VDG ON-LINE UPS. Suomi. Maahantuoja: Fin-Alert Electronics Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VDG ON-LINE UPS. Suomi. Maahantuoja: Fin-Alert Electronics Oy www.finalert.fi"

Transkriptio

1 VDG ON-LINE UPS Suomi Maahantuoja: Fin-Alert Electronics Oy

2 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE Varoitus! (UPS-laitteessa on sisäiset akut): Sähköiskuvaara Laitteen sisällä on vaarallisia sähköä johtavia osia, jotka ovat yhteydessä akkuihin myös ulkoisen virransyötön ollessa irtikytkettynä. Varoitus! (Ei käyttäjän huollettavia osia): Sähköiskuvaara Laitteen kotelointia ei saa avata. Laitteen sisällä ei ole käyttäjän huollettavissa olevia osia. Anna huoltotyöt aina valtuutetun huoltoteknikon tehtäväksi. Varoitus! (Akkusyöttöä ei ole eristetty): Sähköiskuvaara. Akkupiiriä ei ole erotettu vaihtovirtatulosta ja akun napojen ja maan välillä voi olla hengenvaarallisia jännitteitä. Mittaa ennen osiin koskemista. Varoitus! (Sulakkeet): Palovaaran vähentämiseksi on sulakkeita vaihdettaessa käytettävä aina samantyyppisiä ja saman luokan sulakkeita. Varoitus! Tarkoitettu asennettavaksi valvottuun ympäristöön. Varoitus! Älä koskaan altista akkuja tulelle - räjähdysvaara! Varoitus! Akkuja ei saa avata ja niitä on käsiteltävä varoen. Elektrolyyttineste voi aiheuttaa iho- ja silmävaurioita. Varoitus! Akkuun voi sisältyä sähköiskun ja voimakkaiden oikosulkuvirtojen riski. Seuraavia varotoimenpiteitä on noudatettava akkujen parissa työskenneltäessä: Riisu kello, sormukset ja muut metalliesineet. Käytä vain eristetyillä kahvoilla varustettuja työkaluja. Vähennä sähköiskuvaaraa irrottamalla UPS-laite virransyötöstä ennen tietoliikennekaapelin kytkemistä. Kytke virtajohto takaisin, kun kaikki signaalikaapelit on ensin kytketty. Akkujen huollon saa suorittaa tai sitä valvoa vain akkutekniikkaan ja varotoimiin perehtynyt henkilöstö. Asiattomat henkilöt on pidettävä poissa akkujen luota.

3 Tämän käyttöohjeen sisältämät ohjeet ovat tärkeitä ja niitä on noudatettava tarkoin kaikissa UPS-laitteen ja sen akkujen asennus- ja huoltotöissä. VAROITUS! Laitteessa on vaarallisen korkea jännite. Jos UPS-merkkivalo palaa, laitteen lähtöliitännöissä voi olla hengenvaarallinen jännite vaikka laitetta ei olisi kytketty pistorasiaan, koska akut saattavat syöttää edelleen jännitettä lähtöliitäntöihin. Pyri tekemään kaikki asennukset sisätiloissa ja ilman ollessa puhdasta sähköä johtavista hiukkasista sekä sellaisissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa, jotka vähentävät sähköiskun vaaraa. On turvallisinta kytkeä laite irti sähköverkosta irrottamalla liitäntäjohto. Varmista, että laite sijoitetaan helposti käsiteltävän pistorasian lähelle. Akun vaihtoa lukuun ottamatta kaikki muut huoltotyöt on annettava valtuutetun huoltohenkilöstön suoritettaviksi. Ennen huoltoa, korjausta tai kuljetusta on varmistettava, että laite on täysin sammutettu ja kytketty irti.

4 VAROITUS! Neuvomme erityisesti olemaan avaamatta UPS-laitteen koteloa, koska komponenteissa on korkeita jännitteitä ja niihin koskeminen voi olla hengenvaarallista. Vain valmistajan huoltoteknikko tai muu valtuutettu edustaja saa huoltaa laitetta. UPS-laitteen lähtöliitännät ovat jännitteisiä, vaikka laitetta ei olisi kytketty sähköverkkoon, koska laitteessa on oma energianlähde. Käyttäjälle sallitut toimenpiteet Käyttäjä saa tehdä vain seuraavaa: Käynnistää ja sammuttaa UPS-laitteen Käsitellä käyttöliittymää Kytkeä liitäntäkaapelit Vaihtaa akut Kaikki em. toimenpiteet on suoritettava ehdottomasti tämän käyttöohjeen ohjeita noudattaen. Suurinta mahdollista varovaisuutta tulee noudattaa ja kaikki poikkeamat ohjeista voivat aiheuttaa vaaran käyttäjälle. 4. Varastointi Jos UPS-laitetta ei asenneta heti toimituksen jälkeen, on toimittava seuraavasti: Pidä laite alkuperäisessä pakkauksessa ja kuljetuslaatikossa. Varastointilämpötilan on oltava välillä +15 C +25 C. Varmista, että laite on täysin suojattu vedeltä ja kosteudelta (mukaan lukien kostea ilma). Akkujen kapasiteetin ylläpitämiseksi UPS-laitetta on ladattava vähintään kahdeksan tuntia joka seitsemäs kuukausi.

5 5. Asennus 5.1 Ympäristö Varmista, että teknisten tietojen mukaiset ympäristömääräykset ja -vaatimukset täyttyvät. Muussa tapauksessa emme voi taata ihmisten turvallisuutta emmekä laitteen tarkoitetun mukaista toimintaa. Tärkeitä seikkoja, kun valitset UPSin ja akkujen sijoituspaikkaa: Vältä äärilämpötiloja ja ilmankosteutta. Akkujen kestoikä on optimaalinen suosituksen mukaisella lämpötila-alueella +15 C +25 C. Suojaa laitteet kosteudelta. Tila- ja ilmanvaihtovaatimusten on täytyttävä. Varmista, että UPS-laitteen ympärille jää riittävästi vapaata tilaa ilmankiertoa varten (vähintään 100 mm laitteen taakse ja 50 mm sivuille) Varmista, että UPS-laitteen etupaneeli on aina helposti käsiteltävissä. Ulkoiset akkukaapit on asennettava UPS-laitteen viereen tai alle.

6 5.2 Takapaneeli Tiedonsiirtoliitäntä (valinnainen) EPO RS232 USB-liitäntä (valinnainen) Verkon transienttisuoja Ulkoinen akkuliitäntä (valinnainen) Lähtöliitännät Tuloliitäntä Virtakytkin (220 V G-TYYPPI)

7 5.3 Liitäntä sähköverkkoon ja kuormiin ( VA) Seuraavat tulo- ja lähtökaapelit sisältyvät kaikkiin malleihin 700 VA, 1000 VA (valinnainen) IEC A (tulokaapeli) 1500 VA, 2000 VA 2 x IEC-IEC A (kuormien kaapelit) 3000 VA (valinnainen) IEC A (tulokaapeli) 2 x IEC-IEC A (kuormien kaapelit) Varmista, ettei UPS-laite ole kytkettynä sähköverkkoon eikä kuormiin ulkoista akkukaappia kytkettäessä (jos sellainen tarvitaan). Käytä ulkoisen akkukaapin mukana seuraavaa akkukaapelia sen liittämiseen UPSlaitteeseen. Jos käytät useita akkukaappeja, kytke muut kaapit ensimmäisen jatkoksi kaappien mukana tulevilla kaapeleilla. Aseta UPS-laitteen parametrit käytettävien akkukaappien lukumäärän mukaisesti (ks. kappale 7.2). Kytke tulokaapeli UPS-laitteeseen ja toinen pää maadoitettuun pistorasiaan. Akut latautuvat automaattisesti, kun laite on kytketty sähköverkkoon. Akkujen lataaminen kestää vähintään kahdeksan tuntia, ja vasta tämän jälkeen saavutetaan täysi kahdeksan tunnin varakäyntiaika. Akut kannattaa siis ladata ennen kuin UPS otetaan käyttöön. Jos ilmoitus "Site Wiring Fault" (viallinen johdotus) tulee näkyviin, pistotulppa on käännettävä pistorasiassa (Schuko) (ks. kappale 7.4). Latauksen jälkeen voit kytkeä kuorman UPS-laitteeseen (ks. esimerkki kuvassa 3). Älä koskaan kytke sellaisia laitteita, jotka aiheuttavat UPS-laitteen ylikuormitusvaaran tai jotka voivat ottaa puoliaaltotasasuunnattua virtaa, esim. hiustenkuivaaja tai pölynimuri. Jos tietokone- tai hälytysliitäntöjä käytetään, tee liitännät käsikirjan kappaleen 6 ohjeiden mukaisesti. Liitännät on merkitty takapaneeliin. Asennus on nyt valmis. Tiedonsiirtokaapeli Verkkojohto EC-välikaapelit Kuva 3 Esimerkki Plug and Play -asennuksesta

8 7. Käyttöohje Tässä kappaleessa kuvataan laitteen käyttö. Normaalisti UPS toimii automaattisesti, mutta tietyissä olosuhteissa, esim. heti asennuksen jälkeen, voi olla tarpeen käynnistää ja sammuttaa laite käsin. Tämä kuvataan seuraavassa. 7.1 UPS-laitteen käynnistys ja sammutus UPS-laitteen käynnistys Tarkasta, että asennus on tehty oikein ja että verkkojohto on kytketty maadoitettuun pistorasiaan. Käynnistä UPS-laite painamalla etupaneelin -painiketta. UPS-laite aloittaa nyt testausvaiheen: sisäiset toiminnot, synkronointi verkkoon ja tasasuuntaajan käynnistys. Tämän jälkeen lähtöliitännät tulevat jännitteisiksi. Testauksen aikana tulee LCD-näytölle ilmoitus "Ready on" (valmis). Kun lähtöliitäntöihin kytkeytyy jännite, valodiodi syttyy ja LCD-näytölle tulee ilmoitus "Line mode" (linjatila). Kytke virta kuormiin. UPS-laitteen sammutus Katkaise virta kuormista. Pidä etupaneelin -painiketta painettuna viiden sekunnin ajan. Kuuluu hälytysääni ja UPS-laite sammuu. Ilmoitus "UPS OFF" (UPS pois päältä) näkyy LCD-näytöllä muutaman sekunnin ajan. Hätätilanteissa käytä EPO (hätäpysäytys) -painiketta laitteen takapaneelissa. 7.2 Painikkeiden käyttö Etupaneelissa on kolme painiketta: 1. " " on virtapainike (PÄÄLLE/POIS): (a). Paina " "-painiketta (pidä painettuna yli kolme sekuntia) kytkeäksesi UPS-laitteen päälle. (b). Kun UPS on käynnissä, voit sammuttaa sen painamalla " "- painiketta (pidä painettuna yli kolme sekuntia). 2. " " on syöttöpainike. Tällä painikkeella ohjataan UPS-laitteen toimintoja. Toimi seuraavasti: (a). Paina " "-painiketta (pidä painettuna yli kaksi sekuntia), jos haluat ohjata UPS-laitteen toimintoja. Jokaisella painalluksella saat näkyviin uuden toiminnon. Yhteensä valittavia toimintoja on 15. (b). Jos et paina painiketta kymmeneen sekuntiin, näyttö palaa normaaliin toimintatilaan.

9 3. " " on toimintopainike. Toiminnot aktivoidaan painamalla tätä painiketta. (a). Paina " "-painiketta (pidä painettuna yli kaksi sekuntia) valitaksesi halutun toiminnon. Jokaisella painalluksella tulee näkyviin uusi toiminto. Yhteensä valittavia toimintoja on 14. (b). Kun olet valinnut halutun toiminnon, voit muuttaa sen asetusta painamalla " "-painiketta. (c). Paina " "-painiketta valitaksesi toisen toiminnon. (d). Aktivoi toiminto painamalla " "-painiketta. (e). Paina" "-painiketta vahvistaaksesi ja aktivoidaksesi toiminnon. (f). Jos et paina painiketta kymmeneen sekuntiin, näyttö palaa normaaliin toimintatilaan. 7.3 Ohjauspaneelin toiminnot UPS-laitteen toiminta ilmaistaan valvontapaneelissa neljällä valodiodilla ja LCD-näytöllä. Näyttöön liittyy myös hälytysääni, joka varoittaa tarvittaessa käyttäjää poikkeustilanteista. Tämä vihreä valodiodi palaa UPS-laitteen ollessa päällä Kun laite on normaalitilassa tai staattisessa ohitustilassa, lähtöliitännöissä on jännite ja tämä valodiodi palaa vihreänä. Akkukäytön aikana Ohitustilassa tämä valodiodi palaa keltaisena. Jos UPS-laitteeseen tulee sisäinen vika, tämä valodiodi palaa punaisena ja kuuluu hälytysääni. Hälytys kuitataan painamalla jotakin etupaneelin painiketta. UPS-laitteen tila, toiminta-arvot ja hälytykset ilmaistaan LCD-näytöllä. Kuva 6. Ohjauspaneeli Normaali näyttö UPS-laitteen toiminta näytetään normaalissa näyttötilassa. Siitä voit siirtyä katsomaan UPSlaitteen toiminta- ja asetusarvoja painamalla painikkeita.

10 UPS-laitteen toiminta-arvojen näyttö Voit lukea monia eri arvoja UPS-laitteen näytöltä. Voit selata seuraavia lukemia painamalla painikkeita: LCD-ilmoitus Kuvaus I/P VOL T=xxx,xV Tulojännite I/P FREQ= xx,x Hz Tulotaajuus O/P VOLT= xxx,xv Lähtöjännite I/P FREQ= xx,x Hz Lähtötaajuus O/P LOAD%= xx% Kuormitus prosentteina O/P W= xw Lähtöteho O/P VA= xva Lähtö-VA O/P CURR= xa Lähtövirta BAT VOLT= xx,xv Akkujännite BAT CHARG= xx% Arvioitu akkukapasiteetti prosentteina BACKUP TIME= xx min Arvioitu varakäyntiaika prosentteina TEMPERATURE= xxc Arvioitu ympäristön lämpötila UPS-laitteen asetukset Valitut asetukset näytetään UPS-laitteen näytöllä. 1. Jos haluat avata konfigurointitilan, pidä -painiketta painettuna sekunnin verran. Ensimmäinen konfigurointiparametri tulee näkyviin näytölle. 2. Paina -painiketta selataksesi parametreja. 3. Paina -painiketta valitaksesi parametrin. 4. Paina -painiketta selataksesi valitun parametrin asetusvaihtoehtoja. Paina -painiketta valitaksesi vaihtoehdon. Jos saat kehotteen tallentaa asetuksen, paina -painiketta vahvistaaksesi tai tallentaaksesi asetuksen. Muut vaihtoehdot tallentuvat ja aktivoituvat automaattisesti. Lisätietoja alla olevassa taulukossa. 5. Jos et paina mitään painiketta kymmeneen sekuntiin, konfigurointitila sulkeutuu ja normaali toimintatila palautuu (näytöllä lukee "Line mode"). Varoitus! Tehdasasetuksia ei tarvitse muuttaa, mutta voit halutessasi räätälöidä UPS-laitteen juuri omien tarpeidesi mukaisesti.

11 UPS-laitteen käsiohjattu testaus Voit testata UPS-laitteen tai akun käsiohjatusti UPS-konfigurointitoiminnoilla voit käyttää niitä myös silloin, kun UPS-laite ei lataa akkuja. Käsiohjattu akkutesti: Selaa parametreja, kunnes "Manual Bat test" tulee näytölle. Paina -painiketta kaksi kertaa. **) Huom! Jotta UPS-laite ja virranhallintaohjelmisto toimisivat normaalisti, käsiohjatun ohitustilan on oltava kytketty pois (OFF-tilassa), koska kuormia ei suojata käsiohjatun ohitustilan ollessa aktivoituna. Tämä toiminto on tarkoitettu vain ulkoista ohituskytkintä varten. ***) Huom! UPS-laite tulee sammuttaa ja käyttää kuormia suoraan verkkovirralla ennen "Generator"-toiminnon käyttöä. (Voit valita "\Generator\OFF" palataksesi normaaliin toimintatilaan).

12 7.4 UPS-laitteen ilmoitusten tulkinta Tässä kappaleessa olevan vianetsintäkaavion avulla voit selvittää UPS-laitteessa mahdollisesti ilmeneviä toimintahäiriöitä. Aloita vianetsintä, jos ohjauspaneelissa näkyy hälytysviesti. Hälytysilmaisut UPS-laite antaa seuraavia äänihälytyksiä: Jos UPS-laite toimii akkukäytöllä ja ON BATTERY -valodiodi palaa, kuuluu piippausääni viiden sekunnin välein. Jos akkukapasiteetti on matala ja ON BATTERY -valodiodi palaa, kuuluu kaksi piippausääntä viiden sekunnin välein. Jos UPS-laite on ohitustilassa ja BYPASSED-valodiodi palaa, ei piippausääniä kuulu. Jos UPS-laitteeseen tulee sisäinen vika ja ALARM-valodiodi palaa, kuuluu jatkuva hälytysääni ja syy ilmaistaan LCD-näytöllä. Hälytyksen kuittaaminen Voit hiljentää kaikki hälytykset painamalla jotakin etupaneelin painikkeista, lukuun ottamatta akkujen tyhjenemisvaroitusta. Tämä hälytys kuuluu heti uudelleen. LCD-näytöltä voit valita myös hiljaisen hälytystilan. Tällöin äänisignaaleja ei anneta, vaikka vika ilmenisi.

13 7.5 Vianetsintä LCD-näytön teksti Äänihälytys Hälytyksen kuvaus Korjaustoimenpiteet Output Overload Kaksi piippausääntä sekunnissa UPS-laite on ylikuormittunut (linjatilassa). Kuormat vaativat enemmän tehoa kuin UPS-laite pystyy antamaan. UPS-laite siirtyy ohitustilaan. Battery Test Ei piippausääniä UPS-laite suorittaa akkutestin. Irrota vähiten tärkeä kuorma. Jos tämä poistaa ongelman, vaihda UPS ohitustilasta normaaliin toimintaan. Toimenpiteitä ei vaadita. UPS-laite palaa normaaliin toimintaan heti akkutestin päätyttyä. Over-Charge Jatkuva piippausääni Akut ovat ylilatautuneet. Irrota suojattavat kuormat. Sammuta UPS ja ota yhteys jälleenmyyjään. Low Battery Kaksi piippausääntä joka viides sekunti Laite toimii akkuvoimalla ja sammuu pian, koska akkujännite laskee liian matalaksi. Laite käynnistyy automaattisesti, kun riittävä lataus on saavutettu. On-Battery Merkkiääni joka viides sekunti Laite toimii akkuvoimalla. Tallenna työt ja suorita järjestelmän hallittu alasajo. Charger Failure Jatkuva piippausääni Lataus epäonnistui. Ota yhteys paikalliseen Over-Temperature Jatkuva piippausääni Korkea ympäristön lämpötila jälleenmyyjään. Tarkasta, että laitteen tuulettimet eivät ole tukossa ja ettei ympäristön lämpötila ylitä 40 C. Jos ongelma ei ratkea, ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään. Output Short Jatkuva piippausääni Lähtöliitäntä on oikosulussa Ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään. High output Voltage Jatkuva piippausääni Korkea lähtöjännite Ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään. Low output Voltage Jatkuva piippausääni Matala lähtöjännite Ota yhteys paikalliseen jälleenmyyjään. High DC Bus Site wiring Fault Line abnormal Kaksi piippausääntä sekunnissa Piippausääni kerran sekunnissa Piippausääni kerran sekunnissa Korkea jännite sisäisessä tasavirtaväylässä Nolla- ja maapotentiaalin välillä on havaittu jännite Väärä vaihtovirtajohdin suojattu automaattisessa käynnistyksessä Irrota suojattavat kuormat. Sammuta UPS ja ota yhteys jälleenmyyjään. UPS-laitteen virtajohto on väärin päin. Käännä pistotulppa (Schuko). UPS-laite on kytketty maadoittamattomaan pistorasiaan. Ohjeet hälytyksen kuittaamisesta löydät sivulta 15.

14 10.2 Tehoalue VA (HV) YLEISTÄ Nimellisteho 700VA, 1000VA, 1500VA, 2000VA, 3000VA tehokertoimella 0,7 Tekniikka Online, kaksoiskonversiorakenne automaattisella ohituskytkennällä TULOLIITÄNTÄ Vaihejärjestys: 1-vaihe + maa Ohitusjännite: V AC (säädettävissä) Tulojännitealue: 120/140/160 VAC-276 V AC Taajuus: 50/60 Hz, automaattinen valinta Verkkojännitteen taajuusalue: Hz Synkronointialue: ± 3 Hz Tulovirta: 700 VA 3A, 1000 VA 4A, 1500 VA 5,7A, 2000 VA 7,7A 3000 VA 12A Tulon tehokerroin: 0,97 LÄHTÖLIITÄNNÄT Lähtöjännite: 208/220/230/240 V AC, valittavissa LCD-paneelista Jännitteen säätö: ± 2% Jännitteen poikkeama: < 5% THD täysin epälineaarisella kuormalla < 3% THD täysin lineaarisella kuormalla Taajuuden säätö: ± 0,25 Hz (akulla tai vapaassa toimintatilassa) * 120V 40% kuormituksella. 140V / 70%, 160V / 100%

4K VA 20K VA UPS. Käyttö- ja asennusohje. Fin-Alert Electronics Oy Fin-Alert Electronics Oy. EMC-yhdenmukaisuus CISPR 22

4K VA 20K VA UPS. Käyttö- ja asennusohje. Fin-Alert Electronics Oy Fin-Alert Electronics Oy. EMC-yhdenmukaisuus CISPR 22 EMC-yhdenmukaisuus CISPR 22 4K VA 20K VA UPS HUOMAUTUS: Tämä tuote on testattu CISPR 22 sääntöjen mukaisesti ja on täten yhdenmukainen Luokan A digitaalisten laitteiden kanssa. Nämä rajoitukset on tarkoitettu

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

U P S KÄYTTÖOHJE. Linjainteraktiivinen katkeamattoman verkkojännitteen. syöttöjärjestelmä (UPS) 400VA/ 500VA/ 600VA/ 800VA

U P S KÄYTTÖOHJE. Linjainteraktiivinen katkeamattoman verkkojännitteen. syöttöjärjestelmä (UPS) 400VA/ 500VA/ 600VA/ 800VA Tärkeitä turvallisuusohjeita TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET U P S Linjainteraktiivinen katkeamattoman verkkojännitteen syöttöjärjestelmä (UPS) 400VA/ 500VA/ 600VA/ 800VA VAROITUS (SÄILYTÄ

Lisätiedot

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje

KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA. Käyttöohje KUORMANILMAISIN / NOSTURIVAAKA Sisällysluettelo Versio A 1. Johdanto... 1 Huomautus... 1 Turvallisuusohjeet... 1 2. Tekniset tiedot... 2 Ominaisuudet... 2 Tekniset tiedot... 3 Kapasiteetti ja tarkkuus...

Lisätiedot

Powerware 3105 UPS Käyttöohje

Powerware 3105 UPS Käyttöohje Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

Off Line UPS. PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800. Pikaopas

Off Line UPS. PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800. Pikaopas Off Line UPS PowerWalker VFD 400 PowerWalker VFD 600 PowerWalker VFD 800 Pikaopas TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET tämä käyttöohje sisältää PowerWalker VFD 400/600/800 -malleille tärkeitä

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. PowerMust 400/600/1000 Offline. Katkoton virransyöttöjärjestelmä (UPS)

KÄYTTÖOPAS. PowerMust 400/600/1000 Offline. Katkoton virransyöttöjärjestelmä (UPS) FI KÄYTTÖOPAS PowerMust 400/600/1000 Offline Katkoton virransyöttöjärjestelmä (UPS) 1 TURVAOHJEET PIDÄ NÄMÄ OHJEET TALLESSA Tämä käsikirja sisältää tärkeitä ohjeita malleille PowerMust 400 Offline, PowerMust

Lisätiedot

Powerware 3105 UPS Käyttöohje

Powerware 3105 UPS Käyttöohje Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200

EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200 Turvavalokeskukset EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200 24 V AC/DC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä 24 V:n tasajännitteellä. 1. Asennus Keskus tulee

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä. Käyttöopas

U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä. Käyttöopas U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä Käyttöopas 1 Turvaohjeet VAROITUS: sähköiskun vaaran välttämiseksi, älä poista koteloa (tai takakantta). Laite ei sisällä mitään käyttäjän

Lisätiedot

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä Lataussäädin 25A MPPT näytöllä 12V 25A/300W 12V / 24V 25A/600W Käyttöohje 1 Yleistä Ohjeen kaksi MPPT lataussäädintä joissa on näyttö, on suunniteltu optimaalisen aurinkosähkön tuottamiseksi erilaisissa

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

EXI-1000 JA EXI-2000

EXI-1000 JA EXI-2000 Turvavalokeskukset EXI-1000 JA EXI-2000 230 V AC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä jatkuvasti 230 V:n vaihtojännitteellä. Tämä mahdollistaa edullisten

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. NILFISK GD 911 BATTERY http://fi.yourpdfguides.com/dref/4251388

Käyttöoppaasi. NILFISK GD 911 BATTERY http://fi.yourpdfguides.com/dref/4251388 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle NILFISK GD 911 BATTERY. Löydät kysymyksiisi vastaukset NILFISK GD 911 BATTERY käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

HELLO. EZ3600 Aloitusopas. TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma. D3699-FI Rev E Tammikuu 14. Ft. Atkinson, Wisconsin USA

HELLO. EZ3600 Aloitusopas. TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma. D3699-FI Rev E Tammikuu 14. Ft. Atkinson, Wisconsin USA EZ600 Aloitusopas TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma HELLO Ft. Atkinson, Wisconsin USA Panningen, Hollanti www.digi-star.com Tammikuu Tekijänoikeus Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöohjeen tai

Lisätiedot

800VA/1000VA 1200VA/1500VA/2200VA

800VA/1000VA 1200VA/1500VA/2200VA U P S Häiriötön sähkönsyöttöjärjestelmä Line Interactive Verkko-UPS 800VA/1000VA 1200VA/1500VA/2200VA KÄYTTÖOHJE Tärkeitä Turvallisuusohjeita Kiitos, että ostit häiriöttömän sähkösyöttöjärjestelmän (UPS).

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä -fi käännetty asiakirja 2017-03-20 A004 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Tuotteen kuvaus... 2 2.1 CO 2-mittaus... 3 3 Asennusohjeet... 3 4

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi. Englannin kielestä käännetty asiakirja 2014-04-22 A001

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi. Englannin kielestä käännetty asiakirja 2014-04-22 A001 CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä käännetty asiakirja -fi 2014-04-22 A001 Sisällysluettelo 1 Tuotteen kuvaus... 1 1.1 CO 2-mittaus... 1 2 Asennusohjeet... 2 3 Käyttöliittymän kuvaus... 3 3.1 Liitännät...

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

ESMART202 Teholähde ja akkulaturi

ESMART202 Teholähde ja akkulaturi 7.5 ALARMS SYSTEM CERTIFICATIO SYSTEM CERTIFICATIO KÄYTTÖOHJE BRUKSAVISIG OPERATIG ISTRUCTIO BEDIEUGSALEITUG RAK 48 27.12.2004 L IPUT ESMART 202 AC O OUTPUT COMMO BAT LOW AC FAIL TEMP COMP BAT OK O CUTOFF

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja.

Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Tilausnro.: 5406 00 Käyttöohje 1 Turvallisuusohjeet Sähkölaitteet saa asentaa vain valtuutettu sähköasentaja. Vaikeat loukkaantumiset, tulipalo tai aineelliset vahingot ovat mahdollisia. Tutustu huolellisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 Mitat P x L x K 480x289x100 DC / AC INVERTTERI 12V 2500W 230V AC 50Hz 1702-8571 Matkailuautot Husbilar

Lisätiedot

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje

Contour Mouse Wireless käyttöohje. /1 Contour Mouse Wireless käyttöohje Käyttöohje 4 Pakkauksen sisältö 1. Contour Mouse 2. Langaton vastaanotin 3. USB 2.0 -kaapeliadapteri 4. USB/Micro-USB-kaapeli 5. Käyttöohje 2 3 Yläosan toiminnot Oikea painike 5 5 Contour Mouse Keskipainike

Lisätiedot

TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE

TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE 03.10.-94 VR TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE Kun keskus on asennettu paikalleen ja verkkojännite 230V 50Hz kytketty liittimiin L,N ja PE, voidaan akut kytkeä niille varattuihin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69. v 1.0

KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69. v 1.0 KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69 v 1.0 S&A MATINTUPA - WWW.MITTARIT.COM - 2009 1 1) 2/4mm testimittapäät (4mm mittapäät irroitettavissa) 2) Punainen mittapää, ( + / L ) kaikissa toiminnoissa 3) Musta

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Käyttöohje FIN. Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A

Käyttöohje FIN. Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A Käyttöohje FIN Suojaerotusmuuntaja 2000W 115/230V 18/ 9A 3600W 115/230V 32/16A 3600W Auto 115/230V 32/16A 1. Turvallisuusohjeet Varoitus! Lue käyttöohjeen huolellisesti ennen tämän laitteen asentamista

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN. Käännös alkuperäisestä ohjeesta

KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN. Käännös alkuperäisestä ohjeesta KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN Käännös alkuperäisestä ohjeesta 1. Johdanto Tämä laturi on suunniteltu autojen, moottoripyörien, veneiden

Lisätiedot

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V

HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER81 HQ ERIKOISNOPEA YLEISKÄYTTÖINEN LATURI PARISTOILLE AAA/AA/C/D/9V LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Powerware 5110 UPS Käyttöohje

Powerware 5110 UPS Käyttöohje Powerware 5110 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-420 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-420  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-420 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT 1. Painike "ON/OFF" 2. Painike "HOUR TU -" 3. Painike "MIN TU +" 4. Painike

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics

Käyttöohje BTE-100. www.facebook.dk/denver-electronics Käyttöohje BTE-100 www.facebook.dk/denver-electronics 1. Painikkeiden ohjeet: Virta päälle/pois Siirtyy parinmuodostuksen tilaan Tauko/toisto Vastaa puheluun Päätä puhelu Hylkää puhelu Lisää äänenvoimakkuutta

Lisätiedot

CHARGE BOX 0.8 USER MANUAL BATTERY-CHARGER 0,8 AMP WWW.4LOAD.DE. 4 Load GmbH. Glendale Str. 4 87700 Memmingen Germany www.4load.de

CHARGE BOX 0.8 USER MANUAL BATTERY-CHARGER 0,8 AMP WWW.4LOAD.DE. 4 Load GmbH. Glendale Str. 4 87700 Memmingen Germany www.4load.de CHARGE BOX 0.8 BATTERY-CHARGER 0,8 AMP USER MANUAL 4 Load GmbH Glendale Str. 4 87700 Memmingen Germany www.4load.de WWW.4LOAD.DE 3 2 5 1 4 8 9 7 6 10 Sisältö ohdanto Oma turvallisuutesi...sivu 54 Määräystenmukainen

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen 135 & 145 sarja Väärennetyn rahan tunnistin Manuaalinen Käyttöohje Safescan 135i, 135ix & 145ix Väärennetyn rahan tunnistin Onnittelut Safescan 135i, 135ix tai 145ix väärennetyn rahan tunnistimen hankinnan

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

EXI-3000 JA EXI-4000

EXI-3000 JA EXI-4000 Turvavalokeskukset EXI-3000 JA EXI-4000 230 V AC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä jatkuvasti 230 V:n vaihtojännitteellä. Tämä mahdollistaa edullisten

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 Mitat P x L x K 415x283x100 PUHDAS SINIAALTO DC TO AC INVERTTERI 24V 1500W 230V AC 50Hz 1702-8567

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET

WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET WAVE TRUE WIRELESS STEREO BLUETOOTH NAPPIKUULOKKEET NÄPPÄIMET JA LIITTIMET KÄYTTÖÖNOTTO JA ENSIMMÄINEN LAITEPARITUS 2. Paina ja pidä virtanäppäinta pohjassa samanaikaisesti molemmista kuulokkeista kunnes

Lisätiedot

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit Käyttöohje a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit j Käyttöohje Valintanäppäimet a b MODE-näppäin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. EvoBike LCD-näyttö

KÄYTTÖOPAS. EvoBike LCD-näyttö KÄYTTÖOPAS EvoBike LCD-näyttö Tekniset tiedot Näyttötyyppi: LCD IPS Koko: 2,2 IP-luokitus: IP65 Käyttölämpötila: -20 C ja +70 C välillä Säilytyslämpötila: -30 C ja +80 C välillä Sertifioitu CE- ja ROHS-

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE Sivu 2/7 JOHDANTO Hyvä asiakas! Kiitos, että olette valinneet laadukkaan suomalaisen FinnProp pientuulivoimalasäätimen. Tästä käyttö- ja

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

1-vaiheinen kaksoismuunnostekniikan online UPS laite PowerValue 11 RT 1 10 kva kriittisille kuormille

1-vaiheinen kaksoismuunnostekniikan online UPS laite PowerValue 11 RT 1 10 kva kriittisille kuormille 1-vaiheinen kaksoismuunnostekniikan online UPS laite PowerValue 11 RT 1 10 kva kriittisille kuormille Sähkönsyötön varmentaminen ei koskaan ole ollut helpompaa. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä tiedon

Lisätiedot

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 23.11.2006 D18016Fs Lokaset 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖLIESI OCE 40 OCE Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 UHDISTUS JA HOITO... 2

Lisätiedot

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi Käyttöohje XKM RS232 fi-fi Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Perehtymällä käyttöohjeeseen vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 07 700

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

PowerMust Office Katkoton virransyöttöjärjestelmä (UPS)

PowerMust Office Katkoton virransyöttöjärjestelmä (UPS) KÄYTTÖOPAS FI PowerMust Office Katkoton virransyöttöjärjestelmä (UPS) TURVAOHJEET PIDÄ NÄMÄ OHJEET TALLESSA Tämä käyttöopas sisältää PowerMust Office -tuotesarjaa koskevia tärkeitä ohjeita. Noudata niitä

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Käyttöopas kytke ja käytä -asennus HYVÄ ASIAKAS Kiitos, että olet hankkinut Wireless Phone Jack -puhelimen ja/tai lisälaajennusyksikön.

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

Monipuolinen vesimittari

Monipuolinen vesimittari FI Demineralisoitu lämmitysvesi on paras ratkaisu kaikkiin laitteistoihin Monipuolinen vesimittari Asennus Toiminnot Käyttö Huolto Vastaa standardeja: VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR -vesimittari valvoo

Lisätiedot

PR 3100 -SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ

PR 3100 -SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ PR 3100 SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ 3100V105 3114V101 FIN Yksiköitä voi syöttää 24 VDC ± 30 % jännitteellä suoraan johdottamalla tai johdottamalla maks. 130 yksikköä rinnakkain toisiinsa. 3405tehonliitäntäyksikkö

Lisätiedot

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/11 GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

ATS AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ -JÄRJESTELMÄ GG-ATS OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA. www.handai.fi

ATS AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ -JÄRJESTELMÄ GG-ATS OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA. www.handai.fi OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ ATS -JÄRJESTELMÄ GG-ATS LUE NÄMÄ OHJEET HUOLELLA ENNEN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTOA www.handai.fi 3. Yleistä turvallisuudesta

Lisätiedot

Käyttöohje HI98127 / HI98128. Pietiko Oy Tykistökatu 4 B 310(ElektroCity) 20520 Turku, puh (02) 2514402, fax (02) 2510015 www.pietiko.

Käyttöohje HI98127 / HI98128. Pietiko Oy Tykistökatu 4 B 310(ElektroCity) 20520 Turku, puh (02) 2514402, fax (02) 2510015 www.pietiko. HI98127 / Tekniset tiedot Mittausalue HI98127-2,0...16,0 ph -2,00...16,00 ph Lämpötila -5...+60 C Resoluutio HI98127 0,1 ph 0,01 ph Lämpötila 0,1 C Tarkkuus HI98127 ± 0,1 ph ± 0,001 ph Lämpötila ± 0,5

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi

psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi 1 psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi Sisällysluettelo 2 Johdanto...2 Toimituskokonaisuus...2 Virran syöttö...3 LCD näyttö...3 Painikkeet...3 Käyttö...4

Lisätiedot

Lokaset 20. Käyttö- ja asennusohje. Lokasäiliön täyttymishälytin

Lokaset 20. Käyttö- ja asennusohje. Lokasäiliön täyttymishälytin Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 03.06.2010 Sähköposti: info@labkotec.fi Internet: www.labkotec.fi 1/7 Lokaset 20 Lokasäiliön täyttymishälytin Copyright 2010

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot