ESR-RAHOITUKSEN HAKU OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALALLA POHJANMAALLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ESR-RAHOITUKSEN HAKU OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALALLA POHJANMAALLA"

Transkriptio

1 HAKUOHJE Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ESR-RAHOITUKSEN HAKU OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALALLA POHJANMAALLA Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) toimii Pohjanmaan maakunnassa rahoittavana viranomaisena Manner-Suomen ESR-ohjelmassa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla. Pohjanmaan ELY-keskus julistaa avoimen haun ajalla opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla Manner-Suomen ESR-ohjelman Länsi-Suomen suuralueosion toimintalinjassa kolme. Haku ja hankkeiden rahoitus kohdistuu Pohjanmaan maakuntaan. Tässä hakuohjeessa kuvataan hankehaun sisältö, valintakriteerit sekä annetaan ohjeita hankehakemuksen laadintaan. Hakuja koskeviin kysymyksiin vastaa erikoissuunnittelija Marko Muotio, puhelin ja sähköpostitse marko.muotio(at)ely-keskus.fi. Ruotsinkielisille hakijoille lisätietoja antaa ESR-koordinaattori Jouni Kytösaari, puhelin ja sähköposti jouni.kytosaari(at)ely-keskus.fi. Ruotsinkieliset hakijat voivat tiedustella hausta myös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ruotsinkielisen opetustoimen yksiköstä sivistystoimen ylitarkastaja Ann-Sofi Loolta, puhelin , sähköposti ann-sof.loo(at)avi.fi.

2 2 MANNER-SUOMEN ESR-TOIMENPIDEOHJELMA Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tehtävänä on ESR-asetuksen (1081/2006) artiklan kaksi mukaisesti edistää Euroopan yhteisön painopisteitä, jotka koskevat taloudellisen ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden lujittamista parantamalla työllisyyttä ja työllistymismahdollisuuksia sekä edistämällä korkeaa työllisyysastetta sekä uusien ja parempien työpaikkojen luomista. Tämän mukaisesti sosiaalirahaston tavoitteena on tukea työllisyyttä ja työllistymisedellytyksiä osaamista ja palvelurakenteita kehittämällä. Euroopan sosiaalirahaston tuella voidaan edistää tasa-arvoa, ehkäistä syrjäytymistä, kehittää osaamista, työoloja ja henkilöstön hyvinvointia tai kehittää järjestelmiä, jotka helpottavat työmarkkinoiden toimintaa sekä aktivoivat ihmisiä osallistumaan ja tekemään työtä. Manner-Suomen ESR-toimenpideohjelmaa toteutetaan koko valtakunnassa ja se jakaantuu valtakunnallisesti toteutettaviin kehittämisohjelmiin sekä neljään suuralueosioon. Pohjanmaan maakunnassa toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla Länsi-Suomen suuralueen ohjelmaosiota, josta Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta nyt haussa oleva ESR-rahoitus tulee. Hakijoiden edellytetään tutustuvan Manner-Suomen ESR-toimenpideohjelman ja erityisesti Länsi-Suomen suuralueosioon ennen hakemuksen laatimista. Lisätietoja Manner-Suomen ESR-toimenpideohjelman Länsi-Suomen suuralueosiosta saa internetistä osoitteesta: pdf HAUN PAINOPISTEET Pohjanmaan ELY-keskuksen projektirahoitushaku opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla kohdistuu Manner-Suomen ESR-ohjelman Länsi-Suomen suuralueosion toimintalinjaan kolme. Projektirahoitus kohdistetaan tässä toimintalinjassa ensisijassa alla mainittuihin toimenpiteisiin:

3 3 1. PRIORITEETTI: Koulutuksen työelämävastaavuuden kehittäminen toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa sekä ammatillisen aikuiskoulutuksen sekä korkea-asteen oppilaitoksissa Tuetaan hankkeita, joissa yllä mainittujen oppilaitosten opetushenkilöstön työelämätietämystä vahvistetaan luomalla uusia työelämään perehtymisen malleja. Hankkeissa voidaan esimerkiksi kehittää opetushenkilöstön työelämätietoutta lisäävää mentorijärjestelmä 2. PRIORITEETTI: Oppimisympäristöjen sekä oppimissisältöjen kehittäminen toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa sekä ammatillisen aikuiskoulutuksen sekä korkea-asteen oppilaitoksissa Tuetaan hankkeita, jotka edesauttavat tehokkaasti koulutuksen ja työn joustavaa yhteensovittamista. Hankkeissa sovelletaan uutta informaatio- ja viestintäteknologiaa (esim. sosiaalinen media) ja uusia opetusmenetelmiä (esim. innovaatiopedagogiikka). Tuetaan hankkeita, joissa yllä mainituissa oppilaitoksissa käytössä olevia oppimisympäristöjä kehitetään edelleen siten, että oppilaitoksissa tapahtuva koulutus vastaisi mahdollisimman hyvin nykyaikaisen työelämän koulutustoiminnalle asettamia vaatimuksia Tuetaan hankkeita, joissa kehitetään erityistarpeisille opiskelijoille koulutuksen läpäisyä tukevia opetussisältöjä ja menetelmiä sekä työssäoppimisen menetelmiä toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa, aikuiskoulutuksessa samoin kuin korkea-asteen oppilaitoksissa 3. PRIORITEETTI: Tiedon ja osaamisen siirtäminen alueen yliopistoista, ammattikorkeakouluista ja ammatillisista oppilaitoksista työelämään Tuetaan hankkeita, joissa kehitetään alueen innovaatiotoiminnan kannalta keskeisten oppilaitosten innovaatiopalvelutoimintaa (tuote- ja palveluinnovaatiot) kokeilu- ja kehittämishankkeiden avulla. Tuetaan hankkeita, jotka edesauttavat alueen innovaatiotoiminnan kannalta keskeisten oppilaitosten toimintamallien rakenteiden ja osaamisen - kehittämistä siten, että mainitut innovaatiotoimijat kykenevät jatkossa luomaan työelämän kannalta relevantteja innovaatiopalveluja. Samalla innovaatiotoimijoiden valmiudet anoa kansallista t&k-rahoitusta (esim. TEKES-rahoitus) paranevat.

4 4 Pohjanmaan ELY-keskus voi harkintansa mukaan rahoittaa myös muuta Manner-Suomen ESR-toimenpideohjelman Länsi-Suomen suuralueosion toimintalinjassa kolme kuvattua rahoituskelpoista ja valintakriteerit täyttävää hanketoimintaa. PROJEKTIEN VALINTAPERUSTEET Hankkeiden valinnassa sovelletaan Manner-Suomen ESR-ohjelman seurantakomitean hyväksymiä valintaperusteita. Valintaperusteet jakautuvat välttämättömiin ehtoihin, ESR-ohjelman horisontaalisten painotusten arviointiin, yleisiin arviointiperusteisiin sekä erityisiin hallinnonalakohtaisiin arviointiperusteisiin. Välttämättömät ehdot on kaikkien ESR-rahoitusta saavien hankkeiden täytettävä. Jos hakemus ei täytä yhtä tai useampaa välttämätöntä ehtoa, ei sitä oteta mukaan muiden arviointiperusteiden arviointiin. Yleisillä arviointiperusteilla arvioidaan hankesuunnitelman toteuttamiskelpoisuutta. Pohjanmaan ELY-keskus on myös asettanut erityisiä valintaperusteita hankehakemusten arvioimiseksi. Nämä valintaperusteet perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan politiikkaohjelmiin. I Välttämättömät ehdot valinnalle Jotta hakemus voidaan ottaa arvioitavaksi, on sen ensin täytettävä seuraavat välttämättömät ehdot: a) Hanke sopii ESR-ohjelmaan ja haussa avoinna olevaan ohjelman toimintalinjaan - kohderyhmät ja toimenpiteet ovat ohjelmassa määritellyt - yksi hanke voi kuulua vain yhteen toimintalinjaan b) Hankkeen toteuttajaorganisaatio on tukikelpoinen juridinen oikeushenkilö - yksityishenkilö ei voi anoa rahoitusta hankkeelleen c) toteuttajan kirjanpitoon on mahdollista eritellä hankkeen kustannukset muista toteuttajan kustannuksista d) toteuttaja ei saa olla konkurssissa, purettavana tai velkasaneerauksessa, kilpailukiellossa tai laiminlyönyt veroja tai sosiaaliturvamaksuja tai syyllistynyt oleellisesti väärien tietojen antamiseen tai laiminlyönyt vaadittavien tietojen antamisen Projektisuunnitelman on myös edistettävä ainakin yhtä ESR-ohjelman horisontaalista painotusta.

5 5 II Projektin edistämät ESR-ohjelman horisontaaliset painotukset a) sukupuolten välinen tasa-arvo sekä miesten ja naisten yhtäläiset mahdollisuudet työelämässä b) kansainvälisen, kansallisen, alueellisen ja/tai paikallisen tason kumppanuus sekä työmarkkinaosapuolen ja kansalaisjärjestöjen osallistuminen eri tasoilla c) teknologiset ja sosiaaliset innovaatiot (sosiaaliset innovaatiot voivat liittyä esim. teknologiaan, kaupallistamiseen, organisaatioiden toimintaan tai sosiaalisiin käytäntöihin) d) kestävä kehitys jonkin/joidenkin seuraavan ulottuvuuden osalta. sosiaalinen, taloudellinen, kulttuurinen ja ekologinen kestävän kehityksen ulottuvuus Mikäli edellä kuvatut välttämättömät ehdot täyttyvät, projektihakemukset pisteytetään yleisten arviointiperusteiden ja erityisten valintaperusteiden perusteella. III Yleiset arviointiperusteet Hankehakemukset pisteytetään yleisten arviointiperusteiden perusteella. 1) Projektisuunnitelma on toteutuskelpoinen ja perustuu ennalta selvitettyyn tarpeeseen 2) Projektin toteuttajalla on taloudelliset edellytykset projektin toteuttamiseksi ja projektille esitetyt resurssit ovat realistiset projektisuunnitelmassa esitettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi 3) Projektin toteuttajalla on esitettyjen toimenpiteiden toteuttamiseksi osaamista ja kokemusta 4) Projektin toteuttajalla on toteutuksen kannalta oleelliset verkostot ja järjestetty yhteistyö oleellisiin sidosryhmiin 5) Projektissa on tarkoitus saavuttaa välittömiä tai pitkäkestoisia työllisyyttä edistäviä tai ylläpitäviä tuloksia ja vaikutuksia IV Erityiset valintaperusteet Kaikki hakemukset arvioidaan : 1) Hankesuunnitelma on hankehaussa ilmoitettujen painotusten mukainen

6 6 2) Hanke tukee Länsi-Suomen EAKR-toimenpideohjelman tavoitteiden toteuttamista 3) Hankesuunnitelma edistää alueellisten kehittämisstrategioiden tavoitteiden toteutumista 4) Hanke tukee Pohjanmaan ELY-keskuksen ja OKM:n solmiman tulossopimuksen tavoitteiden toteuttamista 5) Hankkeen suunnitelma tukee Koulutus ja tutkimus vuosina kehittämissuunnitelman tavoitteiden toteuttamista Hakemukset pisteytetään yleisten ja erityisten arviointiperusteiden osalta. Pisteytyksessä käytetään yksinkertaista kokonaispisteisiin perustuvaa laskentamenetelmää, jossa arviointiperusteen toteutumista arvioidaan seuraavasti: 5 = erinomaisesti, 4 = hyvin, 3 = tyydyttävästi, 2 = välttävästi, 1 = heikosti ja 0 = ei lainkaan. Yleisten arviointiperusteiden maksimipistemäärä on 25 pistettä. Erityisten valintaperusteiden maksimipistemäärä on myös 25 pistettä. Hankehakemukset käsitellään ja rahoituspäätökset tehdään Pohjanmaan ELYkeskuksessa. Hakemuksista voidaan tarvittaessa pyytää lausuntoja muilta viranomaisilta. Myös hakijoilta voidaan pyytää lisäselvityksiä hakemuksista. Ruotsinkielisten hakemusten osalta Pohjanmaan ELY-keskus pyytää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ruotsinkielisen opetustoimen palveluyksiköltä lausunnon ruotsinkielisistä hakemuksista. Pohjanmaan ELY-keskuksen ESR-valintaryhmä käsittelee hakuun tulleet hakemukset. Valintaryhmässä ovat edustettuna Pohjanmaan ELY-keskuksen sekä Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintoviraston ruotsinkielisen opetustoimen palveluyksikön edustajat. Hakemukset myös käsitellään Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä. ESR- RAHOITUKSEN HAKEMISESSA HUOMIOON OTETTAVIA SEIKKOJA

