Ensihoitopalvelun väliaikainen sopimus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ensihoitopalvelun väliaikainen sopimus"

Transkriptio

1 Ensihoitopalvelun väliaikainen sopimus Sopijaosapuolet: Palvelun tilaaja: Palvelun tuottaja: Haapaveden Kaupunki/Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi Haapaveden sairaankuljetus Oy Sopimuksen kohde 1 Sopimuksen kohde ja yleinen sisältö 2 Ensihoitopalvelun ajoneuvo ja sen varustus Sopijaosapuolet ovat sopineet ensihoitopalvelun tuottamisesta ja sen edellyttämästä valmiudesta Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen toimialueella jäljempänä tarkemmin sovituin ehdoin. Ensihoitopalvelulla tarkoitetaan tässä sopimuksessa kansanterveyslain 14 :n 1 momentin 3 kohdassa tarkoitettua sairaankuljetuksen järjestämistä ja valmiuden ylläpitämistä ja sairaankuljetusasetuksessa (565/1994) tarkoitettua sairaankuljetusta ja ensihoitoa. Tämän sopimuksen tarkoituksena on ylläpitää valmiutta sovitulla alueella hätäkeskuksen välittämiä ensihoitotehtäviä varten tässä sovitulla tavalla. Ensihoitopalvelun yksiköllä tarkoitetaan vähintään kahdella (2) tässä sopimuksessa määritellyllä, pätevällä henkilöllä miehitettyä ja varustettua sairaankuljetusajoneuvoa, jota jäljempänä kutsutaan ajoneuvoksi. Mikäli työtehtäviin katsotaan kuuluvan muutakin kuin ensihoitopalvelun tuottamista, siitä sovitaan erikseen. Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi nimeää toiminta-alueelleen ensihoitopalvelusta vastaavan lääkärin, jota jäljempänä kutsutaan vastuulääkäriksi. Perustelu: Toimialueella tarkoitetaan yleensä terveyskeskuksen omaa toiminta-aluetta. Terveyskeskus voi myös sopia laajemmasta toimialueesta silloin, kun kuntien ja kuntayhtymien kesken on sovittu palveluiden tuottamisesta toiselle kunnalle tai kuntayhtymälle. Terveyskeskusten ja sairaaloiden tarvitsemat muut kuljetukset, joissa tarvitaan ensihoitopalvelun yksikön suorittamaa kuljetusta, otetaan huomioon erikseen kohdat 6 Ensihoito ja sairaankuljetusvalmius, 9 Korvaukset, 10 Maksut.

2 2 Palvelun tuottajalla tulee olla liitteessä tarkemmin määritelty ensihoitopalvelun ajoneuvo. Ensihoitopalvelun ajoneuvojen ja niiden varustuksen tulee tyypiltään ja tasoltaan olla voimassa olevien määräysten mukaisia, ja vastuulääkärin käyttöönottotarkastuksessa ja 2 vuoden välein tekemässään määräaikaistarkastuksessaan hyväksymiä. Yksikön hoitovälineistölle ja lääkkeille asetetaan hoitovalmiustasosta riippuvat vaatimukset. Muiden kuin määriteltyjen hoitovälineiden tai lääkkeiden käytöstä on sovittava vastuulääkärin kanssa. Perustelu: Kohdassa sovitaan ajoneuvojen vähimmäismäärä. Niiden lisäksi voi olla muita ajoneuvoja, veneitä, moottorikelkkoja jne. 3 Henkilöstö Henkilöstöltä vaaditaan palomies-sairaankuljettajan tai pelastajan pätevyys, tai tehtävään soveltuva terveydenhuollon ammattitutkinto. Lisäksi tulee olla ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttava ajokortti ja hyvä toimintaalueen tuntemus. Palveluntuottaja on velvollinen toimittamaan palvelukseensa tulevan henkilön ammattipätevyyteen liittyvät todistukset vastuulääkärille, joka myöntää suoritettujen tutkintojen ja lisäpätevöitymisten sekä tasotenttien ja testausten sekä oman harkintansa perusteella työntekijälle toimiluvan soveltuvalle toimintatasolle Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella sairaanhoitopiirin ja valtakunnallisen ohjeistuksen ja käytännön mukaisesti. Tämän lisäksi ensihoidon vastuulääkäri voi kirjallisesti lisätä tai rajoittaa henkilön oikeuksia ja velvoitteita suorittaa yksilöidysti sovittuja ensihoitoon ja sairaanhoitoon kuuluvia tehtäviä ja toimenpiteitä joko itsenäisesti tai tapauskohtaisesti pyytämällä hoito-ohjeen lääkäriltä. Henkilöstön tulee noudattaa vastuulääkärin antamia ohjeita ja määräyksiä. Tilapäisesti ja pakottavissa olosuhteissa kelpoisuudesta voidaan poiketa toisen henkilön osalta. Näistä on pidettävä tilastoa ja ne tulee esittää vaadittaessa palvelun tilaajalle. Tällaisissa tilanteissa henkilön, joka ei täytä tämän sopimuksen kelpoisuutta, tulee toimia ajoneuvon kuljettajana ja avustavana henkilönä. 4 Palvelun tilaajan vastuu Palvelun tilaaja vastaa:

3 3 5 Palvelun tuottajan vastuu 1 Palvelun tilaajan on huolehdittava siitä, että vastuulääkärin yhteystiedot ovat aina molempien osapuolten tiedossa. 2 Palvelun tilaaja antaa palveluntuottajille hälytysohjeet ja vastaa niiden ajanmukaisuudesta ja oikeellisuudesta. Hälytysohjeista neuvotellaan palvelun tuottajan kanssa ja ne tarkistetaan kerran vuodessa. 3 Palvelun tilaaja toimittaa palvelun tuottajalle tehtävän edellyttämät viranomaisten määräykset. 4 Palvelun tilaaja toimittaa palvelun tuottajalle ensihoitoa koskevat ohjeet. 5 Palvelun tilaaja on velvollinen osallistumaan tässä sopimuksessa mainitun toiminnan kehittämiseen, seurantaan ja valvontaan. Palvelun tuottaja vastaa: 1 Ensihoitopalvelun ajoneuvon ja sen varustuksen sekä viestijärjestelmänsä toimivuudesta ja toimintakunnosta. 2 Sovittua valmiutta ja tasoa varten tarpeellisen henkilöstön palkkaamisesta sekä siitä aiheutuvista velvollisuuksista. 3 Sovitun valmiuden ylläpidosta ja tasosta sekä kuljetuksista ja ensihoidosta ja että vastuulääkärin ohjeita noudatetaan. 4 Suorittamistaan tämän sopimuksen piiriin kuuluvista tehtävistä palvelun tuottaja on velvollinen antamaan terveyskeskukselle tämän sopimuksen toteuttamiseksi tarpeellisia sekä viranomaisten toimivaltansa rajoissa vaatimia tilasto- ja muita tietoja. 5 Muista tämän sopimuksen liitteessä tarkemmin sovituista velvoitteista ja tehtävistä. 6 Palvelun tuottaja ei saa markkinoida toimintaa, joka haittaa tässä sopimuksessa sovittua ensihoitoa. 7 Palvelun tuottaja ei voi ilman terveyskeskuksen lupaa tehdä sopimuksia tässä sopimuksessa tarkoitettujen ajoneuvojen käytöstä muiden palvelun ostajien kanssa ajoneuvoille määriteltynä valmiusaikana. 8 Palvelun tuottajan yksikkö on velvollinen ilmoittamaan havaitsemistaan äkillisistä valmiustasoon vaikuttavista olosuhteiden muutoksista ja toiminta-alueella muuttuvista riskeistä, kuten yleisötapahtumista jne. alueen terveyskeskuksen ohjeistamalle tai ilmoittamalle taholle.

4 4 6 Ensihoito- ja sairaankuljetusvalmius 9 Haapaveden sairaankuljetus Oy:n palveluksessa oleva terveydenhuollon koulutuksen omaava henkilö työskentelee terveyskeskuksessa 20 tuntia/viikko, Työntekijä on terveyskeskuksen johtavan hoitajan työnjohdon alainen, ei kuitenkaan työsuhteessa terveyskeskukseen Perustelu: Palvelun tuottaja huolehtii ja vastaa sopimuksessa sovituista asioista sekä kuljetuksista voimassa olevien määräysten mukaisesti. Ensihoito- ja sairaankuljetusvalmius määräytyy tämän sopimuksen ja liitteen määrittelemällä tavalla. Valmius voidaan sopia erikseen välittömän valmiuden ja erikseen sovitun lähtövalmiusajan osalta. Samoin voidaan sopia erikseen lähtövalmiudesta arkipäivinä, aattoina ja pyhäpäivinä. Yksikön asemapaikkana on Haapavesi. Välitön lähtövalmius tarkoittaa, että yksikkö on välittömässä valmiudessa toimintavalmiina ja henkilöstö on yksikön läheisyydessä. Muussa valmiudessa yksikkö on sellaisessa valmiudessa, että liikkeellelähtö kyetään suorittamaan sovitun lähtövalmiusajan kuluessa hälytyksen vastaanottamisesta. Pyhäpäivinä pidetään sunnuntaita, kirkollista juhlapäivää, itsenäisyyspäivää ja vapunpäivää. Pyhäpäivän aattoina pidetään lauantaita, juhannusaattoa ja jouluaattoa. Päivä alkaa ja päättyy kalenterivuorokauden vaihtuessa. Perustelu: Lähtövalmiusajalla tarkoitetaan sitä aikaa, joka kuluu hälytystehtävän saamisesta yksikön lähtemiseen. 7 Viestintäjärjestelmä Palvelun tuottaja huolehtii hätäkeskuksen kautta tehtyjen hälytysten vastaanottamisesta. Palvelun tuottaja huolehtii viestilaitteidensa toimivuudesta siten, että yhteys hätäkeskuksen ja liikennöitsijän välillä on aina olemassa ja toimii asianmukaisesti. Palvelun tuottaja on velvollinen pitämään hätäkeskus ajan tasalla ajoneuvojen sijainnista ja sairaankuljetuksen vaiheista, jotta valmius ei vaarannu. Valmiuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa edellyttää aukotonta viestijärjestelmää. Hätäkeskuksen tulee aina olla tietoinen sairaankuljetuksen vaiheista. Viestijärjestelmän hankintakustannuksista ja huollosta vastaa palvelun tilaaja.

5 Viestijärjestelmästä aiheutuvista viranomaistoiminnan käyttökustannuksista vastaa palvelun tuottaja. Sopimuksen purkautuessa tai päättyessä palvelun tilaajan omistamat laitteet palautetaan palvelun tilaajalle. 5 8 Hälytystehtävien suoritus Palvelun tuottaja suorittaa pyydetyt tehtävät hätäkeskuksen suorittaman riskin arvion mukaan. Tarvittaessa tehtäviin voidaan käyttää palvelun tuottajan muita yksiköitä sopimuksessa mainittujen lisäksi, milloin se on valmiuden ylläpidon kannalta välttämätöntä. Palvelujen tuottaja vastaa siitä, että hänen palveluksessaan oleva henkilöstö noudattaa annettuja ohjeita ja laatii jokaisesta tehtävästä ensihoitokertomuksen Kelan SV 210- tai vastaavalle muulle lomakkeelle. Sairaankuljetuksen tulee alkaa tai päättyä terveyskeskuksen toimialueella kuitenkin siten, että kuljetukset paluureitin varrella ovat mahdollisia. Perustelu: Terveyskeskuksen toimialueeseen luetaan kuuluvaksi myös sellainen toisen terveyskeskuksen toimialue, jolla terveyskeskus on erikseen sitoutunut järjestämään sairaankuljetuksia. Tällaisista sitoumuksista ja ehdoista terveyskeskus antaa palvelun tuottajalle tarpeelliset tiedot. Mitä edellä on kuljetuksen alkamisesta ja päättymisestä sanottu, ei koske terveyskeskuksen erikseen määräämiä suostumukseen perustuvia kuljetuksia eikä muun toimivaltaisen viranomaisen kiireellisen pelastustehtävän vuoksi määräämiä kuljetuksia. 9 Korvaukset Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi maksaa palvelun tuottajalle tämän sopimuksen mukaisesta välittömästä ja muusta valmiudesta liitteessä sovitun korvauksen. Valmiutta voidaan tilapäisesti lisätä olosuhteiden niin vaatiessa. Tästä johtuvista kustannuksista neuvotellaan erikseen. Hälytystehtävistä, joista ei saada korvausta muualta (ns. X-tehtävät, liite 3), suorittaa Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi korvauksen liitteen mukaan. Ensihoitopalvelun yksiköissä tarvittavat erikseen liitteessä sovitut lääkkeet (lukuun ottamatta happihoidon kustannuksia, joista vastaa palvelun tuottaja), nesteet ja kertakäyttötarvikkeet välitetään palvelun tuottajalle korvauksetta.

6 6 10 Maksut Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen maksettavaksi lainsäädännön tai muulla perusteella jäävistä ja Helmen ostamista kuljetuksista aiheutuvat kustannukset maksetaan palvelun tuottajalle laskutuksen mukaan. Jos muusta ei ole sovittu, kuljetuksista palvelun tuottaja voi periä enintään sairaankuljetuksesta vahvistetun asetuksen mukaisen maksun. 11 Valvonta Terveyskeskus valvoo tämän sopimuksen noudattamista ja valvontatehtävässään sillä on oikeus ja velvollisuus tarkastaa hälytysjärjestelmä, sovittu palvelutaso, valmius, varusteet, kuljetusten ja ensihoidon asianmukaisuus ja terveyskeskukselle osoitettu laskutus sekä arvioida ensihoitohenkilöstön ammattitaitoa, sekä puuttua huomattuihin epäkohtiin. Perustelu: Terveyskeskus voi tarvittaessa arvioida ensihoitopalvelun toimivuutta yhteistyössä sairaanhoitopiirin kanssa. 12 Vaitiolovelvollisuus ja korvausvelvollisuus sekä ammattieettiset velvollisuudet Tämän sopimuksen mukaista henkilöstöä ja toimintaa soveltuvin osin sitoo laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä (559/1994), laki potilaan asemasta ja oikeuksista (785/1992), pelastuslaki (468/2003), julkisuuslaki (621/1999), henkilötietolaki (523/1999) ja muu lainsäädäntö. Erityisesti palvelun tuottajan on huolehdittava salassa pidettävien asioiden hoidosta ja henkilöstönsä vaitiolovelvollisuudesta. Sairaankuljetustoiminnassa mahdollisesti aiheutuvien vahinkojen osalta sovelletaan potilasvahinkolakia (586/1986). Pelastuslain mukaisessa toiminnassa aiheutuvien vahinkojen osalta noudatetaan pelastuslakia (468/2003) ja vahingonkorvauslakia (412/1974). Palvelun tuottaja velvoittaa ensihoitohenkilöstöstään muutkin kuin terveydenhuollon ammattihenkilöt noudattamaan terveydenhuollon ammattihenkilöiden ammattieettisiä velvollisuuksia. Tämän sopimuksen mukaisesta toiminnasta syntyvien potilasasiakirjojen käsittelyssä, luovuttamisessa, säilyttämisessä ja hävittämisessä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön asetusta (99/2001) potilasasiakirjojen laatimisesta sekä niiden ja muun hoitoon liittyvän materiaalin säilyttämisestä sekä potilaslain ja henkilötietolain säännöksiä. Perustelut: Ensihoidosta ja sairaankuljetuksesta kertyvät potilastiedot (esimerkiksi ensihoitokertomus SV 210 -lomake, EKG-nauha) ovat arkaluonteisia ja salassa pidettäviä henkilötietoja. Niiden käsittelyssä,

7 13 Ensihoitopalvelun vastuuhenkilöt luovuttamisessa, säilytyksessä ja hävittämisessä pitää noudattaa erityistä huolellisuutta. Palvelun tilaajalla on velvollisuus huolehtia siitä, että potilasasiakirjoja säilytetään tietosuojasäädösten mukaisesti. Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi ilmoittaa palvelun tuottajalle kulloisenkin ensihoidon vastuulääkärin. Jollei sitä ole määrätty, tai hänen ollessa estynyt hoitamaan tehtäväänsä vastuulääkärinä on alueen ylilääkäri. Palvelun tuottaja ilmoittaa oman vastuuhenkilönsä. Tällä vastuuhenkilöllä tulee olla tehtävän menestykselliseen hoitamiseen soveltuva koulutus ja riittävä käytännön kokemus. 14 Hälytysohjeet Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi antaa palvelun tuottajalle ja hätäkeskukselle ohjeet ensihoitopalvelujen toteuttamisesta. Tämän sopimuksen liitteenä ovat terveyskeskuksen antamat hälytysohjeet. 15 Toimipaikka- ja täydennyskoulutus Palvelun tuottajalle ohjeiden muutoksista aiheutuvista lisäkustannuksista tai vähennyksistä ja niiden korvaamisesta tai hyvittämisestä sovitaan erikseen. Perustelut: Terveyskeskuksen tulee tiedottaa hätäkeskukselle terveyskeskuksen sopimista ensihoitojärjestelyistä alueellaan ja hyvissä ajoin näihin järjestelyihin liittyvistä muutoksista. Tähän kuuluu yksiköiden asemapaikka, hoidollinen taso ja lääkinnällinen johtovastuu. Hätäkeskuksella tulee olla erilliset ohjeet yksiköiden käytöstä poikkeuksellisissa tilanteissa. Ensihoidon vastuulääkäri osoittaa tai järjestää 1-2 kertaa vuodessa sairaankuljetuksen henkilöstölle koulutusta, joka voi olla teoriaopetusta tai käytännön harjoituksia, ja se toteutetaan joko omana toimintana tai yhteistyössä sairaanhoitopiirin tai muun koulutuspalveluja tuottavan tahon kanssa. Palvelun tuottaja on velvollinen määräämään henkilöstönsä tällaiseen koulutukseen, mikäli koulutus liittyy tämän sopimuksen tarkoittamaan toimintaan kuten esimerkiksi suuronnettomuusharjoituksiin. Terveyskeskuksen omana työnä järjestettävästä koulutuksesta terveyskeskus ei peri osallistumismaksua. Muun tahon järjestämästä koulutuksesta Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi voi periä osallistumismaksun, joka perustuu reaalisiin koulutuksen järjestämisen kustannuksiin (luennoijan palkkiot ja matkakulut, tilavuokrat yms). Palvelun tuottajalle kustannuksia aiheuttavasta koulutuksesta sovitaan etukäteen 7

8 8 16 Neuvotteluvelvollisuus 17 Sopimuksen voimassaolo 18. Erimielisyyksien ratkaiseminen Lainsäädännön, ohjeiden, järjestelmien tms. muutoksista, ajoneuvo- ja kalustonormistojen vaatimista muutoksista sekä henkilökustannusten muutoksista ja näiden palvelun tuottajalle aiheuttamien lisäkustannusten korvaamisesta sopimuskauden aikana on neuvoteltava erikseen sopijapuolen niin vaatiessa. Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi on kilpailuttanut alueen ensihoidon järjestämisen alkaen vuosille sekä mahdolliselle optiovuodelle Tarjouskilpailun voitti Siikalatvan sairaankuljetus. Päätös on viety markkinaoikeuteen. Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi on sitoutunut järjestämään alueen ensihoidon väliaikaisin sopimuksin, kunnes markkinaoikeus on tehnyt ratkaisunsa. Tämä sopimus(kun se on saanut lainvoiman) on täten voimassa alkaen ja se on voimassa 3 kuukautta markkinaoikeuden päätöksestä. Siitä poiketen, mitä edellä on määrätty, sopimus purkautuu jommankumman sopimusosapuolen vaatimuksesta ja määräämänä aikana ilman irtisanomisaikaa, jos jompikumpi osapuoli on menetellyt vilpillisesti tai toistuvasti laiminlyönyt sopimusehtojen täyttämisen ja siten vaarantanut valmiuden tai sairauskuljetusten suorittamisen taikka muutoin olennaisesti rikkonut sopimusta. Ennen toimenpiteisiin ryhtymistä on sopimusta rikkovalle osapuolelle annettava tilaisuus tulla kuulluksi. Jos sopimus tällä tavoin purkautuu, rikkonut osapuoli suorittaa toiselle osapuolelle sopimussakkoa euroa vahingonkorvauksena sekä toiselle sopijapuolelle purkautumisesta aiheutuneet välittömät kustannukset. Sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisissä neuvotteluissa. Jos neuvottelumenettely ei ratkaise erimielisyyksiä, sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan palvelun tuottajan kotipaikan käräjäoikeudessa. Tätä sopimusta erikseen allekirjoitettuine liitteineen on tehty kaksi (2) samansanaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle. Paikka ja aika: Haapavedellä 27/

9 9 Allekirjoitukset: Pauliina Sarajärvi terveyspalvelupäällikkö Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi LIITTEET 1. Ajoneuvojen vaatimukset 2. Henkilöstön vaatimukset 3. Valmius 4. Korvattavat tehtävät 5. Toimitettavat lääkkeet, nesteet ja kertakäyttötarvikkeet 6. Vastuuhenkilöt ja yhteystiedot 7. Hälytysohje

10 LIITE 1 Sopimuksen liite Tämä liite on osa Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen ja Haapaveden Sairaankuljetus Oy -nimisen palvelun tuottajan välistä solmittua sopimusta. Sairaankuljetusajoneuvojen vaatimukset Potilashoitotilan pituuden, leveyden ja korkeuden suhteen vähintään ajoneuvo SFS-EN standardi B-luokan vaatimusten mukainen ja varusteiden osalta SFS-EN 1865 mukainen EUstandardiluokitus. PERUSTASON VARUSTEET AMBULANSSISSA yhteydenpitovälineet (VHF, GSM) defibrillaattori, jossa EKG-monitorointimahdollisuus verenpainemittari ja stetoskooppi aikuisten ja lasten hengitysteiden avaamis- ja hapettamisvälineet (intubaatioputket, laryngoskooppi ja kielet, hengityspalje, maskit, nieluputket, imulaite ja imukatetrit) infuusiovälineet (kanyylit, intraosseaalineula, nesteensiirtolaitteet, nesteet (NaCl 0,9%/Ringer, plasmankorvaaja, G 10), staassi, kiinnitysteipit) paarit, tyhjiöpatja, tukikauluri (kaulurisarja tai säädettävä kauluri), raajojen tuet ja lastat verensokerimittari tarvikkeineen alkometri lämpömittari, jolla voidaan mitata epäilty hypotermia hapenantomahdollisuus myös kohteessa, happimaskit, saturaatiomittari inhaloitavien lääkkeiden annostelija (nebulisaattori) sairaankuljetuskertomuskaavakkeet lääkkeet ja lääkeluvat omalta vastuulääkäriltä LAAJNNETUN PERUSTASON VARUSTEET AMBULANSSEISSA perustason varusteet 12-kanavainen EKG-laite ja EKG:n lähetysmahdollisuus ruiskupumppu CPAP-maski ja venttiilit virtsateiden katetrointiin tarvittavat välineet HOITOTASON VARUSTEET AMBULANSSISSA perustason varusteet defibrillaattorissa manuaalikäyttömahdollisuus ulkoinen sydämentahdistin uloshengityksen hiilidioksidipitoisuuden mittauslaite (EtCO2-mittari) mahdollisuus jänniteilmarinnan hoitamiseen lääkkeet ja lääkeluvat omalta vastuulääkäriltä sairaanhoitopiirin ohjeen mukaisesti

11 2 SAIRAANKULJETUSHENKILÖSTÖN VAATIMUKSET Perustason yksikön miehitys - miehitetään kahdella perustason sairaankuljettajalla - poikkeustapauksissa voidaan käyttää väliaikaisesti ensiauttajaa perustason yksikön kuljettajana tai avustavana henkilönä Perustasolla toimimisen edellytykset - henkilöllä tulee olla terveydenhuollon ammattihenkilön tai palomiessairaankuljettajan tai sairaankuljettajan tutkinto - perustason tehtävissä jo toimivat ns. pätevöitetyt, joilla em. tutkinto puuttuu, voivat toimia perustason ensihoitotehtävissä, mutta uusien työntekijöiden tulee täyttää peruskoulutusvaatimukset alkaen - kaikkien perustason tehtävissä toimivien tulee osallistua säännölliseen ylläpitokoulutukseen sekä suorittaa hyväksytysti valtakunnallinen perustason ensihoidon teoriakuulustelu alkaen - kaikilla perustasolla lääkkeitä potilaalle antavilla henkilöillä tulee olla vastuulääkärin järjestämä perustason lääketentti hyväksytysti suoritettuna Laajennetun perustason yksikön miehitys - miehitetään yhdellä perustason sairaankuljettajalla ja yhdellä hoitotason sairaankuljettajalla, tai kahdella laajennetun perustason sairaankuljettajalla Laajennetulla perustasolla toimimisen edellytykset - Terveydenhuollon ammattitutkinto - Hyväksytysti suoritettu valtakunnallinen perustason teoriakuulustelu - Laajennetun perustason lääketentti hyväksytysti suoritettu Hoitotason yksikön miehitys - miehitetään kahdella hoitotason sairaankuljettajalla o poikkeustapauksissa ja väliaikaisesti voidaan käyttää perustason sairaankuljettajaa hoitotason yksikön kuljettajana ja avustavana henkilönä - työskentelyn yksikössä pitää olla päätoimista Hoitotasolla toimimisen edellytykset - terveydenhuollon ammattihenkilö (sairaanhoitaja tai AMK-ensihoitaja) jälkeen hoitotasolle hyväksytään uutena henkilönä vain sairaanhoitaja tai AMK-ensihoitaja - ennen hoitotasolla toiminut voi toimia hoitotasolla edelleenkin, mikäli suoriutuu tason ylläpitovaatimuksista - kaikkien työssä olevien on o osallistuttava säännöllisesti ylläpitokoulutukseen o suoritettava hyväksytysti 2 vuoden välein valtakunnallinen hoitotason teoriatestaus

12 o hallittava alueelliset toimintaohjeet - hoitotasolla lääkkeitä potilaalle antavalla tulee olla henkilökohtainen vastuulääkärin myöntämä lääkelupatodistus (vastuulääkärin lääketentti - myönnetty lääkelupatodistus on voimassa vain mikäli hoitotason teoriatestaus on voimassa 3

13 4 1 Ajoneuvot 1.1 Lukumäärä/tyyppi/koko 2 ajoneuvoa 1.2 Muut vaatimukset Täyttää perustason vaatimukset 2 Varusteet ja välineistö 3 Lääkkeet 2.1 Ohje, jonka vaatimukset varustelun on täytettävä Edellä mainittu PPSHP laatuvaatimus 2.2 Muut vaatimukset Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen ensihoidon vastuulääkärin antamat muut ohjeet varusteiden ja välineiden osalta 3.1 Ohje, jonka vaatimukset lääkevarustelun on täytettävä PPSHP ohjeistuksen mukaisesti 3.2 Muut vaatimukset Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen ensihoidon vastuulääkärin antamat muut ohjeet lääkkeiden osalta 4 Henkilöstö 4.1 Ohje, jonka vaatimukset henkilöstön on täytettävä PPSHP sairaankuljetuksille asettamien laatuvaatimusten mukaisesti 4.2 Muut vaatimukset Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen ensihoidon vastuulääkärin antamat muut ohjeet henkilöstön osalta

14 5 4 Valmius Ajoneuvot ovat säännöllisessä valmiudessa 1/ lähtien seuraavasti: 1) välittömässä valmiudessa ajoneuvojen henkilöstön kellonaika lukumäärä lukumäärä 2 tai useampi arkisin pyhäpäivien aattoina pyhäpäivinä ) valmiudessa enintään 15 minuutin lähtövalmiusajalla arkisin 2 pyhäpäivien aattoina ajoneuvojen henkilöstön kellonaika lukumäärä lukumäärä pyhäpäivinä ) muut lähtövalmiuteen ja hälytystapaan liittyvät seikat

15 6 5 Korvaukset ja maksut Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi maksaa palvelun tuottajalle välittömästä ja muusta valmiudesta sopimuksen tekohetkellä voimassaolevan valmiuskorvauksen. Valmiuskorvaus maksetaan palvelun tuottajalle kuukausittain kunkin kuukauden 5.päivään mennessä. Peruuntuneista kuljetuksista maksettava korvaus liitteen 3 mukaisesti 6 Vastuuhenkilöt 6.1 Terveyskeskuksen vastuulääkäri Jouni Haataja, Pulkkilan terveyskeskus 6.2 Palvelun tuottajan edustaja Pirkko Uusitalo 7 Hälytysohjeet

16 7 8 Muut sovitut seikat Tätä liitettä on tehty kaksi (2) samansanaista kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle. Paikka ja aika Haapavedellä Allekirjoitukset: Palvelun tilaaja Palvelun tuottaja Pauliina Sarajärvi terveyspalvelupäällikkö Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi Liite 3

17 8 X koodi Kustannusvastuu X-0 ajoeste palvelun tuottajan kustannus (esim. rengasrikko) X-1 vainaja terveyskeskuksen kustannus, jos hoitotoimenpiteitä tehty Kelan kustannus X-2 terveydentila määritetty, terveyskeskuksen kustannus ohjattu poliisin suojaan X-3 pyydetty kohteeseen terveyskeskuksen kustannus X-4 muu kuljetus; potilas terveyskeskuksen kustannus kuljetettu toisella ajoneuvolla X-5 terveydentila määritetty, terveyskeskuksen kustannus kun tehtävä suoritettu kuten ei tarvetta ensihoitoon tai sopimus ja muut tehtävien suorittamista koskevat ohjeet hoitotoimenpiteisiin määräävät, muussa tapauksessa palveluntuottajan kustannus vastuu lääkärin arvion perusteella X-6 potilas kieltäytyi terveyskeskus maksaa ja perii maksun asiakkaalta, jos kysymyksessä ilkivalta tai aiheeton hälytys, muulloin terveyskeskuksen kustannus X-7 ei potilasta varallaolon tilaajan tai terveyskeskuksen kustannus (esim. varallaolo tulipalossa, poistunut eli potilasta ei nähty) X-8 potilas hoidettu palvelun käyttäjä eli asiakas saa sv -korvauksen, kun Ke kohteessa lan määräämät edellytykset täyttyvät. Jos tehtävä suoritettu kuten sopimuksessa ja muilla ohjeilla määritelty (tehtävä annettu hätäkeskuksen kautta ja potilas tutkittu ja hoidettu Siikalatvan ensihoidon vastuulääkärin antamien ohjeiden mukaisesti) eikä täytä KELAn korvattavuuskriteereitä, terveyskeskuksen kustannus. Muussa tapauksessa palveluntuottajan kustannus X-9 peruutus terveyskeskuksen kustannus

Ensihoitopalvelusopimus

Ensihoitopalvelusopimus 1 Ensihoitopalvelusopimus Sopijaosapuolet: Palvelun tilaaja Palvelun tuottaja Uudenkaupungin kaupungin sosiaali- ja terveyskeskus Taivassalon kunta, sairaankuljetus Sopimuksen kohde 1 Sopimuksen kohde

Lisätiedot

SOPIMUS ENSIHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS ENSIHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ 1 (10) Perusturvalautakunta 24.11.2009 / LIITE SOPIMUS ENSIHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ Sopijaosapuolet Palvelun tilaajana Haukiputaan kunnan perusturvapalvelut Palvelun tuottajana Med Group Oulunseutu Oy Sopimuksen

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymallansi- Uudenmaan sairaanhoitoalue (jaljempana palvelun tilaaja tai HUS), Y- tunnus

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymallansi- Uudenmaan sairaanhoitoalue (jaljempana palvelun tilaaja tai HUS), Y- tunnus HELSlNGlN JA UUDENMAAN SAlRAANHOlTOPllRl LBnsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue ENSIHOITOPALVELUIDEN OSTOSOPIMUS SOPIJAPUOLET: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymallansi- Uudenmaan sairaanhoitoalue

Lisätiedot

Sopijapuolet: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä/ Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue (jäljempänä tilaaja tai HUS) Y-tunnus 1567535-0,

Sopijapuolet: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä/ Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue (jäljempänä tilaaja tai HUS) Y-tunnus 1567535-0, HELSINGIN JA UUDENMAAN 1/7 ENSIHOITOPALVELUIDEN OSTOSOPIMUS Sopijapuolet: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä/ (jäljempänä tilaaja tai HUS) Y-tunnus 1567535-0, Ekenäs Sjuktransport Ab,

Lisätiedot

ENSIHOIDON (SAIRAANKULJETUKSEN) TARJOUSPYYNTÖ

ENSIHOIDON (SAIRAANKULJETUKSEN) TARJOUSPYYNTÖ 1 ENSIHOIDON (SAIRAANKULJETUKSEN) TARJOUSPYYNTÖ Haukiputaan kunta/perusturvapalvelut pyytää tarjouksia ensihoidon (sairaankuljetuksen) järjestämisestä (osana kansanterveyslain (66/1972) 14 1 mom:n 3-kohdassa

Lisätiedot

Hankittavalle palvelulle asetetut vähimmäisvaatimukset ja laatukriteerit

Hankittavalle palvelulle asetetut vähimmäisvaatimukset ja laatukriteerit KIRKKONUMMEN KUNTA Perusturva LIITE 3, tarjouspyyntö ENSIHOITO- JA SAIRAANKULJETUSPALVELUT Hankittavalle palvelulle asetetut vähimmäisvaatimukset ja laatukriteerit Tämä dokumentti kuvaa hankittavalle ensihoito-

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) 1 (5) 1. SOPIJAOSAPUOLET OSTAJA: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS Yhteystiedot: OSTAJAN YHTEYSHENKILÖ: Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) (Yhteystiedot, jos poikkeavat

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN JA ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN AIESOPIMUS ENSIHOIDON PALVELUTUOTANNOSTA JA ENSIVASTEPALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Itä-Uudenmaan

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 OSTOLIIKENTEEN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS KEURUUN KAUPUNKI KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1. Osapuolet 1..1Keuruun kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Perusturva / työllisyyspalvelut työllisyyspäällikkö Erja Koivula Multiantie

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät 1 LOMAKE: YHTEISPALVELUSOPIMUS 9.2.2007; LUONNOS 1. Sopimusosapuolet 1.1. Toimeksisaaja(t) 1.2. Toimeksiantajat 1 2 3 4 5 6 2. Yhteispalveluntehtävät 2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

SUOMEN LÄÄKÄRILIITON JA LÄÄKÄRIPALVELUYRITYKSET RY:N SUOSITUS LÄÄKÄRIAMMATINHARJOITTAJAN VASTAANOTTOTOIMINNAN SOPIMUKSEKSI

SUOMEN LÄÄKÄRILIITON JA LÄÄKÄRIPALVELUYRITYKSET RY:N SUOSITUS LÄÄKÄRIAMMATINHARJOITTAJAN VASTAANOTTOTOIMINNAN SOPIMUKSEKSI SUOMEN LÄÄKÄRILIITON JA LÄÄKÄRIPALVELUYRITYKSET RY:N SUOSITUS LÄÄKÄRIAMMATINHARJOITTAJAN VASTAANOTTOTOIMINNAN SOPIMUKSEKSI Allekirjoittaneet (lääkäriasema) ja siellä itsenäisenä ammatinharjoittajana toimiva

Lisätiedot

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p.

JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie 27 B, 60800 ILMAJOKI. Hankinta- ja taloussuunnittelija, p. LIITE 2 SOPIMUS SOPIMUS HAMMASLÄÄKÄRITYÖVOIMAN VUOKRAAMISESTA VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHÄILTOIHIN 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Könnintie

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Ahvenistontie 20, Hämeenlinna Y-tunnus:

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (jäljempänä Tilaaja ) Ahvenistontie 20, Hämeenlinna Y-tunnus: TIETOSUOJASOPIMUS Luottamuksellinen Tämä Tietosuojasopimus on Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin palvelutuottajahakemuslomakkeen liite (Palse.fi). Hakemuslomakkeen allekirjoituksella Palveluntuottaja sitoutuu

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

Ensihoitajan vastuut, velvollisuudet ja oikeudet

Ensihoitajan vastuut, velvollisuudet ja oikeudet Ensihoitajan vastuut, velvollisuudet ja oikeudet SEHL:n opintopäivät 7.-8.4.2017 Jenna Uusitalo Väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto Jenna.uusitalo@helsinki.fi Sisältö 1. Vastuun ja velvollisuuden

Lisätiedot

SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA

SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA 1 (5) SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA 1. Sopimuksen osapuolet Ostaja: Yhteyshenkilö: Tuottaja: Yhteyshenkilö: Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Raili Haaki

Lisätiedot

LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS. Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki

LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS. Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki 1 (5) LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS II Asiamies: Y-tunnus: Yhteystiedot: Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki Yhteystiedot: PL 111, Lauttasaarentie 8

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

Siirtokuljetuksien sopimusluonnos

Siirtokuljetuksien sopimusluonnos SIIRTOKULJETUSPALVELUN SOPIMUSLUONNOS, liite 2 1 (10) Siirtokuljetuksien sopimusluonnos 1 Sopimuksen osapuolet ja niiden edustajat 1.1 Palvelun tilaaja (jäljempänä tilaaja ) 1.2 Ensihoidon vastuulääkäri

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro:

Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro: VASTAANOTTOTILOJA KOSKEVA VUOKRASOPIMUS VUOKRANANTAJA Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro: VUOKRALAINEN Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y-tunnus/kaupparekisteri nro: VUOKRAUKSEN KOHDE VUOKRASOPIMUKSEN

Lisätiedot

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen.

1.3. Tämä liite sekä henkilötietojen käsittelyn kuvaus -liite korvaavat aiemman sopimukseen liitetyn Tietosuojaliitteen. LiiteSopimusliite JAR1825129 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 29.11.201822.10.2018 1 (5) JARDno-2017-1652 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa Sopimusta työterveyshuollon

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (jäljempänä myös Eksote) Valto Käkelänkatu 3 C 1, 53130 Lappeenranta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (jäljempänä myös Eksote) Valto Käkelänkatu 3 C 1, 53130 Lappeenranta JÄRJESTÄMISSOPIMUS ETELÄ-KARJALAN SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRIN ENSIHOI- DON JA ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOKSEN YHTEISESTÄ MONIAMMATILLI- SESTA TOIMINTAYKSIKÖSTÄ JA SEN TOIMINNAN PILOTOINNISTA RAUTJÄRVEN

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6)

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) KULJETUSPALVELUT OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella:

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: KOULULAISKULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Kunta............................................... Yhteystiedot:......................................... Ostajan edustaja:......................................

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 1 TUOTANNOLLISEN TILAN VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja: Vuokralainen: Sopimuksen tarkoitus: Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 Siparila Oy (jäljempänä

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä KAU Yhteistyösopimus Uudenkaupungin kaupungin ja Finn Sportsman Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tämän yhteistyösopimuksen osapuolina ovat: (1) Uudenkaupungin kaupunki (Y-tunnus: 0144036-6) Välskärintie 2 23500

Lisätiedot

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä

xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus Nimi,osoite, y-tunnus, tehtävä Nimi, osoite, y-tunnus, tehtävä 1 SOPIMUSLUONNOS, AULAPALVELUT 1.1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Ympäristökeskus PL 500, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Käyntiosoite: Viikinkaari 2 a, 00790 Helsinki Y-tunnus: 0201256-6

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Ensihoitopalvelun sopimusluonnos

Ensihoitopalvelun sopimusluonnos ENSIHOITOPALVELUN SOPIMUSLUONNOS, liite 2 1 (11) Ensihoitopalvelun sopimusluonnos 1 Sopimuksen osapuolet ja niiden edustajat 1.1 Palvelun tilaaja (jäljempänä tilaaja ) 1.2 Ensihoidon vastuulääkäri sairaanhoitopiiri

Lisätiedot

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle.

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle. Akaan kaupungin kuljetuksia koskeva tarjouspyyntö 23.1.2015 Liite 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULUKULJETUKSET LINJA-AUTOLLA Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan

Lisätiedot

Liite 3 a. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio

Liite 3 a. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio Liite 3 a. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio 2017.1 1. Toiminnassa noudatettavat ehdot Toiminnassa noudatetaan seuraavia asiakirjoja pätevyysjärjestyksessä:

Lisätiedot

PPSHP ENSIHOITOPALVELU

PPSHP ENSIHOITOPALVELU PPSHP ENSIHOITOPALVELU Ensihoitopäällikkö Iiro Anttila Taustaa Apulaisoikeuskanslerin päätös 15.1.2007 (Dnro 1/50/2007) Johtopäätökset palvelutasosta ei ole yhtenäisiä määrittelyjä sairaankuljetuspalvelun

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

ENSIHUOLTOSOPIMUS. 1. Sopijaosapuolet. Mänttä-Vilppulan kaupunki SPR Mäntän osasto SPR Vilppulan osasto. 2. Sopimuksen kohde

ENSIHUOLTOSOPIMUS. 1. Sopijaosapuolet. Mänttä-Vilppulan kaupunki SPR Mäntän osasto SPR Vilppulan osasto. 2. Sopimuksen kohde ENSIHUOLTOSOPIMUS 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen kohde Kuntien viranomaisten kokonaisvastuulla olevien ensihuoltotehtävien, kuten majoituksen, ruokahuollon, vaatteiden ja muiden varusteiden sekä psykososiaalisen

Lisätiedot

SOPIMUS LASTENSUOJELULAIN MUKAISESTA LAITOSHOIDOSTA

SOPIMUS LASTENSUOJELULAIN MUKAISESTA LAITOSHOIDOSTA 1 (5) SOPIMUS LASTENSUOJELULAIN MUKAISESTA LAITOSHOIDOSTA SOPIJAOSAPUOLET PALVELUN OSTAJA: Liperin kunta Sosiaali- ja terveyslautakunta Lasten ja perheiden palvelut PALVELUN TUOTTAJA: Joensuun kaupunki.

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

Tilaajan yhteyshenkilö:

Tilaajan yhteyshenkilö: Sopimusmalli 1 SOPIMUS UIMAOPETUSPALVELUN TUOTTAMISESTA Sopimusosapuolet Yritys (jäljempänä palveluntuottaja) Osoite ja Kirkkonummen kunta/ sivistyspalvelut (jäljempänä tilaaja) Jäljempänä termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta

Päätös. Laki. kansanterveyslain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 94/2004 vp Hallituksen esitys laeiksi kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain sekä eräiden muiden lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija puh. muissa asioissa: sosiaaliohjaaja puh.

Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija puh. muissa asioissa: sosiaaliohjaaja puh. OSTOPALVELUSOPIMUSLUONNOS ERITYISOPPILAIDEN KULJETUKSET 1. Sopijapuolet Ostaja: JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Ytunnus 2220682-7 Yhteyshenkilö sopimusasioissa: hankinta- ja taloussuunnittelija

Lisätiedot

Liite 2 b. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot tarvittaessa tuotettava lääkäripalvelu Versio

Liite 2 b. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot tarvittaessa tuotettava lääkäripalvelu Versio Liite 2 b. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot tarvittaessa tuotettava lääkäripalvelu Versio 2017.1 1. Toiminnassa noudatettavat ehdot Toiminnassa noudatetaan seuraavia asiakirjoja pätevyysjärjestyksessä:

Lisätiedot

SOPIMUS TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN TUOTTAMISESTA JA HANKKIMISESTA

SOPIMUS TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN TUOTTAMISESTA JA HANKKIMISESTA Terveystalo PUITESOPIMUS 1(4) 27.1.2014 SOPIMUS TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN TUOTTAMISESTA JA HANKKIMISESTA 1. OSAPUOLET Tomion kaupunki, y -tunnus 0193524-6, Suensaarenkatu 4, 95400 Tornio, jäljempänä

Lisätiedot

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta

1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta Liite 1 Henkilötietojen käsittelyn ehtoihin Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa kuljetuspalvelujen operaattoripalvelusopimusta (Dnro

Lisätiedot

2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu 4) Liikennöitsijän vastuun rajoittaminen 5) Liikenteestä vastaava henkilö

2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu 4) Liikennöitsijän vastuun rajoittaminen 5) Liikenteestä vastaava henkilö Palveluliikenne 1/6 OMAT SOPIMUSEHDOT PALVELULIIKENNE SISÄLLYSLUETTELO YHTEISTYÖN PERIAATE 1) Yhteistyösitoumus LIIKENNÖITSIJÄN ASEMA OSTAJAN ASEMA 2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu

Lisätiedot

Liite 3 b. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio

Liite 3 b. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio Liite 3 b. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio 2017.1 1. Toiminnassa noudatettavat ehdot Toiminnassa noudatetaan seuraavia asiakirjoja pätevyysjärjestyksessä:

Lisätiedot

Liite 3 c. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio

Liite 3 c. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio Liite 3 c. Tarjouspyynnön ja sopimuksen yleisehdot vakituinen hammaslääkäripalvelu Versio 2017.1 1. Toiminnassa noudatettavat ehdot Toiminnassa noudatetaan seuraavia asiakirjoja pätevyysjärjestyksessä:

Lisätiedot

SOPIMUS ADOPTIONEUVONNASTA

SOPIMUS ADOPTIONEUVONNASTA SOPIMUS ADOPTIONEUVONNASTA 1. OSAPUOLET Palvelun tilaaja Kirkkonummen kunta / Perusturva Yhteyshenkilö ja yhteystiedot: Sosiaalityön päällikkö Sirkku Pekkarinen-Keto Kirkkonummen perusturva Ervastintie

Lisätiedot

Terveydenhuollon kuntayhtymä, pelastuslaitos, lähikunnat, Kela, hoito- ja palvelukodit ovat yleisimmät sidosryhmät.

Terveydenhuollon kuntayhtymä, pelastuslaitos, lähikunnat, Kela, hoito- ja palvelukodit ovat yleisimmät sidosryhmät. YRITTÄJYYSTARINA Rautalammin Sairaankuljetus Oy on osakeyhtiö, joka aloitti toimintansa 1.7.2001. Osakkaita oli aluksi kolme, joiden osakkuudet olivat 50%, 30% ja 20%. Tästä piti tehdä ilmoitus kaupparekisteriin.

Lisätiedot

SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA

SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA SOPIMUS KEHITYSVAMMAISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISESTA ASUMISPALVELUSTA 1. Sopimuksen osapuolet Palvelun tilaaja Kinnulan kunta/perusturva Keskustie 45 43900 Kinnula Y-tunnus: 0242816-6 Yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

TARJOUSLOMAKE, liite 3 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ nro 26/2014 21.8.2014. Perustiedot. Tarjoajan nimi. Y-tunnus. Osoite. Yhteyshenkilö

TARJOUSLOMAKE, liite 3 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ nro 26/2014 21.8.2014. Perustiedot. Tarjoajan nimi. Y-tunnus. Osoite. Yhteyshenkilö TARJOUSLOMAKE, liite 3 1 (5) Perustiedot Tarjoajan nimi Y-tunnus Osoite Yhteyshenkilö Yhteyshenkilön sähköposti ja puhelinnumero Tarjouksen allekirjoitus Olen tutustunut tarjouspyyntöasiakirjoihin ja sitoudun

Lisätiedot

PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.

PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1. PALVELUTASOPÄÄTÖSESITYS ENSIHOITOPALVELUN JÄRJESTÄMISEKSI PÄIJÄT-HÄMEEN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.2017 ALKAEN VERSIO II - monituottajamalli PHSOTEY Ensihoitokeskus Sisällysluettelo

Lisätiedot

SOPIMUS HAMMASHUOLLON PERUSHOITOPALVELUJEN OSTAMISESTA NAANTALIN KAUPUNGIN YLI 18-VUOTIAILLE ASIAKKAILLE 1.1.2014-31.12.2015

SOPIMUS HAMMASHUOLLON PERUSHOITOPALVELUJEN OSTAMISESTA NAANTALIN KAUPUNGIN YLI 18-VUOTIAILLE ASIAKKAILLE 1.1.2014-31.12.2015 1 NAANTALIN KAUPUNKI SOPIMUS HAMMASHUOLLON PERUSHOITOPALVELUJEN OSTAMISESTA NAANTALIN KAUPUNGIN YLI 18-VUOTIAILLE ASIAKKAILLE 1.1.2014-31.12.2015 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen kohde Naantalin kaupunki

Lisätiedot

1. Sopijapuolet. Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23, Sastamala

1. Sopijapuolet. Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23, Sastamala 5a. Sopimusluonnos vakituisesta hammaslääkäripalvelusta Sopimus hammaslääkäripalveluiden tuottamisesta 1. Sopijapuolet Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23,

Lisätiedot

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus 2027/02.08.00.00.00/2016 Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus Solita Oy Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki Åkerlundinkatu 11, 33100 Tampere Torikatu 18, 90100 Oulu 1060155-5 31.10.2016 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA

SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA SOPIMUS KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN AVUSTAMISESTA 1. SOPIMUKSEN OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Kasvatus- ja opetustoimi/ Varhaiskasvatus, jäljempänä kaupunki PL 214 53101 LAPPEENRANTA Palveluntuottaja

Lisätiedot

1. Sopijapuolet. Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23, Sastamala. Yhteyshenkilö: N N puh.

1. Sopijapuolet. Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23, Sastamala. Yhteyshenkilö: N N puh. 4a. Sopimusluonnos vakituisesta lääkäripalvelusta päivystykseen Sopimus lääkäripalveluiden tuottamisesta 1. Sopijapuolet Tilaaja: Sastamalan kaupunki Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut PL 23,

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan terveyskeskus Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh.(09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö ja yhteystiedot:

Lisätiedot

vaihtoehtoinen tuote nykyisin käytössä olevalle asukaspysäköintitunnukselle.

vaihtoehtoinen tuote nykyisin käytössä olevalle asukaspysäköintitunnukselle. 1 HELSINGIN KAUPUNGIN JA YKSITYISTEN PYSÄKÖINTIOPERAATTOREIDEN VÄLINEN SOPIMUS KANTAKAUPUNGIN ASUKKAIDEN PYSÄKÖINNISTÄ PYSÄKÖINTIOPERAATTOREIDEN PYSÄKÖINTILAITOKSISSA (Asukaspysäköintilaitostunnus) 1.

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli)

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Tämä sopimus ei ole virallinen sopimus, vaan malli, jonka pohjalle rakentaa sellainen. Huomioita; Kulttuurimatkailun viitekehyksessä on

Lisätiedot

KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011

KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011 KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011 (PUNKAHARJUN KUNTA / ITÄ-SAVON SAIRAANHOITO- PIIRIN KY) SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIJAOSAPUOLET 3 2. KUNTAKOHTAINEN PALVELURAKENNE

Lisätiedot

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS

UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 0 UUDENMAAN SAIRAALAPESULA OY:N OSAKASSOPIMUS 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Sopijapuolet 2. Sopimuksen tarkoitus 3. Osakekirjat 4. Osakkeiden panttauskielto 5. Osakkeiden myynti 6. Päätöksenteko yhtiökokouksissa

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 TOIMISTOTILAN VUOKRAAMINEN LIIKUNTAMYLLYSTÄ SALIBANDYSEURA VIIKINGIT RY:LLE Vuokranantaja Vuokralainen Helsingin kaupungin liikuntavirasto PL 4800, Toivonkatu 2 A 00099

Lisätiedot

Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall

Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall Yhall 17.5.2011 97 Yhall 21.5.2013 98 Yhall 29.10.2013 185 Yhall 10.12.2013 250 Yhall 17.6.2014 140 PALVELUSETELIN YLEISET LINJAUKSET Palvelusetelin yleiset linjaukset perustuvat 1.8.2009 voimaan tulleeseen

Lisätiedot

Suunhoidon palvelujen valinta Erillinen suun hoidon valinta lausuntoluonnos

Suunhoidon palvelujen valinta Erillinen suun hoidon valinta lausuntoluonnos Suunhoidon palvelujen valinta Erillinen suun hoidon valinta lausuntoluonnos 31.1.2017 SOSAALI JA TERVEYSMINISTERIÖ Suun terveydenhuoltoa terveyskeskuksissa ja SVkorvattuna saaneet ikäryhmittäin vuonna

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori Palvelusopimus 1 / 6 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Punkalaitumen kunta ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus www.valtori.fi VALTORI Palvelusopimus

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN N TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN 1 SOPIJAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Helsingin kaupungin sosiaali-

Lisätiedot

1 (3) Liitteet (1 kpl)

1 (3) Liitteet (1 kpl) 1 Sopimus yhteistyöstä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankinnassa 1. Sopijapuolet 1. ky (LSHP) 2. Enontekiön kunta 3. Inarin kunta 4. Kemijärven kaupunki 5. Kittilän

Lisätiedot

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua 1 Liite 1 Sopimus Sopijapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ kunnanvaltuusto Toimittaja: Tässä sopimuksessa termillä tilaaja tarkoitetaan Kirkkonummen kuntaa ja termillä toimittaja xx:tä. Termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN Ruoveden kunnan ja Virtain kunnan yhteistoimintasopimuksen 18.6.2012 purkamis- ja irtisanomisehdon

Lisätiedot

Sopimus terveydenhuoltolain mukaisen perusterveydenhuollon hammaslääkäripäivystyksen palvelujen tuottamisesta terveydenhuollon kuntayhtymälle

Sopimus terveydenhuoltolain mukaisen perusterveydenhuollon hammaslääkäripäivystyksen palvelujen tuottamisesta terveydenhuollon kuntayhtymälle Sopimus terveydenhuoltolain mukaisen perusterveydenhuollon hammaslääkäripäivystyksen palvelujen tuottamisesta terveydenhuollon kuntayhtymälle 1 Sopimuksen tausta 2 Sopijaosapuolet 3 Sopimuksen tarkoitus

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT

SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT LIITE 2 SOPIMUSLUONNOS LÄÄKKEIDEN KONEELLISESTA ANNOSPUSSIJAKELUSTA 1. SOPIJAOSAPUOLET JA YHDYSHENKILÖT Tilaaja: Vaihtoehtoisesti: Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Y-tunnus: 0203533-8 Helena Räsänen, palvelujohtaja

Lisätiedot

TERVEYDEN- JA SAIRAANHOIDON PALVELUITA KOSKEVAT YLEISET EHDOT

TERVEYDEN- JA SAIRAANHOIDON PALVELUITA KOSKEVAT YLEISET EHDOT TERVEYDEN- JA SAIRAANHOIDON PALVELUITA KOSKEVAT YLEISET EHDOT 1. KÄYTTÖTARKOITUS JA MÄÄRITELMIÄ Näissä yleisissä ehdoissa määrätään ehdoista ja seikoista, joilla HYKSin kliiniset palvelut Oy (jäljempänä

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

OSTOPALVELUSOPIMUS TOIMINTATERAPIASTA

OSTOPALVELUSOPIMUS TOIMINTATERAPIASTA 1 OSTOPALVELUSOPIMUS TOIMINTATERAPIASTA 1. SOPIJAPUOLET Ostaja: Myyjä: Heinäveden kunta, perusturvalautakunta Kermanrannantie 7 79700 Heinävesi 040-5319116 Yhteyshenkilö Marja Lyytikäinen Toimintaterapeutti

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 2 (5) 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Kannuksen kaupunki (Y-tunnus: 0178455-6 ) 1.2 Ostaja Kokkolan kaupunki (Y-tunnus 0179377-8 ) 2 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017.

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017. Suomen ympäristökeskuksen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n välinen TYÖEHTOSOPIMUS 29.2.2008

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

LIITE 2. Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

LIITE 2. Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä LIITE 2 Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa SOPIMUS TUUSULAN KUN- NAN KULJETUSPALVELUASIAKKAIDEN MAKSUJÄRJESTELMÄN SEKÄ KULJETUKSEN

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

SUOMEN KANSALLISOOPPERAN ORKESTERISSA AVUSTAJINA TOIMIVIA MUUSIKKOJA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS

SUOMEN KANSALLISOOPPERAN ORKESTERISSA AVUSTAJINA TOIMIVIA MUUSIKKOJA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 1 SUOMEN KANSALLISOOPPERAN ORKESTERISSA AVUSTAJINA TOIMIVIA MUUSIKKOJA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 1 Tällä työehtosopimuksella määrätään työehdot Suomen Kansallisoopperan orkesterissa avustajina toimiville

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

Luottamusmiehen tehtävät, velvollisuudet, asema. Minna Pirttijärvi

Luottamusmiehen tehtävät, velvollisuudet, asema. Minna Pirttijärvi Luottamusmiehen tehtävät, velvollisuudet, asema Minna Pirttijärvi 1 Luottamusmiehen tehtävät Osallistua tarvittaessa työsuojeluvaalien järjestämiseen sekä henkilöstöedustuksen nimeämiseen edustukselliseen

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot

U R H E I L I J A S O P I M U S

U R H E I L I J A S O P I M U S U R H E I L I J A S O P I M U S Sopimuksen tausta ja tavoitteet Suomen Ilmailuliitto ry (jäljempänä SIL ) ja (SIL:n jäsenmaksun maksanut jäsen, jäljempänä Urheilija, molemmat yhdessä jäljempänä Osapuolet

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Saarijärven kaupunki Sivulantie 11 43100 SAARIJÄRVI (Y-tunnus 0176975-1) Vuokralainen: Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot