Automatic Delivery Rewards (ADR); usein kysyttyä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Automatic Delivery Rewards (ADR); usein kysyttyä"

Transkriptio

1 Automatic Delivery Rewards (ADR); usein kysyttyä Yleistä 1. K) Mikä on ADR, ja miksi minun pitäisi liittyä siihen? V) ADR eli Automatic Delivery Rewards ( automaattisten toimitusten palkkiojärjestelmä ) on ohjelma, jonka kautta jakelija tai asiakas voi saada tuotteensa kuukausittain ja siinä yhteydessä erikoisetuja. Näitä hyötyjä ovat: prosenttialennus tuotteista, halvemmat toimituskulut*, automaattinen kuukausittainen tilauksenkäsittely (ja toimitus) valittuna päivänä sekä joka tilauksesta ilmaiset tuotepisteet, jotka voi vaihtaa myöhemmin tuotteiksi. Lisäksi ADR on ehto provisioden ansaitsemiselle. * Jotkin markkina-alueet / erityisalueet ja saaret eivät kuulu tämän alennuksen piiriin (Islanti, Kanariansaaret ja Ranskan merentakaiset alueet). 2. K) Miksi automaattinen toimistusohjelma (ADP) muuttui ADR:ksi? V) Tämä muokattu ADR-järjestelmä perustuu laajaan maailmanlaajuiseen tutkimukseen. Aiemmin automaattiset toimitusohjelmat (ADP) vaihtelivat markkina-alueittain. Nyt alueen kaikki parhaimmat toimintatavat on yhdistetty ohjelmaksi, joka on kaikille samanlainen. Monet tämän uuden ohjelman piirteistä tekevät järjestelmästä aiempaa yksinkertaisemman, niin että jakelijoiden on helpompi selittää sen sisältö. ADR-ohjelma tarjoaa useita, entistä parempia online-ominaisuuksia, joiden avulla säästät aikaa ja rahaa, ja jotka on helppo monistaa koko alueella. 3. K) Mitä markkina-alueita ADP ADR-muutos koskee? V) Tämä muutos koskee kaikkia markkina-alueita Etelä- ja Pohjois-Amerikassa, Euroopassa sekä Oseaniassa. Vuonna 2009 Yhdysvallat, Kanada, Itävalta, Belgia, Tšekinmaa, Tanska, Suomi, Ranska, Ranskan Polynesia, Saksa, Unkari, Islanti, Irlanti, Italia, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Romania, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Iso-Britannia, Australia, Uusi-Seelanti, Uusi- Kaledonia, Oseania, Etelä-Afrikka, Turkki, Israel, Venäjä, Meksiko, Venezuela, Guatemala, Costa Rica, Honduras, El Salvador ja Kolumbia vaihtoivat ADR-ohjelmaan. Muissa maissa ADR-ohjelma on suunniteltu lanseerattavaksi vuoden 2010 aikana. 4. K) Mitkä ovat ADR-ohjelman tärkeimmät edut ja hyödyt? V) ADR-ohjelman ansiosta pystyt hallinnoimaan paremmin omaa ADR:ääsi. Vaikka sangen monet sen eduista ovat entistä parempia, me itse olemme kaikkein innostuneimpia mahdollisuudesta hallinnoida omaa ADR:äänsä netin kautta, silloin kun se ajallisesti parhainten sopii. Toinen merkittävä hyöty on se, että ADR-ohjelma on sama kaikilla alueen markkinoilla, mikä tekee liiketoimintasi monistamisen aiempaa helpommaksi alueen eri maissa. Lisäksi voit ansaista kuukausittaisista tilauksistasi tuotepisteitä, jotka voit vaihtaa ilmaisiin tuotteisiin.

2 Edut 5. K) Mitä etuja ja hyötyjä ADR:stä saa? V) Nauttimasi edut ovat: prosenttialennus tuotteista, alennetut toimituskulut*, automaattinen kuukausittainen tilauksenkäsittely valitsemanasi päivänä (kuun 1. ja 25. päivän välillä) ja tilauksesta saatavat ilmaiset tuotepisteet, jotka voit vaihtaa myöhemmin tuotteiksi. Vain ADR-tilauksista saa tuotepisteitä (lukuun ottamatta niitä tuotteita, jotka eivät kuulu piste-edun piiriin). * Jotkin markkina-alueet / erityisalueet ja saaret eivät kuulu tämän alennuksen piiriin (Islanti, Kanariansaaret ja Ranskan merentakaiset alueet). ADR:ään rekisteröityminen 6. K) Miten ADR:ään rekisteröidytään? V) Rekisteröitymisen voi tehdä kirjeitse/faksilla tai sitten yksikertaisesti netin kautta. Lisätietoja rekisteröitymisestä saat omasta asiakaspalvelustasi tai nettisivuiltamme. ADR-vaatimukset 7. K) Onko ADR-tilin avaamiseen jotain ehtoja? V) Kyllä, ADR-tilauksen minimiarvon on oltava 50 PSV** alennuksen jälkeen, jotta saisi ADR-edut. Mikäli minimiarvoa ei saavuteta, ADR:stä tulee yksinkertaisesti tavallinen kuukausitilaus ilman ADRetuja. **PSV: (Personal Sales Volume): Oma myyntivolyymi on niiden tuotteiden ja palveluiden kuukauden pistearvo, jotka olet ostanut yhtiöltä lähinnä henkilökohtaista käyttöä varten. PSV:hen tulevat mukaan myös Sinun omien vähittäismyyntiasiakkaidesi suoraan yhtiöltä tekemien ostosten pisteet. 8. K) Voidaanko ADR-tilausta toimittaa useammin kuin kerran kuussa? V) Ei, jokainen ADR-tilaus toimitetaan vain kerran kuussa. Sinulla voi kuitenkin olla samanaikaisesti useampi kuin yksi ADR samalla ID-numerolla.

3 ADR 9. K) Onko mitään rajoituksia, mitä tuotteita ADR:llä voi tilata? V) Kyllä, alennetut pakkaukset eivät käy ADR-tilauksiksi. ADR-tilauksella voi kyllä ostaa business kitejä, myynnin apuvälineitä / markkinointimateriaalia, tuotekokoelmia ( product collections ), kausitarjouksia ja Nourish the Children VitaMeal -pusseja, mutta niistä ei saa lisäalennusta. ADR-tilauksesta saa tuotepisteitä tilaamalla mitä tahansa täyden PSV:n yksittäisiä tuotteita Nu Skin - ja Pharmanex -sarjoista. 10. K) Miten faksilla/postitse tehty ADR-tilaus eroaa netissä tehdystä ADR-tilauksesta? V) Ero faksilla/potitse ja netissä sähköisesti tehdyn ADR-tilauksen välillä on käsittelymaksu. Kun ADR:ää hallinnoidaan netissä, laskuun ei lisätä mitään ylimääräisiä rahti- tai käsittelykuluja, ja itse toimitusmaksu on normaalihintaa halvempi. Asiakaspalvelun hallinnoidessa ADR:ää veloitetaan ylimääräinen käsittelykulu, joka yhdessä rahtikulun kanssa on samansuuruinen kuin toimitusmaksu tavallisessa faksi-/postitilauksessa. 11. K) Miten teen muutoksia (hallinnoin) ADR:ääni? V) Voit tehdä muutoksia ADR:ääsi joko itse sähköisesti netissä tai asiakaspalvelun kautta. Alennetun toimitusmaksun saa vain netin kautta asioitaessa. 12. K) Milloin muutokset ADR:ään pitäisi tehdä? V) Suosittelemme, että muutokset tehtäisiin vähintään 4 työpäivää ennen tilauksen käsittelypäivää (lähtöpäivää), jotta muutokset varmasti ehtisivät tulla tilaukseen. (Mikäli ko. markkina-alueella on mahdollisuus käyttää suoraveloitusta maksutapana ja olet valinnut tämän maksutavaksi, ota yhteyttä asiakaspalveluun saadaksesi toimintaohjeet ADR:n muuttamiseen.) 13. K) Mikäli käsittelypäivä osuu viikonloppuun, mitä silloin tapahtuu, ja milloin ADR-tilaukseni käsitellään ja lähtee? V) Mikäli lähtöpäivä osuu viikonlopulle tai pyhäpäivälle, tilaus käsitellään valitsemanasi päivänä mutta se pääsee lähtemään vasta lähimpänä olevana arkipäivänä. Ota yhteyttä omaan asiakaspalveluusi saadaksesi lisätietoa toimitusten käsittelystä omalla markkina-alueellasi. 14. K) Ilmoitetaanko minulle, kun tilaukseni lähtee? V) Kyllä, Sinulle lähetetään sähköpostia aina kun ADR-tilauksesi lähtee varastolta. Tässä sähköpostissa on seurantakoodi, jonka avulla voit seurata lähetyksen kulkua, kunnes olet sen vastaanottanut.

4 15. K) Miten maksan ADR-tilaukseni? V) Voit maksaa ADR-tilauksesi luottokortilla tai jollain muulla valitsemallasi maksutavalla, joka on käytössä markkina-alueellasi. 16. K) Miten hallinnoin luottokortti(e)ni käyttöä? V) Voit hallinnoida sitä sähköisesti netissä menemällä profiilitietoihisi (My account) tai ottamalla yhteyttä omaan asiakaspalveluusi tai Concept Store -myymälään [huom. ei Suomessa]. Huom.: Kukaan muu kuin Nu Skin Enterprises ei pääse käsiksi sen sivustollaan säilyttämiin tietoihin. Olemme sitoutuneet suojelemaan yksityisyyttäsi ja haluamme Sinun tuntevan olosi turvalliseksi käyttäessäsi internetsivujamme. Emme koskaan tieten tahtoen myy, vaihda, paljasta tai anna käyttöön henkilökohtaista tietoa, josta Sinut voisi tunnistaa, millekään kolmannelle osapuolelle. Nu Skin Enterprises ei jaa mitään Sinua koskevaa tietoa millekään ulkopuoliselle taholle ilman Sinun nimenomaista suostumustasi, paitsi jos meidän on lain velvoittamina paljastettava ko. tietoja. Nu Skin Enterprises takaa luotettavan ja varman luottokortilla maksamisen netissä käyttämällä kaikkein edistyneintä teknologiaa ja kunnioittamalla Sinun yksityisyyttäsi. Käytämme VeriSign Secure Socket Layer (SSL) -teknologiaa niiden tietojen salaamiseen, jotka lähetät meille tilausta tehdessäsi. Lisätietoa käyttämästämme yksityisyyden suojasta saat internetsivuiltamme: Mikäli Sinulla on lisäkysymyksiä aiheesta, ota yhteyttä paikalliseen Nu Skin -toimistoosi. 17. K) Kun soitan asiakaspalveluun tai käyn Concept Store -myymälässä kysyäkseni jotain ADR:stä, veloitetaanko siitä? V) Ei, kysymyksistä ei veloiteta, mutta jos teet muutoksia ADR:ääsi asiakaspalvelun kautta, siitä veloitetaan käsittelykulu. Voit hallinnoida ADR:ääsi itse netissä täysin veloituksetta. 18. K) Onko asiakaspalvelu edelleen käytettävissä, jos tarvitsen apua ADR-tilaukseni tekemiseen? V) Kyllä, mutta silloin veloitetaan tavanomainen käsittelykulu. Lopettaminen 19. K) Miten lopetan ADR:äni? V) Mikäli Sinulla on useita ADR-tilejä, voit lopettaa yhtä lukuun ottamatta kaikki muut netissä. Jos haluat lopettaa viimeisimmänkin ADR:äsi, ota yteyttä asiakaspalveluusi, sillä sitä ei voi lopettaa itse netissä.

5 20. K) Peritäänkö ADR:n lopettamisesta lopetusmaksu? V) Ei, lopetusmaksua ei ole. 21. K) Voiko lopetetun ADR:n aktivoida uudelleen? V) Kyllä, lopetetun ADR:n voi aktivoida uudelleen. Siinä tapauksessa et vain pysty säilyttämään aiemmin ansaitsemiasi tuotepisteitä, ja alennusprosentin kartuttaminen alkaa uudelleen 20 %:sta. 22. K) Miten lopetettu ADR aktivoidaan uudelleen? V) Ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos haluat aktivoida uudelleen aiemmin lopetetun ADR:n. Mikäli otat asiakaspalveluun yhteyttä 30 päivän sisällä ADR:äsi lopettamisesta, aiempi pistesaldosi palautetaan uudelleen aktivoidulle ADR-tilillesi. 23. K) Tarvitaanko ADR:n lopettamiseen jotain virallista asiakirjaa? V) Kyllä, tarvitsemme kirjallisen ilmoituksen lopettamisesta, koska muutos koskee ADR-sopimuksen ehtoja. ADR netissä 24. K) Mitä kaikkea netissä voidaan hallinnoida? V) Voit muuttaa maksutavan (pankkisiirto tai luottokortti), osoitteita, tehdä korvaavan tilapäismuutoksen ADR-tilaukseesi ( override ) ja lunastaa tuotepisteilläsi tuotteita (ks. tilauksen korvaamista koskeva kappale lisätietoja varten). 25. K) Mikä ero on netissä tehdyn tilauksen ja ADR-tilauksen hintojen välillä? V) Nettitilausten tuotteet myydään samalla hinnalla kuin ADR-tilausten eli 5 % alennusta tukkuhinnoista. Normaalinettitilauksissa ei kuitenkaan ole muita ADR-tilausten etuja. 26. K) Kun teen tilapäismuutoksen ADR:ääni netissä ( override ), mitä maksutapoja voin käyttää? (Ks. korvaavia tilauksia koskeva kappale lisätietoja varten.) V) Ota yhteyttä omaan asiakaspalveluusi tai katso netissä checkout-sivua ( siirry kassalle ) saadaksesi lisätietoa käytettävissäsi olevista maksutavoista.

6 27. K) Mitä etua on siitä, että tekee ADR-tilauksensa netissä? V) ADR-tilauksen tekeminen netin kautta tarjoaa seuraavat edut: alennettu rahtimaksu* eikä lainkaan käsittelykuluja, ja lisäksi muutos tehdään välittömästi ilman ajanhukkaa. * Jotkin markkina-alueet / erityisalueet ja saaret eivät kuulu tämän alennuksen piiriin (Islanti, Kanariansaaret ja Ranskan merentakaiset alueet). Tuotepisteet 28. K) Miten tuotepisteitä ansaitaan? V) Tuotepisteet myönnetään kuukausittain ja niiden määrä perustuu PSV-pisteiden määrään. Joka kuukausi voi saada jopa 75 tuotepistettä. Yhdellä ID-numerolla voi kerätä kerralla maksimissaan 900 tuotepistettä, jotka on käytettävä viimeistään 13. kuukautena siitä kuukaudesta lukien, jolloin ne on ansaittu. Pisteitä saa sen perusteella, miten kauan on ollut mukana ADR-järjestelmässä. o o - 20 % ensimmäisen vuoden aikana (tehdessäsi 12 ensimmäistä tilaustasi) % vuoden kuluttua (tehdessäsi 13. tilauksesi). 29. K) Voinko lunastaa tuotepisteillä ansaitut tuotteeni muissa maissa? V) Ei, tuotepisteet voidaan vaihtaa tuotteiksi ainoastaan siinä maassa, missä ne on ansaittu. Esimerkiksi: jos Sinulla on saksalainen ADR, voit vaihtaa tuotepisteesi tuotteiksi ainoastaan Saksassa. 30. K) Mistä tiedän, milloin tuotepisteeni ovat vanhenemassa? V) Voit tarkistaa tuotepisteidesi viimeisen voimassaolopäivän netistä. Saat tiedon myös asiakaspalvelusta tai yrityksen lähettämistä sähköposteista. 31. K) Jos palautan tuotteen, vähennetäänkö siitä saadut tuotepisteet tililtäni? V) Kyllä, kyseisestä tuotteesta saadut tuotepisteet vähennetään jakelijan senhetkisestä kokonaispistemäärästä. 32. K) Mikäli lopetan ADR:ni, menetänkö tuotepisteeni? V) Kyllä, ne poistetaan sen kuun lopussa, jona ADR:si lopetettiin. 33. K) Onko tuotteita, joista ei saa tuotepisteitä?

7 V) Kyllä. Joistakin tuotteista ei saa tuotepisteitä, kuten NSE Dreams -palveluista, myynnin apuvälineistä / markkinointimateriaalista, tutustumispakkauksista, Nu Colour -tarvikkeista, business kiteistä, alennettuista tuotteista ja pakkauksista sekä useimmista tarjouspaketeista (paitsi ADR-pakkauksista). 34. K) Onko mitään rajoituksia sille, mitä tuotteita tuotepisteillä voi ostaa? V) Kyllä. Voit ostaa tuotepisteilläsi vain Nu Skin - ja Pharmanex -tuotteita (mukaan lukien tuotejärjestelmät, kuten ageloc Transformation, ageloc Elements & Future Serum, Nu Skin 180 Anti-Ageing System ja Nu Skin Clear Action System). Seuraavia tuotteita ei voi ostaa tuotepisteillä: tuotekokoelmat ( product colletions ), valmiiksi alennetut tuotteet ja tarjouspakkaukset, business kitit, ADR-tarjouspakkaukset, Nourish the Children VitaMeal -pussit, myynnin apuvälineet / markkinointimateriaali, skannauskorttipakkaukset sekä muut tuotteet, joiden kohdalla ei ole ole ilmoitettu PSV-pisteitä. 35. K) Saanko PSV-pisteitä myös niistä tuotteista, joita olen lunastanut tuotepisteillä? V) Et, tuotepisteillä ostetuista tuotteista ei saa PSV-pisteitä. Miten vaihdan tuotepisteeni tuotteiksi? 36. K) Minkä arvoinen on yksi tuotepiste? V) Koska tuotepisteitä ansaitaan PSV-pisteiden arvon perusteella, ne myös lunastetaan PSV-arvolla. Yksi tuotepiste vastaa yhtä PSV:tä. 37. K) Milloin saan tuotepisteet käyttööni? V) Edellisen kuun ostojen perusteella annetut tuotepisteet ovat käytössäsi seuraavan kuun ensimmäisenä arkipäivänä. 38. K) Voinko lunastaa tuotepisteeni heti ADR-tilauksen tehtyäni? V) Et, edellisen kuun ostojen perusteella annetut tuotepisteet ovat käytössäsi seuraavan kuun ensimmäisenä arkipäivänä. Ne voidaan antaa käyttöön vasta kun ne näkyvät tililläsi. 39. K) Miten pisteiden vaihtaminen tuotteiksi tapahtuu?

8 V) Pisteet voidaan vaihtaa tuotteiksi faksitse, sähköpostitse, Concept Store -myymälässä tai internetsivuston ADR-hallinnoinnin kohdassa redeem points. Tuotepisteillä voi ostaa tuotteen vasta kun tuotepisteet riittävät kattamaan ko. tuotteen koko hinnan. 40. K) Mistä näen, paljonko minulla on käytössäni tuotepisteitä? V) Voit tarkistaa pistesaldosi itse sähköisesti netissä tai kysyä Concept Store -myymälästä tai asiakaspalvelusta. Näet myös käytettävissä olevat, ansaitut ja tuotteiksi vaihdetut pisteet sekä vanhenevat pisteesi. 41. K) Maksanko veroja ja rahtikuluja käyttäessäni tuotepisteitäni? V) Et, Euroopassa ja Venäjällä ilmaistuotteista ei makseta veroja. Sinun ei myöskään tarvitse maksaa toimitusmaksua, silloin kun ilmaiset tuotteesi tulevat ADR:n tai jonkin muun tilauksen mukana. 42. K) Voinko palauttaa tuotepisteillä ostamani tuotteen? V) Et, tuotepisteillä ostetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta. 43. K) Voinko lunastaa palkintotuotteeni Concept Store -myymälässä? V) Kyllä. 44. V) Voinko vaihtaa tuotepisteeni tuotteiksi netin kautta? V) Kyllä, voit ottaa ilmaistuotteesi joko yksittäistilauksella tai ADR:si mukana. Kummassakaan tapauksessa ei ole PSV-minimiä tuotepisteiden käyttämiseen. 45. K) Voiko joku muu käyttää minun tuotepisteeni? V) Tuotepisteitäsi saa käyttää vain Sinä itse tai joku muu, jolle olet antanut luvan niiden käyttämiseen. Luvan antamiseen tarvitaan Sinun allekirjoituksellasi varustettu kirje, josta käy ilmi, että tietyllä henkilöllä on lupa käyttää tuotepisteitäsi. Voit faksata tai lähettää sen postitse omaan asiakaspalveluusi. (Mikäli asiakaspalvelu käsittelee tämän tilauksen, siihen lisätään käsittelymaksu.) Ota yhteyttä omaan asiakaspalveluusi saadaksesi osoitteen tai faksinumeron tai käy katsomassa tieto nettisivuiltamme.

9 Mitä olemassa olevalle ADP:lleni tapahtuu? Saavutetun hintaedun säilyttäminen 46. K) Muuttuvatko olemassa olevan ADP:ni edut ja hinnat? V) Kaikki hinnat ja edut pysyvät samoina niiden tuotteiden osalta, jotka Sinulla on ADP:ssäsi sillä hetkellä, kun uusi ADR-ohjelma lanseerataan. Niin kauan kuin et muuta nykyistä ADP:täsi ADR:n lanseeraushetkellä tai sen jälkeen, voit säilyttää senhetkiset etusi ja hinnoittelun. 47. K) Jos lopetan ADP:ni, voinko silti hyödyntää sen mukaista hinnoittelua? V) Et, kun olet siirtynyt ADP:stä ADR:ään, Sinua koskee myös ADR-ohjelman uusi hinnoittelu. 48. K) Saanko tuotepisteitä myös tuotteista, jotka ostan ADP-hinnoilla ja eduilla? V) Et, sillä niissä maissa, joissa ADP:stä ei saa tuotepisteitä vaan progressiivisen alennuksen ( %), alennus säilyy, mutta tuotepisteitä ei tule, ennen kuin tuote siirretään uuden alennuksen järjestelmään (jolloin saa myös tuotepiste-edun). Pito 49. K) Mitä tarkoittaa, että tilaus on pidossa? V) Pidossa oleminen tarkoittaa sitä, että ADR-tilaustasi ei toimiteta jonain tiettynä kuukautena. 50. K) Miten saan ADR:äni pitoon? V) Jotta saisit ADR-tilauksesi pitoon, Sinun tulee ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, Concept Store - myymälään tai muuttaa toimituspäivämääräsi itse netissä. 51. K) Montako kertaa voin laittaa ADR-tilaukseni pitoon vuoden aikana? V) ADR voidaan laittaa pitoon korkeintaan kolmena kuuna (= 3 toimitusta) per vuosi. 52. K) Mitä tapahtuu, jos minun täytyy laittaa ADR-tilaukseni pitoon useammin kuin 3 kertaa vuodessa? V) Tällöin menetät ADR-jäsenyytesi sekä ko. ADR:ään liittyvät edut.

10 53. K) Miten kauan pidossa olo kestää? V) Yhden kuukauden. Sen jälkeen ADR käynnistyy automaattisesti uudelleen. 54. K) Mikäli laitan oman ADR:ni pitoon, menevätkö myös muut tilini alla olevat toimitukset pitoon? V) Eivät, Sinulla on mahdollisuus laittaa kaikki toimituksesi pitoon tai ilmoittaa, mikä/mitkä niistä laitetaan pitoon. 55. K) Mitä minun tulisi tehdä, jos huomaan tilaavani liikaa tuotteita? V) Mikäli Sinulle alkaa kertyä liikaa tuotteita varastoon, sopeuta tilauksesi tarpeisiisi sopivaksi. Voit muuttaa tilauksessasi olevia tuotteita tai toimituspäivämäärää. Korvaaminen 56. K) Mitä tarkoittaa tilauksen korvaaminen tai syrjäyttäminen? V) Korvaava tilaus on uusi ADR-tilaus, joka syrjäyttää tilapäisesti olemassa olevan ADR-tilauksen ko. kuussa. Jos Sinulla esimerkiksi on normaalisti kuukausittainen ADR-tilauksen toimitus joka kuun 20., voit ottaa yhteyttä omaan asiakaspalveluusi tai mennä netissä muuttamaan tilauksesi lähtemään vaikkapa 12. päivä sekä samalla vaihtaa sen tuotesisällön (min. 50 PSV alennuksen jälkeen), maksutavan ja toimitusosoitteen, niin että tämä tilaus korvaa 20. päivä lähtevän tilauksen. Saat saman tuotealennuksen ja tuotepisteet kuin normaalisti saisit, ja kuukausitilauksesi pysyy pidossa seuraavaan kuukauteen asti. 57. K) Täytyykö korvaavan tilauksen minimiarvon olla 50 PSV alennuksen jälkeen? V) Kyllä, korvaavan tilauksen minimiarvon on oltava 50 PSV alennuksen jälkeen, jotta säilyttäisit ADRetusi. 58. K) Montako kertaa voin korvata ADR-tilaukseni vuoden aikana? V) Voit korvata ADR-tilauksesi kerran joka kuukausi. 59. K) Muuttaako korvaaminen tilaukseni pysyvästi? V) Ei, korvatessasi normaalitilauksesi toisella tilauksella se ei muuta alkuperäistä pysyvästi.

11 60. K) Vaikuttaako normaalitilauksen korvaaminen tuotepisteisiini? V) Ei, korvaava tuotetilaus ei vaikuta tuotepisteisiisi. Sinulle kertyy korvaavasta tilauksestasi samalla tavoin tuotepisteitä kuin normaalista ADR-tilauksesta. 61. K) Kun korvaan normaalitilaukseni, muuttaako se toimituspäivän pysyvästi? V) Ei, kun korvaat normaalin ADR-tilauksesi toisella tilauksella, alkuperäinen ADR-tilauksesi käynnistyy uudelleen seuraavassa kuussa sinä toimituspäivänä, jonka alun perin ilmoitit. Concepts Stores 62. K) Mitä tarkoittaa Concept Store(s)? V) Concept Store -myymälät ovat paikallisia toimipisteitä, joissa voit tehdä tilauksia ja noutaa yksittäistilaukset. 63. K) Voinko tehdä ADR-tilaukseni Concept Store -myymälässä? V) Kyllä, voit tehdä ADR-tilauksesi Concept Store -myymälässä, mutta Sinulta laskutetaan käsittelykulut. HUOM.: ADR-tilauksia ei voi noutaa Concept Store -myymälästä, vaan ne toimitetaan kotiisi. Rekrytoiminen 64. K) Jos haluan rekrytoida jälleenmyyjiä/asiakkaita tai ostaa tuotteita muista maista, mitä minun pitää tehdä? V) Jos haluat harjoittaa liiketoimintaa EMEA-alueen ulkopuolella (Eurooppa, Venäjä, Lähi-itä ja Afrikka), Sinun pitää täyttää ISA-sopimus (International Sponsoring Agreement) ja PPA-sopimus (Product Purchasing Agreement). Löydät nämä dokumentit My Officen Library -osiosta. Näistä sopimuksista peritään käsittelymaksu. Maksu, jonka suuruus on maakohtainen, maksetaan paikallisvaluutassa. Kansalainväliseen ADR-järjestelmään rekisteröityminen. 65. K) Jos liityn johonkin kansainväliseen ADR-ohjelmaan, saanko samat edut?

12 V) Jos Sinulla on kansainvälinen ADR, saat saman alennetun rahtimaksun ja alennuksen (5 % PSV:stä ja hinnasta ADR-tilauksessa), mutta et saa tuotepisteitä. Esimerkiksi: Ranskalainen jakelija, jolla on ADR USA:ssa, ei voi kerryttää tuotepisteitä tälle ADR:lle.

Palkkiopisteet/Automaattilähetys Tärkeät Tiedot

Palkkiopisteet/Automaattilähetys Tärkeät Tiedot Palkkiopisteet/Automaattilähetys Tärkeät Tiedot Mitä palkkiopisteillä tarkoitetaan? Palkkiopisteissä on kyse itsenäisille Young Living -jälleenmyyjille tarkoitetusta säännöllisestä tilausohjelmasta, jonka

Lisätiedot

Toimitus. Kuljetus Suomi:

Toimitus. Kuljetus Suomi: Toimitus Kuljetus Suomi: Toimitusmaksu alle 150,00 tilauksille on 9,95. Me tarjoamme ilmaisen toimituksen, jos tilauksen summa ylittää 150,00 (paitsi toimitus ulkomaille ja erityistapaukset ylimitoitettu

Lisätiedot

ITSENÄISEN JAKELIJAN / ETUASIAKKAAN SOPIMUS. Nu Skin International Inc. One Nu Skin Plaza, 75 West Center Street, Provo, UTAH, 84601, U.S.A.

ITSENÄISEN JAKELIJAN / ETUASIAKKAAN SOPIMUS. Nu Skin International Inc. One Nu Skin Plaza, 75 West Center Street, Provo, UTAH, 84601, U.S.A. ITSENÄISEN JAKELIJAN / ETUASIAKKAAN SOPIMUS Nu Skin International Inc. One Nu Skin Plaza, 75 West Center Street, Provo, UTAH, 84601, U.S.A. Ole hyvä ja täytä sopimus ISOIN KIRJAIMIN, mustalla. Täytä kaikki

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen reittiliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Ruotsi 141 968 4,1 139 575 2,8 158 746 2,8 170 449 Saksa 123 102-6,1 126 281-4,5 161 558 6,9 159 303 Espanja 104 817 10,5 103 791 16,2 126 347 21,1 114 954

Lisätiedot

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018

Kansainvälisen tilausliikenteen matkustajat 2018 01/18 02/18 03/18 04/18 määrän määrän määrän EU Espanja 50 236 1,6 44 468-1,6 50 271-1,7 30 500 Kreikka 17 306 Iso-Britannia 11 204-7,5 10 037 21,7 2 940 44,3 866 Alankomaat 9 736 23,3 11 472 30,4 7 444

Lisätiedot

Kansainväliset pakettipalvelut. Parcel and ecommerce, 5/31/2019

Kansainväliset pakettipalvelut. Parcel and ecommerce, 5/31/2019 1 Parcel and ecommerce, Jouni.lamberg@posti.com 5/31/2019 Paketit ulkomaille nopeasti ja edullisesti Pakettien lähettäminen ja palauttaminen varmasti ja aikataulutetusti. Kun verkkokauppasi tavoittelee

Lisätiedot

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN?

PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? PISA 2012 MITEN PERUSKOULUN KEHITYSSUUNTA TAKAISIN NOUSUUN? Jouni Välijärvi, professori Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto EDUCA 2014 Helsinki 25.1.2014 30.1.2014 Suomalaisnuorten osaaminen

Lisätiedot

Suosituimmat kohdemaat

Suosituimmat kohdemaat Suosituimmat kohdemaat Maakuntanro Maakunta Kohdemaa Maakoodi sum_lah_opisk 21 Ahvenanmaa - Kreikka GR 3 Åland Italia IT 3 Turkki TR 2 Saksa DE 1 09 Etelä-Karjala Venäjä RU 328 Britannia GB 65 Ranska FR

Lisätiedot

Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät

Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät Kuvio 1 Lukutaidon kansalliset suorituspistemäärät ( ) Keskihajonta Kansallinen keskiarvo Hongkong 571 (61) h Venäjä 568 (66) h Suomi 568 (64) h Singapore 567 (80) h Pohjois-Irlanti 558 (76) h Yhdysvallat

Lisätiedot

Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017

Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017 Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 217 Bkt:n kehitys 217 / 216, % Pohjois-Amerikka: +2,2 % USA +2,2 % Kanada +2, % Etelä- ja Väli-Amerikka: +2,1 % Brasilia +1,2 % Meksiko +2,2 % Argentiina

Lisätiedot

Amway Partner Stores. Din online-mulighed fra Amway

Amway Partner Stores. Din online-mulighed fra Amway Amway Partner Stores Pyydämme sinua lukemaan nämä sivut, ennen kuin ostat tuotteita Amivon yhteistyöyritysten verkkokaupoista. Amivon yhteistyöyrityksiä koskeva ohjelma tarjoaa ostosmahdollisuuksia, jotka

Lisätiedot

Tavallisimmat kysymykset

Tavallisimmat kysymykset Autodesk Design- ja Creation Suite -paketit Tavallisimmat kysymykset Tässä dokumentissa on vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin Design- ja Creation Suite -pakettien myynnin loppumisesta. 24.5.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

muutos *) %-yks. % 2016

muutos *) %-yks. % 2016 TERVEYDENHUOLLON KÄYTTÖMENOT SUHTEESSA (%) BKT:HEN OECD-MAISSA 2000-2015 SEKÄ SUHTEIDEN MUUTOKSET %-YKSIKKÖINÄ JA PROSENTTEINA Vuosi 2015: laskeva järjestys Current expenditure on health, % of gross domestic

Lisätiedot

Uuden palkkiojärjestelmän usein kysytyt kysymykset

Uuden palkkiojärjestelmän usein kysytyt kysymykset Uuden palkkiojärjestelmän usein kysytyt kysymykset Tärkeimmät kysymykset 1. K: Miksi Young Living teki muutoksia palkkiojärjestelmään? V: Muutimme palkkiojärjestelmää, jotta jälleenmyyjien on helpompi

Lisätiedot

Coloplastin paikallistoimistot

Coloplastin paikallistoimistot Afrikka Aasia Australia Eurooppa Pohjois-Amerikka Etelä-Amerikka Afrikka Algeria (ranska, arabia) (maksuton*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 sunnuntai torstai, 9.00 17.00 dzconsumerservice@coloplast.com

Lisätiedot

ALV-yhteenvetoilmoitus

ALV-yhteenvetoilmoitus OHJE 1(5) ALV-yhteenvetoilmoitus n versiossa 7.20 ohjelmaan on lisätty ALV-yhteenvetoilmoitus ja sen korjausilmoitus. Tässä dokumentissa ohjeistamme toiminnon käyttöönottoa. Asetukset Tiedot ALV-yhteenvetoilmoitukseen

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 1/2018 4.4.2018 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 9/2018 4.12.2018 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 12/2018 28.2.2019 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 10/2018 2.1.2019 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 2/2019 30.4.2019 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tulli Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille

Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 1 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille 2 Maksuturvan pikaopas Omaverkkokauppiaille Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi Omaverkkokaupassa ja voit tehdä lähes kaikki

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 2/2017 3.5.2017 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tullihallitus Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 12/2016 6.3.2017 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tullihallitus Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 5/2017 31.7.2017 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tullihallitus Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 9/2017 4.12.2017 Tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain Lähde: Tullihallitus Talouden arviointi www.teknologiateollisuus.fi

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden vientiraportti

Teknologiateollisuuden vientiraportti Teknologiateollisuuden vientiraportti Viimeinen havainto 4/2016 30.6.2016 Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta Teknologiateollisuuden tavaravienti Suomesta päätoimialoittain *) Pl. henkilöautojen

Lisätiedot

*) %-yks. % 2018*)

*) %-yks. % 2018*) TERVEYDENHUOLLON KÄYTTÖMENOT SUHTEESSA (%) BKT:HEN OECD-MAISSA 2000-2017 SEKÄ SUHTEIDEN MUUTOKSET %-YKSIKKÖINÄ JA PROSENTTEINA Vuosi 2017: laskeva järjestys Current expenditure on health, % of gross domestic

Lisätiedot

muutos *) %-yks. % 2017*)

muutos *) %-yks. % 2017*) TERVEYDENHUOLLON KÄYTTÖMENOT SUHTEESSA (%) BKT:HEN OECD-MAISSA 2000-2016 SEKÄ SUHTEIDEN MUUTOKSET %-YKSIKKÖINÄ JA PROSENTTEINA Vuosi 2016: laskeva järjestys Current expenditure on health, % of gross domestic

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO)

Vaihto-opiskelu kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO) 1 / 9 Vaihto-opiskelu kohde- ja lähtömaittain 2005 2015 (Lähde: CIMO) Suomesta Kaikki yhteensä 8487 8610 8232 8667 9388 10123 9931 10014 10189 10171 10139 Aasia 885 1019 1088 1256 1552 1790 1737 1727 1920

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO)

Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO) 1 / 9 Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain 2000 2011 (Lähde: CIMO) Suomesta Kaikki yhteensä 6880 7475 7434 7555 8241 8487 8610 8232 8667 9388 10123 9931 Aasia 515 524 574 512 773 885 1019 1088

Lisätiedot

Suomesta 1 / 9. Kaikki yhteensä. 515 Afganistan. 3 Arabiemiirikunnat. 2 Armenia Azerbaidžan Bangladesh. 2 5 Georgia Hongkong.

Suomesta 1 / 9. Kaikki yhteensä. 515 Afganistan. 3 Arabiemiirikunnat. 2 Armenia Azerbaidžan Bangladesh. 2 5 Georgia Hongkong. / Vaihto opiskelu Suomesta kohde ja lähtömaittain 000 00 (Lähde: CIMO) Suomesta 000 00 000 00 00 00 00 00 00 00 00 Kaikki yhteensä 0 0 0 Aasia Afganistan Arabiemiirikunnat Armenia Azerbaidžan Bangladesh

Lisätiedot

Sis i äi s nen äi Tervetuloa taloon!

Sis i äi s nen äi Tervetuloa taloon! Tervetuloa taloon! Perehdytyksellä hyvä startti työuralle! ISS Perehdytyskäytäntöihin sisältyvät: Perehdytyskortin käyttöönotto Tervetuloa Taloon -perehdytys tai -verkkokurssi Tehtäväkohtainen perehdytys

Lisätiedot

Blue Diamond BBP- ja Team Elite BBP -sa a nno t.

Blue Diamond BBP- ja Team Elite BBP -sa a nno t. Blue Diamond BBP- ja Team Elite BBP -sa a nno t. Voimassa 1. tammikuuta 2015 alkaen Näitä sääntöjä, jotka koskevat Nu Skinin Blue Diamond ja Team Elite Business Builder -asemaa ( BD BBP ja TE BBP ), sovelletaan

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia. Kasvua sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 23 miljoonaa euroa

Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia. Kasvua sekä työmatkalaisissa että vapaa-ajan matkustajissa. Majoitusmyynti 23 miljoonaa euroa HELSINGIN MATKAILUTILASTOT MARRASKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat viisi prosenttia Marraskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 273 000 yöpymistä, joista suomalaisille 152 000 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. Kytke. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Kytke Asenna Nauti Mitä laatikko sisältää? CD140-tukiasema TAI CD140/CD145 luuri CD145-tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto CD140 2 ladattavaa AAA akkua Pikaopas CD140

Lisätiedot

Ulkomaanjaksot kohde- ja lähtömaittain (Lähde: Vipunen ja CIMO)

Ulkomaanjaksot kohde- ja lähtömaittain (Lähde: Vipunen ja CIMO) Ulkomaanjaksot kohde- ja lähtömaittain 2008 2017 (Lähde: Vipunen ja CIMO) Suomesta Kaikki yhteensä 8667 9388 10123 9931 10014 10189 10171 10139 10444 9551 Aasia 1256 1552 1790 1737 1727 1920 1783 1762

Lisätiedot

Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa

Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa Alihankinnan kilpailukyky elintärkeää työpaikkojen säilymiselle Suomesssa 24.9.2013 Pääekonomisti Jukka Palokangas Maailmantalouden kasvunäkymät vuodelle 2014 (ennusteiden keskiarvot koottu syyskuussa

Lisätiedot

Xerox Remote Services

Xerox Remote Services Xerox Remote Services Automaattinen kulutustarvikkeiden täydennys Asiakkaan edut Automatisoitu kulutustarvikkeiden tilaus Onnittelut rekisteröitymisestänne automaattista kulutustarvikkeiden täydennystä

Lisätiedot

muutokset Päivittäistavarakaupan aamupäivä

muutokset Päivittäistavarakaupan aamupäivä Kansainväliset kaupan sääntelyn muutokset Kaupan sääntelyn kansainvälinen ominaispiirre on sekavuus Kilpailun kannalta tärkeimpiä vähittäiskaupan sääntelyn osa-alueita ovat kaavoitus ja suurmyymälät, erilaiset

Lisätiedot

SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT

SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT A. VAPAAEHTOISTOIMINTA, HARJOITTELU JA TYÖ 1. Matkatuki Matkaetäisyydellä tarkoitetaan yhdensuuntaista etäisyyttä lähtöpaikan ja kohdepaikan välillä, kun taas korvaus kattaa

Lisätiedot

Maailman valutuotanto

Maailman valutuotanto Maailman valutuotanto Yhteenveto Modern Castings-lehden ja American Foundry Society (AFS) - yhdistyksen tilastoimista luvuista vuosilta 2004, 2006, 2008, 2010 ja 2012 Tuula Höök 9.9.2014 Tilastoinnissa

Lisätiedot

Raakapuun ja metsäteollisuustuotteiden ulkomaankauppa maittain 1997

Raakapuun ja metsäteollisuustuotteiden ulkomaankauppa maittain 1997 Raakapuun ja metsäteollisuustuotteiden ulkomaankauppa maittain 1997 Toimittajat: Aarre Peltola Helena Herrala-Ylinen 8.9.1998 447 Tuontiraakapuusta viisi kuudesosaa tuli Venäjältä Saksaan ja Iso-Britanniaan

Lisätiedot

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016

HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 HELSINGIN MATKAILUTILASTOT JOULUKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät kaksi prosenttia Joulukuussa 2016 Helsingissä kirjattiin 264 000 yöpymistä, joista suomalaisille 122 500 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

Metsäsektorin ulkomaankauppa maittain 1998

Metsäsektorin ulkomaankauppa maittain 1998 Metsäsektorin ulkomaankauppa maittain 1998 Toimittajat: Aarre Peltola Helena Herrala-Ylinen 19.7.1999 491 Tuontipuu virtasi Venäjältä Suomeen Saksaan ja Iso-Britanniaan 34 prosenttia metsäsektorimme viennistä

Lisätiedot

Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti?

Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti? MEMO/11/406 Bryssel 16. kesäkuuta 2011 Lomakausi lähestyy joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti? Kun olet lomalla varaudu yllättäviin tilanteisiin! Oletko aikeissa matkustaa toiseen EU-maahan,

Lisätiedot

Turun yliopisto Kv-maisteriohjelmien uudet opiskelijat ohjelmittain aiemman tutkinnon maan mukaan

Turun yliopisto Kv-maisteriohjelmien uudet opiskelijat ohjelmittain aiemman tutkinnon maan mukaan 1 (6) International Master in Management of IT Alankomaat 1 5 5 5 6 Australia 1 1 Belgia 1 1 Intia 2 1 Japani 1 Kiina 2 2 2 2 1 1 3 Kolumbia 1 Libanon 1 Norja 1 Papua-Uusi-Guinea 1 Portugali 1 Puola 1

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Valmiskauppiaille

Maksuturvan pikaopas Valmiskauppiaille Maksuturvan pikaopas Valmiskauppiaille 16.12.2009 1(6) Maksuturvan pikaopas Valmiskauppiaalle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi Valmiskaupan kautta ja voit käytännössä

Lisätiedot

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1

MDP in Information Security and CryptogIran 1 1 1 (6) B MDP in Futures Studies Australia 1 1 Iran 2 1 3 Itävalta 1 1 Latvia 1 1 Puola 1 1 Suomi 2 6 8 4 20 Tsekki 1 1 Valko-Venäjä 1 1 Venäjä 1 1 2 Viro 1 1 Z_tieto puuttuu 6 3 4 17 30 MDP in Futures Studies

Lisätiedot

SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT

SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT SOVELLETTAVAT KORVAUSMÄÄRÄT A. VAPAAEHTOISTOIMINTA, HARJOITTELU JA TYÖ 1. Matkatuki Seuraavat korvausmäärät koskevat vapaaehtoistoimintaa, harjoittelua ja työtä: Taulukko 1 - matkatuki Matkaetäisyys Korvaus

Lisätiedot

Esimerkkejä Euroopasta. Koonnut (2012): Tutkija Anneli Miettinen

Esimerkkejä Euroopasta. Koonnut (2012): Tutkija Anneli Miettinen Esimerkkejä Euroopasta Koonnut (2012): Tutkija Anneli Miettinen Ruotsi Tanska Slovenia Liettua Hollanti Itävalta Latvia Portugali Ranska Kypros SUOMI Belgia Saksa Bulgaria Viro Puola Luxembourg Tsekin

Lisätiedot

koulutuksesta kuvaajia

koulutuksesta kuvaajia 3 25 2 15 1 5 22. Teknillisten korkeakoulujen ja tiedekuntien opiskelijamäärät opettajaa kohti (1981, 199 ja 2) Lähde: Opetusministeriön KOTA-tietokanta. TKK TTKK LTKK OY ÅA Perus- ja jatko-opiskelija/opetuksen

Lisätiedot

Lasten lukuharrastus PIRLStutkimuksen. Sari Sulkunen, FT sari.sulkunen@jyu.fi

Lasten lukuharrastus PIRLStutkimuksen. Sari Sulkunen, FT sari.sulkunen@jyu.fi Lasten lukuharrastus PIRLStutkimuksen valossa Sari Sulkunen, FT sari.sulkunen@jyu.fi PIRLS 2011 Progress in International Reading Literacy Study IEA-järjestön hanke Toteutetaan viiden vuoden välein (2001

Lisätiedot

Lapin matkailu. lokakuu 2016

Lapin matkailu. lokakuu 2016 Lapin matkailu lokakuu 2016 Rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat 7,0 prosenttia Lokakuussa 2016 Lapissa yövyttiin 87 tuhatta yötä, joista suomalaiset yöpyivät 65 tuhatta yötä ja ulkomaalaiset 23 tuhatta yötä.

Lisätiedot

Työaika Suomessa ja muissa maissa. Joulukuu 2010 Työmarkkinasektori EK

Työaika Suomessa ja muissa maissa. Joulukuu 2010 Työmarkkinasektori EK Työaika Suomessa ja muissa maissa Joulukuu 2010 EK Säännöllisen vuosityöajan pituus 1910-2010 Teollisuuden työntekijät päivätyössä 3000 2800 2600 2400 2200 Tuntia vuodessa Vuosityöajan pituus: vuonna 1920

Lisätiedot

Ostokorin hintasäännöt

Ostokorin hintasäännöt Ostokorin hintasäännöt Tilaussumman ylittyessä ilmainen toimitus Ensimmäisessä esimerkissä ei asikkaan tarvitse lisätä ostoskorissa alennuskoodia vaan se lasketaan automaattisesti, kun sääntö astuu voimaan

Lisätiedot

Kirkon palkkataulukot ja euromääräiset tarkistukset sekä matkakustannusten korvaus

Kirkon palkkataulukot ja euromääräiset tarkistukset sekä matkakustannusten korvaus Kirkon palkkataulukot ja euromääräiset tarkistukset 1.6.2006 sekä matkakustannusten korvaus 1.1.2006 1 R-PALKKATAULUKKO 1.6.2006 I KALLEUSLUOKKA Kokemuslisäaika Alkuplk 4 vuotta 6 vuotta 8 vuotta 10 vuotta

Lisätiedot

Hinnasto 01.10.2009. Alv laski! UUDET, EDULLISEMMAT HINNAT!

Hinnasto 01.10.2009. Alv laski! UUDET, EDULLISEMMAT HINNAT! Hinnasto 01.10.2009 Alv laski! UUDET, EDULLISEMMAT HINNAT! MYYNNINEDISTÄMISTUOTTEET JA ESITTEET OVAT SAMANHINTAISIA JÄLLEENMYYJILLE JA ASIAKKAILLE Tilausnro Sisältö P (Pisteet) Asiakas- hinta Ilman

Lisätiedot

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish)

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Finland (Finnish) FL - Companies engaged in online activities FIF A Myykö yrityksenne verkon kautta ja/tai käyttääkö

Lisätiedot

HINNASTO 1 (6) Luottamuksellinen YHTEENLIITTÄMISHINNASTO OPERAATTOREILLE Tämä hinnasto on voimassa alkaen.

HINNASTO 1 (6) Luottamuksellinen YHTEENLIITTÄMISHINNASTO OPERAATTOREILLE Tämä hinnasto on voimassa alkaen. HINNASTO 1 (6) YHTEENLIITTÄMISHINNASTO OPERAATTOREILLE 0 Tämä hinnasto on voimassa alkaen. HINNASTO 1 (6) TELEVERKKOJEN YHTEENLIITTÄMINEN Verkkojen yhteenliittämistoimenpiteet ja liittymät hinnoitellaan

Lisätiedot

AFFILIATE- MARKKINOINTIREVOLUUTIO

AFFILIATE- MARKKINOINTIREVOLUUTIO AFFILIATE- MARKKINOINTIREVOLUUTIO HAKEMISTO 1. LIITTYMINEN 2. AKTIVOINTI 3. PÄTEVÖITYMINEN 4. ASIAKASVOLYYMI 5. NEW CUSTOMER BONUS 6. CUSTOMER REFERRAL OHJELMA 7. ASIAKASEDUT 8. PREMIER CLUB & FRENZY/DOUBLE

Lisätiedot

Toimilaitteet Ilmanhuoltolaitteet Säätöventtiilit Liittimet Painekytkimet Alipainetuotteet webstore

Toimilaitteet Ilmanhuoltolaitteet Säätöventtiilit Liittimet Painekytkimet Alipainetuotteet webstore Toimilaitteet Ilmanhuoltolaitteet Säätöventtiilit Liittimet Painekytkimet Alipainetuotteet webstore 2 Osta turvallisesti verkosta Webstore LUOTETTAVASTI YHDELLÄ KLIKKAUKSELLA VALITSE NOPEASTI TARVITSEMASI

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 18. toukokuuta 2017 (OR. en) 9438/17 ADD 1 MAP 12 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 17. toukokuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia: Euroopan komission pääsihteerin

Lisätiedot

Maapallon kehitystrendejä (1972=100)

Maapallon kehitystrendejä (1972=100) Maapallon kehitystrendejä (1972=1) Reaalinen BKT Materiaalien kulutus Väestön määrä Hiilidioksidipäästöt Väestön kehitys maapallolla, EU-15-maissa ja EU:n uusissa jäsenmaissa (195=1) Maailman väestön määrä

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle 8.12.2009 1(8) Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja voit tehdä kaikki

Lisätiedot

Kansainvälinen palkkaverovertailu 2011

Kansainvälinen palkkaverovertailu 2011 Kansainvälinen palkkaverovertailu 11 Tutkimuksessa yhteensä 18 maata Euroopasta Alankomaat Belgia Britannia Espanja Italia Itävalta Norja Ranska Ruotsi Saksa Sveitsi Tanska Viro Euroopan ulkopuolelta Australia

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi. Adobe Value Incentive Plan(VIP) -ohjelmaopas

Adobe -määrälisensointi. Adobe Value Incentive Plan(VIP) -ohjelmaopas Adobe -määrälisensointi Adobe Value Incentive Plan(VIP) -ohjelmaopas Versio 3.0 heinäkuuta 30, 2013 Sisällysluettelo Value Incentive Plan (VIP) ohjelman yhteenveto... 3 Ohjelman ominaisuudet... 3 Adoben

Lisätiedot

Lufthansa Private Jet

Lufthansa Private Jet Lufthansa 2006 enemmän vaihtoehtoja 1 Lufthansalta yksityiskoneet tarpeen mukaan 2 Lufthansan räätälöidyt liikelennot; Mobility a la Carte 3 tarjoaa enemmän vaihtoehtoja on Lufthansa huipputuote, joka

Lisätiedot

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA YHDEKSÄN PROSENTTIA EDELLISVUODESTA

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA YHDEKSÄN PROSENTTIA EDELLISVUODESTA OULUN MATKAILUTILASTOT VUOSI 217 REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA YHDEKSÄN PROSENTTIA EDELLISVUODESTA Vuonna 217 Oulussa kirjattiin 635 tuhatta yöpymistä, joista suomalaisille 533 tuhatta ja

Lisätiedot

Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO)

Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain (Lähde: CIMO) 1 / 10 Vaihto-opiskelu Suomesta kohde- ja lähtömaittain 2004 2013 (Lähde: CIMO) Suomesta Kaikki yhteensä 8241 8487 8610 8232 8667 9388 10123 9931 10014 10189 Aasia 773 885 1019 1088 1256 1552 1790 1737

Lisätiedot

Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan satu.ranta@pp3.inet.fi

Poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan satu.ranta@pp3.inet.fi Toimitusehdot Voimassa 01.11.2014 Tuotteita myy Sugart koriste- ja juhlapalvelu Ly-2447334-7. Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille ja oppilaitoksille. Emme toimita lähetyksiä

Lisätiedot

Opiskelijana Suomessa tai maailmalla

Opiskelijana Suomessa tai maailmalla Opiskelijana Suomessa tai maailmalla Aalto-yliopisto opiskelijavaihto 8.5.2014 Danske opiskelijoille Danske määrittelee opiskelijoiksi kaikki 18-32 vuotiaat. Opiskelijat saavat Danske Bankista maksuttoman

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun

Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun Lyhyt opas Sopimusasiakkaan palveluun Sisältö Klikkaa pikalinkkejä tai vieritä diaesitystä eteenpäin 1. Suomen Asiakastieto Kaikki asiakkaistasi 2. Sopimusasiakkaan etusivu 3. Kotimaa-valikko 4. Suhdekartta

Lisätiedot

Terveysosasto/nh. Sairaanhoito EU:ssa. Noora Heinonen 25.8.2009

Terveysosasto/nh. Sairaanhoito EU:ssa. Noora Heinonen 25.8.2009 Sairaanhoito EU:ssa Noora Heinonen 25.8.2009 EY-lainsäädäntöä soveltavat valtiot EU-maat maat: Alankomaat (NL), Belgia (BE), Bulgaria (BG), Espanja (ES), Irlanti (IE), Italia (IT), Itävalta (AT), Kreikka

Lisätiedot

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty )

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty ) Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty 2.7.2018) Tervetuloa käyttämään Menumat Oy:n verkkokauppaa! Voit selata tuotteitamme ilman kirjautumista verkkokauppaan. Ostoksia varten tarvitset joko asiakkaan

Lisätiedot

Raaka- ja jätepuu Suomeen tuotiin viime vuonna 12,9 miljoonaa kuutiometriä raaka- ja jätepuuta.

Raaka- ja jätepuu Suomeen tuotiin viime vuonna 12,9 miljoonaa kuutiometriä raaka- ja jätepuuta. Metsäteollisuuden ulkomaankauppa maittain 2000 Toimittaja: Aarre Peltola 20.8.2001 589 Tuontipuusta 84 prosenttia tuli Venäjältä Saksaan viidennes metsäteollisuuden viennistä Raaka- ja jätepuu Suomeen

Lisätiedot

Vakuutusosakeyhtiö Mandatum Life (Varainhoitosalkku)

Vakuutusosakeyhtiö Mandatum Life (Varainhoitosalkku) 100066821 866 Vakuutusosakeyhtiö Mandatum Life (Varainhoitosalkku) 01.03.2019-31.03.2019 Vak.os.yht.Mandatum Life PL 627 00101 HELSINKI SALKKURAPORTTI Yhteyshenkilö: eq Varainhoito Oy Asiakaspalvelu Aleksanterinkatu

Lisätiedot

Tilastonäkymä: Yksityinen eurooppayhtiö

Tilastonäkymä: Yksityinen eurooppayhtiö Tilastonäkymä: Yksityinen eurooppayhtiö 09/10/2007-19/11/2007 Kriteereitä vastaavia vastauksia: 517/517 OSALLISTUMINEN Maa DE - Saksa 80 (15.5%) PL - Puola 51 (9.9%) DA - Tanska 48 (9.3%) NL - Alankomaat

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille

Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace/Wosbee -kauppiaille Päivitetty 18.11.2011 1(8) Maksuturvan pikaopas Smilehouse Workspace-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman

Lisätiedot

APULAISOPETTAJAHARJOITTELU

APULAISOPETTAJAHARJOITTELU Comenius Euroopan unionin ohjelma kouluopetukselle APULAISOPETTAJAHARJOITTELU Comenius-ohjelma Kouluopetuksen Comenius-ohjelma tarjoaa kansainvälistymismahdollisuuksia kaikille kouluyhteisöön kuuluville

Lisätiedot

Talouden rakenteet 2011 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT)

Talouden rakenteet 2011 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT) Kansantalouden kehityskuva Talouden rakenteet 211 VALTION TALOUDELLINEN TUTKIMUSKESKUS (VATT) Suomen talous vuonna 21 euroalueen keskimääräiseen verrattuna Euroalue Suomi Työttömyys, % 12 1 8 6 4 Julkisen

Lisätiedot

menestykseen Sakari Tamminen 31.3.2009

menestykseen Sakari Tamminen 31.3.2009 Rakennusaineet Lisää tähän otsikkonousuun ja yritysten menestykseen Sakari Tamminen 31.3.2009 Maailmantalouden kriisi leviää aaltoina Suomeen Suhdannekuva yhä synkkä Maailmantalouden kriisi jatkuu Raju

Lisätiedot

33 LIEDON SÄÄSTÖPANKKI PALVELUHINNASTO Osa 6 Arvopaperi- ja säilytyspalvelut

33 LIEDON SÄÄSTÖPANKKI PALVELUHINNASTO Osa 6 Arvopaperi- ja säilytyspalvelut 33 LIEDON SÄÄSTÖPANKKI 2 Sisällysluettelo 1 ARVOPAPERIKAUPPA... 3 1.1 Toimeksiannot konttoripalveluna Helsingin Pörssiin... 3 1.2 Toimeksiannot muihin pörsseihin... 3 1.3 Internet-arvopaperikaupankäynti

Lisätiedot

Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista

Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista Ajankohtaista kunta- ja aluetiedoista Ulkomaalaiset Suomessa Yliaktuaari, Tilastokeskus Esityksessäni Hieman historiallista näkökulmaa ulkomaalaisuuteen Ulkomaalaiset Suomessa Ulkomaalaisten hedelmällisyys

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia hiiltä)

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia hiiltä) Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 22 (miljardia tonnia hiiltä) 1 8 6 4 2 19 191 192 193 194 195 196 197 198 199 2 21 22 Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut

Lisätiedot

Demografinen huoltosuhde. Mikä on hyvä huoltosuhde?

Demografinen huoltosuhde. Mikä on hyvä huoltosuhde? Demografinen huoltosuhde Mikä on hyvä huoltosuhde? Mikä ihmeen demografinen huoltosuhde? Suhdeluku, joka kertoo kuinka monta ei-työikäistä eli huollettavaa on yhtä työikäistä kohden. 0-14 -vuotiaat + yli

Lisätiedot

Kalastuslupien osto-ohje

Kalastuslupien osto-ohje Kalastuslupien osto-ohje WWW.TENONKALALUVAT.FI Kalastuslupien hankkiminen Jokaisella kalastajalla on mahdollisuus hankkia vuoden 2018 lupakaudella 4 lupaa kiintiöviikkoa kohden ja maksimissaan 20 lupaa

Lisätiedot

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA

REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA OULUN MATKAILUTILASTOT VUOSI 217 REKISTERÖIDYT YÖPYMISET LISÄÄNTYIVÄT OULUSSA KOLME PROSENTTIA EDELLISVUODESTA Vuonna 217 Oulussa kirjattiin 64 tuhatta yöpymistä, joista suomalaisille 58 tuhatta ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

KUORMA-AUTOJEN SUURIMMAT SALLITUT NOPEUDET. Muualla ei rajoitusta, tarkkailkaa liikennemerkkejä!

KUORMA-AUTOJEN SUURIMMAT SALLITUT NOPEUDET. Muualla ei rajoitusta, tarkkailkaa liikennemerkkejä! KUORMA-AUTOJEN SUURIMMAT SALLITUT NOPEUDET ALBANIA Taajamissa ALGERIA Taajamissa ei rajoitusta, tarkkailkaa liikennemerkkejä! AZERBAIDZHAN Taajamissa 40 km/h 70 km/t BELGIA Taajamissa yli 7,5 t kokonaispainoiset

Lisätiedot

Pyydämme yritystänne täyttämään oheisen vuotta 2009 koskevan lomakkeen 15.3.2010 mennessä.

Pyydämme yritystänne täyttämään oheisen vuotta 2009 koskevan lomakkeen 15.3.2010 mennessä. VUOSIRAPORTIN KYSYMYKSET 1 (5) SE LAITTEIDEN VUOSIRAPORTTI 2009 SE laitteiden vuosiraportointi kuuluu kaikille sähkö ja elektroniikkalaitetuottajille Suomessa toimiva yritys, joka: valmistaa ja myy sähkö

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Töihin ulkomaille - lähetetyt työntekijät

Töihin ulkomaille - lähetetyt työntekijät Töihin ulkomaille - lähetetyt työntekijät Marika Peltoniemi 31.8.2010 Eläketurvakeskus KOULUTTAA EU/ETA-maat ja Sveitsi 2 EU:n sosiaaliturva-asetukset 883/2004 ja 987/2009: EU: Belgia, Bulgaria, Espanja,

Lisätiedot

Käyttötilastot www.vaalit.fi - lokakuussa 2008

Käyttötilastot www.vaalit.fi - lokakuussa 2008 Käyttötilastot www.vaalit.fi Yhteenveto ajalta: lokakuussa 2008 Luotu 01-Nov-2008 02:37 EET [Päivätilastot] [Tuntitilastot] [URL:t] [Sisääntulosivut] [Ulosmenosivut] [Koneet] [Hakupalvelimet] [Hakusanat]

Lisätiedot

Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia. Kasvua työmatkalaisten yöpymisissä. Majoitusmyynti 25 miljoonaa euroa

Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia. Kasvua työmatkalaisten yöpymisissä. Majoitusmyynti 25 miljoonaa euroa HELSINGIN MATKAILUTILASTOT SYYSKUU 2016 Rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät viisi prosenttia Syyskuussa 2016 Helsingissä kirjattiin lähes 308 000 yöpymistä, joista suomalaisille 133 000 ja ulkomaalaisille

Lisätiedot

Fiducial European Office Supplies Alliancen (EOSA) jäseneksi

Fiducial European Office Supplies Alliancen (EOSA) jäseneksi European Office Supplies Alliance (EOSA). World-class office supplies @ work - Across Europe Fiducial European Office Supplies Alliancen (EOSA) jäseneksi Fiducial Office Solutions, Ranskassa ja Belgiassa

Lisätiedot

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia) Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia) Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 22 (miljardia tonnia) 4 3 2 1 19 191 192 193 194 195 196 197 198 199 2 21 22 Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut 22.9.2

Lisätiedot