OPAS MAINOSTOIMISTO- YHTEISTYÖHÖN TEHDÄÄN HYVÄÄ TULOSTA YHDESSÄ.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPAS MAINOSTOIMISTO- YHTEISTYÖHÖN TEHDÄÄN HYVÄÄ TULOSTA YHDESSÄ."

Transkriptio

1 OPAS MAINOSTOIMISTO- YHTEISTYÖHÖN TEHDÄÄN HYVÄÄ TULOSTA YHDESSÄ.

2 TULOKSEKKAAMMAN YHTEISTYÖN PUOLESTA Tämän oppaan tarkoitus on avata asiakkaan ja markkinoinnin ammattilaisen välistä vuoropuhelua, jotta yhteistyö olisi mahdollisimman tuloksekasta, ja markkinoinnista tulisi investointi kuluerän sijaan. Oppaan tavoitteena on antaa virikkeitä ja näkökulmia yhä paremman markkinoinnin puolesta ja lisäksi Uhmata pinttyneitä tapoja. Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä tai ajatuksia omaa markkinointiviestintääsi koskien, älä epäröi varata aikaa sparraukseen Uhman ammattilaisten kanssa. Ensimmäinen sparrauskerta on veloitukseton. Tuloksellista yhteistyötä toivottaa: Uhma Oy Mainostoimisto

3 10 VINKKIÄ tuloksekkaaseen vuoropuheluun

4 Briefin aika on ohi Mainostoimistojen ovet ovat avoinna kaikille, markkinoinnin tuntemuksen määrästä riippumatta. Toimeksiantajan ei tarvitse, eikä kuulukaan, tietää kaikkea mainostamisesta, sillä markkinointiviestinnän ammattilaiset ovat auttamassa haasteissa. Huonosti toteutettuna markkinointi on kuitenkin aina kulu. Ennen kampanjasta ja yhteistyöstä tehtiin menoerän sijaan investointi briefin avulla. Nykyään vuoropuhelu on tuloksekkaampi väline. Väline, joka tekee markkinoinnista investoinnin, joka lisää myyntiä, mikä onkin markkinoinnin päätavoite. Hyvällä vuoropuhelulla mahdollistat siis tuloksekkaan markkinoinnin. Mitä parempi vuoropuhelu, sitä tehokkaammin päästään alkuun markkinointiviestinnän projektissa ja voidaan olla varmoja siitä, että toimeksiantaja ja mainostoimisto ovat samalla sivulla projektin sisällöstä.

5 Hyvä vuoropuhelu Pidä mielessä seuraavat asiat, niin onnistut: 1. Mistä lähdetään liikkeelle eli lähtötilanne? 2. Minne ollaan menossa eli tavoitteet? 3. Kenelle eli kohderyhmät (kuka on asiakas ja kuka ei)? 4. Milloin eli aikataulutus (ajoissa lukkoon lyötävät asiat voivat säästää rahaa)? 5. Millä resursseilla eli budjetilla? 6. Kerro rehellisesti, mitä odotat toimistolta 7. Toimeksiantajan edustajalla on oltava valtaa tehdä päätöksiä (Myös yrityksen sisäinen harmonia on tärkeää, jotta tavoitteet eivät ole ristiriidassa) 8. Omat näkemykset ovat tervetulleita, luota kuitenkin ammattilaisen osaamiseen 9. Ole selkeä ja ytimekäs markkinointiasi koskevissa tavoitteissa ja toiveissa 10. Tärkeintä on, että olet selkeyttänyt markkinointia koskevan tahtotilan itsellesi!

6 MARKKINOINTIVIESTINNÄN PROJEKTI

7 Mitä vaiheita markkinointiviestinnän projektissa on? Yksinkertaistettuna prosessi on: toimeksianto, suunnittelu, toteutus eli tuotanto, valmis tuote ja lopuksi seuranta. Yritys voi valita kumppanikseen joko mainostoimiston tai toteuttaa markkinointimateriaalia itse, eli in-housena. Mainostoimisto voi asiakkaan tarpeista riippuen hoitaa kaiken strategisesta suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen asti, niin sanotusti avaimet käteen -menetelmällä tai toteuttaa esim. vain graafisen ilmeen jolloin asiakas hoitaa itse loput. Mainostoimistoilta löytyy ratkaisuja niin pieniin kuin isoihinkin haasteisiin. Ratkaisuissa lähtökohtana ovat aina toimeksiantajayrityksen viestinnän tavoitteet. Kannattaa kuitenkin muistaa, että markkinointi on pitkäjänteistä toimintaa, joten prosessi vaatii aikaa ennen kuin tulokset ovat nähtävissä.

8 Prosessi 1. Ongelma tai tarve 2. Sparraus markkinointiviestinnästä mainostoimiston kanssa 3. Tavoitteiden asettaminen ja kohderyhmän valinta 4. Lähtökohtien analysointi ja strateginen suunnittelu 5. Ratkaisujen suunnittelu ja mainosvälineiden / medioiden valinta 6. Viestinnän sisällön päättäminen / ratkaisujen hyväksyminen 7. Projektin toteutus 8. Valmis mainos / toimenpide / julkaisu 9. Markkinoinnin mittaus ja palaute

9 BUDJETOINTI

10 Mitä ottaa huomioon? Budjetoinnin huolellinen suunnittelu säästää aikaa ja näin ollen myös rahaa. Hyvän suunnittelun ansiosta kaikki markkinointitoimet tulevat varmasti tehtyä ja ne tukevat toisiaan. Yrityksen tavoitteet kohderyhmittäin ovat markkinoinnin suunnittelun lähtökohtana ja niitä peilataan käytössä olevaan markkinoitibudjettiin. Budjetissa otetaan huomioon tavoitteiden saavuttamiseksi suunnitellut toimenpiteet, kuten tapahtumat, messut ja mainoskampanjat. Lisäksi huomioidaan jatkuvan markkinoinnin toimenpiteet, kuten nettisivut, asiakastiedotteet ja vaikkapa jatkuva hakukonemainonta. Markkinointibudjetti muodostuu siis näiden kaikkien yhteissummasta. Hyvä työväline markkinoinnillisten toimenpiteiden perässä pysymiseen on markkinointikalenteri. Kalenterissa näkyvät kaikki vuoden aikana toteutettavat toimenpiteet ja niihin käytettävät resurssit.

11 Tsekkauslista budjettia suunnittelevalle Suunnittelu: Käytätkö mainostoimistoa? Käytätkö media- /tuotantoyhtiötä suunnitteluun? Suunnitteletko itse in-housena? Tuotanto: Pitäisikö verkkosivujasi uusia? Onko yrityksesi sosiaalisen median käyttöaste ajan mukainen? Koostetaanko markkinointivideosi kuvista vai kuvataanko sitä varten uutta materiaalia? Olisiko aika päivittää yrityksesi kuvamateriaalia? Kuka toteuttaa mainoksesi äänimaailman? Minkälaiset esitteet painetaan vai tarvitseeko yrityksesi kenties uuden lomakkeiston? Mediatila: Teetkö tv-mainoksen? Kannattaako mainostaa radiossa? Tavoittaisitko ulkomainonnalla asiakasryhmäsi? Minkälaisia lehtimainoksia käytät? Miten saat asiakkaat nettisivuillesi? Säästäisitkö rahaa vuosisopimuksella? Muut kulut: Kaipaako yrityksesi sisustus tai julkisivu piristystä? Muistatko asiakkaitasi liikelahjoilla? Tarvitseeko myyjäsi lisämateriaalia myynnin tueksi? Miten yrityksesi asioista tiedotetaan? Pidätkö asiakastilaisuuksia, järjestätkö tapahtumia vai lähdetkö messuille? Ovatko yrityksesi edustusmateriaalit kunnossa - kynät, asusteet ja jaettavat materiaalit jne. Mitä muuta markkinointimateriaalia tarvitset? Tehdäänkö tänä vuonna asiakastyytyväisyyskysely vai tutkittaisiinko mainosten huomioarvoa?

12 MARKKINOINNIN SANAKIRJA

13 Mistä puhutaan ja mitä tarkoitetaan? Ambient= Ambientilla tarkoitetaan mainosvälineitä, jotka eivät ole varsinaisia medioita, ja jotka usein hätkähdyttävät ja herättävät huomiota erikoisuudellaan. Ambientia käytetään usein kaupunkien keskustoissa tai muissa ulkotiloissa, joissa tavoitetaan paljon ihmisiä kerralla julkisessa tilassa. Below-the-line= Below-the-line-toimenpiteiksi kutsutaan markkinointitoimenpiteitä, joissa ei käytetä erityistä mediavälinettä. Joskus puhutaan myös myynninedistämisestä tai promootiosta. Brändistrategia= Määrittelee brändin roolin osana yrityksen strategiaa: brändin ominaisuudet, arvot, persoonallisuuden sekä identiteetin. Brändissä kirkastuu se mitä yritys lupaa asiakkailleen. CRM= asiakkuudenhallinta Hakukonemarkkinointi l. SEM= Hakukonemarkkinoinnilla tarkoitetaan sitä, että yritys tai sen tuote/palvelu löytyy helposti hakukoneiden avulla. Hyvin toimiva hakusanamarkkinointi vaatii jatkuvaa seurantaa, optimointia ja huolenpitoa. Hakukoneoptimointi l. SEO= Hakukoneoptimointi tarkoittaa prosessia, jossa verkkopalvelu suunnitellaan, toteutetaan ja ylläpidetään siten, että hakukoneet, kuten Google, löytävät palvelun mahdollisimman hyvin. Huomioarvo= Huomioarvolla tarkoitetaan mainoksen tavoittama yleisömäärä prosentteina. Kohderyhmä= Kohderyhmä koostuu ihmisistä, joita yhdistää tietty tekijä. Kohderyhmät ovat organisaatioille tärkeitä esimerkiksi yhteydenpidon kannalta. Kohderyhmiä voivat olla esimerkiksi elintavoiltaan yhtenevät ihmiset, asiakkaat tai kilpailijat.

14 Konversio= Konversio tarkoittaa sivustolle asetetun mitattavan tavoitteen täyttymistä. Verkkokaupassa tämä tarkoittaa onnistunutta tuotteen tilausta. Mobiilimarkkinointi= Mobiilimarkkinointi on kaikissa liikkuvissa kanavaissa: matkapuhelimessa, tableteissa, toteutettua markkinointia. Mobiilimarkkinoinnissa kaikki sisältö luodaan siten, että se on luettavissa ja katsottavissa myös näissä välineissä. Sissimarkkinointi= Sissimarkkinointi tarkoittaa epätyypillisiä markkinoinnin keinoja, jotka tuottavat hyviä tuloksia pienin panoksin. Sosiaalinen media l. Some= Some tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä, joissa jokaisella käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on mahdollisuus olla aktiivinen viestijä ja sisällöntuottaja tiedon vastaanottajana olon lisäksi. Suoramarkkinointi= Suoramarkkinointi on ainostamista ilman erillistä mediavälinettä. Merkittävä osa suoramarkkinoinnista on digitaalista. Tarinallistaminen= tarinalähtöinen palvelumuotoilu. Tulospohjainen markkinointi= on markkinointimuoto, jossa yritys maksaa korvauksen palvelun toimittajalle tämän tuottamien tulosten perusteella. Tuotteistaminen= Tuotteistaminen käsittää kaikki vaiheet palvelutarjonnan määrittelystä yksittäisen tuotteen sisältöön ja toteutukseen. Viraalimarkkinointi= Viraalimarkkinointi tai virusmarkkinointi on markkinointia, jossa mainosviesti kulkee ihmiseltä toiselle nopeasti. Viraalimarkkinointi perustuu kuluttajan osallistuttamiseen yrityksen markkinointiprosessiin joko käyttäjätuottajina tai yleisöosallisina. wiki= Internetissä julkaistava artikkelikokoelma.

15 Viinikankatu Tampere twitter.com/uhmakas facebook.com/mainostoimistouhma WhatsApp:

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa.

Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa mediassa ja hakukoneissa. Sisältöä ja ilmettä markkinointikanaviin: mitä, miksi ja kenelle. Internetmarkkinointiseminaari osa 2, Tupaswilla, Laukaa, 19.11.2012. Suomalaiset maaseutumatkailijat internetissä: markkinointi sosiaalisessa

Lisätiedot

Kaupan liitto 26.10.2011

Kaupan liitto 26.10.2011 Kaupan liitto 26.10.2011 MIKKO KNUUTTILA TOIMINUT DIGITAALISEN MARKKINOINNIN JA SÄHKÖISEN KAUPANKÄYNNIN KEHITYS- JA JOHTOTEHTÄVISSÄ YLI 10 VUOTTA VIIMEISIMPÄNÄ VASTANNUT DNA:N DIGIMARKKINOINNISTA JA 1.

Lisätiedot

PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN

PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN PALVELUT YRITYSTEN KASVUN JA KEHITTÄMISEN EDISTÄMISEEN Järkevää, osaavaa ja luovaa palvelua jo vuodesta 1989 Myynnin ja markkinoinnin kehittämissuunnitelma Käynnistämme myynnin ja markkinoinnin kehittämissuunnitelman

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

MTL-Barometri 1Q/2012 Tulokset. Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 3.4.2012

MTL-Barometri 1Q/2012 Tulokset. Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 3.4.2012 MTL-Barometri 1Q/2012 Tulokset Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry 3.4.2012 MTL-Barometri Q1/2012 Tutkimusajanjakso 6.3.-23.3.2012 Verkkotutkimus sähköpostikutsulla Kohderyhmänä 444 toimitusjohtajaa

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle

Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle HELSINGIN YLIOPISTO RURALIA-INSTITUUTTI Oivalluskysymykset lähiluomuyrittäjälle KASVOT LUOMULLE 1. Perustiedot (lyhyesti ja ytimekkäästi) Mitä yritys myy? Mikä on pääkohderyhmä? Kenelle myydään? Miten

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Integroitu markkinointiviestintä

Integroitu markkinointiviestintä Markkinoinnin perusteet 23A00110 Videoluento I Integroitu markkinointiviestintä Ilona Mikkonen, KTT Aalto yliopiston kauppakorkeakoulu Markkinoinnin laitos Markkinointiviestintä (marketing communication)

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Viesti kulkee! Aikku Eskelinen, Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto. Kuva:

Viesti kulkee! Aikku Eskelinen, Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto. Kuva: Viesti kulkee! Viestinnällä luodaan vetovoimaa, yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta, rekrytoidaan, motivoidaan, palkitaan, markkinoidaan ja hoidetaan yhteisöä sisäisesti. - Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

SAARISTO- JA VESISTÖALUEIDEN MARKKINOINTIKAMPANJA 2001-2013. Näkemys suoramarkkinoinnista 1.12.2010 Kati Nieminen MicroMedia 2010

SAARISTO- JA VESISTÖALUEIDEN MARKKINOINTIKAMPANJA 2001-2013. Näkemys suoramarkkinoinnista 1.12.2010 Kati Nieminen MicroMedia 2010 SAARISTO- JA VESISTÖALUEIDEN MARKKINOINTIKAMPANJA 2001-2013 Näkemys suoramarkkinoinnista 1.12.2010 Kati Nieminen PROSESSI Markkinoinnin suunnitteluprosessi KARTOITUS SUUNNITTELU TOTEUTUS VIESTINTÄ MARKKINOINTI

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Myynnin ja markkinoinnin rajapinnan haasteet kansainvälistä kauppaa tekevässä yrityksessä. 5.11.2013 Tommi Lindbom, toimitusjohtaja Junttan Oy

Myynnin ja markkinoinnin rajapinnan haasteet kansainvälistä kauppaa tekevässä yrityksessä. 5.11.2013 Tommi Lindbom, toimitusjohtaja Junttan Oy Myynnin ja markkinoinnin rajapinnan haasteet kansainvälistä kauppaa tekevässä yrityksessä 5.11.2013 Tommi Lindbom, toimitusjohtaja Junttan Oy 1 Junttan Oy lyhyesti Kuopiolainen yritys, perustettu 1976

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Koodiviidakko Oy Juho Mattila Account Manager Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink

Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi. Artem Daniliants / LumoLink Aloittelijasta Internet markkinoinnin sankariksi Artem Daniliants / LumoLink CEO at LumoLink Verkkokauppa & Web teknologian asiantuntija 13+ vuotta kokemusta Internet liiketoiminnasta 10+ vuotta kokemusta

Lisätiedot

Mistä kannattaa aloittaa?

Mistä kannattaa aloittaa? Olet saanut yritysidean ja päättänyt perustaa yrityksen. Yhtä aikaa muiden perustamistoimenpiteiden kanssa täytyy alkaa miettimään yrityksen markkinointia. Ilman markkinointia yrityksellä ei ole yhtään

Lisätiedot

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna

Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Hakukone digitaalisen mainonnan työkaluna Digizer Oy - Asiantuntijapalveluita toteuttava kumppani verkkokaupoille sekä muille digitaalista liiketoimintaa harjoittaville yrityksille - Palvelumme: - Varastointi-

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin

Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin Sähköisen markkinoinnin viisi kultaista sääntöä eurooppalaisten operaattoreiden silmin 26.10.2011 Otto Söderlund Partner Magenta Advisory on suomalainen sähköisen liiketoiminnan asiantuntija jolla on vahva

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla

MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla MAA- JA KOTITALOUSNAISET Juuret maalla Muutama sana markkinnoinnista Markkinoinnissa tärkeimmät tehtävät: Määritä tavoiteltava myynti jokaiselle tuotteelle/ palvelulle kohderyhmittäin. Määritä mitä markkinoinnilta

Lisätiedot

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus Keinovalikoima lisääntyy - miten rakentaa mahdollisimman optimaalinen kokonaisuus yrityksen consumer insight tarpeisiin 23.4.2015 Hanna Hiekkamies Sisältö

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Sosiaalisen median hyödyntämisestä tutkimuksessa ja sitä kautta liiketoiminnassa

Sosiaalisen median hyödyntämisestä tutkimuksessa ja sitä kautta liiketoiminnassa Sosiaalisen median hyödyntämisestä tutkimuksessa ja sitä kautta liiketoiminnassa Suomen markkinointitutkimusseuran Sosiaalinen Suomen markkinointitutkimusseuran Sosiaalinen media & web-analytiikka osana

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 9.9.2015 Copyright 2015 Esipuhe Tämä käsikirja on tehty videotuotantojen ostajalle, jotta ostaja saisi itselleen juuri sitä mitä haluaa:

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? Mihin tahansa markkinointikanavaan verrattuna, sähköpostimarkkinointi on tehokkainta. MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ?

Lisätiedot

Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana!

Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana! Länsi-Tampereen Lähiuutiset & Lielahti.com Länsi-Tampereen kaikki tarjoukset onhan sinun tuotteesi mukana! MEDIAKORTTI 2015 SIVUSTO ( LIELAHTICOM.LÄHIUUTISET.FI ) Lisämyyntiä helposti ja nopeasti! Avaimet

Lisätiedot

Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä. Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy

Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä. Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy + Digitaalinen markkinointi ja kauppa Venäjällä Teemu Hakolahti Mediatalo Toimelias Oy + Venäläinen kuluttajana on matkailija Vuoden 2011 ulkomaisista kesämatkailijoista yli 1,7 miljoonaa eli yli 40 %

Lisätiedot

ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet

ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet Sosiaalinen netti ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet Antti Leino Digital director / Omnicom Media Group @anttileino Kirjat: Dialogin aika (2010) Sosiaainen netti ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet

Lisätiedot

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP,

DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, DIGITAALINEN LIIKETOIMINTA JA ASIAKASKOKEMUS FRESHUP, 26.5.2016 1 Miksi asiakas valitsee juuri sinun tuotteesi? Mistä asiakas oikeastaan maksaa? ARVOKETJU Raaka-aineet Tuotteet Palvelut Kokemus 0,2 5,9

Lisätiedot

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi?

Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mikä ihmeen hakukonemarkkinointi? Mitä teet ensimmäiseksi, kun etsit tietoa jostain asiasta? Luultavimmin Google- haun, etkä ole ainut: ihmiset ovat siirtyneet yhä enemmän nettiin käyttämään sähköisiä

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Janne Jääskeläinen VERKKOPALVELUN OSTAJAN OPAS

Janne Jääskeläinen VERKKOPALVELUN OSTAJAN OPAS Janne Jääskeläinen VERKKOPALVELUN OSTAJAN OPAS Talentum Helsinki 2010 Talentum Media Oy ja Janne Jääskeläinen Kansi: Janne Jääskeläinen Taitto: NotePad, www.notepad.fi ISBN 978-952-14-1472-5 Kariston Kirjapaino

Lisätiedot

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA

SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA SELKEÄSTI HELPOMPAA MARKKINOINTIA Markkinatehdas on ryhmä nuoria markkinoijia, joiden tavoitteena on parantaa Keski-Suomen yritysten markkinoinnin suunnitelmallisuutta ja auttaa käytännön toteutuksessa.

Lisätiedot

SISÄLTÖMARKKINOINTI. Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila

SISÄLTÖMARKKINOINTI. Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila SISÄLTÖMARKKINOINTI Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila SISÄLTÖMARKKINOINTI JA NATIIVIMAINONTA OVAT NYT IN. MIKSI? Digitaalinen maailma antaa uusia reviirejä

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Videomarkkinoinnin opas

Videomarkkinoinnin opas Videomarkkinoinnin opas Hei! Kiitos, että latasit Go:groupin videomarkkinointioppaan. Näiden vinkkien avulla saat uusia ideoita ja tehoa videomarkkinointiisi. Kysyttävää? Autamme mielellämme! Lähetä sähköpostia

Lisätiedot

STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN

STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN STRATEGIASTA TOTEUTUKSEEN VENÄJÄÄ EDELLÄKÄVIJÖILLE: RUCOLA+ Miikka Raulo Matkailun ja elämystuotannon OSKE Miksi? Matkailu Venäjältä kasvoi 27% vuonna 2011, markkina, jonka saavutettavuus paranee edelleen.

Lisätiedot

Tavallista fiksumpaa markkinointia

Tavallista fiksumpaa markkinointia Tavallista fiksumpaa markkinointia Päivän agenda Hakukonemarkkinoinnin koulutus Ainoastaan hakukone- ja mobiilioptimoitu www-sivu toimii ja tehoaa Hakukonemarkkinointi: miksi ja miten? Mobiilimarkkinoinnin

Lisätiedot

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja -

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja - Lisää asiakkaita - Näin ohjaat kävijävirtoja - Theodor Arhio Sisältöjohtaja, TBWA\Helsinki Pari sanaa dinosauruksista MUUTOS. (on hyväksi jos sen hyödyntää) Tietokoneet Sisällön organisointi Uutiset

Lisätiedot

Kristina Ruuskanen TV09S1M1

Kristina Ruuskanen TV09S1M1 Kristina Ruuskanen TV09S1M1 1/24 1. Johdanto 2. Digitaalinen markkinointi 3. Digitaalisen markkinoinnin muotoja 4. Suosituimmat digitaalisen markkinoinnin keinot 5. Digitaalisen markkinoinnin käytön syyt

Lisätiedot

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa

Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Helpoin tapa hoitaa yrityksesi näkyvyys. Markkinointipalvelusi verkossa Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. markkinointitoimet ovat nyt omassa hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen

Lisätiedot

markkinointistrategia

markkinointistrategia Menestyksen markkinointistrategia kaava - Selkeät tavoitteet + Markkinointistrategia + Markkinointisuunnitelma + Tehokas toiminta = Menestys 1. markkinat Käytä alkuun aikaa kaivaaksesi tietoa olemassa

Lisätiedot

Yksinkertaista. Me autamme. TM

Yksinkertaista. Me autamme. TM Yksinkertaista. Me autamme. TM Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Kohderyhmän kontaktitiedot Sähköisen markkinoinnin kehittäminen

Lisätiedot

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta?

Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? Miten digimarkkinoinnilla tehdään tulosta? OSA 1 /2 idealmainos.fi Miten verkkosivut toimivat myynnin käynnistäjänä? Miten mittaamme Digitaalisen markkinoinnin tuloksia? Voiko digitaalinen markkinointi

Lisätiedot

Digimarkkinointi 2020. 10.11.2015 True koulutus

Digimarkkinointi 2020. 10.11.2015 True koulutus Digimarkkinointi 2020 10.11.2015 True koulutus Ohjelma 10.11.2015 08.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 09.00 Digimarkkinointi on jo jyrännyt muun markkinoinnin mitä seuraavaksi? 09.50 Ainoastaan hakukone-

Lisätiedot

Sosiaalinen media ja siellä markkinointi. Valtteri Lindholm / Varusteleka

Sosiaalinen media ja siellä markkinointi. Valtteri Lindholm / Varusteleka Sosiaalinen media ja siellä markkinointi Valtteri Lindholm / Varusteleka Yritys voi somettaa ja mainostaa somessa. Ne eivät ole sama asia. Kuva: https://www.linkedin.com/pulse/suosituimmat-sosiaalisen-median-kanavat-suomessa-2017-ari-pekka-ojala

Lisätiedot

IAB Finland Suositus mobiilimainonnan yleisestä ohjeistuksesta

IAB Finland Suositus mobiilimainonnan yleisestä ohjeistuksesta IAB Finland Suositus mobiilimainonnan yleisestä ohjeistuksesta 2015 IAB Finlandin Mobiilityöryhmä on laatinut yksinkertaisen listan mobiilimainonnan toteuttamiseen liittyvistä asioista, jotka erityisesti

Lisätiedot

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia.

KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia. OSALLISTUJATIEDOT Kilpailutyön nimi* Mainostoimisto* Mainostava yritys / yhteisö* Mediatoimisto* Muut KILPAILULUOKKA* Vuoden paras lanseeraus

Lisätiedot

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama. Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja

MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY. Petri Kostama. Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja MILGEAR SUOMEN ERIKOISVARUSTE OY Petri Kostama Pk-yrityksen haasteita ja ratkaisuja Suomen Erikoisvaruste Oy perustettu keväällä 2006 firma syntyi harrastuksien kautta tuotteet tuttuja nettikaupat, kivijalkamyymälä

Lisätiedot

Sosiaalinen media Valion viestinnässä

Sosiaalinen media Valion viestinnässä Sosiaalinen media Valion viestinnässä Pia Kontunen, viestintäjohtaja 28.3.2011 Sosiaalinen media uudistaa liiketoimintaa Esityksen sisältö Pia Kontunen Minkälainen yritys on Valio ja mitä se haluaa viestiä?

Lisätiedot

Kurikka-Lehti Paikallislehtien vahvuudet tutkimus 2016

Kurikka-Lehti Paikallislehtien vahvuudet tutkimus 2016 Kurikka-Lehti Paikallislehtien vahvuudet tutkimus 2016 1 Tutkimuksen toteutus Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Kurikka-lehden tavoittavuutta, asemaa paikallisena tietolähteenä sekä lehden imagoprofiilia

Lisätiedot

TEE TiLAUS ja erotu joukosta!

TEE TiLAUS ja erotu joukosta! Hyvin markkinoidulla yrityksellä tulee olla toimintaansa tehokkaasti kuvaava logo, esite ja toimivat nettisivut. Näiden tuotteiden avulla erotut kilpailijoistasi ja ostajaehdokkaat löytävät palvelusi helposti.

Lisätiedot

SOME. Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa. S.E.V.I. Consulting Group Oy

SOME. Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa. S.E.V.I. Consulting Group Oy SOME Sosiaalisen median hyödyntäminen kuluttajamarkkinoinnissa TIEDONLÄHDE Facebookista on tullut uusi Google: kuluttajien ensisijainen tiedonlähde on monesti sosiaalinen media Kuluttajat muodostavat mielipiteensä

Lisätiedot

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi!

Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla. Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Tuloksia tehokkaalla markkinoinnilla Heitä nurkkaan vaikeat suunnitelmat. Ala töihin ja mittaa työtäsi! Kokonaisuus Sähköisen markkinoinnin kehittäminen pitää sisällään kohderyhmän määrittelyn, selkeän

Lisätiedot

Ostoprosessi eri roolien silmin

Ostoprosessi eri roolien silmin Ostoprosessi eri roolien silmin Mika Mäki Senior SEM/SEO Analyst Verkkoliiketoiminnan kehittäminen Sisällön kehittäminen Käytettävyyden kehittäminen Liidigenerointi Verkkoliiketoiminnan mittaristot Digimarkkinointi

Lisätiedot

VERKKOKAUPAN ABC. Miten tavoitan ja pidän asiakkaat?

VERKKOKAUPAN ABC. Miten tavoitan ja pidän asiakkaat? VERKKOKAUPAN ABC Miten tavoitan ja pidän asiakkaat? 3 Oma, hallussa oleva media kotisivut, blogit Omat, muualla asuvat mediat FB, Twitter, Linkedin Toisten hallinnoimat mediat Uutissivustot, muut blogit,

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN

AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN AXESSION ASIANTUNTIJAMYYNNIN YKKÖNEN WEBINAARI 3.4.2014 10 SYYTÄ MIKSI TARVITSET MARKKINOINTIIN AUTOMATIIKKAA 30 Kysymykset chattiin POLLS huhtikuu toukokuu kesäkuu heinäkuu 0 25 50 75 100 Jani Aaltonen

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS

MAINOSTAJIEN LIITTO KAMPANJAKUVAUS 1/9 KAMPANJAKUVAUS Tähdellä (*) TÄRKEÄÄ 1. Tallenna lomake ensin omalle koneellesi. 2. Täytä tallentamasi lomake. 3. Tallenna ja palauta. Täytä kampanjakuvaus huolella! Kampanjakuvaus on tuomareiden tärkein

Lisätiedot

Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu.

Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu. Tiedotuspalvelu.fi on Provisual Oy:n omistama viestintään, markkinointiin ja sosiaaliseen mediaan keskittyvä palvelu. Tiedotuspalvelu.fi on toiminut yli viisi vuotta saavuttaen maineen luotettavana tiedonlähteenä.

Lisätiedot

5 MINUUTIN OPAS LYHTYPYLVÄS- MAINONTAAN. Mitä pitää huomioida mainoskampanjan suunnittelussa?

5 MINUUTIN OPAS LYHTYPYLVÄS- MAINONTAAN. Mitä pitää huomioida mainoskampanjan suunnittelussa? 5 MINUUTIN OPAS LYHTYPYLVÄS- MAINONTAAN Mitä pitää huomioida mainoskampanjan suunnittelussa? Opas lyhtypylvmäsmainontaan Alkusanat Alkusanat Tämän opas ei ole perinpohjainen sukellus markkinoinnin oppeihin.

Lisätiedot

Yhteenveto 10.12.2012 Eija Seppänen MARKKINOINNIN UUSI KUVA

Yhteenveto 10.12.2012 Eija Seppänen MARKKINOINNIN UUSI KUVA Yhteenveto 10.12.2012 Eija Seppänen MARKKINOINNIN UUSI KUVA 1 Verkkoaivoriiheen osallistuneet olen markkinoinnin ammattilainen 42% ostan markkinointipalveluja 19% myyn markkinointipalveluja 4% vastaan

Lisätiedot

KUINKA SAAT ASIAKKAITA VERKKOPALVELUUN? Robert From, Industry Manager, Google Suomi

KUINKA SAAT ASIAKKAITA VERKKOPALVELUUN? Robert From, Industry Manager, Google Suomi KUINKA SAAT ASIAKKAITA VERKKOPALVELUUN? Robert From, Industry Manager, Google Suomi 2 3 MILLAISTA ON MARKKINOINTI- VIESTINTÄ DIGIMEDIOISSA? DIGIMEDIAN OMINAISUUKSIA KOHDENNETTAVUUS MITATTAVUUS LINKITETTÄVYYS

Lisätiedot

Sosiaalinen media - muuttaako se busineksen? Verkkoajasta suurin osa vietetään sosiaalisissa medioissa.

Sosiaalinen media - muuttaako se busineksen? Verkkoajasta suurin osa vietetään sosiaalisissa medioissa. Sosiaalinen media - muuttaako se busineksen? Verkkoajasta suurin osa vietetään sosiaalisissa medioissa. Petri Karjalainen, myyntijohtaja, Sanoma Suomalaisista 78 % käyttää internettiä viikoittain. 20-30%

Lisätiedot

RakentajaSuora. Tuotekuvaus. kohderyhmänä omakotirakentajat. melbamail@melbagroup.com

RakentajaSuora. Tuotekuvaus. kohderyhmänä omakotirakentajat. melbamail@melbagroup.com RakentajaSuora Tuotekuvaus kohderyhmänä omakotirakentajat melbamail@melbagroup.com Sisällysluettelo RakentajaSuora...3 TaloPeli...3 Tutkittua tietoa TaloPeli käyttäjistä...3 Kohderyhmän valintakriteerit...4

Lisätiedot

IPR 2.0 Netti, Brändi ja Nettibrändi

IPR 2.0 Netti, Brändi ja Nettibrändi IPR 2.0 Netti, Brändi ja Nettibrändi VT Ari-Pekka Launne Kolster OY AB Helsinki 31.5.2012 IPR ja Internet mistä on kysymys? Internet on muuttunut muutamien toimijoiden yhteydenpitovälineestä globaaliksi

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET

UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET UUDESSA ASIAKKUUDESSA ALOITTAMINEN MARKKINOINNIN ALKEET Tomi Grönfors THE GROENFORS METHOD 27/04/15 Brandfors Markkinointiosasto palveluna CHECK-LIST Hyvissä ajoin ennen aloittamista Ennen tapaamista Ensimmäisen

Lisätiedot

VAIKUTTAVUUSANALYYSI

VAIKUTTAVUUSANALYYSI RADIOMAINONNAN VAIKUTTAVUUSANALYYSI Radiomedia Ilkka Keskiväli 13.2.2018 ANALYYSIN TAVOITTEET Analyysin tavoitteena on tutkia radiomainonnan vaikuttavuutta, sen kehitystä ja vertailla radion tehokkuutta

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala 24.4.2018 14.5.2019 Oppilaitos: Ajankohta: Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto

Lisätiedot

Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat

Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Rekrytointi muutoksessa Parhaat osaajat löytyvät yhdistämällä oikeat kanavat, houkutteleva tarina ja sujuva rekrytointiprosessi. Rekrytointi ja työnantajakuvan rakennus lähestyvät digitaalista markkinointia.

Lisätiedot

Markkinointiviestintäpanostukset kasvoivat 4,1 % vuonna 2011

Markkinointiviestintäpanostukset kasvoivat 4,1 % vuonna 2011 Tiedote 31.5.2012 Markkinointiviestintäpanostukset kasvoivat 4,1 % vuonna 2011 Markkinointiviestintäpanostukset olivat vuonna 2011 Suomessa 3,385 miljardia euroa. Investoinnit kasvoivat 4,1 % edellisvuoteen

Lisätiedot

Digitaalisen median todellinen ROI ja sen mittaaminen

Digitaalisen median todellinen ROI ja sen mittaaminen Digitaalisen median todellinen ROI ja sen mittaaminen Vaikuttavan digimainonnan anatomia, 24.10.2018 JUHA NUUTINEN, CEO & Cofounder, Sellforte Maailmanlaajuisen vähittäiskauppa-analytiikan ja big datan

Lisätiedot

Oppilaitokset luovaa osaamista luotsaamassa! - verkostoseminaari ke 11.12.13 klo 12-16 Näkökulmia muutoksiin toisen asteen mediakoulutuksessa

Oppilaitokset luovaa osaamista luotsaamassa! - verkostoseminaari ke 11.12.13 klo 12-16 Näkökulmia muutoksiin toisen asteen mediakoulutuksessa Oppilaitokset luovaa osaamista luotsaamassa! - verkostoseminaari ke 11.12.13 klo 12-16 Näkökulmia muutoksiin toisen asteen mediakoulutuksessa Harri Pulliainen tuottaja-toimittaja, media-alan kouluttaja

Lisätiedot

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin

Yrittäjien Internetmarkkinoinnin Yrittäjien Internetmarkkinoinnin seminaari 8.3.2011 Agenda 1. Johdanto sivuston tavoitteisiin ja kävijäseurannan käyttö 2. Internet markkinointi Kouluttaja Henna Turunen Snoobi Oy, Asiantuntija, Web-analytiikka

Lisätiedot

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy

Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy TULOSSOPIMUS VUODELLE 2018 MATKAILU JA MARKKINOINTIPALVELUT 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolet ovat Rovaniemen kaupunginhallituksen konsernijaosto ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy 2.

Lisätiedot

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 MARKKINOINNIN JA VIESTINNÄN ERITYISPIIRTEITÄ VENÄJÄLLÄ Mainoksiin suhtaudutaan epäluuloisemmin kuin Suomessa. Venäjällä luotetaan enemmän tuttujen

Lisätiedot

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin SIIRI SALO SISÄLTÖSPESIALISTI, MAINOSTOIMISTO ILME Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin AIEMMIN MM. COMMUNICATIONS SPECIALIST,

Lisätiedot

LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI

LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI We get fans! Käytössämme ovat markkinoiden monipuolisimmat ja tehokkaimmat lipunmyyntiä tukevat markkinointiratkaisut.

Lisätiedot

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014

Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja. MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Videotuotantojen kilpailutuksen käsikirja MASSIVE Helsinki / TrueStory 11.9.2014 Ja kaikki alkoi suunnittelusta... Ennen kilpailutusta mieti tarkkaan, että mihin tarkoitukseen videotuotanto tulee ja mitä

Lisätiedot

Sosiaalinen media markkinointivälineenä

Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media markkinointivälineenä Sosiaalinen media on hyvä apuväline brändin kannatuksen kasvattamiseksi ja tietoisuuden levittämiseksi. B2B-yrityksessä, jossa sosiaalista mediaa edelleen vain ihmetellään

Lisätiedot

Tietoisuuden lisääminen vihreästä liiketoiminnasta: Osa 3 Miten tiedät, että se toimii?

Tietoisuuden lisääminen vihreästä liiketoiminnasta: Osa 3 Miten tiedät, että se toimii? 2O16-1-DEO2-KA2O2-003277 Tietoisuuden lisääminen vihreästä liiketoiminnasta: Osa 3 Miten tiedät, että se toimii? Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Tästä julkaisusta (tiedotteesta) vastaa ainoastaan

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN KOULUTUS Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke. Eveliina Toivonen

SOSIAALISEN MEDIAN KOULUTUS Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke. Eveliina Toivonen SOSIAALISEN MEDIAN KOULUTUS Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi KOULUTTAJA Eveliina Toivonen Tradenomi 2011 MBA 2016 IPTE 2018 Markkinointi ja viestintä Suunnittelija,

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma 2015

Viestintäsuunnitelma 2015 Viestintäsuunnitelma 2015 OAJ Varsinais-Suomen viestintää toteutetaan vuosittaisen viestintäsuunnitelman mukaisesti. Se noudattaa aina voimassa olevaa OAJ V-S:n viestintästrategian linjauksia. Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää.

Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. Meedio on luotu helpottamaan yrittäjän elämää. Yrityksesi markkinointitoimet ovat nyt hallinnassasi yhden, helppokäyttöisen sähköisen työpöydän kautta, myös mobiilisti. Meedion avulla nykyiset ja uudet

Lisätiedot

Sähköiset myynti- ja näkyvyyskanavat www.liiketoiminta.info/lumo

Sähköiset myynti- ja näkyvyyskanavat www.liiketoiminta.info/lumo SIVU 1 Sähköiset myynti- ja näkyvyyskanavat www.liiketoiminta.info/lumo Sähköiset myynti- ja näkyvyyskanavat 5. Päivä / Kirsi Mikkola Koulutuspäivän tavoite SIVU 2 Koulutuspäivän jälkeen osallistujalla

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot