Kirkkoneuvosto Sivu 90

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kirkkoneuvosto Sivu 90"

Transkriptio

1 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 5/2011 Kirkkoneuvosto Sivu 90 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Maija-Kaituri Mutanen Päivi Voutilainen Jorma Hiltunen Liisa Tanskanen Veikko Räsänen Aimo Leskinen, varajäsen / 9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Asiat 1-7 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Erkki Jaskari Antero Martikainen Aika ja paikka Polvijärvellä , samassa kokouksessa. Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle.

2 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto on ( ) päättänyt, että kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Pöytäkirja tästä kokouksesta laaditaan ja tarkistetaan kokouksessa. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

3 Kirkkoneuvosto ASUNTO OY JÄÄSKELÄNTIEN ASUINHUONEISTON HALLINTAAN OIKEUTTAVIEN OSAKKEIDEN MYYNTI Jääskeläntie 3 C 12:ssa sijaitsevan asuinhuoneiston ostamisesta on tehty kaksi tarjousta. Yksiön, keittokomeron ja pesuhuone/wc:n sisältävän asunnon pintaala on n. 33 m2. Huoneisto on osa Asunto Oy Jääskeläntien kiinteistöä Polvijärven kunnan keskustaajamassa. Raili Tanskasen tarjous: euroa Aulis Räsäsen tarjous: euroa Kirkkoneuvosto päättää myydä Asunto Oy Jääskeläntien yhden huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet n:o korkeimman tarjouksen tehneelle, Aulis Räsäselle hintaan euroa. Asunto-osake myydään siinä kunnossa, kuin se on tarjouksentekohetkellä.

4 Kirkkoneuvosto VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös se, jolla KL 24 luvun 6 :n 1 tai 2 momentin nojalla on oikeus tehdä kirkollisvalitus. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Kuopion hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa valitus on tehtävä alistusviranomaiselle. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Yksityiskohtaisempi valitusosoitus liitetään kokouksesta laadittavaan pöytäkirjaan. 7 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen. Pöytäkirjanpitäjä luki lopuksi kokouksesta laaditun pöytäkirjan, joka todettiin oikein laadituksi ja kokouksen kulkua vastaavaksi.

5 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 4/2011 Kirkkoneuvosto Sivu 57 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Maija-Kaituri Mutanen Päivi Voutilainen 1-17 Jorma Hiltunen Liisa Tanskanen Martti Lamberg Veikko Räsänen Niina Vaittinen, varajäsen Jonna Kähärin tilalla, /9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Hannu Mustonen, kirkkovaltuuston varapj. Asiat 1-17 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Erkki Jaskari Aika ja paikka Polvijärvellä / 2011 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Jorma Hiltunen Aika ja paikka Liisa Tanskanen Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle.

6 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto on ( ) päättänyt, että kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkistajiksi Liisa Tanskasen ja Päivi Voutilaisen. Pöytäkirjantarkistajiksi valittiin Liisa Tanskanen ja Jorma Hiltunen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä. Tässä asiakohdassa keskusteltiin Päivi Voutilaisen esittämistä kysymyksistä, jotka liittyivät erillisen tuhkalehdon sijoittamiseen jollekin olemassa olevista hautausmaista sekä kirkossa sijaitsevan kunnan vaakunalipun säilyttämiseen kirkossa.

7 Kirkkoneuvosto JONNA KÄHÄRIN ANOMUS LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ EROAMISEKSI Kirkkoneuvosto Jonna Kähärin ilmoitus: Olen vastaanottanut opiskelupaikan Helsingin yliopistosta, jonka seurauksena aion muuttaa Vantaalle. Virallisesti osoitteeni muuttuu 22. päivä elokuuta. Tästä johtuen haluan anoa eroa luottamustoimistani seurakunnassa. Haluan kuitenkin kiittää kaikkia ehdokkaita ja jäseniä lämpimästä vastaanotosta ja toivon, että olen onnistunut innoittamaan muitakin nuoria osallistumaan seurakunnan toimintaan. Lämpimin terveisin Jonna Kähäri Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että a) Jonna Kähärille myönnetään ero kirkkovaltuuston jäsenyydestä ja hänen tilalleen valtuuston varsinaiseksi jäseneksi valitaan ao. valitsijayhdistyksen 1. varajäsen, Veijo Hirvonen ja b) Jonna Kähärille myönnetään ero kirkkoneuvoston jäsenyydestä ja hänen tilalleen valitaan uusi jäsen kirkkoneuvostoon vuoden 2012 loppuun kestäväksi toimikaudeksi. Kirkkoneuvosto päättää lisäksi valita Jonna Kähärin tilalle uuden jäsenen kasvatuksen vastuuryhmään v loppuun kestäväksi toimikaudeksi. Kasvatustyön vastuuryhmään valittiin jäljellä olevaksi toimikaudeksi Jonna Kähärin tilalle Niina Vaittinen.

8 Kirkkoneuvosto KIRKKOKOLEHTIEN KOHTEET V Kokouskutsun liitteenä on lista vuonna 2012 kerättävistä kirkkokolehdeista. Merkittävän osan kolehtikohteista on kirkkohallitus määritellyt ennalta. Lopuista kohteista on kirkkoherra laatinut ehdotuksen kirkkoneuvostolle liitteen mukaisesti. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä kirkkokolehtien kohteet ensi vuodelle liitteessä esitetyllä tavalla. Listan viimeisen sunnuntain kolehtikohde jätettiin avoimeksi mahdollisesti vuoden aikana tulevien muutosten tekemistä varten.

9 Kirkkoneuvosto OSTOPALVELUSOPIMUKSEN JATKAMINEN OUTOKUMMUN SEURAKUNNAN KANSSA Polvijärven seurakunta ja Outokummun seurakunta ovat tehneet kirkkoherranviraston kanslistin tehtävien ostamisesta määräaikaisen sopimuksen ajalle Nyt sopimusta esitetään jatkettavaksi edelleen lukien ja toistaiseksi. Sopimus voidaan irtisanoa kumman tahansa osapuolen toimesta 2 kk:n irtisanomisajalla. Ostopalvelusopimuksen keskeinen sisältö on, että toimistosihteeri Laura Savolainen tekee kirkkoherranviraston tehtäviä kaksi päivää viikossa Outokummun seurakunnalle, joka korvaa Polvijärven seurakunnalle palkkaa ja sosiaalimaksuja vastaavan kuluosuuden kyseisiltä päiviltä. Outokummun työpäivät on määritelty pääsääntöisesti maanantai-tiistaiksi. Kyseisinä päivinä Polvijärven virastoa hoitaa oman toimensa ohella talouspäällikkö Antero Martikainen. Sopimuksen tarkempi teksti ilmenee kokouskutsun liitteestä. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä ostopalvelusopimuksen.

10 Kirkkoneuvosto TOIMISTOSIHTEERI LAURA SAVOLAISEN PALKKAUS LUKIEN Kirkkoneuvosto on kesäkuun kokouksessaan päättänyt, että toimistosihteeri Laura Savolaiselle maksetaan palkkaa määräaikaisesti väliseltä ajalta vaativuusryhmän 501 mukaisesti. Tarkistuksen perusteena oli työskentely kahdessa eri paikassa. Aiempi vaativuusryhmä on ollut 403. Bruttopalkan ero näiden ryhmien välillä on tällä hetkellä 114,34 euroa. Edellisessä asiakohdassa esitetyn sopimuksen mukaisesti työ Polvijärven kirkkoherranviraston lisäksi myös Outokummussa jatkuu 1.9. lukien toistaiseksi. Kirkkoneuvosto päättää vahvistaa Laura Savolaisen palkkausperusteena olevaksi vaativuusryhmäksi 501 toistaiseksi takautuvasti lukien ja siihen saakka, kun hän hoitaa kahden kirkkoherranviraston tehtäviä tarkemmin sopimuksessa esitetyllä tavalla.

11 Kirkkoneuvosto JUMALANPALVELUSTEN SIIRTÄMINEN TALVEN AJAKSI KIRKOSTA SEURAKUNTATALOLLE Kahden edellisen talven ajan on jumalanpalvelukset pidetty talvikaudella kirkon sijasta seurakuntatalolla. Seurakuntasali on ollut palveluksia varten riittävän suuri ja lämpimämpi tila kuin kirkko, jota kovimmilla pakkasilla ei ole saatu täydellä lämmitystehollakaan riittävän lämpimäksi. Tällöin toimitukset jouduttiin siirtämään seurakuntatalolle. Kaksi viimeistä talvea on kirkossa pidetty peruslämpönä + 5 astetta. Koska sähköä ei juurikaan ole pakkastalvista johtuen säästynyt, on perusteltua luopua kirkon suurimman tilan, salin lämmittämisestä kokonaan. Peruslämpöä tulee kuitenkin pitää yllä tilassa, jossa sijaitsee vesimittari sekä sakastin huoneissa, joissa on hälytys- ja automaatiolaitteita. Näiden lämmitys on mahdollista ratkaista erillisillä pistorasioihin kytkettävillä pattereilla. Kirkkoneuvosto päättää, että toistaiseksi jumalanpalvelukset pidetään talvikausina seurakuntatalolla ja että kirkkosalia ei lämmitetä tänä aikana laisinkaan.

12 Kirkkoneuvosto SEURAKUNNAN TALOUDEN TILA Talouden tilaa syyskuun lopussa kuvaavia lukuja: Toteutunut Talousarvio Toimintatulot Toimintamenot Verotulot Keskusrahastoavustukset Vuosikate Poistot Tilikauden tulos Rahavarat (ei sis.hhr eikä kolehtivaroja) Rahavarat Poistot kirjataan tuloslaskelmaan tilinpäätösvaiheessa. Ennakkoarvion mukaan marraskuun verotulotilitys menee edellisvuoden maksuunpanotilitysten oikaisujen vuoksi nollille. Ennuste koko vuoden tuloksen osalta on reilut euroa alijäämäinen. Rahoituspuskurina on edellisvuosilta kertyneitä ylijäämiä n euroa. Kirkkoneuvosto merkitsee talouden tilaa kuvaavat luvut tiedoksi. Tiedoksi merkittiin.

13 Kirkkoneuvosto INVESTOINNIT 2012 Kirkkoneuvosto Seurakunta on tilannut kirkkoneuvoston aiempien päätösten mukaan suunnitelmat ja kustannusarviot seuraavista hankkeista: Rauhanmajan kappelin kunnostus ja wc:n rakentaminen Aidan rakentaminen Kirkkomaan hautausmaalle Pappilan ulkomaalaus ja kunnostaminen Kokouskutsun liitteenä ovat kustakin hankkeesta erilliset suunnitelmat kustannusarvioineen. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että talousarviovuoden 2012 aikana toteutetaan Rauhanmajan kappelille ja virastokiinteistönä toimivalle pappilalle suunnitellut investoinnit. Kirkkomaan aitahankkeen toteuttamisesta päätetään erikseen vuoden 2013 talousarviota hyväksyttäessä.

14 Kirkkoneuvosto TALOUSARVIO 2012 SEKÄ TALOUS- JA TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE Kirkkoneuvosto Kokouskutsun liitteenä on talousarvion ja toimintasuunnitelmien yhteenveto vuosille Talousarvion keskeisimpiä lukuja ja vertailutiedot : TP-2010 TA-2011 TA-2012 SU-2013 SU-2014 Toimintamenot Verotulot Vuosikate Poistot Tilikauden yli (+) alijäämä (-) ================================================================= Henkilöstömenoihin on varattu tulevana vuonna yht Määrä vastaa n. 65,2 % kaikista toimintamenoista. Verotuloja on ensi vuonna arvioitu kertyvän yhteensä Summa on täsmälleen sama, kuin kuluvan vuoden talousarviossa. Verotuloarvio perustuu 1,65 %:n kirkollisveroasteeseen. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä vuoden 2012 talousarvion ja taloussuunnitelman sekä työalakohtaiset toimintasuunnitelmat liitteissä esitetyssä muodossa. Talousarvio ja suunnitelmat esitetään edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi.

15 Kirkkoneuvosto UUDISTETUN TALOUSSÄÄNNÖN SOVELTAMISOHJEET Kirkkoneuvosto Kirkkovaltuusto on hyväksynyt seurakunnan uudistetun taloussäännön kokouksessaan Säännössä on asiakohtia, jotka edellyttävät kirkkoneuvostolta tarkempia soveltamisohjeita. Tällaisia kohtia ovat säännön 3, 6, 8, 9, 11, 12, 19 ja 20 :iin kirjatut asiat. Kirkkoneuvosto päättää antaa tarkennusta vaativien kohtien osalta seuraavat ohjeet, joista 3. :n osalta tehdään ehdotus kirkkovaltuuston päätettäväksi: 3 Talousarvion sitovuustaso - Talousarvion sitovuustasona esitetään entiseen tapaan noudatettavaksi tehtäväaluekohtaista menot-tulot nettomäärärahaa. 6 Omaisuuden hoito - Irtain esine, joka on mennyt rikki poistetaan luetteloista. Vanhentunut tai tarpeettomaksi käynyt irtain poistetaan antamalla se osamaksuna vaihdossa uuteen tai se myydään suurimman summan tarjonneelle. Suuremman irtainerän myymiseksi voidaan järjestää myös huutokauppa. 8 Käteiskassat - Käteiskassaa voidaan pitää sekä kirkkoherranvirastossa että taloustoimistossa. Kassan enimmäisraja on 500 euroa. Kassan tarkistaa kuukausittain siitä vastaava viranhaltija ja vähintään kerran vuodessa kirkkoneuvoston valitsemat sisäiset tarkastajat. 9 Maksujen määrääminen - Kirkkoneuvosto päättää tarvittaessa huoneistoista perittävistä vuokrista ja niiden tarkistamisesta. Maa-alueiden vuokrat peritään ja tarkistetaan vuokrasopimuksiin kirjattujen ehtojen mukaisesti. 11 Hankinnat - Hankinnat suoritetaan lainsäädännön ja kirkkoneuvoston hyväksymän hankintasäännön mukaisesti. Hankintasääntö otetaan valmisteltavaksi ja toimitettavaksi kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi vuoden 2012 aikana. 12 Osto- ja myyntilaskujen tarkastus ja tositteiden hyväksyminen - Ostolaskujen asiatarkastuksen suorittaa tarvikkeen tai palvelun tilaaja. Laskut hyväksyy maksuunpantaviksi talouspäällikkö. Talouspäällikölle maksettavat suoritukset ja ns. yhteisten toimintojen laskut hyväksyvät kirkkoneuvoston valitsemat sisäiset tarkastajat tavalla, jonka he ovat tarkemmin keskenään sopineet toimikaudekseen. Viimeksi mainittu koskee myös tulotositteiden tarkastusta. Tulotositteet hyväksyy talouspäällikkö. 19 Kolehtivarat - Mikäli mahdollista, kirkkokolehdit lasketaan tilaisuuden päätyttyä vähintään kahden (2) henkilön läsnä ollessa, summa merkitään tilityslomakkeeseen, jonka allekirjoittavat laskennan suorittaneet. Seurakuntamestari tai tehtävää hoitava sijainen toimittaa kolehtilippaan pankkiin. Muut keräysvarat lasketaan välittömästi ao. tilaisuuden päätyttyä, rahat tilitetään ensisijaisesti pankkiin saajan tilille, josta saatu kuitti toimitetaan taloustoimistoon. Vaihtoehtoisesti rahat voidaan toimittaa myös kirkkoherranvirastoon tai taloustoimistoon, josta viranhaltija toimittaa ne edelleen saajien tileille tilitettäväksi. Lähetyspiirien vetäjät toimittavat lahjoitetut varat seurakunnan antamien ohjeiden mukaisesti pankkiin ja merkitsevät tuotot vuosittain lähetystyöstä vastaavalle papille toimitettavaan kertomukseen. 20 Erityiskatteiset rahastot - Omana taseyksikkönä hoidetuilla rahastoilla tulee olla kirkkovaltuuston hyväksymät säännöt. Näitä ovat mm. hautainhoitorahasto sekä kohdennetut testamenttirahastot. Kirkkoneuvoston jäsen Niina Vaittinen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana.

16 Kirkkoneuvosto NN:N KUNTOUTUSTUKIPÄÄTÖS Ei julkinen tieto.

17 Kirkkoneuvosto KIRKKOHALLITUKSEN PÄÄTÖS RAKENNUSAVUSTUKSEN MYÖNTÄMISESTÄ Kirkkoneuvosto Kirkkohallitus on myöntänyt seurakunnalle euron avustuksen Koronniemen jätevesihankkeen toteuttamiseen. Hankkeesta aiheutui n euron kustannuserä. Nettokulujen summa aktivoidaan taseeseen ja siitä tehdään tasapoistot 10 vuoden kuluessa. Kirkkoneuvosto merkitsee päätöksen tiedoksi ja esittää sen tiedoksi myös kirkkovaltuustolle. Ehdotus hyväksyttiin.

18 Kirkkoneuvosto NN:N TESTAMENTTI JA PERUKIRJA Ei julkinen tieto.

19 Kirkkoneuvosto SISÄISEN VALVONNAN KÄYTÄNNÖT KAUDELLA Kirkkoneuvosto on maaliskuun kokouksessaan valinnut keskuudestaan kaksi jäsentä suorittamaan sisäistä valvontaa toimikaudella Valvonnassa noudatettavista menettelytavoista on laadittu valvojien ja talouspäällikön kesken toimintaohje, josta kopio on kokouskutsun liitteenä. Kirkkoneuvosto merkitsee sisäisen valvonnan menettelytapaohjeet tiedoksi. Aiemmin kirkkoneuvoston :ssä hyväksyttyyn sisäisen valvonnan ohjesäännön 3-kohtaan lisätään 5. momentti: Sisäiset valvojat tarkastavat yhteisvastuukeräyksen tilit ja antavat tarkastuksen johdosta lausunnon keräystoimistolle keräyksen päätyttyä. Kirkkoneuvoston jäsen Päivi Voutilainen poistui kokouksesta tämän asiakohdan jälkeen.

20 Kirkkoneuvosto HIIPPAKUNTAVALTUUSTON MAALLIKKOEDUSTAJIEN VAALI Kirkkoneuvosto Jäsenet hiippakuntavaltuustoon nelivuotiskaudeksi valitaan vaalilla, joka toimitetaan maanantaina helmikuun 13. päivänä Maallikkoedustajien vaalin toimittavat kirkkovaltuustoihin valitut jäsenet. Vaali toimitetaan tarkemmin tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaisesti. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se kokoontuisi toimittamaan hiippakuntavaltuustojen maallikkojäsenten valitsemiseksi vaalin

21 Kirkkoneuvosto KIRKOLLISKOKOUKSEN MAALLIKKOEDUSTAJIEN VAALI Kirkkoneuvosto Vaali kirkolliskokouksen edustajien valitsemiseksi toimitetaan tulevan vuoden helmikuun 13. päivänä. Maallikkoedustajien vaali toimitetaan kirkkovaltuustojen kokouksissa samana päivänä. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se kokoontuisi toimittamaan kirkolliskokouksen maallikkoedustajien valitsemiseksi vaalin

22 Kirkkoneuvosto VIRANHALTIJAIN PÄÄTÖKSIÄ Viranhaltijat ovat tehneet päätöksiä mm. seuraavissa asioissa: Kirkkoherra: - Talouspäällikkö: - maksuvapautuksen myöntäminen NN:lle rippikoulumaksusta vapauttamiseksi, päätös n:o 3/2011, Diakonissa : Avustuspäätökset, Päätös n:o 1/2011 /Päätös pvm Myönnetty 150 silmälasien ostamiseen taloudellisin perustein. Päätös n:o 2/2011/Päätös pvm Myönnetty 100 sängyn ostoon taloudellisin perustein. Lisäksi osto-osoituksia kauppaan myönnetty taloudellisin perustein 57 kpl, yht Kirkkoneuvosto merkitsee tehdyt päätökset tiedoksi. Tiedoksi merkittiin.

23 Kirkkoneuvosto TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT Merkittiin tiedoksi seuraava kirkkovaltuuston kokousajankohdan: keskiviikko klo Kauko Nuutinen suositteli diakonian ruoka-avustusten osoittamista sellaisiin tuotteisiin, jotka edellyttävät saajalta nykyistä enemmän omatoimisuutta ruuan valmistukseen. Kirkkoherra ilmoitti, että kesäajan kanttorintehtäviä hoitamaan on pyydetty musiikinopiskelija Markus Ratilaista. Hän on luvannut toimia myös rippikoululeireillä yhtenä ohjaajana pakollisten musiikkituntien lisäksi.

24 Kirkkoneuvosto VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös se, jolla KL 24 luvun 6 :n 1 tai 2 momentin nojalla on oikeus tehdä kirkollisvalitus. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Kuopion hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa valitus on tehtävä alistusviranomaiselle. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Yksityiskohtaisempi valitusosoitus liitetään kokouksesta laadittavaan pöytäkirjaan. 23 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

25 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2011 Kirkkoneuvosto Sivu 36 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Maija-Kaituri Mutanen Päivi Voutilainen Jorma Hiltunen Liisa Tanskanen Martti Lamberg Veikko Räsänen Niina Vaittinen, varajäsen Jonna Kähärin tilalla /9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Hannu Mustonen, kirkkovaltuuston varapj. Asiat 1-18 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Erkki Jaskari Aika ja paikka Polvijärvellä / 2011 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Kauko Nuutinen Veikko Räsänen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Allekirjoitus Talouspäällikkö Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle.

26 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto on ( ) päättänyt, että kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkistajiksi Kauko Nuutisen ja Veikko Räsäsen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

27 Kirkkoneuvosto TARJOUKSET LEIRIKESKUKSEN JÄTEVESIHANKKEESTA Kirkkoneuvosto päätti edellisessä kokouksessaan pyytää leirikeskuksen maasuodattamon rakentamisesta tarjoukset yhteensä 5 yrittäjältä. Määräaikaan mennessä tarjouksensa oli jättänyt yksi urakoitsija: Keijo Kaasinen, kokonaisurakkatarjous euroa, sisältäen työt, tarvikkeet ja alv. Talousarviossa hankkeeseen oli varauduttu euron määrärahalla. Suodattamon rakentaminen edellyttää lupaa kunnan ympäristöviranomaiselta, jolla asia on edelleen käsiteltävänä. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä Keijo Kaasisen tekemän tarjouksen ja antaa maasuodattamon rakentamisen hänen tehtäväkseen. Ennen ryhtymistä hankkeen toteuttamiseen käytännössä odotetaan kunnan viranomaisen lupapäätöstä. Mikäli kunnan viranomaisen mahdollisesti kielteiseen päätökseen on mahdollista hakea muutosta, valtuutetaan talouspäällikkö se tekemään.

28 Kirkkoneuvosto HAUDANHOITOMAKSUJEN TARKISTAMINEN Hautainhoitorahaston voimassaoleva hoitomaksuhinnasto on vuodelta Henkilöstökulujen ja tarvikkeiden hintojen noustessa vuosittain on perusteltua tarkistaa myös hoidosta laskutettavia maksuja. Tilinpäätöksen yhteydessä vuosittain tehtävä yli-/alikatteisuuslaskenta on lisäksi osoittanut koko hoitokaudelle ulottuvassa laskennassa alijäämää useana vuonna peräkkäin. Kirkkoneuvosto päättää tarkistaa hautojen hoidosta perittäviä maksuja keskimäärin 4 %:lla lukien. Kaikki hoitohinnat sisältävä maksutaulukko on kokouskutsun liitteenä.

29 Kirkkoneuvosto POLVIJÄRVEN PÄREENPOLTTAJILLE MYÖNNETYN AVUSTUKSEN TARKISTAMINEN Kirkkoneuvosto Kuluvan vuoden talousarviossa on Päreenpolttajille myönnetty toimintaavustusta partiotyöhön 400 euroa. Yhdistys on tarjoutunut tulevan kesän aikana suorittamaan Koronniemen leirikeskuksen päärakennuksen ulkomaalauksen, jos seurakunta tukee yhdistyksen toimintaa euron lisäavustuksella. Avustuksen lisäksi seurakunta vastaisi maalauksen vaatimista tarvikehankinnoista. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Polvijärven Päreenpolttajille myönnetään kuluvan vuoden talousarviossa euron lisäavustus edellä esitetyin perustein.

30 Kirkkoneuvosto NN:N TESTAMENTTI XX XX Kirkkoneuvosto päättää ottaa testamentin vastaan ja merkitsee sen tässä vaiheessa tiedoksi. Pöytäkirja merkitään tämän asian osalta julkisuuslain 24 :n 23 kohdan perusteella salaiseksi.

31 Kirkkoneuvosto TILINTARKASTAJIEN LAUSUNTO VUODELTA 2010 Kokouskutsun liitteenä on kopio tilintarkastajien kertomuksesta vuodelta Tilintarkastuksen suorittaneet Tuomo Pikkarainen ja Terttu Pasanen esittävät tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä tilivelvollisille vuodelta Kirkkoneuvosto päättää merkitä tilintarkastuskertomuksen tiedoksi. Tarkastuskertomus lähetetään edelleen kirkkovaltuustolle, joka päättää tilinpäätöksen hyväksymisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä kesäkuun kokouksessaan.

32 Kirkkoneuvosto KIRKON TALOUS- JA HENKILÖSTÖHALLINNON PALVELUKESKUKSEN ASIAKKAAKSI LIITTYMINEN Kirkon talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus (Heta) aloittaa toimintansa ensi vuonna. Palvelukeskuksen asiakkaaksi tulee jokaisen seurakunnan liittyä viimeistään vuonna Keskuksen ylläpitokulut jaetaan seurakuntien maksettaviksi vuotuisilla maksuosuuksilla. Polvijärven seurakunnalle maksut tarkoittavat huomattavaa lisämenoerää. Palveluista peritään maksuosuuksia liittymisvuodesta lähtien. Kirkkohallitus on alustavasti luvannut tukea pieniä seurakuntia liittymisvuotta seuraavien kolmen vuoden ajan huojentamalla näille normaalisti laskettavia osuuksia. Kirkkoneuvosto päättää, että seurakunta liittyy talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen asiakkaaksi viimeisenä mahdollisena vuonna, eli v

33 Kirkkoneuvosto LAUSUNNON ANTAMINEN TUOMIOKAPITULILLE KANTTORIN VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMISESTA Kuopion Tuomiokapituli on myöntänyt Harri Kaiturille eron kanttorin virasta lukien. Kaituri on ilmoittanut siirtyvänsä eläkkeelle mainitusta päivästä alkaen. Kirkkojärjestyksen 6 luvun 21 :n nojalla tuomiokapituli pyytää kirkkoneuvostolta lausuntoa viran julistamisesta haettavaksi. Kirkkoneuvosto päättää esittää tuomiokapitulille, että viran vakinaista täyttämistä lykätään saakka. Siihen mennessä seurakunnassa selvitetään tarpeet toimenkuvan ja palkkauksen sekä viikkotyöajan tarkistamiseen. Myös mahdollisuutta viran muuttamisesta ns. C-kanttorin viraksi harkitaan. Lausunnossa todetaan lisäksi, että seurakunnalla on hyvät mahdollisuudet hoitaa kanttorille kuuluvat pakolliset tehtävät esitettynä harkinta-aikana toimituspalkkioperusteisesti.

34 Kirkkoneuvosto TOIMISTOSIHTEERI LAURA SAVOLAISEN PALKKAUKSEN TARKISTAMINEN Toimistosihteeri Laura Savolainen on maaliskuun alusta alkaen työskennellyt kahdessa virastossa, kaksi päivää viikossa Outokummun seurakunnan ja kolme päivää viikossa Polvijärven kirkkoherranvirastossa. Savolainen katsoo ammattiliittonsa tukemana, että kahdessa virastossa työskentely on sellainen peruste, josta johtuen hänelle voidaan maksaa korotettua palkkaa. Paikallinen palkkatyöryhmä, johon kuuluvat kirkkoherra, talouspäällikkö työnantajan edustajana sekä nuorisotyönohjaaja työntekijöiden valitsemana edustajana on tehnyt asiassa alla olevan ehdotuksen mukaisen esityksen: Kirkkoneuvostolle päätettiin esittää, että toimistosihteeri Laura Savolaisen palkkausta tarkistetaan siten, että vaativuusryhmää korotetaan yhdellä, 403:sta 501:een lukien. Korotettua palkkaa maksetaan siihen saakka, kun kahden tehtävän hoitaminen kestää, kuitenkin enintään saakka. Jos ao. ostopalvelusopimusta jatketaan tämänkin jälkeen, päätetään palkkausperusteista siinä tilanteessa uudelleen.

35 Kirkkoneuvosto KIRKKOMAAN HAUTAUSMAA-AIDAN SUUNNITTELU Kirkkoneuvosto Kirkkomaan hautausmaan nykyinen kuusiaita on heikossa kunnossa. Ränsistynyttä aitaa on kuluneen kevään aikana poistettu Kuorevaarantien ja sakastin välisestä kulmauksesta useita metrejä. Vastaavasti hautausmaan alareunassa ns. Varikselan pellolle päin ei aitaa ole ollut vuosikymmeniin lainkaan. Kirkkojärjestyksen mukaan hautausmaa tulee olla aidalla tai muuten muusta maastosta selvästi erottuvalla tavalla erotettu. Hautausmaa-aidan rakentaminen on sen tyyppinen investointimeno, johon olisi mahdollista anoa kirkkohallituksen avustusta. Aitasuunnitelman on tarjoutunut tekemään Maisema-arkkitehtitoimisto Marko Väyrynen Oulusta hintaan eur. + alv eur. = yht euroa. Työ sisältää suunnitelman lisäksi yhden maastokäynnin ja kokouksen Polvijärvellä. Lisä- ja muutostöistä veloitus on 70 euroa/tunti(alv 0 %). Arkkitehti Väyrysellä on yrityksen ilmoituksen mukaan yli 10 vuoden kokemus alalta. Suunnittelutarjouspyyntöä tehtäessä on aidan pituudeksi ja materiaaliksi arvioitu n. 400 m metalliaitaa kahdella portilla. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että Kirkkomaan hautausmaan aidan suunnittelu tilataan Maisema-arkkitehtitoimisto Marko Väyryseltä edellä kirjatun tarjouksen mukaisesti. Tavoitteena pidetään hankkeen toteuttamista vuonna Hankkeen suunnittelusta kuluvana vuonna mahdollisesti aiheutuvat kuluerät kirjataan taseeseen ennakkomenoksi. Pysyvää aitaratkaisua odotellessa Kuorevaarantien ja sakastin väliltä poistetun kuusiaidan tilalle pyritään alkukesän aikana rakentamaan väliaikainen aita.

36 Kirkkoneuvosto PAPPILAN ULKOMAALAUKSEN SUUNNITTELU Nykyisin virastokiinteistönä toimiva vanha pappila on maalattu viimeksi n. 10 vuotta sitten. Vaalea maalipinta on useasta kohtaa homeen peitossa, vaikka pinnat on muutama vuosi sitten kauttaaltaan pesty homepesuliuoksella. Eteläpuolen seinämaali on lisäksi monesta kohtaa halkeillut ja tippunut pois. Kyseisen seinän pystypanelointi on syytä uusia ja listoittaa uudelleen. Muutamien kattotuolien päissä on lahovaurioita, jotka joudutaan korjaamaan uusimalla lahonneet osat terveellä puulla. Kirkkoneuvosto päättää antaa pappilan ulkomaalaus- ja kunnostustyön suunnittelun Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy:n tehtäväksi. Hankkeen toteuttamisaikataulusta päätetään syksyllä laadittavan talousarvion yhteydessä.

37 Kirkkoneuvosto KATRINA-AJANVARAUSOHJELMISTON HANKKIMINEN Usean seurakunnan käytössä on internetin kautta toimiva Katrina ajan- ja tilanvarausohjelmisto. Polvijärvellä on käytössä ainoastaan kirkkoherranvirastossa sijaitseva ns. pitkä kirja, joka on paperimuodossa oleva seurakunnan työmuotojen ohjelmakirja. Katrinan ominaisuuksiin ovat työntekijät käyneet hiljattain tutustumassa Outokummun seurakunnassa. Siellä on hankintaan oltu varsin tyytyväisiä. Ohjelmalisenssin hankintahinta on euroa. Vuotuinen ylöspito- ja kehitysmaksu on n euroa. Ohjelmaan saa eri maksusta myös lisäosioita mm. työvuorolistojen laadintaan, matkalaskujen tekoon sekä erilaisiin ilmoittautumistarpeisiin. Sen tietokenttiä voidaan linkittää myös omille kotisivuille. Kirkkoneuvosto varautuu hankkimaan seurakunnalle Katrina-ohjelmiston ensi vuoden aikana. Hankinnan toteuttamisen ehtona on, että kaikki vakinaiset työntekijät sitoutuvat käyttämään ohjelmistoa nykyisen paperisen varauskirjan sijasta.

38 Kirkkoneuvosto TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT Tiedoksi: Kirkkovaltuuston seuraava kokous on to klo Viranhaltijain päätöksiä. Viranhaltijat ovat tehneet päätöksiä mm. seuraavissa asioissa: Kirkkoherra: - Talouspäällikkö: kesätyöntekijöiden valitseminen v maksuvapautuksen myöntäminen NNN:n perikunnalle yht. 120 euron hautausmaksuista Kirkkoneuvosto merkitsee edellä tässä asiakohdassa esitetyt asiat tietoon saatetuksi. Tiedoksi merkittiin.

39 Kirkkoneuvosto VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös se, jolla KL 24 luvun 6 :n 1 tai 2 momentin nojalla on oikeus tehdä kirkollisvalitus. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Kuopion hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa valitus on tehtävä alistusviranomaiselle. Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Yksityiskohtaisempi valitusosoitus liitetään kokouksesta laadittavaan pöytäkirjaan. 18 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päättyi yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

40 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 2/2011 Kirkkoneuvosto Sivu 22 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Pieni seurakuntatalo Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Päivi Voutilainen Jorma Hiltunen Jonna Kähäri Liisa Tanskanen Martti Lamberg Veikko Räsänen /9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Hannu Mustonen, kirkkovaltuuston varapj. Asiat 1-15 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Erkki Jaskari Aika ja paikka Polvijärvellä / 2011 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Jonna Kähäri Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Talouspäällikkö Martti Lamberg Allekirjoitus Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle.

41 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Kokous avattiin laulamalla yhteisesti virsi, jonka jälkeen puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto on ( ) päättänyt, että kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkistajiksi Jonna Kähärin ja Martti Lambergin. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

42 Kirkkoneuvosto SISÄISESTÄ VALVONNASTA VASTAAVIEN VALITSEMINEN Edellisessä kokouksessaan kirkkoneuvosto hyväksyi sisäisen valvonnan ohjesäännön, jonka mukaan kirkkoneuvosto valitsee sisäisen valvonnan suorittajiksi keskuudestaan kaksi luottamushenkilöä toimikaudekseen. Valvojien tehtävät on kirjattu saman ohjesäännön 3-kohtaan. Kirkkoneuvosto valitsee keskuudestaan kaksi (2) jäsentä vastaamaan sisäisestä valvonnasta toimikaudeksi Sisäisestä valvonnasta vastaaviksi valittiin toimikaudeksi yksimielisesti Liisa Tanskanen ja Kauko Nuutinen.

43 Kirkkoneuvosto TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUKSET VUODELTA 2010 Kirkkoneuvosto Kokouskutsun liitteenä on sidottuna toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta Tilinpäätös osoittaa ,29 euron alijäämää. Verotulot laskivat edellisvuodesta 5,5 %. Kirkkohallitukselta saatiin verotulojen täydennystä euroa. Toimintamenot yhteensä jäivät n euroa pienemmiksi kuin talousarviossa. Vuosikate on n euroa positiivinen. Seurakunnallisen toiminnan työalueiden toimintakertomukset ovat erillisenä liitteenä. Hautainhoitorahaston menot olivat ,48, tulot ,45 ja poistot 594,77. Alijäämäksi muodostui 996,80. Keskeisiä taloustilannetta kuvaavia lukuja, vertailu edellisvuoteen pyöristetyin luvuin: Ryhmä v v Muutos muuto s % Henkilöstömenot (palkat, eläke+ muut sos.maks.) ,1 Toimintamenot yhteensä ,6 Verotulot yhteensä ,5 Kirkkohall.avustus Vuosikate Tilik.tulos, ylij.(+) alij.(-) Lainat Kassavarat ,6 Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2010 liitteenä olevassa muodossa ja esittää ne edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi.

44 Kirkkoneuvosto DIAKONIA-AVUSTUSTEN MYÖNTÄMISOIKEUKSISTA PÄÄTTÄMINEN Kirkkoneuvosto on aiemmin kokouksessaan päättänyt diakonian tehtäväalueen avustusten myöntämisoikeuksista. Tuolloin tehdyn päätöksen mukaan: - diakoniatyöntekijällä on oikeus myöntää vähävaraisille :n suuruisia ruokakassiavustuksia - diakonian vastuuryhmällä on oikeus myöntää enintään 300 :n avustuksia ja - yli 300 :n avustukset myöntää kirkkoneuvosto Viime vuosien kokemusten perusteella ja diakoniatyöntekijän ehdotuksesta esitetään aiempaa päätöstä muutettavaksi tarkemmin ehdotuksesta ilmenevällä tavalla. Diakonia-avustusten myöntämisessä hyväksytään noudatettavaksi vastedes seuraavat periaatteet: - diakoniatyöntekijällä on oikeus myöntää vähävaraisille :n suuruinen osto-osoitus (ruokakassiavustus) sekä avustusanomukseen perustuvaa taloudellista avustusta 100 euroon saakka - diakoniatyöntekijällä sekä diakoniatyöstä vastaavalla papilla ja kirkkoherralla on yhdessä oikeus myöntää enintään 400 euron avustuksia - yli 400 euron avustukset myöntää kirkkoneuvosto Avustuspäätöksistä pidetään päätösluetteloa, joka saatetaan kirkkoneuvostolle tiedoksi ottaen huomioon julkisuuslain salassapitosäännökset.

45 Kirkkoneuvosto SEURAKUNNAN VALMIUSSUUNNITELMA Joensuun rovastikunnalle on laadittu poikkeusolojen valmiussuunnitelma. Seurakuntia on kehotettu laatimaan omat valmiussuunnitelmansa, joissa soveltuvin osin otetaan huomioon mainittu rovastikunnallinen suunnitelma. Polvijärven seurakunnan suunnitelmateksti (liitteenä) on työstetty ryhmässä, johon ovat kuuluneet kirkkoherra Erkki Jaskari, pastori Iris Leppänen ja talouspäällikkö Antero Martikainen. Valmiussuunnitelma ei ole julkinen asiakirja. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä seurakunnan valmiussuunnitelman liitteenä olevassa muodossa.

46 Kirkkoneuvosto RAUHANMAJAN KAPPELIN WC-KYSYMYS Rauhanmajan kappelilla ei ole lämpimässä tilassa sijaitsevaa vessaa. Kappelin sivustalla on erillinen muovirakenteinen käymälä, jossa ei ole lämmitystä. Lähes joka tilaisuuden yhteydessä erityisesti kauempaa saapuvat vieraat kyselevät mahdollisuutta käyttää wc:tä. Ongelmaan on etsitty ratkaisua lämpimään tilaan sijoitettavasta ns. biokäymälävaihtoehdosta. Kapasiteetiltaan riittävää ja mahdollisimman helppohuoltoista ja hajutonta ratkaisua ei kuitenkaan tältä pohjalta ole löytynyt. Ainoaksi ratkaisuksi näyttäisi jäävän vesivessa, jonka vedet johdettaisiin ulos rakennettavaan umpinaiseen sakoaltaaseen. Kappeli sijaitsee alueella, jossa jätevesien maahan imeyttäminen ei ole luvallista. Allas olisi tyhjennettävä muutaman kerran vuodessa kunnan puhdistamolle. Ratkaisun toteuttaminen vaatii erillisen suunnitelman ja toimenpideluvan rakennuslupaviranomaisilta. Kirkkoneuvosto päättää pyytää erillisen suunnitelman Rauhanmajan kappelin vesivessavaihtoehdosta kustannusarvioineen syksyn talousarviokokoukseen mennessä.

47 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto MUUTOKSET KIRKON SISÄPUOLISTEN TÖIDEN SUUNNITELMIIN Kirkkoneuvosto Museovirasto on antanut lausunnon kirkkovaltuuston v hyväksymiin suunnitelmiin kirkon sisäpuolisista muutostöistä. Kopio lausunnosta on kokouskutsun liitteenä. Siitä ilmenevät keskeisimmät muutosvaatimukset: - virasto toivoo lisäselvitystä ja piirrosta kuoriaidasta ja alttarikaiteen yläosan purkamisesta - salin poikkikäytävän alttarinpuoleiseen osaan on jätettävä vähintään kolme täyspitkää penkkiriviä - suunnitellun lastenhuoneen rakennusmateriaalit on oltava kirkon interiöörille luontaisia materiaaleja (plexi/lasi ei käy) - portaan rakentamista saarnastuolin kohdalle salista kuoriosaan ei pidetä suositeltavana (myös kirkkohallituksen arkkitehdin lausunto) Suunnitelmaa on pohdittu museoviraston lausunnon pohjalta uudelleen kirkossa pidetyssä tapaamisessa tammikuun 14. päivänä, jolloin paikalla olivat yliarkkitehti Antti Pihkala kirkkohallituksesta, arkkitehti Ilkka Kärnä Arkkitehtitoimisto Esa Piiraiselta sekä seurakunnan kirkkoherra ja talouspäällikkö. Arkkitehti Ilkka Kärnä on luvannut toimittaa uudet, museoviraston lausuntoa myötäilevät kuvat seurakunnalle kirkkoneuvoston kokoukseen mennessä. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen alussa jaettavat uudet suunnitelmat ja päättää niiden hyväksymisestä. Talouspäällikkö jakoi kokouksen alussa arkkitehti Ilkka Kärnän laatiman ja kokouspäivänä päivitetyn kirkon muutos- ja korjaustyön toimenpideluettelon ja sen liitteenä olleen pohjapiirroksen. Tarkistetussa toimenpideluettelossa on otettu huomioon Museoviraston ja Kirkkohallituksen esittämät muutokset alkuperäisiin suunnitelmiin. Kirkkoneuvosto päätti hyväksyä uudistetun toimenpideluettelon pohjapiirroksineen. Suunnitelmamuutokset (pöytäkirjan liitteenä) päätettiin esittää tiedoksi kirkkovaltuustolle. 10 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto päättää muuttaa aiempaa päätöstään siten, että tiedoksi antamisen sijasta muutossuunnitelmat saatetaan kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi.

48 Kirkkoneuvosto KIRKOLLISVEROPROSENTTI VUODELLE 2012 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että seurakunnan kirkollisveroprosentiksi vahvistetaan sama kuin kuluvana vuonna, eli 1,65 %.

49 Kirkkoneuvosto TIEDOKSI SAATETTAVAT JA MUUT MAHDOLLISET ASIAT Kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi, että kirkkohallitus on myöntänyt seurakunnalle verotulojen täydennysavustusta kuluvalle vuodelle yht euroa. Talousarviossa avustusta arvioitiin saatavan AVUSTUKSEN ANOMINEN KIRKKOHALLITUKSELTA MAASUODATTAMON RAKENTAMISHANKKEESEEN KORONNIEMEN LEIRIKESKUKSEN JÄTEVESIEN KÄSITTELEMISEKSI Kirkkovaltuusto on varannut kuluvan vuoden talousarviossa euroa hankkeeseen, jossa leirikeskukselle on tarkoitus rakentaa uuden jätevesilain edellyttämä jätevesien käsittelyjärjestelmä. Järjestelmäksi valittiin tiivispohjainen maasuodattamo, johon talousjätevedet johdettaisiin sekä päärakennukselta että rantasaunalta. Suunnitelman on laatinut Maveplan Oy. Kirkkoneuvosto päättää anoa kirkon keskusrahastolta rakennusavustusta hankkeen toteuttamiseen euroa.

50 Kirkkoneuvosto VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että kokouksen päätöksistä voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen seurakunnan kirkkoneuvostolle 14 päivän kuluessa tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimusta ei kuitenkaan saa tehdä alistettavassa asiassa. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen voi hakea muutosta tekemällä kirkollisvalituksen. Valituksen voi tehdä vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli kirkkoneuvoston päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös asianosainen, seurakunnan jäsen sekä kirkkoneuvosto. Kirkollisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista Kuopion hallinto-oikeudelle. Alistettavassa asiassa kirkollisvalitus on tehtävä asianomaiselle alistusviranomaiselle. Mikäli kokouksessa on päätetty hankinta-asiasta, voi se, jota asia koskee saattaa päätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Muutoshakemus markkinaoikeudelle on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saamisesta. Valitusosoitus merkittiin tiedoksi. 15 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokous päätettiin yhteisesti lausuttuun Isä Meidän rukoukseen ja Herran siunaukseen.

51 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2011 Kirkkoneuvosto Sivu 1 Kokousaika klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Pieni seurakuntatalo Erkki Jaskari, puheenjohtaja Kauko Nuutinen Maija-Kaituri Mutanen Päivi Voutilainen Jorma Hiltunen Jonna Kähäri Liisa Tanskanen Martti Lamberg Reijo Mutanen, varajäsen Veikko Räsäsen tilalla /9 Muut saapuvilla olleet Erkki Romppanen, kirkkovaltuuston pj. Hannu Mustonen, kirkkovaltuuston varapj. Antero Martikainen, pöytäkirjanpitäjä Asiat 1-14 Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Pöytäkirja on tarkastettu Erkki Jaskari Aika ja paikka Polvijärvellä / 2011 Allekirjoitukset Antero Martikainen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Todistaa Jorma Hiltunen Aika ja paikka Kirkkoherranvirastossa Virka-asema Talouspäällikkö Maija Kaituri-Mutanen Allekirjoitus Pysyvä ilmoitus kirkkoneuvoston pöytäkirjojen nähtävillä olosta on asetettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululle.

52 Kirkkoneuvosto KOKOUKSEN AVAAMINEN Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja avasi kokouksen. 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto on ( ) päättänyt, että kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava jäsenille viimeistään viisi (5) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on postitettu kirkkoneuvoston jäsenille Kirkkolain 7 luvun 4 :n mukaan seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 3 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjantarkistajiksi Jorma Hiltusen ja Maija Kaituri- Mutasen. 4 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto noudattaa työjärjestyksenä esityslistan mukaista asiajärjestystä.

53 Kirkkoneuvosto VASTUURYHMIEN VALITSEMINEN TOIMIKAUDELLE Kokouskutsun liitteenä on lista työntekijäkokouksessa ehdotetuista henkilöistä vastuuryhmien jäseniksi. Listaa on osin täydennetty johtoryhmän kokouksessa Kirkkoneuvosto valitsee jäsenet diakonian, lähetyksen ja kasvatuksen vastuuryhmiin vuosiksi Kuhunkin vastuuryhmään valitaan neljä (4) jäsentä. Vastuuryhmien jäsenet toimintakaudelle valittiin seuraavasti: Diakonian vastuuryhmä: Lähetyksen vastuuryhmä: Marja-Liisa Mäkisalo Piia Karhinen Kalevi Juntunen Hannu Mustonen Raili Kallinen Tuomo Sormunen Erkki Romppanen Tuula Nevalainen Kasvatuksen vastuuryhmä: Helena Hirvonen Eero Mustonen Jyrki Kuikka Jonna Kähäri

54 Kirkkoneuvosto LUOTTAMUSTEHTÄVIEN PALKKIOSÄÄNNÖN UUDISTAMINEN Kirkkoneuvosto Seurakunnan kokouspalkkiosääntö on vuodelta Palkkiosääntö on nimetty uudelleen otsikossa mainitulla tavalla ja esitetään uudistettavaksi muilta osin lähinnä seuraavin muutoksin: - kokouspalkkioita ei makseta lukuun ottamatta vaalilautakunnan kokouksia - uutena esitetään vuosipalkkiota sisäisen tarkastuksen suorittajille Kokouspalkkioita on maksettu seurakunnassa vaihtelevasti taloustilanteen mukaan. Viimeksi palkkioita maksettiin vv Sitä edellisen kerran niitä maksettiin 1990 luvun alussa vuoteen Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että luottamustehtävien palkkiosääntö hyväksytään liitteenä olevan ehdotuksen mukaisesti voimaantulevaksi takautuvasti lukien.

Kirkkovaltuusto Sivu 45. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 45. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 4/2011 Sivu 45 Kokousaika 30.11.2011 klo 18.30-19.35 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Maija Kaituri-Mutanen Arvo Kalliola

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Sivu 73

Kirkkoneuvosto Sivu 73 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2016 Kirkkoneuvosto Sivu 73 Kokousaika 23.3.2016 klo 18.00-19.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Iris Leppänen, puheenjohtaja Eino Tikkanen Sari

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto Sivu 157

Kirkkoneuvosto Sivu 157 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 1/2017 Kirkkoneuvosto Sivu 157 Kokousaika 30.1.2017 klo 18.00-19.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Martti Turunen, puheenjohtaja, 1-10 ja 12-14.

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.20010 kello 18.00-19.47 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Irja Alho Liisa Hiltunen Väinö Hintikka Matti Honkavaara Tuomo Kuokkanen Pekka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 23. päivänä marraskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA seurakuntatalo, takasali Markku Huttunen Erkki Huuskonen 146 153 Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 KOKOUSAIKA keskiviikko 15. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013 Kokousaika Tiistai 8.1.2013 Klo 18.37 18.53 Kokouspaikka Osallistujat Kirkon Wanha Sali Asikanius Pertti Haapala Konsta Jokinen Eija-Sisko Kanerva Teemu Karhunen Otto poistui kokouksesta klo 18.51 Kippilä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.30 20.40 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Hannu Luostarinen Auli Pääkkönen Marjo Ruokolainen

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 171. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 171. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2014 Sivu 171 Kokousaika Ke 10.12.2014 klo 18.30-19.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Jorma Hiltunen Maija Kaituri-Mutanen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 KIRKKONEUVOSTO (14) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 KIRKKONEUVOSTO (14) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 1.2.2018 1 (14) KOKOUSTIEDOT Aika 1.2.2018 klo 17.00 kokous (kahvit 16.30 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2015 Kirkkovaltuusto torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo alkaen tarjoilua 03.12.2015 39 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstaina 3. päivänä joulukuuta 2015 klo 19.00 alkaen tarjoilua 18.30 19.00 SEURAKUNTATALO JÄSENET Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon takkahuoneessa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila.

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila. 12.7.2010 20 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010 KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET Kyrönniemen kappeli/opetustila Sanna Eskelinen Markku Haataja

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto Sivu 130. Seurakuntatalo

Kirkkovaltuusto Sivu 130. Seurakuntatalo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 Sivu 130 Kokousaika 26.11.2013 klo 18.30-19.35 Kokouspaikka Saapuvilla olleet Jäsenet Seurakuntatalo Erkki Romppanen, puheenjohtaja Jorma Hiltunen Arvo Kalliola

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Tyrnävän kirkossa, käynti sakastin ovesta. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2010 Kirkkoneuvosto 30.9.2010 91 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2010 KOKOUSAIKA torstai 30. päivänä syyskuuta 2010 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo, takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 KIRKKONEUVOSTO (9) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 KIRKKONEUVOSTO (9) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 5.4.2018 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika 5.4.2018 klo 17.00 kokous (kahvit 16.30 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 1/2017

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 1/2017 Kurun kappelineuvosto 10.1.2017-1- Kokousaika Kokouspaikka Tiistai 10.1.2017 klo 17.44 18.54 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja, läsnä

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 2/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 15. päivä helmikuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 19 Kokouksen avaus 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2011 Kirkkovaltuusto 24.08.2011 31

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2011 Kirkkovaltuusto 24.08.2011 31 24.08.2011 31 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 24. päivänä elokuuta 2011 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Eskelinen Sanna Haataja Markku Huttunen Markku Huuskonen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 20.20 Paikka: Seurakuntakoti, sali Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren 149 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013 KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta 2013 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3 / 2018 KIRKKOVALTUUSTO Kokousaika 02.08.2018 klo 18.09 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 18 Kokouksen avaus 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 6/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 6/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 33 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.45 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka

Lisätiedot

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Aika: 28.1.2016 klo 18.15 20.00 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Maria-Anne Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto 7.6.2017 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 7. päivä kesäkuuta 2017, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6.3.2018 KOKOUSAIKA 14.3.2018 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, toimitusten huone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Anja Pinoniemi

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 8/2010 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010 Kirkkoneuvosto 19.7.2010 76 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 8/2010 KOKOUSAIKA maanantai 19. päivänä heinäkuuta 2010 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo, takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 7 /2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu Raija Savolainen Helvi Vornanen

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 7 /2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu Raija Savolainen Helvi Vornanen KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 38 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.00 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 16.11.2017 klo 18.00 N JA NEUVOSTON VALOKUVAUS KLO 17.00. KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalon yläsali, Rantatie 9, 34800 Virrat 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi Esityslista/pöytäkirja 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Maanantai 7.1.2019 klo 18-19.01 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2/2017 Kirkkoneuvosto ( 5 ) Heikki Karjalainen jäsen. Alpo Partanen Keijo Kunnari

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2/2017 Kirkkoneuvosto ( 5 ) Heikki Karjalainen jäsen. Alpo Partanen Keijo Kunnari Kirkkoneuvosto 22.3.2017 1 ( 5 ) Kokousaika 22.3.2017 kello 18.00 20.45 Kokouspaikka Vuokatin kirkko Saapuvilla olleet Erkki Marin puheenjohtaja Pirjo Juntunen varapuheenjohtaja Heikki Karjalainen jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2013 1 Aika tiistai 29.1.2013 klo 18.30 19.20 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.55 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Paikka ja päivämäärä

Paikka ja päivämäärä NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 2/2017 1 (11) Kirkkoneuvosto KOKOUSAIKA Maanantaina 20.3.2017 klo 18.00-18.53 KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 1 (5) KOKOUSAIKA 23.11.2016 klo 17 19.05 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Kuosmanen Seppo kirkkoherra, puheenjohtaja Hassinen Arja Hämäläinen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 48. Kokouksen avaus 49. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 51. Ääntenlaskijoiden valinta 52.

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Kirkkovaltuusto 20.05.2015

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Kirkkovaltuusto 20.05.2015 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikona klo 18.00 19.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 7/2009 Kirkkoneuvosto 10.6.2009 81 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 7/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 7/2009 Kirkkoneuvosto 10.6.2009 81 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 7/2009 Kirkkoneuvosto 10.6.2009 81 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 7/2009 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA MUUT KUTSUTUT keskiviikko 10. päivänä kesäkuuta 2009 kello 10.30 alkaen Seurakuntatalo/takasali

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O 2 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 29.4.2015 klo 18.00 20.55 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Tuomo puheenjohtaja Diukman Sanna jäsen Juntunen Pirjo -"- Karjalainen Heikki -"- Korhonen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 Viranomainen Sivu 13 Kokousaika Torstai 30.5.2013 klo 19.00 21.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Airasto Marja Hintsala Kirsti Jauhiainen Jaana Kahila

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2015 15 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistaina 19.5.2015 klo 18-19.20 Paikka Bäckman Läsnä Haaga Taru Haapakoski Paula, poissa Hannula Sirpa Hautala Jukka Herranen-Somero

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720

Lapinjärven suomalainen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/2008 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 Seurakuntaneuvosto 30.1.2008 Lapinjärventie 24 A 07800 Lapinjärvi Puh. 530720 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2008 Aika: keskiviikkona 30.1.2008 klo 18.00 20.00 Paikka: Virastotalo (ent.suom.pappila), Kirkonkylä

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 Kirkkovaltuusto /2012. KOKOUSAIKA Maanantaina klo 18.00

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 Kirkkovaltuusto /2012. KOKOUSAIKA Maanantaina klo 18.00 OUTOKUMMUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu: 1 KOKOUSAIKA Maanantaina 13.02.2012 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntatalo, Kummunkatu 19 KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE N:O 1 - Kokouksen avaus,

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 05/2018 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 05/2018 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 05/2018 Kokousaika tiistai 15.5.2018 klo 16.30 Kokouspaikka Maijan kammari, Rusthollintie 4 Läsnä Breilin, Oskar varapj., Anttila, Raimo varajäsen, Koivunen Timo Kuituniemi, Riitta,

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 27.2.201 klo 18.00 19.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jouko Isoniemi Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Ahti

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2018. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2018. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 20.11.2018 9/2018 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 20.11.2018 1 klo 16.00 16.55 Pello seurakuntakoti Jäsenet Pieskä Aino puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin Pertti

Lisätiedot

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 07/2019 Kokousaika keskiviikko 11.9.2019 klo 16.30 Kokouspaikka Martin kammari, Rusthollintie 4 Läsnä Muut osallistujat Poissa Anttila, Raimo jäsen Breilin, Oskar varapj. Kolsi,

Lisätiedot

Pöytäkirja Nro 3/2018

Pöytäkirja Nro 3/2018 Pöytäkirja Nro 3/2018 1 Kokoustiedot Aika To 26.04.2018 klo 18.00-18.42 Paikka Simon seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Varsinaiset jäsenet vs. kirkkoherra, pj Matti Salminen Johanna Leinonen-Simoska

Lisätiedot

Tainionvirran seurakunta / Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 6/ ( 7 )

Tainionvirran seurakunta / Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 6/ ( 7 ) Tainionvirran seurakunta / Pöytäkirja 6/7.5.2019 1 ( 7 ) KOKOUSKUTSU Kokousaika tiistai 7.5.2019 klo 17.00 Kokouspaikka Olavin toimintakeskus Sysmä, Nuotta-sali, Uotintie 7, 19700 Sysmä Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 28.8.2017 klo 16 17.18 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Häyrynen Mirita

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

Kokouspaikka: Rantsilan seurakuntatalo

Kokouspaikka: Rantsilan seurakuntatalo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2019 Sivu 1 Kirkkovaltuusto ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kokousaika: Keskiviikko 8.5.2019.

Lisätiedot

KITEEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2016 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1/7

KITEEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2016 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2016 Sivu 1/7 Sivu 1/7 Aika Tiistai 14.06.2016 klo 19.00 19.41 Paikka Kiteen seurakuntakeskus, Kappelintie 4 Läsnä Kostamo Merja puheenjohtaja Tuhkanen Pauli varapuheenjohtaja Hirvonen Kirsi Hämäläinen Maarit Kankkunen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/ SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) Aika Keskiviikko 23.4.2014 klo 10.00 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Virkkunen vs. kirkkoherra, puheenjohtaja, poissa 39-40

Lisätiedot

Läsnä Veli-Matti Hietikko x Jussi-Pekka Honkanen - Henna-Leena Isokääntä - Kirsti Leiviskä Anita Junttila Kari Karppinen Nelli Kauppi

Läsnä Veli-Matti Hietikko x Jussi-Pekka Honkanen - Henna-Leena Isokääntä - Kirsti Leiviskä Anita Junttila Kari Karppinen Nelli Kauppi TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kokousaika Tiistai 3.5.2016 klo 18.00.-19.01. Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Läsnä Veli-Matti Hietikko Jussi-Pekka Honkanen -

Lisätiedot

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat

3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen. 6. Muut esille tulevat asiat VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 11.9.2017 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, toimitusten huone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot