RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/2012 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/2012 1"

Transkriptio

1 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ AIKA 17:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 3 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET 5 4 LUKUVUODEN OPETUSSUUNNITELMAAN 6 PERUSTUVAN SUUNNITELMAN TARKENTAMINEN 5 OSALLISTUMINEN KIELITIVOLI -HANKKEESEEN 7 6 LUKUVUODEN TUNTIKEHYS 8 7 NETTIADRESSI PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖMÄÄRÄN 9 KUNTOON SAATTAMISEKSI 8 NETTIADRESSI: PUHEENVUORO KOULURUUAN 10 PUOLESTA 9 VALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN 12 TÄYTÄNTÖÖNPANO 10 LAUSUNTO VAALAN KUNNA SIIRTÄMISESTÄ KAI- 13 NUUN MAAKUNNASTA POHJOIS-POHJANMAAN MAA- KUNTAAN 11 KUNNANVIRASTON SULKEMINEN KESÄLOMIEN 15 AJAKSI 12 VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN VANHAINTUKISÄÄTIÖN ESITYS ERÄÄNTYNEIDEN 17 SAATAVIEN HOITAMISEKSI 14 LAUSUNTO KUNNALLISHALLINNON RAKENNE- TYÖ- 18 RYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUK- SEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA 15 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHYTMÄN TOIMINNAN 20 LOPPUMISEN JOHDOSTA UUDELLEEN ORGANISOI- TAVAT PALVELUT JA TEHTÄVÄT ALKAEN 16 ILMOITUSASIAT 25

2 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Oikarinen Paavo puheenjohtaja Heikkinen Mauno varapuh.johtaja Härkönen Osmo jäsen Kangasharju Marjo jäsen Tolonen Helka jäsen Tolonen Tarja jäsen Tuohimaa Virpi jäsen MUU Kurkinen Yrjö kvalt pj Heikkinen Hilkka kvalt I vpj Tähkäpää Liisa kvalt II varapj. Potila Raija esittelijä Härkönen Terttu sihteeri

3 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Hallintosäännön 37 :n mukaan kunnanhallitus päättää kunkin vuoden ensimmäisessä kokouksessa varsinaisten kokoustensa ajan ja paikan. Kunnanhallituksen päätöksen mu kaan kunnan halli tuk sen kokoukset pidetään pääsääntöisesti joka kolmas maa nantai klo Tämän lisäksi pidetään ylimääräi siä ko kouksia. Kuntalain :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Päätös:

4 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Kunnanhallituksen päätöksen mukaan pöytäkirja tar kas te taan niin, että se voidaan pitää nähtävillä saman viikon perjantaina tai 4 päivää kokouksesta, ellei kun nan hal li tus toi sin pää tä. Tar kas tettu pöy tä kirja pide tään nähtävil lä Yh teis pal ve lu pis teessä klo Kunnanhallitus valitsee kaksi jäsentään tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan torstaina Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävillä perjantaina Päätös:

5 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Saatetaan kunnanhallituksen tietoon seuraavat viranhaltijapäätökset, joihin kunnanhallituksella on otto-oikeus: 1) Rakennusmestarin päätökset 16.2., ja asumisen perusteella maksettavat tieavustukset - tiekunnille maksettavat tieavustukset - perusparannetun yksityistien avustaminen 2) Kunnanrakennusmestarin päätökset Kunta ei käytä etuosto-oikeutta Pekola Rno 61:35 -nimisen kiinteistön määräalan kaupassa ja Mäntyniemi Rno 6:72 -nimisen tilan määräalan kaupassa. 3) Kunnanjohtajan päätökset Vuoden 2012 toiminta-avustus Kirkonkylän kyläyhdistykselle. - Elämänlaatupalvelujen vastuualueen ja tehtävien jakaminen. Kunnanhallitus ei käytä otto-oikeuttaan edellä mainituissa päätöksissä, vaan merkitsee ne tiedoksi. Päätös:

6 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ LUKUVUODEN OPETUSSUUNNITELMAAN PERUSTUVAN SUUNNITELMAN TARKENTAMINEN Ristijärven kunnan peruskoulun 9. luokka suunnittelee leirikouluretken tekemistä Berliiniin Leirikoulu on opetussuunnitelman mukaista toimintaa ja se sisältyy Ristijärven kunnan lukuvuoden opetussuunnitelmaan maininnalla "pidempi retki joko kotimaassa tai ulkomailla". Berliinin tehtävälle matkalle osallistuu 16 oppilasta, joiden valvojiksi ovat ilmoittautuneet luokanvalvoja Sirpa Mikkonen, luokanopettaja Juha Salo sekä luokanopettaja, lehtori Lea Portano. Mukaan lähtevien opettajien tilalle on retken ajaksi palkattava sijaiset. Lisätiedot: rehtori Tiinaliisa Portano, puh Kunnanhallitus hyväksyy leirikouluretken tehtäväksi Berliiniin ajalla osana lukuvuoden opetussuunnitelmaan perustuvaa suunnitelmaa. Päätös:

7 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ OSALLISTUMINEN KIELITIVOLI -HANKKEESEEN Ristijärven kunnalla on mahdollisuus jatkaa etäkielten opetusta Kielitivoli -hankkeessa. Ristijärvellä on tällä hetkellä meneillään kahdeksannella luokalla alkanut venäjän kielen opiskelu, mitä voidaan jatkaa Kieli tivoli -hankkeessa. Kielitivoli -hanketta hallinnoi Suomussalmen kunta ja siinä olisivat Ristijärven lisäksi mukana Suomussalmi, Hy ryn sal mi, Puo lan ka, Paltamo, Sotkamo, Kuhmo ja Kajaani. Kunnan maksettavaksi hankkeesta on jäämässä 231,36 euroa ja sen lisäksi mahdollinen osuus annettavasta etäopetuskielen opetuksen kulusta. Osuus opettajan palkasta jaetaan kaikkien niiden kuntien kesken, jotka osallistuvat kyseessä olevan kielen opetukseen. (yhden opetetun kielen opettajan palkasta kahden tunnin opetuksen osuus / ne kunnat, joissa kieltä opiskellaan). Etäkielen opetuksen jatkaminen antaa Ristijärven nuorille mahdollisuuden opiskella kieliä, sillä Ristijärvi ei pysty yksin antamaan yhtä edullisesti pienelle oppilasryhmälle vieraan kielten opiskelumahdollisuutta. Lukuvuodella Ristijärvellä olisi mahdollisesti opiskelijoita venäjän ja saksan kielessä. Lisätiedot: rehtori Tiinaliisa Portano, puh Kunnanhallitus päättää, että Ristijärven kunta osallistuu Kielitivoli-hankkeeseen vuosina

8 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ LUKUVUODEN TUNTIKEHYS Rehtori on laatinut esityksen lukuvuoden tuntikehykseksi. Opetus on suunniteltu toteutettavaksi osin yhteistyössä Hyrynsalmen kunnan kanssa käyttäen yhteisiä opettajia. Hyrynsalmen ja Ristijärven kunnilla on kolme yhteistä opettajaa, joiden opetustuntimäärä Ristijärvellä on yhteensä xx tuntia. Lukuvuodeksi palkatun resurssiopettajan palvelussuhdetta jatketaan myös lukuvuonna Hallintosäännön mukaan kunnanhallitus päättää perusopetuksen tuntiresursseista. Hyväksymispäätöstä tehtäessä otetaan huomioon valtuuston talousarviossa myöntämät taloudelliset resurssit ja opetuksen tarkoituksenmukaisen järjestämisen edellytykset. Lukuvuodelle hyväksytty tuntikehys on ollut enintään 308 tuntia. Esitys lukuvuoden tuntikehykseksi: Esiopetus 1-9 lk Erityisopetus Erityistehtävät Tukiopetus 20 h enintään 12 h 3 h Erityisopetuksen tuntikehyksessä on mukana resurssiopettajan opetustunnit. Lisätiedot: rehtori Tiinaliisa Portano, puh Tuntikehys valmistellaan kokoukseen. Päätösesitys annetaan kokouksessa.

9 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ NETTIADRESSI PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖMÄÄRÄN KUNTOON SAATTAMISEKSI 223/10/02/2012 Ristijärven kunnalle on toimitettu nettiadressi facebookissa päiväkodin henkilöstöti lanteesta. Adressin on allekirjoittanut 73 hen ki löä, joista 26 on Ristijärveltä. Kunnalle toimitetun adressin on allekirjoittanut Sanna Klemetti. Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asuk kaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimin taa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suorite tut toimenpiteet. Jos nettiadressi on allekirjoitet tuna toimitet tu kunnalle ja allekirjoitta jina on kunnan asukkaita, tulee aloite käsi tellä kuntalain 28 :n mu kai sesti. Allekirjoittajat vaativat, että Ristijärven kunnan päättäjät puuttuvat asiaan ja tarkistavat, että Ristijärven kunnan päiväkodissa noudatetaan päivähoitolakia sekä varmistavat, että lisätyövoiman palkkaaminen on mahdollista. Viikonloppuhoidon järjestämistä varten päiväkotiin on tarvittaessa palkattu pätevää lisähenkilökuntaa. Ristijärven kunnan talousarvioon vuodelle 2012 ja taloussuunnitelmassa vuosille sisältyy päivähoitohenkilöstön vahvistaminen perustamalla lastentarhanopettajan virka. Kun nan val tuusto on tehnyt päätöksen lastentarhan opet tajan vi ran perustamisesta. Viran perustaminen vahvistaa päiväkodin virkarakennetta ja toimintavarmuutta lasten lukumäärän lisääntyessä. Paik ka on ol lut haet ta va na ja täy te tään ke vään 2012 ai ka na. Ristijärven kunnan päiväkodissa on kaksi lastenhoitajaa ja lastentarhanopettaja. Lastenhoitajien ja myös lastentarhanopettajan lomien ja virkavapauksien ajaksi on otettu sijaiset, joten henkilökunta on pidetty lain vaatimusten mukaisena. Väliaikaisesti on voinut olla tilanteita, joissa lain vaatimukset eivät ole täysin toteutuneet, mutta adressissa esi tettyjä jatkuvia tilanteita ei ole ollut. Liite 1: adressi Ristijärven kunnanhallitus toteaa, että kunnan päiväkodin toiminta täyttää päivähoidosta annetun lain vaatimukset ja päivähoidon toimintaa tullaan vahvistamaan tulevina vuosina henkilöstörakennetta muok kaa mal la, toiminnan organisaatiorakennetta muuttamalla ja hen ki lös tön sisäi siä toi min tamalleja uudistamalla. Päätös:

