ALUEPALOKUNTASOPIMUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ALUEPALOKUNTASOPIMUS"

Transkriptio

1 ALUEPALOKUNTASOPIMUS Helsingin Kaupungin Pelastuslaitoksen ja Helsinkiläisten Sopimuspalokuntien välillä [ ] 2009

2 2 ALUEPALOKUNTASOPIMUS Tämän aluepalokuntasopimuksen ( Sopimus ) ovat [ ] 2009 tehneet seuraavat osapuolet: (a) (b) Helsingin kaupungin pelastuslaitos ( Pelastuslaitos ); ja Liitteessä 1 luetellut sopimuspalokuntayhdistykset ( Sopimuspalokunnat ). Pelastuslaitos ja Sopimuspalokunnat yhdessä Osapuolet ja kumpikin erikseen Osapuoli. TAUSTA A. Pelastuslaitos aluepelastuslaitoksena ja Sopimuspalokunnat sopivat pelastuslain (468/2003, muutoksineen) 5 :n ja pelastustoimesta annetun valtioneuvoston asetuksen (787/2003, muutoksineen) 7 :n mukaisesti vapaaehtoisen palokuntatoiminnan järjestämisestä Helsingin kaupungissa ja keskinäisistä vastuistaan ja velvoitteistaan tällä Sopimuksella. B. Tämän Sopimuksen tarkoituksena on luoda hallinnolliset, toiminnalliset ja taloudelliset puitteet Sopimuspalokuntien toiminnalle Helsingissä, edesauttaa Sopimuspalokuntien toiminnan kehittymistä ja mahdollistaa niiden tehokas palveluntuotanto osana alueellisen pelastustoimen kokonaisuutta. C. Tämän Sopimuksen tavoitteina ovat Helsingin kaupungin turvallisuuden parantaminen ja viiveetön avun saanti, pelastustoiminnan tehokkuuden takaaminen ja toiminnassa mukana olevan henkilöstön työtyytyväisyyden kehittäminen sekä johtamisjärjestelmän, päivittäisen operatiivisen, riskienhallinnan ja valmiussuunnittelun tehostuminen. D. Tämä Sopimus perustuu Pelastuslaitoksen päivätyn selonteon Sopimuspalokuntien monimuotoiset toimintamahdollisuudet Helsingin kaupungin pelastustoimen kokonaisuudessa sisältämille johtopäätöksille sekä Suomen Kuntaliiton ja Suomen Sopimuspalokuntien Liiton välisen allekirjoitetun puitesopimuksen mukaisille periaatteille ja toimintamalleille. 1. PALVELUKOKONAISUUDET JA KORVAUKSET Tämän Sopimuksen Sopimuspalokuntakohtaisessa Liitteessä 2 ( Palokuntasopimus ) määritetään ne palvelukokonaisuudet, jotka kukin Sopimuspalokunta kulloinkin tuottaa Pelastuslaitoksen operatiivisen toiminnan käyttöön sekä Liitteessä 3 tästä toiminnasta maksettavat korvaukset. Liite 2 ja Liite 3 ovat voimassa kunkin Sopimuspalokunnan osalta kalenterivuoden kerrallaan ja ne päivitetään kunkin Sopimuspalokunnan ja Pelastuslaitoksen toimesta seuraavaa vuotta varten edellisen vuoden loppuun mennessä. Korvausten maksaminen määräytyy Liitteen 3 mukaisesti.

3 3 Liitteessä 4 määritetään Sopimuspalokuntien valistus- ja neuvontatoiminta sekä turvallisuuskoulutuksen suorittaminen. 2. OSAPUOLTEN KESKINÄINEN YHTEISTOIMINTA Sopimuspalokunnat nimeävät vuosittain Sopimuspalokuntien edustajista koostuvan työvaliokunnan, joka käsittelee Sopimuspalokuntien asioita yhdessä Pelastuslaitoksen edustajien kanssa erikseen sovittavissa kokouksissa. Osapuolet toteavat, että raportointivastuu on molemminpuolinen ja edellyttää toiminnan ja siinä tapahtuvien muutosten oma-aloitteista raportointia siten, että toisella Osapuolella säilyy päivittäisen toiminnan kannalta riittävän selvä kuva vallitsevasta ja tulevasta tilanteesta. 2.1 Pelastuslaitoksen tiedotus- ja raportointivastuu Pelastuslaitoksen ja Sopimuspalokuntien välinen tiedonkulku toteutetaan ensisijaisesti Pelastuslaitoksen tiedonvälitysjärjestelmällä. Pelastuslaitos tiedottaa Sopimuspalokuntien kannalta tarpeellisista suunnitelmistaan ja toiminnastaan Sopimuspalokunnille ja ainakin seuraavista asiakokonaisuuksista: - pöytäkirjakopiot Sopimuspalokuntia koskevista päätöksistä työvaliokunnalle ja ko. Sopimuspalokunnalle - päivitetyt yhteystiedot, - toimintasuunnitelma, - palvelutasopäätös, - talousarvio Sopimuspalokuntien osalta, - toimintakertomus, - Pelastuslaitoksen ja Sopimuspalokuntien asemat ja yksiköt, - tarvittavat toimintaohjeet, - tarvittavat hälytysohjeet ja -koodit, - tarvittavat viestiliikenneohjeet, - muut hälytystoimintaan liittyvät tarvittavat ohjeet, - tarvittavat kartat ja suunnitelmat, - riskikohteiden kohdekortit yms., niiltä osin kuin ne koskevat kulloinkin kyseessä olevaa Sopimuspalokuntaa, - tarvittavat toimintaohjeet valistus- ja turvallisuuskoulutuksen suorittamiseksi, sekä - tarvittavat tiedot poikkeusolojen pelastusmuodostelmiin varattavasta Sopimuspalokuntien henkilöstöstä. Edellä mainittujen asiakokonaisuuksien tiedotustavasta ja ajankohdista sovitaan erikseen.

4 4 2.2 Sopimuspalokuntien tiedotus- ja raportointivastuu Sopimuspalokunnat tiedottavat suunnitelmistaan ja toiminnastaan Pelastuslaitokselle ainakin seuraavista asiakokonaisuuksista: - palokunnan yhteystiedot, - hälytysosaston vahvuus, - koulutussuunnitelmat, - toimintasuunnitelmat, ml. talousarvio, - toimintakertomukset, ml. tilinpäätös, - hälytystoimintaan liittyvät tiedot: esim. vahvuudet, Pronto-tiedot jne, - hälytysvalmiuteen vaikuttavat seikat (esim. autokaluston rikkoontuminen, yksikön poistuminen palokunnan tavanomaiselta toiminta-alueelta, erityistilanteet, jotka vaikuttavat palokunnan hälytysosaston tavanomaiseen hälytysvahvuuteen jne.), - tarvittavat tiedot suoritetuista valistus- ja turvallisuuskoulutuksista, sekä - tarvittavat tiedot Sopimuspalokuntien henkilöstöstä poikkeusolojen pelastusmuodostelmiin sijoittamista varten. Edellä mainittujen asiakokonaisuuksien tiedotustavasta ja -ajankohdista sovitaan erikseen. 2.3 Yhteyshenkilöt Pelastuslaitoksen henkilöstöstä nimetään operatiivisen toiminnan sekä valistus- ja turvallisuuskoulutuksen vastuuhenkilöt ja heille varahenkilöt Sopimuspalokuntien toiminnan koordinoimiseen ja kehittämiseen Pelastuslaitoksen alueella. Sopimuspalokunnan on ilmoitettava Pelastuslaitokselle Sopimuspalokunnan ensisijaisen yhteyshenkilön ja tämän varahenkilön yhteystiedot. Kaikki Osapuolten välinen virallinen yhteydenpito kulkee ensisijaisesti ao. henkilöiden kautta. Pelastuslaitos kutsuu Sopimuspalokuntien yhteyshenkilöt koolle säännöllisesti ja lisäksi aina silloin, kun jompikumpi Osapuoli katsoo sen tarpeelliseksi. 3. SOPIMUSPALOKUNNAN TEHTÄVÄT Sopimuspalokunta osallistuu pelastuslain 1 :n 1 momentin 2 ja 3 kohdan mukaisten pelastustoimintaan ja väestönsuojeluun kuuluvien tehtävien suorittamiseen tämän Sopimuksen ja kulloinkin voimassa olevan hälytysohjeen mukaisilla ehdoilla. Sopimuspalokuntien kulloinkin tuottamista palvelukokonaisuuksista sovitaan Liitteessä 2. Sopimuspalokunta osallistuu pelastuslain 1 :n 1 momentin 1 kohdan mukaiseen onnettomuuksien ehkäisyyn liittyvään valistus- ja neuvontatoimintaan Pelastuslaitoksen kanssa Liitteessä 4 sovitun mukaisesti.

5 5 Sopimuspalokunta osallistuu maa-alueilla tapahtuvien öljyvahinkojen torjumisesta annetun lain (378/1974, muutoksineen) mukaisten tehtävien suorittamiseen, siten kuin siitä on Osapuolten kesken erikseen sovittu. Sopimuspalokunta antaa tarvittaessa apua pelastustoiminnassa toiselle pelastustoimen alueelle, siten kuin siitä on sovittu pelastuslain 11 :n edellyttämässä hälytysohjeessa. 4. SOPIMUSPALOKUNTIEN HENKILÖSTÖ 4.1 Kelpoisuus ja tarkastukset Hälytysosaston jäsenten on täytettävä pelastustoimesta annetun valtioneuvoston asetuksen 13 :n mukainen kelpoisuus. Sopimuspalokunta on velvollinen ylläpitämään hälytysosaston jäsenistä henkilökohtaista harjoituskertojen seurantaa sekä pitämään kirjaa harjoitus- ja hälytystoimintaan käytetyistä työtunneista. Sopimuspalokuntien hälytysosaston tavoitevahvuus ja vähimmäislähtö-vahvuudet on määritetty Liitteessä 2. Pelastuslaitos järjestää kustannuksellaan hälytysosaston jäsenten terveystarkastukset sekä savusukeltajilta vaadittavat kuntotestit. Sopimuspalokuntien henkilöstön lihaskunto- ja toimintakykytestit voidaan toteuttaa joko Sopimuspalokunnan toimesta tai Pelastuslaitoksen järjestämänä. Pelastuslaitos osoittaa vastikkeetta ne paikat, joissa hälytysosaston jäsenet voivat suorittaa testit ja tarvittavat terveystarkastukset. Pelastuslaitos osoittaa vastikkeetta Sopimuspalokuntien käyttöön harjoitusalueen kulloinkin voimassa olevan savusukellusohjeistuksen vaatimien riittävien harjoitusten pitämiseksi. Pelastuslaitos auditoi tarvittaessa Sopimuspalokuntien järjestämää turvallisuuskoulutusta ja valistustilaisuuksia. 4.2 Koulutus Pelastuslaitos vastaa täysimääräisesti Sopimuspalokuntien operatiivisen henkilöstön perus- ja täydennyskoulutuksesta sisäasiainministeriön hyväksymän kulloinkin voimassa olevan koulutusohjeen mukaisesti. Pelastuslaitos voi ohjata kurssien järjestämiseen liittyviä käytännön toimenpiteitä Helsingin Pelastusliitto r.y:n hoidettavaksi. Samoin menetellään Sopimuspalokuntien turvallisuuskoulutusta antavan henkilöstön koulutuksen suhteen. Sopimuspalokuntien työvaliokunta tekee vuosittain esityksen syyskuun loppuun mennessä seuraavan vuoden koulutustarpeesta, jonka perusteella kulloinkin toteutettavasta koulutuksesta sovitaan erikseen.

6 6 Sopimuspalokunta vastaa hälytysosastonsa jäsenten perehdyttämis- ja ylläpitokoulutuksesta (esim. viikkoharjoitukset) oman koulutussuunnitelmansa puitteissa. Muun koulutuksen osalta vastuu toteutuksesta perustuu yhteisesti sovittuihin järjestelyihin. Koulutuksen tulee olla laadukasta ja koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa on otettava huomioon, että koulutettavat ovat pääsääntöisesti ansiotyössä käyviä aikuisia. Sopimuspalokunnille järjestettävän koulutuksen tulee pääsääntöisesti tapahtua iltaisin ja viikonloppuisin. Koulutustilaisuuksia tulee olla riittävästi ja eri vuodenaikoina. Koulutuksessa on huomioitava Pelastuslaitoksen ja Sopimuspalokuntien tarpeet sekä vapaaehtoishenkilöstön urasuunnittelu. Pelastuslaitos toimittaa käyttämänsä Sopimuspalokunnille soveltuvan koulutusmateriaalin vastikkeetta myös Sopimuspalokuntien käyttöön. 4.3 Sopimuspalokunnan työturvallisuus Sopimuspalokunta on vastuussa jäsentensä työturvallisuudesta työturvallisuuslain (738/2002) 4 :n 1 momentin 8 kohdan mukaan silloin, kun Sopimuspalokuntaan kuuluva pelastustoimintaan osallistuva henkilö tekee työtä pelastustoiminnassa. Pelastuslaitos järjestää alueensa kattavan työsuojelun yhteistoiminnan (laki työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta (44/2006, muutoksineen)). Sopimuspalokunnan taholla tapahtuva työsuojelun yhteistyö on osa Pelastuslaitoksen järjestelmää. Sopimuspalokunta huolehtii siitä, että sen käyttämä kalusto ja varusteet ovat kulloinkin voimassa olevien työturvallisuussäännösten ja -määräysten mukaisia. 4.4 Vakuutusturva Sopimuspalokuntien henkilöstön vakuutusturva pelastustoimen tehtävissä määräytyy pelastuslain 80 :n mukaan. Sopimuspalokunta huolehtii muusta toimintaansa kuuluvan henkilöstön vakuutusturvasta. 5. SOPIMUSPALOKUNTIEN KALUSTO 5.1 Ajoneuvokalusto Pelastuslaitos huolehtii resurssiensa puitteissa Sopimuspalokuntien tarvitsemasta ajoneuvokalustosta luovuttamalla näiden käyttöön Pelastuslaitokselta vapautuvaa soveltuvaa ajoneuvokalustoa. Sopimuspalokuntien ajoneuvojen uusimistarpeet huomioidaan Pelastuslaitoksen ajoneuvojen hankintaohjelmassa siten, että Sopi-

7 7 muspalokunnille pyritään luovuttamaan hyvässä käyttökunnossa olevaa ja enintään 15 vuotta vanhaa kalustoa. Sopimuspalokunnat osallistuvat kalustohankintojensa suunnitteluun ja Sopimuspalokunnille soveltuvat ajoneuvot varataan Pelastuslaitoksen sisäisessä suunnittelussa hyvissä ajoin kunkin Sopimuspalokunnan käyttöön niiden vapautuessa Pelastuslaitoksen käytöstä. Sopimuspalokunnat voivat myös itse hankkia soveltuvaa ajoneuvokalustoa, jolloin Pelastuslaitos osallistuu hankintakustannuksiin erikseen sovittavalla osuudella. Sopimuspalokunnilla on mahdollisuus saada käyttöönsä Pelastuslaitoksen varakalustoa oman kalustonsa pitempikestoisen korjauksen tai huollon ajaksi. Samoin Pelastuslaitoksella on mahdollisuus saada omistamaansa Sopimuspalokuntien käytössä olevaa ajoneuvokalustoa tilapäisesti omaan käyttöönsä erikseen sovittavasti. Pelastuslaitos huolehtii operatiiviseen toimintaan käytetyn pumppu- ja palokaluston korjauksista. Sopimuspalokunnat huolehtivat operatiiviseen toimintaan käytetyn ajoneuvokaluston vakuutuksista, katsastuksista ja huolloista sekä rengas-, polttoja voiteluainekustannuksista Sopimuspalokunnille liitteen 3 mukaisesti maksettavaa ajoneuvojen ylläpitokorvausta vastaan. 5.2 Henkilökohtaiset suojavarusteet Pelastuslaitos toimittaa Sopimuspalokuntien käyttöön riittävästi kulloinkin voimassa olevat työturvallisuusvaatimukset täyttäviä paloasuja (väliasu, palopuku, palojalkineet, palovyö tai valjaat, palokäsineet, päänsuojus ja palokypärä). Pelastuslaitos ja Sopimuspalokunnat laativat yhteistyössä edellä mainittujen henkilökohtaisten varusteiden hankintasuunnitelman. Pelastuslaitos huolehtii yllä mainittujen henkilökohtaisten suojavarusteiden korjauksista. Pelastuslaitoksen omistamia varusteita ei saa käyttää sellaisissa tämän Sopimuksen ulkopuolisissa tehtävissä, joissa ne voivat likaantua ja rikkoontua. 5.3 Muu kalusto Pelastuslaitos luovuttaa Sopimuspalokuntien käyttöön näiden operatiivisessa toiminnassa tarvitseman viestikaluston, paineilmalaitteet ja niiden kasvo-osat, letkukaluston, korkean paikan työskentelykaluston sekä muun kulloinkin voimassa olevan ohjeistuksen vaatiman kaluston. Pelastuslaitos vastaa mainitun kaluston ylläpito- ja korjaustoimenpiteistä. Muun operatiivisessa toiminnassa tarvittavan sammutus- ja pelastuskaluston Sopimuspalokunnat hankkivat itse Pelastuslaitoksen vuosittain suorittamaa kalustokorvausta vastaan.

8 8 Turvallisuuskoulutukseen ja valistus- ja neuvontatoimintaan tarvittavan kaluston käytettävyydestä ja kunnossapidosta on sovittu liitteessä 4. Lisäksi Pelastuslaitos pyrkii luovuttamaan Sopimuspalokuntien käyttöön muutakin Pelastuslaitoksen käytöstä vapautuvaa Sopimuspalokunnille soveltuvaa kalustoa. 6. SOPIMUSPALOKUNTIEN KIINTEISTÖT Pelastuslaitos maksaa Sopimuspalokunnan omistaman tai vuokraaman paloasemakiinteistön palokuntakäyttöön varatuista tiloista Liitteen 3 mukaisen kiinteistökorvauksen. Lisäksi Pelastuslaitos maksaa erillisen korvauksen niille Sopimuspalokunnille, joiden paloasemarakennus sijaitsee Helsingin kaupungin vuokratontilla. Kyseinen korvaus on määrältään 75 % kaupungin perimästä maanvuokrasta. Kiinteistöjen vakuuttamisesta vastaa niiden omistaja. 7. PELASTUSTOIMINTA 7.1 Hälytys- ja viestijärjestelmä Pelastuslaitos ylläpitää Sopimuspalokuntien hälyttämiseksi tarvittavan järjestelmän. Järjestelmän tulee olla luotettava ja nopea. Pelastuslaitos vastaa järjestelmän kustannuksista. Pelastuslaitos varustaa sopimuspalokunnat riittävällä viestikalustolla (kuten VIRVE- ja Merlot-laitteet sekä internet-yhteys) ja vastaa viestijärjestelmän ylläpidosta ja käyttökustannuksista. 7.2 Ohjeistus Sopimuspalokunnat jaetaan vuosittain pelastusjohtajan päätöksellä tuki- ja reservisopimuspalokuntiin Liitteenä 5 olevan toimialaohjeen mukaisesti. Sopimuspalokuntien operatiivinen käyttö määräytyy kyseisen toimialaohjeen sekä muiden kulloinkin voimassa olevien hälytysohjeiden mukaisesti. Sopimuspalokuntien työvaliokuntaa tulee kuulla yllä mainittua ohjeistusta muutettaessa. 7.3 Palautetilaisuudet Pelastustoimen palvelutason parantamiseksi tulee kaikista merkittävistä hälytystehtävistä tarvittaessa järjestää palautetilaisuus. Tilaisuuteen tulee kutsua edustajat kaikista niistä Sopimuspalokunnista, jotka ovat osallistuneet pelastustoimintaan ko. tilanteessa sekä pelastustoimintaa johtaneet päällystöviranhaltijat.

9 9 7.4 Sopimuspalokuntien tehtävät poikkeusoloissa Sopimuspalokunnat otetaan huomioon poikkeusolojen organisaatiota suunniteltaessa Liitteen 6 mukaisesti. Pelastuslaitos huolehtii poikkeusolojen varautumiseen liittyvästä koulutuksesta ja varustaa Sopimuspalokunnat tarvittavalla lisäkalustolla sekä vastaa mainitun kaluston huolto- ja korjaustoimenpiteistä. 8. MUUT EHDOT JA TULKINTA 8.1 Voimassaolo ja irtisanominen 8.2 Otsikot Tämä Sopimus astuu voimaan lukien ja on voimassa toistaiseksi. Tämä Sopimus korvaa solmitun Osapuolten välisen palokuntasopimuksen. Sopimus voidaan irtisanoa kummankin Osapuolen toimesta 12 kuukauden irtisanomisajan kuluttua siitä, kun toinen Osapuoli on vastaanottanut kirjallisen irtisanomisilmoituksen. Tämän Sopimuksen otsikoiden tarkoitus on ainoastaan edesauttaa tämän Sopimuksen lukemista, eikä niillä ole vaikutusta tämän Sopimuksen tulkintaan. 8.3 Tulkinta Mikäli jokin tämän Sopimuksen säännös katsotaan mitättömäksi, lainvastaiseksi tai täytäntöönpanokelvottomaksi, se ei heikennä tämän Sopimuksen muiden säännösten pätevyyttä, lainmukaisuutta ja täytäntöönpanokelpoisuutta, ellei kyseisen säännöksen tai kyseisten säännösten poistaminen johtaisi sellaiseen huomattavaan muutokseen, jonka seurauksena tämän Sopimuksen mukaiset järjestelyt olisivat kohtuuttomia. 8.4 Tiedonannot Kaikki tähän Sopimukseen perustuvat tai liittyvät ilmoitukset, pyynnöt ja muu yhteydenpito on suoritettava kirjallisesti seuraaviin osoitteisiin: Pelastuslaitokselle: Sopimuspalokunnille: Helsingin kaupungin pelastuslaitos PL Helsingin kaupunki Telefax: Pelastusjohtaja Jorma Lilja jorma.lilja@hel.fi tai Palomestari Yrjö Niiranen yrjo.niiranen@hel.fi Liitteen 1 mukaisesti.

10 Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu Tähän Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia ja sitä tulkitaan Suomen lain mukaisesti. Tästä Sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan Osapuolten keskinäisin neuvotteluin ja mikäli sopimukseen ei päästä lopullisesti Helsingin käräjäoikeudessa. Tämä Sopimus on laadittu kahtena (2) samasanaisena kappaleena, yhtenä (1) kummallekin Osapuolelle. HELSINGIN PELASTUSLAITOS SOPIMUSPALOKUNNAT [ ] [ ] [ ] [ ] Sopimuspalokuntien valtuuttamina edustajina LIITTEET Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Liite 6 Sopimuspalokunnat Palokuntasopimus Sopimuspalokuntakohtaiset korvaukset Sopimuspalokuntien valistus- ja neuvontatoiminta Sopimuspalokuntien luokitusta koskeva toimialaohje Sopimuspalokunnat poikkeusoloissa

11 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE SOPIMUSPALOKUNNAT Haagan VPK Kylänevankuja 5, Helsinki Päällikkö Valtteri Tervala Sähköposti:tuliaura@haaganvpk.com Helsingin VPK Albertinkatu 29, Helsinki Päällikkö Kauko Köykkäri Sähköposti:paloasema@helsinginvpk.net Laajasalon VPK Yliskylänkaari 10, Helsinki Päällikkö Aki Koivunen Sähköposti: vpk@laajasalonvpk.com Lauttasaaren VPK Tallbergin puistotie 10, Helsinki Päällikkö Christian Honkaranta Sähköposti: christian.honkaranta@lvpk.fi Malmin VPK Askartie 8, Helsinki Päällikkö Petri Nyberg Sähköposti: franpe.nyberg@netti.fi Marjaniemen VPK Palopirtintie 6, Helsinki Päällikkö Henrik Jonsson Sähköposti: palokunta@marjaniemenvpk.fi Oulunkylän VPK Otto Brandtintie 2, Helsinki Päällikkö Jyrki Attenberg Sähköposti: palokunta@oulunkylanvpk.net Pakinkylän VPK Pakilantie 64, Helsinki Päällikkö Pekka Airio Sähköposti: markku.pikkarainen@kolumbus.fi Pitäjänmäen VPK Viinentie 6, Helsinki Päällikkö Henrik Helenius Sähköposti: pitajanmaen.vpk@kolumbus.fi

