Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio 16.12.2008"

Transkriptio

1 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 1 (27) Lemonsoft-ohjelmat: Uusi versio Olemme julkaisseet Lemonsoft-ohjelmista uuden version. Uuteen versioon on toteutettu lukuisia uusia ominaisuuksia, joista tärkeimmät kuvataan tässä saatteessa. Myös havaitut ja ilmoitetut virheet on korjattu. Korjauksista on ilmoitettu virheen ilmoittajalle suoraan. Asennuksessa huomioitavaa (tekninen) Asenna ohjelma asennuspaketista. Vanhaa versiota ei tarvitse poistaa. Huomaa! Aja tietokannan päivitys heti login-ikkunasta valitsemalla optio päivitä tietokanta. Tietokannan päivitys tehdään vain yhden kerran yhdeltä työasemalta tai serveriltä. Vaihtoehtoisesti voit päivittää ohjelman Järjestelmä-valikosta löytyvällä ohjelman päivitys toiminnolla. Käsikirjoista Asennusohjelma ei poista kiintolevyltä vanhoja käsikirjoja. Tämän takia Opastus Käyttäjän käsikirja -valikosta saattaa löytyä seuraavat turhat ja vanhentuneet dokumentit: - Lemonsoft Projektinhallinta käsikirja (oikea on Lemonsoft Projektinhallinta) - Lyhyt tutustuminen Lemonsoftiin (vanha) - Suppea asennusohje (vanha) Muut käsikirjat ovat ajan tasalla. Tosin perusoppaasta Käyttäjän käsikirja on tulossa kokonaan uusi versio.

2 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 2 (27) Yleistä Ikkunat Voit määritellä ikkunat avautumaan siten, että avoinna voi olla vain yksi samantyyppinen ik kuna. Normaalistihan voit avata useita asiakasrekistereitä ym. Voit tehdä määrittely toimintokeskuksessa Lemonsoft-ohjelmat\single_instance muuttujan avulla. Arvo yksi (1) tarkoittaa, että ohjelma avataan vain kerran. Mikäli asetus on päällä, ja yrität avata useita kertoja saman ohjelman, niin auki oleva ohjelma suljetaan automaattisesti ja käynnistetään uusi. Mikäli ohjelmassa on muokkaus kesken, kysyy ohjelma muutosten tallentamisesta. Ohjelmat Ohjelmaan on lisätty uusi toiminto, jolla voit hallita avoimia ohjelmia ja ikkunoita. Löydät toiminnon valitsemalla Ikkuna Ohjelmat. Kun valitset listasta kohteen, niin kyseinen ikkuna muuttuu aktiiviseksi. Ikkunoiden otsikkona on bisnesobjektin nimi. Valuutat Valuutat on mahdollista päivittää nyt suoraan euroopan keskuspankin internetosoitteesta. Valitsemalla valuutat, ohjelman työkaluvalikkoon ilmestyy Päivitä valuutat painike.

3 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 3 (27) Päivitä valuutat painikkeella ohjelma hakee automaattisesti uudet valuuttakurssit käytössä oleville valuutoille. Mikäli haluat lisätä kaikki puuttuvatkin valuutat tulee toimintokeskuksen asetus ottaa käyttöön. Asetukset \ valintalistat ja ADD asetuksen arvo = 1. Hierarkiset ryhmät Voit tuoda ryhmät ulkoisesta järjestelmästä csv-tiedostolla lemonsoftiin. Tai voit muuttaa ryhmittelyä esim excelissä ja tuoda päivitetyt ryhmät Lemonsoftiin Tiedostosta on löydyttävä kentät group_id, group_father_id, group_description. Kustannuspaikat Kustannuspaikkakäsittely on nyt mahdollista määritellä monitasoiseksi. Määrittelyt teet Asetukset Kustannuspaikat toiminnolla. Määrittele ensin käyttämäsi tasot ja selitteet tasot-välilehdellä. Numeroi tasot juoksevasti ja anna kullekin tasolle yksilöllinen pituus. Kun olet perustanut tasot, voit syöttää tiedot-välilehdelle kustannuspaikat.

4 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 4 (27) Valitse tyylitiedostoksi monitasoiset kustannuspaikat, jolloin saat enemmän sarakkeita käyttöösi. Syötä kullekin tasolle kustannuspaikat. Ehdotukset-välilehdeltä voit sitten määritellä miten ohjelma ehdottaa kustannuspaikkoja. Järjestys määrää mitä kustannuspaikkaa ehdotetaan ensisijaisesti. Käytössä-rastilla voit poistaa ehdotuksen pois päältä. Voit syöttää kustannuspaikan eri tasoja asiakkaille, henkilöille ym. Kun tasot ovat käytössä, on syöttökenttä tämän näköinen:

5 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 5 (27) Logistiikka Ostotilaukset Sekalaista - Ostotilauksiin on lisätty toimitusvarmuusraportti - Ostotilauskeskuksen lataamista on nopeutettu. - Riville haetaan edellinen ostohinta. Jos haluat että ohjelma ei ehdota myyntihintaa riville voidaan se kytkeä pois toimintokeskuksesta. (logistiikka\ostotilaukset\price_suggestion) - Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma. Tarjouspyynnöt Voit nyt määritellä numerosarjoissa lajikohtaisesti päivitetäänkö tulossa-saldoa. Voit hyödyntää ominaisuutta tarjouspyyntöjen tekemiseen. Tarjouspyynnölle on lisätty myös oma tuloste. Hinnastot Myyntitilaukset Voit siirtää ostotilauksen hinnastoksi. Myyntitilausten muodosta ostotilaus toimintoon on lisätty mahdollisuus valita kaikki rivit yhdellä napilla. Ostotilien haku ostotilaukselle on myös tarkistettu. Toimituskiellossa olevalle asiakkaalle perustettaessa tilausta saa käyttäjä huomautuksen. Lisäksi toimituksen yhteydessä tulee toimituskiellosta huomautus. Laskutuskiellossa olevalle asiakkaalle perustettaessa tilausta saa käyttäjä huomautuksen. Lisäksi tilauksen laskuttamisessa näytetään huomautus laskutuskiellosta. Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma.

6 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 6 (27) Inventaari Voit tehdä inventoinnin nyt myös Excelissä. Tiedon vienti Voit viedä nimikkeet CSV-tiedostoksi listamuotoisessa inventaarissa (Logistiikka Varastotapahtumat Inventointilista). Valitse Tiedosto Vie tiedostoon -toiminto. Anna muodostettavan tiedoston nimi ja valitse varastopaikka. Jos et valitse varastopaikkaa, niin ohjelma kirjoittaa kaikki varastopaikat. Optiolla Hyllypaikoittain ohjelma kirjoittaa tiedot hyllypaikoittain. Tiedon tuonti Tuo inventointisaldot toiminnolla Tiedosto Tuo tiedostosta. Toiminto käy tiedoston läpi ja tuo sieltä inventointisaldot listaan. Inventointiprosessi siis menee samalla tavalla kuin manuaalisesti listaan syötettäessä. Poikkeamat Inventoinnissa on mahdollista valita missä järjestyksessä ohjelma luo syöttölomakkeet. Eri vaihtoehtoja ovat, hyllypaikka/tuotekoodi, tuoteryhmä/tuotekoodi, tuotekoodi. Muista tulostaa myös vastaava inventointi lomake kuin syöttölomakkeen valittu järjestys. Poikkeamiin on mahdollistettu poikkeamaraportin lähettäminen sähköpostilla. Lisäksi on tarkistettu asiakkaan hakua yms käsittelyä.

7 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 7 (27) Varastotapahtumat Tuoterakenne Varastotapahtumien suorasyötössä on mahdollista syöttää projekti tieto. Lisäksi varastotapahtumille voidaan antaa monitasoinen kustannuspaikka. Lemonsoftiin on mahdollista tuoda tuoterakenne. Tuoterakenteen tuonnin löydät nimikerekisterin tilannekohtaisesta valikosta tuoterakenteen tuonti. Rakenne voi olla joko lemonsoft.csv tai inventor.xml muotoista. Jos käytät Lemonsoft.csv muotoa tulee määritellä tiedoston sisältämät kentät xml-tiedostoon. Malli xmltiedoston löydät Lemonsoft\import\product_structure.xml-tiedosta. Tiedostoa voi muokata joko notepadilla tai jollain xml muokkaus ohjelmilla. Suosittelemme että otat kopion product_structure.xml tiedostosta ja muokkaat kopiota. Tuoterakenteen tuonnilla voit tuoda useampi tasoisia rakenteita. Mikäli puolivalmistetta ei ole nimikerekisterissä ohjelma perustaa sen. Huoltotyöt Nimikerekisteri Huoltotöiden riveille voidaan purkaa tuoterakenne, kuten myyntitilauksille. Toimittajalle on lisätty informatiivinen päivityspäivä. Tieto on manuaalisesti ylläpidettävää ja tarkoittaa edellistä hintojen tarkistuspäivää. Tilannekohtaiseen valikkoon on myös lisätty mahdollisuus lisätä tuote tuotantoon sekä työvaiheiden ylläpito. Mallipohjasta perustettava tuote saa mallipohjan rakenteen. Tuotekeskus Tuotekeskuksessa näytetään ostohinnat jos ohjelma avataan ostotilauksista pikavalinnalla CTRL+F3. Tuotekeskuksessa varastotapahtumista voi porautua ostotilaukselle, myyntitilaukselle tai laskulle. Porautumisen löydät rivin tilannekohtaisesta valikosta.

8 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 8 (27) Henkilöstöhallinto Henkilörekisteri Henkilölle on lisätty Henkilön tapahtumat toiminto, johon voit kirjata työsuhteet, koulutukset/kurssit, kehityskeskustelut yms. Voit lisätä numesarjoissa omia Henkilön tapahtumat lajeja/tyyppejä ja valintalistoissa voit määritellä tarvittaessa omia ominaisuuksia tapahtumille. Tapahtumista voit tulostaa raportin, jota voit rajata tyypin, henkilönumeron tai päivämäärän mukaan. Toiminnon löydät henkilörekisterin toimintovalikon kautta, johon on siirretty myös myyjäprovisioiden määrittely.

9 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 9 (27) Samasta toimintovalikosta pääset määrittelemään myös rajoitetusti verovelvollisen tiedot työnantajan vuosi-ilmoitusta varten (lähdevero). Palkanlaskenta Palkanlaskennan päänäytön toimintovalikkoon on lisätty Palkan lisätiedot valinta. Toiminto näyttää millä tiedoilla palkka on laskettu. Palkanlaskennan vuosi-ilmoituksen Tyviin on lisätty rajoitetusti verovelvollisten tietueet. Rajoitetusti verovelvollisista on lisätty myös tarkistusraportti vuosiilmoituksen tulostukseen.

10 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 10 (27) Leimauspääte Leimauspäätteen ulkoasua on uudistettu. Syykoodipainikkeiden koot voit määritellä itse toimintokeskuksen parametrien avulla. Näyttö myös skaalautuu resoluution mukaan entistä paremmin.

11 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 11 (27) Taloushallinto Myyntireskontra Laskujen lähetyskeskus Voit lähettää nyt laskut keskitetysti. Taloushallinto valikkoon on lisätty laskujen lähetyskeskus, joka esittää kaikki myyntilaskut laskutustavoittain. Poimimalla halutut laskut ohjelma automaattisesti ehdottaa miten laskut lähetetään eteenpäin. Lähetä laskut painikkeella ohjelma opastaa eteenpäin. Lukitukset Kirjanpidon siirron jälkeen laskunrivit menevät lukkoon, eli niitä ei voida enää muokata tämän jälkeen. Poistamalla tositteen kirjanpidosta, laskunrivit eivät ole enää lukossa. Vastaava toiminnallisuus on myös suoritusriveillä. Kun laskurivit tai suoritusrivit ovat lukittu tulee ohjelmaan - kuvake.

12 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 12 (27) Muuta - Jos asiakkaalle on merkitty luottokielto, ohjelma antaa viestin kun kyseiselle asiakkaalle kirjataan laskua. - Myyntilaskun tallennus tutkii asiakkaan luottorajaa, ohjelma ilmoittaa ylityksestä. - Laskulomakkeille lisätty kassasumma ja yhteyshenkilötiedot. - Rivien tilannekohtaisesta valikosta pääsee kokolajitelmiin jos tuotteella on kokolajitelma. - Näytä tiliöinti tietojen tiliyhdistely, asetus toimintokeskuksessa. Asetuksella ohjelmaa yhdistelee myös debet-kredit kirjaukset. Taloushallinto-laskutus-näytä-tiliöinnin asetus COMPINE arvoksi 1.

13 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 13 (27) Käteiskassa Kassan asetukset Kassan asetuksissa voidaan määritellä nyt kassakohtaiset kuittilajit. Voit perustaa uusia laskulajeja numerosarjoissa. Asetuksissa voidaan nyt myös määritellä mihin lajiin lasku viedään. Mikäli asiakkaalla on kirjattu tilassa oleva lasku, lisätään kuitin rivit siihen. Kassa kysyy myös viitettä mikä lisätään laskulle info tiedoksi. Raportointi Kassaraportit löydät taloushallinto kassaraportit. Lisättyjä raportteja ovat kassakuormitusraportit. Muuta - Hae myyntitilaustoiminnolla voidaan hakea tilaus nyt suoraan tilausnumerolla. - Uusi rooli 14. pääkäyttäjä, kassa lisätty. Kyseisellä roolilla on oikeus kassan asetuksiin ja kassaraportointiin. - Kuitille lisätty myös kassanumero ja mahdolliset alennukset. -

14 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 14 (27) Ostoreskontra Ostoreskontrakeskus Ostoreskontrakeskus on paikka, jossa näet ostovelat ryhmiteltynä. Käynnistys Pääset ostoreskontrakeskukseen toiminnolla Taloushallinto ostoreskontrakeskus. Kun käynnistät ostoreskontrakeskuksen, ohjelma hakee automaattisesti avoinna olevat ostolaskut. Ohjelma listaa avoimet ostolaskut ikäjakauman perusteella. Vaihtamalla kierrätysnäkymän, ohjelma esittää ostolaskut kierrätystilan mukaan. Kun valitset ostolaskun, ohjelma hakee automaattisesti ostolaskun perustiedot ruudulle. Kun klikkaat numero otsikkoa, ohjelma avaa ostolaskun ostolaskuikkunassa. Lukitukset Kirjanpidon siirron jälkeen ostolaskurivit menevät lukkoon, eli niitä ei voida enää muokata tämän jälkeen. Poistamalla tositteen kirjanpidosta, ostolaskunrivit eivät ole enää lukossa. Vastaava toiminnallisuus on myös suoritusriveillä.

15 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 15 (27) Muuta - Näytä tiliöinti tietojen tiliyhdistely, asetus toimintokeskuksessa. Asetuksella ohjelmaa yhdistelee myös debet-kredit kirjaukset. Taloushallinto-ostolaskut-näytä-tiliöinnin asetus COMPINE arvoksi 1. - Tuotteiden ostohintojen päivitys on mahdollista ostotilaukselle, nimikerekisteriin sekä varastotapahtumiin (nettohinnat). Ostohinnat voidaan päivittää ostoreskontrasta kun ostolasku saadaan eli tiedetään oikeat ostohinnat. Ostohinnat päivitetään ostolaskujen lue ostotilauksista ikkunassa, kirjoittamalla riville uusi oikea ostohinta. Kun rivi on valittu ja siitä luodaan ostolasku ohjelma muuttaa hinnat oikeiksi.

16 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 16 (27) Kirjanpito - Ohjelmaan on lisätty automaattiviennit liittyen tositteiden syöttöön ja kirjanpitoaineiston tuontiin. - Johdon työkalut Tuloslaskelma ja tase toimintoon on lisätty vienti exceliin. Excel määrittelyt teet tulostuskaavalle. Siirron voit tehdä ennalta määriteltyihin soluihin tai sellaisenaan kuin se on nähtävissä edellä mainitulla näytöllä.

17 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 17 (27) Asiakkuuden hallinta Asiakasrekisteri Asiakkaalle on mahdollista määritellä ostovelkatili. Asiakkaan vastuuhenkilöksi voi nyt valita ainoastaan sellaisen henkilön, jonka henkilörooli on Asiakasvastaava (roolit voit määrittää henkilörekisterissä). Aikaisemmin vastuuhenkilö-valintalistalla näkyivät kaikki henkilörekisterissä olleet henkilöt. Sopimusten hallinta Mikäli sopimuksia koontilaskutetaan, viedään sopimus yläpuolelle nyt myös ajanjakso jota lasku koskee. Asiakassopimukset ja koontilaskutus Toimintokeskuksessa voidaan ottaa käyttöön asetus, jolla sopimusviitteeksi viedään asiakkaan numero ja nimi. Oletuksena näitä tietoja ei viedä laskulle. Asiakassopimuksille lisätty uusia laskutusjaksoja.

18 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 18 (27) Joka toinen kuukausi(2) Kolme kertaa vuodessa(4) Johdon raportointi Tilastoraporteille on lisätty optio, jonka avulla katetiedot voidaan piilottaa. Johdon raportointiin on myös lisätty uusi raportti josta nähdään hierarkisten tuoteryhmien myynti.

19 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 19 (27) Projektinhallinta Viikkotuntisyöttö Projektinhallinta Viikkotuntisyöttö -toiminnolla voit kirjata työviikon tunnit kohdistaen ne projektille ja palkkalajille. Viikkotuntisyötön kautta kirjatut tapahtumat näkyvät myös omissa työtunneissa, mutta tapahtumia voi muokata vain Viikkotuntisyöttö-näytöllä. Muita muutoksia Projektinhallinta on kokonaisuudessaa kokenut lukuisia uusia ominaisuuksia, kuten projektille kirjattujen tuntien laskuttaminen. Lisätietoa muutoksista löydät käsikirjasta.

20 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 20 (27) Tuotanto Työvaiheet Työvaiheiden ylläpito on irrotettu tuoterakenne-ikkunasta. Työvaiheilla kerrot tuotteelle kuinka tuote tehdään. Työvaiheisiin pääset työvaiheettoiminnolla. Toiminnon löydät tuoterakenne-ikkunasta ja nimikerekisterin tilannekohtaisesta valikosta. Riveillä on eri tyylitiedostoja. Oletuksena työkalut ja urakkahinta eivät ole näkyvissä, mutta saat ne näkyviin vaihtamalla tyylitiedoston. Työvaiheet toimivat myös kuormituspisteinä. Ohjelma kuormittaa kutakin työvaiheen konetta ja koneryhmää kapasiteetin mukaan. Myös työajan kerääminen ja kohdistaminen tapahtuu työvaihetasolla. Ikkunan yläosaan syötät varsinaiset työvaiheet. Alaosaan voit jakaa aktiivisen työvaiheen alityövaiheiksi. Alityövaiheita voit käyttää laskennan apuna. Ne eivät näyt tuotannossa, eikä niitä kuormiteta. Työvaiheiden kentät: Kenttä Pos Työvaihe Selite Työvaiheiden järjestyksen määräät pos-kentällä. Voit siirtää rivejä hiirellä toiseen paikkaan ja numeroida rivit uudelleen numeroi-toiminnolla. Syötä työvaiheet valitsemalla työvaihe pudotusvalikosta. Pudotusvalikkoon on listattu vakiotyövaiheet, joita pääset ylläpitämään valintalistat-asetuksella.

21 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 21 (27) Tarkenne Kone Työkalusetti Kapasiteetti / Yksikkö Asetusaika Urakkahinta Limitys% Alihankkija Kustannus Tarkenne on informatiivinen työohje ja työvaiheen tarkenne. Koneen valitset pudotusvalikosta. Koneet ylläpidät Tuotanto Koneet toiminnolla. Tästä on oma lukunsa myöhemmin. Informatiivinen työkalusetti, jota ylläpidät konekohtaisesti. Kapasiteetti kertoo valmistusajan (standardiaika). Syötä kenttään joko montako kappaletta tunnissa valmistuu (kpl/h) tai sitten yhden kappaleen valmistusaika minuuteissa (min/kpl). Asetusaika kertoo kauanko työvaiheen valmistelu tai lopetus kestää. Anna aika minuuteissa. Aika ei ole riippuvainen valmistettavasta määrästä. Useimmiten asetusajasta kannattaa tehdä oma vaihe, eikä sisällyttää sitä johonkin toiseen vaiheeseen. Työvaiheen urakkahinta per kpl Limitys% kertoo montako % kappaleista pitää olla valmiina, ennen kuin seuraava vaihe voi alkaa. Alihankkija, jolla vaihe tehdään. Ohjelma listaa tähän ne asiakkaat, joiden ominaisuus on 100. Alihankinnan kustannus. Tieto on itse ylläpidettävä. Näet vaiheiden yhteenlasketut ajat ja alihankinnan kustannukset ikkunan yläosassa. Voit virkistää tiedot laske työaika toiminnolla. Työvaiheet lisätään tuotantoon Pos-sarakkeen mukaisessa järjestyksessä. Voit siirtää rivejä hiirellä paikasta toiseen ja numeroida rivit uudelleen numeroi-toiminnolla. Alityövaiheet Alityövaiheita voit käyttää työajan laskennan apuna ja työvaiheen tarkempana ohjeena. Toiminnolla laske vaiheelle, voit antaa ohjelman laskea alivaiheiden ajat yhteen ja merkitä ne työvaiheelle. Ohjelma laskee työajan ja asetusajan. Yksiköksi muuttuu min/kpl. Työohje Voit syöttää kullekin työvaiheelle työohjeen ja ohjelmanumeron työohjevälilehdellä. Cad-kuvat tms. voit liittää tuotteelle linkkeinä.

22 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 22 (27) Asetusaika Asetusajalla tarkoitetaan sitä aikaa, joka kuluu työvaiheen valmisteluun. Perusta asetusajoista oma vaihe, mutta syötä aika tällöin asetusaika kenttään. Asetusaika ei ole riippuvainen valmistettavasta määrästä, vaan ohjelma laskee keston syöttämiesi minuuttien mukaan. Voit tosin syöttää asetusajan varsinaisellekin vaiheelle. Tällöin aikaa ei erikseen kerätä työaikaleimauksissa. Alihankkija Alihankintavaiheen käsittely poikkeaa muista vaiheista siten, että kyseisestä vaiheesta muodostetaan automaattisesti ostotilaus. Kuittaat vaiheen normaalisti valmiiksi, jolloin ohjelma kuittaa myös ostotilauksen saapuneeksi. Ostaminen suoraan työlle Voit tehdä ostot myös suoraan työlle ostotyökalun avulla. Anna tällöin rajauksetvälilehdellä työnumero ao. kenttään ja valitse virkistä-toiminto. Voit myös valita puurakenteeseen työnumerot ja valita työnumeron sieltä. Tällöin ohjelma virkistää listan automaattisesti. Ohjelma hakee työnumeron tuoterakenteen mukaiset tuotteet ruudulle huomioiden muutkin mahdolliset rajaukset. Haussa käsitellään koko tuoterakenne. Voit käynnistää ostotyökalun työnumerolle myös tuotannosta.

23 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 23 (27) Tuotantotilanne Tuotantotilanne-toiminnon avulla voit tarkastella yksittäisen työnumeron lisäksi työhön liittyvien puolivalmisteiden tuotantotilannetta. Mikäli kyseessä on koontityönumero, näet kaikki koonnissa mukana olevat alityönumerot. Pääset tuotantotilanne-ikkunaan tuotantolistasta ja suoraan myyntitilauksilta. Ohjelma esittää vasemmalla pyydetyn työnumeron ylimmäisenä. Tämän alle ohjelma listaa työnumeroon.

24 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 24 (27) Koontityöt Koontityöt-toiminnon avulla voit yhdistää tuotannossa jo olevia töitä yhdeksi työksi. Voit niputtaa samat tuotteet yhteen tai tehdä yksittäisestä työvaiheesta uuden työn. Yksittäisen työvaiheen osalta voit valita työt, joissa on sama materiaali. Pääset toimintoon tuotantolistasta. Valitse toiminto Muokkaa Koontityöt. Esiin tulee uusi ikkuna. Yläosan tummassa alueessa rajaat tiedot. Käytössäsi ovat rajaukset: Kenttä Selite Tietokannassa Tuotekoodi Nimikkeen tuotekoodi product_jobs.product_code Ominaisuus Nimikkeen ominaisuus. product_attributes.attribute_code Voit valita useita ominaisuuksia kerralla. Mitat Nimikkeen mitat product_jobs.job_dimension tieto. Kone Tuotantokone product_jobs.machine_code Vaihe Työn työvaihe product_jobs.product_phase_id Rakennekoodi Työn alla olevan product_structure.structure_product_code nimikkeen tuoterakenteessa esiintyvä tuotekoodi Ominaisuus Edellisen ominaisuus

25 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 25 (27) Toimituspvm Valmistusajankohdan rajaaminen product_jobs.job_delivery_time Näistä tärkeimmät ovat tuotekoodi ja työvaihe. Kun olet antanut rajaukset, valitse hae työt toiminto. Ohjelma hakee ikkunan alaosaan hakutietoihin täsmäävät ei-aloitetut työt. Uuden koontityön muodostaminen Kun olet rajannut ja hakenut työt, niin valitse toiminto muodosta koontityö. Ruudulle tulee tuttu ikkuna. Ohjelma laski koontiin tulevista töistä määrät ja kestot yhteensä ja muodosti näistä uuden työn. Voit muuttaa tietoja kuten normaalistikin uuden työn lisäämisessä. Tallenna tämän jälkeen työ tallenna-toiminnolla (levyke-ikoni). Oletusarvoisesti ohjelma kysyy: Mikäli haluat poistaa koontiin menneet työt, vastaa kyllä. Tällöin ohjelma ei enää seuraa koontiin meneviä töitä, vaan ainoastaan muodostamaasi uutta työtä.

26 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 26 (27) Voit myös määrätä mitä koontiin meneville töille tehdään. Tee tämä toimintokeskuksessa muuttujalla tuotanto\compilation. Oletusarvolla 0, ohjelma kysyy mitä tehdään. Arvo 1 säilyttää koontiin menneet työt ja arvo 2 poistaa ne automaattisesti. Koontitöiden käsittely Voit rajata tuotantolistalle näkymään koonnissa olevat työt. Jos et ota mukaan koonnissa olevia töitä, niin koko tuote jää pois listasta, vaikka vain yksi vaihe olisi koonnissa. Tuotantotilanne-toiminnolla näet työt, jotka koontiin otettiin mukaan. Valitse tuotantolistassa ensin koontityö (nämähän voit rajata näkymään erikseen) ja sitten tuotantotilanne-toiminto. Koontityötä käsitellään aivan kuten muitakin töitä. Kirjaat sille aloituksen, keskeytyksen ja valmiskirjauksen. Kun ohjelma huomaa, että kyseessä on koontityö, niin ohjelma käy läpi koonnissa mukana olevat työt ja tekee niille vastaavan toiminnon. Työaikakirjauksessa ohjelma jyvittää kokonaisajan standardiajan mukaisesti. Ohjelma tekee materiaalikirjaukset varastoon kuitenkin vain yhden kerran, eikä näitä kohdisteta koonnissa mukana oleville.

27 Lemonsoft yritysohjelmistot VERSIOSAATE 27 (27) Seuraava versio Seuraava versio on suunniteltu julkaistavaksi helmikuussa Anna palautetta! Mihin suuntaan toivot tuotekehityksemme suuntaavan voimavarat? Kerro palautteesi sähköpostitse osoitteeseen Terveisin Kari Joki-Hollanti Tuotekehitys GSM Lemonsoft Oy

GALLERY IV, käyttöönotto-ohjeistus, File Gallery Oy, Matti Mikkola 1. Gallery käyttöönotto

GALLERY IV, käyttöönotto-ohjeistus, File Gallery Oy, Matti Mikkola 1. Gallery käyttöönotto GALLERY IV, käyttöönotto-ohjeistus, File Gallery Oy, Matti Mikkola 1 Gallery käyttöönotto Ohje on tarkoitettu Gallery ohjelmiston käyttöönottajalle, yrityksenne järjestelmänvalvojalle tai edistyneemmälle

Lisätiedot

2006 i&i Solutions Oy

2006 i&i Solutions Oy 2006 i&i Solutions Oy Materiaali on vapaasti käytettävissä. Alkuperäiseen materiaaliin ei saa kuitenkaan tehdä muutoksia ja alkuperäinen tekijä (i&i Solutions Oy) on aina oltava näkyvissä. Mikäli materiaalista

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen

Pankkitositteen tietojen kohdentaminen 1 Pankkitositteen tietojen kohdentaminen Johdanto Pankkitapahtumien (tiliotteen) tietojen linkitys kirjanpitoon (maksutapahtumien kohdistus laskuihin) voi joskus olla työlästä (jos maksutapahtuman tiedot

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Elisa Kassa-taustajärjestelmän välilehdeltä raportit voidaan aukaista haluttuun tapahtumaan liittyvän raportin.

Elisa Kassa-taustajärjestelmän välilehdeltä raportit voidaan aukaista haluttuun tapahtumaan liittyvän raportin. Elisa Kassa Raportit Elisa Kassa tarjoaa oletusarvoisesti kymmeniä eri raportteja, jotka antavat informaatiota lähtien aina tuntikohtaisesta tapahtumien erittelystä, aina koko vuoden kattavaan tapahtumien

Lisätiedot

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella.

ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sivu 1(7) Sopimuslaskutus ProCountorin Sopimuslaskutus -ominaisuus mahdollistaa sopimustietojen tallentamisen asiakkaalle ja asiakkaiden laskuttamisen sopimusten perusteella. Sopimus Kullekin asiakkaalle

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE

LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE LIIKEMATKATOIMISTOJÄRJESTELMÄN OHJE Johdanto Liikematkatoimistojärjestelmä on lisäarvopalvelu Winres -varausjärjestelmään, jolla matkatoimisto pystyy tuottamaan liikeasiakkailleen raportteja heidän matkatoimistopalveluiden

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Excel -sisäänlukutaulukko. Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje

Excel -sisäänlukutaulukko. Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje Excel -sisäänlukutaulukko Haahtela RES -järjestelmän huoltokohteiden - vienti/tuontitoimintojen käyttöohje 1. Sisäänlukupohjan hakeminen 1.1. Tyhjä sisäänlukupohja Tyhjään sisäänlukupohjaan voidaan kirjata

Lisätiedot

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011

Visma Avendo E40. Visma Avendo ja vuodenvaihde Visma Avendo Oy, 2011 Visma Avendo E40 Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Aiemmin vasemmassa reunassa ollut valikko on siirretty yläreunaan. Näin oikeaan reunaan jää enemmän tilaa ohjelman käyttöä varten.

Aiemmin vasemmassa reunassa ollut valikko on siirretty yläreunaan. Näin oikeaan reunaan jää enemmän tilaa ohjelman käyttöä varten. 1 (5) epalkat versio 2017 MUUTOKSET ULKOASUSSA epalkkojen ulkoasua on uudistettu ja tiivistetty, jotta ohjelma toimii luontevammin myös mobiililaitteilla. Lisäksi ulkoasua on yhdenmukaistettu muita Heeros-tuotteita

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

SEJO OY VERKKOKAUPAN OHJEET: Tässä linkki verkkokauppamme sivustolle http://verkkokauppa.sejo.fi/ Olet saanut sähköpostilla käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset kirjautumaan verkkokauppaamme.

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet

Comgate Oy. Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet Comgate Oy Winres-ohjelmien uudet ominaisuudet 1 Summan valinta maksulomakkeella Lomake näyttää voimassa olevat laskut ja niiden summat Haluttu summa valitaan maksettavaksi klikkaamalla 2 Näytä vain tuoreet

Lisätiedot

Päivitys Navigo Portalin versioon 5.1

Päivitys Navigo Portalin versioon 5.1 Päivitys Navigo Portalin versioon 5.1 Mikä muuttuu? 1 Johdanto...2 2 Sivun asetukset...2 3 Piilotetut Portlet-otsikot ja painikkeet...2 4 Portletin toimintolinkit ovat kuvakkeina...2 5 Uusi sisältö luodaan

Lisätiedot

Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen

Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen Nellistä voi siirtää kirjallisuuslistoja Moodle-oppimisympäristöön. Näin voidaan tarjota opiskelijalle esimerkiksi verkkokurssin oheislukemistona

Lisätiedot

TEKNINEN TIEDOTE 3/2007. Nissinpuisto 11 A 02780 Espoo Email pssoft@pssoft.fi Puh 050-518 1300 Y-tunnus 0781122-8

TEKNINEN TIEDOTE 3/2007. Nissinpuisto 11 A 02780 Espoo Email pssoft@pssoft.fi Puh 050-518 1300 Y-tunnus 0781122-8 Sivu 1/8 KASÖÖRI.NET 2007 HUOLTOPÄIVITYS BUILD 2761 Yleistä Tämä ohje käsittelee KASÖÖRI.NET 2007 ohjelmaan tehtyä huoltopäivitystä build 2761. Ohjeessa kuvataan päivityksen asennus sekä käydään läpi ohjelmaan

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

ASTERI JOHDON RAPORTOINTI - LISÄOSAN ESITE

ASTERI JOHDON RAPORTOINTI - LISÄOSAN ESITE ASTERI JOHDON RAPORTOINTI - LISÄOSAN ESITE Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 7530 atsoft@atsoft.fi 2 ASTERI JOHDON RAPORTOINTI OHJELMA Asteri Johdon raportointi -ohjelma on sisäisen laskennan

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

1 Tivax Professional 4.5

1 Tivax Professional 4.5 Tivax Professional 4.5 1 1 Tivax Professional 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxProfessional versio 4.5 asennetaan joko CD:ltä tai lataamalla asennustiedosto Internetistä. Asennus CD:ltä: Asennusohjelma

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla.

Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla. Esitysgrafiikka Harjoitellaan esitysgrafiikkaohjelman käyttöä Microsoftin PowerPoint ohjelmalla. Tallenna esimerkki.pptx tiedosto tuokion kansioon. Avaa esimerkki.pptx tiedosto PowerPoint ohjelmassa. Jäsennysnäkymä

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Opetuksen suunnittelu

Opetuksen suunnittelu Asio-Tilavarausohjelmisto/ Opetuksen suunnittelu Opetuksen suunnittelu Suljettujen aikojen määritys Kiinteiden opetusaikojen määritys Opetuperiodit Kaikissa vaiheissa tilanteen mukainen yhteys opiskelijahallinto-ohjelmistoon

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Google-työkalut: Dokumenttien jakaminen ja kommentointi

Google-työkalut: Dokumenttien jakaminen ja kommentointi Google-työkalut: Dokumenttien jakaminen ja kommentointi Dokumenttien jakaminen Google työkaluilla luodut dokumentit on jaettavissa muille käyttäjille Jaa painikkeella, joka sijaitsee työkalujen oikeassa

Lisätiedot

ServiceOnLine käyttöopas G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc. ServiceOnLine.

ServiceOnLine käyttöopas G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc. ServiceOnLine. G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc ServiceOnLine Sivu 1 Sisällysluettelo 1. ServiceOnLine käynnistys ja kirjautuminen... 3 2. Henkilöstö... 4 2.1 Etsi henkilöstö...

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro

Lisätiedot

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu...

1 KR-Laskut Mallitiliöinnit Kommenttikentän käyttö mallitiliöinneissä Mallitiliöinnin tallennus-sivu... 2016-12-02 1 (7) Doc. kind Mallitiliöinnin teko ja muokkaus Status of document Valmis Project name Phase of project Creator name Mika Vähäkoski Distribution Sisällysluettelo 1 KR-Laskut... 2 1.1 Mallitiliöinnit...

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala

Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala Ecom hinnastopalvelu LV-, Ilma- ja Kylmäala 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tuote- ja hintatietojen päivitys Ecom OVeTista Ecom Ovet hinnastopalvelu on tehty palvelemaan Ecomin LVI-, Kylmä-

Lisätiedot

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen

Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen 1 Toimittajan laskusta maksun kirjaukseen Johdanto Maksujen kirjaaminen Odoo ssa on selväpiirteinen toimenpide, ja sen avulla voi myös seurata yrityksen tuloksen kehittymistä on-line. Erääntyneiden maksujen

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

NAV - aloitus Microsoft Dynamics NAV 5.0

NAV - aloitus Microsoft Dynamics NAV 5.0 NAV - aloitus Microsoft Dynamics NAV 5.0 1 NAVin käytöstä harjoituksissa jokaisella on oma yritys opettaja jakaa henkilökohtaisen yritysnumeron ja opastaa kirjautumisen samalla koneella työskennellessä

Lisätiedot

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet

Museokartta 2015. Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Museokartta 2015 Katselukäyttäjän ohje 8.6.2015, päivitetty 23.9.2015 Ohjeen sijainti: Intra/Ohjeet/Kulttuuriympäristö/Paikkatieto ohjeet Kirjaudu Museoverkko tunnuksillasi linkistä http://museovirasto.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=37851c99fc15421e9051a11b76e1c9ec

Lisätiedot

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin

Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Liitäntä AutoFuturista Koivunen Web Shopiin Päivitetty 16.3.2012 KÄYTTÖÖNOTTO 1. Päivitetään ohjelmaversio 2010.1.1 (tai uudempi) ohjelman tukisivuilta. Ohjeen julkaisuhetkellä versio löytyy tukisivujen

Lisätiedot

KIRJANPITO JA RESKONTRA

KIRJANPITO JA RESKONTRA KIRJANPITO JA RESKONTRA Ketjutukset ja ajastukset 30.5.2016 1 KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ketjutus Yleistä Käyttöönotto Ketjujonot Ketjuttaminen Ajastukset Yleistä Ajastettavia toimintoja Eräajot ja lokit NetTikon

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Postitussuunnitelman hyväksyminen

Postitussuunnitelman hyväksyminen Postitussuunnitelman hyväksyminen Postittamisen työpöytä, käyttäjäohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranetiin Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Ilmoitus uudesta postitussuunnitelmasta Aloita postitussuunnitelman

Lisätiedot

Tarva LC (Level Crossing) pikaohje Harri Peltola & Mikko Virkkunen

Tarva LC (Level Crossing) pikaohje Harri Peltola & Mikko Virkkunen Tarva LC (Level Crossing) pikaohje 17.1. 2014 Harri Peltola & Mikko Virkkunen 2 Kirjautuminen TarvaLC-ohjelmaan kirjaudutaan linkistä: http://tarvalc.myapp.info/tarvadb/tarva/tarva.html henkilökohtaisella

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus

Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Visma Nova Rakennusalan käännetty arvonlisäverotus Vakiovastaus Ohjeen päiväys: 1.6.2012 1 Käännetyn alv:n käsittely... 1 1.1 Johdanto... 1 1.2 Tilikartta... 1 1.3 Asiakaskortisto... 2 1.4 Myyntitilaukset...

Lisätiedot

Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista

Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista Mitä tentissä tulee osata? 50 % arvioinnista Sisältö 1. Luennot ja käsitteet 10 pistettä 2. NAVin käyttö 20 pistettä Läpäisyyn vaaditaan 12 pistettä, joista vähintään 8 on NAVin käytöstä. Luennot ja käsitteet

Lisätiedot

HTML muotojen lisäksi.

HTML muotojen lisäksi. Sivu 1(5) ProCountor-version 5.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä ProCountorin käyttöliittymää on edelleen parannettu. Näkymien toimintoja on pyritty yhtenäistämään ja painikkeita on ryhmitelty paremmin

Lisätiedot

AutoFutur/KoneFutur lisäohje

AutoFutur/KoneFutur lisäohje Örumin 6-numeroisten tuoteryhmien käyttöönotto Yleistä Örumilla on tähän mennessä ollut käytössään 3-numeroiset alennusryhmät ja 6-numeroiset seurantaryhmät. Useimmille käyttäjille on riittänyt että ohjelmaan

Lisätiedot

Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen

Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen Sivu 1/5 Sähköpostilla tulevien hinnastojen tallentaminen Yleistä Sähköposti on nykyään erittäin suosittu tapa viestiä sähköisesti. Tämä johtuu useistakin hyvistä puolista. Esim. sama viesti voidaan lähettää

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1

Aditro Tikon ostolaskujen käsittely versio SP1 Toukokuu 2012 1 (8) Aditro versio 6.1.2 SP1 Päivitysohje Toukokuu 2012 2 (8) Sisällysluettelo 1. Tehtävät ennen versiopäivitystä... 3 1.1. Ohjelmistomuutosten luku... 3 1.2. Application Pool Identity...

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset

Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset 17.09.2007 Sivu 1(7) Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset... 1 Tarjouspyyntöaineiston kuvaus... 1 Otsikkotiedot... 2 Otsikkotietojen tietuekuvaus... 2 Nimiketiedot... 3 Nimiketietojen

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Word - harjoitus 1 1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Kopioi itsellesi harjoitus3_korjaus.doc niminen tiedosto Avaa näyttöön kopioimasi harjoitus. Harjoitus on kirjoitettu WordPerfet 5.1 (DOS) versiolla

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS)

P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Ostoreskontra P2P (Alusta) Raportointi Sivu 1 / 9 P2P (ALUSTA) RAPORTOINNIN OHJEET (ANALYTICS) Sisällys 1 Raporttien avaaminen... 2 2 Raportit... 2 2.1 Finanssiraporti\Maksuennuste... 5 1 Ostoreskontra

Lisätiedot

Visma Avendo Laskutus

Visma Avendo Laskutus Visma Avendo Laskutus Visma Avendo ja vuodenvaihde 2012 5.12.2011 Asiakaspalvelu: HelpDesk: www.visma.fi/helpdesk Visma Avendon asiakaspalvelu: 0207 560 608 Visma Avendo Oy pidättää itsellään oikeuden

Lisätiedot

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet:

OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA. Omapalvelun tuetut selaimet: OMAPALVELUN KÄYTTÖ OMAPALVELU / YLEISTÄ TIETOA Omapalvelun tuetut selaimet: Internet Explorer 11 eteenpäin Firebox 3.5 eteenpäin Opera 10.5 eteenpäin Safari* ja Chrome uusimmat versiot *Ipad versiolle

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Avaa sovellus (PERUSAURORA)

Avaa sovellus (PERUSAURORA) 23.12.2010. Päivitetty 12.01.2011. Täydennetty 01.02.2011 Kaarina Karjalainen 1 Tehdyn numeron kopioiminen omalle osastolle Tämä on ohje numeroiden kopioimista varattaville/lainattaville lehdille. Pääsääntönä

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

eshop lisenssiopas Ohjelmistolisenssiopas 2013

eshop lisenssiopas Ohjelmistolisenssiopas 2013 Atean eshop on markkinoiden edistynein hankintajärjestelmä, joka tukee ja nopeuttaa yritysten it-hankintaprosessia. Lisenssiasiakkaille eshop tarjoaa ohjelmisto-omaisuuden hallintatyökalut. eshop lisenssiopas

Lisätiedot

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi Mari Riihiaho 5.3.2012 Kirjautuminen ja käyttöoikeudet Järjestelmään kirjaudutaan Aalto tunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana)

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu

Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu Lehden ennakkotilaus Lehden päivä- ja etäjakelu Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita tilauksen tekeminen dia Anna

Lisätiedot

Webforum. Version 16.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty:

Webforum. Version 16.1 uudet ominaisuudet. Päivitetty: Webforum Version 16.1 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-03-21 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita sivu / Dashboard... 5 Tekstin muotoilu uutisissa... 5 Muuta... 5 Dokumentit...

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedot 31.12.2015 Versio 7.1.339 Versio 7.1.339 (version 7.1.336 jälkeen) Korjattu virhe, joka esti kirjauksen hoitokertomukseen 31.12.2015 Versio 7.1.336 (version 7.1.325 jälkeen)

Lisätiedot

Muutosluettelo versioon Korjattu ongelma, jossa kaikki laskujen liitteet eivät lähteneet Apixin kautta.

Muutosluettelo versioon Korjattu ongelma, jossa kaikki laskujen liitteet eivät lähteneet Apixin kautta. Sivu 1 / 5 2.0.9.1 Asiakirjat Korjattu kirjoitusvirhe Asiakirjaryhmien-hallinnasta. Kassa Paranneltu kassan toimintaa maksettaessa kortilla. Laskutus ja myyntireskontra Korjattu ongelma, jossa kaikki laskujen

Lisätiedot