10 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ NETTIADRESSI: PUHEENVUORO KOULURUUAN PUOLESTA 225/10/02/2012 Ristijärven kuntaan on toimitettu nettiadressi kouluruokailun puolesta Adressin on allekirjoittanut 147 henkilöä, joista 108 on Ristijärveltä. Kuntaan toimitetun adressin allekirjoittajaksi on merkitty Outi Pulkkinen ilman omakätistä allekirjoitusta. Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asuk kaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita sen toimin taa koskevissa asioissa. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suorite tut toimenpiteet. Jos nettiadressi on allekirjoitet tuna toimitet tu kunnalle ja allekirjoitta jina on kunnan asukkaita, tulee aloite käsi tellä kuntalain 28 :n mu kai sesti. Liite 2 Adressi Kunnanhallitus on nimennyt työryhmän selvittämään yhden keittiön mallin toteuttamista Ristijärvellä. Työryhmän työ on kesken. Vuoden 2012 talousarvioon on otettu tavoitteeksi, että keittiöasiassa tehdyn ratkaisun mukainen toiminta alkaa Selvitystyö sisältää eri osa-alueiden tarkastelun mukaan lukien laatutekijät sekä laitteistojen lisäämis- ja uusimistarpeet. Koulun keittiön lait teis to on osin van hen tu nut ja jat ko ajal la toimin tavarmuuden suhteen. Kou lun keit tiölle on tehtä vä vält tä mättömiä laitteistoinves tointeja, mi käli toi minta jatkuu omana toimintana. On myös muistettava, että sekä terveyskeskuksen keittiö, että koulun keittiö ovat molemmat kunnan omistuksessa. Terveyskeskuksen keittiösaneeraus ja kaluston uudistaminen on valmistunut vuonna Selvitystyön perusteella kunnassa päätetään toteutetaanko yhdistämi nen vai jatketaanko kouluruokai lun järjestäminen omana toimintana. Keittiötoimintojen mahdollinen yhdistäminen lähtee siitä, että ruuan val mis ta mi nen muualla näkyy mahdollisimman vähän tai ei lainkaan perin teissä tai käytännöissä, joita adressissa on otettu esille. Adressissa esille tuodut asiat henkilöstön määrästä, toiminnasta, ruoan laadusta ovat jo nyt olleet esillä työryhmän selvitettävänä. Koulun henkilöstö on mukana työryhmän työssä. Työryhmä ottaa työssään yhdistämisen tai omana toimin ta na jat kami sen edut ja haitat huomioon toiminnan, talouden ja eri käyt tä jä ryhmien nä kö kulmasta katsottuna ja pyrkii tekemään mahdolli sim man tarkoituksenmukaisen esityksen asiassa. Valmistelija: hallintosihteeri, puh

11 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ Kunnanhallitus toteaa, että kouluruokailun puolesta esitetyssä adressissa ole via nä kemyksiä on jo nyt käsitelty kunnanhallitukselle tuo dussa väli arvios sa ja päättää, että adressissa esille tuo dut mm. ruoan laatuun liittyvät näkökohdat otetaan huomioon työ ryh män val mistelu työssä.

12 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ VALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Kuntalain 23 :n mukaan kunnanhallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös muuten on lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on saatettava viipymättä valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Valmistelija: hallintosihteeri, puh Päätökset Kaavoituskatsaus 4 Kunnan viralliset ilmoitukset vuonna Lastentarhanopettajan viran perustaminen 6 Maanostoon varatun määrärahan korottaminen 7 Asemanseudun viemäröinti-investoinnin määräraha vuodelle Ostotarjous Koiraniemestä 9 Myyntitarjous Esalan tilan Rno 130:2 maa-alueista 10 Kuntalais- ja valtuustoaloitteet vuonna Kiinteistö Oy Saukkohakan lainahakemus Kunnanhallitus toteaa, että valtuuston kokouksen pää tökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä ja päättää panna ne täytäntöön. Päätös:

13 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ LAUSUNTO VAALAN KUNNA SIIRTÄMISESTÄ KAINUUN MAAKUNNASTA POH- JOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAAN Vaalan kunta on esittänyt valtioneuvostolle, että Vaalan kunta siirrettäisiin Kainuun maakunnasta Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan. Valtiovarainministeriö pyytää mennessä esityksestä lausuntoa. Lausuntopyyntö ja Vaalan kunnan esitys jaettu oheismateriaalina. Kainuun hallintokokeilu päättyy Kainuun Maakunta -kuntayhtymän perussopi muksella kumottiin Kainuun liitto -kuntayhtymän perusso pimus. Tä ten Kainuun kuntien tulee perustaa kuntayhtymä, joka hoitaa joko ai noastaan maakunnan liiton toimialaan kuuluvia tehtä viä tai niiden li säksi muita kuntien antamia tehtäviä. Vaalan kunta on ollut maa kunnan liiton tehtävien osalta jäsenenä Kainuun maa kunta -kuntayh tymässä. Sen lisäksi Vaala kuuluu Kainuun pelastus laitokseen ja Vaala on myös jäsenenä Kainuun jätehuollon kuntayh tymässä, EKO KYMPISSÄ. Vaalan kunnan historia on lyhyt, se alkoi vuonna 1954, kun Vaalan kunta perustettiin. Sitä ennen Vaalan taajaman alue oli Utajärven Niskan kylää ja suurin osa muusta nykyisen Vaalan kunnan alueesta Säräisniemen kuntaa. Utajärvi kuuluu Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan ja Säräisniemen kunta kuului Kainuuseen. Tämän vuoksi vieläkin vaalalaisten mielipiteet siitä, mihin maakuntaan he kuuluvat ja mis tä he hakevat yhteistyökumppanit jakaantuvat kahtia. Vaa lan kun nan valtuusto teki pää töksen hakeutua Poh jois-poh jan maan liiton jä se neksi niukimmilla mahdollisella enemmis töllä Kunta ei ole tehnyt päätöstä siitä, milloin siirron tulisi ta pah tua. Aluekehittämislain perusteella maakuntien liitot (Kainuussa Kainuun maakunta - kuntayhtymä) toimivat aluekehitysviranomaisina. Niiden tehtävänä on yleinen aluepoliittinen suunnittelu, aluekehitysohjelmien valmistelu, hyväksyminen ja toteutumisen seuranta sekä aluekehitystoimenpiteiden yhteensovittaminen. Maakunnalla on käytettävissään kolme lakisääteistä suunnitteluvälinettä: maakuntasuunnitelma, maakuntaohjelma ja maakuntakaava. 13. Valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osasto haluaa kiinnittää lausunnonantajien huomiota kunnallishallinnon rakennetyöryhmän luovuttamaan selvitykseen. Rakennetyöryhmä ehdottaa selvityksessään, että Vaalan kunnan Säräisniemi ja Manamansalo eli entisen Säräisniemen kunnan alue liitettäisiin Kainuuseen takaisin osana Kajaanin ympärille muodostettavaa kuntaa ja Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva alue uuteen Suur-Ouluun. Hallitusohjelman mukaisesti hallitus on määritellyt kuntauudistuksen tarkemmat kriteerit ja etenemisen. Kuntarakennelaki annetaan vielä tä-

14 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ män vuoden aikana ja se korvaa voimassa olevan puitelain. Ristijärven kunnanhallitus toteaa lausuntonaan seuraavaa: Kunnallishallinnon rakennetyöryhmä esit tää ra portis saan VM jul kaisuja 5a 2012, että Kai nuu seen asetet tai siin kak si eri tyistä kun ta jakoselvitysaluetta uusien kuntien muodostamiseksi: Ka jaa ni, Sot kamo, Paltamo ja Ristijärvi sekä Vaalan kunnan itä osan eli ns. Ma namansalo ja Säräisniemi. Suomussalmi, Hyrynsalmi ja Puolanka Kuhmon kunta säilyy selvityksessä itsenäisenä kuntana. Tämän johdosta Ristijärven kunnanhallitus katsoo, että ratkaisu Vaa lan kun nan siir tämisestä Kainuun maa kunnasta Pohjois-Pohjanmaan maa kun taan tulee tehdä vasta sen jäl keen, kun em. kuntajakoselvitykset on teh ty ja kuntarakenteeseen mahdollisesti tulevat muu tok set on selvil lä Kai nuun kun tien osal ta. Jos siirtopäätös tehdään sitä ennen, on tar kemmin selvitettävä kuin ka paljon siirtämi nen kesken ohjelmakautta haittaa eri viranomaisten aluekehitystyö tä. EU:n uusi ohjelmakausi alkaa vasta Lisätietoja asiasta antaa kunnanjohtaja Raija Potila, puh Ristijärven kunnanhallitus antaa ylläkuvatun mukaisen lausunnon Vaalan kunnan siirtämisestä Kainuun maakunnasta Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan. Päätös:

15 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ KUNNANVIRASTON SULKEMINEN KESÄLOMIEN AJAKSI Kunnanvirasto on perinteisesti suljettu heinäkuussa kolmeksi viikoksi kesälomien keskittämiseksi. Tie- ja kiinteistönhoidossa, rakennustarkastuksessa ja maaseututoimessa on ollut tarpeen mukaan henkilöstöä töissä myös kiinniolon aikana. Yhteispalvelu on toiminut normaalisti. Myös kiinniolon aikana laskujen tarkastus ja maksuun hyväksyminen pitää hoitaa ajallaan viivästysseuraamusten välttämiseksi. Valmistelija: hallintosihteeri, puh Kunnanhallitus päättää, että kunnanvirasto pidetään suljettuna kolme viikkoa heinäkuussa ajalla Päätös:

16 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN Ristijärven kunnan ja JTM-Lift Ky:n välillä on allekirjoitettu vuokrasopimus Verkkotie 1:ssä sijaitsevan ns. vanhan paloaseman tiloista Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta. Ristijärven kunta on lähettänyt vuokralaiselle vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen Ilmoituksen mukaan vuokrasopimus päättyy Kunnanhallitus vahvistaa Ristijärven kunnan ja JTM-Lift Ky:n vä lil lä tehdyn vuokrasopimuksen irtisanomisen

17 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ VANHAINTUKISÄÄTIÖN ESITYS ERÄÄNTYNEIDEN SAATAVIEN HOITAMISEKSI Ristijärven Vanhantukisäätiöllä on erääntyneitä laskuja Ristijärven kunnan saatavista seuraavasti: - Kaukolämpölaskut ,31 euroa - Keittiön vesi- ja sähkölaskuja 7 044,06 euroa Yhteensä ,37 euroa Säätiön hallitus esittää Ristijärven kunnalle kunnan saatavien suoritta mi sek si maksujärjestelyä, jonka mukainen maksuaika olisi viisi vuot ta ja korko 3,9 %. Kuukausierän suuruudeksi tulee 870,16 euroa (sis. koron). Maksusta laaditaan velkakirja. Valmistelija: hallintosihteeri, puh Kunnanhallitus hyväksyy Vanhaintukisäätiön esityksen saatavien maksujärjestelystä ja päättää, että saatavaa ei panna perintään, eikä viivästyskorkoja pe ri tä maksujärjestelyn aikana. Maksujär jes te lyn to teu tu mista ja toimivuutta tarkastellaan neljännesvuosittain yh teisessä palaverissa ja asia tuodaan tarvittaessa kunnanhallituksen käsitte lyyn.

18 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ LAUSUNTO KUNNALLISHALLINNON RAKENNE- TYÖRYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUKSEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA Valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osasto pyytää kuntien lausuntoa kunnallishallin non rakennetyöryhmän selvityksestä sekä käynnistettävistä kunta lain ja valtionosuusjärjestelmän kokonaisuudistuksista sekä jo me neillään olevasta kuntien tehtävien arviointityöstä. Lausuntopyyntö kysymyspohjineen on lähetetty erillisliitteenä hallituksen jäsenille. Kunnanvaltuuston lausunto tulee antaa viimeistään perjantaina klo mennessä sähköisellä. Hallitusohjelman mukaan hal litus toteuttaa koko maan laajuisen kun tauudistuksen, jonka tavoit teena on vahvoihin peruskuntiin pohjautu va elinvoimainen kuntara kenne. Hallitusohjelman mukaan vahva pe ruskunta muodostuu luon nollisista työssäkäyntialueista ja on riittä vän suuri pystyäkseen itse näisesti vastaamaan peruspalveluista vaativaa erikoissairaanhoitoa ja vastaavasti vaativia sosiaalihuollon palveluja lukuun ottamatta. Vahva peruskunta kykenee tulokselliseen elinkeinopolitiikkaan ja kehittämistyöhön sekä voi tehokkaasti vastata yhdyskuntarakenteiden hajautumiskehitykseen. Työryhmän tehtävänä on ollut laatia hallitusohjelmassa tarkoitettu selvitys kullekin alueelle tarkoituksenmukaisesta kunta- ja palvelurakenteesta. Selvitys koostuu Selvitysosasta (osa I), jossa työryhmä ku vaa ai kaisempia uudistuksia, uudistuksen tarpeita ja tavoitteita, pe rus tus lain asettamia reunaehtoja, uudistuksen tarkastelunäkökulmia, to teuttamistapoja sekä muutostukea sekä Alueellisesta tarkastelusta (osa II), jossa työryhmä esittää maakunnittain kunta- ja palvelurakennetta koskevat esitykset. Kuntalain kokonaisuudistus ja valtionosuusjärjestelmää koskeva uudistus aloitetaan välittömästi tämän kuntien lausuntomenettelyn jälkeen. Työryhmän raportin Kainuuta koskeva osuus on lähetetty hallituksen jäsenille esityslistan mukana. Ristijärven kunnan lausunto valmistellaan kokoukseen. Valmistellut: hallintosihteeri, puh Lisätiedot: kunnanjohtaja Raija Potila, Kunnanjohtajan ehdotus kokouksessa.

19 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/

20 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ Kunnanhallitus KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄN TOIMINNAN LOPPUMISEN JOHDOSTA UU- DELLEEN ORGANI SOITAVAT PALVELUT JA TEHTÄVÄT ALKAEN Kainuun hallintokokeilun päättyessä vuoden 2012 lopussa kokeilulain mu kai nen jär jes tä mis vas tuu kun ta yhtymän järjestämistä palveluista siir tyy kun nil le. Sa malla jää pois vaaleilla valittu maakuntavaltuusto, se kä val tuuston ohjaus val lassa oleva laaja maakunnan kehittämisraha. Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta on voimassa 2012 loppuun (15 1 mom). Lain 5 ja 5a :iä sovelletaan kuitenkin vuoden 2014 loppuun (15 2 mom; yhteistoiminta-alueet ja vaaditut väestöpohjat). Toimeenpanon kiireellisyyden vuoksi kuntia on pyydetty tekemään esitys etenemissuunnasta mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään tam mikuun 2012 ai kana, jotta kaikki käytännön järjestelyt ehdittäisiin to teutta maan. Eri tyi sen kiireellisiä ovat tietohallinnon vaatimat muu tokset ja sopimus ten tarkistukset. Seuraavassa kuvataan sitä toimintaympäristöä ja lainsäädäntöä, joihin kuntien on otettava kantaa, kun ne päättävät palveluiden järjestämisestä vuoden 2013 alusta lukien. Pakolliset kuntayhtymät, joihin kunnan on kuuluttava 1. Erikoissairaanhoitopiirin tehtäviä hoitava kuntayhtymä (erikoissairaanhoitolaki 7 ) 2. Erityishuoltopiirin tehtäviä hoitava kuntayhtymä (eri tyis huoltopiiri 6, eri pää töksellä voi myös yksi kunta hoitaa) 3. Maakunnan liiton tehtäviä hoitava kuntayhtymä (aluekehittämislaki 7 ) Kainuun entiset pakolliset kuntayhtymät on lopetettu, jo ten ne on perustettava perussopimuksella/perussopimuksilla kun talain 78 mukaisesti, joko kaikki erikseen, toimialoittain yhdessä tai kaikki yhdessä, yhtäpitävin päätöksin. Tehtävät, jotka edellyttävät laajaa väestöpohjaa sisältäviä yhteis toimin ta-aluetta tai riittäviä resursseja 1. Terveydenhuolto ja sosiaalihuolto; on oltava vähintään noin asukasta (Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta 5 ), ei kos ke las ten päivähoitoa ei kä kotihoidon ja yksityisen hoidon tukea.

21 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ Ammatillinen koulutus; asukasmäärä on oltava noin asukasta (Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta 5 ). Näistä asukaspohjavaatimuksista voidaan poiketa pitkien etäisyyksien vuoksi. 3. Ympäristöterveydenhuolto; on oltava käytettävissä vähintään 10 henkilötyö vuotta vastaavat henkilöresurssit tähän tehtävään (Laki ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueesta 2 ). Poikkeamismahdollisuus on, jos toiminnallinen kokonaisuuden muodostaminen ei ole mahdollista pitkien etäisyyksien vuoksi. Valtioneuvostolla on oikeus päät tää asiasta, jos kunta ei tee asian lain mukaista päätöstä asiasta (La ki ympäris töterveydenhuollon yhteistoi minta-alueesta 5 ). Muut lakisääteiset tehtävät Perussopimuksen mukaan maakunta järjestää talous- ja velkaneuvonnan kuntien puolesta (Laki talous- ja velkaneuvonnasta 2 ; talous- ja velkaneuvontapalveluista ja palveluiden järjestämisestä huolehtivat aluehallintovirasto ja kunnat keskinäisellä sopimuksella. Laki ei suoranaisesti velvoita kuntaa tekemään sopimusta asiasta AVI:n kanssa.) Kainuun maakunta -kuntayhtymän nyt hoitamat, kuntien rahoitettavat ja kuntia velvoittavat tehtävät toimialueittain 1 Aluekehitystoimiala Huolehtii alueiden kehittämislaissa, rakennerahastolaissa, maankäyttö- ja raken nuslaissa ja muussa lainsäädännössä sille säädetyistä tehtävistä sekä toimii aluekehitysviranomaisena sekä Valmistelee maakunnan yleistä elinkeinopolitiikkaa yhteistyössä valtion vi ran omaisten kanssa. 2. Koulutustoimiala Huolehtii lukiolakiin ja ammatillisesta koulutuksesta annettuun lakiin perustuvista tehtävistä. Lisäksi toimiala huolehtii ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain mukaisista koulutuksen järjestämisestä ja Kuusa mon kaupun gin alueella am matillisesta koulutuksesta. Lukiokoulutuksen järjestämisluvat palautuvat kunnalle. Voimassa olevan lainsää dännön mukaan menetettäisiin lähes /v, jos ne pienten lukioiden osal ta siirrettäisiin yhdelle ylläpitäjälle. Ammatillisen koulutuksen järjestämisluvat, ilman uusia päätöksiä, siirtyvät niin ikään takaisin kunnille: Kajaanille, Suomussalmelle ja Kuhmolle. OKM on myön tänyt Kuusamon toimipisteeseen liittyvän

22 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ järjestämisluvan Kai nuun Maakunta kuntayhtymälle, joten siitä on tehtävä uusi päätös. 3. Sosiaali- ja terveystoimiala Huolehtii terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tehtävistä lasten päivähoitoa lu kuun ottamatta, sekä ympäristöterveydenhuollon tehtävistä. Kuntayhtymä perustetaan mukaan lähtevien kuntien valtuustojen yhtä pitävin päätöksin hyväksytyllä perussopimuksella. Mikäli kunta jo ku / jotkut kunnat eivät hyväksyt perussopimusta, pe rus tavat muut kunnat kunta yhty män. Ulko puolelle jää vän kunnan velvollisuus on järjestää oma aseman sa lain säädän nön edel lyttämälle tasolle mui den yhteis työ ku vioiden kaut ta (ha keutu malla jäseneksi johonkin toi seen yhty mään tai tule mal la muiden kanssa jä senek si myö hemmin tehtävällä perus so pi muksen muutol la). Vii me kä dessä asian ratkaisee valtio neu vosto. Kuntien ja maakunnan yhteistoimintasopimuksenvaraiset maakunnan teh tävät Kainuun maakunta kuntayhtymä tuottaa tällä hetkellä kunnille hallinnon tukipalveluiden järjestämistä koskevan yhteistyösopimuksen mukaisesti taloushallintopalvelut, henkilöstöhallinnon palvelut ja tietohallintopalvelut jäsenkunnille. Jos Kainuun kunnat yhdistettäisiin nyt yhdeksi kunnaksi, merkitsisi se n. 20 mil joonan euron menetystä valtionosuuksissa vuositasolla. Ny kyisen valtionosuus lainsäädännön mukaisesti viimeiset pork kanarahat ovat käytettä vissä, mikäli päätökset liitoksista tehtäisiin huhtikuun 2012 aikana. Kainuun kuntien tulee sovitusti ilmoittaa tammikuun 2012 lop puun men nessä kantansa mm. seuraaviin asioihin: 1) perustetaanko erikseen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä ja koulutuskuntayhtymä vai kaksi tai yksi kuntayhtymää? 2) antaako kunta kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävät (pois lukien päivähoito) perustettavalle kuntayhtymälle, joka hoitaa myös mm. erikoissairaanhoito- ja erityishuoltopiirin tehtävät? 3) jos kunta ei halua antaa kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon tehtä viä kuntayhtymälle, niin sen on selvitettävä ja sen jäl keen päätettä vä a.miten se voi järjestää ympäristöterveydenhuollon lain ym päristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueista 5 :n mukaisesti b.onko kunnalla mahdollisuus saada valtioneuvostolta poik kea mislupa järjestää itse sosiaali- ja terveyspalvelut tai on ko mahdol lista perustaa yhdessä muiden kuntien kanssa lain vaati mukset täyttävä yhteistoiminta-alue c.jos kunta haluaisi antaa osaltaan vain ympäristöterveydenhuollon tehtävät kuntayhtymälle, niin hyväksyvätkö muut kunnat tällai sen osittaisen osallistumisen ja millaisella rahoitusjärjes telmällä kun ta

23 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ voisi vain sen osan rahoittaa 4) miten organisoidaan toisen asteen koulutus a.miten kunta päättää lukioiden opetuksen järjestämisen b.halutaanko, että perustettava kuntayhtymä hoitaa myös toisen asteen koulutuksen kokonaan niin kuin nytkin vai liikelaitoksena vai järjestetäänkö toisen asteen koulutus vastuukuntamallilla 5) rahoitusmalli a. onko ns. kunnanjohtaja -rahoitusmalli hyväksyttävissä b. jos ei, niin mikä sitten 6) hallinnon tukipalveluiden järjestäminen, miten a. nykyiseen tapaan yhteistoimintana b. kunta itse c. maan laajuisena yhteistoimintana d. kilpailuttaen 7) muiden tukipalveluiden tuottaminen a. ruokahuolto ja puhtaanapito ja osastoavustajien työ b. kiinteistöjen hoito c. kuljetukset ja/tai niiden suunnittelu d. hankinnat Kunnanhallitus päättää, että kunta toteaa maakunnan tehtävien hoitamisesta vuodesta 2013 alkaen seuraavaa: Ristijärven kunta haluaa jatkaa Kainuun hallintokokeilun aikana vakiintunutta yhteistyötä yhdessä Kainuun toisten kuntien kanssa siten, että tulevassa palvelumallissa alkaen mahdollisim man monet palveluista tuotetaan samassa, perustettavassa kahdessa tai yhdessä kun tayhty mässä, joka on yhtä aikaa: 1) Erikoissairaanhoidon tehtäviä hoitava kuntayhtymä (erikoissairaanhoitolaki 7 ) 2) Erityishuoltopiirin tehtäviä hoitava kuntayhtymä (erityishuoltopiiri 6, eri pää töksellä voi myös yksi kunta hoitaa),sekä 3) Maakunnan liiton tehtäviä hoitava kuntayhtymä erik seen tai yhteen edellisten kanssa (alue ke hit tä mis la ki 7 ) Syntyvä kuntayhtymä tuottaisi perusterveydenhuollon ja erityissairaanhoidon sekä sosiaalihuollon palvelut (pois lukien lasten päivähoito), ympäristöterveydenhuollon ja velkaneuvonnan. Maakunnan liiton teh tä vät hoitaa toinen kuntayhtymä, jonka rahoitus voisi määräty tyä asu kasluvun tai verorahoituksen perusteella. Myös ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävät kuuluisivat luontevasti uu delle kuntayhtymälle. Koulutustoimialalla nykyisen kaltainen yhteistyö vaikuttaa parhaalta ratkaisulta. Ristijärvellä ei ole keskiasteen oppilaitoksia eikä lukiota, joten kanta on ohjeellinen ja muutkin mallit käyvät.

24 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ Uuden kuntayhtymän rahoituksen perustaksi neu vo tel tu komp romissimalli. Hallinnon tukipalvelut tulee järjestää nykyisen yhteistoiminnan pohjalta. Muut tukipalvelut tulee järjestää nykyisen yhteistoimintamallin pohjalta. Päätös: Kunnanjohtaja muutti ehdotustaan kokouksessa seuraavilta osin (muutokset on viety päätösehdotustekstiin): 4. kappale; Maakunnan liiton tehtävät hoitaa toinen kuntayhtymä, jon ka ra hoi tus voisi mää räty tyä asukasluvun tai verorahoituksen perus teel la. 6. kappale; Uuden kuntayhtymän rahoituksen perustaksi neu vo tel tu kompromissimalli. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan muutetun ehdotuksen. Asia viedään kunnanvaltuuston päätettäväksi. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy, mitä kunnanhallitus on lausunut Kainuun maakunta -kuntayhtymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavista palveluista ja tehtävistä alkaen. Päätös:

25 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ ILMOITUSASIAT Saatetaan kunnanhallituksen tietoon seuraavat ilmoitusluontoiset asiat: 1) Kainuun ELY-keskus - Päätös Kainuun työ- ja elin kei notoimiston perustaminen. Päätöksellä lakkaute taan lu kien Länsi-, Itä- ja Ylä-Kainuun työ- ja elinkeinotoimistot. - YVA-kuulutus arviointiohjelmasta koskien Talvivaaran kaivoksen laajennuksesta. Nähtävillä ypp:ssä Mahdolliset lausunnot mennessä. 2) Puolangan kunta. Kunnanhallituksen päätökset Maaseutusihteerin virkaan on valittu agronomi Kaija Korhonen. - Aluearkkitehti Liisa Korhoselle on myönnetty ero aluearkkitehdin tehtävästä. - Päätös Kainuun Maakunta -kuntayhtymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavista palveluista ja tehtävistä. - Sivistyslautakunnan päätös kunnan osallistumisesta Kielitivoli -hankkeeseen. 3) Suomussalmen kunta. Kunnanvaltuuston päätös Kainuun maakunta -kuntaytymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavat palvelutu ja tehtävät alkaen. 4) Hyrynsalmen kunta. Kunnanvaltuuston päätös Kai nuun maakunta -kuntaytymän toiminnan loppumisen johdosta uudel leen organisoitavat palvelutu ja tehtävät alkaen. 5) Tiedoksi Pohjois-Savon maanmittaustoimiston päätös Tervajärven ranta-asemakaavan pohjakartan hyväksymisestä. 6) Kainuun Prikaatin päätös Kiinteistöjen tilapäisestä käyt tämisestä puolustusvoimien sotilaalliseen harjoitustoimintaan Kai nuun alueella Kainuun prikaatin taisteluharjoituksessa 1/2012 ( ). 7) Alfred Berg. Sijoistusraportti ajalta ) Riitta-Liisa Oikarisen kirje koskien koskien maisemanhoitotöiden suorittamista ja kunnan vastaus kirjeen johdosta. 9) Kuntien Tiera Oy. Kirje Tieran strategian päivitystyö etenee. 10) Kainuun Osuuspankki. Työaikainen urakkatakaus / Asemanseudun viemäröinnin toteuttaminen. 11) Mavi. Tiedote Kunta- ja itsehakijoiden koulumaitotuen hakeminen. 12) Työ- ja elinkeinomisteriö / Kuntaliitto. Kirje Hakeutuminen hallitusohjelmaan sisältyvään kuntakokeiluun. 13) Jorma Trumf. Aloite koskien yhteyttä pihatieltä kevyen liikenteen

26 RISTIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 5/ väylälle. Tekniselle toimelle valmisteltavaksi. 14) Kuntarahoitus. Kutsu kuntarahoituksen yhtiökokoukseen ) Valtiovarainministeriö - Kirje Kuntien yhteistoiminta-avustustusen hakeminen. Hakuaika päättyy ) Väestörekisterikeskus. Kirje koskien Äänestysaluejaotuksen muuttamisen ilmoittamista maistraatille. Kiinteistönluovutusilmoitukset Kiinteistö Luovuttajat Luovutuksen saaja Torppa Rno 131:7 Tauno Määttä Sami Mäkeläinen Aila Määttä Airi Korva-Mäkeläinen Määräosa Nummilehto Rno 129:57 -tilasta Puolet Mäntyniemi Rno 6:72 -tilasta + rakenn. Seija Nummi Jouko Leinonen Jarmo Kirjonen Lea Torvinen

Kainuun maakunta -kuntayhtymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavat palvelut ja tehtävät 1.1.2013 alkaen

Kainuun maakunta -kuntayhtymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavat palvelut ja tehtävät 1.1.2013 alkaen Kunnanhallitus 20 24.01.2012 Kunnanvaltuusto 4 26.01.2012 Kainuun maakunta -kuntayhtymän toiminnan loppumisen johdosta uudelleen organisoitavat palvelut ja tehtävät 1.1.2013 alkaen 15//2010 KH 20 Valmistelijana:

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1

RISTIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 RISTIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 Kunnanhallitus 30.01.2012 AIKA 17:00-20:10 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 24 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kainuun hallintokokeiluun sisällytettyjen palvelujen järjestäminen kokeilun päätyttyä

Kainuun hallintokokeiluun sisällytettyjen palvelujen järjestäminen kokeilun päätyttyä Kunnanhallitus 19 16.01.2012 Kunnanhallitus 26 31.01.2012 Kainuun hallintokokeiluun sisällytettyjen palvelujen järjestäminen kokeilun päätyttyä KHALL 19 Kunnanjohtaja Kainuun hallintokokeilun määräaikainen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

RAUTAVAARAN KUNTA Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 12.03.2012 131 Kunnanhallitus 26.03.2012 149 Kunnanvaltuusto 10.4.2012 15 LAUSUNTOPYYNTÖ KUNNALLISHALLINNON RAKENNETYÖRYHMÄN SELVITYKSESTÄ SEKÄ KUNTAUUDISTUKSEEN LIITTYVISTÄ MUISTA UUDISTUKSISTA

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman 2013-2016 hyväksyminen 219/00.01/2013 SOS 19.11.2013 144 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkuntia tekemään 5.12.2013 mennessä päätöksen terveydenhuoltolain

