JÄSENTIEDOTE helmikuu 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENTIEDOTE helmikuu 2009"

Transkriptio

1 1(5) 1. Puheenjohtajan sanomaa 2. Antennialan työt kotitalousvähennyksen piirissä 3. SANT:n henkilökortti uudistui 4. Maanpäällisen verkon HD-toimilupien haku käynnissä 5. DigitaPRO toiminta käynnistymässä 6. Viestintävirasto otti kantaa operaattorin valokuituliitäntään ja kiinteistön viestintäverkkojen määräystenmukaisuuteen 7. Satelliittipalvelujen (DVB-S) transmodulointia pilotoidaan 8. ST-käsikirja 12, Antennijärjestelmät, uudistui 9. SANT:n kevätkokous ja kevätseminaari Espoossa 1. Puheenjohtajan sanomaa Hiihtolomaviikko täällä etelässä on juuri alkanut ja usea viettää sen lomakohteessa joko kotimaassa tai kauempana esimerkiksi etelän lämmössä. Se heille suotakoon, loma antaa voimia työssä jaksamisessa. Antennialalla olemme saaneet tottua koko maahan ja jopa laajemmaltikin vaikuttavaan taantumaan, lamaan, nimestäkään ei ole päästy yksimielisyyteen. Se kuitenkin näkyy tilauksien ja työn määrissä. Tästä syystä nyt on harjoiteltava ja otettava käyttöön uusia tekniikoita. Näistä kerrotaan enemmän tässä tiedotteessa jatkossa. HD lähetykset tienkin saattavat virkistää alaa, samoin myös Digitan uusi DigitaPRO asentajaprojekti, jolla saamme näkyvyyttä heidän sivuillaan ja myös karttapalvelussa näkyy alueen ammattilaiset yhteystietoineen. Kuten jo aiemmin olen kirjoittanut, kotitalousvähennysoikeus saattaa myös tuoda lisää aktiivisuutta asiakkaitten työtilauksiin, tästä on myös julkisuudessa melko laajasti informoitu. Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Postiosoite: PL 55, Espoo Käyntiosoite: Harakantie 18 B, Espoo Puhelin: (09) Faksi: (09) Internet:

2 Kiinteistöissä osittain käyttämättömäksi jääneiden satelliittilaitteistojen modifiointi digikauteen vaatii ponnisteluja myös antennialalta. Teknisesti on mahdollista lisätä ohjelmatarjontaa samalla digitaalisella tekniikalla kuin kiinteistössä jaetaan muutkin kanavat. Yleisesti kiinnostavia maksuttomia kanavia satelliiteissa riittää Hyviä hiihtolomia ja tervetuloa kevätkokoukseen ja kevätseminaarin 24 huhtikuuta Espoon Sähkötalolle. 2(5). Martti Kemppi 2. Antennialan työt kotitalousvähennyksen piirissä Kotitalousvähennys nousee 3000 euroon opasta asiakasta Kotitalousvähennyksen enimmäismäärää nousi remonttikulujen osalta vuoden 2009 alusta 1150 eurosta 3000 euroon. Vähennyksen omavastuu on noston jälkeenkin 100 euroa. Vähennys on veronmaksajakohtainen, joten puolisot voivat vaatia sitä kumpikin erikseen ja voivat saada yhteensä remonttikuluista 6000 euron vähennyksen. Ajoittamalla korjaustyö kahdelle eri verovuodelle pariskunta voi tehdä jopa euron vähennyksen. Asiakas hakee kotitalousvähennystä verolomakkeella. Vähennyksen määrä on 60 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Tarvikkeista ja matkakuluista ei saa vähennystä. Kotitalousvähennystä ei myönnetä henkilön itsensä tekemästä työstä eikä työstä, jonka on tehnyt hänen kanssaan samassa taloudessa asuva henkilö. Vähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus tai palkka on maksettu. Helppoa jälkimarkkinointia Urakoitsijan kannattaa lähettää laskun liitteenä kuluttajalle valmiiksi esitäytetty kotitalousvähennyslomake. Lomake löytyy verohallinnon sivuilta osoitteesta >lomakkeet ja julkaisut > lomakkeet > veroilmoituslomakkeet > kotitalousvähennys. Lomakkeen täyttäminen netissä käy nopeasti ja siinä vaaditut tiedot on joka tapauksessa annettava kuluttajalle. Lomakkeen kohtaan 2 merkitään selvitys tehdystä työstä, työn tekemispaikan osoite, työn tehneet yrityksen nimi ja Y-tunnus sekä työstä yritykselle maksettu kokonaismäärä arvonlisäveroineen. Lisäksi samaan kohtaan merkitään yrityksen kokonaisveloitus tehdystä työstä ja työn osuus arvonlisäveroineen sekä vähennyskelvottomien kulujen, kuten tarvikkeiden, koneiden, matkakulujen yms. kokonaismäärä arvonlisäveroineen. Mistä töistä kotitalousvähennyksen saa? Perusparannus- ja kunnossapitotyötä on perinteisesti ollut esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneremonttien yhteydessä teetettävät sähkö- ja putkityöt. Asunnon kunnossapitotyönä ei ole pidetty kodin koneiden ja laitteiden korjaus- tai asennustyötä. Mutta jos koneiden asennus on esimerkiksi osa keittiöremontin yhteydessä teetettävää korjausurakkaa, se voidaan katsoa osaksi korjaustyötä ja on vähennykseen oikeuttavaa työtä. Kotitalousvähennyksen käyttöala laajeni vuoden 2009 alusta alkaen koskemaan myös mm. antenni-, digilaite- ja tietokoneasennuksia ja ylläpitoa. Näin ollen pientalon vanhan antennin ja antenniverkon uudistaminen, vahvistinasennus yms. ovat nykyisin kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvia töitä. Uudisrakentamiseen liittyvät antennityöt eivät oikeuta kotitalousvähennykseen.

3 Miten asukas hyödyntää kotitalousvähennystä? Vähennyksen saa tehdä henkilö, joka maksaa kotinsa tai vapaa-ajan asuntonsa tavanomaisesta kotitalous- hoito- ja hoivatyöstä tai kunnossapidosta tai perusparannuksesta palkkaa tai työkorvausta. Vähennyksen saa myös työstä, joka on tehty vanhempien tai isovanhempien käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Vähennystä ei myönnetä yhteisölle eikä yritykselle kuten esimerkiksi asunto-osakeyhtiölle. Sen sijaan osakkaalla tai hänen vuokralaisella on vähennysoikeus käyttämässään asunnossa tehdyistä korjaustöistä, jotka asunto-osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen mukaan ovat osakkaan vastuulla. Vähennyksen edellytyksenä on, että työ on ostettu ennakkoperintärekisteriin merkityltä yrittäjältä tai yritykseltä. SANT:n jäsenyritys voi liittää tiedon ennakkoperintärekisteriin kuulumisesta Urakoitsija.fi -rekisteriin, kun toimittaa Seti Oy:lle valtakirjan tarkistaa yrityksen verotiedot. (lähde: Inka-Liisa Ahokkaan ja Toivo Lötjösen artikkeli STUL:n jäsentiedotteessa 1/2009) 3(5) 3. SANT:n henkilökortti uudistui SANT on uusinut sopimuksen Feedback Oy:n kanssa jäsenyyttä osoittavien henkilökorttien toimittamisesta jäsenyrityksille. Kuvallinen henkilökortti on uusittu vastaamaan muuttuneita vaatimuksia. Nykyisin jokaisella rakennustyömaalla työskentelevällä henkilöllä on oltava näkyvillä henkilön yksilöivä kuvallinen tunniste. Samalla, kun henkilökortti on osa yrityksen imagoa, nostaa se myös kantajansa imagoa. Yrityksen tiedoilla ja henkilön kuvalla varustettu kortti esittelee tekijät ja varmistaa myös yrityksen turvallisuuden, kun oma väki erottuu vieraista. Uudessa kortissa on huomioitu SANT:n uudistunut logo. Korttiin on varattu tilaa henkilön kuvalle, nimelle ja työnimikkeelle sekä yritystiedoille (nimi, Y-tunnus sekä mahdollinen logo). Kortin tilauksen ja siitä koituvat kustannukset hoitaa kukin jäsenyritys itse. Korttien tilaus tehdään erillisellä Feedback Oy:n tilauslomakkeella, jonka voit ladata osoitteesta > Liity jäseneksi > Jäsenedut > Kuvallinen henkilökortti. Kyseiseltä sivulta löytyvät myös kortin hintatiedot ja Feedback Oy:n toimitusehdot. Lisätietoja henkilökortista antaa myös järjestösihteeri Sinikka Oksaharju, sähköposti: 4. Maanpäällisen verkon HD-toimilupien haku käynnissä Liikenne- ja viestintäministeriö on käynnistänyt kahden valtakunnallisen ja yhden alueellisen HDkanavan verkkolupien hakuprosessin. Hakuaika päättyy Toimiluvat myönnetään ajalle Mikäli asiat etenevät suunnitellusti, HD-lähetykset antenniverkoissa alkavat jo ensi syksynä. Kolme verkkotoimilupaa on haussa seuraavasti:

4 4(5) - 2 toimilupaa HD-lähetysten koelähetyksiin VHF-alueella (VHF1 ja VHF2) sekä - 1 toimilupa HD-lähetysten koelähetyksiin UHF-alueella alueelliseen pääkaupunkiseudulle rajattuun kanavanippuun (F+). Tavoitteena on käynnistää pidempiaikainen koelähetystoiminta ja lisätä alan yhteistyötä teräväpiirtotelevision edistämiseksi. Lähetys- ja pakkausteknologiat ovat voimakkaassa kehitysvaiheessa. Teknisen kehityksen epävarmuus puoltaa toimilupajärjestelmän perusteellisempaa uudelleen arviointia lähivuosina. Voidaan arvioida, että vuonna 2016 on käytettävissä riittävästi tietoa uusista lähetystekniikoista ja markkinarakenteen kehittymistä, todetaan LVM:n hakuprosessiin liittyvässä saateselvityksessä. 5. DigitaPRO toiminta käynnistymässä DigitaPRO antenniasentajaverkostoon on liittynyt jo lähes 60 asennusyritystä, kerrotaan Digita Oy:stä. Verkostoon liittyneille antenniurakoitsijoille tarjotaan mm. ylimääräistä näkyvyyttä ja markkinointitukea, viimeisintä tietoa Digitan palveluista, parempia tukipalveluja sekä koulutusta. Verkostoon liittyminen on veloituksetonta, mutta yritykseltä edellytetään antennitöiden telepätevyyttä (A tai AT-pätevyys) ja sopimuksen tekemistä Digita Oy:n kanssa. Ensimmäinen DigitaPRO koulutustilaisuus järjestetään maaliskuussa Lisätietoja osoitteesta > Antenniurakoitsijoille. 6. Viestintävirasto otti kantaa operaattorin valokuituliitäntään ja kiinteistön viestintäverkkojen määräystenmukaisuuteen Edellisessä jäsentiedotteessa kerrottiin Forssan seudulla käynnissä olleesta asunto-osakeyhtiön uudisrakennushankkeesta, jossa rakennukseen ei oltu alun perin suunniteltu Viestintäviraston määräyksen 21 E/2007 M mukaista yhteisantennijärjestelmää eikä määräyksen 25 E/2008 M mukaista sisäjohtoverkkoa. SANT ja STUL reagoivat asiasta kuultuaan ja pyysivät Viestintävirastoa puuttumaan asiaan toimenpidepyynnöllä Määräysten mukaisten toteutusten sijaan uudisrakennuksiin oli suunniteltu vain kahdesta nousukuidusta huoneistoa kohti koostuva tietoliikennekaapelointi huoneistoverkkoineen. Viestintävirasto vastasi toimenpidepyyntöön ja totesi, että paikallinen operaattori voi rakentaa huoneistoon kotijakamokaapin ja varustaa sen päätelaitteella, joka mahdollistaa puhelun, datasiirron ja kaapelitelevisiopalvelun vastaanoton (triple play). Talojakamossa kuidut on päätettävä telineeseen. Tämän lisäksi kiinteistöön on rakennettava muut viestintäverkot urakoitsijan toimesta siten, että määräykset 21 ja 25 täyttyvät. Lisäksi kannanotossa todetaan, että paikallisen operaattorin tulee kiinnittää huomiota rakennuttajan informointiin niin, että verkot rakennetaan määräysten mukaisesti ja vastuurajapinnat pysyvät selkeinä. Lisätietoja Viestintäviraston kannanotosta antaa toiminnanjohtaja. 7. Satelliittipalvelujen (DVB-S) transmodulointia pilotoidaan Digitaalisten satelliittipalvelujen välitys taloyhtiön ketju 800 tai tähti 800 verkkoon ei ole mahdollista perinteisellä tekniikalla. Monet laitetoimittajat ovat tuomassa markkinoille uusia transmodulaatiolaitteita (QPSK/COFDM), jotka mahdollistavat digitaalisten satelliittikanavien

5 välityksen taloverkkoon, jolloin ko. ohjelmia voidaan vastaanottaa T-vastaanottimella. Kokeilussa on myös vastaavaa tekniikkaa QAM-verkkoihin, jossa ohjelmat vastaanotetaan C-vastaanottimella. Useita pilotteja on käynnissä, joista odotetaan käyttökokemuksia kevään 2009 aikana. Transmodulaatio -laitteiden asennukseen ja ylläpitoon liittyy useita haasteita, kuten useiden satelliittimuxien hallinta (ohjelmaopas ja sen ylläpito), keskitetty salauksen purku (laitteen kapasiteetti ja jakelulupakysymykset) sekä salauksen purkaminen tv-vastaanotinkohtaisesti (korostuu HD palveluissa). Pilotointoinnin kokemuksista kerrotaan SANT:n tulevissa jäsentiedotteissa. 5(5) 8. ST-käsikirja 12, Antennijärjestelmät, uudistui Sähkötieto ry:n julkaisema ST-käsikirja 12, Antennijärjestelmät, on päivitetty ja 4. uusittu painos julkaistiin loppu vuodesta Käsikirja sisältää käytännön tietoa digiajan yhteisantennijärjestelmän rakenteesta, suunnittelusta, asennuksesta ja ylläpidosta. Kirjassa on kuvattu myös perinteistä yhteisantennijärjestelmää täydentävät ratkaisut, kuten IPTV. Julkaisussa käsitellään laajasti myös optisia kuituja ja niiden käyttöä osana tv-jakelujärjestelmiä. SANT toimitti tammikuussa jokaiselle jäsenyritykselle yhden käsikirjan jäsenmaksuun sisältyvänä. Lisäjulkaisuja voi tilata osoitteesta > Tuotteet ja palvelut > Kirjat. SANT:n jäsenet saavat kirjasta jäsenalennuksen. Käsikirja sisältyy myös SANT:n järjestämien Antennitekniikka I ja II kurssien materiaaliin. Lisätietoa kursseista osoitteessa > Tapahtumakalenteri. 9. SANT:n kevätkokous ja kevätseminaari Espoossa SANT:n kevätkokous pidetään klo alkaen Sähkötalolla osoitteessa Harakantie 18 B, Espoo. Kokouksen kutsu ja tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille erikseen lähempänä kokousajankohtaa. Kevätkokouksen yhteydessä järjestetään SANT:n jäsenille tarkoitettu kevätseminaari, joka pidetään 24.4 klo Sähkötalolla Espoossa. Tilaisuudessa käsitellään mm. kodin AVtekniikan kehitysnäkymiä. Tilaisuus on maksuton jäsenille. Seminaari-ilmoittautumisia ottaa vastaan järjestösihteeri Sinikka Oksaharju, p. (09) tai sposti: sinikka.oksaharju@sant.fi. Hyvää alkanutta vuotta! SATELLIITTI- JA ANTENNILIITTO SANT RY toiminnanjohtaja

Katsaus tv-jakelun ajankohtaisiin asioihin

Katsaus tv-jakelun ajankohtaisiin asioihin Katsaus tv-jakelun ajankohtaisiin asioihin 28.4.2010 Tauno Hovatta 1 Maanpäällisen tv-jakelun verkkotoimiluvat Valtakunnallisen F-kanavanipun ja alueellisen HD3-kanavanipun toimiluvat Anvia Oyj:lle (8.4.2010/LVM)

Lisätiedot

Määräys 25 E/2008 M kiinteistön sisäjohtoverkosta vaikuttaa myös antenniasennuksiin

Määräys 25 E/2008 M kiinteistön sisäjohtoverkosta vaikuttaa myös antenniasennuksiin Määräys 25 E/2008 M kiinteistön sisäjohtoverkosta vaikuttaa myös antenniasennuksiin Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry sant@sant.fi www.sant.fi 12.11.2009 Satelliitti-

Lisätiedot

Kotitalousvähennys ja päivähoitopalvelut Palveleva Helsinki -hanke 31.3.2010 Satu Grekin Veroasiantuntija Suomen Yrittäjät ry

Kotitalousvähennys ja päivähoitopalvelut Palveleva Helsinki -hanke 31.3.2010 Satu Grekin Veroasiantuntija Suomen Yrittäjät ry Kotitalousvähennys ja päivähoitopalvelut Palveleva Helsinki -hanke 31.3.2010 Satu Grekin Veroasiantuntija Suomen Yrittäjät ry 8.4.2010 1 Kotitalousvähennys pähkinänkuoressa 1. Kotona 2. Tavanomainen hoito-

Lisätiedot

KOTITALOUS- VÄHENNYS. Aalto Hoivapalvelut Oy

KOTITALOUS- VÄHENNYS. Aalto Hoivapalvelut Oy KOTITALOUS- VÄHENNYS Mitä kotitalousvähennys tarkoittaa? Kun hankit palveluita kotiin, esimerkiksi siivouspalvelua yritykseltä, saat vähentää yritykselle maksetusta summasta osan verotuksessa. Kotitalousvähennystä

Lisätiedot

Asennustoiminnan kehitysnäkymät

Asennustoiminnan kehitysnäkymät Asennustoiminnan kehitysnäkymät Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta Satelliitti ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi Sisältö Teleasennussektorit Asennustoiminnan eri osa alueet Uudisrakentaminen Korjausrakentaminen

Lisätiedot

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi www.sant.fi 1 Jäseninä: Satelliitti- ja antenniliitto SANT toimii n. 100 antennialan yrityksen edunvalvojana ja yhteenliittymänä Antenniurakointiliikkeitä Antennialan laitevalmistajia ja maahantuojia Antennitarvikkeiden

Lisätiedot

ANTENNIALAN TEKNIIKKAPÄIVÄ 700 MHz:n taajuusmuutosten tilannekatsaus

ANTENNIALAN TEKNIIKKAPÄIVÄ 700 MHz:n taajuusmuutosten tilannekatsaus ANTENNIALAN TEKNIIKKAPÄIVÄ 700 MHz:n taajuusmuutosten tilannekatsaus 29.10.2015, Hyvinkää Markus Mettälä Radioverkkoasiantuntija Viestintävirasto Antennitelevision muutokset 2015... 31.12.2016 9.1.2017...2020...2026

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE helmikuu 2007

JÄSENTIEDOTE helmikuu 2007 1. Puheenjohtajan sanomaa 2. Uuden toiminnanjohtajan esittäytyminen 3. Uudet jäsenet 4. Tiedotusyhteistyö Viestintäviraston kanssa 5. Julkishallinnon laitosten siirtyminen digi-tv aikaan -ohjeen päivitys

Lisätiedot

2. Kaapeli-tv-verkot siirtyvät digiaikaan 1.3.2008 Viestintävirasto korostaa yhteisantenniverkkojen digikelpoisuuden merkitystä

2. Kaapeli-tv-verkot siirtyvät digiaikaan 1.3.2008 Viestintävirasto korostaa yhteisantenniverkkojen digikelpoisuuden merkitystä 1(6) 1. Puheenjohtajan sanomaa 2. Kaapeli-tv-verkot siirtyvät digiaikaan 1.3.2008 Viestintävirasto korostaa yhteisantenniverkkojen digikelpoisuuden merkitystä 3. SANT tukee jäsenistöä uuteen tekniikkaan

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE joulukuu 2009

JÄSENTIEDOTE joulukuu 2009 1(5) 1. Puheenjohtajan sanomaa 2. SANT:n hallitus vuonna 2010 3. Toiminnan painopisteet vuonna 2010 4. SANT:n antennitekniikka koulutus uudistuu 5. Antennialan tekniikkapäivässä esillä maanpäällisen verkon

Lisätiedot

Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65)

Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65) Pientalon tv-vastaanottoantennin on täytettävä uudet vaatimukset (Viestintävirasto M65) Viestintäviraston määräys 65 "kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista" tuli voimaan 1.1.2014. Siinä on myös

Lisätiedot

Vuoden 2012 korjaus ja energia avustukset. Eeva Liisa Anttila, asuntotoimi

Vuoden 2012 korjaus ja energia avustukset. Eeva Liisa Anttila, asuntotoimi Vuoden 2012 korjaus ja energia avustukset Eeva Liisa Anttila, asuntotoimi Laki avustuksista 1184/2005, muutokset 1059/2008 JA 1254/2010 Valtionavustuslaki 688/2001 Asetukset 128/2006, muutokset 115/2008,

Lisätiedot

KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU 13.01.2014

KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU 13.01.2014 KORJAUSAVUSTUKSET VETERAANINEUVOTTELU 13.01.2014 KORJAUSAVUSTUKSET KEURUULLA 2013 Keuruun kaupunki myönsi asuntorahaston (ARA) kaupungille osoittamasta määrärahasta v. 2013 vanhusten asuntojen korjaukseen

Lisätiedot

DIGISIIRTYMÄN 2017 HAASTEET ANTENNIASENNUSALALLE

DIGISIIRTYMÄN 2017 HAASTEET ANTENNIASENNUSALALLE DIGISIIRTYMÄN 2017 HAASTEET ANTENNIASENNUSALALLE Antennilla on useita eri käyttötarpeita ANVIA TV Kesäpäivä 31.5.2013 DGISIIRTYMÄN 2017 HAASTEET Martti Kemppi 1 Tässä esityksessä keskityn lähinnä RF tekniikan

Lisätiedot

AntenniTV Pätevä antenniurakoitsija on tärkeä kumppani verkko-operaattorille. Teppo Ahonen

AntenniTV Pätevä antenniurakoitsija on tärkeä kumppani verkko-operaattorille. Teppo Ahonen AntenniTV Pätevä antenniurakoitsija on tärkeä kumppani verkko-operaattorille Teppo Ahonen Agenda Tausta Antenniasentajaverkoston esittely konseptin esittely pähkinänkuoressa Näin pääset mukaan, mitä tässä

Lisätiedot

Verkkopalvelua kaapelitelevisioverkossa tarjoava teleyritys on velvollinen siirtämään verkossa ilman korvausta:

Verkkopalvelua kaapelitelevisioverkossa tarjoava teleyritys on velvollinen siirtämään verkossa ilman korvausta: Verkkopalvelua kaapelitelevisioverkossa tarjoava teleyritys on velvollinen siirtämään verkossa ilman korvausta: 1) Yleisradio Oy:stä annetun lain (1380/1993) 7 :n 1 momentissa tarkoitetut, verkon sijaintikunnassa

Lisätiedot

Antenniurakoinnin tilannekatsaus

Antenniurakoinnin tilannekatsaus Antenniurakoinnin tilannekatsaus Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta Satelliitti ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi Sisältö Kuka on antenniurakoitsija? Antenniurakoitsijalta vaadittava pätevyys Määräys 65

Lisätiedot

Kotitalousvähennyksen edellytykset

Kotitalousvähennyksen edellytykset Kotitalousvähennyksen edellytykset Kotitalousvähennyksen saamisen kannalta on tärkeää, kuka on työn teettäjä, missä työ tehdään ja saadaanko samaan työhön tukea tai avustusta. Työn tehneen yrityksen on

Lisätiedot

Mikä on kotitalousvähennys?

Mikä on kotitalousvähennys? Kotitalousvähennys Mikä on kotitalousvähennys? Verosta tehtävä vähennys pienentää maksettavan veron määrää on henkilökohtainen poikkeuksena puolisoiden välinen vähennysoikeus Saat vähentää osan kuluista,

Lisätiedot

Mikä on kotitalousvähennys?

Mikä on kotitalousvähennys? Kotitalousvähennys Mikä on kotitalousvähennys? Verosta tehtävä vähennys pienentää maksettavan veron määrää on henkilökohtainen poikkeuksena puolisovähennys Saat vähentää kuluja, jotka ovat aiheutuneet

Lisätiedot

Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida. Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto

Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida. Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto Remontti kotona, mitä veroasioita pitää huomioida Harri Rajala Lakimies Veronmaksajain keskusliitto Kotitalousvähennys remonttityöstä Vakituisen ja vapaa-ajan asunnon kunnossapito- ja perusparannustöiden

Lisätiedot

Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä

Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä Sisäverkkojen saneeraus ja viranomaismääräysten huomioiminen taloyhtiöissä Ravintola Nallikari, Oulu 22.9.2015 / Ari Kurkela Julkinen 1 Esityksen sisältö Vanhat sisäverkkomallit Sisäverkot 1.1.2015 alkaen

Lisätiedot

Viestintäviraston määräys 65, kiinteistön sisäverkosta ja teleurakoinnista tekeillä

Viestintäviraston määräys 65, kiinteistön sisäverkosta ja teleurakoinnista tekeillä Viestintäviraston määräys 65, kiinteistön sisäverkosta ja teleurakoinnista tekeillä Tauno Hovatta, toiminnanjohtaja Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi (Lähde: Viestintäviraston infokalvot,

Lisätiedot

DVB-T2 -siirtymä ja UHFalueen taajuusmuutokset. Kari Kangas Erityisasiantuntija, kiinteät radioverkot, taajuushallinto Viestintävirasto

DVB-T2 -siirtymä ja UHFalueen taajuusmuutokset. Kari Kangas Erityisasiantuntija, kiinteät radioverkot, taajuushallinto Viestintävirasto DVB-T2 -siirtymä ja UHFalueen taajuusmuutokset Kari Kangas Erityisasiantuntija, kiinteät radioverkot, taajuushallinto Viestintävirasto TV muuttuu Teknologiasiirtymä: DVB-T => DVB-T2 - antenniverkossa MEPG-2

Lisätiedot

Antennitelevision muutokset taloyhtiöissä. pekka.viitanen@dna.fi suunnittelupäällikkö +358 44 721 2340

Antennitelevision muutokset taloyhtiöissä. pekka.viitanen@dna.fi suunnittelupäällikkö +358 44 721 2340 Antennitelevision muutokset taloyhtiöissä pekka.viitanen@dna.fi suunnittelupäällikkö +358 44 721 2340 1 SISÄLTÖ DNA lyhyesti Taajuusmuutos ja T2-siirtymä Yle HD:n siirtovelvoite Yhteenveto 2 DNA LYHYESTI

Lisätiedot

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 12.11.2015 Kaisa Laitinen VALTIONEUVOSTON DIGITAALISTA MAANPÄÄLLISTÄ JOUKKOVIESTINTÄVERKKOA KOSKEVAT TOIMILUPAPÄÄTÖKSET Toimiluvat ja hakijat

Lisätiedot

Tavanomaista kotitaloustyötä vai asunnon kunnossapito- tai perusparannustöitä?

Tavanomaista kotitaloustyötä vai asunnon kunnossapito- tai perusparannustöitä? KOTITALOUSVÄHENNYS Yleistä Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Puolisoista vähennyksen voi saada kumpikin erikseen. Tavanomainen kotitalous-, hoiva- ja hoitotyö nousi 2300 euroon henkilöä kohden. Asunnon

Lisätiedot

Palveluja kotiin arvonlisäverottomasti ja kotitalousvähennystä hyödyntäen

Palveluja kotiin arvonlisäverottomasti ja kotitalousvähennystä hyödyntäen Palveluja kotiin arvonlisäverottomasti ja kotitalousvähennystä hyödyntäen MMM Taija Härkki p. 0400 432 585 Perustuslaki Jokaisella on oikeus välttämättömään huolenpitoon Julkisen vallan on turvattava

Lisätiedot

Suomen Kiinteistöliitto ry Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Suomen Kiinteistöliitto ry Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry Suomen Kiinteistöliitto ry Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry 1 !"#$$!"%$$$& % '#$$& ( )*+,!!"- )*+./ 0+-12& 3-""'1552'-25 6+--'2!7 2',222&!!323"!2""7'2,2!!!3!!2

Lisätiedot

Digita Laadukkaat TV-palvelut myös HD-aikana Henri Viljasjärvi 18.11.2010

Digita Laadukkaat TV-palvelut myös HD-aikana Henri Viljasjärvi 18.11.2010 Digita Laadukkaat TV-palvelut myös HD-aikana Henri Viljasjärvi 18.11.2010 Digitv 10 vuotta 2000-2010 koelähetysvaihe alkoi 1.9.2000 Alueet Espoo, Tampere ja Turku, näkyvyysalue 39% väestöstä Rinnakkaislähetyksinä

Lisätiedot

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon

Tanhua Tanhuan alueella on selvitetty joulukuun aikana kyläläisten kiinnostusta liittyä valokuituverkkoon Savukosken kunta ja Kuitua Pohjoiseen-hanke ovat käynnistäneet kartoituksen kiinnostuksesta liittyä alueelle mahdollisesti rakennettavaan valokuituverkkoon. Kyselyyn vastaaminen ei sido mihinkään. Kyseessä

Lisätiedot

Paljonko peltikaton maalaus maksaa?

Paljonko peltikaton maalaus maksaa? Paljonko peltikaton maalaus maksaa? Peltikaton hinta Peltikaton maalaus maksaa keskimäärin 5000-8000 Peltikaton maalauksen hintaan vaikuttavat tekijät Pohjatöiden määrä, hilseilevä maali ja ruosteen poisto

Lisätiedot

Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta

Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta Julkinen Antenniverkon kehittyminen Ajankohtaista DNA:lta Sisältö DNA:n televisioliiketoiminta Televisiokatselun muutosten vaikutukset Antenniverkko osana DNA:n televisiotarjontaa Yhteenveto Julkinen /

Lisätiedot

Asuinkiinteistön sisäverkon uudistus SANT ry:n kevätinfo 16.4.2014

Asuinkiinteistön sisäverkon uudistus SANT ry:n kevätinfo 16.4.2014 Asuinkiinteistön sisäverkon uudistus SANT ry:n kevätinfo 16.4.2014 Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta Satelliitti ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi Sisältö Vanhan antenni ja sisäjohtoverkon uudistus määräyksen

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Kotitalousvähennys

Tervetuloa verkkoseminaariin: Kotitalousvähennys Tervetuloa verkkoseminaariin: Kotitalousvähennys Sisältö Mikä on kotitalousvähennys? Kotitalousvähennyksen edellytyksiä Milloin ei voi saada vähennystä? - esimerkkiluettelo Paljonko voi saada kotitalousvähennystä?

Lisätiedot

Suomen Kiinteistöliitto ry Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry

Suomen Kiinteistöliitto ry Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry Suomen Kiinteistöliitto ry Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry 1 !"#$% &&! '()*)+,,-!.!/## +! &# 0 2 1222 122 $!3!/ %!!.! 53 5#. /##.# &&!$.$..! %5 $.!6 /.&%%5

Lisätiedot

Television ja radion tulevaisuus. Suvi Juurakko

Television ja radion tulevaisuus. Suvi Juurakko Television ja radion tulevaisuus Suvi Juurakko Television ja radion tulevaisuus - uudet teknologiat Joukkoviestinnän linjaukset ja suunnat» Sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma (VNS 4/2012 vp

Lisätiedot

Television antenniverkon muutokset Mitä isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiltä edellytetään?

Television antenniverkon muutokset Mitä isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiltä edellytetään? Television antenniverkon muutokset Mitä isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiltä edellytetään? Radioverkkojen erityisasiantuntija Kari Kangas, Viestintävirasto TV muuttuu Television käytettävissä oleva taajuusalue

Lisätiedot

PALVELUJA kohtuuhintaisesti ja vastuullisesti

PALVELUJA kohtuuhintaisesti ja vastuullisesti PALVELUJA kohtuuhintaisesti ja vastuullisesti ELIAS.fi kodin palvelujen tori Taija Härkki 1 Tulevien eläkeläisten kuvauksia Itsenäisesti ikääntyneenä Hyvä elinympäristö Huono elinympäristö Lähde: Kuluttajatutkimuskeskuksen

Lisätiedot

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö

Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Palvelusopimus, Tampereen Vuokratalosäätiö Valokuitu kirkkaasti paras kiinteistöyhteys Soneran Laajakaista- ja tv-palvelut VTS Tampere 25.11.2014 Jukka Harju Sisältö Miksi valokuituyhteys on kirkkaasti

Lisätiedot

DigiTV Lehdistömateriaali

DigiTV Lehdistömateriaali DigiTV Lehdistömateriaali Antennilla edullisesti ja vaivattomasti digiaikaan Antennivastaanotto on erinomainen vaihtoehto television digiaikaan siirtymisessä. Antenni on nykyaikainen vastaanottoratkaisu,

Lisätiedot

KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat. Harri Mutanen

KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat. Harri Mutanen KIINTEISTÖJEN SISÄVERKOT - hyvät asennustavat Harri Mutanen ORBIS OY Perustettu 1949 Suomalainen perheyritys Maahantuonti ja oma valmistus Työntekijöitä 50 Liikevaihto 7,8 MEUR (2015) Toimipisteet Vantaa,

Lisätiedot

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Toimitusosoite (jos sama ei tarvitse täyttää) Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan

Lisätiedot

ÄHTÄRI LEHTIMÄKI SOINI

ÄHTÄRI LEHTIMÄKI SOINI ÄHTÄRI LEHTIMÄKI SOINI 30.5.2017 Digita lyhyesti Osaamisemme pohjautuu pitkään kokemukseen radiotaajuuksien, suurten tehojen ja korkeiden mastojen hyödyntämisestä. Palvelumme: Välitämme parhaat sisällöt

Lisätiedot

Vuores Palvelu Oy. Jouni Honkanen 3.2.2015. Vuores-talo Rautiolanrinne 2

Vuores Palvelu Oy. Jouni Honkanen 3.2.2015. Vuores-talo Rautiolanrinne 2 Vuores Palvelu Oy Jouni Honkanen 3.2.2015 Vuores-talo Rautiolanrinne 2 Vuores Palvelu Oy Perustaja ja pääomistaja Tampereen kaupunki Kaupungin omistusosuus tällä hetkellä noin 60 % Omistus siirtyy vähitellen

Lisätiedot

Maanpäällisen verkon HD-kokeilun tulokset ja johtopäätökset. Pekingin olympialaiset 2008. 13.11.2008 Timo Kiiskinen

Maanpäällisen verkon HD-kokeilun tulokset ja johtopäätökset. Pekingin olympialaiset 2008. 13.11.2008 Timo Kiiskinen Maanpäällisen verkon HD-kokeilun tulokset ja johtopäätökset Pekingin olympialaiset 2008 13.11.2008 Timo Kiiskinen Lähetyksien teknisiä tietoja Digita lähetti Pekingin olympialaiset HD-tasoisena seuraavin

Lisätiedot

SINULLA ON SISÄLTÖ, ME TARJOAMME KANAVAN

SINULLA ON SISÄLTÖ, ME TARJOAMME KANAVAN POPUP-TV SINULLA ON SISÄLTÖ, ME TARJOAMME KANAVAN POPUP-TV SINULLA ON SISÄLTÖ, ME TARJOAMME KANAVAN Popup-TV on erinomainen tapa yhdistää perinteinen televisio ja sosiaalinen media sekä muut markkinointitoimenpiteet

Lisätiedot

Operaattorilaajakaista

Operaattorilaajakaista Palvelukuvaus 1.7.2018 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2... 1 2.1 Päätelaite... 1 2.2 Liittymän nopeus... 1 2.2.1 Liittymän nopeuden vaihteluvälit... 1 2.3 Rajaukset... 2 3 Tilaus

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Antennijärjestelmät, ST-käsikirja 12

Antennijärjestelmät, ST-käsikirja 12 Antennijärjestelmät, ST-käsikirja 12 Tuotenumero: 412107 59,00 (+ alv 10%) normaalihinta 44,25 (+ alv 10%) jäsenhinta Tähän Tietotekniset järjestelmät -kirjasarjaan kuuluvaan ST-käsikirjaan on koottu käytännön

Lisätiedot

Tarkistusvuosi I I I I I I I _I I I I. Käyttö arvonlisäverolliseen liiketoimintaan 80% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60%

Tarkistusvuosi I I I I I I I _I I I I. Käyttö arvonlisäverolliseen liiketoimintaan 80% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60% Esimerkki 1/ Arvonlisäverollisen käytön osuus pienenee Tarkistusvuosi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 I I I I I I I _I I I I liiketoimintaan 80% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60% 60% Vähennyksen määrä 80 000 Tarkistettava

Lisätiedot

Liityntäverkon hinnasto

Liityntäverkon hinnasto Liityntäverkon hinnasto (Tilaaja- ja kiinteiden yhteyksien vuokraaminen) Voimassa 1.7.2013 alkaen toistaiseksi Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (JNT) tarjoaa voimassa olevan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti

Lisätiedot

DNA LAAJAKAISTA TUOTEKUVAUS

DNA LAAJAKAISTA TUOTEKUVAUS TIEDOTE 1 (5) DNA LAAJAKAISTA TUOTEKUVAUS Kohderyhmä dna Laajakaista soveltuu yksittäisen PC:n liikennöimiseen internetiin. Tyypillisin käyttäjäryhmä yksityistaloudet. Pääasiallinen käyttötarkoitus Yksityishenkilön

Lisätiedot

Palveluja kotiin - vuonna 2015?

Palveluja kotiin - vuonna 2015? Palveluja kotiin - vuonna 2015? MMM Taija Härkki p. 0400 432 585 1 2 3 Perustuslaki Jokaisella on oikeus välttämättömään huolenpitoon Julkisen vallan on turvattava jokaiselle riittävät sosiaalipalvelut

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 1/2015 Kausi 2015 on startannut, Tervetuloa mukaan toimintaamme kaudelle 2015. Tulet jatkossa saamaan kaikille jäsenillemme

Lisätiedot

Näytesivut. 100 ja 1 kysymystä putkiremontista

Näytesivut. 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 18 Asuminen on Suomessa kallista. Asunto-osakkeen ostaminen on monelle elämän suurin yksittäinen hankinta, ja oma koti on jokaiselle hyvin tärkeä. Lisäksi taloyhtiön korjaushankkeet ovat kalliita, erityisesti

Lisätiedot

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus Rakennusalan tiedonantovelvollisuus Päätoteuttajan nimeäminen Työntekijätietojen kuukausittaista tiedonantovelvollisuutta ei ole yksityishenkilön omaan käyttöön rakennuttamassa kohteessa, mikäli työmaalle

Lisätiedot

Mitä arjen jokapäiväinen apu maksaa? VERO2013 Tutkija Taija Härkki

Mitä arjen jokapäiväinen apu maksaa? VERO2013 Tutkija Taija Härkki Mitä arjen jokapäiväinen apu maksaa? VERO2013 Tutkija Taija Härkki VERO2013 Palveluja kotiin vai koti palvelujen luokse Kas siinä pulma! 3 13.3.2013 copyright@www.elias.fi.2013. Palveluja Kotiin siivousta,

Lisätiedot

Televisiotaajuudet. HD-palveluja maanpäälliseen verkkoon - koelähetykset käyntiin 2010. alue: 47-68 MHz (yht. 21 MHz) - ei televisiokäytt.

Televisiotaajuudet. HD-palveluja maanpäälliseen verkkoon - koelähetykset käyntiin 2010. alue: 47-68 MHz (yht. 21 MHz) - ei televisiokäytt. HD-palveluja maanpäälliseen verkkoon - koelähetykset käyntiin 2010 Antti Kohtala Liikenne- ja viestintäministeriö antti.kohtala@lvm.fi Antennialan tekniikkapäivä 12.11.2009, Hyvinkää, Rantasipi Televisiotaajuudet

Lisätiedot

Ensiasunnon ostajan vero-ohjeet

Ensiasunnon ostajan vero-ohjeet Ensiasunnon ostajan vero-ohjeet Hanna Silander Lakimies Veronmaksajain Keskusliitto ry 15.3.2017 Oman asunnon ostaminen ja verotus Rahoitus Säästöt Laina Lahja Asunnon ostaminen Varainsiirtovero / ensiasunnon

Lisätiedot

Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro?

Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro? Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro? Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara Rakennusalan harmaa talous Pesii pitkissä

Lisätiedot

Onnistumisia yhdessä 14.6.2011

Onnistumisia yhdessä 14.6.2011 Onnistumisia yhdessä 14.6.2011 KAISANET - LAAJAKAISTAHANKKEET 2011 LAAJAKAISTA 2015 Hankkeiden toteutus 2011 14.6.2011 KAISANET - LAAJAKAISTAHANKKEET 2011 Kaisanet on jättänyt hanke-ehdotukset kaikkiin

Lisätiedot

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta).

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta). TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan Kuitu Oy Tyrnävän Kuitu Oy Lumijoen Kuitu

Lisätiedot

SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE

SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE SISÄVERKKOMÄÄRÄYS 65 A/2014 M ASETTAA VAATIMUKSIA ANTENNIURAKOINNILLE Toiminnanjohtaja Tauno Hovatta www.sant.fi Antenniasennukset kiinteistössä Sisältö: Määräys 65 A asettaa vaatimuksia antennien ja verkkojen

Lisätiedot

Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017

Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017 Maanpäällisen verkon toimilupajärjestelyt ja teknologiasiirtymä vuosina 2014-2017 Maaret Suomi, viestintämarkkinat-yksikkö, viestintäpolitiikan osasto Taustaa maanpäällisen televisiotoiminnan toimilupamallista

Lisätiedot

Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut

Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut Taija Härkki p. 0400 432 585 1 copyright@taija härkki.2019 www.elias.fi Kodin palvelujen kehittäjä (kuluttajavirasto,

Lisätiedot

Yksityisen perhepäivähoitajan verotus

Yksityisen perhepäivähoitajan verotus Yksityisen perhepäivähoitajan verotus Yksityinen päivähoidon tuottaja Päivähoidon tuottajalla tarkoitetaan henkilöä tai yhteisöä, joka tarjoaa päivähoitotoimintaa korvausta vastaan. Päivähoidon tuottaja

Lisätiedot

TYÖTURVALLISUUS ANTENNIASENNUSTÖISSÄ

TYÖTURVALLISUUS ANTENNIASENNUSTÖISSÄ TYÖTURVALLISUUS ANTENNIASENNUSTÖISSÄ Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry www.sant.fi (Ohjeen laatinut työryhmä: Martti Kemppi/Martti Kemppi Oy, Alpo Siitonen/Digita Oy, Aapo Vesala/Telekymi Ky, Pekka

Lisätiedot

Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut

Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut Taija Härkki p. 0400 432 585 1 copyright@taija härkki.2019 Arvokkaan vanhenemisen puolesta 2 copyright@taija härkki.2019

Lisätiedot

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus Rakentamisen tiedonantovelvollisuus Kuka, mitä ja miten? Ketä menettely koskee? Yrityksiä toimialasta riippumatta, kuntia, asunto-osakeyhtiöitä, yhdistyksiä sekä valtiota, jotka rakentavat tai rakennuttavat

Lisätiedot

MUUTOS- JA KUNNOSSAPITOTYÖT

MUUTOS- JA KUNNOSSAPITOTYÖT MUUTOS- JA KUNNOSSAPITOTYÖT Osakkeenomistajalla ilmoitusvelvollisuus kunnossapito- ja muutostöistä Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajan on ilmoitettava huoneistonsa kunnossapito- ja muutostyöstä

Lisätiedot

OPERAATTORIHINNASTO JA PALVELUKUVAUS

OPERAATTORIHINNASTO JA PALVELUKUVAUS 1 HINNASTO OPERAATTORIHINNASTO JA PALVELUKUVAUS 2 HINNASTO Sisällysluettelo 1. Tilaajayhteydet 3 1.1 Tilaajakuituyhteys 3 1.1.1 Tilaajakuituyhteys, pientalo (omakotitalot ja paritalot ja vapaa-ajan kiinteistöt)

Lisätiedot

Veroinfoa senioreille. SeniorSurf 2017

Veroinfoa senioreille. SeniorSurf 2017 Veroinfoa senioreille SeniorSurf 2017 Hoidatko asioitasi tietokoneella? Jos, niin onko käytössäsi pöytäkone tabletti älypuhelin Minkä asioiden hoitamiseen erityisesti tarvitset tukea? Hoida veroasiasi

Lisätiedot

DNA:n HD-antennipalvelut VHF-jakeluna

DNA:n HD-antennipalvelut VHF-jakeluna DNA:n HD-antennipalvelut VHF-jakeluna Juhani Simpanen Kehityspäällikkö 0447302560 juhani.simpanen@dna.fi 18.11.2010 Juhani Simpanen 1 Sisältö DNA lyhyesti DNA HDTV Peittoalueen kehittyminen 2010 DNA verkon

Lisätiedot

ASUNTO-OY HELSINGIN MERENPEILI

ASUNTO-OY HELSINGIN MERENPEILI ASUNTO-OY HELSINGIN MERENPEILI ASUKASTIEDOTE Lokakuu 2015 Arvoisat asukkaat VESIHANOJEN UUSINTA ALKAA Toukokuun 2015 yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti kaikkien asuntojen vesihanat uusitaan. Vesihanojen

Lisätiedot

ANTENNIJÄRJESTELMÄN KUNTOKARTOITUS

ANTENNIJÄRJESTELMÄN KUNTOKARTOITUS Kohde: As Oy Peltolammin Veteraanitalot Säästäjänkatu 7-9 33840 Tampere ANTENNIJÄRJESTELMÄN KUNTOKARTOITUS Taloyhtiön antenniverkkoon tehdyllä mittauksella tarkistetaan antenniverkon vaimennus, taajuusvasteen

Lisätiedot

Antennitelevision näkyvyyden turvaaminen. Keskustelutilaisuudet Ähtärissä ja Lehtimäellä alueiden tv-vastaanoton ongelmista

Antennitelevision näkyvyyden turvaaminen. Keskustelutilaisuudet Ähtärissä ja Lehtimäellä alueiden tv-vastaanoton ongelmista Antennitelevision näkyvyyden turvaaminen Keskustelutilaisuudet Ähtärissä ja Lehtimäellä 30.5.2017 alueiden tv-vastaanoton ongelmista Tilaisuuden ohjelma 1. Miten varmistetaan hyvä tv-vastaanotto» Hyvä

Lisätiedot

Laajakaistayhteyden hankinta ja rahoittaminen asunto-osakeyhtiössä

Laajakaistayhteyden hankinta ja rahoittaminen asunto-osakeyhtiössä Laajakaistayhteyden hankinta ja rahoittaminen asunto-osakeyhtiössä Oulu 22.9.2015 Historiaa Päätöksenteko Laajakaistalle asettavat rajoitukset Hankinnan ja käytön rahoitus Laajakaistavastike Kiinteistöliitto

Lisätiedot

Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä

Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä Yleistä Asuinkiinteistön monipalveluverkko Asuinkiinteistön viestintäverkko, joka välittää suuren joukon palveluja, on avoin palveluille ja teleyritysten

Lisätiedot

Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto

Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto Voimassa 1.1.2015 alkaen toistaiseksi Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (PSP) tarjoaa voimassa olevan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti toisille teleoperaattoreille

Lisätiedot

Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero.

Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero. Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero.fi Veronumerolaki Julkisuudessa rakentamisen lakisääteisiä velvoitteita

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 4.10.2016 Arktiset Aromit ry:n Workshop -tilaisuus Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa

Lisätiedot

YHTEISANTENNIOPAS TÄHTI 2000 JA 800 KETJU 800. Kiinteistöjen antenniverkkojen valmius digi-tv-aikakauteen

YHTEISANTENNIOPAS TÄHTI 2000 JA 800 KETJU 800. Kiinteistöjen antenniverkkojen valmius digi-tv-aikakauteen YHTEISANTENNIOPAS TÄHTI 2000 JA 800 KETJU 800 Kiinteistöjen antenniverkkojen valmius digi-tv-aikakauteen Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry Suomen Kiinteistöliitto ry OPPAAN TARKOITUS Tämän oppaan tarkoituksena

Lisätiedot

Näytesivut 40 Kylppärit kuntoon

Näytesivut 40 Kylppärit kuntoon ut iv es yt Nä 40 Kylppärit kuntoon 4 REMONTTITYYPPI 3: KAIKKIEN KYLPYHUONEIDEN YHTÄAIKAINEN SANEERAUS Kylpyhuoneiden käyttöikä on yleensä noin 20 25 vuotta. Yhtiössä tulee aloittaa kylpyhuonesaneerausten

Lisätiedot

RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014. DVB-T2 VIESTINTÄ Tiina Aaltonen projektikoordinaattori

RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014. DVB-T2 VIESTINTÄ Tiina Aaltonen projektikoordinaattori RADIOTAAJUUSPÄIVÄ 2014 DVB-T2 VIESTINTÄ Tiina Aaltonen projektikoordinaattori Television antenniverkon muutokset lähivuosina Taajuusmuutokset 2015 2016 osa tv-käytössä olevista taajuuksista siirretään

Lisätiedot

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin HINNASTO Voimassa 1.9.2016 alkaen toistaiseksi. Hinnat koskevat Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoa ja palveluita. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. Hintamuutokset ilmoitetaan osoitteessa www.ksvv.fi.

Lisätiedot

Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt - hanke

Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt - hanke Porotalousyrittämisen erilaiset oppimisympäristöt - hanke Päivi Ylitalo: Poromiehen verotus -maatalouden veroilmoitus- Toukokuu 2010 Lapin ammattiopisto www.poroverkko.wikispaces.com Paliskuntain yhdistys

Lisätiedot

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin

LIITTYMÄHINNASTO kotitalouksille, vapaa-ajan asunnoille ja yrityksille sekä paritaloihin Voimassa 1.9.2016 alkaen toistaiseksi. Hinnat koskevat Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoa ja palveluita. Oikeudet hinnan muutoksiin pidätetään. Hintamuutokset ilmoitetaan osoitteessa www.ksvv.fi.

Lisätiedot

Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut

Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut Miten toimin, kun haluan ostaa kotiini palveluja edullisesti? Arvonlisäverottomat palvelut Taija Härkki p. 0400 432 585 1 Arvokkaan vanhenemisen puolesta 2 3 Palvelut kunnalta tai yksityisiltä 1) julkisena

Lisätiedot

Haja-asutuksen talousjätevesiasetuksen 542/2003 toimeenpanosta

Haja-asutuksen talousjätevesiasetuksen 542/2003 toimeenpanosta Haja-asutuksen talousjätevesiasetuksen 542/2003 toimeenpanosta Ympäristönsuojeluviranhaltijat ry:n järjestämät ympäristönsuojelupäivät 2003 2.10.2003 Lammin biologinen asema yli-insinööri Jorma Kaloinen

Lisätiedot

Julkaisija: Sähkötieto ry Kustantaja: Sähköinfo Oy Harakantie 18, PL 55, 02601 Espoo Puhelin (09) 547 610

Julkaisija: Sähkötieto ry Kustantaja: Sähköinfo Oy Harakantie 18, PL 55, 02601 Espoo Puhelin (09) 547 610 Julkaisija: Sähkötieto ry Kustantaja: Sähköinfo Oy Harakantie 18, PL 55, 02601 Espoo Puhelin (09) 547 610 Copyright: Sähkötieto ry Kopioiminen sallittu omaan käyttöön. ST ANTENNIJÄRJESTELMÄN TALOVERKON

Lisätiedot

Ajankohtaista vesihuoltoavustuksista

Ajankohtaista vesihuoltoavustuksista Ajankohtaista vesihuoltoavustuksista Osuuskuntailta 11.11.2009 / 19.11.2009 45 40 35 30 25 20 15 10 5 0 Vesiosuuskuntien määrä kunnittain Satakunta Eura Eurajoki Harjavalta Honkajoki Huittinen Jämijärvi

Lisätiedot

DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON

DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON DNA TV AVAIN UUTEEN TELEVISIOON Mikko Saarentaus Cable Days 23.4.2015 Hanasaari, Espoo Julkinen 1 SISÄLTÖ Uudistunut DNA DNA TV avain uuteen televisioon Ajankohtaista antenniverkosta uusi antennitelevisio

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

Pikaopas ASUINKIINTEISTÖJEN MONIPALVELUVERKOT

Pikaopas ASUINKIINTEISTÖJEN MONIPALVELUVERKOT ASUINKIINTEISTÖJEN MONIPALVELUVERKOT Sisältö JOHDANTO...3 Saatavat palvelut...3 Määräykset ohjaavat rakentamista...3 KAAPELOINTI ON PALVELUJEN KIVIJALKA...4 MONIPALVELUVERKON RAKENNE...4 Talojakamo ja

Lisätiedot

YRITYSRAPORTTI YHTEENVETO. KMK-yhtiöt Oy. Y-tunnus 1777223-4. Voimassa alkaen 16.3.2011. Voimassa saakka 15.6.2011. Tunniste 20110525153338

YRITYSRAPORTTI YHTEENVETO. KMK-yhtiöt Oy. Y-tunnus 1777223-4. Voimassa alkaen 16.3.2011. Voimassa saakka 15.6.2011. Tunniste 20110525153338 YRITYSRAPORTTI KMK-yhtiöt Oy Y-tunnus 1777223-4 Voimassa alkaen 16.3.2011 Voimassa saakka 15.6.2011 Tunniste 20110525153338 Osoite Liiketoimintakiellot Lokitie 19 C 00980 Helsinki Ei liiketoimintakieltoja

Lisätiedot

Seinäjoki, Kärki Kohdenumero h,k,s, 53,0 m² Kov Energialuokka C 2007 Mh ,00 Vh ,00

Seinäjoki, Kärki Kohdenumero h,k,s, 53,0 m² Kov Energialuokka C 2007 Mh ,00 Vh ,00 Luhtitalo Seinäjoki, Kärki Kohdenumero 635684 2h,k,s, 53,0 m² Kov. 2007 Energialuokka C 2007 Mh. 105 000,00 Vh. 105 000,00 Koulutaival 1. Toisen kerroksen hyväkuntoinen kaksio etsii uusia asukkaita. Asuinhuoneiden

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet

Rakentamisen uudet velvoitteet Rakentamisen uudet velvoitteet Lain tarkoitus ja tavoite Reaaliaikaisen kokonaiskuvan luominen yrityksistä ja työntekijöistä Tietojen avulla voidaan käsitellä, arvioida ja määritellä asiakkaiden verotusstatusta

Lisätiedot

Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista. Pirkko Vuori, Verohallinto

Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista. Pirkko Vuori, Verohallinto Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista Pirkko Vuori, Verohallinto Tiedonantovelvollisuus urakoista Kuka on tiedonantovelvollinen? Kukin tilaaja ilmoittaa omat urakkatietonsa Ts. keneltä on tilannut

Lisätiedot