KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2015"

Transkriptio

1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2015 KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no , 40 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen. Ilmoitusasiat. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän kustannusten kehitys/seinäjoen kaupungin kirje. Talousarviolainan ottaminen. Avustusanomus lottaperinteen tallentamiseksi. Monialaisen yhteispalvelun käynnistäminen. Edustajien valitseminen Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokoukseen. Suupohjan Seutuverkko Oy/ Ilmoitus osakkeenomistajan lunastusoikeudesta. Puutavaran myynti. Lausunto ehdotuksesta Lapväärtin-Isojoen vesistöalueen tulvariskien hallintasuunnitelmaksi. Lausunto ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta/ OX2 Wind Finland Oy/Rajamäenkylän tuulivoimapuisto. Kunnanjohtajan päätösluettelo. Rakennusjärjestyksen muuttaminen. Kokouksen päättäminen. PÖYTÄKIRJAN Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty NÄHTÄVÄNÄPITO valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Karijoen kunnanvirastossa PUHEENJOHTAJA Merk. Timo Hautaviita Jenni Rankaviita Kunnanhallituksen puheenjohtaja Hallintosihteeri JULKIPANOTODISTUS Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Todistaa: Ilmoitustaulun hoitaja Viljo Kurvinen, kunnanjohtaja

2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖS- VALTAISUUDEN TOTEAMINEN. Kunnanhallituksen kokoonpano v : varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen Timo Hautaviita, pj Helena Parkkamäki Soile Luoma Salla-Maaria Yliviitala Erkki Viitikko, II-vpj Laura Rinne Terhi Röksä Petri Ahola Mirja Peräsaari Mikko Savolainen Seppo Tienhaara Jarmo Ohriluoma Marjo Ylikärppä Markku Leppinen Veli-Matti Niemelä, I-vpj Anne Niemelä. Kunnanvaltuuston puheenjohtajat: - puheenjohtaja Arja Harjunpää, - I-varapuheenjohtaja Jukka Kohtala, - II-varapuheenjohtaja Jaakko Järvenpää. Kunnanhallitus: Merkitään, että poissa oli Terhi Röksä sekä kunnanvaltuuston II-vpj Jaakko Järvenpää. Kokous yksimielisesti todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää valita keskuudestaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa (vuorossa Seppo Tienhaara ja Marjo Ylikärppä). Kunnanhallitus: Tämän pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Seppo Tienhaara ja Mirja Peräsaari.

4 ILMOITUSASIAT. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi seuraavaa: - Kristiinankaupunki, kaupunginjohtajan päätös määrätä vs. sivistysjohtajaksi oman toimen ohella rehtori Margareta Rissanen alkaen, aluksi korkeintaan saakka. - Kristiinankaupunki, kaupunginjohtajan päätös edustajaksi Kuntaliiton Lukiofoorumin jäseneksi rehtori Minna Vanhamäki. - Suupohjan koulutuskuntayhtymä, yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirjan jäljennös. - Ely Valtionavustuspäätös seutulipun hinnanalennukseen vuodelle Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

5 ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN KUSTANNUSTEN KEHITYS/ SEINÄJOEN KAUPUNGIN KIRJE. Seinäjoen kaupunginhallitus on päättänyt antaa kuntalain 23 :n mukaisesti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallintoelimissä oleville Seinäjoen kaupungin edustajille toimiohjeen. Ohjeen mukaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tulee valmistella sellaiset kustannustehokkuuden parantamis- ja tehostamistoimenpiteet, joiden avulla kuluvan vuoden sairaanhoitopiirin kuntalaskutukseen tulee 2 % suuruinen vuositason säästö. Seinäjoen kaupunki lähtee siitä, että sairaanhoitopiiri toteuttaa säästötoimenpiteet oma-aloitteisesti ja välittömästi. Lisäksi kaupunginhallitus esittää muille sairaanhoitopiirin jäsenkunnille, että ne tekevät esitetyn mukaiset samansisältöiset päätökset omien edustajiensa osalta Karijoen erikoissairaanhoidon menot ovat esim. vuodesta 2009 (1,467 M ) vuoteen 2014 (1,970 M ) kasvaneet 0,503 M eli 34,3 % eli keskimäärin kasvu on ollut 6,9 % vuodessa. Samaan aikaan verotulojen kasvu on pysynyt paikoillaan ja valtionosuudet ovat vähentyneet. Lisäksi kunnan erikoissairaanhoidon menojen vuosittaiset vaihtelut ovat suuret, esim. vuodesta 2012 vuoteen 2013 menot kasvoivat 23,7 % eli n euroa.

6 224 Vuonna 2014 Karijoen erikoissairaanhoidon menot asukasta kohti olivat 1341 euroa, joka oli korkein Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Keskimäärin Etelä-Pohjanmaalla menot olivat 1211 euroa/ asukas. Ehdotus: Kunnanhallitus toteaa, että kunnan taloustilanne on kireä ja tulee pysymään kireänä huonon taloustilanteen sekä julkisen talouden tasapainottamistoimien vuoksi. Sosiaali- ja terveystoimen menojen kasvu on jo usean vuoden ajan ylittänyt kunnan tulopohjan kasvun. Kaikkien toimijoiden myös sairaanhoitopiirin tulee kiinnittää erityistä huomioita kustannustasoon ja sen sopeuttamiseen kuntien tulopohjaan. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

7 Kunnanhallitus No 07/2015 Kunnanhallitus No 09/ TALOUSARVIOLAINAN OTTAMINEN. Kuluvan vuoden talousarvioon ja muutokseen on merkitty lainamäärää otettavaksi yhteensä euroa. Korkotukilainaa on nostettu tänä vuonna euroa. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää pyytää euron talousarviolainasta tarjoukset seuraavilta: - Suupohjan Osuuspankki, - Kristiinankaupungin Säästöpankki, - Kuntien Eläkevakuutus, - Kuntarahoitus Oy, - Handelsbanken, - Danske Bank Oy - Nordea. Laina-aika 10 vuotta. Vaihtoehtoinen tarjous myös 20 vuoden laina-ajasta. Korkovaihtoehdot: euribor 6 kk, euribor 12 kk, kiinteä 3 v ja 5 v. Kunnanhallitus: Merkitään, että Marjo Ylikärppä katsoi itsensä esteelliseksi ja poistui pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin Tarjousten jättöaika päättyi klo Merkitään, että jäljennös tarjouksista on liitteenä no 37. Ehdotus: Ehdotus kokouksessa.

8 226 Kunnanhallitus: Merkitään, että Marjo Ylikärppä katsoi itsensä esteelliseksi ja poistui pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Keskustelun aikana esittelijä ehdotti, että kunnanhallitus päättää ottaa euron talousarviolainan Kuntarahoitus Oy:ltä tarjouksen mukaisesti. Laina-aika 10 v, tasalyhennyksin puolivuosittain, korko 5 v viitekorko + marginaali 0,850 %. Kunnanhallitus yksimielisesti hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

9 AVUSTUSANOMUS LOTTAPERINTEEN TALLEN- TAMISEEN. Valmistelija/lisätiedot: kunnanjohtaja Viljo Kurvinen, puh sähköposti: karijoki.fi Suupohjan Lottaperinneyhdistyksen perustava kokous on pidetty Kauhajoella Yhdistys edistää vuosina toimineen Lottajärjestön henkisen ja aineellisen perinteen keräämistä ja tallentamista Suupohjan alueella. Vastaavia seudullisia ja alueellisia yhdistyksiä toimii Suomessa useita, ja niiden kattojärjestönä toimii Suomen Lottaperinneliitto. Suupohjan Lottaperinneyhdistyksen perustamiskokouksessa oli edustajia Kauhajoelta, Teuvalta, Jalasjärveltä ja Isojoelta. Toimintaa on jo laajennettu Kurikka-Jurvaan, Karijoelle ja Karviaan valitsemalla näiltä paikkakunnilta jäseniä eri toimikuntiin. Suupohjan Lottaperinneyhdistys ry. on merkitty rekisteriin , rekisterinumero Tarkoituksensa toteuttamiseksi Suupohjan Lottaperinneyhdistys jakaa tietoa Lotta-järjestöstä mm. järjestämällä luento-, esitelmä- ja tiedotustilaisuuksia sekä haastattelemalla vielä keskuudessamme olevat aikanaan Lottina tai ns. Pikkulottina toimineet naiset. Haastatteluja on jo jonkin verran tehty, ja työ jatkuu talkooperiaatteella. Tavoitteena on tallettaa haastattelut kirjaksi. Kirjatoimikuntaan kuuluvat Outi Simola Jalasjärveltä, Tapio Keskitalo Karviasta, Jussi Kleemola Kauhajoelta,

10 228 Jaakko Uusi-Hakala Kauhajoelta, Anna Tuisku Teuvalta, Anna-Liisa Luukkonen Teuvalta, Seija Nevala-Nurminen Jurvasta ja Mauno Tyynismaa Isojoelta. Myös muista yhdistyksen toimialueen kunnista nimetään edustaja kirjatoimikuntaan. Suupohjan Lottaperinneyhdistys anoo toimialueensa kunnilta ja kaupungeilta avustusta Lottaperinteen tallentamiseen. Avustukset käytettäisiin tekeillä olevan kirjan kustannuksiin. Ajatuksena on, että isommat kunnat osallistuisivat 500 eurolla ja pienemmät kunnat 300 eurolla hankkeeseen. Avustavista kunnista tulee näkyvä maininta kirjan kansilehdille. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää myöntää Suupohjan Lottaperinneyhdistys ry:lle 300 euron suuruisen avustuksen haettuun tarkoitukseen. Kunnanhallitus: Keskustelun jälkeen ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

11 MONIALAISEN YHTEISPALVELUN KÄYNNIS- TÄMINEN. Valmistelija/lisätiedot: kunnanjohtaja Viljo Kurvinen, puh sähköposti: karijoki.fi Laki ja asetus työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (TYP) tulivat voimaan Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu tarkoittaa sitä, että kunta, TE-toimisto ja Kela suunnittelevat yhdessä työttömän kanssa olemassa olevista työvoima-, sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluista sellaisen palvelukokonaisuuden, joka vastaa työttömän palvelutarpeisiin ja parhaiten edistää hänen työllistymistään. Työ- ja elinkeinotoimisto, kunta tai Kansaneläkelaitos arvioi, onko työttömällä monialaisen yhteispalvelun tarve, kun työtön on 1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella; 2) täyttänyt 25 vuotta ja hän on ollut työtön yhtäjaksoisesti 12 kuukautta; tai 3) alle 25-vuotias ja hän on ollut työtön yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta. Palvelujen yhteensovittaminen on tarpeen silloin, kun työttömällä on sellaisia työllistymiseen vaikuttavia työtai toimintakyvyn rajoitteita tai elämänhallintaan liittyviä ongelmia, jotka eivät ratkea yksinomaan viranomaisten välisellä konsultaatiolla, vaan edellyttävät monialaista yhteistyötä.

12 230 Etelä-Pohjanmaalla monialaisen yhteispalvelun rakentamista valmistelevassa työryhmässä Teuvaa, Isojokea, Karijokea ja Kauhajokea on edustanut LLKY. Työryhmän näkemyksen perusteella Etelä- Pohjanmaan TE-toimiston alueelle perustetaan yksi monialaista yhteispalvelua tuottava verkosto ja yksi johtoryhmä, joka vastaa yhteispalvelun järjestämisestä koko maakunnan alueella. Verkoston päätoimipaikka sijaitsee Seinäjoella ja muut toimipaikat ovat nykyisellään Kauhavalla, Kauhajoella, Alavudella ja Alajärvellä. Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto pyytää kuntia nimeämään edustajansa TYP:n johtoryhmään. Johtoryhmä asetetaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Se valmistelee yhteispalvelua koskevat sopimukset, joiden pohjalta toiminta organisoidaan ja toiminta käynnistyy viimeistään vuoden 2016 alussa. Monialaisen yhteispalvelun johtoryhmään kuuluvat kunnat nimeävät monialaista yhteispalvelua johtavan henkilön ja tämän varahenkilön enintään johtoryhmän toimikaudeksi. Monialaisen yhteispalveluverkoston päätoimipaikka sijaitsee Seinäjoella, jolloin on tarkoituksenmukaista, että TYP:n johtava henkilö kuuluu Seinäjoen kaupungin organisaatioon ja sijoittuu yhteispalvelun Seinäjoen toimipaikkaan. Toimintaan liittyvät henkilöstö- ja muista kuluista vastaavat TE-toimisto, kunnat ja Kela. Kuntien väliset kustannukset jaetaan asukaslukuun suhteutettuna. Vuositasolla kustannusten arvioidaan olevan yhteensä euroa, josta Karijoen osuus olisi 539 euroa, kun laskennan pohjana käytetään tilanteen mukaista asukaslukua.

13 231 Ehdotus: Kunnanhallitus päättää 1) valtuuttaa Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän valitsemaan monialaisen yhteispalvelun johtoryhmään jäsenen ja hänelle varajäsenen edustamaan Karijoen kuntaa; 2) hyväksyä, että Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän valitsema jäsen ja hänen varajäsen voi toimia monialaisen yhteispalvelun johtoryhmässä myös Isojoen ja Teuvan kuntien sekä Kauhajoen kaupungin edustajana; 3) hyväksyä monialaista yhteispalvelujärjestelmää varten perustettavan johtavan henkilön määräaikaisen viran ajalle ) hyväksyä monialaisen yhteispalvelujärjestelmän kustannusten vyörytyksen kuntien kesken asukaslukuun suhteutettuna. Kunnanhallitus: Ehdotuksen kohdat 1-4 yksimielisesti hyväksyttiin.

14 EDUSTAJIEN VALITSEMINEN SUUPOHJAN PERUSPALVELULIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEEN. Valmistelija/Lisätiedot: kunnanjohtaja Viljo Kurvinen, puh , sähköposti: Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokous pidetään klo Yhtymäkokouksessa käsiteltävät asiat: 1. Yhtymäkokouksen läsnäolijoiden toteaminen ja ääniluettelon hyväksyminen 2. Yhtymäkokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta 4. Pöytäkirjankirjantarkastajien valinta 5. Arviointikertomus Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätös 7. Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen 8. Henkilöstöraportti Selvitys aloitteista Johtajan katsaus liikelaitoskuntayhtymän toimintaan ja talouteen 1-4 kk/ Mahdolliset kiireelliset asiat 12. Kokouksen päättäminen ja valitusosoitus Perussopimuksen 5 :n mukaan Karijoen kunta valitsee yhtymäkokoukseen kaksi edustajaa.

15 233 Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokouksessa kuntaa edustivat seuraavat edustajat: varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen Ahti Malm Jaakko Järvenpää Anne Niemelä Carita Latikka Ehdotus: Kunnanhallitus valitsee kaksi edustajaa ja varaedustajat Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän yhtymäkokoukseen Kunnanhallitus: Kunnanhallitus yksimielisesti valitsi kunnan edustajat yhtymäkokoukseen seuraavasti: varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen Ahti Malm Jaakko Järvenpää Anne Niemelä Carita Latikka

16 SUUPOHJAN SEUTUVERKKO OY/ILMOITUS OSAKKEENOMISTAJAN LUNASTUSOIKEUDES- TA. Suupohjan Seutuverkko Oy kirje : ILMOITUS OSAKKEENOMISTAJAN LUNASTUSOIKEUDESTA Suupohjan Seutuverkko Oy:n hallitus ilmoittaa yhtiön osakkeenomistajille osakekaupasta, jolla Suupohjan Seutuverkko Oy (Y-tunnus ) hankkii suunnatusti Arvo Invest Nordic Oy:ltä (Y-tunnus ) 50 kpl Suupohjan Seutuverkko Oy:n omia osakkeita. Suupohjan Seutuverkko Oy:n osakkailla on yhtiöjärjestyksen 9 :n mukaan ensisijainen lunastusoikeus kaupan kohteena oleviin osakkeisiin. Kaupan kohteena olevat osakkeet ovat Suupohjan Seutuverkko Oy:n osakkeet numerot , yht. 50 osaketta. Lunastushinta on Suupohjan Seutuverkko Oy:n osakkeista maksama merkintähinta eli kaksisataa (200,00) euroa/osake, yhteensä kymmenentuhatta (10 000,00) euroa. Osakkeen-omistajien keskinäinen lunastusoikeus määräytyy lunastukseen halukkaiden osakkeen-omistajien omistuksen keskinäisessä suhteessa. Lunastusvaatimus on esitettävä yhtiölle kirjallisesti osoitteeseen Sunet / Suupohjan Seutuverkko Oy, Hallitus, Kenttätie 10 A 3, Kauhajoki kuuden (6) viikon kuluessa siitä, kun osakkeiden siirtymisestä ilmoitettiin hallitukselle eli lunastusvaatimuksen esittämisaika päättyy Lunastushinta on maksettava kolmen (3) viikon kuluessa viimeisestä mahdollisesta lunastusvaatimuksen

17 235 esittämispäivästä tai lunastushinnan vahvistamispäivästä. Lunastushinta maksetaan yhtiölle. Kauhajoella Suupohjan Seutuverkko Oy Hallitus Ehdotus: Kunnanhallitus päättää merkitä ilmoituksen tiedoksi ja päättää, ettei kunta käytä lunastusoikeutta. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

18 PUUTAVARAN MYYNTI. Metsäarvioinnin yhteydessä on todettu, että Skogsmattfolk 2:150 tilalla (Pyhävuorella) on tuulenkaatoja arviolta n m3. Metsänhoitoyhdistys on laatinut alueelle hakkuusuunnitelman ja pyytänyt puutavarasta tarjoukset. Hakattava alue on n. 4,4 ha, puustomäärä n. 960 m3, avohakkuu. Merkitään, että jäljennös jätetyistä tarjouksista laaditusta yhdistelmästä leimausselostuksineen on liitteenä no 38. Tarjous on pyydetty UPM-Kymmene Oyj:ltä, Isojoen Saha Oy:ltä, Westas Oy:ltä, Osuuskunta Metsäliitolta ja Luvian Saha Saha Oy:ltä. Tarjouksen ovat jättäneet muut paitsi ei Luvian Saha Oy. Yhteenvedon mukaan korkeimman tarjouksen on jättänyt UPM-Kymmenen Oyj. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää hyväksyä Skogsmattfolk tilalla olevan hakkuuleimikon puutavaran myymisen pystymyyntinä korkeimman tarjouksen jättäneelle UPM-Kymmene Oyj:lle. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

19 LAUSUNTO EHDOTUKSESTA LAPVÄÄRTIN- ISOJOEN VESISTÖALUEEN TULVARISKIEN HALLINTASUUNNITELMAKSI. Ely:n lausuntopyyntö DNRO EPOELY/ 338/07.02/2012. valmistelija: Heikki Rinta-Hoiska, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus pyytää Karijoen kunnan lausuntoa ehdotuksesta Lapväärtin-Isojoen vesistöalueen tulvariskien hallintasuunnitelmasta. Ehdotus on nähtävissä kokonaisuudessaan internetissä Lausunto tulee palauttaa ELY-keskukseen mennessä. Lapväärtin taajama on nimetty Etelä-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELYkeskus) alustavan tulvariskien arvioinnin (2011) perusteella muuksi tunnistetuksi tulvariskialueeksi (Kuva 1). Tulvariskien alustavan arvioinnin jälkeen Lapväärtin alueella tapahtui kaksi harvinaista tulvaa, syksyllä 2012 ja keväällä 2013, jotka aiheuttivat runsaasti vahinkoa mm. asutukselle ja muulle omaisuudelle. Etelä-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus päätti syksyn 2012 jälkeen, että Lapväärtin-Isojoen vesistöalueelle laaditaan tulvariskien hallintasuunnitelma tulvariskien vähentämiseksi, tulvien ehkäisemiseksi ja lieventämiseksi sekä tulviin varautumisen parantamiseksi. Tämä

20 238 tulvariskien hallintasuunnitelma on laadittu Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristövastuualueella Lapväärtin-Isojoen vesistöalueen tulvatyöryhmän ohjauksessa. Suunnitelmassa esitetään alueelle ehdotetut tulvariskien hallinnan tavoitteet ja tarvittavat toimenpiteet perusteluineen sekä viranomaisten toiminnan kuvaus tulvatilanteessa. Suunnitelma perustuu vesistöalueelta tehtyyn tulvariskien alustavaan arviointiin, tulvavaara- ja tulvariskikarttoihin sekä olemassa olleisiin tulvariskien hallinnan asiakirjoihin (mm. Lankinen ym. 2011). Suunnitelman on tarkoitus toimia jatkossa koko vesistöalueen tulvariskien hallintaa koordinoivana teoksena. Hulevesitulvariskien hallinnan suunnittelu kuuluu lain mukaan kuntien vastuulle, eikä niitä ole käsitelty tässä suunnitelmassa, paitsi jos ne voivat kasvattaa alueen tulvariskiä. Suunnitelmaehdotus on kuultavana ajalla ja asianosaisilla on mahdollisuus esittää mielipiteensä suunnitelmaehdotuksesta. Tulvariskien hallinnasta annetun lain (620/2010) ja asetuksen (VNA 659/2010) tavoitteena on vähentää tulvariskejä, ehkäistä ja lieventää tulvia sekä parantaa tulviin varautumista. Lain ja asetuksen mukaan kaikilta vesistöalueilta on tehtävä tulvariskien alustava arviointi ja laadittava tällä perusteella merkittäviksi tulvariskialueiksi todetuilta alueilta tulvavaara- ja tulvariskikartat sekä koko vesistöalueen kattava tulvariskien hallintasuunnitelma.

21 239 Lainsäädännön mukaan merkittävien tulvariskialueiden tulvavaara- ja tulvariskikartoituksen on oltava valmiina mennessä ja tulvariskien hallintasuunnitelmien mennessä. Edellä kuvattu tulvariskien hallinnan prosessi toistuu jatkossa siten, että osavaiheet tarkistetaan tarpeellisin osin kuuden vuoden välein. Vuonna 2016 alkavalla suunnittelukierroksella Lapväärtin taajama todetaan todennäköisesti merkittäväksi tulvariskialueeksi. Lapväärtin-Isojoen vesistöalueen tulvariskien hallinnan tavoitteet Harvinaisen tulvan (1 %; 1/100 a) peittämällä alueella sijaitseva vakituinen asutus on suojattu tulvilta tai tulviin on varauduttu siten, ettei ihmisten terveys ja turvallisuus vaarannu Erittäin harvinaisen tulvan (0,4 %; 1/250 a) peittämällä alueella ei sijaitse vaikeasti evakuoitavia kohteita tai kohteet on suojattu ja evakuointiyhteydet varmistettu Tulva-alueella ei sijaitse vedenottamoita ja talousveden pilaantumisriski pieni Sähkön-, lämmön- ja vedenjakelu ei keskeydy erittäin harvinaisella tulvalla (0,4 %; 1/250 a) Merkittävät liikenneyhteydet eivät katkea erittäin harvinaisella tulvalla (0,4 %; 1/250 a) Erittäin harvinaisesta tulvasta (0.4 %; 1/250a) ei aiheudu palautumatonta vahingollista seurausta ympäristölle Erittäin harvinaisesta tulvasta (0.4 %; 1/250a) ei aiheudu korjaamatonta vahingollista seurausta kulttuuriperinnölle

22 240 Kuva 1. Lapväärtin-Isojoen vesistöalue ja alueella sijaitseva muu tunnistettu tulvariskialue; Lapväärtin taajama.

23 241 Hallintasuunnitelmassa on huomioitu kattavasti niin tulvariskiä vähentävät toimenpiteet, tulvasuojelutoimenpiteet, valmiustoimet, toiminta tulvatilanteessa kuin myös jälkitoimenpiteet ja em. vastuutahot sekä toteutusajankohdat sekä priorisoinnit. Suunnitelman toteuttamisessa lienee suurena vaikeutena heikkenevä kansantalous, niin valtion, kuntien kuin yksityisten taholla. Eräs tavoitteisiin vaikuttava tekijä on luonnonsuojelulliset näkökohdat, ruoppaus, rantapuuston poisto, majavapadot ym. Ehdotus: Karijoen kunnalla ei ole huomauttamista ehdotuksesta Lapväärtin-Isojoen vesistöalueen tulvariskien hallintasuunnitelmasta. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

24 LAUSUNTO YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTISELOTUKSESTA/OX2 WIND FINLAND OY/RAJAMÄENKYLÄN TUULIVOI- PUISTO. YVA-KUULUTUS OX2 Wind Finland Oy on toimittanut Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain (468/1994, muutos 267/1999) mukaisen arviointiselostuksen Isojoen ja Karijoen kuntiin sijoittuvasta Rajamäenkylän tuulivoimapuistohankkeesta. Arviointiselostus on asiakirja, jossa esitetään tiedot hankkeesta ja sen vaihtoehdoista sekä yhtenäinen arvio niiden ympäristövaikutuksista. Hanke- ja toiminnalliseen kokonaisuuteen kuuluu mm. myös sähkönsiirto, sähköasemia, huoltoteitä ja alueita. Hankealue sijaitsee noin 19 km Kristiinankaupungin keskustasta itään. Alue sijaitsee seututeiden 664 ja 687 itäpuolella ja Riitaluhdantien/Rajamäentien etelä-/länsipuolella. Hankealueella on laajoja suoalueita sekä metsätalouskäytössä olevaa metsää. Lähin asutus on noin 1 km päässä. Rajamäenkylän tuulivoimapuiston rakennusluvan myöntäminen edellyttää maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) mukaisen osayleiskaavan laatimista hankealueelle. Hankkeen vaihtoehtoina tutkitaan seuraavia: Vaihtoehto 1: hankealueelle rakennetaan 100 voimalan tuulivoimapuisto. Tuulivoimaloiden napakorkeus on m ja roottorin läpimitta m, jolloin

25 243 voimalan kokonaiskorkeus on enintään, 230 metriä. Kunkin tuuli-voimalan teho on 3-5 MW. Vaihtoehto 2; hankealueelle rakennetaan 78 voimalan tuulipuisto. Tuulivoimaloiden napakorkeus on m ja roottorin läpimitta m. Voimalan kokonaiskorkeus on enintään 230 metriä. Kunkin tuulivoimalan teho on 3 5 MW. Vaihtoehto 0; Nollavaihtoehtona tarkastellaan tilannetta jossa tuulivoimahanke ei toteudu. Sähkönsiirto: Hankealueen eteläosaan rakennetaan uusi sähköasema, josta sähkö siirretään 110 kv ilmajohtoa pitkin rakennettavalle Arkkukallion sähköasemalle. Johtolinja kulkee suunnitellulta sähköasemalta etelään, kiertää Vanhankylän ja kääntyy kohti länttä/lounasta Kärjenkosken suuntaan. Tuotettava sähkö siirretään olemassa olevaan sähköverkkoon (Fingridin Kristinestad-Ulvila 400 kv:n voimalinja). Kuulutus ja arviointiselostus ovat nähtävillä Arviointiselostuksesta voi esittää kirjallisia mielipiteitä viimeistään mennessä osoitteeseen Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 262, VAASA tai sähköpostilla kirjaamo.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi. Yhteysviranomaisen lausunto arviointiselostuksesta tulee yleisesti nähtäville edellä mainittuihin nähtävilläolopaikkoihin sekä verkkosivulle kahden kuukauden päästä mielipiteiden ja lausuntojen määräajasta.

26 244 Lisätietoja YVA- menettelystä vastaava on OX2 Wind Finland Oy, Egon Nordström, Kyminlinnantie 6, Kotka, p , etunimi.sukunimi@ox2.com. YVA- konsultti on Sito Oy, yhteyshenkilö Veli-Markku Uski, Tuulikuja 2, Espoo, p , etunimi. sukunimi@sito.fi. Yhteysviranomainen on Etelä- Pohjanmaan ELY-keskus, Niina Pirttiniemi, etunimi. sukunimi@ely-keskus.fi. puh Asiakirjat ovat nähtävillä: Ehdotus: Lausuntona OX2 Wind Finland Oy:n YVA-arviointiselostuksesta kunnanhallitus päättää esittää: Hankealueeseen sisältyy mm. osa Karhukankaan pohjavesialuetta. Selostuksen mukaan pohjavesialueille ei rakenneta voimaloita eikä teitä. Pohjavesialueet tulee rajata hankealueesta pois. Selostuksessa ei ole mainittu mitään hankealueen läheisyydessä olevista pohjavedenottamoista. Nämä tulee myös suunnittelussa huomioida. Hankealueen rajaukset poikkeavat vaihemaakuntakaavan rajauksista. Voimaloiden teho selostuksen mukaan on 3-5 MW (arviointiohjelmassa 2-3 MW/3,3 MW). Tämä huomioitava selvityksessä melu-/välke-/varjostusvaikutuksista. Selvityksessä voimaloiden vaikutuksista viestintäyhteyksiin on kuvattu yleispiirteisesti mm. toteamalla voimaloiden aiheuttavan olennaisia häiriöitä TV-lähe-

27 245 tysten vastaanottoon. Nämä pitää selvittää täsmällisemmin ja kuka hoitaa korjaavat toimenpiteet. Selostuksen mukaan tuulivoimapuiston melutasoja seurataan lähimpien asuinrakennusten kohdalla Vanhankylän alueella. Huomioiden kuvassa 2 esitetyt vallitsevat tuulensuunnat, melutasoa tulee seurata myös Karijoen keskustan suunnassa sekä Kariluoman/ Rajamäen alueella. Myös muita tuulipuiston vaikutuksia, kuin 9 kohdassa mainittuja, tulee seurata toiminnan aikana. Pohjavesialueiden ohella läheisyydessä olevat pohjavedenottamot tulee ottaa seurantaan mukaan. Kunnanhallitus: Merkitään, että Timo Hautaviita, Marjo Ylikärppä, Seppo Tienhaara, Soile Luoma ja Erkki Viitikko katsoivat itsensä esteellisiksi ja poistuivat pykälän käsittelyn ja päätöksen teon ajaksi. Varajäsenet Helena Parkkamäki ja Markku Leppinen sekä Petri Ahola olivat läsnä pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajan. Puheenjohtajana tämän pykälän ajan toimi Veli-Matti Niemelä. Tämän pykälän pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Markku Leppinen. Keskustelun jälkeen ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

28 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSLUETTELO. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää merkitä tiedokseen kunnanjohtajan päätösluettelon pykälien /2015 Kunnanhallitus: Merkitään, että Viljo Kurvinen katsoi itsensä esteelliseksi ja poistui pykälän käsittelyn ja päätöksen teon ajaksi. Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

29 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTTAMINEN. Valvontalautakunta on päättänyt esittää, että kunnanhallitus ottaa käsittelyyn kunnan rakennusjärjestyksen muuttamisen siten, että rakennusjärjestys vastaisi paremmin elinkeinoelämän ja asumisen tarpeita. Nykyinen rakennusjärjestys on vuodelta Järjestyksen uusiminen on viime vuosina ollut esillä keskusteluissa. Ehdotus: Kunnanhallitus päättää antaa teknisen toimen/rakennusvalvonnan tehtäväksi valmistella rakennusjärjestyksen muuttaminen. Kunnanhallitus: Ehdotus yksimielisesti hyväksyttiin.

30 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN. Kokous katsottiin päättyneeksi klo 21:00. Merkitään, että matkakorvausliite on pöytäkirjan liitteenä no 39. Valitusosoitus: Valitusosoitus on liitteenä no 40.

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 08/2017

KUNNANHALLITUS No 08/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 08/2017 KOKOUSAIKA 09.05.2017 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 106 107 108 109 31 110 32

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 07/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 07/2015 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 07/2015 KOKOUSAIKA 23.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 104 105 106 107 108 109

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2015 KOKOUSAIKA 17.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 26, 27 Kokouksen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2013 KOKOUSAIKA 21.03.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 104 105 106

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2017

KUNNANHALLITUS No 18/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2017 KOKOUSAIKA 13.11.2017 valtuuston kokouksen jälkeen KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 249 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 4/2018

KUNNANHALLITUS No 4/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 4/2018 KOKOUSAIKA 22.2.2018 klo 19.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 35 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 02/2012

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 02/2012 18 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 02/2012 KOKOUSAIKA 16.02.2012 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 2/2018

KUNNANHALLITUS No 2/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 2/2018 KOKOUSAIKA 22.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 13 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 20/2013

KUNNANHALLITUS No 20/2013 190 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 20/2013 KOKOUSAIKA 09.10.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 277 278 279 280 93 281 94 282 94a

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 16/2016

KUNNANHALLITUS No 16/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 16/2016 KOKOUSAIKA 24.11.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 174 175 176 177 178 179 180

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 13/2017

KUNNANHALLITUS No 13/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2017 KOKOUSAIKA 28.8.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 188 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 11/2016

KUNNANHALLITUS No 11/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 11/2016 KOKOUSAIKA 18.08.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 119 120 121 122 123 49 124

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 15/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 15/2013 99 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 15/2013 KOKOUSAIKA 08.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 218 219 220 221 70 222

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 5/2018

KUNNANHALLITUS No 5/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 5/2018 KOKOUSAIKA 12.2.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 44 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2013 KOKOUSAIKA 08.05.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 137 138 139 140 141 40 142

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 03/2016

KUNNANHALLITUS No 03/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 03/2016 KOKOUSAIKA 11.02.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 25 26 27 28 29 30 11 31 12

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 13/2017

KUNNANHALLITUS No 13/2017 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2017 KOKOUSAIKA 28.8.2017 klo 19.00 - KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 188 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 5/2018

KUNNANHALLITUS No 5/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 5/2018 KOKOUSAIKA 12.3.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 44 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 KOKOUSAIKA 29.04.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 24 25 26 1 27 2 28 3 29

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2015 KOKOUSAIKA 20.08.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 175 176 177 178 52 179 180

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 10/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 10/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 10/2015 KOKOUSAIKA 04.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 142 143 144 145 146 147 148

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 20/2015

KUNNANHALLITUS No 20/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 20/2015 KOKOUSAIKA 21.12.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 265 266 267 268 85,86 269

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 04/2012

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 04/2012 50 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 04/2012 KOKOUSAIKA 22.03.2012 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 37 38 39 40 41 13 42 43

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2012

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2012 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2012 KOKOUSAIKA 11.06.2012 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 105 106 107 108 37 109 38

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 158 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 6/2014

KUNNANVALTUUSTO No 6/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 6/2014 KOKOUSAIKA 18.12.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 45 46 47 1 48 2 49 50 Kokouksen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 16/2013

KUNNANHALLITUS No 16/2013 115 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 16/2013 KOKOUSAIKA 22.08.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 230 231 232 233 75 234 76 235 77

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 16/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 16/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 16/2014 KOKOUSAIKA 20.11.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 174 175 176 177 178 179 180

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 03/2012

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 03/2012 29 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 03/2012 KOKOUSAIKA 05.03.2012 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 21 22 23 24 25 26 8 27

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 38 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4

Lisätiedot

Tulvariskien hallinnan tavoitteet

Tulvariskien hallinnan tavoitteet Tulvariskien hallinnan tavoitteet Vesienhoidon yhteistyöryhmän kokous 13.12.2012, Rovaniemi Tulvariskien hallinnan työn kulku Tulvariskien alustava arviointi 22.12.2011 1. Tarkistus 22.12.2018 Seuraavat

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 2/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9

KUNNANVALTUUSTO No 2/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 2/2017 KOKOUSAIKA 04.04.2017 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 10 11 1 12 2 13 14 15 3

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68 Kokouksen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 05/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 05/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 05/2015 KOKOUSAIKA 09.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 87 88 89 90 91 21 92 22 93

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 03/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 03/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 03/2013 KOKOUSAIKA 31.01.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 08/2016

KUNNANHALLITUS No 08/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 08/2016 KOKOUSAIKA 30.05.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 86 87 88 89 90 91 92 93 94

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 2/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9

KUNNANVALTUUSTO No 2/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 2/2017 KOKOUSAIKA 04.04.2017 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 9 10 11 1 12 2 13 14 15 3

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 04/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 04/2013 97 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 04/2013 KOKOUSAIKA 18.02.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 45 46 47 48 49 50 51 52

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 5/2014

KUNNANVALTUUSTO No 5/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 5/2014 KOKOUSAIKA 13.11.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 37 38 39 40 1 41 42 43 44

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Tiistai 12.6.2018 klo 19.00-20.55 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen Teuvo Ollila Päivi Viinala Jarmo Hyvärinen Mikko Junno Seija

Lisätiedot

Kunnanvirasto. Ahti Malm Tanja Kaunisto Soile Luoma Marko Peräsaari Seppo Tienhaara. Poissa: Jami Mylläri Helena Parkkamäki.

Kunnanvirasto. Ahti Malm Tanja Kaunisto Soile Luoma Marko Peräsaari Seppo Tienhaara. Poissa: Jami Mylläri Helena Parkkamäki. Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2019 Karijoen kunta, tekninen toimi Sivu 1 Kokousaika Tiistai 9.4.2019 klo 17.00 18.30 Kokouspaikka Lautakunnan kokoonpano Kunnanvirasto Saapuvilla olleet: Ahti Malm

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 12/2016

KUNNANHALLITUS No 12/2016 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 12/2016 KOKOUSAIKA 08.09.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 128 129 130 131 52 132 53

Lisätiedot

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin Vastaukset: torstai kello mennessä.

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin Vastaukset: torstai kello mennessä. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 16/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 9.9.2016 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 9.9.2016 Vastaukset: torstai 15.9.2016 kello 13.00 mennessä

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 18/2013

KUNNANHALLITUS No 18/2013 146 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 18/2013 KOKOUSAIKA 05.09.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 250 251 252 253 254 255 256 257

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Yhtiökokouksen puheenjohtajaksi valittiin asianajaja Marko Vuori, joka kutsui kokouksen sihteeriksi asianajaja Tom Fagernäsin.

Yhtiökokouksen puheenjohtajaksi valittiin asianajaja Marko Vuori, joka kutsui kokouksen sihteeriksi asianajaja Tom Fagernäsin. HERANTIS PHARMA OYJ Pöytäkirja 1/2018 Y-tunnus: 2198665-7 VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika 11.4.2018, klo 13.00 Paikka Läsnä Taitotalon kongressikeskus, Valimotie 8, Helsinki Liitteessä 3 luetellut osakkeenomistajat

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 3/2018

KUNNANHALLITUS No 3/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 3/2018 KOKOUSAIKA 1.2.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 25 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Nivasalo Meeri jäsen

Nivasalo Meeri jäsen Inarin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.01.2016 klo 16:00-16:53 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Pietikäinen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Laillisuus ja päätösvaltaisuus: Asiat: Pöytäkirjan tarkastajat Tiistai 23.5.2017 klo 19.00-20.49 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 11/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 11/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 11/2015 KOKOUSAIKA 16.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 151 152 153 154 45 155 156

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 1/2012

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 1/2012 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 1/2012 KOKOUSAIKA 23.01.2012 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017. Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017. Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 6.9.2017 klo 19.00- Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2017. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2017 KOKOUSAIKA 30.01.2017 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 3/2018

KUNNANHALLITUS No 3/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 3/2018 KOKOUSAIKA 1.2.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 25 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio. (x) (x) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Pauli Salonpää Hannu Oksanen Raili Laitinen Eeva-Liisa Puranen Hillevi Kanervio. (x) (x) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvajaos Nro 10/2018 21.11.2018 Kokousaika Keskiviikkona 21.11.2018 klo 17.00-19.03 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 13.12.2017 klo 19.00-20.21 Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi, läsnä

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 15/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 15/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 15/2015 KOKOUSAIKA 28.09.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 201 202 203 204 60 205 206

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 23 Kokousaika 21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella

1) saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää työttömyyden perusteella Perusturvalautakunta 35 10.03.2015 Kaupunginhallitus 119 16.03.2015 Työllistämistä edistävä monialainen yhteispalvelu Etelä-Savossa 1/37/379/2015 PTL 35 Selostus: Laki työllistymistä edistävästä monialaisesta

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 2/2015

KUNNANVALTUUSTO No 2/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 2/2015 KOKOUSAIKA 18.05.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 11 12 13 1 14 2 15 3 16 4

Lisätiedot

TELESTE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

TELESTE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS PÖYTÄKIRJA TELESTE OYJ 1 (5) TELESTE OYJ:N Aika: Tiistaina kello 15.00 Paikka: Läsnä: Finlandia-talo, Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta ilmenevät

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 22/2013

KUNNANHALLITUS No 22/2013 494 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 22/2013 KOKOUSAIKA 07.11.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 301 302 303 304 305 104 306 307

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUKUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 24.4.2019 kello 9-9.05, keskeytys klo 9.05 10.44, jatkui 10.45-11.46 Halikon

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 26.11.2018 klo 10.00 16.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tulvariskien hallinnan suunnittelun ajankohtaiset asiat YTR Liisa Maria Rautio, Erika Raitalampi

Tulvariskien hallinnan suunnittelun ajankohtaiset asiat YTR Liisa Maria Rautio, Erika Raitalampi Tulvariskien hallinnan suunnittelun ajankohtaiset asiat 7.4.2014 YTR Liisa Maria Rautio, Erika Raitalampi Tulvadirektiivin toimeenpanon työvaiheet ja aikataulu: I Vaihe: Tulvariskien alustava arviointi

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 2/2018

KUNNANHALLITUS No 2/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 2/2018 KOKOUSAIKA 22.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 13 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 05/2013

KUNNANVALTUUSTO No 05/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 05/2013 KOKOUSAIKA 11.11.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 44 45 46 1 47 2 48 49 3

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 05/2012

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 05/2012 69 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 05/2012 KOKOUSAIKA 03.04.2012 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 50 51 52 53 17 54a 18 54

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 69 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 KOKOUSAIKA 29.04.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 24 25 26 1 27 2 28 3 29

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 12/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 12/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 12/2015 KOKOUSAIKA 08.07.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 161 162 163 164 48 165 49

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 04/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 04/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 04/2014 KOKOUSAIKA 17.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 38 39 40 41 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantaina 5.6.2017 klo 17.00

Lisätiedot

Tulvariskien hallintasuunnitelmat. Vesien- ja merenhoidon sekä tulvariskien hallinnan kuulemistilaisuus Lohja

Tulvariskien hallintasuunnitelmat. Vesien- ja merenhoidon sekä tulvariskien hallinnan kuulemistilaisuus Lohja Tulvariskien hallintasuunnitelmat 25.2.2015 Tulvariskien hallinnan suunnittelu - taustaa Tulvadirektiivi (2007/60/EY) astui voimaan 6.11.2007 tarkoituksena on vähentää ja hallita tulvista ihmisen terveydelle,

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 05/2013

KUNNANVALTUUSTO No 05/2013 118 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 05/2013 KOKOUSAIKA 11.11.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 44 45 46 1 47 2 48 49

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 2/2017 1

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 2/2017 1 Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä lista 2/2017 1 Aika 31.08.2017 klo 10:00 Paikka Mikpoli-sali, Patteristonkatu 2, Mikkeli Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 14 Yhtymäkokouksen avaaminen 3 15

Lisätiedot

Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo Västra Nylands folkhögskola, Pumppulahti 3, KARJAA

Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo Västra Nylands folkhögskola, Pumppulahti 3, KARJAA KÄÄNNÖS PÖYTÄKIRJA Yhtymäkokous 24.4.2019 Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo 17.02 17.21 Paikka, Pumppulahti 3, 10300 KARJAA Jäsenkunta Osuudet Päätöksentekijät Espoo 1 X Mia Westerlund Kauniainen

Lisätiedot