Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt/oikaisuvaatimus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt/oikaisuvaatimus"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt/oikaisuvaatimus 106/ /2017 KH Valtuusto päätti Lohjan kaupungin virkaorganisaation uudesta rakenteesta ja uudesta johtamisjärjestelmästä. Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan toimialajohtajien sekä tulos- ja palvelualuejohtajien tehtävänkuvat ja palkkahaarukat. Kaupunginhallitus teki päätökset toimialajohtajien sekä Elinvoima-toimialan tulosaluejohtajien valinnoista. Kokouksessaan kaupunginhallitus päätti Hyvinvointi-toimialan palvelualuejohtajien valinnoista. Lisäksi kaupunginjohtaja on valinnut päätöksillään Elinvoima-toimialan tulosyksikköpäälliköt ja Hyvinvointi-toimialan palveluyksikön päälliköt sekä nimennyt prosessien omistajat. Ylimpien viranhaltijoiden työn vaativuuden arvioinnin perusteet Kaupungin ylimmille viranhaltijoille on organisaatiouudistuksen yhteydessä laadittu työn vaativuuden arviointi, jonka mukaisesti palkkauksen esitetään jatkossa määräytyvän. Arviointi tehdään johtamistyön näkökulmasta sekä siitä mistä asioista vastuukokonaisuus muodostuu. Arvioinnin perusteella tulos- ja palvelualuejohtajien palkat asettuvat kolmeen eri tasoon. Palkat ovat kokonaispalkkoja. Taso Kuvaus Kokonaispalkka 1 - Vastuu kaupunkitasoisesta ohjaamisesta ja 6200 euroa toiminnasta tai - vastuu usean kuntalaiseen kohdistuvan palvelu-tai asiakasprosessin johtamisesta ja kehittämisestä ja - usean lainsäädännön vaatimukset - lisäksi vastuu muusta nimetystä substanssikokonaisuudesta 2 - Vastuu usean kohdennetun kuntalaiseen 5800 euroa kohdistuvan palvelu-tai asiakasprosessin johtamisesta sekä kehittämisestä ja - usean lainsäädännön vaatimukset 3 -vastuu yhden palvelu-tai asiakasprosessin /kohdennetun prosessin johtamisesta ja kehittämisestä ja -toiminnan muut vaatimukset (.. mitoitukset, muut suositukset) tai -kokonaisvastuu useasta ei-lakisääteisestä palveluprosessista 5400 euroa

2 Toimialajohtajien palkat määräytyvät tämän arvioinnin ulkopuolella. Lakkautettavat virat ja toimet Keväällä tehtyjen nimityspäätösten jälkeen on tarkasteltu koko kaupungin virkojen ja tehtävien kokonaisuutta. Yksi syy organisaatiomuutokselle on nimenomaan henkilöstörakenteen tarkastelu. Uudistuksen yhteydessä voidaan lakkauttaa virkoja ja toimia, joita ei enää ole tarve täyttää. Lisäksi esitetään lakkautettavaksi eräitä virkoja, joita ei uudessa organisaatiossa enää ole. Niitä henkilöitä, joiden nykyisiä virkoja esitetään lakkautettavaksi, on kuultu asiassa. Lakkautettavien virkojen yhteissäästö on euroa vuodessa. Nyt esitettävien lisäksi kaupunginhallitus päätti lakkauttaa kaupunginsihteerin viran kokouksessaan Päätöksen kustannusvaikutus on euroa vuodessa. Virka- ja tehtävämuutokset Suuri osa nyt esitettävistä muutoksista voidaan toteuttaa muuttamalla virka tai toimi vastaamaan uuden organisaation tarvetta sekä tekemällä nimikeja palkkamuutoksia. Virantoimitusvelvollisuutta voidaan muuttaa kunnallisen viranhaltijalain 23 :n mukaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää. Niitä joita asia koskee, on kuultu lain edellyttämällä tavalla asiassa. Työsopimussuhteisten osalta kyse on nimike- sekä palkkamuutoksista ja ko. henkilöitä on kuultu asiassa. Virka-ja tehtävämuutosten kokonaiskustannus on 5421,75 euroa kuukaudessa ja noin euroa vuodessa. Uusien virkojen ja toimien sekä nimikkeiden perustaminen Uusia virkoja on perustettava niissä tilanteissa, joissa palvelussuhteessa olevan viranhaltijan nykyisen viran täyttäminen uudelleen on perusteltua toiminnan jatkuvuuden kannalta tai jos nykyinen virka on lakkautettava organisaatiouudistuksen perusteella toiminnan muuttuessa. Uusia virkoja esitetään perustettavaksi neljä kappaletta. Uusien virkojen kustannusvaikutus on euroa vuodessa. Lisäksi esitetään otettavaksi käyttöön kolme nimikettä konsernihallinnon johtaja, palvelutuotantojohtaja ja kaupunkikehitysjohtaja. Ko. nimikkeitä käyttävät kaupunginhallituksen päätösten mukaisesti em. tulosaluejohtajat, jotka toimivat tehtävissä oman toimensa ohella. Uusien nimikkeiden kustannusvaikutus on 1029, 21 euroa kuukaudessa ja noin euroa vuodessa.

3 Kaikkia niitä henkilöitä, joita muutokset koskevat on kuultu ennen päätöksentekoa. Kokonaisuudessaan muutosesitysten kustannusvaikutus on vuodessa euroa. Muutosten esitetään tulevan voimaan (Henkilöstöjohtaja Sara Rautiainen) Esitys Kj Kaupunginhallitus päättää 1) hyväksyä ylimpien viranhaltijoiden työn vaativuuden arvioinnin perusteet alkaen; 2) lakkauttaa liitteessä 1 esitetyt virat ja toimet alkaen; 3) muuttaa liitteessä 2 esitetyt virat ja toimet esityksen mukaisesti alkaen; 4) perustaa liitteessä 3 esitetyt virat esitetyn mukaisesti lukien; 5) ottaa käyttöön uudet nimikkeet liitteen 4 mukaisesti alkaen; 6) valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään sellaisia organisaatiouudistukseen liittyviä nimikemuutoksia sekä virkaja tehtäväjärjestelyitä, joilla ei ole kustannusvaikutuksia. Liite 1/kh Liite 2/kh Liite 3/kh Liite 4/kh Päätös Organisaatiomuutokseen liittyvät lakkautettavat virat Organisaatiomuutokseen liittyvät virka- ja tehtävämuutokset Organisaatiomuutokseen liittyvät uudet perustettavat virat Organisaatiomuutokseen liittyvät uudet nimikkeet Kaupunginhallituksessa keskusteltiin organisaatiomuutoksen virkajärjestelyistä, sekä annettiin lisäohjeita uudelleen valmisteluun ja päätettiin yksimielisesti jatkaa tämän asian käsittelyä pidettävässä ylimääräisessä kaupunginhallituksen kokouksessa. Sivistysjohtaja Katri Kalske poistui kokouksesta klo tämän asian käsittelyn jälkeen KH Edellisen kaupunginhallituksen kokouskäsittelyn jälkeen asiaa on edelleen valmisteltu ja liitteitä ja laskelmia tarkennettu. Valtuusto päätti Lohjan kaupungin virkaorganisaation uudesta rakenteesta ja uudesta johtamisjärjestelmästä. Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan toimialajohtajien sekä tulos- ja palvelualuejohtajien tehtävänkuvat ja palkkahaarukat.

4 Kaupunginhallitus teki päätökset toimialajohtajien sekä Elinvoima-toimialan tulosaluejohtajien valinnoista. Kokouksessaan kaupunginhallitus päätti Hyvinvointi-toimialan palvelualuejohtajien valinnoista. Lisäksi kaupunginjohtaja on valinnut päätöksillään Elinvoima-toimialan tulosyksikköpäälliköt ja Hyvinvointi-toimialan palveluyksikön päälliköt sekä nimennyt prosessien omistajat. Ylempien viranhaltijoiden työn vaativuuden arvioinnin perusteet Kaupungin ylimmille viranhaltijoille on organisaatiouudistuksen yhteydessä laadittu työn vaativuuden arviointi, jonka mukaisesti palkkauksen esitetään jatkossa määräytyvän. Arviointi tehdään johtamistyön näkökulmasta sekä siitä mistä asioista vastuukokonaisuus muodostuu. Arvioinnin perusteella tulos- ja palvelualuejohtajien palkat asettuvat kolmeen eri tasoon. Palkat ovat kokonaispalkkoja. Taso Kuvaus Kokonaispalkka 1 vastuu kaupunkitasoisesta ohjaamisesta ja toiminnasta tai vastuu usean kuntalaiseen kohdistuvan palvelu- tai asiakasprosessin johtamisesta sekä kehittämisestä ja usean lainsäädännön vaatimukset lisäksi vastuu muusta nimetystä substanssikokonaisuudesta 2 vastuu usean kohdennetun kuntalaiseen kohdistuvan palvelu- tai asiakasprosessin johtamisesta sekä kehittämisestä ja usean lainsäädännön vaatimukset 3 vastuu yhden palvelu- tai asiakasprosessin/kohdennetun prosessin johtamisesta ja kehittämisestä ja toiminnan muut vaatimukset (mm. mitoitukset, muut suositukset) tai kokonaisvastuu useasta ei-lakisääteisestä palveluprosessista Toimialajohtajien palkat määräytyvät tämän arvioinnin ulkopuolella. Lakkautettavat virat ja toimet Keväällä tehtyjen nimityspäätösten jälkeen on tarkasteltu koko kaupungin virkojen ja tehtävien kokonaisuutta. Yksi syy organisaatiomuutokselle on nimenomaan henkilöstörakenteen tarkastelu. Uudistuksen yhteydessä voidaan lakkauttaa virkoja ja toimia, joita ei enää ole tarve täyttää. Lisäksi esitetään lakkautettavaksi eräitä virkoja, joita ei uudessa organisaatiossa enää ole. Niitä henkilöitä, joiden nykyisiä virkoja esitetään lakkautettavaksi, on kuultu asiassa. Lakkautettavien virkojen yhteissäästö on 1.004,100 euroa vuodessa.

5 Nyt esitettävien lisäksi kaupunginhallitus päätti lakkauttaa kaupunginsihteerin viran kokouksessaan Päätöksen kustannusvaikutus on euroa vuodessa. Virka- ja tehtävämuutokset Suuri osa nyt esitettävistä muutoksista voidaan toteuttaa muuttamalla virka tai toimi vastaamaan uuden organisaation tarvetta sekä tekemällä nimikeja palkkamuutoksia. Virantoimitusvelvollisuutta voidaan muuttaa kunnallisen viranhaltijalain 23 :n mukaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää. Niitä, joita asia koskee, on kuultu lain edellyttämällä tavalla. Työsopimussuhteisten osalta kyse on nimike- sekä palkkamuutoksista ja ko. henkilöitä on kuultu asiassa. Virka- ja tehtävämuutosten lisäkustannus on 5421,75 euroa kuukaudessa ja noin euroa vuodessa. Uusien virkojen ja toimien sekä nimikkeiden perustaminen Uusia virkoja on perustettava ensinnäkin niissä tilanteissa, joissa palvelussuhteessa olevan viranhaltijan nykyisen viran täyttäminen uudelleen on perusteltua toiminnan jatkuvuuden kannalta. Tällainen tilanne on kyseessä kolmen palvelupäällikön viran perustamisen kohdalla, koska kaupunki tarvitsee edelleen ylihammaslääkärin sekä päiväkodin johtajia. Toiseksi viranhaltijan nykyinen virka on lakkautettava organisaatiouudistuksen perusteella toiminnan muuttuessa. Tällainen tilanne on kyseessä opetuspäällikön ja varhaiskasvatuspäällikön virkojen osalta. Opetuspäällikön virassa olevaa henkilöä on kuultu asiassa ja hänet on siirretty toiseen virkaan. Varhaiskasvatuspäällikkö on valittu palvelualuejohtajan virkaan. Uusia virkoja esitetään perustettavaksi viisi kappaletta. Uusien virkojen kustannusvaikutus on euroa vuodessa. Lisäksi esitetään otettavaksi käyttöön kolme nimikettä; konsernihallinnon johtaja, palvelutuotantojohtaja ja kaupunkikehitysjohtaja. Ko. nimikkeitä käyttävät kaupunginhallituksen päätösten mukaisesti em. tulosalueiden johtajat, jotka toimivat tehtävissä oman toimensa ohella. Uusien nimikkeiden kustannusvaikutus on 1029,21 euroa kuukaudessa ja noin euroa vuodessa. Kaikkia niitä henkilöitä, joita muutokset koskevat on kuultu ennen päätöksentekoa. Kokonaisuudessaan muutosesitysten (uudet virat, uudet nimikkeet sekä virka- ja toimimuutokset) kustannusvaikutus on vuodessa euroa, sisältäen sivukulut.

6 Muutosten esitetään tulevan voimaan Esitys Kj Kaupunginhallitus päättää 1. hyväksyä ylimpien viranhaltijoiden työn vaativuuden arvioinnin perusteet alkaen sekä hyväksyä palkkojen muutoksista tulevat säästöt euroa sekä virka- ja tehtävämuutoksista johtuvat korotukset euroa ja; 2. lakkauttaa seuraavat virat ja toimet alkaen; tekninen johtaja, tilahallintapäällikkö, perusturvajohtaja, varhaiskasvatus- päällikkö, opetuspäällikkö, mittaustyöpäällikkö, suunnitteluavustaja, toimistosihteeri, tekninen toimi (2), paikkatietokäsittelijä, toimistosihteeri, perusturvatoimi (2), vahtimestari, ulkoaluetyöntekijä, elinkeinojohtaja, henkilöstöpäällikkö; (liite 1). 3. muuttaa liitteessä 2 esitetyt virat ja toimet esityksen mukaisesti alkaen; 4. perustaa seuraavat virat esitetyn mukaisesti alkaen; palvelualuejohtaja, palvelupäällikkö, palvelupäällikkö, palvelupäällikkö, asiakkuuspäällikkö; (liite 3) 5. ottaa käyttöön nimikkeet konsernihallinnon johtaja, kaupunkikehitysjohtaja ja palvelutuotantojohtaja alkaen; (liite 4) 6. valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään sellaisia organisaatiouudistukseen liittyviä nimikemuutoksia sekä virka- ja tehtäväjärjestelyitä, joilla ei ole kustannusvaikutuksia. Liite 1/kh Liite 2/kh Liite 3/kh Liite 4/kh Organisaatiomuutokseen liittyvät lakkautettavat virat Organisaatiomuutokseen liittyvät virka- ja tehtävämuutokset Organisaatiomuutokseen liittyvät uudet perustettavat virat Organisaatiomuutokseen liittyvät uudet nimikkeet Käsittely Keskustelun kuluessa kaupunginhallituksen Hannele Maittila esitti Toni Häggin kannattamana päätösehdotuksen hylkäämistä. Riikka Slunga-Poutsalo esitti Pekka Luoman ja Tuija Piekan kannattamana asian palauttamista valmisteluun siten, että kaikki mahdolliset virheet tarkistetaan vielä kerran. Puheenjohtaja tiedusteli hallitukselta, voidaanko asia yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteluun, kaupunginhallitus oli yksimielisesti palauttamisen kannalla. Päätös Kaupunginhallitus päätti palauttaa asian yksimielisesti uudelleen valmisteluun siten, että se valmistellaan kokoukseen

7 Kaupunginhallitus piti kokoustauon klo Riikka Slunga-Poutsalo poistu kokouksesta tauon aikana klo Samoin Markku Lehtonen ja Pekka Luoma poistuivat kokouksesta klo Henkilöstöjohtaja Sara Rautiainen oli asiantuntijana kokouksessa tämän asian osalta klo saakka KH Valtuusto päätti Lohjan kaupungin virkaorganisaation uudesta rakenteesta ja uudesta johtamisjärjestelmästä. Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan toimialajohtajien sekä tulos- ja palvelualuejohtajien tehtävänkuvat ja palkkatasojen rajat. Kaupunginhallitus teki päätökset toimialajohtajien sekä Elinvoima-toimialan tulosaluejohtajien valinnoista. Kokouksessaan kaupunginhallitus päätti Hyvinvointi-toimialan palvelualuejohtajien valinnoista. Lisäksi kaupunginjohtaja on valinnut päätöksillään Elinvoima-toimialan tulosyksikköpäälliköt ja Hyvinvointi-toimialan palveluyksikön päälliköt sekä nimennyt prosessien omistajat. Ylimpien viranhaltijoiden työn vaativuuden arvioinnin perusteet Kaupungin ylimmille viranhaltijoille on organisaatiouudistuksen yhteydessä laadittu työn vaativuuden arviointi, jonka mukaisesti palkkauksen esitetään jatkossa määräytyvän. Arviointi tehdään johtamistyön näkökulmasta sekä siitä mistä asioista vastuukokonaisuus muodostuu. Arvioinnin perusteella tulos- ja palvelualuejohtajien palkat asettuvat kolmeen eri tasoon. Palkat ovat kokonaispalkkoja. Tas o Kuvaus Kokonaispalkka 1 vastuu kaupunkitasoisesta ohjaamisesta ja toiminnasta tai vastuu usean kuntalaiseen kohdistuvan palvelu- tai asiakasprosessin johtamisesta sekä kehittämisestä ja usean lainsäädännön vaatimukset lisäksi vastuu muusta nimetystä substanssikokonaisuudesta 2 vastuu usean kohdennetun kuntalaiseen kohdistuvan palvelu- tai asiakasprosessin johtamisesta sekä kehittämisestä ja usean lainsäädännön vaatimukset 3 vastuu yhden palvelu- tai asiakasprosessin/kohdennetun prosessin johtamisesta ja kehittämisestä ja toiminnan muut vaatimukset (mm. mitoitukset, muut

8 suositukset) tai kokonaisvastuu useasta ei-lakisääteisestä palveluprosessista Toimialajohtajien palkat määräytyvät tämän arvioinnin ulkopuolella. Lakkautettava virat ja toimet Keväällä tehtyjen nimityspäätösten jälkeen on tarkasteltu koko kaupungin virkojen ja tehtävien kokonaisuutta. Yksi syy organisaatiomuutokselle on nimenomaan henkilöstörakenteen tarkastelu. Uudistuksen yhteydessä voidaan lakkauttaa virkoja ja toimia, joita ei ole enää tarve täyttää. Lisäksi esitetään lakkautettavaksi eräitä virkoja, joita ei uudessa organisaatiossa enää ole. Niitä henkilöitä, joiden nykyisiä virkoja esitetään lakkautettavaksi, on kuultu asiassa tai he ovat muuten antaneet asialle suostumuksensa. Lakkautettavien virkojen laskennallinen yhteissäästö on noin 1.080,600 euroa vuodessa. Nyt esitettävien lisäksi kaupunginhallitus päätti lakkauttaa kaupunginsihteerin viran kokouksessaan Päätöksen kustannusvaikutus on euroa vuodessa. Virka- ja tehtävämuutokset Suuri osa nyt esitettävistä muutoksista voidaan toteuttaa muuttamalla virka tai toimi vastaamaan uuden organisaation tarvetta sekä tekemällä nimikeja palkkamuutoksia. Virantoimitusvelvollisuutta voidaan muuttaa kunnallisen viranhaltijalain 23 :n mukaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää. Niitä, joita asia koskee, on kuultu lain edellyttämällä tavalla tai he ovat muuten antaneet asialle suostumuksensa. Työsopimussuhteisten osalta kyse on nimike- sekä palkkamuutoksista ja ko. henkilöitä on kuultu asiassa. Virka- ja tehtävämuutosten kokonaiskustannus on 5421,75 euroa kuukaudessa ja noin euroa vuodessa. Uusien virkojen ja toimien sekä nimikkeiden perustaminen Uusia virkoja on perustettava ensinnäkin niissä tilanteissa, joissa palvelussuhteessa olevan viranhaltijan nykyisen viran täyttäminen uudelleen on perusteltua toiminnan jatkuvuuden kannalta. Tällainen tilanne on kyseessä kahden palvelupäällikön viran perustamisen kohdalla, koska kaupunki tarvitsee edelleen ylihammaslääkärin sekä päiväkodin johtajia. Toiseksi viranhaltijan nykyinen virka on lakkautettava organisaatiouudistuksen perusteella toiminnan muuttuessa. Tällainen tilanne on kyseessä opetuspäällikön ja varhaiskasvatuspäällikön virkojen osalta.

9 Uusia virkoja esitetään perustettavaksi viisi kappaletta. Uusien virkojen kustannusvaikutus on euroa vuodessa. Lisäksi esitetään otettavaksi käyttöön kolme nimikettä; konsernihallinnon johtaja, palvelutuotantojohtaja ja kaupunkikehitysjohtaja. Ko. nimikkeitä käyttävät kaupunginhallituksen päätösten mukaisesti em. tulosalueiden johtajat, jotka toimivat tehtävissä oman toimensa ohella. Uusien nimikkeiden kustannusvaikutus on 1029,21 euroa kuukaudessa ja noin euroa vuodessa. Kokonaisuudessaan muutosesitysten kustannusvaikutus on vuodessa euroa. Esitys Kj Muutosten esitetään tulevan voimaan Kaupunginhallitus päättää 1) hyväksyä ylimpien viranhaltijoiden työn vaativuuden arvioinnin perusteet alkaen sekä niistä aiheutuvat kustannukset; 2) hyväksyä sen periaatteen, että uuden organisaation virkoihin ja toimiin siirrytään vähintään nykyisellä palkalla; 3) lakkauttaa seuraavat virat alkaen; tekninen johtaja, tilahallintapäällikkö, perusturvajohtaja, varhaiskasvatuspäällikkö, opetuspäällikkö, elinkeinojohtaja, henkilöstöpäällikkö, palkanlaskentapäällikkö; 4) lakkauttaa seuraavat toimet alkaen; mittaustyöpäällikkö, suunnitteluavustaja, toimistosihteeri (tekninen toimi, 2), paikkatietokäsittelijä, toimistosihteeri (perusturvatoimi, 2), vahtimestari, ulkoaluetyöntekijä; 5) muuttaa seuraavat virat esityksen mukaisesti alkaen ja hyväksyä niistä aiheutuvat kustannukset; Nykyinen virka Ympäristöjohtaja Kulttuuripäällikkö Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Erikoissuunnittelija Katupäällikkö Sivistysjohtaja Johtava ylilääkäri Vanhustyönjohtaja Nuorisotoimenpäällikkö Tukipalvelupäällikkö Johtava hoitaja Erityispalvelupäällikkö Virka muutoksen jälkeen Elinvoimajohtaja Kaupunkisisältöjohtaja Palvelutuotantopäällikkö Yrityspalvelupäällikkö Kaupunkitekniikkapäällikkö Hyvinvointijohtaja Palvelualuejohtaja, johtava ylilääkäri Palvelualuejohtaja Palvelupäällikkö Asiakkuuspäällikkö Asiakkuuspäällikkö Erityisasiantuntija

10 Terveyden edistämisen päällikkö Perhekeskuksen päällikkö 6) muuttaa seuraavat toimet esityksen mukaisesti alkaen; Nykyinen toimi Katurakennusmestari Toimi muutoksen jälkeen Verkostomestari 7) perustaa seuraavat virat alkaen; palvelualuejohtaja, palvelupäällikkö, palvelupäällikkö, palvelupäällikkö, asiakkuuspäällikkö 8) ottaa käyttöön nimikkeet konsernihallinnon johtaja, kaupunkikehitysjohtaja ja palvelutuotantojohtaja alkaen ja hyväksyä niistä aiheutuvat kustannukset; 9) valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään sellaisia kokonaisuuden kannalta vähäisempiä organisaatiouudistukseen liittyviä muutoksia, jotka koskevat nimikkeitä ja virka- tai tehtäväjärjestelyitä. Käsittely Vastaesitys Päätös Keskustelun aikana kaupunginhallituksen jäsen Hannele Maittila esitti kohtien 1, 2, 5, 8, ja 9 hylkäämistä. Maittilan tekemä vastaesitys raukesi kannattamattomana.tämän jälkeen Maittilan ilmoitti jättävänsä päätökseen kirjallisen erivävän mielipiteen, joka otetaan tämän pöytäkirjan liitteeksi no 5/kh Kaupunginhallitus hyväksyi alkuperäisen kaupunginjohtajan päätösesityksen. Henkilöstöjohtaja Sara Rautiainen oli kokouksessa asiantuntijana tämän asian käsittelyn ajan klo Rautiainen poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa. Tämän jälkeen kokouksessa pidettiin tauko klo Liite 1/kh Liite 2/kh Liite 3/kh Liite 4/kh Liite 5/kh Organisaatiomuutokseen liittyvät lakkautettavat virat Organisaatiomuutokseen liittyvät muutokset viroissa ja toimissa Organisaatiomuutokseen liittyvät perustettavat virat Organisaatiomuutokseen liittyvien uusien nimikkeiden käyttöönottaminen Hannele Maittilan kirjallinen eriävä mielipide KH Päivi Tuomi on tehnyt kaupunginhallituksen päätöksestä /412 oikaisuvaatimuksen, jossa hän vaatii seuraavia asioita: 1) että päätös kumotaan ja palautetaan uudelleen valmisteltavaksi voimassa olevaa oikeutta noudattaen; 2) että hänet nimetään lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen johtajaksi tai kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päälliköksi; 3) kaupunginhallitus tekee selkeän ja perustellun vertailun kaikkien niiden henkilöiden osalta, joita johtaja- ja esimiesorganisaation uudistus koskee; 4) elinvoimajohtajan ja hyvinvointijohtajan sekä

11 tulosalue/palvelualuejohtajien osalta asia tulee saattaa valtuuston päätettäväksi; 5) että hänelle luovutetaan hänen pyytämänsä asiakirjat, kuten päätöksen kohteena olleiden henkilöiden kuulemista koskevat muistiot. Oikaisuvaatimuksen kohdentuminen Vuoden 1995 kuntalain 92 :n mukaan oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Asianosaisia asiassa ovat ne henkilöt, joiden virka tai toimi on päätöksellä lakkautettu, ne jotka on siirretty uusiin virkoihin tai toimiin sekä ne, joille on hyväksytty uusi virkanimike. Päivi Tuomi on asianosainen opetuspäällikön viran lakkauttamisen osalta. Samoin häntä voidaan pitää asianosaisena niiden virkojen osalta, joita koskeviin menettelyihin hän on osallistunut organisaatiouudistusprosessin aikaisemmissa vaiheissa eli lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen palvelualuejohtajan virka sekä kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palvelupäällikön virka. Koska Päivi Tuomi ei ole Lohjan kaupungin asukas, hänellä ei ole kunnan jäsenelle kuuluvaa yleistä oikaisuvaatimusoikeutta päätöksen muuhun sisältöön. Väite puuttuvasta toimivallasta Oikaisuvaatimuksessa esitetään, että kaupunginhallituksella ei ole ollut järjestelyyn toimivaltaa toimialajohtajien eikä tulosalue-/palvelualuejohtajien osalta. Tuomen asianosaisasemaan perustuen väite otetaan käsiteltäväksi lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen palvelualuejohtajan viran osalta. Vuoden 2016 loppuun asti voimassa olleen Lohjan kaupungin hallintosäännön 23 :n mukaan muiden kuin toimialajohtajien virkojen perustamisesta päättää kaupunginhallitus. Hallintosäännön 24 :n mukaan kaupunginhallitus tai lautakunta valitsee toimialansa muut tulosalueiden esimiehet. Lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen palvelualuejohtajan viran osalta on toimittu hallintosäännön mukaisesti. Oikaisuvaatimuksessa esitetty väite, että tulosalue-/palvelualuejohtajien virat rinnastuisivat toimialajohtajien virkoihin, ei perustu päätöstä tehtäessä voimassa olleeseen hallintosääntöön. Väite oikeusjärjestykselle vieraasta täyttömenettelystä Oikaisuvaatimuksessa esitetään, että virkojen ja toimien täyttömenettely on ollut lainvastainen. Tuomi katsoo, että henkilöä ei voida valita ensin tiettyyn organisaatioasemaan, vaan hänet tulee valita joko tiettyyn virkasuhteeseen tai työsuhteeseen taikka muuttaa hänen olemassa olevan virkansa tai toimensa sisältöä lain sallimissa rajoissa vastaamaan hänen uutta tehtävänkuvaansa ja asemaansa jo siinä yhteydessä, kun hänet valitaan uuteen tehtävään.

12 Täyttömenettely on organisaatiouudistuksessa ollut sen laajuuden vuoksi monivaiheinen. Uudistuksen alkuvaiheessa ei perustettu uusia virkoja tai lakkautettu voimassa olevia. Sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä etsittiin eri tasojen johtaja- tai päällikkötehtävistä kiinnostuneita. Menettelyssä haluttiin pitää avoimena vaihtoehtoiset ratkaisut tehtäväkokonaisuuksien hoitamiseen ja rauhassa selvittää voivatko tehtäviin nimetyt henkilöt hoitaa uusia tehtäväkokonaisuuksia entisessä virassaan vai onko tehtäviä varten välttämätöntä perustaa uusia virkoja. Ratkaisut uusien virkojen perustamisesta ja entisten lakkauttamisesta sekä nimikemuutoksista on tehty kaupunginhallituksen kokouksessa Väite viranhaltijalain vastaisuudesta Viranhaltijalain vastaisuutta voidaan oikaisuvaatimuksen perusteella tutkia opetuspäällikön viran, lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen palvelualuejohtajan viran sekä kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä peruspalveluiden palvelupäällikön viran osalta. Väitettä kommentoidaan jäljempänä kunkin viran osalta erikseen. Väite kuntalain ja hallintolain vastaisuudesta Oikaisuvaatimuksessa esitetään, että uudistus aiheuttaa kaupungille siinä laajuudessa lisäkuluja, ettei kaupungin voida katsoa edes täyttävän kuntalain 1 :n 3 momentista johtuvaa velvollisuuttaan edistää kuntalaisten hyvinvointia tai että se kulujen lisäys olisi suhteessa toiminnan tehostumiseen. Organisaatiouudistuksella toteutettu toimialojen ja johtavien viranhaltijoiden vähentäminen sekä prosessilähtöisyys eivät ole ristiriidassa vuoden 1995 kuntalain 1 :n 3 momentin tavoitteellisen normin kanssa. Kaupungin kulujen lisääntyminen suhteessa saavutettuun toiminnan tehostumiseen koskee ensisijaisesti kunnan jäsentä, asianosaisen oikeusaseman kannalta kysymyksellä ei ole merkitystä. Kysymys on pitkälti myös tarkoituksenmukaisuusharkinnasta, johon kaupunginhallitus on kaupungin hallinnon ja talouden hoidosta vastuullisena oikeutettu. Se miten uudistuksessa on onnistuttu, jää viime kädessä tarkastuslautakunnan arvioitavaksi. Lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen johtajan viran täyttöä koskevat väitteet Oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo, että päätös on perustuslain, viranhaltijalain ja hyvän hallinnon oikeusperiaatteiden vastainen, koska häntä ei ole koulutuksensa, kokemuksensa sekä muiden henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella pätevimpänä ja sopivimpana hakijana valittu virkaan. Samalla oikaisuvaatimuksen tekijä kyseenalaistaa, onko ollut olemassa viranhaltijalain mukaista perustetta nimetä Merja Kuusimurto virkaan ilman julkista hakumenettelyä.

13 Lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen johtajan tehtävät eivät vastaa mitään kaupungin aiemmista viroista, mukaan lukien opetuspäällikön virka, joten kaupunginhallituksen päätöksessä on perustettu uusi palvelualuejohtajan virka. Viranhaltijalain 24 :n mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene. Kaikki nämä ehdot toteutuvat päätöksen yhteydessä. Kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä peruspalvelujen päällikön viran täyttöä koskevat väitteet Oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo, että päätös on perustuslain, viranhaltijalain ja hyvän hallinnon oikeusperiaatteiden vastainen, koska häntä ei ole koulutuksensa, kokemuksensa sekä muiden henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella pätevimpänä ja sopivimpana hakijana valittu virkaan. Lisäksi oikaisuvaatimuksen tekijä katsoo, että virkaan nimetyllä Kiti Ikosella ei kaupungin omien linjausten valossa olisi ollut kelpoisuutta osallistua sisäiseen ilmoitusmenettelyyn. Ilmoittautumismenettely rajattiin henkilöihin, joilla on soveltuva korkeakouluasteen tutkinto sekä kokemusta alansa johtamisesta ja esimiestyöstä. Asianmukaisena pidettiin sitä, että myös nykyisessä organisaatiossa vastaavassa asemassa toimivat saivat osallistua ilmoittautumismenettelyyn, vaikka kelpoisuusehto ei täyttyisikään. Mäntynummen yhtenäiskoulun apulaisrehtori Kiti Ikonen katsottiin tasapuolisuussyistä kuuluvaksi ilmoittautumiskelpoisiin, koska Mäntynummella kysymyksessä on yksi hallinnollinen kokonaisuus, joka on jaettu kahden henkilön, rehtorin ja apulaisrehtorin, kesken. Koulun apulaisrehtori on hallinnollisessa virassa. Muut Lohjan kaupungin palveluksessa olevat apulais- ja vararehtorit ovat opettajan viroissa. Hallintotehtävät on määrätty heille lisätehtävänä eikä heidän sen vuoksi katsottu olevan ilmoittautumiskelpoisia. Kouluikäisten, nuorten ja heidän perheidensä tulosyksikön päällikön tehtävät eivät vastaa entistä opetuspäällikön virkaa, joten kaupunginhallituksen päätöksessä on perustettu uusi palvelualuejohtajan virka. Viranhaltijalain 24 :n mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene. Kaikki nämä ehdot toteutuvat päätöksen yhteydessä. Opetuspäällikön viran lakkauttamista ja viranhaltijan siirtoa

14 Mäntynummen koulun apulaisrehtoriksi koskevat väitteet Päivi Tuomi esittää oikaisuvaatimuksessaan, että kaupunginhallituksella ei ole ollut viranhaltijalain 24 :n mukaisia toimien ja tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyviä syitä siirtää häntä vastoin viranhaltijalain 24 :n mukaista suostumusta Mäntynummen koulun apulaisrehtorin virkaan. Samoin hän katsoo, että ainoat lain mukaiset keinot opetuspäällikön viran lakkauttamiseen olisivat joko hänen nimeämisensä edellä mainittuihin palvelualuejohtajan tai palveluyksikköpäällikön virkaan tai hänen siirtämisensä 24 :n mukaisin edellytyksin toiseen virkaan. Sivistysjohtaja on (38 ) siirtänyt Päivi Tuomen kunnallisen viranhaltijalain 24 :n nojalla alkaen vakituisesti Mäntynummen yhtenäiskoulun apulaisrehtorin virkaan. Tuomea kuultiin asiassa kunnallisen viranhaltijalain ja yhteistoimintalain mukaisesti Tuomi ei ole hakenut muutosta sivistysjohtajan päätökseen. Viranhaltijalain 24 :n mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene. Kaikki nämä ehdot toteutuvat päätöksen yhteydessä. Väitteet syrjinnästä Oikaisuvaatimuksen tekijä väittää, että jo vuoden 2015 loppupuolella on ennen uudistuksen käynnistymistä päätetty, ettei häntä tulla valitsemaan mihinkään johtaja- tai esimiesvirkaan uudessa organisaatiossa. Oikaisuvaatimuksen liitteeksi sen tekijä on koonnut havaintojaan väittämästään syrjinnästä. Oikaisuvaatimuksen tekijä on vaatimuksessaan ja sen liitteissä selostanut laajasti näkemyksiään häneen kohdistetusta työsyrjinnästä ja häirinnästä. Hallintopäätöstä koskevan oikaisuvaatimuksen yhteydessä voidaan ottaa kantaa vain kyseiseen päätökseen mahdollisesti liittyvän syrjinnän osalta. Oikaisuvaatimuksen tekijää on kohdeltu valintaprosessissa yhdenvertaisesti muiden kanssa. Hän on voinut ilmoittautumisessaan vedota kaikkiin tarpeellisiksi katsomiinsa seikkoihin ja tuoda haastattelussa vapaasti esiin näkemyksensä tehtävään liittyvistä seikoista ja organisaatiouudistuksesta. Sitä seikkaa, että häntä ei ole organisaatiouudistuksessa valittu niihin tehtäviin, joihin hän on ilmoittautunut, ei voida pitää syrjintänä, koska kellään ilmoittautuneella ei ole ollut tehtäviin subjektiivista oikeutta. Lain tai virkaehtosopimuksen mukaisilla virkavapauksilla ei ole ollut merkitystä ilmoittautuneiden arvioinnissa. Väitteet julkisuuslain noudattamatta jättämisestä Oikaisuvaatimukseen sisältyy julkisuuslain 14 :n tarkoittama pyyntö

15 asiakirjan saamisesta. Päivi Tuomelle ei ole pyynnöstään huolimatta saanut käyttöönsä yhteistoimintamenettelyyn kuuluvia kuulemismuistioita niiden henkilöiden osalta, joita kaupunginhallituksen päätös koskee. Kieltäytymistä on perusteltu sillä, että kuulemismuistiot saattavat sisältää julkisuuslain 24 :n 1 momentin 32 kohdassa tarkoitettuja yksityiselämää koskevia tietoja. Oikaisuvaatimuksen tekijä vetoaa asiassa julkisuuslain 10 :ssä olevaan osajulkisuusperiaatteeseen, jonka mukaan tieto on annettava asiakirjan julkisesta osasta, jos se on mahdollista niin, ettei salassa pidettävä osa tule tietoon. Päivi Tuomen mukaan muiden henkilöiden kuulemismuistioiden saamatta jääminen on hankaloittanut hänen mahdollisuuksiaan vertailla, onko häntä kohdeltu tasapuolisesti suhteessa muihin viranhaltijoihin ja onko kaupunki noudattanut neuvotteluissa hallinnon oikeusperiaatteita. Yhdenvertainen kohtelu on todettavissa siitä tosiseikasta, että oikaisuvaatimuksen tekijän kanssa on todistettavasti käyty yhteistoimintamenettelyn mukainen kuuleminen. Hallinnon oikeusperiaatteiden toteutumisen jokainen asianosainen voi todeta omasta kuulemismuistiostaan. Esteellisyysväitteet Sivistysjohtaja Kalskeen ja varhaiskasvatuspäällikkö Kuusimurron esteellisyyden osalta Päivi Tuomi viittaa oikaisuvaatimuksen liitteinä oleviin aikaisempiin oikaisuvaatimuksiinsa ja valituksiin hallinto-oikeudelle. Tuomen mielestä toimialajohtajaksi valittu Katri Kalske ja palvelualuejohtajaksi valittu Merja Kuusimurto ovat olleet valintaprosessissa hallintolain 28 :n 1 momentin 7 kohdan ns. yleislausekkeen perusteella esteellisiä. Perusteluna hän esittää, että molemmat ovat organisaatiouudistuksen aikaisemmissa vaiheissa ilmoittautuneet samoihin tehtäviin kuin Tuomikin. Valintaprosesseissa ei ilmoittautuneita ole pyydetty arvioimaan toisiaan eikä ole perustetta, minkä vuoksi aikaisemmin päättynyt prosessi synnyttäisi esteellisyyssuhteita myöhemmässä prosessissa, jossa jotkut ilmoittautuneista ovat mukana. Toiseksi hän katsoo Kalskeen tulleen esteelliseksi Tuomen hänelle esittämän sivistystoimen toimintatapoja koskevan kritiikin ja kehittämisehdotuksien johdosta. Palautteen antaminen ja saaminen on tavallinen osa esimiestyötä eikä se ole omiaan aiheuttamaan esteellisyyttä. Esimerkiksi vuosittaisia kehityskeskusteluja järjestetään pitkälti juuri palautteen antamiseksi. Yhteydenoton työsuojelupäällikköön sivistystoimen tehtävien järjestelyjä koskevissa kysymyksissä ei voida katsoa kohdistuneen sivistysjohtaja Katri Kalskeeseen henkilökohtaisesti sillä tavalla, että siitä voisi aiheutua hänen puolueettomuutensa vaarantuminen. Varhaiskasvatuspäällikkö Kuusimurto ei ole osallistunut kaupunginhallituksen päätöksen valmisteluun. Uutena väitteenä Tuomi esittää, että Kalske on ollut kokouksessa läsnä asiantuntijanana. Pöytäkirjamerkintöjen mukaan sivistysjohtaja Kalske ei ole ollut läsnä kaupunginhallituksen päättäessä

16 asiasta Kalske on ollut asiantuntijana läsnä kaupunginhallituksen käsitellessä asiaa ensimmäisen kerran , jolloin asiassa ei tehty päätöstä. Uutena väitteenä tuodaan esille, että hallituksen käsittelyssä pykälän valmistelijana on toiminut henkilöstöjohtaja Sara Rautiainen, joka on yksi asianosaisista. Lisäksi Rautiainen on ollut kokouksessa läsnä asiantuntijana. Henkilöstöjohtaja ei ole ollut esteellinen valmistelemaan asiaa siltä osin kuin päätös koskee Päivi Tuomea asianosaisena. Henkilöstöjohtajan läsnäoloa kokouksessa on pidetty välttämättömänä näin laajasti henkilöstöä koskevaa asiasta käydyssä keskustelussa. Henkilöstöjohtaja on viran puolesta valmistellut asiaa kaupungin johdon ohjauksen ja valvonnan alaisena. Henkilöstöjohtaja Rautiainen on poistunut kokouksesta ennen päätöksentekoa. Muita virkamuutoksia koskevat väitteet Oikaisuvaatimuksen tekijä kyseenalaistaa, miten virantoimitusvelvollisuutta on voitu muuttaa siten, että Hyvinvointi-toimialan puolelta voidaan siirtää henkilö eri nimikkeellä ja eri tehtäviin Elinvoima-toimialan puolelle virantoimitusvelvollisuuden muutoksella perustellen. Samoin hän katsoo, että toimialajohtajien (hyvinvointijohtaja ja elinvoimajohtaja) virkoihin nimitettyjen tehtävänkuva ja vaatimustaso eivät vastaa entisiä virkoja eikä muutosta voisi toteuttaa vain virantoimitusvelvollisuuden muutoksella. Päivi Tuomi ei ole asianosaisen asemassa muita virkoja koskevien muutosten osalta, joten väitteitä ei oteta tutkittavaksi. (Lisätiedot: kaupunginlakimies Mikko Kuosmanen) Esityslistan oheismateriaali: - oikaisuvaatimus liitteineen Esitys Kj Kaupunginhallitus päättää 1. hylätä Päivi Tuomen oikaisuvaatimuksen perusteluosassa kuvatuin perustein; 2. viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 :n mukaisena päätöksenä päättää, että kaupunginhallituksen päätöksessä / 412 mainittujen viranhaltijoiden ja työntekijöiden yt-menettelystä laadittuja kuulemismuistioita ei ilman asianosaisten suostumusta luovuteta Päivi Tuomelle, koska muistiot saattavat sisältää julkisuuslain 24 :n 1 momentin 32 kohdassa tarkoitettuja yksityiselämää koskevia tietoja. Käsittely Vastaehdotus: Keskustelun kuluessa Hannele Maittila teki vastaehdotuksen Päivi Tuomen oikaisuvaatimukseen (kh ) Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt/oikaisuvaatimus. Asian käsittelyn yhteydessä esitin päätösehdotuksen kohtien 1,2,5,8 ja 9 hylkäämistä. Esitykseni raukesi kannattamattomana, joten jätin päätökseen eriävän mielipiteen, jossa ilmoitin

17 etten hyväksy päätöstä. Perusteluna oikaisuvaatimuksen hyväksymisen johdosta esitän näin ollen eriävän mielipiteeni, joka oli seuraavan sisältöinen: "Perusteluja eriävään mielipiteeseen, koskien kaupunginhallituksen päätöstä Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt, asia no 4. Kokous Kyse on ylimmän johdon palkoista. Asian valmistelu on ollut puutteellista ja sekavaa. Päätösehdotukset ovat muuttuneet asian käsittelyn eri vaiheissa ja viran ja toimenhaltijoiden palkkasummat ovat muuttuneet niin ikään kokouksesta toiseen. Palkankorotuksista (14 eri viran ja toimenhaltijaa) ei ole tietoa eikä niitä ole erikseen eri henkilöille määriteltykään, ainoastaan kokonaissumma/kk. Koska kokonaispalkkasummaa ei ole selvästi sanottu on mahdotonta arvioida, onko johtajien palkat määritelty oikein ja oikeudenmukaisesti työn vaativuus ym. asiat huomioon ottaen, Katson, että palkkasummat on esitettävä ymmärrettävästi ja selkeästi, jotta voitaisiin puuttua esim. ylisuuriin palkankorotuksiin tai vastaavasti alipalkkaukseen. Sellaiseen arviointiin ei nyt ollut mahdollisuutta. Palkka-asiat tulee hoitaa oikein ja hyvin. Tässä päätöksessä ei näin tapahtunut. Katson, ettei uusien nimikkeiden johdosta tulee maksaa lisää palkkaa. Johtajien palkkapäätös on myös kaupungin muun henkilöstön kannalta merkittävä, koska se antaa suunnan tuleville palkankorotuksille seuraavaan johtoportaaseen jne. Ja siksi juuri nyt tehdyn päätöksen olisi tullut olla selkeä ja hyvin ymmärrettävä. Katson myös, että organisaatiouudistuksen palkkapäätökset olisi pitänyt tehdä samalla tavalla avoimesti hyvää hallintoa noudattaen kuin esim. kaupunginjohtajan palkankorotuspäätös Nyt tehty päätös on monella tapaa huono enkä hyväksy sitä." Hannele Maittilan tekemä vastaehdotus raukesi kannattamattomana. Päätös Kaupunginhallitus päätti 1. hylätä Päivi Tuomen oikaisuvaatimuksen perusteluosassa kuvatuin perustein; 2. viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 14 :n mukaisena päätöksenä päättää, että kaupunginhallituksen päätöksessä / 412 mainittujen viranhaltijoiden ja työntekijöiden yt-menettelystä laadittuja kuulemismuistioita ei ilman asianosaisten suostumusta luovuteta Päivi Tuomelle, koska muistiot saattavat sisältää julkisuuslain 24 :n 1 momentin 32 kohdassa tarkoitettuja yksityiselämää koskevia tietoja

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt Kaupunginhallitus 382 28.11.2016 Kaupunginhallitus 404 05.12.2016 Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt KH 28.11.2016 382 Valtuusto päätti 20.1.2016 Lohjan kaupungin virkaorganisaation uudesta

Lisätiedot

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt

Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt Kaupunginhallitus 382 28.11.2016 Kaupunginhallitus 404 05.12.2016 Kaupunginhallitus 412 19.12.2016 Organisaatiomuutokseen liittyvät virkajärjestelyt KH 28.11.2016 382 Valtuusto päätti 20.1.2016 Lohjan

Lisätiedot

Lisäksi valtuusto käynnisti uuden voimaan tulevan hallintosäännön valmistelun.

Lisäksi valtuusto käynnisti uuden voimaan tulevan hallintosäännön valmistelun. Lausunnon liite 2 LOHJAN VIRKAORGANISAATIOUUDISTUKSEN VAIHEET 1) ORGANISAATIOUUDISTUKSEN PÄÄLINJAT Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi 20.1.2016/ 6 organisaatiouudistuksen päälinjat ja organisaation perusrakenteen.

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus kouluikäisten, nuorten ja heidän peruspalvelujensa palveluyksikön päällikön valintaa koskevasta kaupunginjohtajan päätöksestä

Oikaisuvaatimus kouluikäisten, nuorten ja heidän peruspalvelujensa palveluyksikön päällikön valintaa koskevasta kaupunginjohtajan päätöksestä Kaupunginhallitus 229 13.06.2016 Oikaisuvaatimus kouluikäisten, nuorten ja heidän peruspalvelujensa palveluyksikön päällikön valintaa koskevasta kaupunginjohtajan päätöksestä 1007/00.01.01/2012 KH 13.06.2016

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012, 1042/00.01.01/2012, 1043/00.01.01/2012,

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 383 28.11.2016 Kaupunginhallitus 405 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 108 14.12.2016 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 1041/00.01.01/2012,

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1448/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1448/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) Tarkastuslautakunta 26 25.2.2015 Tarkastuslautakunta 32 11.3.2015 Kaupunginhallitus 95 30.3.2015 29 Asianro 1448/01.01.01/2015 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen

Lisätiedot

LÄSNÄ Äyräväinen Irene puheenjohtaja Slunga-Poutsalo Riikka 1. varapuheenjohtaja klo Salmenpohja Eeva varajäsen

LÄSNÄ Äyräväinen Irene puheenjohtaja Slunga-Poutsalo Riikka 1. varapuheenjohtaja klo Salmenpohja Eeva varajäsen PÖYTÄKIRJA 22/2016 1 Kaupunginhallitus 05.12.2016 AIKA 05.12.2016 klo 15:00-17:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Karstuntie 4, LOhja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Äyräväinen Irene puheenjohtaja Slunga-Poutsalo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1448/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1448/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (1) Tarkastuslautakunta 26 25.2.2015 Tarkastuslautakunta 32 11.3.2015 95 Asianro 1448/01.01.01/2015 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen historia Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 116 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtajan viran täyttäminen HEL 2016-014156 T 01 01 01 01 Päätös päätti ottaa ruotsinkielisen

Lisätiedot

Hyvinvointi-toimialan Lasten, nuorten ja perheiden palvelualuejohtajan valinta/oikaisuvaatimus

Hyvinvointi-toimialan Lasten, nuorten ja perheiden palvelualuejohtajan valinta/oikaisuvaatimus Kaupunginhallitus 141 04.04.2016 Kaupunginhallitus 190 16.05.2016 Hyvinvointi-toimialan Lasten, nuorten ja perheiden palvelualuejohtajan valinta/oikaisuvaatimus 1007/00.01.01/2012 KH 04.04.2016 141 Valtuusto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 117 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtajan viran täyttäminen HEL 2016-014154 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus

Kuntayhtymän hallitus Kuntayhtymän hallitus Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 119 11.9.2017 Kuntayhtymän hallitus 141 11 459/00.01.01.01/2016 Uuden toimintajärjestelmän mukaiset virkajärjestelyt historia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2016 1 (6) 108 Toimialan palvelukokonaisuuksien ason virkojen täyttömenettely ja kelpoisuusehdot HEL 2016-013422 T 01 01 00 Päätös päätti, että toimialojen palvelukokonaisuuksia

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 19/ ( 12) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 19/2019 1 ( 12) Aika 05.03.2019, klo 16:37-17:32 Paikka Järvenpää- talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 19

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Päätösehdotus Kaupunginhallitus päättää perustaa 1.12.

Helsingin kaupunki Esityslista 41/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Päätösehdotus Kaupunginhallitus päättää perustaa 1.12. Helsingin kaupunki Esityslista 41/2016 1 (5) 7 Palvelukokonaisuuksien johtajien virkojen perustaminen ja täyttömenettely sekä sosiaali- ja terveysviraston osastopäälliköiden virkojen virkanimikkeiden muuttaminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 26 Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden asukas- ja yrityspalvelupäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001326 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 50 Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden rakennusvalvontapäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001923 T 01 01 01 01 Päätös päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 22 Kaupunkiympäristön toimialan maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001317

Lisätiedot

1 Määräysten soveltaminen

1 Määräysten soveltaminen Kuopion kaupunki Sääntö 1 (8) Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 Määräysten soveltaminen Tämän johtosäännön määräyksiä noudatetaan, ellei kunnallisesta viranhaltijasta annetussa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 466/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 466/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 (1) Tarkastuslautakunta 46 17.4.2018 Kaupunginhallitus 129 23.4.2018 35 Asianro 466/01.01.01.01/2018 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen Päätöshistoria Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 120 Kaupunkiympäristön toimialan asiakkuusjohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014147 T 01 01 01 01 Päätös päätti ottaa palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden

Lisätiedot

Lähteenmäki Ilkka varajäsen Maittila Hannele jäsen. Åström Petteri. Lehtonen Markku asiantuntijajäsen Räsänen Joona valtuuston pj

Lähteenmäki Ilkka varajäsen Maittila Hannele jäsen. Åström Petteri. Lehtonen Markku asiantuntijajäsen Räsänen Joona valtuuston pj PÖYTÄKIRJA 23/2016 1 Kaupunginhallitus 19.12.2016 AIKA 19.12.2016 klo 17:00-20:10 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Karstuntie 4 OSALLISTUJAT LÄSNÄ Slunga-Poutsalo Riikka 1. varapuheenjohtaja Virtanen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7550/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7550/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 35/2016 1 (1) 404 Asianro 7550/00.01.02.00/2015 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle palvelualueuudistuksen jatkokehittämistä koskevassa valitusasiassa Kaupunginlakimies

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 21 Kaupunkiympäristön toimialan maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden liikenne- ja katusuunnittelupäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001319 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 18 Kaupunkiympäristön toimialan asiakkuusjohtajan viran täyttäminen Pöydälle 30.01.2017 HEL 2016-014147 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

LAUSUNTO TOMMI KÄRKKÄISEN TEKEMÄÄN KUNNALLISVALITUKSEEN HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE

LAUSUNTO TOMMI KÄRKKÄISEN TEKEMÄÄN KUNNALLISVALITUKSEEN HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE Kunnanhallitus 172 20.08.2013 Kunnanhallitus 37 05.03.2014 LAUSUNTO TOMMI KÄRKKÄISEN TEKEMÄÄN KUNNALLISVALITUKSEEN HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE KHALL 20.08.2013 172 Kunnanhallitus teki päätöksensä kokouksessaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Stj/1 11.02.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Stj/1 11.02.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (8) 190 Oikaisuvaatimus sosiaali- ja terveysviraston perhepalvelujen johtajan viran täyttämisestä HEL 2012-014880 T 01 01 01 01 Päätös päätti hylätä esityslistalta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) 51 Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden asukas- ja yrityspalvelupäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001326 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 466/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 466/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) Tarkastuslautakunta 46 17.4.2018 129 Asianro 466/01.01.01.01/2018 Tarkastuspäällikön viran täyttäminen Päätöshistoria Tarkastuslautakunta 17.4.2018 46 Koulutus-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 25 19.01.2015. 25 Asianro 8193/01.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 25 19.01.2015. 25 Asianro 8193/01.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 115 16.12.2014 25 Asianro 8193/01.01.00/2014 Tehtävien lakkauttaminen ja virkojen perustaminen perusturvan palvelualueella 1.1.2015

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus / /2012 KH

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus / /2012 KH Kaupunginhallitus 228 13.06.2016 Kaupunginhallitus 302 19.09.2016 Kunnallisvalitus koskien prosessin omistajien nimeämistä Hyvinvointi- ja Elinvoima-toimialan ydinprosesseille ja kehittämisprosesseille

Lisätiedot

PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ

PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ PALVELUALUEJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN ILMAN JULKISTA HAKUMENETTELYÄ Yhteenveto lyhyesti Nykyisen elinkeinojohtajan viranhaltijan siirtäminen hoitamaan uutta palvelualuejohtajan virkaa ilman julkista hakumenettelyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 22 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan perusopetuksen palvelukokonaisuuden kohdennettujen opetuspalvelujen päällikön viran täyttäminen HEL 2017-000635 T 01

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 16 Kaupunkiympäriston toimiala, palvelut ja luvat, rakenneyksikön yksikön päällikön viran täyttäminen HEL 2017-002678 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Viran

Lisätiedot

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p

KH Valmistelija ja lisätiedot: henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari, p Kaupunginhallitus 146 09.05.2016 Kaupunginhallitus 177 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 40 29.06.2016 Kaupunginhallitus 218 08.08.2016 Kaupunginhallitus 248 22.08.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSJOHTAJAN VIRKA 442/22/2016

Lisätiedot

Lukiokoulutuksen lehtorin viran täyttäminen / valitus / lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle

Lukiokoulutuksen lehtorin viran täyttäminen / valitus / lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle Opetus- ja kasvatuslautakunta 105 27.10.2016 Lukiokoulutuksen lehtorin viran täyttäminen / valitus / lausunnon antaminen hallinto-oikeudelle 559/01.01.01.01/2016 OPEKAS 105 valmistelijat: hallintopäällikkö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 6 Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014174 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää ottaa kulttuurin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 7 Sosiaali- ja terveystoimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014168 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää ottaa sosiaali-

Lisätiedot

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten.

Vs. stj:n esitys: Lautakunta käy lähetekeskustelun Sivistystoimen strategian toimeenpanon suunnittelua varten. Sivistyslautakunta 22 26.02.2015 Sivistyslautakunta 52 28.04.2015 Sivistyslautakunta 66 28.05.2015 Sivistyslautakunta 78 27.08.2015 Sivistystoimen strategian toimeenpano 3356/01.017/2014 SIVLK 22 Siikajoen

Lisätiedot

Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo

Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Jarva Kimmo Konsernihallinnon tehtäväjärjestelyt strategia- ja rahoitusjohtajan vastuualueella Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/961/01.01.00.02/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 146 3.4.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Toiminta-ajatus 1 Nuoriso- ja liikuntatoimen tehtävänä on nuoriso- ja liikuntalautakunnan alaisena edistää toimialallaan nuorison ja koko

Lisätiedot

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski

Aika: Torstai klo Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2. Pöytäkirjan tarkastajat Piia Haikola Jari Niskakoski REISJÄRVEN KUNTA Vapaa-aikalautakunta 1/2019 PÖYTÄKIRJA Aika: Torstai 10.01.2018 klo 16.30 17.30 Sivu 1-8 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Parkkila Kimmo, puheenjohtaja Haikola Piia, jäsen Pesola

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 (14) Konsernipalvelu Työnantajapalvelu Käsittelijä 21.10.2014

Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 (14) Konsernipalvelu Työnantajapalvelu Käsittelijä 21.10.2014 Kuopion kaupunki Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa 1 (14) Vanha sääntö Uusi sääntö Kuopion kaupunki JOHTOSÄÄNTÖ TOIMIVALLASTA HENKILÖSTÖASIOISSA Kuopion kaupunki JOHTOSÄÄNTÖ TOIMIVALLASTA HENKILÖSTÖASIOISSA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 23 Kaupunkiympäristön toimialan maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden tonttipäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001324 T 01 01 01 01 Päätös päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 7 Kaupunkiympäristön toimialan maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden tonttipäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001324 T 01 01 01 01 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 35 Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden asuntopalvelut-yksikön asumisen viranomaispalvelujen tiimipäällikön viran täyttäminen HEL 2017-003975

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (5) 8 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014180 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää ottaa kasvatuksen

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen

Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 313/02.02.01/2013 110 Kaupunginhallituksen lausunto OAJ:n Raision paikallisyhdistys ry:n kunnallisvalitukseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 26.8.2013 306 Sivistysjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 104 Asianro 157/01.00.00/2014 Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa muuttaminen Kaupunginhallitus 27.10.2014 376: Henkilöstöjohtaja Markku Mattila Työnantajapalvelu

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 16 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palvelukokonaisuuden varhaiskasvatuksen aluepäällikön (alue 6) viran täyttäminen HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 5 Kaupunkiympäristön toimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014177 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää ottaa kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kaupunginhallitus Stj/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kaupunginhallitus Stj/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) 2 Sosiaali- ja terveysviraston uudet virat ja virkanimikemuutokset 1.4.2014 lukien HEL 2014-000765 T 01 01 00 Päätösehdotus päättänee seuraavista sosiaali- ja

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

Työllisyyspalvelujohtajan virantoimitusvelvollisuuden muutos

Työllisyyspalvelujohtajan virantoimitusvelvollisuuden muutos Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (6) Työllisyyspalvelujohtajan virantoimitusvelvollisuuden muutos Henkilöstöasiat 16 / 2017 Selostus ja perustelu Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003)

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Kaupunginvaltuusto 67 07.09.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039) perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015. Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen

Rakennus- ja. 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015. Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen Rakennus- ja 83 10.06.2015 ympäristölautakunta Kaupunginhallitus 243 30.06.2015 Rakennustarkastajan viran (700 039)perustaminen 1238/01.01.00.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 10.06.2015 83 Valmistelija:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (7) 49 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hallintojohtajan viran täyttäminen HEL 2016-014180 T 01 01 01 01 Päätös Käsittely päätti ottaa kasvatuksen ja koulutuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 8 Kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuden rakennetun omaisuuden hallintapäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001322

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 45 Kaupunkiympäristön toimialan palvelut ja luvat -palvelukokonaisuuden ympäristöpalvelun ympäristönsuojeluyksikön maaperä ja jätteet -tiimin tiimipäällikön viran täyttäminen

Lisätiedot

Inkeri Parviaisen oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen tekemään päätökseen

Inkeri Parviaisen oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen tekemään päätökseen Kaupunginhallitus 138 23.04.2018 Inkeri Parviaisen oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen 12.3.2018 83 tekemään päätökseen 152/00.01.01/2018 KHALL 23.04.2018 138 Inkeri Parviainen on tehnyt oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 236 04.06.2013 ULLA ALA-HIIRON OIKAISUVAATIMUS HENKILÖSTÖPÄÄTÖKSEEN / KUNTAKOKEILUN TYÖHÖNVALMENTAJAN VALINTA 112/1.120/2013 KHALL 236 Va. talousjohtaja 20.5.2013 Ulla Ala-Hiiro on toimittanut

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus elinvoimajohtajan viranhaltijapäätöksestä koskien rakennuttamisasiantuntijan viran täyttämistä

Oikaisuvaatimus elinvoimajohtajan viranhaltijapäätöksestä koskien rakennuttamisasiantuntijan viran täyttämistä Kaupunginhallitus 385 17.12.2018 Oikaisuvaatimus elinvoimajohtajan viranhaltijapäätöksestä 30.10.2018 12 koskien rakennuttamisasiantuntijan viran täyttämistä 462/01.01.01.01/2018 KAUPHALL 17.12.2018 385

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 25 Kaupunkiympäristön toimialan rakennukset ja yleiset alueet ylläpito kaupunkitekniikka -yksikön yksikön päällikön viran täyttäminen HEL 2017-002809 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Organisaatiomuutokset toimialoittain:

Organisaatiomuutokset toimialoittain: Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginhallitus 83 12.03.2018 Kaupunginvaltuusto 30 16.04.2018 Uudenkaupungin kaupungin hallinnollinen organisaatio 152/00.01.01/2018 KHALL 26.02.2018 65 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 5 Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan viestintäpäällikön tehtävän täyttäminen HEL 2017-001999 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Tehtävän täyttömenettely päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 16 n maankäyttö ja kaupunkirakenne -palvelukokonaisuuden, maankäytön yleissuunnittelu -palvelun yleiskaavoitus -yksikön päällikön viran täyttäminen HEL 2017-005712 T

Lisätiedot

ESITYSLISTA 4/ Kaupunginhallitus AIKA klo 17:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Karstuntie 4, Lohja

ESITYSLISTA 4/ Kaupunginhallitus AIKA klo 17:00. Kaupunginhallituksen kokoushuone, Karstuntie 4, Lohja ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 20.02.2017 klo 17:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Karstuntie 4, Lohja Ennen kokouksen alkua palvelualuejohtaja, johtava ylilääkäri Mira Uunimäki kertoo Lohjan kaupungin

Lisätiedot

Maittila Hannele jäsen Nordström Paula jäsen. Åström Petteri. Grandell Hanna-Maria hallintojohtaja,

Maittila Hannele jäsen Nordström Paula jäsen. Åström Petteri. Grandell Hanna-Maria hallintojohtaja, PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Kaupunginhallitus 20.02.2017 AIKA 20.02.2017 klo 17:00-19:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Karstuntie 4, Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Äyräväinen Irene puheenjohtaja Slunga-Poutsalo

Lisätiedot

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa Kaupunginhallitus 133 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 74 17.05.2017 Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa 509/10.03.02/2017 KH 08.05.2017 133 Kaupunginhallituksen asettama kouluverkkoryhmä

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 35 09.06.2015 LINJAJOHTAJA MIKA NUUTILAN OIKAISUVAATIMUS HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TALOUSJOHTAJAN TEKEMÄSTÄ PERUSTEETTOMASTI MAKSETUN PALKAN TAKAISINPERINTÄÄ JA HENKILÖKOHTAISEN

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 7/ (15) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 7/ (15) Henkilöstöasiainjaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 7/2018 1 (15) Aika 02.05.2018, klo 14:55-16:53 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti Käsitellyt asiat 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 39

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 3 Kaupunkiympäristön toimialan henkilöstöpäällikön tehtävän täyttäminen HEL 2017-002382 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Tehtävän täyttömenettely päättää ottaa

Lisätiedot

Lehtonen Markku asiantuntijajäsen. Grandell Hanna-Maria hallintojohtaja,

Lehtonen Markku asiantuntijajäsen. Grandell Hanna-Maria hallintojohtaja, PÖYTÄKIRJA 17/2016 1 Kaupunginhallitus 19.09.2016 AIKA 19.09.2016 klo 17:00-19:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, karstuntie 4, Lohja OSALLISTUJAT LÄSNÄ Äyräväinen Irene puheenjohtaja :t 296-306,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36

Espoon kaupunki Pöytäkirja 36 25.05.2015 Sivu 1 / 1 728/01.01.00/2015 36 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Tilakeskus-liikelaitoksen tilapalvelupäällikön vakanssin siirtämisestä ja tilapalvelupäällikön virantoimitusvelvollisuuden

Lisätiedot

HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ

HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ LIITE 16.10.2012 SIIRTOSOPIMUS HENKILÖSTÖSIIRTOJEN TOTEUTTAMINEN KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄSTÄ 31.12.2012 1. Henkilöstön siirtyminen ja virkojen perustaminen Sovellettavat määräykset: Kuntalaki (365/1995)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 29 Kaupunkiympäristön toimialan hallinto- ja lakipalvelujen hallintopäällikön viran täyttäminen HEL 2017-001908 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut Viran täyttömenettely

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kaupunginkanslia Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 30 Kaupunkiympäriston toimialan hallinto- ja lakipalvelujen lakipalvelut -yksikön päällikön viran täyttäminen HEL 2017-003969 T 01 01 01 01 Päätös Päätöksen perustelut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2015 1 (7) Kaupunginhallitus Stj/1 18.05.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2015 1 (7) Kaupunginhallitus Stj/1 18.05.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2015 1 (7) 545 Sosiaali- ja terveysviraston uudet virat ja virkanimikemuutokset 1.6.2015 lukien HEL 2015-005328 T 01 01 00 Päätös päätti sosiaali- ja terveysviraston perustettavista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 173. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 173. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 11.05.2015 Sivu 1 / 1 5299/01.02.01/2014 173 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle palkan takaisinperintää koskevassa asiassa Valmistelijat / lisätiedot: Pekka Harju, puh.

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001

Valmistelija: kaupunkikehityspäällikkö Mika Mannervesi, mika.mannervesi@salo.fi, p. 02 778 5001 Kaupunkisuunnittelulautakunta 104 24.06.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 189 11.11.2014 Kaupunginhallitus 479 17.11.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 206 09.12.2014 Kaupunginhallitus 32 02.02.2015 Liikennepalveluasiantuntijan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 20/2014 1 (6) Kaupunginhallitus Stj/1 19.5.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 20/2014 1 (6) Kaupunginhallitus Stj/1 19.5.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 20/2014 1 (6) Päätöshistoria Sosiaali- ja terveysvirasto 7.5.2014 HEL 2014-005402 T 01 01 00 Sosiaali- ja terveysvirasto esittää, että kaupunginhallitus päättäisi seuraavista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Kaupunginhallitus 19.01.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Kaupunginhallitus 19.01.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 19.01.2015 Sivu 1 / 1 5299/01.02.01/2014 37 Oikaisuvaatimus aiheettomasti maksetun palkan takaisinperinnästä Valmistelijat / lisätiedot: Pekka Harju, puh. 046 877 2591 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

ASIA. Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU

ASIA. Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU ANONYMISOITU PÄÄTÖS 21.09.2015 Dnro OKV/1735/1/2014 1/5 ASIA Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU Kantelija arvostelee oikeuskanslerille 7.10.2014 osoittamassaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (6) Sosiaalivirasto

Helsingin kaupunki 1 (6) Sosiaalivirasto Helsingin kaupunki 1 (6) Kaupunginhallitus PL 1 00099 HELSINGIN KAUPUNKI n ja terveyskeskuksen esitys uusista viroista ja virkanimikemuutoksista sosiaali- ja terveysvirastoon HEL 2012-013596 T 01 01 00

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20 16.03.2015 Sivu 1 / 1 728/01.01.00/2015 20 Oikaisuvaatimukset Tilakeskus-liikelaitoksen tilapalvelupäällikön vakanssin siirtämisestä tilahallinnan yksiköstä talonrakennuttamisen yksikköön ja tilapalvelupäällikön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) Opetuslautakunta POL/4 25.08.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 8/2015 1 (5) 4 Oikaisuvaatimus luokanopettajan virkaan ottamisesta määräajaksi HEL 2015-006724 T 01 01 01 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää kuntalain 89 :n

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen päätös (liite 1.).

Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen päätös (liite 1.). Eversheds Asianajotoimisto Oy Fabianinkatu 29 B 00100 Helsinki T: +358 (0)10 684 1300 F: +358 (0)10 684 1700 eversheds.fi Helsingin hallinto-oikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki HELSINGIN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA

HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 34 09.06.2015 LINJAJOHTAJA VELI-PEKKA HARJOLAN OIKAISUVAATIMUS HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TALOUSJOHTAJAN TEKEMÄSTÄ PERUSTEETTOMASTI MAKSETUN PALKAN TAKAISINPERINTÄÄ JA HENKILÖKOHTAISEN

Lisätiedot

Päätös: Johtokunta hyväksyi yksimielisesti elinkeinojohtajan ehdotuksen.

Päätös: Johtokunta hyväksyi yksimielisesti elinkeinojohtajan ehdotuksen. Elinkeinot & kehitys Nordican 32 08.04.2016 Elinkeinot & kehitys Nordican 39 26.05.2016 Kunnanhallitus 189 04.07.2016 Valtuusto 23 12.09.2016 Elinkeinot & kehitys Nordican 63 19.09.2016 Elinkeinot & kehitys

Lisätiedot

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen Kaupunginhallitus 506 07.12.2016 Kaupunginvaltuusto 116 12.12.2016 Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset 1.1.2017 alkaen 40/01/010/2015 KH 506 Selostus: Savonlinnan kaupunginvaltuuston

Lisätiedot