Valtuuston itsearviointi 2016 RTF Report - luotu :19 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valtuuston itsearviointi 2016 RTF Report - luotu :19 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet"

Transkriptio

1 Valtuuston itsearviointi 2016 RTF Report - luotu :19 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Valtuusto Varavaltuutetut Yhteensä Vastausprosentti 57.6 Lopettaneet 48.5 Kesken jättäneet 9.1 Eivät osallistuneet 42.4

2 VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET Näkemys valtuustovuoden 2016 vaikutusmahdollisuuksista 1. Omat vaikutusmahdollisuudet (18) Miten koet voivasi itse vaikuttaa valtuuston päätöksiin? 2. Valtuustoryhmäni vaikutusmahdollisuudet (18) Miten arvioit oman valtuustoryhmäsi vaikutusmahdollisuuksia kunnan johtamisessa? 3. Koko valtuuston vaikutusmahdollisuudet (17) Onko valtuustolla vaikutusvaltaa? VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET - 2d 4. Asukkaiden ja palveluiden käyttäjien vaikutusmahdollisuudet (18) Kuntalain 27 mukaan valtuuston on pidettävä huolta siitä, että kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Onko valtuusto huolehtinut velvoitteesta? 5. Tiedonsaanti käsiteltävistä asioista (18) Saatko tietoa riittävästi? VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET - 2d z-scored 6. Luottamushenkilöpalkkiot (18) Onko palkkio oikeassa suhteessa työhön nähden?

3 YHTEISTYÖN TOIMIVUUS ERI OSAPUOLTEN VÄLILLÄ Millaiseksi arvioitte yhteistyön eri osapuolten kanssa? - Kaikki - 1. Johtavien luottamushenkilöiden ja johtavien viranhaltijoiden välillä (18) Kuinka hyvin yhteistyö toimii? 2. Hallintokuntien välillä (18) Onko yhteistyö onnistunutta kaupungin eri hallintokuntien välillä? 3. Valtuustoryhmän sisällä (18) Toimiiko yhteistyö valtuustoryhmän/poliittisten ryhmien sisällä? 4. Valtuustoryhmien välillä (18) Onko yhteistyö toimivaa eri valtuustoryhmien välillä? YHTEISTYÖN TOIMIVUUS ERI OSAPUOLTEN VÄLILLÄ - 2d 5. Kaupungin johdon ja henkilöstön välillä (17) Toimiiko yhteistyö kaupungin johdon (johtoryhmä ja esimiehet) ja henkilöstön välillä? 6. Yhteistyön toimivuus Kiurun ja Jytan kanssa (18) Miten arvioit yhteistyön toimivuutta sosiaali- ja terveyspalveluissa? 7. Elinkeinoelämän ja yhteistyökumppaneiden kanssa (18) Minkälaisena näet yhteistyön viranhaltijoiden, elinkeinoelämän ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa? 8. Kaupungin ja naapurikuntien välillä (18) Miten yhteistyö toimii kaupungin ja naapurikuntien välillä? YHTEISTYÖN TOIMIVUUS ERI OSAPUOLTEN VÄLILLÄ - 2d z-scored 9. Kaupungin johdon (kv, kh, kj) ja kuntalaisten välillä (18) Millaiseksi arvioit yhteistyön toimivuutta kuntalaisten ja kaupungin johdon välillä?

4 TYÖ- JA TOIMINTAMUODOT Miten merkittävänä pidätte seuraavia menettelytapoja? 1. Valtuustoryhmien väliset neuvottelut (18) Kuinka tärkeänä näet tämän menettelytavan? 2. Oman valtuustoryhmän palaverit (18) Miten tärkeänä koet oman valtuustoryhmän palaverit? 3. Asioiden ennakoiva selostaminen, infotilaisuudet (18) Koetko nämä tärkeinä? TYÖ- JA TOIMINTAMUODOT - 2d 4. Viranhaltijoiden kuuleminen valtuustoryhmissä (18) Kuinka tärkeänä koet viranhaltijoiden kuulemisen valtuustoryhmässäsi? 5. Iltakoulut, seminaarit (18) Miten tärkeänä koet nämä? 6. Tulevaisuuskeskustelu (18) Kuinka tärkeänä pidät tulevaisuuskeskustelua? TYÖ- JA TOIMINTAMUODOT - 2d z-scored 7. Työ- ja toimintamuotojen kehittäminen (11) Mitä työ- ja toimintatapoja mielestäsi pitäisi ottaa käyttöön valtuustotyön kehittämiseksi?

5 Vapaapalautteet 7. Työ- ja toimintamuotojen kehittäminen - Jalkautuminen kylille ja tutustuminen yrityksiin ja muihin yhteisöihin. - Kuntalaisten saaminen mukaan keskusteluihin ja kehittämiseen kylätoimikuntien kautta. - Nuorisovaltuuston ottaminen käyttöön. - Viranhaltijat ja valtuutetut "samalle viivalle" ei vastakkain asettelulle. - Valtuuston kokouksia harvassa, rivivaltuutettu etäytyy valtuutetun tehtävästä. Jonkinlainen kuukausittainen tiedote, mitä asioita valmistellaan, missä mennään. Valtuutettu vois antaa kommenttia. - Nykyiset toimintatavat ovat riittäviä, kunhan valtuutetut ymmärtäisivät aktiivisesti osallistua ja käydä riittävästi keskustelua kulloisessakin tilanteessa ilman tunteiden leiskuntaa. - Mikrofonit jokaiseen valtuutetun pöytään - Valtuustoryhmien ja virkkamisten tapaamisia useammin. - Valtuuston tulisi ottaa sille kuuluva valta eikä alistua yleisöpalstapoliitikkojen vietäväksi... Valtuuston tulisi olla sisältäpäin vahvempi, jota se ei valitettavasti ole ollut... - Nykyiset työ- ja toimintatavat ovat hyvät. Ulkopuolisten johtamista seminaareista ei ole hyötyä, joten seminaarit olisi oltava kaupungin viranhaltijoiden itse johtamia. - Iltakouluihin ja info tilaisuuksiin parempi osanotto. Voitaisiinko koettaa pitää yleisöilta, missä kuntalaiset voisi kysyä, tuoda toiveitaan esille - Enemmän vuorovaikutteista ja pitkälle katsovaa strategian työstöä. Valtuuston ja yhteistyökumppaneiden ideoinnin pohjalta. - Bench mark muihin vastaaviin kuntiin.

6 VALTUUSTON TOIMINTAKULTTUURI Miten olette kokeneet seuraavien toimintakulttuuriin kuuluvien asioiden toteutuneen? 1. Yhteiset pelisäännöt ovat olemassa ja niistä pidetään kiinni (18) Miten valtuustotyöskentelyssä toimivat yhteiset pelisäännöt? 2. Tärkeisiin asioihin käytetään riittävästi aikaa (18) Käytetäänkö? Merkitys? 3. Päätöksiin sitoudutaan myös äänestyksen jälkeen (18) Kuinka hyvin väittämä toimii valtuustossa? VALTUUSTON TOIMINTAKULTTUURI - 2d 4. Rutiiniasiat käsitellään nopeasti (18) Kuinka hyvin väittämä mielestäsi toimii? 5. Keskushallinto (kv,kh,kj) ohjaa sopivasti lautakuntia ja niiden viranhaltijoita (18) Koetko ohjauksen riittäväksi ja toimivaksi? 6. Hyväksytyt yhteiset arvot ovat tehtyjen linjausten takana (18) Miten koet yhteisten arvojen noudattavan linjauksia? VALTUUSTON TOIMINTAKULTTUURI - 2d z-scored 7. Strategia toimii hyvin päätöksenteossa (18) Kuinka hyvin koet strategian toimivan?

7 VIRANHALTIJOIDEN ASIOIDEN VALMISTELU Miten koette viranhaltijoiden valmistelun toimineen? 1. Asioiden selkeä ja virheetön esittely (18) Asioiden esittelyt ovat yleensä selkeitä ja virheettömiä Tekstit ovat yleensä tiiviitä ja niissä on oleelliset seikat mainittuna. 2. Riittävä taustatieto (18) Taustatietoa asioille on saatavissa tarpeeksi 3. Asioiden oikea-aikaisuus (18) Asiat tulevat käsittelyyn oikea-aikaisesti VIRANHALTIJOIDEN ASIOIDEN VALMISTELU - 2d 4. Päätösehdotukset (18) Päätösehdotukset ovat selkeitä 5. Käsittelyaikaa on varattu riittävästi (18) Koetko valtuustolla olevan riittävästi aikaa asioiden käsittelyyn? VIRANHALTIJOIDEN ASIOIDEN VALMISTELU - 2d z-scored

8 KAUPUNGIN STRATEGIAN TOTEUTUMINEN Kuinka tärkeänä pidät kaupungin strategisia menestystekijöitä ja miten niissä on mielestäsi onnistuttu? 1. Vahva kuntatalous (18) Palvelut tuotetaan kustannustehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti. Monipuolinen ja menestyvä yritystoiminta luo kestävän verotulopohjan. KERRO VASTAUKSEN ANTAMISEN JÄLKEEN AVAUTUVASSA KOMMENTTIKENTÄSSÄ MITKÄ ASIAT MIELESTÄSI VAIKUTTIVAT TÄMÄN MENESTYSTEKIJÄN LOPPUTULOKSEEN. 2. Vetovoimainen ympäristö (18) Turvallinen ja viihtyistä asuinympäristö, monipuoliset tontti- ja asumisvaihtoehdot, hyvät peruspalvelut ja monipuoliset vapaa-ajanpalvvelut houkuttelevat uusia asukkaiita. Kitinkankaan alueesta on muodostunut tunnettu hyvinvointikeskus. KERRO VASTAUKSEN ANTAMISEN JÄLKEEN AVAUTUVASSA KOMMENTTIKENTÄSSÄ MITKÄ ASIAT MIELESTÄSI VAIKUTTIVAT TÄMÄN MENESTYSTEKIJÄN LOPPUTULOKSEEN. 3. Kilpailukykyinen yrityskanta (17) Kannus tunnetaan menestyneistä yrityksistä ja innovatiivisista toimintatavoista. Yritysten investointi- ja kehittämishankkeet luovat uusia työpaikkoja. Luonnonvara-alan kehittämisympäristö on vakiintunut. Yksityiset hyvinvointipalvelut ovat aito vaihtoehto julkisille palveluille. KERRO VASTAUKSEN ANTAMISEN JÄLKEEN AVAUTUVASSA KOMMENTTIKENTÄSSÄ MITKÄ ASIAT MIELESTÄSI VAIKUTTIVAT TÄMÄN MENESTYSTEKIJÄN LOPPUTULOKSEEN. KAUPUNGIN STRATEGIAN TOTEUTUMINEN - 2d 4. Osaaminen ja työvoiman saatavuus (18) Palvelutuotannossa on motivoitunut, osaava ja osaamistaan jatkuvasti kehittävä, rakenteellisesti palvelutarvetta vastaava henkilöstö. Kannus toimii houkuttelevana työpaikkana ja pendelöintikeskuksena. KERRO VASTAUKSEN ANTAMISEN JÄLKEEN AVAUTUVASSA KOMMENTTIKENTÄSSÄ MITKÄ ASIAT MIELESTÄSI VAIKUTTIVAT TÄMÄN MENESTYSTEKIJÄN LOPPUTULOKSEEN. KAUPUNGIN STRATEGIAN TOTEUTUMINEN - 2d 5. Julkiset ja kaupalliset palvelut (18) z-scored Toimiva palvelutuotannon kokonaisuus kuntakonsernissa. Yksityisen ja 3. sektorin palvelutuotanto on aito vaihtoehto asukkaalle ja kumppani kunnalliselle palvelutuotannolle. KERRO VASTAUKSEN ANTAMISEN JÄLKEEN AVAUTUVASSA KOMMENTTIKENTÄSSÄ MITKÄ ASIAT MIELESTÄSI VAIKUTTIVAT TÄMÄN MENESTYSTEKIJÄN LOPPUTULOKSEEN. 6. Ehdotuksesi strategisiksi menestystekijöiksi tulevalle valtuustokaudelle (12)

9 Nelikenttien kommentit 1. Vahva kuntatalous - Olisi pyrittävä luomaan puitteet monipuoliselle yritystoiminalle, luomalla teolliseen toimintaa tähtääviä toimitiloja. - Valtuusto pystyi tekemään kipeitäkin päätöksiä,että kuntatalous saadaan pysymään hyvänä. - Kehittäminen lopetettu, riskinottaminen nollassa, puuttuu näkemys tulevaisuudesta - Rohkeutta ja riskin ottamistakin lisää varsinkin yritystoiminnan kehittämisessä. - Yritystoiminnan kehittämiseen ja toimintaedellytysten luomiseen ei ole onnistuttu luomaan kokonaisuutta. Yrityspalveluiden rooli jäänyt "leimasimen" rooliin. Johtamis- ja vastuukysymykset ovat ratkaisematta ja toiminta ei hahmotu siitä näkökulmasta mitä tavoitellaan. Ei ole tavoitteita, vaan aina sanotaan: pitää muistaa että ollaan pieni ja resurssit on rajallisia. Kaupunki ei näytä yritteliäisyyttä tukevalta, vaan hankerahoja hakevalta virasto-organisaatiolta. - Keskitytään oleelliseen, osaava henkilöstö ja henkilöstön kouluttaminen, uskalletaan ottaa uusia toimintatapoja käyttöön, rekrytoidaan henkilöt niin, että toimintaympäristön muutokset otetaan huomioon. Yritystoiminta on tuottoisaa ja kehittyvää. Yritystoimintaan vaikuttaa kaikkein eniten suhdannevaihtelut, jos johto on asiansa osaavaa. Kaupungilla oikeasti pienet vaikutusmahdollisuudet yritystoimintaan, mikäli yrityksellä itsellään ei ole kehittymistarvetta. Jos laajenemistarpeita, kaupunki voi edistää esim. tonttiongelmien ratkaisemisessa. Kyllä yritystoiminnan tulee itse panostaa omaan kehittämiseen, kaupunki voi auttaa infrassa ja tarjoamalla työntekijöille päivähoitopalvelut, vapaa-ajanpalvelut ja hyvän perus-ja lukio-opetuksen. - kannus ei ole onnistunut aikaansaamaan positiivista virettä yritysmaailmaan. Uusia avauksia ei oikein uskalleta tehdä. 2. Vetovoimainen ympäristö - Hyvät ja toimiva liikenne infra myös julkinen. - Koko kaupungin asukkaiden tasapuolinen kohtelu tärkeää. - Kohde, jonne on todella satsattu, tulos näkyy! - Kaupungin keskus alueen pitää siisteytyä, Horsmat POIS LIIKENTEENJAKAJISTA. Kitinkankaan vetovoimaa pitäisi pystyä käyttämään tehokkaammin hyväksi. Esim. ura-pesiksen mainos arvoa ei ymmärretä käyttää hyväksemme. Kulkevathan joukkueet laajalla alueella Kannus puku päällä. Kannus tunnetaan hyvistä vapaa ajan palveluista. - Kannukseen ei ole otettu pakolaisia, mikä on tärkein vetovoimaisen ympäristön menestystekijä. - Perus- ja vapaa-ajan palvelut kunnossa. Yleisilme kaupungin keskustassa nuutunut ja melkeinpä rähjäinen. - Palvelut eivät houkuttele uusia asukkaita. Kitinkankaalle ei ole muodostunut kokonaisuutta, vaan siellä on kahden, oikeastaan kolmen itsekseen toimivan organisaation toimintaa jota kukaan ei koordinoi. Viihtyisyys ympäristössä ei ole juuri parantunut: tiet ja julkiset alueet ränsistyvät, keskeisiin alueisiin ei päästä tekemään muutoksia. Suunnitelmat joita on tehty, ovat pääosin toteutumatta. Tonttitarjonta on hyvää, mutta markkinointi kohdistuu lähinnä kunnanomiin asukkaisiin. Kuntabrändäys on jäänyt paikoilleen. - Liiketoimintaa ei ole juuri saatu Kitinkankaalle; onko liian pienet markkinat, ettei houkuttele uusia yrittäjiä. Mutta liikuntapaikat loistavassa kunnossa ja monipuoliset; sitä ihmettelivät eri ministeriöidenkin edustajat! Kaupunki on panostanut liikuntapaikkarakentamiseen! Asuinympäristöön voisivat yksityisetkin panostaa enemmän, kaupunki ei voi tehdä kaikkea varsinkaan yksityisten kiinteistöillä. - Kitinkannuksen integrointi muuhun kitinkankaaseen on epäonnistunut. Virkamiehet haluaisi Monari pois silmistään. Aika moni kannuslainen ei näe noin. 3. Kilpailukykyinen yrityskanta - Yksityiset hyvinvointipalvelut täydentävät julkisia hyvinvointipalveluja. - Valitettavasti pienyrittäjyys vähenee Kannuksessa. Pitää jatkossa kohdistaa enemmän tukitoimia heihin. - Väitteet ovat tähän ajankohtaan nähden vääriä, kehitys on negatiivista - Kyllä varmaan päättäjien ja yritystoiminnan yhteistyö on tuottanut tulosta - Luonnonvara-alan kehittämisympäristö ei ole vakiintunut koska Metla lopetti toimintansa Kannuksessa ja Chydenius-instituutti ei halunnut jatkaa mitään toimintaa Kannuksessa. - Toimintatapojen innovatiivisuudessa kehittämisen varaa. Yksityiset hyvinvointipalvelut (varsinkin

10 terveyspalvelut) puuttuvat lähes kokonaan. - Menestyviä yrityksiä on, mutta työpaikkojen määrä on vähentynyt. Uudet yritykset eivät sijoitu Kannukseen vaan menevät muualle saadessaan sieltä parempia tarjouksia esimerkiksi toimitilojen suhteen. Luonnonvara-alalle ei ole syntynyt mitä odotettiin. - Kyllä meidän isot yritykset tunnetaan muualla. Myös niiden investoinnit, joita suuri yleisö ei tunne, ovat ylläpitäneet työpaikkoja, myös lisänneet niitä, kun suhdanteet suotuisia. Lisäksi maaseutuopiston toiminta vahvaa ja yhteistyö tiivistyy entisestään esim. Luken kanssa. Luova oy tekee laajaa tutkimustoimintaa ja saanut tutkimusrahoituksen toimimaan, on vaadittu siinäkin uudistumista niinkuin kaikessa muussakin. Yksityisiä hyvinvointipalveluita syntyy kaiken aikaa lisää, mutta vaikuttavuus ei ole niin näkyvää kuin jos isompaan työpaikaan tulee muutama työpaikka kerralla lisää. - Kaksoisraiteen jälkeinen krapula vaivaa. Uusia ideoita!! 4. Osaaminen ja työvoiman saatavuus - Jokapäiväisten asioiden ja palvelluiden helppohoitoisuus ja saatavuus, asiakas lähtöisesti - ok - Henkilöstö on hyvää. Se vastaa palvelutarvetta kun palvelut vähenevät. Rekrytoinnissa ei ole kaikilla hallinnon aloilla onnistuttu, mikä heijastuu henkilökunnan jaksamiseen. Pendelöintikeskus? voi muodostua sellaiseksi jos kaupan palvelut monipuolistuvat ja kyetään näkemään koko kirkonkylä kehittämiskokonaisuutena, nyt kiistellään siitä kehitetäänkö "ydinkeskustaa" vai laajempaa aluetta, jolloin lopputuloksena ei tapahdu mitään. Koulutusta vaativien työpaikkojen luonti jäänyt unohduksiin. - Runsaan eläköitymisen myötä tehtäviä voidaan tarkastella laajasti ja rekrytoida tulevaisuuden tarpeisiin. Lisäksi olemassa olevalla henkilöstöllä on ollut halukkuutta kehittyä ja tarttua uusiin tehtäviin. Kannuksessa työskentelee runsaasti muualla asuvia henkilöitä, joten Kannus on houkutteleva työntekopaikka. Lisäksi meillä asuu paljon hyvätuloisia kannuslaisia, jotka kulkevat muualla töissä. He kokevat kaupungin palvelut niin hyvinä, että täällä kannattaa asua. Toisin päin, jotka kulkevat täällä, monella esim. puolison työt tai läheisten verkosto vaikuttavat muuttohalukkuuteen. Jokaisella on oikeus asua, missä haluaa. - Jos halutaan menestystä ja esim Kokkolasta Kannukseen veronmaksajia, pitää kahden kaupungin väliset liikenneyhteydet saada oikeesti kuntoon. Jokainen valtuutettu vois vaikka vierailla passinhaussa Kokkolassa julkisilla vehkeillä.. 5. Julkiset ja kaupalliset palvelut - Julkinen palvelutuottaja jota täydentävät yksityinen ja kolmassektori. - Enemmän vielä 3 sektori käyttöön. Eskolan esimerkki hyvänä mallina. - Vaihtoehtoja vähän yksityisen ja kolmannen sektorin puolella. - Eskolassa päästy tässä eteenpäin. - Kaupungin sopiva koko, halu tehdä asiat hyvin. Yksityisen ja 3. sektorin palveluntuotanto lisääntymässä. Niin kauan kuin tekijät jaksavat, homma toimii. Vaatii kaikilta osapuolilta uskallusta, uskoa toimintaan ja tahtoa tehdä raakaa työtä asiallista korvausta vastaan. Vapaapalautteet 6. Ehdotuksesi strategisiksi menestystekijöiksi tulevalle valtuustokaudelle - Tasapainoinen kuntatalous Keskittyminen kunnan lakisääteisiin tehtäviin (palvelurakenne oikea suhteessa asukasmäärään) Menestyvän elinkeinotoiminnan edistäminen Positiivisen maineen rakentaminen (ilosanoma ja ymmärrys siitä, mitä kaikkea hyvää meillä jo on) Osaava, toimintaansa kehittävä henkilöstö Vetovoimainen ympäristö - Innovatiivisuutta, rohkeaa riskinottoa. - Teollisten työpaikkojen luominen, hyvät lähipalvelut ja taajaman vetovoimaisuus. - Keskittyminen elinkeinoelämän kehittämiseen. Ylimmän virkamiesjohdon innostaminen tähän ja uusien ideoiden keksimiseen. Koulutusta ja teknologiaa vaativan toiminnan hankkiminen Kannukseen. Metalliteollisuuden sekä kuljetuksen laaja kehityshanke. - Tällä miehityksellä ei tule onnistumaan mitenkään - PK yritys "hautomo" teollisuus alueelle. - Vahva kuntatalous

11 Selkeät, suorat päätökset Hyvä yhteistyö kaikkien kanssa - Kannus Hyvinvoinnin keidas keskeisellä paikalla. Täsmämarkkinointia. Täällä on hyvä asua. Mahtavat vapaa-ajan palvelut, turvallisuus, rauhaisa, luonnon läheisyys, yhteisöllisyys, edulliset tontit jne. Hyvät kulkuyhteydet, täältä on helppo käydä töissä ja mukava tulla viettämään töiden jälkeen omaa aikaa. Näin lisää asukkaita ja tätä kautta tulee myös kaikki muukin. Lopputulemaksi tarvitsemme lisää ihmisiä ja sen eteen pitää tehdä töitä ja olla selkeä markkinointi ja tavoite. - Rehellisesti sanottuna ja oikeuden mukaisesti toimia. - Kannukseen ei oteta yhtäkään pakolaista tai turvapaikanhakijaa. Kannuksessa pidetään voimassa suomalaiset tervehenkiset elämänarvot. - Päättäjien,yrittäjien ja kuntajohdon yhteistyön lisääminen on tärkeää tulevana valtuustokautena. KAIKKIEN KANNUSLAISTEN YHTEEN HIILEEN PUHALTAMINEN. - Toimiva joukkoliikenne, Päättäjien jalkautuminen kansan joukkoon. Kävisivät edes kaupassa kannuksessa. Lestinjoki. Positiivisuutta. Sloganin Onni joen rannalla voisi ottaa käyttöön :) Taaksepäin katsominen ja juputtaminen pitää lopettaa. Katse tulevaisuuteen!!

12 KOMMENTTEJA, KEHITYSASIOITA Mitä muuta mielessä Kannuksen kaupunginvaltuuston toimintaan liittyen? - Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajiston yhteinen työ kuntoon ja siitä työpari kuntajohdolle, ei myötäilijä. - Jatkossa parempaa yhteistyötä virkamiesten ja valtuutettujen välillä. Välillä kyllä päätöksen teko liian virkamies vetoista. Virkamiehien ei kannata ottaa päätöksiä "henkilökohtaisina loukkauksina" vaan valtuutettu edustaa omia äänestäjiään ja sen hetkisellä tiedolla tekee päätökset. - Uudelle valtuustolle on järjestettävä koulutus koskien hallintosääntöä ja kuntalakia. Näin selviämme paljon pienemmin ongelmin ja turhien sekoilujen selvittämiseltä. Positiivisuutta ja energiat saadaan paremmin käyttöön. Ollaan kaikki samaa porukkaa ja jokainen on yhtä arvokas. Ryhmittely pois ja yhteisöllistä läpinäkyvyyttä asioihin ja niiden käsittelyyn. - Tulevat muutokset, maakunta ja sote pitää nähdä mahdollisuutena. Valtuusto työssä pitää olla selvä strategia, täytyy nähdä eteenpäin, virheitä ei saa pelätä, niin että jämähtää paikoilleen. - Tulevaisuuden rakennuspalikat on jo menetetty parin vuosikymmenen nahjustelun vuoksi. - Jämäkkyyttä - Kiitos kaikille! - Kaikkia poliittisia ryhmiä olisi kohdeltava yhdenvertaisesti kaikessa valtuuston työskentelyssä ja siihen liittyvässä työskentelyssä. Kaikille poliittisille ryhmille olisi annettava mahdollisuus tuoda vapaasti kantansa. - Valtuusto on valittu kuntalaisten toimesta. Kyllä valtuutettujen pitää uskaltaa nousta somen ja lehtikirjoittelujen yläpuolelle. Ja perehtyä asioihin ennen päätöksentekoa. Toivottavasti uudessa valtuustossa ei ole näin paljon poissaoloja tai passiivisuutta. Ja valtuuston pitäisi useammin jalkautua jonnekin päin suomea etsimään hyviä käytäntöjä ja ideoita.

Valtuuston itsearviointi Valtuuston itsearviointi Valtuusto, Varavaltuutetut. Valtuusto, Varavaltuutetut

Valtuuston itsearviointi Valtuuston itsearviointi Valtuusto, Varavaltuutetut. Valtuusto, Varavaltuutetut Valtuuston itsearviointi 2016 Valtuusto, Varavaltuutetut Valtuuston itsearviointi 2015 Valtuusto, Varavaltuutetut B. VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET 1. Omat vaikutusmahdollisuudet

Lisätiedot

Valtuuston itsearviointi 2014 Valtuusto VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET. Valtuuston itsearviointi 2013 Valtuusto

Valtuuston itsearviointi 2014 Valtuusto VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET. Valtuuston itsearviointi 2013 Valtuusto n itsearviointi 2014 VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖ EDELLYTYKSET 1. Omat vaikutusmahdollisuudet 2. ryhmäni vaikutusmahdollisuudet 3. Koko valtuuston vaikutusmahdollisuudet 4. Asukkaiden ja palveluiden

Lisätiedot

Valtuuston itsearviointi 2015

Valtuuston itsearviointi 2015 Valtuuston itsearviointi 2015 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Valtuusto 27 14 14 Varavaltuutetut 8 4 4 Yhteensä 35 18 18 Vastausprosentti 51.4 Lopettaneet 51.4 Kesken jättäneet 0 Eivät osallistuneet

Lisätiedot

Osa A. Valtuustotyön arviointi

Osa A. Valtuustotyön arviointi Osa A. Valtuustotyön arviointi Mitä olet valtuuston toimintakulttuurista? 1=Toimii 5=Toimii huonosti hyvin Strategia ohjaa päätöksentekoa... 1 2 3 4 5 Yhteiset pelisäännöt ovat olemassa ja niistä pidetään

Lisätiedot

VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET Näkemys valtuustovuoden 2014 vaikutusmahdollisuuksista

VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET JA VALTUUSTOTYÖN EDELLYTYKSET Näkemys valtuustovuoden 2014 vaikutusmahdollisuuksista Valtuuston itsearviointiraportti 2014 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Valtuusto 27 13 13 Varavaltuutetut 8 7 6 Yhteensä 35 20 19 Vastausprosentti 57.1 Lopettaneet 54.3 Kesken jättäneet 2.9 Eivät osallistuneet

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu :45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu :45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Kaupunginhallituksen itsearviointi 2015 RTF Report - luotu 30.06.2016 15:45 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Hallitus 19 8 5 Yhteensä 19 8 5 Vastausprosentti 42.1 Lopettaneet 26.3 Kesken jättäneet

Lisätiedot

Valtuuston itsearviointi 2013 RTF Report - luotu 14.01.2014 08:33 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Valtuusto 27 19 17 Yhteensä 27 19 17

Valtuuston itsearviointi 2013 RTF Report - luotu 14.01.2014 08:33 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Valtuusto 27 19 17 Yhteensä 27 19 17 Valtuuston itsearviointi 2013 RTF Report - luotu 14.01.2014 08:33 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Valtuusto 27 19 17 Yhteensä 27 19 17 Vastausprosentti 70.4 Lopettaneet 63 Kesken jättäneet 7.4 Eivät

Lisätiedot

Lapuan kaupunginvaltuuston itsearviointi 2019

Lapuan kaupunginvaltuuston itsearviointi 2019 Lapuan kaupunginvaltuuston itsearviointi 2019 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tulokset... 4 2.1 Valtuustotyön arviointi... 4 2.2 Strategian arviointi... 9 2.3 Valtuuston onnistuminen... 11 1 Johdanto

Lisätiedot

Maakuntahallituksen työn arviointilomake

Maakuntahallituksen työn arviointilomake Mh 10.11.2008, Liite nro: 1 Maakuntahallituksen työn arviointilomake Henkilökohtainen arviointi hallitustyöskentelystä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Ympyröikää mielestänne sopivin vastausvaihtoehto.

Lisätiedot

Siikajoki: Valtuustotyön arviointi kaudella Vastausprosentti: 59% (16/ 27)

Siikajoki: Valtuustotyön arviointi kaudella Vastausprosentti: 59% (16/ 27) Siikajoki: Valtuustotyön arviointi kaudella 2009-2012 Vastausprosentti: 59% (16/ 27) Miten arvioit valtuustotyön edellytyksiäsi seuraavien asioiden osalta? N=16 (%) Huono Ei huono eikä hyvä Hyvä 1) Valmisteltavina

Lisätiedot

Valtuustotyön arviointi valtuustokaudella Valtuutetun henkilökohtainen arviointi

Valtuustotyön arviointi valtuustokaudella Valtuutetun henkilökohtainen arviointi Liite 1 Suomen Kuntaliiton yleiskirjeeseen 9/80/2012 Valtuustotyön arviointi valtuustokaudella 2009 2012 Valtuutetun henkilökohtainen arviointi Valtuustotyön edellytykset ja yhteistyön toimivuus 1 Miten

Lisätiedot

Iisalmen kaupunkistrategia Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Iisalmen kaupunkistrategia Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Kaupunginhallitus 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 4.12.2017 Visio 2030 Suomen houkuttelevin seutukaupunki VETOVOIMA JA KASVU TOIMIVA KAUPUNKIYMPÄRISTÖ JA RAKENTAMINEN Strategiset

Lisätiedot

Maakuntahallituksen työn arviointilomake

Maakuntahallituksen työn arviointilomake 1 Maakuntahallituksen työn arviointilomake Henkilökohtainen arviointi hallitustyöskentelystä luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Yhteenvetoraportti N=20 Julkaistu: 17.11.2008 1. Miten arvioitte yleisesti

Lisätiedot

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1 Strategiaseminaari 27.6.2017 Visio 2030 Suomen houkuttelevin seutukaupunki Strategiset ohjelmat Vetovoima ja kasvu Osaaminen ja hyvinvointi Toimiva kaupunkiympäristö

Lisätiedot

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö Visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa yrittämisen perusedellytykset. Kunnan

Lisätiedot

Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella

Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella Sairaanhoitopiirin hallituksen työn arviointi valtuustokaudella 2009 2012 Miten arvioit hallitustyön edellytyksiä hallituksessa yleisesti seuraavien asioiden osalta? Arvioi edellytyksiä asteikolla 1 5

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 13.11.2014 108 1 Kemijärvi 2020 Vedenvälkettä ja vihreää kultaa Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu- ja seutukuntakeskus, joka hyödyntää maantieteellistä

Lisätiedot

Pienet kunnat: Valtuustotyön arviointi kaudella Vastausprosentti: 35% (103/ 296)

Pienet kunnat: Valtuustotyön arviointi kaudella Vastausprosentti: 35% (103/ 296) Pienet kunnat: Valtuustotyön arviointi kaudella 2009-2012 Vastausprosentti: 35% (103/ 296) Miten arvioit valtuustotyön edellytyksiäsi seuraavien asioiden osalta? N=102 (%) Huono Ei huono eikä hyvä Hyvä

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIA Homma hoidetaan

KAUPUNKISTRATEGIA Homma hoidetaan KAUPUNKISTRATEGIA 2025 Kohdataan Alavudella Hyvää ja kaunista Homma hoidetaan UUTEEN KAUPUNKIIN VALMISTAUTUMINEN Alavudella on pitkään tehty strategista suunnittelutyötä kehittämisohjelmia laatimalla.

Lisätiedot

Nykyisen strategian toteutumisen arviointi

Nykyisen strategian toteutumisen arviointi Nykyisen strategian toteutumisen arviointi Kaustisen kunta 21 29.1.21 Page 1 Nykyisen strategian toteutumisen arviointi Kaustisen kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen ja lautakuntien jäseniä sekä kunnan

Lisätiedot

Valiokuntamalli. Antti Ollikainen Hallituksen puheenjohtaja

Valiokuntamalli. Antti Ollikainen Hallituksen puheenjohtaja Valiokuntamalli Antti Ollikainen Hallituksen puheenjohtaja Kempele Oulu 193 000 Hailuoto 1 000 Kempele 16 800 Lumijoki 2 100 Liminka Tyrnävä 6 600 9 500 Muhos 9 000 VALTUUSTON TIIMITYÖSKENTELY KEMPELEESSÄ

Lisätiedot

ELINVOIMAOHJELMA Hämeen ripein ja elinvoimaisin kunta 2030

ELINVOIMAOHJELMA Hämeen ripein ja elinvoimaisin kunta 2030 ELINVOIMAOHJELMA 2018-2021 Hämeen ripein ja elinvoimaisin kunta 2030 Elinvoimaisen kunnan teesit Hausjärven elinvoimaohjelma on laadittu elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittämiseksi yhdessä yrittäjien

Lisätiedot

Kunnat ja yrittäjät yhdessä Loppi 18.9.2013

Kunnat ja yrittäjät yhdessä Loppi 18.9.2013 1 Kunnat ja yrittäjät yhdessä Loppi 18.9.2013 116 000 jäsenyritystä 21 aluejärjestöä 400 paikallisyhdistystä 53 toimialajärjestöä yli 4000 luottamushenkilöä 1500 jäsentä kuntien valtuustoissa 55000 Elinkeinorakenne

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2014 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Ei sähköpostia, kysely paperilla 1 0 0 Hallitus 19 14 8 Yhteensä 20 14 8

Kaupunginhallituksen itsearviointi 2014 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Ei sähköpostia, kysely paperilla 1 0 0 Hallitus 19 14 8 Yhteensä 20 14 8 Kaupunginhallituksen itsearviointi 2014 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Ei sähköpostia, kysely paperilla 1 0 0 Hallitus 19 14 8 Yhteensä 20 14 8 Vastausprosentti 70 Lopettaneet 40 Kesken jättäneet

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2

Sivistyslautakunnan seminaari Ohjausryhmä Johtoryhmä Sivistyslautakunta Liite no 2 SIVISTYSTOIMEN TAVOITTEET JA MENESTYSTEKIJÄT vv. 2016- Kriittiset menestystekijät: Asiat, joissa on onnistuttava, jotta tavoitteet toteutuisivat. Kriittiset menestystekijät ovat tärkeitä ja sellaisia joihin

Lisätiedot

LOIMAAN JUTTU Strategian uudistaminen / päivitys Kh oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1

LOIMAAN JUTTU Strategian uudistaminen / päivitys Kh oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 LOIMAAN JUTTU 2020 + Strategian uudistaminen / päivitys 2017- Kh 14.8.2017 oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 Strategia-uudistaminen/päivitys 2017- Uusi valtuustokausi 1.6.2017 2020 Sote-uudistus

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan

Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan Kuntajakoselvityksen tavoitteet ja tilannekatsaus 24.9.2007 Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan valtuustot Kuntajakoselvittäjä Jarmo Asikainen Jarmo Asikainen Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä Yrittäjänpäivä Naantali 5.9.2017 Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät 1 Kunta syntyy uudelleen Sote-palvelu- ja maakuntauudistus muuttavat Suomea Kuntien rooli

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA Kaustinen on Sinun KUNTASTRATEGIA 2018-2025 Valokuva: Risto Savolainen Mikä on kuntastrategiamme tarkoitus? YHDESSÄ KILPAILUKYKYISTÄ KAUSTISTA RAKENTAMASSA Strategisen suunnittelun avulla pyritään parantamaan

Lisätiedot

HYRYNSALMEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN LAADINTA SEMINAARIN YHTEENVETOA - KUNTALAISTEN NÄKEMYKSIÄ

HYRYNSALMEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN LAADINTA SEMINAARIN YHTEENVETOA - KUNTALAISTEN NÄKEMYKSIÄ HYRYNSALMEN KUNNAN KUNTASTRATEGIAN LAADINTA 13.1.2017 SEMINAARIN YHTEENVETOA - KUNTALAISTEN NÄKEMYKSIÄ MITÄ TEEMME TÄNÄÄN? Riskienhallinnan vaihe 3 seuranta ja raportointi Riskienhallinnan vaihe 2 operatiivinen

Lisätiedot

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustokauden tilinpäätös

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustokauden tilinpäätös Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuustokauden tilinpäätös Valtuuston terveiset uudelle valtuustolle sekä tulevalle maakuntavaltuustolle Valtuustoseminaari 24.5.2017 Nykyisen valtuuston terveiset

Lisätiedot

Valtuustokauden strategian valmistelutilanne. Taloussuunnittelu

Valtuustokauden strategian valmistelutilanne. Taloussuunnittelu Valtuustokauden strategian 2018-2021 valmistelutilanne Taloussuunnittelu Mikä on strategia? Kuntalain mukaan jokaisessa kunnassa on oltava kuntastrategia Strategia on suunnitelma, jonka mukaan edetään

Lisätiedot

Uuden sukupolven organisaatio

Uuden sukupolven organisaatio Uuden sukupolven organisaatio Kaupunkiorganisaation palvelujen järjestämistason perusrakenne ja luottamushenkilöorganisaation toimielinrakenne Organisaatiotoimikunta 30.08.2010 Muutosjohtaja Risto Kortelainen

Lisätiedot

Kestävän liikkumisen asema kuntien poliittisessa päätöksenteossa. Kunta kestävän liikkumisen edistäjänä -seminaari Kuntamarkkinat 13.9.

Kestävän liikkumisen asema kuntien poliittisessa päätöksenteossa. Kunta kestävän liikkumisen edistäjänä -seminaari Kuntamarkkinat 13.9. Kestävän liikkumisen asema kuntien poliittisessa päätöksenteossa Kunta kestävän liikkumisen edistäjänä -seminaari Kuntamarkkinat 13.9.2017 Lähtökohdat Tutkimuksen laatija on Tapio Kinnunen, joka toimii

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

Valtuustokauden itsearviointi

Valtuustokauden itsearviointi Valtuustokauden 2009-2012 itsearviointi Markus Laine & Tanja Lahti Kaupunkitutkimuksen osasto Helsingin kaupungin tietokeskus markus.r.laine@hel.fi & tanja.lahti@hel.fi Tänään: nostoja tuloksista 2 Itsearvioinnin

Lisätiedot

KAUPUNGINJOHTAJA JUKKA-PEKKA UJULA. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå

KAUPUNGINJOHTAJA JUKKA-PEKKA UJULA. Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KAUPUNGINJOHTAJA JUKKA-PEKKA UJULA Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PORVOON KAUPUNGIN ELINKEINOPOLIITTINEN SELVITYS TIEDOTUSTILAISUUS 29.8.2013 Selvityksen avulla halutaan arvioida Porvoon kaupungin

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

Pirkkalan valtuustoryhmien HALLITUSOHJELMA

Pirkkalan valtuustoryhmien HALLITUSOHJELMA Pirkkalan valtuustoryhmien HALLITUSOHJELMA 1 2 Hallitusohjelman tarkoitus ja merkitys Pirkkalan pormestarimalliin kuuluu toimintatapa, jossa uusi pormestari ryhtyy heti valintansa jälkeen kokoamaan hallitusohjelmaa.

Lisätiedot

Kunnanhallituksen työn arviointi valtuustokaudella Sivu! 1 /! 7

Kunnanhallituksen työn arviointi valtuustokaudella Sivu! 1 /! 7 Kunnanhallituksen työn arviointi valtuustokaudella 2013-2016 Sivu! 1 /! 7 Kyselyn tulokset. 1. Miten arvioit hallitustyön edellytyksiä hallituksessa yleisesti ja omassa työssäsi seuraavien asioiden osalta?

Lisätiedot

Strategiakortit 2015

Strategiakortit 2015 Kh 13.1.2015 4 Liite kh nro 1 Ptktark. UTAJÄRVEN KUNTA Strategiakortit 2015 LIITE Väritunnisteet: Etenee suunnitellusti Viivästynyt Ei etene/keskeytynyt TALOUS Päämäärä: Kuntatalous on vakaa Kriittiset

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Kaupunginvaltuuston perehdyttämiskoulutus Niina Pietikäinen henkilöstöjohtaja

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Kaupunginvaltuuston perehdyttämiskoulutus Niina Pietikäinen henkilöstöjohtaja Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet Kaupunginvaltuuston perehdyttämiskoulutus 14.6.2017 Niina Pietikäinen henkilöstöjohtaja Taustaa Kaupungin toimintamallin arvioinnissa ja Henkilöstön työhyvinvointikyselyssä

Lisätiedot

Yhteenveto kyselyn tuloksista

Yhteenveto kyselyn tuloksista Yhteenveto kyselyn tuloksista Asukas-, kotiseutu- ja kyläyhdistykset ja kaupungin johdon tapaamiset 2013/6 2014/1 1 Yleistä kyselystä Lähetettiin sähköpostitse n. 50 yhdistykselle tai edustajalle Vastauksia

Lisätiedot

Vaalan kuntastrategia 2030

Vaalan kuntastrategia 2030 Vaalan kuntastrategia 2030 Mikä on kuntastrategia? Kuntastrategiassa kunnanvaltuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategisen suunnittelun tarkoituksena on etsiä

Lisätiedot

VISIOMME ELINVOIMAISESTA JA HYVINVOIVASTA SOINISTA AKTIIVINEN & YHTEENPUHALTAVA

VISIOMME ELINVOIMAISESTA JA HYVINVOIVASTA SOINISTA AKTIIVINEN & YHTEENPUHALTAVA VISIOMME ELINVOIMAISESTA JA HYVINVOIVASTA SOINISTA ITSENÄINEN & KEHITTYVÄ Soini on itsenäinen kunta, jossa perheet ja työpaikat ovat elinvoiman lähde. Kunnassa on riittävästi palveluita, joita kehitetään

Lisätiedot

Ristijärven kuntastrategia

Ristijärven kuntastrategia Ristijärven kuntastrategia 2018-2030 Johdanto Kuntastrategiassa esitetään Ristijärven kunnan tavoitteet kaudelle 2018-2030. Kuntastrategian tavoitteet tarkennetaan vuosittain arvioitaviksi toimenpiteiksi

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE 2018 2021 Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SISÄLLYS S. 2-3 S. 4-5 S. 6-7 S. 8-9 S. 10-11 S. 12-13 Yleinen strateginen päämäärä Visio

Lisätiedot

Visio: Suomessa Euroopan paras työelämä vuonna 2020

Visio: Suomessa Euroopan paras työelämä vuonna 2020 Visio: Suomessa Euroopan paras työelämä vuonna 22 Tilanne 217 neljän mittarin pohjalta Erno Mähönen Suomen työelämä Euroopan paras 22 Visio saavutetaan, kun työpaikat uudistavat ja kehittävät toimintaansa

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTASTRATEGIA

LAPINJÄRVEN KUNTASTRATEGIA 1 LAPINJÄRVEN KUNTASTRATEGIA Kuntastrategia on ylin kunnan toimintaa ohjaava asiakirja, se sisältää valtuuston keskeiset linjaukset halutusta tulevaisuuden tilasta kattaen valtuustokauden 2013 2016. Kuntastrategia

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN 2010

IISALMEN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN 2010 IISALMEN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN 2010 KAUPUNGIN TOIMINTAA OHJAAVAT ARVOT perusturvallisuus tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus asiakaslähtöisyys omatoimisuus ja lähimmäisenvastuu avoimuus ympäristön kunnioitus

Lisätiedot

VIESTINTÄSTRATEGIA. Valtuusto liite nro 5

VIESTINTÄSTRATEGIA. Valtuusto liite nro 5 VIESTINTÄSTRATEGIA Valtuusto 14.11.2016 41 liite nro 5 Voimaantulo 1.1.2017 1 SONKAJÄRVEN KUNNAN VIESTINSTÄSTRATEGIA 1 Viestinnän periaatteet... 2 2 Kuntastrategia 2017-2021... 2 3 Viestinnän tavoitteet...

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN ARVOT Lapuan kaupunkikonsernin noudattamat arvot, joihin jokainen konsernissa työskentelevä henkilö sitoutuu. Oikeudenmukaisuus ja Tasapuolisuus Ihmisarvo on korvaamaton.

Lisätiedot

Vastausprosentti % Kuntaliitto 2004, n=202 Kuntaliitto 2008, n=198 Kuntaliitto 2011, n=220. Parempi Työyhteisö -kysely Työterveyslaitos 1

Vastausprosentti % Kuntaliitto 2004, n=202 Kuntaliitto 2008, n=198 Kuntaliitto 2011, n=220. Parempi Työyhteisö -kysely Työterveyslaitos 1 Vastausprosentti % 9 8 75 74 67 Kuntaliitto 4, n=2 Kuntaliitto 8, n=198 Kuntaliitto 11, n=2 Työterveyslaitos 1 Parempi Työyhteisö -Avainluvut 19 Työyhteisön kehittämisedellytykset 18 Työryhmän kehittämisaktiivisuus

Lisätiedot

Kuntajohtajien työhyvinvointi 2018

Kuntajohtajien työhyvinvointi 2018 Kuntajohtajien työhyvinvointi 2018 Timo Kietäväinen 9.8.2018 / Kuntajohtajapäivät (Joensuu) Tausta Kuntajohtajien työhyvinvointikysely on toteutettu aikaisemmin Kevan ja Kuntajohtajat ry:n yhteistyönä

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen ohjelma

Elinkeinopoliittinen ohjelma Elinkeinopoliittinen ohjelma Kunnan visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa

Lisätiedot

MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA

MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA MAALLA MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA 2007 2020 KÄRKÖLÄN KUNTA STRATEGIA 2007 2020 1 (4) JOHDANTO Kunnanvaltuusto hyväksyi Kärkölän kunnan strategian 2001 2010 22.10.2001. Kunnallinen toimintaympäristö

Lisätiedot

Strategian viimeistelyn askeleet

Strategian viimeistelyn askeleet Strategian viimeistelyn askeleet Valtuustoseminaari 2.11.2017 Uuden strategian luonnos esiteltiin valtuustoseminaarissa 2.11. ja strategialuonnosta työstettiin seminaarissa osallistujien kesken. Valtuustoseminaarin

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos )

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos ) 1 LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (luonnos 27.10.2011) 1. LOVIISAN KAUPUNGIN VISIO 2020 Loviisa on kehityskäytävää E18 hyödyntävä merenranta- ja maaseutukaupunki, jossa korostuu hyvä elämänlaatu ja oma

Lisätiedot

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö

13.05.2013. 13.05.2013 Markku Savolainen. Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013. Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 13.05.2013 Markku Savolainen Jykesin Sijoittumispalvelut 7.5.2013 Markku Savolainen, yhteyspäällikkö 1 Kiinnostaako seudulle sijoittuminen nyt tai ensi vuonna? Markkinatutkimus keväällä 2011: noin 3000

Lisätiedot

Strategian tiivistys Kaupunginhallitus

Strategian tiivistys Kaupunginhallitus Strategian tiivistys Kaupunginhallitus 21.3. Eloisassa, puhtaassa ja turvallisessa Lappeenrannassa on kaikenikäisten hyvä elää. Lappeenrantalaiset kehittävät aktiivisesti yritysystävällistä yliopisto-

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia Luonnos Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollon strategia Ympäristöterveyslautakunta Kokkolan kaupungin strategian rakenne (BSC) Toimivat palvelujen järjestämistavat Strategiset päämäärät Kriittiset

Lisätiedot

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia Pyhäjoella virtaa 2030 Pyhäjoen kuntastrategia Toimintaympäristömme VAHVUUDET 1. Hanhikivi 1-investoinnit alueelle ja liikenneyhteyksiin 2. Kunnan talous on vakaa 3. Hyvät ja toimivat peruspalvelut 4.

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2017 2021 KUNTASTRATEGIA KUNNAN TOIMINNAN OHJENUORANA MERKITYS JA OHJAUSVAIKUTUS Kuntalain (410/2015) 37 :n mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2013

Työhyvinvointikysely 2013 Työhyvinvointikysely 2013 22.11.2013 Henkilöstöpalvelut Ulla Huttunen Toteutus Kysely toteutettiin sähköisesti JY:ssa 23.9.- 6.10.2013 Kysely uudistui vuonna 2013 kysymysten määrä väheni (62 -> 43) Uudet

Lisätiedot

Poliittisten johtamis- ja päätöksentekojärjestelmien uudistaminen ARTTU2 -kunnissa. va kehittämispäällikkö Jarkko Majava

Poliittisten johtamis- ja päätöksentekojärjestelmien uudistaminen ARTTU2 -kunnissa. va kehittämispäällikkö Jarkko Majava Poliittisten johtamis- ja päätöksentekojärjestelmien uudistaminen ARTTU2 -kunnissa va kehittämispäällikkö Jarkko Majava Tausta Pohjautuu 40 ARTTU2-kunnalle tehtyyn kyselyyn Kuntien poliittisten johtamis-

Lisätiedot

Strategiamme Johdanto

Strategiamme Johdanto Strategia 2015-2016 Strategiamme 2015-2016 Johdanto Ruoveden tuleva kuntastrategia tehdään jäljellä olevalle valtuustokaudelle, jonka jälkeen uusi valtuusto päivittää strategian vastaamaan sen hetken tilannetta.

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan suurkaupunki hyötyä vai haittaa yrityksille? Arvioita, tekijöitä ja näkemyksiä. Varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät

Keski-Uudenmaan suurkaupunki hyötyä vai haittaa yrityksille? Arvioita, tekijöitä ja näkemyksiä. Varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät Keski-Uudenmaan suurkaupunki hyötyä vai haittaa yrityksille? Arvioita, tekijöitä ja näkemyksiä Varatoimitusjohtaja Anssi Kujala, Suomen Yrittäjät 1 55000 Elinkeinorakenne on muuttunut: Uudet työpaikat

Lisätiedot

PORVOON ELINKEINO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA 2014 2017

PORVOON ELINKEINO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA 2014 2017 TIEDOTUSTILAISUUS Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PORVOON ELINKEINO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA 2014 2017 LUONNOS Ohjelmaa valmisteltiin tiiviissä yhteistyössä Henkilöstö Asukkaat Asiantuntijaraadit

Lisätiedot

VALTIMON KUNTA STRATEGIA VUOSILLE

VALTIMON KUNTA STRATEGIA VUOSILLE STRATEGIA VUOSILLE 2018-2021 Valtimon strategia 2018-2021: Lähtökohdat ja keskeinen sisältö Tässä esittelemme Valtimon kunnan strategian. Se kertoo, mitä pidämme kunnassamme tärkeänä ja mitä tavoittelemme

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt. EVAuksen perusteet. Tapahtuma, kirjoita päivämäärä Etunimi Sukunimi

Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt. EVAuksen perusteet. Tapahtuma, kirjoita päivämäärä Etunimi Sukunimi EVAuksen perusteet Tapahtuma, kirjoita päivämäärä Etunimi Sukunimi (IL 6.10.2016) (YLE 6.10.2016) (HS 6.10.2016) (HS 7.10.2016) Päätöksillä ja päättämättömyydellä on vaikutuksia Kuntapäättäjät ovat tehneet

Lisätiedot

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020

Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 Liitenro1 Kh250 Kv79 Pieksämäen kaupungin Strategia 2020 2 Pieksämäen kaupungin strategia 2020 Johdanto Pieksämäen strategia vuoteen 2020 on kaupungin toiminnan punainen lanka. Strategia on työväline,

Lisätiedot

Loimaan strategia , Tulevaisuus-/strategiatyöryhmä Tuuli Tarukannel

Loimaan strategia , Tulevaisuus-/strategiatyöryhmä Tuuli Tarukannel Loimaan strategia 1.10.2018, Tulevaisuus-/strategiatyöryhmä Tuuli Tarukannel 1 Aikataulu 16.4. valtuustoseminaari I 13.6. yhteistyön aloituskokous ELOKUU Tulevaisuus-/strategiatyöryhmä I, 7.8.2018 SYYSKUU

Lisätiedot

Infra-alan kehityskohteita 2011

Infra-alan kehityskohteita 2011 Infraalan kehityskohteita 2011 Hinta vallitseva valintaperuste Yritysten heikko kannattavuus Panostukset tutkimukseen ja kehitykseen ovat vähäisiä, innovaatioita vähän Alan tapa, kulttuuri Toimijakenttä

Lisätiedot

Aikaansaavuutta kuntalaisten hyväksi! Kangasniemen kuntastrategia

Aikaansaavuutta kuntalaisten hyväksi! Kangasniemen kuntastrategia Aikaansaavuutta kuntalaisten hyväksi! Kangasniemen kuntastrategia 2017-2021 KUNTASTRATEGIA MISTÄ SIINÄ ON KYSE? ELÄVÄ ASIAKIRJA Strategia on kunnan pitkän aikavälin kehittämissuunnitelma, jota pidetään

Lisätiedot

EURAN KUNTASTRATEGIA voimaan Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto /84

EURAN KUNTASTRATEGIA voimaan Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto /84 EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan 1.9.2016 Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto 4.12.2017/84 Kuntastrategia Kuntalaki (410/2015) 37 Kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää

Lisätiedot

kuntastrategia Ilomantsi idässä - turvallinen ja yritteliäs hyvien yhteyksien paikka, jossa on ilo elää ja tehdä työtä

kuntastrategia Ilomantsi idässä - turvallinen ja yritteliäs hyvien yhteyksien paikka, jossa on ilo elää ja tehdä työtä Ilomantsi idässä - turvallinen ja yritteliäs hyvien yhteyksien paikka, jossa on ilo elää ja tehdä työtä Yritteliäisyyttä Yhteyksiä Turvaa Työtä Ilomantsi vuonna 2030 Ilolla idästä VISIO 2 Painopisteet

Lisätiedot

Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa

Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Tekesin ohjelma (2008) 2012 2015 Innovaatiot sosiaali- ja terveyspalveluissa Ohjelman tavoitteena on uudistaa sosiaali- ja terveyspalveluita innovaatiotoiminnan

Lisätiedot

Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa

Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa Terveyspalvelujen tulevaisuus Suomessa Vaikuttajatutkimuksen tulokset LUOTTAMUKSELLINEN Lehdistötilaisuus Lasipalatsi 12.6.2014 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti terveyspolitiikan vaikuttajien

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTASTRATEGIALUONNOS

MÄNTSÄLÄN KUNTASTRATEGIALUONNOS MÄNTSÄLÄN KUNTASTRATEGIALUONNOS 19.10.2017 1 Kuntastrategia on kuntakokonaisuuden pitkän tähtäyksen päätöksentekoa ja toimintaa ohjaava tulevaisuuden suunta tai kantava idea. Visio = toivottu ja haluttu

Lisätiedot

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Jarkko Majava FCG Koulutus Oy jarkko.majava@fcg.fi 050 3252306 Uusi kuntalaki on tullut voimaan 1.5.2015 Suuri osa lain säännöksistä

Lisätiedot

Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu. Henkilöstöstrategia vuosille

Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu. Henkilöstöstrategia vuosille Osaava henkilöstö asiakaslähtöinen, tuloksekas toiminta ja vaikuttava palvelu Henkilöstöstrategia vuosille 2016 2018 1 2 Sisältö 1. Henkilöstöstrategiamme tarkoitus... 4 2. Henkilöstöstrategiamme päämäärä,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus )

LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus ) 1 LOVIISAN KAUPUNKISTRATEGIA 2020 (ehdotus 1.12.2011) 1. LOVIISAN KAUPUNGIN VISIO 2020 Loviisa pieni kaupunki, suuria elämyksiä Loviisa on kehityskäytävää E18 hyödyntävä merenranta- ja maaseutukaupunki,

Lisätiedot

Kuopion Yrittäjien strategia

Kuopion Yrittäjien strategia Kuopion Yrittäjien strategia 2018-2020 ARVOT Ohjaavat päätöksen tekoa Rohkeus Luotettavuus Uusiutumiskyky TOIMINNAN TARKOITUS, MISSIO Miksi olemme olemassa? Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Lisätiedot

Sipoon kunnan SOSTER osastostrategia 2025

Sipoon kunnan SOSTER osastostrategia 2025 Sipoon kunnan SOSTER osastostrategia 2025 8.12.2008 Sisältö 1. Toimintaympäristön ja kasvun vaatimat muutokset 2. Sipoo 2025 yhteinen tavoite 3. SOSTER strategian päämäärä 4. Strategiaperusta, arvot 5.

Lisätiedot

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA

MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA MAALLA - MELKEIN KAUPUNGISSA KÄRKÖLÄN KUNNAN STRATEGIA 2011-2024 KÄRKÖLÄN KUNTA STRATEGIA 2011 2024 1 (4) JOHDANTO Strategia kattaa kuluvan valtuustokauden lopun ja kolme seuraavaa valtuustokautta. Tavoitteena

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA VIIHTYISÄ, TURVALLINEN JA ELINVOIMAINEN SONKAJÄRVI JA YLÄ-SAVON SEUTUKUNTA

KUNTASTRATEGIA VIIHTYISÄ, TURVALLINEN JA ELINVOIMAINEN SONKAJÄRVI JA YLÄ-SAVON SEUTUKUNTA KUNTASTRATEGIA 2017- SONKAJÄRVI JA YLÄ-SAVON SEUTUKUNTA KUNTASTRATEGIA 2017- Tahtotilana on, että Sonkajärvi on ihmisille ja yrityksille viihtyisä, turvallinen ja elinvoimainen asuin- ja toimintaympäristö.

Lisätiedot

Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista

Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista Selvitys kuntien ja kaupunkien energiavalinnoista Koneyrittäjät ja MTK Tiedotustilaisuus Selvityksen taustaa Aula Research Oy toteutti suomalaisten kuntavaikuttajien parissa kyselyn kuntien ja kaupunkien

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä viestintäpäällikkö Arja Hankivaara 12.10.2017 Hallintosääntö (hyväksytty mkv:ssa 5.6.2017) maakuntahallitus johtaa viestintää ja tiedottamista toimielimet luovat edellytyksiä

Lisätiedot

TOHOLAMPI luonnollinen kotilaakso

TOHOLAMPI luonnollinen kotilaakso TOHOLAMPI luonnollinen kotilaakso Kh 01.09.2014 200 Kv 06.10.2014 31 1 VISIO 2020 Toholampi on olemassa joko itsenäisenä kuntana tai isomman kunnan osana. Kuntatalous on vahva ja kilpailukykyiset peruspalvelut

Lisätiedot

1. HYTE: 2. Matkailu: 3. Teollisuus 4. Kasvupalvelut:

1. HYTE: 2. Matkailu: 3. Teollisuus 4. Kasvupalvelut: Elinkeinostrategian valmisteluun ovat osallistuneet Keminmaan kunnan henkilöstön lisäksi luottamushenkilöt ja Keminmaan yrittäjiä. Elinkeinostrategiaan liittyen on järjestetty kaksi avointa työpajaa ja

Lisätiedot

Henkilöstökysely

Henkilöstökysely Henkilöstökysely 2017 15.11.2017 Vastausprosentti kouluittain Yliopiston vastausprosentti oli 61%, 2327 vastaajaa. 205 193 221 361 367 401 579 Vastausprosentti henkilöstöryhmittäin Yliopiston vastausprosentti

Lisätiedot

Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka

Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka MALPE 1 Tehtäväalueen kuvaus ja määrittelyt Ryhmän selvitysalueeseen kuuluivat seuraavat: kaavoitus, maapolitiikka ja maaomaisuus, maankäyttö, liikenneverkko ja

Lisätiedot

Kunta soten jälkeen. Kuntavaaliehdokkaiden näkemykset kuntien taloudesta ja kehityskohteista. Kuntarahoitus Copyright Kuntarahoitus

Kunta soten jälkeen. Kuntavaaliehdokkaiden näkemykset kuntien taloudesta ja kehityskohteista. Kuntarahoitus Copyright Kuntarahoitus Kunta soten jälkeen Kuntavaaliehdokkaiden näkemykset kuntien taloudesta ja kehityskohteista Kuntarahoitus 1 Tutkimuksen tavoite ja taustaa Kuntarahoitus halusi kartoittaa kuntavaaliehdokkaiden näkemyksiä

Lisätiedot

Hyväntuulinen Raahe kehittyvä käupunki

Hyväntuulinen Raahe kehittyvä käupunki Hyväntuulinen Raahe kehittyvä käupunki TAIKAKUUn valokuvakilpailu Katse tulevaisuuteen Annika Oksa, Raahen lukio OPETUSTOIMEN STRATEGIA VUOSILLE 2016-2020 OPLA 20.1.2016 7 SISA LTO 1. OPETUSTOIMEN KESKEISET

Lisätiedot

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET Oulun kaupungin tavoitteet ja arvot 1. Olemme työyhteisössämme käyneet Oulun kaupunkistrategian läpi ja yhdessä pohtineet sitä, miten

Lisätiedot

VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA

VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA VESANTO KYSELY VESANNON TULEVAISUUDESTA Kuntien asema muuttuu lähitulevaisuudessa merkittävästi sote- ja maakuntauudistusten myötä. Myös Vesannon kunta valmistautuu näihin muutoksiin laatimalla uuden strategian

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTASTRATEGIA 2025

KARIJOEN KUNTASTRATEGIA 2025 KARIJOEN KUNTASTRATEGIA 2025 Valmistelu ja käsittely: Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajisto 31.10.2017 Valtuustoseminaari 6.11.2017 Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajisto 6.2.2018 Valtuustoseminaari

Lisätiedot

Miten olemme onnistuneet, millaisia viestejä tulevalle valtuustokaudelle?

Miten olemme onnistuneet, millaisia viestejä tulevalle valtuustokaudelle? Miten olemme onnistuneet, millaisia viestejä tulevalle valtuustokaudelle? Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari, 2.5.2017, Tampere-talo 1 Osana kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaaria

Lisätiedot

Toiminnan arviointi: omistajaohjaus

Toiminnan arviointi: omistajaohjaus 20.2.2017 Toiminnan arviointi: omistajaohjaus Oulunkaaren ja kuntien, kuntien johtoryhmät Oulunkaaren toiminnan ja omistajaohjauksen toteutuminen Toiminnan kehitys uusi rooli Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot