HL-HEAT 100 KÄYTTÖOHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HL-HEAT 100 KÄYTTÖOHJEET"

Transkriptio

1 1. YLEISTÄ HL-HEAT 100 KÄYTTÖOHJEET 1.1 YLEISESITTELY 1.2 TEHO-OSA (POP=Power Out Put) 1.3 NÄYTTÖ (INF100) 1.4 LISÄVARUSTEET - tietokoneohjaus - tehonrajoitus - tehonvuorottelu - kontaktoriohjaus 2. KÄYTTÖÖNOTTO JA KÄYTTÖ 2.1 TOIMENPIDEJÄRJESTYS 2.2 NÄYTÖN KIRKKAUS 2.3 YKSIKKÖTIETOJEN ASETTAMINEN ELI YKSIKKÖPERUSTUS - kanavien nimeäminen - teknisten tietojen antaminen 3.1 LÄMPÖTILAT - kanavien lämpötilan säätö - ennakoivien koodien käyttö - ulkolämpötila 3.2 AIKAOHJAUKSET (KELLOT) - kellojen nimet - ulkolämpötilariippuvuus 3.3 KELLO JA PÄIVÄMÄÄRÄ 3.4 PIKAOHJAUKSET - lämmitysmuutos - lomatoiminto - aikaohjausmuutos 3.5 TILA LISÄOHJELMILLE HÄLYTYKSET (lisävaruste) 3.7 LÄMMITYKSEN AIKAJAKSOT 3.8 TILA LISÄOHJELMILLE TEHONRAJOITUKSET (lisävaruste) 3.11 YKSIKKÖPERUSTUS TUNNUSLUVUT 3.12 TILA LISÄOHJELMILLE OHJELMOINTIVIHJEITÄ 4. YHTEYS ENERGIANTOIMITTAJAAN 5. SÄHKÖKATKO 6. POP:n OHJELMAMUUTOS

2 1.1 YLEISESITTELY Laitteen pääosat: Keskus (pääkeskus tai ryhmäkeskus) Anturit (huone, lattia, ulko, ikkuna, säiliö, ilmastointi) Näyttöpaneeli (INF100) Laitteella ohjataan erilaisia sähköllä toimivia lämmittimiä sekä vesikiertoisen lämmityksen toimilaitteita ja shunttimoottoreita. Lämpötilaa mitataan PT-100 vastuksella. Lämpötilatieto viedään keskukseen POP:lle jonka perusteella ohjataan lämmittimiä. Säätöjärjestelmä huomioi lämpötilojen nousu- ja laskunopeuksia. Lämpötilaa voidaan säätää erittäin monipuolisesti hyödyntäen esim. sähkölämmityksessä halpaa yösähköä. Varaavia lämmitysmuotoja voidaan säätää ennakoivasti, jotta vältytään ylivaraamiselta. Nopeaa lämmitystä (kattolämmitys yms.) voidaan säätää monipuolisesti. Vesikiertoisessa lattialämmityksessä järjestelmä ottaa huomioon mm. lattian suuren massan ja putkistossa kiertävän kohtalaisen haalean (max.n.35 C) veden, jottei lämpötilat huoneistoissa olisi myöhässä. HL-HEAT 100 -lämmönsäätöjärjestelmässä on kuusi kelloa, joilla voidaan ohjata erilaisia toimintoja, esim. autolämmityspistorasioita, ulkovaloja, ilmanvaihtokoneita, varaajia jne. Kaikki kellolähdöt saadaan haluttaessa ohjelmallisesti ulkolämpötilasta riippuvaiseksi. Kellot ovat viikkokelloja yhden minuutin tarkkuudella. Laitteesta on tehty mahdollisimman helppokäyttöinen Selkeä ohjelma Lämmityskanavien nimeäminen itse Hyvä näyttö- ja ohjauspaneeli Pikaohjeet näytössä (APUA-näppäin) 1.2 TEHO-OSA (POP) Teho-osan (POP) SS-kortti, josta löytyy järjestelmän "älyn" lisäksi mm. anturien riviliittimet. POP on rakennettu valmiiksi valmistamiimme ryhmä-/sähköpääkeskuksien sisälle. POP muodostuu pohjalevystä, piirilevyistä, jäähdytyslevystä, riviliittimistä antureille ja lämmittimille Jokainen teholähtö on varustettu omalla johdonsuojakatkaisijalla, joka toimii samalla lämmityksen käyttökytkimenä POP:n yhdyskiskolle syöttö tuodaan katkaisijalta, jonka tekstin pitää olla "LÄMMITYKSEN PÄÄKYTKIN" POP:n yläreunassa (ss-kortissa) on anturitulojen riviliittimet. Vasemmalta lähtien kanavat X1-X16, ulkoanturi ja näyttö POP:n alareunassa on lämmitinlähtöjen riviliittimet 1-16 sähkö, 1-32 vesi, aikaohjausriviliittimet sähkö, vesi ja tehonrajoitusriviliitin 29/45 Tehonrajoituksen ollessa päällä tuodaan riviliittimeen 29/45 jännite 230V joko kiukaalta tai sähkölaitoksen mittarilta liittimestä 60. Tehonrajoituksen päällä olo ilmenee perusnäytössä olevana pisaran kuvana. POHJALEVYN JA PIIRILEVYN VÄLISTÄ TILAA EI SAA KÄYTTÄÄ JOHDOTUKSEEN NÄYTTÖPANEELI INF100 Näppäimistö on kalvonäppäimistö, jonka näppäin toiminnan toteaa äänimerkillä, tunnolla ja napsauksena. Laite ei hyväksy kahta samanaikaista painallusta eikä kahta nopeasti peräkkäin annettua painallusta Näyttö on LCD-näyttö, jossa on kuusi tekstiriviä tai erilaisia symboleita, jotka havainnollistavat laitteen toimintaa Ympäristön lämpötila ja valaistus vaikuttavat näytön kirkkauteen. Näytön kirkkautta voidaan säätää seuraavasti:

3 - ota perusnäyttö näkyviin (yleensä näkyvillä aina analogiakello ja ulkolämpötila) painamalla NORMnäppäintä - paina ON - paina 11 ja ON - säädä NUOLI -näppäimillä näytön kirkkaus APUA -painikkeella saat näkyviin lyhennetyt käyttöohjeet jokaiselle näytölle NUOLI -painikkeella vaihdetaan riviä. Toiminta vaihtelee eri ohjelmakohdissa ON/EI -painikkeilla on myönteinen/kielteinen merkitys. ON -painikkeella kuitataan uusi arvo ohjelmaan NORM -painike palautta edelliselle toimintatasolle + ja - painikkeilla voidaan muuttaa lukujen etumerkkiä tai kuitata toiminto päälle numeropainikkeilla annetaan numeroarvot. Kuitataan ON-painikkeella. NÄPPÄIMISTÖN VALIKKOHIERARKIA 1.4 LISÄVARUSTEET TIETOKONEOHJAUS Sovitinkappaleen, RS-232 liittimen ja ohjelman avulla voidaan kytkeä tietokone, jolla voidaan muuttamaan säätöjärjestelmän asetusarvoja. Pienissä kohteissa voidaan käyttää INF100-näppäimistöä ja tietokonetta vuorotellen. Isoissa sovellutuksissa INF100 näyttö jää kokonaan pois. TEHONRAJOITUS: INF TL+MM Tehonleikkauksen avulla kiinteistön pääsulakekokoa voidaan pienentää. Tehonleikkaus toimii vaihekohtaisesti, mutta se ei huomioi lämpötilaeroja (pudottaa tasaisesti kaikkia saman vaiheen kanavia) TEHONVUOROTTELU INF PM Tehonvuorottelulla voidaan myös pienentää kiinteistön pääsulakekokoa. Lisäksi se huomioi lämpötilaerot ja on näin ollen miellyttävämpi kuin pelkkä tehonrajoitus. Vuorottelu toimii myös vaihekohtaisesti.

4 KONTAKTORIOHJAUS INF RC Millä tahansa lämmityskanavalla voidaan ohjata kontaktoria. Kontaktori tarvitsee RC-piirin. Lisäksi lähdönohjauskortilla Z16.3 on muutettava jumpperin asentoa O-asennosta R-asentoon (R = releasento). 3. KÄYTTÖÖNOTTO JA KÄYTTÖ Käyttöönotto on kertaluontoinen työ. Asetusten laittamisessa on suotavaa, että käytettävissä on sähköalan ammattihenkilö. 2.1 TOIMENPIDEJÄRJESTYS Sähköurakoitsija on suorittanut asennukset asennuspöytäkirjan mukaisesti. Asennuspöytäkirja on osa takuuasiapapereita, ÄLÄ KADOTA SITÄ Valitaan teho-osien lukumäärä Kytketään virta laitteeseen Suoritetaan yksikköperustus Asetellaan halutut lämpötilat 2.2 NÄYTÖN KIRKKAUS Yksikköperustussivuilla muutetaan näytön kirkkautta. Päästään painamalla perusnäytöllä ON, 11 ja ON. Painamalla nuolinäppäintä ylös tai alas voit kirkastaa tai himmentää kontrastia halutuksi. Useimmiten laitetta käyttöönotettaessa pitää painaa nuoli alas -näppäintä useita kertoja, jotta saadaan sopiva näytön kirkkaus. 2.3 YKSIKKÖTIETOJEN ASETTAMINEN Yksikköperustussivuilla muutetaan näytön kirkkautta, nimetään kanava sekä asennetaan muut kanavan toimintaan vaikuttavat tiedot. Kun yksikköperustussivun tietoja muutetaan / tehdään, on laite lopuksi sammutettava ja laitettava uudelleen päälle. HUOM! VASTA KUN KAIKKI KANAVAT ON ASENNETTU (ei koske nimitietojen antamista). Sinulla on seuraava näyttö, jonka kontrastin olet säätänyt sopivaksi: Painamalla numeronäppäimistä tunnusluvun 2691 saat seuraavan näytön: Painamalla numeroa 1 saat seuraavan näytön: Antamalla kanavan numeron pääset muuttamaan kanavan nimeä ja muita kanavan toimintaan liittyviä asetuksia. Kanavan numero on annettava KAHDELLA NUMEROLLA, esim. kanava 1 on 01.

5 Vaihe L1, L2, L3 tai 3v oltava valittuina. Tällä ilmoitetaan koneelle, että yksikkö otetaan käyttöön, jos on L0 kanava ei ole käytössä. Lähtöyksikön alapuolella lukee voimassa oleva nimi. Nimiehdotuksen kohdalla olevaa nimeä voit muuttaa. Valmiita nimiä on 50 kpl. Ne rullaavat nuoli -näppäimillä. Rullaa sopiva nimi kohdalle nuoli näppäimillä ja paina ON, niin nimiehdotuksen teksti hyppää lähtöyksikön alapuolelle ja voit valita uuden kanavan numeron. Jos et löydä valmiista kirjastosta sopivia nimiä, niin voit kirjoittaa täysin vapaasti haluamasi nimet jokaiselle kanavalle. HUOM! Jos laitteessa on 32 kanavaa, voit kirjoittaa 16 nimeä ja loput on otettava vakionimistä Sellaista vakionimeä ei saa poistaa, jota tarvitset muualla. SUOSITELTAVA TOIMENPIDEJÄRJESTYS KANAVIEN NIMIÄ OHJELMOITAESSA 1. Ota ensin vakionimet käyttöön 2. kirjoita ne vakionimet muistiin paperille, joita käytät 3. Nimet, jotka haluat kirjoittaa: - ota vakionimi, jota et tarvitse ja jossa näkyy aakkoskirjaimet oikealla - muuta tämä nimi halutuksi 4. Huom. Jos kirjoitat sellaisen vakionimen päälle, joka on jo kanavan nimenä, niin kirjoittamasi nimi kopioituu ko. vakionimen päälle ja näin kirjoittamasi nimi esiintyy kahdessa paikassa. TOIMI SEURAAVASTI: Tarkista, että kursori vilkkuu nimiehdotuksen kohdalla kuten seuraavassa kuvassa on piirretty. Rullaa nimiä niin kauan nuoli -näppäimillä, että oikeaan reunaan ilmestyy aakkosia. Paina + näppäintä, niin saat seuraavan näytön Oikeassa reunassa näkyvät aakkoset ja sieltä löytyvät myös numerot sekä tyhjä merkki. Nimeen mahtuu 16 merkkiä, myös tyhjä merkki on yksi merkki. Painamalla + näppäintä siirrät halutun kirjaimen (kursori vilkkuu siirtyvän kirjaimen alla) nimiehdotuksen kohdalle. Nimi alkaa rakentua vasemmalta oikealle. Aakkoset rullaavat nuolinäppäimillä. Jos painoit väärän merkin, niin - painike toimii "pyyhekumina" ja poistaa kirjaimia nimiehdotuksen alta oikealta vasemmalle. Seuraavassa kuvassa on esimerkki valmiista halutusta huoneen nimestä.

6 Kun olet saanut nimen valmiiksi, paina ON painiketta kaksi kertaa, niin nimi tallentuu lähtöyksikön alle sekä myöskin kanavan nimeksi. Tällä tavalla voit nimetä kaikkien kanavien nimet niin kuin haluat. Jos haluat muuttaa kanavan muita asetuksia, niin paina NUOLI ALAS, kun sinulla on seuraava näyttö (tekstit voivat luonnollisesti olla erilaiset). Kursorin on vilkuttava seuraavan kuvan esittämässä paikassa, eli kanavan numeron kohdalla. Kun painat NUOLI ALAS saat seuraavan näytön: 0-piste lämmitin tarkoittaa resistiivistä kuormaa eli sähkö lämmitintä, esim. lattialämmityskaapeli, lämmitin ottaa syöttönsä suoraan teho-osan riviliittimestä. Painamalla + painiketta, vaihtuu ko. kohtaan teksti releohj. lämmitin. Tämä tarkoittaa sitä, että teho-osalla ohjataan kontaktorin tai releen kelaa. Vesikiertoisen järjestelmän ohjauksissa käytetään myös tätä asetusta. Tämä asetus hidastaa kytkentätaajuutta, jotta kontaktorin tai releen mekaniikka ei kuluisi. HUOM! Jos tämä asetus vaihdetaan 0-piste asetuksesta releohjatuksi asetukseksi, niin on huomioitava kaksi seikkaa: 1. Rele tai kontaktori tarvitsee kelan rinnalle RC-PIIRIN toimiakseen. Tällä suojellaan triacia ja vähennetään kelan induktanssia (RIKKOUTUMISVAARA) 2. z-16.2 kortilla oleva jumpperi on oltava R asennossa (releohj. asento) Jumpperin asento ja kanavan asetuksen on oltava sama. Molemmat 0-piste asetuksessa tai molemmat releasetuksessa. Tämä asettelu koskee ainoastaan triak pohjaista ohjaus järjestelmää (eli sähkölämmityksiä ohjattaessa) ei vesikiertoista ohjaus järjestelmää. On suositeltavaa, että vain HL-HEAT Oy:n valtuuttamat sähköalan ammattihenkilöt vaihtavat tätä asetusta. Kun olet saanut valituksi 0-piste tai releohjaus lähdön voit ilmoittaa laitteelle, mikä vaihe L1, L2 tai L3 ohjaa / käyttää lämmitintä. Tätä tietoa tarvitaan tehonrajoituksessa/tehonvuorottelussa (lisävaruste).

7 Normaali vaihejärjestys keskuksissa: Kanava Vaihe Kanava Vaihe 1. L2 9. L1 2. L3 10. L2 3. L1 11. L3 4. L2 12. L1 5. L3 13 L2 6. L1 14. L3 7. L2 15. L1 8. L3 16. L2 ON painikkeella pääset liikkumaan eteenpäin ja + painikkeella pääset rullaamaan L1, L2, L3 3v tekstejä. ON painikkeella pääset teho kohtaan ja numeronäppäimistöltä voit antaa ko. lähdön keskimääräisen tehon watteina. 3v lähdöllä voit laskea keskimääräisen tehon vaihetta kohti ja antaa yhden vaiheen tehon. Eli laske kaikkien vaiheiden teho yhteen ja jaa kolmella. ON painikkeella pääset liikkumaan eteenpäin. Yksikkökoodi on varattu lisäohjelmia varten. Jätä tämä kohta tyhjäksi. Tunnusluvulla määritellään ulostulon toiminta tapa (asian merkitys selostettu ohjeen kohdassa 3.11). NORM -näppäimellä pääset pois yksikköperustussivulta. Kanavia voidaan ottaa asennuksen edetessä yksitellen käyttöön. HUOM! "AJA" KURSORI ON-PAINIKKEELLA VASEMPAAN YLÄKULMAAN. ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ KUITTAAT KAIKKI KOHDAT ON-PAINIKKEELLA, MUUTEN ASETUSARVOT EIVÄT TALLENNU MUISTIIN. 3.OHJELMOINTI 3.1 LÄMPÖTILAT Lämpötilojen kellonajat asetetaan valikon kohdasta 7 aikajaksot (ohjelmointia on selostettu kohdassa 3.7). Ko. kellonajat ovat kaikille kanaville samat. Vuorokauden 24 tuntia pitää jakaa osiin, joita kutsutaan aikajaksoiksi. Ko. aikajaksoon annetaan jokaisessa lämmitys kanavassa haluttu lämpötila asetus. Paina perusnäyttösivulla ON. Paina 1 ja ON ja näytössä on eri huoneiden nimet numeroituna 1-12 ja seuraavalla sivulla ja kolmannella sivulla Ensimmäiseltä sivulta toiselle ja kolmannelle pääset nuolinäppäimellä ylös. Valitse käsiteltävän kanavan numero ja ON. Esim. numero 1 (olohuone) ja ON.

8 Näytön arvojen selvitys: Lämpötila 26,3 C = Oloarvo (anturin antama arvo), jota ei voi muuttaa. Asetusarvo 22,0 C = Asetteluarvo (tämän hetkinen aseteltu arvo), joka on valikosta aseteltu. Aika TA 05:01-07:30 = Kertoo nyt voimassa olevan aikajakson TA 05:01-07:30. Noudatetaan aikajaksoa TA, joka merkitsee työ ja A aikajaksoa, joka on voimassa 05:01 ja 07:30 välisenä aikana. Ohjausteho 0% = Kertoo edellisen aikajakson aikana kuinka teholähtö on ollut päällä. Ohjaustila EI = Kertoo onko ohjaustila tällä hetkellä päällä vai pois. Kanavan lämpötilaa pääsee muuttamaan painamalla nuoli ylös, jolloin kursori siirtyy a/työ asetus kohdalle. Tällöin aika kohtaan tulee aikajakso missä kursori on. Nuoli näppäimillä pääsee siirtymään halutun aikajakson asetus lämpötilan kohdalle. Tässä numeroilla valitaan haluttu asetus lämpötila. Asetus tulee hyväksyä aina ON näppäimellä. Työ kohdasta vapaa kohtaan pääsee ON näppäimen painalluksella. Seuraavassa esimerkissä kerrotaan kuinka olohuoneessa oleva varaavan lämmityksen (esim.lattialämmitys) lattia-anturi tieto yhdistetään olohuoneen lämmityksen (esim.kattolämmitys) huoneanturitietoon. Sekä kerrotaan mitkä merkitykset IL, U ja A asetuksilla on. Näytön merkkien selvitys: IL 01 = Toisesta lämmitys kanavasta riippuvuus. Toisen kanavan mittaus vaikuttaa ko. kanavan asetusarvoon. Yleensä saman tilan ilman/huonelämpötila anturin arvo. Tässä esimerkissä kanava 01. U x = Ulkoilman lämpötilasta riippuvuus, joka vaikuttaa ko. kanavan asetusarvoon. A x = Vuodenajasta riippuvuus, joka vaikuttaa ko. kanavan asetusarvoon x saadaan näkyviin, kun ON painikkeella siirretään kursori ko. kohtaan ja painetaan + painiketta. Poistetaan, kun kursori on ko. kohdassa ja painetaan - painiketta. HUOM! Jos asetusarvo on alle 22,0 C, ei korjausta suoriteta eikä tähteä esitetä Jos kanavaa ei ole määritelty yksikköperustuksissa varaavaksi, ei korjauksia suoriteta kuin pikaohjauksilla Kattolämmitys ja ns. nopealla lämmitystavalla ei kannata käyttää IL-, U- tai A-koodia, koska lämpötilaa ei tarvitse ennakoida. Lattialämmityksissä hyväksi käyttää. Tähti asetusarvon edessä tarkoittaa laskennallista arvoa, eli kone on laskenut uuden tilanteeseen sopivan asetusarvon. Tähti merkin eteen tulee viidessä eri tapauksessa. Viisi eri tekijää voivat olla yksitellen tai yhtäaikaa päällä: 1. Riippuvuus toisesta kanavasta (IL). Samassa tilassa oleva huoneilman anturi vaikuttaa varauksen suuruuteen. Jos ilman lämpötila on suurempi kuin ilman asetusarvo, varausta pienennetään. Jos ilman lämpötila on alhaisempi kuin asetusarvo, varausta suurennetaan. 2. Riippuvuus ulkolämpötiloista (U). Alhaisella ulkoilman lämpötilalla varausta suurennetaan, korkealla ulkoilman lämpötilalla varausta pienennetään 3. Riippuvuus vuodenajasta (A). Sydäntalvella ulkoilman merkitys on erilainen kuin esim. kevättalvella. 4. Pikaohjauksissa lämpötilan pudotus 30 min. 5. Pikaohjauksissa lämpötilan asetusarvon muutos.

9 Ulkolämpötila katsominen: Paina perusnäyttösivulla ON. Paina 1 ja ON näytössä on eri huoneiden nimet numeroituna Jonka jälkeen valitaan 0 ja ON, jolloin päästään ulkolämpötila näyttöön. Lämpötilojen seuranta alkaa alusta, kun NYT-arvo siirretään MAKSIMI- tai MINIMI-arvoksi. NYT-arvo MAKSIMI-arvoksi: - paina NUOLI YLÖS ja ON NYT-arvo MINIMI-arvoksi: - paina NUOLI ALAS ja ON NORM painikkeella pääsee edelliseen näyttöön. 3.2 AIKAOHJAUKSET Kaikki kellolähdöt ovat viikkopohjaisia ja haluttaessa ulkolämpötilasta riippuvaisia. Kelloilla on potentiaalivapaa sulkeutuva kärki. Releellä suositellaan hoitaa vain ohjaus 230V. Kello on päällä kun symboli ilmestyy näyttöpaneelin perusnäyttöön. Kello releiden virtakestoisuus on 10 A. Ulkolämpötila riippuvuus määritetään t-alue arvoilla. Kun t-alue on tyhjä kello toimii aika asetusten mukaan. Ulkolämpötilasta riippuvuus on mahdollista ohjelmoida kahdella eri tavalla. Valitse valikkosivulta 2 (aikaohjaukset) ja ON Saat seuraavan näytön: Merkkien selitys: KELLO 1 Voidaan käyttää vapaasti. Symbolina kello 1. KELLO 2 Voidaan käyttää vapaasti. Symbolina kello 2. ULKOVALAISTUS Suositellaan ulkovalojen ohjaukseen. Symbolina lampun kuva. VARAAJA Suositellaan varaajan ohjaukseen. Symbolin varaajan kuva. AUTOPISTORASIA Suositellaan autolämmityksen ohjaukseen. Symbolina auton kuva. PUHALLIN Suositellaan ilmastoinnin ohjaukseen. Symbolina puhaltimen kuva. Halutun kellon ohjaus saadaan painamalla kellonnumero ja ON. Esim 5 ja ON. Seuraavassa esim. kellon toiminnasta ulkolämpötilasta riippuvuuden mukaan. Kuvan selitys: - Voidaan valita vapaasti viikonpäivä ja kellonaika, jolloin kello on päällä. - Voidaan halutessa laittaa kello ulkolämpötilasta riippuvaiseksi (t-alue). 1. luku tarkoittaa 100% tehoa eli jos on kylmempää kuin -5 C, kello on päällä, jos kellonaika ja viikonpäivä mahdollistavat päällä olon

10 2. luku tarkoittaa 0% tehoa eli jos lämpöisempää kuin +5 C, kello ei ole päällä vaikka kellonaika ja viikonpäivä sitä edellyttäisivät lämpötilarajojen välissä kello on lineaarisesti päällä. Jos lämpötila on 0 C, kello on 50% päällä ja 50% pois päältä. Ns. aikajakso on 7 min ja 40 s. 50% tarkoittaa 3 min ja 50 s päällä / päältä pois jaksoa. Seuraavassa esim. kellon toiminnasta vain raja arvojen välillä. Kuvan selitys: - Voidaan valita vapaasti viikonpäivä ja kellonaika, jolloin kello on päällä. - Voidaan halutessa laittaa kello ulkolämpötilasta riippuvaiseksi (t-alue). 1. luku tarkoittaa 100% tehoa eli jos on kylmempää kuin -16 C, kello on päällä, jos kellonaika ja viikonpäivä mahdollistavat päällä olon 2. luku tarkoittaa 0% tehoa eli jos on kylmempää kuin -17 C, kello ei ole päällä vaikka kellonaika ja viikonpäivä sitä edellyttäisivät kello on päällä ainoastaan lämpötila alueen välillä. Tällä saadaan on / off toiminta Kellon lämpötila-alue minimi -49 C maksimi +49 C 3.3 KELLO JA PÄIVÄMÄÄRÄ Valitse valikkosivu, paina 3 ja ON Näytössä on päivä, päivämäärä ja kellonaika sekä ohjeet näytön merkinnöistä. Kursori on perustilanteessa viikonpäivän alla. Kellon ja päiväyksen asettelu tapahtuu seuraavasti: 1. Viikonpäivä valitaan numeroilla seuraavasti: 1 = maanantai, 2 = tiistai jne ja painetaan ON 2. Päivämäärä valitaan numeroilla (kaksi numeroa) päivä, kuukausi ja vuosi (neljä numeroa) valinnan jälkeen painetaan ON 3. Kellonaika valitaan numeroilla tunti, minuutti (molemmat kahdella numerolla). Valinnan jälkeen painetaan ON, jolloin kursori siirtyy perustilanteeseen viikonpäivän alle. Haluttu päiväys on laitteen muistissa. 4. Paina kaksi kertaa NORM niin pääset perusnäyttöön

11 3.4 PIKAOHJAUKSET Valitse valikkosivulta numero 4 (pikaohjaukset) ja ON. Lämmityksen pikaohjaukset: Valitse 1 ja paina ON Saat alla olevan näytön LÄMMITYS OHJELMALLINEN tarkoittaa, että lämmitys seuraa niitä asetusarvoja, jotka olet koneeseen asettanut (ohjeen kohdan 3.1 mukaan). LÄMMITYS POIS päältä tarkoittaa, että lämmitys on pois päältä 30 min ajan. Tällöin asetusarvo laskee +5 C:een. lämmitys menee kuitenkin päälle, jos lämpötila laskee alle + 5 C ja pysyy n. +5 C:ssa (jäätymisvaara), eli asetusarvo on 5 C. talletus NORM näppäimellä. 30 min aika alkaa aina alusta, jos käyt välillä katsomassa ko. kohtaa Muutokset + painikkeella, liikkuminen ylös / alas ON/EI -painikkeilla Voit vaihtaa TYÖ- ja VAPAA päivärytmiä keskenään. Muutos on voimassa vuorokauden loppuun asti. Klo 23:59 pikaohjaus poistuu. - Kone ottaa TYÖ- tai VAPAA päivä tiedon automaattisesti aikajaksoista ja vaihtaa ne keskenään.

12 Lomatoiminto: Voit pudottaa kaikkien kanavien asetus lämpötiloja halutulla asteluvulla tästä hetkestä tiettyyn päivämäärään ja kellonaikaan asti. Muutos koskee kaikkia lämpötiloja Kone ei anna asetusarvon laskea alle +5 C Jos laitteeseen on asennettu lomaohjelma piiri ohjautuu lämpötilan pudotus päälle vasta, kun riviliittimeen 29 (45 märkä) tuodaan 230V jännite. Kellolähtöjen pikaohjaukset: Valitse pikaohjausvalikosta 2 (aikaohjausmuutokset) ja paina ON Saat seuraavan näytön: Liikkuminen ON / EI -painikkeilla, muutos + painikkeella muutos tallentuu kun painat NORM näppäintä poistuaksesi ko. kohdasta. OHJELMASSA: Seuraa niitä kellonaikoja, päivämääriä ja ulkolämpötilariippuvuuksia, jotka on asetettu ko. kellolle (aika ohjaus valikossa) PIKA ON: Ko. kello on päällä vuorokauden loppuun asti ja palautuu OHJELMASSA tilaan klo 23:59. PIKA EI: Ko. kello ei ole päällä vuorokauden loppuun asti ja palautuu OHJELMASSA tilaan klo 23: TILA LISÄOHJELMILLE 1 valikko 5 on varattu lisäohjelmille 3.6 HÄLYTYKSET Tämä ohjelmasovellus on lisävaruste. Ohjeet toimitetaan ohjelmapiirin yhteydessä. 3.7 AIKAJAKSOT Perusnäyttö esillä. Paina ON, 7 ja ON esille tulee alla oleva näyttö. Liikkuminen ON, EI, NUOLI YLÖS ja NUOLI ALAS -painikkeilla Asetusten talletus ON-painikkeella Kellonaikojen syöttö NUMERO-näppäimillä Viikonpäivien (työ ja vapaa) valinta + ja - näppäimillä

13 Oikeassa reunassa on viikkopohjainen kello. Viikonpäivät valitaan joko vapaa tai työ päiviksi. Vuorokauden 24 tuntia jaetaan osiin. Tätä kutsutaan aikajaksoksi, esim. VA on vapaapäivä ja A on aikajakso. Vapaa- ja työpäiville voidaan antaa erilainen aikarytmi. Kaikki lämmityskanavat käyttävät näitä kellonaikoja, joten sekä lattian että nopean lämmityksen kellonajat täytyvät huomioida. Jos kellonaikoihin jää "aukko" eli määrittelemätön aika, silloin laite käyttää Z-aikajaksoa. Z-aikajaksoa voidaan käyttää useassa eri kohdassa vuorokauden aikana. Jos kaksi aikajaksoa on yhtä aikaa päällä (kellonajat päällekkäiset) huomioidaan ainoastaan korkeampi lämpötilapyyntö. 3.8 TILA LISÄOHJELMILLE 2 valikko 8 on varattu lisäohjelmille 3.9 KOPIOINTI Kanava = lämpötilalähtö Kopioi halutun kanavan kaikki lämpötila-asetukset haluttuun kanavaan tai kanaviin. Kopioi ainoastaan lämpötila-asetusarvoja MIKÄ Anna sen kanavan numero, jonka asetukset haluat kopioida kahdella numerolla, esim 1=01 MISTÄ Anna sen kanavan numero, johon haluat asetukset kopioida kahdella numerolla, esim. 02 MINNE Jos et halua kopioida kuin yhteen kanavaan, anna sama numero, esim. 02 tai jos haluat kopioida kaikkiin kanaviin, anna TEHONRAJOITUS Laitteessa oleva tehonleikkuri (INF TL+MM) tai tehonvuorottelu (INF PM) on automaattinen. Sen toiminnan huomaa ainoastaan ohjaustehoprosentista, joka on rajoituksen aikana tasaluku (90%, 80%, 70% jne.) Kiuasvuorottelu on jokaisessa laitteessa. Sen päällä olon havaitsee pisara-symbolista, joka tulee perusnäyttöön, kun riviliittimeen 29/45 tuodaan ohjausjännite (kiuas on päällä). Kiuasvuorottelu on 100% eli lämmitys tehot ovat pois päältä YKSIKKÖPERUSTUS TUNNUSLUVUT Käyttöönotossa (ohje 2.3 yksikkötietojen asettaminen) merkittävät tunnusluvut ja niiden merkitys. Ohjaus tarkoittaa sitä mikä teksti näkyy näyttö panelissa ja jännite mitä riviliittimestä tulee ulos (vesikiertoinen 24V/kuivajärjestelmä 230V). Tehonvuorottelu kertoo onko lämmityskanava mukana rajoittamassa virran määrää. Tunnusluku 0000: ohjaus ON, jännite ON tehonvuorottelu mukana Tunnusluku 0001: ohjaus EI, jännite ON tehonvuorottelu mukana Tunnusluku 0002: ohjaus ON, jännite ON ei tehonvuorottelua Tunnusluku 0003: ohjaus EI, jännite ON ei tehonvuorottelua 3.12 TILA LISÄOHJELMILLE 3 valikko 12 on varattu lisäohjelmille

14 3.13 OHJELMOINTIVIHJEITÄ LATTIALÄMMITYS: Kivi-, matto- ja puupintainen lattiamateriaali käyttäytyvät eri tavalla joten niiden lämpötilaohjaus tulee olla erilainen. Kivipintainen lattia luovuttaa lämpöä nopeammin ja kestää lämpötilavaihteluita erittäin hyvin. Puupintainen lattia luovuttaa lämpöä hitaasti eikä siedä korkeita lämpötilavaihteluita. Selvitä tarkat ohjeet, esim. parketin valmistajalta. Puupinta täytyy lämmittää syksyisin hitaasti lämpimäksi, jos lattialämmitys on kesällä pois käytöstä. Muovimatto on kivi- ja puupinnan välimuoto. Se luovuttaa lämpöä hitaammin kuin kivi mutta nopeammin kuin puu ja se kestää lämpötilavaihteluita. Kannattaa yleensä käyttää IL, U ja A koodeja. Varsinkin jos kyseessä on varaava lattialämmitys. Lattian lämpötilaviive on muutamista tunneista 1-2:een vuorokauteen. Lattian lämpötila tulee olla 1-5 astetta suurempi kuin haluttu huonelämpötila, jotta lämpö siirtyy huoneeseen. Lattialämmityksessä kannattaa käyttää yöaikasta varaavuutta, eli nostaa yöllä lämpötilaa korkeammaksi jonka lattia luovuttaa lämpönä päivänaikana. NOPEAT LÄMMITYKSET: (katto, patteri, säteily...) Ei tarvitse IL, U ja A -koodeja. Lämpötila voidaan ohjata halutuksi hyvin pienellä viiveellä Folioilla toteutettua kattolämmitystä voidaan käyttää hieman varaavana, jolloin juuri ennen päiväsähköä nostetaan lämpötilaa 2-3 C: Huomioi teollisuus- ja liikekiinteistöjen hitaus AIKAJAKSOT Kellonajat ovat kaikille lämmityskanaville yhteiset. Aikoja suunniteltaessa on huomioitava sekä nopean (esim. kattolämmitys), että hitaan (esim. lattialämmitys) käytöt. ESIMERKKI LÄMMITYKSEN AIKAJAKSOISTA: Hitaiden lämmitysmuotojen asetusarvoja kannattaa nostaa halvan energian ajalla (yösähkö) ja pudottaa kalliin sähkön aikana (päiväsähkö). Hitaalla lämmitystä ei kannata nostaa jos haluaa huoneen nopeasti lämpimämmäksi, koska viivet ovat n. 0,5-2 vuorokautta lämmitys massasta riippuen. Olohuone: kattolämmitys Nopeaa lämmitystä kannattaa käyttää säätöön kalliimman energian aikana, eli nostaa silloin kun oleskellaan kyseisissä tiloissa ja pienentää kun tila ei ole käytössä.

15 4.YHTEYS ENERGIAN TOIMITTAJAAN Laitteessa on valmius energiantoimittajan ohjaukseen, ohjaus otetaan käyttöön ohjelmapäivityksellä. 5. SÄHKÖKATKO Laitteen muistit on varmistettu mikropiirin omilla akuilla. Sähkökatko ei aiheuta asetusten yms. häviämistä. Asetukset säilyvät n. 10 vuotta muistissa ilman ulkopuolista energiaa. Kello pysyy ajassa. Laite jatkaa ohjelman mukaista toimintaansa, kun sähkö palaa takaisin. Kytkentä sähkökatkon jälkeen tapahtuu hitaasti, jolloin vältytään kytkentäpiikiltä. 6.POP:n OHJELMAMUUTOS HL-HEAT 100 -säätöjärjestelmän kehittyessä, voi joskus olla tarpeen vanhan säätöjärjestelmän ohjelman päivitys uuteen. Tällä hetkellä uusin ohjelmaversio on nimeltään ITE 04, mikä lukee POP:n EPROM-piirissä. EPROM löytyy anturikortin keskeltä. Säätöjärjestelmän ohjelma vaihdetaan em. piiriä vaihtamalla.

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat +0.5 C NTC-10 LCD 24 VAC +10%, 50 Hz / 60 Hz 1 VA IP 20 (kuivat tilat) K = 86 mm S = 23 mm L = 86

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika

Esimerkki b) Esimerkki c) loma-ja satunnaisohjelma esivalinta käsikytkimellä rele pois päältä rele päällä. viikonpäivät. kellonaika tai kytkentäaika 1. Käyttöohje 2 1.0 Yleistä Saadaksesi parhaan hyödyn kytkinkellon monipuolisista toiminnoista tulisi. Sinun lukea käyttöohje huolellisesti läpi ennen kytkinkellon käyttöönottoa. Tämän kytkinkellon käyttö

Lisätiedot

Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi.

Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi. 450007 Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi. Edistyneet asetukset: Asetuksia muuttamaan pääsee, kun painaa ensin POIS/PÄÄLLE-painikkeesta

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420 UNIGYR RWP80.001 Eco-Paronen Oy Puh:00 1986 40 RWP80.001 OHJAUSKESKUKSEN YLEISOHJE Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 00 1986 40 RWP80.001 LOC REM RUN ERR SIVUT 1. OHJAUSKESKUS RWP/RWM. OHJAUSKORTIT JA PAINIKKEET

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen.

Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat C1 tai C2 näkyvät vuorotellen. 310 792 01 Erikoistoimintojen näyttö: TR 612 top TERMINA 2-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta Esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita

Lisätiedot

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella ESBE CRD122 Callidus koodi 211702 Käyttöohje Kompakti lämmönsäädin paketti säädin ja langaton huoneyksikkö LCD näyttö ja yksi käyttöpainike moottoriosassa

Lisätiedot

RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE

RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE IV/1989 RTM-96/8 JA KKRT-96.080 KÄYTTÖOHJE HUOM.! ENNEN KELLONKYTKIMEN KÄYTTÖÖNOTTOA TULEE VARMISTAA ETTÄ LAITTEEN SUOJAMAADOITUS ON KYTKETTY ASIANMUKAISESTI. 1 KELLON KÄYTTÖÖNOTTO sivu 1.1 Kellonaika

Lisätiedot

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472 Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL472 Laitteen yleiskatsaus, näyttö, symbolit... 2 Informaatiopainike... 5 Käyttötavat... 6 Lämmityksen päällekytkentä... 7 Käyttöveden valmistus... 8 Huonelämpötila

Lisätiedot

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Termostaatit Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Käyttökohteet Fricon termostaatit takaavat mukavuuden ja säästävät energiaa julkisissa, kaupallisissa ja asuinkiinteistöissä.

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Imuriohjain IMURIOHJAIN v091210a Yleistä Ariterm 25+ ja 35+-kattilaan on asennettu vakiovarusteena savukaasupuhallin. Puhallintoimitukseen kuuluu ohjainyksikkö, joka ajaa imuria

Lisätiedot

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI

SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI AUTOMAATIO,- VIESTINTÄ,- JA TURVAJÄRJESTELMÄT SELAMATIC OY Laajalammintie 10 50160 MIKKELI puh. 0201 550 730 fax. 0201 550 737 e-mail: selamatic@selamatic.fi internet: www.selamatic.fi MIKROPROSESSORIPOHJAISET

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistys opas.

Ecodan NG C-Generation. Käynnistys opas. Ecodan NG C-Generation Käynnistys opas. Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM! Muista myös asentaa SD-muistikortti

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas Ecodan NG C-Generation Käynnistysopas Käytettäväksi asennusoppaan rinnalla Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM!

Lisätiedot

TX elektroninen ohjainyksikkö

TX elektroninen ohjainyksikkö TX elektroninen ohjainyksikkö Sivu 1 / 20} 1.0.0 Sisällysluettelo 1.0.0 Sisällysluettelo... 2 2.0.0 Yhteenveto... 3 3.0.0 Toimintojen kuvaus... 4 3.1.0 Käyttäjäasetukset... 4 3.1.1 Toiminta päivällä...

Lisätiedot

OHJELMOINTILAITE 10/50

OHJELMOINTILAITE 10/50 OHJELMOINTILAITE 10/50 1 2 3 4 5 6 17 16 15 7 14 8 13 12 11 10 9 1) Näyttö 1 taivutuksen nro. 2) Näyttö 2 kulma 3) LED merkkivalo MANUAALI 4) OFF-SET. 5) Taivutussuunta. 6) Palautus 7) Käynnistys ja resetointi.

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

Käyttöohje CONDUCTOR

Käyttöohje CONDUCTOR CONDUCTOR TASO 1 W1 1 2 Oikeudet muutoksiin pidätetään. 20090514 www.swegon.fi Tietoa CONDUCTORista CONDUCTOR on säätöjärjestelmä huonelämpötilan ohjaukseen. Voit itse luoda miellyttävän sisäilmaston säätämällä

Lisätiedot

Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO

Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO Koivupuistontie 26, 01510, Vantaa www.saato.fi, sales@saato.fi, 09-759 7850 Sisällys 1. Yleistä...3 2. Parametritilan toiminnot...4 3. Käyttöönotto pikaohje...5 1.

Lisätiedot

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420 UNIGYR PRU10 Eco-Paronen Oy Puh:00 1986 40 PRU10 OHJAUSKESKUKSEN YLEISOHJE / LCD Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 00 1986 40 SIVUT 1. OHJAUSKESKUS PRU. OHJAUSKORTIT JA PAINIKKEET 3. OHJAUSKORTTINÄYTÖN SIVUJEN

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter

Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter Käyttöohjeet Pinta-alamittari Flex Counter System Part number Serial number Installed by Installation date Lykketronic Area Counter Standard Page 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ TIETOA FLEX COUNTERISTA...3

Lisätiedot

XW60K JA T620 V620 CX620

XW60K JA T620 V620 CX620 XW60K JA T620 V620 CX620 Malli XW60K on mikroprosessoripohjainen ohjain joka soveltuu käytettäväksi keski- tai matalaa lämpötilaa jäähdyttävien yksiköiden kanssa. Ohjain on varustettu neljällä relelähdöllä,

Lisätiedot

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN ALCOVISOR Alkometri Käyttöohjeet FIN BAC 200 Alcovisor BAC 200 on luotettava ja huipputarkka todistuskelpoisen mittaustuloksen antava alkometri ammatti ja viranomaiskäyttöön. BAC 200 on täysin automaattinen.

Lisätiedot

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello

PEM1123/ 410993A. Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello. ABB i-bus KNX. SW/S2.5 Viikkokello PEM1123/ 410993A Asennus- ja käyttöohje SW/S2.5 viikkokello ABB i-bus KNX SW/S2.5 Viikkokello Sisällysluettelo 1.0 Kuvaus 1.1 Laitteen käyttö...3 1.2 Ominaisuudet...3 1.3 Näppäimet ja osat...4 1.4 Tekniset

Lisätiedot

ELECTROLUX ILMALÄMPÖPUMPUN PIKAOHJE

ELECTROLUX ILMALÄMPÖPUMPUN PIKAOHJE ELECTROLUX ILMALÄMPÖPUMPUN PIKAOHJE 2 ELECTROLUX ILMALÄMPÖPUMPUN PIKAOHJE HUOM! Jotkin kaukosäätimen toiminnoista eivät välttämättä ole käytettävissä mallista riippuen. Varmista ettei kaukosäätimen signaalin

Lisätiedot

HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING. Fl / SE

HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING. Fl / SE HDHX NEOBASICs5 KAYTTOOHJE BRUKSANVISNING Fl / SE 62235 Fl D FIX 01 Neo Basic s5 termostaatin käyttöohje Johdanto Tata laitetta eivät saa käyttää henkilöt (mukaan lukien lapset), joilla on ruumiillisia

Lisätiedot

JOYETECH EVIC VT KÄYTTÖOHJE

JOYETECH EVIC VT KÄYTTÖOHJE JOYETECH EVIC VT KÄYTTÖOHJE 1/7 KUINKA KÄYTTÄÄ? Virta päälle/pois Paina käyttökytkintä viisi kertaa nopeassa tahdissa käynnistääksesi laitteen. Paina käyttökytkintä viisi kertaa nopeassa tahdissa sulkeaksesi

Lisätiedot

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010

Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Kauko-ohjauslaite GSM rele 2011 v 24.10.2010 Gsmreleen päätoiminnat Etälaiteiden kauko-ohjaus vanhan GSM-puhelimen avulla Laitteessa on neljä releettä ja kaksi lisäohjausta. Yhteensä kuusi ohjausta. Releiden

Lisätiedot

Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet

Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet Synco TM 700 säätimen peruskäyttöohjeet Nämä ohjeet on tarkoitettu säätimen loppukäyttäjälle ja ne toimivat sellaisenaan säätimen mallista riippumatta. Säätimessä on kolme eri käyttäjätasoa, joista jokaisessa

Lisätiedot

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420 UNIGYR PRU10 Eco-Paronen Oy Puh:00 1986 40 PRU10 OHJAUSKESKUKSEN YLEISOHJE Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 00 1986 40 PRU10.64 LOC REM RUN ERR SIVUT 1. OHJAUSKESKUS PRU. OHJAUSKORTIT JA PAINIKKEET 3. ARVOJEN

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin

Termostaatit Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Laaja valikoima termostaatteja kaikkiin ympäristöihin Käyttökohteet Fricon termostaatit takaavat mukavuuden ja säästävät energiaa julkisissa, kaupallisissa ja asuinkiinteistöissä. Ne voivat ohjata sähkö-

Lisätiedot

IMURIOHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

IMURIOHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET IMURIOHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET IMURIOHJAIN v091210a Yleistä Ariterm 35+ ja 60 -kattilaan on asennettu vakiovarusteena savukaasupuhallin. Puhallintoimitukseen kuuluu ohjainyksikkö, joka ajaa imuria

Lisätiedot

Roth Termostaatti 230V näytöllä

Roth Termostaatti 230V näytöllä Roth Termostaatti 230V näytöllä Käyttöohje - lyhyt ja helppo Living full of energy /9 Roth termostaatti 230V näytöllä Roth Termostaatti 230V näytöllä on itsenäinen 230V AC 50Hz termostaatti/ohjausyksikkö,

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 KÄYTTÖOHJE PEM 248 20.02.2006 OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 Ohjauskeskukset ESMART 310 ja ESMART 320 Ohjauskeskuksia ESMART 310 ja 320 käytetään ohjauslaitteen ESMART 100 laajennusyksikkönä.

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE Kiukaan pääkytkin (keinukytkin) tulee olla päällä, jotta ohjain toimii. Valo painike: Painettaessa kytkee kiukaan valot päälle/pois (lämmitystilassa ja ajastustilassa). Ohjaimen päälle/pois painike: Painettaessa

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas RT Controller

Käyttöönotto-opas RT Controller Käyttöönotto-opas RT Controller Pikaopas RT-järjestelmän käyttöönottoa varten Aloitusopas RT Controller Versio 1.3 (090831) (Käytä tämän pikaoppaan kanssa opasta User Manual RT Controller, versio 2.1 tai

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

SUNDIAL FLOW+ - OHJAUSYKSIKKÖ

SUNDIAL FLOW+ - OHJAUSYKSIKKÖ SUNDIAL FLOW+ - OHJAUSYKSIKKÖ V.2.8.1 Sundial Flow+ V2.8.1 Sivu 1 Tekniset tiedot Sundial Flow+ - Aurinkolämpöjärjestelmän ohjausyksikkö 9 järjestelmä vaihtoehtoa Järjestelmän tilan seuranta Etäseuranta

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 2007 S&A MATINTUPA 1. ILMAVIRTAUKSEN MITTAUS Suora, 1:n pisteen mittaus a) Kytke mittalaitteeseen virta. b) Paina UNITS - näppäintä ja valitse haluttu mittayksikkö

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF

DK S FIN N PL. Ohjelmoitujen kytkentäaikojen. osoitus 5 = perjantai. Kanavien kytkentätilat Päällä = ON Poissa päältä = OFF DK S FIN N PL 310 784 03 TR 610 top TERMINA 1-kanavainen viikkokellokytkin Riippuu versiosta esiohjelmoituina kuluva kellonaika ja kesä-/talviajan vaihtosääntö Turvalli- suusohjeita Sähkölaitteita saa

Lisätiedot

PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut

PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut v.181012 PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut URHEILUN AJANOTON EDELLÄKÄVIJÄ Sisällysluettelo 1.1 Näytön asetusten vaihto ja esimerkki kellonajan vaihdosta... 1 1.2 Tehdasasetukset... 2 1.3 Tärkeimmät

Lisätiedot

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470

Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470 Käyttöohje Lämmityksen säädin Landis & Staefa RVL470 Laitteen yleiskatsaus... 2, 3 Symbolit... 4 Informaatiopainike... 5 Käyttötavat... 6 Lämmityksen päällekytkentä... 7 Huonelämpötila ei täsmää... 8 Lämmitysohjelmasta

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen Päätin tehdä tällaisen ohjeen, koska jotkut ovat sitä kyselleet suomeksi. Tämä on vapaa käännös eräästä ohjeesta, joka on suunnattu Evoille (joka on koettu toimivaksi

Lisätiedot

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Versio 1 Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Sisällys Johdanto... 3 Pakkaussisältö... 3 LCD näyttö... 4 Painikkeet... 4 Toiminnot... 5 Käynnistys ja sammutus...

Lisätiedot

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet

Johdanto. 1 Johdanto Elite-3x. Aloitus. Painikkeet ja säätimet Johdanto Painikkeet ja säätimet VIRTA, TAUSTAVALO: Virta päälle/ pois ja taustavalon taso Nuolinäppäin: Tällä ohjataan kohdistinta ja valitaan valikoiden vaihtoehtoja Taajuus: Tällä painikkeella valitaan

Lisätiedot

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Ominaisuudet CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Sensorin virran vähyyden ilmaisin Lämpötila celsius- tai Fahrenheit-asteikolla Langaton ulkoilma-anturi (kantomatka esteettömällä matkalla + 30

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Turvallisuusohjeita Yleisiä ohjeita Asennus DIN-kiskolla Liitäntäkaavio

Turvallisuusohjeita Yleisiä ohjeita Asennus DIN-kiskolla Liitäntäkaavio 34 Turvallisuusohjeita Sähkölaitteen liitännän ja asennusen saa suorittaa vain vain sähköalan ammattihenkilö. Jos laite avataan tai siihen tehdään muutoksia, takuu ei ole voimassa. Noudata kansallisia

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS

POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS Tämä opas ei ole täydellinen asennusopas. Tarkempaa tietoa löytyy NIBE lämpöpumppujen ja niiden lisävarusteiden asennusohjeista. NIBE PILP OPAS 1437-1 1 NIBE F370

Lisätiedot

Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin

Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin 25.4.2011 SS Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin Sähkökeskus soveltuu kylmä- ja pakastehuoneisiin. Sähkökeskusta on 2 mallia. Sähkökeskus EKC301 säätimelllä (SAHKO186501) Sähkökeskus ilman säädintä

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

HQ-TH40. Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING

HQ-TH40. Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti ANLEITUNG MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ BRUKSANVISNING HQ-TH40 Kosketusnäytöllä varustettu ohjelmoitava termostaatti MANUAL ANLEITUNG MODE D EMPLOI GEBRUIKSAANWIJZING MANUALE MANUAL DE USO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÄYTTÖOHJE BRUKSANVISNING NÁVOD K POUŽITÍ Käyttäjän

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Albatros2 Käyttöpääte UI400 Pikaohje

Albatros2 Käyttöpääte UI400 Pikaohje Albatros2 Käyttöpääte UI400 Pikaohje CE1C2348fi 2014-04-23 Building Technologies Tervetuloa! Tervetuloa! Valintakiekolla (paina ja pyöritä) voit operoida molempia QAA74 huone yksikköä ja AVS74 käyttöyksikköä.

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje. Suomi

Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje. Suomi Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje Suomi 1. Applications and Functions Devilink FT lämmityksen kytkentäyksikkö Devilink FT kytkentäyksikkö kytkee lämmityksen päälle ja pois.

Lisätiedot

Gebwell Käyttöpääte UI400 Pikaohje

Gebwell Käyttöpääte UI400 Pikaohje Gebwell Käyttöpääte UI400 Pikaohje Liikkuminen valikossa Pyöritä navigointirullaa: Valitse symboli navigointi valikosta. Valittu symboli näkyy tummennettuna valikossa. Paina navigointirullaa = Valitse

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

088U0213. Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20

088U0213. Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20 088U0213 Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20 Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset...................

Lisätiedot

KTX-3 -lämmityselementti

KTX-3 -lämmityselementti sivu 1/5 KTX-3 -lämmityselementti Tekniset tiedot: Liitäntä: AC 230V, 50Hz Teho: 300 W Lämpötila: 30 60 C Suojausluokka: luokka 1 (suojamaadoitettu) IP -luokka: S-malli IP x4 (kiinteällä liitännällä) U-malli

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje

Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje MECAIR Digitaalinen eropainekytkin DPS Käyttöohje HUOMIO: Ennen tuotteen käyttöä sinun on luettava on tämä käyttöopas huolellisesti, jotta saat riittävää tietoa tuotteesta Tekniset tiedot Virransyöttö

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

7.1 Vaihtoehtoja lämmityksen säätöön

7.1 Vaihtoehtoja lämmityksen säätöön 7 Lämmityksen automaatio Lämmitysjärjestelmien automatiikka on hyvin monipuolinen osa-alue, ja eri järjestelmien säätö-, ohjaus- sekä mittaustoiminnot poikkeavat joskus huomattavastikin toisistaan. Suurin

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

Säätökeskus RVA36.531

Säätökeskus RVA36.531 Säätökeskus Asennusohje 1. Johdanto Tämä ohje koskee säätökeskusta joka on tarkoitettu lämmönsäätöön pientaloissa jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.ohje tulee säilyttää lähellä säädintä.. Säätökeskus

Lisätiedot

PIKAOHJE. Optima Ohjauskeskus. 408152 (fi)

PIKAOHJE. Optima Ohjauskeskus. 408152 (fi) PIKAOHJE Optima Ohjauskeskus 408152 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.agrosec.com 7.8.2013 SISÄLLYS

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Salusfin Älykäs lämmityksen ohjaus: Asennusohje

Salusfin Älykäs lämmityksen ohjaus: Asennusohje Salusfin Älykäs lämmityksen ohjaus: Asennusohje Löydät tukisivuiltamme yksityiskohtaiset ohjeet kaikista asennuksen vaiheista, usein kysytyt kysymykset, komponenttien käyttöohjeet ja valmistajien manuaalit.

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot