona 18.6.2008 klo 13.15. Kokouspaikkana on hallituksen kokoushuone, Yliopistonkatu

Lisätiedot

Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön.

Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön. 14.12.2011 1 (5) Tampereen yliopiston normaalikoulun johtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n ja 88 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus on 14.12.1011 hyväksynyt tämän johtosäännön. 1 Yleisiä määräyksiä

Lisätiedot

AALTO-YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

AALTO-YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ AALTO-YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ AALTO-YLIOPISTON HALLITUS 17.4.2014 1. Aalto-yliopisto 3 1 Yliopisto 3 2 Korkeakoulu 3 3 Yliopiston kieli 4 4 Yliopistokonserni 4 2. Yliopistotason toimielimet 5 5 Yliopistotason

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8) -kohdan ja 28 :n perusteella yliopiston hallitus on 25. päivänä syyskuuta 2009 hyväksynyt tämän johtosäännön. Vaasan yliopistossa

Lisätiedot

Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö

Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö 15.11.2010 1/6 Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8 kohdan, 31 :n ja 33 :n 3 momentin nojalla Tampereen yliopiston hallitus hyväksynyt 15.11.2010. Tämä

Lisätiedot

torstaina klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä, Laajakaista 3, talo B, osa C, 3. krs, F2018).

torstaina klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä, Laajakaista 3, talo B, osa C, 3. krs, F2018). Taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille Taiteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin torstaina 15.12.2011 klo 9.00 taiteiden tiedekunnan kokoushuoneessa (Pöykkölä,

Lisätiedot

1/5. Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö

1/5. Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö 1/5 Tampereen yliopiston henkilöstöjohtosääntö Yliopistolain (558/2009) 14 :n nojalla Tampereen yliopiston hallitus hyväksynyt. Tämä henkilöstöjohtosääntö luo edellytykset yliopiston henkilöstön ottamiselle

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Johtosääntö

TAIDEYLIOPISTO. Johtosääntö TAIDEYLIOPISTO Johtosääntö Käsittely: 1. Taideyliopiston johtosääntötoimikunta 10.8.2012 Johtosäännön lähtökohdat ja periaatteet 2. Hallituksen iltakoulu 16.8.2012 Kollegion jäsenmäärä ja valinta 3. Taideyliopiston

Lisätiedot

MaA Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen asiantuntija Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta

MaA Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen asiantuntija Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta MaA103 1.12.2015 Joachim Kratochvil Koulutuspoliittinen asiantuntija Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta Hallinnon opiskelijaedustaja (halloped). Kaikkien kausi alkaa 1.1.2016 ja päättyy 31.12.2017 Jokaisella

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Sibelius- Akatemian ohjesääntö. Sibelius- Akatemian ohjesääntö

TAIDEYLIOPISTO. Sibelius- Akatemian ohjesääntö. Sibelius- Akatemian ohjesääntö TAIDEYLIOPISTO Sibelius- Akatemian ohjesääntö Käsittely 1. TaiY- johtosääntötoimikunta 10.8.2012 2. Sibelius- Akatemian johtoryhmä 15.1.2013 3. SibAn osastoneuvostot 2013 4. Akateeminen neuvosto 5.2.2013

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön selvityspyyntö Professoriliitto ry:n Tampereen yliopiston osaston ym tekemän kantelun johdosta

Opetus- ja kulttuuriministeriön selvityspyyntö Professoriliitto ry:n Tampereen yliopiston osaston ym tekemän kantelun johdosta 1/6 EDUSKUNNAN OIKEUSASIAMIEHELLE Viite Opetus- ja kulttuuriministeriön selvityspyyntö 22.4.2018 Professoriliitto ry:n Tampereen yliopiston osaston ym. 7.3.2018 tekemän kantelun johdosta ASIA TAMPEREEN

Lisätiedot

AALTO-KORKEAKOULUSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT AALTO-YLIOPISTON HALLITUS JA

AALTO-KORKEAKOULUSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT AALTO-YLIOPISTON HALLITUS JA AALTO-KORKEAKOULUSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT AALTO-YLIOPISTON HALLITUS 21.3.2016 JA 16.9.2016 Rekisteröity säätiörekisteriin, Patentti- ja rekisterihallitus 4.10.2016 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Aalto-korkeakoulusäätiö

Lisätiedot

Säätiön piirissä on tieteen, taiteen ja opetuksen vapaus.

Säätiön piirissä on tieteen, taiteen ja opetuksen vapaus. AALTO-KORKEAKOULUSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Aalto- korkeakoulusäätiö (ruotsiksi Stiftelsen för Aaltohögskolan, englanniksi Aalto University Foundation) ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Liite 3. Lönnrot-yliopistosäätiön säännöt Alkuideoita Pertti V.J. Yli-Luoma

Liite 3. Lönnrot-yliopistosäätiön säännöt Alkuideoita Pertti V.J. Yli-Luoma Liite 3. Lönnrot-yliopistosäätiön säännöt Alkuideoita Pertti V.J. Yli-Luoma LÖNNROT-YLIOPISTOSÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Lönnrot-yliopistosäätiö (ruotsiksi Stiftelsen för

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Johtosääntö. Johtosääntö

TAIDEYLIOPISTO. Johtosääntö. Johtosääntö TAIDEYLIOPISTO Johtosääntö Käsittely: 1. Taideyliopiston johtosääntötoimikunta 10.8.2012 Johtosäännön lähtökohdat ja periaatteet 2. Hallituksen iltakoulu 16.8.2012 Kollegion jäsenmäärä ja valinta 3. Taideyliopiston

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaalikokous

LAPIN YLIOPISTO Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaalikokous Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunta Tiedekuntaneuvosto Dekaanin vaalikokous 11.6.2008 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Matkailun ja liiketoiminnan tiedekunnan dekaanin ja varadekaanin

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8) -kohdan ja 28 :n perusteella yliopiston hallitus on 25. päivänä syyskuuta 2009 hyväksynyt tämän johtosäännön. Vaasan yliopistossa

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON HARJOITTELUKOULUJEN JOHTOSÄÄNTÖ. Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön

HELSINGIN YLIOPISTON HARJOITTELUKOULUJEN JOHTOSÄÄNTÖ. Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön JOHTOSÄÄNTÖ 1(7) HELSINGIN YLIOPISTON HARJOITTELUKOULUJEN JOHTOSÄÄNTÖ Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön. Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Harjoittelukoulujen hallinnollinen asema...

Lisätiedot

Konsernirakenne. Yliopiston hallintorakenne

Konsernirakenne. Yliopiston hallintorakenne Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan ja Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan yhteisiä näkemyksiä tulevan yliopiston johtosääntötyöhön 17.11.2017 *Pääosa asioista on pyritty muotoilemaan sellaiseen

Lisätiedot

Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille. Dekaani, professori Matti Niemivuo siirtyy eläkkeelle 1.11.2013 lukien.

Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille. Dekaani, professori Matti Niemivuo siirtyy eläkkeelle 1.11.2013 lukien. Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsenille Oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvosto kokoontuu valitsemaan dekaanin tiistaina 24.9.2013 klo 8.15 oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa

Lisätiedot

YLIOPISTOKOLLEGION TOIMINTA JA ROOLI

YLIOPISTOKOLLEGION TOIMINTA JA ROOLI YLIOPISTOKOLLEGION TOIMINTA JA ROOLI Professori Kari Lukka Yliopistokollegion puheenjohtaja Turun yliopisto 28.1.2016 2 Yliopistolaki 22 : SÄÄDÖKSET YLIOPISTOKOLLEGIOSTA (I) Julkisoikeudellisessa yliopistossa

Lisätiedot

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 2/

ASIALISTA LAPIN YLIOPISTON HALLITUKSEN KOKOUS 2/ ASIALISTA N HALLITUKSEN KOKOUS 2/2019 1 ASIALISTA 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. Lapin yliopiston rehtorin valintaprosessin käynnistäminen 3. Rekrytointiprofiilin luonnoksen aloittaminen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULUN JOHTOSÄÄNTÖ

JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULUN JOHTOSÄÄNTÖ JYVÄSKYLÄN NORMAALIKOULUN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yliopiston hallituksen kokouksessa 25.9.2009, 14.6.2016 tehtyine muutoksineen. YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ 1 Yliopistolain (558/2009) 14 : nojalla yliopiston hallitus

Lisätiedot

Halloped-koulutus. Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.2014

Halloped-koulutus. Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.2014 Halloped-koulutus Koposektori Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.2014 Koulutuksen sisältö 1) Nopeat perusteet yliopiston hallinnosta 2) Edunvalvonnan perusteita 3) Halloped-keissejä Yliopiston

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KIRKKONUMMEN KUNTA PERUSTURVAN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaan 1.2.2013 1 Sisällys 1 LUKU... 3 PERUSTURVAN TOIMIALA... 3 1 Lautakunnan tehtävät... 3 2 LUKU... 3 PERUSTURVALAUTAKUNTA JA JAOSTOT... 3 2 Lautakunnan

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTO. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjesääntö. Teatterikorkeakoulun ohjesääntö

TAIDEYLIOPISTO. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjesääntö. Teatterikorkeakoulun ohjesääntö TAIDEYLIOPISTO Teatterikorkeakoulun ohjesääntö Käsittely 1. TeaKin johtoryhmä 19.2.2013 2. TeaKin johtoryhmä 5.3.2013 3. TeaKin laitosjohtajat ja proffat 11.3.2013 4. TeaKin laitosjohtajat ja proffat 15.4.2013

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN KIRJELMÄ 15/2006 vp

Laki. EDUSKUNNAN KIRJELMÄ 15/2006 vp EDUSKUNNAN KIRJELMÄ 15/2006 vp Lakialoite laeiksi kansainvälisten suhteiden ja Euroopan unionin asioiden tutkimuslaitoksesta sekä eduskunnan virkamiehistä annetun lain ja valtion maksuperustelain 1 ja

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

Sivistysvaliokunnalle

Sivistysvaliokunnalle PERUSTUSLAKIVALIOKUNNAN LAUSUNTO 18/2009 vp Hallituksen esitys yliopistolaiksi ja siihen liittyviksi laeiksi Sivistysvaliokunnalle JOHDANTO Vireilletulo Sivistysvaliokunta on 29 päivänä toukokuuta 2009

Lisätiedot

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta

LAPIN YLIOPISTO. Oikeustieteiden tiedekunta Oikeustieteiden tiedekunta 14.1.2016 Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous pidetään keskiviikkona 20.1. klo 10.00 alkaen oikeustieteiden tiedekunnan kokoushuoneessa, Yliopistonkatu

Lisätiedot

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous /08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja

Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous /08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvoston kokous 28.5.2008 6/08 Asialista: Lista nro 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Oikeustieteiden tiedekunnan dekaanin

Lisätiedot

Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö

Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö Valtuusto 10.6.2009 1 SISÄLLYSLUETTELO Apuvälinekeskusliikelaitoksen johtosääntö... 2 1 Toimiala... 2 2 Johtokunta... 2 3 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta...

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

TTY-säätiö TTY-stiftelsen

TTY-säätiö TTY-stiftelsen TTY-säätiö TTY-stiftelsen SÄÄDEKIRJA Luonnos 9.1.2009 Me allekirjoittaneet olemme päättäneet perustaa TTY-säätiön, jonka tarkoituksena on yliopistoja koskevassa lainsäädännössä tarkemmin säädettävällä

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 352/2010 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 352/2010 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 352/2010 vp Hallituksen esitys laeiksi eduskunnan oikeusasiamiehestä annetun lain ja valtioneuvoston oikeuskanslerista annetun lain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 1.12.2003 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena

Lisätiedot

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän.

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän. TAIVALKOSKEN KUNTA TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 15.11.1996 57 Voimaantulo 1.1.1997 1 luku Valvontajärjestelmä 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Sivistystoimen toimialan toiminta-ajatus... 1 2. Toimielimien

Lisätiedot

FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka. Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus

FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. 1 Säätiön nimi ja kotipaikka. Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus FRAME-SÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on FRAME-säätiö ja sen kotipaikka on Helsinki. 2 Tarkoitus Säätiön tarkoituksena on suomalaisen visuaalisen taiteen aseman vahvistaminen

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.11.2007 71 Muutos: 3 kv 25.2.2013 31 I YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä ja nimi Liikelaitoksen

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 14.4.2014 Voimaantulo: 1.6.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LAUTAKUNTA... 3 1 Toimiala... 3 2 Lautakunnan kokoonpano ja

Lisätiedot

X -SÄÄTIÖN PERUSTAMISKIRJA

X -SÄÄTIÖN PERUSTAMISKIRJA 5.4.2017 LUONNOS X -SÄÄTIÖN PERUSTAMISKIRJA X-säätiö X stiftelsen X Foundation Me allekirjoittaneet olemme päättäneet perustaa X säätiön, jonka tarkoituksena on yliopistoja koskevassa lainsäädännössä tarkemmin

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8) -kohdan ja 28 :n perusteella yliopiston hallitus on x. päivänä elokuuta 2017 hyväksynyt tämän johtosäännön. Vaasan yliopistossa

Lisätiedot

LUKIOLIIKELAITOS TAVASTIAN JOHTOSÄÄNTÖ

LUKIOLIIKELAITOS TAVASTIAN JOHTOSÄÄNTÖ LUKIOLIIKELAITOS TAVASTIAN JOHTOSÄÄNTÖ 1. SOVELTAMISALA Hämeenlinnan seudun koulutuskuntayhtymän ylläpitämästä lukioliikelaitos Tavastiasta ovat voimassa laissa säädetyn lisäksi tämän johtosäännön määräykset.

Lisätiedot

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN OHJESÄÄNTÖ OPISKELIJAEDUSTAJIEN VALINNASTA

TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN OHJESÄÄNTÖ OPISKELIJAEDUSTAJIEN VALINNASTA sivu 1/6 TURUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN OHJESÄÄNTÖ OPISKELIJAEDUSTAJIEN VALINNASTA Edustajiston päätös 5.8.2009, 27.1.2010, 20.4.2011 ja 20.5.2015. 1 LUKU Yleisiä määräyksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi,

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 15.1.2015 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään IT-yhteistyöalueen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Sisällysluettelo Liikelaitosten organisaatio

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8) kohdan ja 28 :n perusteella yliopiston hallitus on 22. päivänä kesäkuuta 2017 hyväksynyt tämän johtosäännön. Vaasan yliopistossa

Lisätiedot

1991 vp - HE 187 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1991 vp - HE 187 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1991 vp - HE 187 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolan -nimisestä yksiköstä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

Päivitysvastuu: Hallintojohtaja. SIBELIUS-AKATEMIAN OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRY- TOINTIOHJE (Hallituksen päättämä

Päivitysvastuu: Hallintojohtaja. SIBELIUS-AKATEMIAN OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRY- TOINTIOHJE (Hallituksen päättämä Sibelius-Akatemian hallinnointiohjeen liite 9 Päivitysvastuu: Hallintojohtaja SIBELIUS-AKATEMIAN OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRY- TOINTIOHJE (Hallituksen päättämä 16.12.2009) Tehtävät Professorin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

Päätös. Laki. yliopistolain muuttamisesta

Päätös. Laki. yliopistolain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 60/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi yliopistolain muuttamisesta ja yliopistolain muuttamisesta annetun lain voimaanpanosta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

Liite 1 OULUN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ MUUTETTU 7 17.6.2014 (Hallitus 7/2014) MUUTETTU 13 57 26.8.2014 (Hallitus 8/2014) LISÄTTY 13 a ja 13 b 26.8.2014 (Hallitus 8/2014) Yleiset säännökset 1 Johtosäännön

Lisätiedot

1 luku Tehtävät. Professorin tehtävät

1 luku Tehtävät. Professorin tehtävät Sibelius-Akatemian hallinnointiohjeen liite 9 Hallitus 25.1.2012 Päivitysvastuu: hallintojohtaja OPETUS- JA TUTKIMUSHENKILÖSTÖN REKRYTOINTISÄÄNTÖ 1 luku Tehtävät 1 Professorin tehtävät Professorin tehtävistä

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo: johtosääntö muilta osin tulee voimaan 1.4.2012, mutta luottamushenkilöorganisaatiota koskevat muutokset

Lisätiedot

Kansallisesta koulutuksen arviointikeskuksesta

Kansallisesta koulutuksen arviointikeskuksesta EDUSKUNNAN VASTAUS 193/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Kansallisesta koulutuksen arviointikeskuksesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

LUONNOS UUSI YLIOPISTO -SÄÄTIÖN PERUSTAMISKIRJA

LUONNOS UUSI YLIOPISTO -SÄÄTIÖN PERUSTAMISKIRJA 31.10.2016 LUONNOS UUSI YLIOPISTO -SÄÄTIÖN PERUSTAMISKIRJA Uusi yliopisto-säätiö Nya Universitetet stiftelsen New University Foundation Me allekirjoittaneet olemme päättäneet perustaa Uusi yliopisto säätiön,

Lisätiedot

Lastenpsykiatrian professorin/apulaisprofessorin (tenure track) osa-aikainen (50%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste

Lastenpsykiatrian professorin/apulaisprofessorin (tenure track) osa-aikainen (50%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste Lastenpsykiatrian professorin/apulaisprofessorin (tenure track) osa-aikainen (50%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on hyväksynyt selosteen 19.9.2018 tiedekuntaneuvostoa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yliopiston hallituksen kokouksessa 10.9.2009, 11.3.2010, 18.8.2010, 15.9.2010 ja 27.4.2011 tehtyine muutoksineen. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Muutettiin

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Opintosuorituksia koskevan johtosäännön muutos. 6 Lapin yliopiston tilinpäätösasiakirjat vuodelta 2007

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 4 Opintosuorituksia koskevan johtosäännön muutos. 6 Lapin yliopiston tilinpäätösasiakirjat vuodelta 2007 HALLITUS Kokous 2/08 ASIALISTA 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Ilmoitusasiat 3 Hallintotieteen yliopistonlehtorin virka 4 Opintosuorituksia koskevan johtosäännön muutos 5 Edustajan nimeäminen

Lisätiedot

1.4.2014. Käytännön hallintotehtäviä varten yliopistossa on yliopistopalvelut ja hallintopalvelukeskukset.

1.4.2014. Käytännön hallintotehtäviä varten yliopistossa on yliopistopalvelut ja hallintopalvelukeskukset. HALLINTOJOHTOSÄÄNTÖ 1 (14) Yliopistolain (558/2009) 14 :n nojalla yliopiston hallitus on hyväksynyt seuraavan johtosäännön, jota sovelletaan yliopiston toiminnassa sen lisäksi, mitä laissa tai asetuksessa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ 1. luku YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ... 2 2. luku YLIOPISTON ORGANISAATIORAKENNE JA YKSIKÖT... 2 TIEDEKUNNAT... 3 LAITOKSET... 3 ERILLISLAITOKSET... 4 YLIOPISTOPALVELUT... 5 YKSIKÖIDEN

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ VAASAN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Yliopistolain (558/2009) 14 :n 2 momentin 8) kohdan ja 28 :n perusteella yliopiston hallitus on 22. päivänä kesäkuuta 2017 hyväksynyt tämän johtosäännön. Vaasan yliopistossa

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 08 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 27 p:nä 2002 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ HUOM! Tämä johtosääntö astuu voimaan 1.1.2017 alkaen Hyväksytty yliopiston hallituksen kokouksessa 11.12.2013, 14.5.2014, 14.1.2015, 16.3.2015 ja 18.10.2016 tehtyine muutoksineen.

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta.

ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT. Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta. ETELÄ-KARJALAN SÄÄSTÖPANKKISÄÄTIÖN SÄÄNNÖT 1 Säätiön nimi ja kotipaikka Säätiön nimi on Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja sen kotipaikka on Lappeenranta. 2 Säätiön tarkoitus Säätiön tarkoituksena on

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yliopiston hallituksen kokouksessa 11.12.2013, 14.5.2014, 14.1.2015 ja 16.3.2015 tehtyine muutoksineen. 1 YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ... 2 2 YLIOPISTOLAIN MUKAISET TOIMIELIMET...

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Luku 1 Hallinnon yleiset periaatteet

Luku 1 Hallinnon yleiset periaatteet Sibelius-Akatemian hallinnointiohjeen liite 4 Hallitus 25.1.2012 Päivitysvastuu: hallintojohtaja HALLINTOSÄÄNTÖ Luku 1 Hallinnon yleiset periaatteet 1 Yliopiston hallinnon tehtävänä on mahdollistaa yliopiston

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 07 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 18 p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa

TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 1 2 TAIDEYLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN HALLITUKSEN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Taideyliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 11.12.2012 3 4 5 6 7 I LUKU Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala Sen lisäksi,

Lisätiedot

Hallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä yliopistolaissa säädetään:

Hallituksen tehtävänä on sen lisäksi, mitä yliopistolaissa säädetään: JOHTOSÄÄNTÖ 1 (13) Yliopistolain (558/2009) 14 :n nojalla yliopiston hallitus on 12.10.2016 hyväksynyt ja 13.12.2016 täsmentänyt seuraavan johtosäännön, jota sovelletaan yliopiston toiminnassa lukien sen

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät

Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Sähkötekniikan korkeakoulun tutkintosäännön päätöksentekijät Hyväksytty sähkötekniikan akateemisessa komiteassa 7. päivänä kesäkuuta 2011. Niissä kohdissa, joissa päättäjä johtuu jostain muusta säännöstä

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yliopiston hallituksen kokouksessa 11.12.2013 1 YLEISIÄ MÄÄRÄYKSIÄ... 2 2 YLIOPISTOLAIN MUKAISET TOIMIELIMET... 3 2.1 HALLITUS... 3 2.2 REHTORI... 4 2.3 YLIOPISTOKOLLEGIO...

Lisätiedot

Keuhkosairauksien professorin osa-aikainen (70%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste

Keuhkosairauksien professorin osa-aikainen (70%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste Keuhkosairauksien professorin osa-aikainen (70%) tehtävä: tehtäväntäyttöseloste Terveystieteiden tiedekunnan dekaani on hyväksynyt selosteen 22.2.2019 tiedekuntaneuvostoa kuultuaan. 1. Tehtävän ala, tehtävämääritys

Lisätiedot

Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön

Helsingin yliopiston hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön JOHTOSÄÄNTÖ 1(20) 15.4.2015 hallitus on hyväksynyt tämän johtosäännön 15.4.2015. hallitus on tehnyt tähän ön seuraavat muutokset ja lisäykset: 19.10.2016 4 :n 2 ja 4 momentti sekä 50 :n 6 kohta muutettu,

Lisätiedot

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty,

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 23.4.2015/TL 1 Toimiala 2 Lautakunta Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta

Lisätiedot