7 7 Rahoitettavilta hankkeilta edellytetään omarahoitusosuutta hankkeen rahoittamisessa. Omarahoitusosuudella tarkoitetaan tuensaajalta hankkeen kirjanpidossa taseeseen tulevia rahoituseriä. Omarahoitus voi olla joko kuntarahoitusta tai yksityistä rahoitusta hakijan oikeudellisen aseman mukaan. Tuensaajan omarahoitusosuuden määrän riittävyyden ratkaisee rahoittajaviranomainen. Hakijan on hankittava hankkeelleen kuntarahaosuus siinä tapauksessa, että hanke päätetään rahoittaa. Kuntarahaosuus voidaan hyväksyä omarahoitusosuutena. Tämän projektirahoitushaun perusteella rahoitettavien hankkeiden kuntarahaosuuden tulee olla vähintään 15 % hankkeen kokonaisrahoituksesta. Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämän projektirahoituksen osuus voi olla korkeintaan 85 % hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Pohjanmaan ELY-keskus edellyttää rahoitettavilta hankkeilta yksityistä rahoitusta, mikäli hanke hyödyttää yrityksiä. Projektin kuntarahaosuudesta sekä yksityisestä rahoituksesta osa voidaan perustellusta syystä rahoittajaviranomaisen tekemän harkinnan perusteella hyväksyä erikseen raportoitavina rahoitusosuuksina. Hakijoiden on kuitenkin huomattava se, että projektin toteuttajan omarahoitusosuudesta korkeintaan puolet voidaan hyväksyä erikseen raportoitavana rahoitusosuutena. Valtionhallinnon viranomaiset eivät voi asettaa hankkeisiin omarahoitusosuuksia eikä myöskään erikseen raportoitavia rahoitusosuuksia. Rahoitettavien hankkeiden kustannusten korvaamisessa voidaan noudattaa flat rate - mallia. Flat ratella tarkoitetaan kiinteää prosenttiosuutta, jolla korvataan hankkeen välilliset kustannukset tiettyjen määriteltyjen hankkeen todellisten kustannusten (palkkakustannusten) osuutena. ESR-hankkeissa flat rate on 17 % hankkeen hyväksytyistä palkkakustannuksista. Välillisillä kustannuksilla tarkoitetaan flat rate mallissa kustannuksia, jotka hyväksytään ja korvataan prosenttimääräisinä. Hakijan ei tarvitse yksilöidä välillisiä kustannuksia projektirahoitushakemuksessa. Hakija voi valita flat rate mallin sijasta hankkeensa kustannusten korvausperusteeksi myös todellisten kustannusten ilmoittamiseen perustuvan korvausmallin. Tällöin hakijan on ilmoitettava hakemuksessa kaikki hankkeen kustannukset. Hankkeissa, joissa on useampia toteuttajia (yhteishankkeet), on kaikkien tuensaajien osalta noudatettava samaa kustannusten korvaamismenettelyä. EURA tietojärjestelmässä hakulomakkeen täyttöohjeissa annetaan tarkempia ohjeita kustannusarvion laatimiseen flat rate mallia käyttäen. Kustannuksiltaan pienissä hankkeissa, joissa julkisen rahoituksen enimmäismäärä on korkeintaan euroa, voidaan projektin kustannusten korvaamisen menettelynä käyttää kertakorvausmenettelyä (lump sum). Kertakorvauksen määrä vahvistetaan rahoituspäätöksessä hakijan esittämän yksityiskohtaisen kustannusarvioesityksen perusteella. Tässä menettelyssä tuen saajan ei tarvitse esittää tositteiden avulla projektin

8 8 todellisia kustannuksia, vaan tuen maksatus perustuu projektissa syntyneen tuloksen tai toteutettujen toimenpiteiden todentamiseen. Kertakorvausmenettely on tarkoitettu lähinnä pienille hanketoimijoille, joilla ei usein ole riittäviä resursseja rakennerahastohankkeen hallinnointiin. Kertakorvausmenettely soveltuu vain niihin projekteihin, joissa tuensaaja toteuttaa projektin toimenpiteet itse, vaikka projektin toteutuksessa käytettäisiin ulkopuolisia palveluja. Hankkeiden suunnittelussa pyydetään ottamaan huomioon se, että tämän haun perusteella rahoitettavien hankkeiden toiminnan tulee päättyä viimeistään Hakijan on myös huomioitava se, että Euroopan sosiaalirahastosta rahoitettavissa rakennerahastohankkeissa ei voi tehdä investointeja koneisiin ja laitteisiin. Rahoitettavien hankkeiden toimenpiteiden tulee kohdistua työikäiseen väestöön ( vuotiaat). Useamman toteuttajan muodostamassa yhteishankkeessa hakijoiden on valittava keskuudestaan hankkeelle päätoteuttaja. Yhteishankkeen muut osapuolet ovat hankkeessa osatoteuttajia. Päätoteuttajan on laadittava kirjallinen sopimus hankkeen toteuttamisesta osatoteuttajien kanssa. Hankkeen päätoteuttajan sekä osatoteuttajien on yhdessä allekirjoitettava projektirahoitushakemus. Hakijoiden on liitettävä projektirahoitushakemuksen liitteeksi nimenkirjoitusoikeudesta kertova asiakirja (esim. ote johtosäännöstä, kaupparekisteriote yms.) sekä veroviranomaisen todistus maksetuista veroista. Yhteishankkeissa sekä päätoteuttajan että osatoteuttajien on toimitettava mainitut liiteasiakirjat omalta osaltaan. Kustannuksia projektille voidaan hyväksyä hakemuksen vireille tulon jälkeen hankkeen hyväksyttynä toteutusaikana. Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan ESR-hankkeissa ei voida rahoittaa työvoimaeikä maahanmuuttopoliittisia toimenpiteitä. PROJEKTIHAKEMUSTEN LAATIMINEN Projektirahoitushakemus laaditaan sähköisesti EURA 2007 tietojärjestelmän hakijan palveluissa osoitteessa Hakemuslomakkeen täyttöohjeet sekä järjestelmän käyttäjätunnukset saa EURA tietojärjestelmästä.

9 9 Projektirahoitushakemus on osoitettava Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen OKM:n hallinnonalalle, Manner-Suomen ESR-ohjelman Länsi- Suomen suuralueosion toimintalinjaan kolme. Ennen hakemuksen laatimista hakijaa pyydetään perehtymään seuraaviin rakennerahastotoimintaa ohjaaviin asiakirjoihin: Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirja Länsi-Suomen suuralueosio Manner-Suomen ESR-ohjelman valintaperusteet Valtioneuvoston asetus rakennerahastoista osarahoitettavien menojen tukikelpoisuudesta 501/2011 Valtioneuvoston asetus rakennerahastoista osarahoitettavien kustannusten tukikelpoisuudesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta (1295/2011) Hallintoviranomaisen ohje TEM/1136/ /2011 ( ) Hallintoviranomaisen ohjeet TEM/3369/ /2010 ( ) Nämä ohjeet ja säädökset löytyvät internetistä osoitteesta: Rakennerahastojen tietopalvelusta voi hakea tietoa Suomessa ohjelmakaudella rahoitetuista ESR-hankkeista osoitteesta: Pohjanmaan ELY-keskuksen julistama haku Manner-Suomen ESR-ohjelman Länsi- Suomen suuralueosioon OKM:n hallinnonalalla päättyy klo Hakemukset jätetään EURA2007-tietojärjestelmässä viranomaiskäsittelyyn edellä mainittuun määräaikaan mennessä painamalla Jätä hakemus viranomaisen käsittelyyn -painiketta. Hakemusta ei voida ottaa käsittelyyn, mikäli hakemuksen status on ollut EURA2007-järjestelmässä viranomaiseen saapuessaan jokin muu kuin jätetty viranomaiskäsittelyyn. Hakijan on myös tulostettava hakemus EURA tietojärjestelmästä sekä toimitettava se virallisesti allekirjoitettuna Pohjanmaan ELY-keskuksen kirjaamoon osoitteeseen Pohjanmaan ELY-keskus PL 131, Vaasa. Käyntiosoite ELY-keskuksen kirjaamoon on Hovioikeudenpuistikko 19 A, neljäs kerros. Hakemuksen voi allekirjoittaa vain nimenkirjoitusoikeuden omaava hakijan edustaja. Hakemuksen allekirjoittamisella hakija sitoutuu oikeudellisesti rahoituksen saamiseen liittyviin ehtoihin. Allekirjoitetut hakemusversiot on toimitettava Pohjanmaan ELY-keskukseen klo mennessä. Pohjanmaan ELY-keskus antaa kaikkiin tähän hakuun tulleisiin hakemuksiin kirjallisen päätöksen.

10 10

MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN VALINTAPERUSTEET

MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN VALINTAPERUSTEET TM007:00/2007 1 EUROOPAN UNIONI Euroopan sosiaalirahasto MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN 2007-2013 VALINTAPERUSTEET Seurantakomitea on hyväksynyt 24. - 25.5.2007 pidetyssä kokouksessa alla mainitut valintaperusteet

Lisätiedot

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje Hakuaika päättyy 16.2.2015 I Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 ohjelmakauden ESR-projektirahoitushaku

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ESR-hankkeiden hakuohje

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ESR-hankkeiden hakuohje Liite 1 Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ESR-hankkeiden hakuohje 3.10.2013 Ohjeita hakehakemuksen täyttämiseen ja Manner-Suomen ESRohjelman valintaperusteet Manner-Suomen ESR

Lisätiedot

Ylimaakunnallinen ESR-haku Länsi-Suomessa 14.2. 15.4.2011

Ylimaakunnallinen ESR-haku Länsi-Suomessa 14.2. 15.4.2011 Ylimaakunnallinen ESR-haku Länsi-Suomessa 14.2. 15.4.2011 Länsi-Suomen suuralueen ELY-keskukset avaavat Länsi-Suomea koskevan ylimaakunnallisen ESR-hankehaun. Hankehaulla tuetaan Pirkanmaan, Satakunnan,

Lisätiedot

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 1.9.2014 MENNESSÄ

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 1.9.2014 MENNESSÄ EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 1.9.2014 MENNESSÄ Pirkanmaan liitossa on haettavana Pohjanmaan liiton rahoituskehyksestä 880 000 euroa EU-tukea toimintalinjan 2 uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen

Lisätiedot

Rahoituskelpoinen ESR-hakemus Keski-Suomen ELY-keskus

Rahoituskelpoinen ESR-hakemus Keski-Suomen ELY-keskus Rahoituskelpoinen ESR-hakemus Keski-Suomen ELY-keskus Rahoituskelpoisen ESR-hankkeen suunnittelussa huomioon otettavat seikat 1. Hyvä ESR-hanke vastaa johonkin havaittuun alueelliseen tarpeeseen tai ongelmaan

Lisätiedot

Vipuvoimaa Euroopan Unionilta

Vipuvoimaa Euroopan Unionilta Vipuvoimaa Euroopan Unionilta 2007 2013 Euroopan sosiaalirahaston KOHDENNETTU PROJEKTIHAKU 25.11.2013 10.12.2013 Sisältö Toimintalinja 1: Työorganisaatioiden, työssä olevan työvoiman ja yritysten kehittäminen

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNE- RAHASTO-OHJELMA. Luovaa osaamista. VALTAKUNNALLINEN ESR- HAKU Haku

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNE- RAHASTO-OHJELMA. Luovaa osaamista. VALTAKUNNALLINEN ESR- HAKU Haku KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNE- RAHASTO-OHJELMA Luovaa osaamista VALTAKUNNALLINEN ESR- HAKU Haku 15.8. - 30.11.2017 Hakijan ohje 2 ESR-HANKEHAKU Hämeen ELY-keskus avaa Kestävää kasvua

Lisätiedot

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa Henri Helander 18.6.2014 1 29.8.2014 Ohjelmakauden 2014 2020 käynnistyminen Valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien hankehaut

Lisätiedot

EUROOPPA-PÄIVÄ

EUROOPPA-PÄIVÄ EUROOPPA-PÄIVÄ EUROOPAN SOSIAALIRAHASTON (ESR) RAHOITUS Euroopan Sosiaalirahaston rahoitus Millainen hanke voi saada rahoitusta Kuka voi hakea rahoitusta Miten ja milloin haen rahoitusta ESR-osarahoitetun

Lisätiedot

Ideasta suunnitelmaksi

Ideasta suunnitelmaksi Ideasta suunnitelmaksi Lainsäädäntö ja ohjelma-asiakirja Laki eräiden työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan ohjelmien ja hankkeiden rahoittamisesta 1652/2009 Valtioneuvoston asetus eräiden työ- ja

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu

Kestävää kasvua ja työtä Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Rahoituksen hakeminen mikä muuttuu Iisalmi 18.3.2014 Varkaus 19.3.2014 Kuopio 27.3.2014 Sisältö: Sähköinen asiointi Hakuprosessi EURA 2014 Ennakko, luontoissuoritukset

Lisätiedot

MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN AVOIN HAKU

MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN AVOIN HAKU MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN AVOIN HAKU Häme, Kaakkois-Suomi, Uusimaa ja Varsinais-Suomi 30.9.2013 Hakijan ohje ESR-PROJEKTIHAKU Hämeen, Kaakkois-Suomen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset avaavat

Lisätiedot

Miten tukea haetaan? Hämeen ELY-keskus Valtteri Karhu

Miten tukea haetaan? Hämeen ELY-keskus Valtteri Karhu Miten tukea haetaan? Valtteri Karhu Rahoitusta haetaan Eura2014 -järjestelmässä Rakennerahastojen viestintä, kuten hakuilmoitukset julkaistaan verkossa osoitteessa www.rakennerahastot.fi Sivustolla sivut

Lisätiedot

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ

EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ EAKR-RAHOITUKSEN HAKU 12.2.2016 MENNESSÄ Pirkanmaan liitossa on haettavana tukea Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman toimintalinjojen 1 ja 2 mukaisille hankkeille. Rahoitettavaksi

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN OHJE ESR- JA EAKR RAHOITUKSEN HAKIJOILLE

VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN OHJE ESR- JA EAKR RAHOITUKSEN HAKIJOILLE VARSINAIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN OHJE ESR- JA EAKR RAHOITUKSEN HAKIJOILLE 1.2.2012 Hyvin toteutettu ja tavoitteiltaan kohderyhmää hyvin palveleva hanke saa aikaan monenlaista positiivista kehitystä. Hyvä

Lisätiedot

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander

ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa. Henri Helander ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa Henri Helander 26.8.2014 1 27.8.2014 Rakennerahasto-ohjelman valtakunnallinen toiminta Tavoitteena erityinen lisäarvo sektoripolitiikoiden

Lisätiedot

Pirkanmaan liiton EAKR haku mennessä

Pirkanmaan liiton EAKR haku mennessä Pirkanmaan liiton EAKR haku 4.3.2019 mennessä Pirkanmaan liiton hakuinfo Tiina Harala Yleistä Pirkanmaan liiton EAKR-hausta Haku päättyy 4.3.2019 Auki molemmat toimintalinjat ja kaikki EAKR:n erityistavoitteet

Lisätiedot

Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen Kuopiossa

Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen Kuopiossa Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen Kuopiossa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 rakennerahasto-ohjelma rahoitusasiantuntija Jaana Tuhkalainen, ELY-keskus 30.3.2015 Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA 10.6.2016 3.10.2016. Hakijan ohje

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA 10.6.2016 3.10.2016. Hakijan ohje KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA 10.6.2016 3.10.2016 Hakijan ohje Sisältö: 1. Yleistä ESR-hausta 2. Haun erityispiirteet 3. Ohjeita hakemuksen

Lisätiedot

Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR haku Uusimaa Suuralueet ylittävien hankkeiden esittely

Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR haku Uusimaa Suuralueet ylittävien hankkeiden esittely Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR haku Uusimaa 1.5.-3.10.2017 Suuralueet ylittävien hankkeiden esittely ESR haku 1.5.-3.10.2017 / Uudellamaalla auki toimintalinjat 4 ja 5 Toimintalinja 4: Koulutus,

Lisätiedot

PROJEKTIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN

PROJEKTIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN PROJEKTIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN Koulutus hanketoimijoille 9.1.2012 Kehittämisasiantuntija Terhi Pajumäki ESR rahoitus: - Euroopan sosiaalirahasto on EU:n rakennerahasto, josta tuetaan työllisyyttä ja osaamista

Lisätiedot

ESR -hakuinfo. Alueellinen ESR haku

ESR -hakuinfo. Alueellinen ESR haku ESR -hakuinfo Alueellinen ESR haku 1.1.-1.3.2017 Erityistavoite 6.1 Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen Tavoitteena on parantaa nuorten ja muiden heikossa

Lisätiedot

ESR-haku Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus

ESR-haku Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus ESR-haku 1.10.2015 Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tavoite on tukea työllisyyttä ja

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 -ohjelma Sisaltää EAKR Euroopan aluekehitysrahaston ja ESR

Lisätiedot

Hakuohjeistus ESRprojektien

Hakuohjeistus ESRprojektien ESR-RAHOITUSTA HAETTAVANA KAINUUSSA Hakuohjeistus ESRprojektien hakijoille 2014 17.1.2014 2 MANNER-SUOMEN ESR-TOIMENPIDEOHJELMA Euroopan sosiaalirahasto on EU:n rakennerahasto, joka osarahoittaa inhimillisten

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Euroopan Sosiaalirahaston rahoitus, rahoitushaku Länsi-Suomessa Rahoitusasiantuntija Keski-Suomen ELY-keskus Mitä rakennerahastot ovat?

Lisätiedot

ESR Rahoituksen hakeminen

ESR Rahoituksen hakeminen ESR Rahoituksen hakeminen 25.1.2018 Sirpa Raassina Etelä-Savon RR-ELY Rakennerahasto-ohjelman toimintalinjat ja erityistavoitteet ESR 3. Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (ESR) nuorten ja muiden heikossa

Lisätiedot

ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa

ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa ESR:n erityispiirteet rakennerahastohaussa Minna Koivukangas EU-koordinaattori Keski-Suomen ELY-keskus/ Varsinais-Suomen toimipiste 13.6.2014 Esityksen sisältö Yleistä hankehallinnosta ohjelmakaudella

Lisätiedot

Luovaa osaamista. Valtteri Karhu

Luovaa osaamista. Valtteri Karhu Luovaa osaamista Valtteri Karhu OKM:n valtakunnalliset toimenpidekokonaisuudet rakennerahasto-ohjelmassa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 1. Osuvaa osaamista 2. Kotona Suomessa (OKM ja TEM) 3. Osallistamalla

Lisätiedot

Taito-ohjelma yleisesti ja alkavan haun erityiskysymykset

Taito-ohjelma yleisesti ja alkavan haun erityiskysymykset Taito-ohjelma yleisesti ja alkavan haun erityiskysymykset Taito-hakuinfo Tieteiden talo 13.1.2016 Päivi Bosquet Marika Lindroth Taito-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahastoohjelma

Lisätiedot

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Kestävää kasvua ja työtä Hakuinfo

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Kestävää kasvua ja työtä Hakuinfo Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Hakuinfo 17.1.2017 Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan hakuinfo EAKR

Etelä-Pohjanmaan hakuinfo EAKR Etelä-Pohjanmaan hakuinfo EAKR Päivi Mäntymäki Aamupäivän ohjelmasta Klo 9.00 Klo 10.00 Klo 10.30 Klo 12.00 EAKR Kahvitauko ESR Tilaisuus päättyy 2 EAKR-haku Hakemuksia vain toimintalinjaan 2 Uuden tiedon

Lisätiedot

11.11.2014 Asukkaat paikalliskehittäjinä Merja Rossi Hämeen ELY-keskus

11.11.2014 Asukkaat paikalliskehittäjinä Merja Rossi Hämeen ELY-keskus Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 11.11.2014 Asukkaat paikalliskehittäjinä Merja Rossi Hämeen ELY-keskus Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä Etelä-Suomen seuraava EAKR-hankehaku MYRS

sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä Etelä-Suomen seuraava EAKR-hankehaku MYRS Maakunnan yhteistyöryhmän 43 05.10.2016 sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä 42 17.10.2016 Etelä-Suomen seuraava EAKR-hankehaku MYRS 05.10.2016 43 Etelä-Suomen maakunnan liittojen vuoden 2017 EAKR-haku

Lisätiedot

ESR-RAHOITUSTA HAETTAVANA KAINUUSSA. kevät 2012

ESR-RAHOITUSTA HAETTAVANA KAINUUSSA. kevät 2012 ESR-RAHOITUSTA HAETTAVANA KAINUUSSA Hakuohjeistus ESRprojektien hakijoille, kevät 2012 6.2.2012 2 MANNER-SUOMEN ESR-TOIMENPIDEOHJELMA Euroopan sosiaalirahasto on EU:n rakennerahasto, joka osarahoittaa

Lisätiedot

Valintaperusteet, ESR (luonnoksen mukaan) Kestävää kasvua ja työtä infotilaisuus Kajaanissa

Valintaperusteet, ESR (luonnoksen mukaan) Kestävää kasvua ja työtä infotilaisuus Kajaanissa Valintaperusteet, ESR (luonnoksen mukaan) Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 -infotilaisuus Kajaanissa Anne Huotari Valintaperusteita on kolmenlaisia I YLEISET VALINTAPERUSTEET (luonnos) Merkitään rastilla

Lisätiedot

Erityistavoite 7.1 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen

Erityistavoite 7.1 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen Erityistavoite 7.1 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen ESR-hakuinfo 15.1.18, Helsinki JA 12.1.2018 Toimintalinja 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus Erityistavoite 7.1 Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ESR-HANKKEIDEN HAKUOHJE

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ESR-HANKKEIDEN HAKUOHJE Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ESR-HANKKEIDEN HAKUOHJE Hakuaika: 3.10. - 25.10.2013 Haettavissa oleva rahoitus Manner-Suomen ESR -ohjelma, Länsi-Suomen suuralue 30.9.2013

Lisätiedot

SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA

SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA 31.8.2012 SISÄÄN - JA ULOS OPIN OVESTA Hankkeen hallittu päättäminen Rahoituskoordinaattori Merja Rossi Kaakkois-Suomen ELY-keskus HANKKEEN PÄÄTTÄMINEN Päättäminen on osa hankkeen suunnitelmaa ja toteuttamista

Lisätiedot

Maksatus Lump sum -hankkeissa

Maksatus Lump sum -hankkeissa Maksatus Lump sum -hankkeissa Uudenmaan ELY-keskuksen Lump sum -koulutus 28.5.2013 Mikael Posti Uudenmaan ELY-keskus Maksatushakemus 1 Maksatushakemukset EURA:ssa rahoituspäätöksen mukaisessa aikataulussa

Lisätiedot

Keskeisimmät muutokset toimeenpanossa ohjelmakaudella ALKE-lainsäädäntö (HE 190/2013)

Keskeisimmät muutokset toimeenpanossa ohjelmakaudella ALKE-lainsäädäntö (HE 190/2013) Keskeisimmät muutokset toimeenpanossa ohjelmakaudella 2014-2020 ALKE-lainsäädäntö (HE 190/2013) Laki alueiden kehittämisestä ja rakennerahastotoiminnan hallinnoinnista, ns. hallintolaki Laki alueiden kehittämisen

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN EAKR-OHJELMA www.etela-suomeneakr.fi

ETELÄ-SUOMEN EAKR-OHJELMA www.etela-suomeneakr.fi ETELÄ-SUOMEN EAKR-OHJELMA www.etela-suomeneakr.fi Teemahankkeiden avoin haku 15.9. 31.10.2011 MILLAISIA HANKKEITA? Eteläsuomalaisten osaamiskeskittymien kehittäminen ja verkostoituminen Laajoja hankekokonaisuuksia

Lisätiedot

Taito-ohjelma yleisesti ja kevään haun erityispiirteet

Taito-ohjelma yleisesti ja kevään haun erityispiirteet Taito-ohjelma yleisesti ja kevään haun erityispiirteet Taito-hakuinfo OKM 25.1.2017 Päivi Bosquet Taito-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahastoohjelma Toimintalinja: TL 4 Koulutus,

Lisätiedot

Pirkanmaan liitolta haettava EAKR-rahoitus

Pirkanmaan liitolta haettava EAKR-rahoitus Pirkanmaan liitolta haettava EAKR-rahoitus 9.5.2018 Rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 (EAKR, ESR) Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) - Tavoitteena: - Parantaa työllisyyttä, lisätä

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNE- RAHASTO-OHJELMA

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNE- RAHASTO-OHJELMA KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNE- RAHASTO-OHJELMA Kokka kohti Suomea kansainvälisistä osaajista kasvua ja kilpailukykyä kasvukeskuksiin Avoin valtakunnallinen haku 3.6. - 2.9.2019 Hakuohje

Lisätiedot

PAIKAL Kansalaistoimijalähtöinen paikallinen kehittäminen Turussa, Raisiossa, Kaarinassa ja Salossa Päähakija ja hankkeen hallinnoija

PAIKAL Kansalaistoimijalähtöinen paikallinen kehittäminen Turussa, Raisiossa, Kaarinassa ja Salossa Päähakija ja hankkeen hallinnoija PAIKAL Kansalaistoimijalähtöinen paikallinen kehittäminen Turussa, Raisiossa, Kaarinassa ja Salossa Päähakija ja hankkeen hallinnoija Salon alueen koordinaattori/tuensiirron saaja Hankeprosessi Hankkeen

Lisätiedot

Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit

Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit Rakennerahastohankkeiden toteutus ohjelmakaudella 2014-20 Sähköiset palvelut ja yksinkertaistetut kustannusmallit Jenni Hyvärinen TEM/ALUE/Rakennerahastot Huom! Tässä esityksessä käsiteltäviin asioihin

Lisätiedot

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS ETELÄ-KARJALA ITÄ-UUSIMAA KANTA-HÄME KYMENLAAKSO PÄIJÄT-HÄME UUSIMAA VARSINAIS-SUOMI TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS Innovatiiviset julkiset hankinnat 18.2.2010 1 OHJELMA 12.30 Tervetuloa! 12.40

Lisätiedot

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS 17.1.-20.1.2011, Helsinki Vinkkejä jatkotyöskentelyyn Petri Veijalainen VARSINAINEN HAKUAIKA Varsinainen hakuaika päättyy 16.2.2011 klo 15 Hakemus laadittu internetissä

Lisätiedot

MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE

MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE Tuija Nikkari Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus MAKSATUSPROSESSIKOULUTUS ESR-HANKETOIMIJOILLE Seinäjoki 24.5.2011 Rahoituspäätös ja projektisuunnitelma Rahoituspäätös sisältää päätösasiakirjan

Lisätiedot

Taito-ohjelma yleisesti ja syksyn haun erityispiirteet

Taito-ohjelma yleisesti ja syksyn haun erityispiirteet Taito-ohjelma yleisesti ja syksyn haun erityispiirteet Taito-hakuinfo OKM 7.9.2016 Päivi Bosquet Marika Lindroth Taito-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahastoohjelma Toimintalinja:

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. EAKR-rahoituksen hakeminen. Mari Kuparinen Uudenmaan liitto 6.6.2014

Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. EAKR-rahoituksen hakeminen. Mari Kuparinen Uudenmaan liitto 6.6.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 EAKR-rahoituksen hakeminen Mari Kuparinen Uudenmaan liitto Uudenmaan liiton ja muiden liittojen roolit MY R Rahoittaja-rooli (hankkeiden valinta ja rahoituspäätöksen

Lisätiedot

ESR-hankkeiden hakuinfo

ESR-hankkeiden hakuinfo Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR-hankkeiden hakuinfo 15.8.2019 Rahoituspäällikkö Riitta Ilola ELY-keskus/Rahoitusyksikkö Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 ohjelman alueellinen ESR-rahoitushaku Länsi-Suomessa 21.12.2015 1.3.2016

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 ohjelman alueellinen ESR-rahoitushaku Länsi-Suomessa 21.12.2015 1.3.2016 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 ohjelman alueellinen ESR-rahoitushaku Länsi-Suomessa 21.12.2015 1.3.2016 Rahoitusasiantuntija Minna Koivukangas Keski-Suomen ELY-keskus/Turku 18.1.2016 Länsi-Suomen alueen

Lisätiedot

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS 17.2. 19.2.2010, Helsinki

TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS 17.2. 19.2.2010, Helsinki ETELÄ-KARJALA ITÄ-UUSIMAA KANTA-HÄME KYMENLAAKSO PÄIJÄT-HÄME UUSIMAA VARSINAIS-SUOMI TEEMAHANKKEIDEN VERKOSTOITUMISTILAISUUS 17.2. 19.2.2010, Helsinki Ohjeita jatkotyöskentelyyn 1 Varsinainen hakuaika

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA Hakijan ohje

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA Hakijan ohje KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA 13.6.2017 3.10.2017 Hakijan ohje Sisältö: 1. Yleistä ESR-hausta 2. Haun erityispiirteet 3. Ohjeita hakemuksen

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA Hakijan ohje

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA Hakijan ohje KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA 16.12.2016 1.3.2017 Hakijan ohje Sisältö: 1. Yleistä ESR-hausta 2. Haun erityispiirteet 3. Ohjeita hakemuksen

Lisätiedot

EAKR VALINTAESITYS. Hankkeen perustiedot Kysymys. Vastaus Hankkeen diaarinumero 6526/31/2017 Hakemuksen saapumispvm

EAKR VALINTAESITYS. Hankkeen perustiedot Kysymys. Vastaus Hankkeen diaarinumero 6526/31/2017 Hakemuksen saapumispvm EAKR VALINTAESITYS Hankkeen perustiedot Kysymys Vastaus Hankkeen diaarinumero 6526/31/2017 Hakemuksen saapumispvm 14.9.2017 Hakijan virallinen nimi Lapin yliopisto Hankkeen julkinen nimi Design in Smart

Lisätiedot

Uusien kustannusmallien käyttöönotto ja ajankohtaista ESR:ssa

Uusien kustannusmallien käyttöönotto ja ajankohtaista ESR:ssa Uusien kustannusmallien käyttöönotto ja ajankohtaista ESR:ssa 1.3.2012 Rakennerahastoasiantuntija Raisa Lappeteläinen Pohjois-Karjalan ELY-keskus EU-rakennerahastoyksikkö Rakennerahastojen uudet kustannusmallit

Lisätiedot

Kantri ry Rahoitusta paikallisesti. Kari Kylkilahti

Kantri ry Rahoitusta paikallisesti. Kari Kylkilahti 1 Kantri ry Rahoitusta paikallisesti Kari Kylkilahti Kantri ry perustettu 1997 toimintaryhmäksi hakeutumista varten myöntää EU-hankerahoitusta maaseudun yritysten ja muiden yhteisöjen hankkeisiin toiminta-alue

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 20230 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä -ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä -ohjelma Kestävää kasvua ja työtä -ohjelma 2014-2020 Kasvua kansainvälisistä osaajista agenda Valtakunnallinen ESR-haku 14.6.2017 Esityksen sisältö Hakuteeman rajausta/esr: Toimintalinjan 3 erityistavoitteen 6.1.

Lisätiedot

Valintajaksot, valintamenettely ja haun avautuminen maaseutuohjelmassa

Valintajaksot, valintamenettely ja haun avautuminen maaseutuohjelmassa Valintajaksot, valintamenettely ja haun avautuminen maaseutuohjelmassa Frami 9.4.2015 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Hanna Mäkimantila 2.4.2015 Hakujen avautuminen maaseutuohjelmassa on jatkuva haku haku

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan maakunnan ESRprojektirahoituksen

Keski-Pohjanmaan maakunnan ESRprojektirahoituksen Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Keski-Pohjanmaan maakunnan ESRprojektirahoituksen hakuohje Hakuaika päättyy 16.2.2015 I Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 ohjelmakauden ESR-projektirahoitushaku

Lisätiedot

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Päättyvän ohjelmakauden tilanne Uuden ohjelmakauden käynnistyminen. Tilanne

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Päättyvän ohjelmakauden tilanne Uuden ohjelmakauden käynnistyminen. Tilanne Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Päättyvän ohjelmakauden tilanne Uuden ohjelmakauden käynnistyminen Tilanne 26.8.2015 Rahoituspäällikkö

Lisätiedot

Länsi-Suomen ESR-haku Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus)

Länsi-Suomen ESR-haku Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus) Länsi-Suomen ESR-haku 21.12.2015 1.3.2016 20.1.2016 Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus) Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä,

Lisätiedot

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma Valtakunnalliset koordinaatiohankkeet

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma Valtakunnalliset koordinaatiohankkeet Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 2020 Valtakunnalliset koordinaatiohankkeet Timo Kukkonen, Hämeen ELY-keskus Hakulanseeraustilaisuus 24.4.2015 Helsinki Sisältö Koordinaatiohankkeiden hakuprosessin

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMA LÄNSI-SUOMEN ALUE

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMA LÄNSI-SUOMEN ALUE KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMA LÄNSI-SUOMEN ALUE Ideahaku 1.11.2017-11.12.2017 Varsinainen haku 14.12.2017-5.3.2018 Hakijan ohje Sisältö: 1. Kaksivaiheinen haku 2. Yleistä

Lisätiedot

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä

Uusi rahoituslaki ja soveltaminen. Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Uusi rahoituslaki ja soveltaminen Hallitusneuvos Tuula Manelius AKY/Aluestrategiaryhmä Rahoituslaki ja rahoitusasetus Laki eräiden työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan ohjelmien ja hankkeiden rahoittamisesta

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Päätösehdotus Liite 2 Alueet ja kasvupalvelut -osasto 31.1.2019 Jakelussa mainituille KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN

Lisätiedot

Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa

Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa HAKUINFO Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR-haku 13.2.2015 Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - rakennerahasto-ohjelma Ohjelma-asiakirja:

Lisätiedot

Lump sum pähkinänkuoressa

Lump sum pähkinänkuoressa Lump sum pähkinänkuoressa Kertakorvausmallin käyttöönoton tarkoituksena on: pienten hankkeiden ja tuensaajien hallinnon keventäminen kansalaisjärjestöjen ja pienten toimijoiden osallistumisen lisääminen

Lisätiedot

Hakuinfo /Kotka

Hakuinfo /Kotka Hakuinfo 29.8.2019/Kotka Alueellinen ESR haku 1.9.-1.10.2019 Hämeen ELY-keskus ESR-haku Etelä-Suomi 1.9.-1.10.2019 Haettavana Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 rakennerahastoohjelman ESR toimintalinjat

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton EAKR-rahoitus

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton EAKR-rahoitus Pohjois-Karjalan maakuntaliiton EAKR-rahoitus Ulla-Riitta Pölönen Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 25.1.2018 Kestävää kasvua ja työtä -rakennerahaston toimintalinjat ja erityistavoitteet Kestävää kasvua

Lisätiedot

ESR-HAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN - PROJEKTISUUNNITELMAN LAATIMINEN

ESR-HAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN - PROJEKTISUUNNITELMAN LAATIMINEN Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ESR-HAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN - PROJEKTISUUNNITELMAN LAATIMINEN Hakemuksen/suunnitelman kohdat 6-16 Koulutus Seinäjoella 9.1.2012 Tuija Nikkari kehittämisasiantuntija

Lisätiedot

Hyvä hankehakemus ja hankkeiden valintaperusteet. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Hyvä hankehakemus ja hankkeiden valintaperusteet. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Hyvä hankehakemus ja hankkeiden valintaperusteet Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 17.1.2017 Hankkeen suunnittelussa huomioitavaa (1/3) Hankkeen tulee toteuttaa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 -rakennerahasto-ohjelmaa

Lisätiedot

Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia

Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia Euroopan sosiaalirahasto ESR Porvoo 7.2.2019 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Euroopan sosiaalirahasto ESR EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena

Lisätiedot

Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa

Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa Kansainväliset hankkeet käytännössä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa 2014-2020 Kansainvälisten hankkeiden koulutus Susanna Ollila, Maaseutuvirasto susanna.ollila@mavi.fi Kansainväliset yhteistyöhankkeet

Lisätiedot

Hanketukien maksatus 2014-2020

Hanketukien maksatus 2014-2020 Hanketukien maksatus 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit ja maksatuksen hakeminen Anette Mäkelä 18.3.2015 Yksinkertaistetut kustannusmallit 2014-2020 Käytetään pääsääntöisesti Perustuvat EU:n yleisasetuksen

Lisätiedot

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy

Rahoitus ja verkostot. Katariina Pylsy Rahoitus ja verkostot Katariina Pylsy Mistä rahoitusta? Aluehallintovirastolta Euroopan Unionilta Kaupungeilta Maakuntien liitoilta Ministeriöiltä Opetushallitukselta Säätiöiltä ja rahastoilta Taiteen

Lisätiedot

Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen)

Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen) Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen) Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Rahoituspäätökset EURA 2007 -järjestelmässä

Lisätiedot

Hankehakemus. Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Hankehakemus. Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hankehakemus Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Viranomaisen logo Hankehakemuksia voi jättää pelkästään sähköisesti EURA 2014 -järjestelmässä, joka avautuu hakijoille toukokuun

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR-koordinaattori Antti Hänninen / Keski-Suomen ELY-keskus ABC hankkeet etenee Mikkeli Rakennerahastot Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Tavoitteena

Lisätiedot

Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020

Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Hanke- ja yritystukien toimeenpano 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit 12/2014 Noora Hakolan esityksen pohjalta Pekka Selkälä Yksinkertaistetut kustannusmallit (KehL 28/2014 13 ) Prosenttiperusteinen

Lisätiedot

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä. Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä. Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA EURA 2007 järjestelmän rahoituspäätösmallit 2010 ESR:ssa käytössä seuraavat

Lisätiedot

Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen

Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen Hämeen ELY-keskus Paikallinen kehittäminen ja ESR Euroopan sosiaalirahasto (ESR) tukee yhteisölähtöistä eli kansalaistoimijalähtöistä paikallista kehittämistä

Lisätiedot

ESR -hakuinfo. Alueellinen ESR haku

ESR -hakuinfo. Alueellinen ESR haku ESR -hakuinfo Alueellinen ESR haku 1.1.-1.3.2016 2 Erityistavoite 6.1 Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen Tavoitteena on parantaa nuorten ja muiden heikossa

Lisätiedot

MILLAINEN ON HYVÄ HANKE?

MILLAINEN ON HYVÄ HANKE? MILLAINEN ON HYVÄ HANKE? 1) Hankkeella on todellinen tarve ja se saa aikaan halutun muutoksen 2) Selkeät tavoitteet ja toimenpiteet niiden saavuttamiseksi 3) Realistinen suunnitelma 4) Kustannustehokas

Lisätiedot

Yksinkertaistetut kustannusmallit

Yksinkertaistetut kustannusmallit Yksinkertaistetut kustannusmallit Rahoitusinfo Noormarkun klubi 12.2.2015 Satakunnan ELY-keskus, Maaseutuyksikkö, Raija Wessman 2.2.2015 1 Yksinkertaistetut kustannusmallit Käytetään ohjelmakaudella 2014-2020

Lisätiedot

Hanketoimijoiden verkostoitumispäivä Rovaniemi Liisa Irri

Hanketoimijoiden verkostoitumispäivä Rovaniemi Liisa Irri ESR:n TL 5 Hanketoimijoiden verkostoitumispäivä Rovaniemi 1.9.2016 Liisa Irri TL 5 Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta: Erityistavoitteet ja rahoitus Erityistavoite 10.1 Työelämän ulkopuolella

Lisätiedot

EAKR VALINTAESITYS. Hankkeen perustiedot Kysymys. Vastaus Hankkeen diaarinumero 3532/31/14 Hakemuksen saapumispvm 30.10.2014

EAKR VALINTAESITYS. Hankkeen perustiedot Kysymys. Vastaus Hankkeen diaarinumero 3532/31/14 Hakemuksen saapumispvm 30.10.2014 EAKR VALINTAESITYS Hankkeen perustiedot Kysymys Vastaus Hankkeen diaarinumero 3532/31/14 Hakemuksen saapumispvm 30.10.2014 Hakijan virallinen nimi Lapin ammattikorkeakoulu oy Hankkeen julkinen nimi 3D

Lisätiedot

6Aika-strategian johtoryhmä

6Aika-strategian johtoryhmä 6Aika-strategian johtoryhmä Sähköpostikokous 20.1.2017 klo 9-15 Pöytäkirja 1. ESR-haun hakusisällöt ja 6Aika-kriteerien asettaminen Tausta päätöksenteon pohjaksi ja päätösesitys: 6Aika-johtoryhmän kokouksessa

Lisätiedot

Kertakorvausmallin käyttö ESR- ja EAKR -hankkeissa. Riitta Salasto Uudenmaan ELY-keskus Neuvotteluhuone Aapa Y-talo Osallistujien esittely!

Kertakorvausmallin käyttö ESR- ja EAKR -hankkeissa. Riitta Salasto Uudenmaan ELY-keskus Neuvotteluhuone Aapa Y-talo Osallistujien esittely! Kertakorvausmallin käyttö ESR- ja EAKR -hankkeissa Riitta Salasto Uudenmaan ELY-keskus 28.5.2013 Neuvotteluhuone Aapa Y-talo Osallistujien esittely! Avoin haku 3.9.-5.10.2012 Kevennetyt kustannusmallit:

Lisätiedot

Pirkanmaan liiton EAKR haku mennessä

Pirkanmaan liiton EAKR haku mennessä Pirkanmaan liiton EAKR haku 16.2.2015 mennessä EU-rahoitteisen hanketoiminnan hakuinfo Tiina Harala Yleistä Pirkanmaan liiton EAKR-hausta Haku päättyy 16.2.2015 Auki molemmat toimintalinjat ja periaatteessa

Lisätiedot

EAKR VALINTAESITYS Hankkeen perustiedot Kysymys Vastaus Toimintalinja: Erityistavoite : Maantieteellinen kohdealue

EAKR VALINTAESITYS Hankkeen perustiedot Kysymys Vastaus Toimintalinja: Erityistavoite : Maantieteellinen kohdealue EAKR VALINTAESITYS Hankkeen perustiedot Kysymys Vastaus Hankkeen diaarinumero 2631/31/15 Hakemuksen saapumispvm 17.9.2015 Hakijan virallinen nimi Geologian tutkimuskeskus Hankkeen julkinen nimi Mineral

Lisätiedot

EU-RAHOITUSTA HAETTAVANA KAINUUSSA ESR-ohjelman ensimmäinen hakukierros avautuu 2.12.2007. Hakuohjeistus ESRprojektien

EU-RAHOITUSTA HAETTAVANA KAINUUSSA ESR-ohjelman ensimmäinen hakukierros avautuu 2.12.2007. Hakuohjeistus ESRprojektien EU-RAHOITUSTA HAETTAVANA KAINUUSSA ESR-ohjelman ensimmäinen hakukierros avautuu 2.12.2007 Hakuohjeistus ESRprojektien hakijoille HAKUOHJEISTUS ESR-PROJEKTIEN HAKIJOILLE EU:n alueellinen kilpailukyky ja

Lisätiedot

Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä

Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Muutoksia EURA -järjestelmässä Rahoituspäätösten

Lisätiedot

HAKUINFO 1.10.2015 päättyvä ESR-haku. Hyvä hakemus

HAKUINFO 1.10.2015 päättyvä ESR-haku. Hyvä hakemus HAKUINFO 1.10.2015 päättyvä ESR-haku Hyvä hakemus Hyvän hakemuksen piirteitä Ohjelman ja haun mukainen Selkeästi kirjoitettu; mitä tavoitellaan mitä tehdään tavoitteiden saavuttamiseksi mitä tuloksia saadaan

Lisätiedot