Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan "Lue tämä ensin" Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan "Lue tämä ensin" Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä."

Transkriptio

1 Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan "Lue tämä ensin" Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä. Käyttöohjeet

2

3 Sisällysluettelo 1 Vastuuvapauslauseke Kaukosäätimen käyttö... 3 Paristojen asentaminen kaukosäätimeen... 4 Paristojen poistaminen kaukosäätimestä... 4 Kaukosäätimen käyttövinkkejä Liitäntä... 6 Audio/videosignaalien liittäminen... 6 VGA-tulosignaalin liittäminen... 6 Digitaalisten tulosignaalien liittäminen... 7 YPbPr-komponenttivideotuloliitännän kytkeminen... 8 AV- ja S-Video-tulojen kytkeminen... 9 Ulkoisten kaiuttimien kytkeminen...10 Useiden näyttöjen kytkeminen Kosketusruudun käyttö...12 Tärkeitä ohjeita kosketusnäytön käyttämisen Verkkoyhteys...14 LAN-verkkoon yhdistäminen...14 Näytön hallinta Näyttövalikko...16 Yleisnäkymä näyttövalikosta...16 OSD-valikon toiminnot...17 Kuva valikko...19 Ääni valikko...20 Ruutu valikko...21 Asetus valikko Tuotetiedot...26 Spesifikaatiot...26 Laitteen tukemien videotulosignaalien luettelo...28 Laitteen tukemien PAP-tulosignaaliyhdistelmien luettelo Vianmääritys...31

4 2 Vastuuvapauslauseke Laitevalmistaja ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tämän laitteen virheestä, tallennetun tiedon menetyksestä tai laitteen ja sen mukana toimitettujen käyttöoppaiden käytöstä tai käyttämättä jättämisestä. Varmuuskopioi laitteelle tallennetut tiedot. Asiakirjoja tai tietoa voi kadota, jos laitetta käytetään virheellisesti tai laitteeseen tulee toimintahäiriö. Valmistaja ei vastaa laitteella luoduista asiakirjoista tai käyttäjien tiedoista.

5 1. Kaukosäätimen käyttö 3 1. Kaukosäätimen käyttö Tärkeää Älä altista kaukosäädintä suoralle lämmölle, kosteudelle ja tulelle. Älä pudota kaukosäädintä, sillä tämä saattaa aiheuttaa kaukosäätimen toimintahäiriön. Varmista, ettei kaukosäätimen ja TV-vastaanottimen kaukosäätimen vastaanottimen välissä ole mitään esteitä. Jos kaukosäädintä ei käytetä pitkään aikaan, poista paristot [ ]/[Volume-]/[ ]/[Volume+] Vierittää näyttövalikon asetusten ja valintojen läpi. Lisää/vähentää äänenvoimakkuutta. 5 [ENTER] Vahvistaa valintasi tai tallentaa muutokset. 6 [INFO] Näyttää nykyisen tulolähteen ja resoluution. 7 Numeropainikkeet (1-9)/Tulolähteen painikkeet Toimii numeropainikkeina kun näyttövalikko on näkyvillä. Toimii tulolähteen painikkeina kun näyttövalikko on pois päältä. : [Computer In] on käytettävissä vain, jos tähän näyttöön on liitetty OPS- standardin (Open Pluggable Specification) mukainen säädin. 8 [MENU] Avaa tai sulkee näyttövalikon. 1 [ON]/[OFF] Kytkee laitteen päälle tai pois. 2 [INPUT] Valitsee tulolähteen. 3 [EXIT] Palaa edelliseen valikkoon tai poistuu näyttövalikosta näyttövalikon ollessa näkyvillä. 9 Numeropainike (0)/[PIP] Toimii numeropainikkeina, kun näyttövalikko on näkyvillä. PIP-toiminnon kytkeminen päälle ja pois. 10 [ ]/[ ]/[Mute] Vierittää näyttövalikon asetusten ja valintojen läpi, kun näyttövalikko on näkyvillä. Mykistyksen kytkeminen päälle ja pois.

6 4 1. Kaukosäätimen käyttö Paristojen asentaminen kaukosäätimeen Kun paristot lakkaavat toimimasta, vaihda ne välittömästi. Paristojen hävitystä tai kierrätystä koskevat määräykset tulee ottaa huomioon. Ota yhteyttä paikalliseen kierrätyskeskukseen saadaksesi ohjeita. 1. Avaa kaukosäätimen paristokotelon kansi. 2. Laita mukana tulevat paristot varmistaen, että positiiviseksi ja negatiiviseksi merkatut paristojen päät sopivat (+) ja (-) merkkeihin paristokotelon sisällä. 3. Laita paristokotelon kansi takaisin paikalleen. Paristojen poistaminen kaukosäätimestä 1. Avaa kaukosäätimen paristokotelon kansi. 2. Poista paristot. 3. Laita paristokotelon kansi takaisin paikalleen.

7 1. Kaukosäätimen käyttö 5 Kaukosäätimen käyttövinkkejä Osoita ja kohdista kaukosäätimen etuosaa suoraan näytön kaukosäädinanturin ikkunaan painaessasi painikkeita. Älä anna kaukosäätimen kastua äläkä aseta sitä kosteisiin paikkoihin (kuten kylpyhuone). Jos näytön kaukosäätimen sensori-ikkunaan kohdistuu suora auringonpaiste tai voimakas valo, kaukosäädin ei ehkä toimi oikein. Tässä tilanteessa vaihda valonlähdettä tai säädä näytön katselukulmaa tai käytä kaukosäädintä paikasta, joka on lähempänä kaukosäätimen sensori-ikkunaa näytössä. Maks. 10 m (32,8 jalkaa)

8 6 2. Liitäntä 2. Liitäntä Audio/videosignaalien liittäminen Kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin kaapeleita liitettäessä: Sammuta kaikki laitteet. Tutustu näytön audio-/videoportteihin laitteissa, joita haluat käyttää., että virheelliset kytkennät voivat vaikuttaa haitallisesti kuvanlaatuun tai johtaa siihen, ettei kuvaa näy. Älä poista kaapeleita porteista vetämällä kaapelista itsestään. Tartu ja vedä aina kaapelin päässä olevista liittimistä. Varmista, että kaikki kaapelit ovat kunnolla asetettuja ja kiinni paikoillaan. VGA-tulosignaalin liittäminen 1. Liitä näytön VGA Input liitin näyttöön tietokoneen VGA lähtöön D-Sub (15-pinninen) - kaapelilla. 2. Liitä tietokoneen äänilähtöliitin laitteen Audio Line in (VGA/DVI)-liitäntään sopivaa äänikaapelia käyttäen. 3. Katsellaksesi kuvia tästä tulosta, paina kaukosäätimen VGA -painiketta. Halutun äänilähteen valinta, katso lisätietoja kohdasta "Äänilähde" sivulla 20. D-Sub (15-pinninen) kaapeli Tietokone Äänikaapeli Tämä äänikaapeli ei kuulu toimitukseen ja tulee ostaa erikseen.

9 2. Liitäntä 7 Digitaalisten tulosignaalien liittäminen 1. Liitä tietokoneen tai A/V-laitteen (esim. videonauhuri tai DVD-soitin) laitteen HDMI Input 1- tai HDMI Input 2-liittimeen HDMI-kaapelilla. Jos laitteessa on DisplayPort-lähtöliitin, liitä se laitteen DisplayPort Input-liittimeen DisplayPort-kaapelilla. Jos laitteessa on DVI-D-lähtöliitin, liitä se laitteen DVI-D Input-liittimeen DVI-kaapelilla. 2. Jos käytät DVI-D-liitäntää, kytke laitteen äänilähtöliitin laitteen Audio Line in (VGA/ DVI)-liittimeen sopivalla äänikaapelilla. DisplayPort- tai HDMI-liitäntää käytettäessä tätä liitäntää ei tarvita. 3. Katsellaksesi videokuvaa tästä tulosta, paina HDMI 1-, HDMI 2-, DP- tai DVI-painiketta kaukosäätimessä. Halutun äänilähteen valinta, katso lisätietoja kohdasta "Äänilähde" sivulla 20. HDMI-kaapeli DVI-kaapeli Tietokone DisplayPort-kaapeli Äänikaapeli Kaapelit eivät kuulu toimitukseen ja tulee ostaa erikseen.

10 8 2. Liitäntä YPbPr-komponenttivideotuloliitännän kytkeminen 1. Liitä laitteen Component YPbPr-liittimet A/V -laitteen komponenttilähtöliittimeen (esim. videonauhuri tai DVD-soitin) käyttäen komponenttivideokaapelia. 2. Liitä DVD-soittimen äänilähtöliittimet laitteen Audio Input (Component/CVBS)- liittimeen käyttäen sopivaa äänikaapelia. 3. Katsellaksesi videokuvaa tästä tulosta, paina YPbPr -painiketta kaukosäätimessä. Halutun äänilähteen valinta, katso lisätietoja kohdasta "Äänilähde" sivulla 20. Komponenttivideokaapeli DVD-soitin / videonauhuri Äänikaapeli Kaapelit eivät kuulu toimitukseen ja tulee ostaa erikseen.

11 2. Liitäntä 9 AV- ja S-Video-tulojen kytkeminen 1. Liitä laitteen S-Video- tai CVBS Input-liittimet A/V-laitteen (esim. videonauhuri) lähtöliittimeen käyttäen sopivaa videokaapelia. 2. Liitä videonauhurin äänilähtöliittimet laitteen Audio Input (Component/CVBS)-liittimiin käyttäen sopivaa äänikaapelia. 3. Katsoaksesi videokuvaa tästä tulosta, paina kaukosäätimen AV -painiketta AVsignaalille, tai paina INPUT -painiketta toistuvasti S-videosignaalille. Halutun äänilähteen valinta, katso lisätietoja kohdasta "Äänilähde" sivulla 20. S-videokaapeli AV-kaapeli DVD-soitin / videonauhuri Äänikaapeli Kaapelit eivät kuulu toimitukseen ja tulee ostaa erikseen.

12 10 2. Liitäntä Ulkoisten kaiuttimien kytkeminen Laitteen sisäänrakennetun vahvistimen avulla voit toistaa äänisignaaleja ulkoisten kaiuttimien kautta. Kytke ulkoiset kaiuttimet laitteen Speaker R(8Ω)12W/Speaker L(8Ω)12W-liittimiin. Ulkoiset kaiuttimet Kytkettäessä ulkoisiin kaiuttimiin, käytä kaiuttimia, jotka tukevat 8 Ω lähtöä. Voit käyttää kaukosäädintä tai ohjauspaneelia laitteen äänenvoimakkuuden säätämiseen.

13 2. Liitäntä 11 Useiden näyttöjen kytkeminen Voit liittää rajapinnoilla useita näyttöjä sarjaan (ketjuttamalla) tietokoneeseen hallintaa varten. Liitettävien näyttöjen määrä riippuu käyttämäsi tulosignaalin resoluutiosta. Ensimmäinen näyttö Lisänäyttö RS-232C-kaapeli DVI-kaapeli AV-kaapeli D-Sub (15-pinninen) kaapeli RS-232C-kaapeli, DVI-kaapeli ja AV-kaapeli eivät sisälly toimitukseen ja ne on hankittava erikseen. Tämä RS-232C-ketjutussovellus vaatii RS-232C-portin tietokoneella. Voit ketjuttaa laitteita RS-232C-nollamodeemikaapelilla. Vältä HDCP-lähteen käyttöä ketjutussovellukselle.

14 12 3. Kosketusruudun käyttö 3. Kosketusruudun käyttö Kytkettäessä koneen liitin USB Type-B For Touch tietokoneen USB-porttiin mukana toimitetulla USB-kaapelilla, voit käyttää Windows PC:tä tai Macia samaan tapaan kuin hiirellä ja käyttää kosketustoimintoja sormillasi. Katso tuettuja käyttöjärjestelmiä kohdasta "Spesifikaatiot" sivulla 26. Tärkeitä ohjeita kosketusnäytön käyttämisen Voit käyttää kosketustoimintoja kytkemällä USB-portin (USB Type-B For Touch) koneen takapuolen alempaan USB-porttiin mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Käyttöjärjestelmän mukaan voidaan yhden pisteen kosketustoimintojen lisäksi tukea myös usean pisteen kosketustoimintoja. Katso lisätietoja usean pisteen kosketustoiminnoista Windows PC:n käyttöohjeesta ja muista vastaavista asiakirjoista. Liitettäessä Mac-tietokone koneeseen, asetukset täytyy ehkä tehdä erityissovellusta käyttäen. Lataa erityissovellus Ricoh'in Internet-sivustolta. Kosketustoiminnan käyttäytyminen voivat vaihdella sovelluksen mukaan. Katso sovelluksen käyttöohjeesta. Liitettäessä OPS (Open Pluggable Specification) -standardin mukaisesti suunniteltu ohjain koneeseen, USB-portti (USB Type-B For Touch) laitteen takaosan alareunan sivulla on poistettu käytöstä. Kosketusnäytön toimintoja ohjataan liitetyllä ohjaimella. Lisätietoja kosketustoiminnoista käytettäessä liitettyä ohjainta löydät ohjaimen käyttöohjeesta. Puhdista kehys, kun havaitset ongelmia kosketusnäytön toiminnassa. - Varmista ennen ruudun puhdistamista, että näytön virta on katkaistu ja irrota verkkojohto pistorasiasta. - Puhdista ruutu ja infrapunasuodatin pölystä ja liasta säännöllisesti. Infrapunasuodattimen puhdistamiseen voi käyttää laimeaa alkoholipitoista puhdistusainetta. - Älä koskaan puhdista ruutua hankaavia aineita sisältävällä puhdistusaineella. - Puhdista kosketusnäyttö neutraalilla puhdistusaineella. Vältä syövyttävien ainesosien, banaaniöljyn tai ammoniakin käyttöä.

15 3. Kosketusruudun käyttö 13 - Kostuta puhdas, pehmeä ja nukkaamaton liina neutraalilla puhdistusaineella ja puhdista kosketusnäyttö sillä. - Älä suihkuta puhdistusainetta suoraan näyttöön tai laitteen runkoon. Se saattaa aiheuttaa oikosulun kosketusnäytössä. - Pidä kosketusnäyttö kaukana suorasta auringonvalosta tai spottivaloista. Windows on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Mac OS on Apple Inc.:in rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

16 14 4. Verkkoyhteys 4. Verkkoyhteys LAN-verkkoon yhdistäminen Laitteen yhdistäminen LAN-verkkoon: 1. Liitä RJ45-kaapeli laitteen ja LAN-kytkimen tai reitittimen vastaaviin portteihin. 2. Siirry näyttövalikkoon Asetus > Hallinta-asetus, ja valitse LAN. 3. Siirry seuraavaan näyttövalikkoon Asetus > Verkkoasetukset. Jos toimit DHCP-ympäristössä, valitse DHCP > Suorita ja paina ENTER. Kun Valmis IPosoite, Aliverkon peite, Oletusyhdyskäytävä, Ensisijainen DNS ja Toissijainen DNS asetukset näytetään. Jos et toimi DHCP-ympäristössä, valitse Manuaalinen > Suorita ja paina ENTER. Ota yhteys verkkoylläpitäjääsi saadaksesi tiedot IP-osoite, Aliverkon peite, Oletusyhdyskäytävä, Ensisijainen DNS, ja Toissijainen DNS-asetuksista ja syötä ne vastaavasti. 4. Tallentaaksesi asetukset ja palataksesi edelliseen valikkoon, korosta Suorita ja paina kaukosäätimen ENTER painiketta. Näytön hallinta Kun olet korjannut näytön IP-osoitteen ja näyttö on päällä tai valmiustilassa, voit käyttää mitä tahansa samassa LAN-verkossa olevaa tietokonetta näytön ohjaamiseen. Et voi hallita näyttöä RS-232C liitännän kautta, jos LAN-ohjaus on käytössä. LAN-ohjaus ei ehkä ole käytettävissä, kun OPS-standardin (Open Pluggable Specification) mukaan suunniteltu ohjain on liitetty tähän näyttöön. On suositeltavaa käyttää Internet Explorer -versiota 7.0 tai uudempaa. 1. Syötä laitteen IP-osoite selaimen osoitepalkkiin ja paina Enter. Asetussivu tulee näkyviin. INFORMATION (TIEDOT): Näyttää laitteen tiedot. Tiedot ovat ohjeellisia. PICTURE & SOUND (KUVA & ÄÄNI): Tarjoaa vaihtoehtoja kuvan ja äänen säädöille. SCREEN (NÄYTTÖ): Tarjoaa tietoja liittyen näytön säätöihin. SETTING (ASETUS): Tarjoaa tietoja liittyen näytön tarkempiin säätöihin. SCHEDULE (AIKATAULU): Asettaa ajan näytön päälle tai pois päältä kytkemiseksi. MAIL REPORT (SÄHKÖPOSTIRAPORTTI): Esittää asetustietoja sähköpostitileistä, joihin laite voi lähettää tila- tai virheraportteja. NETWORK (VERKKO): Esittää vaihtoehtoja laitteen IP-osoitteen manuaaliseen asettamiseen tai IP-osoitteen hakemiseen DHCP-palvelimelta. Varmista, että Asetus > Hallinta-asetus-valikko on asetettu tilaanlan ja että Asetus > Virransäästö-valikko on asetettu tilaan MATALA tai POIS, jos haluat käynnistää laitteen www-sivulta.

17 4. Verkkoyhteys 15 IP-osoite Päävalikot

18 16 5. Näyttövalikko 5. Näyttövalikko Yleisnäkymä näyttövalikosta Valikon nimi Valinnat/toiminnot Katso sivu Kuva Ääni Ruutu Asetus Kuvatila Taustavalo Kontrasti Taustavalo Värikylläisyys Vaihe Terävyys Värin lämpötila Kohinan vähennys Elokuvatila Resetoi Ääniasetus Diskantti Basso Tasapaino Surround Kaiutin Äänilähde Resetoi PAP-asetus Kuvasuhde Säädä näyttöä Pysäytä Kosketusomin. Kieli Aikataulu Virransäästö Hallinta-asetus Verkkoasetukset As. monitorin ID Edistynyt Tiedoja Kaikkien resetointi Jotkut toiminnot ovat saatavilla vain kun tietty tulosignaalilähde on valittuna

19 5. Näyttövalikko 17 OSD-valikon toiminnot Hallintapaneelin painikkeiden käyttö Kaukosäätimen käyttö 1 Paina [Menu] avataksesi näyttövalikon. 1 Paina [MENU] avataksesi näyttövalikon. 2 Paina näyttövalikossa [ ] tai [ ] valitaksesi kohteen. 2 Paina [ ] tai [ ] valitaksesi kohteen. 3 Paina [Enter/Input] vahvistaaksesi valinnat. 3 Paina [ENTER] vahvistaaksesi valinnat. 4 Paina [ ] tai [ ] valitaksesi ominaisuuden ja paina [- ] tai [+ ] säätääksesi asetuksia. Paina [Enter/ Input] tallentaaksesi muutokset. 4 Paina [ ] ja [ ] valitaksesi ominaisuuden ja paina [ ] tai [ ] säätääksesi asetuksia. Paina [ENTER] vahvistaaksesi muutokset.

20 18 5. Näyttövalikko 5 Paina [Menu] sulkeaksesi näyttövalikon. 5 Paina [MENU] sulkeaksesi näyttövalikon.

21 5. Näyttövalikko 19 Kuva valikko Nimi Kuvatila Taustavalo Kontrasti Taustavalo Värikylläisyys Vaihe Terävyys Värin lämpötila Kohinan vähennys Elokuvatila Resetoi Kuvaus Asettaa näyttötilan. Säätää taustavalon voimakkuutta ruudulle. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä jos Ymp. Valon anturi- tai Sovellettava kontrasti-toiminto on asetettu PÄÄLLÄ. Säätää kuvan kontrastia. Säätää kuvan kirkkautta. Säätää kuvan värin syvyyttä. Säätää kuvan vaihetta. Säätää kuvan terävyyttä. Säätää värilämpötilaa. Vähentää eri mediasoittimien aiheuttamaa sähköistä kuvien kohinaa. Optimoi näytön automaattisesti havaitsemalla kuvan sisällön ja käyttäen käänteistä 3-2 tai 2-2 alasvetoprosessia. Kuva on selkeämpi ja luonnollisempi. Tämä toiminto ei ole käytettävissä näytettäessä kuvaa kuvassa (PAP). Toiminto ei toimi oikein riippuen tulosignaalista. Nollaa kaikki asetukset Kuva-valikossa.

22 20 5. Näyttövalikko Ääni valikko Nimi Ääniasetus Diskantti Basso Tasapaino Surround Kaiutin Kuvaus Säätää äänentuloa kaiuttimista. Dynaaminen: Parantaa diskanttia ja bassoa. Standardi: Tasaiset asetukset. Oma: Palauttaa muokatut asetukset. Säädä äänen diskanttia. Säädä äänen bassoa. Säätää äänen tasapainoa. Surround-äänitilan kytkeminen päälle ja pois. Asettaan äänilähteen. Linjalähtö: Valitsee äänilähdön lähteen kohteesta Audio Output : sivuliitäntäpaneelissa. Ulkoinen: Valitsee äänilähdön ulkoisista kaiuttimista. Sisäinen: Valitsee äänilähdön sisäisistä kaiuttimista. Asettaan äänen tulolähteen. Äänilähde DisplayPort HDMI2 HDMI1 Audio Line in Audio Input Resetoi Computer In on käytettävissä vain, jos tähän näyttöön on liitetty OPS- standardin (Open Pluggable Specification) mukainen säädin. Nollaa kaikki asetukset Ääni-valikossa.

23 5. Näyttövalikko 21 Ruutu valikko Nimi Kuvaus PAP: Kytkee PIP-toiminnon (kuva kuvassa) ja PBP-toiminnon (kuva kuvalta) päälle tai pois. Aktiivinen kuva: PIP-toiminnolle valitaan pää- tai alakuva käytettäväksi. PBP-toiminnolle valitaan vasen tai oikea kuva käytettäväksi. Vaihtaa pää/ ala tai vasen/oikea-kuvia. Kuvan koko: Vaihtaa alakuvan koon. PIP-tila PBP-tila PAP-asetus (Kuva kuvassa) Kuvasuhde 4:3 16:9 Leveys Korkeus Leveys Korkeus Kapea Leveä Yksikkö: kuvapistettä PIP-tilassa alakuvan lähteen signaalin kuvasuhteen ollessa 4:3 ja sen Kuvasuhde-asetus on asetettu kohtaan Täysi 1 tai Todellinen, alakuvan kuvasuhde on 4:3. PBP-tilassa alakuvan kuvasuhde on kiinteästi 16:9 Kuvasuhde-asetuksesta riippumatta. Kuvasuhde = 16:9 (kiinteä) Leveys Korkeus Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Koko = Yksikkö: kuvapistettä

24 22 5. Näyttövalikko Kuvan paikka: (Vain PIP) Vaihtaa alakuvan kohtaa. Ylävasen Yläoikea Alavasen Alaoikea PAP-asetus (jatkoa) Kuvasuhde PAP ei ole käytettävissä kaikille signaalilähdeyhdistelmille. Ks. "Laitteen tukemien PAP-tulosignaaliyhdistelmien luettelo" sivulla 30 lisätietoja tuetuista yhdistelmistä. PAP-tilassa vain äänet aktiivisesta kuvasta ovat käytettävissä. Liitettäessä OPS (Open Pluggable Specification) -standardin mukaisesti suunniteltu ohjain koneeseen, PAP-asetusta ei voi muuttaa. Tietokoneesta sisään tuleva kuva on määritetty pääkuvaksi ja VGA-kuva on määritetty alakuvaksi. Asettaa kuvan kuvasuhteen. Leveä Zoomaus: Suurenee täyttämään ruudun mahdollisimman vähällä vääristymällä. Zoomaus: Suurentaa kuvaa säilyttäen saman kuvasuhteen. Täysi: Suurentaa kuvaa vaakasuunnassa sopiakseen näyttöön, kuvan kuvalähde on 4:3 (standardimääritelmä). Kun kuvalähde on 16:9 (korkealaatuinen), näytetään sama 16:9-kuvasuhde. 4:3: Näyttää kaikki kuvalähteet 4:3 kuvasuhteessa. Täysi 1: Suurentaa kuvaa sopimaan näyttöön pystysuunnassa säilyttäen saman kuvasuhteen. Kuvan ympärille voi tulla musta kehys. Täysi 2: Suurentaa kuvaa sopimaan ruutuun. Todellinen: Näyttää kuvan alkuperäisessä pikselimäärässä. Videosignaalien tuloille 4:3 alkuperäinen lähde 16:9 alkuperäinen lähde Leveä Zoomaus Leveä Zoomaus

25 5. Näyttövalikko 23 Zoomaus Zoomaus Täysi Täysi Kuvasuhde (jatkoa) 4:3 4:3 PC:n signaalitulo Todellinen Täysi 1 Täysi 2 Säädä näyttöä Pysäytä Kosketusomin. Autom.säätö: Määrittää, optimoidaanko kuvan näyttö jokaiselle VGAtulolle. Vaihe: Säätää tulevan VGA vaihetta. Kellontaajuus: Säätää tulevan VGA-kuvan kellotaajuutta. Vaakasuunta: Säätää tulevan VGA-kuvan vaakasijaintia. Pystysuunta: Säätää tulevan VGA-kuvan pystysijaintia. Jäädytä näytöllä näkyvä kuva valitsemalla PÄÄLLÄ. Pääset takaisin normaaliin näyttöön valitsemalla POIS. Päällä ollessaan PÄÄLLÄ, Kuvasuhde, PIP, ja Yliskannaus ovat pois käytöstä kosketustoimintojen optimoimiseksi. Tämä toiminto on käytössä vain tuloilla VGA ja HDMI.

26 24 5. Näyttövalikko Asetus valikko Kieli Nimi Aikataulu Virransäästö Hallintaasetus Verkkoasetukset Kuvaus Asettaa halutun kielen näyttövalikolle. Päivä ja aika: Asettaa nykyisen päiväyksen ja ajan. Kellonäyttö: Asettaa sen, näytetäänkö nykyinen asetettu aika. Tulo: Asettaa tulolähteen kullekin aikataululle. Päällä/Pois ajastin: Asettaa ajan näytön päälle tai pois päältä kytkemiseksi. Asettaa nykyisen ajan ennen kuin asetat Päällä/Pois ajastin. Kun aikatauluasetukset menevät päällekkäin, Joka päivä-asetuksella on etusijan viikoittaisten asetusten suhteen. Asettaa laitteen siirtymään virransäästötilaan, kun signaalia ei havaita. MATALA: Lähteet voivat siirtyä virransäästötilaan ja herättää näytön. KORKEA: Kaikki lähteet voivat siirtyä virransäästötilaan, mutta vain VGA-signaali voi herättää näytön tai sinun täytyy painaa virtapainiketta näytön oikealla puolella herättääksesi näytön kun toinen lähde on liitetty. POIS: Jos lähdelaitetta ei havaita, taustavalo jää palamaan. RS-232C voi siirtää laitteen pois mistä tahansa virransäästötilasta. Jos toiminnon Virransäästö asetus on KORKEA, LAN-toiminto ei ole käytössä, jos näyttö on tilassa Virransäästö tai DC pois päältä. RS-232C: Asettaa RS-232C -päätteen hallitsemaan näyttöä. LAN: Asettaa LAN-päätteen hallitsemaan näyttöä. Pääset takaisin oletusasetukseen (RS-232C) toiminnolle Hallinta-asetus painamalla kaukosäätimen painiketta INFO 5 sekunnin ajan. Katso lisätietoja kohdasta "4. Verkkoyhteys" sivulla 14.

27 5. Näyttövalikko 25 As. monitorin ID Edistynyt Tiedoja Kaikkien resetointi Antaa tunnusnumeron nykyiselle laitteelle useiden näyttöjen ollessa liitettyinä. Käytettäväksi RS-232C hallintatilassa. Autom. Haku: Asetuksella PÄÄLLÄ näyttö havaitsee käytettävissä olevat tulolähteetautomaattisesti. Autom.säätö: Optimoi kuvanlaadun automaattisesti VGA-tulolle. Yliskannaus: Näyttää kuvan näyttöalueen. Kun tämä toiminto on käytössä, kuvasta näkyy 96% alkuperäisestä koosta ja muut alueet kuvasta jäävät pois. - Automaattinen: Ottaa toiminnon Yliskannaus käyttöön videon ajoitukselle, asetus oltava POIS PC-ajoitukselle - PÄÄLLÄ: Ottaa Yliskannaus-toiminnon käyttöön videoajoitukselle - POIS: Poistaa toiminnon Yliskannaus käytöstä. Toiminto Yliskannaus ei ole käytössä (näkyy harmaana), kun: Toiminto Kosketusomin.-valikossa Ruutu on käytössä, tai Toiminto PAP valikossa Ruutu on käytössä. RGB-signaali: Asettaa signaalityypin videolaitteen osaksi tai PC:n liitettynä näytön HDMI-kaapeliin Kuvan kiinnip.esto: Näyttää automaattisesti nopeat siirtokuviot välttääkseen kuvan palamista ruudulle. OSD Infolaatikko: Kun PÄÄLLÄ on päällä ja vaihdettaessa signaalituloja tai muutettaessa ajoitusta näyttö näyttää nykyisen tulolähteen ja resoluution näytöllä. Valitse POIS näyttääksesi näyttöruudun tietolaatikon kun painat kaukosäätimessä INFO. Sovellettava kontrasti: Kytkee Sovellettava kontrasti toiminnon päälle tai pois päältä. Tämä ominaisuus parantaa kuvan kontrastia tummissa näkymissä. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä jos Ymp. Valon anturi toiminto on asetettu PÄÄLLÄ. Ymp. Valon anturi: Kun PÄÄLLÄ on päällä, kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti ympäröivän valaistuksen muuttuessa. Näyttää laitteesi seuraavat tiedot laitteessasi. Päiväys Mallin nimi Käyttöaika Ohjelmistoversio LAN-versio IP-osoite Palauttaa kaikki asetukset tehtaan esiasetusarvoihin.

28 26 6. Tuotetiedot 6. Tuotetiedot Spesifikaatiot LCD-paneeli Kosketus Paneeli lasi Tulo Kohta Spesifikaatiot Taustavalo LED Paneelin koko 65" Pikselin korkeus (mm) 0,744 x 0,744 Natiiviresoluutio (pikseliä) 1920 x 1080 Kirkkaus (cd/m 2 ) (tyypillinen) 360 Kontrasti (tyypillinen) 4000:1 Vasteaika (ms) (tyypillinen) 8 Paneelin bittitarkkuus 10-bittinen Teknologia IR Resoluutio x Kosketuksien enimmäismäärä 10 Kosketus lähtö USB 2.0 Tuetut käyttöjärjestelmät Tyyppi Paksuus Tietokone Video Ääni Säätö USB Monipistekosketus: Windows 7 (Home Premium/Ultimate/ Professional) Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise Windows 8,1, Windows 8,1 Pro, Windows 8,1 Enterprise Yhden pisteen kosketus: Windows 7 (Home Basic/Home Premium/ Ultimate/Professional) Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise Windows 8,1, Windows 8,1 Pro, Windows 8,1 Enterprise Mac OS X (10.8/10.9/10.10) Heijastamaton AG-lasi Noin 4 mm VGA (D-Sub 15-nastainen) Komposiittivideo (BNC-liittimet), S-Video, YPbPr-komponenttivideo, HDMI (2 porttia), DVI-D, DisplayPort V/O (RCA-liittimet), Linjatulo (3,5 mm:n liitin), RS-232C (D-Sub 9-pinninen), RJ-45 (RJ-45-liitin ja LED) Tyyppi B (yksinomaisesti kosketuspaneelille*)

29 6. Tuotetiedot 27 Lähtö Ääni Virta Ympäristö Mekaaninen Ominaisuus Tietokone Video Ääni Säätö VGA (D-Sub 15-nastainen) Komposiittivideo (BNC-liitin) V/O (RCA-liittimet), kaiutin V/O RS-232C (D-Sub 9-pinninen) Ääni W (A) 12 W x 2 Sisäinen kaiutin 12 W (8Ω) x 2 Syöttö Kulutus (käytettäessä) Kulutus (valmiustilassa) V AC, 50/60 Hz 165 W Alle 0,5 W Käyttölämpötila 0-32 o C (32-89,6 o F) Käyttökosteus 10-80% (ei kondensoiva) Paino Mitat (L x K x S) - kynätelineellä - ilman kynätelinettä VGA-ketjutus DVI-ketjutus RS232 ohjauksen ketjutus ID-asetus Terävyyden parannus Kuvan kiinnipalamisen todiste Himmennyksen hallinta (Kontrastin sovitus) Kuva kuvassa (PIP) Kuva kuvalta (PBP) 10-bittinen värikäsittely Aikataulutus Kokonaispäällekytkeyty misaika Alle 74 kg 1531 x 920 x 126 mm 1531 x 885 x 126 mm Tekniset tiedot ja toiminnot voivat vaihtua ilman erillistä ilmoitusta. *USB Type-B For Touch portti on yksinomaisesti kosketuspaneelille. Voit käyttää tietokonetta laitteen kosketuspaneelin avulla kytkemällä laite tietokoneeseen USB:n kautta. Liitettäessä OPS (Open Pluggable Specification) -standardin mukaisesti suunniteltu ohjain koneeseen USB Type-B For Touch-portti ei ole käytössä.

30 28 6. Tuotetiedot Laitteen tukemien videotulosignaalien luettelo Resoluutio 60 Hz (VGA) 72Hz 75Hz 70Hz 60Hz (SVGA) 75Hz 60 Hz (XGA) 75Hz 60Hz 60 Hz RB (WXGA) 60Hz (WXGA) 60Hz 60Hz (SXGA) 60Hz 60 Hz (HD) 60Hz 60Hz 60 Hz RB (WSXGA) 60Hz (WSXGA) 60 Hz (FHD) 1280 x (60 Hz) Mac-640x480 (67Hz) Mac-832x624 (75Hz) 1024x768 (75Hz) 1152x870 (75Hz) NTSC-M NTSC-J PAL-BDGHI VGA DVI Display Port Tulolähde HDMI YPbPr AV S-Video

31 6. Tuotetiedot 29 Tulolähde Resoluutio VGA DVI Display Port HDMI YPbPr AV S-Video 480i (60Hz) 576i (50Hz) 480p (60Hz) 576p (50Hz) 720p (25Hz) 720p (30Hz) 720p (50Hz) 720p (60Hz) 1080i (50Hz) 1080i (60Hz) 1080p (24Hz) 1080p (25Hz) 1080p (30Hz) 1080p (50Hz) 1080p (60Hz) 1080p (24Psf) 1080p (25Psf) : tuettu Tyhjä: ei tuettu

32 30 6. Tuotetiedot Laitteen tukemien PAP-tulosignaaliyhdistelmien luettelo Pää/Vasemman kuvan signaalinlähde AV S- Video YPbPr VGA DVI HDMI Computer In* Display Port AV Ala/Oikean kuvan signaalinlähde S- Video YPbPr VGA DVI HDMI 1 HDMI 2 Computer In* Display Port : tuettu Tyhjä: ei tuettu *Computer In on käytettävissä vain, jos tähän näyttöön on liitetty OPS- standardin (Open Pluggable Specification) mukainen säädin.

33 7. Vianmääritys Vianmääritys Ei kuvaa Ongelma Näytetään vain mustavalkokuvaa. Näyttö on liian tumma. Näyttö on liian vaalea. Ei ääntä Toimenpide Tarkista seuraavat asiat: Onko laite kytketty päälle? Tarkasta näytön virtavalo. Onko signaalin lähdelaite päällä? Kytke se päälle ja yritä uudelleen. Ovatko kaapelit irronneet? Varmista, että kaikki kaapelit ovat kiinni kunnolla. Oletko valinnut tietokoneelle resoluution, jota ei tueta? Katso "Laitteen tukemien videotulosignaalien luettelo" sivulla 28 valitaksesi tuetun resoluution ja yritä uudelleen. Oletko valinnut DVD ja Blu-ray levysoittimille resoluution, jota ei tueta? Katso "Laitteen tukemien videotulosignaalien luettelo" sivulla 28 valitaksesi tuetun resoluution ja yritä uudelleen. Kytke kaapeli uudelleen. Tarkista, että käytetään oikeaa kaapelia. Paina näytön sivussa olevaa painiketta [Menu] ja säädä kirkkautta. Löydät lisätietoja kirkkauden säätämisestä kohdasta "Kuva valikko" sivulla 19. Tarkista seuraavat asiat: Oletko laittanut laitteen tai tulolähdelaitteen mykistyksen päälle? Sammuta mykistystoiminto tai lisää äänenvoimakkuuden tasoa ja yritä uudelleen. Ovatko kaapelit irronneet? Varmista, että kaikki kaapelit ovat kiinni kunnolla. Tarkista, että käytetään oikea äänilähde on valittu. Löydät lisätietoja tulolähteen valitsemisesta katsomalla "Ääni valikko" sivulla 20.

34 32 7. Vianmääritys Tietokoneelle tuleva kuva näyttää oudolle Hallintapaneelin painikkeet eivät toimi Kaukosäädin ei toimi Epänormaali ääni kuuluu lähtö- /tuloliittimiä ympäröivällä alueella näytön takana Tarkista seuraavat asiat: Oletko valinnut tietokoneelle resoluution, jota ei tueta? Katso "Laitteen tukemien videotulosignaalien luettelo" sivulla 28 valitaksesi tuetun resoluution ja yritä uudelleen. Käytä Autom.säätö-toimintoa (Katso "Säädä näyttöä" sivulla 23) antaaksesi näytön optimoida tietokoneen näytön automaattisesti. Jos Autom.säätö toiminnon tulos ei ole tyydyttävä, käytä Kellontaajuus, Vaihe, Vaakasuunta ja Pystysuuntatoimintoja säätääksesi kuvaa manuaalisesti. Kytke kaapeli uudelleen ja tarkista sitten, että kaapeli on oikein kytketty. Tallenna muutokset käsittelemääsi tiedostoon ja sitten paina ja vapauta nopeasti virtapainike näytön oikealla puolella. Kun kone sammuu, paina virtapainiketta uudelleen käynnistääksesi laitteen uudelleen. Jos jokin näistä toimista ei ratkaise ongelmaa, ota yhteys huoltoon. Oletko lukinnut hallintapaneelin painikkeet? Poista näppäinten lukitus ja yritä uudelleen. Tarkasta, että paristot ovat oikein päin. Tarkasta, ovatko paristot loppuneet. Tarkista etäisyytesi ja kulma laitteesta. Tarkasta, onko kaukosäädin oikein kohdistettu näytön kaukosäädinanturin ikkunaan. Tarkasta, onko kaukosäätimen ja kaukosäädinanturin ikkunan välissä jokin este. Tarkasta, että kaukosäätimen anturi-ikkuna ei ole vahvan loisteputken alla tai suorassa auringonpaisteessa. Tarkista mahdolliset laitteet (tietokone, PDA) lähellä varmistaaksesi etteivät ne lähetä infrapunasignaaleja, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä kaukosäätimen ja näytön väliseen infrapunasignaaliin. Sammuta laitteiden infrapunatoiminnot. Paina nopeasti ja vapauta päävirtapainike näytön takana. Kun kone sammuu, paina päävirtapainiketta näytön oikealla puolella uudelleen käynnistääksesi koneen uudelleen. Jos jokin näistä toimista ei ratkaise ongelmaa, ota yhteys huoltoon. FI FI Y

35

36 FI FI Y Ricoh Co., Ltd.

Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan "Lue tämä ensin" Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä.

Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan Lue tämä ensin Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä. Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan "Lue tämä ensin" Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä. Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Kaukosäätimen

Lisätiedot

Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöopas T420 TL550 T650

Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöopas T420 TL550 T650 Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöopas T420 TL550 T650 Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään esityksiä tai takuita, joko suoria tai epäsuoria, tämän asiakirjan sisällöstä. BenQ Corporation

Lisätiedot

PL550 Digitaaliset merkit Käyttöohje

PL550 Digitaaliset merkit Käyttöohje PL550 Digitaaliset merkit Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän asiakirjan sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

RP550+ / RP650 / RP650+ Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje

RP550+ / RP650 / RP650+ Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje RP550+ / RP650 / RP650+ Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei tee suoraan ilmaistuja tai viitteellisiä tulkintoja tai anna takuita koskien tämän asiakirjan sisältöä.

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan "Lue tämä ensin" Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä.

Käyttöohjeet. Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan Lue tämä ensin Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä. Käyttöohjeet Laitteen turvallisen ja oikean käytön varmistamiseksi lue oppaan "Lue tämä ensin" Turvallisuustiedot ennen laitteen käyttämistä. SISÄLLYSLUETTELO Vastuuvapauslauseke...3 1. Kauko-ohjaimen

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje

BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje BH280/BH380 Panoraamanäyttö Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän julkaisun sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden tämän julkaisun korjaamiseen

Lisätiedot

SL/IL-sarja Digitaalikyltti Käyttöohje

SL/IL-sarja Digitaalikyltti Käyttöohje SL/IL-sarja Digitaalikyltti Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei tee suoraan ilmaistuja tai viitteellisiä tulkintoja tai anna takuita koskien tämän asiakirjan sisältöä. BenQ Corporation varaa

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

RP700+ Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje

RP700+ Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje RP700+ Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei tee suoraan ilmaistuja tai viitteellisiä tulkintoja tai anna takuita koskien tämän asiakirjan sisältöä. BenQ Corporation

Lisätiedot

TL650 Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöopas

TL650 Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöopas TL650 Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöopas Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään esityksiä tai takuita, joko suoria tai epäsuoria, tämän asiakirjan sisällöstä. BenQ Corporation pidättää

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Näyttöresoluution säätäminen

Näyttöresoluution säätäminen Näyttöresoluution säätäminen Nestekidenäyttöteknologian (LCD) luonteen mukaisesti kuvaresoluutio on aina kiinteä. Näytön parhaan suorituskyvyn takaamiseksi aseta näyttö sen suurimpaan mahdolliseen resoluutioon,

Lisätiedot

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Monikanavainen AV-viritinvahvistin STR-DN1020 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät 4 Kaiuttimien valitseminen ja

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Sony STR-DN1030 [FI] 4-420-301-11(1) (FI) 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät

Lisätiedot

Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt

Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt Interaktiiviset LED monikosketusnäytöt www.tk-team.com Seewo LED monikosketusnäytöt TK-Team LED monikosketusnäyttö on ideaali ratkaisu kokous-, koulutus- ja luokkatiloihin. 10-pisteen monikosketus mahdollistaa

Lisätiedot

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Käyttöohje WALKMAN on Sony Corporationin kuulokestereotuotteisiin liittyvä rekisteröity tavaramerkki. on Sony Corporationin tavaramerkki. NW- E55/75 2004 Sony

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje

Gallery 13-W. 7 Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje Gallery 13-W 7 Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Tärkeät turvaohjeet... 2 LCD ruudun puhdistus... 2 Digitaalisenvalokuvakehyksen puhdistaminen... 2 Johdanto...

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

D505 Laitteiden käyttöohjeet. Ajatus liikkuu iloa oppimiseen!

D505 Laitteiden käyttöohjeet. Ajatus liikkuu iloa oppimiseen! D505 Laitteiden käyttöohjeet Ajatus liikkuu iloa oppimiseen! Sisällys Aktiivitaulu... 1 Materiaalin näyttäminen omalta kannettavalta tietokoneelta... 1 Materiaalin näyttäminen aktiivitaulun tietokoneelta...

Lisätiedot

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys

Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys Tietoja RICOH Smart Device Connectorin käyttäjille: Laitteen määritys SISÄLLYSLUETTELO 1. Kaikille käyttäjille Johdanto...3 Tietoja oppaasta...3 Tavaramerkit... 4 Mikä on RICOH Smart Device Connector?...

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite AirPrint-opas Tietoja AirPrintistä Asetustoimet Tulostaminen Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja AirPrintistä Tulostaminen AirPrintillä...

Lisätiedot

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1 Kotiteatterijärjestelmä Aloitusopas HT-XT1 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 3 2 Asentaminen 4 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista

Lisätiedot

P-touch Transfer Managerin käyttäminen

P-touch Transfer Managerin käyttäminen P-touch Transfer Managerin käyttäminen Versio 0 FIN Johdanto Tärkeä huomautus Tämän käyttöoppaan sisältöä ja tuotteen teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Brother pidättää oikeuden

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois...

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois... ESITTELY... 1 1. OSAT JA TARVIKKEET... 2 2. RAKENNE... 2 3. EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN... 4 3.1 EXPLORĒ 7 TOIMINNOT... 4 3.1.1 Virta päälle / pois... 4 3.1.2 Suurennus/pienennys... 5 3.1.3 Väritila ja kameran

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun.

Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun. KÄYTTÖOHJE Pro-Ject DAC Box USB Hyvä musiikinystävä, Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun.! Sähköiskuvaara.

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoyhteydellä. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Jos haluat määrittää langattoman

Lisätiedot

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk

HIVE BUDS BLUETOOTH-KUULOKKEET KÄYTTÖOPAS. kitsound.co.uk kitsound.co.uk VAROITUS: Vältä mahdolliset kuulovauriot olemalla kuuntelematta suurella äänenvoimakkuudella pitkiä aikoja. Ole oman turvallisuutesi vuoksi tietoinen ympäristöstäsi, kun käytät kuulokkeita.

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

Käyttöohje KANNETTAVA 7 TFT LCD VÄRITELEVISIO

Käyttöohje KANNETTAVA 7 TFT LCD VÄRITELEVISIO Käyttöohje KANNETTAVA 7 TFT LCD VÄRITELEVISIO Hyvä asiakas: - Kiitos tämän tuotteen valinnasta. - Jotta saisit laitteesta parhaan mahdollisen hyödyn, lue käyttöohjeet ennen kytkentöjä, käyttöä ja säätämistä.

Lisätiedot

ELiT View HD LED-projektori 1200lumen

ELiT View HD LED-projektori 1200lumen Käyttöopas laitteelle Tuotekuvaus ELiT View HD LED-projektori 1200lumen Huom! Sisältää myös varotoimet tulipalon ja sähköiskun varalta! Luethan huolellisesti käyttöohjeet ennen laitteen käyttöönottoa.

Lisätiedot

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas

Plantronics DA -sarjan vahvistin. Käyttöopas Plantronics DA -sarjan vahvistin Käyttöopas Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics-ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen käyttäminen

Lisätiedot

RP652/RP702/RP790 Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje

RP652/RP702/RP790 Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje RP652/RP702/RP790 Interaktiivinen litteä paneeli Käyttöohje Vastuuvapauslauseke BenQ Corporation ei anna mitään suoraa tai epäsuoraa takuuta tämän asiakirjan sisällöstä. BenQ Corporation varaa oikeuden

Lisätiedot

Painikkeet ja toiminnot

Painikkeet ja toiminnot Pikaopas Painikkeet ja toiminnot 1. Etukamera 2. Äänenvoimakkuuden + -painike 3. Äänenvoimakkuuden - -painike 4. Takakamera 5. Kuulokeliitäntä 6. SIM-korttipaikka 7. Virta- ja lukituspainike 8. Virtaliitäntä

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

ATI REMOTE WONDER Asennusopas

ATI REMOTE WONDER Asennusopas ATI REMOTE WONDER Asennusopas i Vastuuvapautuslauseke Vaikka tämän asiakirjan laatimisessa on pyritty äärimmäiseen huolellisuuteen, ATI Technologies Inc. ei vastaa ATI-laitteen tai - ohjelmiston, muun

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri Pikaohje Pikaohje Myyntipaketin sisältö 1. TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & palomuuri 2. AC-DC sähköverkkomuuntaja 3. RJ-11 puhelinjohto ja suomalainen

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO Tuotetiedot LÄHETIN (T) VASTAANOTIN (R). Antenni 2. VGA-LÄHTÖ 3. VGA-TULO 4. AUDIO-TULO 5. S-VIDEO 6. Virtalähde 7. Ohjauspainikkeet TOIMINTOPAINIKKEET 8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 0. POWER-merkkivalo.

Lisätiedot

TYYn uusi videotykki - esimerkkejä

TYYn uusi videotykki - esimerkkejä TYYH 31/2014 Liite 1 TYYn uusi videotykki - esimerkkejä Gigantti Philips PicoPix PPX3407-349 Philips PicoPix on pienikokoinen ja kevyt taskukokoinen LED-videoprojektori. Saat laadukkaan kuvan missä vain

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Radiopuhelimet. Suomi

Radiopuhelimet. Suomi 1. Antenni 2. Ulkoisen kaiuttimen/ mikrofonin/laturin liitin 3. Tila / Virtakytkin 4. Skannauspainike 5. Kanava ylös/alas painikkeet 6. Taustavalaistu LCD näyttö 7. Kaiutin / mikrofoni 8. Äänenvoimakkuuden

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 430221-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide

Plantronics DA80 Audio Processor. User Guide Plantronics DA80 Audio Processor User Guide Sisällysluettelo Tervetuloa 3 Virta 4 Plantronics Spokes -ohjelmisto 5 Sovelluksen asentaminen 5 Aloita ohjelmistot 5 Hub-sovelluksen välilehdet 5 Kuulokkeen

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

} Käsiajo ~ Varoitusnappi

} Käsiajo ~ Varoitusnappi Ohjauspaneeli: Käyttöohje u v w x y z { Virrankytkin Näytönsuoja } Käsiajo ~ Varoitusnappi Höyry Valonkytkin Etähälytyksen vastaanottaminen Kytkin FM/CD Otsonigeneraattori Puhelin Korotusnappi FM Sulkunappi

Lisätiedot

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen 135 & 145 sarja Väärennetyn rahan tunnistin Manuaalinen Käyttöohje Safescan 135i, 135ix & 145ix Väärennetyn rahan tunnistin Onnittelut Safescan 135i, 135ix tai 145ix väärennetyn rahan tunnistimen hankinnan

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite

Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Dynatel 2210E kaapelinhakulaite Syyskuu 2001 KÄYTTÖOHJE Yleistä 3M Dynatel 2210E kaapelinhakulaite koostuu lähettimestä, vastaanottimesta ja tarvittavista johdoista. Laitteella voidaan paikantaa kaapeleita

Lisätiedot

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I.

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I. Tuotetiedot A B C D E F G H I J K L M N O P A: Virtavalo B: LAN-portti -valo C: LAN-portti -valo D: LAN-portti -valo E: LAN-portti 4 -valo F: ADSL-datavalo G: ADSL-liitäntävalo H: Modeemin valmiusvalo

Lisätiedot

BDS. Integroitu kotiteatterijärjestelmä. Pikakäyttöopas

BDS. Integroitu kotiteatterijärjestelmä. Pikakäyttöopas Integroitu kotiteatterijärjestelmä Pikakäyttöopas Johdanto, Kaiutinten sijoittaminen ja liitännät Kiitos, että valitsit Harman Kardon -tuotteen! Tämä pikakäyttöopas sisältää kaiken tiedon, mitä tarvitset

Lisätiedot

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta.

Käytön aloittaminen NSZ-GS7. Verkkomediasoitin. Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen FI Verkkomediasoitin NSZ-GS7 Näyttökuvia, toimintoja ja teknisiä ominaisuuksia voidaan muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Käytön aloittaminen: ON/STANDBY Kytkee tai katkaisee soittimen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG T220HD http://fi.yourpdfguides.com/dref/786931

Käyttöoppaasi. SAMSUNG T220HD http://fi.yourpdfguides.com/dref/786931 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa

GIGABYTE tietokoneen käyttö ensimmäistä kertaa Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER LANGATON MIKROFONIJÄRJESTELMÄ MIKSERILLÄ MUSIC MIC 1 MIC 2 TONE ECHO USB RF 1 RF 2 SD OFF/ON /V- /V+ MODE IN LOW HIGH MIN MAX POWER KÄYTTÖOPAS VASTAANOTIN/MIKSERI Etupaneeli 1 2 3 13 15 USB MUSIC MIC 1

Lisätiedot

Äänipalkki HT-ST3. Käyttöohjeet

Äänipalkki HT-ST3. Käyttöohjeet Äänipalkki HT-ST3 Käyttöohjeet FI Sisällys Asennus Pakkauksen sisältö 3 Asentaminen 4 Palkkikaiuttimen ja bassokaiuttimen yhdistäminen 5 Liitännät 6 Järjestelmän virran kytkeminen 8 Perustoiminnot Äänen

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045

Käyttöoppaasi. PIONEER AVIC-S1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/1236045 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PIONEER AVIC-S1. Löydät kysymyksiisi vastaukset PIONEER AVIC-S1 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 410774-351 Huhtikuu 2006 Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

TruVision NVR 10. Pikaopas

TruVision NVR 10. Pikaopas TruVision NVR 10 Pikaopas Pika-asennus 1 Liitä kaikki tarvittavat laitteet tallentimen takapaneeliin. Ensimmäinen käyttökerta Tallentimessa on ohjattu pika-asennus, joka mahdollistaa tallentimen perusasetusten

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Säätimet Päälaite 8

Lisätiedot

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet

Tarkista mukana tulevat oheistarvikkeet Onnittelut GIGABYTE tietokoneen ostosta. Tämä käyttöohje auttaa sinua tietokoneesi käyttöönotossa. Lopullisen tuotteen asetukset riippuvat ostohetken mallista. GIGABYTE varaa itselleen oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60

Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Käyttöohje Bluetooth-kaiutin KÄYTTÄJÄN OPAS BTL-60 Kaiutin on aina vakioasetuksena Bluetooth-tilassa, kun kytket sen päälle. Voit helposti muodostaa parin Bluetooth-toiminnolla varustetun älypuhelimen

Lisätiedot

Käyttöohje www.facebook.com/denverelectronics

Käyttöohje www.facebook.com/denverelectronics Käyttöohje www.facebook.com/denverelectronics Ulkonäkö ja toiminnallinen kuvaus 1. 6. 11. 16. Valikkonäppäin TV-lähtöliitäntä Objektiivi Kaiutin 2. 7. 12. 17. Ylös-näppäin HDMI-portti Virtapainike MIKROFONI

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS

BOOMBAR + BLUETOOTH-KAIUTIN KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas

Personal Sound System (PSS) - aloitusopas QSG_suo 29/12/04 15:15 Page 55 Personal Sound System (PSS) - aloitusopas Lue tämä aloitusopas, ennen kuin otat PSS-järjestelmän käyttöön.toivomme,että oma äänijärjestelmä (pss) on sinulle iloa. Rekisteröitymisen

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje DPF-427

Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys. Käyttöohje DPF-427 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja säästä se. Digitaalinen valokuvakehys Käyttöohje DPF-427 1 Ohjeita luonnon suojelulle Älä hävitä tätä tuotetta normaalien talon roskien

Lisätiedot