PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2017 Kunnanhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2017 Kunnanhallitus"

Transkriptio

1 SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 02. lokakuuta 2017 klo Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 144 Presidentinvaalien ulkomainonta Vuoden 2018 presidentinvaalien äänestyspaikoista ja ennakkoäänestysajoista päättäminen Vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2018 presidentinvaaleja varten Viranhaltijapäätökset Hallintokuntien pöytäkirjat Kannanotto Hyvinvointikuntayhtymän toiminnan kehittämiseksi ja talouden ohjaamiseksi Lahden seudullisen joukkoliikenteen kuntayhteistyösopimuksen päivittäminen sekä Asikkalan ja Padasjoen kuntien yhteisen edustajan nimeäminen joukkoliikennelautakuntaan

2 246 PRESIDENTINVAALIEN ULKOMAINONTA Khall. 144 Kunnalla ei ole lakisääteisiä velvollisuuksia vaalimainonnan järjestämisessä. Kunnallinen vaalimainontakäytäntö on perustunut kuntien keskusjärjestöjen suositukseen ja sitä on noudatettu luvulta lähtien. Perusteena suositukselle on aikanaan ollut vaalimainonnan yhdenmukaistamisen tarve, kaupunki- ja maisemakuvalliset syyt sekä ympäristön siisteys. Vaalimainonnasta on muodostunut perinne, jolla voidaan katsoa olevan edelleen tiedotusarvoa. Kuntaliitto ei ole antanut suosituksia vaalimainospaikkojen maksullisuudesta. Ulkomainospaikkoja valittaessa on otettava huomioon vaalilain säännökset, jotka edellyttävät, että vaalimainoksia ei sijoiteta ennakkoäänestys- tai äänestyspaikalle ja niiden läheisyyteen siten, että niiden voitaisiin katsoa vaikuttavan äänestäjien vaalivapauteen. Lähtökohtana voidaan pitää sitä, etteivät vaalimainokset näy vaalihuoneistoon taikka sen sisäänkäyntiin. Mainoksen sijoittamiselle tarvitaan maanomistajan / haltijan suostumus. Kunta ei voi määrätä muiden kuin omistuksessaan ja hallinnassaan olevien alueiden vaalimainontapaikoista. Jos kunnan vaalimainoskehikkoja sijoitetaan myös yksityisille alueille, kunnan on saatava omistajan tai haltijan suostumus kehikkojen sijoittamiseen. Jos kunta ei käytä vaalimainoskehikkoja, sen tulisi kuitenkin määritellä vaalimainontapaikat hallitsemillaan alueilla. Valmistelu ja lisätiedot: hallintojohtaja Kristiina Laakso, puh , sähköposti kristiina.laakso@padasjoki.fi. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, että 1. presidentinvaalien vaalimainonta voidaan kunnan hallinnassa olevilla alueilla aloittaa , 2. mainoskehikot sijoitetaan kunnanviraston parkkipaikalle, 3. maksua mainonnasta kunnan pystyttämissä vaalimainostelineissä ei peritä, mutta ehdokkaita asettavien ryhmien tulee itse vastata sekä mainosten kiinnittämisestä että niiden poistamisesta kyseisistä telineistä. Päätös:

3 247 VUODEN 2018 PRESIDENTINVAALIEN ÄÄNESTYSPAIKOISTA JA ENNAKKOÄÄNESTYSAJOISTA PÄÄTTÄMINEN Khall. 145 Presidentinvaalit toimitetaan sunnuntaina Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa (keskiviikosta tiistaihin). Jos järjestettävässä vaalissa kukaan ehdokkaista ei saa vähintään puolta annetuista äänistä, toimitetaan kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä toinen vaali sunnuntaina Toisen vaalin ennakkoäänestyksen ajanjakso on kotimaassa (keskiviikosta tiistaihin). Vaalilain 9 :n mukaan ennakkoäänestyspaikkoja ovat: 1) ne kotimaan yleiset ennakkoäänestyspaikat, joiden lukumäärästä ja sijainnista kunnanhallitus päättää ja joita on oltava, jollei erityisestä syystä muuta johdu, jokaisessa kunnassa vähintään yksi; 2) valtioneuvoston asetuksella säädettävät Suomen edustustot ja niiden toimipaikat sekä valtioneuvoston asetuksella säädettävät kunnallisvaalien yleiset ennakkoäänestyspaikat Ahvenanmaan maakunnassa; 3) sairaalat, ympärivuorokautista hoitoa antavat ja muut, kunnanhallituksen päätöksellä määrätyt sosiaalihuollon toimintayksiköt sekä rangaistuslaitokset; 4) suomalaiset laivat, jotka ovat ulkomailla, kun ennakkoäänestys toimitetaan. Lisäksi ennakkoäänestys voidaan tietyin edellytyksin järjestää äänestäjän kotona (kotiäänestys). Kotona saa äänestää vain äänioikeutettu, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Äänestäjän on ilmoitettava oman kuntansa keskusvaalilautakunnalle siitä, että hän haluaa äänestää kotonaan. Ilmoitus tulee tehdä viimeistään tiistaina kello 16 mennessä. Äänestäjän puolesta ilmoituksen voi tehdä myös hänen valitsemansa henkilö. Ilmoitus voidaan tehdä joko kotiäänestyslomakkeella tai puhelimitse. Jokaisella äänestysalueella on kunnanhallituksen päätöksellä määrätty vaalipäivän äänestyspaikka.

4 247 Kunnanhallituksen on huolehdittava siitä, että Väestörekisterikeskuksen ylläpitämään äänestyspaikkarekisteriin viipymättä merkitään Väestörekisterikeskuksen määräämällä tavalla jokaisen kunnassa olevan yleisen ennakkoäänestyspaikan nimi, käyntiosoite, aukiolopäivät ja päivittäiset aukioloajat sekä vaalipäivän äänestyspaikan nimi ja käyntiosoite sekä muut oikeusministeriön määräämät tiedot. Kunnanhallitus päättää myös yleisen ennakkoäänestyspaikan päivittäisistä aukioloajoista. Arkipäivisin äänestys voi alkaa aikaisintaan klo 8 ja sen tulee päättyä viimeistään klo 20. Lauantaisin ja sunnuntaisin vastaavat ajat ovat klo 9 ja klo 18. Ennakkoäänestys laitoksissa toimitetaan vähintään yhtenä ja enintään kahtena päivänä vaalitoimikunnan määrääminä aikoina. Kotiäänestyksessä ennakkoäänestys toimitetaan äänestäjille erikseen ilmoitettuna aikana klo 9-20 välillä. Kunnanvaltuusto on päättänyt, että Padasjoen kunnassa on alkaen vain yksi äänestysalue. Sekä vaalipäivän äänestys että ennakkoäänestys on toimitettu jo useissa vaaleissa kirjastossa. Paikka on osoittautunut tähän tarkoitukseen hyvin soveltuvaksi. Valmistelu ja lisätiedot: hallintojohtaja Kristiina Laakso, puh , sähköposti kristiina.laakso@padasjoki.fi. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, että vuoden 2018 presidentinvaaleissa 1) Padasjoen kunnassa varsinaisen vaalipäivän, , sekä mahdollisen toisen vaalipäivän, , äänestyspaikka on kirjasto ja että 2) Padasjoen kunnassa myös ennakkoäänestyspaikkana on kirjasto, jossa ennakkoäänestysajat ovat seuraavat: keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai maanantai tiistai ) Mikäli toimitettavaksi tulee toinen vaali, ennakkoäänestysajat kirjastossa ovat seuraavat:

5 247 keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai maanantai tiistai ) laitosäänestys toimitetaan terveysaseman arviointiyksikössä, Pihlajakodissa, Visapuistossa ja Riekkotien asunnoissa (Kotirinne ja pienkodit). Päätös:

6 250 VAALILAUTAKUNNAN JA VAALITOIMIKUNNAN ASETTAMINEN VUODEN 2018 PRESIDENTINVAALEJA VARTEN Khall. 146 Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava: 1) kutakin äänestysaluetta varten vaalilautakunta, johon kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme; sekä 2) laitoksessa toimitettavaa ennakkoäänestystä varten yksi tai useampi vaalitoimikunta, joihin kuhunkin kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen sekä tarpeellinen määrä varajäseniä, joita on kuitenkin oltava vähintään kolme. Sekä vaalilautakunnan ja vaalitoimikunnan jäsenten että niiden varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa asianomaisessa vaalipiirissä edellisissä eduskuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita puoluerekisteriin merkittyjä puolueita. Vaalilautakunnan varajäsenet ja vaalitoimikunnan varajäsenet on asetettava siihen järjestykseen, jossa he tulevat jäsenten sijaan. Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten ja varajäsenten poliittista edustavuutta tarkastellaan erikseen. Näin menetellään myös tasa-arvolain soveltamisessa. Sekä varsinaisissa jäsenissä että varajäsenissä on siis oltava sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 %. Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta ovat päätösvaltaisia kolmijäsenisinä. Vaalipäivän äänestyksessä on koko ajan oltava paikalla kolme vaalilautakunnan jäsentä tai varajäsentä. Samoin ennakkoäänestyksessä laitoksessa paikalla on koko ajan oltava kolme vaalitoimikunnan jäsentä tai varajäsentä. Kunnanvaltuusto on päättänyt kokouksessaan , että Padasjoen kunnassa on vain yksi äänestysalue. Näin ollen nimitetään vain yksi vaalilautakunta. Keväällä 2017 järjestettyjä kuntavaaleja varten kunnanhallitus nimesi seuraavan vaalilautakunnan: Anneli Pastila, puheenjohtaja Timo Lempinen, varapuheenjohtaja Pirkko Kauren Samuli Aaltonen Pirjo Rinne

7 251 Varajäsenet siinä järjestyksessä kuin he tulevat jäsenten sijaan: 1. Matti Jaakkola 2. Aila Heinäjoki 3. Markku Heinonen 4. Marika Korpi 5. Mikko Toivonen Lisäksi kunnanhallitus valitsi seuraavan vaalitoimikunnan: Hannu Taipale, puheenjohtaja Pirkko Kauren, varapuheenjohtaja Samuli Aaltonen Varajäsenet siinä järjestyksessä kuin he tulevat jäsenten sijaan: 1. Touko Kaunisto 2. Sanna-Maria Laine 3. Pirjo Rinne Hämeen vaalipiirissä asettivat viime eduskuntavaaleissa ehdokkaita seuraavat puoluerekisteriin merkityt puolueet: Kansallinen Kokoomus r.p. Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. Suomen Keskusta r.p. Perussuomalaiset r.p. Vihreä Liitto r.p. Vasemmistoliitto r.p. Suomen Kristillisdemokraattinen Puolue r.p. Piraattipuolue r.p, Muutos 2011 r.p. Itsenäisyyspuolue r.p. Kommunistinen Työväenpuolue r.p. Suomen Kommunistinen Puolue r.p. Valmistelu ja lisätiedot: hallintojohtaja Kristiina Laakso, puh , sähköposti Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää valita vuoden 2018 presidentinvaaleja varten 1. viisi jäsentä ja viisi varajäsentä Padasjoen äänestysalueen vaalilautakuntaan sekä nimetä lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valittujen jäsenten keskuudesta, 2. kolme jäsentä ja kolme varajäsentä vaalitoimikuntaan sekä nimetä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valittujen jäsenten keskuudesta.

8 252 Päätös:

9 253 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Khall. 147 Kunnanjohtaja 26/ 2017 Henkilöstöpäätös 27/ 2017 Henkilöstöpäätös Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus merkitsee päätökset tietoonsa saatetuksi. Päätös:

10 254 HALLINTOKUNTIEN PÖYTÄKIRJAT Khall. 148 Tekninen lautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää, ettei se vaadi teknisen lautakunnan eikä rakennus- ja ympäristölautakunnanpäätöksiä kunnanhallituksen käsiteltäviksi. Päätös:

11 255 KANNANOTTO HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN TOIMINNAN KEHITTÄMISEKSI JA TA- LOUDEN OHJAAMISEKSI Khall. 149 Päijät-Hämeen kuntajohtajat ovat kokouksessaan keskustelleet kuntien ja Hyvinvointikuntayhtymän talousarvioneuvottelujen tuloksesta ja Hyvinvointikuntayhtymän ohjauksesta. Keskustelussa tunnistettiin nykyisen toimintamallin ongelmat ja hyväksyttiin lähtökohdat yhtymän ohjauksen parantamiseksi. Kokouksessa esitettiin johtopäätökset tarvittavista ohjausta tehostavista toimenpiteistä. Kuntajohtajat katsoivat perustelluksi, että asia käsiteltäisiin kuntien hallituksissa mahdollisia kuntien johtopäätöksiä ja ohjeita varten. Kuntajohtajien kokouksessa todettiin, että julkisen talouden alijäämä ei tule lähitulevaisuudessa pienenemään eli talouden jatkuva tasapainottaminen on tarpeen. Merkittävänä tekijänä tähän on huoltosuhteen kehitys ja hoito- ja hoivapalveluiden kysyntä kasvaa samalla kun maksajien määrä vähenee. Maakunta- ja soteuudistuksen voimaantulon jälkeen kuntien talouden tilaan vaikuttaa merkittävästi lähtötilanne. Sosiaali- ja terveyspalveluiden menokehitys saa siirtymäkauden aikana erityisen aseman myös talouden pidemmän aikavälin perustana. Valmistellun lainsäädännön voimaantultua kuntien valtionosuuksia leikataan pysyvästi sosiaali- ja terveysmenojen kustannusten nousulla erityisen muutosrajoittimen avulla. Muutosrajoitin leikkaa Lahden kohdalla jokaisesta 1 % sote- menojen kustannusnoususta 3,4 milj. euroa valtionosuuksia pysyvästi vuodesta Esillä on ollut myös ajatus siitä, että Hyvinvointikuntayhtymän menojen lisääminen ennen maakunta- ja soteuudistusta olisi maakunnan kannalta edullista. Tämä perustuu virheelliseen käsitykseen siitä, että valtion rahoitus maakunnallisille toimijoille määräytyisi uudistuksen jälkeen sen tason mukaan, mitä maakunnassa on rahaa käytetty ennen uudistusta sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämiseen. Valmisteilla oleva lakipaketti kuitenkin tyrmää tämän yksiselitteisesti. Sote- ja maakuntauudistusta sääntelevän lain (8 luku, 27 ) voimaantulosäännöksissä todetaan Vuosina siirryttäisiin vaiheittain sosiaali- ja terveydenhuollon menoperusteisesta rahoituksesta tarveperusteiseen rahoitukseen. Kuntajohtajien kokouksessa todettiin, että kaikessa toiminnassa tulee huomioida Hykyn perussopimuksen sisältö ja Hykyn perustamisen tavoitteet sekä tuleva maakuntauudistus ja sen vaikutuk-

12 256 set maakuntiin, kuntiin ja kuntalaisiin. Hykyn osalta lyhytnäköinen optimointi vuosien säästöillä voi kostautua välillisten kustannusten kasvuna myöhempinä vuosina. Hykyn osalta on sovittu, että hyödynnetään integraatiota ja yhdistymisestä saatavia hyötyjä. Toiminnassa tulee keskittyä toiminnan todelliseen pitkävaikutteiseen kehittämiseen ja talouden tasapainottamiseen. Toimenpiteet tulee aloittaa välittömästi riippumatta siitä, toteutuuko suunniteltu sote- ja maakuntauudistus vai ei. Toteuttaminen edellyttää toiminnalle ja taloudelle asetettavia selkeitä tavoitteita ja mittareita sekä muutosten päättäväistä läpivientiä. Tavoitteita tulee seurata ja poikkeamiin reagoida viivytyksettä. Hyvinvointikuntayhtymän toiminta tulee sopeuttaa käytettävissä oleviin tuloihin, koska hyvinvointipalveluiden rahoituksen tulopohja heikkenee huoltosuhteen heiketessä. Nämä linjaukset ovat valtakunnallisten tavoitteiden ja myös maakunnan intressien mukaisia. Hyvinvointikuntayhtymän perustamisasiakirjoissa on sovittu, että yhtymän talousarvion osalta menokehitys rajoitetaan 1 % vuosittaiseen kustannustason nousuun. Vuoden 2018 osalta on sovittu, että talousarvion laadinnassa lähtökohtana on 2017 talousarvio ja siihen lisätty yhden (1) prosentin menokasvu. Kuntajohtajien kokous päätti pyytää kuntien kannanottoa seuraavista linjauksista koskien muutos- ja kehittämisohjelman aloittamista: 1) Omistajat tekevät vuoteen 2020 yltävän palvelussopimuksen Hykyn kanssa, joka sisältää myös talouden tasapainottamistoimenpiteet. Sopimus laaditaan avoimessa vuorovaikutuksessa ja se sisältää sekä toiminnalliset että taloudelliset tavoitteet, joihin osapuolet sitoutuvat. 2) Hykyn hallitus seuraa ja raportoi säännöllisesti omistajille muutos- ja kehittämisohjelman toteutumisesta. 3) Ohjelman toteutumista seurataan säännöllisesti perussopimuksen mukaisessa työvaliokunnassa. 4) Muutos- ja kehittämisohjelman laadinnassa ja toteutuksessa käytetään tarvittaessa työn edistämiseksi apuna konsulttia kokonaisuuden hahmottamiseksi ja kustannussäästöjen aikaan saamiseksi, myös yhteistyö kuntien kanssa hyödynnetään. 5) Yhtymän hallitus arvioi palvelusopimuksessa edellytettyjen muutos- ja kehittämisohjelmaan sisältyvien tasapainottamistoimenpiteiden ja niiden toteutumisen perusteella perussopi-

13 257 muksen 12 mukaisen muutosjohtajan tarpeen. Tarve arvioidaan ensimmäisen kerran joulukuussa 2017 ja sen jälkeen etenemisen perusteella tarvittaessa. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus päättää hyväksyä ja sitoutua omassa toiminnassaan edistämään kuntajohtajakokouksessa muotoiltuja linjauksia Hyvinvointikuntayhtymän toiminnan kehittämiseksi ja talouden ohjaamiseksi. Kunnanhallitus päättää antaa Hyvinvointikuntayhtymän hallitukselle omistajapoliittisen ohjeen aloittaa välittömästi yhdessä jäsenkuntien kanssa vuoteen 2020 asti voimassa olevan palvelusopimuksen laadinnan. Sopimus sisältää talouden tasapainottamistoimenpiteet ja niiden edellyttämät kehittämistoimet, joihin eri osapuolet sitoutuvat. Sopimus liitetään osaksi yhtymän toiminnan suunnittelua ja strategiatyötä. Palvelusopimukseen sisällytettävän kehittämis- ja taloudentasapainottamissuunnitelman toimenpiteiden laatimisen ja toteuttamisen varmistamiseksi ilman viivytyksiä yhtymän hallituksen on harkintansa mukaan käytettävä ulkopuolista konsulttiapua. Yhtymän talousarvioehdotukseen tulee sisällyttää toiminnallinen tavoite Hyvinvointikuntayhtymän hallitukselle, viran- ja toimenhaltijoille toteuttaa palvelusopimuksen sisältämä kehittämis- ja talouden tasapainotussuunnitelman mukaiset toimenpiteet sovitussa aikataulussa. Edelleen talousarvioehdotukseen on sisällytettävä toiminnallinen tavoite yhtymän hallitukselle arvioida palvelusopimuksessa edellytettyjen kehittämis- ja taloudentasapainotustoimenpiteiden toteutumista ja niiden toteutumisen perusteella perussopimuksen 12 mukaisen muutosjohtajan tarpeen. Tarve arvioidaan ensimmäisen kerran joulukuussa 2017 ja sen jälkeen etenemisen perusteella tarvittaessa. Arvion perusteella hallituksen on tarvittaessa viivytyksettä palkattava muutosjohtaja palvelusopimuksen tavoitteiden toteuttamiseksi. Yhtymän hallituksen on huolehdittava, että kunnat saavat säännöllisesti ja vähintään kolme kertaa vuoden aikana tiedot palvelusopimuksessa sovittujen toimenpiteiden ja tavoitteiden toteutumisesta. Edelleen kunnanhallitus antaa omistajapoliittisena toimiohjeena yhtymän hallitukselle ohjeen valmisteluttaa vuoden 2018 talousarvio TA2017+1% pohjalta.

14 258 Päätös:

15 259 LAHDEN SEUDULLISEN JOUKKOLIIKENTEEN KUNTAYHTEISTYÖSOPIMUKSEN PÄI- VITTÄMINEN SEKÄ ASIKKALAN JA PADASJOEN KUNTIEN YHTEISEN EDUSTAJAN NI- MEÄMINEN JOUKKOLIIKENNELAUTAKUNTAAN Khall Lahden seudullisena joukkoliikenneviranomaisena toimii Lahden seudun joukkoliikennelautakunta. Lautakunnassa on edustus ympäristökunnista. Joukkoliikennelain 869/2009 :n 12 mukaan Lahden kaupunki on seudullinen kunnallinen viranomainen Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Kärkölän, Lahden, Orimattilan, Padasjoen ja Sysmän kuntien muodostamalla alueella. Joukkoliikennelautakunta oli kuntavaalien jälkeisissä poliittisissa neuvotteluissa esillä niin, että lautakunnan jäsenmäärää kasvatetaan 14 henkilöön. Seudullisissa paikkaneuvotteluissa on hyväksytty malli, jossa Lahdella on 7 jäsentä ja muilla kunnilla 7 jäsentä. Puheenjohtajuus on Lahdella. Lautakunnan lisäpaikka menee Heinolalle. Paikat jakautuisivat seuraavasti: Heinola nimeää kaksi, Hollola yhden, Kärkölä yhden, Lahti seitsemän, Orimattila yhden, Asikkala ja Padasjoki yhdessä yhden, Sysmä ja Hartola yhdessä yhden. Asikkalan ja Padasjoen edustaja on usean vuoden ajan ollut Asikkalasta. Nyt esitetään, että yhteinen edustaja olisi Padasjoelta. Esitys uudeksi yhteistyösopimukseksi on liitteenä 2. Ainoa olennainen muutos yhteistyösopimuksessa verrattuna aiempaan sopimukseen on paikkajako. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy Lahden seudullisen joukkoliikenteen yhteistoimintasopimusluonnoksen liitteen 2 mukaisena ja esittää kunnanvaltuustolle, että se nimeää Asikkalan ja Padasjoen yhteisen edustajan joukkoliikennelautakuntaan kaudelle Päätös: Kunnanhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle lisäselvityksiä varten, koska sillä ei ole ollut mahdollisuutta neuvotella sopimuksesta. Khall. 150 Esitys uudeksi yhteistyösopimukseksi on liitteenä 1. Kunnanjohtaja: Kunnanhallitus hyväksyy Lahden seudullisen joukkoliikenteen yhteistoimintasopimusluonnoksen liitteen 1 mukaisena ja esittää kunnanvaltuustolle, että se nimeää Asikkalan ja

16 260 Padasjoen yhteisen edustajan joukkoliikennelautakuntaan kaudelle Päätös:

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 02. lokakuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 144 Presidentinvaalien ulkomainonta... 246 145 Vuoden 2018 presidentinvaalien

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 07.tammikuu 2019 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 1 Kunnanhallituksen kokouskutsut... 2 2 Kunnanhallituksen kokoukset vuonna 2019...

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2019 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 07.tammikuu 2019 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 1 Kunnanhallituksen kokouskutsut... 2 2 Kunnanhallituksen kokoukset vuonna 2019...

Lisätiedot

Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta

Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta Kunnanhallitus 45 26.01.2015 Vuoden 2015 eduskuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen 26/00.00.00.01/2015 Kunnanhallitus 45 Äänestyksen ajankohta Vuoden 2015 eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely ja kelpoisuus Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely ja kelpoisuus Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta Kunnanhallitus 23 23.01.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen 796/00.00.00.00/2015 Kunnanhallitus 23.01.2017 23 Äänestyksen ajankohta Vuoden 2017 kuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

VALTIMON KUNTA VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187

VALTIMON KUNTA VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187 Keskusvaalilautakunta, kokous nro 1/2017 17, ilmoitusasian kohta 6 /pöytäkirjan liite nro 7 Kunnanhallitus 187 16.12.2016 Kunnanhallitus 1 12.01.2017 VUODEN 2017 KUNTAVAALIT KH 187 Seuraavat yleiset vaalit

Lisätiedot

Ennakkoäänestys presidentinvaalissa 2018 ja vaalipäivän äänestyspaikat

Ennakkoäänestys presidentinvaalissa 2018 ja vaalipäivän äänestyspaikat Kaupunginhallitus 492 09.10.2017 Ennakkoäänestys presidentinvaalissa 2018 ja vaalipäivän äänestyspaikat 399/07.070/2017 KH 492 Selostus: Presidentinvaali toimitetaan 28.1.2018, ennakkoäänestys on 17.1-23.1.2018

Lisätiedot

Khall Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin ):

Khall Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin ): Kunnanhallitus 60 28.02.2017 KUNTAVAALIT 9.4.2017 441/0/06/062/2016 Khall 28.02.2017 60 Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Kuntaliitto lähettänyt kuntiin19.10.2016 yleiskirjeen 12/2016

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2015 KOKOUSAIKA 17.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 26, 27 Kokouksen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 20. helmikuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 35 Päijänteen rantaosayleiskaavan muuttaminen... 61 36 Kuntavaalien

Lisätiedot

Oikeusministeriön ohjeen mukaan yleisten ennakkoäänestyspaikkojen määräämisessä kunnanhallituksen on otettava huomioon seuraavat seikat:

Oikeusministeriön ohjeen mukaan yleisten ennakkoäänestyspaikkojen määräämisessä kunnanhallituksen on otettava huomioon seuraavat seikat: Kaupunginhallitus 215 25.09.2017 Kaupunginhallitus 236 30.10.2017 Presidentinvaalien 2018 äänestyspaikat sekä aukioloajat Khall 25.09.2017 215 (Valm.hall.joht.) Ennakkoäänestyspaikan määrääminen Vaalilain

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen Kaupunginhallitus 21 23.01.2017 Kaupunginhallitus 56 20.02.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen KH 23.01.2017 21 Kuntavaalien varsinainen

Lisätiedot

Sisällysluettelo KEL, :00, Esityslista 1

Sisällysluettelo KEL, :00, Esityslista 1 Sisällysluettelo KEL, 18:00, Esityslista 1-3 Esityslistan kansilehti (läsnäolijat)... 1-1 Esityslistan hyväksyminen... 2 11 Vuonna 2019 järjestettävien vaalien yleiset ennakkoäänestyspaikat Kaarinassa...

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen Kaupunginhallitus 21 23.01.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen 101/00.00.00/2017 KH 23.01.2017 21 Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta. Merja Kannosto Seppo Leponiemi Rainer Rajamäki

Keskusvaalilautakunta. Merja Kannosto Seppo Leponiemi Rainer Rajamäki JÄMIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA Torstaina 28.2.2019 kello 17.00 17.20 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Äänestysaluejaon tarkistamista selvittävän työryhmän loppuraportti

Äänestysaluejaon tarkistamista selvittävän työryhmän loppuraportti RANUAN KUNTA Aapiskuja 6 B 97700 Ranua 18.1.2010 jaon tarkistamista selvittävän työryhmän loppuraportti 1. Työryhmän asettaminen ja toimeksianto Valtuusto päätti 16.11.2009 74 vuoden 2010 talousarvion

Lisätiedot

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi. Kirkkonummen kunta Kunnantalo (09) (09)

Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi. Kirkkonummen kunta Kunnantalo (09) (09) Pyyntö 1 (7) Jakelussa mainituille puolueille Pyyntö nimetä ehdokkaat Kirkkonummen vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäseniksi ja varajäseniksi sekä yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiksi

Lisätiedot

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta

Rintala Aino-Kaisa Tuomainen Janne. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjantarkastajien valinta Iitin kunta Kokouskutsu 8/2017 1 Aika 16.10.2017 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Kunnantalo, 1. kerroksen kokoushuone Huom! Lautakunta on päätösvaltainen vain täysilukuisena. Esteestä pyydetään ilmoittamaan

Lisätiedot

16 Pöytäkirjan tarkastajat

16 Pöytäkirjan tarkastajat JÄMIJÄRVEN KUNTA Keskusvaalilautakunta Laatimispäivämäärä 15.4.2019 KOKOUSKUTSU KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 25.4.2019 klo 17.00 Paikka Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 15 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Kunnanhallituksen tehtäviin ennen vaaleja kuuluvat:

Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Kunnanhallituksen tehtäviin ennen vaaleja kuuluvat: Kunnanhallitus 75 24.02.2015 Kunnanhallitus 100 09.03.2015 EDUSKUNTAVAALIT 19.4.2015 618/0/06/060/2014 Khall 24.02.2015 75 Hallintosihteeri Rauno Piippo (puhelin 044-497 0003): Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen Kaupunginhallitus 21 23.01.2017 Kaupunginhallitus 56 20.02.2017 Kaupunginhallitus 85 06.03.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenten sekä ennakkoäänestystoimitsijoiden valitseminen KH 23.01.2017

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 16 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 16 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 16 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 16. lokakuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 152 Eron myöntäminen Esa Kärhälle varavaltuutetun tehtävästä ja uuden varavaltuutetun

Lisätiedot

Eräitä määräaikoja vuoden 2018 presidentinvaalissa

Eräitä määräaikoja vuoden 2018 presidentinvaalissa Eräitä määräaikoja vuoden 2018 presidentinvaalissa Ensimmäisen vaalin vaalipäivä 28.1.2018 Mahdollisen toisen vaalin vaalipäivä 11.2.2018 Ajankohta 1 Toimija Toimenpide Vaalilaki Huhtikuu 2017 Valtuusto

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 23. tammikuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 16 Päijänne-Leader ry:n seminaari- ja tutustumismatka Länsi- Vironmaalle

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh , Tampere Ote pöytäkirjasta 61/2017 1 (6) Kaupunginhallitus, 707, 18.12.2017 Kaupunginhallitus, 648, 20.11.2017 Kaupunginhallitus, 695, 11.12.2017 707 Presidentinvaalin 2018 vaalilautakuntien täydentäminen

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 12/2011 3.10.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 12/2011 3.10.2011 SISÄLLYSLUETTELO nro 12/2011 SISÄLLYSLUETTELO KH 201 KH 202 KH 203 KH 204 KH 205 KH 206 KH 207 Kokouksen järjestäytyminen Talouden seuranta Talouden tasapainotusohjelman seuranta Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätösten

Lisätiedot

13 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valitseminen vuoden 2018 presidentinvaaleihin

13 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valitseminen vuoden 2018 presidentinvaaleihin Kaupunginhallitus 501 13.11.2017 Kaupunginhallitus 527 27.11.2017 Kaupunginhallitus 544 04.12.2017 Kaupunginhallitus 13 18.12.2017 13 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valitseminen vuoden 2018 presidentinvaaleihin

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 18 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Torstai 30. marraskuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 170 Kunnanvaltuuston 13.11.2017 pitämän kokouksen päätösten laillisuuden

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. joulukuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 47 Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaali... 104 48 Hämeen poliisilaitoksen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousnumero Eduskuntavaalit, europarlamenttivaalit 1/2019 Aika MAANANTAI klo 17.25-17.48 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU

Lisätiedot

Eräitä määräaikoja vuoden 2012 presidentinvaalissa

Eräitä määräaikoja vuoden 2012 presidentinvaalissa Eräitä määräaikoja vuoden 2012 presidentinvaalissa Ensimmäisen vaalin vaalipäivä 22.1.2012 Toisen vaalin vaalipäivä 5.2.2012 Ajankohta 1 Toimija Toimenpide Vaalilaki Alkuvuosi 2009 Valtuusto Kunnan keskusvaalilautakunnan

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2017 1

KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2017 1 KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 15/2017 1 Keskusvaalilautakunta 14.12.2017 AIKA 14.12.2017 klo 15:00-15:54 PAIKKA Kaupungintalo, koski KÄSITELLYT ASIAT Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 4 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 20. helmikuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 35 Päijänteen rantaosayleiskaavan muuttaminen... 61 36 Kuntavaalien

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17. kesäkuuta 2019 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 96 Sote-kiinteistöjen saneerausta suunnittelevan työryhmän perustaminen...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (11) Keskusvaalilautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (11) Keskusvaalilautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 17:00-17:30 Paikka Kaupungintalo, kabinetti Saapuvilla olleet jäsenet Jouni Holopainen, puheenjohtaja Keijo Voutilainen,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto KOKOUSKUTSU 6 /2016 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 19. joulukuuta 2016 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat Ero luottamustehtävistä / Ilpo Pylvänen, uuden valtuutetun kutsuminen valtuustoon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Keskusvaalilautakunta Asianro 7071/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Keskusvaalilautakunta Asianro 7071/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) 4 Asianro 7071/00.00.00.01/2017 Ennakkoäänestyspaikkojen määrääminen presidentinvaalissa 2018 Ennakkoäänestyksen ajankohta ja äänestystä koskevat säännökset Presidentinvaalin

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Keskusvaalilautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousnumero Presidentinvaali 1/2017 Aika MAANANTAI klo 17.00-17.28 Paikka Lautakuntien kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina Lautakuntien kokoushuone Nro 1/2017 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8220/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8220/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/2016 1 (1) Keskusvaalilautakunta 7 8.12.2016 415 Asianro 8220/00.00.00.04/2016 Ennakkoäänestyspaikkojen määrääminen kuntavaaleissa 2017 Päätöshistoria Keskusvaalilautakunta

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018 Kunnanhallitus 208 26.09.2017 Kunnanhallitus 220 10.10.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan vaali / presidentinvaali 2018 211/00.00.00/2017 Kh 26.09.2017 208 Valmistelija: Satu Tuomela, keskusvaalilautakunnan

Lisätiedot

Eräitä määräaikoja kuntavaaleissa

Eräitä määräaikoja kuntavaaleissa Eräitä määräaikoja kuntavaaleissa 9.4.2017 Ajankohta 1 Toimija Toimenpide Vaalilaki Alkuvuosi 2013 Valtuusto Kunnan keskusvaalilautakunnan asettaminen 13 1 ja 3 Huhtikuu 2016 Valtuusto Äänestysaluejaon

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1001/00.00.00.00/2016 20 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen vuoden 2017 kuntavaaleja varten Kaupunginsihteeri Petra Määttänen ja keskusvaalilautakunnan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 1 / 2019

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 1 / 2019 Pöytäkirja 1 / 2019 Keskusvaalilautakunta Eduskuntavaalit KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.3.2019 klo 16.55 17.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten asettaminen / valintojen täydentäminen

Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten asettaminen / valintojen täydentäminen Kunnanhallitus 200 07.11.2016 Kunnanhallitus 242 12.12.2016 Kunnanhallitus 17 16.01.2017 *Keskusvaalilautakunta 15 14.02.2017 Kuntavaalit 2017: vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan jäsenten ja varajäsenten

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten Kaupunginhallitus 290 25.09.2017 Kaupunginhallitus 311 09.10.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen 2018 presidentinvaaleja varten Kh 25.09.2017 290 Valmistelija: palvelusihteeri Johanna

Lisätiedot

Poliittisten ryhmien ehdotukset vaalilautakuntien jäseniksi ja varajäseniksi, sekä puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat

Poliittisten ryhmien ehdotukset vaalilautakuntien jäseniksi ja varajäseniksi, sekä puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat Liite Presidentinvaalit 0 () Poliittisten ryhmien ehdotukset vaalilautakuntien jäseniksi ja varajäseniksi, sekä puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat Vaalipäivien..0 ja..0 tehtävät äänestyspaikoilla Vaalilaki

Lisätiedot

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA

Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 Keskusvaalilautakunta KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Viranomainen Nro Sivu Utsjoen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1 1 KOKOUSAIKA klo 16.00-16.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 88 Keskusvaalilautakunta 10.10.2017 AIKA 10.10.2017 klo 15:00-15:17 PAIKKA KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 53 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 90 54 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

3 Yleiset ennakkoäänestyspaikat, laitosäänestyspaikat, vaalipäivän äänestyspaikat sekä vaalitoimitsijoiden määrääminen ennakkoäänestyspaikkoihin

3 Yleiset ennakkoäänestyspaikat, laitosäänestyspaikat, vaalipäivän äänestyspaikat sekä vaalitoimitsijoiden määrääminen ennakkoäänestyspaikkoihin Hämeenkyrö Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 31.01.2017, klo 17:30-17:51 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Yleiset ennakkoäänestyspaikat,

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina kello

Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina kello Keskusvaalilautakunta 5.2.2019 1 Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanviraston hallinto-osastolla tiistaina 5.2.2019 kello 19.00 - Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 25.6.2018 83 kunnanhallituksen kokoushuone klo 16.00 90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 92 Työjärjestyksen hyväksyminen 93 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 8 / 2017

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 8 / 2017 Pöytäkirja 8 / 2017 Keskusvaalilautakunta Presidentinvaalit KOKOUSAIKA Keskiviikko 29.11.2017 klo 16.50 17.05. KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

Eräitä määräaikoja europarlamenttivaaleissa

Eräitä määräaikoja europarlamenttivaaleissa Eräitä määräaikoja europarlamenttivaaleissa 25.5.2014 Ajankohta 1 Toimija Toimenpide Vaalilaki (ellei muuta lakia ole mainittu) Alkuvuosi 2013 Valtuusto Kunnan keskusvaalilautakunnan asettaminen Huhtikuu

Lisätiedot

VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN

VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN Kunnanhallitus 33 01.02.2017 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanhallitus 60 28.02.2017 VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNNAN VALINTA VUODEN 2017 KUNTAVAALEJA VARTEN KHALL 33 Valmistelija: hallintojohtaja

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely ja kelpoisuus Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen. Asettamismenettely ja kelpoisuus Vaalilautakunta ja vaalitoimikunta Kunnanhallitus 23 23.01.2017 Kunnanhallitus 48 13.02.2017 Kunnanhallitus 87 06.03.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen 796/00.00.00.00/2015 Kunnanhallitus 23.01.2017

Lisätiedot

Ennakkoäänestyspaikkojen ja varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkojen määrääminen vuoden 2015 eduskuntavaaleissa

Ennakkoäänestyspaikkojen ja varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkojen määrääminen vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 160/00.00.00.01/2015 20 Ennakkoäänestyspaikkojen ja varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikkojen määrääminen vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Kaupunginsihteeri Petra

Lisätiedot

Vehmaan kunta Keskusvaalilautakunta Kokous 1 Presidentinvaalit 2018 Nro 1 Kokoustiedot

Vehmaan kunta Keskusvaalilautakunta Kokous 1 Presidentinvaalit 2018 Nro 1 Kokoustiedot Keskusvaalilautakunta Kokous 1 Nro 1 Kokoustiedot Aika: Keskiviikko 22.11.2017 klo 16:15 16:35 Paikka: Kunnanvirasto Asialista: Sivu 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 30.1.2017 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 33 34

Lisätiedot

Iitin kunta Pöytäkirja 2/ Keskusvaalilautakunta Aika klo 17:00-17:33. Paikka. Saapuvilla.

Iitin kunta Pöytäkirja 2/ Keskusvaalilautakunta Aika klo 17:00-17:33. Paikka. Saapuvilla. Iitin kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta 20.02.2017 Aika 20.02.2017 klo 17:00-17:33 Paikka Saapuvilla Leinonen Heikki Salonen Irmeli Kakko Henry Kettumäki Jukka Janhunen Heli Hiltunen Heikki

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta Kaupunginhallitus 28 23.01.2017 Kaupunginhallitus 40 06.02.2017 Kaupunginhallitus 68 27.02.2017 Kaupunginhallitus 83 06.03.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta 656/00.00.00.01/2016

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanviraston hallinto-osastolla perjantaina kello 19.00

Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanviraston hallinto-osastolla perjantaina kello 19.00 Keskusvaalilautakunta 22.3.2019 1 Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanviraston hallinto-osastolla perjantaina 22.3.2019 kello 19.00 Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

167 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen kuntavaaleihin Ennakkoäänestyspaikkojen ja niiden aukiolo kuntavaaleissa 2017

167 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen kuntavaaleihin Ennakkoäänestyspaikkojen ja niiden aukiolo kuntavaaleissa 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 19/2016 1 (19) Aika 19.12.2016, klo 16:59-18:23 Paikka Kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 164 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 165 Pöytäkirjan tarkastus 166 Talousarvion toteutuminen

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunta määrää vaalitoimitsijat yleiseen ennakkoäänestyspaikkaan ja kotiäänestykseen.

Keskusvaalilautakunta määrää vaalitoimitsijat yleiseen ennakkoäänestyspaikkaan ja kotiäänestykseen. Kaupunginhallitus 454 12.12.2016 Vuoden 2017 kuntavaalien vaaliviranomaiset ja ulkomainonta 464/01.015/2016 KH 12.12.2016 454 Kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 9.4.2017. En nak ko ää nes tys toi mi te

Lisätiedot

Tasavallan presidentin vaali

Tasavallan presidentin vaali Tasavallan presidentin vaali 2012 Selkoesite Presidentinvaali Tämä esite kertoo presidentinvaalista, joka järjestetään Suomessa vuonna 2012. Presidentin tehtävät Presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa

Lisätiedot

Kunnanhallituksen tehtäviin ennen vaaleja kuuluvat:

Kunnanhallituksen tehtäviin ennen vaaleja kuuluvat: Kunnanhallitus 419 28.11.2017 VUODEN 2018 PRESIDENTINVAALI Khall 28.11.2017 419 Vuoden 2018 tasavallan presidentinvaali toimitetaan seuraavasti: - ensimmäinen vaali sunnuntaina 28.1.2018. Vaalin ennakkoäänestys

Lisätiedot

1/2019 KOKOUSKUTSU. LIEDON KUNTA Keskusvaalilautakunta klo 17:00 Kunnanhallituksen huone. Kokousaika Kokouspaikka. Käsiteltävät asiat

1/2019 KOKOUSKUTSU. LIEDON KUNTA Keskusvaalilautakunta klo 17:00 Kunnanhallituksen huone. Kokousaika Kokouspaikka. Käsiteltävät asiat KOKOUSKUTSU 1/2019 LIEDON KUNTA Kokousaika Kokouspaikka klo 17:00 Kunnanhallituksen huone Käsiteltävät asiat Osallistujat... 1 1 Keskusvaalilautakunnan tehtävät ja kokousaikataulu... 3 2 Ennakkoäänestyksen

Lisätiedot

7 talvella ja keväällä Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Ylivieskan seutukuntayhdistyksen hallituksen varajäsenen

7 talvella ja keväällä Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Ylivieskan seutukuntayhdistyksen hallituksen varajäsenen 17/2018 1 (20) AIKA klo 18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 212 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 213 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja tarkastustapa

Lisätiedot

Kunnanhallitus Vaalilautakunnat ja vaalitoimikunta / Presidentinvaalit /01.50/2017

Kunnanhallitus Vaalilautakunnat ja vaalitoimikunta / Presidentinvaalit /01.50/2017 Kunnanhallitus 304 16.10.2017 Vaalilautakunnat ja vaalitoimikunta / Presidentinvaalit 2018 2475/01.50/2017 Khall 16.10.2017 304 Presidentinvaali toimitetaan sunnuntaina 28.1.2018 ja vaalin mahdollinen

Lisätiedot

TASAVALLAN PRESIDENTINVAALI 2018

TASAVALLAN PRESIDENTINVAALI 2018 TASAVALLAN PRESIDENTINVAALI 2018 Vuoden 2018 presidentinvaalin vaalipäivä on sunnuntai 28.1.2018. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toimitetaan toinen vaali sunnuntaina 11.2.2018,

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valinta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valinta Kunnanhallitus 11 30.01.2017 Kunnanhallitus 30 27.02.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valinta 188/00.00.01/2017 Kunnanhallitus 30.01.2017 11 Valmistelija: hallintojohtaja

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9) Kunnanhallitus 03.02.2014 AIKA 03.02.2014 klo 17:30-18:05 PAIKKA Kunnanviraston valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Mikkelin hiippakunnan vaalineuvontatilaisuus Mikkelin seurakuntakeskus Hiippakuntadekaani Marko Marttila

Mikkelin hiippakunnan vaalineuvontatilaisuus Mikkelin seurakuntakeskus Hiippakuntadekaani Marko Marttila Mikkelin hiippakunnan vaalineuvontatilaisuus n seurakuntakeskus Kiireellisimmät asiat tässä vaiheessa (hoidettava viimeistään 31.5.) Kirkkovaltuusto tai srk-neuvosto valitsee vaalilautakunnan jäsenet ja

Lisätiedot

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava:

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava: KUNTAVAALIEN 2017 VAALILAUTAKUNNAT JA VAALITOIMIKUNTA Kunnanhallitus 12.12.2016 ( 240): Lopen kunnassa on neljä äänestysaluetta: Lopenkylä, Läyliäinen, Topeno ja Launonen. Vaalilain (714/1998) 15 :n mukaan:

Lisätiedot

Eduskuntavaalin vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen

Eduskuntavaalin vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen Kaupunginhallitus 14 19.01.2015 Kaupunginhallitus 38 16.02.2015 Eduskuntavaalin vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan asettaminen 265/00.00.00/2014 Kaupunginhallitus 19.01.2015 14 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Eräitä määräaikoja eduskuntavaaleissa 17.4.2011

Eräitä määräaikoja eduskuntavaaleissa 17.4.2011 LIITE 1 Eräitä määräaikoja eduskuntavaaleissa 17.4.2011 Ajankohta 1 Toimija Toimenpide Vaalilaki Alkuvuosi 2009 Valtuusto Kunnan keskusvaalilautakunnan asettaminen 13.1 ja 13.3 Huhtikuu 2010 Valtuusto

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2014 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2014 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 1 / 2014 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 13. tammikuuta 2014 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali Asiat 1 Kunnanvaltuuston 16.12.2013 pitämän kokouksen päätösten laillisuuden

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (10) Keskusvaalilautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (10) Keskusvaalilautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 17:12-18:39 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, Herman -kokoustila Käsitellyt asiat 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 20 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pusa Leila ja Annala Tarmo

Pusa Leila ja Annala Tarmo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 16.02.2015 klo 17.00 Kihniön kunnanviraston kokoushuone Törmä Tapani Pusa Leila Annala Tarmo

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO xx 1 HALLINTOKESKUS Oikeuspalvelut

HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO xx 1 HALLINTOKESKUS Oikeuspalvelut HELSINGIN KAUPUNKI LAUSUNTO xx 1 Kaupunginhallitus PL 1 (Pohjoisesplanadi 11-13) Khs 2011-207 Kansanäänestyksen järjestämistä koskevat periaatteet ja menettelytavat Kaupunginhallitus päätti käynnistää

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Keskusvaalilautakunta

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Keskusvaalilautakunta Keskusvaalilautakunta 12.11.2014 2 Kokousaika 12.11.2014 klo 16.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ASIAT Pykälät: Sivut: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Lahti Kari ja Pudas Jaana

ASIAT Pykälät: Sivut: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Lahti Kari ja Pudas Jaana PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 11 / 2016 KOKOUSAIKA 7.12.2016 kello 8.00-13.55 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanvirastolla maanantaina kello

Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanvirastolla maanantaina kello Keskusvaalilautakunta 27.11.2017 1 Keskusvaalilautakunnan kokous pidetään kunnanvirastolla maanantaina 27.11.2017 kello 18.30 - Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype

Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 18.5.2018 kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, kokoushuone Piällysmies / Skype Asialista 3/2018 1. Kokouksen

Lisätiedot

28 Oikeusministeriön kirje vuonna 2019 toimitettavista vaaleista

28 Oikeusministeriön kirje vuonna 2019 toimitettavista vaaleista Tampere Pöytäkirja 7/2018 1 (16) Aika 19.12.2018, klo 16:00-16:55 Paikka Keskusvirastotalo, Orvokki-kabinetti Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus 28 Oikeusministeriön

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 28.1.2019 1 kunnanhallituksen kokoushuone klo 16.00 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 Kunnanvaltuuston 17.12.2018

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2017

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2017 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8/2017 Keskusvaalilautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 28.11.2017 kello 18.00 18.30 Kunnanviraston kokoushuone Yli-Kujala Minna Peltomäki

Lisätiedot

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 151 15.06.2015 Aloite neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 579/00.00.00/2015 Kunnanhallitus 151 Iitin

Lisätiedot

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta

Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien valinta Kaupunginhallitus 28 23.01.2017 Kaupunginhallitus 40 06.02.2017 Kaupunginhallitus 68 27.02.2017 Kaupunginhallitus 83 06.03.2017 Kaupunginhallitus 128 03.04.2017 Vuoden 2017 kuntavaalien vaalilautakuntien

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 18/ (10) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 18/ (10) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 18/2017 1 (10) Kunnanhallituksen kokous Aika ma 13.11.2017 klo 15.00 Paikka kunnantalon valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 14 / 2016 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 22. elokuuta 2016 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 111 Sijoitustoiminnan raportti 31.7.2016... 203 112 Talousarvion toteutuminen

Lisätiedot

Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen. (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x)

Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen. (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1 / 3.1.2011 1 Kokousaika 3.1.2011 klo 17.00 18.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2017 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2017 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2017 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 23. tammikuuta 2017 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali Asiat 16 Päijänne-Leader ry:n seminaari- ja tutustumismatka Länsi- Vironmaalle

Lisätiedot

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava:

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava: KUNTAVAALIEN 2017 VAALILAUTAKUNNAT JA VAALITOIMIKUNTA Kunnanhallitus 12.12.2016 ( 240): Lopen kunnassa on neljä äänestysaluetta: Lopenkylä, Läyliäinen, Topeno ja Launonen. Vaalilain (714/1998) 15 :n mukaan:

Lisätiedot

Ehdokas ei voi olla vaalilautakunnan jäsenenä eikä varajäsenenä.

Ehdokas ei voi olla vaalilautakunnan jäsenenä eikä varajäsenenä. Kaupunginhallitus 386 07.11.2016 Kaupunginhallitus 56 06.02.2017 Kaupunginhallitus 83 13.02.2017 Kaupunginhallitus 104 27.02.2017 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikunnan valitseminen vuoden 2017 kuntavaaleihin

Lisätiedot

8.2.2002 OM 1/51/2002. Kunnan keskusvaalilautakunta (pl. Ahvenanmaan maakunta) VUODEN 2003 EDUSKUNTAVAALIT

8.2.2002 OM 1/51/2002. Kunnan keskusvaalilautakunta (pl. Ahvenanmaan maakunta) VUODEN 2003 EDUSKUNTAVAALIT OIKEUSMINISTERIÖ Yleinen osasto / vaaliyksikkö 8.2.2002 OM 1/51/2002 Kunnan keskusvaalilautakunta (pl. Ahvenanmaan maakunta) VUODEN 2003 EDUSKUNTAVAALIT Seuraavat eduskuntavaalit toimitetaan 16.3.2003.

Lisätiedot

Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/ Nilsiän kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/ Nilsiän kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Nilsiän kaupunki Pöytäkirja 1/2011 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.03.2011 klo 15:30-16:00 Paikka Nilsiän kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava:

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava: KUNTAVAALIEN 2017 VAALILAUTAKUNNAT JA VAALITOIMIKUNTA Kunnanhallitus 12.12.2016 ( 240): Lopen kunnassa on neljä äänestysaluetta: Lopenkylä, Läyliäinen, Topeno ja Launonen. Vaalilain (714/1998) 15 :n mukaan:

Lisätiedot

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava:

Kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaaleja asetettava: ERO KESKUSVAALILAUTAKUNNAN PUHEENJOHTAJUUDESTA / ASPHOLM HELGE Kunnanhallitus 15.12.2014 ( 263): Lopen kunnassa on neljä äänestysaluetta: Lopenkylä, Läyliäinen, Topeno ja Launonen. Vaalilain (714/1998)

Lisätiedot