12 2 Puistolan VPK Puistolanraitti 5, Helsinki Päällikkö Jukka Grönlund Sähköposti: Pukinmäen VPK Eskolankuja 4, Helsinki Päällikkö Toni Korhonen Sähköposti: Tammisalon VPK Tammisalontie 7, Helsinki Päällikkö Mikko Nurmi Sähköposti: Tapanilan VPK Päivöläntie 50, Helsinki Päällikkö Rolf Nyman Sähköposti: Vanhan Käpylän VPK Krämertintie 8, Helsinki Päällikkö Dick Hallbäck Sähköposti: Vuosaaren VPK Laivanrakentajantie 2, Helsinki Päällikkö Jenni Merikivi Sähköposti:

13 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE PALOKUNTASOPIMUS 1. SOPIMUSOSAPUOLET Tämän palokuntasopimuksen ( Sopimus ) ovat [ ].[ ].2009 tehneet seuraavat osapuolet: (a) (b) Helsingin kaupungin pelastuslaitos ( Pelastuslaitos ); ja [ ] Vapaaehtoinen Palokunta ry. ( Sopimuspalokunta ). Pelastuslaitos ja Sopimuspalokunta yhdessä Osapuolet ja kumpikin erikseen Osapuoli. 2. SOPIMUKSEN SOVELTAMINEN JA TARKOITUS Pelastuslaitos aluepelastuslaitoksena ja Sopimuspalokunta sopivat tällä Sopimuksella pelastuslain (468/2003, muutoksineen) 5 :n ja pelastustoimesta annetun valtioneuvoston asetuksen (787/2003, muutoksineen) 7 :n mukaisesti jäljempänä mainituista palvelukokonaisuuksista, jotka Sopimuspalokunta on valmis antamaan Pelastuslaitoksen käyttöön sekä niiden perusteella maksettavasta sopimuskorvauksesta Sopimuspalokunnalle. Tämä Sopimus täydentää Pelastuslaitoksen ja Sopimuspalokunnan yhdessä muiden helsinkiläisten sopimuspalokuntien kanssa [ ].[ ].2009 tekemää aluepalokuntasopimusta ( Aluepalokuntasopimus ) ja määrittelee Osapuolten keskinäiset oikeudet, velvoitteet ja vastuut siltä osin, kun näitä ei ole Aluepalokuntasopimuksessa eikä muissa sopimuksissa määritelty. Osapuolet toteavat, että tämän Sopimuksen tarkoituksena on vapaaehtoisvoimien mahdollisimman tehokas hyödyntäminen ja Sopimuspalokunnan toiminnan kehittäminen pitkällä tähtäyksellä ja siten mahdollisimman suuren hyödyn tuottaminen yhteiskunnalle. Osapuolet ovat tietoisia siitä, että vapaaehtoistoimintaan liittyy vaihteluita, jotka ovat sekä ajankohdasta että vapaaehtoishenkilöstön rakenteesta riippuvaisia, jolloin tämän Sopimuksen tavoitteena on näiden vaihteluiden joustava hallinta Sopimukseen sisältyvien mekanismien avulla. 3. PALOKUNNAN ASEMA Sopimuspalokunta on itsenäinen rekisteröity yhdistys, joka toimii sopimuspalokuntana ensisijaisesti Pelastuslaitoksen toiminta-alueella. 4. PALVELUKOKONAISUUDET JA ERIKOISTUMINEN

14 2 Palokunta suorittaa, varautuu ja varustetaan tavanomaisen sammutus- ja pelastustyöhön sekä öljyntorjunnan tehtäviin ja mahdollisesti lisäksi Pelastuslaitoksen kanssa erikseen sovittuihin erityistehtäviin. 5. HÄLYTYSOSASTON HENKILÖSTÖN VAHVUUS Minimivahvuudella tarkoitetaan seuraavassa sitä hälytysosaston vahvuutta, jonka Sopimuspalokunta tulee vähintään täyttää tämän Sopimuksen voimassaoloaikana. Sopimuspalokunnan hälytysosaston minimivahvuus tulee olla: 1 pelastus- tai pioneeriyksikkö 2 pelastus- tai pioneeriyksikköä Henkilömäärä (vähintään) Henkilömäärästä savusukeltajia (vain tukisopimuspalokunnat) Yksikönjohtajia (vähintään) 3 5 Muita savusukeltajia (vähintään) 5 10 Yllä mainitun henkilömäärän lisäksi jokaista teknistä sopimusyksikköä kohden hälytysosastossa tulee olla vähintään kolme (3) muuta henkilöä. Teknisiä sopimusyksiköitä ovat konetikasyksikkö, säiliöyksikkö, JVT-yksikkö ja pumppuyksikkö sekä veneyksikkö. 6. PALOKUNNAN TOIMINTAVALMIUS Sopimuspalokunnan lähtövalmius on se kulloinkin määritetty minimihenkilömäärä, joka 90 % varmuudella on valmiina tehtävään Sopimuspalokunnan asemalla Sopimuksessa kulloinkin määritetyn ajan puitteissa siitä, kun Sopimuspalokunnan ao. henkilöstö on saanut tiedon hälytyksestä. Pelastuslaitos ja Sopimuspalokunta voivat tilapäisesti sopia lähtövalmiuden heikennyksistä. Lähtövalmiuden minimitaso on määritetty alla olevassa taulukossa ajankohdan mukaisesti siten, että taulukkoon on kullekin ajankohdalle merkitty yksikönjohtajien ja miehistön lukumäärä ajoneuvoittain ryhmiteltynä (esim. 1+3), jolloin savusukelluskelpoisen henkilöstön osuus edellä mainituista on merkattu kohtaan suluissa (esim. 1+2) ja yksikön maksimilähtöaika minuuteissa sarakkeeseen. Sopimuspalokunnan lähtövalmius tulee olla vähintään: Yksikkö Arkipäivä klo Arkipäivä klo Muut ajankohdat Pelastusyksikkö 1+3 (1+2) ei aikarajaa 1+3 (1+2) 1+3 (1+2)

15 3 Yksikkö Arkipäivä klo Arkipäivä klo Muut ajankohdat Pioneeriyksikkö 1+3 (1+2) ei aikarajaa Konetikasyksikkö 0+1 ei aikarajaa Säiliöyksikkö 0+1 ei aikarajaa JVT-yksikkö 0+2 ei aikarajaa Pumppuyksikkö 0+2 ei aikarajaa Muonitusyksikkö 0+2 ei aikarajaa Veneyksikkö 1+2 ei aikarajaa 1+3 (1+2) (1+2) Sopimuspalokunta voidaan hälyttää hätäkeskuksen tai päivystävän päällystön määräyksestä päivystykseen. Päivystyksellä tarkoitetaan yksikön tai yksiköiden välitöntä lähtövalmiutta paloasemalla tai muualla. 7. AJONEUVOT Pelastuslaitos osoittaa Sopimuspalokunnan käyttöön seuraavat ajoneuvot: - [Pelastusauto] - [Pioneeriauto] - [Konetikasauto] - [Säiliöauto] - [JVT-auto] - [Pumppuauto] - [Vene] Sopimuspalokunta osoittaa Pelastuslaitoksen operatiiviseen käyttöön seuraavat ajoneuvot: - [Pelastusauto]

16 4 - [Pioneeriauto] - [Konetikasauto] - [Säiliöauto] - [JVT-auto] - [Pumppuauto] - [Vene] 8. SOPIMUSKORVAUKSET Pelastuslaitos suorittaa Sopimuspalokunnalle Aluepalokuntasopimuksen ja tämän Sopimuksen velvoitteiden täyttämisestä korvaukset, joiden yksityiskohtaiset euromäärät määritetään erillisessä korvausliitteessä (Liite 1). Korvauksia tarkistetaan vuosittain palvelujen tuottajahintaindeksin mukaisesti (2009=X). Korvauksia tarkistetaan ensimmäisen kerran vuonna Jos indeksi laskee, korvauksia ei tarkisteta alaspäin. 9. OLEMASSA OLEVAN PALOKUNTASOPIMUKSEN KORVAAMINEN Tämä Sopimus tulee voimaan ja korvaa Osapuolten välillä solmitun palokuntasopimuksen. 10. SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO JA IRTISANOMINEN Tämä Sopimus on voimassa yhden (1) kalenterivuoden. Jos Sopimusta ei korvata uudella vastaavalla sopimuksella kalenterivuoden jälkeen, Sopimus jatkuu toistaiseksi voimassaolevana yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla. 11. SOVELLETTAVA LAKI JA ERIMIELISYYKSIEN RATKAISU Tähän Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia ja sitä tulkitaan Suomen lain mukaisesti. Tästä Sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan Osapuolten keskinäisin neuvotteluin ja mikäli sopimukseen ei päästä lopullisesti Helsingin käräjäoikeudessa. Tämä Sopimus on laadittu kahtena (2) samasanaisena kappaleena, yksi (1) kummallekin Osapuolelle. Helsingissä yllä mainittuna päivämääränä Helsingin kaupungin pelastuslaitos. [nimi] [nimi]

17 5 [asema] [asema] [ ] Vapaaehtoinen Palokunta ry. [nimi] [asema] [nimi] [asema]

18 Palokuntasopimuskorvaukset Ehdotus vuodelle 2010 (2009 tilanteen perusteella) Liite Savusukellus ens. 1+5 Savusukeltajat kpl / yli 1+5 Tuki Perusyksikkö Reservi Perusyksikkö Raskas Tukiyksikkö Kevyt Tukiyksikkö Valmius Peruskorvaus Kalustohankinnat Valistussuoritteet Kiinteistökorvaus Kaup.tonttikorvaus Yhteensä Kpl Korvaus euro / prosentti 5 000, , , , , , ,00 290, , ,00 75% Prosenttiosuus 11% 13% 10% 21% 4% 4% 1% 12% 4% 17% 2% 100% Yhteensä , , , , , , , , , , , ,63 Haagan VPK , , , ,00 0, ,00 0,00 0, , , ,00 0, ,00 Helsingin VPK Laajasalon VPK Lauttasaaren VPK Malmin VPK Marjaniemen VPK Oulunkylän VPK Pakinkylän VPK Pitäjänmäen VPK Puistolan VPK Pukinmäen VPK Tammisalon VPK Tapanilan VPK Vanhan Käpylän VPK Vuosaaren VPK , , , , ,00 0,00 0, , , , ,00 0, , , , , , ,00 0, , , , , ,00 0, , , , , , ,00 0,00 0,00 0, , , ,00 0, , , , ,00 0,00 0, ,00 0,00 0, , , ,00 0, , , , , , ,00 0,00 0, , , , ,00 0, , , , , ,00 0, ,00 0, , , , ,00 0, , , , , ,00 0, ,00 0,00 0, , , , , , , , , , ,00 0,00 0,00 0, , , , , , , , , ,00 0, , ,00 0, , , , , , , , , , ,00 0,00 0,00 0, , , ,00 0, , , , , , ,00 0, , , , , ,00 0, , , , , , ,00 0,00 0,00 0, , , ,00 0, , , , , , ,00 0,00 0,00 0, , , , , , , , ,00 0,00 0,00 0, ,00 0, , , ,00 0, ,00 Peruskorvaus: Perusyksikön lähtöaika on enintään uuttia ma-pe kello ja pe kello 17 - ma kello 07 välisenä aikana vähintään vahvuudella 1+3, tavoitevahvuus on 1+5. Hälytysosastossa on vähintään 15 henkilöä. Savusukellus: Perusryhmä Koulutettuja ja ohjeiden mukaan testattuja savusukeltajia 1+5. Savusukeltajat yli perusryhmän 1+5 savusukeltajan jälkeen jokaisesta yksittäisestä savusukeltajasta maksettava korvaus. Tukipalokunnan perusyksikkö: Reservipalokunnan perusyksikkö: Raskas tukiyksikkö: Kevyt tukiyksikkö: Valistus- ja neuvonta: Kalustohankinnat Vuokratonttiavustus Kiinteistökorvaus Tukipalokunnan sammutus-, pelastus- tai pioneeriyksikkö auditoidulla kalustolla Reservipalokunnan sammutus-, pelastus- tai pioneeriyksikkö varusteineen Säiliö-, tikas-, nostolava- tai oma veneyksikkö varusteineen JVT-, pumppu- tai muonitushuoltoyksikkö varusteineen Erillinen sopimus pelastuslaitoksen kanssa, maksu toteuman mukaisesti Budjetin mukainen vuotuinen varus- ja kalustoraha joka jakautuu perusyksiköiden (kerroin 1,5) ja raskaiden tukiyksiköiden (kerroin 1) perusteella. Laskua vastaan 75% kaupungin perimästä tontinvuokrasta Koostuu palokuntien ajoneuvojen lukumääristä siten, että raskaiden yksiköiden korvaus on EUR 5000 ja kevyiden EUR Tämä jako kuvaa myös hyvin palokuntien hälytysosastojen kokoa ja toiminnan tarvitsemia tiloja.

19 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 4 HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 1 (3) PELASTUSLAITOS KL/JL/YN/Pekka Kivi Allekirjoitetun asiakirjan sähköinen versio Sopimus Helsingin Sopimuspalokuntien valistus-, koulutus ja neuvontatehtävistä sekä niistä suoritettavista korvauksista Allekirjoittaneet osapuolet ovat sopineen seuraavaa: 1. Helsingin sopimuspalokuntien korvaukseen oikeuttava valistus-, koulutus tai neuvontatehtävätapahtuma voi olla aihesisällöltään alkusammutuskoulutus, paloturvallisuusluento, omatoimisen varautumisen koulutus, hätäensiapu, poistumisharjoitus tai jokin näihin verrattava tapahtuma. Esim. kaupunginosajuhla, messut jne. 2. Helsingin kaupungin maksaman korvauksen suuruus on vähintään 100,00 / tapahtuma. 3. Jos kyseessä on yksinomaan alkusammutusharjoitus, on korvaus 150,00 / tapahtuma. 4. Jos tapahtuma käsittää luennon sekä alkusammutusharjoituksen, on korvaus 300 / tapahtuma. 5. Vuosittaisen kokonaiskorvauksen maksimi on 2500,00 / sopimuspalokunta. 6. Maksettavien koulutuskorvauksien suuruuteen vaikuttavat seuraavat tekijät: 7. Mikäli tapahtumaan osallistuvia koulutettavia on alle seitsemän, tilaisuus perutaan. 8. Mikäli tapahtumaan osallistuvia koulutettavia on alle kymmenen henkilöä, korvauksen suuruus 80 % kohdissa 2-4 mainituista nimelliskorvauksesta 9. Mikäli tapahtumaan osallistuvia koulutettavia on yli kymmenen osallistujaa, korvauksen suuruus on100 % yllä mainituista nimelliskorvauksista. 10. Jos tapahtumaan osallistuu yli 18 henkeä, on korvaus 120 % nimelliskorvauksista. C:\TEMP\T\M\V6\Aluepalokuntasopimus.liite 4.doc Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Tilinumero Y-tunnus PL 112 Agricolankatu HELSINGIN KAUPUNKI helsinginpelastuslaitos@hel.fi HELSINKI Alv. nro FI

20 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 4 HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 2 (3) PELASTUSLAITOS KL/JL/YN/Pekka Kivi Allekirjoitetun asiakirjan sähköinen versio 11. Helsingin pelastuslaitos tulee harkintansa mukaan auditoimaan kyseisiä tapahtumia. 12. Helsingin Pelastuslaitos pyrkii huolehtimaan siitä että, jokaiselle sopimuspalokunnalle osoitetaan vähintään 5-10 tapahtumakertaa/vuosi. Jokainen vapaaehtoispalokunta voi myös omatoimisesti luoda tapahtumia ja hankkia niihin koulutettavia niin halutessaan. 13. Annettavan opetuksen tulee noudattaa Helsingin kaupungin Pelastuslaitoksen Riskienhallintayksikön turvallisuuskoulutus- ja viestintäprosessin opetussuunnitelmaa. 14. Pelastuslaitos uusii vuonna 2008 luentomateriaalin Power Point esityksiksi ja vastaa sen ylläpidosta ja jakelusta sopimuspalokuntien luennoitsijoiden käyttöön. 15. Pelastuslaitos huolehtii ja ylläpitää koulutus- ja harjoitusmateriaalin sisältävän peräkärryn sijoituspaikasta, tarvittavasta huollosta, materiaalitäydennyksistä ja varausjärjestelmästä. 16. Helsingin kaupungin Pelastuslaitos järjestää sopimuspalokuntien valistajille ja kouluttajille tarvittavan koulutuksen. 17. Sopimuspalokunnat raportoivat järjestämistään tilaisuuksista Pelastuslaitokselle. 18. Korvaukset suoritetaan vuosittain joulukuun 15. päivään mennessä sopimuspalokuntien Pelastuslaitokselle toimittamaa selontekoa ja laskua vastaan. 19. Tällä sopimuksella korvataan palokuntasopimuksen liite kaksi valitus- ja neuvontatoiminta ja tämä uusi sopimus astuu voimaan allekirjoituspäivänä. Tämä sopimusliite on laadittu kahtena yhtenevänä kappaleena ja tarkistetaan vuosittain. Pelastuslaitos voi perustellusta syystä irtisanoa sopimuksen yksipuolisella ilmoituksella. C:\TEMP\T\M\V6\Aluepalokuntasopimus.liite 4.doc Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Tilinumero Y-tunnus PL 112 Agricolankatu HELSINGIN KAUPUNKI helsinginpelastuslaitos@hel.fi HELSINKI Helsingissä xx.xx.2008 Alv. nro FI

21 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 4 HELSINGIN KAUPUNKI SOPIMUS 3 (3) PELASTUSLAITOS KL/JL/YN/Pekka Kivi Allekirjoitetun asiakirjan sähköinen versio Kari Lehtokangas pelastuskomentaja Helsinkiläisten sopimuspalokuntien neuvottelukunnan edustaja C:\TEMP\T\M\V6\Aluepalokuntasopimus.liite 4.doc Postiosoite Käyntiosoite Puhelin Faksi Tilinumero Y-tunnus PL 112 Agricolankatu HELSINGIN KAUPUNKI helsinginpelastuslaitos@hel.fi HELSINKI Alv. nro FI

22 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 5 OHJE 49/08/OTA 1 (8) JL/KM/YN/PH Allekirjoitetun asiakirjan sähköinen versio HELSINKILÄISTEN SOPIMUSPALOKUNTIEN LAATULUOKITUS VUODELLE 2009 YLEISTÄ Kaupunginhallituksen päätöksen perusteella Helsingin pelastuskomentaja teki päätöksen projektin toteuttamisesta Sopimuspalokuntien monimuotoiset toimintaedellytykset Helsingin kaupungin pelastustoimessa. Projektin tavoitteena oli saada aikaan kattava pelastustoimen osa-alueet sisältävä esiselvitys, jossa sopimuspalokuntien toimintaa käsitellään kokonaisuutena. Tavoitteena oli kartoittaa päivittäisen pelastustoiminnan osa-alueet sekä kuvata myös poikkeusolojen sopimuspalokuntatoiminta. Pelastuslaissa ja -asetuksessa sekä SM:n ohjeissa hätäkeskustoiminnasta ja vasteista edellytetään, että myös helsinkiläisten sopimuspalokuntien toimintaa on pystyttävä vertaamaan valtakunnallisesti operatiivisen toiminnan osalta. Lisäksi tavoitteiksi on asetettu helsinkiläisen veronmaksajan turvallisuuden parantaminen ja viiveetön avun saaminen, pelastustoiminnan tehokkuuden takaaminen ja toiminnassa mukana olevan henkilöstön työtyytyväisyyden kehittäminen sekä johtamisjärjestelmän, päivittäisen operatiivisen, riskienhallinnan ja valmiussuunnittelun tehostuminen. Sopimuspalokuntien luokituksesta tuki- / reservisopimuspalokunnaksi vahvistaa Helsingin pelastuslaitoksen pelastusjohtaja vuosittain pelastusjohtajan päätöksellä. Tästä päätöksestä tehdään Helsingin hätäkeskukselle hälytysohje Helsingin pelastustoimen alueelle. Luokitusohjeessa mainitaan erikseen mitkä sopimuspalokunnat kuuluvat tuki- tai reservisopimuspalokuntiin. Helsingin pelastuslaitos / operatiivinen toimiala tarkistaa vuosittain helsinkiläisten sopimuspalokuntien laatuluokituksen, jonka perusteella sopimuspalokunnat jaetaan pelastusjohtajan päätöksellä 1) tukipalokuntiin ja 2) reservipalokuntiin. Tuki- ja reservipalokuntien tehtävät määräytyvät päivätyn ohjeen mukaisesti. Vuosittaisessa tarkastuksessa tukisopimuspalokunnan tulee täyttää alla määritellyt laatukriteerit. Muut palokunnat toimivat reservipalokuntina

23 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 5 OHJE 49/08/OTA 2 (8) JL/KM/YN/PH Allekirjoitetun asiakirjan sähköinen versio HENKILÖSTÖVAATIMUKSET KALUSTO HARJOITUKSET LÄHTÖVALMIUS ja mikäli vaaditut edellytykset täyttyvät, voidaan näiden luokitus muuttaa seuraavana vuonna tukipalokunnaksi. - vähintään hyväksyttyä savusukeltajaa jokaista sammutus-, pelastus tai pioneeriyksikköä kohden ja mikäli samalla palokunnalla on myös toinen sammutus-, pelastus tai pioneeriyksikkö lisäksi vähintään kaksi yksikönjohtajaa sekä viisi muuta savusukeltajaa (2+5) toista yksikköä kohden. - vähintään 7 muuta sammutusmiestä jokaista sammutus-, pelastus tai pioneeriyksikköä kohden - vähintään 3 muuta sammutusmiestä jokaista teknistä sopimusyksikköä (tikas-, säiliö-, JVT- tai pumppuyksikköä) kohden - yllä olevista hälytysajokurssin suorittaneita vähintään kolme sammutusmiestä jokaista yllä mainittua ajoneuvoyksikköä kohden - vähintään oheisen kalustolistan mukainen - pelastusauto o katsastus on voimassa ja hälytysajokelpoinen o sammutus- ja pelastusautolla kyky tuottaa paineistettua sammutusvettä itsenäisesti - hälytysosaston harjoitukset vähintään 40 kertaa vuodessa dokumentoidusti sekä toimintasuunnitelman mukaisesti järjestettynä - em. harjoitusten on käsiteltävä monipuolisesti pelastustoimen eri tehtäväluokkia - vähintään kaksi kylmää savusukellusharjoitusta ja yksi lämmin harjoitus vuodessa SM:n savusukellusohjeen mukaisesti ja dokumentoidusti Toistuva epäonnistuminen yksikön hälytysvalmiuteen saattamisessa hälytystilanteessa muuttaa luokituksen reservipalokunnaksi pelastusjohtajan päätöksellä. Luokitus voi muuttua takaisin tukipalokunnaksi, kun pelastusjohtaja on saanut hyväksyttävän selvityksen valmiuden pa-

24 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 5 OHJE 49/08/OTA 3 (8) LAATULUOKAT JL/KM/YN/PH Allekirjoitetun asiakirjan sähköinen versio rantumisesta, joka osoittaa lähtövarmuuden parantuneen hyväksyttävälle tasolle. Tukisopimuspalokunnat Tukipalokuntia ovat kaikki ne, jotka saavuttavat palokuntasopimuksen mukaiset savusukellus- ja henkilövahvuudet toiminnassaan. Lisäksi palokunnan lähtöaika ja kalusto vaikuttavat luokitukseen. Kelpoisuus tarkistetaan vuosittaisilla pelastuslaitoksen järjestämillä fyysisillä testeillä ja savusukelluskontissa suoritetuilla lämpimillä ja kylmillä savusukellusharjoituksilla omien viikoittaisten harjoitusten lisäksi. Taitotasoa auditoidaan päivystävän päällystön järjestämillä valmiustarkastuksilla. Yksikön minimivahvuus on 1 + 4, joista savusukeltajia 1+3. Kaikkien yksiköiden jäsenten on kyettävä itsensä suojaamiseen paineilmalaitteella. Varikkovalmiuteen tai muuten korotettuun valmiuteen määrätty tukisopimuspalokunnan yksikkö hälytetään ensivasteena, lähimmän yksikön periaatteen mukaisesti, kaikkiin pelastustoimen tehtäviin (pl. ensihoitotehtävät). Korkeariskisiin tehtäviin (A) hälytetään aina myös pelastuslaitoksen yksiköt normaalin lähdönesityksen mukaisesti. Reservisopimuspalokunnat Reservipalokuntia ovat ne sopimuspalokunnat, jotka eivät täytä savusukelluskelpoisuutta tai muita tukipalokunnalle asetettavia vaatimuksia tai ovat pelastuslaitoksen kanssa sovitusti reservipalokuntatoimintaan osallistuvia. Yksikön minimivahvuus on 1 + 4, joista kaikkien yksiköiden jäsenten on kyettävä itsensä suojaamiseen paineilmalaitteella. Varikkovalmiuteen tai muuten korotettuun valmiuteen määrätty reservisopimuspalokunnan (=reservipalokunta) yksikkö hälytetään ennalta määrättyihin, matalariskisiin tehtäviin (C) lähimmän yksikön periaatteen mukaisesti.

25 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 5 OHJE 49/08/OTA 4 (8) JL/KM/YN/PH Allekirjoitetun asiakirjan sähköinen versio Hätäkeskuksen tehtävät Edellä mainittuja matalariskisiä tehtäviä ovat eläinpelastus-, maaöljyvahingontorjunta- ja muut vahingontorjuntatehtävät, pumppaukset, puunkaadot ja -raivaukset, jälkivahinkojentorjuntatehtävät, erillisen valaistuksen järjestäminen, yleisötilaisuus- / muut turvavartiot, tulipalojen jälkisammutus- ja raivaustehtävät, suurten liikenneonnettomuuksien jälkien puhdistustehtävät sekä muonitushuollon järjestäminen. Muissa tapauksissa päätöksen reservipalokunnan yksiköiden käytöstä tekee toimintaa johtava päivystävä päällystöviranhaltija omatoimisesti tai hätäkeskuksen esityksestä. Sopimuspalokunnan on tehtävä ilmoitus saadusta varikkohälytyksestä viipymättä hätäkeskukseen p (tehtävän seuranta, TESE). Varikkovalmiuden purku tapahtuu päivystävän päällystön tai pelastustoiminnan johtajan tai edellä mainittujen valtuuttaman yksikön esimiehen määräyksestä. Hätäkeskuksen lähettäessä tuki- tai reservisopimuspalokunnan yksikön tehtävään, on siitä ilmoitettava pelastustoiminnan johtajalle ja/tai mikäli tehtävään ei ole sidottu päivystävää päällystöviranhaltijaa niin vapaana olevalle päivystävälle päällystöviranhaltijalle (P4, P3, P2). Sopimuspalokuntien sammutus- ja pelastusyksikön minimivahvuus hälytystilanteessa on (josta tukipalokunnan vahvuudesta on oltava savusukelluskelpoisia). Vahvuus tulee saada kokoon ennen kuin yksikkö ilmoitetaan valmiuteen, elleivät muu erikseen annettava sopimuspalokuntia koskeva ohjeistus (esim. eläinpelastustehtävät) tai P2, P3 tai P4 ole muuta ilmoittanut. LAATULUOKITUKSEN JAKAUTUMINEN HELSINKILÄISTEN SOPIMUSPALOKUNTIEN KESKEN VUONNA 2009 Suoritettujen toimintavalmiusanalyysien, auditointien ja henkilöstökysely- ja kuntotestitulosten perusteella helsinkiläiset sopimuspalokunnat jaetaan seuraavasti:

26 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 5 OHJE 49/08/OTA 5 (8) JL/KM/YN/PH Allekirjoitetun asiakirjan sähköinen versio Tukipalokuntia vuonna 2009 ovat: Helsingin vpk Laajasalon vpk Lauttasaaren vpk Marjaniemen vpk Pitäjänmäen vpk Pukinmäen vpk Tammisalon vpk Tapanilan vpk Vanhan Käpylän vpk Reservipalokuntia vuonna 2009 ovat: Haagan vpk Malmin vpk Pakinkylän vpk Oulunkylän vpk Puistolan vpk Vuosaaren vpk (merellinen sopimuspalokunta). Ei maatoimintaa. Vuosaaren sataman kanssa on oma sopimus satama-alueen öljyntorjunnasta. Tämä ohje astuu voimaan ja kumoaa edellä annetut muut ohjeet asiasta. Lisätietoja antaa pelastusjohtaja Jorma Lilja ja palomestari Yrjö Niiranen Keijo Mökkönen vs. pelastusjohtaja LIITE: Kalustolista JAKELU: TIEDOKSI Operatiivinen päällystö, asemamestarit, Helsingin Hätäkeskus, Valvomo, Helsingin kaupungin alueella toimivat sopimuspalokunnat KL, toimialapäälliköt

27 Helsinkiläisten Tuki-luokan sopimuspalokuntien sammutus/pelastusauton vähimmäiskalusto Kalustoryhmä Tarkennukset kpl Alkusammutuskalusto Jauhesammutin 12kg 1 Jauhesammutin 6kg 1 Hiilidioksidisammutin 5kg 1 Nestesammutin (kalvovaahto) 6 l 1 Sammutuspeite min. pituus 180cm 1 Sankoruisku 12l 1 Letku- ja armatuurikalusto Paloletku 76mm 20m 12 Paloletku 42mm 20m 10 Paloletku 52mm 20m 3 A-letku 76mm 5-10m 1 Autopumpun imujohto (tai vastaava laitteisto) 7-8m 1 sarja Jakoliitin B CBC tai B -CCC 1 VuorojakoliitinLiittimet: BB - CBC tai BB -CCC 1 A 110mm letkulle Supistusliitin B 76mm letkulle A - B 1 Supistusliitin C 42/52mm letkulle B - C 3 Vuorosyöttöliitin BB - B 1 Yhdistelmäsuihkuputki l/min C 3 Suihkuputki muu C 2 Yhdistelmäsuihkuputki rekyylinvaimentajalla B ~1000l/min 1 Paloletkun pikapaikka 42mm, 52mm, 76mm 2 Läpilyöntisuihkuputki tai 1 FogNail-sarja 2 Vesitykki 2x76mm syöttö, ~3000l/min yhdistelmäkärjellä 1 Palopostikalusto Pystyputki 1 Rullamittanauha min. 30 m 1 T- avain +spind.tappi 1 Tyhjennyslaite 1 Seinäpalopostiliitin A - BB 1 Metallinilmaisin 1 (kannenavausmagneetti) 1 Vaahtokalusto Välisekoitin 200/400 l/min imuletkulla 1 Yhdistelmävaahtoputki 200/400 l/min tai erilliset raskas- ja keskivaahtoputket 1 Kalvovaahtoneste AR-AFFF 40 l Synteettinen vaahtoneste 40 l Keskivaahtopistooli + vaihtosäiliö 1 Viesti- ja liikenteenohjauskalusto Virve-ajoneuvoradio 1 Virve-käsiradio 4 Merlot-pc + gps-antenni telakka-asennuksella 1 GSM-puhelin 1 Varoitus- ja huomiomerkkisarja * vilkku 1 * liikennemerkki jalustalla 1 * lippusiima 25 m 1 Pysäytysmerkki, ajoneuvolla ajo kielletty led-valoilla 1 Liikenteen ohjaajan heijastinliivi teholuokka 2 tai parempi 6 Liikenteenohjauskartio 4 Alueen eristysnauha rulla 250m 1 Tikaskalusto Sarjatikkaat min. 8 m 1 Vetotikkaat jos toimitettu auton yhteydessä 1

28 Raivauskalusto Moottorisaha 2 * varaketju 3 Laikkaleikkuri polttomoottori 1 * pelastuslaikka 1 * katkaisulaikat teräkselle ja betonille 3+3 Bensakannu/öljy edellisiin 1 Työkalut edellisiin 1 sarja Työkalupakki työkaluineen 1 Hylsysarja 1 Kourulapio 2 Pistolapio 2 Talikko 1 Leka 5-6kg 1 Palohaka min. 2 m 1 Palokanki 2 Iskukanki 1 Palokirves 2 Yleiskirves 1 Puukko 2 Putkipihdit 1 Sorkkarauta 2 Purkurauta 1 Käsisaha 1 Rautasaha 1 Murto-/ ovipakki 1 * murtorauta 1 * akkuporakone lukkoporalla + latauslaite ja vara-akku 1 * moska 1 * voimapihdit 1 Hinausliina tai vaijeri + sakkelit 1 Kattopakkaus 1 * vasarat, nauloja, rautalankaa, peltisakset, vaneripaloja (Peltileikkuri) 1 Jäätuura talvikaudella 1 Jääkaira 1 Vaijeritalja tai auton vinssi 1 Pelastuskalusto Turvavyöleikkuri metallirunko, kahvalla 1 Pistepuikko / ikkunavasara 1 Airbag-suoja ohjauspyörään 1 Tuulilasisaha 1 Nostotyyny käyttölaitteineen 2 Heittoköysi 1 Pelastusnaamarit kantolaukussa 3 Valaistus- ja sähkökalusto Käsivalaisin (ladattava) 6 Aggregaatti / generaattori min. 4 kw jatkuva teho 1 Valonheitin 240V siirrettävä 2 Kaapelikela 240V 1~ yhteensä 80m 1 srj Kaapelikela 400V 3~ yhteensä 50m 1 srj Loisteputkityövalaisin 1 Kulmahiomakone katkaisulaikat 1 Kuumailmapuhallin 1 Vahingontorjuntakalusto Uppopumppu ~500l/min 1 Uppopumppu ~1000l/min 1 Vesi-imuri poistopumpulla 1 Suojamuovirulla 1 Kumilasta 3

29 Sprinklerkiila sopivia puukiiloja 1 sarja Imeytysaineet * imuhirmu / absol 20 l * purusäkki 2 Katuharja 2 Keräilyastia +kauha 20-30l 2 Metallisanko 1 Kevytpeite n.5m 2 Ilmastointiteippi 2 rullaa Suojavälineet Paineilmalaite lisäilmasyöttöliittimellä 5 Varapaineilmapullo 5 Savusukellusvalvontataulu 1 Hätäpoistumisköysi varmistuslaitteella esim. Peltaco 2 Suojavälinepakkaus 1 * suojalasit 2 * kuulosuojaimet 2 * pölysuojain P2-lk 5 Tulensuojakäsine 1 pari Kemikaaleja kestävä suojakäsine 2 paria Korkeanpaikan työskentelyvälineet säilytyspussissa 2 sarjaa * valjaat * köydet * varmistuslaite (Grigri) * nauhalenkit * sulkurenkaat * köysisuojat Metsurinkypärä 2 Viiltosuojalahkeet / turvahousut (+viiltosuojakäsineet) 1 Säteilymittari varaparistoineen 1 Varavarusteita palokäsineitä jne Pintapelastusvarusteet * kuivapuku heijastimilla * räpylät * silmikko + snorkkeli * puukko * pelastusliivit * turvaköysi * jäänaskalit * valaisin * (kevyt pipe-lauta) 1 sarja Ensiapuvälineet Ensiapuvälineet laukku/pakki 1 Huopa 1 Potilaan siirtoalusta tai kauhapaarit 1 Muu kalusto Savutuuletin 1 Palopostikartasto Helsinki 1 Opaskartasto pääkaupunkiseutu 1 Palomiehen käsikirja 1 Paloilmoitinkeskusavain 1 Autontunkki esim. pullotunkki 15t 1 Letkusilta 2 Kalustonaru /palonaru 2 Letkunkannatin 4 Ikkuna-avain 2 Ajopäiväkirja 1 Kursiivilla merkityt rivit ovat suositeltavia varusteita, ei pakollisia.

30 ALUEPALOKUNTASOPIMUS LIITE 6 HELSINGIN KAUPUNKI MUISTIO 1/1 PELASTUSLAITOS RHTA / Väestönsuojeluyksikkö TLa/MKo SOPIMUSPALOKUNNAT POIKKEUSOLOISSA Poikkeusoloissa pelastuslaitoksen vakinaisen henkilöstön lisäksi tarvitaan huomattava määrä lisäresursseja. Sopimuspalokuntien henkilöstön ja kaluston käytettävyys korostuu poikkeusoloissa ja siksi sopimuspalokunnilla on suuri merkitys Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen poikkeusolojen valmiudessa. Voimassaolevien suunnitelmien mukaan pelastuslaitoksen perustamisvastuulla olevia pelastuskomppanioita kyetään miehittämään kolmesta neljään sopimuspalokuntien henkilöstöllä. Hälytysosastoihin kuuluva henkilöstö tulee varata tehtäviinsä jo normaalioloissa, jotta poikkeusolojen pelastusmuodostelmien miehittämisen suunnittelu olisi mahdollista. Pelastusmuodostelmien runkohenkilöstö tulee miehittää niillä henkilöillä, joille kalusto on tuttua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sopimuspalokuntien henkilöstö säilyy pääosin nykyisissä tehtävissä, mutta muodostelmia täydennetään tarpeen mukaan joko vakinaisella henkilöstöllä tai muulla tehtävään sijoitetulla henkilöstöllä. Sopimuspalokuntien miehistöön kuuluu myös ikääntyneitä henkilöitä, jotka eivät fyysisen kuntonsa puolesta enää sovellu varsinaiseen sammutustoimintaan ja pelastustyöhön. Näillä henkilöillä on kuitenkin usein vankkaa teknistä ja pelastusja sammutustoimintaan liittyvää osaamista. Tämä osaaminen tulisi hyödyntää osoittamalla heille sopimuspalokuntien kautta tehtäviä yleisen väestönsuojelun organisaatiossa. Sopimuspalokuntien muuta henkilöstöä tulisi mahdollisuuksien mukaan sijoittaa väestönsuojeluorganisaation eri tehtäviin. Kokenutta henkilöstöä tulisi sijoittaa esimerkiksi kalliosuojien tai alalohkojen johtotehtäviin tai muihin väestönsuojelun kannalta merkittävään tehtäviin. Lisäksi sopimuspalokuntien henkilöstöä tulisi hyödyntää varautumiskoulutuksessa. Sopimuspalokuntien alueellinen jako kannattaa säilyttää nykyisenlaisena. Yleistä väestönsuojelua tukevat tehtävät tulisi osoittaa sopimuspalokunnan toimipaikan läheisyydestä, jolloin henkilöstön paikallistuntemusta voitaisiin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Normaalioloissa sopimuspalokunnille tulisi antaa koulutusta esimerkiksi yleisten väestönsuojien käyttökuntoon saattamiseen, CBRN-tiedusteluun sekä muihin poikkeusolojen toimintaa tukeviin tehtäviin. Erityisesti yleisten väestönsuojien käyttökuntoon saattamisessa tarvitaan huomattavasti henkilöresursseja lyhyen ajan sisällä, joten erikoistuminen tiettyihin tukitoimiin olisi perusteltua. Uusien tehtäväkokonaisuuksien aiheuttama koulutustarve tulee huomioida talouden ja henkilöstön suunnittelussa siten, että pelastuslaitos voi tukea eri toimialojen koulutuspanoksin sopimuspalokuntien koulutusta.

Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välinen harjoitusyhteistyö

Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välinen harjoitusyhteistyö Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välinen harjoitusyhteistyö Osaamisen kehittämisen vuorovaikutustyöpaja pelastuslaitoksille 26.1.2016 Jani Aaltonen aluepalopäällikkö Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Lisätiedot

Sopimuspalokuntatoiminta Päijät Hämeessä

Sopimuspalokuntatoiminta Päijät Hämeessä Sopimuspalokuntatoiminta Päijät Hämeessä Palopäällystöpäivät Lahti 24.3.2018 Jyrki Tarhonen SSPL Päijät Häme Tapani Lehtinen aluepalopäällikkö Päijät Hämeen Pelastuslaitos Päijät Hämeen Pelastuslaitos

Lisätiedot

SOPIMUSPALOKUNTIEN KUSTANNUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO

SOPIMUSPALOKUNTIEN KUSTANNUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO SOPIMUSPALOKUNTIEN KUSTANNUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO SISÄLLYSLUETTELO 1. VPK:NA TOIMIVIEN SOPIMUSPALOKUNTIEN KUSTANNUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO... 3 2. KYSELYLOMAKE:... 4 3. KUNNAN TAUSTATIEDOT... 7 4. VPK:NA

Lisätiedot

Esitys pelastuslautakunnalle VPK:oille luovutettavasta, lainattavasta ja palautettavasta kalustosta YN 24.2.2009

Esitys pelastuslautakunnalle VPK:oille luovutettavasta, lainattavasta ja palautettavasta kalustosta YN 24.2.2009 Esitys pelastuslautakunnalle VPK:oille luovutettavasta, lainattavasta ja palautettavasta kalustosta YN 24.2.2009 LUOVUTETTAVA KALUSTO LAINAUKSEEN PEL OMISTAMA KALUSTO PALAUTETTAVA KALUSTO TAPANILAN VPK

Lisätiedot

Palokuntien viikkoharjoituskysely Pelastusalan vapaaehtoistoiminnan seminaari 23.-24.8.2011 Padasjoki

Palokuntien viikkoharjoituskysely Pelastusalan vapaaehtoistoiminnan seminaari 23.-24.8.2011 Padasjoki Palokuntien viikkoharjoituskysely Pelastusalan vapaaehtoistoiminnan seminaari 23.-24.8.2011 Padasjoki Koulutussuunnittelija Markku Savolainen Vastausmäärän kehittyminen 1. Mikä rooli vastaajalla on palokunnassa?

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS KEURUUN KAUPUNKI KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1. Osapuolet 1..1Keuruun kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Perusturva / työllisyyspalvelut työllisyyspäällikkö Erja Koivula Multiantie

Lisätiedot

OULUN VPK:N HÄLYTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ

OULUN VPK:N HÄLYTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ OULUN VPK:N HÄLYTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ OULUN VPK:n HÄLYTYSOSASTON JOHTOSÄÄNTÖ 1. TARKOITUS JA TEHTÄVÄT 1.1 Hälytysosaston ensisijainen tarkoitus on huolehtia sammutus- ja pelastustehtävien hoitamisesta

Lisätiedot

NUORTEN VUOTIAIDEN OSALLISTUMINEN PELASTUSTOIMINTAAN JA KOULUTUKSEEN

NUORTEN VUOTIAIDEN OSALLISTUMINEN PELASTUSTOIMINTAAN JA KOULUTUKSEEN Ver. 1.0 / 16.4.2009 NUORTEN 16 18 VUOTIAIDEN OSALLISTUMINEN PELASTUSTOIMINTAAN JA KOULUTUKSEEN Ylivieskassa 16.4.2009 Jarmo Haapanen, vs. pelastusjohtaja Lainsäädännön näkökulma alle 18-vuotiaiden työskentelyyn

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN JA ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN AIESOPIMUS ENSIHOIDON PALVELUTUOTANNOSTA JA ENSIVASTEPALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Itä-Uudenmaan

Lisätiedot

Osaamisvaateet ja osaamisen johtaminen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokunnat

Osaamisvaateet ja osaamisen johtaminen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokunnat Osaamisvaateet ja osaamisen johtaminen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokunnat Mika Mäkelä Palomestari Insinööri (YAMK), NTM, AmO 1 Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos (LUP) Asukkaita alueella 443

Lisätiedot

Pelastuslain muutokset paloilmoittimien kannalta. Hannu Olamo

Pelastuslain muutokset paloilmoittimien kannalta. Hannu Olamo Pelastuslain muutokset paloilmoittimien kannalta Hannu Olamo 14.4.2010 Paloilmoittimia koskevat säännökset pelastuslaissa Laitteiden kunnossapidosta nykyistä vastaavat vaatimukset SM:n asetuksenantovaltuutta

Lisätiedot

Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen Puitesopimus Keski-Suomen työpajoilla tapahtuvaa nuorisoasteen koulutuksena toteutettavaa opetussuunnitelmaperusteisen koulutuksen opintojaksojen suorittamista koskien Puitesopimuksen osapuolet ja soveltaminen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN PALOKUNTANUORET

PÄIJÄT-HÄMEEN PALOKUNTANUORET PÄIJÄT-HÄMEEN PALOKUNTANUORET Alueellinen 24h-päivystysharjoitus 17.6.-18.6.2017 Sisällys: Esittely Aikataulut Alueet Potilaat Turvallisuus Toimintaohjeet Harjoitusryhmille Maalirymille Yhteystiedot 3

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

HE 321/2010 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia.

HE 321/2010 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia. HE 321/2010 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain 4 luvun muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia. Esityksen mukaan

Lisätiedot

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven

SOPIMUS. Euran kunnan. Sirkka Surven SOPIMUS Euran kunnan ja Sirkka Surven välillä koskien Euran keskustan osayleiskaavasta Turun hallinto-oikeuteen jätettyä valitusta 13.9.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 TAUSTA... 3 2 VIRKISTYSALUEEKSI KAAVOITETUN

Lisätiedot

ENSIHUOLTOSOPIMUS. 1. Sopijaosapuolet. Mänttä-Vilppulan kaupunki SPR Mäntän osasto SPR Vilppulan osasto. 2. Sopimuksen kohde

ENSIHUOLTOSOPIMUS. 1. Sopijaosapuolet. Mänttä-Vilppulan kaupunki SPR Mäntän osasto SPR Vilppulan osasto. 2. Sopimuksen kohde ENSIHUOLTOSOPIMUS 1. Sopijaosapuolet 2. Sopimuksen kohde Kuntien viranomaisten kokonaisvastuulla olevien ensihuoltotehtävien, kuten majoituksen, ruokahuollon, vaatteiden ja muiden varusteiden sekä psykososiaalisen

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOPIJAOSAPUOLET Kajaanin ja Kuhmon kaupungit sekä Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen ja Vaalan kunnat. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Pelastuslaitos

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Pelastuslaitos Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 12 ten sivutoimisen ja vapaaehtoisen henkilöstön koulutusjärjestelmän kehittäminen, lausunto koulutuksen kehittämistyöryhmän esityksestä HEL 2016-004710 T 01 03 00 00

Lisätiedot

Viron tasavallan hallitus ja Suomen tasavallan hallitus, jäljempänä osapuolet, jotka

Viron tasavallan hallitus ja Suomen tasavallan hallitus, jäljempänä osapuolet, jotka SOPIMUS VIRON TASAVALLAN HALLITUKSEN JA SUOMEN TASAVALLAN HALLITUKSEN VÄLILLÄ YHTEISTYÖSTÄ ONNETTOMUUKSIEN EHKÄISEMISEN, NIIHIN VARAUTUMISEN JA PELASTUSTOIMINNAN ALALLA Viron tasavallan hallitus ja Suomen

Lisätiedot

Pelastuslautakunta 13.12.2012 SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOKSEN JA ALLEKIRJOITTANEEN SOPIMUSPALOKUNNAN VÄLILLÄ

Pelastuslautakunta 13.12.2012 SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOKSEN JA ALLEKIRJOITTANEEN SOPIMUSPALOKUNNAN VÄLILLÄ 1 Pelastuslautakunta 13.12.2012 SOPIMUS ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOKSEN JA ALLEKIRJOITTANEEN SOPIMUSPALOKUNNAN VÄLILLÄ 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET JA SOVELTAMISALA Etelä-Karjalan pelastuslaitos: y-tunnus:

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro:

Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro: VASTAANOTTOTILOJA KOSKEVA VUOKRASOPIMUS VUOKRANANTAJA Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro: VUOKRALAINEN Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y-tunnus/kaupparekisteri nro: VUOKRAUKSEN KOHDE VUOKRASOPIMUKSEN

Lisätiedot

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN

SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN N TOIMIPAIKKOJEN KÄYTTÄMISESTÄ SOSIAALI- JA TERVEYSALAN OPISKELIJOIDEN KOULUTUKSEEN 1 SOPIJAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Helsingin kaupungin sosiaali-

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOKSEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS

ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOKSEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSLAITOKSEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS ETELÄ-POHJANMAAN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS SOPIJAPUOLET Alajärven, Alavuden, Kauhajoen, Kauhavan, Kurikan, Lapuan, Seinäjoen ja Ähtärin

Lisätiedot

Lapin pelastuslaitos Tehtävät, vastuu ja varautuminen. Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi nro 51 Sodankylä

Lapin pelastuslaitos Tehtävät, vastuu ja varautuminen. Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi nro 51 Sodankylä Lapin pelastuslaitos Tehtävät, vastuu ja varautuminen Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi nro 51 Sodankylä 1.2.2017 Martti Soudunsaari Pelastusjohtaja Yksi maamme 22 pelastuslaitoksesta. Lapin liiton

Lisätiedot

Osakas A-osakkeet B-osakkeet

Osakas A-osakkeet B-osakkeet 1 (5) LISÄSOPIMUS 28.2.2013 PÄIVÄTTYYN TAPIOLAN KESKUSPYSÄKÖINTI OY:N OSAKASSOPIMUKSEEN A-lisäosakkeet / VSS-tila 1. OSAPUOLET Osakas A-osakkeet B-osakkeet Finprop Tapiola Oy (Y-tunnus: 1749679-4) 460

Lisätiedot

Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu

Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu 1 Sopimus Dnro xxxx-2014 x.x.2014 Ympäristötoimiala Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu 1 Sopimuksen osapuolet M Roine Oy ja Turun kaupungin Ympäristötoimialan (jäljempänä joukkoliikenne) sopivat

Lisätiedot

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli)

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Tämä sopimus ei ole virallinen sopimus, vaan malli, jonka pohjalle rakentaa sellainen. Huomioita; Kulttuurimatkailun viitekehyksessä on

Lisätiedot

Yhteistyöstrategia 2012

Yhteistyöstrategia 2012 Yhteistyöstrategia 2012 Suunnitelma yhteistyön parantamiselle Länsi- Uudenmaan Pelastuslaitoksen ja alueen sopimuspalokuntien välillä Projekti Tavoitteet: Tämän kehittämisprojektin tavoitteena oli luoda

Lisätiedot

Perusmaksu (sisältää 2h työtä)

Perusmaksu (sisältää 2h työtä) A. VALVONTASUUNNITELMAN MUKAISTEN VALVONTA- JA TARKASTUSTEHTÄVIEN MAKSUT Asuinrakennusten palotarkastukset, veloitukset Perusmaksu Tuntiveloitus (alv. 0%) Yleinen palotarkastus - - Jälkipalotarkastus -

Lisätiedot

Vuoden 2016 Veroton á- hinta. Vuoden 2017 koulutus á-hinta (24% alv.) Koulutus

Vuoden 2016 Veroton á- hinta. Vuoden 2017 koulutus á-hinta (24% alv.) Koulutus Tuotenro nimi á- (24% alv.) á- (24% alv.) Koulutus 41020-41039 Tuoteryhmän aakkosnimi: Koulutus 41021 Toimi oikein hätätilant. / hlö 3125 8604 900 847 44,35 55,00 48,39 60,00 41022 Alkusammutuskoulutus/

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

1 kpl savusukellusvalvontakansio. 1 kpl käyttö- ja huolto-ohjekansio. 1 kpl leikkaussuoja, läpinäkyvä PVC. 5 kpl letkukehikko, jossa:

1 kpl savusukellusvalvontakansio. 1 kpl käyttö- ja huolto-ohjekansio. 1 kpl leikkaussuoja, läpinäkyvä PVC. 5 kpl letkukehikko, jossa: TEKNIIKKA 6.3.2017 KALUSTOLUETTELO Ensivastesammutusauto ZR2012 / MYM-467 Mukana myytävä kalusto. Sonet tunnus OIKEA OHJAAMO (K1) 1 kpl käsivalaisin 88140 *88140* 1 kpl savusukellusvalvontakansio 88145

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

PALOKUNTASOPIMUKSET SUOMESSA SOPIMUSTEN SELVITTÄMISHANKKEEN LOPPURAPORTTI

PALOKUNTASOPIMUKSET SUOMESSA SOPIMUSTEN SELVITTÄMISHANKKEEN LOPPURAPORTTI Isto Kujala PALOKUNTASOPIMUKSET SUOMESSA SOPIMUSTEN SELVITTÄMISHANKKEEN LOPPURAPORTTI KIRJOITTAJA Isto Kujala ULKOASU JA TAITTO PieniSuuri Idea Anna Broholm KUVAT Palokuntalainen-lehden kuva-arkisto

Lisätiedot

Sopimuspalokuntalaisten työturvallisuus kuka vastaa ja mistä? Vantaa Erityisasiantuntija Jouni Pousi

Sopimuspalokuntalaisten työturvallisuus kuka vastaa ja mistä? Vantaa Erityisasiantuntija Jouni Pousi Sopimuspalokuntalaisten työturvallisuus kuka vastaa ja mistä? Vantaa 2.11.2017 Erityisasiantuntija Jouni Pousi Twitter @PousiJouni Työturvallisuus mitä käsitetään? Työturvallisuuden käsitekartta (Tampereen

Lisätiedot

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät 1 LOMAKE: YHTEISPALVELUSOPIMUS 9.2.2007; LUONNOS 1. Sopimusosapuolet 1.1. Toimeksisaaja(t) 1.2. Toimeksiantajat 1 2 3 4 5 6 2. Yhteispalveluntehtävät 2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) 1 (5) 1. SOPIJAOSAPUOLET OSTAJA: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS Yhteystiedot: OSTAJAN YHTEYSHENKILÖ: Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) (Yhteystiedot, jos poikkeavat

Lisätiedot

PELASTUSLAITOKSEN PALVELUMAKSUT

PELASTUSLAITOKSEN PALVELUMAKSUT PELASTUSLAITOKSEN PALVELUMAKSUT Etelä-Karjalan pelastuslautakunnan päätös 17.12.2015, 39. 2 PELASTUSLAITOKSEN LASKUTUSTAKSAT 1. HENKILÖSTÖN TUNTIVELOITUS - päällystö - alipäällystö - miehistö - sopimuspalokuntalainen

Lisätiedot

Visio: Varsinais-Suomen pelastuslaitos on valtakunnallinen suunnannäyttäjä ja positiivinen esimerkki laadukkaasta ja tehokkaasta pelastuslaitoksesta.

Visio: Varsinais-Suomen pelastuslaitos on valtakunnallinen suunnannäyttäjä ja positiivinen esimerkki laadukkaasta ja tehokkaasta pelastuslaitoksesta. Visio: Varsinais-Suomen pelastuslaitos on valtakunnallinen suunnannäyttäjä ja positiivinen esimerkki laadukkaasta ja tehokkaasta pelastuslaitoksesta. V-S aluepelastuslaitos lyhyesti Toimintavalmiudessa

Lisätiedot

AS OY LAHDEN MATTSSONIN KULMAN PALO- JA HENKILÖTURVALLISUUS

AS OY LAHDEN MATTSSONIN KULMAN PALO- JA HENKILÖTURVALLISUUS As Oy Lahden Mattssonin Kulma PELASTUSSUUNNITELMA 1(5) AS OY LAHDEN MATTSSONIN KULMAN PALO- JA HENKILÖTURVALLISUUS Turvallisuusjärjestelyjen organisointi 1. Johdanto 2. Henkilöstö 3. Tietoja kiinteistöstä

Lisätiedot

SOPIMUSPALOKUNTATOIMINNAN EDISTÄMINEN. SPPL PALOPÄÄLLYSTÖPÄIVÄT Erityisasiantuntija Jouni Pousi

SOPIMUSPALOKUNTATOIMINNAN EDISTÄMINEN. SPPL PALOPÄÄLLYSTÖPÄIVÄT Erityisasiantuntija Jouni Pousi SOPIMUSPALOKUNTATOIMINNAN EDISTÄMINEN SPPL PALOPÄÄLLYSTÖPÄIVÄT 6. 8.4.2017 Erityisasiantuntija Jouni Pousi Pelastustoimen visio 2025: Turvallinen ja kriisinkestävä Suomi - yhteistyössä. 31.5.2016 2 Hallitusohjelman

Lisätiedot

SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA

SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA 1 (5) SOPIMUS KIERTÄVÄN LASTENSUOJELUN ERITYISSOSIAALI- TYÖNTEKIJÄN PALVELUISTA 1. Sopimuksen osapuolet Ostaja: Yhteyshenkilö: Tuottaja: Yhteyshenkilö: Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Raili Haaki

Lisätiedot

HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS

HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit ( Osapuolet ). 2.

Lisätiedot

SOPIMUS TALOUS- JA VELKANEUVONTAPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS TALOUS- JA VELKANEUVONTAPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ SOPIMUS TALOUS- JA VELKANEUVONTAPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ 1. Sopimuksen osapuolet Palveluntarjoaja: Tampereen kaupunki (jäljempänä: Tampere ja Palveluntarjoaja ) sekä Palvelunsaajat: Nokian ja Ylöjärven

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen

Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen TES 270105 Työehtosopimuspöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n välillä 1.9.2003 alkaen noudatettavista eräistä työehtosopimusmääräyksistä

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

1. Viranomaistoiminta, ei arvonlisäveroa

1. Viranomaistoiminta, ei arvonlisäveroa 1. Viranomaistoiminta, ei arvonlisäveroa Pelastuslain (379/2011) 96 mukaan pelastuslaitos voi periä maksun 1) pelastuslain 79 :ssä tarkoitetun valvontasuunnitelman mukaisen palotarkastuksen tai muun valvontatoimenpiteen

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja KH xx.xx.2015 xx MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä Markku Mattila jäljempänä tässä sopimuksessa

Lisätiedot

NAKKILAN KUNTA VÄESTÖNSUOJELUJÄRJESTYS

NAKKILAN KUNTA VÄESTÖNSUOJELUJÄRJESTYS NAKKILAN KUNTA VÄESTÖNSUOJELUJÄRJESTYS 1 NAKKILAN KUNNAN VÄESTÖNSUOJELUJÄRJESTYS, JONKA NAKKILAN KUNNANVAL- TUUSTO ON HYVÄKSYNYT 27. PÄIVÄNÄ TAMMIKUUTA 1992/4 1 VÄESTÖNSUOJELUN PERUSTEET Väestönsuojelun

Lisätiedot

Palokuntien viikkoharjoituskysely XXVI Palokuntalaiskokous Kotka

Palokuntien viikkoharjoituskysely XXVI Palokuntalaiskokous Kotka Palokuntien viikkoharjoituskysely XXVI Palokuntalaiskokous 17.9.2011 Kotka Koulutussuunnittelija Markku Savolainen Vastausmäärän kehittyminen 1. Mikä rooli vastaajalla on palokunnassa? Kysymykseen vastanneet

Lisätiedot

Vuoden 2017 koulutus á- hinta (24% alv.) Vuoden 2017 Veroton á- hinta

Vuoden 2017 koulutus á- hinta (24% alv.) Vuoden 2017 Veroton á- hinta Tuotenro nimi Koulutus 41020-41039 (24% (24% (24% 41021 Toimi oikein hätätilant. / hlö 3125 8604 900 847 48,39 60,00 48,39 60,00 49,84 61,8 41022 Alkusammutuskoulutus/ henkilö 3125 8604 900 847 24,20 30,00

Lisätiedot

Pelastuslain onnettomuuksien ennaltaehkäisyn uudistukset pelastuslaitoksen kannalta

Pelastuslain onnettomuuksien ennaltaehkäisyn uudistukset pelastuslaitoksen kannalta Pelastusalan neuvottelupäivät SN27 9. 11.12.2009, Silja Serenade Pelastuslain onnettomuuksien ennaltaehkäisyn uudistukset pelastuslaitoksen kannalta Pelastusjohtaja Veli-Pekka Ihamäki Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1.1.2012 Vahvistetaan otettavaksi käyttöön 1.1.2012 Pelastuslautakunta 5.10.2011 Pelastuslautakunnan toimintasäännön muuttaminen, luku 10, Pelastuslautakunta

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen.

Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen. 1(7) Liite 1 MAANVUOKRASOPIMUS Tämä sopimus korvaa Raahen kaupungin ja Tuuliwatti Oy:n välillä 16.10.2010 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen. 1. Osapuolet Vuokranantaja Raahen kaupunki, Y-tunnus 1791817-6

Lisätiedot

SOPIMUS PELASTUSLAITOSTEN SUORITTAMASTA JÄLKIVAHINKOJEN TORJUNTATYÖSTÄ

SOPIMUS PELASTUSLAITOSTEN SUORITTAMASTA JÄLKIVAHINKOJEN TORJUNTATYÖSTÄ 1 (5) SOPIMUS PELASTUSLAITOSTEN SUORITTAMASTA JÄLKIVAHINKOJEN TORJUNTATYÖSTÄ 1. YLEISTÄ Pelastuslaitokset sekä sopimuspalokunnat ja vakuutusyhtiöt sopivat täten palokuntien JVT-ensitoimenpiteiden tekemisestä.

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 16 KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.11.2011, tulee voimaan 1.1.2012) 1 Toimiala Kymenlaakson pelastuslaitoksen

Lisätiedot

KOULUTUSTARJOTIN 1 (11) Ryhmäkoko Hinta (alv 24 %) Koulutuskuvaukset Tavoite Kesto. Kokonaisvaltainen riskienhallinta

KOULUTUSTARJOTIN 1 (11) Ryhmäkoko Hinta (alv 24 %) Koulutuskuvaukset Tavoite Kesto. Kokonaisvaltainen riskienhallinta KOULUTUSTARJOTIN 1 (11) Kokonaisvaltainen riskienhallinta Osallistuja tiedostaa kokonaisvaltaisen riskienhallinnan periaatteet. Osallistuja ymmärtää eri tahojen laatimien riskianalyysien ja uhkamallien

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto VIRVE-sopimus Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto 9.3.2016 VIRVE-sopimus 2015 1 (3) Yritysluottamuksellinen 1. SOPIMUSOSAPUOLET 1.1. ASIAKAS 1.2. SUOMEN VIRVERKKO OY 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3.

Lisätiedot

1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, (jäljempänä Senaatti ) PL 237, Helsinki

1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, (jäljempänä Senaatti ) PL 237, Helsinki VAIHTOKIRJA 1. OSAPUOLET 2. PÄÄTÖKSET 1) Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt, 1503388-4 (jäljempänä Senaatti ) PL 237, 00531 Helsinki 2) Helsingin kaupunki, jota edustaa Kaupunkiympäristöt

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO. Liikuntajohtaja (.2015) Helsingin kaupungin liikuntavirasto

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) LIIKUNTAVIRASTO. Liikuntajohtaja (.2015) Helsingin kaupungin liikuntavirasto HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 (5) VUOKRASOPIMUS TMI MERCARTON KANSSA LAUTTASAAREN UIMARANNAN KIOSKI- JA VARASTOTILOISTA Sopimuksen numero Kaupungin päätös HEL 2015-000717 Liikuntajohtaja (.2015) Vuokra-alueen

Lisätiedot

LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS. Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki

LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS. Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki 1 (5) LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS II Asiamies: Y-tunnus: Yhteystiedot: Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki Yhteystiedot: PL 111, Lauttasaarentie 8

Lisätiedot

*88149* KALUSTOLUETTELO TEKNIIKKA OIKEA OHJAAMO (K1) 1 kpl käsivalaisin Peli. 1 kpl käyttö- ja huolto-ohjekansio.

*88149* KALUSTOLUETTELO TEKNIIKKA OIKEA OHJAAMO (K1) 1 kpl käsivalaisin Peli. 1 kpl käyttö- ja huolto-ohjekansio. TEKNIIKKA 29.11.2017 OIKEA OHJAAMO (K1) Sammutusauto ZR3012 KALUSTOLUETTELO 30331 *30331* 88145 *88145* 88219 *88219* 1 kpl käsivalaisin Peli 1 kpl käyttö- ja huolto-ohjekansio 1 kpl huomioliivi OIKEA

Lisätiedot

SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA

SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA Oy Matkahuolto Ab (Matkahuolto) ja Kunta X (Kunta) ovat sopineet Matkahuollon peruskoululaisten matkakorttipalvelusta Kunnassa seuraavaa:

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä

Henkilötietojen käsittelyn ehdot. 1. Yleistä Henkilötietojen käsittelyn ehdot Liite 7 1 (6) Henkilötietojen käsittelyn ehdot 1. Yleistä 1.1. Tämä sopimusliite Henkilötietojen käsittelyn ehdot on osa PISA 2021 -palvelusopimusta (Dnro ), jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUTOIMINNASTA METSÄALUEELLA lisätietoa sopimukseen

SOPIMUS PALVELUTOIMINNASTA METSÄALUEELLA lisätietoa sopimukseen 1 SOPIMUS PALVELUTOIMINNASTA METSÄALUEELLA lisätietoa sopimukseen Versio 30.3.2016: Ekosysteemipalveluiden tuotteistaminen kehittämishanke (Tapio Oy, maa- ja metsätalousministeriö) Sopimuspohja on tarkoitettu

Lisätiedot

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS )

KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS ) KAINUUN ALUEELLISEN PELASTUSTOIMEN YHTEISTOIMINTASOPIMUS (LUONNOS 080808) SOPIJAOSAPUOLET Kajaanin ja Kuhmon kaupungit sekä Hyrynsalmen, Kuhmon, Paltamon, Puolangan, Ristijärven, Sotkamon, Suomussalmen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta.

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta. VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET (1) Vuokranantaja Lappeenrannan kaupunki (0162193-3) PL 11, 53101 Lappeenranta (2) Vuokralainen Lappeenrannan Yritystila Oy (0368899-8) Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Vuokranantaja

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Alueellisen pelastustoimen yhteistoimintasopimus

Alueellisen pelastustoimen yhteistoimintasopimus Keski-Pohjanmaan pelastusalue Yhteistoimintasopimus 12.12.2008 22.10.2009 xx.xx.2018 (muutos) Alueellisen pelastustoimen yhteistoimintasopimus Sopijapuolet Kannuksen, Kokkolan ja Pietarsaaren kaupungit

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara

Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS. Juankoski, Kaavi, Rautavaara Liite 7 38 5.6.2012 KUOPION KAUPUNGIN KANSALAISOPISTON TOIMINNAN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA SOPIMUS Juankoski, Kaavi, Rautavaara n kaupunki, Juankosken kaupunki, Kaavin kunta ja Rautavaaran kunta ovat sopineet

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 TOIMISTOTILAN VUOKRAAMINEN LIIKUNTAMYLLYSTÄ SALIBANDYSEURA VIIKINGIT RY:LLE Vuokranantaja Vuokralainen Helsingin kaupungin liikuntavirasto PL 4800, Toivonkatu 2 A 00099

Lisätiedot

Ohje kiinteistön edustajalle ja paloilmoitinliikkeelle automaattisen paloilmoittimen ja sammutuslaitteiston hyväksymisestä käyttöön Päijät-Hämeessä

Ohje kiinteistön edustajalle ja paloilmoitinliikkeelle automaattisen paloilmoittimen ja sammutuslaitteiston hyväksymisestä käyttöön Päijät-Hämeessä 2018 Ohje kiinteistön edustajalle ja paloilmoitinliikkeelle automaattisen paloilmoittimen ja sammutuslaitteiston hyväksymisestä käyttöön Päijät-Hämeessä Päijät-Hämeen pelastuslaitos RH/2018/5 16.4.2018

Lisätiedot

KAINUUN PELASTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN PELASTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN PELASTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 20.1.2009. I YLEISET PERUSTEET 1 Tehtävä Pelastuslaitoksen tehtävänä on tarjota Kainuun pelastuslaitoksen alueen kunnille pelastuslaissa

Lisätiedot

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017.

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017. Suomen ympäristökeskuksen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n välinen TYÖEHTOSOPIMUS 29.2.2008

Lisätiedot

Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu

Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu 1 Sopimus LUONNOS Dnro xxxx-2014 xx.xx.2014 Ympäristötoimiala Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu 1 Sopimuksen osapuolet Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto)

Lisätiedot

KAINUUN PELASTUSLAITOS

KAINUUN PELASTUSLAITOS KAINUUN PELASTUSLAITOS MUUTOSINFOT ke 22.3. Suomussalmi ke 29.3. Ristijärvi ti 4.4. Paltamo ti 25.4. Puolanka ke 3.5. Sotkamo ke 10.5. Kajaani ke 17.5. Kuhmo to 18.5. Hyrynsalmi KAINUUN PELASTUSLAITOS

Lisätiedot

VILRA-SOPIMUS 8.11.2010

VILRA-SOPIMUS 8.11.2010 VILRA-SOPIMUS Vilra-sopimus, sopimus viimeisen laitoksen periaatteesta johtuvan eläkeselvittelyn tekemisestä Valtiokonttorin, Kuntien eläkevakuutuksen (1.1.2011 lukien Keva), Kansaneläkelaitoksen, Kirkon

Lisätiedot

PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE

PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE 19.6.2007 1(10) PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE 19.6.2007 2(10) SISÄLLYS 1 Ohje ja sen tarkoitus...3 2 Satakunnan pelastustoimen operatiivinen johtamisjärjestelmä...3 2.1 Johtovastuun ottaminen ja siirtäminen...4

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen

Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen 1 23.9.2013 Varsinais-Suomen pelastuslaitos Visio Varsinais-Suomen pelastuslaitos on kehittyvä alansa valtakunnallinen suunnannäyttäjä ja laadukkaiden pelastusturvallisuus-

Lisätiedot

Tämän sopimuksen osapuolet ovat palvelun myyjänä Joensuun kaupunki sekä palvelun ostajina Ilomantsin kunta, Liperin kunta ja Polvijärven kunta.

Tämän sopimuksen osapuolet ovat palvelun myyjänä Joensuun kaupunki sekä palvelun ostajina Ilomantsin kunta, Liperin kunta ja Polvijärven kunta. 1 (5) SOPIMUS JOENSUU SEUDUN SIJAISHUOLTOYKSIKÖN PALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Tämän sopimuksen osapuolet ovat palvelun myyjänä Joensuun kaupunki sekä palvelun ostajina Ilomantsin kunta, Liperin kunta

Lisätiedot

A V E R ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA AVER ASIANAJOTOIMISTO OY

A V E R ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA AVER ASIANAJOTOIMISTO OY A V E R 1 (5) ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA 1 Osapuolet 1.1 (jäljempänä asiakas ) 1.2 Aver Asianajotoimisto Oy Fredrikinkatu 25 A 24 00120

Lisätiedot

VARANTOTILISOPIMUS. Varantotilisopimus 1 (5) 1 Sopimuksen tarkoitus

VARANTOTILISOPIMUS. Varantotilisopimus 1 (5) 1 Sopimuksen tarkoitus Varantotilisopimus 1 (5) VARANTOTILISOPIMUS Tilinhaltija: Tilinumero: BIC-koodi: XX Pankki Oy (IBAN XX) XXXXXXXX 1 Sopimuksen tarkoitus 2 Tiliehdot Sopimuksessa määritellään menettelyt ja vastuut, joiden

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI Ylivieskan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 25.9.2012 64 Voimaantulopäivä 1.11.2012 I LUKU JOKILAAKSOJEN PELASTUSLAITOKSEN YLEISET PERUSTEET

Lisätiedot

NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET JA -SOPIMUSTEN TEKEMINEN

NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET JA -SOPIMUSTEN TEKEMINEN NÄYTTÖTUTKINTOJEN JÄRJESTÄMISSOPIMUKSET JA -SOPIMUSTEN TEKEMINEN Opetushallitus 2001 ISBN 952 13 1064 2 1 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN DNO 70/011/2000 MÄÄRÄYS Velvoittavana noudatettava PÄIVÄMÄÄRÄ

Lisätiedot

KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOS

KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOS KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOS SUURTEN VESIMÄÄRIEN SIIRTÄMINEN LETKUKALUSTOLLA Pelastuspäällikkö Ilpo Tolonen 16.9.2014 VEDENKULJETUKSEN HISTORIAA KOTKASSA 1979 Palokunnalla 100 metriä 6 letkua ja 450 m 110

Lisätiedot

UUDISRAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA (ALUSTAVA) Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu Turku. Rymättylän paloasema (Naantali)

UUDISRAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA (ALUSTAVA) Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu Turku. Rymättylän paloasema (Naantali) (ALUSTAVA) 4.2.2019 Sivu 1/8 Tilaaja: Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu 35 20100 Turku Hanke: (Naantali) UUDISRAKENTAMINEN Sivu 2/8 RYMÄTTYLÄN PALOASEMA UUDISRAKENTAMINEN - uudisrakennushankkeen

Lisätiedot

Tehtävä voidaan poistaa mikä on tehtävän poiston kustannusvaikut us mitä muita vaikutuksia tehtävän poistolla on

Tehtävä voidaan poistaa mikä on tehtävän poiston kustannusvaikut us mitä muita vaikutuksia tehtävän poistolla on Sisäasiainministeriön toimintaohjelma kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämiseksi 23.9.2013 Pelastuslaki (379/2011) Tehtävät/velvoitteet Tehtävän poistaminen ei ole mahdollista perustelut Tehtävä

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ UUSI SOPIMUSLUONNOSMALLI 1.12.2017 LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(6) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 LIITTYMISPISTEISTÄ

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot