Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio 16.12.2008"

Transkriptio

1 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 1 (27) Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio Olemme julkaisseet Lemonsoft-ohjelmista uuden version. Uuteen versioon on toteutettu lukuisia uusia ominaisuuksia, joista tärkeimmät kuvataan tässä saatteessa. Myös havaitut ja ilmoitetut virheet on korjattu. Korjauksista on ilmoitettu virheen ilmoittajalle suoraan. Asennuksessa huomioitavaa (tekninen) Asenna ohjelma asennuspaketista. Vanhaa versiota ei tarvitse poistaa. Huomaa! Aja tietokannan päivitys heti login-ikkunasta valitsemalla optio päivitä tietokanta. Tietokannan päivitys tehdään vain yhden kerran yhdeltä työasemalta tai serveriltä. Vaihtoehtoisesti voit päivittää ohjelman Järjestelmä-valikosta löytyvällä ohjelman päivitys toiminnolla. Käsikirjoista Asennusohjelma ei poista kiintolevyltä vanhoja käsikirjoja. Tämän takia Opastus Käyttäjän käsikirja -valikosta saattaa löytyä seuraavat turhat ja vanhentuneet dokumentit: - Lemonsoft Projektinhallinta käsikirja (oikea on Lemonsoft Projektinhallinta) - Lyhyt tutustuminen Lemonsoftiin (vanha) - Suppea asennusohje (vanha) Muut käsikirjat ovat ajan tasalla. Tosin perusoppaasta Käyttäjän käsikirja on tulossa kokonaan uusi versio.

2 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 2 (27) Yleistä Ikkunat Voit määritellä ikkunat avautumaan siten, että avoinna voi olla vain yksi samantyyppinen ik kuna. Normaalistihan voit avata useita asiakasrekistereitä ym. Voit tehdä määrittely toimintokeskuksessa Lemonsoft-ohjelmat\single_instance muuttujan avulla. Arvo yksi (1) tarkoittaa, että ohjelma avataan vain kerran. Mikäli asetus on päällä, ja yrität avata useita kertoja saman ohjelman, niin auki oleva ohjelma suljetaan automaattisesti ja käynnistetään uusi. Mikäli ohjelmassa on muokkaus kesken, kysyy ohjelma muutosten tallentamisesta. Ohjelmat Ohjelmaan on lisätty uusi toiminto, jolla voit hallita avoimia ohjelmia ja ikkunoita. Löydät toiminnon valitsemalla Ikkuna Ohjelmat. Kun valitset listasta kohteen, niin kyseinen ikkuna muuttuu aktiiviseksi. Ikkunoiden otsikkona on bisnesobjektin nimi. Valuutat Valuutat on mahdollista päivittää nyt suoraan euroopan keskuspankin internetosoitteesta. Valitsemalla valuutat, ohjelman työkaluvalikkoon ilmestyy Päivitä valuutat painike.

3 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 3 (27) Päivitä valuutat painikkeella ohjelma hakee automaattisesti uudet valuuttakurssit käytössä oleville valuutoille. Mikäli haluat lisätä kaikki puuttuvatkin valuutat tulee toimintokeskuksen asetus ottaa käyttöön. Asetukset \ valintalistat ja ADD asetuksen arvo = 1. Hierarkiset ryhmät Voit tuoda ryhmät ulkoisesta järjestelmästä csv-tiedostolla lemonsoftiin. Tai voit muuttaa ryhmittelyä esim excelissä ja tuoda päivitetyt ryhmät Lemonsoftiin Tiedostosta on löydyttävä kentät group_id, group_father_id, group_description. Kustannuspaikat Kustannuspaikkakäsittely on nyt mahdollista määritellä monitasoiseksi. Määrittelyt teet Asetukset Kustannuspaikat toiminnolla. Määrittele ensin käyttämäsi tasot ja selitteet tasot-välilehdellä. Numeroi tasot juoksevasti ja anna kullekin tasolle yksilöllinen pituus. Kun olet perustanut tasot, voit syöttää tiedot-välilehdelle kustannuspaikat.

4 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 4 (27) Valitse tyylitiedostoksi monitasoiset kustannuspaikat, jolloin saat enemmän sarakkeita käyttöösi. Syötä kullekin tasolle kustannuspaikat. Ehdotukset-välilehdeltä voit sitten määritellä miten ohjelma ehdottaa kustannuspaikkoja. Järjestys määrää mitä kustannuspaikkaa ehdotetaan ensisijaisesti. Käytössä-rastilla voit poistaa ehdotuksen pois päältä. Voit syöttää kustannuspaikan eri tasoja asiakkaille, henkilöille ym. Kun tasot ovat käytössä, on syöttökenttä tämän näköinen:

5 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 5 (27) Logistiikka Ostotilaukset Sekalaista - Ostotilauksiin on lisätty toimitusvarmuusraportti - Ostotilauskeskuksen lataamista on nopeutettu. - Riville haetaan edellinen ostohinta. Jos haluat että ohjelma ei ehdota myyntihintaa riville voidaan se kytkeä pois toimintokeskuksesta. (logistiikka\ostotilaukset\price_suggestion) - Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma. Tarjouspyynnöt Voit nyt määritellä numerosarjoissa lajikohtaisesti päivitetäänkö tulossa-saldoa. Voit hyödyntää ominaisuutta tarjouspyyntöjen tekemiseen. Tarjouspyynnölle on lisätty myös oma tuloste. Hinnastot Myyntitilaukset Voit siirtää ostotilauksen hinnastoksi. Myyntitilausten muodosta ostotilaus toimintoon on lisätty mahdollisuus valita kaikki rivit yhdellä napilla. Ostotilien haku ostotilaukselle on myös tarkistettu. Toimituskiellossa olevalle asiakkaalle perustettaessa tilausta saa käyttäjä huomautuksen. Lisäksi toimituksen yhteydessä tulee toimituskiellosta huomautus. Laskutuskiellossa olevalle asiakkaalle perustettaessa tilausta saa käyttäjä huomautuksen. Lisäksi tilauksen laskuttamisessa näytetään huomautus laskutuskiellosta. Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma.

6 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 6 (27) Inventaari Voit tehdä inventoinnin nyt myös Excelissä. Tiedon vienti Voit viedä nimikkeet CSV-tiedostoksi listamuotoisessa inventaarissa (Logistiikka Varastotapahtumat Inventointilista). Valitse Tiedosto Vie tiedostoon -toiminto. Anna muodostettavan tiedoston nimi ja valitse varastopaikka. Jos et valitse varastopaikkaa, niin ohjelma kirjoittaa kaikki varastopaikat. Optiolla Hyllypaikoittain ohjelma kirjoittaa tiedot hyllypaikoittain. Tiedon tuonti Tuo inventointisaldot toiminnolla Tiedosto Tuo tiedostosta. Toiminto käy tiedoston läpi ja tuo sieltä inventointisaldot listaan. Inventointiprosessi siis menee samalla tavalla kuin manuaalisesti listaan syötettäessä. Poikkeamat Inventoinnissa on mahdollista valita missä järjestyksessä ohjelma luo syöttölomakkeet. Eri vaihtoehtoja ovat, hyllypaikka/tuotekoodi, tuoteryhmä/tuotekoodi, tuotekoodi. Muista tulostaa myös vastaava inventointi lomake kuin syöttölomakkeen valittu järjestys. Poikkeamiin on mahdollistettu poikkeamaraportin lähettäminen sähköpostilla. Lisäksi on tarkistettu asiakkaan hakua yms käsittelyä.

7 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 7 (27) Varastotapahtumat Tuoterakenne Varastotapahtumien suorasyötössä on mahdollista syöttää projekti tieto. Lisäksi varastotapahtumille voidaan antaa monitasoinen kustannuspaikka. Lemonsoftiin on mahdollista tuoda tuoterakenne. Tuoterakenteen tuonnin löydät nimikerekisterin tilannekohtaisesta valikosta tuoterakenteen tuonti. Rakenne voi olla joko lemonsoft.csv tai inventor.xml muotoista. Jos käytät Lemonsoft.csv muotoa tulee määritellä tiedoston sisältämät kentät xml-tiedostoon. Malli xmltiedoston löydät Lemonsoft\import\product_structure.xml-tiedosta. Tiedostoa voi muokata joko notepadilla tai jollain xml muokkaus ohjelmilla. Suosittelemme että otat kopion product_structure.xml tiedostosta ja muokkaat kopiota. Tuoterakenteen tuonnilla voit tuoda useampi tasoisia rakenteita. Mikäli puolivalmistetta ei ole nimikerekisterissä ohjelma perustaa sen. Huoltotyöt Nimikerekisteri Huoltotöiden riveille voidaan purkaa tuoterakenne, kuten myyntitilauksille. Toimittajalle on lisätty informatiivinen päivityspäivä. Tieto on manuaalisesti ylläpidettävää ja tarkoittaa edellistä hintojen tarkistuspäivää. Tilannekohtaiseen valikkoon on myös lisätty mahdollisuus lisätä tuote tuotantoon sekä työvaiheiden ylläpito. Mallipohjasta perustettava tuote saa mallipohjan rakenteen. Tuotekeskus Tuotekeskuksessa näytetään ostohinnat jos ohjelma avataan ostotilauksista pikavalinnalla CTRL+F3. Tuotekeskuksessa varastotapahtumista voi porautua ostotilaukselle, myyntitilaukselle tai laskulle. Porautumisen löydät rivin tilannekohtaisesta valikosta.

8 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 8 (27) Henkilöstöhallinto Henkilörekisteri Henkilölle on lisätty Henkilön tapahtumat toiminto, johon voit kirjata työsuhteet, koulutukset/kurssit, kehityskeskustelut yms. Voit lisätä numesarjoissa omia Henkilön tapahtumat lajeja/tyyppejä ja valintalistoissa voit määritellä tarvittaessa omia ominaisuuksia tapahtumille. Tapahtumista voit tulostaa raportin, jota voit rajata tyypin, henkilönumeron tai päivämäärän mukaan. Toiminnon löydät henkilörekisterin toimintovalikon kautta, johon on siirretty myös myyjäprovisioiden määrittely.

9 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 9 (27) Samasta toimintovalikosta pääset määrittelemään myös rajoitetusti verovelvollisen tiedot työnantajan vuosi-ilmoitusta varten (lähdevero). Palkanlaskenta Palkanlaskennan päänäytön toimintovalikkoon on lisätty Palkan lisätiedot valinta. Toiminto näyttää millä tiedoilla palkka on laskettu. Palkanlaskennan vuosi-ilmoituksen Tyviin on lisätty rajoitetusti verovelvollisten tietueet. Rajoitetusti verovelvollisista on lisätty myös tarkistusraportti vuosiilmoituksen tulostukseen.

10 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 10 (27) Leimauspääte Leimauspäätteen ulkoasua on uudistettu. Syykoodipainikkeiden koot voit määritellä itse toimintokeskuksen parametrien avulla. Näyttö myös skaalautuu resoluution mukaan entistä paremmin.

11 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 11 (27) Taloushallinto Myyntireskontra Laskujen lähetyskeskus Voit lähettää nyt laskut keskitetysti. Taloushallinto valikkoon on lisätty laskujen lähetyskeskus, joka esittää kaikki myyntilaskut laskutustavoittain. Poimimalla halutut laskut ohjelma automaattisesti ehdottaa miten laskut lähetetään eteenpäin. Lähetä laskut painikkeella ohjelma opastaa eteenpäin. Lukitukset Kirjanpidon siirron jälkeen laskunrivit menevät lukkoon, eli niitä ei voida enää muokata tämän jälkeen. Poistamalla tositteen kirjanpidosta, laskunrivit eivät ole enää lukossa. Vastaava toiminnallisuus on myös suoritusriveillä. Kun laskurivit tai suoritusrivit ovat lukittu tulee ohjelmaan - kuvake.

12 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 12 (27) Muuta - Jos asiakkaalle on merkitty luottokielto, ohjelma antaa viestin kun kyseiselle asiakkaalle kirjataan laskua. - Myyntilaskun tallennus tutkii asiakkaan luottorajaa, ohjelma ilmoittaa ylityksestä. - Laskulomakkeille lisätty kassasumma ja yhteyshenkilötiedot. - Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma. - Näytä tiliöinti tietojen tiliyhdistely, asetus toimintokeskuksessa. Asetuksella ohjelmaa yhdistelee myös debet-kredit kirjaukset. Taloushallinto-laskutus-näytä-tiliöinnin asetus COMPINE arvoksi 1.

13 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 13 (27) Käteiskassa Kassan asetukset Kassan asetuksissa voidaan määritellä nyt kassakohtaiset kuittilajit. Voit perustaa uusia laskulajeja numerosarjoissa. Asetuksissa voidaan nyt myös määritellä mihin lajiin lasku viedään. Mikäli asiakkaalla on kirjattu tilassa oleva lasku, lisätään kuitin rivit siihen. Kassa kysyy myös viitettä mikä lisätään laskulle info tiedoksi. Raportointi Kassaraportit löydät taloushallinto kassaraportit. Lisättyjä raportteja ovat kassakuormitusraportit. Muuta - Hae myyntitilaustoiminnolla voidaan hakea tilaus nyt suoraan tilausnumerolla. - Uusi rooli 14. pääkäyttäjä, kassa lisätty. Kyseisellä roolilla on oikeus kassan asetuksiin ja kassaraportointiin. - Kuitille lisätty myös kassanumero ja mahdolliset alennukset. -

14 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 14 (27) Ostoreskontra Ostoreskontrakeskus Ostoreskontrakeskus on paikka, jossa näet ostovelat ryhmiteltynä. Käynnistys Pääset ostoreskontrakeskukseen toiminnolla Taloushallinto ostoreskontrakeskus. Kun käynnistät ostoreskontrakeskuksen, ohjelma hakee automaattisesti avoinna olevat ostolaskut. Ohjelma listaa avoimet ostolaskut ikäjakauman perusteella. Vaihtamalla kierrätysnäkymän, ohjelma esittää ostolaskut kierrätystilan mukaan. Kun valitset ostolaskun, ohjelma hakee automaattisesti ostolaskun perustiedot ruudulle. Kun klikkaat numero otsikkoa, ohjelma avaa ostolaskun ostolaskuikkunassa. Lukitukset Kirjanpidon siirron jälkeen ostolaskurivit menevät lukkoon, eli niitä ei voida enää muokata tämän jälkeen. Poistamalla tositteen kirjanpidosta, ostolaskunrivit eivät ole enää lukossa. Vastaava toiminnallisuus on myös suoritusriveillä.

15 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 15 (27) Muuta - Näytä tiliöinti tietojen tiliyhdistely, asetus toimintokeskuksessa. Asetuksella ohjelmaa yhdistelee myös debet-kredit kirjaukset. Taloushallinto-ostolaskut-näytä-tiliöinnin asetus COMPINE arvoksi 1. - Tuotteiden ostohintojen päivitys on mahdollista ostotilaukselle, nimikerekisteriin sekä varastotapahtumiin (nettohinnat). Ostohinnat voidaan päivittää ostoreskontrasta kun ostolasku saadaan eli tiedetään oikeat ostohinnat. Ostohinnat päivitetään ostolaskujen lue ostotilauksista ikkunassa, kirjoittamalla riville uusi oikea ostohinta. Kun rivi on valittu ja siitä luodaan ostolasku ohjelma muuttaa hinnat oikeiksi.

16 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 16 (27) Kirjanpito - Ohjelmaan on lisätty automaattiviennit liittyen tositteiden syöttöön ja kirjanpitoaineiston tuontiin. - Johdon työkalut Tuloslaskelma ja tase toimintoon on lisätty vienti exceliin. Excel määrittelyt teet tulostuskaavalle. Siirron voit tehdä ennalta määriteltyihin soluihin tai sellaisenaan kuin se on nähtävissä edellä mainitulla näytöllä.

17 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 17 (27) Asiakkuuden hallinta Asiakasrekisteri Asiakkaalle on mahdollista määritellä ostovelkatili. Asiakkaan vastuuhenkilöksi voi nyt valita ainoastaan sellaisen henkilön, jonka henkilörooli on Asiakasvastaava (roolit voit määrittää henkilörekisterissä). Aikaisemmin vastuuhenkilö-valintalistalla näkyivät kaikki henkilörekisterissä olleet henkilöt. Sopimusten hallinta Mikäli sopimuksia koontilaskutetaan, viedään sopimus yläpuolelle nyt myös ajanjakso jota lasku koskee. Asiakassopimukset ja koontilaskutus Toimintokeskuksessa voidaan ottaa käyttöön asetus, jolla sopimusviitteeksi viedään asiakkaan numero ja nimi. Oletuksena näitä tietoja ei viedä laskulle. Asiakassopimuksille lisätty uusia laskutusjaksoja.

18 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 18 (27) Joka toinen kuukausi(2) Kolme kertaa vuodessa(4) Johdon raportointi Tilastoraporteille on lisätty optio, jonka avulla katetiedot voidaan piilottaa. Johdon raportointiin on myös lisätty uusi raportti josta nähdään hierarkisten tuoteryhmien myynti.

19 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 19 (27) Projektinhallinta Viikkotuntisyöttö Projektinhallinta Viikkotuntisyöttö -toiminnolla voit kirjata työviikon tunnit kohdistaen ne projektille ja palkkalajille. Viikkotuntisyötön kautta kirjatut tapahtumat näkyvät myös omissa työtunneissa, mutta tapahtumia voi muokata vain Viikkotuntisyöttö-näytöllä. Muita muutoksia Projektinhallinta on kokonaisuudessaa kokenut lukuisia uusia ominaisuuksia, kuten projektille kirjattujen tuntien laskuttaminen. Lisätietoa muutoksista löydät käsikirjasta.

20 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 20 (27) Tuotanto Työvaiheet Työvaiheiden ylläpito on irrotettu tuoterakenne-ikkunasta. Työvaiheilla kerrot tuotteelle kuinka tuote tehdään. Työvaiheisiin pääset työvaiheettoiminnolla. Toiminnon löydät tuoterakenne-ikkunasta ja nimikerekisterin tilannekohtaisesta valikosta. Riveillä on eri tyylitiedostoja. Oletuksena työkalut ja urakkahinta eivät ole näkyvissä, mutta saat ne näkyviin vaihtamalla tyylitiedoston. Työvaiheet toimivat myös kuormituspisteinä. Ohjelma kuormittaa kutakin työvaiheen konetta ja koneryhmää kapasiteetin mukaan. Myös työajan kerääminen ja kohdistaminen tapahtuu työvaihetasolla. Ikkunan yläosaan syötät varsinaiset työvaiheet. Alaosaan voit jakaa aktiivisen työvaiheen alityövaiheiksi. Alityövaiheita voit käyttää laskennan apuna. Ne eivät näyt tuotannossa, eikä niitä kuormiteta. Työvaiheiden kentät: Kenttä Pos Työvaihe Selite Työvaiheiden järjestyksen määräät pos-kentällä. Voit siirtää rivejä hiirellä toiseen paikkaan ja numeroida rivit uudelleen numeroi-toiminnolla. Syötä työvaiheet valitsemalla työvaihe pudotusvalikosta. Pudotusvalikkoon on listattu vakiotyövaiheet, joita pääset ylläpitämään valintalistat-asetuksella.

21 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 21 (27) Tarkenne Kone Työkalusetti Kapasiteetti / Yksikkö Asetusaika Urakkahinta Limitys% Alihankkija Kustannus Tarkenne on informatiivinen työohje ja työvaiheen tarkenne. Koneen valitset pudotusvalikosta. Koneet ylläpidät Tuotanto Koneet toiminnolla. Tästä on oma lukunsa myöhemmin. Informatiivinen työkalusetti, jota ylläpidät konekohtaisesti. Kapasiteetti kertoo valmistusajan (standardiaika). Syötä kenttään joko montako kappaletta tunnissa valmistuu (kpl/h) tai sitten yhden kappaleen valmistusaika minuuteissa (min/kpl). Asetusaika kertoo kauanko työvaiheen valmistelu tai lopetus kestää. Anna aika minuuteissa. Aika ei ole riippuvainen valmistettavasta määrästä. Useimmiten asetusajasta kannattaa tehdä oma vaihe, eikä sisällyttää sitä johonkin toiseen vaiheeseen. Työvaiheen urakkahinta per kpl Limitys% kertoo montako % kappaleista pitää olla valmiina, ennen kuin seuraava vaihe voi alkaa. Alihankkija, jolla vaihe tehdään. Ohjelma listaa tähän ne asiakkaat, joiden ominaisuus on 100. Alihankinnan kustannus. Tieto on itse ylläpidettävä. Näet vaiheiden yhteenlasketut ajat ja alihankinnan kustannukset ikkunan yläosassa. Voit virkistää tiedot laske työaika toiminnolla. Työvaiheet lisätään tuotantoon Pos-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Voit siirtää rivejä hiirellä paikasta toiseen ja numeroida rivit uudelleen numeroi-toiminnolla. Alityövaiheet Alityövaiheita voit käyttää työajan laskennan apuna ja työvaiheen tarkempana ohjeena. Toiminnolla laske vaiheelle, voit antaa ohjelman laskea alivaiheiden ajat yhteen ja merkitä ne työvaiheelle. Ohjelma laskee työajan ja asetusajan. Yksiköksi muuttuu min/kpl. Työohje Voit syöttää kullekin työvaiheelle työohjeen ja ohjelmanumeron työohjevälilehdellä. Cad-kuvat tms. voit liittää tuotteelle linkkeinä.

22 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 22 (27) Asetusaika Asetusajalla tarkoitetaan sitä aikaa, joka kuluu työvaiheen valmisteluun. Perusta asetusajoista oma vaihe, mutta syötä aika tällöin asetusaika kenttään. Asetusaika ei ole riippuvainen valmistettavasta määrästä, vaan ohjelma laskee keston syöttämiesi minuuttien mukaan. Voit tosin syöttää asetusajan varsinaisellekin vaiheelle. Tällöin aikaa ei erikseen kerätä työaikaleimauksissa. Alihankkija Alihankintavaiheen käsittely poikkeaa muista vaiheista siten, että kyseisestä vaiheesta muodostetaan automaattisesti ostotilaus. Kuittaat vaiheen normaalisti valmiiksi, jolloin ohjelma kuittaa myös ostotilauksen saapuneeksi. Ostaminen suoraan työlle Voit tehdä ostot myös suoraan työlle ostotyökalun avulla. Anna tällöin rajauksetvälilehdellä työnumero ao. kenttään ja valitse virkistä-toiminto. Voit myös valita puurakenteeseen työnumerot ja valita työnumeron sieltä. Tällöin ohjelma virkistää listan automaattisesti. Ohjelma hakee työnumeron tuoterakenteen mukaiset tuotteet ruudulle huomioiden muutkin mahdolliset rajaukset. Haussa käsitellään koko tuoterakenne. Voit käynnistää ostotyökalun työnumerolle myös tuotannosta.

23 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 23 (27) Tuotantotilanne Tuotantotilanne-toiminnon avulla voit tarkastella yksittäisen työnumeron lisäksi työhön liittyvien puolivalmisteiden tuotantotilannetta. Mikäli kyseessä on koontityönumero, näet kaikki koonnissa mukana olevat alityönumerot. Pääset tuotantotilanne-ikkunaan tuotantolistasta ja suoraan myyntitilauksilta. Ohjelma esittää vasemmalla pyydetyn työnumeron ylimmäisenä. Tämän alle ohjelma listaa työnumeroon.

24 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 24 (27) Koontityöt Koontityöt-toiminnon avulla voit yhdistää tuotannossa jo olevia töitä yhdeksi työksi. Voit niputtaa samat tuotteet yhteen tai tehdä yksittäisestä työvaiheesta uuden työn. Yksittäisen työvaiheen osalta voit valita työt, joissa on sama materiaali. Pääset toimintoon tuotantolistasta. Valitse toiminto Muokkaa Koontityöt. Esiin tulee uusi ikkuna. Yläosan tummassa alueessa rajaat tiedot. Käytössäsi ovat rajaukset: Kenttä Selite Tietokannassa Tuotekoodi Nimikkeen tuotekoodi product_jobs.product_code Ominaisuus Nimikkeen ominaisuus. product_attributes.attribute_code Voit valita useita ominaisuuksia kerralla. Mitat Nimikkeen mitat product_jobs.job_dimension tieto. Kone Tuotantokone product_jobs.machine_code Vaihe Työn työvaihe product_jobs.product_phase_id Rakennekoodi Työn alla olevan product_structure.structure_product_code nimikkeen tuoterakenteessa esiintyvä tuotekoodi Ominaisuus Edellisen ominaisuus

25 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 25 (27) Toimituspvm Valmistusajankohdan rajaaminen product_jobs.job_delivery_time Näistä tärkeimmät ovat tuotekoodi ja työvaihe. Kun olet antanut rajaukset, valitse hae työt toiminto. Ohjelma hakee ikkunan alaosaan hakutietoihin täsmäävät ei-aloitetut työt. Uuden koontityön muodostaminen Kun olet rajannut ja hakenut työt, niin valitse toiminto muodosta koontityö. Ruudulle tulee tuttu ikkuna. Ohjelma laski koontiin tulevista töistä määrät ja kestot yhteensä ja muodosti näistä uuden työn. Voit muuttaa tietoja kuten normaalistikin uuden työn lisäämisessä. Tallenna tämän jälkeen työ tallenna-toiminnolla (levyke-ikoni). Oletusarvoisesti ohjelma kysyy: Mikäli haluat poistaa koontiin menneet työt, vastaa kyllä. Tällöin ohjelma ei enää seuraa koontiin meneviä töitä, vaan ainoastaan muodostamaasi uutta työtä.

26 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 26 (27) Voit myös määrätä mitä koontiin meneville töille tehdään. Tee tämä toimintokeskuksessa muuttujalla tuotanto\compilation. Oletusarvolla 0, ohjelma kysyy mitä tehdään. Arvo 1 säilyttää koontiin menneet työt ja arvo 2 poistaa ne automaattisesti. Koontitöiden käsittely Voit rajata tuotantolistalle näkymään koonnissa olevat työt. Jos et ota mukaan koonnissa olevia töitä, niin koko tuote jää pois listasta, vaikka vain yksi vaihe olisi koonnissa. Tuotantotilanne-toiminnolla näet työt, jotka koontiin otettiin mukaan. Valitse tuotantolistassa ensin koontityö (nämähän voit rajata näkymään erikseen) ja sitten tuotantotilanne-toiminto. Koontityötä käsitellään aivan kuten muitakin töitä. Kirjaat sille aloituksen, keskeytyksen ja valmiskirjauksen. Kun ohjelma huomaa, että kyseessä on koontityö, niin ohjelma käy läpi koonnissa mukana olevat työt ja tekee niille vastaavan toiminnon. Työaikakirjauksessa ohjelma jyvittää kokonaisajan standardiajan mukaisesti. Ohjelma tekee materiaalikirjaukset varastoon kuitenkin vain yhden kerran, eikä näitä kohdisteta koonnissa mukana oleville.

27 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 27 (27) Seuraava versio Seuraava versio on suunniteltu julkaistavaksi helmikuussa Anna palautetta! Mihin suuntaan toivot tuotekehityksemme suuntaavan voimavarat? Kerro palautteesi sähköpostitse osoitteeseen Terveisin Kari Joki-Hollanti Tuotekehitys GSM Lemonsoft Oy

Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 1 (23) Asennuksessa huomioitavaa (tekninen)

Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 1 (23) Asennuksessa huomioitavaa (tekninen) Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 1 (23) Lemonsoft-ohjelmat: ohjelmat: R-versio Olemme julkaisseet Lemonsoft-ohjelmista uuden version. Uuteen versioon on toteutettu lukuisia uusia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

1 Visma Econet Pro Arkistointi

1 Visma Econet Pro Arkistointi 1 Visma Econet Pro Arkistointi 1.1 Arkistointiajo Visma Econet Pro:n on lisätty ominaisuus, jolla tietokannassa olevista tiedoista voidaan ajaa arkistointiajo. Arkistointi luo määriteltyyn hakemistoon

Lisätiedot

Ostolaskujen haku Netvisorista

Ostolaskujen haku Netvisorista Ostolaskujen haku Netvisorista Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 2 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Osaprojektien

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013

VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 VISMA L7 KOULUTUSPÄIVÄT VANAJANLINNA 16.5. 17.5.2013 Sähköisten laskuaineistojen käsittely Laskun kuva voidaan avata myös erillisessä ikkunassa Laskut-välilehti: Laskun Tositenumero- ja Eräpäivä-sarakkeet

Lisätiedot

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja

Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto. Käyttäjän käsikirja Visma Nova Pro ja Visma Nova C/S Pro Suomen Asiakastieto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 4.5.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Nova -asiakaspalvelu: puh: 0207 560 508 (ylläpitoasiakkaat)

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja

Visma Business AddOn Konsernikäsittely. Käsikirja Visma Business AddOn Konsernikäsittely Käsikirja Oppaan päiväys: 9.9.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Teamex ja taloushallinto

Teamex ja taloushallinto Tuotantotalous Tuotantotalous Tuoterakenteet, tuoterakenteet, hinnoittelu, tuotantobudjetti telu, Myynti Myynti Tarjoukset, sopimukset, tarjoukset, sopimukset tilaukset tilaukset Tuotanto Tuotanto Kuormitus,

Lisätiedot

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10

UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Plusseminaari 15.11.2012 UUDET OMINAISUUDET ECONET PRO VERSIO 7.10 Page 1 ASP Uuden yrityksen perustaminen Asetusten kopiointi valitusta yrityksestä Aikaisemmin samasta kannasta kuin mistä otettiin käyttäjien

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro suorittaa tarkistusajon,

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu

Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu Visma Fivaldi -käsikirja Alennukset/ hinnoittelu 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Vasemman laidan painikkeet... 4 3 Myynti (= myyntitilauksien automaattialennukset)... 5 4 Osto (= ostotilauksien automaattialennukset)...

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

GALLERY IV, käyttöönotto-ohjeistus, File Gallery Oy, Matti Mikkola 1. Gallery käyttöönotto

GALLERY IV, käyttöönotto-ohjeistus, File Gallery Oy, Matti Mikkola 1. Gallery käyttöönotto GALLERY IV, käyttöönotto-ohjeistus, File Gallery Oy, Matti Mikkola 1 Gallery käyttöönotto Ohje on tarkoitettu Gallery ohjelmiston käyttöönottajalle, yrityksenne järjestelmänvalvojalle tai edistyneemmälle

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja

Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi. Käsikirja Visma Business AddOn Tilauksen synkronointi Käsikirja Oppaan päiväys: 10.4.2013. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Asiakashallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Tietojen haku Siirry etapahtuma-valikkoon ja valitse Asiakashallinta Kirjoita hakukenttään hakuehto ja napauta Hae Napauta nimeä yhteystieto-lomake avautuu Tietojen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

2006 i&i Solutions Oy

2006 i&i Solutions Oy 2006 i&i Solutions Oy Materiaali on vapaasti käytettävissä. Alkuperäiseen materiaaliin ei saa kuitenkaan tehdä muutoksia ja alkuperäinen tekijä (i&i Solutions Oy) on aina oltava näkyvissä. Mikäli materiaalista

Lisätiedot

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna.

Jotta tuotelaskutusta voidaan käyttää, tulee lippukunnan perustiedoissa olla tuotemyynnin tilitiedot ja sähköposti merkattuna. 18.5.2017 vj Oikeus: lippukunnanjohtaja taloudenhoitaja KEVYT TUOTEPALIKKA Kevyt tuotepalikka on luotu organisaatioille avuksi erilaisten tuotteiden ja palveluiden laskuttamista varten. Se ei ole tilausjärjestelmä,

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

Tuotanto. www.lemonsoft.fi

Tuotanto. www.lemonsoft.fi Tuotanto Lemonsoft-tuotanto on tuotannon suunnitteluun, ohjaamiseen ja jälkilaskelmiin suunnattu ohjelma. Ohjelma on suunnattu metalli-, muovi-, elektroniikka- ja puuteollisuuteen, mutta toimii muunkin

Lisätiedot

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja

Visma Business AddOn Tositteiden tuonti. Käsikirja Visma Business AddOn Tositteiden tuonti Käsikirja Oppaan päiväys: 10.2.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

TTS kannattavuuslaskentaohjelma

TTS kannattavuuslaskentaohjelma TTS kannattavuuslaskentaohjelma Käyttöönotto TTS kannattavuuslaskentaohjelma on suunniteltu yrittäjän apuvälineeksi yrityksen keskeisten kannattavuuden, maksuvalmiuden ja vakavaraisuuden tunnuslukujen

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja

Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto. Käyttäjän käsikirja Visma Business AddOn Factoring-laskuaineisto Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 09.06.2011 Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin

Lisätiedot

Laskutus/myyntireskontra (peruspaketti)

Laskutus/myyntireskontra (peruspaketti) Laskutus/myyntireskontra (peruspaketti) Lemonsoft-peruspaketti sisältää laskutus- ja myyntireskontraohjelmien lisäksi asiakas-, toimittaja-, henkilö- ja nimikerekisterit. Vankka jalusta Lemonsoft-ohjelmille

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

U U D E T O M I N A I S U U D E T V E R S I O S T A 2 0 1 3 V E R S I O O N 2 0 1 4

U U D E T O M I N A I S U U D E T V E R S I O S T A 2 0 1 3 V E R S I O O N 2 0 1 4 Sivu 1/5 U U D E T O M I N A I S U U D E T V E R S I O S T A 2 0 1 3 V E R S I O O N 2 0 1 4 Talgraf Raportointi, sivut 1-2 Talgraf Budjetointi, sivu 3 Talgraf Viewer, sivu 4 Talgraf Konserni, sivu 5 Express

Lisätiedot

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28

Webforum. Version 15.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2015-03-28 Webforum Version 15.1 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2015-03-28 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Dokumentit... 5 Uudet versiot dokumenttien katseluohjelmista ipadille... 5 Dokumenttien

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTALUETTELON HINNOITTELU SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. YH-LUETTELON HINNOITTELU SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työnohjaus. Moderni työkalu työn hallintaan

Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työnohjaus. Moderni työkalu työn hallintaan Visma Liikkuvan työn ratkaisut: Työnohjaus Moderni työkalu työn hallintaan Visma Työnohjaus on selainkäyttöinen ratkaisu töiden ja niiden sisältämien tehtävien hallintaan, aikataulutukseen ja seurantaan.

Lisätiedot

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät

Lisätiedot

Havainnollista Palkkojen muodostusajo kerää yhteen henkilöt, vakiopalkat, työtunnit, matkalaskut ja mahdollisen ulkopuolisen palkka-aineiston.

Havainnollista Palkkojen muodostusajo kerää yhteen henkilöt, vakiopalkat, työtunnit, matkalaskut ja mahdollisen ulkopuolisen palkka-aineiston. Palkanlaskenta Lemonsoft-palkanlaskenta on joustava ja monipuolinen palkanlaskentaohjelmisto. Ohjelma on toimialavapaa ja se soveltuu mainiosti myös tilitoimistokäyttöön. Havainnollista Palkkojen muodostusajo

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 30.3.2011 1 Käännetyn alv:n käsittely...1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

1. Kalenterin omistajan käyttöohje

1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1. Kalenterin omistajan käyttöohje 1.1. Kielen vaihtamien Ajanvarausjärjestelmässä kielen vaihtaminen tapahtuu painamalla sivun ylälaidassa olevia lippuja. 1.2. Kirjautuminen Kirjautumissivulla käyttäjä

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3

1 Yleistä Web-editorista... 3. 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3. 2 Pikatoimintopainikkeet... 3. 2.1 Tallenna... 3 Web-editori 2 Optima Web-editori -ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Web-editorista... 3 1.1 Web-editori -dokumentin luominen... 3 2 Pikatoimintopainikkeet... 3 2.1 Tallenna... 3 2.2 Peru / Tee uudelleen...

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita

Lisätiedot

Sonet laskutusliittymä

Sonet laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Kustannuspaikat... 3

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu Lehden peittojakelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelu Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Tilaamisen perus edellytykset sivu 3 Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen sivu 4

Lisätiedot

Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1

Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1 Tammikuu 2013 1 (6) Aditro Tikon versio 6.2.0 SP1 Ohjelmistomuutokset Tammikuu 2013 2 (6) Sisällysluettelo Tikon versioon 6.2.0 SP1 tehdyt muutokset... 3 1. Kirjanpito ja reskontra (6.2.0 SP1)... 3 1.1.

Lisätiedot

Taloushallinto. Ominaisuuksia:

Taloushallinto. Ominaisuuksia: Taloushallinto Ominaisuuksia: * Kuitin/lähetteen kirjoitus myös A4-tulosteena * Laskun tulostus asiakkaalle mukaan * Integroitu varastonhallintaan (nimikkeiden saldot) * Alennusten laskenta rivistä tai

Lisätiedot

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.0 asennusohje

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.0 asennusohje 1 Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.0 asennusohje Uuden version asennusvaiheet: 1. Asenna tietokanta (SQL Server 2005 Express-versio) Katso erillinen asennusohje: SQL Server 2005 Express

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Toukokuu 2014 1 (11) Tikon Ostolaskujenkäsittely/Web-myyntilaskutus versio 6.4.0 Päivitysohje Toukokuu 2014 2 (11) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku...

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja.

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja. 1 1 Tivax Laskutus 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxLaskutus version 4.5 asentamiseksi on oltava asennus CD. Asennusohjelma käynnistetään tuplaklikkamalla asennus CD:llä olevaa Tivax45LaskuSetup.exe

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014

Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 Käyttöohje Vianova Systems Finland Oy Lokakuu 2014 2(14) SISÄLLYSLUETTELO 1. KIRJAUDU SISÄÄN... 3 2. ASETUKSET... 3 3. ALOITUS... 4 4. HAKU... 5 5. LATAA TIEDOSTOJA... 5 5.1. Käsittele dokumentteja...

Lisätiedot

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tähän käsikirjaan on koottu Ecomiin liittyviä yleisiä aiheita ja toimintatapoja, joiden opiskelemisesta on hyötyä kaikille Ecomin käyttäjille. 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio 6.2.0 Lokakuu 2012 1 (9) Aditro versio 6.2.0 Päivitysohje Lokakuu 2012 2 (9) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Aditro Pankkipalvelut yhteensopiva

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa

SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa SMS -viestien lähettämisen ohjeet CAB Planohjelmassa Asetukset perustiedoissa: SMS -palvelun aktivointi tehdään kohdassa Perustiedot/Yrityksen asetukset/sms Asetukset (ks. kuva yllä) SMS -palvelun aktivointi:

Lisätiedot

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla.

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Sisältö Lähetykset Tee lähetys: Luo uusi lähetys............ Lähetä tilaus: Tänne tallennetut lähetykset saapuvat odottamaan

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Elisa Kassa-taustajärjestelmän välilehdeltä raportit voidaan aukaista haluttuun tapahtumaan liittyvän raportin.

Elisa Kassa-taustajärjestelmän välilehdeltä raportit voidaan aukaista haluttuun tapahtumaan liittyvän raportin. Elisa Kassa Raportit Elisa Kassa tarjoaa oletusarvoisesti kymmeniä eri raportteja, jotka antavat informaatiota lähtien aina tuntikohtaisesta tapahtumien erittelystä, aina koko vuoden kattavaan tapahtumien

Lisätiedot

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Summan valinta maksulomakkeella Lomake näyttää voimassa olevat laskut ja niiden summat Haluttu summa valitaan maksettavaksi klikkaamalla 2 Näytä vain tuoreet

Lisätiedot

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Sivu 1(6) ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Verotilimenettely muuttaa oma-aloitteisten verojen ilmoittamista ja maksamista vuoden 2010 alusta lähtien. ProCountorissa voi nyt tehdä

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut. TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus Tapahtumahallinnassa Osallistuja-, koonti- ja tilaajalaskut TaikaTapahtumat -käyttöohje Laskutus tapahtumahallinnassa Ennen laskutusta varmista että osallistujat on kohdistettu asiakashallintaan

Lisätiedot

Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa

Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa Autodata-ohjelmiston käyttö FuturSoft- ohjelmien kanssa Päivitetty 19.1.2006 Autodata-ohjelmiston käyttö - 1 - Sisällys YLEISTÄ... 3 AUTODATA-KUVAKKEEN KÄYTTÖ... 3 OSIEN HAKU AUTODATASTA (EI AUTODATA KOODIA)...

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Aiemmin vasemmassa reunassa ollut valikko on siirretty yläreunaan. Näin oikeaan reunaan jää enemmän tilaa ohjelman käyttöä varten.

Aiemmin vasemmassa reunassa ollut valikko on siirretty yläreunaan. Näin oikeaan reunaan jää enemmän tilaa ohjelman käyttöä varten. 1 (5) epalkat versio 2017 MUUTOKSET ULKOASUSSA epalkkojen ulkoasua on uudistettu ja tiivistetty, jotta ohjelma toimii luontevammin myös mobiililaitteilla. Lisäksi ulkoasua on yhdenmukaistettu muita Heeros-tuotteita

Lisätiedot