Döbelninkatu Helsinki RESUL vuonna

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Döbelninkatu Helsinki RESUL vuonna"

Transkriptio

1 Reserviläisurheiluliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Döbelninkatu Helsinki Reserviläisurheiluliitto ry Toimintasuunnitelma RESUL vuonna Tärkeimmät toiminnot Nuorten aikuisten rekrytointi liiton toimintaan Kenttäkelpoisuusarviointitoiminnan kehittäminen jäsenyhdistyksissä Reserviläisurheiluliiton talous 3 3 Avaintehtäviä vuonna Liiton roolin ja päätöksenteon selkeyttäminen jäsenliittojen kanssa Hallituksen ja toimikuntien työn tehostaminen Edunvalvonta 4 4 Kilpailu- ja toimitsijakoulutus sekä lajiseminaarit Kilpailu- ja toimitsijakoulutus Lajiseminaarit 4 5 Kilpailutoiminta 4 6 Koulutus Testaajien perehdyttämiskoulutus Kenttäkelpoisuuskoulutus Ampuma- ja liikuntavastaavien neuvottelupäivä Sähköisen kuntokortin piirikäyttäjäkoulutus 6 7 Sidosryhmätoiminta Sidosryhmät 7 8 Viestintä 8 9 Hallinto ja talous 9

2 1 RESUL vuonna 2013 Reserviläisurheiluliitto on Reserviläisliitto ry:n, Suomen Reserviupseeriliitto ry:n ja näiden piirien, Maanpuolustuskiltojen liitto ry:n sekä Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n yhteinen liikunta- ja urheilujärjestö. Liiton toiminnan piirissä on asevelvollisia reserviläisiä sekä nuoria vuotiaita, eiasevelvollisia henkilöitä (mm. naisia ja asepalveluksesta vapautettuja sekä yli 60-vuotiaita). Lisäksi useat liiton toiminnoista ovat avoimia henkilöille, jotka eivät kuulu liiton jäsenjärjestöihin (mm. jotokset). Liiton uudessa strategiassa toiminnan arvoina ovat reserviläisyys, maanpuolustushenkisyys sekä liikunnallisuus. Toiminnallaan liitto edistää fyysistä toimintakykyä, kenttäkelpoisuutta sekä maanpuolustustahtoa jäsenjärjestöjensä keskuudessa. Suomi maailman liikkuvin urheilukansa 2020 on koko SLU-yhteisön visio, johon myös Reserviläisurheiluliitto on sitoutunut. Liitto ja sen keskeiset toimijat liikunnan kentässä, esim. Suomen Sotilasurheiluliitto, aloittivat vuoropuhelun vuonna 2012 teemalla: Asevelvollisen liikunta ja urheilu keskiössä itse liikkuja, tätä teemaa jatketaan myös vuonna Vuosi 2013 on Reserviläisurheiluliiton 43. toimintavuosi. Toimintavuoden keskeiset teemat ovat nuorten aikuisten rekrytointi liiton toimintaan, kenttäkelpoisuusarviointitoiminnan jalkauttaminen sekä talouden tervehdyttäminen. Nuorten aikuisten mukaansaaminen toimintaan on välttämätöntä, ovathan he usein sijoitettu valtakunnan puolustamisen kannalta tärkeisiin sodan ajan joukkoihin ja tehtäviin. Lisäksi heidän merkityksensä vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä korostuu, kun uusia toimijoita rekrytoidaan perusyhdistyksiin sekä piiri- ja liittotason organisaatioihin. Kenttäkelpoisuuden kehittäminen on liiton ydintoimintaa. Kenttäkelpoisuuden arviointi on saamassa käytännönläheisen toimintamallin, joka jalkautetaan kaikkiin liiton jäsenyhdistyksiin. Kaikkein suurin muutos on ammunnan arvioinnissa, onhan uudessa mallissa tarkoitus ampua reserviläisten omilla aseilla ja yhdistysten ja kerhojen omissa tilaisuuksissa. Liiton talous on ollut välttävä jo pari vuotta ja talous on saatava kestävälle pohjalle tällä strategiakaudella ja työ alkaa heti. Ensimmäinen konkreettinen asia on liiton taloushallinnon järjestäminen siten, että siitä saadaan huomattava taloudellinen säästö. Tähän päästään siten, että osa taloushallinnosta suoritetaan liiton toimistolla, esim. laskujen maksu sekä tilitapahtumien kirjaaminen ja tiliöinti. Muita avaintoimintoja vuonna 2013 ovat: - liiton roolin ja päätöksenteon selkeyttäminen jäsenliittojen kanssa - hallituksen ja toimikuntien työn tehostaminen - edunvalvontatyö - kilpailu- ja toimitsijakoulutus 2 Tärkeimmät toiminnot Nuorten aikuisten rekrytointi liiton toimintaan Liitto keskittyy viestinnässään jäsenliittojen nuoriin aikuisiin ja kohdentaa kilpailujen ja tapahtumien markkinointia suoraan heille nykyaikaisissa viestimissä (sosiaalinen media). 2(9)

3 Reserviläisurheiluliitto näkee tärkeänä nuorten aikuisten aktivoimisen yhteistyössä jäsenliittojensa kanssa reserviläisliikunnan aktiivisiksi toimijoiksi ja kehittäjiksi. Tämän johdosta liitto rakentaa toimivat yhteistyöverkostot nuorten aikuisten muodostamiin yhteisöihin. Näitä yhteisöjä ovat mm. Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL), Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry sekä Suomen Nuorkauppakamarit ry. Näiden yhteistyötahojen kanssa sovitaan pelisäännöt toiminnan esittelyn ja erilaisten aktiviteettien tuottamiseksi ko. yhteistyötahojen käyttöön. Tavoitteena on myös saada lisää jäseniä järjestäytyneeseen reserviläisliikuntaan ja vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön Kenttäkelpoisuusarviointitoiminnan kehittäminen jäsenyhdistyksissä Vuonna 2013 käyttöönotettava uuden arviointijärjestelmän jalkauttaminen aloitetaan välittömästi. Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavaa: - kenttäkelpoisuusoppaan laadinta - kenttäkelpoisuuspäälliköiden koulutus jäsenyhdistyksiin - pilottihankkeen käynnistäminen Päijät-Hämeessä - mahdolliset kenttäkierrokset jäsenyhdistyksissä 2.3. Reserviläisurheiluliiton talous Reserviläisurheiluliiton taloutta tervehdytetään seuraavasti: - liiton työ- ja talousvaliokuntaan valitaan vahvoja talouden asiantuntijoita - otetaan käyttöön liiton erillinen talousohje - pyritään säilyttämään OKM:n tukitaso vähintäänkin nykyisellä tasolla - talouden toteutumista seurataan kuukausittaisella vertailulla budjettiin - tutkitaan mahdollisia rahoituslähteitä sekä kartoitetaan liiton toiminnan kannalta potentiaaliset sponsorit 3 Avaintehtäviä vuonna Liiton roolin ja päätöksenteon selkeyttäminen jäsenliittojen kanssa Reserviläisurheiluliiton ja sen jäsenliittojen välillä on allekirjoitettu yhteistoimintapöytäkirja. Tämä pöytäkirja kaipaa välttämättä liitteen, jossa selvitetään tarkemmin millaisia palveluja Reserviläisurheiluliitolla on jäsenliitoilleen ja miten nämä palvelut käytännössä tuotetaan. Tämä helpottaa myös toiminnan arviointia ja antaa palautetta sen kehittämiseen. Lisäksi kaksi kertaa vuodessa kokoontuva puheenjohtajatyöryhmä on ollut perustajaliittovetoinen, joten tähän työryhmään kutsutaan myös Maanpuolustuskiltojen liiton sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton edustajat Hallituksen ja toimikuntien työn tehostaminen Hallitustyöskentelyä tulee tehostaa siten, että jokaisella hallituksen jäsenellä on selkeä vastuualue, mistä hän vastaa. Samalla hallituksen kokoukset järjestetään ns. viikonloppukokouksina, jotta asioita ehditään käsitellä perusteellisemmin. 3(9)

4 Toimikuntien työ nivotaan osaksi liiton toimintaa siten, että kaksi kertaa vuodessa järjestetään hallituksen ja toimikuntien johtajien yhteistapaaminen, jossa tärkeimpinä asioina ovat toiminnan sisällön ja laadun kehittäminen alati muuttuvassa toimintaympäristössä Edunvalvonta Reserviläisliikunnan ja urheilun tehtävien hoitamiseen liittyy toimintaan oleellisesti kuuluva ja merkittävä osa-alue, järjestäytyneiden reserviläisten liikuntaan ja urheiluun liittyvä edunvalvonta. Sen tavoitteena on mm. lajeissamme käytettävien aseiden lupakäytäntöjen toimivuus, ampumaratojen (liikuntapaikkojen) säilyminen ja maastossa liikkumisen mahdollisuuksien säilyttäminen eli jokamiehenoikeudet. Lisäksi vaikutamme reserviläisten liikuntaedellytyksiin liittyvän lainsäädännön valmisteluun lausunnonantajina sekä osallistumalla työryhmien toimintaan. Reserviläisten liikuntaan liittyvien etujen valvonnassa on suoria liittymiä liiton toimintaedellytyksiin ja näin reserviläisten fyysisen suorituskyvyn ja kenttäkelpoisuuden ylläpitoon, jonka yksi merkittävä osa-alue on ampumataito. Liitossa tätä asiaa hoitaa edunvalvontatoimikunta. 4 Kilpailu- ja toimitsijakoulutus sekä lajiseminaarit 4.1. Kilpailija- ja toimitsijakoulutus Liitto vastaa lajiensa kilpailu- ja toimitsijakoulutuksesta. Liitto suunnittelee ja toteuttaa koulutusta ensisijaisesti ammuntalajeihin. Nämä koulutustapahtumat järjestetään ensisijaisesti kevätkaudella, jotta varsinaisissa kilpailuissa on asianmukaisen koulutuksen saaneita toimitsijoita. Toki muutkin ajankohdat ovat mahdollisia. Koulutuksen kustannukset osallistujille pyritään minimoimaan siten, että jäsenjärjestöt osallistuvat näihin kustannuksiin mahdollisuuksien mukaan. Koulutuskustannuksiin käytetään myös OKM:n avustusta siinä suhteessa kuin valtionapupäätös sen sallii Lajiseminaarit Liitto on saanut hyviä tuloksia esim. perinneasekilpailujen lajiseminaarilla, joka loi pohjaa sääntömuutoksille. Tällaisia lajiseminaareja järjestetään tarpeen mukaan pääsääntöisesti ampumalajeihin. Liitto vastaa näissä tapauksissa seminaarikustannuksista. 5 Kilpailutoiminta Kilpailutoiminta on Reserviläisurheiluliiton keskeinen toiminto. RESUL vastaa jäsenjärjestöjensä valtakunnallisen tason kilpailutoiminnasta. RESUL:n kilpailulajeihin kuuluu yhdistelmälajeja, ampumalajeja sekä jäsenjärjestöjen välinen prosenttiammuntakilpailu sekä jotokset. 4(9)

5 Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailut järjestetään vuonna 2013 seuraavissa lajeissa: Yhdistelmälajit ampumahiihto ja -viesti ampumasuunnistus pistooliampumajuoksu ja -viesti maastokilpailu neliottelu partiokilpailu pistooliampumahiihto ja -viesti talvikilpailu sotilastaitokilpailu Ampumalajit ampumamestaruuskilpailut (ruutiaseet) palvelusammunta ; 4 ammuntaa (2 itse lataavalla kertatulikiväärillä, 2 itse lataavalla kertatulipistoolilla) ilma-asekilpailut perinneasekilpailu pystykorva -perinneaseen SM-kilpailut sovellettu reserviläisammunta (SRA) tarkka-ampujakilpailu talvella ja kesällä vakiokivääri 300 m falling plates prosenttiammunta Jotokset talvijotos syysjotos Harrastetoiminta reserviläispilkki reserviläisgolf perheliikuntapäivä Kilpailukalenteri vuodelle 2013 on tämän toimintasuunnitelman liitteenä. Liitto järjestää vuosittain kilpailunjohtajien valmennuskurssin yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa. 6 Koulutus RESUL vastaa yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa sopimusperusteisesti kenttäkelpoisuuden ylläpitämiseen liittyvistä koulutustilaisuuksista. Toimintavuonna 2013 järjestetään testaajien perehdyttämiskoulutusta, kenttäkelpoisuustestaajien jatkokoulutusta, ampuma- ja liikuntavastaavien neuvottelupäivä sekä sähköisen kuntokortin piirikäyttäjäkoulutus Testaajien perehdyttämiskoulutus Testaajien perehdyttämiskoulutuksen avulla koulutetaan fyysisen kunnon testaajia perusyhdistyksiin tarpeen mukaan. Perehdyttämiskoulutuksessa käydään läpi Puolustusvoimien normit ja ohjeistus, lihaskunto- ja kestävyystestit, turvallisuusmääräykset, tietosuoja sekä hätäensiapu. 5(9)

6 6.2. Kenttäkelpoisuuskoulutus Kenttäkelpoisuuskoulutuksessa päivitetään koulutettavien tietoja testaamisesta ja arvioinnista, saadaan palautetta heidän toiminnastaan ja koulutustarpeistaan sekä hyvistä käytännöistä varsinaisessa testaustoiminnassa. Lisäksi syvennetään tietoja arviointeihin liittyvistä ajankohtaisista teemoista Ampuma- ja liikuntavastaavien neuvottelupäivä Ampuma- ja liikuntavastaavien neuvottelupäivillä RESUL saa palautetta reservipiirien avainhenkilöiltä, miten liiton palvelut on koettu kentällä. Liitto informoi reservipiirejä ajankohtaisilla teemoilla, esim. ampumaratalainsäädäntöön liittyvät asiat, sähköinen kuntokortti, reserviläisten harrasteliikunta jne Sähköisen kuntokortin piirikäyttäjäkoulutus Reserviläisurheiluliitto järjestää sähköisen kuntokortin piirikäyttäjille koulutusta tarpeen mukaan. Koulutuksessa käydään läpi piirikäyttäjäoikeuksilla toimivien henkilöiden mahdollisuudet hyödyntää sähköistä kuntokorttia omassa toiminnassaan. 7 Sidosryhmätoiminta Reserviläisurheiluliitto ylläpitää ja kehittää toimintavuoden 2013 aikana yhteistyötään eri sidosryhmiinsä. Liitto toimii avoimesti ja aktiivisesti useiden eri organisaatioiden kanssa erilaisilla foorumeilla. Tärkein sidosryhmä liiton toiminnan kannalta on liiton jäsenjärjestöt: Reserviläisliitto, Suomen Reserviupseeriliitto, Maanpuolustuskiltojen liitto sekä Suomen Rauhanturvaajaliitto. Reserviläisurheiluliiton toiminta perustuu jäsenliittojen kanssa laadittujen yhteistoimintapöytäkirjojen sisältöihin. Maanpuolustuskoulutusyhdistys on vapaaehtoisen maanpuolustustyön keskeinen toimija. RESUL toimii sopimusperusteisesti MPK:n kanssa mm. reserviläisten kenttäkelpoisuuden laaja-alaiseksi kehittämiseksi. Toimintavuonna toteutetaan mm. reserviläisten testaajakoulutus yhteistyössä Urheilukoulun ja MPK:n kanssa Lahdessa. RESUL toimii vuoden aikana aktiivisesti yhteistyöfoorumeissaan. Näitä ovat ampumaharrastusfoorumi ja ulkoilufoorumi, joissa RESUL on edustettuna. Yhteistyö viranomaistahojen kanssa korostuu edelleen vuoden aikana. Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos ovat RESUL:n tärkein yhteistyökumppani usealla sektorilla. Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluu RESUL:n tärkeä rahoituskanava. Toimintaa sisäasiainministeriön aselautakunnassa jatketaan. Sosiaali- ja terveysministeriö on tärkeä kumppani kun RESUL:n panosta kansanterveydelle kehitetään. Liiton keskeiset tavoitteet sidosryhmätoiminnassa ovat: Maakuntajoukkojen kenttäkelpoisuus- ja liikuntatoiminnan kehittäminen yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa (sähköinen kuntokortti) Aselainsäädännön kehittäminen siten, että monipuolisen ampumatoiminnan edellytykset säilytetään osallistumalla aktiivisesti ase- ja ampumalautakunnan toimintaan Ampumarataverkoston ylläpitäminen ja laajentaminen Maastoliikunta ja maastossa tapahtuvan kilpailutoiminnan edistäminen ja jokamiehen oikeuksien säilyttäminen 6(9)

7 7.1. Sidosryhmät Suomen Liikunta ja Urheilu ry (SLU) Suomen Liikunta ja Urheilu ry on liikuntajärjestöjen kattojärjestö. SLU, Nuori Suomi ry, Suomen Kuntoliikuntaliitto ry ja Olympiakomitea perustivat Uusi liikuntajärjestö ry:n (järjestön uusi nimi julkaistaan syksyllä 2012), johon myös RESUL tulee liittymään strategiakauden aikana. Yhteistyöjärjestöinä toimintaamme liittyvissä liikunta-asioissa kanssamme toimivat Suomen Latu ry, Suomen Kuntoliikuntaliitto ry, Suomen Suunnistusliitto ry (SSL), Suomen Ampumaurheiluliitto ry (SAL) ja Suomen Ampumahiihtoliitto ry (SAhL). Keskeinen yhteistyöliitto on Suomen Sotilasurheiluliitto ry (SotUL). Suomen Sotilasurheiluliitto toimii ampumasuunnistuksen kansallisena lajiliittona. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) RESUL saa vuosittain liikuntalain mukaista valtionapua toimintaansa opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Opetus- ja kulttuuriministeriön kautta pyrimme myös vaikuttamaan liikuntapaikkojen rahoitukseen ja käyttöön. Lisäksi liiton toiminnanjohtaja osallistuu OKM:n järjestämiin valtakunnallisiin järjestöpäiviin. Sisäasiainministeriö (SM) RESUL:lla on asetuksen mukainen paikka sisäasiainministeriön asettamassa ampumaaselautakunnassa. Lautakunta käsittelee aseiden lupiin ja hankintaan liittyviä asioita, koska lainsäädännöllä ei voida määritellä kaikkia esille tulevia aseisiin liittyviä erityiskysymyksiä. Lautakunta toimii lausunnonantajana lainvalmistelussa. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) Reserviläisurheiluliitto on mukana valtakunnallisessa terveyttä edistävän liikunnan neuvottelukunnassa. Neuvottelukunta on organisoitunut perheliikuntaverkostoksi, jonka tehtävänä on toimia perheliikunnan edunvalvojana, samalla se pyrkii varmistamaan perheliikuntaa edistäviä toimenpiteitä alueellisella ja paikallisella tasolla. Ympäristöministeriö (YM) Ulkoilufoorumi perustettiin vuonna 2004 varmistamaan, että jokamiehenoikeudet eivät heikkene nykyisestään ja maastoliikuntatapahtumat (esim. jotokset, suunnistus- ja maastokilpailut) voidaan toteuttaa jatkossakin. Suomen Latu toimii foorumin vetäjänä. Tavoitteena on mm. jokamiehenoikeuksien säilyttämiseen, ulkoiluun ja liikuntaan soveltuvien alueiden kaavoittamiseen, rantojen yleiskäyttöön, vesistö- ja jääalueiden käyttöön, ulkoilun tukikohtiin, ulkoilureittien ylläpitoon ja opastukseen sekä ulkoilun rahoitukseen ja hallinnointiin liittyvät haasteet. Puolustusministeriö (PLM) RESUL on kiinteässä yhteistyössä ministeriön kanssa. Hyviä tuloksia on saatu aikaan vapaaehtoista maanpuolustustyötä koskevan lainsäädännön valmistelussa ja sen perusteluissa. Liitolla on edustus kaikissa tärkeimmissä vapaaehtoisen maanpuolustuksen alueellisissa neuvottelukunnissa. 7(9)

8 Pääesikunta (PE) Reserviläisurheiluliitto on mukana reserviläisliikunnan ohjausryhmässä, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Tämän työryhmän tavoitteena on kartoittaa ja tehdä esityksiä Reserviläisurheiluliiton kilpailuissa ja tapahtumissa tarvittavalle Puolustusvoimien tuelle. Ohjausryhmä kartoittaa myös tarvittavat koulutustarpeet ja sopii tukimenettelystä. Lisäksi tämä ohjausryhmä neuvottelee Puolustusvoimien roolista reserviläisten kansainvälisissä kilpailuissa ja tapahtumissa. Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) MPK ja Reserviläisurheiluliitto ovat allekirjoittaneet yhteistoimintasopimuksen v Tällä sopimuksella määritellään Reserviläisurheiluliiton ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen välinen yhteistoiminta. Sopijapuolten välisessä yhteistoiminnassa keskitytään koulutuksen järjestelyihin sekä reserviläisliikunnan liikunta- ja urheilutoiminnan koordinointiin. Lausunnot ja aloitteet Liitto antaa lausuntoja omaan toimialaansa liittyvissä kysymyksissä pyydettäessä. Luettelo annetuista lausunnoista on liiton verkkopalvelussa. 8 Viestintä Reserviläisurheiluliitolle luodaan toimintavuonna viestintästrategia, joka toteuttaa liiton toimintastrategiaa viestinnällisin keinoin. Reserviläisurheiluliiton viestinnän tavoitteena on avoin ja oikea-aikainen viestintä, jossa korostetaan liikunnan merkitystä kenttäkelpoisuudelle ja kansanterveydelle. Liittojen jäsenistöön pidetään yhteyttä jäsenjärjestöjen jäsentiedotteiden, piirilehtien, Reserviläinen-lehden, sekä muiden maanpuolustuslehtien välityksillä. Tiedotusta hoidetaan myös internetin välityksellä entistä tehokkaammin. Reserviläisurheiluliiton verkkopalvelu on osoitteessa Tähän verkkopalveluun on integroitu sähköinen kuntokortti reserviläisten tarpeisiin. Tätä sähköistä palvelua kehitetään palautteiden ja liiton resurssien puitteissa entistä jäsenkeskeisemmäksi. Liiton tärkein printtimedia on jäsenjärjestöjen julkaisema Reserviläinen-lehti. Liiton toimisto tuottaa jokaiseen numeroon liikunnallista materiaalia, minkä lisäksi aktiivisille kentän kirjoittajille annetaan mahdollisuus saada julkaistuksi artikkeleitaan mm. liiton tapahtumista. Kilpailukutsujen ja -tulosten sekä liikuntaa käsittelevien artikkelien saattamisessa yksittäisten reserviläisten tietoon käytetään jäsenjärjestöjen julkaisuja. Myös piirilehtiä käytetään hyväksi tiedon levittämisessä. Liikuntaan liittyviä artikkeleita pyritään saamaan myös muihin kuin omiin lehtiin. Liittotason kilpailutulosten tiedottamista toteutetaan julkaisemalla Reserviläinen-lehdessä kaksi tulosliitettä, joihin on koottu kaikkien tapahtumien parhaita tuloksia. Reservipiireille lähetetään kopiot tuloksista täydellisinä. Lähes kaikki valtakunnallisten reserviläiskilpailujen tulokset löytyvät lisäksi RESUL:n ja järjestäjäorganisaatioiden verkkopalveluissa. 8(9)

9 9 Hallinto ja talous Liitto järjestää kevät- ja syyskokouksen. Liiton hallitus kokoontuu vähintään kolme kertaa toimintavuoden aikana. Liiton hallituksen asettamat toimikunnat kokoontuvat vastuualueidensa tarpeiden mukaisesti. Liitolla on yksi täysipäiväinen toimihenkilö: toiminnanjohtaja. Alkuvuodesta 2013 palkataan liitolle järjestösihteeri (mikäli rahoitus järjestyy) lisääntyneen toiminnan johdosta. Tällä ratkaisulla vapautetaan toiminnanjohtajan työpanosta liiton kehittämistyöhön. Liiton taloushallinto on järjestetty sopimusperusteisesti siten, että pääosa toiminnoista hoidetaan liiton toimistolla. Asiantuntija-apua käytetään tarvittaessa. SRA-rekisteri on ulkoistettu Bulter Oy:lle myös sopimusperusteisesti. Lisäksi Poutapilvi Oy ja YAP vastaavat sopimuksin liiton verkkopalvelun ( sekä sähköisen kuntokortin ( toimivuudesta ja sen kehittämisestä. 9(9)

Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 23.11.2013. 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2014 2

Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 23.11.2013. 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2014 2 Reserviläisurheiluliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 23.11.2013 Reserviläisurheiluliitto ry Toimintasuunnitelma 2014 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2014 2 2 Tärkeimmät toiminnot

Lisätiedot

Döbelninkatu Helsinki Reserviläisurheiluliitto vuonna

Döbelninkatu Helsinki Reserviläisurheiluliitto vuonna Reserviläisurheiluliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 29.10.2014 Reserviläisurheiluliitto ry Toimintasuunnitelma 2015 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2015 2 2 Vuoden 2015 toiminnan

Lisätiedot

Döbelninkatu Helsinki Reserviläisurheiluliitto vuonna

Döbelninkatu Helsinki Reserviläisurheiluliitto vuonna Reserviläisurheiluliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 02.10.2015 Reserviläisurheiluliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2016 2 2 Vuoden 2016 toiminnan

Lisätiedot

Döbelninkatu Helsinki Reserviläisurheiluliitto vuonna

Döbelninkatu Helsinki Reserviläisurheiluliitto vuonna Reserviläisurheiluliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 18.10.2016 Reserviläisurheiluliitto ry Toimintasuunnitelma 2017 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2017 2 2 Vuoden 2017 toiminnan

Lisätiedot

RESUL tiedottaa 3/2013

RESUL tiedottaa 3/2013 Reserviläisurheiluliitto ry, Döbelninkatu 2, 00260 HELSINKI, (09) 4056 2060, fax (09) 4056 2061, sähköposti: info@resul.fi RESUL tiedottaa 3/2013 Jakelu: Jäsenliitot, -piirit, -yhdistykset ja toiminnanjohtajat

Lisätiedot

RESUL:n kilpailutoiminta. Kilpailutoiminnan organisointi. Puolustusvoimien tuki. Yhteistyö MPK:n kanssa. Yhteistyö reservipiirien kanssa

RESUL:n kilpailutoiminta. Kilpailutoiminnan organisointi. Puolustusvoimien tuki. Yhteistyö MPK:n kanssa. Yhteistyö reservipiirien kanssa Kilpailumaksut Toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen, Reserviläisurheiluliitto ry RESUL:n kilpailutoiminta Kilpailutoiminnan organisointi Puolustusvoimien tuki Yhteistyö MPK:n kanssa Yhteistyö reservipiirien

Lisätiedot

Toimintastrategia

Toimintastrategia Toiminta-ajatus: Toimintastrategia 2013-2015 Reserviläisurheiluliitto on vapaaehtoisen maanpuolustusliikunnan valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö. Toiminnan pääasiallisena kohderyhmänä ovat liiton

Lisätiedot

1. Reserviläisurheiluliiton syyskokous Lappeenrannassa

1. Reserviläisurheiluliiton syyskokous Lappeenrannassa RESUL tiedottaa 2/2016 Jakelu: Jäsenliitot, -piirit, -yhdistykset ja toiminnanjohtajat Tiedotteen sisältö 1. Reserviläisurheiluliiton syyskokous 19.11.2016 Lappeenrannassa 2. Liiton strategia 2016 2020

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN RESERVILÄISPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN MAANPUOLUSTUKSEN TUKI RY www.pkreservi.fi 1 1. YLEISTÄ TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

RESUL tiedottaa 3/2014

RESUL tiedottaa 3/2014 Reserviläisurheiluliitto ry, Döbelninkatu 2, 00260 HELSINKI, (09) 4056 2060, fax (09) 4056 2061, sähköposti: info@resul.fi RESUL tiedottaa 3/2014 Jakelu: Jäsenliitot, -piirit, -yhdistykset ja toiminnanjohtajat

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007

Toimintakertomus 2007 Reserviläisurheiluliiton Toimintakertomus 27 Reserviläisurheiluliitto ry Liikkuu ja liikuttaa! Reserviläisurheiluliitto vuonna 27 Reserviläisurheiluliitto vuonna 27 Reserviläisurheiluliitto ry Toimintakertomus

Lisätiedot

Aseet ja reserviläistoiminta

Aseet ja reserviläistoiminta Aseet ja reserviläistoiminta Professori Mika Hannula Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Aseet ja vastuullisuus seminaari 13.3.2009 Vapaaehtoisen maanpuolustustyön perusta Järjestäytynyttä vapaaehtoista

Lisätiedot

RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE

RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE OHJE 1(10) HELSINKI 1.10.008 RESERVILÄISURHEILULIITON AMPUMA-ASEOHJE Lyhenne Peruste Voimaantulo Voimassaolo RESUL Ampuma-aselaki (1/1998) perusteluineen Laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta (556/007)

Lisätiedot

LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY.

LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2014 LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. Toimintasuunnitelma vuodelle 2014. YLEISTÄ Vuosi 2014 on yhdistyksen 58. toimintavuosi. Jatketaan omalla valitulla

Lisätiedot

TOIMINTA- SUUNNITELMA Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry

TOIMINTA- SUUNNITELMA Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry TOIMINTA- SUUNNITELMA 2017 Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry 30.10.2016 1. TOIMINTA-AJATUS 2 Uudenmaan Reserviupseeripiiri (URUP) on alueensa RUL:n jäsenyhdistysten aatteellinen

Lisätiedot

Suomen Reserviupseeriliitto

Suomen Reserviupseeriliitto Suomen Reserviupseeriliitto Ensimmäinen reserviupseerikerho perustettiin 3.12.1925 Helsinkiin. Liitto perustettiin 17.5.1931. Jäsenyhdistyksiä 315 Reserviupseeripiirejä 20 Henkilöjäseniä noin 27 000 Jäsenistä

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Reserviupseeripiirin hallituksen kokouksen pöytäkirjan liite 11

Varsinais-Suomen Reserviupseeripiirin hallituksen kokouksen pöytäkirjan liite 11 Varsinais-Suomen Reserviupseeripiirin hallituksen kokouksen 30.10.2017 pöytäkirjan liite 11 URHEILUTOIMINNAN YLEISOHJE VUODELLE 2018 LIITE 3 Sisällysluettelo 1. Maastourheilun kilpailulajit... 2 2. Ampumaurheilun

Lisätiedot

RESERVILÄISURHEILULIITON STRATEGIA 2016-2020

RESERVILÄISURHEILULIITON STRATEGIA 2016-2020 RESERVILÄISURHEILULIITON STRATEGIA 2016-2020 Liikkuu ja yhdistää liikkumisen mahdollistaja ja edistäjä RESUL yhdistää eri toimijoita valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti. Yhteinen tekeminen

Lisätiedot

Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen koulutusohjelma

Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen koulutusohjelma Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen koulutusohjelma Reserviläisen velvollisuus ylläpitää kuntoa Noin 85 % jokaisesta ikäluokasta suorittaa varusmiespalveluksen, joten valtaosa 20-60 vuotiaista

Lisätiedot

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016. Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016. Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016 Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry Työvaliokunnan kokous 26.8.2015 Käsitelty piirihallituksen kokouksessa 16.9.2015 Piirin syyskokouksen hyväksymä

Lisätiedot

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ RESERVILÄISLIITTO ON AVOIN KAIKILLE Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu lähes 40.000 suomalaista. Joukossa on sekä miehiä että naisia.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA. Uudenmaan Reserviläispiiri ry Perustettu Hallituksen esitys

TOIMINTASUUNNITELMA. Uudenmaan Reserviläispiiri ry Perustettu Hallituksen esitys TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Uudenmaan Reserviläispiiri ry Perustettu 13.12.1959 Hallituksen esitys 06.09.2017 2 TOIMINTA - AJATUS Uudenmaan Reserviläispiiri ry on alueellaan toimivien reserviläisyhdistyksien

Lisätiedot

Kuva: Tuomas Kaarkoski

Kuva: Tuomas Kaarkoski Kuva: Tuomas Kaarkoski RESERVILÄISLIITTO ON SUOMEN SUURIN MAANPUOLUSTUS- JÄRJESTÖ. RESERVILÄISLIITTO ESITTÄYTYY Koko valtakunnan kattava puolustusjärjestelmämme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 4 3.4 Urheilutoiminta... 4

Lisätiedot

URHEILUTOIMINNAN YLEISOHJE VUODELLE 2019

URHEILUTOIMINNAN YLEISOHJE VUODELLE 2019 URHEILUTOIMINNAN YLEISOHJE VUODELLE 2019 Sisällysluettelo 1. Maastourheilun kilpailulajit... 2 2. Ampumaurheilun kilpailulajit... 2 3. Kilpailukutsut, ilmoittautuminen ja tulokset... 3 4. Kilpailun talous...

Lisätiedot

Kuva: Tuomas Kaarkoski

Kuva: Tuomas Kaarkoski Kuva: Tuomas Kaarkoski RESERVILÄISLIITTO ON SUOMEN SUURIN MAANPUOLUSTUS- JÄRJESTÖ. Kuva: Kari Virtanen RESERVILÄISLIITTO ESITTÄYTYY Koko valtakunnan kattava puolustusjärjestelmämme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen

Lisätiedot

Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1(6) Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 58. toimintavuosi on Reserviläisliitto

Lisätiedot

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA SUOMEN SOTILASURHEILULIITON STRATEGIA 2018-2021 Visio 2018-2020 Elinikäisen liikuntainnostuksen aktivoija Talous- ja viestintävaliokunta Toimintaympäristö Nykyinen toimintaympäristö Viestintä Liiton viestintä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY Sisältö A. Toiminnan arvot ja toiminta-ajatus B. Toiminnan painopistealueet vuonna 2018 C. Toiminta vuonna 2018 1. Päätapahtumat ja toiminta vuonna

Lisätiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Isänmaallisuus Vapaaehtoisuus Osaaminen Kuva Joonas Pehkonen Maanpuolustuskoulutusyhdistys Perustettiin vuonna 1993 valtakunnalliseksi organisaatioksi, joka kouluttaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Varsinais-Suomen Reserviläispiirin toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Toimintasuunnitelma Varsinais-Suomen Reserviläispiirin toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Varsinais-Suomen Reserviläispiirin toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Varsinais-Suomen Reserviläispiirin toimintasuunnitelma 2018 Vuoden painopistealueet ovat Reserviläisliiton linjausten mukaisesti: 1.

Lisätiedot

Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry

Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry Toimintasuunnitelma 2016 Sisältö 1 Toiminnan perusteet... 3 1.1 Toiminta-ajatus... 3 1.2 Toiminnan arvot... 3 1.3 Keskeiset tehtävät... 3 2 Tavoitteet vuodelle 2016...

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot

Naiset turvallisuuden eturivissä

Naiset turvallisuuden eturivissä Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry Döbelninkatu 2 00260 Helsinki Naisten Valmiusliitto ry Valtakunnallinen yhteistyöjärjestö perustettu vuonna 1997 yhdistää 10 naisten maanpuolustustyötä

Lisätiedot

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2019

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2019 TOIMINTA- SUUNNITELMA 2019 Uudenmaan Reserviläispiiri ry Perustettu 13.12.1959 Hallituksen esitys 18.09.2018 Hyväksytty piirin syyskokouksessa 24.10.2018 2 TOIMINTA - AJATUS Uudenmaan Reserviläispiiri

Lisätiedot

Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry NAISTEN VALMIUSLIITTO

Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry NAISTEN VALMIUSLIITTO Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry Naisten Valmiusliitto ry Valtakunnallinen yhteistyöjärjestö perustettu vuonna 1997 yhdistää 11 naisten maanpuolustustyötä tekevää ja tukevaa järjestöä

Lisätiedot

LIITTOKOKOUSMERKINTÖJÄ TAMPERE 23.11.2013

LIITTOKOKOUSMERKINTÖJÄ TAMPERE 23.11.2013 LIITTOKOKOUSMERKINTÖJÄ TAMPERE 23.11.2013 TUL:n 28. liittokokous 18-19.5.2013 Kemi Käsiteltyjä asioita: Liikuntapoliittinen ohjelma-asiakirja Tasa-arvo ja yhdenvertaisuusraportti Liiton sääntö-ja päätöksentekorakenne,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Piirin toiminnan painopiste on kenttäkelpoisuus Helsingin Reserviupseeripiiri ry Helsingfors Reservofficersdistrikt rf TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1. YLEISTÄ 2. YHTEISTOIMINTA 3.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017 Seinäjoki TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1 Yleistä Kerhon tehtävänä on maanpuolustustahdon ja taitojen ylläpitäminen ja niiden kohottaminen, turvallisuuspoliittisen tiedon jakaminen, fyysisen kunnon

Lisätiedot

Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli

Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi 31.1.2019 PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli mpk.fi Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Maanpuolustuskoulutusyhdistys perustettu vuonna 1993 valtakunnallinen

Lisätiedot

RESUL liikkuu ja liikuttaa

RESUL liikkuu ja liikuttaa työvaliokunnassa on puheenjohtajan lisäksi viisi jäsentä, sihteerinä liiton toiminnanjohtaja talousvaliokunnassa on puheenjohtaja ja erikseen sovitut asiantuntijat, sihteeri kuten edellä varainhankintatoimikunnassa

Lisätiedot

Reservipiirit Lapissa

Reservipiirit Lapissa 1 Reservipiirit Lapissa Toimintaa yhdessä yhteisen päämäärän Itsenäisen isänmaan hyväksi Kapteeni res. Tero Hyttinen 1 2 Reserviupseeritoiminnan historiaa Järjestäytynyt reserviupseeritoiminta alkoi Suomessa

Lisätiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen. toiminta Lapissa

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen. toiminta Lapissa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminta Lapissa Alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi Rovaniemi 24.11.2016 Lapin KOTU -yksikön päällikkö Antti Tölli Mikä on MPK? Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 5 3.4 Urheilutoiminta... 5

Lisätiedot

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2018

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2018 TOIMINTA- SUUNNITELMA 2018 Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry Sisällys 1. Toiminta-ajatus... 1 2. Toiminnan painopisteet vuonna 2018... 1 3. Maanpuolustustahdon kehittäminen

Lisätiedot

Puolustusvoimien kilpailutoiminta

Puolustusvoimien kilpailutoiminta Puolustusvoimien kilpailutoiminta Ohje Puolustusvoimien kilpailu- ja valmennustoiminnasta 1. Johdanto 1.1 Kilpaurheilun perusteet Puolustusvoimien kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta tähtää

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2014 2016

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2014 2016 Suomen Reserviupseeriliitto ry. KOLMIVUOTISSUUNNITELMA Liittokokous 23.11.2013 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2014 2016 TOIMINNAN ARVOT Suomen Reserviupseeriliiton toiminta perustuu koko jäsenistön yhteisiin

Lisätiedot

Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi

Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi Kansallinen paikkatietostrategia 2010-2015 Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi Pekka Sarkola Poscon Oy 9.2.2012 Visio 2015 Paikkatietoinfrastruktuuri on parantanut palvelun ja päätöksenteon laatua

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 S I S Ä L T Ö TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 1. Aatteellinen toiminta 2. Kuntoliikunta- ja maastotoiminta 3. Ampuma- ja kilpailutoiminta 4. Muu toiminta

Lisätiedot

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation RUL:n kenttäpostia 5 / 2012 Turvallisuus ja puolustus2012. Yhteiskunnan turvallisuuden erikoismessut Lahden Messukeskuksessa 27.-29.9.2012. Sisältö: 01 Jokaista tarvitaan jatkossakin 02 Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Liikkuen kohti terveyttä ja hyvinvointia Soveltavan liikunnan kehittämissuositukset vuosille

Liikkuen kohti terveyttä ja hyvinvointia Soveltavan liikunnan kehittämissuositukset vuosille Liikkuen kohti terveyttä ja hyvinvointia Soveltavan liikunnan kehittämissuositukset vuosille 2016-2021 Tommi Yläkangas, Toiminnanjohtaja, Soveltava Liikunta SoveLi ry Esityksen rakenne 1. Soveltava Liikunta

Lisätiedot

LAJIKYSELYN TULOKSET YHTEENVETO

LAJIKYSELYN TULOKSET YHTEENVETO LAJIKYSELYN TULOKSET YHTEENVETO 29.3.2016 CreaMentors Oy Erja Koivula j Mihin Reserviläisurheiluliiton (RESUL) jäsenjärjestöön kuulut tai mikäli kuulut useampaan jäsenjärjestöön, missä järjestössä toimit

Lisätiedot

SPL Keski-Suomen piirin viestintäsuunnitelma

SPL Keski-Suomen piirin viestintäsuunnitelma SPL Keski-Suomen piirin viestintäsuunnitelma Piirihallituksen hyväksymä _16._2_.2004 Taustaa Tässä viestintäsuunnitelmassa kuvataan SPL Keski-Suomen piirin tiedottamisen menettelyt. Yhdistyksen säännöissä

Lisätiedot

Kuntien ja kolmannen sektorin yhteistyö varautumisessa ja arjen turvallisuudessa

Kuntien ja kolmannen sektorin yhteistyö varautumisessa ja arjen turvallisuudessa v v Kuntien ja kolmannen sektorin yhteistyö varautumisessa ja arjen turvallisuudessa Turvallinen ja kriisinkestävä kunta verkoston miniseminaari 28.5.2019 Kuntatalo, Helsinki www.mpk.fi vv MPK:n julkiset

Lisätiedot

Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) Etelä-Savon Aluetoimisto MIKKELI MH21394 27.6.2011

Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) Etelä-Savon Aluetoimisto MIKKELI MH21394 27.6.2011 Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunta Käsky 1 (5) 27.6.2011 ETELÄ-SAVON RESERVILÄISTEN RYNNÄKKÖKIVÄÄRIAMMUNTAKILPAILU 3.9.2011 1 JÄRJESTÄJÄ, KILPAILUAIKA JA -PAIKKA järjestää viiteasiakirjan mukaisesti Itä-

Lisätiedot

LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua. Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020

LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua. Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020 LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020 VISIO 1 + 2 Jokaisella koululaisella on mahdollisuus liikkua monipuolisesti koulupäivän

Lisätiedot

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen

Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry. Kumppanuuspöytä Maija Salonen Oman toiminnan esittely Eläkeliiton Joutsan yhdistys ry Kumppanuuspöytä 08.11.2016 Maija Salonen Eläkeliitto numeroina Kattojärjestö Eläkeliitto - jäsenmäärä 130000 jäsentä - 20 piiriä - 403 paikallisyhdistystä

Lisätiedot

Suomen Reserviupseeriliitto ry. Suomen Reserviupseeriliiton lausunto Asedirektiivin kansallinen täytäntöönpanon poikkeusperusteista.

Suomen Reserviupseeriliitto ry. Suomen Reserviupseeriliiton lausunto Asedirektiivin kansallinen täytäntöönpanon poikkeusperusteista. Suomen Reserviupseeriliitto ry Lausunto Sisäministeriö Viite: Sisäministeriön lausuntopyyntö SM17194842 Suomen Reserviupseeriliiton lausunto Asedirektiivin kansallinen täytäntöönpanon poikkeusperusteista.

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

RESUL tiedottaa 2/2014

RESUL tiedottaa 2/2014 Reserviläisurheiluliitto ry, Döbelninkatu 2, 00260 HELSINKI, (09) 4056 2060, fax (09) 4056 2061, sähköposti: info@resul.fi RESUL tiedottaa 2/2014 Jakelu: Jäsenliitot, -piirit, -yhdistykset ja toiminnanjohtajat

Lisätiedot

Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton ja Reserviläisurheiluliiton ampumamestaruuskilpailujen lajisäännöt

Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton ja Reserviläisurheiluliiton ampumamestaruuskilpailujen lajisäännöt Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton ja Reserviläisurheiluliiton ampumamestaruuskilpailujen lajisäännöt 1. Yleinen osa 1.1. Johdanto Nämä Suomen Reserviupseeriliiton (RUL), Reserviläisliiton

Lisätiedot

KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Hyväksytty piirin syyskokouksessa 8.10.2014 KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Sisältö A. Toiminnan tavoitteet, toiminta-ajatus

Lisätiedot

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa , Järvenpään maanpuolustustalo

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa , Järvenpään maanpuolustustalo Julkaisuvapaa 7.10.2017 kello 15.00 Julkaisuvapaa 7.10.2017 klo 15.00 Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa 7.10.2017, Järvenpään maanpuolustustalo

Lisätiedot

LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua. Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020

LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua. Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020 LUPA LIIKKUA JA URHEILLA KOULUSSA - koulupäivään lisää liikettä ja urheilua Liikuntajärjestöjen yhteiset valinnat 2015-2020 VISIO 1 + 2 Jokaisella koululaisella on mahdollisuus liikkua monipuolisesti koulupäivän

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2016

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 SISÄLTÖ YHTEENVETO KOKOUKSET HALLITUKSEN KOKOONPANO TOIMINTA TALOUDELLINEN TILANNE JÄSENMÄÄRÄ TAPAHTUMAT - kuukausittain O r i m a t t i l a n R e s e

Lisätiedot

RESERVILÄISURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUJEN JA KUNTOLIIKUNTATAPAHTUMIEN YLEISSÄÄNNÖT 1. Johdanto

RESERVILÄISURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUJEN JA KUNTOLIIKUNTATAPAHTUMIEN YLEISSÄÄNNÖT 1. Johdanto RESERVILÄISURHEILULIITON MESTARUUSKILPAILUJEN JA KUNTOLIIKUNTATAPAHTUMIEN YLEISSÄÄNNÖT 1. Johdanto Nämä Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailujen yleissäännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY 1 (16) KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Käsitelty ja vahvistettu Keski-Suomen Reserviläispiiri ry:n syyskokouksessa 8.10.2014. 2 (16) Sisältö A. Toiminnan arvot ja toiminta-ajatus

Lisätiedot

RESUL SRA-toimikunta 20.8.2009. Sovelletun reserviläisammunnan (lyh. SRA) organisaatio ja toiminnan käytännön järjestelyt

RESUL SRA-toimikunta 20.8.2009. Sovelletun reserviläisammunnan (lyh. SRA) organisaatio ja toiminnan käytännön järjestelyt RESUL SRA-toimikunta 20.8.2009 RESUL:n SRA-toiminta Sovelletun reserviläisammunnan (lyh. SRA) organisaatio ja toiminnan käytännön järjestelyt Johdanto Sovellettu reserviläisammunta (lyh. SRA) on Reserviläisurheiluliitto

Lisätiedot

Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi

Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi Kansallinen paikkatietostrategia 2010-2015 Toimeenpano vuonna 2011 Loppuraportointi Pekka Sarkola Poscon Oy 16.11.2011 Ehdotukset ministeriöille toimeenpanosta Kullekin ministeriölle on tehty räätälöity

Lisätiedot

Julkaisuvapaa klo 12.30

Julkaisuvapaa klo 12.30 Julkaisuvapaa 24.3.2013 klo 12.30 Reserviläisliiton puheenjohtajan Mikko Savolan tervehdys Kymenlaakson Reserviläis- ja Reserviupseeripiirin yhteisessä maanpuolustusjuhlassa 24.3.2013, Valkeala Kunnioitetut

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Liiton toimintamalli 31.12.2014 mennessä Vuoden 2014 aikana puretaan molemmat kilpailutoiminnasta vastaavat lajiliitot, ja siirretään koko toiminta 31.12.2014 mennessä SKRL ry:n

Lisätiedot

Toimintalomake. Kirjautuminen:

Toimintalomake. Kirjautuminen: Toimintalomake Kirjautuminen: Liiton nettisivun www.rul.fi oikeasta alalaidasta. Tunnukset ovat samat, kuin uuteen WordPress nettisivupohjaan. (Uudet tunnukset saa järjestösihteeriltä jarjesto@rul.fi).

Lisätiedot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö. Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö. Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta Suomen suurin maanpuolustusjärjestö Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta Jäsenkyselyn toteutus Reserviläisliiton jäsenkysely toteutettiin 19.-26.3. välisenä aikana webropol-kyselysovelluksella.

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus

Oma Häme. Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa (Lakiehdotuksessa tehtävä on nimetty: alueellisen liikuntaneuvoston

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN VALTIONAVUSTUKSET 2006

LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN VALTIONAVUSTUKSET 2006 LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN VALTIONAVUSTUKSET 2006 I VARSINAISET LIIKUNTAJÄRJESTÖT 1. LAJILIITOT AKK-Motorsport ry 195 000 Sukeltajaliitto ry 104 000 Suomen Aikidoliitto ry 31 000 Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon

Lisätiedot

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016

Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Kansanterveys- ja vammaisjärjestöt liikuntatoimijoina 2016 Aivoliitto ry Allergia- ja astmaliitto ry Epilepsialiitto ry Hengitysliitto ry Lihastautiliitto ry Mielenterveyden keskusliitto ry Munuais- ja

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään liikuntalain (390/2015) nojalla: Valtioneuvoston asetus liikunnan edistämisestä 1 luku Valtion liikuntaneuvosto 1 Valtion liikuntaneuvoston ja sen jaostojen

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 3/2010 Kesäkuu

KIERTOKIRJE 3/2010 Kesäkuu KIERTOKIRJE 3/2010 Kesäkuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki ( Puh. (09) 4056 2054 ( Fax. (09) 447 579 Sähköposti:

Lisätiedot

RES 2020 -strategia. Syyskokous 14.11.2015 Pori. www.reservilaisliitto.fi

RES 2020 -strategia. Syyskokous 14.11.2015 Pori. www.reservilaisliitto.fi RES 2020 -strategia Syyskokous 14.11.2015 Pori 2 Strategia 2016 2020 Sisältö Reserviläisliiton strategia 2016-2020.................6 Toiminnan arvot............................6 Toiminta-ajatus............................

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2011

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 27.9.2010 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 54. toimintavuosi on Reserviläisliitto Reservin

Lisätiedot

Reserviläisliitto Reservin Aliupseerien Liitto ry:n lausunto em. lakiesityksestä.

Reserviläisliitto Reservin Aliupseerien Liitto ry:n lausunto em. lakiesityksestä. Lakiesitys: HE 106/2009 vp laiksi ampuma-aselain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta sekä kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen Yhdistyneiden Kansakuntien yleissopimuksen

Lisätiedot

6. Kokouksen työjärjestys Kokouskutsun mukana toimitettu esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

6. Kokouksen työjärjestys Kokouskutsun mukana toimitettu esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/2014 Aika: 11.12.2013 klo 19.35-19.58 Paikka: Ravintola Aimo, Jyväskylä 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 19.35. 2. Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY Asiakirja sisältää Keski-Suomen Reserviupseeripiiri ry:n 10.10.2012 vahvistetun toimintasuunnitelman vuodelle 2013. www.ksrespiirit.fi 2 (15) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO TOIMINTASUUNNNITELMA AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 25.4.2018 TOIMINTASUUNNNITELMA 2018 2019 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

NUKU RAUHASSA Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke 2018

NUKU RAUHASSA Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke 2018 NUKU RAUHASSA Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke 2018 NUKU RAUHASSA Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke Opettaja - sinä jos kuka, voit auttaa nuoria päivittämään käsityksensä kokonaisturvallisuudesta

Lisätiedot

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA

... yhdessä... TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015... yhdessä... JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1. YLEISTÄ Jyväskylän Ladun tavoitteena on edistää kaiken ikäisten kuntoa ja terveyttä,

Lisätiedot

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittäminen. Timo Tuurihalme Hallitussihteeri, varatuomari

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittäminen. Timo Tuurihalme Hallitussihteeri, varatuomari Vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittäminen Timo Tuurihalme Hallitussihteeri, varatuomari Tausta Muutetaan vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annettua lakia, ampumaaselakia, työturvallisuuslakia ja rikoslakia.

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN TERVEYSLIIKUNTASTRATEGIA

PÄIJÄT-HÄMEEN TERVEYSLIIKUNTASTRATEGIA PÄIJÄT-HÄMEEN TERVEYSLIIKUNTASTRATEGIA Aluejärjestöt Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (PHLU) Alueellinen liikunnan ja urheilun järjestö, toimimme 16 kunnan alueella Päijät-Hämeessä Olemme yksi 15 aluejärjestöstä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailujen ja kuntoliikuntatapahtumien yleissäännöt

Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailujen ja kuntoliikuntatapahtumien yleissäännöt Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailujen ja kuntoliikuntatapahtumien yleissäännöt 1. Johdanto Nämä Reserviläisurheiluliiton mestaruuskilpailujen yleissäännöt on hyväksytty Reserviläisurheiluliiton

Lisätiedot

KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Hyväksytty piirin syyskokouksessa 7.10.2015 KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sisältö A. Toiminnan tavoitteet, toiminta-ajatus

Lisätiedot

Olympiakomitea. Toiminnan suuntaviivat Kevätkokous

Olympiakomitea. Toiminnan suuntaviivat Kevätkokous Olympiakomitea Toiminnan suuntaviivat 2019 Kevätkokous 19.6.2018 Toimintasuunnitelma 2019 Suuntaviivat 2019 Toimintasuunnitelma 2019 Työstöä yhdessä Kevätkokous 19.6. Työstöä yhdessä Syyskokous 24.11.

Lisätiedot