LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Länsipuro Janne jäsen klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2011 254. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Länsipuro Janne jäsen klo 17.04-20.01"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus AIKA klo 17:00-20:01 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Alm Agneta I varapuheenjohtaja Järvinen Anja II varapuheenjohtaja Grönberg Merja jäsen Kullberg Bengt jäsen Liljestrand Tom jäsen Lindfors Leena jäsen Paakkanen Petra jäsen Heikkilä Pekka jäsen Väkevä Antti jäsen Länsipuro Janne jäsen klo MUUT Hagfors Kari kv:n 1. varapuh.johtaja Uutinen Taisto kv:n 2. varapuh.johtaja Kaleva Olavi kaupunginjohtaja Masar Christoffer hallintojohtaja,sihteeri Nieminen Risto kehittämisjohtaja Kettunen Kirsi talousjohtaja POISSA Lobbas Mats kv:n puh.johtaja ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Arja Isotalo KÄSITELLYT ASIAT Christoffer Masar PÖYTÄKIRJAN Loviisassa toukokuuta TARKASTUS Petra Paakkanen Merja Grönberg PÖYTÄKIRJA YLEI- Loviisassa, kaupunginkansliassa 25. toukokuuta SESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa Loviisa

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 115 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Eroanomus luottamustehtävästä, Lehkamo Oppilasesityspyyntö maanpuolustuskurssille Edustajan valinta Loviisanseudun Vesi Oy:n yhtiökokoukseen Uuden varajäsenen valinta Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunnan terveydensuojelujaostoon Vastaavan maaseutuasiamiehen viran täyttö Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostaminen Suunnitelma lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi 124 Loviisan nuorisotila- ja kulttuurihanketyöryhmän perustaminen, valtuustoaloite 125 Kaupungin kilpailuttamien hankintojen käsittely, valtuustoaloite Antinkylän tontit Rakennuskieltojen jatkaminen Lausunto mahdollisesta tuulipuiston ympäristövaikutusten arviointimenettelyn tarpeesta Vårdön niemen ja Svedjeholmenin alueen asemakaava Kaupanvahvistajan palkkio Lautakuntien ja jaostojen päätökset Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi 288

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Sovintosopimuksen hyväksyminen, Palvelukoti Rantakartano Oy 289

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KH 115 Todettiin.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajat KH 116 Valitttiin jäsenet Petra Paakkanen ja Merja Grönberg.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Eroanomus luottamustehtävästä, Lehkamo 435/ /2011 KH 117 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginvaltuuston varajäsen ja kulttuurilautakunnan varsinainen jäsen Arto Lehkamo on toimittanut kaupunginkansliaan päivätyn kir jeen jossa hän anoo eroa kaikista kunnallisista luottamustehtävistään. Ero anomuksen perusteluiksi hän esit tää paikkakunnalta poismuuttoa. Kuntalain 38 mukaan voi luottamustoimesta erota pätevästä syystä. Paik kakunnalta muutto toiseen kuntaan on pätevä syy, koska silloin luottamus henkilö menettää vaalikel poisuutensa. Asiassa päätöksen tekee valtuus to. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että 1) Arto Lehkamolle myönnetään ero kaupunginvaltuuston varajäsenyydestä ja kulttuurilautakunnan varsinaisesta jäsenyydestä paikkakunnalta poismuu ton takia. 2) kaupunginvaltuuston ensimmäiseksi varajäseneksi nousee Gun-May Ce dergren ja että kulttuurilau takunnan jäseneksi valitaan uusi jäsen Arto Leh kamon tilalle. Ehdotuksen mukainen.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Oppilasesityspyyntö maanpuolustuskurssille 434/ /2011 KH 118 Valmistelija ja esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää Etelä-Suomen Sotilasläänin Esi kunnan kanssa LXXXIX alueellisen maanpuolustuskurssin lähinnä Itä- ja Keski-Uudeltamaalta kutsuttaville osanottajille Tuusulas sa, Maanpuolustuskorkea koulun täydennys- ja kehittämiskeskuksessa. Kuntien esityksiä odotetaan erityisesti henkilöistä joilla on varautumisen kannalta tärkeitä tehtäviä. Kurssi ja sen aikainen täysihoito ovat maksutto mia. Viranhaltijoille, joiden työhön liittyy poikkeusoloja koskevia varautu mis- valmistelu tai opetusteh täviä, kurssia on pidetty virkatehtävänä. Lovii san kaupungilta pyydetään esitystä kahdesta henkilöstä. Kaupunginhallitus päättää esittää alueelliselle maanpuolustuskurssille hal linto johtaja Chris toffer Masaria ja viestintäpäällikkö Lilian Ander gård-stenstrandia. Ehdotuksen mukainen.

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Edustajan valinta Loviisanseudun Vesi Oy:n yhtiökokoukseen 428/ /2011 KH 119 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginhallitus on nimennyt Vesa Viljasen Loviisanseudun Vesi Oy:n yhtiökokousedusta jaksi. Viljanen ei osallistunut yhtiökokouk seen vuonna 2010 ja on kieltäyty nyt myös osallistumasta seuraavaan yhtiö kokoukseen, joka järjestetään 26.5 kello Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus valitsee Vesa Viljasen tilalle uuden yhtiökokousedusta jan nykyisen valtuustokauden ajaksi. Yhtiökokousedustajaksi valittiin Ismo Kokko.

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Uuden varajäsenen valinta Porvoon sosiaali- ja terveyslautakunnan terveydensuojelujaostoon 437/ /2011 KH 120 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar Loviisan kaupunki on ympäristöterveydenhuollon yhteistyöosapuolena Por voon kaupungin ollessa isäntäkuntana. Loviisa edustaa myös Lapinjärven kuntaa terveydensuojelujaostossa. Loviisalla on kaksi edustajaa ja varajäsentä terveydensuojelujaostossa, jaostossa on yhteensä 9 varsinaista paik kaa. Terveyskuntayhtymän lakkauttamisen jälkeen Loviisan kaupungin edustajat valitsee kaupunginhallitus vuodesta 2010 lukien. Kaupunginhallitus on si ten :ssä 63 valinnut varsinaiset jäsenet ja varajäsenet: Raija Vik lund (SDP), varajäsen Atte Fellman (tuolloin SDP), Olof Gren (RKP), vara jäsen Pia Hydén (RKP). Varsinaisten ja varajäsenten paikkajako on siten SDP 1 ja RKP 1, sekä yksi mies ja yksi nainen. Atte Fellmanin siirryttyä SDP:stä Perussuomalaisiin hän pyysi eroa kau punginhallituksen ja henkilöstöjaoston varajäsenyydestä. Ero myös myön nettiin. Tässä yhteydessä ei ole käsitelty terveydensuojelujaoston uutta vara jäsentä koskevaa asiaa. Koska terveydensuojelujaoston edustajanpaikat on jaettu kunta- ja puoluekohtaisesti poliittisten voimasuhteiden mukaan, tulee uusi varajäsen valita Atte Fellmanin tilalle. Loviisan edustajanpaikat ovat edelleen RKP 1 paikka ja SDP 1 paikka, myös varajäsenten osalta. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus valitsee uuden henkilökohtaisen varajäsenen Raija Vik lundille nykyisen varajäsenen Atte Fellmanin tilalle. Raija Viklundin henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Keijo Tähtinen.

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Vastaavan maaseutuasiamiehen viran täyttö 431/ /2011 KH 121 Valmistelija: kehittämisjohtaja Risto Nieminen. Vastaavan maaseutuasiamiehen virka on ollut haettavana ja siitä on ilmoi tettu lehdissä Östra Nyland, Borgåbladet, Loviisan Sanomat, Uusimaa sekä Landsbygdens Folk ja Maa seudun Tulevaisuus. Lisäksi hakuilmoitus on jul kaistu kaupungin kotisivuilla www. loviisa.fi sekä työvoimahallinnon sivul la Hakuajan sisällä ( klo 15 mennessä) saatiin kahdeksan (8) hake musta: Virkaa hakivat agrolo gi Niklas Grönroos, agrologi Juha Heikkinen, agrologi Teemu Heiskanen, agrologiopiskelija Soila Hietavuori, agronomi Minna Ollas ja agrologi Sam Vickholm sekä kaksi henkilöä, jotka eivät ha lua nimeään julkisuuteen. Ha kijoista Hietavuori ei täytä viran kelpoisuuseh toja, koska hän valmistuu vasta ilmoituksensa mukaan kesällä Hakijoista haastateltiin Grönroos, Vickholm ja Ollas sekä kaksi henkilöä, jotka eivät ha lunneet nimeään julkisuuteen. Haastatteluryhmään kuuluivat kaupunginhal lituksen päätöksen ( ) mukaisesti kaupun ginhallituksen pj, Arja Isotalo, maaseutulautakunnan puheenjohtaja Mikael Karlsson, henkilöstöpäällikkö Minna Uusitalo, maaseutuasiamies Mats Arola ja kehittämisjohta ja Risto Nieminen. Haastatteluryhmä teki kokonaisarvion haastattelujen ja hakemusten perus teella. Huomioon otettiin myös hakijat, joita ei haastateltu , mut ta joihin oli oltu puheli mitse yhteydessä. Haastatteluryhmä pitää yksimieli sesti Sam Vickholmia tehtävän edellytykset parhaiten täyttävänä hakijana. Hakemusasiakirjat esitellään tarkemmin kokouksessa. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää valita agrologi Sam Vickholmin vastaavan maa seutuasiamiehen virkaan. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden (6) kuu kauden koeaikaa. Vickholmin kieltäytymisen varalle vali taan maa- ja met sätaloustieteiden maisteri Anna Liljeström. Vastaavan maa seutuasiamiehen tehtäväkohtainen palkka on sama kuin edeltäjällä yleisko rotus huomioon otettuna.

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Ehdotuksen mukainen.

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostaminen 430/14.03/2011 KH 122 Valmistelija: kehittämisjohtaja Risto Nieminen. Laki maaseutuhallinnon järjestämisestä kunnissa (210/2010) astui voimaan Tavoitteena on muodostaa yhteistoiminta-alueita, joissa toimisi vähintään 800 maatalouden tukihakemuksen tehnyttä henkilöä tai yhteisöä (maatalousyrittäjää). Maa seutuhallinto on järjestettävä siten, että tehtäviä hoitaa yhteisen johdon alai suudessa vähintään viisi (5) viranhaltijaa ja toi mihenkilöä, joista yksi pää toimisesti hoitaa maaseutuhallinnon tehtäviä ja johtaa tehtäviä hoitavaa yk sikköä. Lain mukaan kuntien on tehtävä päätös yhteistoiminta-alueeseen liittymi sestä ja siitä on tehtävä ilmoi tus Maaseutuvirastolle viimeistään Yhteistoiminta-alueen on aloi tettava toimintansa viimeistään Vuoden 2010 talousarviossa todettiin, että uusi Loviisa pyrkii saamaan maksajaviraston statuksen uu della maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueel la. Sen mukaisesti neuvotel tiin vuoden 2010 aikana Lapinjärven, Porvoon ja Sipoon sekä Myrskylän kuntien kanssa asiasta ja päädyttiin esitykseen, jonka mukaan Loviisa vastaa Itä-Uudenmaan kaksikielisten kuntien maa seutuhallinnon järjestämises tä sopimuksen perusteella. Sopijakuntana olisi vat Loviisan lisäksi Porvoon kaupunki sekä Sipoon ja Lapinjärven kunnat. Lisäksi yhteistoiminta-alue voisi myydä Myrskylän kunnalle ruotsinkielis ten viljelijöiden tarvitsemia palveluja. Ehdotus yhteistoimintasopimukseksi on oheisena liitteenä alustavine kus tannusarvioineen. Ao. kunnat ovat hyväksyneet vuoden 2011 alkupuolella ehdotuksen yhteis toiminta-alueeksi ja sopi mukseksi. Lisäksi Myrskylän kunnanhallitus on edellyttänyt, että heidän tuleva isäntäkuntansa Orimattila (tai vaih toehtoisesti Mäntsälä) os taa Loviisan yhteistoiminta-alueelta ruotsinkieliset palvelut niille viljelijöil le, jotka sitä haluavat Vantaan kaupunki lähetti omasta ja Helsingin kaupungin puoles ta tiedustelun mahdollisuu desta liittyä Loviisan isännöimään maaseutuhal linnon yhteistoiminta-aluee seen. Maa- ja metsätalousministeriö oli ilmoitta nut, että poikkeusmahdolli suutta ei saatu kuntien Vantaa, Helsinki, Espoo, Järvenpää, Kerava ja Tuu sula muodostamalle yhteistoiminta-alueelle.

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Vantaan viljelijöistä huomattava osa on ruotsinkielisiä ja siksi Vantaa sopii hyvin mukaan yhteistoi minta-alueeseen. Vantaalle ja Helsingille ilmoitet tiin, että liittyminen sopii hyvin, jos uusia toimipisteitä ei tarvitse muodos taa liittymistä varten. Van taa ja Helsinki hyväksyivät osaltaan ehdotuksen yhteistoimintasopimuksek si huhtikuussa Tilatukia saavia tiloja on kunnissa seuraavasti: Loviisa n. 330, Lapinjärvi n. 180, Porvoo n. 300, Sipoo n. 200, Vantaa n. 60 ja Helsinki 4. Lisäksi Myrs kylässä on ruotsinkielisiä ti loja noin 10 kpl. Liite no 38. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus hyväksyy osaltaan Loviisan isäntäkuntana hoitaman maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen muodostamisen laaditun sopimuk sen pohjalta. Sopimusta muutetaan siten, että mukaan tulevat myös Vantaan ja Helsingin kaupungit. Neuvotteluja voidaan vielä käydä sopi muksen yksityiskohdista, kustannustenjaosta ja mahdollisen maaseutulautakunnan maa seutuhallintojaoston tms. muodostamisesta vuoden 2013 alkuun mennessä. Lisäksi muutoksia voi tulla vielä tarvittavaan henkilöstöorgani saatioon, koska toiminnan aloittamiseen on vielä jonkin verran aikaa. Ehdotuksen mukainen.

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Suunnitelma lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi 429/ /2011 PL Valmistelija: palvelupällikkö Ann-Louise Björkas,puh Lapsen hoito ja kasvatus ovat ensisijaisesti hänen vanhempiensa vastuulla. Lastensuojelun tarve alkaa, jos lapsesta ei pidetä riittävän hyvää huolta tai jos lapsi omalla käyttäytymisellään vaarantaa terveyttään tai kehitystään. Lastensuojelulla turvataan ja edistetään lasten ja nuorten kasvua, kehitystä ja hyvinvointia sekä tuetaan vanhemmuutta. Mm. kuntien kaikkien hallintokuntien vastuuta lasten ja nuorten hyvinvoin nista sekä ennalta ehkäisevän toiminnan ja varhaisen puuttumisen tärkeyttä korostava lastensuojelulaki tuli voimaan Myös muilla hallinnonaloilla kuin sosiaalitoimella on siis velvollisuus jär jestää ennaltaehkäisyä ja palveluja lasten ja nuorten kasvatuksen tueksi. Lastensuojelulain tavoitteena on, että lapset ja nuoret saisivat tarvitsemaan sa tukea varhaisessa vaiheessa ja ensisijaisesti normaalipalveluissa, kuten neuvolassa, muussa terveydenhuollossa, kotipalvelussa, päivähoidossa, perheneuvonnassa, koulussa ja nuorisotyössä. Tämä edellyttää palvelujärjestel män jatkuvaa kehittämistä asukkaiden tarvetta mahdollisimman hyvin vas taavaksi eri sektoreilla sekä uusia, sektorirajat ylittäviä yhteispalvelumuoto ja. Lastensuojelussa painopistettä on tarkoitus siirtää nykyisestä laitosvaltai suudesta avohuoltoon, minkä johdosta kunnissa on lisättävä työntekijöitä ja muita resursseja varsinkin avohuollon tukitoimien järjestämiseen. Lastensuojelulain 12 :ssä säädetään, että kunnan tai useamman kunnan yh dessä on laadittava lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja lasten suojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi kunnan tai kuntien toimintaa kos keva suunnitelma, joka hyväksytään kunkin kunnan valtuustossa ja tarkiste taan vähintään kerran neljässä vuodessa osana kunnan toiminta- ja taloussuunnittelua. Suunnitelman tulee sisältää mm.tiedot

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus lasten ja nuorten kasvuoloista sekä hyvinvoinnin tilasta, lasten ja nuorten hyvinvointia edistävistä sekä ongel mia ehkäisevistä toi mista ja palveluista, lastensuojelun tarpeesta kunnassa sekä lasten suo jeluun varatta vista voi mavaroista. Perusturvakeskuksen lasten ja nuorten palvelualueen peruspalvelujen palve luvastaava Mareena Forsström on vuoden 2010 aikana, yhteistyössä järjes telytoimikunnan asettaman poikkihallinnollisen yhteistyöryhmän kanssa, laatinut uudelle Loviisan kaupungille ja Lapinjärven kunnalle yhteisen las ten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosille Tässä ehdotuksessa ensimmäiseksi lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitel maksi kuvataan m.m. lasten ja nuorten hyvinvoinnin tilaa kerättyjen tilasto jen ja tehtyjen selvitysten valossa, olemassa olevat lapsille, nuorille ja hei dän perheilleen tarkoitetut toiminnot ja palvelut sekä yhteiset tavoitteet ja menetelmät tavoitteiden saavuttamiseksi. Loviisan kaupungin ja Lapinjär ven kunnan yhteiset kehittämisen tavoitteet vuosille ovat turval lisuus, varhainen tuki, osallisuus ja toimiva yhteistyö. Suunnitelman lopussa on yhteistyöryhmän toivomuksena esitetty, että sama poikkihallinnollinen yhteistyöryhmä voisi seurata ja arvioida suunnitelman toteutumista vuoden 2012 loppuun. Loviisan nuorisovaltuusto on antanut laaditusta suunnitelmasta lausuntonsa, joka on tämän pykälän liitteenä. Liite 17. Esittelijä: vt. perusturvajohtaja Sten Frondén Perusturvalautakunta hyväksyy osaltaan suunnitelman lasten ja nuorten hy vinvoinnin edistämiseksi ja lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi vuosille ja lähettää suunnitelman edelleen Loviisan kaupungin hallituksen ja kaupunginvaltuuston sekä Lapinjärven kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Kokouksessa esitetty lisäys ehdotukseen: Suunnitelman laatinut työryhmä jatkaa seurantaryhmänä vuoden 2012 lop puun saakka. Ryhmää täydennetään nuorisovaltuuston edustajalla.

16 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Ehdotuksen ja esitetyn lisäyksen mukainen. KH 123 Liite no 39. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää ehdottaa, että kaupunginvaltuusto 1) hyväksyy liit teenä olevan suunnitelman lasten ja nuorten hyvinvoinnin edis tämiseksi ja lastensuojelun järjestämiseksi ja kehittämiseksi vuosille ) päättää, että suunnitelman laatinut työryhmä jatkaa seu ran taryhmänä vuo den 2012 lop puun saakka täy dennettynä nuorisovaltuus ton edustajalla. Tekninen korjaus 1: Teknisenä korjauksena hyväksyttiin yksimielisesti Liite 2 ruotsinkieliseen organisaatio taulukkoon päivitys vastaamaan nimien osalta suomenkielistä taulukkoa. Muutosesitys 1: Jäsen Janne Länsipuro esitti uuden 3) lisäämistä seuraavansisältöisenä "seu rantaryhmäl le annetaan tehtäväksi valmistella strategisia tavoitteita lasten ja nuorten hy vinvoinnin edistämiseksi kaudelle Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös muilta osin ehdotuksen mukainen.

17 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Vapaa-aikalautakunta Kulttuurilautakunta Vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus Loviisan nuorisotila- ja kulttuurihanketyöryhmän perustaminen, valtuustoaloite 182/ /2010 KV 24 Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen ko kousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Liite no 11. Kun aloite oli luettu lähetettiin se kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 23 :n mukaisesti. VAPL 25 Valmistelija ja esittelijä: vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson, puh Allekirjoittaneet ehdottavat että perustettaisiin välittömästi työryhmä selvit tämään/luomaan nuorisotila- kulttuurihanketta. Ajatuksena on perustaa hanketyöryhmä selvittämään mahdollisuutta osoit taa Loviisan nuorisotila- ja kulttuurihankkeelle riittävät toimitilat ja selvit tää ulkopuolisen rahoitusmahdollisuudet. On myös tarkoitus selvittää mah dollisuuksia ottaa alueen kolmannen sektorin yhdistyksiä ja harrastusseuro ja mukaan hankkeeseen. Hankeen visio on Loviisan keskustan läheisyydessä riittävän suurissa tilois sa molemmille kieliryhmille yhteinen ja elävästi kaksikielinen "nuorten ta lo", jossa järjestettäisiin ohjattua harrasteja kulttuuritoimintaa. Nuorten ta lon ti loihin liittyisi riittävän suuri piha-alue, joka mahdollistaisi erilaisten ulkoilmanaktiviteettien harrastamisen. Tila ja sen toiminta olisi tarkoitettu en sisi jaisesti kaupungin 3-9 luokkalaisille lapsille ja nuorille. Liite 14. Vapaa-aikalautakunta asettaa työryhmän missä kaupungin vapaa-aikatoimi ja kulttuuritoimi on edustettuna. Mukana työryhmässä tulisi olla myös edus tajia kolmannesta sektorista. Vapaa-aikalautakunta valitsi seuraavat henkilöt Loviisan

18 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Vapaa-aikalautakunta Kulttuurilautakunta Vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus nuorisotila- ja kulttuuri hanketyöryhmään; Kalevi Lappalainen, Kirsi Kippola, Antti Ryti vaara, Sir pa Flinck, Anna Palasmaa, Jonathan Rikberg ja Leif Eriksson. Nuorisovaltuusto valitsee työryhmään suomenkielisen ja ruotsinkielisen edustajan. Va paa-aikalauta kunta toivoo, että tekninen toimi nimeäisi oman edustajansa. Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin Kalevi Lappalainen. Va paa-aikatoimen päällikkö toimii työryhmän koollekutsujana ja sihteerinä. Päivi Kinnari on varajäsen Kirsi Kippolalle ja Leif Erikssonille. KTL 11 Valmistelija ja esittelijä: Museo- ja kulttuuritoimen päällikkö Pia Wilhelm son, puh Kaupunginvaltuustolle jätettiin aloite perustaa nuorisotila- ja kulttuurihanketyöryhmä. Vapaa-aikalautakunta vastasi aloitteeseen perusta malla työryhmän Työryhmä on kokoontunut 9 kertaa ja laatinut työstään raportin sekä ehdotuksen asian ratkaisemiseksi. Työryhmän laati ma raportti sekä ehdotus on nyt toimitettu kulttuurilautakunnalle lausuntoa varten. Kulttuurilautakunnan lausunto: Työryhmä on aktiivisen työn jälkeen päätynyt ehdottamaan, että Forum ko konaisuudessaan varataan nuoriso- ja kulttuurikäyttöön. Mikäli halutaan py syä Loviisan keskustassa ei juuri ole muita vaihtoehtoja ja uudisrakentami seen on tuskin varaa. Maaseudulle ei myöskään ole mielekästä perustaa nuorisokeskusta, koska kulkuyhteydet luultavasti ovat huonot. Forum on myös pitkään toiminut nuoriso- ja kulttuuritilana, joten sen valinta on luon teva. Tällä hetkellä Forumissa toimii kulttuuritoimeen kuuluvat vierasateljee sekä musiikkikanslia. Musiikkikanslia ja sen soitinvarasto on tulevaisuudensuun nitelmissa sijoitettu vintille, mikä varmasti voi olla vaihtoehto, mikäli se ta loudellisesti on kannattavaa ja mikäli se käytännössä toimii ja tilat ovat riit tävät sekä kanslian että soitinvaraston tarpeisiin. Soittokunnan mahdollisuu det soittamiseen ja harjoitteluun talossa täytyy myös taata.

19 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Vapaa-aikalautakunta Kulttuurilautakunta Vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus Loviisan Vierasateljee, joka vuosi sitten muutti Forumin yläkerrasta alaker taan, on hyvin tyytyväinen tilaansa, joka toimii paremmin kuin edellinen. Ateljeessa työskentelee jatkuvasti nuoria kansainvälisiä taiteilijoita ja jos ti lasta tulee nuoriso- ja kulttuuritila, voi ateljee aktiivisesti osallistua sen toi mintaan järjestämällä taiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneille nuorille kursseja, luentoja tai muuta toimintaa. Open Studio-toimintaa voidaan myös edelleen tehostaa. Mikäli koetaan, että vierasateljee ei tulevaisuudessa mahdu nuoriso-kulttuu ritilaan, on se valmis muuttamaan sillä edellytyksellä, että kaupunki osallis tuu uusiin tiloihin samalla omarahoitusosuudella kuin nytkin. Liite 2. Kulttuurilautakunta antaa yllä olevan lausunnon vapaa-aikalautakunnalle, joka toimittaa sen edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle osana omaa lausuntoaan vastauksena valtuustoaloitteeseen Loviisan nuorisotila- ja kulttuurihanketyöryhmän perustamiseksi. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti. Pykälä tarkastettiin välittömästi. VAPL 19 Valmistelija ja esittelijä vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson, puh Pia Rajala on edustanut teknistä keskusta työryhmässä. Polina Seminova ja Paula Nordström ovat edustaneet nuorisovaltuustoa. Työryhmän kokoonpa no on vaihdellut työskentelyn aikana. Työryhmä kutsui kaupungin vapaa-ai kaohjaajat asiantuntijoiksi. Työryhmä kokoontui 9 kertaa ja kävi tutustu mismatkoilla Porvoon nuorisotila Zentrassa, nuorten toimintakeskuksessa Hapessa Helsingissä ja Nikkilän nuorisotalossa. Työryhmä katsoi ettei kaupungin taloudellinen tila mahdollista uusien tilo jen rakentamista, hankkimista ja kunnostusta. Realistisin vaihtoehto on, että Forumista kehitetään nykyistä parempi kulttuuri- ja nuorisotila. Aloitteen visio oli, että Loviisassa toimisi keskustan läheisyydessä

20 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Vapaa-aikalautakunta Kulttuurilautakunta Vapaa-aikalautakunta Kaupunginhallitus riittävän suurissa tiloissa molemmille kieliryhmille yhteinen elävästi kaksikielinen "nuorten talo". Työryhmän ehdotus on, että koko Forumin kiinteistö muutetaan nuoriso- ja kulttuurikeskukseksi. Tavoitteena on saada Forum nuorison käyttöön yhdes sä tai useammassa vaiheessa. Uudessa Forumissa tulisi olla toimiva nuori sotila, nettikahvila, kerhotiloja iltapäiväkerhoille, tilaa kulttuurikerhoille, bändeille harjoituspaikka, tila missä voisi harrastaa teatteria ja esiintymistä, nuorille tekninen tila sekä kiipeilyseinä. Kaupunki tulee selvittää onko mahdollista sijoittaa musiikkitoimisto ja soi tinvarasto ullakolle. Kaupunki tulee etsiä korvaavia tiloja henkilöstötoimis tolle. Liite 5. Vapaa-aikalautakunta toteaa että työryhmä on saanut ehdotuksensa valmiik si ja lä hettää asian eteenpäin kaupunginhallitukselle. Hyväksyttiin. KH 124 Liite no 40. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus hyväksyy Vapaa-aikalautakunnan vastauksen ja esittää, että kaupunginvaltuusto merkitsee asian tiedoksi ja toteaa, että aloite on lop puun käsitelty. Ehdotuksen mukainen.

21 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupungin kilpailuttamien hankintojen käsittely, valtuustoaloite 668/ /2010 KV 165 Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen ko kousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Liite no 59. Kun aloite oli jätetty, lähetettiin se kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi kau punginvaltuuston työjärjestyksen 23 :n mukaisesti. KH 125 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar ja controller Antti Kärkkäi nen Kimmo Nykänen ja kolmekymmentä muuta kaupunginvaltuutettua ovat jät täneet valtuustoaloitteen, jossa he esittävät, että vastaisuudessa ainakin mer kittävimmissä hankkeissa tarjouspyyntöehdoista ko. sektorin lautakunnat tulisivat päättämään ennen tarjouskilpailua. Ja että tällöin voidaan lautakun tatasolla jo samalla ottaa kantaa esim. siihen, onko palvelua ylipäätään jär kevää kilpailuttaa ulkopuo lisella taholla, vai voiko kunta itse tuottaa ko. palvelut. Tarjouksen valintaperusteena käytetään joko halvinta hintaa tai kokonaista loudellista edullisuutta. Va lintaperuste tulee ilmoittaa jo kilpailutuksen käynnistävässä hankintailmoi tuksessa. Lisäksi hankintailmoituksessa tai tarjouspyynnössä ilmoitetaan kokonaistaloudellisuuden arviointikriteerit ja painoarvot. Mikäli hankintail moitus ja sitä ajallisesti seuraava tarjouspyyn tö ovat keskenään ristiriidassa, sovelletaan hankintailmoituksessa olleita tie toja. Tarjouspyynnön valmistelu kuuluu operatiiviseen toimintaan ja viranhalti joiden tehtäviin. Kaupunkiin on perustettu pysyvä hankintatyöryhmä, jonka tarkoituksena on vahvistaa kaupungin hankintaosaamista ja käsitellä merkit tävät tarjouspyyntöasiakir jat ennen kilpailuttamisprosessin käynnistämistä. Kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin yleiset hankintaohjeet sekä pienhankintaohjeet elokuussa Ohjeissa on menettelytapaohjeet han kintojen suorittamiseksi. Etenkin palveluhankinnoissa tulee valintaperustee na käyttää

22 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus kokonaistaloudellista edullisuutta, jolloin pelkästään hinta ei muodostu ratkaisevaksi tekijäksi. Muiden valintaperusteiden tulee olla hel posti vertailtavissa sekä oltava sel västi yhteydessä hankintaan. Onnistunut hankintaprosessi edellyttää, että hankintaa on suunnittelemassa ja toteuttamassa ne henki löt, joilla on kyseiseen hankintaan substanssiosaa minen (mitä hankintaan ja millä ehdoin) sekä henkilöitä, jotka tuntevat han kintalainsäädännön. Mahdollinen toimielinkäsittely ei saa millään muotoa vaarantaa tulevan hankintaprosessin avoimuutta, tasapuolisuutta, puolueettomuutta tai tarjous kilpailuun osallistuvien yritys ten yhdenvertaista kohtelua. Esimerkiksi tar jouspyyntöasiakirja tulee julki seksi vasta hankintailmoituksen julkaisemi sen jälkeen. Täten tarjouspyyn nön sisältö, sen ehdot tai laajuus eivät ole jul kisia ennen kuin asiasta on jul kaistu hankintailmoitus tukset.fi -kanavalla. Julkaista vaksi aiotun tarjouspyynnön liittäminen pöytä kirjaan tai sen sisällön tai eh tojen kuvaaminen pykälän tekstiosan yhteydes sä ei myöskään ole sallittua. Liite no 41. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus hyväksyy vastauksen ja esittää, että valtuusto merkitsee asian tiedoksi ja toteaa, että aloite on loppuun käsitelty. Ehdotuksen mukainen.

23 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Antinkylän tontit 340/ /2011 TL 76 Valmistelija : Vt. geodeetti Markus Hakalin Eteläisen Rauhalantien varrella hyväksytyn kaavamuutoksen yh tey des sä syntyi kortteliin 787 lii te kar tan mukaiset tontit nr Tontit 7-9 voidaan myydä heti tonttijaon vahvistuttua. Tontit ovat täl lä hetkellä vuokralla. Ne voidaan myydä vasta kun ny kyiset vuokrasopi mukset on irtisanottu. Vuokrasopimusten irtisanomisaika on 6kk. Tontilla 12 sijaitsee suojeltu ra ken nus jo ta ei voi da purkaa. Tä mä tontti myy dään tarjousten perusteella. Tontilla 13 sijaitseva suojeltava pieni aitta rakennus täytyy siirtää kaupungin toi mes ta ennen kuin tontti voidaan myydä. Liite 48 Esittelijä: Vt. tekninen johtaja Markus Lindroos Lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle 787 korttelin tonttien 7-11 ja 13 hin naksi 25 /m2. Lisäksi lautakunta esittää, että tontti 12 myy dään tar jousten perusteella, koska tontilla sijaitsee suojeltu rakennus jota ei voi pur kaa. Tekninen lautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen. Jatkokäsittely: Kaupunginhallitus KH 126 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupunginvaltuusto on kokouksessaan päättänyt, että Antinkylän tonttihinnat ovat 16 /m 2. Liite no 42. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää, että 787 korttelin tonttien 7-11 ja 13

24 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus hinta on 16 /m 2 ja että tontti 12 myydään tarjousten perusteella, koska tontilla sijaitsee suojeltu rakennus jota ei voi purkaa. Ehdotuksen mukainen.

25 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Rakennuskieltojen jatkaminen 342/ /2011 TL 78 Valmistelija: Vs. kaupunginarkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Maankäyttö- ja rakennuslain 53 :n mukaan kunta voi määrätä raken nus kiellon alueelle, jolla asemakaavan muuttaminen tai laatiminen on vi reillä. Rakennuskielto on voimassa kaksi vuotta ja sitä voidaan kaavoi tuk sen kes keneräisyyden vuoksi pidentää kaksi vuotta kerrallaan. Loviisassa on ollut rakennuskielto 10 alueella kaavan laatimista tai muut ta mista varten. Nämä rakennuskiellot päät ty vät tou ko kuun 2011 aikana. Suu rim malla osalla kaa voitus on edennyt tai tilan ne muuttu nut niin, ett ei ra ken nus kieltoa ole tar peen pidentää. Kolmella kaa va-alueella ra ken nus kiel toa on syytä pidentää kaavoituksen keskeneräisyy den takia: 1. Terveyskeskuksen ja linja-autoaseman alue, kortte lit 203, 204, 219, 220, 221 sekä niihin rajautuvat katu-, liikenne- ja puistoalueet. 2.Valkon alu eella, kortteli 1101, osa korttelia 1116, 1121 ja 1137 sekä nii hin liittyvät katu-, puisto-, virkistys- ja vesialueet, se kä Ilma risen kujan alue 3. Sahaniemen alue. Liite 50 Esittelijä: rakennus- ja toimenpidekiellossa olevat alueet sijaintikartat alueista, joilla rakennuskieltoa jatketaan Vt. tekninen johtaja Markus Lindroos Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että rakennus kieltoa pidennetään asti kaavoituksen keskeneräisyyden ta kia seu raavilla alueilla: 1. Terveyskeskuksen ja linja-autoaseman alueella: korttelit 203, 204, 219, 220, 221 sekä nii hin rajautuvat katu-, liikenne- ja puistoalueet 2. Valkon alu eella: kortteli 1101, osa korttelia 1116, 1121 ja 1137 sekä nii hin liit tyvät katu-, puisto-, virkistys- ja vesialueet, se kä

26 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Ilmarisentie alue, 3. Sahaniemen alue Tekninen lautakunta hyväksyi esittelijän ehdotuksen. Jatkokäsittely: Kaupunginhallitus KH 127 Liite no 43. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää, että rakennuskieltoa pidennetään asti kaavoituksen keskeneräisyyden takia seuraavilla alueilla: 1. Terveyskeskuksen ja linja-autoaseman alueella korttelit 203,204,219,220,221 sekä niihin rajautuvat katu-, liikenne- ja puistoalueet. 2. Valkon alueella kortteli 1101, osa korttelia 1116,1121 ja 1137 sekä nii hin liittyvät katu-, puisto-, virkistys- ja vesialueet, sekä Ilmarisentien alue. 3. Sahaniemen alue. Muutosesitys 1: Jäsen Bengt Kullberg esitti jäsen Tom Liljestrandin kannattamana, että Sa haniemen alue poistetaan ehdotuksesta. Bengt Kullberg veti keskustelun jäl keen esityksen sä pois. Esittelijältä muutettu ehdotuksen 3 kohta: 3. Sahanimen alue. Vuoden 2012 loppuun mennessä tulee olla suuntaviivat valmiina Sa haniemen alueen tulevaisuuden käytölle. Päätös muutetun ehdotuksen mukainen.

27 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Lausunto mahdollisesta tuulipuiston ympäristövaikutusten arviointimenettelyn tarpeesta 343/ /2011 KH 128 Valmistelija: vs. kaupunginarkkitehti Anneli Naukkarinen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö- ja luon nonvarat vastuualue pyytää Loviisan kaupunginhallitukselta lausuntoa mah dollisesta ympäristövaikutusten arviointimenettelyn tarpeesta Fortum Power and Heat Oy:n tuulipuis tohankkeessa. Fortumin suunnittelema hanke on 2-3 tuulivoimalaitoksen testipuisto, jonka kokonaisteho olisi 4-10 MW. Tekninen lautakunta on hyväksynyt alueen maanvuokrasopimuksen esisopimuksen Tuulipuisto sijaitsee Atomitien varrella ja alueella on oikeusvaikutteinen rantaosayleiskaava, joka on hyväksytty Kaavaan on varattu tuu livoimaloiden alue, jonka tarkempaa käyttöä ohjataan asemakaavoituksella. Osayleiskaavaan sisälty vät melko laajat ympäristövaikutusten arvioinnit. Lisäksi kaavatyön aikana valmistui ympäristövaikutusten arviointi Fortum Power and Heat Oy:n hankkeesta laajentaa Loviisan ydinvoimalaitosta kol mannella yksiköllä. Uu desta voimajohdosta tehty YVA-menettely on val mistunut vuonna Uudenmaan ympäristökeskus on antanut päätöksen, jonka mu kaan ST1 ja Kansallistuuli Oy:n aiemmin samalle alueelle suunnittelemaan hankkeeseen sovelletaan ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. Tämä enintään 8 noin 3 MW:n tuulivoimalaa käsittävä hanke ei toteutunut. Liite no 44. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää antaa asiasta seuraavan lausunnon: Tuulipuiston ympäristö vaikutuksia voidaan arvioida riittävästi alueen asemakaavan laa dinnan yhteydessä. Ehdotuksen mukainen.

28 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Vårdön niemen ja Svedjeholmenin alueen asemakaava 40/ /2010 KSTR 4 Vastineiden hyväksyminen sekä niiden perusteella laaditun kaavaehdotuk sen hyväksyminen. 563/5/511/2006 Valmistelija: Kaavasuunnittelija Sisko Jokinen Vireilletulo: KH Kaavaluonnos nähtävillä: Käsittely: Lausunnot ja mielipiteet sekä kaavoittajan vastineet niihin/kstr Tehokkuuslukujen ja rakennusoikeuksien tarkistuk set/ KSTR Kaavaehdotus nähtävillä: Liite: Kaavaehdotuksesta saadut muistutukset ja viranomais ten lausunnot sekä niihin laaditut vastineet. Esittelijä: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Kaupunkisuunnittelutyöryhmä hyväksyy vastineet ja niiden perusteella kaa vaan tehtävät luonteeltaan vähäiset tarkistukset. Työryhmä puoltaa kaavan hyväksymistä ja esittää, että tekninen lautakunta hyväksyy kaavaehdotuksen alueen ensimmäiseksi asemakaavaksi. Kaupunkisuunnittelutyöryhmä hyväksyi vastineet ja niiden perusteella kaa vaan tehtävät luonteeltaan vähäiset tarkistukset. Työryhmä puolsi kaavan hyväksymistä ja esittää, että tekninen lautakunta hyväksyy kaavaehdotuksen alueen ensimmäiseksi asemakaavaksi. Toimeksi: Kaavoitus- ja arkkitehtitoimisto / Arkkitehtitoimisto Harris & Kjisik Tekninen lautakunta

29 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus UUSIKH 81/ Valmistelija: Maaria Mäntysaari, kaupunginarkkitehti Asemakaavaehdotus on ollut nähtävillä Kaupunkisuun nittelutyöryhmä on käsitellyt kaavaehdotuksesta saadut lau sunnot ja muistu tukset sekä antanut niihin vastineet. Palautteesta aiheutuvat muutokset ovat luonteeltaan teknisiä. Kaupunkisuunnittelutyöryhmä on esittänyt kaavaa hy väksyttäväksi tekniselle lautakunnalle, mutta kaava-ai neiston ruotsinkieliset käännökset ovat valmistuneet teknisen lautakunnan vuoden viimeisen ko kouksen jälkeen, minkä takia kaavaa esitetään kaupun ginhallitukselle hy väksyttäväksi. Liite no 14. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää, että kaavakarttaan sekä -merkintöi hin ja -mää räyksiin tehdyt muutokset ovat vähäisiä ja luonteeltaan teknisiä, eikä kaava ehdotusta ole tarpeen asettaa uudelleen nähtäville. Kaupunginhal litus hy väksyy asemakaavaehdotuksen Vårdön niemen, Vårdön saaren ja Svedje holmenin alueen ensimmäiseksi asemakaavaksi. Ehdotus hyväksyttiin sillä muutoksella että Hiidenkallionku jan ruotsinkieli seksi nimeksi päätettiin yksimielisesti antaa Jättebergsgränd. KH 106 Valmistelija: vs. kaupunginarkkitehti Anneli Naukkarinen Kaupunginhallitus on hyväksynyt Vårdön ja Svedjeholme nin asemakaavan ja asema kaavan muutoksen. Kaavasta on jätetty yksi vali tus Helsingin hallinto-oi keuteen. Valitus koskee kaava-alueen pohjoisosas sa sijaitsevaa venevalkamaa (LV) ja siihen liittyvää vesialuetta, johon on osoitettu alueet venelaitu reille. Valituksen tehnyt omistaa kiinteistön vali tuksen kohteena olevan ve nevalkama-alueen itäpuolella. Maankäyttö- ja rakennuslain 201 mukaan kaupunginhallitus voi valitus ajan kuluttua määrätä asema kaavan tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman kaava-alueen siltä osalta, johon valitusten ei voida katsoa kohdistuvan. Kaupungin on an-

30 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus nettava viivytyksettä päätös valittajille ja muutoksenhakuviranomaiselle. Liite no 33. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää, että Vårdön ja Svedjeholmenin asemakaava ja ase makaavan muutos astuu voimaan lukuun ottamatta liitteessä osoitettua aluetta. Päätös annetaan tiedoksi Frey Nybomille, Helsingin hallinto-oikeu delle ja Uudenmaan ELY-keskukselle. Keskustelun aikana kaupunginjohtaja muutti esitystään seuraavasti: Kaupunginhallitus päättää omalta osaltaan hyväksyä Vårdön ja Svedjehol menin asemakaavan muutoksen siten, että se astuu voimaan lukuunottamat ta liitteessä osoitettua aluetta ja lä het tää sen val tuus ton hy väk syt tä väk si. Muutetun ehdotuksen mukainen. KV 55 Liite no 32. Valtuutettu Ismo Kokko esitti että hallituksen esitystä ei tule hyväksyä ja se tulee palauttaa takaisin valmisteluun, koska hallituksen aiempi päätös on lain ja hallintosäännön vastainen. Äänestys: Pohjaehdotus: Jaa Kokon vastaehdotus: Ei Suoritetun äänestyksen jälkeen äänin hyväksyttiin kaupunginhalli tuksen tekemä pohjaehdotus. Valtuutettu Ismo Kokko jätti eriävän mielipiteen merkittäväksi pöytäkir jaan.

31 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus KH 129 Valmistelija:Vs. kaupunginarkkitehti Anneli Naukkarinen Asemakaavan täytäntöönpanopäätöksessä tapahtui virhe, kun kaupunginhal litus päätti viedä asian kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Voimaantulopäätöksen tekee MRL 201 :n mukaan kaupunginhallitus. Juha Merenheimo valitti kaupunginvaltuuston tekemästä päätök sestä Helsingin hallinto-oi keuteen, joka on tehnyt asiasta ratkaisun Hallinto-oikeus poisti kaupunginvaltuuston päätökseen tehdyn valitusosoituksen, eikä tutkinut valituskirjelmässä esitettyjä vaatimuksia. Merenheimo ei ole valittanut asiasta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Helsingin hallinto-oikeus on päätöksellään hylännyt Frey Nybo min valituksen kaava-asias sa. Hän on valittanut edelleen Korkeimpaan hal linto-oikeuteen Liite no 45. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää, että Vårdön ja Svedjeholmenin asemakaava ja asemakaavan muutos astuu voimaan lukuun ottamatta liit teessä osoitettua aluetta. Päätös annetaan tiedoksi Frey Nybomille, Korkeimmalle hallinto-oikeudelle ja Uudenmaan ELY-keskukselle. Ehdotuksen mukainen.

32 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Kaupanvahvistajan palkkio 432/ /2011 KH 130 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar Kaupungin viranhaltijoista osa toimii virka-asemansa perusteella kaupan vahvistajana. Näitä ovat esi merkiksi kaupungingeodeetti ja maanmittausin sinööri. Kaupanvahvistuk sesta peritään kaupanvahvistusmaksu, joka vah vistetaan asetuksella ja joka tällä hetkellä on 105 kaupalta tai muulta luo vutukselta. Kaupanvahvistajia koskevan lain mukaan virka-asemansa perusteella kau panvahvistajana toimivan on tilitettävä maksu valtiolle tai kunnalle. Kunta voi kuitenkin palauttaa mak sun tai osan siitä kaupanvahvistajalle. Kuntalii ton kaupanvahvistamispalk kioita teettämän selvityksen mukaan käytäntö eri kuntien välillä on erittäin kirjavaa. Selvitys on liitteenä. Loviisan kaupunki ei ole tehnyt päätöstä siitä, miten kaupanvahvistuspalk kio jakaantuu kaupungin ja kaupanvahvistajan välillä. Koska päätöstä ei ole ollut olemassa on tähän as ti toimittu niin, että palkkio on tilitetty kaupungil le, joka on veroilla vähen nettynä palauttanut sen kokonaisuudessaan kaupanvahvistajalle. Kuntien kirjavasta käytännöstä huolimatta voidaan katsoa olevan perusteltua, että osa kaupanvahvistusmaksusta jää kaupungille, vi ranhaltijan toimiessa työai kana kaupanvahvistajana. Kohtuullisena jakona voidaan pitää jakoa, jossa 65 % kaupanvahvistusmaksusta palautetaan kaupanvahvistajana toimivalle viranhaltijalle ja 35 % jää kaupungille. Liite no 46. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää, että 1) kaupanvahvistajana toimiva viranhaltija, kun kauppa vahvistetaan työai kana, tilittää maksun koko naisuudessaan kaupungille, 2) kaupunginvahvistajana toimivalle viranhaltijalle palautetaan 65 % kau panvahvistajan palkkiosta, 3) palkkiosta pidätetään vero ja palkkio maksetaan viranhaltijalle palkan yhteydessä.

33 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus päättää lisäksi, että mikäli kaupanvahvistus tapahtuu työ ajan ulkopuolella ja koskee yksityisten välisiä kauppoja, kaupanvahvistaja saa periä koko palkkion ja hän näiden palkkioiden osalta itse huolehtii vero ennakkojen maksusta. Ehdotuksen mukainen.

34 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Lautakuntien ja jaostojen päätökset KH 131 Seuraavat lautakunnat ovat lähettäneet päätösluettelonsa kokouksistaan: - perusturvalautakunta tekninen lautakunta tarkastuslautakunta sivistyslautakunnan suomenkielinen jaosto vapaa-aikalautakunta sivistyslautakunta Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi ja ilmoittaa lautakunnil le ja jaostolle ettei se kun ta lain 51 :n no jal la käy tä otto-oikeuttaan. Ehdotuksen mukainen.

35 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi KH 132 a) Suomen Meripelastusseura, kevätkokouksen pöytäkirja , b) sosiaaliasiamiehen selvitys 2010, c) Eteva kuntayhtymän yhtymäkokous pidetään Virvelinrannan palvelukeskuksessa Hämeenlinnassa. Merkittiin tiedoksi.

36 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Sovintosopimuksen hyväksyminen, Palvelukoti Rantakartano Oy KH 133 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar EI JULKINEN ASIA Palvelukoti Rantakartano Oy:n Ulrikakodissa on havaittu vesiva hinko, jossa viemärivesi on päässyt leviämään rakennuksen alakertaan. Pal velukoti Rantakartano Oy (jatkossa Rantakartano) ja kaupunki ovat eri mieltä jäteveden tulvimisen syistä ja siihen liittyvistä korvausvelvollisuuk sista. Rantakartano katsoo, et tä tulviminen on johtunut kaupungin viemäri verkostossa olleesta tukokses ta, joka taas on johtunut kaupungin kunnossapitovastuun olevan seikan lai minlyönnistä. Kaupunki taas on katsonut, että vahinko on aiheutunut Ranta kartanon syyksi luettavasta seikasta. Kaupunki on vahinkoon liittyen hakenut korvausta Pohjola Vakuutus Oy:ltä, mutta on saanut kielteisen korvauspäätöksen Oikeudenkäynnin välttämiseksi kaupunki on käynyt sovintoneuvotteluja Rantakartanon edustajien kanssa ja neuvottelujen perusteella laatineet liit teenä olevan sopimuksen. Sovintosopimuksella saavutetaan se, että kumpi kin osapuoli voi pysyä ai kaisemmissa kannanotoissaan, eikä kaupungin pää töksestä maksaa Ranta kartano Oy:lle synny prejudikaattia ajatellen mahdol lisia samanlaisia ta pauksia tulevaisuudessa. Liite no 47. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Kaupunginhallitus päättää 1) hyväksyä liitteenä olevan sovintosopimuksen ja valtuuttaa hallintojoh taja Christoffer Masarin allekirjoittamaan sen kaupungin puolesta, 2) että sovintosopimuksen perusteella korvattavaksi tuleva noin mak setaan teknisen keskuksen määrärahoista. Ehdotuksen mukainen.

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2011 436 Kaupunginhallitus AIKA 12.09.2011 klo 17:00-17:55 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Alm Agneta I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 21 08.02.2012 Työsuojelutoimikunta 16 31.05.2012 Henkilöstöjaosto 33 14.06.2012 Kaupunginhallitus 192 13.08.2012 Kaupunginvaltuusto 86 12.09.2012 Henkilöstöjaosto 15 18.04.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/2013 405 Kaupunginhallitus AIKA 22.10.2013 klo 08:37-16:43 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642 Kaupunginhallitus AIKA 14.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 127 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 471 01.12.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO 157 08.12.2014 Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1836/10.1000.100002/2014 TELA 127

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 23.05.2012 klo 17:15-18:00 PAIKKA Urheilupaviljonki, Urheilutie, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Haverinen Katri varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kulttuurilautakunta AIKA 25.11.2014 klo 17:00-19:20 PAIKKA Tesjoen kirjasto, Keskustie 2 LÄSNÄ Schroderus Toini puheenjohtaja Rosenberg Thomas varapuheenjohtaja Sirén

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2013 416 Kaupunginhallitus AIKA 23.10.2013 klo 09:02-17:06 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta.

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta. TEKNINEN LAUTAKUNTA 125 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 473 01.12.2014 KAUPUNGINHALLITUS 6 09.01.2017 Kaupungin omaisuuden myynti 1832/10/2014 TELA 125 Kaupunki on perustanut 24.10.2013 77 kiinteistöjen hallinta

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus 86 18.04.2017 Kaupunginhallitus 121 15.05.2017 Kaupunginhallitus 157 05.06.2017 KAUPUNGINJOHTAJAN VIRAN VAALI 171/00.02.022/2017 Kh 18.04.2017 86 Kaupunginjohtajan virka jää avoimeksi

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl.

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl. RAKENNETUN 107 25.09.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 334 01.10.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 130 29.10.2018 Omakoti- ja rivitalotonttien alemyyntikampanja 631/10.1003.100303/2018 RAKYMP 107 Raahen

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 14.01.2015 klo 19:20-21:41 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi Kaupunginhallitus 272 20.10.2014 Kaupunginhallitus 275 21.10.2014 Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 677/02.02.00/2014 KH 272 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kaupunginhallituksen jäsenille

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 21.01.2014 klo 18:00-18:57 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Loviisan satama, Cargo Connexion Oy, 4Nature Oy:n toimitilat

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Loviisan satama, Cargo Connexion Oy, 4Nature Oy:n toimitilat LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2010 75 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 22.06.2010 klo 17:00-20:10 PAIKKA Loviisan satama, Cargo Connexion Oy, 4Nature Oy:n toimitilat LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 AIKA 20.04.2017 klo 16:00-16:21 PAIKKA Johtoryhmän kokoushuone, Pielisentie 3 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1. Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1. Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 Maaseutulautakunta AIKA 07.03.2012 klo 18:30-20:30 PAIKKA Maaseututoimi, Bäckasinkuja 1 A, Liljendal LÄSNÄ Karlsson Mikael puheenjohtaja Hovi Tapani varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

ML 25 Valmistelija ja esittelijä: Marina Bergheim-Ahlqvist, 040 521 8128. Lähi- ja virkistysmetsät 1 496 ha

ML 25 Valmistelija ja esittelijä: Marina Bergheim-Ahlqvist, 040 521 8128. Lähi- ja virkistysmetsät 1 496 ha Maaseutulautakunta 25 08.04.2010 Elinkeino- ja kehittämisjaosto 36 27.04.2010 Tekninen lautakunta 76 25.05.2010 Kaupunginhallitus 313 30.08.2010 Strategiaehdotus kaupungin metsille ja maa-alueille 506/14.03.02/2010

Lisätiedot

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 108 15.09.2016 KAUPUNGINHALLITUS 386 03.10.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 147 12.12.2016 Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1327/10.1000.100001/2016

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh Kaupunginhallitus 269 02.11.2015 Kulttuurilautakunta 33 17.11.2015 Kulttuuripoliittinen ohjelma 49/12.03.00/2014 KH 269 (Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.1.2014 15 tehtiin aloite kulttuuripoliittisesta

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Kulttuurilautakunta 27.01.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 2

Lisätiedot

Teknisen johtajan virka / Irtisanoutuminen / Saapuneet hakemukset / Julistetaan uudelleen haettavaksi / Saapuneet hakemukset / Virkavaali

Teknisen johtajan virka / Irtisanoutuminen / Saapuneet hakemukset / Julistetaan uudelleen haettavaksi / Saapuneet hakemukset / Virkavaali Kunnanhallitus 281 20.06.2016 Kunnanhallitus 335 05.09.2016 Kunnanhallitus 433 14.11.2016 Kunnanhallitus 479 12.12.2016 Kunnanhallitus 20 16.01.2017 Valtuusto 3 25.01.2017 Tekninen lautakunta 4 16.02.2017

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 34 KIINTEISTÖKANNAN SALKUTUS (LIITE) 2 35 TEOLLISUUSTONTIN MYYMINEN LISÄMAAKSI (LIITE) 5 KUNNANVALTUUSTO ESITYSLISTA 8/2014 Kokousaika 27.8.2014 klo 18.30 Kokouspaikka Kapellby skola, Lapinjärventie 45 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 11.09.2017 klo 17:08-17:16 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513 Sosiaali- ja terveyslautakunta 41 23.04.2013 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 68 27.08.2013 Kunnanhallitus 217 16.09.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 60 26.08.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. varajäsen Törnroos Ingrid

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. varajäsen Törnroos Ingrid LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 19.03.2013 klo 18:00-19:15 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

Ilomantsin kunnan lapsiasiaintyöryhmän perustaminen vuosille 2013-2016

Ilomantsin kunnan lapsiasiaintyöryhmän perustaminen vuosille 2013-2016 Kunnanhallitus 113 15.04.2013 Perusturvalautakunta 58 16.05.2013 Kunnanhallitus 170 19.08.2013 Kunnanhallitus 34 02.02.2015 Ilomantsin kunnan lapsiasiaintyöryhmän perustaminen vuosille 2013-2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman 2013-2016 hyväksyminen 219/00.01/2013 SOS 19.11.2013 144 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkuntia tekemään 5.12.2013 mennessä päätöksen terveydenhuoltolain

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1 LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 09.12.2015 klo 17:00 PAIKKA Harjurinteen koulu, Ratakatu 1 LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Liljestrand Tom I varapuheenjohtaja Erämaja Elias

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 42 29.05.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 28.08.2018 Kaupunginhallitus 264 03.09.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 90 06.11.2018 Kaupunginhallitus 352 12.11.2018 Kankaanpään

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02. Kaupunginhallitus 103 06.05.2013 Kaupunginvaltuusto 63 15.05.2013 Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.00/2013 KH 103 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Listalla ovat seuraavat kiinteistöt:

Listalla ovat seuraavat kiinteistöt: Kunnanhallitus 105 16.04.2015 Kunnanhallitus 77 31.03.2016 Kunnanhallitus 234 06.10.2016 Kunnanhallitus 147 11.05.2017 Kunnanvaltuusto 60 01.06.2017 Oravanpesä -kiinteistön (635-421-6-45) myyminen 561/02.07.02/2008,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 301 Kaupunginhallitus AIKA 25.05.2015 klo 17:30-20:41 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka Sakari

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1 AIKA 08.11.2010 klo 17:00-19:00 Laajennettu kaupunginhallitus 08.11.2010 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Mölsä Tero pj. Koivunen

Lisätiedot

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esityslistan liitteenä: Hakuilmoitus. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päät tää. Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus 86 18.04.2017 Kaupunginhallitus 121 15.05.2017 Kaupunginhallitus 157 05.06.2017 Kaupunginhallitus 167 12.06.2017 KAUPUNGINJOHTAJAN VIRAN VAALI 171/00.02.022/2017 Kh 18.04.2017 86 Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kaavatoimikunta AIKA 07.03.2019 kello 18:00-19:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.06.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 28 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Samalla, kun uusi hallintosääntö hyväksytään, nykyiset johtosäännöt ku mo taan.

Samalla, kun uusi hallintosääntö hyväksytään, nykyiset johtosäännöt ku mo taan. Kunnanhallitus 29 30.01.2017 Kunnanhallitus 66 13.03.2017 Kunnanhallitus 78 20.03.2017 Kunnanhallitus 107 18.04.2017 Valtuusto 34 26.04.2017 Hallintosäännön hyväksyminen KH 29 Uuden kuntalain mukaan hallintosääntö

Lisätiedot