Luotsin ohjauskirjan, linjaluotsinkirjan ja erivapauden myöntämiseen liittyvä koulutus, tutkinto ja koeluotsaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luotsin ohjauskirjan, linjaluotsinkirjan ja erivapauden myöntämiseen liittyvä koulutus, tutkinto ja koeluotsaus"

Transkriptio

1 Määräys 1 (9) Antopäivä: Voimaantulopäivä: Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 21 :n 2 momentti Voimassa: Toistaiseksi Kumoaa määräykset: Liikenteen turvallisuusviraston määräykset luotsinkäyttövelvollisuudesta myönnettävään erivapauteen liittyvästä tutkinnosta ( , TRAFI/604/ /2011) Merenkulkulaitoksen määräykset luotsin ohjauskirjan ja linjaluotsinkirjan myöntämiseen liittyvistä kirjallisista tutkinnoista ja koeluotsauksista ( , Dnro 2004/50/2003) Soveltamisala: Merenkulku Luotsin ohjauskirjan, linjaluotsinkirjan ja erivapauden myöntämiseen liittyvä koulutus, tutkinto ja koeluotsaus SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ Määräysten tarkoitus LUOTSIN OHJAUSKIRJA Luotsin ohjauskirjan hakeminen Koulutusvaatimukset Aluksenkäsittelytaidot Paikallistuntemus Komentosiltatyöskentelytaidot Luotsausta, alusliikennepalvelua, jäänmurtoa ja meripelastusta koskevien säädösten ja määräysten sekä satamissa noudatettavien toimintaohjeiden tuntemus Tutkintovaatimukset ja koeluotsaus Peitepiirroskoe Kirjallinen koe Simulaattorissa tehtävä koe Koeluotsaus Luotsin ohjauskirjan uudistaminen LINJALUOTSINKIRJA Linjaluotsinkirjan hakeminen Koulutusvaatimukset Tutkintovaatimukset ja koeluotsaus Linjaluotsinkirjan uudistaminen ERIVAPAUS Erivapauden hakeminen Koulutusvaatimukset Tutkintovaatimukset Erivapauden uudistaminen TUTKINNON JA KOELUOTSAUKSEN ARVIOINTIPERUSTEET Peitepiirroskokeen arviointiperusteet... 8 Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiksäkerhetsverket Finnish Transport Safety Agency Kumpulantie/Gumtäktsvägen 9, PL/PB/P.O. Box 320, Helsinki/Helsingfors, Finland Puh./Tfn/Tel.: +358 (0) , fax +358 (0) Y-tunnus/FO-nummer/ Business ID:

2 Määräys 2 (9) 5.2 Kirjallisen kokeen arviointiperusteet Simulaattorissa tehtävän kokeen arviointiperusteet Koeluotsauksen arviointiperusteet TUTKINTOJEN JA KOELUOTSAUKSIEN UUSIMINEN VOIMAANTULO... 9 Liite 1 Luotsin ohjauskirjahakemus Liite 2 Linjaluotsinkirjahakemus Liite 3 Erivapaushakemus Liite 4 Hakemuksen kohteena oleva vesialue tai väylä (lomake 1) Liite 5 Linjaluotsinkirjaan vaaditut matkat (lomake 2) Liite 6 Luotsin ohjauskirjaan/linjaluotsinkirjaan merkittävät väylät (lomake 3) Liite 7 Koeluotsauspöytäkirja (lomake 4) Liite 8 Peitepiirroskoe (lomake 5)

3 Määräys 3 (9) 1 YLEISTÄ 1.1 Määräysten tarkoitus Näillä määräyksillä Liikenteen turvallisuusvirasto antaa luotsauslain (940/2003) 21 :n 2 momentissa tarkoitetut tarkemmat määräykset luotsin ohjauskirjan, linjaluotsinkirjan ja erivapauden myöntämiseen liittyvistä koulutuksista, tutkinnoista ja koeluotsauksista. 2 LUOTSIN OHJAUSKIRJA 2.1 Luotsin ohjauskirjan hakeminen Luotsin ohjauskirja on väyläkohtainen. Luotsin ohjauskirjaa haetaan Liikenteen turvallisuusvirastolta kirjallisesti oheisella lomakkeella (Luotsin ohjauskirjahakemus). Hakemukseen tulee liittää lomakkeessa mainitut asiakirjat, joista voidaan todeta, täyttääkö hakija luotsauslain 12 :n 1 momentissa säädetyt ohjauskirjan myöntämisen edellytykset. 2.2 Koulutusvaatimukset Luotsin ohjauskirjan myöntämisen edellytyksenä on, että hakija on suorittanut luotsauksesta annetun valtioneuvoston asetuksen (246/2011, jäljempänä luotsausasetus) 4 :n 1 momentissa edellytetyn määrän harjoittelumatkoja erityyppisillä aluksilla ohjauskirjaan merkittävällä väylällä. Harvoin liikennöidyllä väylällä voidaan osa harjoittelumatkoista korvata simulaattoriharjoittelulla. Simulaattoriharjoittelussa käytetyn alusmallin tulee vastata hakemuksen kohteena olevalla väylällä liikennöiviä aluksia. Alusmallin vastaavuudesta päättää Liikenteen turvallisuusvirasto. Luotsin ohjauskirjaa hakevan henkilön on harjoittelussa omaksuttava kohdissa tarkoitetut tiedot ja taidot hakemuksen kohteena olevan väylän ja väylällä luotsattavien alusten osalta Aluksenkäsittelytaidot 1) aluksen perusominaisuuksien tuntemus; 2) aluksen ohjailtavuus syvässä ja matalassa vedessä; 3) aluksen pysäyttäminen ja nopeuden hallinta syvässä ja matalassa vedessä; 4) aluksen ohjailtavuus tuulessa; 5) aluksen käsittely jääolosuhteissa; 6) aluksen ohjailtavuus pienellä nopeudella; 7) aluksen ohjailtavuus hidastettaessa ja kiihdytettäessä; 8) aluksen navigointi- ja kommunikointilaitteiden tuntemus; 9) aluksen koneistonvaste sekä propulsio- ja peräsinjärjestelmien tuntemus; 10) aluksen ankkurointi; 11) erityyppisten hinaajien tarve ja niiden sijoittaminen; 12) luotsin otto- ja jättötilanteet; sekä 13) vaativat liikennetilanteet ja aluksen turvalliseen kuljettamiseen liittyvien järjestelmien häiriöt.

4 Määräys 4 (9) Paikallistuntemus 1) ohjauskirjaan merkittävän väylän väyläalue, vesisyvyys ja varavesilaskelmat väylän mitoitusalukselle, kulkusuunnat, merenkulun turvalaitteet, ankkuripaikat, pohjan laatu, väylän läheisyydessä olevat saaret ja karikot sekä alusten kulkua rajoittavien esteiden alikulkukorkeudet; 2) navigoinnissa, alusliikennepalvelussa ja jäänmurtopalvelussa käytettävä paikannimistö suomeksi ja/tai ruotsiksi; 3) VTS-alueet ja ilmoittautumispisteet; 4) kapeikkojen ja matalikkojen hydrodynaaminen vaikutus; 5) erilaisten virtausolosuhteiden vaikutus; 6) erilaisten sääolosuhteiden vaikutus; 7) erilaisten näkyvyysolosuhteiden vaikutus; 8) muu liikenne väylällä ja sen läheisyydessä; 9) satamaan tulo ja kääntyminen satama-alueella sekä satamasta lähtö; 10) satamahinaus; sekä 11) jääolosuhteet Komentosiltatyöskentelytaidot 1) tarvittava kielitaito; 2) komentosiltayhteistyö ja siihen liittyvä kommunikointi; 3) tarvittavien ilmoitusten antaminen alusliikennepalvelulle, satamiin ja jäänmurtopalvelulle sekä alusliikenteen turvallisuuden kannalta tarpeellisten yhteyksien hoitaminen muihin aluksiin; sekä 4) päätöksenteko ja kommunikointi häiriötilanteissa Luotsausta, alusliikennepalvelua, jäänmurtoa ja meripelastusta koskevien säädösten ja määräysten sekä satamissa noudatettavien toimintaohjeiden tuntemus 1) luotsaukseen ja vesiliikenteeseen liittyvä lainsäädäntö; 2) alusliikennepalvelua ja siihen liittyviä ilmoitus- ja muita velvollisuuksia koskevat säännökset ja ohjeet; 3) jäänmurtopalvelua koskevat ohjeet ja yhteistyökäytännöt; 4) merialueella ja satamassa sattuvia onnettomuuksia ja hätätilanteita koskevat hälytys- ja ilmoitusvelvollisuudet; 5) satamat ja satama-alueet sekä niissä noudatettavat toimintaohjeet; sekä 6) Saimaan kanavan liikennettä koskevat määräykset. 2.3 Tutkintovaatimukset ja koeluotsaus Luotsin tutkintovaatimuksista ja koeluotsauksesta säädetään luotsausasetuksen 4 :n 1 momentin 2 ja 3 kohdissa. Tutkintoon kuuluvat peitepiirroskoe, kirjallinen koe ja simulaattorissa tehtävä koe Peitepiirroskoe Peitepiirroskoe suoritetaan Liikenteen turvallisuusvirastossa tai merenkulkualan koulutusta tarjoavassa ammattikorkeakoulussa tai oppilaitoksessa. Hakijan on kokeessa osoitettava tuntevansa kohdan alakohdissa 1-3 tarkoitetut asiat. Peitepiirroskoe voidaan suorittaa useammassa eri osassa.

5 Määräys 5 (9) Kirjallinen koe Kirjallinen koe suoritetaan Liikenteen turvallisuusvirastossa tai merenkulkualan koulutusta tarjoavassa ammattikorkeakoulussa tai oppilaitoksessa. Hakijan on kokeessa osoitettava tuntevansa kohdassa tarkoitetut asiat soveltuvin osin. Kirjallinen koe suoritetaan hakemuksessa ilmoitetulla kielellä Simulaattorissa tehtävä koe Simulaattorissa tehtävä koe suoritetaan Liikenteen turvallisuusviraston hyväksymässä simulaattorissa. Kokeeseen kuuluvat reittisuunnitelman teko ohjauskirjaan merkittävälle väylälle ja sen toteuttaminen simulaattorissa. Simulaattorikokeen alusmallin tulee vastata hakemuksen kohteena olevalla väylällä liikennöiviä aluksia. Alusmallin vastaavuudesta päättää Liikenteen turvallisuusvirasto. Reittisuunnitelman tulee olla kansainvälisten suositusten mukainen ja siinä tulee huomioida kohdissa tarkoitetut asiat soveltuvin osin. Reittisuunnitelma voidaan tehdä joko kirjallisena tai elektronisessa muodossa. Simulaattorikoe suoritetaan väylän molempiin suuntiin Liikenteen turvallisuusviraston määrittämillä väyläosuuksilla. Kokeessa todetaan hakijan tiedot ja taidot reittisuunnitelman noudattamisen ja aluksen liiketilan hallinnan osalta vaihtelevissa olosuhteissa Koeluotsaus Koeluotsaus suoritetaan aluksella ja sen vastaanottaa Liikenteen turvallisuusviraston hyväksymä henkilö. Koeluotsaus suoritetaan väylän molempiin suuntiin ja hakijan on siinä osoitettava hallitsevansa kohdissa tarkoitetut tiedot ja taidot. Koeluotsauksessa tulee huomioida seuraavat asiat: 1) koeluotsauksessa aluksen on käytettävä joko luotsia tai aluksen päälliköllä on oltava linjaluotsinkirja. Aluksen luotsauksesta vastaava henkilö ei voi ottaa vastaan koeluotsausta; 2) ennen koeluotsausta tulee koeluotsauksen vastaanottajan, aluksen päällikön ja tarvittaessa luotsin sekä koeluotsauksen suorittajan käydä läpi koeluotsaustapahtuma ja reittisuunnitelma; 3) koeluotsauksen aikana noudatetaan niitä menettelytapoja, jotka aluksella ovat normaalisti käytössä; 4) aluksen päällikön ja koeluotsauksen vastaanottajan tehtävänä on arvioida, ovatko olosuhteet sellaiset, että koeluotsaus voidaan suorittaa turvallisesti; 5) koeluotsausta ei voida suorittaa pelkästään sellaisissa olosuhteissa, joissa kiinteä jää rajoittaa merkittävästi aluksen ohjailua uomassa; 6) koeluotsauksen vastaanottajan tulee ottaa huomioon luotsin ja/tai aluksen päällikön arvio koeluotsauksen suorittajan osaamisesta tehdessään päätöstä koeluotsauksen hyväksymisestä; 7) koeluotsauksesta pidetään pöytäkirjaa (Koeluotsauspöytäkirja), jonka aluksen päällikkö, koeluotsauksen suorittaja ja koeluotsauksen vastaanottaja allekirjoittavat koeluotsauksen jälkeen. Koeluotsauksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä tehdään merkintä pöytäkirjaan; sekä 8) koeluotsaus voidaan suorittaa useammassa osassa.

6 Määräys 6 (9) 2.4 Luotsin ohjauskirjan uudistaminen Luotsin ohjauskirjan uudistamisen edellytyksenä on, että luotsi täyttää luotsauslain 12 :n 2 momentissa säädetyt vaatimukset. Luotsin ohjauskirjan uudistamista koskevassa hakemuksessa luotsin on osoitettava, että hänellä on luotsausasetuksen 6 :n 1 momentin edellyttämä määrä luotsaus- tai harjoittelumatkoja tai simulaattoriharjoittelua ohjauskirjaan merkityllä väylällä. Luotsin ohjauskirja voidaan luotsausasetuksen 6 :n 3 momentin mukaan uudistaa myös suorittamalla koeluotsaus ohjauskirjaan merkityllä väylällä kohdan mukaisesti. Luotsin on sen osoittamiseksi, että hän on säilyttänyt väylätuntemuksensa, suoritettava viiden vuoden välein luotsausasetuksen 6 :n 2 momentissa tarkoitettu simulaattorikoe ja kirjallinen koe. Simulaattorikoe suoritetaan kohdan mukaisesti Liikenteen turvallisuusviraston määrittämillä väyläosuuksilla. Kirjallinen koe suoritetaan kohdan mukaisesti. 3 LINJALUOTSINKIRJA 3.1 Linjaluotsinkirjan hakeminen Linjaluotsinkirja on alus- ja väyläkohtainen. Linjaluotsinkirjaa haetaan Liikenteen turvallisuusvirastolta kirjallisesti oheisella lomakkeella (Linjaluotsinkirjahakemus). Hakemukseen tulee liittää lomakkeessa mainitut asiakirjat, joista voidaan todeta, täyttääkö hakija luotsauslain 14 :n 2 momentissa säädetyt linjaluotsinkirjan myöntämisen edellytykset. Linjaluotsinkirjan saamisen edellytyksistä englannin kielellä säädetään luotsauslain 14 :n 3 momentissa. 3.2 Koulutusvaatimukset Linjaluotsinkirjan myöntämisen edellytyksenä on, että hakija on suorittanut luotsausasetuksen 7 :n 1 momentissa edellytetyn määrän harjoittelumatkoja hakemuksen kohteena olevassa tai vastaavanlaisessa aluksessa. Linjaluotsinkirjaan vaadittavista harjoittelumatkoista voidaan puolet korvata simulaattoriharjoittelulla. Simulaattoriharjoittelussa käytettävän alusmallin tulee vastata hakemuksessa mainittua alusta. Alusmallin vastaavuudesta päättää Liikenteen turvallisuusvirasto. Jos linjaluotsinkirjaa hakevalla henkilöllä on voimassa oleva linjaluotsinkirja hakemuksen kohteena olevalle väylälle toiseen alukseen, tämä otetaan harjoittelumatkoissa huomioon luotsausasetuksen 8 :ssä säädetyllä tavalla. Linjaluotsinkirjaa hakevan henkilön on harjoittelussa omaksuttava soveltuvin osin kohdissa tarkoitetut tiedot ja taidot hakemuksen kohteena olevan väylän ja aluksen osalta. 3.3 Tutkintovaatimukset ja koeluotsaus Linjaluotsinkirjan myöntämisen edellytyksenä olevista tutkintovaatimuksista ja koeluotsauksesta säädetään luotsausasetuksen 7 :n 1 momentin 2 ja 3 kohdissa. Tutkintoon kuuluvat kohtien mukaisesti suoritettava peitepiirroskoe, kirjallinen koe ja simulaattorikoe. Koeluotsaus on suoritettava kohdan mukaisesti.

7 Määräys 7 (9) Simulaattorikokeessa käytettävän alusmallin tulee vastata hakemuksessa mainittua alusta. Simulaattorikoe suoritetaan hakemuksen kohteena olevalla väylällä. Jos linjaluotsinkirjaa hakevalla henkilöllä on voimassa oleva linjaluotsinkirja hakemuksen kohteena olevalle väylälle toiseen alukseen, ei hänen tarvitse suorittaa luotsausasetuksen 7 :n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettua tutkintoa, vaan ainoastaan koeluotsaus kohdan mukaisesti. 3.4 Linjaluotsinkirjan uudistaminen Linjaluotsinkirjan uudistamisen edellytyksenä on, että linjaluotsinkirjan haltija täyttää luotsauslain 14 :n 4 momentissa säädetyt vaatimukset. Linjaluotsinkirjan uudistamista koskevassa hakemuksessa linjaluotsinkirjan haltijan on osoitettava, että hän on luotsausasetuksen 10 :n 1 momentin mukaisesti osallistunut aluksen navigointiin hakemuksen kohteena olevalla väylällä tai että hän esittää selvityksen tehdystä simulaattoriharjoittelusta. Linjaluotsinkirja voidaan uudistaa myös koeluotsauksella hakemuksen kohteena olevalla väylällä kohdan mukaisesti. Linjaluotsinkirjan haltijan on sen osoittamiseksi, että hän on säilyttänyt väylätuntemuksensa, suoritettava viiden vuoden välein luotsausasetuksen 10 :n 2 momentissa tarkoitettu simulaattorikoe ja kirjallinen koe. Simulaattorikoe suoritetaan kohdan mukaisesti Liikenteen turvallisuusviraston määrittämillä väyläosuuksilla. Kirjallinen koe suoritetaan kohdan mukaisesti. 4 ERIVAPAUS 4.1 Erivapauden hakeminen Erivapaus on aluskohtainen, ja se voidaan myöntää joko yksittäiselle tai useammalle väylälle. Erivapautta haetaan Liikenteen turvallisuusvirastolta kirjallisesti oheisella lomakkeella (Erivapaushakemus). Hakemukseen tulee liittää lomakkeessa mainitut asiakirjat, joista voidaan todeta, täyttääkö hakija luotsauslain 16 :n 2 momentissa säädetyt erivapauden myöntämisen edellytykset. 4.2 Koulutusvaatimukset Erivapauden myöntämisen edellytyksenä on, että aluksen päälliköllä tai perämiehellä on luotsausasetuksen 11 :n 1 momentissa edellytetty kokemus liikenteestä hakemuksessa mainitulta vesialueelta. Saimaan kanavaan erivapautta hakevalta henkilöltä edellytetään lisäksi luotsausasetuksen 11 :n 2 momentissa mainittu määrä harjoittelumatkoja. Jäänmurtajien päälliköihin ja perämiehiin sovelletaan 11 :n 3 momentin vaatimuksia. Liikenteestä hankitusta kokemuksesta ja harjoittelumatkoista voidaan yksi kolmasosa korvata simulaattoriharjoittelulla. Simulaattoriharjoittelussa käytetyn alusmallin tulee vastata hakemuksessa mainittua alusta. Alusmallin vastaavuudesta päättää Liikenteen turvallisuusvirasto. Erivapautta hakevan henkilön on luotsausasetuksen 11 :ssä säädetyn ajanjakson, harjoittelumatkojen ja mahdollisen simulaattoriharjoittelun aikana omaksuttava kohdissa tarkoitetut tiedot ja taidot hakemuksen kohteena olevan väylän tai vesialueen sekä aluksen osalta.

8 Määräys 8 (9) 4.3 Tutkintovaatimukset Erivapauden myöntämisen edellytyksenä on luotsausasetuksen 11 :n 5 momentissa tarkoitetun tutkinnon suorittaminen. Tutkintoon kuuluvat kohdan mukaisesti suoritettava kirjallinen koe ja kohdan mukaisesti suoritettava simulaattorikoe. Jos simulaattorikoe suoritetaan yksittäisellä väylällä, se tehdään hakemuksen kohteena olevaa alusta vastaavalla alusmallilla ja hakemuksessa mainitulla väylällä. Jos simulaattorikoe suoritetaan useammalla väylällä, se tehdään hakemuksen kohteena olevaa alusta vastaavalla alusmallilla ja kokeen laajuuden määrittää Liikenteen turvallisuusvirasto. 4.4 Erivapauden uudistaminen Erivapaus voidaan luotsauslain 16 :n 4 momentin mukaan hakemuksesta uudistaa samoin edellytyksin kuin se voidaan myöntää. 5 TUTKINNON JA KOELUOTSAUKSEN ARVIOINTIPERUSTEET 5.1 Peitepiirroskokeen arviointiperusteet Peitepiirroskokeen hyväksymisen edellytyksenä on, että hakija osoittaa tuntevansa kohdan alakohdissa 1-3 tarkoitetut asiat. Peitepiirroskoe hylätään, jos hakija ei hallitse vähintään 80 prosenttia edellytetyistä tiedoista tai hänellä ei ole väylän kriittisissä kohdissa selviytymiseksi tarvittavia tietoja. Peitepiirroskokeen arvioinnissa käytetään lomaketta Peitepiirroskoe. 5.2 Kirjallisen kokeen arviointiperusteet Kirjallisen kokeen hyväksymisen edellytyksenä on, että hakija osoittaa tuntevansa kohdassa tarkoitetut asiat soveltuvin osin. Kirjallinen koe hylätään, jos hakija ei hallitse vähintään 80 prosenttia edellytetyistä tiedoista. 5.3 Simulaattorissa tehtävän kokeen arviointiperusteet Simulaattorissa tehtävän kokeen hyväksymisen edellytyksenä on, että hakija: 1) tuntee reittisuunnitelmaa koskevat vaatimukset ja pystyy noudattamaan reittisuunnitelmaa simulaattorikokeessa; 2) tuntee aluksen toiminnalliset rajoitukset ja pystyy toimimaan niiden mukaisesti; 3) pystyy koko ajan säilyttämään aluksen liiketilan hallinnan; 4) hallitsee väyläalueen käytön ja käyttää hallitusti aluksen koneistoa sekä propulsio- ja peräsinjärjestelmiä; 5) toimii harkitusti ja noudattaa hyvää merimiestapaa; 6) osaa soveltaa navigaatiotietämystään käytäntöön; 7) kykenee asettamaan asiat tärkeysjärjestykseen ja tekemään päätöksiä ottaen huomioon tilanteeseen liittyvät turvallisuusnäkökohdat; 8) tuntee ja hallitsee käytännössä komentosiltayhteistyössä noudatettavat menettelytavat; sekä 9) pystyy kommunikoimaan tehokkaasti komentosillalla olevien henkilöiden ja aluksen ulkopuolisten tahojen kanssa.

9 Määräys 9 (9) 5.4 Koeluotsauksen arviointiperusteet Koeluotsauksen hyväksymisen edellytykset ovat soveltuvin osin samat kuin kohdassa 5.3 mainitun simulaattorikokeen. Koeluotsauksen arvioinnissa käytetään lomaketta Koeluotsauspöytäkirja. 6 TUTKINTOJEN JA KOELUOTSAUKSIEN UUSIMINEN Hakijan on suoritettava hyväksytysti kaikki tutkintoon kuuluvat kokeet. Henkilön, joka hakee luotsin ohjauskirjaa tai linjaluotsinkirjaa on suoritettava hyväksytysti myös koeluotsaus. Jos hakija hylätään yhdessä tutkintoon kuuluvassa kokeessa, hänen on suoritettava kyseinen koe uudelleen. Jos hakija hylätään useammassa kuin yhdessä tutkintoon kuuluvassa kokeessa, hänen on suoritettava koko tutkinto uudelleen. Jos hakijan koeluotsaus hylätään, hänen on suoritettava koeluotsaus ja koko tutkinto uudelleen. Tutkinnon tai koeluotsauksen suorittamisyritysten määrää ei ole rajoitettu. 7 VOIMAANTULO Nämä määräykset tulevat voimaan 1 päivänä heinäkuuta Näillä määräyksillä kumotaan Liikenteen turvallisuusviraston määräykset luotsinkäyttövelvollisuudesta myönnettävään erivapauteen liittyvästä tutkinnosta ( , TRAFI/604/ /2011) sekä Merenkulkulaitoksen määräykset luotsin ohjauskirjan ja linjaluotsinkirjan myöntämiseen liittyvistä kirjallisista tutkinnoista ja koeluotsauksista ( , Dnro 2004/50/2003). Tuomas Routa Ylijohtaja Sanna Sonninen Osastonjohtaja

10 Luotsin ohjauskirjahakemus Ansökan om styrsedel för lots Liikenteen turvallisuusviraston merkinnät Trafiksäkerhetsverkets anteckningar Saapumispäivä Inlämnad Hakemusnumero Ansökan nr Hakemus toimitetaan Liikenteen turvallisuusvirastoon. Ansökan sänds till Trafiksäkerhetsverket. Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Sukunimi Efternamn Etunimet Förnamn Syntymäaika Födelsedatum Lähiosoite Gatuadress Postinumero Postnummer Osoitetoimipaikka Postanstalt Puhelinnumero Telefon Faksi Fax Sähköposti E-post Käytettävä kieli Språkval Hakemuksen kohde Ansökan gäller Hakemuksen liitteet Bilagor till ansökan Suomi Finska Luotsin ohjauskirja Styrsedel för lots Merikapteeninkirja, oikeaksi todistettu kopio Sjökaptensbrev, styrkt kopia Harjoittelumatkat, kirjallinen selvitys Övningsfärder, skriftlig utredning Ruotsi Svenska Luotsin ohjauskirjan uusiminen Förnyande av styrsedel för lots Luotsin ohjauskirjan muuttaminen Ändring av styrsedel för lots Todistus simulaattoriharjoittelusta, oikeaksi todistettu kopio Intyg över simulatorträning, styrkt kopia Ohjauskirjaan merkittävät väylät, lomakkeella 3 Farleder som antecknas i styrsedeln, blankett 3 Muut tiedot Övriga uppgifter Nykyinen ohjauskirja, oikeaksi todistettu kopio Nuvarande styrsedel, styrkt kopia Merimieslääkärintodistus, oikeaksi todistettu kopio Sjömansläkarintyg, styrkt kopia Todistus suoritetusta tutkinnosta, oikeaksi todistettu kopio Intyg över avlagd examen, styrkt kopia (Esim. postiosoite, johon hakemusta koskevat ilmoitukset lähetetään ja laskutusosoite, jos muu kuin hakijan.) (T.ex. postadress till vilken meddelanden angående ansökan sänds och faktureringsadress, om annan än sökandens.) Päiväys ja allekirjoitus Datum och underskrift Paikka, päiväys, hakijan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, sökandens underskrift och namnförtydligande Liikenteen turvallisuusvirasto täyttää Ifylls av Trafiksäkerhetsverket Harjoittelumatkat Övningsfärder Koeluotsaus Provlotsning Päiväys Datum Esitän, että hakemus luotsin ohjauskirjan Hemställer att ansökan Tutkintotodistus Examensintyg Päiväys Datum saamiseksi om beviljande av styrsedel för lots uusimiseksi om förnyande av styrsedel för lots muuttamiseksi om ändring i styrsedel för lots hyväksytään godkänns hylätään avslås MU /2011 Paikka, päiväys, allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, underskrift och namnförtydligande Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, Helsinki puhelin +358 (0) fax +358 (0) Y-tunnus Trafiksäkerhetsverket, PB 320, Helsingfors telefon +358 (0) fax +358 (0) FO-nummer

11 Linjaluotsinkirjahakemus Ansökan om linjelotsbrev Liikenteen turvallisuusviraston merkinnät Trafiksäkerhetsverkets anteckningar Saapumispäivä Inlämnad Hakemusnumero Ansökan nr Hakemus toimitetaan Liikenteen turvallisuusvirastoon. Ansökan sänds till Trafiksäkerhetsverket. Hakijan tiedot Sukunimi Efternamn Uppgifter om sökanden Syntymäaika Födelsedatum Kansalaisuus Medborgarskap Etunimet Förnamn Maa Land Lähiosoite Gatuadress Postinumero Postnummer Osoitetoimipaikka Postanstalt Puhelinnumero Telefon Faksi Fax Sähköposti E-post Käytettävä kieli Språkval Hakemuksen kohde Ansökan gäller Alus Fartyg Suomi Finska Ruotsi Svenska Englanti English Linjaluotsinkirja Linjaluotsinkirjan uusiminen Linjaluotsinkirjan muuttaminen Linjelotsbrev Förnyande av linjelotsbrev Ändring i linjelotsbrev Nimi Namn Call sign IMO-nro IMO-nr Lippuvaltio Flaggstat Hakemuksen liitteet Bilagor till ansökan Muut tiedot Övriga uppgifter Matkustaja-alus Passagerarfartyg Lastialus Lastfartyg Pätevyyskirja ja/tai kelpoisuustodistus, oikeaksi todistettu kopio Behörighetsbrev och/eller kompetensbevis, styrkt kopia Todistus simulaattoriharjoittelusta, oikeaksi todistettu kopio Intyg över simulatorträning, styrkt kopia Linjaluotsinkirjaan merkittävät väylät, lomake 3 Farleder som antecknas i linjelotsbrevet, blankett 3 Linjaluotsinkirjaan vaaditut matkat, lomake 2 Färder som krävs för erhållande av linjelotsbrev, blankett 2 Säiliöalus Tankfartyg Nykyinen linjaluotsinkirja, oikeaksi todistettu kopio Nuvarande linjelotsbrev, styrkt kopia Todistus suoritetusta tutkinnosta, oikeaksi todistettu kopio Intyg över avlagd examen, styrkt kopia Miehitystodistus, oikeaksi todistettu kopio Bemanningscertifikat, styrkt kopia (Esim. postiosoite, johon hakemusta koskevat ilmoitukset lähetetään ja laskutusosoite, jos muu kuin hakijan.) (T.ex. postadress till vilken meddelanden angående ansökan sänds och faktureringsadress, om annan än sökandens.) Päiväys ja allekirjoitus Datum och underskrift Paikka, päiväys, hakijan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, sökandens underskrift och namnförtydligande Liikenteen turvallisuusvirasto täyttää Ifylls av Trafiksäkerhetsverket Vaaditut matkat Företagna färder Päiväys Datum Tutkintotodistus Examensintyg Päiväys Datum MU /2011 Todistus simulaattoriharjoittelusta Intyg över simulatorträning Esitän, että hakemus linjaluotsinkirjan Hemställer att ansökan saamiseksi om beviljande av linjelotsbrev uusimiseksi om förnyande av linjelotsbrev Paikka, päiväys, allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, underskrift och namnförtydligande Koeluotsaus Provlotsning muuttamiseksi om ändring i linjelotsbrev hyväksytään godkänns hylätään avslås Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, Helsinki puhelin +358 (0) fax +358 (0) Y-tunnus Trafiksäkerhetsverket, PB 320, Helsingfors telefon +358 (0) fax +358 (0) FO-nummer

12 Erivapaushakemus Ansökan om dispens Liikenteen turvallisuusviraston merkinnät Trafiksäkerhetsverkets anteckningar Saapumispäivä Inlämnad Hakemusnumero Ansökan nr Hakemus toimitetaan Liikenteen turvallisuusvirastoon. Ansökan sänds till Trafiksäkerhetsverket. Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Sukunimi Efternamn Syntymäaika Födelsedatum Kansalaisuus Medborgarskap Etunimet Förnamn Maa Land Lähiosoite Gatuadress Postinumero Postnummer Osoitetoimipaikka Postanstalt Puhelinnumero Telefon Faksi Fax Sähköposti E-post Hakemuksen kohde Ansökan gäller Erivapaus Dispens Käytettävä kieli Språkval Erivapauden uusiminen Förnyande av dispens Erivapauden muuttaminen Ändring av dispens Ajanjakso jolle erivapautta haetaan Tidsperiod för vilken dispens söks Suomi Finska Ruotsi Svenska Hakemuksen kohteena oleva alus Namn på fartyg som ansökan gäller Nimi Namn Call sign IMO-nro IMO-nr Lippuvaltio Flaggstat Hakemuksen liitteet Bilagor till ansökan Muut tiedot Övriga uppgifter Pätevyyskirja ja/tai kelpoisuustodistus, oikeaksi todistettu kopio Behörighetsbrev och/eller kompetensbevis, styrkt kopia Meripalveluote, oikeaksi todistettu kopio Sjötjänstutdrag, styrkt kopia Todistus simulaattoriharjoittelusta, oikeaksi todistettu kopio Intyg över simulatorträning, styrkt kopia Aluksen mittakirja, oikeaksi todistettu kopio Fartygets mätbrev, styrkt kopia Hakemuksen kohteena oleva vesialue tai väylä, lomakkeella 1 Farvatten eller farled som ansökan gäller, blankett 1 Todistus suoritetusta tutkinnosta, oikeaksi todistettu kopio Intyg över avlagd examen, styrkt kopia Miehitystodistus, oikeaksi todistettu kopio Bemanningscertifikat, styrkt kopia (Esim. postiosoite, johon hakemusta koskevat ilmoitukset lähetetään ja laskutusosoite, jos muu kuin hakijan.) (T.ex. postadress till vilken meddelanden angående ansökan sänds och faktureringsadress, om annan än sökandens.) Päiväys ja allekirjoitus Datum och underskrift Paikka, päiväys, hakijan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, sökandens underskrift och namnförtydligande MU /2011 Liikenteen turvallisuusvirasto täyttää Ifylls av Trafiksäkerhetsverket Esitän, että hakemus erivapauden Hemställer att ansökan saamiseksi om beviljande av dispens uusimiseksi om förnyande av dispens muuttamiseksi om ändring av dispens Paikka, päiväys, allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, underskrift och namnförtydligande hyväksytään godkänns hylätään avslås Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, Helsinki puhelin +358 (0) fax +358 (0) Y-tunnus Trafiksäkerhetsverket, PB 320, Helsingfors telefon +358 (0) fax +358 (0) FO-nummer

13 Hakemuksen kohteena oleva vesialue tai väylä Farvatten eller farled som ansökan gäller Luotsaus. Lomake 1 Lotsning. Blankett 1 Liikenteen turvallisuusviraston merkinnät Trafiksäkerhetsverkets anteckningar Saapumispäivä Inlämnad Hakemusnumero Ansökan nr Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Sukunimi Efternamn Etunimet Förnamn Lähiosoite Gatuadress Postinumero Postnummer Osoitetoimipaikka Postanstalt Puhelinnumero Telefon Faksi Fax Sähköposti E-post Hakemuksen kohteena oleva vesialue tai väylä sekä hakijan aluekohtainen kokemus päällystötehtävissä hakemusta edeltävän viiden vuoden ajalta. Farvatten eller farled som ansökan gäller och sökandens erfarenhet av området i befälsuppgifter under de fem föregående åren. Vesialue tai väylä Farvatten eller farled Hakijan kokemus Sökandens praktik Paikka, päiväys, päällikön/perämiehen allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, befälhavarens/styrmannens underskrift och namnförtydligande MU /2011 Paikka, päiväys, hakijan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, sökandens underskrift och namnförtydligande Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, Helsinki puhelin +358 (0) fax +358 (0) Y-tunnus Trafiksäkerhetsverket, PB 320, Helsingfors telefon +358 (0) fax +358 (0) FO-nummer

14 Linjaluotsinkirjaan vaaditut matkat Färder som krävs för erhållande av linjelotsbrev Voyages required for Pilotage Exemption Certificate (PEC) Luotsaus. Lomake 2 Lotsning. Blankett 2 Pilotage. Form 2 Liikenteen turvallisuusviraston merkinnät Trafiksäkerhetsverkets anteckningar Saapumispäivä Inlämnad Hakemusnumero Ansökan nr Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Applicant Sukunimi Efternamn Surname Syntymäaika Födelsedatum Date of birth Etunimet Förnamn First names Pätevyyskirja Behörighetsbrev Certificate of Competence Alus Fartyg Ship Call sign IMO-nro IMO-nr IMO No. Lippuvaltio Flaggstat Flag state Varustamo Rederi Owner Puhelin Telefon Telephone number Faksi Fax Fax Osoite Adress Address Väylä Farled Fairway Olen toiminut päällikkönä/navigoivana perämiehenä edellä mainitulla aluksella sen liikennöidessä edellä mainitulla väylällä seuraavasti: Jag har varit befälhavare/navigerande styrman på nämnda fartyg som har trafikerat nämnda farled enligt följande: I have served as master/officer of the watch on the ship and in the fairway mentioned above: Mistä Från From Mihin Till To Päivämäärä Datum Date Alus Fartyg Ship Luotsi Lots Pilot Paikka, päiväys, hakijan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, sökandens underskrift och namnförtydligande Place, date, signature of applicant MU /2011 Päiväkirjanotteen oikeaksi todistavat Utdraget vidimeras av Excerpt from ship's log certified by Allekirjoitus ja nimenselvennys Underskrift och namnförtydligande Allekirjoitus ja nimenselvennys Underskrift och namnförtydligande Signature (also in block letters) Signature (also in block letters) Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, Helsinki puhelin +358 (0) fax +358 (0) Y-tunnus Trafiksäkerhetsverket, PB 320, Helsingfors telefon +358 (0) fax +358 (0) FO-nummer Finnish Transport Safety Agency, PO Box 320, FI Helsinki telephone +358 (0) fax +358 (0) Business ID

15 Luotsin ohjauskirjaan/linjaluotsinkirjaan merkittävät väylät Farleder som antecknas i styrsedel för lots/linjelotsbrev Fairways recorded in the Pilot Licence/ Pilotage Exemption Certificate (PEC) Luotsaus. Lomake 3 Lotsning. Blankett 3 Pilotage. Form 3 Liikenteen turvallisuusviraston merkinnät Trafiksäkerhetsverkets anteckningar Saapumispäivä Inlämnad Hakemusnumero Ansökan nr Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Applicant Sukunimi Efternamn Surname Syntymäaika Födelsedatum Date of birth Etunimet Förnamn First names Väylän nimi Farledens namn Name of fairway Väyläsyvyys Farledsdjup Depth of fairway MU /2011 Päiväys ja allekirjoitus Datum och underskrift Date and signature Paikka, päiväys, hakijan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, sökandens underskrift och namnförtydligande Place, date, signature of applicant Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, Helsinki puhelin +358 (0) fax +358 (0) Y-tunnus Trafiksäkerhetsverket, PB 320, Helsingfors telefon +358 (0) fax +358 (0) FO-nummer Finnish Transport Safety Agency, PO Box 320, FI Helsinki telephone +358 (0) fax +358 (0) Business ID

16 Koeluotsauspöytäkirja, Luotsin/linjaluotsin tutkinto Provlotsningsprotokoll, Lots/linjelotsexamen Record of practical pilotage assessment Luotsaus. Lomake 4 Lotsning. Blankett 4 Pilotage. Form 4 Liikenteen turvallisuusviraston merkinnät Trafiksäkerhetsverkets anteckningar Saapumispäivä Inlämnad Hakemusnumero Ansökan nr Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Applicant Sukunimi Efternamn Surname Syntymäaika Födelsedatum Date of birth Etunimet Förnamn First names Alus Fartyg Ship Call sign Väylä Farled Fairway Apuvälineiden käyttö Hjälpmedel Use of systems and equipment Integroitu navigointijärjestelmä Automaattiohjausjärjestelmä Integrerat navigationssystem Autopilot Integrated navigation system Autopilot Ennakkotiedot Preliminära uppgifter Preliminary information Koeluotsaustapahtuma sisältyy turvallisuusjohtamisjärjestelmään Provlotsningen ingår i säkerhetsorganisationssystemet Practical pilotage assessment is part of safety management system Käsiohjaus Manuell styrning Manual steering kyllä ja yes Muu, mikä Övrigt, vilket Other, which ei nej no BRM Reittisuunnitelma Ruttplan Voyage plan Kommunikointi Kommunikation Communication Sääolosuhteet Väderlek Weather conditions Jääolosuhteet Isläge Ice conditions Huomautukset Anmärkningar Notes käytössä i bruk in use käytössä i bruk in use suomi på finska in Finnish Normaalit Normal Normal Kesä Sommar Summer ruotsi på svenska in Swedish Huonot Dålig Poor Kelirikko Menföre Thaw season ei nej not in use ei nej not in use englanti på engelska in English Erittäin huonot Mycket dålig Very poor Talvi Vinter Winter Koe Prov Assessment Navigointi väyläalueella Navigering i farledsområdet Navigation in the fairway area Reittisuunnitelman noudattaminen Iakttagande av ruttplan Adherence to voyage plan Muun liikenteen huomioiminen Hänsyn till övrig trafik Taking other traffic into account Kommunikointi VTS:n kanssa Kommunikation med VTS Communication with VTS Kommunikointi muun liikenteen kanssa Kommunikation med övrig trafik Communication with other ships Huomautukset Anmärkningar Notes Hyväksytty Godkänt Pass Hyväksytty Godkänt Pass Hyväksytty Godkänt Pass Hyväksytty Godkänt Pass Hyväksytty Godkänt Pass Hylätty Underkänt Fail Hylätty Underkänt Fail Hylätty Underkänt Fail Hylätty Underkänt Fail Hylätty Underkänt Fail Koeluotsaus alkoi, klo ja päättyi klo Provlotsningen inleddes kl. och avslutades kl. Assessment started at and ended at Hylkäämisen syy Underkänd på grund av Grounds for failing the candidate Koeluotsaus Provlotsning Practical pilotage assessment Hyväksytty Godkänt Pass Hylätty Underkänt Fail Päiväys ja allekirjoitus Datum och underskrift Date and signature Paikka, päiväys, hakijan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, sökandens underskrift och namnförtydligande Place, date, signature of applicant MU /2011 Paikka, päiväys, aluksen päällikön allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, befälhavarens underskrift och namnförtydligande Place, date, signature of master Paikka, päiväys, kokeen vastaanottajan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, provförrättarens underskrift och namnförtydligande Place, date, signature of examiner Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, Helsinki puhelin +358 (0) fax +358 (0) Y-tunnus Trafiksäkerhetsverket, PB 320, Helsingfors telefon +358 (0) fax +358 (0) FO-nummer Finnish Transport Safety Agency, PO Box 320, FI Helsinki telephone +358 (0) fax +358 (0) Business ID

17 Peitepiirroskoe Täckritningsprov Blank chart examination Luotsin/linjaluotsin tutkinto Lots/linjelotsexamen Pilot examination/examination for Pilotage Exemption Certificate Luotsaus. Lomake 5 Lotsning. Blankett 5 Pilotage. Form 5 Liikenteen turvallisuusviraston merkinnät Trafiksäkerhetsverkets anteckningar Saapumispäivä Inlämnad Hakemusnumero Ansökan nr Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Applicant Sukunimi Efternamn Surname Syntymäaika Födelsedatum Date of birth Etunimet Förnamn First names Kokeen päivämäärä Provdatum Exam date Vaaditut merkinnät Obligatoriska anteckningar Mark which features are characteristic of the fairway Väylän suunnat, kulkusyvyydet, kääntöpisteet ja linjat Kurser, leddjupgåenden, ruttpunkter och linjer Courses; Maximum authorized draughts; Reporting points and lines Tärkeät tutka- ja ohitusetäisyydet Viktiga radar- och passeravstånd Major radar and overtaking distances Risteävät ja rinnakkaiset väylät, talviväylät Korsande och parallella farleder, vinterleder Crossing and parallel fairways; winter fairways Kohtaamiskiellot, kieltoalueet Mötesförbud, förbudsområden No passing or overtaking; Restricted areas Nopeusrajoitukset Fartbegränsningar Speed restrictions Ankkuripaikat ja ankkurointikiellot, suoja-alueet Ankringsplatser och ankringsförbud, skyddsområden Anchorages; Anchoring prohibited; Sanctuaries etc. Loistot; nimi ja tunnus sekä värit ja sektorit Fyrar; namn och karaktär samt färger och sektorer Lights; names and characters; colours and sectors Viitat ja poijut; laji Prickar och bojar; typ Buoys and beacons; types Reunamerkit; laji ja etäisyys Randmärken; typ och avstånd Edge marks; types and distances Tutkamerkit Radarmärken Ramarks Linjataulut ja linjat Enstavlor och linjer Leading lights and leading lines Kummelit Kummel Cairns and boards Tunnusmajakat Båkar Beacon towers Tutkamajakat Radarfyrar Racons Luotsipaikka Lotsplats Pilot boarding area Lautta, railolossi Färja, isfärja Ferry; Ice ferry Silta tai ilmajohto; alikulkukorkeus Bro eller luftledning; fri höjd Bridge or overhead cable; vertical clearance Väyläalueet Farledsområden Fairway areas Matalat syvyystietoineen väyläalueen läheisyydessä Grund i farledens närhet, djupuppgifter Shoals and rocks; depths and soundings Saaret ja maat väyläalueen läheisyydessä Holmar och landområden i farledens närhet Islands, isles and land areas in the vicinity of the fairway area Liikenteen turvallisuusvirasto täyttää Ifylls av Trafiksäkerhetsverket Administrative notes Peitepiirroskoe Täckritningsprovet Blank chart examination Hylkäämisen peruste Orsak till underkännandet Grounds for failing the candidate MU /2011 hyväksytty godkänt Pass hylätty underkänt Fail Paikka, päiväys, kokeen tarkastajan allekirjoitus ja nimenselvennys Ort, datum, examinatorns underskrift och namnförtydligande Place, date and signature of examiner Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, Helsinki puhelin +358 (0) fax +358 (0) Y-tunnus Trafiksäkerhetsverket, PB 320, Helsingfors telefon +358 (0) fax +358 (0) FO-nummer Finnish Transport Safety Agency, PO Box 320, FI Helsinki telephone +358 (0) fax +358 (0) Business ID

Luotsaustutkinnot ja koeluotsaus

Luotsaustutkinnot ja koeluotsaus 1 (8) Antopäivä: 30.12.2016 Voimaantulopäivä: 1.1.2017 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 11 a :n 4 momentti, 11 b :n 6 momentti, 12 :n 3 momentti, 14 :n 6 momentti ja 16 :n

Lisätiedot

TIEDOTUSLEHTI nro 15/

TIEDOTUSLEHTI nro 15/ TIEDOTUSLEHTI nro 15/31.12.2003 LUOTSIN OHJAUSKIRJAN JA LINJALUOTSINKIRJAN MYÖNTÄMISEEN LIITTYVÄT KIRJALLISET TUTKINNOT JA KOELUOTSAUKSET Merenkulkulaitos on uuden luotsauslain (940/2003)21 :n 2 momentin

Lisätiedot

Luotsin ohjauskirjan myöntämisen edellytykset ja merikapteeninkirjan uusiminen vastaavalla palvelulla luotsina

Luotsin ohjauskirjan myöntämisen edellytykset ja merikapteeninkirjan uusiminen vastaavalla palvelulla luotsina 1 (7) Antopäivä: 24.3.2014 Voimaantulopäivä: 24.3.2014 Voimassa: toistaiseksi Asiaan liittyvät säännökset ja määräykset: Luotsauslaki (940/2003), valtioneuvoston asetus luotsauksesta (246/2011), Liikenteen

Lisätiedot

Training, examination and practical pilotage assessment required for issue of Pilot Licences, Pilotage Exemption Certificates and Exemptions

Training, examination and practical pilotage assessment required for issue of Pilot Licences, Pilotage Exemption Certificates and Exemptions Regulation 1 (9) Issued: 15.6.2011 Enters into force: 1.7.2011 Legal basis: Pilotage Act (940/2003), section 21(2) Validity: Until further notice Repeals: Finnish Transport Safety Agency Regulation on

Lisätiedot

Linjaluotsinkirjan myöntämisen edellytykset

Linjaluotsinkirjan myöntämisen edellytykset 1 (7) Antopäivä: 1.5.2013 Voimaantulopäivä: 1.5.2013 Voimassa: toistaiseksi Lainsäädäntö, johon ohje perustuu: Luotsauslaki (940/2003), valtioneuvoston asetus luotsauksesta (246/2011), Liikenteen turvallisuusviraston

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus luotsauksesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään luotsauslain (940/2003) nojalla: 1 Asetuksen tarkoitus Tällä asetuksella annetaan luotsauslaissa (940/2003) tarkoitetut

Lisätiedot

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat Määräys 1 (38) Antopäivä: 15.6.2011 Voimaantulopäivä: 1.7.2011 Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 21 :n 3 momentti Voimassa: Toistaiseksi Kumoaa määräyksen: Merenkulkulaitoksen määräykset luotsattavista

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 211/2010 vp. Hallituksen esitys laeiksi luotsauslain muuttamisesta ja vahingonkorvauslain 3 luvun 7 :n kumoamisesta.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 211/2010 vp. Hallituksen esitys laeiksi luotsauslain muuttamisesta ja vahingonkorvauslain 3 luvun 7 :n kumoamisesta. EDUSKUNNAN VASTAUS 211/2010 vp Hallituksen esitys laeiksi luotsauslain muuttamisesta ja vahingonkorvauslain 3 luvun 7 :n kumoamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi luotsauslain

Lisätiedot

Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/

Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/ Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 10/20.6.2000 LUOTSAUSOHJEET S Merenkulkulaitos on 14.6.2000 antanut luotsauslain (90/1998) 14 :nja luotsausasetuksen (92/1998) 10 :n nojalla uudet luotsausohjeet. Ohjeet

Lisätiedot

Luotsauslaki. EDUSKUNNAN VASTAUS 35/2003 vp. Hallituksen esitys luotsauslaiksi. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös. EV 35/2003 vp HE 39/2003 vp

Luotsauslaki. EDUSKUNNAN VASTAUS 35/2003 vp. Hallituksen esitys luotsauslaiksi. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös. EV 35/2003 vp HE 39/2003 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 35/2003 vp Hallituksen esitys luotsauslaiksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä luotsauslaiksi (HE 39/2003 vp). Valiokuntakäsittely Liikenne- ja viestintävaliokunta on

Lisätiedot

KOTKA VTS MASTER'S GUIDE

KOTKA VTS MASTER'S GUIDE 1 (5) KOTKA VTS MASTER'S GUIDE Alusliikennepalvelut Alusliikennepalveluista säädetään Alusliikennepalvelulaissa 623/2005 ja Valtioneuvoston asetuksella alusliikennepalvelusta 763/2005 ja 1798/2009. ALUSLIIKENNEPALVELUUN

Lisätiedot

Kalustoyksikön rekisteröinti

Kalustoyksikön rekisteröinti Määräys 1 (11) Antopäivä: 16.11.2011 Voimaantulopäivä: 16.11.2011 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 75 Komission päätös, 107/2011/EU, kansallista rekisteriä koskevasta yhteisestä

Lisätiedot

Lennonjohtajan ja lennonjohtajaoppilaan lupakirja

Lennonjohtajan ja lennonjohtajaoppilaan lupakirja 1 (5) Antopäivä: 29.1.2013 Säädösperusta: Voimaantulopäivä: 1.2.2013 Voimassa: Toistaiseksi Tämä ilmailumääräys on annettu ilmailulain (1194/2009) 45, 46, 119 ja 120 :n nojalla ottaen huomioon lennonjohtajien

Lisätiedot

MERITURVALLISUUS- MÄÄRÄYS

MERITURVALLISUUS- MÄÄRÄYS Antopäivä: 23.11.2010 Liikenteen turvallisuusvirasto TRAFI/31299/03.04.01.00/2010 MERITURVALLISUUS- MÄÄRÄYS Voimassaoloaika: 1.12.2010 - toistaiseksi Säädösperusta: Laki alusten jääluokista ja jäänmurtaja-avustuksesta

Lisätiedot

MÄÄRÄYSLUONNOS Poikkeukset kuljettajaopetuksen vähimmäismääristä ja pimeällä ajamisen opetukseen soveltuva ajankohta

MÄÄRÄYSLUONNOS Poikkeukset kuljettajaopetuksen vähimmäismääristä ja pimeällä ajamisen opetukseen soveltuva ajankohta 1 (5) Antopäivä: xx.xx.2013 Säädösperusta: Ajokorttilaki (386/2011) 37 Voimaantulopäivä: 10.6.2013 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: Tällä määräyksellä kumotaan Ajoneuvohallintokeskuksen ohje 19/2008

Lisätiedot

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat

Luotsattavat väylät ja luotsipaikat 1 (37) Antopäivä: 6.3.2018 Voimaantulopäivä: 15.3.2018 Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 21 :n 3 momentti Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa Liikenteen turvallisuusviraston määräyksen luotsattavista

Lisätiedot

Hyväksyttyjen luokituslaitosten antamia luokitusmerkintöjä vastaavat suomalaiset jääluokat ja jääluokan vahvistaminen

Hyväksyttyjen luokituslaitosten antamia luokitusmerkintöjä vastaavat suomalaiset jääluokat ja jääluokan vahvistaminen L MääräysLUONNOS 1 (11) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimaantulopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki alusten jääluokista ja jäänmurtaja-avustuksesta (1121/2005) 4 :n 2 momentti ja

Lisätiedot

Suomen Varustamot Rederierna i Finland Finnish Shipowners Association

Suomen Varustamot Rederierna i Finland Finnish Shipowners Association Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@lvm.fi sirkka-heleena@lvm.fi 24.03.2016 Asia: HE laeiksi luotsauslain ja alusliikennepalvelulain muuttamisesta Viitaten LVM:n lausuntopyyntöön 3.3.2016 otsikoidussa

Lisätiedot

Laki. luotsauslain muuttamisesta

Laki. luotsauslain muuttamisesta Laki luotsauslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan luotsauslain (940/2003) 2, 4 d, 5, 11 a 11 d, 12 14, 16, 18, 20 a ja 21, sellaisina kuin ne ovat, 2, 4 d ja 18 laissa 580/2018,

Lisätiedot

Suomen Varustamot Rederierna i Finland Finnish Shipowners Association

Suomen Varustamot Rederierna i Finland Finnish Shipowners Association Liikenne- ja viestintäministeriö kirjaamo@lvm.fi sirkka-heleena@lvm.fi 18.12.2015 Asia: Hallituksen esitysluonnos laeiksi luotsauslain ja alusliikennepalvelulain muuttamisesta Viitaten LVM:n lausuntopyyntöön

Lisätiedot

AVUSTUSHAKEMUS MUINAISJÄÄNNÖSALUEIDEN HOITOON ANSÖKAN OM FORNLÄMNINGSOMRÅDETS VÅRDBIDRAG

AVUSTUSHAKEMUS MUINAISJÄÄNNÖSALUEIDEN HOITOON ANSÖKAN OM FORNLÄMNINGSOMRÅDETS VÅRDBIDRAG MUSEOVIRASTO PL 913 00101 HELSINKI p. 0295 33 6999 www.nba.fi MUSEIVERKET PB 913 00101 HELSINGFORS tel. 0295 33 6999 AVUSTUSHAKEMUS MUINAISJÄÄNNÖSALUEIDEN HOITOON ANSÖKAN OM FORNLÄMNINGSOMRÅDETS VÅRDBIDRAG

Lisätiedot

Voimassa: toistaiseksi LUONNOS

Voimassa: toistaiseksi LUONNOS 1 (49) Antopäivä: xx.x.2016 Voimaantulopäivä: 1.10.2016 Säädösperusta: Luotsauslaki (940/2003) 21 :n 3 momentti Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Kumoaa määräyksen: Luotsattavat

Lisätiedot

Residenssiavustukset yhteisöille Residensbidrag för sammanslutningar

Residenssiavustukset yhteisöille Residensbidrag för sammanslutningar Residenssiavustukset yhteisöille Residensbidrag för sammanslutningar Taiteen edistämiskeskus Hakaniemenranta 6 PL 1001, 00531 Helsinki Centret för konstfrämjande Hagnäskajen 6 PB 1001, 00531 Helsingfors

Lisätiedot

Laki. luotsauslain muuttamisesta

Laki. luotsauslain muuttamisesta Laki luotsauslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan luotsauslain (940/2003) 2 ja 5, 6 :n 3 ja 6 momentti, 12, 14, 16 ja 18, 20 a :n 2 momentti sekä 21, sellaisina kuin ne ovat, 2,

Lisätiedot

West Coast VTS Master s Guide

West Coast VTS Master s Guide West Coast VTS Master s Guide 23.5.2014 2 Sisällysluettelo 1 ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN... 3 2 VTS-ALUE... 3 2.1 Pori VTS sektori... 3 2.2 Rauma VTS sektori... 3 3 LIIKENNEILMOITUKSET... 4 3.1

Lisätiedot

Kielitaitotarkastajat ja kielitaitokokeelle asetettavat vaatimukset

Kielitaitotarkastajat ja kielitaitokokeelle asetettavat vaatimukset 1 (7) Antopäivä: 14.11.2013 Säädösperusta: Voimaantulopäivä: 29.11.2013 Voimassa: Toistaiseksi Ilmailulain (1194/2009) 45, 78, 119 ja 120, sellaisena kuin 45, 119 ja 120 on muutettu lailla ilmailulain

Lisätiedot

Taiteen edistämiskeskus Porin sivutoimipiste Valtakatu 12 B Pori

Taiteen edistämiskeskus Porin sivutoimipiste Valtakatu 12 B Pori Taiteen edistämiskeskus Porin sivutoimipiste Valtakatu 12 B 28100 Pori Saapumispäivämäärä Ankomstdatum Dnro Rn Avustukset monikulttuurisuuden edistämiseen ja rasismin vastaiseen toimintaan yhteisöille

Lisätiedot

Vaatimuksenmukaisuus. Osastonjohtaja Sanna Sonninen

Vaatimuksenmukaisuus. Osastonjohtaja Sanna Sonninen Uusi Trafi Vaatimuksenmukaisuus ja lupa-asiat Osastonjohtaja Sanna Sonninen Eläköön.fi kampanjointi -tee liikenneturvallisuuslupauslli l Liikenteen turvallisuusvirasto 2 Trafi merenkulun lupaviranomaisena

Lisätiedot

FiSMA PÄTEVÄN ARVIOIJAN NIMIKKEEN HAKEMUSOHJE

FiSMA PÄTEVÄN ARVIOIJAN NIMIKKEEN HAKEMUSOHJE FISMA ry FiSMA Pätevän Arvioijan yleisohje Sivu 1(2) Prosessijohtaminen Hakemuksen tekeminen ja uusiminen FiSMA PÄTEVÄN ARVIOIJAN NIMIKKEEN HAKEMUSOHJE 1. Yleistä FiSMA Pätevän Arvioijan (FiSMA Competent

Lisätiedot

Bothnia VTS

Bothnia VTS 1 (6) MASTER S GUIDE Alusliikennepalvelut Alusliikennepalveluista säädetään Alusliikennepalvelulaissa 623/2005 sekä Valtioneuvoston asetuksilla alusliikennepalvelusta 763/2005, 1798/2009, 1304/2011 ja

Lisätiedot

Alusten turvallisuuslaitteiden huoltoyritysten hyväksymisen edellytykset ja niiden toiminnalle asetettavat vaatimukset

Alusten turvallisuuslaitteiden huoltoyritysten hyväksymisen edellytykset ja niiden toiminnalle asetettavat vaatimukset 1 (6) Antopäivä: 25.9.2015 Voimaantulopäivä: 1.10.2015 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009), 83 Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö:

Lisätiedot

WEST COAST VTS MASTER'S GUIDE

WEST COAST VTS MASTER'S GUIDE 1 (6) WEST COAST VTS MASTER'S GUIDE Alusliikennepalvelut Alusliikennepalveluista säädetään Alusliikennepalvelulaissa 623/2005 ja Valtioneuvoston asetuksella alusliikennepalvelusta 763/2005 ja 1798/2009.

Lisätiedot

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus 1 (6) Antopäivä: 26.6.2014 Voimaantulopäivä: 1.8.2014 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009), 15 :n 3 momentti ja 18 :n 1 momentti

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS LUO Määräys 1 (5) Asianumero Antopäivä: 10.10.2014 Säädösperusta: Ilmailulaki (1194/2009) 45 Voimaantulopäivä: 14.10.2014 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot: Tällä

Lisätiedot

Tasotarkastajan valtuutus ja tasotarkastuksen suorittaminen

Tasotarkastajan valtuutus ja tasotarkastuksen suorittaminen 1 (5) Antopäivä: 29.1.2013 Voimaantulopäivä: 1.2.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Tämä ilmailumääräys on annettu ilmailulain (1194/2009) 45, 46, 119 ja 120 :n nojalla ottaen huomioon lennonjohtajien

Lisätiedot

Luotsausmaksut kannetaan euroina seuraavan taksan mukaisesti: 1 000-3 000 286 572 925 1 245 1 615 1 951 2 472 3 196

Luotsausmaksut kannetaan euroina seuraavan taksan mukaisesti: 1 000-3 000 286 572 925 1 245 1 615 1 951 2 472 3 196 3376 N:o 1199 Liite 1 LUOTSAUSMAKSUT SUOMEN ALUEVESILLÄ Luotsausmaksut kannetaan euroina seuraavan taksan mukaisesti: LUOTSAUSTAKSA Luotsattavan aluksen nettovetoisuus Luotsatun matkan pituus meripeninkulmissa

Lisätiedot

MASTER'S GUIDE. Alusliikennepalvelut ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN VTS-KESKUSTEN SIJAINNIT JA TOIMINTA-AJAT

MASTER'S GUIDE. Alusliikennepalvelut ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN VTS-KESKUSTEN SIJAINNIT JA TOIMINTA-AJAT 24.11.2017 MASTER'S GUIDE Alusliikennepalvelut Alusliikennepalveluista säädetään Alusliikennepalvelulaissa 623/2005 ja Valtioneuvoston asetuksella alusliikennepalvelusta 763/2005 ja 1798/2009. ALUSLIIKEEPALVELUU

Lisätiedot

FINNPILOT PILOTAGE OY Luotsauksen palveluehdot 1.1.2015

FINNPILOT PILOTAGE OY Luotsauksen palveluehdot 1.1.2015 FINNPILOT PILOTAGE OY Luotsauksen palveluehdot 1.1.2015 Luotsauspalvelua koskevat yleiset palveluehdot alusliikenteen toimijoille. Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Palveluehtojen soveltaminen ja voimassaolo...

Lisätiedot

MASTER'S GUIDE. Alusliikennepalvelut ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN VTS-KESKUSTEN SIJAINNIT JA TOIMINTA-AJAT

MASTER'S GUIDE. Alusliikennepalvelut ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN VTS-KESKUSTEN SIJAINNIT JA TOIMINTA-AJAT 24.11.2017 MASTER'S GUIDE Alusliikennepalvelut Alusliikennepalveluista säädetään Alusliikennepalvelulaissa 623/2005 ja Valtioneuvoston asetuksella alusliikennepalvelusta 763/2005 ja 1798/2009. ALUSLIIKEEPALVELUU

Lisätiedot

Määräys TUNNISTAMISTIETOJEN TALLENNUSVELVOLLISUUDESTA. Annettu Helsingissä xx päivänä yykuuta 2007

Määräys TUNNISTAMISTIETOJEN TALLENNUSVELVOLLISUUDESTA. Annettu Helsingissä xx päivänä yykuuta 2007 1 (5) Määräys TUNNISTAMISTIETOJEN TALLENNUSVELVOLLISUUDESTA Annettu Helsingissä xx päivänä yykuuta 2007 Viestintävirasto on määrännyt xx päivänä xxkuuta 2007 annetun sähköisen viestinnän tietosuojalain

Lisätiedot

Hakemus koululaisten iltapäivätoimintaan Application for Pupils' Afternoon Activities

Hakemus koululaisten iltapäivätoimintaan Application for Pupils' Afternoon Activities 1/2 Ilmoitus vastaanotettu / 20 Vast.ottaja Hakemus koululaisten iltapäivätoimintaan Application for Pupils' Afternoon Activities 1 Lapsen tiedot Suku- ja etunimet Last and First s Lähiosoite Street Address

Lisätiedot

Alusten turvallisuuslaitteiden huoltoyritysten hyväksymisen edellytykset ja niiden toiminnalle asetettavat vaatimukset

Alusten turvallisuuslaitteiden huoltoyritysten hyväksymisen edellytykset ja niiden toiminnalle asetettavat vaatimukset 1 (5) Asianumero Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimaantulopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009) 83 Muutostiedot:

Lisätiedot

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus

Non-SOLAS-direktiivin soveltamisalaan kuuluvien kotimaan matkoilla liikennöivien matkustaja-alusten turvallisuus 1 (6) Antopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimaantulopäivä: [pp.kk.vvvv] Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009), 15 :n 3 momentti ja 18

Lisätiedot

HUOM! Tämä on 1. vuosikurssin muualla tai aikaisemmin käyneille. Tähän hakemukseen on liitettävä myös pastorin suositus.

HUOM! Tämä on 1. vuosikurssin muualla tai aikaisemmin käyneille. Tähän hakemukseen on liitettävä myös pastorin suositus. 2015 2016 2.Vuosikurssi HUOM! Tämä on 1. vuosikurssin muualla tai aikaisemmin käyneille. Tähän hakemukseen on liitettävä myös pastorin suositus. Hakijalle Iloitsemme halustasi antaa kokonainen vuosi Herralle

Lisätiedot

BOTHNIA VTS MASTER'S GUIDE

BOTHNIA VTS MASTER'S GUIDE 1 (5) BOTHIA VTS MASTER'S GUIDE Alusliikennepalvelut Alusliikennepalveluista säädetään Alusliikennepalvelulaissa 623/2005 ja Valtioneuvoston asetuksella alusliikennepalvelusta 763/2005 ja 1798/2009. ALUSLIIKEEPALVELUU

Lisätiedot

Alusten radiolaitteet

Alusten radiolaitteet Alusten radiolaitteet TRAFI/5379/03.04.01.00/2014 Erityisasiantuntija Jami Metsärinne Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Muutos ja voimaantulo Vuonna 2011 annetun määräyksen toimivuudesta on kerätty

Lisätiedot

Porin toimipiste c/o Satakunnan ELY-keskus Valtakatu 12 B, Pori

Porin toimipiste c/o Satakunnan ELY-keskus Valtakatu 12 B, Pori Porin toimipiste c/o Satakunnan ELY-keskus Valtakatu 12 B, 28100 Pori Saapumispäivämäärä Ankomstdatum 1. Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Yhteisön virallinen (rekisteröity) nimi Sammanslutningens officiella

Lisätiedot

Toiminta-avustukset yhteisöille Verksamhetsbidrag för sammanslutningar

Toiminta-avustukset yhteisöille Verksamhetsbidrag för sammanslutningar Hakaniemenranta 6 PL 1001, 00531 Helsinki Hagnäskajen 6 PB 1001, 00531 Helsingfors Saapumispäivämäärä Ankomstdatum Dnro Rn Toiminta-avustukset yhteisöille Verksamhetsbidrag för sammanslutningar Hakuohjeet

Lisätiedot

SUOMEN KIELEN HALLINTOALUE FINSKT FÖRVALTNINGSOMRÅDE

SUOMEN KIELEN HALLINTOALUE FINSKT FÖRVALTNINGSOMRÅDE SUOMEN KIELEN HALLINTOALUE FINSKT FÖRVALTNINGSOMRÅDE HAE VALTIONTUKEA ANSÖK OM STATSBIDRAG Tukea hakeva organisaatio Sökande organisation Organisaationumero Organisationsnummer Osoite Adress Yhteyshenkilö

Lisätiedot

EUROOPAN YMPÄRISTÖKESKUS HAKULOMAKE

EUROOPAN YMPÄRISTÖKESKUS HAKULOMAKE EUROOPAN YMPÄRISTÖKESKUS HAKULOMAKE (Kaikkiin kysymyksiin on vastattava. Tarvittaessa merkittävä ei. Tyhjää tilaa ei saa jättää tai laittaa viivoja. Täytettävä kirjoituskoneella tai painokirjaimin MUSTAA

Lisätiedot

15.5.2015. Saimaa VTS Master s Guide

15.5.2015. Saimaa VTS Master s Guide 15.5.2015 Saimaa VTS Master s Guide 2 Sisällysluettelo 1 ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN... 3 2 VTS-ALUE... 3 3 LIIKENNEILMOITUKSET... 3 3.1 Vaadittavat ilmoitukset... 3 3.2 Avatattavat sillat...

Lisätiedot

M-, N- ja O-luokan ajoneuvon valmistajan kilpi ja kokonaismassan määrääminen

M-, N- ja O-luokan ajoneuvon valmistajan kilpi ja kokonaismassan määrääminen Ohje 1 (5) Antopäivä: 27.5.2011 Voimaantulopäivä: 27.5.2011 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 863/2009 Voimassa: toistaiseksi Muutostiedot: Kumoaa ohjeen 759/208/2009, 26.6.2009 Soveltamisala:

Lisätiedot

+ + Lapsesta ei ole mitään henkilöllisyyttä tai kansalaisuusasemaa osoittavaa todistusta tai asiakirjaa KAN_1C_100214PP +

+ + Lapsesta ei ole mitään henkilöllisyyttä tai kansalaisuusasemaa osoittavaa todistusta tai asiakirjaa KAN_1C_100214PP + KAN_1C 1 *1169601* KANSALAISUUSHAKEMUKSEN KANSSAHAKIJANA OLEVAN 15-17 -VUOTIAAN LAPSEN LIITELOMAKE Tämä liitelomake on tarkoitettu 15-17 -vuotiaalle lapselle (kanssahakija), jolle haetaan Suomen kansalaisuutta

Lisätiedot

OHJEITA / ANVISNINGAR 18.5.2015

OHJEITA / ANVISNINGAR 18.5.2015 OHJEITA / ANVISNINGAR 18.5.2015 Ulkomaiset tutkinnot Kaikista ulkomailla suoritetuista korkeakoulututkinnoista on voitava esittää Opetushallituksen antama rinnastustodistus (www.oph.fi Koulutus ja tutkinnot

Lisätiedot

Kartta 138 NtM 32/

Kartta 138 NtM 32/ Kartta 138 NtM 32/20.11.2016 Tm/UfS/NtM 34. 10.12.2016 *349. 14, 138, 951 A/609/609.1/610/610.1 Suomi. Kotkan satama. Poistettu väylänosa. Väyläalueen muutos. Uudet harausalueet. Harausalueen muutos. Viitat.

Lisätiedot

Kartta 46 NtM 25 /

Kartta 46 NtM 25 / Kartta 46 NtM 25 /10.09.2016 Tm/UfS/NtM 9 31.03.2019 *66 /2019 (2019-03-29) Suomi. Merenkurkku. Maalahti. Enskäret. Turvalaitteet Finland. Kvarken. Malax. Enskäret. Säkerhetsanordningar Finland. The Quark.

Lisätiedot

Todistuksiin ja niiden liitteisiin merkittävät tiedot ammatillisessa koulutuksessa

Todistuksiin ja niiden liitteisiin merkittävät tiedot ammatillisessa koulutuksessa MÄÄRÄYS 1 (1) 11.01.2018 OPH-54-2018 Ammatillisen koulutuksen järjestäjät Voimassaoloaika: 15.1.2018 alkaen toistaiseksi Säännökset, joihin toimivalta määräyksen antamiseen perustuu: L 531/2017, 60 Kumoaa

Lisätiedot

Yhteyshenkilön nimi, tehtävä ja organisaatio Kontaktpersonens namn, uppgift och organisation

Yhteyshenkilön nimi, tehtävä ja organisaatio Kontaktpersonens namn, uppgift och organisation Taiteen edistämiskeskus Pohjanmaan aluetoimipiste Wolffintie 35 C, 65200 Vaasa Saapumispäivämäärä Ankomstdatum 1. Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Yhteisön virallinen (rekisteröity) nimi Sammanslutningens

Lisätiedot

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä

Esteettömyys rautatiejärjestelmässä 1 (5) Antopäivä: 18.12.2014 Voimaantulopäivä: 1.1.2015 Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 Voimassa: toistaiseksi EU-asetus, jonka avoimia kohtia ja erityistapauksia määräys koskee: Komission

Lisätiedot

Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion

Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion DALSBRUKS MOTIONSHALL (BRUKSHALLEN) Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion Sökande Ansvarig övervakare Önskar hyra /Förening/Lag Adress Hela salen för ca personer 2/3

Lisätiedot

Osallistumislupahakemus ja ilmoittautuminen tilintarkastajatutkintoon

Osallistumislupahakemus ja ilmoittautuminen tilintarkastajatutkintoon Hakemusta voi tarvittaessa täydentää erillisillä liitteillä Haen osallistumislupaa (Ohje 1) HT-tutkintoon KHT- tutkintoon JHT- tutkintoon Ilmoittaudun tutkintokokeeseen HT-tutkinto KHT-tutkinto JHT-tutkinto

Lisätiedot

1 3Kartta 24 NtM 23/20.8.2013

1 3Kartta 24 NtM 23/20.8.2013 1 3Kartta 24 NtM 23/20.8.2013 Tm/UfS/NtM 7. 10.03.2016 *74. 22, 24, 952, 953 B/644/645/645.1/647 B/INDEX D/701 D/UT 0 0-TURKU, 0 3BO D/INDEX Suomi. Saaristomeri. Kemi 0 2nsaari. 0 0r 0 2n v 0 1yl 0 1 (2.4

Lisätiedot

Kauppalaivaston kuukausitilasto Månadsstatistik över handelsflottan Tammikuu Januari 2010

Kauppalaivaston kuukausitilasto Månadsstatistik över handelsflottan Tammikuu Januari 2010 Kauppalaivaston kuukausitilasto Månadsstatistik över handelsflottan Tammikuu Januari 2010 Suomen virallinen tilasto Finlands officiella statistik Official Statistics of Finland Liikenne ja matkailu 2010

Lisätiedot

Erikoisalusten turvallisuus

Erikoisalusten turvallisuus 1 (10) Antopäivä: x.x.2012 Voimaantulopäivä: [1.1.2013] Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki aluksen teknisestä turvallisuudesta ja turvallisesta käytöstä (1686/2009) 22 :n 2 ja 6 momentti Muutostiedot:

Lisätiedot

Dnro Kuulutettu Helsingin kaupungin ilmoitustaululla / Etelä-Suomen aluehallintovirasto nro 75/2014/1

Dnro Kuulutettu Helsingin kaupungin ilmoitustaululla / Etelä-Suomen aluehallintovirasto nro 75/2014/1 9k/51 Gpt D()) 3 9,ö Aluehallintovirasto Etelä-Suomi Dnro 28.5.2014 Kuulutettu Helsingin kaupungin ilmoitustaululla / Kungjort på Helsingfors stads anslagstavla KUULEMINEN VALITUKSEN JOHDOSTA a.?-4/1,1

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 39/2003 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle luotsauslaiksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi uusi luotsauslaki, jolla kumottaisiin nykyinen luotsauslaki. Esityksen

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 1998 Julkaistu Helsingissä 11 päivänä helmikuuta 1998 N:o 90 97. Luotsauslaki. N:o 90

SÄÄDÖSKOKOELMA. 1998 Julkaistu Helsingissä 11 päivänä helmikuuta 1998 N:o 90 97. Luotsauslaki. N:o 90 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1998 Julkaistu Helsingissä 11 päivänä helmikuuta 1998 N:o 90 97 SISÄLLYS N:o Sivu 90 Luotsauslaki... 205 91 Asetus luotsauslain voimaantulosta... 208 92 Luotsausasetus... 209 93 Asetus

Lisätiedot

Yhteyshenkilön nimi, tehtävä ja organisaatio Kontaktpersonens namn, uppgift och organisation

Yhteyshenkilön nimi, tehtävä ja organisaatio Kontaktpersonens namn, uppgift och organisation Taiteen edistämiskeskus Kaakkois-Suomen ja Hämeen aluetoimipiste Kauppamiehenkatu 4 45100 Kouvola Saapumispäivämäärä Ankomstdatum Dnro Rn Taide- ja kulttuuripalvelujen juurruttaminen osaksi sosiaali- ja

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS 1 (5) Antopäivä: x.x.2019 Voimaantulopäivä: x.x.2019 Voimassa: toistaiseksi Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017), II osan 13 luvun 2 Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot:

Lisätiedot

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS

ULTRAKEVYTLENNONOPETTAJAN KELPUUTUS 1 (5) Antopäivä: 5.6.2019 Voimaantulopäivä: 6.6.2019 Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017) 131 Voimassa: toistaiseksi Täytäntöönpantava EU-lainsäädäntö: - Muutostiedot: Tällä määräyksellä

Lisätiedot

Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin uudistamislomaketta varten

Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin uudistamislomaketta varten SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTO (SMHV) Tavaramerkit ja mallit Ohjeita rekisteröidyn yhteisömallin YLEISIÄ HUOMAUTUKSIA Tämä lomake on Sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (SMHV) laatima ja perustuu

Lisätiedot

valtamerilisä 90,09 oceantillägg palopäällikkölisä 48,83 brandchefstillägg luokituslisä 30,44 klassificeringstillägg

valtamerilisä 90,09 oceantillägg palopäällikkölisä 48,83 brandchefstillägg luokituslisä 30,44 klassificeringstillägg Ulkomaanliikenteen palkat 1.4.2013 Utrikesfartens löner 1.4.2013 DWT/ IHV Vahtivapaa konepääll. I-konemestari II/III-konemest. DWT/ IHK Vaktfri maskinchef I-maskinmästare II/III-maskinmästare Alle 12999

Lisätiedot

Toiminta-avustukset tanssin aluekeskustoimintaan Verksamhetsbidrag för verksamheten i regionala danscentra

Toiminta-avustukset tanssin aluekeskustoimintaan Verksamhetsbidrag för verksamheten i regionala danscentra Hakaniemenranta 6 PL 1001, 00531 Helsinki Hagnäskajen 6 PB 1001, 00531 Helsingfors Saapumispäivämäärä Ankomstdatum Dnro Rn Toiminta-avustukset tanssin aluekeskustoimintaan Verksamhetsbidrag för verksamheten

Lisätiedot

Määräys POSTILAATIKKOJEN SIJOITTELUSTA. Annettu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2011

Määräys POSTILAATIKKOJEN SIJOITTELUSTA. Annettu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2011 1 (7) Määräys POSTILAATIKKOJEN SIJOITTELUSTA Annettu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2011 Viestintävirasto on määrännyt 29 päivänä huhtikuuta 2011 annetun postilain (415/2011) 48 :n nojalla 1 luku Yleiset

Lisätiedot

Kauppalaivaston kuukausitilasto Månadsstatistik över handelsflottan Tammikuu Januari 2016

Kauppalaivaston kuukausitilasto Månadsstatistik över handelsflottan Tammikuu Januari 2016 Kauppalaivaston kuukausitilasto Månadsstatistik över handelsflottan Tammikuu Januari 2016 Liikenne ja matkailu 2016 Transport och turism Transport and tourism ISSN 2342 0278 (verkkojulkaisu) ISSN 1796

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus Maanpuolustuskorkeakoulusta Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 2008 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty puolustusministeriön esittelystä, säädetään Maanpuolustuskorkeakoulusta

Lisätiedot

Määräys SÄHKÖPOSTIPALVELUJEN TIETOTURVASTA JA TOIMIVUUDESTA. Annettu Helsingissä 19 päivänä syyskuuta 2008

Määräys SÄHKÖPOSTIPALVELUJEN TIETOTURVASTA JA TOIMIVUUDESTA. Annettu Helsingissä 19 päivänä syyskuuta 2008 1 (5) Määräys SÄHKÖPOSTIPALVELUJEN TIETOTURVASTA JA TOIMIVUUDESTA Annettu Helsingissä 19 päivänä syyskuuta 2008 Viestintävirasto on määrännyt 16 päivänä kesäkuuta 2004 annetun sähköisen viestinnän tietosuojalain

Lisätiedot

Luotsauksen vaikuttavuus. Itämeren liikenteen vastuulliset valinnat seminaari Kotkassa Kari Kosonen, Finnpilot Pilotage Oy

Luotsauksen vaikuttavuus. Itämeren liikenteen vastuulliset valinnat seminaari Kotkassa Kari Kosonen, Finnpilot Pilotage Oy Luotsauksen vaikuttavuus Itämeren liikenteen vastuulliset valinnat seminaari Kotkassa 26.7.2012 Kari Kosonen, Finnpilot Pilotage Oy Esityksen sisältö Finnpilot Pilotage Oy Luotsaus ja sen keskeisimmät

Lisätiedot

+ + Syntymäpaikkakunta. Siviilisääty Naimisissa Naimaton Eronnut Leski Avoliitto

+ + Syntymäpaikkakunta. Siviilisääty Naimisissa Naimaton Eronnut Leski Avoliitto OLE_TY3 1 *1159901* OLESKELULUPAHAKEMUS TYÖHARJOITTELUN PERUSTEELLA Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka olet tulossa Suomeen työtä tai työharjoittelua varten, joka sisältyy valtioiden

Lisätiedot

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset 3 TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT Kielipalvelut-yksikkö Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset Valtioneuvoston asetuksessa yliopistojen tutkinnoista (794/2004) 6 määrätään kielitaidosta, että opiskelijan

Lisätiedot

Määräys TUNNISTAMISTIETOJEN TALLENNUSVELVOLLISUUDESTA. Annettu Helsingissä 24 päivänä toukokuuta 2011

Määräys TUNNISTAMISTIETOJEN TALLENNUSVELVOLLISUUDESTA. Annettu Helsingissä 24 päivänä toukokuuta 2011 1 (5) Määräys TUNNISTAMISTIETOJEN TALLENNUSVELVOLLISUUDESTA Annettu Helsingissä 24 päivänä toukokuuta 2011 Viestintävirasto on määrännyt 16 päivänä kesäkuuta 2004 annetun sähköisen viestinnän tietosuojalain

Lisätiedot

ALUSTEN PAINOLASTIVESIEN JA SEDIMENTTIEN VALVONTAA JA KÄ- SITTELYÄ KOSKEVA KANSAINVÄ- LINEN YLEISSOPIMUS, 2004

ALUSTEN PAINOLASTIVESIEN JA SEDIMENTTIEN VALVONTAA JA KÄ- SITTELYÄ KOSKEVA KANSAINVÄ- LINEN YLEISSOPIMUS, 2004 ALUSTEN PAINOLASTIVESIEN JA SEDIMENTTIEN VALVONTAA JA KÄ- SITTELYÄ KOSKEVA KANSAINVÄ- LINEN YLEISSOPIMUS, 2004 Ville-Veikko Intovuori erityisasiantuntija 27.11.2015 Responsible traffic. Bravely together.

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 14/2013

Määräykset ja ohjeet 14/2013 Määräykset ja ohjeet 14/2013 Kolmansien maiden kaupankäyntiosapuolet Dnro FIVA 15/01.00/2013 Antopäivä 10.6.2013 Voimaantulopäivä 1.7.2013 FINANSSIVALVONTA puh. 09 183 51 faksi 09 183 5328 etunimi.sukunimi@finanssivalvonta.fi

Lisätiedot

Oppilaitosten ja näytön vastaanottajien hyväksymisvaatimukset sekä näyttöjen järjestäminen rautatieliikenteessä

Oppilaitosten ja näytön vastaanottajien hyväksymisvaatimukset sekä näyttöjen järjestäminen rautatieliikenteessä 1 (5) Antopäivä: 15.5.2018 Voimaantulopäivä: 1.7.2018 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Laki liikenteen palveluista (320/2017) II osan 8 luvun 1 :n 3 momentti, 2 :n 5 momentti, 3 :n 4 momentti ja 6

Lisätiedot

Kartta 46 NtM 25 /

Kartta 46 NtM 25 / Kartta 46 NtM 25 /10.09.2016 Tm/UfS/NtM 21 31.7.2017 *233 /2017 (2017-07-20) Suomi. Merenkurkku. Maalahti. Svartön. Penikar-Åminnen venereitti. Rakennettu maasto Finland. Kvarken. Malax. Svartön. Båtrutten

Lisätiedot

Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 16/

Merenkulkulaitos TIEDOTUSLEHTI NRO 16/ Merenkulkulaitos TIEDOTULEHTI NRO 16/28.12.2000 LUOTAULAKI JA -AETU Luotsauslakim (90/1998) on lisätty 17.11.2000 annetulla lailla (965/2000) uusi 13 a, jonka mukaan Merenkulkulaitos voi yksittäistapauksessa

Lisätiedot

+ + KANSALAISUUSHAKEMUKSEN KANSSAHAKIJANA OLEVAN VUOTIAAN LAPSEN LIITELOMAKE

+ + KANSALAISUUSHAKEMUKSEN KANSSAHAKIJANA OLEVAN VUOTIAAN LAPSEN LIITELOMAKE KAN_1C 1 *1169601* KANSALAISUUSHAKEMUKSEN KANSSAHAKIJANA OLEVAN 15-17 -VUOTIAAN LAPSEN LIITELOMAKE Tämä liitelomake on tarkoitettu 15-17 -vuotiaalle lapselle (kanssahakija), jolle haetaan Suomen kansalaisuutta

Lisätiedot

Ajankohtaista sääntelystä - Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien

Ajankohtaista sääntelystä - Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien Ajankohtaista sääntelystä - Kotimaanliikenteen matkustaja-alusyrittäjien turvallisuuspäivä Johtava asiantuntija Aleksi Uttula Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä. Käsiteltävät asiat HE 99/2014 Hallituksen

Lisätiedot

annetun lain muuttamisesta sekä Laki ulkomailla suoritettujen komeakouluopintojen tuottamasta vimakelpoisuudesta annetun lain muuttamisesta

annetun lain muuttamisesta sekä Laki ulkomailla suoritettujen komeakouluopintojen tuottamasta vimakelpoisuudesta annetun lain muuttamisesta EV 35/1997 vp - HE 248/1996 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laeiksi ulkomailla suoritettujen komeakouluopintojen tuottamasta vimakelpoisuudesta annetun lain muuttamisesta sekä Euroopan talousalueen

Lisätiedot

Merimiehen työsopimus (Merityösopimuslaki, 1 luku 3 ) - 4 kappaleena: työntekijä (1), aluksen päällikkö (1), työnantaja (2)

Merimiehen työsopimus (Merityösopimuslaki, 1 luku 3 ) - 4 kappaleena: työntekijä (1), aluksen päällikkö (1), työnantaja (2) Merimiehen työsopimus (Merityösopimuslaki, 1 luku 3 ) - 4 kappaleena: työntekijä (1), aluksen päällikkö (1), työnantaja (2) Työntekijä Nimi (sukunimi, etunimi) Henkilötunnus Sukupuoli Osoite, puhelin Kotipaikka

Lisätiedot

Hankintailmoitus: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä/kiinteistöyksikkö : Puijon sairaalan Pääaula-alueen uudistus, Sähköurakka

Hankintailmoitus: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä/kiinteistöyksikkö : Puijon sairaalan Pääaula-alueen uudistus, Sähköurakka Finland Tender Hankintailmoitus: Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä/kiinteistöyksikkö : Puijon sairaalan Pääaula-alueen uudistus, Sähköurakka Tarjoukset 6.5.2011 klo 15.00 mennessä osoitteeseen:

Lisätiedot

Erityisavustukset prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -hankkeille Specialbidrag för sammanslutningar enligt konstens enprocentsprincip

Erityisavustukset prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -hankkeille Specialbidrag för sammanslutningar enligt konstens enprocentsprincip Itä-Suomen aluetoimipiste Haapaniemenkatu 40 E 2 70110 Kuopio Östra Finlands regionalbyrå Haapaniemenkatu 40 E 2 70110 Kuopio Saapumispäivämäärä Ankomstdatum Dnro Rn Erityisavustukset prosentti rakennuskustannuksista

Lisätiedot

Helsinki VTS Master s Guide

Helsinki VTS Master s Guide Helsinki VTS Master s Guide 30.5.2014 2 Sisällysluettelo 1 ALUSLIIKENNEPALVELUUN OSALLISTUMINEN... 3 2 VTS-ALUE... 3 2.1 Helsinki VTS sektori 1... 3 2.2 Helsinki VTS sektori 2... 3 3 LIIKENNEILMOITUKSET...

Lisätiedot

RS04396001tFI. Saantitodistuskirje Brev med mottagningsbevis. Kuitti lähettäjälle Avsändarens kvitto

RS04396001tFI. Saantitodistuskirje Brev med mottagningsbevis. Kuitti lähettäjälle Avsändarens kvitto Vain kotimaisessa liikenteessä Endast i inrikes posttrafik Poista tarran suojapaperi ja kiinnitä kostuttamatta tasaiselle pinnalle. Lösgör dekalens skyddspapper och fäst på en jämn yta utan att fukta.

Lisätiedot

Kartta 16 NtM 24 /

Kartta 16 NtM 24 / Kartta 16 NtM 24 / 31.08.2014 Tm/UfS/NtM 24. 31.08.2016 *245. 16, 17 A/619/620/621 Suomi. Porvoo. Pellinki. Julkaksören. Luoto. Karttamerkintä. Finland. Borgå. Pellinge. Julkaksören. Skär. Kartmarkering.

Lisätiedot

Kartta 45 NtM 25 /

Kartta 45 NtM 25 / Kartta 45 NtM 25 /10.09.2016 Tm/UfS/NtM 34. 10.12.2018 *345(T) /2018 (2018-12-10) Suomi. Selkämeri. Korsnäs. Talvikaudeksi poistettu valoviitta. Virtuaali AIS. Turvalaitteet Finland. Bottenhavet. Korsnäs.

Lisätiedot

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset

Kielipalvelut-yksikkö TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT. Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset 3 TUTKINTOIHIN KUULUVAT KIELIOPINNOT Kielipalvelut-yksikkö Asetuksen mukaiset kielitaitovaatimukset Valtioneuvoston asetuksessa yliopistojen tutkinnoista (794/2004) 6 määrätään kielitaidosta, että opiskelijan

Lisätiedot

Yhteyshenkilön nimi, tehtävä ja organisaatio Kontaktpersonens namn, uppgift och organisation

Yhteyshenkilön nimi, tehtävä ja organisaatio Kontaktpersonens namn, uppgift och organisation Taiteen edistämiskeskus Pohjanmaan aluetoimipiste Wolffintie 35 C, 65200 Vaasa Saapumispäivämäärä Ankomstdatum 1. Hakijan tiedot Uppgifter om sökanden Yhteisön virallinen (rekisteröity) nimi Sammanslutningens

Lisätiedot

KAN_6 1 + + A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_6_100214PP +

KAN_6 1 + + A. HENKILÖLLISYYTEEN JA KANSALAISUUSASEMAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT KAN_6_100214PP + KAN_6 1 *1219901* KANSALAISUUSILMOITUS; NUORI HENKILÖ Tämä ilmoituslomake on tarkoitettu Suomen kansalaisuuden hakemiseksi sinulle 18-22 -vuotias, jota ei ole tuomittu vapausrangaistukseen ja joka - olet

Lisätiedot

Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ. Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006

Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ. Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006 1 (6) Määräys PUHELINNUMERON SIIRRETTÄVYYDESTÄ Annettu Helsingissä 23 päivänä tammikuuta 2006 Viestintävirasto on määrännyt 23 päivänä toukokuuta 2003 annetun viestintämarkkinalain (393/2003) 52 ja 129

Lisätiedot