Urakkatietojen ilmoittaminen verottajalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Urakkatietojen ilmoittaminen verottajalle"

Transkriptio

1 1 / Vastaanottaja Rakennuttamistiedon asiakkaat Aihe Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus Urakkatietojen ilmoittaminen verottajalle Rakennuttamistiedon vuoden 2014 vuosipäivitys lähestyy ja haluamme jo ennalta tiedottaa suurta mielenkiintoa herättäneen Urakkatietojen ilmoittamismenettelyn ohjelmaratkaisuista. Kerromme tiedotteessa lisäksi ilmoittamismenettelyyn valmistautumiseen suositeltavista toimenpiteistä ja ohjelmakoulutuksista. Laki rakentamiseen liittyvästä tiedonantovelvollisuudesta tulee voimaan Tilaajilla on velvollisuus ilmoittaa kuukausittain tietoja Verohallinnolle rakentamiseen liittyvistä urakoista ja urakoitsijoista. Ensimmäisen ilmoituskuukauden eli heinäkuun tiedot tulee toimittaa Verohallinnolle viimeistään Ilmoitukset annetaan aina sähköisesti ja niitä tulee säilyttää 6 vuotta työmaan valmistumisvuoden päättymisestä. Lisätietoja laista löytyy verottajan sivuilta ( Haahtela on kehittänyt osaksi Rakennuttamistieto-ohjelmaansa Urakkatietojen ilmoittamismenettelyn, jolla voidaan hoitaa lakimuutoksen vaatima tiedonantovelvollisuus urakkatietojen osalta. Ilmoituksessa on mahdollista hyödyntää Rakennuttamistiedossa olemassa olevia hanke-, toimittaja- ja kustannustietoja. Menetelmää voidaan käyttää myös erikseen ilman yhteyksiä ohjelman muihin toimintoihin. Rakennuttamistietoa ja sen kustannusseurantaa aktiivisesti käyttävissä organisaatiossa tiedonantovelvollisuuden vaatimuksia ei pidä nähdä täysin uutena ja ylimääräisenä työvaiheena vaan ammattitaitoisen projektihallinnan luontaisena jatkeena. Mahdolliset kehittämistoimenpiteet kannattaa suunnata Rakennuttamistiedon kautta tapahtuvaan kustannus- ja projektinhallintaan, eikä pelkkään tietojen keruuseen verottajaa varten. Rakennuttamistieto hoitaa näistä jälkimmäisen.

2 2 / 5 1. Ilmoitusten täyttäminen ja lähettäminen Urakkatietojen ilmoittamismenettelyssä ilmoitettava työmaa voidaan perustaa Rakennuttamistiedon hankkeille. Lähtökohtaisesti yksi Rakennuttamistiedon hanke muodostaa yhden ilmoitettavan työmaan. Ensimmäisellä ilmoituskerralla Urakkatietojen ilmoitusmenettelyn päänäkymässä täytetään tiedonantovelvollisen yrityksen ja työmaan sekä näiden yhteyshenkilöiden tiedot. Nämä tiedot säilyvät yleensä ennallaan tulevissa ilmoituksissa. Rakennuttamistiedon kustannusseurantaa käytettäessä kustannusseurantaan määritetty uusi toimittaja esitetään ilmoittamismenettelyn kohdassa Muut toimittajat/uudet toimittajat. Täältä käyttäjän tulee määrittää, onko toimittaja ilmoittamismenettelyn piiriin kuuluva urakoitsija vai ei-ilmoitettava toimittaja. Määrityksen apuna toimii kustannusseurannan nimikekohtainen kustannustieto. Ilmoitettavaksi urakoitsijaksi lisätyn toimittajan urakkatiedot täydennetään niiltä osin, kun niitä ei saada suoraan järjestelmästä. Mahdollisesti muuttuvat tiedot (kuten kk-laskutus, urakkasumma, päättymispäivä) täytetään ja päivitetään aina päänäkymän ilmoitettavien urakoitsijoiden luetteloon. Yleensä kertaalleen täytettävät urakkatiedot täytetään urakoitsijan nimen takaa avautuvassa erillisessä ikkunassa. Täytettäviä tietokenttiä on vähän, jos tiedonantovelvollisella on suomalainen y-tunnus. Järjestelmä estää puutteellisten urakkatietojen lähettämisen ja huomauttaa ilmoitettavien tietojen mahdollisista poikkeamista kustannusseurannan kustannustietoon nähden.

3 3 / 5 Kun valmis ilmoitus hyväksytään, se siirtyy käyttöliittymän vasemmassa reunassa Hyväksytyt ilmoituksen -kohtaan. Täältä ilmoitukset voidaan lähettää Verohallinnolle keskitetysti, jos halutaan rajoittaa organisaation puolesta ilmoituksia lähettävien henkilöiden määrää. Mikäli ilmoituksen täyttävälle henkilölle (esim. projektipäällikkö) halutaan antaa oikeudet myös lähettää hankkeen ilmoitus, on se mahdollista tehdä antamalla henkilölle Ilmoituksen hyväksyjän -oikeuksien lisäksi myös Ilmoituksen lähettäjän -oikeudet. Ilmoitukset lähetetään Verohallinnolle ensisijaisesti suoraan Rakennuttamistiedosta ohjelmistorajapinnan kautta. Lähetetyt ilmoitukset siirtyvät käyttöliittymän vasemmassa reunassa niille osoitettuun kohtaan, jossa ne ovat käytettävissä arkistointia ja mahdollisia myöhempiä korjaus- ja poistoilmoituksia varten. Toissijaisesti lähetettävä tiedot voidaan myös tallentaa erilliseen tiedostoon, josta ne voidaan siirtää lähetettäväksi jonkun toisen lähetyskanavan kautta. 2. Projektin jakaminen useaan ilmoitettavaan työmaahan Hanke ja sen kustannusseurantatieto voidaan jakaa useampaan ilmoitettavaan työmaahan Kustannusseurannan nimikkeistön päänimiketasolla. Ominaisuus on räätälöity useissa organisaatiossa käytettyyn pienten korjaushankkeiden hallinnointitapaan, joissa useita hankkeita seurataan yhteisen budjetin ja kustannusseurannan avulla.

4 4 / 5 3. Ilmoittamiseen tarvittava Katso -tunnistus Ilmoitusten lähettämiseksi tulee ilmoittavalla henkilöllä olla valtuutus ilmoittaa tilaajana toimivan yrityksen urakkatietoja Verohallinnolle tilaajayrityksen puolesta. Ilmoituksen lähettämisen yhteydessä tapahtuva henkilötunnistus tapahtuu Katso-tunnistuksen avulla. Katso-tunnistus on Verohallinnon tarjoama, yrityksiä varten luotu tapa tunnistautua viranomaisten sähköisiin palveluihin. Katso-tunnisteen vahventaminen vaatii vahvan tunnistautumisen esim. henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Katso-tunniste on maksuton sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Tunnisteita, niiden käyttöä ja tunnisteisiin liittyviä tietoja hallinnoidaan Katso-palvelussa. Käytännössä kaikilla yrityksillä on käytössään Katsotunnisteet taloushallintoon liittyvien verotietojen ilmoittamista varten. Katso-valtuutukset perustuvat palveluntarjoajien määrittelemiin rooleihin. Roolien perusteella määritellään ne oikeudet, joita käyttäjällä on palvelussa. Urakkatietojen ilmoittamiseksi Katso-tunnistusta käyttävä henkilö tarvitsee ilmoitusvelvollisen yrityksen Katsopalvelussa myöntämän Vertailutietojen ilmoittaja -roolin. Roolien, valtuutusten ja tunnisteiden hallinnointi on käytettävissä Katso-tunnisteen haltijalla, jonka tunnisteeseen liittyy pääkäyttäjä- tai rinnakkaispääkäyttäjäominaisuus. Tilaajana toimivan organisaation valtuuttaessa erillisen rakennuttajayrityksen ilmoittamaan urakkatietoja puolestaan, voidaan valtuutus urakkatietojen ilmoittamiseen antaa Katsopalvelussa myös organisaatiolle. Valtuutus myönnetään valtuuttamalla organisaatio Vertailutietojen ilmoittaja -rooliin. Kun valtuutus myönnetään organisaatiolle, voi valtuutuksen saanut rakennuttajayritys itse kohdistaa saamansa valtuutuksen ilmoittajina toimiville henkilöille. Lisätietoja Katso-palvelusta löytyy Verohallinnon sivuilta ( ja Katso-palvelun etusivulta ( 4. Miten varautua ennalta tiedonantovelvollisuuteen Urakkatietojen ilmoittamismenettely julkaistaan Rakennuttamistiedon uutena ominaisuutena sen vuosipäivityksen yhteydessä kesäkuun alkupuolella. Vaikka ensimmäisen ilmoituskuukauden eli heinäkuun tiedot tulee toimittaa Verohallinnolle vasta mennessä, kannattaa valmistautuminen urakkatietojen ilmoittamiseen kuitenkin aloittaa hyvissä ajoin. Alla on lueteltu kysymyksiä ja tehtäviä, joiden ratkaisu ja suorittaminen etukäteen helpottaa ilmoittamismenettelyn määräajanmukaista käyttöönottoa Rakennuttamistiedon avulla. Tarkasta organisaationne Rakennuttamistiedon käytön osalta seuraavat asiat: Käytetäänkö kustannusseurantaa hankkeissanne jo kattavasti vai olisiko sen käyttöä syytä tehostaa, jotta ilmoitukset pystytään hoitamaan keskitetysti ja vaivattomasti? Käytetäänkö esim. pienissä korjaushankkeissa yhteistä budjettia ja kustannusseurantaa? Voidaanko näissä tapauksissa kustannustietoa jakaa eri työmaihin kustannusseurannan päänimiketasolla?

5 5 / 5 Onko toimittajarekisterissä samoja toimittajatietoja kahteen tai useampaan kertaan, jolloin sama toimittaja voi siirtyä kustannusseurannan kautta myös ilmoitettaviin urakkatietoihin useampaan kertaan? Miten vastuutatte organisaatiossa urakkatietojen täyttämisen ja lähettämisen? Selvitä Katso -tunnistuksen osalta myös seuraavat asiat: Ole yhteydessä organisaationne Katos-tunnisteen pääkäyttäjään. Ratkaise ilmoittamismenettelyä varten tarvittavien Katso-roolien myöntämisperiaatteet oman organisaationne sisällä sekä mahdollisille ulkopuolisille asiainhoitajille myönnettävät valtuudet Myönnä Katso-tunnistuksen roolit ja valtuutukset hyvissä ajoin ja perehdytä niiden käyttäjät Katso-tunnistautumiseen. Urakkatietojen ilmoittaminen tulee Rakennuttamistiedon kustannusseurantaa käytettäessä olemaan kohtuullisen vaivatonta tietojen täydentyessä vähitellen hankkeittain. Ensimmäisen ilmoituksen tekeminen tulee kuitenkin työllistämään huomattavasti seuraavia ilmoituskertoja enemmän. Aloita urakkatietojen ensimmäisten ilmoitusten esitäyttö keskeneräisissä hankkeissa jo hyvissä ajoin, vaikka ensimmäisen kohdekuukauden eli heinäkuun laskutietoja ei vielä olisikaan käytettävissä: Määritä ilmoitettavat urakoitsijat Selvitä ja täytä urakkatiedot mm. yhteyshenkilöt, urakkasummat, alku- ja loppupäivät 5. Koulutukset Urakkatietojen ilmoittamismenettelystä Rakennuttamistieto-ohjelmassa järjestetään koulutuksia Haahtelan tiloissa kesän 2014 aikana ainakin seuraavina ajankohtina: torstaina klo 9-16 tiistaina klo 9-12 Kurssin aamupäivän osiossa käydään läpi Rakennuttamistiedon perusasioiden lisäksi erityisesti urakkatietojen ilmoittamisen lähtötietoja palvelevia toimintoja kuten hankintaprosessia, kustannusseurannan käyttöä sekä näiden kytköksiä toimittajarekisteriin. Iltapäivällä kerrataan rakentamiseen liittyvän tiedonantovelvollisuuden asettamat vaatimukset ja esitellään siihen kehitetty Rakennuttamistiedon ohjelmaratkaisu eli Urakkatietojen ilmoittamismenettely. Loppupäivästä harjoitellaan ilmoitusten perustamista, täyttöä ja hallintaa käytännön esimerkein. Kurssi antaa hyvät valmiudet urakkatietojen ilmoittamiseen verottajalle Rakennuttamistiedon avulla. Kurssille voi ilmoittautua joko koko päiväksi tai pelkkään iltapäiväosioon. Lisätiedot ja ilmoittautuminen kursseille löytyvät Haahtelan sivuilta ( Voit myös tiedustella koulutusta suoraan omalle organisaatiollenne. Rakennuttamistietoa ja sen Urakkatietojen ilmoittamismenettelyä koskeviin tiedusteluihin vastaa Tommi Peltonen (tommi.peltonen@haahtela.fi).

Rakennuttamistiedon uudet ominaisuudet 2011-2014

Rakennuttamistiedon uudet ominaisuudet 2011-2014 Rakennuttamistiedon uudet ominaisuudet 2011-2014 Oulu 15.5.2014 Vuoden 2011 päivitys Tilaajavastuu.fi raportin haku Haahtela Aikataulu + aikataulumalleja Mm. Tate valvonnan asiakirjamalleja lisätty Raklin

Lisätiedot

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle

Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä. Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä Ohjeet tunnistautumiseen palveluntuottajalle Sisällysluettelo 1. Aluksi: esiehdot 2. PSOP-palveluun kirjautuminen 3. Kirjautumisohjeet Palveluntuottajille,

Lisätiedot

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE KATSO-PALVELUN KÄYTTÖOHJE Sisällys Yleistä... 2 2. Organisaation Katso-tunnisteen perustaminen... 2 2.1. Sähköinen henkilöllisyyden varmentaminen... 2 2.2. Henkilöllisyyden varmentaminen palvelupisteessä...

Lisätiedot

RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS

RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS Taloyhtiö 2014 Päälakimies, VT Jenni Hupli Kiinteistöliitto Mistä on kysymys? Talousrikollisuuden torjuntaan uusi lisäkeino Verotusmenettelylain (18.12.1995/1558)

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet

Rakentamisen uudet velvoitteet Rakentamisen uudet velvoitteet Käsiteltävät aiheet Urakka- ja työntekijätietojen ilmoittamisen perusteet mistä tiedot annetaan kenen vastuulla on tietojen antaminen mitä tietoja ilmoitetaan ilmoittamisen

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet. Rakennuttajapäivät 2015 Ylitarkastaja Pirkko Vuori

Rakentamisen uudet velvoitteet. Rakennuttajapäivät 2015 Ylitarkastaja Pirkko Vuori Rakentamisen uudet velvoitteet Rakennuttajapäivät 2015 Ylitarkastaja Pirkko Vuori Käsiteltävät aiheet 1. Taustaa 2. Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Tilaajan velvollisuudet / urakkatiedot Päätoteuttajan

Lisätiedot

Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa

Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa Verottajan työntekijä- ja urakkailmoitusten tekeminen Movenium TimeTracker-palvelussa 4. heinäuuta 2014 Tämän materiaalin tarkoitus Tässä ohjeessa opastetaan vaiheittain kuinka veroviranomaisen 1.7.2014

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut. Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri

Visma Liikkuvan työn ratkaisut. Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri Visma Liikkuvan työn ratkaisut Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus ja Visma Työmaarekisteri Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Lakimuutos veromenettelyyn, voimaan 1.7.2014 Koskettavat yhteisiä työmaita, joissa

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet

Rakentamisen uudet velvoitteet Rakentamisen uudet velvoitteet Lain tarkoitus ja tavoite Reaaliaikaisen kokonaiskuvan luominen yrityksistä ja työntekijöistä Tietojen avulla voidaan käsitellä, arvioida ja määritellä asiakkaiden verotusstatusta

Lisätiedot

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunnistus. Sanna Koivisto Verohallinto

Katso-organisaatiotunnistus. Sanna Koivisto Verohallinto Katso-organisaatiotunnistus Sanna Koivisto Verohallinto Katso-tunniste Yrityksen avain sähköiseen asiointiin Palveluun kirjautuneen käyttäjän henkilöllisyys ja organisaatiokytkös on tiedossa Tunniste on

Lisätiedot

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Pajadata Oy Rantatie 27 33250 Tampere Y-tunnus: 0981392-1 Kotipaikka: Tampere Puhelin: +358 (0) 207 434 455 Faksi: +358 (0) 207 434 460 pajadata@pajadata.fi Sisällys Xpaja

Lisätiedot

Työmaarekisteri ja työmaaavain. Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014

Työmaarekisteri ja työmaaavain. Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014 Työmaarekisteri ja työmaaavain Visma Työmaarekisteri ja työmaa-avain Visma L7:ssa Vanajanlinna 8.5.2014 Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena on tehostaa verotulojen

Lisätiedot

Tietotili Consulting Oy Rakennusalan uudet ilmoitusvelvollisuudet

Tietotili Consulting Oy Rakennusalan uudet ilmoitusvelvollisuudet Tietotili Consulting Oy Rakennusalan uudet ilmoitusvelvollisuudet Veikko Virkki, KHT Auktorisoitu tilitoimisto ja KHT-yhteisö kansainvälisillä valmiuksilla ja nykyaikaisimmilla järjestelmillä Rakennusalan

Lisätiedot

Katso-palvelun käyttö sähköisessä Hyrräasioinnissa. Maaseutuvirasto

Katso-palvelun käyttö sähköisessä Hyrräasioinnissa. Maaseutuvirasto Katso-palvelun käyttö sähköisessä Hyrräasioinnissa Maaseutuvirasto Yleistä Katso-palvelusta Yleisesti käytössä oleva palvelu, jota käytetään organisaatioiden sähköisessä asioinnissa Katso-tunnus yhdistää

Lisätiedot

Nettipassitus, tunnistetun käyttäjän toiminnot

Nettipassitus, tunnistetun käyttäjän toiminnot Tullihallitus Ulkomaankauppaosasto 17.8.2007 OHJE 1(7) Nettipassitus, tunnistetun käyttäjän toiminnot Tullin nettipassitus-ohjelmasta otetaan elokuun lopussa 2007 käyttöön uusi versio, jossa aiempia ilmoituksia

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet. Ylitarkastaja Pirkko Vuori Helsinki 15.5.2015

Rakentamisen uudet velvoitteet. Ylitarkastaja Pirkko Vuori Helsinki 15.5.2015 Rakentamisen uudet velvoitteet Ylitarkastaja Pirkko Vuori Helsinki 15.5.2015 Taustaa Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Harmaan talouden torjuntaan liittyvä lakipaketti 2 hyväksyttiin eduskunnassa

Lisätiedot

Kirjautuminen tiedonkeruujärjestelmään. Ohje päivitetty 2.11.2015

Kirjautuminen tiedonkeruujärjestelmään. Ohje päivitetty 2.11.2015 Kirjautuminen tiedonkeruujärjestelmään Ohje päivitetty 2.11.2015 MITEN TIEDONKERUUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUDUTAAN? Tiedonkeruujärjestelmä löytyy osoitteesta https://eservices.ficora.fi/tiedonkeruu Järjestelmän

Lisätiedot

Ajankohtaista veronumerolainsäädännöstä ja harmaasta taloudesta. Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara

Ajankohtaista veronumerolainsäädännöstä ja harmaasta taloudesta. Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara Ajankohtaista veronumerolainsäädännöstä ja harmaasta taloudesta Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara Ilmoitusvelvolliset tilaaja, päätoteuttaja ja työnantaja - Verotusmenettelylaki Rakentamispalvelujen

Lisätiedot

Näytesivut. Marraskuu

Näytesivut. Marraskuu Marraskuu Marraskuussa päivitetään kiinteistöstrategia ja sen pohjalta käynniste tään seuraavan vuoden talousarvion valmistelu. Huoltoyhtiö valmistelee kiinteistön tulevaan talveen. Hallinto Päivitetään

Lisätiedot

Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta

Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta KUVALLINEN HENKILÖTUNNISTE Kaikilla yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevillä henkilöillä, työtehtävästä riippumatta, on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste,

Lisätiedot

Suunnitellut muutokset rakentamisilmoituksiin Verohallinto

Suunnitellut muutokset rakentamisilmoituksiin Verohallinto Suunnitellut muutokset rakentamisilmoituksiin Verohallinto Taustaa Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Harmaan talouden torjuntaan liittyvä uudistus Voimaan 1.7.2014 alkaen Jatkoa veronumeromenettelylle

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT)

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT) VEROHALLINTO 7.5.2018 versio 1.5 RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 3 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

KATSO - TUNNISTE. Ohje

KATSO - TUNNISTE. Ohje KATSO - TUNNISTE Ohje Sisällysluettelo KATSO-TUNNISTE................................... 3 TUNNISTEEN ROOLIN TARKISTAMINEN...................... 6 Ohjeen tulostaminen...................................

Lisätiedot

Sisällys. Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa

Sisällys. Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa Katso-tunnisteiden hankinta ja käyttö opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten asiointipalvelussa Sisällys 1 Yleistä Katso-tunnistautumisesta... 2 2 Kuinka saan Katso-tunnisteen asiointipalvelun

Lisätiedot

VEROHALLINTO A220/200/

VEROHALLINTO A220/200/ VEROHALLINTO 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja

Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja 1 (2) Ylin johto/talousjohto Tervetuloa käyttämään Kevan sähköisiä palveluja Kevan sähköiset asiointipalvelut eli Asta-palvelut ovat myös valtion ja kirkon työnantajien käytettävissä. Ensimmäisenä palveluna

Lisätiedot

Granlund Manager - Scudo Pro Hankkeiden kustannusohjauksen kokonaisratkaisu

Granlund Manager - Scudo Pro Hankkeiden kustannusohjauksen kokonaisratkaisu Granlund Manager - Scudo Pro Hankkeiden kustannusohjauksen kokonaisratkaisu Uudet ilmoitusvelvollisuudet voimaan 1.7.2014 rakentamispalveluiden tilaajille Rakentamispalveluihin liittyvä tiedonantovelvollisuus

Lisätiedot

JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT

JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT JOS RAKENNAT NIIN REKISTERÖIDYT Tietojen ilmoittaminen Veronumero.fi-palveluun vie muutaman minuutin. Se ei maksa mitään, mutta merkitsee suuria asioita yrityksesi tulevaisuudelle. Ilmoitusmenettely on

Lisätiedot

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus Rakentamisen tiedonantovelvollisuus Kuka, mitä ja miten? Ketä menettely koskee? Yrityksiä toimialasta riippumatta, kuntia, asunto-osakeyhtiöitä, yhdistyksiä sekä valtiota, jotka rakentavat tai rakennuttavat

Lisätiedot

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Veroinfo isännöitsijöille Sari Wulff, Verohallinto Kuka, mitä, miten ja milloin? Ketä menettely koskee? Asunto-osakeyhtiöitä, kuntia, yhdistyksiä,

Lisätiedot

PERINTÖ- JA LAHJAVEROLAIN 28 A :N TARKOITTAMIEN TIETOJEN ILMOITTAMINEN TIETUEKUVAUS

PERINTÖ- JA LAHJAVEROLAIN 28 A :N TARKOITTAMIEN TIETOJEN ILMOITTAMINEN TIETUEKUVAUS VEROHALLINTO 1.1.2016 A11/200/2016. versio 1.2 PERINTÖ- JA LAHJAVEROLAIN 28 A :N TARKOITTAMIEN TIETOJEN ILMOITTAMINEN TIETUEKUVAUS 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 KIINTEÄMITTAINEN TIETUE... 4 3 TIETUEKUVAUS...

Lisätiedot

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille

Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Ajankohtaista tietoa LähiTapiolan verkkopalvelun pääkäyttäjille Hyvä verkkopalvelumme pääkäyttäjä, Kerromme tässä tiedotteessa ajankohtaisia ja tärkeitä asioita LähiTapiolan yritysten verkkopalveluun kirjautumisesta,

Lisätiedot

ilmoitusvelvollisuus.fi - palvelun käyttöehdot

ilmoitusvelvollisuus.fi - palvelun käyttöehdot Sivu 1 / 6 ilmoitusvelvollisuus.fi - palvelun käyttöehdot 1 YLEISTÄ Tämä ILVE Oy:n ("Palvelun tarjoaja") rakentamispalveluiden ilmoitusvelvollisuus - palvelun ("Palvelu") käyttöä koskevat käyttöehdot (

Lisätiedot

Käyttöönoton vaiheet. Työmaarekisteri & laskupoimuri

Käyttöönoton vaiheet. Työmaarekisteri & laskupoimuri Käyttöönoton vaiheet Työmaarekisteri & laskupoimuri Laskupoimuri pähkinänkuoressa Verkkolasku Rakennustyön laskuosoite Poimuri Työn tilaajan oma sähköinen laskutusosoite Asiakkaan taloushallinnon järjestelmä

Lisätiedot

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Verohallinto Kuka, mitä, miten ja milloin? Ketä menettely koskee? Asunto-osakeyhtiöitä, kuntia, yhdistyksiä, valtiota sekä kaikkia yrityksiä toimialasta

Lisätiedot

VEROLAKI JA VEROTTAJAN TULKINTA VOI OLLA MUUTTUNUT SIITÄ KUIN TÄMÄ TEKSTI ON KIRJOITETTU. TARKISTA OHJEET JA SÄÄNNÖT VEROTTAJAN SIVUILTA

VEROLAKI JA VEROTTAJAN TULKINTA VOI OLLA MUUTTUNUT SIITÄ KUIN TÄMÄ TEKSTI ON KIRJOITETTU. TARKISTA OHJEET JA SÄÄNNÖT VEROTTAJAN SIVUILTA 1 2 HOIDA PAKOLLINEN ILMOITUSVELVOLLISUUS KUSTANNUSTEHOKKAASTI PALVELULLA Mitä ilmoitusvelvollisuus pitää sisällään? Heinäkuussa2014 voimaanastuneen uudistuksen mukaan työmaalla toimivan työnantajan tai

Lisätiedot

Valitse Siirry palveluun

Valitse Siirry palveluun Valitse Siirry palveluun Valitse tämä kohta mikäli haluat perustaa pääkäyttäjän organisaatiolle Pääkäyttäjätunnuksen voi luoda vain allekirjoituksen omaava henkilö. Kun olet lukenut tekstin valitse seuraava

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä yhdistyksen, säätiön, kunnan ja seurakunnan veroilmoituksista 6C-veroilmoituksen täyttäminen

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TYÖNTEKIJÄILMOITUKSEN JA URAKKAILMOITUKSEN ILMOITUSTA JA TIEDONANTOVELVOLLISTA KOSKEVAT TUNNISTETIEDOT(VSRAKYHT)

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TYÖNTEKIJÄILMOITUKSEN JA URAKKAILMOITUKSEN ILMOITUSTA JA TIEDONANTOVELVOLLISTA KOSKEVAT TUNNISTETIEDOT(VSRAKYHT) VEROHALLINTO 26.04.2019 versio 2.0 RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TYÖNTEKIJÄILMOITUKSEN JA URAKKAILMOITUKSEN ILMOITUSTA JA TIEDONANTOVELVOLLISTA KOSKEVAT TUNNISTETIEDOT(VSRAKYHT) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ

Lisätiedot

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM)

29.8.2012 SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE. Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) 1 (7) SUOMEN PANKIN RAPORTOINTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE Maksutaseen kuukausikysely ulkomaisista rahoitussaamisista ja -veloista (BOPM) Suomen Pankin tilastotiedonkeruu tapahtuu DCS-raportointipalvelun (Data

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus. VT Ville Wartiovaara

Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus. VT Ville Wartiovaara Urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus VT Ville Wartiovaara II-vaiheen uudistus urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus verottajalle Lakipaketti sisältää muutoksia Verotusmenettelylakiin

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena

Lisätiedot

Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto

Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto Katso-palvelussa ajankohtaista 26.11. Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto Palvelun tilastoja 2015 Katso-palvelun toiminnallisuudet 2015 Katso-tunnistus ja lomake 102 Katso ja Rova Ohjelmistotalopäivä,

Lisätiedot

Rakentamisenilmoituksiin vuodenvaihteessa muutoksia. Ohjelmistotalopäivät Pirkko Vuori

Rakentamisenilmoituksiin vuodenvaihteessa muutoksia. Ohjelmistotalopäivät Pirkko Vuori Rakentamisenilmoituksiin vuodenvaihteessa muutoksia Ohjelmistotalopäivät 26.11.2015 Rakentamisilmoituksissa on ollut liian paljon puutteellisuuksia Urakkatiedot Tilaaja on antanut ilmoituksen vain toiminnan

Lisätiedot

Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto

Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto Palvelun tilastoja 2016 Katso-palvelun kehittäminen 2016 Katso-palvelun siirto VRK:lle Katso-palvelussa ajankohtaista 2 Katso-tilastoja

Lisätiedot

Tyomaakorttiheti.com Tiedonantovelvollisuus

Tyomaakorttiheti.com Tiedonantovelvollisuus Tiedonantovelvollisuus KUVALLINEN HENKILÖTUNNISTE (Työmaakortti) Kaikilla yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevillä henkilöillä, työtehtävästä riippumatta, on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste,

Lisätiedot

Solve laskutus ja verkkolaskutus

Solve laskutus ja verkkolaskutus Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutus ja verkkolaskutus Tässä ohjeessa on ohjeet Solven asetusten teosta, aineistojen muodostamisesta ja palautteiden käsittelystä sekä ohjeet suoraveloitettavien asiakkaiden

Lisätiedot

Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019

Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019 Rakentamisilmoitukset Muutokset 11/2019 Taustaa rakentamisilmoitukset viedään Verohallinnon Valmis-ohjelmistoon käyttöönoton 4B yhteydessä 11/2019 1.5. on käynnistynyt projekti valmistelemaan tavoitetilan

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet. Verohallinto

Rakentamisen uudet velvoitteet. Verohallinto Rakentamisen uudet velvoitteet Verohallinto Käsiteltävät aiheet 1. Taustatietoa aiheesta 2. Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Urakkatiedot Työntekijätiedot Tietojen ilmoittaminen ja korjaaminen

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro?

Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro? Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro? Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara Rakennusalan harmaa talous Pesii pitkissä

Lisätiedot

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri Visma L7 Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Valtionvarainministeriön ja Verohallinnon yhteishanke Reaaliaikainen tietovarasto,

Lisätiedot

Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista. Pirkko Vuori, Verohallinto

Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista. Pirkko Vuori, Verohallinto Tiedonantovelvollisuus rakentamispalveluista Pirkko Vuori, Verohallinto Tiedonantovelvollisuus urakoista Kuka on tiedonantovelvollinen? Kukin tilaaja ilmoittaa omat urakkatietonsa Ts. keneltä on tilannut

Lisätiedot

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35)

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4 6 HUOMAUTUKSET...

Lisätiedot

Rakentamisilmoittamisen muutokset

Rakentamisilmoittamisen muutokset Rakentamisilmoittamisen muutokset 11/2019 alkaen Ohjelmistotalopäivä 20.11.2018 Vallila Tanja Runonen Taustaa Rakentamisilmoitukset viedään Verohallinnon Valmis-ohjelmistoon käyttöönoton 4B yhteydessä

Lisätiedot

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus ja sen automatisointi

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus ja sen automatisointi Rakentamisen tiedonantovelvollisuus ja sen automatisointi Pandia Oy 2.10.2014 Pekka Paaskunta Agenda 1. Lyhyt yritysesittely 2. Tiedonantovelvollisuuden kiemuroita 3. Organisaatio ja tiedonantovelvollisuus

Lisätiedot

Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero.

Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero. Olet sitten rakennuttaja, tilaaja tai urakoitsija, Veronumero.fi tarjoaa sinulle ratkaisut lakikokonaisuuksien hoitamiseksi. www.veronumero.fi Veronumerolaki Julkisuudessa rakentamisen lakisääteisiä velvoitteita

Lisätiedot

ILMOITUSVELVOLLISUUS ALKAA 1.7.2014

ILMOITUSVELVOLLISUUS ALKAA 1.7.2014 ILMOITUSVELVOLLISUUS ALKAA 1.7.2014 Yhteistyössä urakoitsijan asialla Paremman rakentamisen puolesta! Sähköisen taloushallinnon edelläkävijä! Suomen Rakennusmestarit lyhyesti! Rakentamisen PROJEKTINJOHTO

Lisätiedot

RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS

RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS RAKENTAMISEEN LIITTYVÄ TIEDONANTOVELVOLLISUUS Muutokset 1.7.2014 alkaen 4.6.2014 Raahe KETÄ MENETTELY KOSKEE JA MITÄ ILMOITETAAN? Suurin yksittäinen Kiinteistö- ja Rakennusalan toimintaan vaikuttava lakiuudistus.

Lisätiedot

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS

1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS 1 PALKANLASKENTA, TYVI VUOSI-ILMOITUS Ecom 3 ohjelmassa Tyvi Vuosi-ilmoitus on erillinen ohjelmaosio, joka löytyy Kaukosäätimestä Palkanlaskenta-valikon alta kohdasta TYVI-raportit. Ohjelman voi avata

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus

Rakennusalan tiedonantovelvollisuus Rakennusalan tiedonantovelvollisuus Päätoteuttajan nimeäminen Työntekijätietojen kuukausittaista tiedonantovelvollisuutta ei ole yksityishenkilön omaan käyttöön rakennuttamassa kohteessa, mikäli työmaalle

Lisätiedot

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV)

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A90/200/2016 1.2 ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO... 3 4 KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus

Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus Tervetuloa verkkoseminaariin: Osakeyhtiön veroilmoitus 21.3.2018 Ohjelma Yleistä osakeyhtiöiden veroilmoituksista 6B-veroilmoituksen täyttäminen OmaVerossa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen

Lisätiedot

Rakentamisen uudet velvoitteet

Rakentamisen uudet velvoitteet Rakentamisen uudet velvoitteet Taustaa Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus Harmaan talouden torjuntaan liittyvä lakipaketti 2 hyväksyttiin eduskunnassa 24.5.2013 ja presidentti vahvisti lait alkukesästä

Lisätiedot

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus

Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Rakennusalan ilmoitusvelvollisuus Urakka- ja henkilöraportoinnit Päivitetty 07/2017 Movenium Oy www.movenium.com Rakentamisen tiedonantovelvollisuus veroviranomaiselle Tiedonantovelvollisuus koskee rakennusalalla

Lisätiedot

Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn?

Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn? Miten valmistautua 1.7 alkavaan ilmoitusmenettelyyn? Suomen Tilaajavastuu Oy Lakivelvoitteet kunnialla kuntoon! Tarjoamme tarvittavat palvelut sekä tilaajavastuulain että veronumerolain noudattamista varten.

Lisätiedot

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa 2017 Tytti Räisänen Sähköisen asioinnin edut Asiakkaalle: kuittausilmoitus lähetetystä ilmoituksesta palvelut käytössä ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Katso-tunnistelähde, palkka.fi- ja tunnistus.fikumppani. Tilanne ja näkymät 9.1.2006 Kalevi Heiliö, Verohallitus kalevi.heilio@vero.

Katso-tunnistelähde, palkka.fi- ja tunnistus.fikumppani. Tilanne ja näkymät 9.1.2006 Kalevi Heiliö, Verohallitus kalevi.heilio@vero. Katso-tunnistelähde, palkka.fi- ja tunnistus.fikumppani Tilanne ja näkymät Kalevi Heiliö, Verohallitus kalevi.heilio@vero.fi Tunnistus.fi lyhyt historia 2001-2002 KELAn, TM:n ja VH:n kesken vapaata palvelukeskustelua

Lisätiedot

Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus

Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus Rakentamispalveluiden tedonantovelvollisuus 1.7.2014 Mikä on rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus? Rakentamiseen liityvä tedonantovelvollisuus on toimintamalli, jonka avulla pyritään kitkemään

Lisätiedot

Tilaisuuden ohjelma. Kenen pitää antaa rakentamisilmoitus? Mitä tietoja urakkailmoituksilla annetaan? Mitä tietoja työntekijäilmoituksilla annetaan?

Tilaisuuden ohjelma. Kenen pitää antaa rakentamisilmoitus? Mitä tietoja urakkailmoituksilla annetaan? Mitä tietoja työntekijäilmoituksilla annetaan? Tilaisuuden ohjelma Kenen pitää antaa rakentamisilmoitus? Mitä tietoja urakkailmoituksilla annetaan? Mitä tietoja työntekijäilmoituksilla annetaan? Miten tiedot ilmoitetaan marraskuusta 2019 alkaen? Mitä

Lisätiedot

Urakka- ja työntekijätietojen tiedonantovelvollisuus. VT Ville Wartiovaara

Urakka- ja työntekijätietojen tiedonantovelvollisuus. VT Ville Wartiovaara Urakka- ja työntekijätietojen tiedonantovelvollisuus VT Ville Wartiovaara II-vaiheen uudistus urakka- ja työntekijätietojen toimitusvelvollisuus verottajalle Lakipaketti sisältää muutoksia Verotusmenettelylakiin

Lisätiedot

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 VEROHALLINTO 15.02.2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA... 2 4 TIETOJEN

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K)

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4 6 HUOMAUTUKSET... 5 Muutoshistoria

Lisätiedot

Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto

Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto Katso-palvelun tilastoja 2016 Katso-palvelun kehittäminen 2016 Toiveita Katso-palvelun hyödyntäjälle Katso-palvelussa ajankohtaista

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

YEL- JA MYEL-TYÖTULOJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINNOLLE OHJE JA TIETUEKUVAUS

YEL- JA MYEL-TYÖTULOJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINNOLLE OHJE JA TIETUEKUVAUS Valtuutussäännös 27.8.2018 Yrittäjän eläkelaki (1272/2006) 152 2 mom. 2 kohta Maatalousyrittäjän eläkelaki (1280/2006) 146 1 mom. 2 kohta Voimassaolo Diaarinumero Korvaa normin (nro, pvm) A168/200/2017

Lisätiedot

102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY

102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY 102-LOMAKE UUDISTUVA MENETTELY Sisällysluettelo: Uudistamisen taustaa Uudistamisen päämäärät Uudistuva menettely / vuosi 2015 Uudistuva menettely 2016 Tietojen ilmoittaminen verkkolomakkeella Ilmoittamisvelvollisuus

Lisätiedot

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä

Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä kumppaniyritykset Toimittajayritykset kumppaniyritykset Alku 2.0 Ajolupien ja kulkulupien käsittelyjärjestelmä Henkilöt Ajoneuvot Portti Vieraat Kulkulupahakemukset Perehdytysilmoittautumiset Ajolupahakemukset

Lisätiedot

TILAAJAJAN VASTUUT. Tilaajavastuulalain muutokset ja ilmoitusmenettelyn viimeisimmät lisäykset. Kirkkonummen huolto 10.2.2016

TILAAJAJAN VASTUUT. Tilaajavastuulalain muutokset ja ilmoitusmenettelyn viimeisimmät lisäykset. Kirkkonummen huolto 10.2.2016 TILAAJAJAN VASTUUT Tilaajavastuulalain muutokset ja ilmoitusmenettelyn viimeisimmät lisäykset Kirkkonummen huolto 10.2.2016 Lars Albäck toimitusjohtaja Suomen Tilaajavastuu Oy +358 40 503 3672 Lars.alback@tilaajavastuu.fi

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

Rakennushankkeen oikeudelliset roolit

Rakennushankkeen oikeudelliset roolit Rakennushankkeen oikeudelliset roolit Pohjois- Suomen Kiinteistöyhdistys 15.10.2014 AA, VT, KTL Juha Ryynänen Asianajotoimisto Juha Ryynänen Oy 2 Mitkä ovat rakennushankkeen keskeiset osapuolet? Mitkä

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet. Miten pyydän valtuutta?

Suomi.fi-valtuudet. Miten pyydän valtuutta? Suomi.fi-valtuudet Miten pyydän valtuutta? Suomi.fi-Valtuudet-palvelussa voit valtuuttaa toisen henkilön tai yrityksen toimimaan puolestasi valitsemissasi asioissa. Aloita tunnistautumalla palveluun. Käytä

Lisätiedot

Tarjous sidonnaisuuspalvelusta

Tarjous sidonnaisuuspalvelusta 2017 Tarjous sidonnaisuuspalvelusta Jyrki Autio 2 Tarjous Sidonnaisuuspalvelu.fi TARJOUS SIDONNAISUUSPALVELUSTA Tarjous Kuntalain 810/2015, 84 S:n tarkoittaman sidonnaisuusrekisterin ylläpidosta. 1. ASIAKKAAN

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN URAKKATIEDOT (VSURAKKA)

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN URAKKATIEDOT (VSURAKKA) VEROHALLINTO 7.5.2018 versio 1.5 RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN URAKKATIEDOT (VSURAKKA) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 3 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 3 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Miten Oma asiointi palvelua käytetään

Miten Oma asiointi palvelua käytetään Miten Oma asiointi palvelua käytetään Työnantajien Aamukahvit Päivi Ahlholm 2015 kevät 1 Katso-tunnisteiden hankkiminen ja Oma-asiointi palveluun ensimmäisen kerran kirjautuminen A B Vero.fi/ 1 3 Haetaan

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN URAKKATIEDOT (VSURAKKA)

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN URAKKATIEDOT (VSURAKKA) VEROHALLINTO 26.04.2019 versio 2.0 RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN URAKKATIEDOT (VSURAKKA) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 3 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 3 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain.

OmaVero. Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVero OmaVero Verohallinnon nykyiset sähköiset asiointipalvelut siirtyvät OmaVeroon (vero.fi/omavero) vaiheittain. OmaVerossa voit tällä hetkellä antaa yhteisöjen ja yhteisetuuksien tuloveroilmoituksen

Lisätiedot

Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten

Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Työt - Ohje Pääurakoitsijalle Työntekijän Ilmoittamiseen Verottajaa Varten Verottajan ilmoitus on Työt-sovelluksen rinnalla toimiva web-liittymä, jonka avulla voidaan luoda raportteja verottajan vaatimista

Lisätiedot

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Minna Valtavaara Kemikaali-ilmoituksen teko- ohjeistus Kirjautuminen Ota käyttöön Suomi.fi tunnistautuminen ja valtuutukset Katso erilliset ohjeet suomi.fi tunnistautumiseen

Lisätiedot

Suomi.fi-valtuudet. Miten valtuutan yrityksenä henkilön toimimaan yritykseni puolesta?

Suomi.fi-valtuudet. Miten valtuutan yrityksenä henkilön toimimaan yritykseni puolesta? Suomi.fi-valtuudet Miten valtuutan yrityksenä henkilön toimimaan yritykseni puolesta? Suomi.fi-valtuuksissa voit valtuuttaa toisen henkilön tai yrityksen toimimaan puolestasi valitsemissasi asioissa. Aloita

Lisätiedot

Sähköinen rahoitushaku Hyrrässä. IT-palveluvastaava Juha Mäkitie Maanmittauslaitos / Mitpa 6.11.2015 Turku

Sähköinen rahoitushaku Hyrrässä. IT-palveluvastaava Juha Mäkitie Maanmittauslaitos / Mitpa 6.11.2015 Turku Sähköinen rahoitushaku Hyrrässä IT-palveluvastaava Juha Mäkitie Maanmittauslaitos / Mitpa 6.11.2015 Turku Uusi ohjelmakausi 2014-2020 EU:ssa sähköisen asioinnin vaatimus EMKR tukijärjestelmä koostuu kahdesta

Lisätiedot

Lausunto koskien Verohallinnon ohjeen luonnosta Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus

Lausunto koskien Verohallinnon ohjeen luonnosta Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus 1/5 Verohallinto Ylitarkastaja Sari Wulff PL 325 0052 VERO sari.wulff@vero.fi Lausunto koskien Verohallinnon ohjeen luonnosta Rakentamiseen liittyvä tiedonantovelvollisuus Lausunnonantajasta Suomen Isännöintiliitto

Lisätiedot

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Verohallinto

Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely. Verohallinto Rakentamiseen liittyvä kuukausittainen tiedonantomenettely Verohallinto Rakentamiseen liittyvä kuukausi-ilmoitus (HE 92/2012) Hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa huhtikuussa Presidentti vahvisti

Lisätiedot