Suomen Reserviupseeriliitto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Reserviupseeriliitto"

Transkriptio

1

2 Suomen Reserviupseeriliitto Ensimmäinen reserviupseerikerho perustettiin Helsinkiin. Liitto perustettiin Jäsenyhdistyksiä 315 Reserviupseeripiirejä 20 Henkilöjäseniä noin Jäsenistä 1/3 on alle 35-vuotiaita

3 Liiton puheenjohtajisto Liiton puheenjohtajisto valitaan liittokokouksessa kolmivuotiskaudelle. Vuoden 2016 liittokokouksen valitsema puheenjohtajisto: Puheenjohtaja Mikko Halkilahti mikko.halkilahti (at) rul.fi varapuheenjohtaja Aaro Mäkelä aaro.makela (at) rul.fi 2. varapuheenjohtaja Sampo Puoskari spuoskari (at) gmail.com

4 Toiminta-ajatus Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on reserviupseerien valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen maanpuolustusjärjestö. Liitto edistää toiminnallaan Isänmaan ja sen kaikkien kansalaisten turvallisuutta.

5 Historiaa Itsenäisen Suomen ensimmäiset reserviupseerikurssit järjestettiin jo vuosina Vimpelissä ja Vöyrillä. Reserviupseerikoulutus vakiintui koulutuksen siirryttyä Haminaan vuonna Kaiken kaikkiaan Suomessa on koulutettu yli reserviupseeria

6 Nykyisin noin 8% jokaisen ikäluokan varusmiehistä saa reserviupseerikoulutuksen. Alle 2000 henkilöä vuosittain. Reserviupseerikoulutusta saa viidellä eri paikkakunnalla:

7 Liiton tehtävät Toimii reserviupseerien etujärjestönä. Vaikuttaa maanpuolustuksen edellytysten parantamiseksi sekä kohottaa kansalaisten maanpuolustustahtoa ja tietoutta. Toimii asiantuntijana koulutukseen, vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön ja niiden kehittämiseen koskevissa kysymyksissä. Vaalii upseeriperinteitä sekä sotiemme veteraanien henkistä perintöä.

8 Ylläpitää ja kehittää reserviupseerien sotilaallisia tietoja, taitoja ja kenttäkelpoisuutta. Liiton tehtävät Toimii reserviupseerien, reserviupseeriyhdistysten ja piirien yhdyssiteenä. Osallistuu kansainväliseen reserviupseeritoimintaan.

9 Tiesitkö, että Suomen Reserviupseeriliiton lipun on suunnitellut taiteilija ja majuri Aarno Karimo ( ). Ensimmäinen lippu vihittiin käyttöönsä

10 Kuva: Wikipedia Tiesitkö, että Liiton ainoa kunniapuheenjohtaja on Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim ( ). Hänet kutsuttiin RUL:n kunniapuheenjohtajaksi vuonna 1941.

11 Liiton toiminta Liiton toiminnan peruspilarit ovat: Vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus Reserviläisliikunta Perinteinen maanpuolustustyö Pääosa reserviupseeritoiminnasta tapahtuu liiton piireissä ja paikallisyhdistyksissä.

12 Maanpuolustuskoulutus Suomen Reserviupseeriliitto Vapaaehtoinen sotilaallinen maanpuolustuskoulutus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kautta. MPK tuottaa yli koulutusvuorokautta vuodessa. Vapaaehtoiset reserviläiset ovat MPK:n suurin kouluttajajoukko.

13 Reserviläisliikunta Reserviläisliikunnan tavoitteena on kenttäkelpoisuuden ylläpito ja reserviläisten säännöllisen liikuntaharrastuksen tukeminen. Lajeina ovat mm. ammunta, maastotoiminta, marssit ja sotilasmoniottelut.

14

15

16 Tiesitkö, että Reserviupseeriliitto osallistuu vuosittain mm. kansainvälisiin sotilastaitokilpailuihin sekä erilaisille kansainvälisille marsseille.

17 Reserviläisliikunta: Ammunta Ampumalajeja ovat perinteisten ratalajien lisäksi mm. palvelusammunnat, SRA (sovellettu reserviläisammunta), tarkkaammunta ja perinneaseammunta.

18

19

20 Reserviläisliikunta: Jotokset Talvi- ja syysjotokset ovat monipuolisia maastovaelluksia joissa matkan aikana suoritetaan erilaisia tehtäviä. Kaluston tunnistaminen, ensiapu, suunnistus, ammunta, etäisyyden arviointi, vesistön ylitys ja maaston tiedustelu ovat tuttuja tehtäviä jotoksilta.

21

22

23

24 Perinteinen maanpuolustustyö Perinteinen maanpuolustustyö pitää sisällään monipuolista toimintaa, esim. kunniavartiot, veteraaniyhteistyö, maanpuolustusjuhlia ja esittelytilaisuuksia.

25

26

27 RUL RUK yhteistyö Reserviupseerikoululla ja Suomen Reserviupseeriliitolla on pitkä ja tiivis yhteistyösuhde onhan valtaosa liiton jäsenistä suorittanut RU-kurssinsa Haminassa. RUL palkitsee jokaisen RU-kurssin priimuksen liiton kunniamerkillä niin Haminassa, kuin Merivoimien ja Ilmavoimien reserviupseerikursseilla.

28

29 Johtamiskoulutus Reserviupseeri on saanut varusmiesjohtajakoulutuksensa reserviupseerikurssilla, useimmat Reserviupseerikoulussa (RUK). RUL kehittää johtamiskoulutusta MPK:lle ja vastaa alan kouluttajakoulutuksesta. Liitto järjestää johtamisseminaareja yhdessä Kadettikunnan ja Maanpuolustuskorkeakoulun kanssa sekä tuottaa alan kirjallisuutta.

30 Mentortoiminta Reserviupseerikoulun yhteydessä on kehitetty varusmiesten ja nuorten reserviläisten tarpeisiin vastaavaa mentorointia. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Toiminnan tavoitteena on nopeuttaa nuorten siirtymistä mielekkäälle uralle.

31 Varautumistoiminta Liitto kehittää varautumistoimintaa yhteistyössä MPK:n ja muiden toimijoiden kanssa. Tiedotetaan, koulutetaan ja koordinoidaan yhdessä yhteistyötahojen kanssa.

32 Nuorisotoiminta Liitossa, piiritasolla ja paikallisyhdistyksissä järjestetään erityisesti nuorille reserviupseereille suunnattua toimintaa. Erityisesti nuoria kiinnostavat maastotoiminta ja ammunta. Liitolla on myös jokavuotinen Young Reserve Officer Workshop edustus (YROW).

33 Kansainvälinen yhteistyö Kansainvälisen yhteistyön keskeisiä toimintamuotoja ovat sotilastaitokilpailut, urheilukilpailut ja marssit, seminaarit, vierailut sekä nuorten reserviupseerien tapaamiset.

34

35 Yhteistyö Reserviläisliitto (RES) on RUL:n tärkein yhteistyökumppani. Yhteistä toimintaa on mm. tapahtumien järjestämisessä, tiedotustoiminnassa ja veteraanityössä. Reserviläinen -lehti ja piirilehdet ovat liittojen yhteiset.

36 RES:n lisäksi myös yhteistyö muiden upseerijärjestöjen kanssa on tiivistä. RUL omistaa yhdessä muiden upseerijärjestöjen kanssa Katajanokan Kasinon ja Marskin Majan. Yhteistyössä järjestetään mm. seminaareja, tutkimustoimintaa ja juhlatilaisuuksia.

37 Reserviupseeri, tervetuloa mukaan toimintaan!

38 Seuraa liittoa!

Reservipiirit Lapissa

Reservipiirit Lapissa 1 Reservipiirit Lapissa Toimintaa yhdessä yhteisen päämäärän Itsenäisen isänmaan hyväksi Kapteeni res. Tero Hyttinen 1 2 Reserviupseeritoiminnan historiaa Järjestäytynyt reserviupseeritoiminta alkoi Suomessa

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2014 2016

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2014 2016 Suomen Reserviupseeriliitto ry. KOLMIVUOTISSUUNNITELMA Liittokokous 23.11.2013 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2014 2016 TOIMINNAN ARVOT Suomen Reserviupseeriliiton toiminta perustuu koko jäsenistön yhteisiin

Lisätiedot

Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry

Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry Pohjois-Savon Reserviupseeripiiri ry Toimintasuunnitelma 2016 Sisältö 1 Toiminnan perusteet... 3 1.1 Toiminta-ajatus... 3 1.2 Toiminnan arvot... 3 1.3 Keskeiset tehtävät... 3 2 Tavoitteet vuodelle 2016...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 4 3.4 Urheilutoiminta... 4

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN RESERVILÄISPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN MAANPUOLUSTUKSEN TUKI RY www.pkreservi.fi 1 1. YLEISTÄ TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Suomen Reserviupseeriliitto ry. KOLMIVUOTISSUUNNITELMA Liittokokous 19.11.2016 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2017 2019 TOIMINNAN ARVOT Suomen Reserviupseeriliiton toiminta perustuu koko jäsenistön yhteisiin

Lisätiedot

Julkaisuvapaa klo 12.30

Julkaisuvapaa klo 12.30 Julkaisuvapaa 24.3.2013 klo 12.30 Reserviläisliiton puheenjohtajan Mikko Savolan tervehdys Kymenlaakson Reserviläis- ja Reserviupseeripiirin yhteisessä maanpuolustusjuhlassa 24.3.2013, Valkeala Kunnioitetut

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 SISÄLLYS 1 Johdanto... 3 2 Tiedotustoiminta... 3 3 Oma toiminta... 4 3.1 Yhdistystoiminta... 4 3.2 Aatteellinen toiminta... 4 3.3 Kenttäkelpoisuus... 5 3.4 Urheilutoiminta... 5

Lisätiedot

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSJÄRJESTÖ RESERVILÄISLIITTO ON AVOIN KAIKILLE Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu lähes 40.000 suomalaista. Joukossa on sekä miehiä että naisia.

Lisätiedot

Aseet ja reserviläistoiminta

Aseet ja reserviläistoiminta Aseet ja reserviläistoiminta Professori Mika Hannula Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Aseet ja vastuullisuus seminaari 13.3.2009 Vapaaehtoisen maanpuolustustyön perusta Järjestäytynyttä vapaaehtoista

Lisätiedot

Toimintalomake-ohje. Kirjautuminen: Toimintalomake:

Toimintalomake-ohje. Kirjautuminen: Toimintalomake: Toimintalomake Kirjautuminen: Liiton nettisivun www.rul.fi oikeasta alalaidasta. Tunnukset ovat samat, kuin uuteen WordPress nettisivupohjaan. (Uudet tunnukset saa järjestösihteeriltä jarjesto@rul.fi).

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 3/2010 Kesäkuu

KIERTOKIRJE 3/2010 Kesäkuu KIERTOKIRJE 3/2010 Kesäkuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki ( Puh. (09) 4056 2054 ( Fax. (09) 447 579 Sähköposti:

Lisätiedot

Toimintalomake. Kirjautuminen:

Toimintalomake. Kirjautuminen: Toimintalomake Kirjautuminen: Liiton nettisivun www.rul.fi oikeasta alalaidasta. Tunnukset ovat samat, kuin uuteen WordPress nettisivupohjaan. (Uudet tunnukset saa järjestösihteeriltä jarjesto@rul.fi).

Lisätiedot

Sivistystoimen johdon varautumisja valmiuspäivä Puolen Suomen vapaaehtoiskouluttaja.

Sivistystoimen johdon varautumisja valmiuspäivä Puolen Suomen vapaaehtoiskouluttaja. Sivistystoimen johdon varautumisja valmiuspäivä 9.11.2017 Puolen Suomen vapaaehtoiskouluttaja 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) tehtävät Laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta

Lisätiedot

Suomen itsenäisyyden ja reserviupseerikoulutuksen. 100-vuotisjuhlaa. Toimintaa, jolla on tarkoitus PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Suomen itsenäisyyden ja reserviupseerikoulutuksen. 100-vuotisjuhlaa. Toimintaa, jolla on tarkoitus PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Toiminta 2017 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Suomen itsenäisyyden ja reserviupseerikoulutuksen 100-vuotisjuhlaa Vuosi 2017 oli Suomen Reserviupseeriliiton 86. toimintavuosi. Toiminnan painopistealueina olivat

Lisätiedot

rul 07 toimintakertomus 2007 Suomen reserviupseeriliitto finlands reservofficersförbund ry

rul 07 toimintakertomus 2007 Suomen reserviupseeriliitto finlands reservofficersförbund ry rul 07 toimintakertomus 2007 Suomen reserviupseeriliitto finlands reservofficersförbund ry SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Liiton toiminta-ajatus Suomen Reserviupseeriliitto on reserviupseerien valmiuksia

Lisätiedot

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa , Järvenpään maanpuolustustalo

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa , Järvenpään maanpuolustustalo Julkaisuvapaa 7.10.2017 kello 15.00 Julkaisuvapaa 7.10.2017 klo 15.00 Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nybergin tervehdys Uudenmaan 35. Maanpuolustuspäivän pääjuhlassa 7.10.2017, Järvenpään maanpuolustustalo

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Piirin toiminnan painopiste on kenttäkelpoisuus Helsingin Reserviupseeripiiri ry Helsingfors Reservofficersdistrikt rf TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1. YLEISTÄ 2. YHTEISTOIMINTA 3.

Lisätiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen. toiminta Lapissa

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen. toiminta Lapissa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminta Lapissa Alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi Rovaniemi 24.11.2016 Lapin KOTU -yksikön päällikkö Antti Tölli Mikä on MPK? Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Lisätiedot

Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry NAISTEN VALMIUSLIITTO

Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry NAISTEN VALMIUSLIITTO Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry Naisten Valmiusliitto ry Valtakunnallinen yhteistyöjärjestö perustettu vuonna 1997 yhdistää 11 naisten maanpuolustustyötä tekevää ja tukevaa järjestöä

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 2/2010 Maaliskuu

KIERTOKIRJE 2/2010 Maaliskuu KIERTOKIRJE 2/2010 Maaliskuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki ( Puh. (09) 4056 2054 ( Fax. (09) 447 579

Lisätiedot

Kohti uutta aikaa. Tuhat tapaa toimia

Kohti uutta aikaa. Tuhat tapaa toimia Toiminta 2014 Kohti uutta aikaa Vuosi 2014 oli Suomen Reserviupseeriliiton 83. toimintavuosi. Toiminnan painopistealueina olivat toiminta- ja vänrikkipäivät, jäsenhankinta ja -huolto, ampumatoiminnan turvaaminen

Lisätiedot

SR ry. Jäsentiedote 1/2011

SR ry. Jäsentiedote 1/2011 Tervehdys, Sipoon ressu! SR ry Jäsentiedote 1/2011 Talvi on jo pitkällä ja kohta koittaa toiminnallinen kevät. Vuosi 2011 tuo yhdistyksemme toimintaan paljon uusia tuulia ja huikeita juttuja. Tähtihetki

Lisätiedot

Naiset turvallisuuden eturivissä

Naiset turvallisuuden eturivissä Naiset turvallisuuden eturivissä Naisten Valmiusliitto ry Döbelninkatu 2 00260 Helsinki Naisten Valmiusliitto ry Valtakunnallinen yhteistyöjärjestö perustettu vuonna 1997 yhdistää 10 naisten maanpuolustustyötä

Lisätiedot

RESERVIN JA VAPAAEHTOISEN MAANPUOLUSTUKSEN ROOLI SUOMEN PUOLUSTAMISESSA

RESERVIN JA VAPAAEHTOISEN MAANPUOLUSTUKSEN ROOLI SUOMEN PUOLUSTAMISESSA RESERVIN JA VAPAAEHTOISEN MAANPUOLUSTUKSEN ROOLI SUOMEN PUOLUSTAMISESSA Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton yhteinen puolustuspoliittinen julkilausuma 19.11.2010 Sisällysluettelo Suomen Reserviupseeriliitto

Lisätiedot

Kuva: Tuomas Kaarkoski

Kuva: Tuomas Kaarkoski Kuva: Tuomas Kaarkoski RESERVILÄISLIITTO ON SUOMEN SUURIN MAANPUOLUSTUS- JÄRJESTÖ. RESERVILÄISLIITTO ESITTÄYTYY Koko valtakunnan kattava puolustusjärjestelmämme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen ja

Lisätiedot

rul VUOSIkertomus 2008 Suomen reserviupseeriliitto finlands reservofficersförbund ry

rul VUOSIkertomus 2008 Suomen reserviupseeriliitto finlands reservofficersförbund ry rul VUOSIkertomus 2008 Suomen reserviupseeriliitto finlands reservofficersförbund ry SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Liiton toiminta-ajatus Suomen Reserviupseeriliitto on reserviupseerien valmiuksia kehittävä

Lisätiedot

rul VUOSIkertomus 2009

rul VUOSIkertomus 2009 rul VUOSIkertomus 2009 Suomen reserviupseeriliitto finlands reservofficersförbund ry SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Liiton toiminta-ajatus Suomen Reserviupseeriliitto on reserviupseerien valmiuksia kehittävä

Lisätiedot

Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 23.11.2013. 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2014 2

Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 23.11.2013. 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2014 2 Reserviläisurheiluliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA Döbelninkatu 2 00260 Helsinki 23.11.2013 Reserviläisurheiluliitto ry Toimintasuunnitelma 2014 1 Reserviläisurheiluliitto vuonna 2014 2 2 Tärkeimmät toiminnot

Lisätiedot

Kuva: Tuomas Kaarkoski

Kuva: Tuomas Kaarkoski Kuva: Tuomas Kaarkoski RESERVILÄISLIITTO ON SUOMEN SUURIN MAANPUOLUSTUS- JÄRJESTÖ. Kuva: Kari Virtanen RESERVILÄISLIITTO ESITTÄYTYY Koko valtakunnan kattava puolustusjärjestelmämme perustuu yleiseen asevelvollisuuteen

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 4/2010. Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation

KIERTOKIRJE 4/2010. Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation KIERTOKIRJE 4/2010 Elokuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki Puh. (09) 4056 2054 Fax. (09) 447 579 Sähköposti:

Lisätiedot

Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen koulutusohjelma

Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen koulutusohjelma Reserviläisen kenttäkelpoisuuden kehittämisen koulutusohjelma Reserviläisen velvollisuus ylläpitää kuntoa Noin 85 % jokaisesta ikäluokasta suorittaa varusmiespalveluksen, joten valtaosa 20-60 vuotiaista

Lisätiedot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö. Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö. Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta Suomen suurin maanpuolustusjärjestö Jäsenkysely puolustusmenojen säästöistä ja puolustusvoimauudistuksesta Jäsenkyselyn toteutus Reserviläisliiton jäsenkysely toteutettiin 19.-26.3. välisenä aikana webropol-kyselysovelluksella.

Lisätiedot

Suomen Reserviupseeriliitto

Suomen Reserviupseeriliitto Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund r.y. Toiminta 2011 Kertausharjoitukset ovat uskottavan puolustuksen perusta Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) perustamisesta tuli toukokuussa

Lisätiedot

Menneiden muistelua ja tulevaisuuden suunnittelua

Menneiden muistelua ja tulevaisuuden suunnittelua Toiminta 2016 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Menneiden muistelua ja tulevaisuuden suunnittelua Vuosi 2016 oli Suomen Reserviupseeriliiton 85. toimintavuosi. Toiminnan painopistealueina olivat ampumataidon ja

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017

1 Yleistä. 2 Hallitus, toiminnantarkastajat ja edustajat vuodelle Hallitus vuodelle Toiminnantarkastajat 2017 Seinäjoki TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 1 Yleistä Kerhon tehtävänä on maanpuolustustahdon ja taitojen ylläpitäminen ja niiden kohottaminen, turvallisuuspoliittisen tiedon jakaminen, fyysisen kunnon

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTAKERTOMUS 2015 1. YLEISTÄ Vuosi 2015 oli Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri ry:n 64. toimintakausi. Piiri on perustettu 23.9.1951 ja merkitty yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

RESUL:n kilpailutoiminta. Kilpailutoiminnan organisointi. Puolustusvoimien tuki. Yhteistyö MPK:n kanssa. Yhteistyö reservipiirien kanssa

RESUL:n kilpailutoiminta. Kilpailutoiminnan organisointi. Puolustusvoimien tuki. Yhteistyö MPK:n kanssa. Yhteistyö reservipiirien kanssa Kilpailumaksut Toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen, Reserviläisurheiluliitto ry RESUL:n kilpailutoiminta Kilpailutoiminnan organisointi Puolustusvoimien tuki Yhteistyö MPK:n kanssa Yhteistyö reservipiirien

Lisätiedot

LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY.

LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. TOIMINTASUUNNITELMA 2014 LOIMAAN SEUDUN RESERVILÄISET RY. Toimintasuunnitelma vuodelle 2014. YLEISTÄ Vuosi 2014 on yhdistyksen 58. toimintavuosi. Jatketaan omalla valitulla

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 1-2017 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SÄHKÖPOSTI: TOIMISTO@RUL.FI INTERNET: WWW.RUL.FI

Lisätiedot

RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS

RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS 2015 RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS Puheenjohtaja Markus Lassheikki, 040 779 9680, markus.lassheikki@saunalahti.fi Varapuheenjohtaja Sami Kujala, 0400 766 491, sami.kujala@vem.fi Sihteeri Seppo Vahasalo,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2018 KORPILAHDEN RESERVILÄISET RY Sisältö A. Toiminnan arvot ja toiminta-ajatus B. Toiminnan painopistealueet vuonna 2018 C. Toiminta vuonna 2018 1. Päätapahtumat ja toiminta vuonna

Lisätiedot

Toimintastrategia

Toimintastrategia Toiminta-ajatus: Toimintastrategia 2013-2015 Reserviläisurheiluliitto on vapaaehtoisen maanpuolustusliikunnan valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö. Toiminnan pääasiallisena kohderyhmänä ovat liiton

Lisätiedot

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Isänmaallisuus Vapaaehtoisuus Osaaminen Kuva Joonas Pehkonen Maanpuolustuskoulutusyhdistys Perustettiin vuonna 1993 valtakunnalliseksi organisaatioksi, joka kouluttaa

Lisätiedot

Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1(6) Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 28.10.2014 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 58. toimintavuosi on Reserviläisliitto

Lisätiedot

HE 106/2009. Tommi Verho Järjestösihteeri Suomen Reserviupseeriliitto

HE 106/2009. Tommi Verho Järjestösihteeri Suomen Reserviupseeriliitto HE 106/2009 Tommi Verho Järjestösihteeri Suomen Reserviupseeriliitto RUL vastuullista johtajuutta Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on reserviupseerien valmiuksia kehittävä toiminnallinen ja aatteellinen

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY

POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY T O I M I N T A K E R T O M US 2013 1. YLEISTÄ Vuosi 2013 oli Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri ry:n 62. toimintakausi. Piiri on perustettu 23.9.1951 ja merkitty

Lisätiedot

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016. Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016. Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016 Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry Työvaliokunnan kokous 26.8.2015 Käsitelty piirihallituksen kokouksessa 16.9.2015 Piirin syyskokouksen hyväksymä

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKTU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLND PUHELIN: +358 9 4056 2050 FX: +358 9 447 579 SÄHKÖPOSTI:

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY Asiakirja sisältää Keski-Suomen Reserviupseeripiiri ry:n 10.10.2012 vahvistetun toimintasuunnitelman vuodelle 2013. www.ksrespiirit.fi 2 (15) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN

Lisätiedot

MPK:N OSUUS ÖLJYNTORJUNNASSA. Info-tilaisuus Henrik Nysten Piiripäällikkö/Distriktschef Meripuolustuspiiri/Sjöförsvarsdistriktet

MPK:N OSUUS ÖLJYNTORJUNNASSA. Info-tilaisuus Henrik Nysten Piiripäällikkö/Distriktschef Meripuolustuspiiri/Sjöförsvarsdistriktet MPK:N OSUUS ÖLJYNTORJUNNASSA Info-tilaisuus 20.8.2015 Henrik Nysten Piiripäällikkö/Distriktschef Meripuolustuspiiri/Sjöförsvarsdistriktet 7 Tehtävät Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen julkisena hallintotehtävänä

Lisätiedot

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation RUL:n kenttäpostia 5/ 2013 lokakuu Sisältö: 01 Maanpuolustus on meidän kaikkien asia 02 Oulun liittokokous 03 Toimintasuunnitelma, talousarvio ja jäsenmaksut 2014 04 Jäsenhuolto ja -hankinta 05 Toimintalomake

Lisätiedot

Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Terhi Hakolan tervehdys Savonlinnan Reserviläiset ry:n 80-vuotisjuhlassa , Ravintola Paviljonki

Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Terhi Hakolan tervehdys Savonlinnan Reserviläiset ry:n 80-vuotisjuhlassa , Ravintola Paviljonki Julkaisuvapaa 29.10.2016 kello 16.00 Reserviläisliiton varapuheenjohtajan Terhi Hakolan tervehdys Savonlinnan Reserviläiset ry:n 80-vuotisjuhlassa 29.10.2016, Ravintola Paviljonki Kunnioitetut sotiemme

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 4-2016 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SÄHKÖPOSTI: TOIMISTO@RUL.FI INTERNET: WWW.RUL.FI

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO FINLANDS RESERVOFFICERSFÖRBUND TOIMINTA 2010 Reserviupseeriliitto on reserviläisen asialla Vuonna 2010 Suomen Reserviupseeriliiton (RUL) toiminnan painopisteenä olivat johtamiskoulutusjärjestelmän

Lisätiedot

Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli

Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli Pohjois-Suomen maanpuolustuspiiri Pyhätunturi 31.1.2019 PSMPP:n apulaispiiripäällikkö Antti Tölli mpk.fi Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK Maanpuolustuskoulutusyhdistys perustettu vuonna 1993 valtakunnallinen

Lisätiedot

Liittovaltuusto 12.4.2014 Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2013

Liittovaltuusto 12.4.2014 Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2013 Liittovaltuusto 12.4.2014 Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2013 Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund ry 1 Sisällysluettelo 1 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2013... 3

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 1/2010 Helmikuu

KIERTOKIRJE 1/2010 Helmikuu KIERTOKIRJE 1/2010 Helmikuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki ( Puh. (09) 4056 2054 ( Fax. (09) 447 579

Lisätiedot

Lappeenrannan sankarihautausmaalta itsenäisyyspäivänä Kuva Ari-Pekka Meuronen

Lappeenrannan sankarihautausmaalta itsenäisyyspäivänä Kuva Ari-Pekka Meuronen 4-2019 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SÄHKÖPOSTI: TOIMISTO@RUL.FI INTERNET: WWW.RUL.FI

Lisätiedot

Lappeenrannan sankarihautausmaalta itsenäisyyspäivänä Kuva Ari-Pekka Meuronen

Lappeenrannan sankarihautausmaalta itsenäisyyspäivänä Kuva Ari-Pekka Meuronen 5-2019 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SÄHKÖPOSTI: TOIMISTO@RUL.FI INTERNET: WWW.RUL.FI

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 6/2010 Joulukuu

KIERTOKIRJE 6/2010 Joulukuu KIERTOKIRJE 6/2010 Joulukuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki Puh. (09) 4056 2054 Fax. (09) 447 579 Sähköposti:

Lisätiedot

Yleistä Piiri toimii jäsenyhdistystensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa tukien.

Yleistä Piiri toimii jäsenyhdistystensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa tukien. ETELÄ-POHJANMAAN RESERVILÄISPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Yleistä Piiri toimii jäsenyhdistystensä aatteellisena ja toiminnallisena yhdyssiteenä valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa tukien.

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2011 Gummeruksenkatu 7 40100 Jyväskylä reserviupseeripiiri@ksrespiirit.fi www.ksrespiirit.

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 2/2011 Gummeruksenkatu 7 40100 Jyväskylä reserviupseeripiiri@ksrespiirit.fi www.ksrespiirit. www.ksrespiirit.fi 1 (5) 1.11.2011 KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI TIEDOTTAA Arvoisat reserviupseerit Syksy on käynnistynyt erikoisissa merkeissä. Koskaan ei valtakunnassamme ole käyty näin lyhyessä ajassa

Lisätiedot

Liittovaltuusto 20.4.2013 Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2012

Liittovaltuusto 20.4.2013 Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2012 Liittovaltuusto 20.4.2013 Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2012 Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund ry 2 Sisällysluettelo 1 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2012... 3

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY 1 (16) KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Käsitelty ja vahvistettu Keski-Suomen Reserviläispiiri ry:n syyskokouksessa 8.10.2014. 2 (16) Sisältö A. Toiminnan arvot ja toiminta-ajatus

Lisätiedot

KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016

KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Hyväksytty piirin syyskokouksessa 7.10.2015 KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sisältö A. Toiminnan tavoitteet, toiminta-ajatus

Lisätiedot

NUKU RAUHASSA Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke 2018

NUKU RAUHASSA Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke 2018 NUKU RAUHASSA Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke 2018 NUKU RAUHASSA Kokonaisturvallisuuden yhteistyöhanke Opettaja - sinä jos kuka, voit auttaa nuoria päivittämään käsityksensä kokonaisturvallisuudesta

Lisätiedot

Liittovaltuusto Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2016

Liittovaltuusto Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2016 Liittovaltuusto 22.4.2017 Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2016 Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund ry 1 1 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2016 Vuonna 2016 Suomen Reserviupseeriliiton

Lisätiedot

RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS

RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS 2019 RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS Puheenjohtaja Tino Johansson, 045 673 8952, tinoj@jippii.fi Varapuheenjohtaja Teemu Karhapää, 050 372 7227, teemukarhapaa@hotmail.com Tiedotusupseeri/sihteeri Seppo

Lisätiedot

KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 KESKI- SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Hyväksytty piirin syyskokouksessa 8.10.2014 KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Sisältö A. Toiminnan tavoitteet, toiminta-ajatus

Lisätiedot

Liittovaltuusto Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2015

Liittovaltuusto Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2015 Liittovaltuusto 16.4.2016 Yhdistyksen sääntöjen mukainen toimintakertomus 2015 Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund ry 1 1 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 2015 Vuonna 2015 Suomen Reserviupseeriliiton

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 4-2015 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SÄHKÖPOSTI: TOIMISTO@RUL.FI INTERNET: WWW.RUL.FI

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja. Matti Pennanen. Tervetuloa Ouluun! Meille oululaisille on ilo saada järjestää vuoden 2013 Terwasoutu, valtakunnallinen

Kaupunginjohtaja. Matti Pennanen. Tervetuloa Ouluun! Meille oululaisille on ilo saada järjestää vuoden 2013 Terwasoutu, valtakunnallinen Kaupunginjohtaja Matti Pennanen Tervetuloa Ouluun! Meille oululaisille on ilo saada järjestää vuoden 2013 Terwasoutu, valtakunnallinen maanpuolustusjärjestöjen liittokokoustapahtuma. Oululla on etuoikeus

Lisätiedot

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2018

TOIMINTA- SUUNNITELMA 2018 TOIMINTA- SUUNNITELMA 2018 Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry Sisällys 1. Toiminta-ajatus... 1 2. Toiminnan painopisteet vuonna 2018... 1 3. Maanpuolustustahdon kehittäminen

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 1/2011 Gummeruksenkatu 7 40100 Jyväskylä reserviupseeripiiri@ksrespiirit.fi www.ksrespiirit.

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY PIIRIKIRJE 1/2011 Gummeruksenkatu 7 40100 Jyväskylä reserviupseeripiiri@ksrespiirit.fi www.ksrespiirit. www.ksrespiirit.fi 1 (5) 21.5.2011 KESKI-SUOMEN RU PIIRIN ALKUVUODEN TOIMINTAA Arvoisat reservinupseerit! Kevät on edennyt vauhdilla, saunavastan tekoon päästäneen totuttua aikaisemmin! Kuten tiedämme

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA. Uudenmaan Reserviläispiiri ry Perustettu Hallituksen esitys

TOIMINTASUUNNITELMA. Uudenmaan Reserviläispiiri ry Perustettu Hallituksen esitys TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Uudenmaan Reserviläispiiri ry Perustettu 13.12.1959 Hallituksen esitys 06.09.2017 2 TOIMINTA - AJATUS Uudenmaan Reserviläispiiri ry on alueellaan toimivien reserviläisyhdistyksien

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 5/2010 Syyskuu

KIERTOKIRJE 5/2010 Syyskuu KIERTOKIRJE 5/2010 Syyskuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki Puh. (09) 4056 2054 Fax. (09) 447 579 Sähköposti:

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Reserviupseeripiiri ry/varsinais-suomen Reserviläispiiri ry TOIMINTAOHJE

Varsinais-Suomen Reserviupseeripiiri ry/varsinais-suomen Reserviläispiiri ry TOIMINTAOHJE PALKITSEMISET JA HUOMIONOSOITUKSET 1. YLEISTÄ 2. HUOMIONOSOITUKSET 2.1 Yleistä Ohjeella määritetään muistamiseen ja palkitsemiseen liittyvät säännöt ja periaatteet Varsinais-Suomen Reserviupseeri- ja Varsinais-Suomen

Lisätiedot

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön

RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO PÄIVÄKIRJA 2008 - työkalu yhdistyksen käyttöön RESERVILÄISLIITTO RESERVILÄISLIITTO RY 1 PÄIVÄKIRJAN TÄYTTÖOHJE Yleistä Toiminnan raportoinnissa käytetty kaavake uusiutui vuoden 2005 alusta

Lisätiedot

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittäminen. Timo Tuurihalme Hallitussihteeri, varatuomari

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittäminen. Timo Tuurihalme Hallitussihteeri, varatuomari Vapaaehtoisen maanpuolustuksen kehittäminen Timo Tuurihalme Hallitussihteeri, varatuomari Tausta Muutetaan vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annettua lakia, ampumaaselakia, työturvallisuuslakia ja rikoslakia.

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY HALLITUKSEN KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2012

KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY HALLITUKSEN KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2012 www.ksrespiirit.fi 1 (5) KESKI-SUOMEN RESERVIUPSEERIPIIRI RY HALLITUKSEN KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2012 Paikka ja aika: Ravintola Idea piippukabinetti 6.6.2012 klo 18.00 1. Kokouksen avaus Pj Timo Salo toivotti

Lisätiedot

TOIMINTA- SUUNNITELMA Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry

TOIMINTA- SUUNNITELMA Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry TOIMINTA- SUUNNITELMA 2017 Uudenmaan Reserviupseeripiiri - Nylands Reservofficersdistrikt ry 30.10.2016 1. TOIMINTA-AJATUS 2 Uudenmaan Reserviupseeripiiri (URUP) on alueensa RUL:n jäsenyhdistysten aatteellinen

Lisätiedot

Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjolan juhlapuhe Kuusamon Reserviläiset ry:n 60- vuotisjuhlassa , Kuusamon seurakuntatalo

Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjolan juhlapuhe Kuusamon Reserviläiset ry:n 60- vuotisjuhlassa , Kuusamon seurakuntatalo Julkaisuvapaa 22.4.2018 kello 12.30 Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjolan juhlapuhe Kuusamon Reserviläiset ry:n 60- vuotisjuhlassa 22.4.2018, Kuusamon seurakuntatalo Kunnioitetut sotiemme veteraanit

Lisätiedot

Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Parikkalan Reserviläiset ry:n 80- vuotisjuhlassa, Särkisalmen Kisapirtti

Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Parikkalan Reserviläiset ry:n 80- vuotisjuhlassa, Särkisalmen Kisapirtti Julkaisuvapaa 29.10.2017 kello 13.00 Reserviläisliiton puheenjohtajan Ilpo Pohjolan juhlapuhe Parikkalan Reserviläiset ry:n 80- vuotisjuhlassa, 29.10.2017 Särkisalmen Kisapirtti Kunnioitetut sotiemme veteraanit,

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO 3-2015 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SÄHKÖPOSTI: TOIMISTO@RUL.FI INTERNET: WWW.RUL.FI

Lisätiedot

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation RUL:n kenttäpostia 6 / 2013 joulukuu Sisältö: 01 Liiton puheenjohtaja Mika Hannulan tervehdys 02 Oulun liittokokous 03 Mäkelä ja Puoskari liiton varapuheenjohtajiksi 04 Vuoden maanpuolustusteko 2013 05

Lisätiedot

Toimintapäivätapahtumia järjestettiin viime vuonna reilusti yli sata. Viestiosaston toimintapäivässä Santahaminassa teoriatehtäviä pohdittiin

Toimintapäivätapahtumia järjestettiin viime vuonna reilusti yli sata. Viestiosaston toimintapäivässä Santahaminassa teoriatehtäviä pohdittiin 1-2015 SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SÄHKÖPOSTI: TOIMISTO@RUL.FI INTERNET: WWW.RUL.FI

Lisätiedot

Suomen Reserviupseeriliitto ry. Suomen Reserviupseeriliiton lausunto Asedirektiivin kansallinen täytäntöönpanon poikkeusperusteista.

Suomen Reserviupseeriliitto ry. Suomen Reserviupseeriliiton lausunto Asedirektiivin kansallinen täytäntöönpanon poikkeusperusteista. Suomen Reserviupseeriliitto ry Lausunto Sisäministeriö Viite: Sisäministeriön lausuntopyyntö SM17194842 Suomen Reserviupseeriliiton lausunto Asedirektiivin kansallinen täytäntöönpanon poikkeusperusteista.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014

TOIMINTAKERTOMUS 2014 POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. YLEISTÄ Vuosi 2014 oli Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri ry:n 63. toimintakausi. Piiri on perustettu 23.9.1951 ja merkitty yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY

KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY KESKI-SUOMEN RESERVILÄISPIIRI RY PIIRITIEDOTE 1/2018 HYVÄÄ UUDEN TOIMINTAVUODEN ALKUA PIIRITOIMISTOLTA! Alkaneen vuoden toiminnoissa tulee näkymään vahvasti Ilmavoimat ja Puolustusvoimat 100 vuotta teema.

Lisätiedot

Reserviläisliiton puheenjohtajan Markku Pakkasen juhlapuhe Isonkyrön Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa , Pohjankyrösali

Reserviläisliiton puheenjohtajan Markku Pakkasen juhlapuhe Isonkyrön Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa , Pohjankyrösali Julkaisuvapaa 20.2.2011 kello 13.00 Reserviläisliiton puheenjohtajan Markku Pakkasen juhlapuhe Isonkyrön Reserviläiset ry:n 50-vuotisjuhlassa 20.2.2011, Pohjankyrösali Kunnioitetut sotiemme veteraanit,

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN RESERVILÄISPIIRI RY

POHJOIS-KARJALAN RESERVILÄISPIIRI RY 1. YLEISTÄ POHJOIS-KARJALAN RESERVILÄISPIIRI RY TOIMINTAKERTOMUS 2015 Vuosi 2015 oli Pohjois-Karjalan Reserviläispiiri ry:n 60. toimintakausi. Piiri on perustettu 20.11.1955 ja merkitty yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

Reserviläisliitto 60 vuotta. Liiton historian näyttävin tapahtuma- ja juhlakokonaisuus

Reserviläisliitto 60 vuotta. Liiton historian näyttävin tapahtuma- ja juhlakokonaisuus Reserviläisliitto 60 vuotta Liiton historian näyttävin tapahtuma- ja juhlakokonaisuus Reserviläisliitto 60 vuotta 2015 11.-12.4. Liiton vuosikokous, seppeleenlasku, tervehdysten vastaanotto Helsingissä

Lisätiedot

Jos et näe viestiä klikkaa tästä

Jos et näe viestiä klikkaa tästä Jos et näe viestiä klikkaa tästä Uutiskirje huhtikuu 2019 CIOR Kesäkongressi 2019 Naton Reserviupseeriyhdistys CIOR järjestää vuosittaisen kesäkongressinsa tulevana kesänä Tallinnassa, Virossa. Viikon

Lisätiedot

Otsikko RESERVILÄISLIITTO JÄRJESTÖKUVATUTKIMUS 2008

Otsikko RESERVILÄISLIITTO JÄRJESTÖKUVATUTKIMUS 2008 Otsikko RESERVILÄISLIITTO JÄRJESTÖKUVATUTKIMUS 2008 Otsikko Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa kuvaa Reserviläisliitosta, sekä jäsenten että ulkopuolisten silmin Esim. mitä toimintaa jäsenet pitävät

Lisätiedot

RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS

RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS 2018 RESERVIUPSEERIYHDISTYKSEN HALLITUS Puheenjohtaja Markus Lassheikki, 040 779 9680, markus.lassheikki@saunalahti.fi Varapuheenjohtaja Teemu Karhapää, 050 372 7227, teemukarhupaa@hotmail.com Tiedotusupseeri/sihteeri

Lisätiedot

RESUL tiedottaa 2/2014

RESUL tiedottaa 2/2014 Reserviläisurheiluliitto ry, Döbelninkatu 2, 00260 HELSINKI, (09) 4056 2060, fax (09) 4056 2061, sähköposti: info@resul.fi RESUL tiedottaa 2/2014 Jakelu: Jäsenliitot, -piirit, -yhdistykset ja toiminnanjohtajat

Lisätiedot

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation RUL:n kenttäpostia 6 / 2012 Sisältö: 01 Liiton puheenjohtja Mika Hannulan tervehdys 02 Liittovaltuuston kokouksen päätöksiä 03 Vuoden maanpuolustusteko 04 Toimintalomakkeet 05 Sotilastaitokilpailut 06

Lisätiedot

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN RESERVILÄISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 S I S Ä L T Ö TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 1. Aatteellinen toiminta 2. Kuntoliikunta- ja maastotoiminta 3. Ampuma- ja kilpailutoiminta 4. Muu toiminta

Lisätiedot

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND

SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation DÖBELNINKATU 2, 6.KRS, 00260 HELSINKI, FINLAND SÄHKÖPOSTI: TOIMISTO@RUL.FI INTERNET: WWW.RUL.FI PUHELIN:

Lisätiedot