Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Vierumäki Juha. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Vierumäki Juha. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2."

Transkriptio

1 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Aika Maanantai klo 17:30-19:55 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lehtinen Eemeli kunnanhallituksen puheenjohtaja Savelainen Atte 1. varapuheenjohtaja Kare Terhi 2. varapuheenjohtaja Heinonen Sinikka jäsen Laaksonen Kyllikki jäsen Lonka Merja jäsen Ojala Veikko jäsen Vierumäki Juha jäsen Peltola Anniina kunnanvaltuuston puheenjohtaja Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Poissa Lehtinen Seppo jäsen Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja, esittelijä Salonen Jarkko hallinto- ja talousjohtaja Hoffren Harri tekninen johtaja Honko Niina sivistystoimenjohtaja Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin. Asiat :t Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kyllikki Laaksonen ja Merja Lonka. Allekirjoitukset Eemeli Lehtinen puheenjohtaja Jarkko Salonen pöytäkirjanpitäjä

2 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Pöytäkirjan tarkastus Kausala Kyllikki Laaksonen Merja Lonka Pöytäkirja on julkaistu yleisessä tietoverkossa Pöytäkirjanpitäjä Jarkko Salonen

3 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Käsitellyt asiat Pykälä nro Sivu 275 Vaasan hallinto-oikeuden vastinepyyntö Happy Konie 594 Oy:n valitus Kouvolan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnan päätökestä Louhinta ja murskaus Sudenpesävuorella, Tykkimäen Sora Oy 276 Kunnanvaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano Kunnanvaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano Eronpyyntö luottamustoimesta, Luoma-aho Maria ja muutos 598 kunnanvaltuuston kokoonpanoon 279 Valtuuston vaalilautakunnan jäsenen ja varapuheenjohtajan 599 nimeäminen 280 Koulutuslautakunnan jäsenen vaali ja varapuheenjohtajan 600 nimeäminen 281 Asia poistettiin listalta Asia poistettiin listalta Sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyyntö Hallituksen esitysluonnoksesta laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa ja lausunnot 284 Talousarviomuutokset Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma Tulevia osakkuusyhteisökokouksia Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kirjelmiä ja asiakirjoja kunnanhallituksen tiedoksi Kunnanhallituksen muut asiat Kymentaan koulun myyntitoimenpiteet Eronpyyntö luottamustoimesta, Kankkunen Antti ja muutos kunnanhallituksen kokoonpanoon 621

4 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Vaasan hallinto-oikeuden vastinepyyntö Happy Konie Oy:n valitus Kouvolan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnan päätökestä Louhinta ja murskaus Sudenpesävuorella, Tykkimäen Sora Oy 854/ /2017 Kunnanhallitus Muutoksenhaun kohteen on Tykkimäen Sora Oy:n ympäristölupapäätös louhinnalle ja murskaukselle Sudenpesävuorella, Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta Lupaa toiminnan aloittamiseksi muutoksenhausta huolimatta ei tule myöntää. Vaasan hallinto-oikeudelta haetaan ensisijaisesti päätöksen kumoamista ja toissijaisesti lupamääräysten muuttamista. Vaasan hallinto-oikeutta pyydetään suorittamaan katselmus paikalla ennen ratkaisunsa asettamista. Iitin kunnanhallitus on käsitellyt asiaa Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelu on pyytänyt Iitin kunnan lausuntoa Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahkemuksen johdosta ja toimintaan liityvistä ympäristöluvista louhinnalle ja murskaukselle sekä maankaatopaikan toimintaan. Kunnanhallitus päätti antaa Iitin kunnan lausunnon seuraavasti: Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemuksessa ja ympäristölupahakemuksissa on kattavasti selvitetty aiotun toiminnan laatu ja laajuus. Hakemuksissa on asianmukaisesti yleisellä tasolla selvitelty toiminnan vaikutuksia ympäristöön. Aiotun toiminnan vaikutuksia kiviainesten louhinta- ja murskauspaikan välittömässä läheisyydessä olevan ratsastuskeskuksen toimintaan ei hakemuksissa kuitenkaan ole selvitetty. Kiviainesten louhintapaikka johon lupaa haetaan, sijaitsee noin 300 metrin päässä naapurina olevasta ratsastuskeskuksesta. Ratsastuskeskuksen maneesi, ratsastuskenttä ja ratsastuskeskukseen liittyvä huoltorakennus ovat valmistuneet vuonna Tallirakennus, jossa on paikat 28 hevoselle on valmistunut aiemmin. Lupaa kivien louhinnalle ja murskaukselle on haettu ympärivuotisesti siten että toimintaa voidaan harjoittaa kello välisenä aikana. Iitin kunta pitää hyvin kyseenalaisena sitä, onko lupahakemuksissa tarkoitettua kiven louhintaa ja murskausta mahdollista harjoittaa hakemuksissa tarkoitetussa paikassa ilman, että samalla efektiivisesti vietäisiin naapurina sijaitsevalta ratsastuskeskukselta toimintaedellytykset. Räjähdysaine ja räjäytysrajoitteet eivät anna riittävää suojaa ihmisille ja hevosille (kantavat tammat ja luomisriski).

5 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Iitin kunta katsoo, että lupaa hakemuksissa tarkoitetulle maa-ainestenotolle sekä kiven louhinnalle ja murskaukselle ei tulisi myöntää. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus toistaa aiemmin asiassa antamansa lausunnon ja katsoo, ettei lupaa hakemuksissa tarkoitetulle maa-ainestenotolle sekä kiven louhinnalle ja murskaukselle olisi tullut myöntää lausunnossa mainittujen seikkojen perusteella. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

6 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano 34/ /2017 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston kokouksen pöytäkirja tarkastettiin ja pöytäkirja oli yleisesti nähtävillä Kokouksessa käsiteltiin seuraavat asiat: 1. Kunnanvaltuuston ja -hallituksen ohjeellinen kokousaikataulu Tilintarkastajan valinta vuosiksi Talouskatsaus tammi-kesäkuu 2017, puolivuotisraportti Kuntalain (410/2015) 96 :n mukaan jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus toteaa, että kunnanvaltuusto ei ole kokouksen päätöksiä tehdessään ylittänyt toimivaltaansa ja että päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä eivätkä ne muutoinkaan ole lainvastaisia. Näin ollen kunnanhallitus päättää panna kunnanvaltuuston tekemät päätökset täytäntöön. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

7 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano 34/ /2017 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston kokouksen pöytäkirja tarkastettiin ja pöytäkirja oli yleisesti nähtävillä Kokouksessa käsiteltiin seuraavat asiat: 1. Talouskatsaus tammi-syyskuu Tulovero- ja kiinteistöveroprosentit 2018 Kuntalain (410/2015) 96 :n mukaan jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus toteaa, että kunnanvaltuusto ei ole kokouksen päätöksiä tehdessään ylittänyt toimivaltaansa ja että päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä eivätkä ne muutoinkaan ole lainvastaisia. Näin ollen kunnanhallitus päättää panna kunnanvaltuuston tekemät päätökset täytäntöön. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

8 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Eronpyyntö luottamustoimesta, Luoma-aho Maria ja muutos kunnanvaltuuston kokoonpanoon 1/ /2017 Kunnanhallitus Valtuutettu Maria Luoma-aho pyytää kirjeellään eroa kunnanvaltuuston jäsenyydestä sekä koulutuslautakunnan jäsenyydestä sekä varapuheenjohtajuudesta tultuaan valittua jatkamaan Lapinjärven kunnan teknisen johtajan virassa. Maria Luoma-aho kuuluu Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmään, jonka 1. varavaltuutettu on Mika Dahl. Kuntalain (410/ 2015) 70 :n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle. Maria Luoma-aho on myös koulutuslautakunnan jäsen ja varapuheenjohtaja. Toimielinten kokoonpanon täydentäminen käsitellään erillisinä asioina. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se 1. myöntää Maria Luoma-aholle eron kunnanvaltuuston, valtuuston vaalilautakunnan ja koulutuslautakunnan jäsenyydestä. 2. toteaa, että Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän 1. varavaltuutettu Mika Dahl tulee kunnanvaltuuston jäseneksi. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

9 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Valtuuston vaalilautakunnan jäsenen ja varapuheenjohtajan nimeäminen 1/ /2017 Kunnanhallitus Hallintosäännön 112 :n mukaan valtuusto valitsee toimikaudekseen suhteellisten vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan. Lautakunnassa on kolme jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto valitsee jäseniksi valituista lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Lautakunnan sihteerinä toimii valtuuston pöytäkirjanpitäjä, jollei valtuusto toisin päätä. Kunnanvaltuusto valitsi yksimielisesti valtuuston vaalilautakuntaan toimikaudekseen seuraavat valtuutetut: jäsen henkilökohtainen varajäsen Sinikka Heinonen Janne Aalto Maria Luoma-aho Markku Saarelma Terhi Kare Jyrki Nordlund Tämän jälkeen kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti nimetä puheenjohtajaksi Sinikka Heinosen ja varapuheenjohtajaksi Maria Luoma-ahon. Valtuutettu Maria Luoma-aho on pyytänyt kirjeellään valtuuston jäsenyydestä. Kuntalain 70 :n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää se toimielin, jonka valittava luottamushenkilö on. Valtuusto käsittelee eronpyynnön erillisenä asiana. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se valitsee Maria Luoma-ahon tilalle jäsenen valtuuston vaalilautakuntaan sen jäljellä olevaksi toimikaudeksi ja määrää lautakunnalle sen jäsenistä varapuheenjohtajan. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

10 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Koulutuslautakunnan jäsenen vaali ja varapuheenjohtajan nimeäminen 1/ /2017 Kunnanhallitus Valtuutettu Maria Luoma-aho on pyytänyt kirjeellään eroa koulutuslautakunnan jäsenen ja varapuheenjohtajan tehtävistä. Kuntalain 70 :n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää se toimielin, jonka valittava luottamushenkilö on. Valtuusto käsittelee eronpyynnön erillisenä asiana. Kunnanvaltuuston valitsi toimikaudekseen koulutuslautakuntaan yhdeksän jäsentä ja heille kullekin henkilökohtaisen varajäsenen seuraavasti: jäsen Riitta Tuomala Hannu Väinölä Matti Tarula Kari Porkka Marko Kaarlenpoika Sanna Kangas Maria Luoma-aho Satu Ruuskanen Maiju Kytösaho varajäsen Sonja Lindroos Päivi Väinölä Tero Kyrkkö Markus Munne Johannes Niemeläinen Antti Kankkunen Jaana Raskinen Eija Taavila Taina Jaakkola Tämän jälkeen kunnanvaltuusto nimesi koulutuslautakunnan puheenjohtajaksi Satu Ruuskasen ja varapuheenjohtajaksi Maria Luoma-ahon. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se valitsee Maria Luoma-ahon tilalle jäsenen koulutuslautakuntaan sen jäljellä olevaksi toimikaudeksi ja määrää lautakunnalle sen jäsenistä varapuheenjohtajan. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

11 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Asia poistettiin listalta 1/ /2017 Kunnanhallitus Asia poistettiin listalta.

12 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Asia poistettiin listalta 1/ /2017 Kunnanhallitus Asia poistettiin listalta

13 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyyntö Hallituksen esitysluonnoksesta laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa ja lausunnot 5020/05/2017 Kunnanhallitus Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää Manner-Suomen kunnilta, kuntayhtymiltä, muilta sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelujen tuottajilta sekä muilta jakelussa mainituilta tahoilta lausunnot perustuslakivaliokunnan lausunnon pohjalta muokatusta luonnoksesta valinnanvapauslainsäädännöstä annettavaksi hallituksen esitykseksi. Pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelman sekä hallituksen tekemien linjausten mukaan Suomessa toteutetaan maakunta- ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Lausuntopyynnön kohteena olevalla lakiluonnoksella on tarkoitus edistää sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden mahdollisuuksia valita palveluntuottaja, parantaa palvelujen saatavuutta ja laatua sekä vahvistaa palvelujärjestelmän kannusteita kustannusvaikuttavaan toimintaan ja jatkuvaan kehittämiseen. Lakia sovelletaan maakunnan järjestämisvastuulle kuuluvaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Lausuntopyyntöön vastataan sähköisellä kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä luonnoksesta hallituksen esitykseksi. Lausunnot pyydetään toimittamaan sosiaali- ja terveysministeriöön klo mennessä. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se antaa lausunnon esitysluonnoksesta laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa liitteen mukaisena. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Liitteet Luonnos Iitin kunnan lausunnoksi Sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyyntö

14 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Talousarviomuutokset / /2017 Kunnanhallitus Talousarvioon on tarpeen tehdä seuraavat muutokset Käyttötalousosa Tulosalue Toimintamenot Toimintatulot Rakennusvalvonta ,00 Sivistyspalvelut ,00 Kiinteistönhoito , ,00 Rakennusvalvonnan tulojen alituksen perusteena on lupatulojen alittuminen myönnettyjen rakennuslupien määrän ollessa edellistä vuotta merkittävästi alhaisempi. Sivistyspalveluissa toimintamenojen ylittyminen johtuu Haapa-Kimolan koulun väistötilojen arvioitua suuremmista kustannuksista, sisäilmatutkimuksista ja korjauksista yläkoululla sekä muista yllättävistä kiinteistöjen korjausmenoista. Vastaava ylitys näkyy kiinteistönhoidon tulosalueella tulojen ylityksenä. Investointiosa Talonrakennuksen investointihankkeessa Vuolenkosken liikuntahalli tulot menot Muutos johtuu siitä, että tilintarkastajien ohjeistuksen mukaan talkootyönä suoritettavaa osuutta ei kirjata menona tai tulona kirjanpitoon. Lisäksi Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tilinpäätösennuste näyttää Iitin kunnalle 1,6 miljoonan euron ylitystä kunnan omaan talousarvioon varattuun maksuosuuteen. Hyvinvointikuntayhtymän muutostalousarviossa II/2017, joka on yhtymän valtuuston käsittelyssä , ei kuitenkaan kuntien maksuosuuksia ole tältä osin muutettu. Tilinpäätösennusteen paikkansapitävyyttä ei ole kyetty varmistamaan riittävällä tasolla, joten tältä osin ei esitetä muutosta talousarvioon. Ylityspaine kuitenkin saatetaan valtuustolle tiedoksi. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää, että valtuusto hyväksyy em. muutoksen vuoden 2017 talousarvioon ja merkitsee tiedoksi, että Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tilinpäätösennuste arvioi Iitin kunnalle merkitävää vuoden 2017 maksuosuuden ylitystä, jonka perusteita yhtymä ei ole kuitenkaan kyennyt todentamaan.

15 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Merkittiin, että ennen keskustelun alkua kunnanjohtaja muutti päätösehdotustaan seuraavasti: Käyttötalousosa Tulosalue Rakennusvalvonta toimintatuotot vähennys Sivistyspalvelut toimintamenot lisäys Yhdyskuntapalvelut toimintatuotot vähennys toimintamenot lisäys Kiinteistöpalvelut toimintatuotot lisäys toimintamenot lisäys Rakennusvalvonnan tulojen alituksen perusteena on lupatulojen alittuminen myönnettyjen rakennuslupien määrän ollessa edellistä vuotta merkittävästi alhaisempi. Sivistyspalveluissa toimintamenojen ylittyminen johtuu Haapa-Kimolan koulun väistötilojen arvioitua suuremmista kustannuksista, sisäilmatutkimuksista ja korjauksista yläkoululla sekä muista yllättävistä kiinteistöjen korjausmenoista, jotka aiheuttavat ylityksen em. tilojen sisäisiin vuokriin. Vastaava ylitys näkyy kiinteistöpalvelujen tulosalueella tulojen ylityksenä sisäisten vuokrien osalta, lisäksi tulot ylittyvät metsänmyynnin osalta. Menojen ylitykset kohdistuvat toimitiloihin sekä maa- ja metsätiloihin. Yhdyskuntapalveluissa mittaustoimen, varikon, vesi- ja viemärilaitoksen sekä yleisten alueiden tulot alittuvat. Lisäksi yleisten alueiden osalta myös menot ylittyvät ylimääräisten hoitokustannusten vuoksi. Investointiosa Talonrakennuksen investointihankkeessa Vuolenkosken liikuntahalli tulot menot Muutos johtuu siitä, että tilintarkastajien ohjeistuksen mukaan talkootyönä suoritettavaa osuutta ei kirjata menona tai tulona kirjanpitoon. Lisäksi Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tilinpäätösennuste näyttää Iitin kunnalle 1,6 miljoonan euron ylitystä kunnan omaan talousarvioon varattuun maksuosuuteen. Hyvinvointikuntayhtymän muutostalousarviossa II/2017, joka on yhtymän valtuuston käsittelyssä , ei kuitenkaan kuntien maksuosuuksia ole tältä osin muutettu. Tilinpäätösennusteen paikkansapitävyyttä ei ole kyetty varmistamaan riittävällä tasolla, joten tältä osin ei esitetä muutosta talousarvioon. Ylityspaine kuitenkin saatetaan valtuustolle tiedoksi.

16 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan muutetun ehdotuksen yksimielisesti. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päättäneen esittää valtuustolle, että se hyväksyy esittelytekstissä mainitut muutokset vuoden 2017 talousarvioon ja merkitsee tiedoksi, että Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän tilinpäätösennuste arvioi Iitin kunnalle merkittävää vuoden 2017 maksuosuuden ylitystä, jonka perusteita yhtymä ei ole kuitenkaan kyennyt todentamaan.

17 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma / /2017 Kunnanhallitus Kuntalain (410/2015) 110 :ssä säädetään kunnan talousarviosta. Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio ottaen huomioon kuntakonsernin talouden vastuut ja velvoitteet. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnitelmakausi). Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarvio ja -suunnitelma on laadittava siten, että ne toteuttavat kuntastrategiaa ja edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen turvataan. Talousarviossa ja -suunnitelmassa hyväksytään kunnan ja kuntakonsernin toiminnan ja talouden tavoitteet. Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen. Talousarvion rakenteesta on säädetty, että talousarvion tulee sisältää käyttötalous- ja tuloslaskelmaosat sekä investointi- ja rahoitusosat. Taloussuunnitelmassa ei ole huomioitu maakuntauudistusta, sillä eduskunta ei ole hyväksynyt asiaa koskevaa lainsäädäntöä. Suunnitelmavuosien osuus päivitetään talousarviovaiheessa, mikäli lakiehdotukset on hyväksytty ja uudistuksen aikataulu varmistunut. Uuden kuntastrategian valmistelu tapahtuu samanaikaisesti talousarvion valmistelun kanssa ja strategiset linjaukset on otettava huomioon valmistelun eri vaiheissa ja viimeistään käsiteltäessä talousarviota kunnanhallituksessa ja valtuustossa. Vero- ja valtionosuusennusteet ovat Iitin kunnan osalta negatiiviset vuodelle 2018, mikäli veronkorotuksia ei tehdä. Talousarvio vuodelle 2017 on laadittu siten, että poistoeron lisäyksen jälkeen tilikausi olisi euroa ylijäämäinen. Tilinpäätös 2017 ennakoidaan merkittävästi alijäämäiseksi, mikäli erityisesti Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän ennakoitu palvelukäyttö toteutuu. Tällöin Iitin kunta on tehnyt kahtena peräkkäisenä tilikautena alijäämäisen tilinpäätöksen. Kuntaliiton tuottaman kuntien verotulojen ennustekehikon kuntakohtaisen

18 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ ennusteen ( ) mukaan ilman veroprosentteihin tehtäviä muutoksia Iitin kunnallisverotulojen kehitys jää noin 1,1 prosenttia alle vuoden 2017 ennusteen. Lasku kertyy lähes kokonaan kunnallisverosta, kiinteistöverotuoton ja kunnan osuuden yhteisöveroista pysyessä lähes ennallaan. Toteutuessaan tämä tarkoittaa noin euroa pienempää verotuottoa verrattuna 2017 toteumaennusteeseen. Valtionosuusarvio, joka perustuu kuntaliiton ennustelaskelmiin ( ), näyttäisi valtionosuuksien supistuvan vuonna 2018 koko maassa n. 2,2 prosenttia. Iitin osalta tämä tarkoittaa noin 2,46 prosentin ( euroa) laskua vuoden 2017 talousarvion lukuihin. Talousarvion käsittelyaikataulu: KH/ Raamin asettaminen Lautakuntien talousarvioesitykset Yleisesittely KH Yksityiskohtainen käsittely KH KH vero% ja lopullinen TA-esitys Valtuusto veroprosentit Valtuusto talousarvion hyväksyminen Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus antaa hallintokunnille ohjeeksi valmistella vuoden 2018 talousarviota kriittisesti edellä todettujen linjausten mukaisesti lähtökohtana menojen nollakasvu.talousarvio tulee laatia siten, että esitetty raami mieluummin alitetaan. Talousarviovalmistelun tavoitteena on, että lopputulos on ylijäämäinen. Tarve veronkorotuksille linjataan talousarvioprosentin aikana. Kunnanhallitus hyväksyy liitteen mukaisen talousarvion valmisteluohjeen ja yllä todetut linjaukset talousarviovalmistelussa noudatettavaksi ja oikeuttaa kunnanjohtajan sekä hallinto- ja talousjohtajan täsmentämään ohjetta tarkempien lisätietojen varmistuessa. Merkittiin, että kokouksessa jaettiin päivitetty versio liitteenä olevasta talousarvionvalmistelu ohjeesta. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

19 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Talousarvion valmistelutilanne esitellään kunnanhallitukselle. Talousarvioehdotus jaetaan sähköisesti kunnanhallituksen jäsenille ennen kokousta ja paperisena versiona kokouksessa. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja: Talousarvioehdotuksen valmistelutilanne esitellään ja tämän jälkeen kunnanhallitus käy lähetekeskustelun. Kunnanhallitus jatkaa talousarvioehdotuksen yksityiskohtaista käsittelyä pidettävässä kokouksessa. Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Merkittiin, että Markku Yli-Kaitala poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo Kunnnahallitus jatkaa talousarvioehdotuksen käsittelyä. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja: Kunnanhallitus aloittaa talousarvio- ja taloussuunnitelman varsinaisen käsittelyn. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti ja päätti jatkaa talousarvion käsittelyä seuraavassa kokouksessa. Merkittiin, että saadun tiedon mukaan Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän tilinpäätösennuste vuodelle 2017 ja sitä myötä arvio vuoden 2018 maksuosuuksista on olennaisesti muuttunut verrattuna talousarvioesityksen aiempaan valmisteluun. Talousarvion perusteet vaativat tältä osin merkittävän uudelleenarvioinnin ja laskennan.

20 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Talousarvion ja taloussuunnitelman käsittelyä jatketaan. Talousarvioasiakirjan päivitetty versio toimitetaan sähköisenä kunnanhallituksen jäsenille ja jaetaan paperisena kokouksessa. Oheismateriaali: Kunnanjohtajan ehdotus vuoden 2018 talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja: Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy oheismateriaalina olevan vuoden 2018 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille liitteineen ja sitovuusmääräyksineen. Merkittiin, että tekninen johtaja Harri Hoffren ja vt sivistystoimenjohtaja Niina Honko olivat läsnä asiantuntijoina tämän asian käsittelyn aikana. Kunnanhallitus käsitteli talousarvioehdotuksen yksityiskohtaisesti (äänestykset nimenhuutoäänestyksinä, kunnanjohtajan ehdotus JAA ja muutosehdotus EI). Yleinen osa hyväksyttiin yksimielisesti. Hallinto- ja talousjohtaja oikeutetaan täydentämään tilasto ja yhteenvetotiedot asiakirjaan ennen valtuustokäsittelyä. Strategiaosa hyväksyttiin yksimielisesti. Käyttötalousosa hyväksyttiin yksimielisesti. Tuloslaskelmaosa hyväksyttiin yksimielisesti. Investoitiosa Atte Savelainen ehdotti Juha Vierumäen kannattamana, että Kausalan koulun liikenneturvallisuusparannuksiin varattu euron määräraha siirretään vuodelta 2019 jo vuodelle Puheenjohtaja tiedusteli voidaanko tämä muutos hyväksyä yksimielisesti. Kunnanhallitus hyväksyi. Seppo Lehtinen ehdotti, että Sorronniemen tiestöön varattu euron määräraha vuodelta 2020 siirretään jo vuoteen Tätä esitystä ei kuitenkaan kukaan kannattanut, joten puheenjohtaja totesi sen kannattamattomana rauenneen. Merkittiin, että Seppo Lehtinen poistui kokouksesta investointiosan käsittelyn päätyttyä klo 21:00.

21 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Rahoitusosa Merja lonka ehdotti Sinikka Heinosen kannattamana, että antolainojen lisäyksiin lisätään euroa laajakaistahankkeen lainoitukseen ja pitkäaikaisten lainojen lisäykseen euroa vuodelle Äänestyksessä annettiin neljä JAA -ääntä (Kare, Laaksonen, Vierumäki, Lehtinen Eemeli) ja kolme EI-ääntä (Savelainen, Heinonen, Lonka) lisäksi annettiin yksi TYHJÄ-ääni (ojala) ja yksi oli poissa (Lehtinen Seppo). Puheenjohtaja totesi kunnanjohtajan esityksen tulleen kunnanhallituksen päätökseksi. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päättäneen ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy vuoden 2018 talousarvion ja taloussuunnitelman edellä vuosille liitteineen ja sitovuusmääräyksineen. Merkittiin, että tämän asian käsittelyn päätyttyä Terhi Kare, Niina Honko ja Harri Hoffren poistuivat kokouksesta klo 22:00. Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan veroprosentit vuodelle 2018 seuraavasti: Kunnallisvero 20,75 % Kiinteistövero: Yleinen: 1,00 % Vakituinen asuminen 0,50 % Muu asuminen 1,10 % Yleishyödyllinen yhteisö 0,00 % Voimalaitos 3,10 % Talousarvio vuodelle 2018 ja taloussuunnitelma vuoksiksi on valmisteltu ja hyväksytty kunnanhallituksen ehdotuksen mukaisten veroprosenttien mukaisesti arvioidulla verotulokertymällä siten, että tilikauden ylijäämä olisi euroa vuonna Valtuuston päätöksen mukaisessa tilanteessa verotulokertymä vuodelle 2018 arvioidaan n e aiempaa pienemmäksi, mikä tarkoittaa talousarvion jäämistä n euroa alijäämäiseksi.verotulokertymä jää samassa suhteessa alemmaksi myös suunnitelmavuosien osalta, mikä tarkoittaa ilman menojen vähennyksiä tai tulojen lisäyksiä kaikkien suunnittelujakson vuosien muodostumista alijäämäisiksi. Aiemmassa valmistelussa talousarvion käyttötalousosa on hyväksytty nykyisessä muodossaan yksimielisesti.

22 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Talouden tasapainon saavuttamiseksi ja todennäköisiin sosiaali- ja terveysmenojen ylityspaineisiin varautumikseksi on tarpeen valmistella ja käsitellä talousarvioehdotus uudelleen niin, että kunnanhallitus voi päättää mahdollisista muutoksista pidettävässä kokouksessaan. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja Kunnanhallitus käy lähetekeskustelun talousarvion uudelleenvalmistelu- ja sopeutustarpeesta. Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Kunnanhallitus jatkaa talousarvion käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa klo 13:00. Puheenjohtajistotoimikunta on käsitellyt mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja tasapainottaa talousarviota. Jatkovalmistelu tältä pohjalta on tehty viranhaltijatyönä tavoitteena saada vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma ylijäämäiseksi. Kunnanhallitukselle toimitetaan tarkennettu laskelma vaihtoehdoista sähköisesti ennen kokousta. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja: Kunnanhallitus jatkaa talousarvion yksityiskohtaista käsittelyä. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti. Talousarvio on päätöskäsittelyssä pidettävässä kokouksessa.

23 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Talousarvion ja taloussuunnitelman käsittelyä jatketaan. Talousarvioasiakirjan päivitetty versio toimitetaan sähköisenä kunnanhallituksen jäsenille ja jaetaan paperisena kokouksessa. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy oheismateriaalina olevan vuoden 2018 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille liitteineen ja sitovuusmääräyksineen. Merkittiin, että tekninen johtaja Harri Hoffren ja vt. sivistystoimenjohtaja Niina Honko olivat läsnä kokouksessa asiantuntijoina tämän asian käsittelyn ajan klo Keskustelun aikana Veikko Ojala esitti, että takausprovision maksuaikataulu siirretään vuoden loppuun. Juha Vierumäki esitti Kyllikki Laaksosen kannattamana, että takausprovision prosentiksi strategiaosassa määrätään 0,6% ja tuloslaskelmaosan korkotuottoihin tehdään tämän mukainen muutos. Merja Lonka esitti Terhi Karen kannattamana, että takausprovision prosentiksi strategiaosassa määrätään 0,9% ja tuloslaskelmaosan korkotuottoihin tehdään tämän mukainen muutos. Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi Veikko Ojalan esityksen kannattamattomana raukeavan. Edelleen puheenjohtaja totesi tehdyn kaksi kannatettua muutosesitystä kunnanjohtajan pohjaesitykseen. Puheenjohtaja esitti, että ensin muutosesitysten kesken suoritetaan nimenhuutoäänestys niin, että Juha Vierumeän esitys on JAA ja Merja Longan esitys on ei. Menettely hyväksyttiin. Äänestyksessä annettiin 3 JAA ääntä (Laaksonen, Vierumäki, Lehtinen E.) ja 5 EI-ääntä (Savelainen, Kare, Heinonen, Lonka, Ojala), poissa 1 (Lehtinen S.) Puheenjohtaja esitti edelleen, että seuraava nimenhuutoäänestys suoritetaan niin, että kunnanjohtajan ehdotus on JAA ja edellisen äänestyksen voittanut Longan muutosehdotus on EI. Menettely hyväksyttiin. Äänestyksessä annettiin 0 JAA-ääntä ja 8 EI-ääntä (Savelainen, Kare, Heinonen, Laaksonen, Lonka, Ojala, Vierumäki, Lehtinen E), 1 poissa (Lehtinen S.) Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyneen Merja Longan muutosehdotuksen, että takausprovisioksi määrätään 0,9%. Muutoksen vaikutus talousarvioon on seuraava: Tuloslaskelmaosa: Korkotuloiksi vuodelle 2018 merkitään aikaisemman

24 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ sijasta ja vastaava tason lasku kirjataan myös suunnitelmavuosille Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päättäneen ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy oheismateriaalina olevan vuoden 2018 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille liitteineen ja sitovuusmääräyksineen.

25 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Tulevia osakkuusyhteisökokouksia Kunnanhallitus Kunnan konserniohje koskee kuntaa ja sen tytäryhteisöjä, joissa kunnalla on määräämisvalta. Konsernitaseeseen otetaan mukaan myös osakkuusyhteisöt, joissa kunnalla on merkittävä omistusosuus ilman määräämisvaltaa vaikkei konserniohje koskekaan näitä osakkuusyhteisöjä. Tällaisina osakkuusyhteisöinä pidetään yhteisöjä, joissa kunnalla on vähintään 20 %:n omistusosuus. Konserniohjeen mukaan kunnanhallitus antaa tarvittaessa konserniohjetta yksityiskohtaisempia ohjeita konsernin tytäryhteisöille. Konserniohjeen piiriin kuuluvien yhteisöjen lisäksi kunta on osakkaana tai jäsenenä lukuisissa muissakin yhteisöissä ja yhdistyksissä, joten kunnan tahdon välittyminen myös näiden yhteisöjen päätöksentekoon on merkityksellistä. Kunnanhallitus hyväksyi käytännön, jonka mukaan se ohjeistaa kunnan edustajiksi eri yhteisöihin valitut edustajansa heidän käyttäessään kunnan puhevaltaa yhteisöjen kokouksissa. Tulevia osakkuusyhteisökokouksia: 1. Päijät-Hämeen Liiton maakuntahallituksen kokous Kymenlaakson Liiton maakuntahallituksen kokous Eteva kuntayhtymän kokous KSS Verkko Oy:n ylimääräinen yhtiökokous , edustaja Antti Kankkunen, varaedustaja Atte Savelainen kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee kokousasiakirjat tiedoksi ja ohjeistaa kokousedustajia tarpeelliseksi katsomallaan tavalla. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

26 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kunnanhallitus Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja ja 1 momentissa tarkoitettu johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä eli 14 päivän kuluessa siitä kun pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan saa ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa, ilmoitus, valvonta tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita. Viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kunnanjohtaja 16, 17 Hallinto- ja talousjohtaja Ruokapalveluemäntä puheenjohtaja: Kunnanhallitus päättää, ettei se ota kunnanjohtajan päätöspöytäkirjoissa olevia asioita käsiteltäväkseen. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ja puheenjohtajan ehdotukset yksimielisesti.

27 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Kirjelmiä ja asiakirjoja kunnanhallituksen tiedoksi Kunnanhallitus Kirjelmiä ja asiakirjoja kunnanhallituksen tiedoksi 1. Kunnallisen Työmarkkinalaitoksen yleiskirje 6/2017. Vuoden 2018 hyväksytyt ammattiyhdistyskoulutukset 2. Suomen Kuntaliiton lausunto Hallituksen erityisluonnoksesta laiksi asiakkaan valinnanvapsudesta 3. Opetus- ja kulttuuriministeriön päätökset liikuntatoiminnan ja nuorisotyön yksikköhinnoista vuonna 2018, lukiokoulutuksen yksikköhinnoista 2018 ja kansalaisopistojen vuoden 2018 valtionosuuden perusteena käytettävien opetustuntien määrästä ja yksikköhinnoista Raportit perusopetuksen, aamu-/iltapäivätoiminnan, lukiokoulutuksen ja kansalaisopiston perustiedoista 4. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän työvaliokunnan muistio Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän kuukausiraportti Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen lautakunnan ote Lapsiperhepalvelut ja Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma (LAPE) 7. Lahden kaupunginhallituksen omistajaohjaus Lahden edustajille Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän valtuuston kokoukseen koskien pykälää 57 Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän talousarvio 2018 ja toiminta- ja taloussuunnitelma Kiinteistönluovutusilmoitukset Yhdistelmä kiinteistönluovutusilmoituksista on esityslistan oheismateriaalina. kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi edellä mainitut kirjelmät ja asiakirjat. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

28 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Kunnanhallituksen muut asiat Kunnanhallitus Varsinaisen esityslistan käsittelyn jälkeen esille tulevat asiat. Merkittin, ettei muita asioita ollut.

29 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kymentaan koulun myyntitoimenpiteet 113/ /2017 Kunnanhallitus Kymentaan koulu on asetettu yhdessä Tillolan koulun kanssa myyntiin kunnanhallituksen päätöksellä Jatkettu toimeksiantosopimus kiinteistönvälittäjän kanssa on päättynyt Sopimuksen voimassaoloaikana Tillolan koulu on myyty, mutta Kymentaan koulukiinteistöstä ei ole saatu varteenotettavia ostotarjouksia. Kohteen myyntihintana on ollut euroa. Vähäisen kiinnostuksen vuoksi on selvitetty myös vaihtoehtoisia myyntikanavia nyt käytetyn palvelun sijaan.yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona on käyttää huutokaupat.com verkkohuutokauppapalvelua. Palvelussa huudot ovat nostohuutoja ja omaisuus myydään siinä kunnossa, ja niillä varusteilla, mitä niissä huutokauppahetkellä on. Huutokaupat.com palvelua käyttävät vastaaviin tarkoituksiin useat kunnat, valtion viranomaiset (mm. ulosottoviranomainen ja puolustusvoimat) sekä erilaiset yritykset. Palvelun ehdoissa on määritelty, että ostaja on velvollinen tutustumaan kaupan kohteeseen niistä tehtävän sitovan huutotarjouksen edellyttämällä tavalla. Palveluun voidaan myös asettaa myyntiehto, jonka mukaan kunnalla on oikeus hyväksyä tai hylätä korkein jätetty tarjous. Palveluun voidaan myös asettaa ns. pohjahinta. Palvelun myyntiprovisio on 2,5%, vähimmillään 200 euroa ja enintään 1000 euroa per kohde. Kaikista ilmoitetuista kohteista veloitetaan vähintään minimihinta 200 euroa (kohde on myyty, kohteesta tehty korkein tarjous on hylätty, kohde on peruttu tai mikäli kohteeseen ei ole tehty yhtään tarjousta). Myyntiprovisio lasketaan verottomasta myyntihinnasta (= korkein tarjous tai ns. lähtöhinta). Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja Kunnanhallitus päättää jatkaa Kymentaan koulukiinteistön myyntitoimenpiteitä asettamalla sen uudelleen myyntiin siten, että kohteesta pyydetään tarjoukset huutokaupat.com verkkohuutokauppapalvelun kautta. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti ja päätti

30 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus samalla yksimielisesti Eemeli Lehtisen esityksestä, jota Juha Vierumäki kannatti asettaa Huutokaupat.com palveluun kiinteistön pohjahinnaksi euroa. Merkittiin, että Leif Drockila poistui kokouksesta ennen tämän asian esittelyä ja päätöksentekoa klo Kymentaan koulun kiinteistöt (Kymentaan Kansakoulu , Koulun lisämää ja Lisämaa II ) rakennuksineen ovat olleet myynnissä Huutokaupat.com sivustolla Ennen huutokaupan päättymistä Kymentaan koulusta tehtiin yksi huuto ja sen jätti Autoräsänen Tmi/ Vera Räsänen. Kauppa tulisi solmia kohteesta korkeimman tarjouksen tehneen tahon kanssa. Liite: Kauppakirjaluonnos Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolla, että se hyväksyy ostotarjouksen ja hyväksyy Kymentaan koulukiinteistöjen (Kymentaan Kansakoulu , Koulun lisämää ja Lisämaa II ) myymisen rakennuksineen ja liittymineen euron kauppahinnalla Autoräsänen Tmi:lle (Vera Räsänen) liitteenä olevan kauppakirjan mukaisin ehdoin. Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

31 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Kunnanhallitus Eronpyyntö luottamustoimesta, Kankkunen Antti ja muutos kunnanhallituksen kokoonpanoon 1/ /2017 Kunnanhallitus Valtuutettu Antti Kankkunen pyytää kirjeellään eroa kunnanhallituksen varajäsenyydestä (Vierumäki). Antti Kankkunen kuuluu Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmään. Hän on Juha Vierumäen henkilökohtainen varajäsen kunnanhallituksessa. Kuntalain (410/ 2015) 70 :n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetulle ja varavaltuutetulle. Lisätietoja: hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salonen, puh kunnanjohtaja: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se 1. Myöntää Antti Kankkuselle eron kunnanhallituksen varajäsenyydestä. 2. Valitsee Juha Vierumäelle henkilökohtaisen varajäsenen kunnanhallitukseen sen jäljellä olevaksi toimikaudeksi Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen yksimielisesti.

32 Iitin kunta Pöytäkirja 21/ Muutoksenhakuohje, kh Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, pykälät: Alempana kohdassa oikaisuvaatimusohje mainituista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska niistä voidaan tehdä oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimusohje Kunnanhallituksen päätöksiin, pykälät: - tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Jos viranhaltijalla, työntekijällä tai viranhaltija- tai työntekijäyhdistyksellä on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa, viranhaltija tai työntekijä ei voi saattaa sitä oikaisuvaatimuksena käsiteltäväksi (KvesL 26 ), pykälät: Oikaisuviranomainen Oikaisua haetaan Iitin kunnanhallitukselta Iitin kunta Käyntiosoite: Rautatienkatu 20, Kausala Postiosoite: PL 32, Kausala Sähköpostiosoite: kirjaamo.iitinkunta@iitti.fi Puhelinvaihde: Telekopio: Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Tiedoksisaanti Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Pöytäkirja on ollut nähtävillä: Kunnantalo, klo Tiedoksiantopäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä tai muu sellainen päivä, jona työt virastoissa on keskeytettävä, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Heinonen Sinikka. Laaksonen Kyllikki. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Poissa Vierumäki Juha jäsen Drockila Leif kunnanvaltuuston 1.

Heinonen Sinikka. Laaksonen Kyllikki. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Poissa Vierumäki Juha jäsen Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 21/2017 578 Kunnanhallitus 27.11.2017 Aika Maanantai 27.11.2017 klo 13:00 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lehtinen Eemeli kunnanhallituksen

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja

Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 6/2017 178 Kunnanvaltuusto 05.09.2017 Aika 05.09.2017 klo 18:00-19:12 Paikka Saapuvilla olleet valtuutetut Poissa Kunnantalo, valtuustosali Aalto Janne Alestalo Riitta Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 128 20.06.2016 Kunnanhallitus 211 14.11.2016 Kunnanhallitus 225 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 43 13.12.2016 Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 747/02.01.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Saapuvilla olleet jäsenet Salonen Jarkko puheenjohtaja, poissa varapuheenjohtaja, puheenjohtaja 148

Saapuvilla olleet jäsenet Salonen Jarkko puheenjohtaja, poissa varapuheenjohtaja, puheenjohtaja 148 Iitin kunta Pöytäkirja 13/2016 346 Kunnanhallitus 29.08.2016 Aika Maanantai 29.08.2016 klo 17:30-17:58 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Salonen Jarkko puheenjohtaja,

Lisätiedot

Hannikainen Marja. Muut Janhunen Heli pöytäkirjan pitäjä

Hannikainen Marja. Muut Janhunen Heli pöytäkirjan pitäjä Iitin kunta Pöytäkirja 9/2018 75 Tarkastuslautakunta 19.09.2018 Aika 19.09.2018 klo 17:00-19:40 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, kunnanhallituksen huone Pasila Olli Hannikainen Marja Nikula Juha Nurmi Yrjö

Lisätiedot

Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja

Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä Heinonen Sinikka varapuheenjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 7/2013 1 Tarkastuslautakunta 18.11.2013 Aika Maanantai 18.11.2013 klo 18:00-20:30 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte Iitin kunta Pöytäkirja 2/2018 15 Kunnanvaltuusto 27.03.2018 Aika 27.03.2018 klo 18:00 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla olleet valtuutetut Aalto Janne Alestalo Riitta Dahl Mika Drockila Leif

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Vierumäki Juha. Poissa Kare Terhi 2. varapuheenjohtaja. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1.

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Vierumäki Juha. Poissa Kare Terhi 2. varapuheenjohtaja. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 6/2019 150 Kunnanhallitus 01.04.2019 Aika Maanantai 01.04.2019 klo 17:30-18:28 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Lehtinen Eemeli Savelainen

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/ ( 11) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2019 1 ( 11) Aika 27.05.2019, klo 08:30-11:20 Paikka Nä sijä rvi Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastajat 34 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 188 17.08.2015 Kunnanhallitus 243 26.10.2015 Kunnanhallitus 245 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 97 09.12.2015 Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 599/02.01.00/2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Heinonen Sinikka. Vierumäki Juha. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2.

Heinonen Sinikka. Vierumäki Juha. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 11/2018 275 Kunnanhallitus 28.05.2018 Aika Maanantai 28.05.2018 klo 17:30-20:12 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lehtinen Eemeli kunnanhallituksen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Vierumäki Juha. Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja, esittelijä

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Vierumäki Juha. Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 18/2017 518 Kunnanhallitus 06.11.2017 Aika Maanantai 06.11.2017 klo 17:30-22:26 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Lehtinen Eemeli Savelainen

Lisätiedot

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen

Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen Kunnanhallitus 219 28.11.2016 Kunnanhallitus 235 19.12.2016 Kunnanhallitus 10 23.01.2017 Kunnanvaltuusto 1 30.01.2017 Hallinto- ja talousjohtajan viran haettavaksi julistaminen ja viran täyttäminen 776/01.01.04/2016

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 8:00-9:30 Paikka Kuopion Klubi, Kuninkaankatu 10, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Antti

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 9.4.2018 klo 17.10-19.11

Lisätiedot

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 234 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 83 27.10.2015 Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 19.10.2015

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-19:05 Paikka Kuopion Energia, Haapaniementie 30 Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja Jaakko Kosunen,

Lisätiedot

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017 Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017 Aika 28.09.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Juvanpuiston koulu opettajienhuone Jarkko Hankaa (pj), Loukiainen Anu, Murtosaari Milla, Saara Kuusisto,

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.03.2017 klo 14:00-17:20 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 8) Aika 08.04.2019, klo 08:30-08:32 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 53 Pöytäkirjan tarkastajat 54 Sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 18.48 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 16.4.2018 klo 18.00

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki Tarkastuslautakunta 10.9.2018 Pöytäkirja 5/2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS PÖYTÄKIRJAAN OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuviranomainen Tarkastuslautakunnan päätöksiin,

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte Iitin kunta Pöytäkirja 5/2019 92 Kunnanvaltuusto 18.06.2019 Aika 18.06.2019 klo 18:00-20:42 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla olleet valtuutetut Aalto Janne Alestalo Riitta Dahl Mika Eklund Marko

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 13) Tarkastuslautakunta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 13) Aika 23.04.2019, klo 08:30-11:55 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9)

PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Tapiolan lukio Johtokunnan kokous Aika 19.09.2017 klo18.00 Paikka Tapiolan lukio, luokka C2. Tiedoksi Johtimo Nina pj. Malkamäki Mika, vpj. Grann Mirva, jäsen Kari Hannu, jäsen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 32 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 7.5.2018 klo 18.07-21.35

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (8) TOPPELUNDIN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 7.2.2018 klo 18.00 Paikka: Toppelundin koulu, opettajainhuone Läsnä: Anna Forssen (pj.), Nora Lehtinen, Risto Schiray, Mikko

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/ /2013. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/ /2013. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 13.10.2014 244 Kunnanvaltuusto päätti 15.11.2011 valtuustoaloitteen pohjalta

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kunnanhallitus 139 01.06.2015 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä 270/00.01.00/2013

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2.

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Drockila Leif kunnanvaltuuston 1. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus 05.03.2018 Aika Maanantai 05.03.2018 klo 18:15-20:22 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lehtinen Eemeli kunnanhallituksen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 42. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 42. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 7/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 42 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 8.5.2019 kello

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Tarkastuslautakunta 19.04.2016 AIKA 19.04.2016 klo 15:10-20:40 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018 Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018 Aika 16.4.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Juvanpuiston koulu opettajienhuone 2.krs Jarkko Hankaa (pj), Loukiainen Anu, Murtosaari Milla, Saara Kuusisto,

Lisätiedot

Poissa Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Muut Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 11/2014 281 Kunnanhallitus 05.05.2014 Aika Maanantai 05.05.2014 klo 18:08-18:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Pitkänen Jyrki Drockila

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 35. Isonkyrön kunnanvirasto, hallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 35 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) torstai 2.5.2019 kello 17.00

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kiukkonen Leena maanmittausteknikko, asiantuntija 11

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Kiukkonen Leena maanmittausteknikko, asiantuntija 11 Iitin kunta Pöytäkirja 3/2013 1 Tarkastuslautakunta 17.06.2013 Aika Maanantai 17.06.2013 klo 18:00-19:30 Paikka Saapuvilla Kirkonkylä, Kylätalo Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Ikonen Veikko Laaksonen

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Alestalo Riitta kunnanvaltuuston 2.

Muut saapuvilla olleet Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Alestalo Riitta kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Kunnanhallitus 11.01.2016 Aika Maanantai 11.01.2016 klo 17:30-18:11 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Salonen Jarkko Kare

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta Sivu 21. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2019 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 21 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) keskiviikko 3.4.2019 klo 17.00

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 12/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 61

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 12/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 61 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 12/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 61 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 20.8.2018 klo 18.00-20.00

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä. Palvelut Oy, :t 16 Rönnholm Riku kunnanjohtaja, 16

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä. Palvelut Oy, :t 16 Rönnholm Riku kunnanjohtaja, 16 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 Aika Torstai 21.04.2016 klo 18:00-20:03 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Savelainen

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku Iitin kunta Pöytäkirja 2/2013 1 Tarkastuslautakunta 27.05.2013 Aika Maanantai 27.05.2013 klo 18:00-19.50 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte

Heinonen Sinikka. Kankkunen Antti. Laaksonen Kyllikki Lehtinen Eemeli. Mertakorpi Siiri Mettälä Petri. Saarelma Markku Savelainen Atte Iitin kunta Pöytäkirja 8/2017 58 Kunnanvaltuusto 12.12.2017 Aika 12.12.2017 klo 09:00-00:00 Paikka Valtuustosali Saapuvilla olleet valtuutetut Aalto Janne Alestalo Riitta Drockila Leif 1. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10.

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10. Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.08.2016 kello 10:00-11:09 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Tohkanen Matti Karjalainen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 tarkastusta varten 14.12.2011 AIKA 14.12.2011 klo 16:30-17:30 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO PÖYTÄKIRJA 18.9.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.9.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen Outi

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 11/ SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 11/ SISÄLLYSLUETTELO nro 11/2015 SISÄLLYSLUETTELO KH 165 Kokouksen järjestäytyminen KH 166 Lähetekeskustelun käyminen vuoden 2016 talousarviosta ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelmasta KH 167 KH 168 KH 169 KH 170 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 6/2018 Liikuntahallin rakennustoimikunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) perjantai 9.11.2018 kello

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Nokelainen Erja

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Nokelainen Erja Iitin kunta Pöytäkirja 9/2016 166 Rakennuslautakunta 05.10.2016 Aika 05.10.2016 klo 18:00-18:21 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Koivunen Pasi

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 3/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 27.9.2018 klo 16.15-17.30 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Laura Suomalainen,

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 17.02.2015 klo 14:00-16:00 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Väinölä Päivi. Muut saapuvilla olleet Honko Niina vt. sivistystoimenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä

Väinölä Päivi. Muut saapuvilla olleet Honko Niina vt. sivistystoimenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2016 146 Koulutuslautakunta 12.10.2016 Aika 12.10.2016 klo 18:00-18:40 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Lonka Merja Suursalmi Pentti Talja Arja Suikkanen

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (7) 27.10.2017 Kilonpuiston koulu Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 18.00 Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL 31 3129 Läsnä Hahl Kaisa varapuheenjohtaja Crosby

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta (4) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Tarkastuslautakunta (4) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 10.3.2017 1(4) Tarkastuslautakunnan kokous 10.3.2017 Aika Perjantai 10.3.2017 klo 9.00 14.45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012

KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012 KIIKOISTEN LIIKUNTA- JA NUORISOLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.11.2012 Käsitellyt asiat: 17. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18. Pöytäkirjantarkastajien valinta 19. Talousarvion toteutuminen 01.01. 30.09.2012

Lisätiedot

Kouluverkon tiivistäminen alkaen

Kouluverkon tiivistäminen alkaen Kunnanhallitus 295 02.12.2013 Kunnanvaltuusto 63 10.12.2013 Kouluverkon tiivistäminen 1.8.2014 alkaen Kunnanhallitus 02.12.2013 295 303/12.00.00/2013 Kunnanhallitus antoi elokuussa 2013 asettamassaan raamissa

Lisätiedot

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Poissa Kare Terhi 2. varapuheenjohtaja. Vierumäki Juha

Heinonen Sinikka Laaksonen Kyllikki. Yli-Kaitala Markku kunnanvaltuuston 2. Poissa Kare Terhi 2. varapuheenjohtaja. Vierumäki Juha Iitin kunta Pöytäkirja 3/2019 56 Kunnanhallitus 18.02.2019 Aika Maanantai 18.02.2019 klo 17:30-20:14 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lehtinen Eemeli kunnanhallituksen

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019 Johtokunnan kokous 4.6.2019 Pöytäkirja 7/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.07 12.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/ /2014. Kunnanhallitus 298. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 298 08.12.2014 Sivistystoimen palveluverkko - kouluverkko 467/12.00.00/2014 Kunnanhallitus 298 Kunnanhallitus 20.10.2014 247 Koulutuslautakunta on kokouksissaan 8.9. ja 23.9.2014 valmistellut

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto

40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi. Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen Arto Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2018 1 (5) 40 Jäsenten nimeäminen Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n hallitukseen vuonna 2018 alkavaksi toimikaudeksi TRE:2337/00.03.01/2018 Valmistelija / lisätiedot: Vuojolainen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 8/2018 1 ( 11) Aika 19.09.2018, klo 19:00-20:46 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 68 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot