Riihijärvenkadun kerrostalojen sekä Äänekoskentie 1305 kerrostalon myynti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Riihijärvenkadun kerrostalojen sekä Äänekoskentie 1305 kerrostalon myynti"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus, julkinen Kaupunginhallitus, julkinen Kaupunginhallitus, julkinen Kaupunginvaltuusto Riihijärvenkadun kerrostalojen sekä Äänekoskentie 1305 kerrostalon myynti 246/023004/2009 KHALL 366 Äänekosken kaupunki osti vuoden 2008 lopulla Suojarinteen kuntayhtymältä sen kiinteän ja irtaimen omaisuuden. Kuntayhtymän toiminta päättyi vuoden 2008 lopussa. Omaisuus muodostui mm. n. 50 ha:n maa-alueesta, noin m²:stä palvelurakennuksia sekä 106 asunnosta. Kaupunki on purkanut yhden palvelutalon ja on rakentamassa sen sijalle uutta asuin-palvelutaloa kehitysvammaisille. Rakennuksen purkukustannukset olivat noin euroa. Uudisrakennuksen kustannukset ovat 2,9 miljoonaa euroa, mihin Ara osallistuu 40 %:n rahoitusosuudella. Taloussuunnitelmassa on varauduttu lisäksi kahden asuin-palvelutalon rakentamiseen sekä neljän nykyisen rakennuksen purkamiseen. Kaupunginhallitus hyväksyi , että kaupungin omistukseen siirtyneistä kerrostaloista Riihijärvenkatu 8 (30 pienasuntoa) myydään Suolahden Vuokra-Asunnot Oy:lle ja että kaksi kerrostaloa Riihijärvenkatu 12:ssa (12+12 asuntoa) yhtiöitetään yhdeksi asunto-osakeyhtiöksi ja asunnot myydään omistusasunnoiksi. Lisäksi hyväksyttiin, että kerrostalon Äänekoskentie 1305 (42 pienasuntoa) omistuksesta pyritään luopumaan. Riihijärvenkatu 12 kerrostalojen yhtiöittämisen valmistelun kanssa samanaikaisesti Äänekosken Vuokra-asunnot Oy on neuvotellut loppukesällä 2009 eräiden kohteidensa myynnistä yhtenä kokonaisuutena Innovest Oy:lle. Neuvottelujen yhteydessä on tarkasteltu myös kaupungin Suojarinteeltä ostettua vuokratalo-omistusta sekä käyty neuvotteluja eräiden niistä myymisestä ko. yhtiölle samoin yhtenä kokonaisuutena. Äänekosken kaupungilla ja sen tytäryhteisöillä on omistuksessaan lähes vuokra-asuntoa. Vuokra-asuntojen kysyntä on vuosituhannen vaihteen jälkeen koko ajan vähentynyt ja konsernilla on syksyllä 2009 noin 300 tyhjää vuokra-asuntoa. Vuokra-asuntojen tyhjänä olosta seuraa vuosittain yli 1,5 miljoonan euron vaje vuokratuottoihin. Konsernin asunto-omistukseen liittyvää taloudellista rasitetta ja riskiä on pyritty pienentämään mm. asuntoja myymällä. Vuosituhannen vaihteen jälkeen on vuokra-asuntoja myyty noin 250 kappaletta.

2 Kaupunginjohtajan ehdotus: Vuokra-asuntojen yhtiöittämistä ja myyntiä jatketaan erityisesti Äänekosken Vuokra-asunnot Oy:n toimesta. Toimenpiteet vaativat kuitenkin runsaasti työtä ja vievät aikaa sekä aiheuttavat myös välillisiä kustannuksia, ml. osakepääomat yhtiöihin ja myynnin välityspalkkiot. Vuokratalokohteiden omatoimisen yhtiöittämisen ja asuntojen myynnin ohella kohteiden myynti kokonaisuuksina on em. tekijät huomioiden perusteltu tapa vähentää konsernin vuokra-asuntojen omistusta ja siihen liittyvää taloudellista riskiä. Riihijärvenkatu 12 tonttijako on valmistunut ja talot ovat myytävissä tontteineen välittömästi. Sen sijaan Äänekoskentie 1305 kohteen myyminen edellyttää kaavoituksen tarkistamista (osa Suojarinteen YS-tonttia). Käydyissä hintaneuvotteluissa on huomioitu mm. kohteiden kunto, tuotto-odotukset kaupungille vaihtoehtoisista realisointitavoista sekä odotettavissa olevat kunnostustarpeet. Rakennukset on tarkoitus myydä siinä kunnossa kuin ne ja asunnot ovat lokakuun alussa Neuvottelujen perusteella esitetään kerrostalot Riihijärvenkatu 12 tontteineen: tontti m²; 12 asuntoa à 77 m² ja 12 asuntoa à 86 m² sekä asuinkerrostalo Äänekoskentie 1305 muodostettavine tarvittavine tontteineen: tontti noin m², rakennusoikeus noin k-m²; 36 asuntoa à 33 m² ja 6 asuntoa à 40 m² myytäväksi Innovest Oy:lle euron kauppahinnasta. Ostajat ilmoittavat rakennusten asuntoja tarjottavan jatkossa vuokraja omistuskäyttöön. Nykyisille vuokralaisille turvataan vuokraoikeus vähintään yhden vuoden ajaksi, jos asukkaat täyttävät normaalit vuokralaisvelvoitteensa. Asemakaavan tarkistamisesta kustannuksineen vastaa kaupunki. (valmistelu rahoitusjohtaja Jouko Salonen, puh ) Hyväksytään, että tontti (5 378 m²) rakennuksineen (kaksi asuinkerrostaloa) osoitteessa Riihijärvenkatu 12 sekä kiinteistölle kaavoitettava ja erotettava asuinkerrostalotontti rakennuksineen (asuinkerrostalo) osoitteessa Oikeutetaan kaupunginjohtaja päättämään tarkemmista kauppaehdoista. Kauppa voidaan toteuttaa myös kahdella eri kaupalla.

3 välittömästi. Päätös: Asia jätettiin pöydälle. KHALL 378 Apulaiskaupunginjohtajan ehdotus: Hyväksytään, että tontti (5 378 m 2 ) rakennuksineen (kaksi asuinkerrostaloa) osoitteessa Riihijärvenkatu 12 sekä kiinteistölle kaavoitettava ja erotettava asuinkerrostalotontti rakennuksineen (asuinkerrostalo) osoitteessa Oikeutetaan kaupunginjohtaja päättämään tarkemmista kauppaehdoista. Kauppa voidaan toteuttaa myös kahdella eri kaupalla. välittömästi. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen siten tarkistettuna, että asia saatetaan kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. KHALL 430 Äänekosken vuokra-asuntojen tarjonnan ja kysynnän epätasapainoa käsiteltiin valtuuston iltakoulussa Äänekoskella on noin asuntoa, joista noin on vuokra-asuntokäytössä. Verrokki- ja muihin vastaaviin Keski-Suomen kuntiin nähden Äänekoskella suhteellisen suuri osa asunnoista on vuokra-asuntoja. Äänekosken kaupunkikonsernilla on vuokra-asuntoja ja näistä oli marraskuussa 2009 tyhjillään 325 asuntoa eli 18 prosenttia. Ns. normaali tyhjänä olo on alle 5 prosentin. Konsernin vuokra-asuntojen tyhjilleen jääminen on realisoitunut 1990 luvun lopussa ja tilanne on säilynyt heikkona viimeiset lähes 10 vuotta suhteellisen runsaasta vuokra-asuntojen myynnistä huolimatta. Konserni on yhtiöittänyt ja myynyt tämän vuosituhannen alussa noin 250 asuntoa. Äänekosken väkiluku oli korkeimmillaan vuonna 1991, jolloin asukkaita oli , kun väkiluku on nyt eli noin 950 henkeä vähemmän.

4 Samanaikaisesti on kaupunkiin rakennettu satoja uusia asuntoja. Asuntokuntien keskikoko on alentunut erityisesti nuorten itsenäistymisen myötä ja vanhusten asuntojen tarpeen kasvaessa täten toisaalta lisäten erityisesti pienten asuntojen kysyntää. Vuokra-asuntojen kysyntään on vaikuttanut omistusasumisen suosituimmuuden lisääntyminen vuokralla asumiseen nähden. Tähän on osatekijänä ollut yleinen taloudellinen kehitys, ajattelutavan muutos sekä korkotason vakiintuminen aiempaa matalammalle tasolle. Taantuma ei ole vähentänyt omistusasuntojen tai lisännyt vuokra-asuntojen kysyntää. Konsernin harjoittamaa vuokra-asuntojen muuttamista omistusasunnoiksi on syytä jatkaa, koska omistusasunnoille on yhä kysyntää. Monipuolinen omistusasuntojen tarjonta on osaltaan estämässä asukasluvun alenemista, mikä on muissa Keski-Suomen Jyvässeudun ulkopuolisissa kunnissa ollut Äänekoskea huomattavasti jyrkempää. Kaupungin vuokra-asuntojen kysynnän ei kuitenkaan voida olettaa nousevan tarjontaa vastaavaksi pelkästään asuntojen kysynnän kasvun tai tarjonnan omistusasunnoiksi muuttamisen kautta. Asuntojen kokonaistarjontaa on tasapainon saavuttamiseksi pystyttävä rajoittamaan. Konsernin asuntokantaa voidaan vähentää myös harkitun ja suunnitelmallisen purkamisen kautta. Purkuja voidaan valmistella mm. ohjatun asuntojen osoittamisen ja kunnostusresurssien ohjaamisen kautta. Purkamisen valmistelussa tulee lisäksi huomioida mm. kohteiden kunto, sijainti, asuntojakauma, talousvaikutus, lainoitus ja yhteisön tasetilanne. Konserni on varautunut myymään yhteensä vielä lähes 300 asuntoa: kaupungin omistamat asunnot eri asunto-osakeyhtiössä ja Äänekosken Vuokra-asunnot Oy:n yhtiöittämät vuokratalokohteet. Konsernin vuokra-asuntojen tarjonnan vähentäminen esim. viiden vuoden kuluessa noin 150 asunnolla ei vaaranna asuntojen riittävän monipuolista tarjontaa, mutta tasapainottaa jo oleellisesti tarjonnan ja kysynnän tasapainoa. Vähentäminen voidaan toteuttaa purkamalla erikseen määritellyt kerros- ja rivitalokohteet jo lähivuosina siten, että myös erityisväestöryhmien vuokra-asuntotarve voidaan hallitusti hoitaa. Suojarinteen kuntayhtymältä kaupungille siirtyneistä kohteista Äänekoskentie 1305 voidaan määritellä lähivuosina purettavien kohteiden joukkoon ja poistaa täten myynnin piiristä. Vastavuoroisesti ostajaehdokkaiden ja Suolahden alueen vuokra-asuntotoiminnasta vastaavien kanssa on neuvoteltu Riihijärvenkatu 8 kohteen lisäämisestä myynnin piiriin. Kaupungin emoyhteisönä tytäryhteisöilleen asettamia toiminnan

5 Kaupunginjohtajan ehdotus: tavoitteita määritellään konserniohjeilla ja siihen liittyvillä omistajalinjauksilla, joiden valmistelu on käynnissä. Valmisteluvaiheessa on vuokra-asumisyhteisöjen osalta todettu: "Konsernin omistuksessa oleva vuokra-asuntotarjonta pyritään mitoittamaan siten, että jatkuvasti on tarjolla vaihtoehtoisia vuokra-asuntoja ja että asuntojen käyttöaste on vähintään 95 %. Em. rajoissa kaupungin ja konsernin omistusta pyritään vähentämään ja hajauttamaan omistusta muille tahoille. Vuokralle annettavien tilojen omistajuutta kootaan konsernin puitteissa siten, että vuokra-asuntojen omistus keskitetään Äänekosken Vuokra-asunnot Oy:n, Suolahden Vuokra-asunnot Oy:n, Äänekosken vanhaintukisäätiön, Suolahden vammais- ja vanhuspalvelusäätiön sekä Äänekosken asumispalvelusäätiön omistukseen. Äänekosken Vuokra-asunnot Oy:n, Suolahden Vuokra-asunnot Oy:n ja Äänekosken Asumispalvelusäätiön toiminta-ajatuksena on tarjota kysyntään perustuvaa laadukasta ja kohtuuhintaista vuokra-asumista. Säätiön palvelut kohdennetaan yhteistyössä kaupungin perusturvatoimialan kanssa erityisesti tukipalveluja tarvitseville vanhuksille. Kaupungin omistajuus yhteisöissä pidetään nykyisellään. Tavoitteena on myös tasapainottaa vuokra-asuntojen tarjontaa ja kysyntää taloudellisesti kestävälle tasolle mm. realisoimalla asuntokantaa tarjoten täten kohtuuhintaisia omistusasuntoja markkinoille. Omistukselle asetetaan tuottotavoite, joka määritellään vuosittain talousarvion yhteydessä, mutta joka lähtökohtaisesti on taloudellinen riippumattomuus emon tuesta." (valmistelu rahoitusjohtaja Jouko Salonen, puh ) Esitetään kaupunginvaltuustolle, että vuokra-asuntojen tarjonnan ja kysynnän tasapainotusta edistetään seuraavin toimin. Konsernin vuokra-asuntojen omistusta vähennetään myymällä: - kaupungin omistamat, vapautuvat osakehuoneistot asunto-osakeyhtiössä, - kaupungin omistamat vuokrakerrostalot Riihijärvenkatu 8 ja 12 (yhteensä 54 asuntoa) - Äänekosken Vuokra-asunnot Oy:n yhtiöitettäväksi ja/tai myytäväksi jo hyväksymät kohteet ja - muut vastaavat kohteet, jolloin ne pääsääntöisesti yhtiöitetään ja

6 myydään yksittäisinä asuinhuoneistoina. Myyntien tavoitteena on vuokra-asuntotarjonnan vähentäminen, mikä huomioidaan myyntiehdoissa. Konsernin vuokra-asuntojen tarjontaa vähennetään purkamalla konsernin omistamia asuinkohteita seuraavan viiden vuoden aikana noin asunnon verran. Kaupungin suoraan omistamista kohteista kerrostalo osoitteessa Äänekoskentie 1305 varaudutaan purkamaan lähivuosien aikana. Tytäryhteisöt valmistelevat vuokrakohteidensa hallittua purkamista em. mukaisesti ja esittävät suunnitelmansa vuokra-asuntojen myyntien, purkamisten ja muiden tasapainottamistoimien osalta kaupunginhallitukselle kesään 2010 mennessä. Myyntien ja purkamisten yhteydessä turvataan vuokralaisille kohtuullinen aika siirtyä konsernin tarjoamaan vaihtoehtoiseen vuokra-asuntoon. Vuokra-asuntojen osoittaminen suoritetaan yhteisössä omistusyhteisöjen ja kaupungin perusturvan aikuispalveluiden kesken siten, että turvataan häiriötön yhteisöasuminen. Vuokra-asuntojen vuokrataso pyritään pitämään kilpailukykyisellä tasolla. Kaupungin antolainat vuokrataloyhtiöille (n. 3 milj. euroa) pidetään edelleen nollakorkoisina. Em. linjaukset huomioidaan konserniohjeiden ja omistajastrategioiden määrittelyjen yhteydessä. Käsittely: Asiasta keskusteltaessa Pekka Leppänen esitti, että pysyttäydytään alkuperäisessä ehdotuksessa, jonka mukaan Hyväksytään, että tontti (5 378m 2 ) rakennuksineen (kaksi asuinkerrostaloa) osoitteessa Riihijärvenkatu 12 sekä kiinteistölle kaavoitettava ja erotettava asuinkerrostalotontti rakennuksineen (asuinkerrostalo) osoitteessa Oikeutetaan kaupunginjohtaja päättämään tarkemmista kauppaehdoista. Kauppa voidaan toteuttaa myös kahdella eri kaupalla. välittömästi. Tätä ehdotusta ei kannatettu, joten se raukesi. Päätös: Hyväksyttiin.

7 KVALT 104 Asiasta keskusteltaessa Pekka Leppänen esitti Erkki Lehtisen ja Simo Holopaisen kannattamana, että pysyttäydytään alkuperäisessä ehdotuksessa, jonka mukaan Hyväksytään, että tontti (5 378 m2) rakennuksineen (kaksi asuinkerrostaloa) osoitteessa Riihijärvenkatu 12 sekä kiinteistölle kaavoitettava ja erotettava asuinkerrostalotontti rakennuksineen (asuinkerrostalo) osoitteessa Oikeutetaan kaupunginjohtaja päättämään tarkemmista kauppaehdoista. Kauppa voidaan toteuttaa myös kahdella eri kaupalla. välittömästi. Kaupunginvaltuuston päätös: Keskustelun päätteeksi puheenjohtaja totesi, että koska keskustelun aikana oli tehty kannatettu pohjaehdotuksesta poikkeava ehdotus, asiasta tulee suorittaa äänestys. Äänestysmenettelyksi hyväksyttiin nimenhuutoäänestys: pohjaehdotus jaa, Leppäsen ehdotus ei. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 30 jaa-ääntä, 11 ei-ääntä ja 2 tyhjää. Puheenjohtaja totesi pohjaehdotuksen tulleen kaupunginvaltuuston päätökseksi äänin 30-11, 2 tyhjää. Hyväksyttiin kaupunginhallituksen ehdotus äänin 30-11, 2 tyhjää. Simo Holopainen, Erkki Lehtinen, Pekka Leppänen ja Sirpa Martins ilmoittivat eriävän mielipiteensä tehtyyn päätökseen.

Riihijärvenkadun kerrostalojen sekä Äänekoskentie 1305 kerrostalon myynti

Riihijärvenkadun kerrostalojen sekä Äänekoskentie 1305 kerrostalon myynti Kaupunginhallitus, julkinen 366 26.10.2009 Kaupunginhallitus, julkinen 378 02.11.2009 Kaupunginhallitus, julkinen 430 07.12.2009 Riihijärvenkadun kerrostalojen sekä Äänekoskentie 1305 kerrostalon myynti

Lisätiedot

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa.

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa. Kaupunginhallitus 49 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 20.03.2017 Vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen Khall 13.03.2017 49 Vuoden 2017 talousarviossa kaupunginvaltuusto hyväksyi taloudellisen tilanteen

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy

Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy Kaupunginhallitus 2.9.2019 liite nro 2 (1/9) Kaupunginvaltuusto 16.9.2019 liite nro 6 (1/9) Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy Proavera Oy vahvassa, positiivisessa kehitysvaiheessa. Yhtiön tulostavoite

Lisätiedot

Omistajapolitiikka määritellään muodostuvan omistajastrategiasta / omistajapoliittisista linjauksista ja konserniohjauksesta.

Omistajapolitiikka määritellään muodostuvan omistajastrategiasta / omistajapoliittisista linjauksista ja konserniohjauksesta. Kaupunginvaltuusto 10.12.2012 liite nro 7 (1/6) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI 10.12.2012 OMISTAJAPOLITIIKAN LINJAUKSET Omistajapolitiikka määritellään muodostuvan omistajastrategiasta / omistajapoliittisista linjauksista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2014 1 (8) 1244 Asuinkerrostalotontin myynti SATOKoti Oy:lle (Katajanokka, tontti 80013/2) HEL 2014-013492 T 10 01 01 01 Esitys A päätti oikeuttaa kiinteistölautakunnan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja /0 (5) 666 Tontin 07/ myynti Sörnäisistä Solemo Oy:lle HEL 0-00557 T 0 0 0 0 0. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin nro 07 tontti nro ; Vanha talvitie 9a Päätös päätti oikeuttaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 4 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi ja tonttien myymiseksi (Kaartinkaupunki, Kasarmitori, tontit

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå

PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PORVOON KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå TIEDOTUSTILAISUUS KAUPUNGIN SUORASSA OMISTUKSESSA OLEVA ASUNTO-OMAISUUS Kaupunkikonsernin asunto-omaisuuden

Lisätiedot

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset. 176 07.08.2012 186 21.08.2012 254 06.11.2012 Tehdastuotantotilojen jatkokäyttö/incap Oy // KHALL 176 Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Lisätiedot

ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia

ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia Matti Martikainen 23.10.2013 www.joensuunkodit.fi 1 Kaupungin täysin omistama kiinteistöosakeyhtiö,

Lisätiedot

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 5 16.11.2015 5 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 519 30.10.2017 Kaupunginhallitus 524 31.10.2017 Kaupunginvaltuusto 157 13.11.2017 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2018 KH 519 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001)

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

valmistelija:

valmistelija: Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 114 16.11.2015 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa

hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa hyvin suunniteltuja, rauhallisia ja turvallisia koteja ensisijaisesti yksin asuville ihmisille, jotka tarvitsevat kohtuuhintaista vuokra-asuntoa S-Asunnot Oy Toimintaidea: Hyvin suunniteltuja, tehokkaita,

Lisätiedot

Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi

Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi Kaupunginhallitus 214 20.10.2014 Kaupunginhallitus 235 03.11.2014 Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi 1466/10.03.02/2014 Kaupunginhallitus 20.10.2014

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Kunnanhallitus 262 03.11.2014 Kunnanvaltuusto 44 11.11.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys

Lisätiedot

Kaavan valmistelu on edennyt seuraavasti: 2/2018 Kaavaehdotusvaihe Tekninen lautakunta /2018 Maankäyttösopimuksen allekirjoitus

Kaavan valmistelu on edennyt seuraavasti: 2/2018 Kaavaehdotusvaihe Tekninen lautakunta /2018 Maankäyttösopimuksen allekirjoitus Yhtymähallitus 202 15.10.2018 Yhtymäkokous 23 26.11.2018 Kiinteistöjen myynnin edellyttämät talousarviomuutokset vuodelle 2018 59/02.02/2017 Hallitus 15.10.2018 202 Koulutuskeskus Salpauksen toimitilaohjelman

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/6 4.6.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/6 4.6.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.05.2014 576 Päätös Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa: päättää hyväksyä Helsingin Energia -liikelaitoksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Kaupunginhallitus 96 09.05.2016 Kaupunginvaltuusto 20 16.05.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö)

Lisätiedot

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen

Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot Oy:lle, tarkennus valtuuston päätökseen Kunnanhallitus 15 20.01.2014 Kunnanvaltuusto 3 28.01.2014 Kunnanhallitus 128 19.05.2014 Kunnanvaltuusto 23 26.05.2014 Iitin Vanhustenhuoltoyhdistys r.y:n omaisuuden ja vastuiden siirtäminen Iitin Vuokratalot

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Maankäyttötoimikunta 6 28.03.2017 Kaupunginhallitus 96 08.05.2017 Kaupunginhallitus 152 19.06.2017 Kaupunginhallitus 180 14.08.2017 Kaupunginhallitus 186 28.08.2017 Kaupunginhallitus 230 09.10.2017 Riskalankankaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 275. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 275. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.09.2015 Sivu 1 / 1 1294/02.07.00/2015 275 Kuhmoisten Hahmajärven leirikeskuksen myynti tarjousten perusteella Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Kaupunginhallituksen 17 20.03.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 151 27.03.2017 Kaupunginhallitus 444 11.09.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.04.2017 Sivu 1 / 1 817/2017 00.01.01.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 9 27.2.2017 Kaupunginhallitus 106 10.4.2017 47 Hyvä hallinto- ja johtamistapa Espoon kaupungin tytäryhtiöissä Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Valtuusto Sivu 1 / Maanhankinnan ja -luovutuksen sekä maankäyttösopimusten periaatteet 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Valtuusto Sivu 1 / Maanhankinnan ja -luovutuksen sekä maankäyttösopimusten periaatteet 2015 Valtuusto 09.11.2015 Sivu 1 / 1 2734/02.07.00/2015 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja 69 1.6.2015 kilpailukykyjaosto Kaupunginhallituksen elinkeino- ja 95 19.10.2015 kilpailukykyjaosto Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Talouden vakauttaminen

Talouden vakauttaminen Kaupunginhallitus, julkinen 102 29.03.2010 Kaupunginhallitus, julkinen 159 17.05.2010 Kaupunginhallitus, julkinen 170 24.05.2010 Kaupunginhallitus, julkinen 195 15.06.2010 Kaupunginhallitus, julkinen 203

Lisätiedot

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä/ Uudenkaupugin kaupunki ja Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä/ Uudenkaupugin kaupunki ja Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Kaupunginhallitus 175 16.05.2016 Kaupunginhallitus 195 23.05.2016 Kaupunginvaltuusto 43 13.06.2016 Sopimus kuntaan osoittamisesta kotoutumisen edistämisestä/ Uudenkaupugin kaupunki Varsinais-Suomen elinkeino-,

Lisätiedot

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa Kaupunginhallitus 133 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 74 17.05.2017 Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa 509/10.03.02/2017 KH 08.05.2017 133 Kaupunginhallituksen asettama kouluverkkoryhmä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 200. Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 200. Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1 0.06.05 Sivu / 030/0.05.05/05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 5 8.5.05 9 5.5.05 00 Helsingin seudun asioimistulkkikeskus Oy:n osakkeen osto (Pöydälle 5.5.05) Valmistelijat / lisätiedot: Viktoria Hindsberg-Karkola,

Lisätiedot

SAUNANIITYN ALUEEN VAPAARAHOITTEISEEN SEKÄ VALTION TUKEMAAN ASUNTOTUOTANTOON LUOVUTETTAVIEN TONTTIEN HINNOITTE- LU JA MYYNTIVALTUUTUS

SAUNANIITYN ALUEEN VAPAARAHOITTEISEEN SEKÄ VALTION TUKEMAAN ASUNTOTUOTANTOON LUOVUTETTAVIEN TONTTIEN HINNOITTE- LU JA MYYNTIVALTUUTUS SAUNANIITYN ALUEEN VAPAARAHOITTEISEEN SEKÄ VALTION TUKEMAAN ASUNTOTUOTANTOON LUOVUTETTAVIEN TONTTIEN HINNOITTE- LU JA MYYNTIVALTUUTUS Kaavoitus ja mittaus Kaupunginvaltuuston 13.12.2010 93 hyväksymässä

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Kaupunginvaltuusto 78 31.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy

Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy Tekla 25.11.2014 307 Khall. 1.12.2014 465 Khall. 22.12.2014 498 Tekla 24.2.2015 68 Khall. 27.3.2015 141 Tekla 18.8.2015 192

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.05.2017 608 HEL 2017-004138 T 10 01 01 01 Päätös Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle seuraavaa: päättää

Lisätiedot

Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen

Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen Yhdyskuntatekniikan lautakunta 27.02.20 Kunnanhallitus 9 7.0.20 Kunnanvaltuusto.0.20 Sepänkannas III asemakaava-alueen omakotitonttien vuokrausperusteiden hyväksyminen 6/0.00.02/20 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen täyttämiselle / Kiinteistö Oy Raision Kauppapuisto (NCC Property Development Oy)

Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen täyttämiselle / Kiinteistö Oy Raision Kauppapuisto (NCC Property Development Oy) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 94 10.3.2014 Kaupunginhallitus 148 14.4.2014 Kaupunginhallitus 117 11.4.2016 Asianro 244/10.00.02.03/2014 137 Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 1 8.5.2017 65 Asianro 3576/00.01.01/2017 Hallintosäännön uudistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 8.5.2017 1 Kaupunginlakimies Vesa Toivanen

Lisätiedot

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt

Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 60 11.08.2014 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 72 29.09.2014 Myytäviksi tai vuokrattaviksi vuosina 2014-2015 esitetyt rakennetut kiinteistöt 354/10.01.02/2013 KSJ 60 Vs. kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 163. Valtuusto Sivu 1 / Valtuustokysymys autopaikoista ja niiden vaikutuksesta asuntojen hintoihin

Espoon kaupunki Pöytäkirja 163. Valtuusto Sivu 1 / Valtuustokysymys autopaikoista ja niiden vaikutuksesta asuntojen hintoihin Valtuusto 18.11.2013 Sivu 1 / 1 1201/10.03.00/2013 Kaupunginhallitus 173 27.5.2013 Valtuusto 101 10.6.2013 Kaupunginhallitus 215 12.8.2013 Kaupunginhallitus 290 14.10.2013 163 Valtuustokysymys autopaikoista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (6) 51 Helsingin Energian hallinnassa olevan toimisto- ja tuotantorakennuksen siirto kaupungille HEL 2012-011381 T 02 07 00 Päätös päätti siirtää Helsingin Energian

Lisätiedot

*/* Kokouksessa keskustellaan kiinteistölistasta ja myyntimenetelmistä.

*/* Kokouksessa keskustellaan kiinteistölistasta ja myyntimenetelmistä. Sisäisten palvelujen johtokunta 42 27.04.2015 Kaupunginhallitus 140 18.05.2015 Kaupunginhallitus 169 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 43 08.09.2015 Sisäisten palvelujen johtokunta 82 09.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (5) 12 Helsingin Bussiliikenne Oy:n talouden tervehdyttämisstrategia HEL 2013-000851 T 00 01 05 Päätös Käsittely Konsernijaosto päätti merkitä Helsingin Bussiliikenne

Lisätiedot

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa.

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa. Kaupunginhallitus 6 16.01.2017 Kaupunginhallitus 15 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto 1 29.01.2017 Kunnallisvalitus / Outi McDonald, Olli Mustonen 1635/33/2012, 553/10/2010 KH 16.01.2017 6 Helsingin hallinto-oikeus

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333 Eduskunta hyväksyi uuden kuntalain

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014)

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014) 24.03.2014 Sivu 1 / 1 4236/10.04.00/2013 8 20.1.2014 12 10.2.2014 20 Asunto-ohjelman hyväksyminen (Kh-Kv-asia) (Pöydälle 20.1.2014 ja 10.2.2014) Valmistelijat / lisätiedot: Anne Savolainen, puh. 040 353

Lisätiedot

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Etuosto-oikeuden käyttäminen myytyyn kiinteistöön 405-408-1-30 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1749/10.00.03.10/2018 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta 204 5.9.2018 Aiempi käsittely: Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 (9) 8 Tonttien myyminen ja kiinteistökaupan esisopimusten hyväksyminen (Sörnäinen, Kalasatama) HEL 2018-001827 T 10 01 01 01 Päätös päätti myydä: tontin 10637/1 tai

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 40 08.06.2015. 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 40 08.06.2015. 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 40 Asianro 4356/10.00.02.01/2015 Yritystonttia 297-8-62-4 (Siilokatu 1) koskeva esisopimuksen tekeminen / Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 286 10.10.2016 86 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 10.10.2016 286 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen

Lisätiedot

Äänestys JAA-ehdotus: Esityksen mukaan

Äänestys JAA-ehdotus: Esityksen mukaan Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (5) 47 Oy Gardenia-Helsinki Ab:n taloustilannetta koskeva selvitys HEL 2013-016069 T 00 01 05 Päätös Käsittely Konsernijaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014 Kaupunginhallitus 328 03.11.2014 Kaupunginhallitus 344 17.11.2014 Kaupunginhallitus 7 19.01.2015 Kaupunginhallitus 49 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 10 09.03.2015 Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos

Lisätiedot

Teollisuustontin myynti / Pirkanmaan PR-Rakennus Oy omaan, perustetun tai perustettavan yhtiön lukuun

Teollisuustontin myynti / Pirkanmaan PR-Rakennus Oy omaan, perustetun tai perustettavan yhtiön lukuun Kaupunginhallitus 115 24.03.2014 Kaupunginvaltuusto 41 14.04.2014 Teollisuustontin myynti / Pirkanmaan PR-Rakennus Oy omaan, perustetun tai perustettavan yhtiön lukuun 155/52.520/2014 KAUPHALL 24.03.2014

Lisätiedot

1 Sopimusosapuolet. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS) (myöhemmin HUS) Y-1567535-0

1 Sopimusosapuolet. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS) (myöhemmin HUS) Y-1567535-0 Hallitus 12.11.2012, LIITE 1 SOPIMUS HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN HENKILÖSTÖASUNTOPOLIITTISEN OHJELMAN TOIMEENPANON JA HENKILÖSTÖASUNTOJEN HALLINNAN SIIRROSTA HUS-KIINTEISTÖT OY:N TEHTÄVÄKSI

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (1) 163 Asianro 6323/10.00.02.01/2018 Tontin 297-3-1-6 (Mäkikatu 12) vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus 441/54/548/2014 KH 06.10.2014 393

Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus 441/54/548/2014 KH 06.10.2014 393 Kaupunginhallitus 393 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 93 13.10.2014 Kaupunginhallitus 58 23.02.2015 Kaupunginhallitus 178 25.05.2015 Kaupunginvaltuusto 60 15.06.2015 Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8562/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8562/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 223 16.12.2015 19 Asianro 8562/10.00.02.01/2015 Maa-alueen varaaminen Hatsalasta ja yhteistoimintasopimuksen tekeminen / Health City Finland

Lisätiedot

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMINEN

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMINEN Kaupunginhallitus 260 19.10.2016 Kaupunginvaltuusto 57 16.11.2016 TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMINEN 127/14/05/01/2016 KHALL 260 Taustaa Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitus on

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Käydyissä keskusteluissa esiin nousseen ns. Korolaisen talon kiinteistön koko on m 2. Tontilla on osittain suojeltu rakennus.

Käydyissä keskusteluissa esiin nousseen ns. Korolaisen talon kiinteistön koko on m 2. Tontilla on osittain suojeltu rakennus. Yhtymähallitus 73 24.08.2016 Yhtymähallitus 12 11.01.2017 Yhtymähallitus 57 30.05.2018 Yhtymähallitus 69 13.06.2018 PIENTALOJEN RAKENTAMINEN OPETUSTYÖNÄ YHALL 24.08.2016 73 Valmistelija: Kari Puumalainen

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 286 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi: Raision kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE Kontiolahden kunta tekninen lautakunta

ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE Kontiolahden kunta tekninen lautakunta ASUNTO-OHJELMA VUOSILLE 2018-2021 Kontiolahden kunta tekninen lautakunta lokakuu 2017 2 Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. MAANHANKINTA, KAAVOITUS JA TONTTIEN LUOVUTUS... 3 2.1 Maanhankinta... 3 2.2 Kaavoitus...

Lisätiedot

ROVANIEMI PÖYTÄKIRJANOTE Sivu Kokouspäivämäärä

ROVANIEMI PÖYTÄKIRJANOTE Sivu Kokouspäivämäärä 1 KIRJAAMO: 1662 /2006 442 Määräalan myyminen tilasta Metsähirvas RN:o 165:0 rakennuksineen / Hirvaan entinen Metsäopisto Maanhankinta ja luovutus / kaupungingeodeetti 14.9.2006: Rovaniemen maalaiskunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) Kiinteistölautakunta To/13 28.11.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) 13 Kaartinkaupungin tontin pitkäaikainen vuokraaminen Royal Ravintolat Oy:lle (Kaartinkaupunki, tontti 3052/30) HEL 2012-015034 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN KUNNAN OMISTAJAPOLITIIKKA. Hallitus Valtuusto

HÄMEENKYRÖN KUNNAN OMISTAJAPOLITIIKKA. Hallitus Valtuusto HÄMEENKYRÖN KUNNAN OMISTAJAPOLITIIKKA Hallitus 17.9.2018 Valtuusto 1.10.2018 1 Sisällys Hämeenkyrön kunnan omistajapolitiikan lähtökohdat...2 Sijoitustoiminnan perusteet...2 Kunnan omistama kiinteä ja

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 19/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1228 HEL 2013-013390 T 10 01 01 01 Päätös A Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2014 1 (5) 182 Helsingin Satama Oy:n ylimääräinen yhtiökokous 16.12.2014 HEL 2014-014178 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa edustamaan

Lisätiedot

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginhallitus 59 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 21 29.02.2016 Hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtajan viran täyttäminen 483/02.022/2015 KH 08.02.2016 51 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 9 18.03.2014 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 14 24.04.2014 Kunnanhallitus 216 12.05.2014 Valtuusto 36 26.05.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh Riikka Nikulainen, puh

Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh Riikka Nikulainen, puh 20.04.2016 Sivu 1 / 1 1862/2016 05.17.00 54 Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksen vaikutukset palveluverkkoon Valmistelijat / lisätiedot: Maria Rysti, puh. 050 541 8655 Riikka Nikulainen, puh. 050 325

Lisätiedot

Kaupunginvaltuuston päätös KH/2005/132/0001 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET

Kaupunginvaltuuston päätös KH/2005/132/0001 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuuston päätös 13.6.2005 64 KH/2005/132/0001 64 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET Kh 79 Kuntalain 13 2 momentin 2 kohdan mukaan valtuuston tulee päättää 7.3.2005 sijoitustoiminnan perusteista. Kurikan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

Joutsijärven vanhan asumisyksikön myynti / Oikaisuvaatimus kh 12.1.2015 9

Joutsijärven vanhan asumisyksikön myynti / Oikaisuvaatimus kh 12.1.2015 9 Kaupunginhallitus 366 08.09.2014 Kaupunginhallitus 9 12.01.2015 Kaupunginhallitus 39 09.02.2015 Joutsijärven vanhan asumisyksikön myynti / Oikaisuvaatimus kh 12.1.2015 9 401/52/522/2014 KH 08.09.2014 366

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet

Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet Kaupunginhallitus 166 03.04.2017 Kaupunginhallitus 186 10.04.2017 Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet 973/00.00.01.10/2015 KH 166 Valmistelija/lisätiedot: Strategia-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 24 Maankäyttösopimus ja esisopimus Kiinteistö Oy Mellunmäen liikeja toimintakeskuksen kanssa (asemakaava nro 12215) HEL 2015-013057 T 10 01 00 Päätös päätti oikeuttaa

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 09.03.2017, klo 16:30-17:18 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 3 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 Kaupunginhallitus 366 28.11.2016 45 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen historia Omistajaohjausjaosto

Lisätiedot

Vuokra-asuntokannan kehittämissuunnitelma. Ilomantsin kunnassa

Vuokra-asuntokannan kehittämissuunnitelma. Ilomantsin kunnassa Vuokra-asuntokannan kehittämissuunnitelma Ilomantsin kunnassa Valtionkonttori pyytää vuokrataloyhteisöjen tervehdyttämistoimista ja rahoitusratkaisuista vuokra-asuntokannan kehittämissuunnitelmaa niiltä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (9) 4 Palmia-liikelaitoksen toiminta- ja hallintomallin järjestäminen HEL 2013-014056 T 00 01 00 Päätös Konsernijaosto päätti merkitä tiedoksi Palmia-liikelaitoksen

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille, oikaisuvaatimus

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille, oikaisuvaatimus Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kunnanhallitus 285 01.12.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 323. Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 323. Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 3961/10.03.00/2015 Kaupunginhallitus 304 5.10.2015 323 Valtuustokysymys senioritalon käytöstä Espoon keskuksessa (Kv-asia) (Pöydälle 5.10.2015) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (13) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (13) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2015 1 (13) 340 Toukolan, Arabianrannan asuinkerrostalotonttien vuokrausperusteet ja osto-option sisällyttäminen tonttien vuokrasopimuksiin (suunnitellut tontit 23126/11-13,

Lisätiedot

Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma

Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 519 21.11.2016 Kaupunginvaltuusto 111 12.12.2016 Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 362/02.02.02/2016 KH 519 Vs. kaupunginjohtaja Kaupunginhallitus päättää jatkaa talousarvion

Lisätiedot

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan

Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan Kunnanhallitus 49 24.02.2014 Kunnanvaltuusto 19 10.03.2014 Talousarvion lisämääräraha-anomus kunnanhallituksen 19.12.2011 454 etuosto-oikeuden käyttämistä koskevan päätöksen tultua voimaan 1710/10.00.01/2011

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2013 1 (5) 7 Eräiden liike- ja toimistotilojen hallintaan oikeuttavien osakkeiden myyminen nykyisille vuokralaisille HEL 2013-014756 T 10 01 03 Päätösehdotus A B C D E

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 Kunnanvaltuusto 101 11.11.2013 Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 KVALT 101 KHALL 273 Kunnanjohtaja Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kaupunginhallitus 373 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 92 13.10.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 518/00.01.00/2013 KHALL 06.10.2014 373 Seutukaupunkiverkoston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 39 Korvauksen maksaminen Terästarvike Oy:lle maanvuokrasopimuksen voimassaoloajan ennenaikaisesta päättämisestä sekä rakennusten purkamisesta (tontti 36061/2) HEL 2017-010436

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 8809/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 8809/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 10 23.1.2018 Kaupunginhallitus 53 12.2.2018 23 Asianro 8809/02.05.00.00/2017 Valtuustoaloite terveyskeskusmaksun poistamiseksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (5) 263 Esitys kaupunginhallitukselle maa-alueen varaamiseksi kehittämishanketta varten Espoon Viherlaaksosta (SATO-Asunnot Oy, 49-402-1-13 ja 49-402-1-20) HEL 2013-006395

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (6) 3 Helsingin Satama -konsernin varsinaiset yhtiökokoukset 2017 HEL 2017-000806 T 00 01 05 Päätösehdotus päättää kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö) Kaupungin hallintosäännössä 41 määrätään että Tekninen

Lisätiedot

Huhtasuon elinkaarihankkeen valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa koskevan keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen sekä sopimusten hyväksyminen

Huhtasuon elinkaarihankkeen valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa koskevan keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen sekä sopimusten hyväksyminen Huhtasuon elinkaarihankkeen valtuuston päätöksen täytäntöönpanoa koskevan keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen sekä sopimusten hyväksyminen Aikaisemmat Tilapalvelun johtokunta 31.5.2011/53 käsittelyt

Lisätiedot