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Pomarkun kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Henkilöstötoimikunta Aika 04.02.2019 klo 15:30-17:10 Paikka Pomarkun kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513 Sosiaali- ja terveyslautakunta 41 23.04.2013 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 68 27.08.2013 Kunnanhallitus 217 16.09.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 60 26.08.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 5.12.2017 Aika 14.12.2017 klo 09:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10 Aika 24.10.2017 klo 16:30 Paikka Toivakan kirjasto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Esityslistan hyväksyminen 4 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 6 30.08.2016 Perusturvalautakunta 4 25.09.2018 Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIAn kuntasopimusten uusiminen ja kuntarhoitus vuosille 2017-2018 / kuntarahoitus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 14.02.2013 Sivistystoimen vuoden 2013 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Sivistyslautakunta 3 Valmistelija: Sivistysjohtaja Eija Karhu Kauhavan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

Selvityksen perusteella esitetään seuraavaa:

Selvityksen perusteella esitetään seuraavaa: Varhaiskasvatus- ja 25 17.03.2016 koulutuslautakunta Henkilöstö- ja työllisyysjaosto 29 19.04.2016 Virkojen perustaminen ja tuntiopettajien siirtäminen virkoihin 89/01.01.00/2013 VARKOLK 17.03.2016 25

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista Kunnanhallitus 69 26.03.2012 Kunnanvaltuusto 14 11.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 17/10/101/2012 KH 69

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta

Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 14 27.02.2014 Kaupunginhallitus 107 10.03.2014 Kaupunginhallitus 364 12.10.2015 Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta 720/00.01.00.00/2013 Sosiaali-

Lisätiedot

26 05.06.2013 25 16.04.2014 70 28.10.2014 17 19.02.2015 61 30.09.2015 27 20.04.2016 13 22.02.2017 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten esteellisyyksien toteaminen TARLTK 05.06.2013 26 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen

Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen Sivistyslautakunta 70 28.04.2016 Yhtenäiskoulun rehtorin ja sivistystoimenjohtajan tehtävänkuvat ja tehtäväkohtaisen palkan määräytyminen 3356/01.017/2014 SIVLK 70 SIVLK 78 Valmistelija: sivistyslautakunnan

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1

RISTIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 RISTIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 Kunnanhallitus 23.06.2014 AIKA 17:30-18:30 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 138 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 139 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kunnanhallitus 184 14.09.2015 ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALUEEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN

Kunnanhallitus 184 14.09.2015 ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALUEEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN Kunnanhallitus 184 14.09.2015 ETELÄ-SAVON SOSIAALI- JA TERVEYSALUEEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN 46/00.01/2014 KHALL 184 (Asian valmistelija kunnanjohtaja Heikki Laukkanen, puh. 0400 755 204) Maakunnallisen

Lisätiedot

Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin

Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin Koulutuslautakunta 37 27.03.2014 Koulutuslautakunta 46 29.04.2014 Koulutuslautakunta 55 22.05.2014 Täyttöluvat varhaiskasvatus- ja opetuspalveluiden virkoihin ja toimiin Koula 27.03.2014 37 Vuoden 2014

Lisätiedot

2. antaa vuokrataloyhtiölle omavelkaisen takauksen 2.596.000 euron osake kau pan ja 75.000 euron tonttikaupan tekemiseen, ja

2. antaa vuokrataloyhtiölle omavelkaisen takauksen 2.596.000 euron osake kau pan ja 75.000 euron tonttikaupan tekemiseen, ja Virolahden kunnanhallitus 50 21.03.2016 Virolahden kunnanhallitus 64 25.04.2016 Kuntalaisaloite Asunto Oy Virolahden Sulkutie 1:n koko osakekannan ja rivitalojen tontin ostamiseksi, takauksen myöntämiseksi

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2012 1. Scandic hotelli Kajaanus, Koskikatu 3, Kajaani, MYR:n kokouksen jälkeen

KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2012 1. Scandic hotelli Kajaanus, Koskikatu 3, Kajaani, MYR:n kokouksen jälkeen KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 Maakuntahallitus II 08.10.2012 AIKA 08.10.2012 Klo 12:07-12:10 PAIKKA Scandic hotelli Kajaanus, Koskikatu 3, Kajaani, MYR:n kokouksen jälkeen KÄSITELLYT

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Lukion johtokunta 19.10.2010 Aika 19.10.2010 klo 18:00-19:00 Paikka Koulun ruokasali / kokoustilat Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3.

Kunnanhallitus Valtuusto KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus KH 117 KUUMA-komissio 1.3. Kunnanhallitus 117 07.05.2018 Valtuusto 55 30.05.2018 KUUMA-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2017 KH 117 KUUMA-komissio 1.3.2018 Kuntalain 87 i :n mukaan liikelaitoksen tilikausi on

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanvaltuusto 11.4.2012 19

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanvaltuusto 11.4.2012 19 Kunnanvaltuusto 11.4.2012 19 Kunnanvaltuusto 9, 10, 11 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kvalt 9 Kutsu valtuuston kokoukseen on työjärjestyksessä mainitussa ajassa ennen kokousta julkaistu kunnantoimiston

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs.

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.02.2019 klo 09:00-12:05 Paikka Teknisen toimialan kokoushuone, kaupungintalon 2. krs. Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Vanhusneuvosto. AIKA klo 14:00-15:30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Vanhusneuvosto. AIKA klo 14:00-15:30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 17 Vanhusneuvosto AIKA 26.10.2016 klo 14:00-15:30 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Sinisalo Seppo Puheenjohtaja Mäkinen Satu Varapuheenjohtaja Huhtinen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2016 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Tekninen 10, Tampereentie 10 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 AIKA 01.04.2015 kello 17:00-18:00 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12 Elämänlaatujaosto AIKA 12.04.2012 klo 17:00-18:25 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Lapin liiton kuntataloustyöryhmä 25.04.2016 AIKA 25.04.2016 klo 10:00-11:35 PAIKKA Lapin liiton virasto, Hallituskatu 20 B, Rovaniemi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot