Bewacard. BC615, BC615-Cotag, BC615-EM Asennus- ja käyttöohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Bewacard. BC615, BC615-Cotag, BC615-EM Asennus- ja käyttöohjeet"

Transkriptio

1 Bewacard BC615, BC615-Cotag, BC615-EM Asennus- ja käyttöohjeet FI

2 Copyright 2006 Bewator AB, Solna, Ruotsi. Tätä ohjekirjaa ei saa kopioida ilman Bewatorin kirjallista suostumusta. Bewator pidättää itselleen oikeuden muuttaa sekä oppaan sisältöä että tuotteen ominaisuuksia. Asiakirjan numero: Bewator AB kehittää ja markkinoi kaikenlaisia turvallisuustekniikan tuotteita. Maanlaajuinen jälleenmyyjien verkosto myy, asentaa ja huoltaa laitteet. Tuotteisiin ja järjestelmiin sisältyviä ohjelmia ja ohjeita ei saa muuttaa, kopioida jne. ilman lupaa. Tekijänoikeuden loukkauksesta voidaan tuomita sakko- tai vapausrangaistukseen ja syyllinen voi joutua maksamaan vahingonkorvauksen sekä korvauksia ohjelmiston käytöstä.

3 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 3 Sisältö LUKIJA BC Ominaisuudet...6 Kuinka lukija toimii?...7 Turvatasot...7 Aikavyöhykkeet ja päivätyypit...9 Aikataulut...11 ETÄLUKUVERSIO...12 Yleistä...12 Lukuetäisyys...12 KÄYTTÖNÄPPÄIMISTÖN ULKOASU...13 LUKIJAN ASENTAMINEN...14 LIITÄNTÄJOHTOJEN VALITSEMINEN...15 ASENNUS...16 Bewator Entron ja CR1:n valinen kaapelointi...18 Suosituksia maadoitukseen & vaipan kytkemiseen...18 Jännitelähteiden kytkentä...19 BC615:n kytkentä CR1-kytkentärasiaan...21 ENTRON KYTKENTÄESIMERKKI...23 JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTO...24 Lukijat itsenäisessä kokoonpanossa...24 Lukijat Entro-järjestelmissä...24 OHJELMOINTI (ITSENÄINEN KOKOONPANO)...25 Summeri ja LEDit...25 Salasanan asettaminen...26 Ohjelmointitilan aktivointi...26 Kellonajan ja päiväyksen asettaminen...27 Aikavyöhykkeiden ohjelmointi...28 Aikavyöhykkeen poistaminen...28 Aikataulujen ohjelmointi...29 Aikataulun poistaminen...29 Aikataulun asettaminen lukitsematon ovi -turvatasolle.30 Aikataulun asettaminen ryhmäkoodi -turvatasolle...30 Aikataulun asettaminen vain kortti -turvatasolle...30 Aikataulun asettaminen kortti + PIN -turvatasolle...31 Aikataulun asettaminen bistabiili -turvatasolle...31 Kulkukortin tallennus (kortin avulla)...32 Kulkukortin tallennus (ilman korttia)...32 Korttisarjan tallennus...33 Kulkukortin poistaminen (kortin avulla)...33

4 4 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet) Kulkukortin poistaminen (ilman korttia)...34 Ryhmäkoodin ohjelmointi/vaihto/poistaminen...34 Pyhäpäivien ohjelmointi...35 Yksittäisten pyhäpäivien poistaminen...35 Kaikkien pyhäpäivien poistaminen...36 Ovenavausajan asetus...36 Oven aukipidon varoitusaika...36 Summeri on/off...37 Laskettu PIN-koodi...38 Kortin parametrit...39 Ohjelmoinnin salasanan vaihtaminen...40 Muistin tyhjentäminen...41 Viimeisimpien tapahtumien tulostus...42 Ryhmäkoodien tulostus...43 Aikavyöhykkeiden ja aikataulujen tulostus...44 Järjestelmätietojen tulostus...45 Tallennettujen kulkukorttien tulostus...46 Pyhä- ja puolipäivien tulostus...46 Tapahtumakoodien selitykset...47 TIIVISTELMÄ OHJELMOINNISTA...49 PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ...54 Sisääntulo...54 PIN-koodin valinta/muuttaminen...54 Aukaisu uhattuna -toiminto...55 VIANHAKUOHJE...56 TEKNISET TIEDOT...57 LOMAKKEET...58

5 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 5 LUKIJA BC615 BC615 on kompakti magneettikortinlukija BC615-Cotag/BC615-EM puolestaan on kompakti etälukija, molempien muistiin mahtuu korttia. Jatkossa tässä ohjekirjassa puhutaan tekstin selkeyttämiseksi ainoastaan BC615:stä, sillä ainoa ero laitteissa on niiden lukutapa (magneettikortti/etäluku). Katso kappale Etälukuversio (s. 12) saadaksesi lisätietoja etälukijalla varustetusta mallista BC615-Cotag/BC615-EM. BC615:sta voidaan käyttää yksinään itsenäisenä kokoonpanona tai se voidaan liittää useita BC615-lukijoita käsittävään järjestelmään. Itsenäinen kokoonpano: Ohjelmointi suoritetaan laitteen oman näppäimistön avulla. Osana suurta järjestelmää: Ohjelmointi suoritetaan PC:n avulla käyttämällä Bewator Entro-ohjelmaa. Tässä ohjekirjassa käsitellään ainoastaan käyttönäppäimistöltä tapahtuvaa ohjelmointia. PC-avusteinen ohjelmointi opastetaan erikseen Bewator Entron ohjekirjoissa. Tässä ohjekirjassa kuvataan BC615:n kytkeminen myös pieniin ja suuriin järjestelmiin.

6 6 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Ominaisuudet BC615:n tärkeimmät ominaisuudet: Kuusi erilaista turvatasoa. Erilaisia tapoja oven avaamiseen, esim. kortti, kortti + PIN ja ryhmäkoodi. Sisäänrakennettu kello. Mahdollistaa korttien ja turvatasojen aikaohjauksen. Pyhä- ja puolipäivät sekä lomakaudet voidaan esiohjelmoida. Ovivalvonta. Mahdollistaa hälytyksen kytkeytymisen jos ovi avataan väkivalloin tai on avonaisena liian kauan. Tapahtumien rekisteröinti. Mahdollistaa viimeisimmän tapahtuman tulostuksen, järjestettynä joko päivämäärän, kortin tai tapahtumatyypin mukaan. Automaatinen kesä- ja talviaika eurooppalainen standardi: maaliskuun ja lokakuun viimeinen sunnuntai Aukaisu uhattuna -toiminto. Jos sisääntulija pakotetaan avaamaan ovi, hän voi syöttää erityiskoodin, joka aktivoi hälytyksen. Huomio! Aukaisu uhattuna -toiminto on käytettävissä vain Kortti + PIN-koodi turvatasolla.

7 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 7 Kuinka lukija toimii? BC615:tä voidaan käyttää eri tavoin turvallisuusvaatimusten mukaisesti, eri turvatasoja voidaan määrittää tietylle päivälle viikossa tai tietylle ajalle päivästä. Pystyäksesi hyödyntämään BC615:n ominaisuuksia, Sinun täytyy tuntea seuraavat käsitteet: Turvatasot Aikavyöhykkeet Päivätyypit Aikataulut Turvatasot Turvataso määrittää, mikä toimenpide oven avaamiseen vaaditaan. Käytettävissä ovat seuraavat turvatasot: Lukitsematon ovi. Oven avaamiseen ei tarvita korttia eikä koodia. (vapaa kulku) Ryhmäkoodi. Oven aukaisemiseksi tarvitaan 4-numeroinen koodi (yksi koodi/aikataulu) Kortti. Ovi avataan järjestelmään tallennetun kulkukortin avulla. Kortti + PIN. Oven avaamiseksi on kortti ensin luetettava lukijassa. Jos kortti hyväksytään, on käyttäjän syötettävä henkilökohtainen 4-numeroinen koodi ennen kuin ovi on avattavissa. Kortin käyttäjä voi valita/vaihtaa oman koodinsa näppäimistön avulla (Bewapass Entro-järjestelmässä PIN-koodi voidaan asettaa myös PC:n avulla). Bistabiili toiminta. Käytetään yhdessä halutun turvatason kanssa, ts. kortti, ryhmäkoodi tai kortti + PIN. Kun kortti/koodi hyväksytään ensimmäisen kerran, lukko aukeaa ja pysyy auki kunnes kortti/koodi syötetään seuraavan kerran tai kunnes seuraava turvataso käynnistyy. Lukittu ovi. Lukijan käyttö on estetty, ainoastaan poistumispainike avaa oven.

8 8 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Esimerkkejä turvatasojen ohjelmoinnista Normaalina toimiston työaikana, kun ihmiset ovat työpaikoillaan, turvatason ei tarvitse olla kovin korkea: lukitsematon ovi tai ryhmäkoodi saattavat olla sopivat turvatasot. Lounasaikaan turvatasoa voidaan kasvattaa tasoon kortti. Muina aikaina, eli illat, yöt ja viikonloput, kortti + PIN on sopiva turvataso Bistabiilia toimintoa voidaan käyttää olosuhteissa, joissa joku tietty henkilö ohjaa oven lukitsemista. Esimerkiksi opettaja voi avata luokkahuoneen lukon ja ovi on lukitsematon kunnes opettaja lukitsee oven, näin ollen oppilaat voivat kulkea ovesta sen ollessa lukitsemattomassa tilassa.

9 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 9 Aikavyöhykkeet ja päivätyypit Aikavyöhykkeiden laatimisella on kaksi tarkoitusta: Voidaan asettaa eri turvatasoja päivän eri ajanhetkille. Voidaan sallia tiettyjen korttien käyttö tiettyinä aikoina. Esimerkki: Toimiston työajat voivat olla seuraavat: Maanantai - perjantai: ja Lounas: Lauantai, sunnuntai ja loma-ajat: Puolipäivät, esim. jouluna aatonaatto: Suljettu ja Nämä tiedot täytyy ohjelmoida, jotta lukija ymmärtäisi, että pyhäpäiviä (esim. joulu) ja loma-aikoja ei pidetä normaaleina työpäivinä. Huomio! Aikavyöhyke alkaa alkamisajan minuutin alussa ja loppuu päättymisajan minuutin lopussa. Päivätyyppi määrittää, mitä viikonpäivää aikavyöhyke koskee. 1 = Maanantai, 2 = Tiistai jne. 8 on ylimääräinen päivätyyppi, jota voidaan käyttää esim. puolipäiville, kuten jouluaatto.

10 10 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Jokainen aikavyöhyke voi sisältää kaksi aikajaksoa. Jotta voisit käyttää edellisen toimisto-esimerkin mukaisia turvatasoja, tarvitset seuraavia aikavyöhykkeitä: Aikavyöhykkeen nro Voimassaoloaika tuntia päivässä (kaikki päivätyypit). Huomio: Oletusarvoisia aikavyöhykkeitä voidaan muuttaa ja maanantai - perjantai (päivätyypit 1, 2, 3, 4 ja 5) Maanantai - perjantai ja puolipäivät (päivätyypit 1, 2, 3, 4, 5 ja 8) ja maanantai - perjantai (päivätyypit 1, 2, 3, 4 ja 5) lauantait ja sunnuntait (päivätyypit 6 ja 7) ja puolipäivinä (päivätyyppi 8) ja puolipäivinä (päivätyyppi 8). On mahdollista laatia jopa 15 eri aikavyöhykettä. Voit esimerkiksi määrittää oman aikavyöhykkeen siivoojaa varten: 08 Kulkuoikeus (päivätyypit 1 ja 3).

11 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 11 Aikataulut Aikataulujen laatimisella on kaksi tarkoitusta: Yhdistää aikavyöhykkeet ja niihin kuuluvat turvatasot. Yhdistää aikavyöhykkeet ja niihin kuuluvat kulkuoikeudet. Yhteen aikatauluun voidaan sisällyttää jopa neljä aikavyöhykettä. Kun halutut aikataulut on määritetty, on helppo tehtävä jakaa ne kuulumaan joko tietylle turvatasolle tai tietyille korteille (katso Ohjelmointi -kappale). Tämä esimerkki näyttää miten aikavyöhykkeitä voidaan sisällyttää aikatauluihin (aikavyöhykkeet ovat samat kuin edellisessä esimerkissä). Aikataulun nro Sisältää seuraavan aikavyöhykkeen/t (mahdollistaa aikavyöhykkeen 01 käytön korteille). Huomio: Oletusarvoista aikataulua voidaan muuttaa ja 06 (mahdollistaa ryhmäkoodi - turvatason käytön molemmille aikavyöhykkeille) (mahdollistaa Kortti -turvatason käytön lounasaikaan.) 04 04, 05 ja 07 (mahdollistaa Kortti + PIN turvatason käytön iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina) (mahdollistaa aikavyöhykkeen 08 käytön siivoojien korteille). Voidaan laatia jopa 15 erilaista aikataulua.

12 12 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Etälukuversio Yleistä Etälukijalla varustettu versio lukee etälukuavaimenperät ja -kortit ilman fyysistä kosketusta. Lukija lähettää jatkuvasti matalaa radiotaajuutta. Kun etälukutunniste tulee lukijan lukuetäisyydelle, tunniste lähettää yksilöllisen tunnistenumeronsa (kortin numero) lukijalle. Tällöin ovi aukeaa, jos etälukutunniste on ohjelmoitu lukijan muistiin ja henkilöllä on lupa kulkea ovesta kyseisenä aikana. Lukija voidaan asentaa kaiken tyyppisiin seinäpintoihin. Ainoa rajoitus on, että lukija ei saa olla kokonaan metallilla ympäröity. Lukuetäisyys Lukuetäisyys riippuu käytettävistä etälukuavaimenperistä ja korteista. Aktiiviset tunnisteet on varustettu signaalia vahvistavalla paristolla, minkä ansiosta lukuetäisyys on noin 10 cm. Passiivisilla tunnisteilla päästään noin 3 cm lukuetäisyyteen. Yhdistelmäkortit (etälukutunniste + magneettiraita) ovat passiivisia.

13 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 13 Käyttönäppäimistön ulkoasu BC615:n näppäimistö ja merkkivalot. Punainen LED. Ilmaisee virheitä. Esim. Kortin käyttöoikeuden poisto kolmen virheellisen PIN-koodin jälkeen. Keltainen LED. Ilmaisee näppäinten painallukset. Palaa, kun tulisi syöttää PIN-koodi Vihreä LED. Palaa, kun ovi on lukitsemattomassa tilassa. Esim. hyväksytty kortti luettu. A. Käynnistää ohjelmoinnin, esim. A01 korttien tallentamiseksi. Käytetään myös PIN-koodin valitsemiseksi A 0 B B. Paina B + 6-numeroinen salasana ohjelmointitilaan pääsemiseksi. Paina B ohjelmointitilasta poistuaksesi. Kaikki LEDit vilkkuvat ohjelmointitilassa. LEDeillä on myös muita myöhemmin esitettäviä käyttötarkoituksia.

14 14 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Lukijan asentaminen Asenna lukija noin cm korkeudelle (lattiasta laitteen alareunaan). Palvellakseen liikuntaesteisiä sopiva asennuskorkeus on noin 95 cm. Asennettaessa BC615-Cotag/BC615-EM lukijaa on vältettävä laitteen asentamista sähköistä kohinaa aiheuttavien laitteiden, kuten moottoreiden, generaattoreiden, pumppujen, tietokoneiden ja sähkökaapeleiden välittömään läheisyyteen. Lukijan asentaminen: 1 Avaa lukija mukana toimitetulla avaimella. Lukko sijaitsee laitteen alapuolella. 2 Kiinnitä takalevy seinään kolmella ruuvilla alla olevan kuvan mukaisesti. Tiivistä ruuvien reiät ja johtojen läpiviennit silikonilla, jos laite asennetaan ulkotiloihin tai muuhun kosteaan paikkaan. 3 Häiriöiden välttämiseksi takalevy on syytä maadoittaa.käytä erillistä johtoa, joka menee maadoituskohtaan. Varmista, että etuja takalevy yhdistetään sisäpuolisella kaapelilla. 4 Asenna etuosa paikoilleen ja tarkista, että lukija on kunnolla kiinnitetty. Huom! Mikäli käytät Bewacard BC600 sarjan laitteita ohjaamaan sähköpielirautaa suosittelemme lukon maadoittamista.

15 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 15 Liitäntäjohtojen valitseminen On tärkeää käyttää poikkipinta-alaltaan sopivia johtoja, jotta niiden jännitehäviö olisi mahdollisimman pieni. 12 V syöttö. 12 V:n sähkölukko tarvitsee yleensä vähintään 11 V toimiakseen kunnolla, joten lukijan kohdalla jännite ei saisi koskaan laskea alle 11 V:n. 24 V syöttö. 24 V:n sähkölukko tarvitsee yleensä vähintään 21 V toimiakseen kunnolla, joten lukijan kohdalla jännite ei saisi koskaan laskea alle 21 V:n. Johtimen suositeltava poikkipinta-ala riippuu jännitelähteen ja lukijan välisestä etäisyydestä sekä laitteen kuormituksesta. Alla oleva taulukko koskee Bewacard 615 mallia, jossa on sähköinen vastarauta. Kokonaiskuormitus on 300 ma 24 V:n jännitteellä (tai 600 ma 12 V:n jännitteellä). Kaapelin lpituus (metriä) 24 V syöttö 12 V syöttö Pienin johtimen Pienin johtimen p-ala Halk ala Halk (mm 2 ) (mm) (mm 2 ) (mm)

16 16 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Asennus Kytkentä PC:hen Seinärasia RS-232 TX RX ENAB DTR 0V pol DSUB 25-pol DSUB

17 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Sähkölukko. Katkoviiva kuvaa käänteisohjauksella varustettua lukkoa. Jännitesyöttö laitteeseen, riviliittimet 1 ja 2. BC615-Cotag/BC615- EM ja BC615EM : VDC. BC615: 8-24 VAC tai10 35 VDC. Avauksen poistumispainike, käytettäessä suljetaan liittimet nro 6 ja 9. Ovivalvonnan tulo. Katso kohta 6, jos ei käytetä. Suljettu kun ovi on kiinni Lukijan estotoiminnan kytkeminen. Käyttääksesi sulje liittimet 8 ja 9. Punainen LED vilkkuu lukijassa. Aseta oikosulkupala jos ovivalvontaa ei käytetä. Hälytyksen tulo (punainen LED palaa). Liittimet 11 +, 12. Hälytyslähdön kytkeminen. Käytä relettä E7. Kytke liittimet 13 ja + (10). Kytkeytyy kun ovi avataan väkivaltaisesti tai jos ovea ei ole suljettu kun oven aukipidon varoitusaika on kulunut. Aukaisu uhattuna -lähtö. Käytetään ulkoisen hälytyksen aktivointiin. Käytetään E7-relettä. Kytketään liittimien 14 ja + (10) väliin. Kansikytkin. Normaalisti suljettu kotelon ollessa kiinni. 11 Tulostimen kytkentä. PC:n kytkentä on esitetty erillisessä taulukossa RS232-liitäntä: bit/s, ei pariteettiä, 8 bittiä, 1 alkubitti, 1 loppubitti. 12 Jos lukijaa käytetään Bewator Entro -järjestelmässä, aseta oikosulkupala asentoon N/W (network), muutoin S/A (standalone). HUOM! Aseta oikosulkupala jännitteettömänä, sillä lukija lukee asennon virrankytkennän yhteydessä. 13 Poista oikosulkupala, jos taustavaloa ei tarvita. 14 SW1-painike. Käytetään muistin tyhjennykseen ja uuden salasanan asettamiseen. 15 Jos lukija on osana Bewator Entro -järjestelmää, aseta oikosulkupala asentoon INT (kansikytkimen tiedot välitetään PC:n näytölle), muutoin EXT. (Suora kytkentä ulkopuoliseen hälytykseen)

18 18 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Bewator Entron ja CR1:n valinen kaapelointi Maksimipituus: 1200 metriä. Suojattu kierretty parikaapeli (1 pari + vaippa), esim. Beldon 9502 (tietoliikenne) ja 1.5mm 2 (jännite) TAI PAARFLEX CY (Bewapass-järjestelmän oma kaapeli, jossa tietoliikenne ja jännite ovat samassa kaapelissa). CR1:n ja BC615:n välinen kaapelointi Maksimipituus: 15 metriä. Erikoiskaapeli: suora, vaipallinen kaapeli (4 + vaippa), esim. Beldon Suosituksia maadoitukseen & vaipan kytkemiseen Vaippa tulee kytkeä suojamaahan, mutta vain yhteen pisteeseen järjestelmässä. Muista myös, että ovien tai ajoneuvopuomien metalliosat ovat kosketuksessa suojamaahan. Tämän vuoksi vaippa ei saa olla kosketuksessa näihin tai muihin metalliosiin. Vältä asennusta suurteholaitteiden (esim. hissit ja nosto-ovet) välittömään läheisyyteen, koska ne voivat aiheuttaa häiriöitä..

19 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 19 Jännitelähteiden kytkentä Kytke jännitelähde allaolevan ohjeen mukaisesti, mutta älä kytke vielä virtaa. Kytke virta kun olet tarkastanut kytkennät (katso tarkasta tietoliikenneväylä -kappale). 4 + vaippa 4 + vaippa CR Battery backup 2 + suojamaa 220 V Järjestelmän vaippa voidaan maadoittaa jännitelähteeseen. Kytke vaippa suojamaahan, mutta muista, että vaippa tulee maadoittaa vain yhteen pisteeseen järjestelmässä. Muista myös, että ovien tai ajoneuvopuomien metalliosat voivat myös olla kosketuksessa suojamaahan. Näihin olosuhteisiin kytketyn lukijan vaippa ei saa olla kosketuksissa näihin tai muihin metalliosiin.

20 20 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Keskitetty tehonsyöttö Jos käytetään keskitettyä tehonsyöttöä, tehohäviöiden varalta tulee tehdä tiettyjä varotoimia. Mitoita tehonsyöttölaitteet ja kaapelit siten, että viimeisen lukon jännite ei laske lukon toleranssin alapuolelle. Esim. 24V sähkölukon toleranssi on + -15%, siis 20.4 V. Eräs tapa välttää tehohäviöt on sijoittaa virtalähde virtapiirin keskiosaan, jolloin kuormitus jakaantuu tasaisesti piirin kummallekin puolelle. Jos etäisyys tai kuorma kasvaa liian suureksi, on käytettävä useampia jännitelähteitä. Paikallislukijan tehonsyöttö Kun paikalliseen jännitelähteeseen kytketään useampia lukulaitteita, miinusjohdot (0 V) täytyy yhdistää toisiinsa potentiaalierojen välttämiseksi. Katso allaolevaa esimerkkiä. + _ + + CR1 CR1 CR1 BC615 BC615 BC615

21 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 21 BC615:n kytkentä CR1-kytkentärasiaan V 12-24V B 3 3 B A 4 4 A 4 5 FRAME 5 5 FRAME 5 POWER 1 RX V 3 TX RTS FG TX RX RTS 0V 12-24V CR V LOCK E B D C R I 0V X U O O D N I T O N R H T R LINK OUT DOOR CON ALM 12 ALERT 13 DUR 14 TAM TAM EXT INT SW1 RS-232 TX 17 RX 18 ENAB 19 DTR 20 0V 21 N/W S/A BACK LIGHT

22 22 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Power LED. Vihreä LED palaa, kun jännite on kytketty. RX. Keltainen LED vilkkuu nopeasti kun CR1 kommunikoi PC:n kanssa. TX/RTS. Vilkuttaa vihreää/punaista kun CR1 kommunikoi lukijan kanssa. Jännitteen syöttö lukijalle. Kytketään BC615:n riviliittimiin 1 ja 2. Tietoliikenne CR1:n ja lukijan välillä. Kytke TX TX, RX RX, RTS ENAB ja 0V 0V. Oviväylä Bewapass Entro järjestelmän seuraavalle ovikeskukselle/kytkentärasialle tai SR34i-alakeskukseen. Huomio! Asenna 120 ohmin vastus A:n ja B:n välille oviväylän molempiin päihin (CR1 asennettu väylän keskelle), tai, jos CR1 on äylän toisena päätepisteenä, kytke väylän viimeiseen CR1:een.

23 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 23 Entron kytkentäesimerkki Laajoissa järjestelmissä BC615-lukijat voidaan kytkeä Bewator Entro - järjestelmään. SR34i/8 CR1 CR1 CR1 CR1 CR1 CR1 CR1 CR1 BC615 BC615 BC615 BC615 BC615 BC615 BC615 BC615 SR34i/16 Drop box Drop box Drop box Drop box Drop box Drop box Drop box PC DT05 DT05 DT05 DT05 DT05 BC615 DT05 DC21 DC21 Drop box DC21 Drop box DC21 Drop box BC43 BC43 DT05 BC43 DT05 BC43 DT05 Samassa järjestelmässä voi olla useita tietokoneen avulla ohjelmoitavia SR34i-alakeskuksia. Jokaiseen SR34i-alakeskukseen voidaan liittää lukijoita. Yhteen alakeskukseen voidaan alakeskuksen ovikapasiteetista riippumatta liittää enintään kahdeksan BC615-lukijaa. Lisäksi alakeskukseen voidaan liittää muita lukijoita, mikäli alakeskuksen koko sen sallii. BC615-lukijat liitetään järjestelmään CR1-kytkentärasian avulla.

24 24 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Järjestelmän käyttöönotto Lukijat itsenäisessä kokoonpanossa Kun lukija on asennettu, täytä seuraavaksi tämän käyttöohjeen lopussa olevat lomakkeet ja tämän jälkeen aloita lukijan ohjelmointi ohjelmointi -kappaleen ohjeiden mukaisesti. Lukijat Entro-järjestelmissä Kun lukijat on asennettu ja kytketty CR1-kytkentärasioihin, täytyy jokaiselle lukijalle määrittää yksilöllinen osoite, lisäksi täytyy tarkistaa tietoliikennepiirin ja jännitelähteen kytkennät. Tietoliikennepiirin tarkistaminen Kun kaikki laitteet on asennettu ja kytkennät suoritettu (mutta kaikkien irrotettavien riviliittimien pitää olla kytkettyinä pois päältä CR1- kytkentärasioista), tarkasta lukijan riviliittimet 3 ja 4 CR1- kytkentärasiassa ja että tietoliikennesilmukan resistanssi on 60 Ω (ohm) + kaapelin resistanssi. Jos resistanssi on 120 Ω + kaapelin resistanssi, yksi päätevastus puuttuu. Jos resistanssi on paljon alle 60 Ω, tietoliikennesilmukassa on oikosulku. Jos resistanssi on paljon suurempi kuin 120 Ω (avoin piiri), silmukka on poikki tai molemmat päätevastukset puuttuvat. Jännitelähteen tarkistaminen Kytke jännitelähteet. Tarkista, että jännitelähteen antama jännite on oikean suuruinen ja että + ja ovat oikeinpäin. Lukijoiden osoitteiden asettaminen 1 Avaa lukija ja katkaise jännitesyöttö. 2 Aseta oikosulkupala asentoon N/W kytkentäkaavion mukaisesti. 3 Kytke lukijaan jännite ja paina SW1-nappia noin 3 sekuntia, kunnes lukija alkaa piippaamaan. 4 Aseta haluttu osoite (A1-A8 Entro) lukijan käyttönäppäimistön avulla. Aloita ohjelmointi Aloita ohjelmointi Bewator Entron mukana toimitetun ohjekirjan ohjeiden mukaisesti.

25 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 25 Ohjelmointi (Itsenäinen kokoonpano) Seuraavaksi on esitetty ohjelmointiohjeet BC615:n itsenäisen kokoonpanon ohjelmointiin. Bewator Entro-järjestelmän ohjelmointi on kuvattu järjestelmän omassa ohjekirjassa. Voidaksesi ohjelmoida lukijaa, Sinun täytyy asettaa lukija ohjelmointitilaan. Tämä tapahtuu syöttämällä 6-numeroinen koodi (tarkemmat ohjeet seuraavalla sivulla) Summeri ja LEDit Ohjelmoinnin aikana summeri ja LED-merkkivalot opastavat Sinua. Tekstissä käytetään seuraavia merkkejä kuvaamaan merkkivalojen toimintaa: = ei pala = palaa = vilkkuu Ohjelmointitilassa ennen kuin toiminto on valittu: Kaikki kolme LEDiä palavat. Ohjelmoinnin aikana: LEDit joko palavat tai eivät pala riippuen tietyn toiminnon ohjelmoimisesta. Hyväksytty ohjelmointitoimenpide: Summeri piippaa kahdesti, toinen ääni on ensimmäistä kovempi. Virheellinen ohjelmointitoimenpide: Summerista kuuluu laskeva ääni kahdesti, ensimmäinen piippaus on pitkä ja toinen lyhyt. Huomio! Jos olet ohjelmointitilassa, mutta et paina mitään nappia 20 sekunnin kuluessa, lukija palautuu normaalitilaan.

26 26 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Salasanan asettaminen Ensimmäinen tehtävä ennen lukijan ohjelmointia on salasanan asettaminen. 1 Avaa lukijan kansi mukana toimitetulla avaimella. 2 Paina ja pidä pohjassa SW1-nappia (katso sivun 16 kytkentäohjetta) kunnes lukija piippaa. 3 Syötä haluttu 6-numeroinen salasana lukijan näppäimistöltä. Salasana on nyt asetettu. Ohjelmointitilan aktivointi Joka kerta kun haluat suorittaa jonkun ohjelmointitoimenpiteen, sinun täytyy aktivoida ohjelmointitila seuraavalla tavalla: 1 Paina B:tä. 2 Syötä 6-numeroinen salasana. Lukija on nyt ohjelmointitilassa. Huomio! Jos syötetään väärä salasana kahdesti peräkkäin, lukija lukkiutuu 40 sekunnin ajaksi. Lukija lukkiutuu 40 sekunniksi aina, kun syötetään kaksi väärää salasanaa peräkkäin.

27 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 27 Kellonajan ja päiväyksen asettaminen 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A23. 3 Näppäile kyseinen päivämäärä järjestyksessä vuosi, kuukausi ja päivä, esim (lokakuun 21. Vuonna 1999). 4 Syötä viikonpäivä. Esim: 1 = maanantai, 2 = tiistai 7 = sunnuntai 5 Syötä kellonaika, esim (tunnit, minuutit, 16.01) Järjestelmä palaa automaattisesti ohjelmointitilaan.

28 28 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Aikavyöhykkeiden ohjelmointi Aikavyöhykkeet ohjelmoidaan seuraavalla tavalla: 1 Ota esiin täyttämäsi aikavyöhykelomake/lomakkeet. 2 Aktivoi ohjelmointitila. 3 Paina A31. 4 Syötä ensimmäisen aikavyöhykkeen numero kahdella numerolla, esim. aikavyöhyke Syötä ensimmäisen aikajakson alkamisaika neljällä numerolla, esim Syötä ensimmäisen aikajakson päättymisaika neljällä numerolla, esim Jos aikavyöhykkeessä ei ole kuin yksi aikajakso, paina A:ta ohittaaksesi ja jatka kohdasta 9. 7 Syötä toisen aikajakson alkamisaika neljällä numerolla, esim Syötä toisen aikajakson päättymisaika neljällä numerolla, esim Syötä ne päivätyypit, joina ko. aikavyöhyke on voimassa (esim tarkoittaa ma pe). 10 Paina B:tä ja aloita kohdasta 4 ohjelmoidaksesi useampia aikavyöhykkeitä tai paina B:tä kahdesti palataksesi ohjelmointitilaan. Aikavyöhykkeen poistaminen 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A31. 3 Syötä poistettavan aikavyöhykkeen numero, esim Paina A.

29 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 29 Aikataulujen ohjelmointi Aikataulut ohjelmoidaan seuraavalla tavalla: 1 Ota esiin täyttämäsi aikataululomake/-lomakkeet. 2 Aktivoi ohjelmointitila. 3 Paina A32. 4 Syötä ohjelmoitavan aikataulun numero kahdella numerolla, esim. aikataulu Syötä aikavyöhykkeet, jotka sisältyvät tähän aikatauluun. Esim.: sisällyttääksesi aikavyöhykkeet 1, 2 ja 4, syötä Paina B:tä ja aloita kohdasta 4 ohjelmoidaksesi toisen aikataulun tai paina B:tä kahdesti palataksesi ohjelmointitilaan. Aikataulun poistaminen 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A32. 3 Syötä poistettavan aikataulun numero, esim Paina A.

30 30 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Aikataulun asettaminen lukitsematon ovi -turvatasolle 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A33. 3 Syötä aikataulun numero ohjaamaan lukitsematon ovi -turvatasoa. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Poistaaksesi aikataulun tältä turvatasolta, syötä 00 kohdan 3 paikalla. Aikataulun asettaminen ryhmäkoodi -turvatasolle 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A34. 3 Syötä aikataulun numero ohjaamaan ryhmäkoodi -turvatasoa. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Poistaaksesi aikataulun tältä turvatasolta, syötä 00 kohdan 3 paikalla. Aikataulun asettaminen vain kortti -turvatasolle 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A35. 3 Syötä aikataulun numero ohjaamaan vain kortti -turvatasoa. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Poistaaksesi aikataulun tältä turvatasolta, syötä 00 kohdan 3 paikalla.

31 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 31 Aikataulun asettaminen kortti + PIN -turvatasolle 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A36. 3 Syötä aikataulun numero ohjaamaan kortti + PIN -turvatasoa. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Poistaaksesi aikataulun tältä turvatasolta, syötä 00 kohdan 3 paikalla. Aikataulun asettaminen bistabiili -turvatasolle 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A37. 3 Syötä aikataulun numero ohjaamaan bistabiili -turvatasoa. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Poistaaksesi aikataulun tältä turvatasolta, syötä 00 kohdan 3 paikalla.

32 32 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Kulkukortin tallennus (kortin avulla) Kulkukortit tallennetaan lukijan muistiin seuraavalla tavalla: 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A01. 3 Syötä aikataulun numero, johon kortti kuuluu. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Lueta kulkukortti lukijassa. 5 Jos muitakin kortteja kuuluu samaan aikatauluun, lueta myös ne kortit. 6 Kun tallennus on suoritettu, paina B:tä päästäksesi takaisin ohjelmointitilaan. 7 Paina B:tä vielä kerran poistuaksesi ohjelmointitilasta. Kulkukortin tallennus (ilman korttia) Kulkukortit tallennetaan lukijan muistiin syöttämällä kortin numero lukijaan seuraavalla tavalla: 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A03. 3 Syötä aikataulun numero, johon kortti kuuluu. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Syötä kulkukortin numero (8 numeroa) näppäimistön avulla. 5 Jos muitakin kortteja kuuluu samaan aikatauluun, syötä myös niiden korttien numerot lukijan muistiin. 6 Kun tallennus on suoritettu, paina B:tä päästäksesi takaisin ohjelmointitilaan. 7 Paina B:tä vielä kerran poistuaksesi ohjelmointitilasta.

33 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 33 Korttisarjan tallennus Käyttämällä tätä toimintoa voit nopeasti tallentaa muistiin sarjan peräkkäisillä numeroilla varustettuja kortteja. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A04. 3 Syötä aikataulun numero, johon kortti kuuluu. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Syötä korttisarjan ensimmäisen kortin numero (8 numeroa). 5 Syötä korttisarjan viimeisen kortin numero (8 numeroa). Kun kulkukorttien tallennus on onnistunut, punainen LED vilkkuu siitä merkiksi. 6 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Kulkukortin poistaminen (kortin avulla) Tätä toimintoa käyttämällä voit poistaa kulkukortin käyttöoikeuden (kortin avulla). 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A14. 3 Lueta poistettava kulkukortti lukijassa. 4 Jos poistettavia kortteja on useampia, lueta myös ne lukijassa. 5 Kun on valmista, paina B:tä palataksesi ohjelmointitilaan. 6 Paina B:tä vielä kerran poistuaksesi ohjelmointitilasta.

34 34 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Kulkukortin poistaminen (ilman korttia) Tätä toimintoa käyttämällä voit poistaa kulkukortin käyttöoikeuden näppäimistön avulla. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A16. 3 Syötä kortin numero. Jos syöttämäsi kortti ei ole ollutkaan lukijan muistissa, kuulet virhe-ilmoituksen. 4 Jos poistettavia kortteja on useampia, syötä myös niiden numerot. 5 Kun on valmista, paina B:tä palataksesi ohjelmointitilaan. 6 Paina B:tä vielä kerran poistuaksesi ohjelmointitilasta. Ryhmäkoodin ohjelmointi/vaihto/poistaminen Ryhmäkoodi ohjelmoidaan seuraavalla tavalla:. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A21. 3 Syötä aikataulun numero, johon ryhmäkoodi kuuluu. Käytä kahta numeroa, esim. 01 aikataululle 1. 4 Syötä 4-numeroinen ryhmäkoodi. Edellinen koodi, jos on olemassa, poistuu. Jos haluat poistaa ryhmäkoodin joltakin aikataululta, paina Aloita uudelleen kohdasta 3 ohjelmoidaksesi, vaihtaaksesi tai poistaaksesi ryhmäkoodin joltakin toiselta aikataululta. 6 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta.

35 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 35 Pyhäpäivien ohjelmointi Tätä toimintoa käytetään niiden pyhäpäivien esiohjelmointiin, jotka eivät kuulu sunnuntaihin eikä lomakausiin. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A51. 3 Syötä pyhäpäivän numero kahdella numerolla (01-15). 4 Syötä pyhäpäivän päivämäärä, esim jouluaatolle (24.12.). Jos olet ohjelmoimassa lomajaksoa, syötä lomajakson alkamispäivämäärä, esim (1. heinäkuuta). 5 Jos olet ohjelmoimassa yksittäistä pyhäpäivää, syötä 01. Jos taas olet ohjelmoimassa lomajaksoa, syötä jakson pituus päivinä (alkamispäivä mukaanluettuna). Max. pituus 21 päivää. 6 Syötä päivätyyppi, jota haluat kyseisen pyhäpäivän/lomajakson käyttävän, esim. 7 sunnuntai. 7 Toista vaiheet 3-6 ohjelmoidaksesi uuden pyhäpäivän/lomajakson, tai paina B:tä palataksesi ohjelmointitilaan. Yksittäisten pyhäpäivien poistaminen Tätä toimintoa käytetään yksittäisten pyhäpäivien poistamiseen. Jos haluat poistaa kaikki ohjelmoidut pyhäpäivät yhtä aikaa, katso seuraava kappale. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A52. 3 Syötä poistettavan pyhäpäivän numero, esim Paina B:tä palataksesi ohjelmointitilaan.

36 36 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Kaikkien pyhäpäivien poistaminen Tätä toimintoa käytetään poistamaan kaikki ohjelmoidut pyhäpäivät yhdellä kertaa. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A55. 3 Paina A55 uudelleen Järjestelmä palautuu automaattisesti takaisin ohjelmointitilaan. Ovenavausajan asetus Ovenavausaika määrittää, kuinka kauan lukon tulee olla auki hyväksytyn lukutapahtuman jälkeen. Oletusarvoinen aika on 7 sekuntia. Tarvittaessa ovenavausaikaa voidaan muuttaa seuraavien ohjeiden avulla: 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A28. 3 Anna lukonavausreleen pitoaika sekunteina (01-99). 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Oven aukipidon varoitusaika Jos ovi on yhä auki ovenavausajan loputtua, summeri varoittaa oven aukipidon varoitusajaksi säädetyn ajan. Summeri muistuttaa sisääntulijaa siitä, että ovi on suljettava välittömästi, ettei hälytys kytkeydy päälle. Oven aukipidon varoitusaika vaihdetaan tarvittaessa seuraavalla tavalla: 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A29. 3 Syötä sen ajan pituus sekunteina (01-99), kuinka kauan ovi saa olla auki, ennen kuin se aiheuttaa hälytyksen. 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta.

37 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 37 Summeri on/off Tehdasasetuksena summeri on päällä. Jos kuitenkin haluat, että merkkiääniä ei kuulu näppäimiä käytettäessä tai ovea avattaessa, voit asettaa summerin pois päältä. Huomioi, että vaikka asetat summerin pois päältä normaalitilassa, se on silti päällä ohjelmoinnin aikana. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A65. 3 Paina 0. 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Jos haluat saada summerin taas toimimaan, paina 1 (nollan asemesta) kohdassa 3.

38 38 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Laskettu PIN-koodi Jos halutaan, että käyttäjät eivät saa itse valita omaa PIN-koodiaan, tämä toiminto laskee PIN-koodin kortin numeron ja halutun laskentavakion avulla: 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A24. 3 Syötä 4-numeroinen laskentavakio. 4 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Jos haluat poistaa laskettu PIN-koodi toiminnon käyttämisen, syötä 0000 kohdassa 3. Laskentavakio lasketaan yhteen kortin neljän viimeisen numeron kanssa. Esimerkki: Jos kortin numero on ja laskentavakio on 4567, koodiksi tulee = Ylimääräisellä numerolla (1) ei ole vaikutusta koodiin

39 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 39 Kortin parametrit HUOM! Koskee ainoastaan magneettikortinlukijaa BC615. Kun BC615 toimitetaan, lukija lukee positiot 9 16 kortin magneettinauhalta tai viimeiset 8 positiota, jos niitä on vähemmän kuin 16. Jos haluat käyttää omia kortteja ja ne luetaan eri tavalla, syötä mistä magneettinauhan positiosta lukijan tulee aloittaa luku ja kuinka monta merkkiä luetaan (max. 8). Huomio! Aiemmin tallennetut kortit eivät toimi, jos kortin parametreja muutetaan. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A97. 3 Syötä mistä korttinumeron (01-40) numerosta lukeminen aloitetaan. Tämä toiminto palautetaan tehdasasetuksiinsa painamalla A:ta tässä vaiheessa. 4 Syötä luettavien numeroiden lukumäärä (1-8). 5 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Huomio! Jos kortista luetaan vähemmän kuin 8 numeroa, Sinun tulee lisätä tarvittava määrä nollia korttinumeron eteen käyttäessäsi toimintoja A03, A04 ja A16 (korttien tallentaminen ja poistaminen ilman korttia sekä korttisarjan tallentaminen). Esimerkki: Jos kortin numero on 5432, syötä kun käytät toimintoja A03, A04 ja A16. Etälukija BC615-Cotag/BC615-EM Etälukijan BC615-Cotag/BC615-EM etälukukortit on koodattu valmiiksi tehtaalla, joten lukijan parametrejä ei voida muuttaa. Etälukutunnisteet ohjelmoidaan lukijan muistiin käyttämällä etälukutunnisteeseen painettua 8-merkkistä numerosarjaa, esim Huomio! Etälukijassa voidaan käyttää ainoastaan Bewatorin toimittamia etälukutunnisteita, sillä etälukutunniste sisältää muutakin tietoa kuin tunnisteeseen painetut 8 merkkiä.

40 40 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Ohjelmoinnin salasanan vaihtaminen Toimenpiteet salasanan vaihtamiseksi: 1 Paina B:tä ja syötä nykyinen salasana. 2 Paina A27. 3 Syötä uusi salasana. Kuulet myös varoitusäänen. 4 Syötä uusi salasana uudelleen. Varoitusääni kuuluu, kunnes olet syöttänyt salasanan kaikki kuusi numeroa. 5 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. 6 Pidä mielessä antamasi uusi salasana. Huomio! Jos kuitenkin satut unohtamaan salasanan, lue kappale Aseta salasana.

41 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 41 Muistin tyhjentäminen Tätä toimintoa käytetään tyhjentämään kaikki tiedot järjestelmän muistista, järjestelmä palautuu alla esitettyihin tehdasasetuksiinsa. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Avaa lukija mukana toimitetulla avaimella. 3 Paina SW1-nappia (Katso kytkentäkaaviota sivulla 16) kunnes kuulet nousevan äänimerkin. 4 Syötä koodi Syötä uudelleen koodi Kaikki tiedot on nyt pyyhitty järjestelmän muistista. Lukija on palautunut seuraaviin tehdasasetuksiinsa: Salasana: Ryhmäkoodi: ei ole Ovenavausaika: 7 s Varoitus aukiolevasta ovesta: 30 sekunnin kuluttua Kortin parametrit: Numerot paikoista 9-16, viimeiset 8 numeroa jos kortilla vähemmän kuin 16 numeroa. Aikavyöhyke 01: , päivätyypit 1-7 Aikataulu 01: Sisältää aikavyöhykkeen 01

42 42 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Viimeisimpien tapahtumien tulostus Tätä toimintoa käyttämällä voit tulostaa viimeisimpiä kulku- ja tapahtumatietoja. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A41. Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus. Tulostuksen ulkoasu on seuraava: YY-MM-DD D HH:MM TS XXXXXXXX TA YY-MM-DD =Päivämäärä D =Päivätyyppi HH:MM =Aika TS =Aikataulu ( haluttaessa ) XXXXXXXX =Kortin numero (jos käytössä ) TA =Tapahtuman tyyppi 3 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta.

43 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 43 Ryhmäkoodien tulostus Tätä toimintoa käyttämällä voit tulostaa kaikki lukijan muistiin tallennetut ryhmäkoodit. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A44. Tulostuksen ulkoasu: TS CCCC TS CCCC = Aikataulu = Ryhmäkoodi 3 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta.

44 44 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Aikavyöhykkeiden ja aikataulujen tulostus Tätä toimintoa käyttämällä voit tulostaa kaikki lukijan muistiin tallennetut aikavyöhykkeet, aikataulut sekä kirjoitinaikavyöhykkeet. 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A45. Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus. Tulostuksen ulkoasu aikavyöhykkeiden tulostuksessa: TZ ON1 OFF1 ON2 OFF2 DAYS TZ = Aikavyöhyke (01-15) ON = Alkamisaika OFF = Päättymisaika DAYS = Päivätyyppi Tulostuksen ulkoasu aikataulujen tulostuksessa: TS TZs TS = Aikataulu (01-15) TZs = Aikavyöhykkeet ( Max 4 aikavyöhykettä ) PTS = Ei käytössä 3 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta.

45 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 45 Järjestelmätietojen tulostus 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A46. Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus. Tulostuksen ulkoasu: BC615 Ver XX.XX Ohjelmaversion numero (5) 11:34 Päivämäärä, päivätyyppi(puolipäivä) ja aika ID A Lukijan tunnistenumero RT 07 S Ovenavausaika 07 s. DHWT 10 S Ovihälytysaika 10 s. A33 TS A34 TS A35 TS A36 TS A37 TS Aikataulu Lukitsematon ovi Aikataulu Ryhmäkoodi Aikataulu Kortti Aikataulu Kortti + PIN Aikataulu Bistabiili 3 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta.

46 46 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Tallennettujen kulkukorttien tulostus 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A47. Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus. Tulostuksen ulkoasu: XXXXXXXX TS Kortin numero ja aikataulu 3 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta. Pyhä- ja puolipäivien tulostus 1 Aktivoi ohjelmointitila. 2 Paina A48. Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus. Tulostuksen ulkoasu: HOL START DAYS TYPE HOL = Pyhäpäivän numero (01-15) START = Alkamispäivä DAYS = Loma-ajan kesto päivinä (01-21) TYPE = Päivätyyppi 3 Paina B:tä poistuaksesi ohjelmointitilasta.

47 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 47 Tapahtumakoodien selitykset Tapahtuma koodi Selitys Kulkuoikeustapahtumat CC CO CP DU IC NL IP TB Hyväksytty kulkuoikeus, Ryhmäkoodi Hyväksytty kulkuoikeus, Kortti Hyväksytty kulkuoikeus, Kortti + PIN Hyväksytty kulkuoikeus, Kortti + PIN aukaisu uhattuna Ei kulkuoikeutta, väärä Ryhmäkoodi Ei kulkuoikeutta, tuntematon kortti. Ei kulkuoikeutta, väärä PIN-koodi. Ei kulkuoikeutta, väärä aikavyöhyke Oven tapahtumat DF DH DC Oven pakkoavaus Ovi auki Ovi suljettu Lukijan tapahtumat TO TC Kansikytkin avattu Kansikytkin suljettu

48

49 Tiivistelmä ohjelmoinnista Toiminto Vaihe 1 Vaihe 2 Vaihe 3 Vaihe 4 Vaihe 5 Vaihe 6 Vaihe 7 Vaihe 8 Vaihe 9 Salasanan asettaminen Avaa BC615 Paina SW1- nappia Syötä 6- numeroinen salasana Ohjelmointitilan aktivointi Paina B Syötä salasana Kellonajan ja päiväyksen asettaminen Aktivoi ohjelmointitila Paina A23 Syötä päiväys (VVKKPP) Syötä päivätyyppi (1-7) Syötä kellonaika (TTMM) Aikavyöhykkeet Aikavyöhykkeiden ohjelmointi Aktivoi ohjelmointitila Paina A31 Syötä aikavyöhykkeen numero Syötä 1. Ajanjakson alkamisaika (TTMM) Syötä 1. Ajanjakson päättymisaika (TTMM) Syötä 1. Ajanjakson alkamisaika (HHMM) tai paina A:ta ohittaaksesi Syötä 2. Ajanjakson päättymisaika (HHMM) Syötä päivätyyppi/ tyypit (1-8) Paina B:tä ohjelmoidaksesi uuden aikavyöhykkeen Aikataulut Aikataulujen ohjelmointi Aktivoi ohjelmointitila Paina A32 Syötä aikataulun numero Syötä sisältyvien aikavyöhykkeiden numero/t Paina B:tä ohjelmoidaksesi uuden aikataulun

50 Turvatasot Vaihe 1 Vaihe 2 Vaihe 3 Vaihe 4 Vaihe 5 Aikataulun asettaminen Lukitsematon ovi -turvatasolle Aikataulun asettaminen Ryhmäkoodi -turvatasolle Aikataulun asettaminen Vain kortti -turvatasolle Aikataulun asettaminen Kortti+PIN -turvatasolle Aikataulun asettaminen Bistabiili -turvatasolle Aktivoi ohjelmointitila Paina A33 Syötä aikataulun numero Aktivoi ohjelmointitila Paina A34 Syötä aikataulun numero Aktivoi ohjelmointitila Paina A35 Syötä aikataulun numero Aktivoi ohjelmointitila Paina A36 Syötä aikataulun numero Aktivoi ohjelmointitila Paina A37 Syötä aikataulun numero Kortit Kulkukortin tallennus (kortin avulla) Kulkukortin tallennus (ilman korttia) Aktivoi ohjelmointitila Paina A01 Syötä aikataulun nro Lueta kulkukortti lukijassa Aktivoi ohjelmointitila Paina A03 Syötä aikataulun nro Syötä kortin nro (8 numeroa) Korttisarjan tallennus Aktivoi ohjelmointitila Paina A04 Syötä aikataulun nro Syötä ensimmäisen kortin numero Syötä viimeisen kortin numero Kulkukortin poisto (kortin avulla) Aktivoi ohjelmointitila Paina A14 Lueta kortti lukijassa Kulkukortin poisto (ilman korttia) Aktivoi ohjelmointitila Paina A16 Syötä kortin nro

51 Ryhmäkoodi Vaihe 1 Vaihe 2 Vaihe 3 Vaihe 4 Vaihe 5 Vaihe 6 Ryhmäkoodin ohjelmointi Aktivoi ohjelmointitila Paina A21 Syötä aikataulun numero Syötä ryhmäkoodi Ryhmäkoodin vaihtaminen Aktivoi ohjelmointitila Paina A21 Syötä aikataulun numero Syötä uusi koodi Ryhmäkoodin poistaminen Aktivoi ohjelmointitila Paina A21 Syötä nykyinen koodi Syötä 0000 Pyhäpäivät Pyhäpäivien ohjelmointi Aktivoi ohjelmointitila Paina A51 Syötä pyhäpäivän numero Syötä päiväys (KKPP) Syötä lomajakson pituus, alkamispäivä mukaanluettuna, esim. 01 Syötä päivätyyppi (1-8) Yksittäisen pyhäpäivän poistaminen Aktivoi ohjelmointitila Paina A52 Syötä pyhäpäivän numero Kaikkien pyhäpäivien poistaminen Aktivoi ohjelmointitila Paina A55 Paina A55 vielä kerran

52 Muita toimintoja Vaihe 1 Vaihe 2 Vaihe 3 Vaihe 4 Vaihe 5 Ovenavausajan asetus Aktivoi ohjelmointitila Paina A28 Syötä aika sekunteina (01-99) Ovihälytysajan asetus Aktivoi ohjelmointitila Paina A29 Syötä aika sekunteina (01-99) Summeri on/off Aktivoi ohjelmointitila Paina A65 1 = Summeri päällä 0 = Summeri pois päältä Laskettu PIN-koodi Aktivoi ohjelmointitila Paina A24 Syötä 4-numeroinen laskentavakio Kortin parametrit Aktivoi ohjelmointitila Paina A97 Syötä lukemisen alkamispositio (01-40) Salasanan vaihtaminen Aktivoi ohjelmointitila Paina A27 Syötä uusi salasana (6 numeroa) Syötä luettavien numeroiden määrä(1-8) Syötä uusi salasana vielä kerran Muistin tyhjentäminen Avaa BC615 Aseta jumpperi 1 ja poisa se Syötä koodi Syötä koodi vielä kerran

53 Tulostukset Vaihe 1 Vaihe 2 Vaihe 3 Vaihe 4 Vaihe 5 Viimeisimpien tapahtumien tulostus Aktivoi ohjelmointitila Paina A41 Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus Ryhmäkoodien tulostus Aktivoi ohjelmointitila Paina A44 Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus Aikavyöhykkeiden ja aikataulujen tulostus Aktivoi ohjelmointitila Paina A45 Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus Järjestelmätietojen tulostus Aktivoi ohjelmointitila Paina A46 Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus Tallennettujen korttien tulostus Pyhä- ja puolipäivien tulostus Aktivoi ohjelmointitila Paina A47 Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus Aktivoi ohjelmointitila Paina A48 Tarvittaessa paina B:tä keskeyttääksesi tulostus

54 54 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Päivittäinen käyttö Sisääntulo Oven avaamiseksi tulee toimia seuraavalla tavalla: 1 Syötä 4-numeroinen ryhmäkoodi (jos Ryhmäkoodi on voimassa olevana turvatasona). 2 Lueta kortti lukijassa (jos Kortti on voimassa olevana turvatasona). 3 Lueta kortti lukijassa ja syötä korttiin kuuluva PIN-koodi (jos Kortti + PIN on voimassa olevana turvatasona). Jos väärä PINkoodi syötetään 3 kertaa peräkkäin, kortin kulkuoikeus poistetaan automaattisesti ja se on tallennettava uudelleen järjestelmään. Bistabiili toiminta Jos bistabiili toiminta on aktivoituna, käyttäjä voi avata oven yhdellä edellä mainituista tavoista (riippuen käytössäolevasta turvatasosta). Ovi pysyy lukitsemattomana kunnes käyttäjä (ei tarvitse olla sama henkilö kuin oven avaaja) tekee seuraavan hyväksytyn tapahtuman tai kunnes seuraava turvataso alkaa. PIN-koodin valinta/muuttaminen (Laskettu PIN-koodin valinta ei saa olla käytössä) Näin kortinhaltija voi valita/muuttaa PIN-koodinsa (Bewator Entro järjestelmissä PIN-koodi asetetaan PC:n avulla): 1 Paina A:ta. 2 Lueta kortti lukijassa. 3 Jos valitset PIN-koodia ensimmäistä kertaa tälle kortille, syötä Muussa tapauksessa syötä nykyinen PIN-koodi. 4 Syötä uusi 4-numeroinen PIN-koodi. 5 Syötä uusi PIN-koodi uudelleen. Olet nyt valinnut kortin tunnusluvun.

55 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 55 Aukaisu uhattuna -toiminto Jos sisääntulija pakotetaan avaamaan ovi, hän voi aktivoida hälytyksen seuraavalla tavalla (tämä toiminto on käytettävissä ainoastaan Kortti + PIN -turvatasolla): Lueta kortti lukijassa ja syötä muuten normaali PIN-koodisi, mutta lisää 1 PIN-koodin viimeiseen numeroon. Esimerkki 1: Jos PIN-koodi on 1234, syötä sen sijaan koodiksi Esimerkki 2: Jos PIN-koodi on 1239, syötä sen sijaan koodiksi Aukaisu uhattuna -koodi syöttämisen jälkeen ovi avautuu samalla kun hälytys aktivoituu (hälytys lähetetään esim. hälytysliikkeeseen tai vastaavaan). Hälytys pysyy aktivoituna kunnes se nollataan aktivoimalla ohjelmointitila.

56 56 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Vianhakuohje Ongelma Mahdollinen syy Toimenpiteet Punainen, keltainen ja vihreä LED-valo vilkkuu jännitteen ollessa päällä. Ohjelmointitila ei aktivoidu. Punainen LED palaa kahden yrityksen jälkeen. Vihreä LED palaa hyväksytyn sisäänpääsyn merkiksi, mutta ovi ei aukea. Luetettaessa kortti lukijassa ei kuulu äänimerkkiä eikä mitään tapahdu. Jotakin painiketta painetaan. Muistivirhe. Väärä salasana. Sähkölukossa vikaa. Jumpperi puuttuu lukijan riviliittimien 1 ja 4 välistä. Lukupää on löysällä. Lukupää on likainen. Lukupää on vahingoittunut. Vapauta painike. Vaihda lukija. Valitse uusi salasana. Tarkasta lukijan ja lukon väliset kytkennät. Vaihda/korjaa lukko kiinnitä jumpperi paikoilleen. Kiristä lukupää. Puhdista lukupää erillisellä lukijan puhdistuskortilla. Vaihda lukija tai lukupää. Luetettaessa kortti lukijassa kuuluu äänimerkki mutta mitään ei tapahdu. Kortti tallentamatta. Kortti + PIN -turvataso on voimassa, mutta kortille ei ole määritetty PINkoodia. Tallenna kortti. Valitse PIN-koodi.

57 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 57 Tekniset tiedot Jännitesyöttö: Max virran kulutus: Lukon rele: 8 24V AC, V DC BC615: 70mA BC615-Cotag & BC615-EM: 120mA. Max 2A, 30 V DC. aukaisu uhattuna -lähtö: Transistoriohjaus, 0 volt. Max 500 ma, 30 V DC. Hälytyslähtö: Transistoriohjaus, 0 volt. Max 500 ma, 30 V DC. Kansikytkin: Punaisen LEDin ulkoinen ohjaus: Tietoliikenneportti: Lämpötila-alue: Suojausluokka: Mitat: PC:n perusvaatimukset: Max 1A, 30 V DC. Galvaaninen eristys V DC. RS-232 (Tulostin, PC tai järjestelmä). BC615: 35 C +50 C BC615-Cotag & BC615-EM: 30 C +50 C. (suhteellinen ilmankosteus 90 %) IP x 108 x 45 mm (k x l x s). 486-prosessori (suositus: Pentium), 32 MB RAM (minimivaatimus) Vähintään 20 MB vapaata kiintolevytilaa 3.5-tuuman levykeasema VGA-värimonitori Sarja- ja rinnakkaisportit Windows 95 (OSR2)

58 58 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Lomakkeet Aikavyöhykkeet Nro (01-15) Nimi 1. aikaväli alkaa päättyy 2. aikaväli alkaa päättyy Päivätyypit Esimerkki: Nro (01-15) Nimi 1. aikaväli alkaa päättyy 2. aikaväli alkaa päättyy Päivätyypit 01 Työaika

59 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 59 Aikataulut Nro (01-15) Nimi Sisältää aikavyöhykkeet Esimerkki: Nro (01-15) Nimi 01 Toimisto Sisältää aikavyöhykkeet Ylläolevassa esimerkissä aikavyöhykkeet 1, 2, 3 ja 5 sisältyvät aikataulu ykköseen.

60 60 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Pyhä- ja lomapäivät Nro Päiväys (KKPP) Kesto päivinä Päivä- tyyppi Nro Päiväys (KKPP) Kesto päivinä Päivä- tyyppi Esimerkki: Nro Päiväys (KKPP) Kesto päivinä Päivä- tyyppi Nro Päiväys (KKPP) Kesto päivinä Päivä- tyyppi

61 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet 61 Turvatasot Turvataso Oven lukko auki Ryhmäkoodi Kortti Kortti + PIN Bistabiili-tila Aikataulu Järjestelmäasetukset Toiminto Asetus Tehdasasetus Ohjelmointisalasana Ryhmäkoodi Aukiohjausaika Oven aukipidon varoitusaika Ei ole 7 s 10 s Summeri OFF (0) ON (1) ON

62 62 BC615 Asennus- ja käyttöohjeet Henkilöt Nimi Kortin numero Aikataulu Esimerkki: Nimi Kortin numero Aikataulu Reksa Mäkipää

63

64

UNICARD ACR-201 UNICARD 1. JOHDANTO

UNICARD ACR-201 UNICARD 1. JOHDANTO 1. JOHDANTO UNICARD ACR-201 Unicard:issa on kaksi vaihtokoskettimella varustettua relettä. Yksikössä on liitokset kahdelle painonapille, magneettikosketin ja aikaohjaus korteille, ryhmäkoodille ja rekisteröinnille.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO RC-436

SISÄLLYSLUETTELO RC-436 Asennusohje AXCARD CR-36 Versio 3. Ver. 3. AXCARD SISÄLLYSLUETTELO RC-436 JOHDANTO... 4 YKSITTÄISEN KORTINLUKIJAN KÄYTTÖÖNOTTO... 4 ALUSTUS JA MUISTIN NOLLAUS... 4 VAIHTOEHTO. OHJELMOINTISALASANAN ASETUS...

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

UNICARD CR-211 UNICARD 1. JOHDANTO

UNICARD CR-211 UNICARD 1. JOHDANTO UNICARD CR-211 1. JOHDANTO Unicard:issa on kaksi vaihtokoskettimella varustettua relettä. Yksikössä on liitokset kahdelle painonapille, magneettikosketin ja aikaohjaus korteille, ryhmäkoodille ja rekisteröinnille.

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri kooditasoa: 1. Pääkäyttäjäkoodi 2. Huoltokoodi 3. Käyttäjäkoodi Lukko toimitetaan kahdella tehdasasetetulla koodilla: Pääkäyttäjäkoodi:

Lisätiedot

MINICODE ACL-153 2. OHJELMOINTIKOODIN JA TUNNISTEEN OHJELMOINTI

MINICODE ACL-153 2. OHJELMOINTIKOODIN JA TUNNISTEEN OHJELMOINTI Asentaja/ Käyttäjän käsikirja MINICODE CL-153 1. JOHDANTO MINICODE ACL-153 ACL-153 on varustettu yhdellä releellä jossa on yksi potentiaalivapaa vaihtokärki. Irroitettavassa liitinrimassa on nastat avauspainikkeelle,

Lisätiedot

AXCARD AXCARD PR-336 1. JOHDANTO 2. LUKIJAN KÄYNNISTYS

AXCARD AXCARD PR-336 1. JOHDANTO 2. LUKIJAN KÄYNNISTYS . JOHDANTO AXCARD PR-336 PR-336 koostuu PR-543 lukupäätteestä sekä RC-436 kontrolleri yksiköstä. Kontrollerissa on yksi potentiali vapaa vaihtokytkin. Kontrollerissa on sisääntulot avauspainikkeelle, ovikoskettimelle

Lisätiedot

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on vasenkätiselle lukolle valmistuspäivästä 4/2014 alkaen. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on oikeakätiselle lukolle. Pystymallisen lukon koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Prosella Scandinavian Oy

Prosella Scandinavian Oy 2017 Prosella Scandinavian Oy 010 2311 270 www.prosella.com info@prosella.com ELEKTRONINEN KOODI- / RFID-LUKKO 4000B - sarja KÄYTTÖOHJE Hätäavaus (lukon nollaus) Mikäli unohdat avauskoodin, on lukon nollaamiseen

Lisätiedot

Code Handle. Koodipainikkeen asennus- ja käyttöohje

Code Handle. Koodipainikkeen asennus- ja käyttöohje Code Handle Koodipainikkeen asennus- ja käyttöohje YALE, with its unique global reach and range of products, is the world s favorite lock the preferred solution for securing your home, family and personal

Lisätiedot

Porttipuhelimen toiminta.

Porttipuhelimen toiminta. Porttipuhelimen toiminta. Kun vieras saapuu, valitsee hän sinun kutsupainikkeesi porttipuhelimesta. Jonka jälkeen puhelimesi soi. Sinulla on sek. puheaikaa henkilön kanssa joka kutsun lähetti. Jos haluat

Lisätiedot

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika 1. Käyttöohje 2 1.0 Yleistä Saadaksesi parhaan hyödyn kytkinkellon monipuolisista toiminnoista tulisi. Sinun lukea käyttöohje huolellisesti läpi ennen kytkinkellon käyttöönottoa. Tämän kytkinkellon käyttö

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Remo. Tekninen käsikirja

Remo. Tekninen käsikirja Remo FI Tekninen käsikirja Copyright 2005 Bewator AB, Solna. REMO Teknisen käsikirjan kopiontiin täytyy olla Bewatorin kirjallinen lupa. Bewator pidättää itselleen oikeuden sekä teknisen käsikirjan sisällön,

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

DVC/01 DC/01 DVC/01 ME DC/01 ME DPF AL DPF NF DPF ME. Ohjelmointi

DVC/01 DC/01 DVC/01 ME DC/01 ME DPF AL DPF NF DPF ME. Ohjelmointi DVC/0 DC/0 DVC/0 ME DC/0 ME DPF AL DPF NF DPF ME Ohjelmointi 00/0-0-0 THANGRAM, SISÄLLYSLUETTELO:. TEKNISET TIEDOT. Säädöt ja ledien Signalointi. Käyttö virtalähteen kanssa.. Kytkentäesimerkkejä. Liittimien

Lisätiedot

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI AUTOMAATIO,- VIESTINTÄ,- JA TURVAJÄRJESTELMÄT SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI puh. 0201 550 730 fax. 0201 550 737 e-mail: selamatic@selamatic.fi internet: www.selamatic.fi MIKROPROSESSORIPOHJAISET

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

SISÄLLYS LUETTELO RC-436

SISÄLLYS LUETTELO RC-436 Asentajakäsikirja AXCARD PR436 Ver 3. AXCARD SISÄLLYS LUETTELO RC436 JOHDANTO.... LUKIJAN KÄYNNISTYS... ALUSTUS JA LUKIJAN RESETOINTI... VAIHTOEHTO. OHJELMOINTIKOODIN ASETUS... VAIHTOEHTO. TUNNUSSANAN

Lisätiedot

82 813 A801 FIN. Koodilukko käsikirja

82 813 A801 FIN. Koodilukko käsikirja 82 813 A801 Koodilukko käsikirja Koodilukko käsikirja Sisällysluettelo 1. Näyttö-/hallintaelementit ja niiden toiminto 3 1.1. LED-tilannäyttö 3 1.2. Näppäimistö 3 1.3. Kokoonpano 3 1.4. Tunniste (lisävaruste)

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS

E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO KASSAKAAPIN INSTRUCTIONS KASO KASSAKAAPIN E1-100 SARJA K-03 KÄYTTÖOHJEET KASO E1-100 SAFE SERIES K-03 INSTRUCTIONS Kaso Oy Lyhtytie 2, PO Box 27, FI-00751 Helsinki, Finland telephone +358 10 271 3700, fax +358 9 386 0021 sales@kaso.fi,

Lisätiedot

NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET NANO90 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on yhteensopiva kaikkien NANO90-mallien kanssa. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä Lukot toimitetaan tehdasasetuksilla,

Lisätiedot

5 ] ollessasi käyttäjätilassa

5 ] ollessasi käyttäjätilassa 7.3 Käyttäjäkoodien ohjelmointi. Näppäile [ [ 5 ollessasi käyttäjätilassa. Näppäile käyttäjänumero jonka haluat vaihtaa [ 0 - [ numero 4) 5, esim. 04 (käyttäjä 3. Näppäile uusi käyttäjäkoodi (XXXX,X,X)

Lisätiedot

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin)

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) MALLI: Nexa MLR-1105 MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) Oppimispainike Äänenvoimakkuuden valintapainike Soittoäänen

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

PROXIMITY /etälukijat CZ-EMM3 CZ-EMM4

PROXIMITY /etälukijat CZ-EMM3 CZ-EMM4 Kocom Finland Oy WWW.kocom.fi PROXIMITY /etälukijat CZ-EMM3 CZ-EMM4 cz-emm34_en 08/08 Etätunnisteiden lukijat CZ-EMM3 ja CZ-EMM4 joita kutsutaan myös lukupäiksi - ovat suuniteltu erilaisten passiivisten

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00 Käyttöohjeet Kytkinmoduuli 1289 00 Sisällysluettelo 2 Laitekuvaus...3 Käyttölaitteet ja näytöt...4 Liittimet...7 Asennus...8 Käyttötilan asetus...9 Käyttötilan vaihto ohjelmoinnin jälkeen...10 Ohjelmointiohjeita...11

Lisätiedot

UNICARD UNIPROX PR-301 1. JOHDANTO 2. OHJELMOINTIKOODIN JA TUNNISTEEN OHJELMOINTI. Ver. 1.0

UNICARD UNIPROX PR-301 1. JOHDANTO 2. OHJELMOINTIKOODIN JA TUNNISTEEN OHJELMOINTI. Ver. 1.0 1 Ver. 1.0 UNICARD 1. JOHDANTO UNIPROX PR-301 PR-301 koostuu etäkirtinlukijasta PR-543 sekä kontrolleriyksiköstä RC-434.. Kontrollerissa on kaksi vaihtokoskettimella varustettua relettä. Yksikkö on varustettu

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet

KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet YHTEENSOPIVUUS Tämä ohje on pystymalliselle lukolle. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Valmistuspäivästä 4/2014 alkaen KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

KL1200 ohjelmointi- ja toimintaohjeet

KL1200 ohjelmointi- ja toimintaohjeet KL1200 ohjelmointi- ja toimintaohjeet YHTEENSOPIVUUS Tämä ohje on pystymalliselle lukolle. Oikeakätisen lukon koodit ovat erilaiset. KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri kooditasoa: 1. Pääkäyttäjäkoodi

Lisätiedot

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje Nokeval FD100-sarja Käyttöohje Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD100A4 and FD100A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 7 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT KÄYTTÖOHJE LITHOS SISÄLLYSLUETTELO: 1. TEKNISET TIEDOT...3 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT...3 3. OVIPANEELIEN OHJELMOINTI VAS/01 KANSSA...4 3.1 Kytkentäesimerkkejä...4 3.2 Liitinrima...4 3.3 Ovipaneelin manuaalinen

Lisätiedot

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 1. YLEISTÄ Tiedonsiirtoyksikkö TBLZ-1/2-1-3-41 on tarkoitettu GOLDilmankäsittelykoneeseen malleihin 4, A ja B. Yksikkö koostuu seuraavista osista: 1. 4-moduulinen standardikotelo

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

C1000D-lukon käyttöohje

C1000D-lukon käyttöohje 2016 Prosella Scandinavian Oy 010 2311 270 www.prosella.com info@prosella.com C1000D-lukon käyttöohje Sisällyslue elo Lukon rakenne ibutton-avaimet Lukkojen käyttöönotto 3 4 4 Omistaja-avaimen rekisteröinti

Lisätiedot

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto

Vianmääritys. Paperinkäsittely. Huolto. Vianmääritys. Ylläpito. Hakemisto Jos pyydät Lexmarkin asiakastukikeskukselta apua tulostusongelman ratkaisemisessa, sieltä saatetaan ohjata sinut vianmääritystilan avulla muuttamaan oletusasetuksia (esimerkiksi ottamaan käyttöön PPDS-tiedostojen

Lisätiedot

UNICARD UNIPROX PR-311. Ver. 1.0 1. JOHDANTO

UNICARD UNIPROX PR-311. Ver. 1.0 1. JOHDANTO 1. JOHDANTO UNIPROX PR-311 PR-311 koostuu etäkirtinlukijasta PR-553 sekä kontrolleriyksiköstä RC-434. Kontrollerissa on kaksi vaihtokoskettimella varustettua relettä. Yksikkö on varustettu Krone LSA liittimilä.

Lisätiedot

Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan. Avaa kansi, paina nuolen suuntaan

Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan. Avaa kansi, paina nuolen suuntaan Ohjauspaneeli jännitteettömällä lähdöllä (NO) ja radiomoduuli Chor-palovaroittimen CHOR-WS/WAC-alustaan Valodiodit Avaa kansi, paina nuolen suuntaan Testipainike Resetointipainike Kytke paristo kytkemällä

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

Nokeval. FD200-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD200-sarja. Käyttöohje Nokeval FD200-sarja Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD200A4 ja FD200A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 6 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

1.1. Järjestelmän käynnistys

1.1. Järjestelmän käynnistys 1.1. Järjestelmän käynnistys 1. Käyttölaitteen käynnistys Kytke verkkojännite keskuksen virtalähteeseen ja odota noin yksi minuutti. Jos käyttölaitteessa ei ole merkkivaloja tai näytössä on teksti keybus

Lisätiedot

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF DK S FIN N PL 310 784 03 TR 610 top TERMINA 1-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita saa

Lisätiedot

SPA-ZC22 Väyläliitäntämoduuli

SPA-ZC22 Väyläliitäntämoduuli SPA-ZC Väyläliitäntämoduuli Käyttöohje ja tekninen selostus ON ON 3 4 6 7 8 3 4 RS Ser. No POWER UAUX 0//0 V DC 0/0/30/40 V AC 4/48/60 V DC AUX INT Tx 3 4 SPA-ZC B0M 4BM 3BM B3M B4M SC RS 48 SPA OPTICAL

Lisätiedot

OHJE D C.docx

OHJE D C.docx 1(5) KPAD Käyttöjännite 12-24 VAC tai DC liitetään liittimiin ALIM+ ja ALIM-. Mallista riippuen laitteessa on 2 tai neljä relelähtöä, liittimissä lukee C1,, eli Common ykkönen, normaalisti auki ja avautuva.

Lisätiedot

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat +0.5 C NTC-10 LCD 24 VAC +10%, 50 Hz / 60 Hz 1 VA IP 20 (kuivat tilat) K = 86 mm S = 23 mm L = 86

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Asennusohje. EasyLine GSM

Asennusohje. EasyLine GSM Asennusohje EasyLine GSM Laitteen kuvaus EasyLine GSM on puhelinlijasimulaattori, joka simuloi analogista PSTN linjaa GSM verkossa ja sitä voidaan käyttää ContactID protokollan lähettämiseen hälytinjärjestelmiltä.

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE

RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE IV/1989 RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE HUOM.! ENNEN KELLONKYTKIMEN KÄYTTÖÖNOTTOA TULEE VARMISTAA ETTÄ LAITTEEN SUOJAMAADOITUS ON KYTKETTY ASIANMUKAISESTI. 1 KELLON KÄYTTÖÖNOTTO sivu 1.1 Kellonaika

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille KÄYTTÖOHJE WT-1010 GSM-välitin hälytysjärjestelmille WT-1010 on langaton laite, jonka avulla voidaan varmistaa hälytysjärjestelmien analogisten puhelinlinjojen (PSTN) toiminta GSM-verkkoa käyttäen. Laite

Lisätiedot

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje DIMLITE Daylight Sähkönumero 2604221 Käyttöohje T1 / T2 sisääntulot Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus Tx painikkeesta sytyttää valaistuksen sytytyshetkellä valitsevaan päivänvalotilanteeseen tai viimeisimmäksi

Lisätiedot

Käyttöohje Thermo Call TC3. Yleisiä ohjeita. Käyttämisestä. Hyvä Webaston käyttäjä

Käyttöohje Thermo Call TC3. Yleisiä ohjeita. Käyttämisestä. Hyvä Webaston käyttäjä Käyttöohje Thermo Call TC3 Yleisiä ohjeita Hyvä Webaston käyttäjä Kiitämme uuden Thermo Call TC3 kauko-ohjaimen hankinnasta. Tällä laitteella voitte käyttää Webasto-lämmitintä helpolla ja ajanmukaisella

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

Nokeval. Pikaohje. Malli 2072 Sarjaviestille RS232 / RS485. No 090417 v1.0

Nokeval. Pikaohje. Malli 2072 Sarjaviestille RS232 / RS485. No 090417 v1.0 No 0907 v.0 Nokeval Pikaohje Malli 07 Sarjaviestille RS / RS8 Johdanto 07 on SCL sarjaliikenneprotokollalla toimiva näyttö, joka hakee mittaustuloksia toisilta sarjaliikennelaitteilta. Laitteessa on 9

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas

Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Yleishimmentimellä varustetun, uppoasennettavan WMR-252-vastaanottimen käyttöopas Ainutlaatuinen, himmennystoiminnolla varustettu langaton yleisvastaanotin esimerkiksi himmennettävien 230 voltin LEDvalojen,

Lisätiedot

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy:

A10 GSM vanhusvahti. Asennusohje. Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: A10 GSM vanhusvahti Asennusohje Ver 1.1 Päiväys: 2013 05 01 Viimeisin versio tästä ohjeesta löytyy: http://www.microdata.fi/pdf/kingpigeon/kingpigeon_a10_asennusohje.pdf Laitteen maahantuoja: Microdata

Lisätiedot

Nokeval No 280701. Käyttöohje. Tekstinäyttö 580-ALF

Nokeval No 280701. Käyttöohje. Tekstinäyttö 580-ALF Nokeval No 28070 Käyttöohje Tekstinäyttö 580-ALF Nokeval Oy Yrittäjäkatu 2 3700 NOKIA Puh. 03-342 4800 Fax. 03-342 2066 2 Kenttänäytttösarja 580 sarjaviesteille 5820 580 Sarjaviesti RS-232 tai RS-485 PC

Lisätiedot

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Ominaisuudet CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Sensorin virran vähyyden ilmaisin Lämpötila celsius- tai Fahrenheit-asteikolla Langaton ulkoilma-anturi (kantomatka esteettömällä matkalla + 30

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter System Part number Serial number Installed by Installation date Lykketronic Area Counter Standard Page 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ TIETOA FLEX COUNTERISTA...3

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Verkkoasetusten ohjeet

Verkkoasetusten ohjeet Älyvaraajan ohjaus 1 Älyvaraajan liittäminen kodin internet-reitittimeen... 2 1.1 Älyvaraajan liittäminen internetiin Ethernet-kaapelilla... 2 1.2 Älyvaraajan liittäminen internetiin langattomasti WPS

Lisätiedot

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab NP-2T DL ohje Oy Nylund-Group Ab 5.10.2018 NP-2T DL Ominaisuudet: Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys sähköpostitse info@bracun.net ja sovi takuumenettelystä.

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L

Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L Asennus- ja käyttöohje UNITEL ADI-623-99L Kuinka ovipuhelin toimii Saapuva henkilö painaa # ja omaa 2-numeroista kutsunumeroasi (esim. #01) tai puhelinnumeroasi, jonka alkuun ei paineta # [tai suorakutsupainiketta,

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2. Turvaohjeita 3 3. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 4 4. Painikkeet 5 5. Näyttö 5 6. Tehdasasetukset 6 7. Asetusten muuttaminen 7 7.1 Kellonaika ja viikonpäivä

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69. v 1.0

KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69. v 1.0 KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69 v 1.0 S&A MATINTUPA - WWW.MITTARIT.COM - 2009 1 1) 2/4mm testimittapäät (4mm mittapäät irroitettavissa) 2) Punainen mittapää, ( + / L ) kaikissa toiminnoissa 3) Musta

Lisätiedot

Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli

Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli Käyttöoppaan täydennysosa Käytön valvontamoduuli Ensimmäinen laitos Ensimmäinen painos Koodi 1277289FI Käyttöoppaan täydennysosa Ensimmäinen laitos - Ensimmäinen painos Johdanto Vaara Konetta koskevien

Lisätiedot

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10,

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10, Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT10, TBLZ31141 ja TBLZ12141 1. Yleistä Tiedonsiirtoyksiköstä GOLDen GATE Lonworks on saatavana sarjoja eri GOLD ja COMPACTkoneversioiden liittämistä varten. Sarjoihin sisältyvät

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen.

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen. 310 792 01 Erikoistoimintojen näyttö: TR 612 top TERMINA 2-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta Esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita

Lisätiedot