Ohjaajakoulutus , Helsinki Suomen Nivelyhdistyksen tietojärjestelmät. Arja Hakala

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjaajakoulutus 15.11.2014, Helsinki Suomen Nivelyhdistyksen tietojärjestelmät. Arja Hakala"

Transkriptio

1 Ohjaajakoulutus , Helsinki Suomen Nivelyhdistyksen tietojärjestelmät Arja Hakala - Nivel.fi muutos , s. 2 - Foorumi s Sähköposti s Niveltiedostot s Vertaisohjaajakansio/vertaisohjaajan opas s Yleistä - tuki s Nivelrikko nettipeli s Kevään 2015 toimintaliite s. 42 1(42)

2 Nivel.fi muutos Sähköpostiin kirjautuminen muuttuu Olet käyttänyt tunnusta kirjautuessasi sähköpostiin Muuta foorumiin uusi sähköpostiosoitteesi joulukuussa Ei tarvitse olla tehtynä heti joulukuun alussa - Ohje sivuilla 5, 6 ja 7 tässä materiaalissa - Ilmoita Arjalle, kun olet tehnyt muutoksen - Jos et halua/osaa/uskalla, pyydä Arjaa tekemään muutos Käyntikortit ja muut materiaalit uusitaan Yhdistyksen nettisivut: 2(42)

3 Foorumi Suora linkki Pääset foorumille myös yhdistyksen kotisivujen alareunasta: 3(42)

4 Foorumin tunnus, salasana ja kirjautuminen Käyttäjätunnus: yhdistyksen sähköpostiosoite tai saamasi erillinen tunnus. Salasana: saamasi salasana / muuttamasi salasana Lue foorumia säännöllisesti. Uudet / viimeisimmät viestit löydät esimerkiksi foorumin pääsivun alareunasta klikkaamalla kohdasta Näytä 10 viimeisintä viestiä tästä foorumista. 4(42)

5 Foorumin salasanan ja sähköpostiosoitteen muuttaminen 1(3) Sähköpostiosoite pitää muuttaa, koska kaikkien sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon Muutos tehdään hallintapaneelin kautta: Hallintapaneelin takaa löytyy oma profiilisi 5(42)

6 Foorumin sähköpostiosoitteen muuttaminen 2(3). Tärkeää muuttaa nivel.fi -muotoon Valitse yhteystiedot (kuva vasemmalla alla), järjestelmä kysyy salasanan uudelleen kirjoita salasanasi (kuva oikealla) Salasanan jälkeen avautuu ikkuna, missä on sähköpostiosoitteesi muuta se joulukuun aikana muotoon Klikkaa alhaalta vielä kohdasta Muuta profiili tallentaaksesi muutoksen. Huom., jos käytät järjestelmään kirjautumisessa sähköpostiosoitettasi, muutoksen jälkeen kirjautuminen vaatii uuden osoitteen! 6(42)

7 Foorumin salasanan ja tunnuksen muuttaminen 3(3) On toivottavaa, että foorumin käyttäjänimesi olisi muotoa Etunimesi Sukunimesi Nimimerkkejä on vaikea tunnistaa Keskustelu on avointa Käyttäjänimi ja salasana: muuttaminen kuvassa alla. Oma käyttäjänimeni on oma nimeni: Arja Hakala. 1. hallintapaneeli, 2. salasana, 3. muuta profiilia (vasemmalla), 4. muutokset, 5. klikkaa alhaalta Muuta profiili 7(42)

8 Miksi Foorumi Foorumia käytetään tärkeän ajankohtaisen tiedon jakamiseen Tiedonjakamisen avuksi ohjaajista on tehty myös erillinen uutiskirjeryhmä Uutiskirjeet tulevat ohjaajien sähköpostiosoitteisiin Arja Hakala hoitaa uutiskirjeiden lähetykset myös yhdistyksen ja nivelpiirien uutiskirjeet (ei siis pelkästään ohjaajille kohdennetut uutiskirjeet, vaan koko yhdistyksen uutiskirjeiden lähetykset) 8(42)

9 Foorumin sisältö yleinen alue Pääotsikot: Yleinen alue ja Nivelpiirit. Yleisen alueen alla on kolme eri alaotsikkoa (listattuna alla): Yleinen alue keskittyy yleisluonteiseen tiedottamiseen ja keskusteluihin koko yhdistyksen toiminnan näkökulmasta. Paikallisella tasolla on tärkeää tietää mitä koko yhdistyksen tasolla on menossa/tulossa. Pääset lukemaan foorumin sisäisiä ohjeita punaisella ympyröidystä Ohjeita -kohdasta 9(42)

10 Foorumi / Yleinen alue / Yleinen keskustelu Viestin otsikkoa kannattaa miettiä, koska se on se mikä käyttäjille ensimmäiseksi näkyy. Varsinaisessa viestissä asiaa tarkennetaan, mutta olisi hyvä, että otsikko vastaisi viestin sisältöä. 10(42)

11 Foorumi / Yleinen alue / Ideat yhdistyksen yleiseen toimintaan liittyvät ideat paikallisten piirien toimintaan liittyvä ideointi ja keskustelu käydään Nivelpiirit-aihealueen Ideatkohdassa. 11(42)

12 Foorumi / Yleinen alue / Tapahtumat ja uutiset Yleiset ja yhteiset tapahtumat & uutiset tämän otsikon alle 12(42)

13 Foorumin sisältö - Nivelpiirit Toinen ohjaajille näkyvä pääaihepiiri Nivelpiirit-kohdan alla neljä eri alaotsikkoa kts. kuva Nivelpiiritasoinen = paikallinen informaatio 13(42)

14 Foorumi / Nivelpiirit / Yleinen keskustelu aiheet keskittyvät paikallisten piirien toiminnan kannalta tärkeisiin aiheisiin. 14(42)

15 Foorumi / Nivelpiirit / Ideat Ideoita paikallisen piirin toimintaan tutustu muiden ideoihin tai lisäile omia ideoitasi muiden luettavaksi 15(42)

16 Foorumi / Nivelpiirit / Tapahtumat ja uutiset Tärkein aihepiiri koko Nivelpiiri-kategorian alla Tärkeät aiheet -> Nivelpiiritiedotteet, ensimmäisenä Tapahtumat ja uutiset sivustolla Voit tilata ilmoituksen nivelpiiritiedotteiden viesteistä omaan sähköpostiisi seuraavasti. Klikkaa nivelpiiritiedotteet-ketju auki. Avautuneesta ikkunasta valitse tiedote (merkitty kuvaan nuolella). Seuraavassa ikkunassa valitse kyllä. Kun uusia viestejä lisätään, saat niistä sähköpostia. Sähköpostin linkki ei avaudu suoraan. Voit saada virheilmoituksen. Kirjaudu foorumille ennen kuin klikkaat linkistä. Kun foorumi on auki taustalla, linkkikin toimii! 16(42)

17 Foorumi / Nivelpiirit / Ohjaajien oma alue Viimeisenä kohtana Nivelpiiri-otsikon alla on Ohjaajien oma alue. Tänne voit kirjoittaa vapaamuotoisempaa asiaa. Iloja ja murheita. Vaikka et osaisi päättää mihin oma asiasi kuuluu, älä jätä kirjoittamatta. Paikka ei ole tärkein asiasi on! Monesti asia tuntuu sopivan moneen kohtaan, valitse mielestäsi sopivin. 17(42)

18 Foorumi / hallitus & työryhmät Listattujen aiheiden lisäksi foorumilla on omat alueensa niin hallitukselle kuin myös työryhmille Näihin ryhmiin annetaan tunnukset vain ryhmissä työskenteleville 18(42)

19 Foorumi - uuden viestin kirjoittaminen Klikkaa auki aihealue, jonka alle uusi aiheesi/viestisi lisätään. Esimerkissä näet valittuna Nivelpiirit-kohdan Yleinen keskustelu. Viestiä lisättäessä valitaan kohta Aloita uusi aihe. Merkitty sinisellä kuvaan: Viestin kirjoittaminen kirjoita sisältöä kuvaava otsikko (numeroitu sinisellä ykkösellä kuvaan oikealla) kirjoita haluamasi viestin sisältö (numero kaksi) klikkaa lähetä-laatikosta (numero kolme kuvassa) 19(42)

20 Foorumi viestin kommentointi Avaa viesti jota haluat kommentoida - esimerkissä avattu Nivelpiiri-alueen Yleisen keskustelun viesti Toimintarahat klikkaa Vastaa-kohta (sininen ympyrä kuvassa) Seuraavaksi avautuu samanlainen sivu kuin uutta viestiä luotaessa. Täytä tarvittavat kohdat ja lähetä. Kuva alla. 20(42)

21 Sähköposti & : Linkki sähköpostiin löytyy myös yhdistyksen nettisivujen alareunasta Webmail-sanasta Nettisivujemme Sähköpostin asetukset linkki, alin kohta kuvassa/keltaisella, vie oman sähköpostisi asetuksiin. Kirjautumissivun jälkeen voit laittaa sähköpostiisi lomavastaavan tiedot, kääntää yhdistyksen sähköpostilaatikkoon tulevan postisi esim. henkilökohtaiseen sähköpostiisi. Täältä näet myös paljonko sähköpostilaatikkosi käyttää tilaa yhteisessä sähköpostiresurssissa. Huom. huolehdi siitä, että tyhjennät sähköpostisi säännöllisesti. Mikäli käytetty tila ylittyy, tilin toiminta lakkaa. Alemmassa kuvassa sähköpostin asetukset näkymä. 21(42)

22 Sähköposti kirjautuminen, salasana ja sen muuttaminen Tunnuksena sähköpostiosoite ja salasanana saamasi / muuttamasi salasana (kuva oikealla) Salasanan muuttaminen (kohdat 1, 2, 3 alla): 1. valitse asetukset 2. asetuksien alta löytyy Salasanan vaihto ja lomavastaava kohta 3. Avautuu vielä uusi ikkuna tee muutokset täällä 22(42)

23 Webmailin Outlook-tyyppinen versio Pääset outlook-tyyppiseen versioon heti kirjautumissivulta kts. punaisella merkitty kohta kuvassa vasemmalla. Oikealla kirjautumissivun kuva Valitse itsellesi sopiva ja mieleinen sähköpostin versio. Et tarvitse molempia. 23(42)

24 Sähköposti webmailin uusi viesti Aloita kirjoita viesti kohdasta Mikäli lähetät saman viestin useille henkilöille samanaikaisesti, erottele saajat pilkulla. Näin: Lisää viestiisi aihe sille varattuun paikkaan ja kirjoita viesti. Mikäli lähetät viestissä mukana liitteen, saat sen lisättyä alhaalta. Valitse liite omalta tietokoneeltasi ja omista tiedostoistasi selaakohdan kautta ja klikkaa vielä liitä-kohdasta. 24(42)

25 Malliviesti Kuvassa - Vastaanottajat ne, joille viesti on tarkoitettu - Kopio ne, joille viesti on pelkästään tiedoksi - Piilokopio: vastaanottajat & kopiona olevat henkilöt eivät näe viestiä lukiessaan, että viesti on mennyt piilokopioina Raunille. - Prioriteetti, voit määrittää viestin tärkeyden lukija näkee määrittelysi (korkea, normaali, alhainen). Jos määritys on korkea, se tarkoittaa, että viestisi on tärkeä ja on toivottavaa, että saaja lukee sen mahdollisimman nopeasti. - Kuittaus: saat itsellesi viestin, jos valitset joko luettaessa tai perille toimitettaessa. Luettaessavalinta lähettää sinulle viestin, kun vastaanottaja lukee viestin. Perille toimitettaessa: järjestelmä ilmoittaa, kun viesti on saajan sähköpostilaatikossa valmiina luettavaksi - Viesti lähtee kaikille saajille, kun painat lähetä-sanaa (punaisella) 25(42)

26 Viestiin vastaaminen Avaa saapunut viesti klikkaamalla sitä. Kuva oikealla Valitse vastaa (kuva alla), jos vastaat vain lähettäjälle. Valitse vastaa kaikille, jos haluat viestisi kaikille, jotka sen ovat saaneet. Jos taas haluat lähettää viestin edelleen jollekin toiselle, valitse välitä 26(42)

27 Viestien poistaminen Valitse viestit, jotka haluat poistaa klikkaamalla lähettäjän vieressä olevista laatikoista. Laatikoihin tulee väkänen. Kuva oik. Ylhäällä oikealla on teksti poista. Kuva alla: Viesti poistuu roskalaatikkoon (kuvassa alla trash ). Se siis tukkii yhteistä resurssia edelleen. Sinun täytyy käydä vielä tyhjentämässä roskalaatikko. Tämän jälkeen viestiä ei enää saa takaisin eikä se rasita enää yhteistä resurssia. 27(42)

28 Sähköposti outlooktyyppinen webmail viesti Kuvassa punaisella ympyrällä uuden viestin kirjoittamisen aloitus. Kuvaan on merkitty keltaisella roskapostilaatikko roskapostit kannattaa tarkistaa säännöllisesti, koska sinne saattaa mennä myös sinulle tärkeää postia asetuksista riippuen. Uloskirjautuminen näkyy oikealla yläkulmassa. Uuden viestin kirjoittamisen pohja näkyy seuraavassa kuvassa. Saat liitettyä viestiisi liitteen, dokumentin/kuvia tms, valinnaisesti joko ylhäältä klemmarikuvakkeesta tai oikealta varsinaisen viestin vierestä tekstistä Liitetiedosto. Viestin lähettäminen tapahtuu Lähetä-kuvakkeesta (merkitty punaisella ylhäällä vasemmalla): 28(42)

29 Automaattinen allekirjoitus sähköpostiviesteille Webmailissa: Asetukset-linkin kautta henkilötietoihin kuva vas. Henkilötiedoissa täydennä omat tietosi, valitse Käytä allekirjoitusta (uusiin viesteihin tulee allekirjoituksesi näin automaattisesti) ja muista aktivoida! Kts. kuva oikealla. Outlook webmailissa automaattisen allekirjoituksen tekeminen ei näyttäisi onnistuvan. Eikä perus-webmailissa tehty allekirjoitus toimi outlook-sähköpostin puolella. 29(42)

30 Sähköpostiviestien arkistointi On suotavaa, että poistat tarpeettomat viestit heti kun mahdollista. Eikä vanhoja viestejä kannata pitää järjestelmässä, koska tietomäärä tukkii yhdistyksen käyttämän palvelimen ja vaikeuttaa kaikkea muuta työtä ja toimintaa. Jos haluat tallentaa viestit, voit tehdä niille sopivia kansioita. Valitse Kansiot-valikko (vasen kuva). Huomaa, että kansioihin tallennetutkin viestit tukkivat resurssia. Tyhjennä siis kansioitakin säännöllisesti. Kuva oikealla: Uusi kansio luodaan ensimmäisessä kohdassa. Toisessa kohdassa voit muuttaa aiemmin luomasi kansion nimeä ja viimeisessä kohdassa voit poistaa kansion. Huomaathan, että jos poistat kansion, poistat myös kansioon tallennetut viestit. 30(42)

31 Sähköpostien arkistointi Saat siirrettyä saapuneita viestejä luomiisi kansioihin seuraavasti: - klikkaa viestin, jota olet siirtämässä, vieressä olevaa laatikkoa viesti tulee näin valituksi (punainen merkintä Raijan viestin kohdalla kuvassa) - avaa Siirrä valitut alasvetovalikko (vasemmalla keltaisella kuvassa) - valitse se kansio, johon haluat viestin siirtää, aktiiviseksi - klikkaa ylhäältä Siirrä-kohdasta (oikealla keltaisella kuvassa ylhäällä) - voit milloin tahansa tarkastella ko. kansioon siirtämiäsi viestejä 31(42)

32 Niveltiedostot Suora linkki löytyy myös yhdistyksen nettisivujen alareunasta Eritasoisia oikeuksia Tämä ohje keskittyy ohjaajien oikeuksiin ja näkymiin Ohjaajien tunnus: ohjaaja Ohjaajien salasana: kerrotaan koulutuksessa ÄLÄ ANNA/KERRO TUNNUKSIA JA SALASANAA ULKOPUOLISILLE! 32(42)

33 Niveltiedostot / TÄRKEÄÄ Kaikilla ohjaajilla on sama tunnus ja sama yhteinen salasana. Kenelläkään ei ole henkilökohtaisia tunnuksia eikä salasanoja. Älä siis yritä tehdä järjestelmästä henkilökohtaista. Uloskirjautumisen yhteydessä näkyy erillinen valikko, joka voi houkutella näihin muutoksiin. Älä muuta mitään! Mikäli muutat jotakin, ylhäällä oikealla oleva ohjaaja-sana muuttuu tekemäsi määrittelyn mukaiseksi ja näkyy kaikille, jotka järjestelmää käyttävät. Kirjaudu vain ulos ilman lisämuutoksia. Kuvat alla. Uloskirjautuminen tapahtuu oikealta ohjaaja-sanasta ja sen alta avautuvasta valikosta: 33(42)

34 Niveltiedostot - sisältö Niveltiedostothakemistostamme löydät ohjaajien työtä helpottavia dokumentteja. Kirjauduttuasi sinulle avautuu ylemmän kuvan näkymä. Kaksi erillistä kansiota: documents ja shared. Documents on suomeksi dokumentit ja shared on suomeksi jaettu. Documentskansiossa ei ole mitään. Ainoastaan Sharedkansio sisältää työhösi liittyvää materiaalia. Shared-kansion sisältö alemmassa kuvassa 34(42) oikealla.

35 Niveltiedostot / Sisältö Ensimmäiset viisi listattua (edellinen kuva) ovat kaikki kansioita. Kukin kansio sisältää siis varsinaista materiaalia. Kaksi viimeistä, punaiset kuvakkeet, ovat yksittäisiä dokumentteja. Vertaisohjaajakansio 2014 on yksi tärkeimmistä työkaluistasi ohjaajan työssä. Perehdy siihen huolella. Vertaisohjaajakansiosta on tehty myös nettisivusto. Vertaisohjaajakansio on ladattavissa pdf-muodossa myös sieltä: tai Esitykset-kansiossa on mm. seuraavia tärkeitä dokumentteja: yhdistyksen esittelymateriaali, nivelrikon itsehoitoluentomateriaali. Ilmoitus- ja muita pohjia sisältää kaksi erillistä kansiota: muokattavat pohjat ja pdf-muotoiset dokumentit. Pdf-dokumentteja et itse voi muokata. Muokattavissa pohjissa on mm. paikallisten nivelpiirien ohjelma- ja mainospohjia. Lomakkeet-kansion sisältä löytyy kulukorvauspohja. Tarvitset kulukorvauspohjaa, kun laskutat itsemaksamiasi nivelpiiritoiminnasta aiheutuneita kuluja yhdistykseltä itsellesi. Nivelyhdistyksen logo ja esittelyteksti: voit tarvita logoa erilaisissa tilanteissa, esim. lehti-ilmoituksissasi, kansioon on tallennettu myös yhdistyksen yleisesittelydokumentti Nivelyhdistys mediassa: lehtileikkeitä ja juttuja 35(42)

36 Niveltiedostot / Sisältö Kun olet avannut esim. esityksetkansion, pääset palautumaan lähtötilanteeseen yläpalkissa olevista sanoista tai koti/talo-kuvakkeesta: Ohjaajilla ei ole oikeutta lisätä materiaalia järjestelmään. 36(42)

37 Vertaisohjaajakansio Opas rakennettu nettiversioksi Opasta ei ole sivuillamme erikseen näkvyillä linkitettynä, vaan pääset lukemaan opasta näillä linkeillä: et/nivel/vertaisohjaajak ansio tai et/nivel/vertaisohjaajao pas Opas on ladattavissa sivuilta pdf-muodossa 37(42)

38 Vertaisohjaajakansio Opas on jaettu eri kappaleisiin Kolmio vasemmalla tekstin vierellä kertoo, että ko. kappaleen/otsikon alla on alaotsikoita Oikealla kuvassa avattuna Vertaistukitoiminta-otsikko ja sen alaotsikot. Klikkaamalla alaotsikoista pääset edelleen ko. aihepiirin sisältöön. 38(42)

39 Vertaisohjaajakansio Nettisivuilta saat myös helposti ladattua nivelpiirin toimintaan liittyviä lomakkeita kohdasta lomakemalleja (lomakemallit-sivun näkymä kuvassa alla) Alimmasta kohdasta opas avautuu pdf-muodossa 39(42)

40 Yleistä - tuki Saat apua oman alueesi aluesuunnittelijalta, HUOM. sähköpostit lähtien muotoa etunimi.sukunimi@nivel.fi Mirja Kaartinen, mirja.kaartinen@niveltieto.net Rauni Janhunen, rauni.janhunen@niveltieto.net Anna-Liisa Kemi, anna-liisa.kemi@niveltieto.net tai Arja Hakalalta, arja.hakala@niveltieto.net o Huom. Toistaiseksi Arja tekee myös nivelpiirien osallistujakoosteen laita tiedot tilaisuuksista, niiden päivämääristä ja niiden osallistujista Arjalle mahdollisimman pian tilaisuuden jälkeen o Arja lähettää myös uutiskirjeet, niin paikalliset kuin yhdistyksen yleisetkin o Arja päivittää myös paikallisten nivelpiirien sivustot netissä, aluesuunnittelijat puolestaan päivittävät paikalliset kalenterit. Pääohje on, että säännölliset liikuntatilaisuudet ovat piirin nettisivuilla, nivelpiirit ja kertaluonteiset liikunta- /yms. tapahtumat kalenterissa. Foorumista, sähköpostista ja niveltiedostot-järjestelmästä on kaikista tehty myös erilliset word-ohjeistukset. Foorumista kaksi erillistä: toinen koskien foorumin sisältöä ja toinen foorumin käyttöä. Ohjeet lisätään foorumiin, heti kun nivel.fi päivitykset ovat OK. 40(42)

41 Nivelrikko nettipeli Pelin virallinen osoite: Pelin pisteet voi jakaa myös Facebookiin pelin levittämisen kannalta kiva toiminto Peli valmis ja testattu marraskuun loppuun mennessä. Markkinointi alkaa marras-/joulukuussa. Testiversio: (testiversio vaatii salasanan) 41(42)

42 Kevään 2015 toimintaliite tiedot Arjalle marraskuun loppuun mennessä: liite tarkastettavissa Foorumissa viikolla 49/50 liite painatetaan joulukuussa ja liitetään tammikuun alussa jäsenkirjeisiin 42(42)

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi Kirjautuminen o Mene osoitteeseen fronter.com/riihimaki o Ensimmäisellä käyttökerralla (tai kun olet unohtanut salasanasi): Valitse Unohtunut salasana? Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi.

Lisätiedot

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia.

Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä ohje on osa koko Tenavakallion IT dokumenttia. Tenavakallion pilvipalvelut palvelut vanhemmille Tervetuloa Tenavakallion Pilvipalveluiden käyttäjäksi! Tähän ohjeeseen on koottu vanhemmille ja johtokunnalle ohjeet pilvipalveluiden käyttämiseen. Tämä

Lisätiedot

Ohjeet Toivasten sukuseuran keskustelufoorumiin kirjautumisesta ja keskusteluiden käymisestä Foorumiin rekisteröityneet käyttäjät pääsevät kirjautumaan foorumille osoitteesta http://toivanen.ning.com Kirjautuminen

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Kotopro käyttäjän ohje

Kotopro käyttäjän ohje KOTOPRO KÄYTTÖOHJE Kotopro käyttäjän ohje SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Ensimmäinen kirjautuminen voidaan toteuttaa osoitteesta www.kotopro.fi. Sivun ylävalikossa on valinta Kirjaudu sisään, josta aukeaa kirjautumissivu.

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Outlook 2007 ensikäynnistys... 4 Outlook 2007 käynnistys ikkuna... 5 Microsoft

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Pajun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi Outlook-sähköpostissa ja kuinka sähköpostiviestit voidaan tallettaa omalle tietokoneelle.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/18. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/18 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy

SOPPARI. Sopimustoimittajan käyttöohje versio IS-Hankinta Oy SOPPARI Sopimustoimittajan käyttöohje versio 13.10.2016 IS-Hankinta Oy Sisällysluettelo YLEINEN OSIO s.3 Rekisteröityminen ja palvelun käytön aloittaminen s.5 Käyttäjähallinta s.6 Käyttäjäprofiili s.7

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille

Muksunetti. Huoltajan ohje VARHAISKASVATUS. Muksunetti, huoltajan ohje sivu 1/20. Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille VARHAISKASVATUS Muksunetti Huoltajan ohje Lähde: Tiedon Muksunetti-opas huoltajille sivu 1/20 1 Sisällysluettelo 1. Mikä Muksunetti on ja mitä sillä voi tehdä? 1.1. Muksunetti selaimessa ja mobiilissa

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys

Kylätietojen täyttöohje. Sisällys Kylätietojen täyttöohje Sisällys KIRJAUTUMINEN... 2 KYLÄTIETOJEN MUOKKAUS JA TÄYDENNYS... 4 TIEDOSTOPANKKI... 11 SALASANAN VAIHTO... 12 YHTEENVEDOT TIEDOISTA (kylien posti- ja sähköpostilistat)... 13 PIKAHAKU

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1 WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE LAHDEN DIAKONIAN INSTITUUTTI 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Wilmaan sisään osoitteessa https://dila.starsoft.fi 2 Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi Ensimmäisellä

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset 1(10) OHJEEN SISÄLTÖ Sivu Sähköpostitilin lisääminen 2 Oletussähköpostiosoitteen muuttaminen 7 Sähköpostiliikenteen käyttäminen suojatulla yhteydellä 9 (Viestintäviraston suositus) 2(10) Sähköpostitilin

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

OHJEITA. Siuntion s-postijärjestelmä. Osa 1: asetukset. Versio 1.0

OHJEITA. Siuntion s-postijärjestelmä. Osa 1: asetukset. Versio 1.0 OHJEITA Siuntion s-postijärjestelmä Osa 1: asetukset Versio 1.0 1(15) Siuntion s-postijärjestelmä Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 1 JOHDANTO JA YLEISKATSAUS... 2 1.1 JOHDANTO... 2 1.2 YLEISTÄ S-POSTISTA...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas

Lyseopaneeli 2.0. Käyttäjän opas Lyseopaneeli 2.0 Käyttäjän opas 1. Esittely Lyseopaneeli on Oulun Lyseon lukion käyttäjätietojen hallintapalvelu jonka tarkoitus on niputtaa yhteen muutamia oleellisia toimintoja. 2. Yleistä paneelin käytöstä

Lisätiedot

Outlookin konfigurointi. Huoltamosähköposti Sonerahosted

Outlookin konfigurointi. Huoltamosähköposti Sonerahosted Outlookin asennusohje SoneraHosted/Toni Einola/8.5.2009 Outlookin konfigurointi Huoltamosähköposti Sonerahosted 1. Yleistä Teboilin huoltamosähköpostia voidaan käyttää selaimen ja älypuhelimen ohella myös

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen

Kokoelmakilpailu Lomakeohje, Laji.fi-sarja 1. Rekisteröityminen 1. Rekisteröityminen Kirjaudu palveluun sivuston oikeasta yläkulmasta luomalla itsellesi Laji.fi - tunnus tai kirjautumalla Facebook- tai Google-tunnuksilla. Laji.fi-tunnuksella rekisteröityminen 1. Valitse

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Käyttöohje 10.12.2014 1 SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Tässä ohjeessa kuvataan LOUNEA:n kuluttaja-sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Ohje on asiakkaille joiden osoite päättyy @seutuposti.fi,

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot