ALOITUSPALAVERI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ALOITUSPALAVERI"

Transkriptio

1 1 Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, (ELY-keskus) muistio Hanke Hankekoodi: S20684 Hakija: ALOITUSPALAVERI Teiniminnotalkoot Metropolia ammattikorkeakoulu Oy, Future Tournaments Oy (ent. Innovaatiomestarit Oy), Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Toteutusaika: Aloituspalaverin aika ja paikka: kello , Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Kirkkokatu 16 A, Espoo, neuvotteluhuone Casablanca. Osallistujat: Niina Lamberg, rahoitusasiantuntija, Hämeen ELY-keskus Laura-Maija Hero, projektipäällikkö ja innovaatiotoiminnan vastuulehtori, Teiniminnotalkoot, Metropolia ammattikorkeakoulu Tarja Häkkinen, taloussuunnittelija, Metropolia ammattikorkeakoulu Elina Ala-Nikkola, projektituottaja, Teiniminnotalkoot, Metropolia ammattikorkeakoulu (kirjasi muistion) Elina Förster, projektituottaja, Metropolia ammattikorkeakoulu Kirsi Niskala, projektiasiantuntija, Omnia (Teiniminnotalkoot-hankkeen projektivastaava saakka) Marja Riitta Lygdman, projektivastaava, Teiniminnotalkoot, Metropolia ammattikorkeakoulu Kirsi Tenkanen, projektiassistentti, Omnia Mikko Järvilehto, yritys- ja innovaatioasiantuntija, Teiniminnotalkoot, Future Tournaments Oy (ent. Innovaatiomestarit Oy) Aloituspalaverissa on käsitelty seuraavat asiat: Hankkeen päätös ja Hankesuunnitelma sekä keskeiset ehdot Päätös on tehty ja hyväksytty hankesuunnitelma Tuensaajat Metropolia ammattikorkeakoulu Oy, Innovaatiomestarit Oy, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia 1. Tuen määrä , josta ensimmäisellä päätöksellä myönnetty Hankkeen loppupuolella tarkistetaan loppurahoituksen osalta hankkeen eteneminen ja mikäli hanke ja sen kulut ovat edenneet ja tulevat etenemään suunnitellusti, loppuosa myönnetään hankesuunnitelman mukaisesti. 2. Ennakko Ei ennakkoa tässä hankkeessa.

2 2 4. Hankesuunnitelma ja toteutusaika Käytiin läpi hankkeen: - Tavoitteet, hankesuunnitelman kohta Toimenpiteet, hankesuunnitelman kohta Tulokset, hankesuunnitelman kohta Muutosten hakeminen Hankkeelle voidaan myöntää muutospäätöksellä jatkoaikaa, mikäli sille on erityiset syyt. Tuensaajan on otettava viipymättä yhteyttä rahoittavaan viranomaiseen, mikäli hanketta ei voida toteuttaa hyväksytyn suunnitelman mukaisesti ja on tarvetta muutosten tekoon. 4.2 Yhteystietojen päivittäminen Tuensaajan on päivitettävä yhteystietonsa EURA2014-järjestelmän yhteystietojen ylläpitoosiossa, (ks. päätöksen kohta 4.1 ja hankesuunnitelma yhteyksien ylläpito-osio) sekä ylläpidettävä tiivistelmää sekä suomeksi että englanniksi. Liitteessä 1 (Teiniminnotalkoot-kalvosarja) on esitelty tarve, toimenpiteet ja tavoitteet. Todettiin, että hanke on ollut käynnissä 4 kuukautta, jona aikana hanke on edennyt suunnitelmien mukaan ja kaikki toimenpiteet on käynnistetty hankesuunitelmassa esitetyllä tavalla. Kaikki muutokset hankkeen sisältöihin tai käytännön toteuttamiseen (esim. henkilömuutokset, budjettimuutokset) tulee ilmoittaa rahoittaja Niina Lambergille sähköpostilla. Tämän pohjalta päätetään tapauskohtaisesti tarvitaanko muutosprosessi vai riittääkö ilmoitus. Yhteystiedot tulee olla hankkeen kannalta keskeisille henkilöille, sillä rahoittajan pyynnöt ja viestit menevät tälle henkilölle (sähköpostilla). 5. Hankkeen kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma Käytiin läpi hankkeen kustannusarvion ja rahoitussuunnitelman tiivistelmä (päätös kohta 2). EU- ja valtion rahoitus on , 70 % nettokustannuksista Todettiin että hankkeen omarahoitusosuudet ovat osatoteuttajien omaa rahaa, hankkeella ei siten ole muuta ulkopuolista rahoitusta. 6. Kirjanpito, maksatushakemuksen tekeminen, tukikelpoiset kustannukset, ALV päätöksen kohdat Tuki maksetaan takautuvasti (pl. ennakko). Maksatushakemuksen mukana on maksatuskaudelta toimitettava rahoittajan edellyttämät raportit seurantatietoineen.

3 Kirjanpito Tuensaajan on pidettävä hankekohtaista kirjanpitoa niin, että hankkeen muut kuin prosenttimääräiset kustannukset sekä rahoitus ovat erotettavissa tuensaajan kirjanpidossa. Hankkeella tulee olla oma kustannuspaikka, jonne välittömät kustannukset kirjataan. Tilinpidon ja tositteiden tulee olla ilman vaikeuksia tarkastettavissa. Hakija ei kirjaa flat rate kustannuksia hankkeen kustannuspaikalle Maksatushakemusten toimittamisen aikataulu Päätöksen mukaan Hankkeen aikana tuensaajan tulee toimittaa maksatushakemus 3-4 kertaa vuodessa. Maksatushakemus on jätettävä EURA2014-järjestelmään kahden (2) kuukauden kuluessa maksatuskauden päättymisestä Toteuttajan arvio maksatusaikataulusta: touko-elokuu syys-joulukuu tammi-huhtikuu Todettiin, että maksatusaikataulu ei ole sitova ja siihen voi pyytää lisäaikaa Niina Lambergilta. Keskusteltiin toimenkuvaluettelon tarpeellisuudesta tässä hankkeessa. Niina Lamberg lupasi selvittää asian ja tiedottaa hanketoteuttajia.

4 4 Tukikelpoiset kustannukset Kustannukset ovat tukikelpoisia, kun ne ovat muodostuneet hankkeen toteutusaikana, ovat tosiasiallisesti maksettuja, hyväksytyn hankesuunnitelman mukaisia, hankkeen toteuttamiselle tarpeellisia, ja määrältään kohtuullisia. Arvonlisävero on tukikelpoinen, jos sen on hyväksytyssä suunnitelmassa merkitty jäävän tuensaajan lopulliseksi kustannukseksi ja siitä on toimitettu riittävä selvitys. Hankkeessa tehtävät hankinnat tulee kilpailuttaa aina kun ne ylittävät 2000 euroa euron hankintojen kilpailutukseen riittää sähköpostilla tehty kilpailutus ja sen dokumentointi. Kaikissa hankkeissa tulee hankkeen voida todistaa, että hankinnat on tehty normaalimarkkinahinnan mukaisin hinnoin. Keskusteltiin osatoteuttajien omien yritysten sisällä toimivien palvelutarjoajien käyttämisestä hankkeen hankinnoissa = sisäinen palveluhankinta (mm. Metropolian Valovirta -suunnittelu- ja painoyritys, joka on voittoa tavoittelematon, Metropolian y-tunnuksen alla toimiva yritys, jonka hinnat on todettu useissa kilpailutuksissa edullisimmaksi). Todettiin, että palvelu voidaan ostaa omalta toimijalta jos hankinta on katteeton, mutta suositellaan osatamista ulkopuolelta. Keskusteltiin kohderyhmän matkakuluista heidän toimiessaan piloteissa. Kohderyhmän kuluista korvata voidaan ainoastaan erikseen tilattu kimppakuljetus (esim. pikkubussi). Muut matkakulut ovat joko osallistujan omia kuluja tai hankkeen flat rate -kuluja. Hanketyöntekijöiden kaikki matkakulut ovat flat rate -kuluja Tukikelvottomat kustannukset Jos tuensaaja saa kustannuksiin korvausta muualta, kustannus ei siltä osin ole tukikelpoinen. Esimerkkinä KELAn maksamat sairauspäivärahat, jotka on vähennettävä maksuun haetuista palkoista. Tukikelvottomia ovat myös mm. sakot, pysäköintivirhemaksut, korot, tilipalveluihin liittyvät palvelumaksut. Hanke ei liioin voi maksaa tulospalkkioita, luontoisetuja, bonuksia, stipendejä tai kustantaa arvontapalkintoja. Arvonnat ja niiden palkinnot eivät voi olla hankerahoitettuja. Jos Teiniminnotalkoot-mallin kehittämiseen liittyviin pilotteihin (=innovaatiokilpailu) käytetään palkintoja, tulee ne olla joko sponsoroituja tai osa flat rate -kuluja. Sponsorien hankinta sellaisenaan ei ole hankerahalla rahoitettavaa työaikaa, jos ei ole osa muuta yritysyhteistyötä, jota hankkeessa tehdään. Todettiin, että palkintojärjestelmää mietittäessä on olennaista huomioida myös toiminnan jatkuvuus hankkeen jälkeen Kustannusmalli Kustannusmalli on 17 % flat rate.

5 5 Tosiasiallisia kirjanpidon kustannuksia ovat palkkakustannukset ja muut kustannukset. Järjestelmä laskee automaattisesti flat rate-prosentin mukaisen summan, joilla katetaan mm. seuraavat kustannukset: - Toimistokustannukset (toimistotarvikkeet, atk, puhelin, talous) - Hankehenkilöstön matkakustannukset - Hankehenkilöstön osallistumismaksut koulutuksiin ja seminaareihin - Hankehenkilöstön työterveyskustannukset - Hankehenkilöstön käyttöön varatuista toimitiloista ja koneista sekä laitteista aiheutuvat kustannukset - Kokous- ja neuvottelukulut - Hankkeen ohjausryhmän kustannukset - Muut välilliset, jyvitetyt ja sisäiset kustannukset esim. toteuttajan omien tilojen käyttö Flat rate -kustannuksista ei esitetä maksatushakemuksessa kirjanpidon otetta eikä tositteita Palkkakustannukset Jokaiselle hankkeesta palkkaa saavalle henkilölle tulee laatia kirjallinen toimenkuva. Osa-aikaisten on pidettävä päiväkohtaista kokonaistyöajanseurantaa, jossa näkyy hankkeelle tehdyt työtunnit, tehdyn työn sisältö sekä muut tunnit. Merkitään myös vapaat (lomat, sairaslomat yms.). Mikäli toteuttajaorganisaatiossa on käytössä sähköinen työajanseuranta, jossa vastaavat tiedot, voidaan käyttää järjestelmästä tulostettua työajanseurantaa. Työaikakirjanpito on työntekijän ja esimiehen allekirjoitettava. Tukikelpoista on normaali kk-palkka sekä lakisääteiset ja pakolliset työnantajan maksamat sivukulut. Palkat kohdistetaan työajanseurannan toteutuneiden tuntien suhteessa. Palkat eivät saa ylittää organisaation vastaavasta työstä maksamaa palkkaa. Tukikelpoista on hankkeen aikana hankkeelle tehdystä työstä kertyneiden lomapäivien palkat ja lomarahat. Lomakustannukset voidaan hakea maksuun vasta sitten, kun lomat/vapaajaksot on pidetty ja lomapalkka tai lomaraha on tuensaajan tosiasiallisesti maksama. Lomapalkka- ja rahavarauksia ei hyväksytä. Maksatushakemuksen liitteenä toimitetaan työajanseurannat, palkkaselvityslomake sekä lomapalkkaselvityslomake, kun lomia pidetään tai lomarahoja maksetaan. Nämä liitteet on merkittävä hakemuskohtaisiksi ja salaisiksi liitteiksi EURA-järjestelmässä (perusteeksi esim. sisältävät henkilön palkkatietoja), kts. tarvittaessa EURA-järjestelmän ohje hankehakemuksen täyttäminen, kohta Hankkeeseen on hyväksytty hankesuunnitelman mukainen määrä työntekijöitä hankesuunnitelman mukaisilla toimenkuvilla. Jos näihin tulee muutoksia, toimitaan seuraavasti: - jos työtä toteuttava henkilö vaihtuu, ilmoitus tästä rahoittajalle riittää, samoin pitkiin poissaoloihin liittyvät sijaistuksista riittää ilmoitus - jos yksi henkilö alkaa tehdä kahta toimenkuvaa, riittää ilmoitus - jos yksi toimenkuva jaetaan useammalle henkilölle (=lisähenkilö hankkeeseen),

6 6 tulee muutoksesta neuvotella rahoittajan kanssa. Rahoittajalle toimitetaan sähköpostitse perusteet muutokselle sekä uudet tehtävänkuvat ja niihin käytettävä resurssi ja sen jaksotus (=työnkuva ja työsuunnitelma), jonka pohjalta rahoittaja tekee päätöksen työnkuvan jakamisesta kahdelle henkilölle. Samoin työnkuvien laajuuksien muutoksista tulee hakea rahoittajan päätös Ostopalvelut, julkiset hankinnat Kaikkien hankintojen tulee sisältyä hyväksyttyyn hankesuunnitelmaan. Tuensaajan on noudatettava lakia julkisista hankinnoista. Mikäli hankintahinta alittaa , on pystyttävä osoittamaan, että hinta on kohtuullinen. Kohtuullisuuden osoittamiseksi hankinnasta tulee pyytää tarjous vähintään kolmelta toimittajalta. Tässä hankkeessa ostopalveluja: Kts. tarkemmin kohta 6.2 kilpailutuksesta ja osatoteuttajien omien palvelutarjoajien hyödyntämisestä. Sovittiin, että tarjoilut mm. yrityksille, ohjausryhmälle jne. hoidetaan vuorotellen Metropolian ja Omnian kesken. Keskusteltiin tiedon levittämiseen ja juurruttamiseen liittyvistä ostopalveluista (mm. hankkeen julkaisut ja seminaarit). Mikäli hankkeessa nähdään perustellusti paremmaksi toteuttaa esimerkiksi tiedonlevitys face-to-face -tapaamisin hankesuunnitelmassa mainittujen seminaarien sijasta sekä sähköisin materiaalein ja kanavin painettujen kirjojen sijasta, voidaan ostopalveluissa hankesuunnitelmassa mainitut kulut muuttaa tämän kaltaisiksi kuluiksi annetun resurssin puitteissa. Tästä tulee sopia erikseen rahoittajan kanssa ennakkoon Muut kustannukset Esimerkiksi kohderyhmästä suoraan aiheutuvat kustannukset: kohderyhmän käyttöä varten tehdyt pienhankinnat, kohderyhmän opintomatkat ja kohderyhmän käyttöön varattujen tilojen vuokrakustannukset Omarahoitus ja muiden rahoittajien rahoitusosuudet Omarahoitusosuutta ei ilmoiteta maksatushakemuksessa, vaan EURA2014 -järjestelmä laskee omarahoituksen määrän rahoituspäätöksen ja toteutuneiden rahoitusosuuksien perusteella. Muiden rahoittajien rahoitusosuudet - Muun rahoituksen on kerryttävä päätöksen mukaisissa suhteissa.

7 7 - Maksatushakemuksessa on ilmoitettava maksatuskaudella toteutunut tuensaajaorganisaation ulkopuolelta hankkeelle osoitettu kunta-, muu julkinen ja yksityinen rahoitusosuus. - Jos rahoitussuunnitelman mukainen ulkopuolinen rahoitus ei toteudu suunnitellusti, tuensaaja kattaa puuttuvan osuuden Maksatushakemuksen laatimisen tarkemmat ohjeet ja liitteet - Hankkeen päätoteuttaja tekee maksatushakemuksen koko hankkeen osalta sähköisesti EURA2014-järjestelmässä - Laatimisessa on noudatettava järjestelmässä olevia ohjeita, (kysymysmerkin? takaa). - Kunkin osatoteuttajan tiedot täytetään omalle taustalomakkeelle. Osatoteuttajat toimittavat tarvittavat tiedot ja liitteet päätoteuttajalle. Tietojen keräämisessä voi apuna käyttää ESR-maksatushakemuksen taustalomakeluonnosta osatoteuttajia varten. - Maksatushakemuksella esitetään korvattavaksi kustannukset, jotka kohdistuvat maksatuskaudelle ja jotka voidaan kirjanpidolta ko. ajanjaksona todentaa - Kustannukset eritellään taustalomakkeella siten, että kustannuksen yhteys hankkeeseen selviää (korvaa pääkirjanavaimen ). Merkitään omille riveilleen palkat henkilöittäin (selitekenttään hankehakemuksen mukaiset tehtävänimikkeet, ei henkilön nimeä) ja muut kustannukset tositteittain (selitekenttään esim. kahvitarjoilu, ohjauskoulutus , 15hlö) - Prosenttimääräisinä korvattavista (flat rate) kustannuksista ei esitetä kirjanpidon otetta. - Tukea ei makseta, jos vaadittua seurantaraporttia, loppuraporttia, pyydettyjä liitteitä tai muita lisäselvityksiä ei ole toimitettu. Liitteet: - Pääkirjan ote maksatuskaudelta (hankkeen toteutuneita kustannuksia, tuloja ja rahoituseriä koskeva suljetun kirjanpidon tositekohtainen pääkirjanote maksatuskaudelta, ei tarvitse todistaa oikeaksi vaikka EURA-järjestelmässä näin mainitaankin) - Hankkeelle osa-aikaisesti työskentelevien päiväkohtaiset kokonaistyöajanseurantalomakkeet (työntekijän ja esimiehen allekirjoitukset) - selvitys tai laskelma palkkakustannusten kohdentamisesta hankkeelle (palkkaselvityslomake) - Selvitys tai laskelma lomakustannusten kohdentamisesta hankkeelle (lomapalkkaselvityslomake) - hankintaselvityslomake liitteineen yli euron (ilman alv) hankinnoista - Näytteet hankkeen tuella tuotetutuista julkaisuista (esim. kansilehti ja sivu, jossa logot) sekä viestintä-, markkinointi- ja muu materiaalista - Lisäksi ensimmäiseen maksatushakemukseen kuvaus kirjanpidossa käytetystä menettelystä hankkeen tulojen ja menojen sekä flat rate kustannusten erittelemiseksi (kustannuspaikka tai erilliset tilit) Palkka-, lomapalkkaselvitys ja työajanseurantalomakkeet on merkittävä EURA-järjestelmässä hakemuskohtaisiksi ja luottamuksellisiksi tai salaisiksi liitteiksi (perusteeksi esim. sisältävät henkilön palkkatietoja), kts. tarvittaessa EURA-järjestelmän ohje hankehakemuksen täyttäminen, kohta

8 8 Maksatushakemuksen lomakkeet löytyvät Etelä-Suomen suuralueosion sivuilta: -> Etelä-Suomen suuralue -> Etelä-Suomen Materiaalipankki -> Ohjeet hankkeiden toteuttajille Hämeen ELY-keskus -> ESR-Maksatus. Samassa kansiossa myös tiedote EURA2014-järjestelmän sisältämistä henkilötiedoista ( ) sekä RR-ELYjen tiedote ohjelmakauden lomapalkka- ja lomarahavarauksista. Lisäksi Etelä-Suomen materiaalipankista löytyy starttikoulutuksen maksatuksen materiaali: Etelä-Suomen Materiaalipankki -> Tilaisuuksien materiaalit - Hämeen ELY-keskus -> Starttikoulutukset Ennakon maksaminen - Ei tässä hankkeessa Tulot - Rahoitussuunnitelman mukaiset sekä mahdolliset ennakoimat tulot on ilmoitettava maksatushakemuksella. - Tulo on vastikkeellista, hankkeelle tulevaa rahaa esim. koulutuksen osallistumismaksuja. 7. Ohjausryhmä, päätöksen kohta 4.7 Tuensaajan tulee perustaa hankkeelle ohjausryhmä päätöksen mukaisesti. Kirjallinen asettamispäätös toimitetaan rahoittavalle viranomaiselle, joka hyväksyy ohjausryhmän kokoonpanon. - Ohjausryhmän tulee aloittaa työskentelynsä mahdollisimman nopeasti hankkeen käynnistyessä. - Ohjausryhmän kokouskutsut, muistiot ja muu materiaali toimitetaan rahoittavan viranomaisen yhteyshenkilölle, jolla on oikeus osallistua kokouksiin. - Kokouspöytäkirjoissa/muistioissa tulee olla juokseva numerointi ja allekirjoitukset. - Hankkeen mahdollinen muutoshakemus on käsiteltävä ohjausryhmässä ennen kuin se toimitetaan rahoittavalle viranomaiselle (pl. kiireelliset muutokset) - Ohjausryhmä käsittelee lisäksi hankkeen loppuraportin. Ohjausryhmä kootaan loka-marraskuun aikana ja se kokoontuu tämän vuoden aikana yhden kerran (joulukuun alussa). Ohjausryhmästä pyritään tekemään mahdollisimman toiminnallinen ja orgaaninen elin osaksi hanketoimintaa. Maksatushakemuksista toimitetaan lukijaystävälliset tiivistelmät ohjausryhmälle. 8. Hankkeen toiminnan ja tulosten seuranta ja raportointi, päätöksen kohta 4.8 Hankkeen määrällisten seurantatietojen ja toiminnallisen toteutumisen raportointi tapahtuu maksatushakemuksen yhteydessä EURA2014-järjestelmän ESR -seurantaraportilla. Hankkeen toiminnallisen toteutumisen raportointi

9 9 ESR -seurantaraporttimalli on lähetetty hakijalle ja sitä käytiin läpi aloituspalaverissa. Seurantaraportilla raportoidaan hyväksytyn hankesuunnitelman tavoitteiden, tulosten ja tuotosten toteutuminen. Seurantaraportilla on myös kuvattava horisontaalisten periaatteiden huomioiminen hankkeessa. - Raportointi tehdään jokaiselta maksatuskaudelta. Määrällisten seurantatietojen raportointi Ohjelmakaudella hankkeen määrällisten tietojen kerääminen ja raportointi tapahtuu ESR henkilö-järjestelmän kautta. - osallistujien tiedot tulee kerätä paperilomakkeilla, joilta tiedot syötetään järjestelmään sen avauduttua. - Henkilöitä koskevat seurantatiedot kirjataan ESR henkilö-järjestelmään - Osallistujilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka hyötyvät suoraan hankkeessa toteutettavista toimenpiteistä. - Osallistujiksi lasketaan ne, jotka voidaan tunnistaa ja joilta voidaan kysyä heidän ominaisuuksistaan (henkilötason tiedot). - Osallistujaksi lasketaan, vaikka henkilö olisi mukana lyhyenkin ajan, ei ole erikseen määritelty tarkempaa osallistumisen aikaa. - Osallistujia eivät ole hankkeen henkilöstö, alihankkijat, kouluttajat tai muut hankkeelle työskentelevät asiantuntijat. - Osallistujiksi ei liioin lasketa tiedotustoimenpiteiden kohteena olevia henkilöitä, levittämisseminaarien osallistujia tai muihin vastaaviin kertaluonteisiin tilaisuuksiin osallistuneita. - Pakollisia kerättäviä henkilötietoja ovat: osallistujien ikä, koulutustaso, työmarkkina-asema ja kotitalouden asema. Nämä tiedot on oltava jokaisesta osallistujasta, joka raportoidaan hankkeessa osallistujaksi. - Seurantatietolomakkeita on kahdenlaisia: 1) Osallistujien tiedot aloitustilanteessa ja 2) lopetustilanteessa. - Osallistuja itse allekirjoittaa lomakkeet. - Koska kerättävät tiedot ovat luottamuksellisia tietoja, on tietojen säilyttämiseen ja käsittelyyn kiinnitettävä erityistä huomiota. Henkilötietolakia on noudatettava. Todettiin, että erillistä vuosiraporttia ei tehdä, ainoastaan seurantaraportit. Painotettiin, että seurantaraporteissa tulee kertoa tehdyistä toimenpiteistä ja kustannuksista suhteessa hankkeen tavoitteisiin sekä muistaa seurata myös horisontaalisten periaatteiden toteutumista joka raportissa. Käytiin läpi seurantatietojen keruuseen liittyvät ohjeet ja Niina Lamberg toimittaa vielä hanketoimijoille viimeisimmät versiot kohderyhmän aloitus- ja lopetuslomakkeista. Todettiin, että kohderyhmän aloitus- ja lopetuslomakkeet tulee olla täydellisesti täytettynä, jotta ne on raportoitavissa. Lisäksi todettiin, että kaikissa hankkeen toimenpiteissä tulee allekirjoittaa kaikkien osallistujien osalta osallistujalista (jos toimenpiteitä osuu samalle viikolle useita, voidaan lista koota kootusti kerran viikossa).

10 10 9. Valvonta ja tarkastukset Päätöksen kohta 4.9 kertoo tarkastuksista. Tuensaajan on autettava tarkastajia ja toimitettava heille tarvittava materiaali. 10. Asiakirjojen säilyttäminen Hankkeen asiakirjat on säilytettävä paloturvallisesti vähintään 10 vuotta hankkeen päättymispäivästä. Arkistoitava kaikki hankkeen toimintaa todentavat asiakirjat kirjanpidon lisäksi. Arkistoinnissa huomioitava, että osa materiaalista on arkaluonteista. Hakija on tutustunut ESR Henkilöjärjestelmän ohjeessa kuvattuun lomakkeiden arkistointiin liittyvään ohjeistukseen. Päätettiin, että originaalit asiakirjat säilytetään kaikkien osatoteuttajien osalta Metropoliassa. Osatoteuttajat vastaavat materiaalien toimittamisesta Metropolialle asianmukaisesti. 11. Tiedottaminen ja viestintä Viestintäohje rakennerahastohankkeille on jaettu hakijalle päätöksen liitteenä. Hankkeen tulee tiedottaa EU:n osallistumisesta hankkeen rahoitukseen. Kaikessa hankkeen materiaalissa tulee olla ESR- lippulogo teksteineen ja Vipuvoimaa EU:lta -tunnus. Jos materiaalissa on unionin symbolin lisäksi muita logoja, unionin symbolin tulee olla vähintään samankokoinen kuin suurin toinen logo. Tuensaajan on sijoitettava hankkeen toteuttamisajaksi vähintään yksi hanketta ja sille Euroopan unionilta saatavaa osarahoitusta esittelevä juliste (vähimmäiskoko A3), joka sisältää tietoa hankkeesta ja sen saamasta rakennerahastorahoituksesta, näkyvälle paikalle. Julisteen tulee olla esillä myös niissä tiloissa, joissa hankkeen tapahtumia tai koulutusta järjestetään. Julisteen mallipohja on -sivustolla, josta löytyvät myös muut viestintäohjeet ja -materiaalit mm. logot. Logojen käyttö verkkoviestinnässä Tuensaajan verkkosivulla on esitettävä lyhyt kuvaus hankkeesta ja tuotava esiin Euroopan Unionilta saatava tuki hankkeen toteuttamiseen. Hankkeiden tulee käyttää verkkoviestinnässä EU-lippulogoa. Ohjelmakauden viestintäohjeistuksessa on täsmennyksiä aiempaan verrattuna logon käytöstä verkkoviestinnässä. Viestintäohje perustuu EU-asetukseen. EU-lippulogoa ei saa piilottaa nettisivulla lähes näkymättömiin tai vaikeasti löydettäväksi, vaan sen tulee näkyä sivulla sinne mentäessä ilman, että sivua tarvitsee vierittää alaspäin. Päätöksen liitteenä ollutta viestintäohjetta tulee noudattaa. Käytiin läpi viestintäohjeen keskeiset kohdat.

11 11 -> Etelä-Suomi uutiset, uutiskirjeet, tapahtumat Facebook: rakennerahastot.fi Some viestintä #ESR Hankkeen viestinnästä on tehty viestintäsuunnitelma, jota vielä loppuvuoden aikana täydennetään. Viestintä jakautuu kahteen pääkärkeen: hankkeen viestintä ja Supertiimibrändin viestintä. Molempien tekeminen on aloitettu. Hankkeen pääviestintäkanavia verkossa ovat hankkeen verkkosivut sekä wikisivusto (kokoaa kaiken hankkeen sisäisen ja ulkoisen tiedon yhteen), sosiaalinen media (FB ja Twitter) sekä hankkeesta tehtävät uutiset eri kanaviin ja hankkeen osallistuminen erilaisiin tapahtumiin (mm. messut) sekä viestintä opiskelijoille ja yrityksiin päin. Hankeviestinnässä näkyy koko ajan Teiniminno-esiselvityshanke ja sen tulokset, sillä se on keskeinen osa hankkeessa jatkokehitettävää toimintaa. Hankkeen juliste on jo tuotettu ja toimitettu rahoittajalle. 12. Tuen maksamisen keskeyttäminen, lopettaminen, takaisinperintä ja palauttaminen Jos tukea ei ole käytetty hyväksytyn hankesuunnitelman ja päätöksen ehtojen mukaisesti, tulee maksettu tuki joko kokonaan tai osittain periä takaisin. - (Päätöksen kohta 4.13). 13. Muut ehdot Muut hankkeen toteuttamiseen liittyvät asiat Erityistä huomiota tulee kiinnittää jäljitysketjuihin, sekä kustannusten osalta että seurantatietojen osalta.

12 12 Allekirjoitukset Niina Lamberg, rahoitusasiantuntija, Hämeen ELY-keskus Laura-Maija Hero, projektipäällikkö, Metropolia ammattikorkeakoulu Elina Ala-Nikkola, projektituottaja, Metropolia ammattikorkeakoulu

PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17%

PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17% PIKKU KAKE HANKKEEN ALOITUSKOKOUS TALOUS /FLAT RATE 17% YLEISTÄ Joensuun KAKE hankkeen budjetti 1 274 914 Pikku KAKE Palkkakustannukset Ostopalvelut Muut kustannukset Joensuun kaupungin rahoitus Kaupunki

Lisätiedot

Hanketukien maksatus 2014-2020

Hanketukien maksatus 2014-2020 Hanketukien maksatus 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit ja maksatuksen hakeminen Anette Mäkelä 18.3.2015 Yksinkertaistetut kustannusmallit 2014-2020 Käytetään pääsääntöisesti Perustuvat EU:n yleisasetuksen

Lisätiedot

Hanke- ja yritystukien toimeenpano Yksinkertaistetut kustannusmallit Mieslahti

Hanke- ja yritystukien toimeenpano Yksinkertaistetut kustannusmallit Mieslahti Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit Mieslahti 10.02.2015 Sivu 1 9.2.2015 Yksinkertaistetut kustannusmallit Tavoitteena on, että ohjelmakaudella 2014-2020 käytetään

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Flat rate 24% - EAKR 24.8.2016 Yksinkertaistettu kustannusmalli Flat rate 24% Hankkeen välilliset kustannukset korvataan prosenttimääräisenä hyväksyttävistä välittömistä

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Flat rate 15% - EAKR 24.8.2016 Yksinkertaistettu kustannusmalli Flat rate 15% Käytössä perustelluissa rahoittajan hyväksymissä poikkeustapauksissa, joissa hankkeen sisällöstä

Lisätiedot

Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020

Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit 12/2014 Noora Hakolan esityksen pohjalta Pekka Selkälä Yksinkertaistetut kustannusmallit (KehL 28/2014 13 ) Prosenttiperusteinen

Lisätiedot

Maksatus Lump sum -hankkeissa

Maksatus Lump sum -hankkeissa Maksatus Lump sum -hankkeissa Uudenmaan ELY-keskuksen Lump sum -koulutus 28.5.2013 Mikael Posti Uudenmaan ELY-keskus Maksatushakemus 1 Maksatushakemukset EURA:ssa rahoituspäätöksen mukaisessa aikataulussa

Lisätiedot

Maksatushakemus. Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma. Viranomaisen merkintöjä. 1 Käsittelevä viranomainen

Maksatushakemus. Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma. Viranomaisen merkintöjä. 1 Käsittelevä viranomainen 1 (3) Maksatushakemus Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Viranomaisen merkintöjä Saapumispäivämäärä Käsittelijä Hankekoodi Tila Keskeneräinen Diaarinumero EURA 2014/3384/09

Lisätiedot

Maksatus Lump sum -hankkeissa. Aila Jumppanen

Maksatus Lump sum -hankkeissa. Aila Jumppanen Maksatus Lump sum -hankkeissa Aila Jumppanen Maksatushakemus 1 Maksatushakemukset ja seurantaraportit tehdään EURA:ssa hankepäätöksen mukaisessa aikataulussa. Maksatuskaudet 1-2 ja palautuspäivät on mainittu

Lisätiedot

Starttikoulutus ESR-hankkeiden toteuttajille Hämeen ELY-keskus

Starttikoulutus ESR-hankkeiden toteuttajille Hämeen ELY-keskus Starttikoulutus ESR-hankkeiden toteuttajille 2016 Hämeen ELY-keskus STARTTI aloittaville hankkeille 9.00 Kahvitarjoilu 9.30 Avaus Päätöksen ehdot (muutokset, ohjausryhmä, viestintä) Seuranta ja raportointi

Lisätiedot

Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen)

Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen) Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen) Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Rahoituspäätökset EURA 2007 -järjestelmässä

Lisätiedot

Viestintä ja tiedotus hankkeessa. 1 Hanna Laaksonen

Viestintä ja tiedotus hankkeessa. 1 Hanna Laaksonen Viestintä ja tiedotus hankkeessa 1 Viestintäsuunnitelma Monissa hankkeissa on tarpeen tehdä myös erillinen viestintä- ja tiedotussuunnitelma. Tiedotussuunnitelma tukee ja konkretisoi hankkeen toteutusta

Lisätiedot

Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta rahoitettujen kehittämishankkeiden toteuttajille

Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta rahoitettujen kehittämishankkeiden toteuttajille Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta rahoitettujen kehittämishankkeiden toteuttajille Kukka Kukkonen ja Pirjo Onkalo Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Päivitetty 2.2.2017 Sivu 1 3.2.2017

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmallit

Yksinkertaistetut kustannusmallit Yksinkertaistetut kustannusmallit Jukka Kotro 25.5.2015 Savonlinna 27.5.2015 Mikkeli Sivu 1 28.5.2015 Hankkeiden kustannusmallit Tuen hakija valitsee ja perustelee hakuvaiheessa, minkä kustannusmallin

Lisätiedot

Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit

Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit Jenni Hyvärinen TEM/ALUE/Rakennerahastot Huom! Tässä esityksessä käsiteltäviin asioihin

Lisätiedot

PIKKU KAKEN ALOITUSKOKOUS

PIKKU KAKEN ALOITUSKOKOUS PIKKU KAKEN ALOITUSKOKOUS Joensuun KAKE -hanke Aloituspalaverin tarkoitus Aloituspalaverissa käydään läpi hankesuunnitelma ja rahoituspäätös sekä rahoittajan sekä Joensuun kaupungin ohjeistus osahankkeen

Lisätiedot

SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA

SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA 31.8.2012 SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA Hankkeen hallittu päättäminen Rahoituskoordinaattori Merja Rossi Kaakkois-Suomen ELY-keskus HANKKEEN PÄÄTTÄMINEN Päättäminen on osa hankkeen suunnitelmaa ja toteuttamista

Lisätiedot

Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta suoraan haettujen kehittämishankkeiden toteuttajille

Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta suoraan haettujen kehittämishankkeiden toteuttajille Maaseuturahaston hankkeiden toteuttaminen ELY-keskuksesta suoraan haettujen kehittämishankkeiden toteuttajille Kukka Kukkonen, asiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Päivitetty 23.8.2016 Sivu 1 25.8.2016

Lisätiedot

MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE

MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE Tuija Nikkari Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE Seinäjoki 24.5.2011 Rahoituspäätös ja projektisuunnitelma Rahoituspäätös sisältää päätösasiakirjan

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt. Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info

Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt. Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info Yksinkertaistetut kustannusmenettelyt Risto Janhunen, Keski-Suomen ELY-keskus Maaseudun hanketuki-info 27.5.2015 Sivu 1 27.5.2015 Kustannusmallivaihtoehdot Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskenta

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (10) 17.6.2015 EURA 2014/409/09 02 01 01/2014/HÄMELY Tuensaajat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Y-tunnus:2229500-6 Espoon kaupunki

Lisätiedot

Maksatushakemus flat rate -hankkeissa. Osaamisen ja sivistyksen asialla

Maksatushakemus flat rate -hankkeissa. Osaamisen ja sivistyksen asialla Maksatushakemus flat rate -hankkeissa Osaamisen ja sivistyksen asialla Flat rate: maksatusprosessi Tuensaaja tekee maksatushakemuksen toteutuneista projektisuunnitelman mukaisista välittömistä kustannuksista.

Lisätiedot

toteutuneet kustannukset

toteutuneet kustannukset ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Diaarinumero Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S11800 Tunniste S11800.0000 Tila

Lisätiedot

PIKKU KAKEN ALOITUSKOKOUS TAPAHTUMA. Joensuun KAKE -hanke

PIKKU KAKEN ALOITUSKOKOUS TAPAHTUMA. Joensuun KAKE -hanke PIKKU KAKEN ALOITUSKOKOUS TAPAHTUMA Joensuun KAKE -hanke Aloituspalaverin tarkoitus Aloituspalaverissa käydään läpi hankesuunnitelma ja rahoituspäätös sekä rahoittajan sekä Joensuun kaupungin ohjeistus

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 29.3.2019 EURA 2014/7358/09 02 01 01/2018/POPELY Tuensaaja Centria ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus:1097805-3 Hankehakemuksenne

Lisätiedot

Valittavat kustannusmallit

Valittavat kustannusmallit Valittavat kustannusmallit 1. Todellisiin kustannuksiin perustuva 2. Kertakorvaus ( lump sum ) Julkinen tuki: enintään 100 000 3. Prosenttiperusteinen yleiskustannusten laskenta ( flat rate ) 24 % palkkakustannusten

Lisätiedot

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke

Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Lattiasta kattoon, pihalta luontoon - teemahanke Info toimenpiteiden toteuttajille 29.10.2018 Leader Varsin Hyvä Eeva Mettala-Willberg Toimenpiteen aloittaminen Toimenpiteen toteuttamisen on saanut aloittaa

Lisätiedot

Kustannusten ja rahoituksen koontilomake (osaprojektin `maksatushakemus ) nimeä ja projektikoodia (A..). Etelä-Suomen maakuntien EU-yksikkö

Kustannusten ja rahoituksen koontilomake (osaprojektin `maksatushakemus ) nimeä ja projektikoodia (A..). Etelä-Suomen maakuntien EU-yksikkö Etelä-Suomen maakuntien EU-yksikkö Päijät-Hämeen liitto Päivitetty: 19.12.2011 (korvaa ohjeen 3.2.2011) OHJEITA YHTEISHANKKEEN OSATOTEUTTAJILLE: KUSTANNUSTEN JA RAHOITUKSEN RAPORTOINTI YHTEISHANKKEEN MAKSATUSHAKEMUKSEEN

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma , hakeminen ja tukikelpoisuus

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma , hakeminen ja tukikelpoisuus Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma 2014 2020, hakeminen ja tukikelpoisuus Pohjois-Pohjanmaan liitto 6.5.2014 Hallintoa kevennetään Yksinkertaistetut kustannusmallit laajempaan käyttöön

Lisätiedot

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Diaarinumero Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S11800 Tunniste S11800.0000 Tila

Lisätiedot

Jyrki Tomberg. Rahoitusinfo 5.6.2014 DIAK Martintalo

Jyrki Tomberg. Rahoitusinfo 5.6.2014 DIAK Martintalo KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ RAKENNERAHASTO- OHJELMAN TOTEUTTAMINEN 2014-2020 SÄHKÖINEN EURA 2014 JÄRJESTELMÄ JA YKSINKERTAISTETUT KUSTANNUSRAKENNEMALLIT (EAKR) Jyrki Tomberg Rahoitusinfo 5.6.2014 DIAK Martintalo

Lisätiedot

Toiminta-aika suunnitellaan hakemuksessa. Toiminnan on päätyttävä kuitenkin viimeistään

Toiminta-aika suunnitellaan hakemuksessa. Toiminnan on päätyttävä kuitenkin viimeistään TIETOA HAKIJALLE 1. Mihin voi hakea rahoitusta? Toiminnalla tuetaan ja edistetään sosiaalista osallisuutta ja työelämävalmiuksia sekä kehitetään asuinympäristöä Joensuun kantakaupungin alueella. Kantakaupungin

Lisätiedot

Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä

Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Muutoksia EURA -järjestelmässä Rahoituspäätösten

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 11.2.2015 EURA 2014/140/09 02 01 01/2014/HÄMELY Tuensaaja Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus:2094551-1 Hankehakemuksenne

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu

Kestävää kasvua ja työtä Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu Iisalmi 18.3.2014 Varkaus 19.3.2014 Kuopio 27.3.2014 Sisältö: Sähköinen asiointi Hakuprosessi EURA 2014 Ennakko, luontoissuoritukset

Lisätiedot

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm 01.11.2010 Diaarinumero 31/545/2008 Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S10947 Tunniste

Lisätiedot

Henkilöstökustannukset ja niiden raportointi. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja

Henkilöstökustannukset ja niiden raportointi. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja Henkilöstökustannukset ja niiden raportointi EAKR-hankkeiden starttikoulutus 2.10. ja 4.10.2018 1 Sisältö Hankehenkilöstö ja tehtävänkuvat Tukikelpoiset/-kelvottomat palkkakustannukset Työajanseuranta

Lisätiedot

Postinumero Yhteyshenkilön puhelinnumero

Postinumero Yhteyshenkilön puhelinnumero Hakijan taustalomake 1 (6) Hakijan nimi Etelä-Karjalan Kylät ry. Organisaatiotyypin mukainen omarahoitusosuuden laji Yksityinen rahoitus Jakeluosoite Kellomäentie 1 Hakijan yhteyshenkilö Marja Jussila

Lisätiedot

Hankkeen maksatus ja tarkastus

Hankkeen maksatus ja tarkastus Hankkeen maksatus ja tarkastus Leena Dromberg 1 Leena Dromberg Maksatushakemuksen käsittely Maksatuksen kustannuksia arvioidaan suhteessa hyväksyttyyn hankesuunnitelmaan ja säädöksiin Rahoitusasiantuntijat:

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 14.4.2015 EURA 2014/440/09 02 01 01/2014/UML Tuensaajat Lappeenrannan teknillinen yliopisto Y-tunnus:0245904-2 Teknologian

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 26.9.2018 EURA 2014/6412/09 02 01 01/2018/ESAELY Tuensaajat Itä-Suomen Yliopisto Y-tunnus:2285733-9 Savon koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Verkostoyhteistyöllä työhyvinvointia mikroyri... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 14.7.2015 EURA 2014/1861/09 02 01

Lisätiedot

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja

Ohjausryhmä. EAKR-hankkeiden starttikoulutus ja Ohjausryhmä EAKR-hankkeiden starttikoulutus 2.10. ja 4.10.2018 Ohjausryhmä Pääsääntöisesti rahoittaja edellyttää hankkeelle ohjausryhmää Tarkista hankepäätöksestä edellytetäänkö hankkeeltasi ohjausryhmää

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: "TKI-energiakeskittymä - Kädet ja aivot yhdes... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 27.3.2015 EURA 2014/545/09 02 01 01/2014/UML

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmallit

Yksinkertaistetut kustannusmallit Yksinkertaistetut kustannusmallit Rahoitusinfo Noormarkun klubi 12.2.2015 Satakunnan ELY-keskus, Maaseutuyksikkö, Raija Wessman 2.2.2015 1 Yksinkertaistetut kustannusmallit Käytetään ohjelmakaudella 2014-2020

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Osallisuuden varmistaminen ja syrjäytymisen e... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 10.2.2017 EURA 2014/3384/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 16.10.2018 EURA 2014/4729/09 02 01 01/2016/KPLIITTO Tuensaaja Kokkolanseudun Kehitys Oy Y-tunnus:1798904-6 Hankehakemuksenne

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: VISKURI - Maaseutuyrittämisen kehittämishanke Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 18.12.2017 EURA 2014/2431/09 02 01 01/2015/KPLIITTO

Lisätiedot

ESR-hankkeiden hakukäytännöt

ESR-hankkeiden hakukäytännöt ESR-hankkeiden hakukäytännöt Satakunnan rahoitusinfo EU:n ohjelmakausi 2014 2020 EU-koordinaattori Keski-Suomen ELY-keskus Sisältö ESR-haun aikataulu Sähköinen asiointi Hakemuslomake Rahoitusosuudet Yksinkertaistetut

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Sosiaalista osallisuutta parantavat palveluin... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 16.2.2015 EURA 2014/867/09 02 01 01/2014/POPELY

Lisätiedot

Kirjanpito ja kustannukset. Jarmo Heikkilä

Kirjanpito ja kustannukset. Jarmo Heikkilä Kirjanpito ja kustannukset Jarmo Heikkilä Kirjanpito Kirjanpitoon hankkeelle oma kustannuspaikka tai tili Kirjanpito on järjestettävä osaksi tuensaajan kirjanpitoa Tuettavan toimepiteen kirjanpito tulee

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 10.8.2015 EURA 2014/2558/09 02 01 01/2015/UML Tuensaajat Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy Y-tunnus:0855115-7 Aalto-yliopisto,

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 12.6.2015 EURA 2014/770/09 02 01 01/2014/UML Tuensaajat Helsingin kaupunki Y-tunnus:0201256-6 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Soludus - Pelillistäen kohti uusiutuvaa energ... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 8.12.2015 EURA 2014/2573/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Sotahistoria - menneisyys innovaatioympäristö... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 24.3.2017 EURA 2014/2205/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 6.4.2017 EURA 2014/4410/09 02 01 01/2016/ESAVO Tuensaaja Itä-Savon Uusyrityskeskus ry Y-tunnus:1468776-3 Hankehakemuksenne

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 4.6.2018 EURA 2014/3868/09 02 01 01/2016/KPLIITTO Tuensaaja Centria ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus:1097805-3 Hankehakemuksenne

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: KymRIS Smart Specialisation in Northern Growt... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 9.6.2015 EURA 2014/595/09 02 01 01/2014/UML

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Reittien ja matkailupalvelujen Keski-Pohjanma... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 18.12.2017 EURA 2014/4957/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (10) 14.3.2016 EURA 2014/3012/09 02 01 01/2015/HÄMELY Tuensaaja Etelä-Karjalan Kylät ry. Y-tunnus:1719037-3 Hankehakemuksenne 9.3.2016

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 29.6.2016 EURA 2014/3770/09 02 01 01/2016/ESAVO Tuensaaja Helsingin yliopisto Y-tunnus:0313471-7 Hankehakemuksenne 3.6.2016

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: 6AIKA: TRY OUT! Kiertotalouden ja cleantechin... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (10) 15.9.2016 EURA 2014/3496/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: 6AIKA: CityGeoModel- avoin geotietomalli kaup... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 24.8.2015 EURA 2014/2308/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Perinteisestä jätevedenpuhdistuksesta kohti r... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 28.9.2017 EURA 2014/4297/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 21.10.2015 EURA 2014/2302/09 02 01 01/2015/UML Tuensaajat Tampereen Yliopisto Y-tunnus:0155668-4 Tampereen kaupunki Y-tunnus:0211675-2

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 6.2.2015 EURA 2014/297/09 02 01 01/2014/UML Tuensaaja Cursor Oy Y-tunnus:0727178-6 Hankehakemuksenne 12.11.2014 Alueellinen

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (10) 8.2.2019 EURA 2014/7155/09 02 01 01/2018/PSL Tuensaajat Savonia-ammattikorkeakoulu oy Y-tunnus:2629463-3 Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Energiatehokkaan asumisen mittaus- ja kehitys... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 24.3.2017 EURA 2014/4346/09 02 01

Lisätiedot

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE

ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Diaarinumero Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S12432 Tunniste S12432.0000 Tila

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 18.12.2014 EURA 2014/691/09 02 01 01/2014/UML Tuensaaja Lappeenrannan kaupunki Y-tunnus:0162193-3 Hankehakemuksenne 14.11.2014

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 3.5.2018 EURA 2014/6116/09 02 01 01/2017/PL Tuensaaja Porin kaupunki Y-tunnus:0137323-9 Hankehakemuksenne 5.3.2018 Alueellinen

Lisätiedot

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri

EAKR-hankkeiden aloituspalaveri EAKR-hankkeiden aloituspalaveri Tosiasiallisesti aiheutuneiden suorien kustannusten malli - EAKR 14.6.2016 Tosiasiallisesti aiheutuneiden suorien kustannusten malli Toteutetaan kokonaan investointina tai

Lisätiedot

VERSIO 3: KORJATTU DIAT 10 JA 13

VERSIO 3: KORJATTU DIAT 10 JA 13 VERSIO 3: KORJATTU DIAT 10 JA 13 Flat rate rahoitteisten hankkeiden art. 13 mukainen menojen varmentaminen Kuopio 31.8., Oulu 13.9., Seinäjoki 20.9., Helsinki 27.9.2011 Työ- ja elinkeinoministeriö Alueosasto

Lisätiedot

Kustannusten ja rahoituksen koontilomake (osaprojektin `maksatushakemus )

Kustannusten ja rahoituksen koontilomake (osaprojektin `maksatushakemus ) Etelä-Suomen maakuntien EU-yksikkö Päijät-Hämeen liitto Päivitetty: 30.3.2009 (korvaa ohjeen 25.9.2008) OHJEITA YHTEISHANKKEEN OSATOTEUTTAJILLE: KUSTANNUSTEN JA RAHOITUKSEN RAPORTOINTI YHTEISHANKKEEN MAKSATUSHAKEMUKSEEN

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 27.3.2015 EURA 2014/288/09 02 01 01/2014/UML Tuensaajat Lappeenrannan teknillinen yliopisto Y-tunnus:0245904-2 Lahden ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Hankkeen toiminta. ESR-koordinaattori Sanna Laiho. Uudenmaan ELY-keskus

Hankkeen toiminta. ESR-koordinaattori Sanna Laiho. Uudenmaan ELY-keskus Hankkeen toiminta ESR-koordinaattori Sanna Laiho Uudenmaan ELY-keskus 28.5.2013 Ohjausryhmä tai erillinen asiantuntijaryhmä (1) Lump Sum hankkeen neuvotteluvaiheessa harkitaan tapauskohtaisesti, tullaanko

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 26.2.2015 EURA 2014/1246/09 02 01 01/2014/ESAELY Tuensaajat Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Y-tunnus:0212371-7 Joensuun

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Uudet kiertotalouspohjaiset menetelmät jäteke... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 20.6.2018 EURA 2014/6417/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: KierRe - Kiertotalouden ja resurssiviisauden... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (10) 5.12.2016 EURA 2014/3745/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (10) 26.6.2017 EURA 2014/5168/09 02 01 01/2017/UML Tuensaaja Finnhub ry Y-tunnus:1868446-3 Hankehakemuksenne 23.5.2017 Alueellinen

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 8.8.2017 EURA 2014/5236/09 02 01 01/2017/UML Tuensaaja Imatran kaupunki Y-tunnus:0159216-7 Hankehakemuksenne 31.3.2017 Alueellinen

Lisätiedot

TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN

TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN TUKIKELPOISUUSASETUKSEN UUDISTAMINEN Työ- ja elinkeinoministeriö Alueiden kehittämisyksikkö Aluestrategiaryhmä Hallitusneuvos Tuula Manelius Työkokoukset kevät 2011 Säädöspohja rr-toiminnassa EU-säädökset

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: EVAKOT - Energian varastoinnin ja käytön opti... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 11.6.2019 EURA 2014/4700/09 02 01

Lisätiedot

7.11.2011. - Kustannusmallia ei voi muuttaa missään vaiheessa hankkeen toteutusaikana sen jälkeen, kun hanke on hyväksytty rahoitettavaksi.

7.11.2011. - Kustannusmallia ei voi muuttaa missään vaiheessa hankkeen toteutusaikana sen jälkeen, kun hanke on hyväksytty rahoitettavaksi. 7.11.2011 EU:n rakennerahasto-ohjelmat 2007-2013 FLAT RATE ohje Välittömät ja välilliset kustannukset flat rate -hankkeissa - Kustannusmalli otettu käyttöön tukikelpoisuusasetuksen muutoksella (501/2011)

Lisätiedot

TUKIKELPOISET KUSTANNUKSET HANKKEISSA, JOISSA VÄLILLISET KULUT KORVATAAN PROSENTTIMÄÄ- RÄISENÄ (NS. FLAT RATE)

TUKIKELPOISET KUSTANNUKSET HANKKEISSA, JOISSA VÄLILLISET KULUT KORVATAAN PROSENTTIMÄÄ- RÄISENÄ (NS. FLAT RATE) 1 (6) 12.1.2017 TUKIKELPOISET KUSTANNUKSET HANKKEISSA, JOISSA VÄLILLISET KULUT KORVATAAN PROSENTTIMÄÄ- RÄISENÄ (NS. FLAT RATE) Keski-Suomen liitto myöntää tukea maakunnan kehittämisraha-, EAKR- ja ESR-

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Kansainvälinen Savonlinna, Free University of... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (7) 15.12.2016 EURA 2014/4475/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Biojalostamoinvestointien edistäminen ja valm... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 20.1.2016 EURA 2014/3097/09 02 01

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 28.9.2016 EURA 2014/2059/09 02 01 01/2015/POPELY Tuensaajat Lapin ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus:2528792-5 Metsähallitus Lapin

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 6.8.2018 EURA 2014/6713/09 02 01 01/2018/UML Tuensaajat Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus:2472908-2 Cursor Oy

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 1.4.2016 EURA 2014/2196/09 02 01 01/2015/LL Tuensaaja Sodankylän kunta Y-tunnus:0193169-1 Hankehakemuksenne 31.3.2016 Alueellinen

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 18.12.2014 EURA 2014/283/09 02 01 01/2014/UML Tuensaaja Lappeenrannan teknillinen yliopisto Y-tunnus:0245904-2 Hankehakemuksenne

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: Crossborder Corridor for Business Development Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 24.3.2017 EURA 2014/4316/09 02 01 01/2016/ESAVO

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: LUONNOLLISESTI ULKONA -luonto-, liikunta- ja... Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 24.6.2015 EURA 2014/2462/09 02 01 01/2015/UML

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 13.5.2016 EURA 2014/3720/09 02 01 01/2016/UML Tuensaajat Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus:1039730-4 Kotkan-Haminan

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankkeen nimi: VISKURI - Maaseutuyrittämisen kehittämishanke Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätöksen tila: Voimassa 1 (9) 11.3.2019 EURA 2014/2431/09 02 01 01/2015/KPLIITTO

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN RAHOITTAMIEN ESR-HANKKEIDEN MAKSATUSHAKEMUSTEN LAADINTA

OPETUSHALLITUKSEN RAHOITTAMIEN ESR-HANKKEIDEN MAKSATUSHAKEMUSTEN LAADINTA OPETUSHALLITUKSEN RAHOITTAMIEN ESR-HANKKEIDEN MAKSATUSHAKEMUSTEN LAADINTA Yleistä maksaa hankkeelle rahoituksen maksatushakemuksen perusteella rahoituspäätöksen mukaisin ehdoin toteutuneisiin tukikelpoisiin

Lisätiedot

Postinumero Yhteyshenkilön puhelinnumero

Postinumero Yhteyshenkilön puhelinnumero Hakijan taustalomake 1 (7) Hakijan nimi MTK-POHJOIS-KARJALA Organisaatiotyypin mukainen omarahoitusosuuden laji Yksityinen rahoitus Jakeluosoite Siltakatu 20a 21b Hakijan yhteyshenkilö KAKRIAINEN MAIJA

Lisätiedot

ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa

ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa Minna Koivukangas EU-koordinaattori Keski-Suomen ELY-keskus/ Varsinais-Suomen toimipiste 13.6.2014 Esityksen sisältö Yleistä hankehallinnosta ohjelmakaudella

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (8) 28.9.2017 EURA 2014/4993/09 02 01 01/2017/ESAVO Tuensaajat Itä-Savon Koulutuskuntayhtymä Y-tunnus:0207390-8 Etelä-Savon Koulutus

Lisätiedot

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Päätös Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 1 (9) 18.3.2016 EURA 2014/3312/09 02 01 01/2015/POPELY Tuensaajat Seinäjoen koulutuskuntayhtymä SEDU/ Koulutuskeskus SEDU Y-tunnus:1007629-5

Lisätiedot