OPTIMIX-kompaktisäädin 309VM

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPTIMIX-kompaktisäädin 309VM"

Transkriptio

1 OPTIMIX-kompaktisäädin 309VM Fläkt Woodsin 309VM on tuloilmahajottajille suunniteltu kompaktisäädin, jota käytetään erityisesti ilmamääräsäätöisissä järjestelmissä. Siinä on dynaaminen paine-eroanturi paineesta riippumattomaan ilmavirran säätöön ja 3-merkkisellä näytöllä varustettu käyttöliittymä, joka mahdollistaa reaaliaikaisten mittausten tarkkailun ja arvojen asetuksen ilman ulkoisia laitteita. 309VM-säätimessä on kaksi vaihtoehtoista säätötoimintoa: sitä voidaan käyttää joko heittopituuden pitämiseen vakiona ilmavirran vaihdellessa (OPTIMIX L02) tai ilmavirran säätöön (OPTIMIX VAV). OPTIMIX L02 on mahdollinen vain, kun toimilaite on analoginen. OPTIMIX L02 on toiminto, jolla voidaan pitää haluttua heittopituutta vakiona ilmavirran muuttuessa. Haluttu heittopituus on helposti säädettävissä suoraan toimilaitteesta, ja valittu heittopituus säilyy käyttöalueella vakiona ilmavirran vaihtelusta huolimatta. Toimilaitteen näytöstä voi lukea reaaliaikaisen heittopituuden. Puhallussuunnat voidaan säätää helposti. Toiminta perustuu pystysuunnassa liikkuvaan säätölevyyn, jota ohjataan automaattisesti toimilaitteen avulla. Ilmarakoa suurennetaan tai pienennetään siten, että ilmavirran muuttuessa heittopituus pysyy vakiona. Ilmavirran kasvaessa ilmarako suurenee, jolloin ilmavirran lähtönopeus hajottimesta pienenee. Vastaavasti ilmavirran pienentyessä ilmarako pienenee, jolloin ilmavirran lähtönopeus kasvaa. OPTIMIX VAV on toiminto, jolla voidaan säätää ilmavirtaa. Sitä voidaan käyttää sekä muuttuvalle että vakiona pysyvälle virtaukselle. Toiminta perustuu pystysuunnassa liikkuvaan säätölevyyn, jota ohjataan automaattisesti toimilaitteen avulla. Heittopituus vaihtelee ilmavirran mukaan. Käyttöalue on toimituksessa vakiona V ja käyttötapana L02. Näitä asetuksia voidaan haluttaessa muuttaa (ks. jäljempänä oleva pikaohje). Säädintä voidaan myös pakko-ohjata sulkeutuvien koskettimien välityksellä (ajastin, läsnäoloanturi jne.). 1 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

2 Kytkentäkaavio Toimilaitteessa on värikoodatut ja numeroidut johdot. Käyttöliittymä Laitteen kannessa on kaksi valitsinta: arvonvalitsin (1) ja toiminnonvalitsin (2). Lisäksi siinä on 3-merkkinen näyttö (3), josta näkee valitut toiminnot, arvot ja yksiköt. SI-RU käyttöjännite 24 VAC/VDC SI-MU ohjaussignaali V / V SI-HA takaisinkytkentäsignaali V / V Kuorma HA maks. 0,5 ma Huomioi muuntajien toisiopuolen napaisuus. Kaikki nolla- ja signaalijohtimet ( ) on kytkettävä linjaan. Virheellinen napaisuus voi aiheuttaa säätimen vioittumisen tai toimintavian. Syöttö varustetaan ylikuormitussuojalla ja vaatimusten mukaisella irtikytkennällä. Jos kytketään useita toimilaitteita rinnakkain, on otettava huomioon jännitehäviöt. Fläkt Woodsin STRA-huonesäätimen asennus- ja huoltoohjeessa on tarkat ohjeet toimilaitteen kytkemisestä huonesäätimeen. Jos käytetään kolmannen osapuolen säädintä, jossa on kokoaaltotasasuunnattu sähkönsyöttö, säätimelle tarvitaan erillinen muuntaja. Kun toimilaite käynnistetään, se suorittaa automaattisesti referenssiajon, jossa rako asetetaan oikean suuruiseksi. Referenssiajon aikana näytöllä lukee ref. *) Paine-erotunnistin 2 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

3 Arvojen asetus, pikaohje Asetukset voidaan tehdä, kun laite on kytketty jännitteeseen. Arvot säädetään valitsimilla esim. ruuvimeisselin avulla. OPTIMIX L02 1. Signaalialueen asetus Käännä toiminnonvalitsin asentoon "Mode". Käytössä oleva signaalialue ilmestyy näytölle. Valitse arvonvalitsimella näytölle 0-A (signaalialue V) tai 2-A ( V). Valinnan jälkeen uusi asetus tallentuu ja näyttö vilkkuu merkiksi siitä. Kun valittuna käyttötapana on L02, näytöllä näkyy nelikulmio oikeassa alakulmassa: 2. Heittopituuden asetus V, käyttötapana L V, käyttötapana L02 Vakiona pidettävä heittopituus: Käännä toiminnonvalitsin asentoon "L02 max" ja aseta arvonvalitsimella arvoksi 0,5 m. Käännä sen jälkeen toiminnonvalitsin asentoon "L02 min" ja aseta arvonvalitsimella haluttu heittopituus. Säädeltävä heittopituus: Aseta L02 max -arvoksi haluttu maksimiheittopituus ja L02 min -arvoksi haluttu minimiheittopituus. Heittopituutta säätelee ohjaussignaali Y ( V tai V). 3. Puhalluskuvion asetus Puhalluskuviota voi säätää listojen avulla. Listasarja on erikseen tilattava lisävaruste. 4. Slave-asetus (tarvittaessa) Puhallus 4 suuntaan Puhallus 3 suuntaan Puhallus 2 suuntaan Puhallus 1 suuntaan Jos säätöpellin jälkeen asennetaan useampi Optimixhajottaja, L02-käyttötavalla yhden on oltava master ja muut ovat slave-laitteita. Master-hajottajaan tehdään edellä kuvatut asetukset. Slave-asetus: Käännä toiminnonvalitsin asentoon "Mode" ja valitse arvonvalitsimella asetus 0-C tai 2-C. Signaalialueen on oltava sama kuin master-hajottajalla. Master- ja slave-hajottajien puhalluskuvion tulee olla sama, jotta slave-hajottajien heittopituus olisi juuri oikea. OPTIMIX VAV 1. Signaalialueen asetus Käännä toiminnonvalitsin asentoon "Mode". Käytössä oleva signaalialue ilmestyy näytölle. Valitse arvonvalitsimella näytölle 0-n (signaalialue V) tai 2-n ( V). Valinnan jälkeen uusi asetus tallentuu ja näyttö vilkkuu merkiksi siitä. Kun valittuna käyttötapana on VAV, näytöllä näkyy nelikulmio oikeassa yläkulmassa: V, käyttötapana VAV V, käyttötapana VAV Toimilaite kompensoi listojen vaikutusta automaattisesti, kun puhalluskuvio on valittu. Puhalluskuvio valitaan kääntämällä toiminnonvalitsin asentoon "Vnom / L02 nom" ja etsimällä sen jälkeen arvonvalitsimella oikea kuvio. 2. Vmax-arvon asetus: Käännä toiminnonvalitsin asentoon "Vmax / L02 max". Käännä sen jälkeen arvonvalitsinta, kunnes haluttu ilmavirran arvo näkyy näytöllä. Valinnan jälkeen näyttö vilkkuu merkkinä siitä, että uusi Vmax-asetus on tallennettu. Toimilaite pitää ilmavirran Vmax-arvossa, kun ohjaussignaali on 10 V ja ilmavirta on riittävä. 3. Vmin-arvon asetus: Käännä toiminnonvalitsin asentoon "Vmin / L02 min". Käännä sen jälkeen arvonvalitsinta, kunnes haluttu ilmavirran arvo näkyy näytöllä. Valinnan jälkeen näyttö vilkkuu merkkinä siitä, että uusi Vmin-asetus on tallennettu. Toimilaite pitää ilmavirran Vmin-arvossa, kun ohjaussignaali on 0 V (2 V) ja ilmavirta on riittävä. 3 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

4 Toiminnot, yksityiskohtainen selostus 1. Arvonvalitsin Arvonvalitsimella voidaan muuttaa asetuksia. Nuoli osoittaa asetetun arvon. Muutokset näkyvät näytöllä, kun valitsinta on liikutettu ±10 asennostaan. 2. Toiminnonvalitsin Toiminnonvalitsimella voidaan valita eri toimintoja. Jos mitään toimintoa ei ole valittu, näytöllä näkyy kolme viivaa (- - -). Flow/L02 Näyttää ilmavirran (l/s), L02-heittopituuden (m) tai raon (mm). Näyttö alkaa vilkkua, jos servomoottori saavuttaa pääteasennon ennen kuin ohjearvo on saavutettu. Ylivuoto (mittauspaine-ero yli 250 Pa) osoitetaan näytöllä pienellä ympyrällä (ks. kohta Näyttö). Vmin / L02 min Nelikulmio näytön oikeassa alakulmassa: käyttötapana L02 ja yksikkönä metri. Nelikulmio näytön oikeassa yläkulmassa: käyttötapana VAV ja yksikkönä l/s. Ei nelikulmiota: käyttötapana slave ja yksikkönä mm. Halutun minimi-ilmavirran tai L02-minimiheittopituuden asetus ulkoista referenssisignaalia varten (Y = 0 V tai Y = 2 V). Valitun arvon yksikkö on l/s tai m käyttötavasta riippuen. Vbtw / L02 btw Halutun väli-ilmavirran tai L02-väliheittopituuden asetus ulkoista pakko-ohjaussignaalia varten (negatiivinen tasasuunnattu puoliaalto 24 VAC -virtalähteestä). Valitun arvon yksikkö on l/s tai m käyttötavasta riippuen. Vmax / L02 max Halutun maksimi-ilmavirran tai L02- maksimiheittopituuden asetus ulkoista referenssisignaalia varten (Y = 10 V). Valitun arvon yksikkö on l/s tai m käyttötavasta riippuen. Vianmääritystoiminnon valinnan jälkeen näytöllä näkyvät vuorotellen valitun toiminnon symboli (2 sekunnin ajan) ja todellinen arvo (8 sekunnin ajan) tai Off-toiminnon ollessa valittuna Y-signaali (tulojännite x 10). Jonkin toisen toiminnon valitseminen kytkee Test-toiminnon automaattisesti pois päältä. Vianmääritystoiminto valitaan arvonvalitsinta kääntämällä. Näytöllä näkyvä symboli kertoo, mikä toiminto on valittuna. Mode op(en) Avaa pellin. cl(ose) Sulkee pellin. Hi(gh) Pakottaa toimilaitteen asentoon Vmax / L02 max. Lo(w) Pakottaa toimilaitteen asentoon Vmin / L02 min. on Test-toiminto on päällä. Toimilaite jää siihen asentoon, jossa se on. off Test-toiminto on pois päältä. Toimilaite aloittaa säädön ulkoisen signaalin Y mukaan. Ad(a)P(tation drive) Referenssiajo on päällä. Toimilaite käy ääriasennoissaan. Referenssiajoa ei yleensä tarvitse valita käsin. Huom.! Alkanutta referenssiajoa ei saa keskeyttää, vaan se täytyy suorittaa loppuun. 123 Näyttää ohjelmistoversion (V123). Kolmen sekunnin jälkeen näytölle ilmestyy jälleen off. Mahdollistaa käyttötavan ja tulosignaalialueen (0 10 V tai 2 10 V) valinnan arvonvalitsinta kääntämällä. Takaisinkytkentäsignaalin U signaalialue vastaa Y:tä. Test Avaa vianmääritysvalikon. Kaikki Y:lle tulevat ulkoiset signaalit jätetään huomiotta, ja säädin toimii valitun vianmääritystoiminnon mukaan. Kaikissa vianmääritystoiminnoissa on 10 tunnin aikakatkaisu. 4 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

5 0-n... Käyttötapana VAV, signaalialueena V 2-n... Käyttötapana VAV, signaalialueena V 0-A... Käyttötapana L02, signaalialueena V Analogiset signaalit OPTIMIX L02 Tulosignaalit Tulosignaali Y mahdollistaa toimilaitteen ohjaamisen valitun signaalialueen mukaan. Signaalialueen ollessa 0 10 VDC tulosignaali Y [V] vastaa heittopituutta [m] seuraavasti: 2-A... Käyttötapana L02, signaalialueena V 0-C... Käyttötapana slave, signaalialueena V ja heittopituus vastaa Y-signaalia seuraavasti: Y = 0 VDC (L02 min) ja 10 VDC (L02 max) Adr Ei käytössä, kun toimilaite on analoginen. Vnom / L02 nom 2-C... Käyttötapana slave, signaalialueena V Näyttää tehtaalla asetetun nimellisilmavirran, kun valittuna on VAV- tai slave-käyttötapa. Käyttäjä ei voi muuttaa tätä arvoa. Näyttää asetetun puhalluskuvion, kun valittuna on L02- käyttötapa. Signaalialueen ollessa 2 10 VDC tulosignaali Y [V] vastaa heittopituutta [m] seuraavasti: ja heittopituus vastaa Y-signaalia seuraavasti: Y = 2 VDC (L02 min) ja 10 VDC (L02 max) Lähtösignaalit Signaalialueen ollessa 0 10 VDC lähtösignaali U [V] vastaa rakoa [mm] seuraavasti: ja todellinen rako Sact [mm] lasketaan takaisinkytkentäsignaalista U [V]: Signaalialueen ollessa 2 10 VDC lähtösignaali U [V] vastaa rakoa seuraavasti: ja todellinen rako Sact [mm] lasketaan takaisinkytkentäsignaalista: OPTIMIX VAV Tulosignaalit Tulosignaali Y mahdollistaa VAV-toimilaitteen ohjaamisen valitun signaalialueen mukaan. 5 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

6 Signaalialueen ollessa 0 10 VDC tulosignaali Y vastaa ilmavirtaa seuraavasti: ja ilmavirta vastaa Y-signaalia seuraavasti: Y = 0 VDC (Vmin) ja Y = 10 VDC (Vmax) Signaalialueen ollessa 2 10 VDC tulosignaali Y vastaa ilmavirtaa seuraavasti: Kuva 1: Referenssisignaali Y ja ilmavirta vastaa Y-signaalia seuraavasti: Y = 2 VDC (Vmin) ja Y = 10 VDC (Vmax) Signaalialueella 2 10 VDC on erikoistoimintona pellin sulkeminen, kun tulosignaali Y = 0 VDC. Ks. myös kuva 1. Referenssisignaali Y. Lähtösignaalit Signaalialueen ollessa 0 10 VDC lähtösignaali U vastaa ilmavirtaa seuraavasti: Kuva 2: Todellinen ilmavirta U ja todellinen ilmavirta Vact lasketaan takaisinkytkentäsignaalista U: Signaalialueen ollessa 2 10 VDC lähtösignaali U vastaa ilmavirtaa seuraavasti: ja todellinen ilmavirta Vact lasketaan takaisinkytkentäsignaalista U: Ks. myös kuva 2. Todellinen ilmavirta U. 6 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

7 Pakko-ohjaus, molemmat käyttötavat Säädin voidaan pakko-ohjata seuraaviin asentoihin sulkeutuvien koskettimien välityksellä (ks. kuva 3): (Close) Y = kytketty käyttöjännitteen 24 VAC maajohtimeen (vain signaalialueella VDC) (Vmin / L02 min) Y = kytkemättä (Vbtw / L02 btw) Y = neg. tasasuunnattu puoliaalto virtalähteestä 24 VAC (Vmax / L02 max) Y = kokoaalto virtalähteestä 24 VAC (Open) Y = pos. tasasuunnattu puoliaalto virtalähteestä 24 VAC Näyttö Näyttö (3) näyttää 3 merkkiä, jotka koostuvat 7 merkkisegmentistä. Lisämerkkejä ovat pieni ympyrä, kolme nelikulmiota ja kaksi pystyviivaa. Nelikulmioita käytetään Test-toiminnon tilan ja näytöllä näkyvän arvon yksikön (l/s tai m) ilmoittamiseen. Ylivuoto (paine-ero yli 250 Pa) osoitetaan näytöllä pienellä ympyrällä ensimmäisen merkin alaosan kohdalla. Kun säädin yrittää säätää todellista arvoa referenssiarvoa vastaavaksi, valitun yksikön nelikulmiomerkki vilkkuu näytöllä. Jos säädin ei saa todellista arvoa ja referenssiarvoa vastaamaan toisiaan ja toimilaite saavuttaa ääriasennon, koko näyttö alkaa vilkkua. Pystyviivamerkkejä käytetään desimaalierottimina. Katso seuraavia esimerkkejä: Käyttötapana L02 Heittopituus 1 m Kuva 3: Pakko-ohjauskytkentävaihtoehdot Heittopituus 1,5 m Käyttötapana VAV Ilmavirta 1 l/s Ilmavirta 10 l/s Ilmavirta 100 l/s Käyttötapana slave Rako = 2 mm Rako = 10,3 mm 7 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

8 Tekniset tiedot Virransyöttö 24 VAC/VDC ± 20 %, 50/ 60 Hz Ylijännite enintään 40 VDC, kork. 5 sekuntia Virrankulutus 3,5 VA Tulosignaali suhteessa seuraavaan: [V min / L02 min... V max / L02 max ] / VDC tai / ma vastus 500 Ω ja pakko-ohjaustoiminnot Ottoimpedanssi > 50 kω Takaisinkytkentäsignaali Sallitut ympäristöolosuhteet - käyttölämpötila - säilytyslämpötila - kosteus / VDC suhteessa ilmavirtaan tai rakoon C C % RH, ei kondensoitumista Johdotus, OPTIMIX L02 Yksi hajottaja huoneessa/vyöhykkeessä Useampi hajottaja huoneessa/vyöhykkeessä 309VM-toimilaitteita voi olla slave-laitteina enintään (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

9 Johdotus, OPTIMIX VAV Kahden virtaussäätimen rinnakkaisohjaus Kahden virtaussäätimen master-slave-ohjaus Vakioilmavirta HUOM.! Vmax-asetuksen täytyy olla 0. Säätimen ohjearvona on Vmin. 9 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

10 Optimix tarpeenmukaisen ilmanvaihdon järjestelmissä OPTIMIX L02 Valitse OPTIMIX L02, kun haluat hyvän ja vedottoman sisäilman. OPTIMIX L02 säilyttää heittokuvion hallittuna ja vakiona ilmavirrasta riippumatta ja antaa näin mahdollisuuden hyödyntää jäähdytystä tehokkaasti. Kun ilmamääräsäätöisessä järjestelmässä on laaja ilmavirran vaihteluväli tai tuloilman lämpötila on pienempi kuin ko. tilan lämpötila, vedon riskiltä vältytään käyttämällä Optimix L02:ta. Keskitetty poistoilma esimerkki Huoneessa on aktiivinen Optimix-päätelaite, jolla pidetään heittopituus vakiona, ja siirtoilmalaite poistoilmalle. Jokaisen huoneen tuloilmakanavaan asennetaan EMSS-virtaussäädin tuloilmavirran mittausta ja säätöä varten. Huonesäädin STRA-04 ohjaa ilmanvaihtoa läsnäolon, hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan perusteella ja ilmoittaa tuloilman tarpeen tuloilman EMSS-virtaussäätimelle. Vyöhykkeen tuloilmakanavan alkuun asennetaan ilmavirtamittari EMSF mittaamaan vyöhykkeeseen tulevaa ilmamäärää. Tämä arvo lähetetään EMSSvirtaussäätimelle poistoilman ohjaamiseksi niin, että vyöhykkeen ilmanvaihto pysyy tasapainossa. Master-slave-järjestelmä esimerkki Huoneessa on aktiivinen Optimix-päätelaite, jolla pidetään heittopituus vakiona. Jokaisen huoneen tuloilmakanavaan asennetaan EMSS-virtaussäädin tuloilmavirran mittausta ja säätöä varten. Huonesäädin STRA-04 ohjaa ilmanvaihtoa läsnäolon, hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan perusteella ja ilmoittaa tuloilman tarpeen tuloilman EMSS-virtaussäätimelle. Poistoilman säätö tapahtuu samoin kuin tasapainotetun ilmanvaihdon ja keskitetyn poistoilman esimerkeissä. Tasapainotettu ilmanvaihto huonetasolla esimerkki Huoneessa on aktiivinen Optimix-päätelaite, jolla pidetään heittopituus vakiona, ja poistoilmalaite tai -venttiili poistoilmalle. Jokaisen huoneen tuloilmakanavaan asennetaan EMSS-virtaussäädin tuloilmavirran mittausta ja säätöä varten. Huonesäädin STRA-04 ohjaa ilmanvaihtoa läsnäolon, hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan perusteella ja ilmoittaa tuloilman tarpeen tuloilman EMSS-virtaussäätimelle. Tämän EMSS-virtaussäätimen mittaama arvo lähetetään huoneen poistoilmakanavaan asennetulle EMSSvirtaussäätimelle poistoilman ohjaamiseksi niin, että huoneen ilmanvaihto pysyy tasapainossa. OPTIMIX VAV Valitse OPTIMIX VAV, kun on kyseessä pienemmän ilmavirtavaihtelun ja lämpötilaeron ilmamääräsäätöinen järjestelmä. Optimix VAV:n äänitasoon ja kapasiteettirajoituksiin liittyvät tiedot löytyvät Optimixin teknisistä tiedoista. Huom. Optimix VAV -toimintoa käytettäessä heittopituus vaihtelee ilmavirran mukaan. Keskitetty poistoilma esimerkki 10 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

11 Huoneessa on aktiivinen Optimix-päätelaite tuloilmavirran säätämiseksi ja siirtoilmapäätelaite poistoilmaa varten. Huonesäädin STRA-04 ohjaa ilmanvaihtoa läsnäolon, hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan perusteella ja ilmoittaa tuloilman tarpeen Optimix-laitteelle. Vyöhykkeen tuloilmakanavan alkuun asennetaan painesäädin EMPA staattisen paineen ylläpitämiseksi, ja vyöhykkeeseen tulevaa kokonaisilmamäärää mittaamaan asennetaan ilmavirtamittari EMSF. EMSF:n mittaama arvo lähetetään EMSS-virtaussäätimelle poistoilman ohjaamiseksi niin, että vyöhykkeen ilmanvaihto pysyy tasapainossa. EMPA:n suositeltu minimipaine on 30 Pa. Tasapainotettu ilmanvaihto huonetasolla esimerkki Huoneessa on aktiivinen Optimix-päätelaite tuloilmavirran säätämiseksi ja poistoilmapäätelaite poistoilmaa varten. Huonesäädin STRA-04 ohjaa ilmanvaihtoa läsnäolon, hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan perusteella ja ilmoittaa tuloilman tarpeen Optimix-laitteelle. Optimixin mittaama arvo lähetetään huoneen poistoilmakanavaan asennetulle EMSS-virtaussäätimelle poistoilmavirran ohjaamiseksi niin, että huoneeseen saadaan tasapainoinen ilmanvaihto. Vyöhykkeen tuloilmakanavan alkuun asennetaan painesäädin EMPA staattisen paineen ylläpitämiseksi. EMPA:n suositeltu minimipaine on 30 Pa. 11 (11) Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kompaktisäädin 227VM. Kompaktisäädin 227VM

Kompaktisäädin 227VM. Kompaktisäädin 227VM in kompaktisäädin 227VM on täydellinen yksikkö, joka sisältää toimilaitteen, dynaamisen paine-eroanturin paineesta riippumattomaan ilmavirran säätöön ja 3-numeroisella näytöllä varustetun käyttöliittymän,

Lisätiedot

Kompaktisäädin 227PM. Kompaktisäädin 227PM

Kompaktisäädin 227PM. Kompaktisäädin 227PM 'in kompaktisäädin 227PM on täydellinen yksikkö, joka sisältää toimilaitteen, dynaamisen paine-eroanturin paineesta riippuvaan ilmavirran säätöön ja 3-numeroisella näytöllä varustetun käyttöliittymän,

Lisätiedot

Modbus-väylän OPTIMIX-kompaktisäädin 309VM-MB

Modbus-väylän OPTIMIX-kompaktisäädin 309VM-MB Modbus-väylän OPTIMIX-kompaktisäädin 309VM-MB Fläkt Woodsin 309VM-MB on tuloilmahajottajille suunniteltu kompaktisäädin, jota käytetään erityisesti ilmamääräsäätöisissä järjestelmissä. Siinä on dynaaminen

Lisätiedot

Aktiivinen tuloilmalaite OPTIMIX RAPB, RAOB

Aktiivinen tuloilmalaite OPTIMIX RAPB, RAOB Aktiivinen tuloilmalaite OPTIMIX RAPB, RAOB OPTIMIX RA(O,P)B tuloilmalaite on suunniteltu erityisesti IMS-laitoksiin. OPTIMIX RA(O,P)B on hiljainen ja vedoton kattoon asennettava aktiivinen tuloilmalaite,

Lisätiedot

Modbus väylän kompaktisäädin 227VM-MB

Modbus väylän kompaktisäädin 227VM-MB Modbus väylän kompaktisäädin 7VM-MB Modbus väylän kompaktisäädin 7VM-MB in kompaktisäädin 7VM-MB on täydellinen yksikkö modbus väylään, sisältäen toimilaitteen, dynaamisen paine-eroanturin paineesta riippumattomaan

Lisätiedot

Mittausyksiköt GT ja GT-MB

Mittausyksiköt GT ja GT-MB Mittausyksiköt GT ja GT-MB Fläkt Woodsin GT on Optivent-järjestelmässä käytettävän EMSF-mittalaitteen mittausyksikkö. Siinä on dynaaminen paine-eroanturi virtamittaukseen, ilmanvaihtojärjestelmän tasapainottamista

Lisätiedot

Modbus-väylän kompaktisäädin 227PM-MB

Modbus-väylän kompaktisäädin 227PM-MB Modbus-väylän kompaktisäädin 7PM-MB Modbus-väylän kompaktisäädin 7PM-MB in kompaktisäädin 7PM-MB on täydellinen yksikkö, joka sisältää Modbus-toimilaitteen, dynaamisen paine-eroanturin paineesta riippuvaan

Lisätiedot

Aktiivinen tuloilmalaite OPTIMIX RAPB, RAOB

Aktiivinen tuloilmalaite OPTIMIX RAPB, RAOB OPTIMIX RA(O,P)B tuloilmalaite on suunniteltu erityisesti IMS-laitoksiin. OPTIMIX RA(O,P)B on hiljainen ja vedoton kattoon asennettava aktiivinen tuloilmalaite, joka sisältää kaksi vaihtoehtoista toimintoa.

Lisätiedot

Kompaktisäädin 227VM. Arvojen asetus, pikaopas. Kytkentäkaavio. Käyttöliittymä

Kompaktisäädin 227VM. Arvojen asetus, pikaopas. Kytkentäkaavio. Käyttöliittymä Kompaktisäädin 227VM in kompaktisäädin 227VM on täydellinen yksikkö, joka sisältää toimilaitteen, dynaamisen paineeroanturin paineesta riippumattomaan ilmavirran säätöön ja 3-numeroisella näytöllä varustetun

Lisätiedot

IMS-SÄÄDIN OPTIVENT ULTRA» MODBUS-KOMPAKTISÄÄDIN 227VMZ-MB SISÄILMA ILMAN HALLINTA FI

IMS-SÄÄDIN OPTIVENT ULTRA» MODBUS-KOMPAKTISÄÄDIN 227VMZ-MB SISÄILMA ILMAN HALLINTA FI SISÄILMA ILMAN HALLINTA 56.FI.27.9. IMSSÄÄDIN OPTIVENT ULTRA» MODBUSKOMPAKTISÄÄDIN 227VMZMB 2 OPTIVENT ULTRA Modbuskompaktisäädin 227VMZMB OPTIVENT ULTRA JA MODBUSKOMPAKTISÄÄDIN 227VMZMB OPTIVENT ULTRA

Lisätiedot

Suorakulmainen ilmavirtasäädin ERVA

Suorakulmainen ilmavirtasäädin ERVA Suorakulmainen ilmavirtasäädin ERVA Toiminnot Muuttuva ilmavirta Vakioilmavirta Reaaliaikainen ilmavirrannäyttö FW kompakti säätimellä Liitettävissä Modbusväylään Saatavana myös IPSUMyhteensopivana ERVA

Lisätiedot

Säätölaitteet EMBL. EMBL:ää käytetään myös EMSF:n paine-eroanturina mittauslaipan paine-eron mittaamiseen. Säätölaitteet EMBL 1 (7)

Säätölaitteet EMBL. EMBL:ää käytetään myös EMSF:n paine-eroanturina mittauslaipan paine-eron mittaamiseen. Säätölaitteet EMBL 1 (7) Belimon kompaktisäädin LMV/NMV-D3-MP on täydellinen yksikkö, joka sisältää säätimen, moottorin ja paineeroanturin paineesta riippumatonta ilmavirransäätöä varten EMBL:ää käytetään myös EMSF:n paine-eroanturina

Lisätiedot

OPTIVENT Housing HVSA, HVSL

OPTIVENT Housing HVSA, HVSL OPTIVENT Housing HVSA, HVSL Toiminnot Muuttuva ilmavirta Vakioilmavirta Reaaliaikainen ilmavirrannäyttö FW kompakti säätimellä HVSA ja HVSL ovat OPTIVENT Housing järjestelmään tarkoitettuja asuntokohtaisia

Lisätiedot

Kattohajottimet RSRP, RSRO, RSKP, RSKO

Kattohajottimet RSRP, RSRO, RSKP, RSKO Kattohajottimet RSRP, RSRO, RSKP, RSKO Hiljainen hajotinperhe RSRP RSRO RSKP RSKO Käyttöalue Ilmavirta v db db RSxx-1 RSxx-160 RSxx-0 RSxx- RSxx-1 RSxx-0 0 l/s Eristetyllä laatikolla Eristämättömällä laatikolla

Lisätiedot

OPTIVENT Housing HVSA, HVSL

OPTIVENT Housing HVSA, HVSL OPTIVENT Housing HVSA, HVSL Toiminnot Muuttuva ilmavirta Vakioilmavirta Reaaliaikainen ilmavirrannäyttö FW kompakti säätimellä HVSA ja HVSL ovat OPTIVENT Housing järjestelmään tarkoitettuja asuntokohtaisia

Lisätiedot

Ilmavirtasäädin BVAVd-LD

Ilmavirtasäädin BVAVd-LD säädin BVAVd-LD leistä Uusi ilmavirtasäädin perustuu hyväksi koettuun runkorakenteeseen, joka on varustettu uudella toimilaitteella. toimilaitteessa on säädin, paineanturi sekä ilmavirran jatkuva näyttö.

Lisätiedot

Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA

Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA Säädettävä pyörrehajotin korkeisiin tiloihin PDZA Pyörrehajotin PDZ takaa tehokasta ilmanvaihtoa isoihin tiloihin, kuten tuotantohallit, supermarketit, varastot yms. Hajottimet sopivat sekä vapaaseen-

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

IMS-JÄÄHDYTYSPALKIT TMI-TOIMINTO SUUNNITTELUOPAS

IMS-JÄÄHDYTYSPALKIT TMI-TOIMINTO SUUNNITTELUOPAS IMS-JÄÄHDYTYSPALKIT -TOIMINTO SUUNNITTELUOPAS 2 IMS-jäähdytyspalkit -toiminnolla - Suunnitteluopas SISÄLTÖ IMS-jäähdytyspalkin mitoitus Toiminta...3 Toimintatasot... 4 Lämmitys...5 Jäähdytyspalkin mitoitus...5

Lisätiedot

ABB. Hiljainen. hajotinperhe. ABB Fläkt Oy RHRP RHRO

ABB. Hiljainen. hajotinperhe. ABB Fläkt Oy RHRP RHRO Lapinleimu Päätelaitteet KATTOHAJOTTIMET,,, RHKO RHKO LAPINLEIMU PÄÄTELAITTEET KANSIO VÄLI 6 ESITE Hiljainen Hajotinperheen tuotteet ovat hiljaisia, pyöreitä tai neliskulmaisia hajottimia, jotka asennetaan

Lisätiedot

TRIP tasosäädin. TRIP ilmavirtojen ohjausjärjestelmä. Tarpeenmukainen ilmanvaihto. Tuotemerkintä. pat.hak.

TRIP tasosäädin. TRIP ilmavirtojen ohjausjärjestelmä. Tarpeenmukainen ilmanvaihto. Tuotemerkintä. pat.hak. tasosäädin ilmavirtojen ohjausjärjestelmä pat.hak. -tasosäätimellä hallitaan ilmavirtoja (peltien säätöasentoja muuttamalla) ohjausjännitteen avulla niin, että ilmavirrat vastaavat kolmea ilmanvaihdon

Lisätiedot

Tarpeenmukainen ilmanvaihto

Tarpeenmukainen ilmanvaihto TRIP tasosäädin TRIP ilmavirtojen ohjausjärjestelmä TE LOI BRTA-3 BRTA-3 Tarpeenmukainen ilmanvaihto TRIP 3-portaisella tasosäätimellä voidaan ohjata kahta toimilaitetta (yleensä ilmavirtapeltejä), jotka

Lisätiedot

Ilmavirtasäädin BVAVd-LD

Ilmavirtasäädin BVAVd-LD BVAVd-LD käytetään ilmavirtojen tarpeenmukaiseen ohjaukseen. Lyhyesti Koot ø 125 0 mm Sekä tulo- että poistoilmaversiot Sisäänrakennettu mittausyhteen suojaetäisyys Näytössä luettavissa sen hetkinen ilmavirta

Lisätiedot

HHV Integroidulla äänenvaimentimella varustettu yksiosainen ilmavirtasäädin

HHV Integroidulla äänenvaimentimella varustettu yksiosainen ilmavirtasäädin HHV Integroidulla äänenvaimentimella varustettu yksiosainen ilmavirtasäädin Version: 11.06.2012 Soveltuu käytettäväksi joko tulo- tai poistoilmalaitteena. Integroidulla äänenvaimentimella varustettu pienikokoinen

Lisätiedot

Ilmamäärän säätö IMS / moottorikäyttöinen ilmamäärän säätö MEC

Ilmamäärän säätö IMS / moottorikäyttöinen ilmamäärän säätö MEC Patentoidulla ilmamäärän säädöllä IMS ilmavirtaa voidaan säätää helposti hyvän ilmanvaihdon takaamiseksi. Uusi toiminto sallii useita virtauskuvioita (kahteen suuntaan, yhteen suuntaan ja niiden välimuoto).

Lisätiedot

POISTUNUT TUOTE. Virtaussäädin EHOS, EHOE. Toiminnot. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tuotemerkintäesimerkki

POISTUNUT TUOTE. Virtaussäädin EHOS, EHOE. Toiminnot. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tuotemerkintäesimerkki EHOS ja EHOE ovat OPTIVENT-järjestelmään tarkoitetut virtaussäätimet korkeampia kanavanopeuksia varten, esim. saneerauskohteet. EHOS on tuloilmalle ja EHOE poistoilmalle. Sarjan koteloidut mallit on tarkoitettu

Lisätiedot

Säädettävä pyörrehajottaja ODZA

Säädettävä pyörrehajottaja ODZA Säädettävä pyörrehajottaja ODZA Pyörrehajottaja ODZA on tarkoitettu vilkkaasti käytettyihin julkisiin tiloihin, kuten kauppahalleihin, tavarataloihin ja varastoihin. Hajottajan toiminnan voi säätää kesä-

Lisätiedot

Vakiovirtaussäädin ECSS, ECSD

Vakiovirtaussäädin ECSS, ECSD Huoltovapaat ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien vakiovirtaussäätimet ECSS, ECSD voidaan asentaa pysty- tai vaaka-asentoon tulo- ja poistoilmakanavaan. ECSS ja ECSD ovat mekaanisia vakiovirtaussäätimiä,

Lisätiedot

Tuloilmahajotin ROFB, RPFB

Tuloilmahajotin ROFB, RPFB Tuloilmahajotin ROFB, RPFB ROFB ja RPFB ovat hiljaisia vapaasti kattoon asennettavaksi tarkoitettuja tuloilmahajotimia joissa on kiinteä tasauslaatikko. ROFB-hajottimessa on rei'ittämätön hajotinosa ja

Lisätiedot

Rakohajotin CTAA. Lapinleimu. Suunnattava rakohajotin KANSIO 4 VÄLI 5 ESITE 8

Rakohajotin CTAA. Lapinleimu. Suunnattava rakohajotin KANSIO 4 VÄLI 5 ESITE 8 Rakohajotin CTAA Suunnattava rakohajotin KANSIO 4 VÄLI ESITE 8 Lapinleimu 9..00 Mitta- ja painotiedot Rakohajotin/poistohajotin CTAA CTAA toimitetaan päädyllä yksittäisasennusta varten tai ilman päätyjä

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

IMS-SÄÄDIN OPTIVENT ULTRA» ASENNUS, KÄYTTÖÖNOTTO JA HUOLTO SISÄILMA ILMAN HALLINTA FI

IMS-SÄÄDIN OPTIVENT ULTRA» ASENNUS, KÄYTTÖÖNOTTO JA HUOLTO SISÄILMA ILMAN HALLINTA FI SISÄILA ILAN HALLINTA 0055.FI.207.0.09 IS-SÄÄDIN OPTIVENT ULTRA» ASENNUS, KÄYTTÖÖNOTTO JA HUOLTO 2 OPTIVENT ULTRA Asennus, käyttöönotto ja huolto ASENNUS ITTAUSTARKKUUS Asennustapa Häiriölähteen jälkeen

Lisätiedot

IMS-säädin OPTIVENT ULTRA ASENNUS, KÄYTTÖÖNOTTO JA HUOLTO

IMS-säädin OPTIVENT ULTRA ASENNUS, KÄYTTÖÖNOTTO JA HUOLTO IS-säädin OPTIVENT UTRA ASENNUS, KÄYTTÖÖNOTTO JA HUOTO 2 OPTIVENT UTRA - Asennus, Käyttöönotto ja Huolto ASENNUS ITTAUSTARKKUUS Asennus Häiriölähteen jälkeen 00-400 (suojaetäisyys = 0 x D) Kanavanopeus

Lisätiedot

Halton Jaz for Vario JDE aktiivinen poistoilmahajottaja

Halton Jaz for Vario JDE aktiivinen poistoilmahajottaja Halton Jaz for Vario JDE aktiivinen poistoilmahajottaja Halton Jaz - perheen poistoilmahajottaja muuttuvan ilmavirran järjestelmiin Hajottaja säätää ilmavirtaa aktiivisen ilmavirtasäätimen avulla. Suunniteltu

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Kattohajottimet RSKO, RSKP

Kattohajottimet RSKO, RSKP RSKP RSKO Pikavalinta (-suuntaan puhallus) RSKO / RSKP mm raolla + vaimennettu tasauslaatikko ATTB (0 Pa) Hajotin Liitäntä ATTB Ilmavirta l/s (m /h) äänitason ollessa tulo, mm db(a) 0 db(a) db(a) RSK(O,P)-60

Lisätiedot

Suunnittelu Optivent. Paineesta riippuva vai riippumaton ohjaus. Muuttuvan ilmavirran järjestelmä. Miksi muuttuvan ilmavirran järjestelmä?

Suunnittelu Optivent. Paineesta riippuva vai riippumaton ohjaus. Muuttuvan ilmavirran järjestelmä. Miksi muuttuvan ilmavirran järjestelmä? Suunnittelu Optivent uuttuvan ilmavirran järjestelmä uuttuvan ilmavirran järjestelmässä (VAV, Variable Air Volume) tulo- ja poistoilman virtaus muuttuu tarpeen mukaan. uuttuvan ilmavirran järjestelmällä

Lisätiedot

Suorakaide ilmavirtasäädin

Suorakaide ilmavirtasäädin Suorakaide ilmavirtasäädin Säädin - Paineanturi Toimilaite -3 universal VRD-2-BT - dynaaminen N 24 V S 24 V VFP-staattinen VRP Yleistä -3 on kanavapaineesta riippumaton elektroninen ilmavirran säätölaite

Lisätiedot

ACLb ----------------------------------------------------------

ACLb ---------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------- e.r.i.c.-järjestelmän tuloilmalaite, kattoon sijoitettava yksikartiohajotin

Lisätiedot

Suutinhajotin DYFB. Tekniset tiedot. Pikavalinta DYFB ilman rakoa, 50 Pa. Tilausesimerkki Suutinhajotin DYFB-200.

Suutinhajotin DYFB. Tekniset tiedot. Pikavalinta DYFB ilman rakoa, 50 Pa. Tilausesimerkki Suutinhajotin DYFB-200. Suutinhajotin DYFB DYFB-suutinhajottimet ovat hiljaisia vapaasti kattoon asennettavaksi tarkoitettuja ilmanhajottimia, joissa on säädettävät suuttimet sekä kiinteä tasauslaatikko. Hajottimet ovat muodoltaan

Lisätiedot

Laboratorion säätöjärjestelmät

Laboratorion säätöjärjestelmät Fanison Laboratorion ilmanvaihdon kokonaisjärjestelmä huolehtii työntekijöistä ja pitää samalla painesuhteet haluttuina. FL 200 / FL 204 / FL 204B Laboratorion säätöjärjestelmät Teknisesti erilaisista

Lisätiedot

Säleiköt SV2, SV1. Tekniset tiedot. Pikavalinta tuloilma ilman tasauslaatikkoa

Säleiköt SV2, SV1. Tekniset tiedot. Pikavalinta tuloilma ilman tasauslaatikkoa Säleiköt SV2, SV1 SV2 ja SV1 säleiköt on tarkoitettu tuloilmalaitteiksi mm. toimistoihin. Säleiköt soveltuvat myös poisto- ja siirtoilmalaitteiksi ja niiden virtauskuvio ja heittopituus on säädettävissä.

Lisätiedot

REK, LEK, ROK ja LOK

REK, LEK, ROK ja LOK REK, LEK, ROK ja LOK Tyylikkäät ja selkeälinjaiset tuloilmahajottajat alaslaskettuihin kattoihin. 06.6 REK, LEK, ROK ja LOK Alaslaskettuihin kattoihin suunnitellut tyylikkäät tuloilmahajottajat REK, LEK,

Lisätiedot

VARYCONTROL VAV-EasySet

VARYCONTROL VAV-EasySet 5/3.6/FI/3 VARYCONTROL VAV-päätelaitteiden uudistamiseen Maahantuoja Oy Teknocalor Ab Puhelin 1 82 11 Faksi 1 82 111 Sinikellonkuja 4 sähköposti teknocalor@teknocalor.fi 13 Vantaa www.teknocalor.fi Inhalt

Lisätiedot

Säädettävä pyörrehajotin SDZA TEKNISET TIEDOT

Säädettävä pyörrehajotin SDZA TEKNISET TIEDOT Säädettävä pyörrehajotin SDZA TEKNISET TIEDOT 2 Säädettävä pyörrehajotin SDZA Säädettävä pyörrehajotin SDZ soveltuu käytettäväksi korkeissa tiloissa, esim. marketeissa, varastorakennuksissa, julkisissa

Lisätiedot

Tekniset tiedot. Frese OPTIMA Compact -toimilaitteet DN10-DN32. Käyttö. Moottoroitujen toimilaitteiden ominaisuudet

Tekniset tiedot. Frese OPTIMA Compact -toimilaitteet DN10-DN32. Käyttö. Moottoroitujen toimilaitteiden ominaisuudet Sivu 1 / 6 Käyttö Lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmissä käytettävien Frese OPTIMA Compact -venttiilien ohjaukseen joko suhteellisesti (0-10V), 3-pistemoduloinnilla tai On/Off-kytkimellä.

Lisätiedot

KTI Tuloilmaventtiili

KTI Tuloilmaventtiili KTI Tuloilmaventtiili KTI venttiili soveltuu asuintilojen ja toimistojen tuloilmalaitteeksi. KTI tuloilmaventtiili kattaa laajan ilmavirta-alueen; 5-100 l/s, koot 100-200 mm kanavakoille. Tuote on nopea

Lisätiedot

ASDa

ASDa --------------------------------------------------------- Kattoon sijoitettava aktiivinen tuloilmalaite. ---------------------------------------------------------------------- KUVAUS Kasettikattoon asennettava

Lisätiedot

RIF SÄÄDETTÄVÄ PYÖRREHAJOTTAJA

RIF SÄÄDETTÄVÄ PYÖRREHAJOTTAJA .2 RIF SÄÄDETTÄVÄ PYÖRREHAJOTTAJA www.climecon.fi RIF soveltuu korkeiden tilojen ilmanvaihtoon, lämmitykseen ja jäähdytykseen. Hajotuskuviota voidaan säätää muuttamalla siipien asentoa joko manuaalisesti

Lisätiedot

Virtaussäädin EHSS, EHSD

Virtaussäädin EHSS, EHSD Toiminnot Muuttuva ilmavirta Vakioilmavirta, 2- tai 3-portainen ilmavirta Jälkilämmitys - Vesi/Sähkö Äänenvaimennus Reaaliaikainen ilmavirrannäyttö FW kompakti säätimellä Liitettävissä Modbus-väylään EHSS

Lisätiedot

AFKb

AFKb --------------------------------------------------------- e.r.i.c.-järjestelmän kattoon sijoitettava poistoilmalaite ---------------------------------------------------------------------- KUVAUS Kattoon

Lisätiedot

Suutinhajotin. Mitat. Tuotekoodi. Materiaali ja pintakäsittely. lindab kattolaittet. * ØU = Asennusaukko. Ød 315, Ei asennusreikiä MB:lle!

Suutinhajotin. Mitat. Tuotekoodi. Materiaali ja pintakäsittely. lindab kattolaittet. * ØU = Asennusaukko. Ød 315, Ei asennusreikiä MB:lle! Mitat ØU Ød H 0 ØA Tuotekuvaus on pyöreä laite erikseen säädettävillä suuttimilla. Laite sopii jäähdytetyn ilman vaakasuoraan puhallukseen, kun halutaan puhalluskuvion joustava säätömahdollisuus. Laite

Lisätiedot

IPSUM Optimointijärjestelmä

IPSUM Optimointijärjestelmä IPSUM Optimointijärjestelmä Sisäilmaston tarpeenmukaiseen ohjaukseen INNOVATIVE INTEGRATED INDUSTRIALIZED ENERGY EXPERTISE ENVIRONMENT Fläkt Woods yhdistää energiatehokkaat (e 3 ) tuotteet täysin integroituihin

Lisätiedot

VARd. Sisällys. Asennus Säätö - Huolto 20111011

VARd. Sisällys. Asennus Säätö - Huolto 20111011 d Asennus Säätö - Huolto 20111011 Sisällys Asennus - Kytkentä Sivu 2-7 Säätö Ilmavirrat Sivu 7-8 Käyttö - 1 Sivu 9-10 Käyttö - 2 Sivu 10-11 Käyttö - 4 Sivu 12-13 Käyttö - T 5 Sivu 13 Mitat ja painot Sivu

Lisätiedot

Ilmanvaihto Säätimet 7/2016

Ilmanvaihto Säätimet 7/2016 Ilmanvaihto Säätimet 7/2016 2 Säätimet STR 230 V perusmuuntajasäädin STR-1 säätimen toiminta perustuu muuntajalla toteutettavaan jännitteen säätöön. Säädin soveltuu moottorien pyörimis-nopeuden manuaalisen

Lisätiedot

Rei ittämätön hajotin

Rei ittämätön hajotin Mitat Ø U Ød B C Ø E Ø A Tuotekuvaus on pyöreä laite säädettävällä rei itämättömällä etulevyllä. :ää voidaan käyttää sekä tulo- että poistoilmalle. Laitteen puhalluksen voi valita vaaka- ja pystysuuntaiseksi,

Lisätiedot

Suutinhajotin DYFB. Tekniset tiedot. Pikavalinta DYFB 0 mm raolla, 50 Pa. Tilausesimerkki Suutinhajotin DYFB-200.

Suutinhajotin DYFB. Tekniset tiedot. Pikavalinta DYFB 0 mm raolla, 50 Pa. Tilausesimerkki Suutinhajotin DYFB-200. Suutinhajotin DYFB DYFB on hiljainen vapaasti kattoon asennettavaksi tarkoitettu suutinhajotin, jossa on kiinteä tasauslaatikko. Hajottimessa on säädettävät suuttimet, joiden avulla heittokuviota voidaan

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

Rei itetty hajotin. Mitat

Rei itetty hajotin. Mitat Mitat U x U Ød 38 22 A x A Tuotekuvaus on neliönmuotoinen laite rei itetyllä etulevyllä. soveltuu sekä tulo- että poistoilmalle. sopii jäähdytetyn ilman vaakasuoraan puhallukseen, ja sen toiminnan voi

Lisätiedot

Tuloilmahajotin RHKH ja RHOH / Tuloilmalaite RHKB/RHOB (=RHKH/RHOH+ATTD)

Tuloilmahajotin RHKH ja RHOH / Tuloilmalaite RHKB/RHOB (=RHKH/RHOH+ATTD) Tuloilmahajotin RHKH ja RHOH / Tuloilmalaite RHKB/RHOB (=RHKH/RHOH+ATTD) RHKB ja RHOB ovat hiljaisia kattoon asennettavia tuloilmalaitteita, jotka sisältävät tuloilmahajottimen RHKH tai RHOH ja tasauslaatikon

Lisätiedot

Ilmavirran säätöpelti HM Sinkitystä teräksestä valmistettu ilmavirran säätöpelti ilmavirran säätöön

Ilmavirran säätöpelti HM Sinkitystä teräksestä valmistettu ilmavirran säätöpelti ilmavirran säätöön Halton GDD Tuloilmasäleikkö Vaakasuuntainen ilmasuihku,kanava-asennukseen pyöreisiin kanaviin Soveltuu jäähdytys- ja lämmityslaitteisiin. Voidaan käyttää myös poistoilmalaitteena. Säädettävät pystysuorat

Lisätiedot

Tuloilmahajotin RHKH ja RHOH + Tasauslaatikko ATTS

Tuloilmahajotin RHKH ja RHOH + Tasauslaatikko ATTS Tuloilmahajotin RHKH ja RHOH + Tasauslaatikko ATTS RHKH ja RHOH ovat hiljaisia kattoon asennettavia tuloilmahajottimia. RHKH-hajottimessa on rei'itetty hajotinosa ja RHOH-hajottimessa on rei'ittämätön

Lisätiedot

Tuloilmalaite RPPA, ROPA

Tuloilmalaite RPPA, ROPA Tuloilmalaite RPPA, ROPA RPPA ja ROPA ovat hiljaisia kattoon asennettavia tuloilmalaitteita, jotka sisältävät hajottimen RPPH tai ROPH sekä tasauslaatikon ATTC. Tuloilmalaitteeseen RPPA kuuluu RPPH-hajotin,

Lisätiedot

Topvex VAV muunnos. Asennusohjeet. Englannin kielestä käännetty asiakirja FI A002

Topvex VAV muunnos. Asennusohjeet. Englannin kielestä käännetty asiakirja FI A002 Englannin kielestä käännetty asiakirja 1255957-FI 2015-05-04 A002 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Asenna paineanturit... 2 3 Johdotus... 3 4 Konfigurointi (Corrigo)... 5 5 Topvex Ulkoiset liitännät...

Lisätiedot

Suutinhajotin DYVB. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tasauslaatikko. Tuotemerkintäesimerkki

Suutinhajotin DYVB. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tasauslaatikko. Tuotemerkintäesimerkki Suutinhajotin DYVB DYVB on seinään asennettavaksi tarkoitettu hiljainen suutinhajotin. Suuttimia voidaan kääntää haluttuun suuntaan heittokuvion muuttamiseksi ja puhalluksen suuntaamiseksi tilan tarpeiden

Lisätiedot

Rei itetty hajotin. Mitat

Rei itetty hajotin. Mitat Mitat ØU Ød 22 37 ØD Tuotekuvaus on pyöreä laite rei itetyllä etulevyllä. soveltuu sekä tulo- että poistoilmalle. sopii jäähdytetyn ilman vaakasuoraan puhallukseen, ja sen toiminnan voi optimoida erilaisilla

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen)

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Kuvaus Toimimoottori mukauttaa iskunsa: Automaattisesti venttiilin päätesijainteihin, mikä alentaa käyttöönottoaikaa

Lisätiedot

Asennus, venttiilisarja TBVL GOLD/COMPACT

Asennus, venttiilisarja TBVL GOLD/COMPACT Asennus, venttiilisarja TBVL GOLD/COMPACT. Yleistä Venttiilisarja TBVL on tarkoitettu lämmityspatterin TBLA ohjaukseen. Mukana tulee (3)-tieventtiili, toimilaite, kytkentäkaapeli pikaliittimillä, jäätymissuoja-anturi

Lisätiedot

Pyörrehajotin. Mitat. Tuotekoodi

Pyörrehajotin. Mitat. Tuotekoodi Mitat Ød 1 H 3 e ØU ØD Tuotekuvaus on kiinteillä säleillä varustettu pyöreä pyörrehajotin. sopii voimakkaasti jäähdytetyn ilman vaakasuoraan puhallukseen. Pyörivä puhalluskuvio varmistaa optimaalisen ilmanjaon

Lisätiedot

Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä

Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä Käyttölaite tyyppi ABNM-LOG/LIN AB-QM, 0-10 V, ohjausjännitteellä Käyttökohteet Huonetermostaatti tai valvontajärjestelmä (DDC) ohjaa toimitaiteitta 0-10 V:n jännitteellä. Toimilaite muuntaa 0-10 V:n signaalin

Lisätiedot

Kanavan ilmanlaatuanturin ELQZ asennus GOLDiin

Kanavan ilmanlaatuanturin ELQZ asennus GOLDiin FI.ELQZ5042.050101 Kanavan ilmanlaatuanturin ELQZ-2-504-2 asennus GOLDiin 1. Yleistä Sisäilman hiilidioksidipitoisuus on tehokas mittari huoneen epäpuhtauksille ja ilmanvaihtoasteelle. CO2-mittaukselle

Lisätiedot

Pyörrehajotin VFSA. Pikavalinta. VFSA ilman rakoa + vaimennettu tasauslaatikko ATTB (50 Pa)

Pyörrehajotin VFSA. Pikavalinta. VFSA ilman rakoa + vaimennettu tasauslaatikko ATTB (50 Pa) Pikavalinta VFSA ilman rakoa + vaimennettu tasauslaatikko ATTB ( Pa) Hajotin Liitäntä ATTB Ilmavirta l/s (m 3 /h) äänitason ollessa tulo mm lähtö mm db(a) db(a) db(a) VFSA-0 1 0 38 VFSA-2 160 2 70 97 (349)

Lisätiedot

Säädettävä pyörrehajotin ODZA TEKNISET TIEDOT

Säädettävä pyörrehajotin ODZA TEKNISET TIEDOT Säädettävä pyörrehajotin ODZA TEKNISET TIEDOT 2 Säädettävä pyörrehajotin ODZA Pyörrehajotin ODZA on tarkoitettu vilkkaasti käytettyihin julkisiin tiloihin, kuten kauppahalleihin, tavarataloihin ja varastoihin.

Lisätiedot

Tuloilma- ja poistoilmapeltien ilmavirrat virtausnopeudella 2,0 ja 3,0 m/s Ilmavirta l/s

Tuloilma- ja poistoilmapeltien ilmavirrat virtausnopeudella 2,0 ja 3,0 m/s Ilmavirta l/s arpeenmukainen ilmanvaihto kuluttaa vähemmän energiaa ja lisää viihtyisyyttä! 3-portainen ilmanvaihto -tasosäädin 1 4 kpl säätöpeltiä toimilaitteilla Ilmavirtatasojen ohjaus rakennusautomaatiosta käsikytkimellä

Lisätiedot

Tuloilmahajotin ROKA, RPKA

Tuloilmahajotin ROKA, RPKA Pikavalinta ROKA/RPKA mm raolla + vaimennettu tasauslaatikko ATTB ( Pa) Hajotin Liitäntä ATTB Ilmavirta l/s (m 3 /h) äänitason ollessa Koko tulo mm lähtö mm db(a) db(a) db(a) R(O, P)KA-160 0 160 33 42

Lisätiedot

BLB. Sekoituslaatikko kaksikanavajärjestelmään LYHYESTI

BLB. Sekoituslaatikko kaksikanavajärjestelmään LYHYESTI Sekoituslaatikko kaksikanavajärjestelmään LYHYESTI Pieni painehäviö riippumatta lämmitys/jäähdytyspellin asennosta Seitsemän kokoa Tarkastuslasi toiminnan tarkastusta varten Varustettu sähköisillä toimilaitteilla

Lisätiedot

Monikartiohajotin. Mitat

Monikartiohajotin. Mitat Mitat Ød 8 Max. H ØU ØD Ød Tuotekuvaus on pyöreä ja säädettävä monikartiohajotin, jota normaalisti käytetään tuloilmalle. Hajottimen puhalluskuvio on helposti muutettavissa vaaka- tai pystysuuntaiseksi

Lisätiedot

Rei ittämätön hajotin

Rei ittämätön hajotin Mitat ØU Ød 22 37 ØD Tuotekuvaus on pyöreä laite rei ittämättömällä etulevyllä. :ta voidaan käyttää sekä tulo- että poistoilmalle. sopii jäähdytetyn ilman vaakasuoraan puhallukseen, ja sen toiminnan voi

Lisätiedot

Painesäädin ERPA. Toiminnot. Tekniset tiedot

Painesäädin ERPA. Toiminnot. Tekniset tiedot Toiminnot Vakiopaine Reaaliaikainen paineen näyttö Fläkt Woodsin kompaktisäätimellä Liitettävissä Modbus-väylään Myös IPSUM-järjestelmään sopiva versio ERPA on kulmikas OPTIVENT-järjestelmän painesäädin.

Lisätiedot

Fläkt Woods IPSUM Connection Unit STIZ-02

Fläkt Woods IPSUM Connection Unit STIZ-02 Fläkt Woods Connection Unit STIZ-02 Connection Unit mahdollistaa haara-/huonekomponenttien helpon liittämisen järjestelmään Sitä voidaan käyttää huonesäätimien, peltien, jäähdytyspalkkien, CO 2 -anturien,

Lisätiedot

PRA - Mittaus- ja säätömoduuli PRA. Mittaus- ja säätömoduuli. Tuotemallit

PRA - Mittaus- ja säätömoduuli PRA. Mittaus- ja säätömoduuli. Tuotemallit PRA Mittaus- ja säätömoduuli Ilman tilavuusvirran mittaukseen ja säätöön tarkoitettu laite. Manuaalinen säätö ilman työkaluja Virtaussuuttimien käyttöön perustuva suuri mittaustarkkuus. Virtauksen säätökartion

Lisätiedot

Tuloilmahajotin RPPH ja ROPH + Tasauslaatikko ATTS

Tuloilmahajotin RPPH ja ROPH + Tasauslaatikko ATTS Tuloilmahajotin RPPH ja ROPH + Tasauslaatikko ATTS RPPH ja ROPH ovat hiljaisia kattoon asennettavia tuloilmahajottimia. RPPH-hajottimessa on rei'itetty hajotinosa ja ROPH-hajottimessa on rei'ittämätön

Lisätiedot

Suutinhajotin DYKA, DYCA

Suutinhajotin DYKA, DYCA Suutinhajotin DYKA, DYCA Suunnattava ilmanjakaja DYKA DYCA KANSIO 4 VÄLI ESITE 6 Lapinleimu 1.10.003 Rakenne ja toiminta DYKA ja DYCA ovat hiljaisia kattoon asennettavaksi tarkoitettuja ilmanhajottimia,

Lisätiedot

KSFa

KSFa ---------------------------------------------------------- Elektroninen ilmavirtamittari ---------------------------------------------------------------------- KUVAUS KSF on LONTALK -liitännällä varustettu

Lisätiedot

Säleiköt AVS, AVSL, SI

Säleiköt AVS, AVSL, SI Säleiköt AVS, AVSL, SI AVS, AVSL ja SI säleiköt on tarkoitettu tuloilmalaitteiksi mm. toimistoihin. Säleiköt soveltuvat myös poisto- ja siirtoilmalaitteiksi ja niiden virtauskuvio ja heittopituus on säädettävissä.

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Seinästä suhinatta. ABB Fläkt Oy

Seinästä suhinatta. ABB Fläkt Oy Lapinleimu Päätelaitteet TULO-/POISTOILMALAITE SVQ / SVE LAPINLEIMU PÄÄTELAITTEET KANSIO 4 VÄLI 5 ESITE 2 Seinästä suhinatta SVQ / SVE soveltuu erityisesti korkeat sisäilmastovaatimukset omaavien tilojen

Lisätiedot

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C 1. Yleistä TBCE/TBRE lämmityspatteria käytetään tuloilman lämmittämiseen tai ulkoilman esilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBCE/TBRE/TCLE

Lisätiedot

Tuloilmalaite SVQC. Tekniset tiedot. Pikavalinta Tuloilmalaite SVQC ja tasauslaatikko ATVA (50 Pa). Liitäntä takaa

Tuloilmalaite SVQC. Tekniset tiedot. Pikavalinta Tuloilmalaite SVQC ja tasauslaatikko ATVA (50 Pa). Liitäntä takaa SVQC soveltuu erityisesti korkeat sisäilmastovaatimukset omaavien tilojen, kuten konttoreiden, koulujen ja sairaaloiden, tuloilmalaitteeksi ilmanjaon tapahtuessa seinältä. Hajottajan heittokuviota voi

Lisätiedot

Rei itetty laite. Mitat

Rei itetty laite. Mitat Mitat ØU Ød H 11 60 ØA Tuotekuvaus on pyöreä, rei itetty laite, jota voi käyttää sekä tulo- että poistoilmalle. Laite sopii jäähdytetyn ilman vaakasuoraan puhallukseen. Laitetta voi myös käyttää piennopeuslaitteena,

Lisätiedot

Säleiköt AVS, AVSL, SI

Säleiköt AVS, AVSL, SI Säleiköt AVS, AVSL, SI AVS, AVSL ja SI säleiköt on tarkoitettu tuloilmalaitteiksi mm. toimistoihin. Säleiköt soveltuvat myös poisto- ja siirtoilmalaitteiksi ja niiden virtauskuvio ja heittopituus on säädettävissä.

Lisätiedot

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Tekninen esite Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Turvatoiminnolla

Lisätiedot

Suutinhajotin DYRH / Tuloilmalaite DYRB (=DYRH +ATTD)

Suutinhajotin DYRH / Tuloilmalaite DYRB (=DYRH +ATTD) Suutinhajotin DYRH / Tuloilmalaite DYRB (=DYRH +ATTD) DYRB on hiljainen kattoon asennettava tuloilmalaite, joka sisältää suutinhajottimen DYRH sekä tasauslaatikon ATTD. Hajottimessa on säädettävät suuttimet,

Lisätiedot

1. Perusturvallisuusohjeet

1. Perusturvallisuusohjeet 309565 02 FIN LED-valaisin liiketunnistimella LUXA 2-1 LED 8W WH 20971 LUXA 2-1 LED 8W BK 20972 LUXA 2-1 LED 16W WH 20973 LUXA 2-1 LED 16W BK 20974 LUXA 2-1 LED 8W W WH 20951 LUXA 2-1 LED 8W W BK 20952

Lisätiedot

Tuloilmalaite SVQC. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tuotemerkintäesimerkki

Tuloilmalaite SVQC. Tuotetiedot. Pikavalinta. Tuotemerkintäesimerkki Tuloilmalaite SVQC SVQC soveltuu erityisesti korkeat sisäilmastovaatimukset omaavien tilojen, kuten konttoreiden, koulujen ja sairaaloiden, tuloilmalaitteeksi ilmanjaon tapahtuessa seinältä. Hajottajan

Lisätiedot

Ilmavirtasäädin. Pyöreät ilmavirtasäätimet. BVAV-1 universal

Ilmavirtasäädin. Pyöreät ilmavirtasäätimet. BVAV-1 universal Säädin - Paineanturi Toimilaite BVAV-1 universal VRD-2-BT - dynaaminen NM 24 V SM 24 V VFP-staattinen VRP BVAV-2 compact Säädin - Paineanturi - Toimilaite NMV-D2M BT Universal- ja Compact-toteutus BVAV

Lisätiedot

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM A5332020 Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 Sovellukset Käyttölaite ohjaa ilman sisääntuloluukkuja.

Lisätiedot

Mitat. Tuotekoodi. Materiaalit ja pintakäsittely. lindab kattolaittet. NS19 liitäntälaatikolla H. NS19 yläosalla V

Mitat. Tuotekoodi. Materiaalit ja pintakäsittely. lindab kattolaittet. NS19 liitäntälaatikolla H. NS19 yläosalla V yläosalla V Tuotekuvaus on neliömäinen laite erikseen säädettävillä suuttimilla. Laite sopii jäähdytetyn ilman vaakasuoraan puhallukseen, kun halutaan puhalluskuvion joustava säätömahdollisuus. Laite voidaan

Lisätiedot

Kattohajotin CTPB. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Kattohajotin CTPB-125 Tasauslaatikko ATTC Kiinnityskehys KGEZ-01.

Kattohajotin CTPB. Tekniset tiedot. Tilausesimerkki Kattohajotin CTPB-125 Tasauslaatikko ATTC Kiinnityskehys KGEZ-01. Kattohajotin CTPB CTPB on hiljainen yksitiehajotin, joka sijoitetaan tavallisesti kattoon mutta voidaan sijoittaa myös seinälle. Ilmarako on säädettävä, ja haluttu ilman puhallussuunta voidaan asetella

Lisätiedot

AREb

AREb --------------------------------------------------------- Aktiivinen säätöyksikkö ---------------------------------------------------------------------- KUVAUS ARE on pyöreä mitattava säätöyksikkö moottoriohjatulla

Lisätiedot