Crohnin tauti ja colitis ulcerosa Aikuisten ja lasten kurssit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Crohnin tauti ja colitis ulcerosa Aikuisten ja lasten kurssit"

Transkriptio

1 Crohnin tauti ja colitis ulcerosa Aikuisten ja lasten kurssit Palveluntuottajien koulutus Arita Goh

2 Crohnin tauti ja colitis ulcerosa -kurssit vuoden 2019 alusta alkaen Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Toteutus: Aikuiset: harkinnanvaraisenkuntoutuksen palveluna (KKRL 12 ). Lapset: harkinnanvaraisen ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluna (KKRL 9, 10 ja 12 ). Palvelukuvaukset löytyvät internetistä sekä kuntoutuskurssihaun kurssikuvauksesta löytyy linkki kurssin palvelukuvaukseen. Sopimuskausi vuosille ja optio vuosille 2021 ja 2022.

3 Palveluntuottajat Aikuisten kurssit: Huoltoliitto / Kunnonpaikka Petrea Kuntoutus Holiday Club Caribia Petrea Kuntoutus Lasten kurssit: Kuntoutumiskeskus Apila Oy Verve Lahti

4 Etukäteissuunnittelu, varahenkilöstö ja dokumentaatio Ennen kuntoutusta henkilöstö tutustuu saamiinsa kuntoutujaa koskeviin selvityksiin ja kuntoutujien täyttämiin kyselyihin. Henkilöstö huomioi kuntoutujan/perheen yksilölliset tarpeet kuntoutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Palveluntuottajalla on suunnitelma riittävästä varahenkilöstöä lomia ja poikkeavia tilanteita, kuten äkillisiä lyhyitä sairauslomia varten. Palveluntuottaja huolehtii siitä, että kuntoutukseen osallistuva henkilöstö saa riittävää koulutusta ja perehdytystä ko. kohderyhmän kuntoutukseen. Henkilöstö huolehtii siitä, että kuntoutujaa/omaisia koskevat asiat dokumentoidaan heidän kuntoutustietoihin ja että ne ovat jälkeenpäin todennettavissa.

5 Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssit Kohderyhmä: kuntoutujalla on diagnosoitu Crohnin tauti tai colitis ulcerosa hän voi olla opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön, kuntoutustuella tai poissa työelämästä peruskoulunsa päättäneet osallistuvat aikuisten kursseille (nuorille ei ole omaa kurssia).

6 Tavoite: tukea niiden konkreettisten ja yksilöllisten tavoitteiden saavuttamista, jotka terveydenhuollossa on asetettu yhdessä kuntoutujan kanssa. Tavoitteet perustuvat ICF-viitekehykseen. tiedon saaminen, motivaation lisääminen omahoitoon, sairautta pahentavien tekijöiden tunnistaminen ja välttäminen, elämänhallinnan tukeminen vertaistuen saaminen. Moniammatillinen toteutus vahvistaa kuntoutujan omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamista ja elämänhallinnan lisääntymistä.

7 Kesto ja osallistujamäärä 12 kuntoutujaa 5 vrk (aiemmin 10 vrk) Huomioitavaa on, että kurssin aikana on käytettävissä 6 erillistä tuntia kuntoutujien yksilöllisiin tapaamisiin, jos on tarvetta. yksilöllisiä tapaamisia tarjotaan niitä eniten tarvitseville tapaamisissa selvitetään kuntoutujan tilannetta tarkemmalla tasolla.

8 Kuntoutuspäivän kesto: enintään 8 tuntia, tähän sisältyvät siirtymiset tiloista toiseen, ohjelman mukaiset tauot sekä lounas- ja välipalatauot työryhmän ja/tai erityistyöntekijöiden toteuttama kuntoutusohjelma keskimäärin 5 tuntia kurssille määriteltyjen eri työntekijäryhmien kokonaistuntimäärien on kuitenkin täytyttävä.

9 Henkilöstö Työryhmässä ja erityistyöntekijöissä on asiantuntijoina henkilöitä, jotka pystyvät parhaiten tukemaan Crohnin tautia tai colitis ulcerosaa sairastavan henkilön kuntoutumista. Työryhmä: sisätautien tai gastroenterologian erikoislääkäri avannehoitaja tai sairaanhoitaja AMK tai terveydenhoitaja AMK psykologi ravitsemusterapeutti. Erityistyöntekijät, vähintään 2 erityistyöntekijää seuraavista: fysioterapeutti AMK seksuaaliterapeutti tai seksuaalineuvoja sosiaalityöntekijä tai sosionomi AMK tai kuntoutuksen ohjaaja AMK tai yhteiskuntatieteiden maisteri (pääaine kuntoutustiede).

10 Ohjelma Kurssin ohjelma määräytyy osallistujien yksilöllisten tarpeiden ja tavoitteiden pohjalta, vaikka toiminta tapahtuu pääosin ryhmässä. Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: arjessa toiminen ravitsemusohjaus tietoa ja ohjausta terveyteen liittyvistä asioista psykososiaalinen ohjaus ja neuvonta fyysinen aktivointi ja ohjaus osallisuuden lisääminen arjessa opiskelussa tai työelämässä selviytyminen

11 Lasten sopeutumisvalmennuskurssi Kohderyhmä: Lapsella on diagnosoitu Crohnin tauti tai colitis ulcerosa ja hän on yli 1 vuotias alle kouluikäinen, alakoululainen tai yläkoululainen (kaikki ikäryhmät samalla kurssilla). ryhmiä jaettaessa huomioi yksilölliset tarpeet, ikäjakauma, sairauden vaihe.

12 Tavoite: tukea niiden konkreettisten ja yksilöllisten tavoitteiden saavuttamista, jotka terveydenhuollossa on asetettu yhdessä perheiden kanssa. Tavoitteet perustuvat ICF-viitekehykseen. auttaa lasta toimimaan arjessa perheenjäsenten ja ryhmässä tasavertaisesti toisten kanssa, mahdollisimman hyvän kasvun ja kehityksen tukeminen, omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistaminen vanhempien tukeminen lapsen kasvatukseen liittyvissä erityistilanteissa auttaa sisarusta ymmärtämään arjen tilanteita vertaistuen saaminen. Moniammatillinen toteutus vahvistaa kuntoutujan omien ja perheen voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamista ja elämänhallinnan lisääntymistä.

13 Kesto ja osallistujamäärä 5 vrk 8 lasta vanhempineen ja sisaruksineen Osallistuvien sisarusten määrä on keskimäärin 2 / kuntoutuja. Jos osallistuvia sisaruksia on enemmän kuin kaksi, vakuutuspiiri varmistaa osallistumisen mahdollisuuden palveluntuottajalta. Huomioitavaa on, että kurssin aikana on käytettävissä 8 erillistä tuntia kuntoutujien yksilöllisiin tapaamisiin, jos on tarvetta yksilöllisiä tapaamisia tarjotaan niitä eniten tarvitseville tapaamisissa selvitetään asiakkaan tilannetta tarkemmalla tasolla.

14 Kuntoutuspäivän kesto: kuntoutujan kuntoutuspäivä kestää enintään 8 tuntia. Tähän sisältyvät siirtymiset tiloista toiseen, ohjelman mukaiset tauot sekä lounas- ja välipalatauot. Kuntoutuksen osuuteen sisältyvät alle kouluikäisten lasten tarpeelliset lepotauot. työryhmän ja/tai erityistyöntekijöiden toteuttamaa kuntoutusohjelmaa on keskimäärin 5 tuntia/päivä vanhempien kuntoutuspäivän ohjelmassa on työryhmän ja/tai erityistyöntekijöiden ohjaamaa kuntoutusta keskimäärin 5 tuntia. Tästä ohjelmasta keskimäärin 2 tuntia on vanhempien erillistä ryhmämuotoista ohjelmaa, ja loppuosa voi toteutua siten, että vanhemmat osallistuvat kuntoutujan kuntoutusohjelmaan. sisarusten kuntoutuspäivän ohjelmassa on ikä ja kehitystaso huomioon ottaen keskimäärin 1 tunti työryhmän ja/tai erityistyöntekijöiden toteuttamaa kuntoutusta. Lisäksi sisarusten ohjelmaan voi sisältyä yhteistä ohjelmaa kuntoutujan kanssa. kurssille määriteltyjen eri työntekijäryhmien kokonaistuntimäärien on kuitenkin täytyttävä.

15 Henkilöstö Palveluntuottajan henkilöstön asiantuntijuudessa korostuvat sekä Crohnin tauti tai colitis ulcerosa sairautena että lapsuuden erityisyys. Työryhmä: sisätautien erikoislääkäri tai gastroenterologian erikoislääkäri tai lastentautien erikoislääkäri psykologi ravitsemusterapeutti sairaanhoitaja AMK tai terveydenhoitaja AMK. Erityistyöntekijät (vähintään 2 erityistyöntekijää seuraavista: fysioterapeutti AMK lastentarhanopettaja tai erityislastentarhanopettaja opettaja tai erityisopettaja sosiaalityöntekijä tai sosionomi AMK tai kuntoutuksen ohjaaja AMK tai yhteiskuntatieteiden maisteri (pääaine kuntoutustiede).

16 Avustava henkilöstö ja lastenohjaajat oltava vähintään toisen asteen sosiaali- ja terveydenhuollon tai humanistisen ja kasvatusalan ammatillinen tutkinto, esimerkiksi lastenhoitaja ja/tai lähihoitaja ja/tai vapaa-ajan ohjaaja. lisäksi oltava vähintään 2 lastenohjaajaa. työ kohdentuu kuntoutujien ja sisarusten pienryhmätoimintaan, vapaa-ajan ohjelmaan ja lastenhoitoon. lastenohjaajat toimivat ohjaajina yhdessä avustavan henkilöstön jäsenen kanssa.

17 Ohjelma Kurssin ohjelma määräytyy osallistujien yksilöllisten tarpeiden ja tavoitteiden pohjalta vaikka toiminta tapahtuu pääosin ryhmässä. Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: arjessa toimiminen ravitsemusohjaus tietoa ja ohjausta terveyteen liittyvistä asioista psykososiaalinen ohjaus ja neuvonta fyysinen aktivointi ja ohjaus osallisuuden lisääminen arjessa varhaiskasvatus ja koulunkäynti vanhemmilla ja sisaruksilla on myös erillistä ohjelmaa.

18 Kiitos Arita Goh Suunnittelija Kuntoutuspalvelujen ryhmä

Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi

Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Palveluntuottajien koulutus Anita Ketola suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Ääreishermo- ja lihassairaudet -kurssi Lasten perhekurssi Nuorten osittainen

Lisätiedot

ALS-sopeutumisvalmennuskurssit,

ALS-sopeutumisvalmennuskurssit, ALS-sopeutumisvalmennuskurssit, parikurssit Palveluntuottajien koulutus Merja Pouttu suunnittelija Kela, Työ ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus, Kuntoutuspalvelujen ryhmä ALS-kurssit Mikä on muuttunut

Lisätiedot

Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit

Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit Traumaattinen aivovamma Lasten ja aikuisten kurssit Palveluntuottajien koulutus 14.11.2018 Pirjo K. Tikka Vastaava suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Aivovammakurssit vuoden 2019 alusta alkaen

Lisätiedot

Elinsiirron saaneiden sopeutumisvalmennuskurssit. Merja H Niemi vastaava suunnittelija Lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä

Elinsiirron saaneiden sopeutumisvalmennuskurssit. Merja H Niemi vastaava suunnittelija Lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä Elinsiirron saaneiden sopeutumisvalmennuskurssit Merja H Niemi vastaava suunnittelija Lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä Elinsiirtokurssit Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi (elinsiirron saaneet) Lasten

Lisätiedot

Kuntoutuspolku, kuntoutuksen rakenne ja toteutus - Aikuisten reumaa sairastavien kuntouttava hoito. Alueelliset yhteistyökokoukset

Kuntoutuspolku, kuntoutuksen rakenne ja toteutus - Aikuisten reumaa sairastavien kuntouttava hoito. Alueelliset yhteistyökokoukset Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kuntoutuspolku, kuntoutuksen rakenne ja toteutus - Aikuisten reumaa sairastavien kuntouttava hoito Alueelliset yhteistyökokoukset 24.8.-7.9.2010 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren

Lisätiedot

Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Suunnittelija Anneli Louhenperä

Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Suunnittelija Anneli Louhenperä Terveysosasto Kuntoutusryhmä Kuntoutuspolku, kuntoutuksen rakenne ja toteutus - Reumaa ja muita TULE-sairauksia sairastavien lasten ja nuorten yksilöllinen kuntoutusjakso Alueelliset yhteistyökokoukset

Lisätiedot

Mielenterveyden häiriöitä sairastavien kuntoutuskurssit

Mielenterveyden häiriöitä sairastavien kuntoutuskurssit Terveysosasto Kuntoutusryhmä Mielenterveyden häiriöitä sairastavien Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? Kelan Käpylän toimitalo 29.8.2012 Kurssikokonaisuus vuoden 2013 alusta

Lisätiedot

Työuupumus -kuntoutuskurssit

Työuupumus -kuntoutuskurssit Terveysosasto Kuntoutusryhmä Työuupumus -kuntoutuskurssit Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? Kelan Käpylän toimitalo 29.8.2012 Kurssikokonaisuus vuoden 2013 alusta Työuupumus

Lisätiedot

Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk

Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu Pohjois-Suomessa asuville 16-25 vuotiaille, joille sairaus tai vamma aiheuttaa työkyvyn olennaisen heikentymisen tai työkyvyttömyyden

Lisätiedot

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Kelan järjestämä kuntoutus ja lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Asiantuntija- ja keskustelutilaisuus narkolepsialasten vanhemmille ja aikuispotilaille 4.2.2011 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren,

Lisätiedot

Hengityssairautta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Hengityssairautta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Hengityssairautta sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Hengityssairauksia

Lisätiedot

Autismia sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Autismia sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Autismia sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Autismia

Lisätiedot

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aspergerin ireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä LUONNOS KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS CROHNIN TAUTI JA COLITIS ULCEROSA -KURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi

Lisätiedot

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus alkavat uudet palvelut. Palvelujen toteutus

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus alkavat uudet palvelut. Palvelujen toteutus Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkavat uudet palvelut Palvelujen toteutus Elina Kulmanen Suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä @ElinaKulmanen Sisältö

Lisätiedot

Palvelulinjakohtaiset standardit

Palvelulinjakohtaiset standardit kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(7) Kelan kuntoutuksena toteutettava harkinnanvarainen aikuisen moniammatillinen yksilökuntoutus, yleis- ja neurologinen palvelulinja vuosina 2016 2019 Tarjoajat

Lisätiedot

Sydänvikaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit

Sydänvikaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Sydänvikaa sairastavien lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit Lasten ja nurten speutumisvalmennuskurssit, t Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS CROHNIN TAUTI JA COLITIS ULCEROSA -KURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä LUONNOS KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS CROHNIN TAUTI JA COLITIS ULCEROSA -KURSSI Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi Voimassa 1.1.2019

Lisätiedot

Keskeiset muutokset. kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseissa

Keskeiset muutokset. kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseissa Terveysosasto Kuntoutusryhmä Keskeiset muutokset kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseissa Tiedotustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän toimitalo Mielenterveyden

Lisätiedot

KELAN TULES-AVOKURSSIT

KELAN TULES-AVOKURSSIT KELAN TULES-AVOKURSSIT KUNTOUTUSTA TYÖELÄMÄSSÄ OLEVILLE TUKI- JA LIIKUNTAELINOIREISILLE HERTTUAN KUNTOUTUSKESKUKSESSA Tules-avokursseja selkäoireisille niska-hartiaoireisille lonkka-polviniveloireisille

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI CROHNIN TAUTIA JA/TAI COLITIS ULCEROSAA SAIRASTAVIEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN

Lisätiedot

Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake

Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake Työelämässä olevien Tules-kurssit Tulostakaa lomake jokaista erillistä linjaa varten Vastatkaa yhdellä lomakkeella vain ja ainoastaan

Lisätiedot

Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus. Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri

Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus. Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri Kelan tukema ja järjestämä työikäisten kuntoutus Marja-Liisa Kauhanen Ylilääkäri Yleistä Kelan työikäisten kuntoutuksesta Kuntoutukseen hakeutuminen Hoitavan lääkärin laatima B-lausunto tai vastaava, jossa

Lisätiedot

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit

Aspergerin oireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit, osittaiset perhekurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Aspergerin ireyhtymää ja ADHD:ta sairastavien aikuisten kuntutuskurssit, sittaiset perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS CROHNIN TAUTI JA COLITIS ULCEROSA -KURSSI Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi Voimassa 1.1.2019

Lisätiedot

Lasten perhekuntoutushankkeen tausta ja tarkoitus

Lasten perhekuntoutushankkeen tausta ja tarkoitus Lasten perhekuntoutushankkeen tausta ja tarkoitus LAKU-loppuseminaari ti 27.11.2018 Hanna Pakkala Projektipäällikkö Kela, Kuntoutusryhmä Lasten perhekuntoutushankkeen taustaa Perhekuntoutuksen kehittäminen

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS SYÖPÄKURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa 1.1.2018 alkaen 2 SISÄLLYS Syöpää

Lisätiedot

Kelan kuntoutuksena toteutettavat IKKU-kurssit (ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskurssit) vuosina

Kelan kuntoutuksena toteutettavat IKKU-kurssit (ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskurssit) vuosina Kansaneläkelaitos Kysymykset ja vastaukset 1(6) Kelan kuntoutuksena toteutettavat IKKU-kurssit (ikääntyneiden monisairaiden kuntoutuskurssit) vuosina 2016 2019 Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS HARVINAISET KEHITYSVAMMAT KURSSI lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa 1.1.2018

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS IHON SAIRAUDET -KURSSI

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS IHON SAIRAUDET -KURSSI KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS IHON SAIRAUDET -KURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa 1.1.2018 alkaen SISÄLLYS

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI CROHNIN TAUTIA JA/TAI COLITIS ULCEROSAA SAIRASTAVIEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä LUONNOS KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS ELINSIIRTOKURSSI Elinsiirtoa odottavien ja elinsiirron saaneiden lasten sopeutumisvalmennuskurssi,

Lisätiedot

Tules-kurssit ja Tules-avokurssit 2016-2019

Tules-kurssit ja Tules-avokurssit 2016-2019 1 Tules-kurssit ja Tules-avokurssit 2016-2019 Tuleskurssit ja avokurssit 2016-2019 2 KEHITTÄMISTYÖN TAUSTA Kelan rahoittaman TULES- eli tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuksen standardien kehittämistä

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI CROHNIN TAUTIA JA/TAI COLITIS ULCEROSAA SAIRASTAVIEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN

Lisätiedot

Palveluntuottajien vuosiraportointi tiedonkeruulomake

Palveluntuottajien vuosiraportointi tiedonkeruulomake Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake Kuntoutustutkimus Tulostakaa lomake jokaista erillistä linjaa varten Vastatkaa yhdellä lomakkeella vain ja ainoastaan yhdestä

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2018 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi Kuntoutuksen monipuolinen

Lisätiedot

Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake

Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake Työelämästä poissaolevien Tules-kurssit Tulostakaa lomake jokaista erillistä linjaa varten Vastatkaa yhdellä lomakkeella vain

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2018 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi Kuntoutuksen monipuolinen

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS SYNNYNNÄISET EPÄMUODOSTUMAT JA KEHITYSHÄIRIÖT -KURSSI lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi

Lisätiedot

Kuntoutus - uudistuneet kurssit

Kuntoutus - uudistuneet kurssit Kuntoutus - uudistuneet kurssit Palveluntuottajien yhteistyötapaaminen 14.11.2018 Pirjo K. Tikka Vastaava suunnittelija Kela, Lakipalvelujen yksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä Ohjelma Erilainen tapa tutustua

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS EPILEPSIAKURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa 1.1.2018 alkaen 2 SISÄLLYS

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS NÄKÖVAMMAISTEN KURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa 1.1.2018 alkaen 2 SISÄLLYS

Lisätiedot

Kelan järjestämä vaativa lääkinnällinen kuntoutus 1.1.2016 alkaen

Kelan järjestämä vaativa lääkinnällinen kuntoutus 1.1.2016 alkaen Kelan järjestämä vaativa lääkinnällinen kuntoutus 1.1.2016 alkaen Minna Rantanen, Kela Läntinen vakuutuspiiri TYKS 17.5.2016 Saajat Vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen / vaativan lääkinnällisen

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KIELELLINEN ERITYISVAIKEUS -KURSSI lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa 1.1.2018

Lisätiedot

Vaikeavammaisten yksilöllinen kuntoutusjakson GAS. Riikka Peltonen Suunnittelija 6.3.2012

Vaikeavammaisten yksilöllinen kuntoutusjakson GAS. Riikka Peltonen Suunnittelija 6.3.2012 Vaikeavammaisten yksilöllinen kuntoutusjakson GAS Riikka Peltonen Suunnittelija 6.3.2012 9. 3. 2 0 1 Vaikeavammaisten yksilöllisen kuntoutusjakson standardi Uudistustyön tavoitteena oli rakentaa intensiivisesti

Lisätiedot

Hengityssairautta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit

Hengityssairautta sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Hengityssairautta sairastavien aikuisten kuntutuskurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital Hengityssairauksia sairastavien

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2016 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi Kuntoutuksen monipuolinen

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS ÄÄREISHERMO- JA LIHASSAIRAUDET -KURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa 1.1.2019

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS HARVINAISET AINEENVAIHDUNTASAIRAUDET -KURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä LUONNOS KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS ALS-KURSSI Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi, parikurssi Voimassa 1.1.2019 alkaen SISÄLLYS

Lisätiedot

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS Kuntoutuspsykoterapia: Kohderyhmänä ovat 16-67-vuotiaat, jotka tarvisevat kuntoutusta työ- tai opiskelukyvyn turvaamiseksi tai parantamiseksi. : Kohderyhmänä ovat alle 65-henkilöt,

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI IHON SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN PALVELULINJA -

Lisätiedot

Kelan sopeutumisvalmennus 2010-luvulla. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 10.3.2015

Kelan sopeutumisvalmennus 2010-luvulla. Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 10.3.2015 Kelan sopeutumisvalmennus 2010-luvulla Tuula Ahlgren Kehittämispäällikkö 10.3.2015 2 Kuntoutustilastot, Kelan järjestämä kuntoutus vuonna 2014 3 Ennuste 2014 Kelan sopeutumisvalmennus Kela järjestää sopeutumisvalmennusta

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS ELINSIIRTOKURSSI Elinsiirtoa odottavien ja elinsiirron saaneiden lasten sopeutumisvalmennuskurssi,

Lisätiedot

Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake

Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake Harkinnanvaraiset yksilölliset kuntoutusjaksot Tulostakaa lomake jokaista erillistä linjaa varten Vastatkaa yhdellä lomakkeella

Lisätiedot

Fibromyalgiaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit

Fibromyalgiaa sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Fibrmyalgiaa sairastavien speutumisvalmennuskurssit Aikuisten speutumisvalmennuskurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012 Kelan Käpylän timital

Lisätiedot

Mitä muuttuu kuntoutuksessa? Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren ja Etuuspäällikkö Seija Sukula

Mitä muuttuu kuntoutuksessa? Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren ja Etuuspäällikkö Seija Sukula Mitä muuttuu kuntoutuksessa? 19.1.2017 Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren ja Etuuspäällikkö Seija Sukula 1 Kohti avointa yhteistyötä Kelan kuntoutuksen ryhmät ovat siirtymässä

Lisätiedot

Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta. 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö

Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta. 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö Diabetesliiton kuntoutus ja koulutus tarjoaa Kuntoutusta ja sopeutumisvalmennusta diabeetikoille asiakaslähtöistä hoidonohjausta

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä LUONNOS KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS ELINSIIRTOKURSSI Elinsiirron saaneiden aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi, osittainen perhekurssi

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelan kuntoutuksesta Irma Paso, kuntoutuksen ratkaisuasiantuntija

Ajankohtaista Kelan kuntoutuksesta Irma Paso, kuntoutuksen ratkaisuasiantuntija Ajankohtaista Kelan kuntoutuksesta 11.1.2018 Irma Paso, kuntoutuksen ratkaisuasiantuntija 2 Tilastotietoa Muutoksia kurssien pituuksissa (vuonna 2018 alkava sopimuskausi) Kielellinen erityisvaikeus kurssin

Lisätiedot

Sydänsairauksia sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit

Sydänsairauksia sairastavien aikuisten kuntoutuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Sydänsairauksia sairastavien aikuisten kuntutuskurssit Aikuisten kuntutuskurssit, sittaiset perhekurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI HARVINAISTA AINEENVAIHDUNTASAIRAUTTA SAIRASTAVIEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuksen kehittämisryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KUULOVAMMAISTEN KURSSI Lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi Voimassa 1.1.2018 alkaen

Lisätiedot

Sopeutumisvalmennuksen mahdollisuudet ja keinot tukea perhettä. Timo Teräsahjo, PsM, Aivoliitto ry

Sopeutumisvalmennuksen mahdollisuudet ja keinot tukea perhettä. Timo Teräsahjo, PsM, Aivoliitto ry Sopeutumisvalmennuksen mahdollisuudet ja keinot tukea perhettä Timo Teräsahjo, PsM, Aivoliitto ry Sopeutumisvalmennus Kuntoutujan ja hänen omaisensa ohjausta ja valmentautumista sairastumisen tai vammautumisen

Lisätiedot

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS Kuntoutuspsykoterapia: Kohderyhmänä ovat 16-67-vuotiaat, jotka tarvisevat kuntoutusta työ- tai opiskelukyvyn turvaamiseksi tai parantamiseksi. : Kohderyhmänä ovat alle 65-henkilöt,

Lisätiedot

Kelan TYP-toiminta KELA 20.4.2016

Kelan TYP-toiminta KELA 20.4.2016 Kelan TYP-toiminta KELA 20.4.2016 Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) Työllistymistä edistävää monialaista yhteispalvelua (TYP) koskeva laki (1369/2014) tuli täysimääräisesti voimaan

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS IHON SAIRAUDET -KURSSI. Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi. Voimassa alkaen

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS IHON SAIRAUDET -KURSSI. Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi. Voimassa alkaen KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS IHON SAIRAUDET -KURSSI Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi Voimassa 1.1.2018 alkaen SISÄLLYS Ihon

Lisätiedot

MS liitto 17.1.2013. Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni. MS liiton kuntoutuspalvelut. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

MS liitto 17.1.2013. Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni. MS liiton kuntoutuspalvelut. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus MS liiton kuntoutuspalvelut Arja Toivomäki, avokuntoutuspäällikkö, Avokuntoutus Aksoni MS liiton kuntoutuspalvelut Maskun neurologinen kuntoutuskeskus Avokuntoutus Aksoni Valtakunnallinen laitoskuntoutus

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS ELINSIIRTOKURSSI Elinsiirron saaneiden aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi, osittainen perhekurssi

Lisätiedot

Standardit kuntoutuksen toteutuksen tukena ja raamina / / Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren

Standardit kuntoutuksen toteutuksen tukena ja raamina / / Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Standardit kuntoutuksen toteutuksen tukena ja raamina 22.1.2013 / 23.1.2013 29.1.2013 / 6.2.2013 Kehittämispäällikkö Tuula Ahlgren Standardit kuntoutuksen tukena ja raamina - esityksen sisältö Standardin

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KEHITYSVAMMA, KEHITYSHÄIRIÖ TAI MONIVAMMAISUUS KURSSI lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi

Lisätiedot

Kuntoutuskustannusten laskutus

Kuntoutuskustannusten laskutus Kuntoutuskustannusten laskutus Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkaen Kati Salonpää Suunnittelija Kela, Lakiyksikkö, kuntoutusryhmä Sisältö Laskutuksen yleiset

Lisätiedot

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? Anne Lemmetty

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? Anne Lemmetty Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille? 15.10.2013 Anne Lemmetty Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta mielenterveysongelmaisille?

Lisätiedot

Aikuisten reuman kuntouttava hoito Kruunupuistossa, esitys Reumaa sairastavien hoito ja kuntoutus yhteistyökokouksissa johtava ylilääkäri Matti

Aikuisten reuman kuntouttava hoito Kruunupuistossa, esitys Reumaa sairastavien hoito ja kuntoutus yhteistyökokouksissa johtava ylilääkäri Matti Aikuisten reuman kuntouttava hoito Kruunupuistossa, esitys Reumaa sairastavien hoito ja kuntoutus yhteistyökokouksissa johtava ylilääkäri Matti Nykänen Kruunupuisto Punkaharjun kuntoutuskeskus toimii Duodecim-seuran

Lisätiedot

Harkinnanvaraiset yksilölliset

Harkinnanvaraiset yksilölliset Harkinnanvaraiset yksilölliset kuntoutusjaksot Linjat ja muutokset Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutus Suunnittelija Anneli Louhenperä 18.- 19.1.2012 Yleistä 1/2 Uudet Kelan avo- ja laitosmuotoisen

Lisätiedot

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä

KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä KRUUNUPUISTO Kuntoutuksen edelläkävijä Vuoden 2015 kuntoutuskurssit Kruunupuistossa Kruunupuisto Oy, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju puh. 020 763 9130 www.kruunupuisto.fi ASLAK ja TYK Kelan kurssinro.

Lisätiedot

Mielenterveyskurssit 2011 Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) Kuntoutumiskeskus Summassaari

Mielenterveyskurssit 2011 Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) Kuntoutumiskeskus Summassaari Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit (Kela) 2 Voimavarat ja tukea elämään - mielenterveyskurssi 39456 (avo-internaatti) Alueet, joissa asuville kurssi on tarkoitettu: Länsi-Suomi Kurssin toteuttaa:

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä LUONNOS KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS AIVOVAMMAKURSSI Traumaattisen aivovamman saaneiden lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi

Lisätiedot

Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan tarjouksessa

Tarjoajat ovat velvollisia lukemaan ja ottamaan huomioon antamassaan tarjouksessa Terveysosasto Dnro 16/331/2014 Kuntoutusryhmä 18.3.2014 Kelan kuntoutuksena toteutettava vaikeavammaisen aikuisen moniammatillinen yksilökuntoutus (neurologinen, tules- ja reuma- ja yleispalvelulinjat)

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI EPILEPSIAA SAIRASTAVIEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN PALVELULINJA Epilepsiaa

Lisätiedot

Selkärankareumaa, nivelreumaa ja niiden sukuisia sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit

Selkärankareumaa, nivelreumaa ja niiden sukuisia sairauksia sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Selkärankareumaa, nivelreumaa ja niiden sukuisia sairauksia sairastavien speutumisvalmennuskurssit Aikuisten speutumisvalmennuskurssit Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja

Lisätiedot

Muutokset palvelujen sisällössä

Muutokset palvelujen sisällössä Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus 1.1.2019 alkavat uudet palvelut Muutokset palvelujen sisällössä Elina Kulmanen Suunnittelija Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä @ElinaKulmanen

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI ALS -SAIRAUTTA SAIRASTAVIEN AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN PALVELULINJA Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssit,

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS EPILEPSIAKURSSI Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi, osittainen perhekurssi Voimassa 1.1.2018 alkaen

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI SYDÄNKURSSI Sydänsairautta sairastavien lasten sopeutumisvalmennuskurssi, perhekurssi

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS NÄKÖVAMMAISTEN KURSSI Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi, osittainen perhekurssi Voimassa 1.1.2018

Lisätiedot

Lasten niveltulehdusta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit

Lasten niveltulehdusta sairastavien sopeutumisvalmennuskurssit Terveyssast Kuntutusryhmä Lasten niveltulehdusta sairastavien speutumisvalmennuskurssit Nurten speutumisvalmennuskurssit, sittaiset t Tiedtustilaisuus Kela uudistaa kurssipalveluja mikä muuttuu? 29.8.2012

Lisätiedot

Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutusja yhteistyötilaisuus Kuntoutukseen liittyvät asiakaspalautteet

Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutusja yhteistyötilaisuus Kuntoutukseen liittyvät asiakaspalautteet Kuntoutuksen palveluntuottajien koulutusja yhteistyötilaisuus 17.1.2019 Kuntoutukseen liittyvät asiakaspalautteet Arita Goh Suunnittelija Kela, Etuuspalveluiden lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä @Kelankuntoutus

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS ÄÄREISHERMO- JA LIHASSAIRAUDET -KURSSI Nuorten sopeutumisvalmennuskurssi, osittainen perhekurssi

Lisätiedot

Vanhemman/huoltajan kyselylomake 1.

Vanhemman/huoltajan kyselylomake 1. Liite 8 Vanhemman/huoltajan kyselylomake 1. VN1 Hyvä kuntoutujan vanhempi/huoltaja, Tämä kyselylomake on osa tutkimusta narkolepsiaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskursseista, jollaiseen

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI TYYPIN 1 DIABETESTA SAIRASTAVIEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN PALVELULINJA

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuksen kehittämisryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI TYYPIN 1 DIABETESKURSSI Tyypin 1 diabetesta sairastavien lasten sopeutumisvalmennuskurssi,

Lisätiedot

Mikä muuttuu palvelukuvauksissa?

Mikä muuttuu palvelukuvauksissa? Mikä muuttuu palvelukuvauksissa? Terapiajärjestöjen ja -liittojen tapaaminen 20.11.2018 Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren Kela, kuntoutuspalvelujen ryhmä Terapiat 1.1.2019 alkaen Yksilöterapiat Fysioterapia

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI AIVOVAMMAN SAANEIDEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN PALVELULINJA Traumaattisen

Lisätiedot

Palveluntuottajien vuosiraportointi tiedonkeruulomake

Palveluntuottajien vuosiraportointi tiedonkeruulomake Kuntoutusryhmä Palveluntuottajien vuosiraportointi 2012 -tiedonkeruulomake Kuntoutustarveselvitys Tulostakaa lomake jokaista erillistä linjaa varten Vastatkaa yhdellä lomakkeella vain ja ainoastaan yhdestä

Lisätiedot

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS

KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN KUNTOUTUKSEN PALVELUKUVAUS NÄKÖVAMMAISTEN KURSSI Nuorten sopeutumisvalmennuskurssi, osittainen perhekurssi Voimassa 1.1.2018

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI ÄÄREISHERMO- JA LIHASSAIRAUTTA SAIRASTAVIEN LASTEN, NUORTEN JA AIKUISTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Terveysosasto Kuntoutusryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI ELINSIIRTOA ODOTTAVIEN JA ELINSIIRRON SAANEIDEN LASTEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIEN PALVELULINJA Elinsiirtoa

Lisätiedot

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI

KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI KANSANELÄKELAITOS Etuuspalvelujen lakiyksikkö Kuntoutuspalvelujen ryhmä KELAN AVO- JA LAITOSMUOTOISEN KUNTOUTUKSEN STANDARDI SYÖPÄKURSSI Syöpää sairastavien sopeutumisvalmennuskurssi Voimassa 1.1.2017

Lisätiedot