Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio 16.12.2008"

Transkriptio

1 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 1 (27) Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio Olemme julkaisseet Lemonsoft-ohjelmista uuden version. Uuteen versioon on toteutettu lukuisia uusia ominaisuuksia, joista tärkeimmät kuvataan tässä saatteessa. Myös havaitut ja ilmoitetut virheet on korjattu. Korjauksista on ilmoitettu virheen ilmoittajalle suoraan. Asennuksessa huomioitavaa (tekninen) Asenna ohjelma asennuspaketista. Vanhaa versiota ei tarvitse poistaa. Huomaa! Aja tietokannan päivitys heti login-ikkunasta valitsemalla optio päivitä tietokanta. Tietokannan päivitys tehdään vain yhden kerran yhdeltä työasemalta tai serveriltä. Vaihtoehtoisesti voit päivittää ohjelman Järjestelmä-valikosta löytyvällä ohjelman päivitys toiminnolla. Käsikirjoista Asennusohjelma ei poista kiintolevyltä vanhoja käsikirjoja. Tämän takia Opastus Käyttäjän käsikirja -valikosta saattaa löytyä seuraavat turhat ja vanhentuneet dokumentit: - Lemonsoft Projektinhallinta käsikirja (oikea on Lemonsoft Projektinhallinta) - Lyhyt tutustuminen Lemonsoftiin (vanha) - Suppea asennusohje (vanha) Muut käsikirjat ovat ajan tasalla. Tosin perusoppaasta Käyttäjän käsikirja on tulossa kokonaan uusi versio.

2 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 2 (27) Yleistä Ikkunat Voit määritellä ikkunat avautumaan siten, että avoinna voi olla vain yksi samantyyppinen ik kuna. Normaalistihan voit avata useita asiakasrekistereitä ym. Voit tehdä määrittely toimintokeskuksessa Lemonsoft-ohjelmat\single_instance muuttujan avulla. Arvo yksi (1) tarkoittaa, että ohjelma avataan vain kerran. Mikäli asetus on päällä, ja yrität avata useita kertoja saman ohjelman, niin auki oleva ohjelma suljetaan automaattisesti ja käynnistetään uusi. Mikäli ohjelmassa on muokkaus kesken, kysyy ohjelma muutosten tallentamisesta. Ohjelmat Ohjelmaan on lisätty uusi toiminto, jolla voit hallita avoimia ohjelmia ja ikkunoita. Löydät toiminnon valitsemalla Ikkuna Ohjelmat. Kun valitset listasta kohteen, niin kyseinen ikkuna muuttuu aktiiviseksi. Ikkunoiden otsikkona on bisnesobjektin nimi. Valuutat Valuutat on mahdollista päivittää nyt suoraan euroopan keskuspankin internetosoitteesta. Valitsemalla valuutat, ohjelman työkaluvalikkoon ilmestyy Päivitä valuutat painike.

3 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 3 (27) Päivitä valuutat painikkeella ohjelma hakee automaattisesti uudet valuuttakurssit käytössä oleville valuutoille. Mikäli haluat lisätä kaikki puuttuvatkin valuutat tulee toimintokeskuksen asetus ottaa käyttöön. Asetukset \ valintalistat ja ADD asetuksen arvo = 1. Hierarkiset ryhmät Voit tuoda ryhmät ulkoisesta järjestelmästä csv-tiedostolla lemonsoftiin. Tai voit muuttaa ryhmittelyä esim excelissä ja tuoda päivitetyt ryhmät Lemonsoftiin Tiedostosta on löydyttävä kentät group_id, group_father_id, group_description. Kustannuspaikat Kustannuspaikkakäsittely on nyt mahdollista määritellä monitasoiseksi. Määrittelyt teet Asetukset Kustannuspaikat toiminnolla. Määrittele ensin käyttämäsi tasot ja selitteet tasot-välilehdellä. Numeroi tasot juoksevasti ja anna kullekin tasolle yksilöllinen pituus. Kun olet perustanut tasot, voit syöttää tiedot-välilehdelle kustannuspaikat.

4 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 4 (27) Valitse tyylitiedostoksi monitasoiset kustannuspaikat, jolloin saat enemmän sarakkeita käyttöösi. Syötä kullekin tasolle kustannuspaikat. Ehdotukset-välilehdeltä voit sitten määritellä miten ohjelma ehdottaa kustannuspaikkoja. Järjestys määrää mitä kustannuspaikkaa ehdotetaan ensisijaisesti. Käytössä-rastilla voit poistaa ehdotuksen pois päältä. Voit syöttää kustannuspaikan eri tasoja asiakkaille, henkilöille ym. Kun tasot ovat käytössä, on syöttökenttä tämän näköinen:

5 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 5 (27) Logistiikka Ostotilaukset Sekalaista - Ostotilauksiin on lisätty toimitusvarmuusraportti - Ostotilauskeskuksen lataamista on nopeutettu. - Riville haetaan edellinen ostohinta. Jos haluat että ohjelma ei ehdota myyntihintaa riville voidaan se kytkeä pois toimintokeskuksesta. (logistiikka\ostotilaukset\price_suggestion) - Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma. Tarjouspyynnöt Voit nyt määritellä numerosarjoissa lajikohtaisesti päivitetäänkö tulossa-saldoa. Voit hyödyntää ominaisuutta tarjouspyyntöjen tekemiseen. Tarjouspyynnölle on lisätty myös oma tuloste. Hinnastot Myyntitilaukset Voit siirtää ostotilauksen hinnastoksi. Myyntitilausten muodosta ostotilaus toimintoon on lisätty mahdollisuus valita kaikki rivit yhdellä napilla. Ostotilien haku ostotilaukselle on myös tarkistettu. Toimituskiellossa olevalle asiakkaalle perustettaessa tilausta saa käyttäjä huomautuksen. Lisäksi toimituksen yhteydessä tulee toimituskiellosta huomautus. Laskutuskiellossa olevalle asiakkaalle perustettaessa tilausta saa käyttäjä huomautuksen. Lisäksi tilauksen laskuttamisessa näytetään huomautus laskutuskiellosta. Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma.

6 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 6 (27) Inventaari Voit tehdä inventoinnin nyt myös Excelissä. Tiedon vienti Voit viedä nimikkeet CSV-tiedostoksi listamuotoisessa inventaarissa (Logistiikka Varastotapahtumat Inventointilista). Valitse Tiedosto Vie tiedostoon -toiminto. Anna muodostettavan tiedoston nimi ja valitse varastopaikka. Jos et valitse varastopaikkaa, niin ohjelma kirjoittaa kaikki varastopaikat. Optiolla Hyllypaikoittain ohjelma kirjoittaa tiedot hyllypaikoittain. Tiedon tuonti Tuo inventointisaldot toiminnolla Tiedosto Tuo tiedostosta. Toiminto käy tiedoston läpi ja tuo sieltä inventointisaldot listaan. Inventointiprosessi siis menee samalla tavalla kuin manuaalisesti listaan syötettäessä. Poikkeamat Inventoinnissa on mahdollista valita missä järjestyksessä ohjelma luo syöttölomakkeet. Eri vaihtoehtoja ovat, hyllypaikka/tuotekoodi, tuoteryhmä/tuotekoodi, tuotekoodi. Muista tulostaa myös vastaava inventointi lomake kuin syöttölomakkeen valittu järjestys. Poikkeamiin on mahdollistettu poikkeamaraportin lähettäminen sähköpostilla. Lisäksi on tarkistettu asiakkaan hakua yms käsittelyä.

7 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 7 (27) Varastotapahtumat Tuoterakenne Varastotapahtumien suorasyötössä on mahdollista syöttää projekti tieto. Lisäksi varastotapahtumille voidaan antaa monitasoinen kustannuspaikka. Lemonsoftiin on mahdollista tuoda tuoterakenne. Tuoterakenteen tuonnin löydät nimikerekisterin tilannekohtaisesta valikosta tuoterakenteen tuonti. Rakenne voi olla joko lemonsoft.csv tai inventor.xml muotoista. Jos käytät Lemonsoft.csv muotoa tulee määritellä tiedoston sisältämät kentät xml-tiedostoon. Malli xmltiedoston löydät Lemonsoft\import\product_structure.xml-tiedosta. Tiedostoa voi muokata joko notepadilla tai jollain xml muokkaus ohjelmilla. Suosittelemme että otat kopion product_structure.xml tiedostosta ja muokkaat kopiota. Tuoterakenteen tuonnilla voit tuoda useampi tasoisia rakenteita. Mikäli puolivalmistetta ei ole nimikerekisterissä ohjelma perustaa sen. Huoltotyöt Nimikerekisteri Huoltotöiden riveille voidaan purkaa tuoterakenne, kuten myyntitilauksille. Toimittajalle on lisätty informatiivinen päivityspäivä. Tieto on manuaalisesti ylläpidettävää ja tarkoittaa edellistä hintojen tarkistuspäivää. Tilannekohtaiseen valikkoon on myös lisätty mahdollisuus lisätä tuote tuotantoon sekä työvaiheiden ylläpito. Mallipohjasta perustettava tuote saa mallipohjan rakenteen. Tuotekeskus Tuotekeskuksessa näytetään ostohinnat jos ohjelma avataan ostotilauksista pikavalinnalla CTRL+F3. Tuotekeskuksessa varastotapahtumista voi porautua ostotilaukselle, myyntitilaukselle tai laskulle. Porautumisen löydät rivin tilannekohtaisesta valikosta.

8 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 8 (27) Henkilöstöhallinto Henkilörekisteri Henkilölle on lisätty Henkilön tapahtumat toiminto, johon voit kirjata työsuhteet, koulutukset/kurssit, kehityskeskustelut yms. Voit lisätä numesarjoissa omia Henkilön tapahtumat lajeja/tyyppejä ja valintalistoissa voit määritellä tarvittaessa omia ominaisuuksia tapahtumille. Tapahtumista voit tulostaa raportin, jota voit rajata tyypin, henkilönumeron tai päivämäärän mukaan. Toiminnon löydät henkilörekisterin toimintovalikon kautta, johon on siirretty myös myyjäprovisioiden määrittely.

9 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 9 (27) Samasta toimintovalikosta pääset määrittelemään myös rajoitetusti verovelvollisen tiedot työnantajan vuosi-ilmoitusta varten (lähdevero). Palkanlaskenta Palkanlaskennan päänäytön toimintovalikkoon on lisätty Palkan lisätiedot valinta. Toiminto näyttää millä tiedoilla palkka on laskettu. Palkanlaskennan vuosi-ilmoituksen Tyviin on lisätty rajoitetusti verovelvollisten tietueet. Rajoitetusti verovelvollisista on lisätty myös tarkistusraportti vuosiilmoituksen tulostukseen.

10 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 10 (27) Leimauspääte Leimauspäätteen ulkoasua on uudistettu. Syykoodipainikkeiden koot voit määritellä itse toimintokeskuksen parametrien avulla. Näyttö myös skaalautuu resoluution mukaan entistä paremmin.

11 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 11 (27) Taloushallinto Myyntireskontra Laskujen lähetyskeskus Voit lähettää nyt laskut keskitetysti. Taloushallinto valikkoon on lisätty laskujen lähetyskeskus, joka esittää kaikki myyntilaskut laskutustavoittain. Poimimalla halutut laskut ohjelma automaattisesti ehdottaa miten laskut lähetetään eteenpäin. Lähetä laskut painikkeella ohjelma opastaa eteenpäin. Lukitukset Kirjanpidon siirron jälkeen laskunrivit menevät lukkoon, eli niitä ei voida enää muokata tämän jälkeen. Poistamalla tositteen kirjanpidosta, laskunrivit eivät ole enää lukossa. Vastaava toiminnallisuus on myös suoritusriveillä. Kun laskurivit tai suoritusrivit ovat lukittu tulee ohjelmaan - kuvake.

12 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 12 (27) Muuta - Jos asiakkaalle on merkitty luottokielto, ohjelma antaa viestin kun kyseiselle asiakkaalle kirjataan laskua. - Myyntilaskun tallennus tutkii asiakkaan luottorajaa, ohjelma ilmoittaa ylityksestä. - Laskulomakkeille lisätty kassasumma ja yhteyshenkilötiedot. - Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma. - Näytä tiliöinti tietojen tiliyhdistely, asetus toimintokeskuksessa. Asetuksella ohjelmaa yhdistelee myös debet-kredit kirjaukset. Taloushallinto-laskutus-näytä-tiliöinnin asetus COMPINE arvoksi 1.

13 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 13 (27) Käteiskassa Kassan asetukset Kassan asetuksissa voidaan määritellä nyt kassakohtaiset kuittilajit. Voit perustaa uusia laskulajeja numerosarjoissa. Asetuksissa voidaan nyt myös määritellä mihin lajiin lasku viedään. Mikäli asiakkaalla on kirjattu tilassa oleva lasku, lisätään kuitin rivit siihen. Kassa kysyy myös viitettä mikä lisätään laskulle info tiedoksi. Raportointi Kassaraportit löydät taloushallinto kassaraportit. Lisättyjä raportteja ovat kassakuormitusraportit. Muuta - Hae myyntitilaustoiminnolla voidaan hakea tilaus nyt suoraan tilausnumerolla. - Uusi rooli 14. pääkäyttäjä, kassa lisätty. Kyseisellä roolilla on oikeus kassan asetuksiin ja kassaraportointiin. - Kuitille lisätty myös kassanumero ja mahdolliset alennukset. -

14 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 14 (27) Ostoreskontra Ostoreskontrakeskus Ostoreskontrakeskus on paikka, jossa näet ostovelat ryhmiteltynä. Käynnistys Pääset ostoreskontrakeskukseen toiminnolla Taloushallinto ostoreskontrakeskus. Kun käynnistät ostoreskontrakeskuksen, ohjelma hakee automaattisesti avoinna olevat ostolaskut. Ohjelma listaa avoimet ostolaskut ikäjakauman perusteella. Vaihtamalla kierrätysnäkymän, ohjelma esittää ostolaskut kierrätystilan mukaan. Kun valitset ostolaskun, ohjelma hakee automaattisesti ostolaskun perustiedot ruudulle. Kun klikkaat numero otsikkoa, ohjelma avaa ostolaskun ostolaskuikkunassa. Lukitukset Kirjanpidon siirron jälkeen ostolaskurivit menevät lukkoon, eli niitä ei voida enää muokata tämän jälkeen. Poistamalla tositteen kirjanpidosta, ostolaskunrivit eivät ole enää lukossa. Vastaava toiminnallisuus on myös suoritusriveillä.

15 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 15 (27) Muuta - Näytä tiliöinti tietojen tiliyhdistely, asetus toimintokeskuksessa. Asetuksella ohjelmaa yhdistelee myös debet-kredit kirjaukset. Taloushallinto-ostolaskut-näytä-tiliöinnin asetus COMPINE arvoksi 1. - Tuotteiden ostohintojen päivitys on mahdollista ostotilaukselle, nimikerekisteriin sekä varastotapahtumiin (nettohinnat). Ostohinnat voidaan päivittää ostoreskontrasta kun ostolasku saadaan eli tiedetään oikeat ostohinnat. Ostohinnat päivitetään ostolaskujen lue ostotilauksista ikkunassa, kirjoittamalla riville uusi oikea ostohinta. Kun rivi on valittu ja siitä luodaan ostolasku ohjelma muuttaa hinnat oikeiksi.

16 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 16 (27) Kirjanpito - Ohjelmaan on lisätty automaattiviennit liittyen tositteiden syöttöön ja kirjanpitoaineiston tuontiin. - Johdon työkalut Tuloslaskelma ja tase toimintoon on lisätty vienti exceliin. Excel määrittelyt teet tulostuskaavalle. Siirron voit tehdä ennalta määriteltyihin soluihin tai sellaisenaan kuin se on nähtävissä edellä mainitulla näytöllä.

17 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 17 (27) Asiakkuuden hallinta Asiakasrekisteri Asiakkaalle on mahdollista määritellä ostovelkatili. Asiakkaan vastuuhenkilöksi voi nyt valita ainoastaan sellaisen henkilön, jonka henkilörooli on Asiakasvastaava (roolit voit määrittää henkilörekisterissä). Aikaisemmin vastuuhenkilö-valintalistalla näkyivät kaikki henkilörekisterissä olleet henkilöt. Sopimusten hallinta Mikäli sopimuksia koontilaskutetaan, viedään sopimus yläpuolelle nyt myös ajanjakso jota lasku koskee. Asiakassopimukset ja koontilaskutus Toimintokeskuksessa voidaan ottaa käyttöön asetus, jolla sopimusviitteeksi viedään asiakkaan numero ja nimi. Oletuksena näitä tietoja ei viedä laskulle. Asiakassopimuksille lisätty uusia laskutusjaksoja.

18 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 18 (27) Joka toinen kuukausi(2) Kolme kertaa vuodessa(4) Johdon raportointi Tilastoraporteille on lisätty optio, jonka avulla katetiedot voidaan piilottaa. Johdon raportointiin on myös lisätty uusi raportti josta nähdään hierarkisten tuoteryhmien myynti.

19 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 19 (27) Projektinhallinta Viikkotuntisyöttö Projektinhallinta Viikkotuntisyöttö -toiminnolla voit kirjata työviikon tunnit kohdistaen ne projektille ja palkkalajille. Viikkotuntisyötön kautta kirjatut tapahtumat näkyvät myös omissa työtunneissa, mutta tapahtumia voi muokata vain Viikkotuntisyöttö-näytöllä. Muita muutoksia Projektinhallinta on kokonaisuudessaa kokenut lukuisia uusia ominaisuuksia, kuten projektille kirjattujen tuntien laskuttaminen. Lisätietoa muutoksista löydät käsikirjasta.

20 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 20 (27) Tuotanto Työvaiheet Työvaiheiden ylläpito on irrotettu tuoterakenne-ikkunasta. Työvaiheilla kerrot tuotteelle kuinka tuote tehdään. Työvaiheisiin pääset työvaiheettoiminnolla. Toiminnon löydät tuoterakenne-ikkunasta ja nimikerekisterin tilannekohtaisesta valikosta. Riveillä on eri tyylitiedostoja. Oletuksena työkalut ja urakkahinta eivät ole näkyvissä, mutta saat ne näkyviin vaihtamalla tyylitiedoston. Työvaiheet toimivat myös kuormituspisteinä. Ohjelma kuormittaa kutakin työvaiheen konetta ja koneryhmää kapasiteetin mukaan. Myös työajan kerääminen ja kohdistaminen tapahtuu työvaihetasolla. Ikkunan yläosaan syötät varsinaiset työvaiheet. Alaosaan voit jakaa aktiivisen työvaiheen alityövaiheiksi. Alityövaiheita voit käyttää laskennan apuna. Ne eivät näyt tuotannossa, eikä niitä kuormiteta. Työvaiheiden kentät: Kenttä Pos Työvaihe Selite Työvaiheiden järjestyksen määräät pos-kentällä. Voit siirtää rivejä hiirellä toiseen paikkaan ja numeroida rivit uudelleen numeroi-toiminnolla. Syötä työvaiheet valitsemalla työvaihe pudotusvalikosta. Pudotusvalikkoon on listattu vakiotyövaiheet, joita pääset ylläpitämään valintalistat-asetuksella.

21 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 21 (27) Tarkenne Kone Työkalusetti Kapasiteetti / Yksikkö Asetusaika Urakkahinta Limitys% Alihankkija Kustannus Tarkenne on informatiivinen työohje ja työvaiheen tarkenne. Koneen valitset pudotusvalikosta. Koneet ylläpidät Tuotanto Koneet toiminnolla. Tästä on oma lukunsa myöhemmin. Informatiivinen työkalusetti, jota ylläpidät konekohtaisesti. Kapasiteetti kertoo valmistusajan (standardiaika). Syötä kenttään joko montako kappaletta tunnissa valmistuu (kpl/h) tai sitten yhden kappaleen valmistusaika minuuteissa (min/kpl). Asetusaika kertoo kauanko työvaiheen valmistelu tai lopetus kestää. Anna aika minuuteissa. Aika ei ole riippuvainen valmistettavasta määrästä. Useimmiten asetusajasta kannattaa tehdä oma vaihe, eikä sisällyttää sitä johonkin toiseen vaiheeseen. Työvaiheen urakkahinta per kpl Limitys% kertoo montako % kappaleista pitää olla valmiina, ennen kuin seuraava vaihe voi alkaa. Alihankkija, jolla vaihe tehdään. Ohjelma listaa tähän ne asiakkaat, joiden ominaisuus on 100. Alihankinnan kustannus. Tieto on itse ylläpidettävä. Näet vaiheiden yhteenlasketut ajat ja alihankinnan kustannukset ikkunan yläosassa. Voit virkistää tiedot laske työaika toiminnolla. Työvaiheet lisätään tuotantoon Pos-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Voit siirtää rivejä hiirellä paikasta toiseen ja numeroida rivit uudelleen numeroi-toiminnolla. Alityövaiheet Alityövaiheita voit käyttää työajan laskennan apuna ja työvaiheen tarkempana ohjeena. Toiminnolla laske vaiheelle, voit antaa ohjelman laskea alivaiheiden ajat yhteen ja merkitä ne työvaiheelle. Ohjelma laskee työajan ja asetusajan. Yksiköksi muuttuu min/kpl. Työohje Voit syöttää kullekin työvaiheelle työohjeen ja ohjelmanumeron työohjevälilehdellä. Cad-kuvat tms. voit liittää tuotteelle linkkeinä.

22 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 22 (27) Asetusaika Asetusajalla tarkoitetaan sitä aikaa, joka kuluu työvaiheen valmisteluun. Perusta asetusajoista oma vaihe, mutta syötä aika tällöin asetusaika kenttään. Asetusaika ei ole riippuvainen valmistettavasta määrästä, vaan ohjelma laskee keston syöttämiesi minuuttien mukaan. Voit tosin syöttää asetusajan varsinaisellekin vaiheelle. Tällöin aikaa ei erikseen kerätä työaikaleimauksissa. Alihankkija Alihankintavaiheen käsittely poikkeaa muista vaiheista siten, että kyseisestä vaiheesta muodostetaan automaattisesti ostotilaus. Kuittaat vaiheen normaalisti valmiiksi, jolloin ohjelma kuittaa myös ostotilauksen saapuneeksi. Ostaminen suoraan työlle Voit tehdä ostot myös suoraan työlle ostotyökalun avulla. Anna tällöin rajauksetvälilehdellä työnumero ao. kenttään ja valitse virkistä-toiminto. Voit myös valita puurakenteeseen työnumerot ja valita työnumeron sieltä. Tällöin ohjelma virkistää listan automaattisesti. Ohjelma hakee työnumeron tuoterakenteen mukaiset tuotteet ruudulle huomioiden muutkin mahdolliset rajaukset. Haussa käsitellään koko tuoterakenne. Voit käynnistää ostotyökalun työnumerolle myös tuotannosta.

23 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 23 (27) Tuotantotilanne Tuotantotilanne-toiminnon avulla voit tarkastella yksittäisen työnumeron lisäksi työhön liittyvien puolivalmisteiden tuotantotilannetta. Mikäli kyseessä on koontityönumero, näet kaikki koonnissa mukana olevat alityönumerot. Pääset tuotantotilanne-ikkunaan tuotantolistasta ja suoraan myyntitilauksilta. Ohjelma esittää vasemmalla pyydetyn työnumeron ylimmäisenä. Tämän alle ohjelma listaa työnumeroon.

24 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 24 (27) Koontityöt Koontityöt-toiminnon avulla voit yhdistää tuotannossa jo olevia töitä yhdeksi työksi. Voit niputtaa samat tuotteet yhteen tai tehdä yksittäisestä työvaiheesta uuden työn. Yksittäisen työvaiheen osalta voit valita työt, joissa on sama materiaali. Pääset toimintoon tuotantolistasta. Valitse toiminto Muokkaa Koontityöt. Esiin tulee uusi ikkuna. Yläosan tummassa alueessa rajaat tiedot. Käytössäsi ovat rajaukset: Kenttä Selite Tietokannassa Tuotekoodi Nimikkeen tuotekoodi product_jobs.product_code Ominaisuus Nimikkeen ominaisuus. product_attributes.attribute_code Voit valita useita ominaisuuksia kerralla. Mitat Nimikkeen mitat product_jobs.job_dimension tieto. Kone Tuotantokone product_jobs.machine_code Vaihe Työn työvaihe product_jobs.product_phase_id Rakennekoodi Työn alla olevan product_structure.structure_product_code nimikkeen tuoterakenteessa esiintyvä tuotekoodi Ominaisuus Edellisen ominaisuus

25 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 25 (27) Toimituspvm Valmistusajankohdan rajaaminen product_jobs.job_delivery_time Näistä tärkeimmät ovat tuotekoodi ja työvaihe. Kun olet antanut rajaukset, valitse hae työt toiminto. Ohjelma hakee ikkunan alaosaan hakutietoihin täsmäävät ei-aloitetut työt. Uuden koontityön muodostaminen Kun olet rajannut ja hakenut työt, niin valitse toiminto muodosta koontityö. Ruudulle tulee tuttu ikkuna. Ohjelma laski koontiin tulevista töistä määrät ja kestot yhteensä ja muodosti näistä uuden työn. Voit muuttaa tietoja kuten normaalistikin uuden työn lisäämisessä. Tallenna tämän jälkeen työ tallenna-toiminnolla (levyke-ikoni). Oletusarvoisesti ohjelma kysyy: Mikäli haluat poistaa koontiin menneet työt, vastaa kyllä. Tällöin ohjelma ei enää seuraa koontiin meneviä töitä, vaan ainoastaan muodostamaasi uutta työtä.

26 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 26 (27) Voit myös määrätä mitä koontiin meneville töille tehdään. Tee tämä toimintokeskuksessa muuttujalla tuotanto\compilation. Oletusarvolla 0, ohjelma kysyy mitä tehdään. Arvo 1 säilyttää koontiin menneet työt ja arvo 2 poistaa ne automaattisesti. Koontitöiden käsittely Voit rajata tuotantolistalle näkymään koonnissa olevat työt. Jos et ota mukaan koonnissa olevia töitä, niin koko tuote jää pois listasta, vaikka vain yksi vaihe olisi koonnissa. Tuotantotilanne-toiminnolla näet työt, jotka koontiin otettiin mukaan. Valitse tuotantolistassa ensin koontityö (nämähän voit rajata näkymään erikseen) ja sitten tuotantotilanne-toiminto. Koontityötä käsitellään aivan kuten muitakin töitä. Kirjaat sille aloituksen, keskeytyksen ja valmiskirjauksen. Kun ohjelma huomaa, että kyseessä on koontityö, niin ohjelma käy läpi koonnissa mukana olevat työt ja tekee niille vastaavan toiminnon. Työaikakirjauksessa ohjelma jyvittää kokonaisajan standardiajan mukaisesti. Ohjelma tekee materiaalikirjaukset varastoon kuitenkin vain yhden kerran, eikä näitä kohdisteta koonnissa mukana oleville.

27 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 27 (27) Seuraava versio Seuraava versio on suunniteltu julkaistavaksi helmikuussa Anna palautetta! Mihin suuntaan toivot tuotekehityksemme suuntaavan voimavarat? Kerro palautteesi sähköpostitse osoitteeseen Terveisin Kari Joki-Hollanti Tuotekehitys GSM Lemonsoft Oy

lemonsoft YRITYSOHJELMISTOT LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS

lemonsoft YRITYSOHJELMISTOT LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS Lemonsoft ratkaisukuvaus on tarkoitettu ohjelmiston monipuolisten ominaisuuksien arviointia varten. Ratkaisukuvaus kertoo, mitä kaikkea voitte Lemonsoftin avulla toteuttaa, ohjata

Lisätiedot

lemonsoft YRITYSOHJELMISTOT LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS

lemonsoft YRITYSOHJELMISTOT LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS LEMONSOFT RATKAISUKUVAUS Lemonsoft ratkaisukuvaus on tarkoitettu ohjelmiston monipuolisten ominaisuuksien arviointia varten. Ratkaisukuvaus kertoo, mitä kaikkea voitte Lemonsoftin avulla toteuttaa, ohjata

Lisätiedot

lemonsoft LEMONSOFT-OHJELMIEN VERSIOSAATE

lemonsoft LEMONSOFT-OHJELMIEN VERSIOSAATE lemonsoft LEMONSOFT-OHJELMIEN VERSIOSAATE VERSIO: KESÄKUU 2015 VERSIOSAATE KESÄKUU 2015 Lemonsoftin kesäkuun 2015 version myötä julkaisemme useita käytettävyyttä parantavia muutoksia. Olemme saaneet runsaasti

Lisätiedot

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi

Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007. Isolta Oy www.isolta.fi Arkhimedes v2.7 käyttöohjeet 25.6.2007 Isolta Oy www.isolta.fi 1 Sisällys Arkhimedes-taloushallinto yleisesti 3 1. Johdanto 3 1.1. Järjestelmävaatimukset 3 1.2. Asennus 3 1.3. Tervetuloa-ruutu 4 1.4. Perustiedot

Lisätiedot

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Ostotilaus. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Ostotilaus Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostotilaus...3 1.1 Ostotilausoletukset...3 1.1 Ostotilauksen perusoletukset...4 1.2 Toimitusosoitteet oletuksina...4

Lisätiedot

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA

LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA LASKUTUS JA MYYNTIRESKONTRA Laskutus ja myyntireskontra Sisällys 1 Sisällys YLEISTÄ... 6 MYYNTIRESKONTRA KOKONAISUUTENA... 7 LASKUTUKSEN PERUSTIETOJEN ASETTAMINEN... 8 YLEISTÄ... 8 KASSA-ALENNUSTEN KÄYTTÖ

Lisätiedot

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO

HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO HINNASTOJEN PÄIVITYKSET JA HINNASTOJEN TEKO Hinnastojen käsittely Sisällys i Sisällys HINNASTOJEN PÄIVITTÄMISESTÄ YLEISESTI... 1 YLEISTÄ... 1 HINNASTOJEN MUOTO... 1 OSTOHINNAT HINNASTOSSA TULEVILLE TUOTTEILLE...

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007

WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 1 WM-Laskutus 3.2 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 W M - L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330

Lisätiedot

Ostolaskut ja ostoreskontra

Ostolaskut ja ostoreskontra Ostolaskut ja ostoreskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Ecom ostolaskut ja ostoreskontra...3 1.1 Ostoreskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Ostolasku ja Ostoreskontraoletukset...4

Lisätiedot

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

Visma L7 ÄlyALV. Käsikirja

Visma L7 ÄlyALV. Käsikirja Visma L7 ÄlyALV Käsikirja Oppaan päiväys: 11.12.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: kirjautuminen Visma L7 infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Puhelintuki Visma L7: 0107 562 120 Visma Software Oy pidättää

Lisätiedot

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.62

Visma Econet Pro Versioseloste, versio 5.62 Versioseloste, versio 5.62 Oppaan päiväys: 24.3.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Rekisterit YRITYSREKISTERI

Rekisterit YRITYSREKISTERI Rekisterit YRITYSREKISTERI 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Yleistä... 3 Ylävalikko... 4 Toiminnot... 4 Tietue... 4 _Perustiedot... 4 Yritysryhmät välilehti... 5 Postitusryhmät välilehti... 7 Perustiedot

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot

Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi

Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi Viimeisimmät muutokset & lisäykset Datamikeen Asiakasrekisteri/laskutus, reskontra, pankkiyhteysohjelma, kellokorttisysteemi 29.11.2002. Poimittu lista voidaan hakea ilman varastonpäivitystä ruksaamalla

Lisätiedot

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje

11 LASKUTUS. Yleinen laskutusjärjestelmä. Dafo Versio 10 LASKUTUS. Käyttöohje 11 Laskutusjärjestelmällä voidaan muodostaa erilaisia laskuja asiakkaille. Laskujen erilaista käyttäytymistä järjestelmässä ohjaa perustiedoissa olevat laskutyypit. Laskutyypin perustiedoissa on kerrottu,

Lisätiedot

Sisällys. BILLCEN - Ohjeistus v. 2000.2. Copyright Casamedia Ky. BillCen ohjeistus - 1 - Casamedia Ky Keskuskatu 9, 38700 Kankaanpää

Sisällys. BILLCEN - Ohjeistus v. 2000.2. Copyright Casamedia Ky. BillCen ohjeistus - 1 - Casamedia Ky Keskuskatu 9, 38700 Kankaanpää - 1 - Sisällys BILLCEN - Ohjeistus v. 2000.2 1.1 JOHDANTO 3 1.15 KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 4 1.2 DEMON ASENTAMINEN TIETOKONEESEEN 6 1.3 OHJELMAN ASENTAMINEN WINDOWS 3.X:ssä 6 1.31 OHJELMAN ASENTAMINEN WINDOWS

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.1.1

Aditro Tikon versio 6.1.1 Marraskuu 2011 1 (79) Aditro Tikon versio 6.1.1 Ohjelmistomuutokset Copyright Aditro 2011 Marraskuu 2011 2 (79) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.1.1 tehdyt muutokset... 6 1. Kirjanpito ja reskontra (6.1.1)...

Lisätiedot

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015

ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 ASTERI LASKUTUS KÄYTTÖOHJEET 03/2015 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 9 1 LISENSSIEHDOT... 10 2 ASENTAMINEN... 11 2.1 ASENTAMINEN

Lisätiedot

versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi

versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Henix-ostoreskontraohjelman käyttöohje versio 7.0 Helsingin ATK-Palvelu Oy 2011 puh 09-503 2510, www.henix.fi, henix@henix.fi Tämä ohje sisältää kuvauksen Henix-ostoreskontraohjelman toimittajista, ostolaskujen

Lisätiedot

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013

ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 ASTERI OSTORESKONTRA KÄYTTÖOHJEET 10/2013 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400 316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET...6 1 LISENSSIEHDOT...7 2 ASENNUS...8

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Luku I Tivax versio 4.5 päivitys 1. Sisältö. Päivityksen... asennus Tietokannan... päivitys. Muutokset... versiossa 4.5.10.

Sisällysluettelo. Luku I Tivax versio 4.5 päivitys 1. Sisältö. Päivityksen... asennus Tietokannan... päivitys. Muutokset... versiossa 4.5.10. Sisältö I Sisällysluettelo Luku I Tivax versio 4.5 päivitys 1 1 Asennus... 1 Päivityksen... asennus 1 Tietokannan... päivitys 5 2 Muutokset... 5 Muutokset... versiossa 4.5.13.86 5 Muutokset... versiossa

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus

ASTERI KIRJANPITO. Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus ASTERI KIRJANPITO Vuosipäivitys 9.11.2009 Verotili ja kausiveroilmoitus Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B Puh (09) 350 7530 Päivystykset: 0400-316 088, 00700 HELSINKI Fax (09) 350 75321 0400-505 596,

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014

ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 ASTERI PALKANMAKSU KÄYTTÖOHJEET 11/2014 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 Päivystys 0400-316 088 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO TUKI JA INTERNET... 8 LISENSSIEHDOT... 9 1 ASENTAMINEN...

Lisätiedot