MUISTIO. Posken kokoushuone, Myllärintie 35, Rovaniemi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUISTIO. Posken kokoushuone, Myllärintie 35, Rovaniemi"

Transkriptio

1 MUISTIO JOHTORYHMÄN KOKOUS 13, 2/2009 Aika klo Paikka Posken kokoushuone,, Rovaniemi Ryhmän jäsenet Läsnä: Eine Heikkinen Lapin lääninhallitus, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys Anita Järvelin Mielenterveyden Keskusliitto Mervi Kestilä MLL:n Lapin piiri Asta Niskala Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Marko Palmgren, siht. Nuorten Ystävät Jaakko Seppänen, pj Nuorten Ystävät Ossi Takkinen Rovalan Setlementti ry Poissa: Veli-Matti Ahtiainen SPR/Lapin piiri Pirjo Kairakari Lapin Ensi- ja Turvakoti ry Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Ristenrauna Magga SámiSoster ry Harri Tiuraniemi Sodankylän kunta 1. Kokouksen avaus o Todettiin läsnäolijat o Hyväksyttiin esityslista 2. Edellisen muistion hyväksyminen o Hyväksyttiin edellisen kokouksen muistio 3. Järjestöyhteistyön jatkaminen Lapissa, uudet jatkosuunnitelmat 2009-> o Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry haki syyskuun lopulla Rahaautomaattiyhdistykseltä rahoitusta Lapin järjestötoiminnan kehittämisyksikköön. o RAY:n päätös oli kielteinen. o RAY:ltä on saatu perustelut kielteiseen rahoituspäätökseen RAY:n palautteiden, ohjausryhmän kokouksen ja Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen Sosiaalijazz-työkokouksen pohjalta pohdittiin, miten järjestöyhteistyötä jatketaan ja millaiselle toiminnalle olisi mahdollista saada rahoitusta? Muistion lopussa liitteenä koonti edellä mainituista palautteista yms., johon on lisätty johtoryhmän ideoita. Kyseessä on vasta ideapaperi. Ideapaperin lopussa on aikataulu siitä, miten uutta rahoitushakemusta aletaan työstää.

2 Johtoryhmä piti tärkeänä, että uusi hakemus rakentuu entisen pohjalle, mutta syventää sen sisältöjä, työmenetelmiä ja vaikutuksia hyvinvointiin. Johtoryhmän jäsenillä on mahdollisuus halutessaan tulla mukaan suunnittelutyöryhmään. Osa onkin jo ilmoittautunut mukaan. Liitteenä olevassa listassa työryhmän jäsenet tällä hetkellä, mutta mukaan siis pääsee ilmoittautumalla Markolle. 4. Muita asioita o Pohjois-Suomen järjestöpäivät Oulussa Lisätietoja Järjestöpankista ja STKL:n kotisivuilta. o Valtakunnalliset sosiaali- ja terveysturvan päivät Rovaniemellä Tapahtuma kokoaa sote-toimijaa valtakunnallisesti Rovaniemelle. o Harvaan asuttujen alueiden turvallisuus -seminaari Rovaniemellä. Kutsuseminaariin on kutsuttu muutamia järjestötoimijoita ja seminaarissa on tavoitteena keskittyä turvallisuussuunnittelun käynnistämiseen. Tilaisuudessa on asiantuntijapaneeli, jolle saa esittää etukäteen kysymyksiä. Päätettiin, että Marko laittaa järjestöjen huomioimiseen liittyvän kysymyksen pohdittavaksi: Sosiaali- ja terveysalan järjestöillä on merkittävä rooli lappilaisen hyvinvoinnin rakentumisessa. On tärkeää, että järjestöt pääsevät mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Miten turvallisuussuunnitteluun otetaan mukaan sosiaali- ja terveysalan järjestöt ja millaisen roolin järjestöt saavat suunnittelussa ja käytännön toteutuksessa? 5. Seuraava kokous o Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhankkeen johtoryhmä työskentely päättyy. Puheenjohtaja ja hankkeen hallinnoijan edustaja Jaakko Seppänen kiitti johtoryhmää toiminnastaan järjestöyhteistyön hyväksi tässä hankkeessa. Ja lisäsi, että yhteinen työ järjestöyhteistyön kehittämiseksi kuitenkin jatkuu. Marko Palmgren kiitti johtoryhmää saamastaan tuesta hankkeen aikana. o Nuorten Ystäviä kiitettiin panoksesta järjestöyhteistyön tukemisessa. 6. Kokouksen päätös o Puheenjohtaja Jaakko Seppänen päätti kokouksen klo Seuraavalla sivulla liite 1.

3 Uusi hakemus Lapin järjestötoiminnan kehittämisyksikkö -hakemuksen pohjalta Työryhmä: Ahtiainen, Veli-Matti Heikkinen, Eine Kairakari, Pirjo Kestilä, Mervi Kilpeläinen, Arja Magga, Ristenrauna Martikainen, Jari Mustakangas-Mäkelä Anne Niskala, Asta Palmgren, Marko Pohjola, Anneli Seppänen, Jaakko Takkinen, Ossi Lisäksi pyydetään Meri-Lapin Majakka ry:ltä edustaja ja tiedustellaan, onko Lapin SOTEjärjestöjen yhteistyöhankkeen johtoryhmässä vielä henkilöitä, jotka haluaisivat tulla ryhmään. 1. Rayn palautteet Lapin järjestötoiminnan kehittämisyksikkö -hakemuksesta Ilkka Repo Paljon samoja elementtejä STKL:n hyve-toiminnan kanssa. RAY:llä periaate, ettei rahoita, kuin 5 hyve-hanketta. Järjestöjen kehittämisyksiköitä useita, kuinka monta ja missä laajuudessa näitä tulisi rahoittaa? Hakemus tehty oikein eli toiminta-avustuksena, koska kehittämistyövaihe on jo tehty. Hakemuksessa on mukana kattava järjestöpohja. Avautuuko tietotekniikka-hankkeista uusia polkuja, joita voi hyödyntää jatkossa? Tietotekniikkahankkeiden kokemusten hyödyntäminen laajemmin järjestöjen palveluina. Ilkka Repo ehdotti loppukeväästä tai -kesästä tapaamista, jossa voidaan tarkemmin katsoa suunnitelmaa. Pekka Mykrä (Pekalla ei ollut tietoa avustuspäätöksistä ja perusteluista) Pekka arveli, että yksi syy voisi olla, että hakemus keskittyy liiaksi rakenteisiin. Oleellista olisi kertoa rakenteen vaikutus hyvinvointiin eli mitkä ovat rakenteen vaikutukset? A-hakemus on oikea muoto, jos haetaan toimintaa, joka jatkuu RAY:n tuella. C eli projekti avustusta voi hakea vain, jos projekti alkaa ja päättyy, eikä hankkeen jälkeen tarvita RAY:n rahoitusta toiminnan jatkamiseen. Tavoitteet tulee olla konkreettiset ja linjassa RAY:n tavoitteiden kanssa. Pekka lupasi kommentoida hakemustamme paremmin, kun ehtii siihen perehtymään.

4 2. Ohjausryhmän palautteita ja ideoita: Hyvinvointiin vaikuttaminen pitää kirjata esille Yhteistyö kuntien kanssa ja tuki pienille järjestöille arkityön tueksi tulisi myös saada näkyville Lapin aluetyöntekijät pitäisi ottaa paremmin mukaan suunnitteluun Pitäisi järjestää kutsuseminaari, johon RAY.n edustajat myös mukaan. Järjestöille pitäisi saada keskus myös Lappiin Aluetyöntekijöillä huoli aluetyön keskitetystä hoitamista etelästä Muita asioita ohjausryhmässä: o Kiinteistö Kansankatu 8 on kaupungin myyntilistalla. Neuvokas toimii näissä tiloissa ja on aloittanut neuvottelut, jotta koko kiinteistö saataisiin järjestöjen käyttöön. Neuvottelut etenevät nopeasti. Tiloihin on ensin kysytty Neuvokkaan neuvottelukunnassa olevia järjestöjä, mutta nyt myös muut järjestöt ovat tervetulleita. Muistion lopussa Anneli Laineen info asiasta. Kiinnostuneiden tulee ottaa pikaisesti yhteyttä Anneliin. 3. Sosiaalijazzeilta ideoita Hyvinvointi ja vaikuttavuus esille o Rakenteet ja toimintamallit ovat välineitä Tiedontuotanto, -kerääminen ja välittäminen keskiössä o Järjestöillä ei ole aikaa/mahdollisuutta koota kaikkea tietoa toimintansa kehittämiseen o Mikä on tällä hetkellä järjestöjen rooli? Mikä on kunkin järjestön perustehtävä ja millaisena toimintana se tänä päivänä näyttäytyy tai tulisi näyttäytyä? Järjestölähtöinen auttamistyö keskiössä, mutta toisaalta myös palveluntuottajajärjestöjen tulisi selkiyttää rooliaan palvelutuotannon ja järjestölähtöisen auttamistyön välillä. Teknologia, visual, verkkoneuvonta, järjestöpankki Järjestötoimijoiden erilaisuus - miten järjestötoiminnasta saadaan selkeä kuva julkisen toimijoille. Miten järjestöt saadaan mukaan erilaisiin toimintoihin suunnittelusta lähtien? Miten suunniteltava juttu tukee järjestöjä? Substanssialoittain? Eritasoisia toimijoita keskenään? Perusidea on kuitenkin se, että joillakin keinoilla tuetaan järjestöjä perustehtävässään eli eriryhmien terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä ja tukemisessa sekä edunvalvonnassa. Jos järjestöjä pystytään tukemaan tässä, niin tuloksena on hyvinvointia. Pitäisi kuitenkin pystyä myös osoittamaan toiminnan vaikuttavuus lappilaisen hyvinvoinnin edistämisessä.

5 4. Ideoita johtoryhmästä Posken teknologian hyödyntäminen järjestötoiminnassa: o Osaamiskeskuksella on paljon teknologista osaamista ja toimintamalleja, joiden valjastaminen järjestötoiminnan tarpeisiin on melko edullista sekä teknisesti melko helposti toteutettavaa. Poske antaa tuen tekniikan käyttöönottoon, mutta erilaisten toimintojen pilotoiminen uusilla kohderyhmillä on oma prosessinsa, jonka toteuttamiseen ja koordinointiin on varattava aikaa ja resursseja. o Teknologisia palveluita järjestöille voitaisiin rakentaa olemassa olevan Järjestöpankin sisälle. Esimerkkejä mahdollisuuksista: Järjestöt antavat neuvontaa ja ohjausta verkossa kansalaisille Verkkoneuvontaa suojatussa ja tietoturvallisessa (ssl-suojattu) järjestelmässä. Toimisi samalla logiikalla kuin kuntien verkkoneuvonta: asiantuntijat vastaavat tietyn ajan kuluessa kansalaisten esittämiin kysymyksiin. Kansalaiset saavat neuvontaa suoraan kotiin. Videoneuvotteluyhteydet järjestöjen asiantuntijoihin Järjestötoimijat voivat pitää palavereja suojatussa yhteydessä esim. valtakunnallisiin keskustoimistoihin. Kansalaiset voivat ottaa yhteyttä suojatun videoneuvotteluyhteyden netistä ladattavalla väliaikaisella ilmaisella videoneuvottelulisenssillä järjestöjen työntekijöihin. Jalkautettu neuvontapalvelu, joka mahdollistaa erityisosaamisen hyödyntämisen asuinpaikasta riippumatta. Erityisryhmien tuki videoneuvotteluyhteyksin Lapissa toimii depressio-ryhmä, jonka vetäjä on Rovaniemellä ja osallistujia 6-7 eripuolilta Lappia. Järjestöt voisivat koota vertaisryhmiä tai työnohjausryhmiä eri puolilta Lappia. o Harvaan asutussa Lapissa erilaisille erityisryhmille voidaan tarjota vertaisryhmiä tai tukiryhmiä videoneuvotteluyhteyksien avulla. o Myös paikallisyhdistysten toimintojen ohjaajille tai vertaisryhmien vetäjille voitaisiin järjestää ryhmätyönohjausta. Verkkokonsultointia järjestötoimijoiden kesken. Posken sosiaalikollega -sivulla asiantuntijat voivat konsultoida toisiaan asiakastyön kysymyksissä. Järjestötoimijoilla voisi olla myös tarvetta konsultoida toisiaan? Pohdittiin myös sitä, millä tavalla Järjestötoiminnan kehittämisyksikkö voisi tukea alueellisia järjestötoimijoita paikallisjärjestöjen tukemisessa. o Yhdistysten perusyhdistystoiminta on usein samankaltaista. Esim. hallitustoiminta, varainhankinta, vapaaehtoisten koulutus. o Voitaisiin tukea esim. aluetyöntekijöitä toteuttamaan useiden järjestöjen yhteisiä koulutuksia paikallisyhdistyksille. Pienissä kunnissa sama henkilö voi toimia

6 5. Miten edetään? Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke useamman yhdistyksen hallituksessa, joten siltäkin kannalta yhteiskoulutuksista olisi hyötyä. o Aluetyöntekijöiden erilaista asiantuntemusta voitaisiin hyödyntää paikallisyhdistysten hyväksi. o Työryhmää täydennetään ideapaperin listauksen mukaiseksi. Marko kysyy Majakkaa ja johtoryhmän jäseniä. o Marko ja Jari vastaavat kirjoituksesta (Marko töissä saakka, katsotaan ennen töiden päättymistä, miten kirjoitusvastuu hoidetaan). o Ilkka Repo Rovaniemellä. Silloin esitetään idea haettavasta jutusta Ilkalle ja kuullaan hänen kehittämisehdotukset. Pohjana kuitenkin edellinen hakemus, koska tosissaan silloinkin haettiin ja tarve edelleen olemassa. o Esittelemään menevät Marko, Jari, Eine, Särkelän Riitta (jos pääsee), Veli-Matti ja Mervi. Eine sopii ajan neuvottelulle. Neuvottelu on ma illalla. o Ennen 23.2 esittelyä Marko ja Jari kehittävät suunnitelmaa sisällöllisesti ja hyvinvointi mielessä. Marko ja Jari lähettävät suunnitelman kommentoitavaksi työryhmälle ennen esittelyä. o Kommenttien ja Ilkka Revon palautteen pohjalta kehitetään suunnitelmaa ja lähetetään se työryhmälle, aiesopimuksen allekirjoittaneille sekä mahdollisesti laajemmallekin järjestöjoukolle kommentoitavaksi. Aiesopimuksen allekirjoittaneille lähetetään aiesopimuspyyntö ja toiveet/kommentit kehittämisestä. Kertoa, että edellisessä haussa emme saaneet rahoitusta, mutta nyt olemme alustavasti RAY:n avustusvalmistelija Ilkka Revon kanssa neuvotelleet suunnitelman kehittämisestä tähän suuntaan. o Palautetta järjestöväeltä ja muilta kumppaneilta pyydetään mennessä. o Ma klo Kolpeneen ruokasalin kabinetissa kokoontuu työryhmä, joka jatkaa suunnitelman kehittämistä palautteiden pohjalta. (Huom. ruokasalin kabinetissa, Posken neuvotteluhuone on varattu, joten emme pääse sinne.)

MUISTIO. Posken kokoushuone, Myllärintie 35, Rovaniemi. Ohjausryhmän jäsenet läsnä: Sinikka Kähkönen Suomen Mielenterveysseura ry

MUISTIO. Posken kokoushuone, Myllärintie 35, Rovaniemi. Ohjausryhmän jäsenet läsnä: Sinikka Kähkönen Suomen Mielenterveysseura ry OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 9, 1/2009 MUISTIO Aika 14.1.2009 klo 12.00 13.30 Paikka Posken kokoushuone,, Rovaniemi Ohjausryhmän jäsenet läsnä: Sinikka Kähkönen Suomen Mielenterveysseura ry Anneli Laine Rovaseudun

Lisätiedot

MUISTIO. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

MUISTIO. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus MUISTIO JOHTORYHMÄN KOKOUS 8, 4/2007 Aika 20.11.2007 klo 14.00 16.00 Paikka Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Rovaniemi Ryhmän jäsenet Läsnä: Mervi Kestilä MLL:n Lapin piiri Ristenrauna Magga

Lisätiedot

MUISTIO. Balanssi ry, Ukkoherrantien 16, Rovaniemi

MUISTIO. Balanssi ry, Ukkoherrantien 16, Rovaniemi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 5, 4/2007 MUISTIO Aika 4.12.2007 klo 10.00 12.00 Paikka Balanssi ry, Ukkoherrantien 16, Rovaniemi Ohjausryhmän jäsenet Läsnä: Tuula Kokkonen Terve Lappi -hanke Virpi Lumimäki Aivohalvaus-

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 2/2011 AIKA: 16.5.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika, kokoustila Oltermanni

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie Rovaniemi p OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 4/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie Rovaniemi p OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 4/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 info@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 4/2011 AIKA: 8.11.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika,

Lisätiedot

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä

Paikalla Juha Fränti Oulun kaupunki Auvo Kilpeläinen Rovaniemen kaupunki Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 19.2.2009 POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS Aika torstai 19.2.2009 klo 13.00 15.00 Paikka Poske, Pohjois-Pohjanmaan toimintayksikkö, Oulun seudun ammattikorkeakoulu,

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 eeva.marttala@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 eeva.marttala@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 eeva.marttala@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 1/2011 AIKA: 24.2.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika,

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie Rovaniemi p OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2011

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. Myllärintie Rovaniemi p OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2011 LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE Myllärintie 35 96400 Rovaniemi p.0440452139 eeva.marttala@lapinsoste.fi OHJAUSRYHMÄN KOKOUS 3/2011 AIKA: 13.9.2011 klo 14.00 16.00 PAIKKA: Rovaniemi, Hotelli Oppipoika,

Lisätiedot

YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011

YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011 YHDISTYS JA JÄRJESTÖFOORUMIT 2011 SEUTUKUNNAT 1. Pohjois-Lappi / Ivalo ( Inari, Sodankylä, Utsjoki) 2. Itä Lappi / Kemijärvi (Kemijärvi, Pelkosenniemi, Savukoski, Salla, Posio) 3. Rovaseutu / Rovaniemi

Lisätiedot

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara)

Pöytäkirja. Pirjo Riskilä (vara) x Mervi Kestilä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry Mira Uusiportimo (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 5.4.2013 Järjestöneuvottelukunnan 2. kokous Aika: 5.4.2013 klo 9.00-11.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

Maakunnallinen järjestöfoorumi

Maakunnallinen järjestöfoorumi Maakunnallinen järjestöfoorumi 24.11.2012 Järjestötoiminnan rakenteiden kehittäminen Eine Heikkinen, pj. Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry 26.11.2012 Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Lisätiedot

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila

Rovaniemi, Kolpeneen palvelukeskuksen ky, Myllärintie 35, Monitoimitila Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 4.6.2010 PaKaste - Lapin -osahankkeen ohjausryhmän kokous

Lisätiedot

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Sosiaalisesti kestävä kehitys Oulussa 15.3.2012 klo 9-16.00 Rovaniemellä 16.3.2012 klo 9-16.00 Ajankohtaiset ja vuorovaikutteiset päivät tarjoavat pohdintaa, käytännön tietoa

Lisätiedot

Pöytäkirja 16.10.2012

Pöytäkirja 16.10.2012 LAPIN LIITTO Pöytäkirja 16.10.2012 Järjestöneuvottelukunnan 1. kokous Aika: 16.10.2012 klo 14.00 16.00 Osallistujat: Läsnä Poissa Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen ry Nina Peronius

Lisätiedot

Järjestöneuvottelukunnan 4. kokous

Järjestöneuvottelukunnan 4. kokous 13.01.2014 Järjestöneuvottelukunnan 4. kokous Aika: 10.01.2014 klo 10.00 12.00 Paikka: Lapin liitto, Hallituskatu 20 B, 4 krs. kokoustila Nuijamies Osallistujat: Paikalla Nimi Järjestö x Raili Kerkelä

Lisätiedot

Vertaistoimintaa kumppanuudella Vertaistoimintaa kumppanuudella

Vertaistoimintaa kumppanuudella Vertaistoimintaa kumppanuudella Hankkeen päämäärä ja kohderyhmät Päämäärä Hankkeen päämääränä on tukea rovaniemeläisten perheiden arkea järjestämällä ja koordinoimalla yhteistyössä kumppaneiden (kaupunki, seurakunta, järjestöt, yritykset)

Lisätiedot

Järjestöt ja maakuntauudistus, toiminnanjohtaja Mervi Kestilä

Järjestöt ja maakuntauudistus, toiminnanjohtaja Mervi Kestilä Järjestöt ja maakuntauudistus, toiminnanjohtaja Mervi Kestilä Lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta ja järjestöstrategia Järjestöstrategia 2030 A. Elinvoimaiset järjestöt Toimintaa ja voimavaroja

Lisätiedot

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. (Kuva: Itä-Lapin yhdistys-/järjestöfoorumi 2011)

LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE. (Kuva: Itä-Lapin yhdistys-/järjestöfoorumi 2011) LAPIN JÄRJESTÖTOIMINNAN KEHITTÄMISRAKENNE (Kuva: Itä-Lapin yhdistys-/järjestöfoorumi 2011) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 SISÄLTÖ 1 Kehittämisrakenteen tausta ja tarkoitus... 2 2 Kehittämisrakenteen

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Järjestöt muutokseen yhteistyössä hanke (2017-2020) Hankkeen taustaa Sote ja maakuntauudistus Toimintaympäristö ja rakenteet ovat murroksessa: sote-

Lisätiedot

Kemijärven Järjestökiehinen ry. Helka Urponen (vara) Kari Lunnas Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Tuula Huttunen Koivumaa (vara)

Kemijärven Järjestökiehinen ry. Helka Urponen (vara) Kari Lunnas Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Tuula Huttunen Koivumaa (vara) LAPIN LIITTO PÖYTÄKIRJA 24.9.2013 Järjestöneuvottelukunnan 3. kokous Aika: 20.09.2013 klo 10.00 13.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Nimi Raili Kerkelä Nina Peronius (vara) Jarmo Suomäki Maarit Toivola

Lisätiedot

JÄRJESTÖILLE OVIA SOTEEN

JÄRJESTÖILLE OVIA SOTEEN JÄRJESTÖILLE OVIA SOTEEN 2017-2020 Hyvinkää 17.5.2016 @yverkosto @AliciaPerho #yhdistysverkosto KESKI-UUDENMAAN YHDISTYSVERKOSTO RY Sosiaali- ja terveysalan yhdistysten yhteistyöelin Edistää järjestöjen

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke ja ihimiset.fi

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke ja ihimiset.fi Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke ja ihimiset.fi Anni Rekilä ja Anna Katajala Projektityöntekijä, järjestöagentti Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti Pohjois-Pohjanmaan sosiaali-

Lisätiedot

Aika: klo Paikka: Lapin liitto, Hallituskatu 20 b, kokoustila Nuijamies, 4 krs.

Aika: klo Paikka: Lapin liitto, Hallituskatu 20 b, kokoustila Nuijamies, 4 krs. PÖYTÄKIRJA (7) Järjestöneuvottelukunnan 7. kokous Aika: 4.2.2015 klo 13.00 15.00 Paikka: Lapin liitto, Hallituskatu 20 b, kokoustila Nuijamies, 4 krs. Osallistujat: Nimi Järjestö Raili Kerkelä Kemijärven

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Yhdistysten yhteistyö ja verkostoituminen Järjestöjen muutosvalmiuksien tukeminen maakunta- ja sote-uudistuksessa Järjestöjen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon (KASTE 2008-11) ohjelmakauden aikana valmistellaan vaiheittain pysyvä Pohjois- Suomen sosiaali- ja

Kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon (KASTE 2008-11) ohjelmakauden aikana valmistellaan vaiheittain pysyvä Pohjois- Suomen sosiaali- ja Kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon (KASTE 2008-11) ohjelmakauden aikana valmistellaan vaiheittain pysyvä Pohjois- Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämis- ja tutkimusrakenne, joka toimii

Lisätiedot

LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit

LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 65 VUOTTA LAPPILAISTA HYVINVOINTIA 7.-8.9.2017 LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit lappilaiset.fi LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 7.-8.9.2017

Lisätiedot

maanantai klo 11 12, kokous jatkuu Sosiaalityön kehittämisyksikkö -seminaarissa klo 12 Läsnä Arola Heli Kemi-Tornion AMK

maanantai klo 11 12, kokous jatkuu Sosiaalityön kehittämisyksikkö -seminaarissa klo 12 Läsnä Arola Heli Kemi-Tornion AMK LAPIN TOIMINTAYKSIKKÖ/ PÖYTÄKIRJA 2/2008 Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 9.6.2008 LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Aika Paikka maanantai 9.6.2008 klo 11 12,

Lisätiedot

Järjestöt 2.0 -hanke. Järjestöt maakuntauudistuksessa toiminnanjohtaja Elina Pajula

Järjestöt 2.0 -hanke. Järjestöt maakuntauudistuksessa toiminnanjohtaja Elina Pajula Järjestöt 2.0 -hanke Järjestöt maakuntauudistuksessa 21.6.2017 toiminnanjohtaja Elina Pajula Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys: painopisteet 1. Osallisuus ihmisten äänen kuunteleminen ja välittäminen

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Perustamisasiakirja 30.3.1952: Me allekirjoittaneet perustamme täten Lapin Huoltoväenyhdistyksen, jonka tarkoituksena on kerätä kuntien ja vapaiden

Lisätiedot

Arjen turvaa kunnissa -hanke

Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa kunnissa -hanke Arjen turvaa ja palveluja kuntalaisille taloudellisuutta ja tehokkuutta kunnille Esittelydiat 12.4.2013 Projektipäällikkö Marko Palmgren Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto

Lisätiedot

MIKSI JA MITEN JÄRJESTÖYHTEISTYÖTÄ MAAKUNNASSA JA KUNNISSA?

MIKSI JA MITEN JÄRJESTÖYHTEISTYÖTÄ MAAKUNNASSA JA KUNNISSA? MIKSI JA MITEN JÄRJESTÖYHTEISTYÖTÄ MAAKUNNASSA JA KUNNISSA? ESITYS 1.2. 15.5.2018 LÄHDE: SOSTE RY & HELENA LIIMATAINEN, POHJOIS-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAYHDISTYS RY JÄRJESTÖ 2.0 POHJANMAAN JÄRJESTÖT

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA 1/2011 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 11.4.2011 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

Sihteeri Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Sihteeri Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Järjestöneuvottelukunnan 11. kokous Pöytäkirja (11) Aika: 17.2.2016 klo 9.00 Paikka: Lapin Liitto, Hallituskatu 20 B, 4.krs, Rovaniemi Osallistujat: Nimi Järjestö Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit

LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 65 VUOTTA LAPPILAISTA HYVINVOINTIA 7.-8.9.2017 LEVILLÄ Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit lappilaiset.fi LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 7.-8.9.2017

Lisätiedot

Esittelijä Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Tekninen sihteeri Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry

Esittelijä Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Tekninen sihteeri Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Järjestöneuvottelukunnan 12. kokous Pöytäkirja (12) Aika: 10.5.2016 klo 13.00 Paikka: Lapin Liitto, Hallituskatu 20 B, 4.krs, Rovaniemi Osallistujat: Nimi Järjestö Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen

Lisätiedot

Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla

Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne - hanke Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne

Lisätiedot

Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous 1/2008

Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous 1/2008 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 1/2008 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI Lapin-Kaste -valmisteluhankkeen ohjausryhmän kokous

Lisätiedot

Järjestöjen kokemustiedon kerääminen osana hyvinvointikertomustyötä

Järjestöjen kokemustiedon kerääminen osana hyvinvointikertomustyötä Järjestöjen kokemustiedon kerääminen osana hyvinvointikertomustyötä Sähköinen hyvinvointikertomus työryhmä 5.6.2018 Sara Löyttyjärvi, Hämeen Setlementti ry Yleistä Kokemustietoa keräämällä tavoitetaan

Lisätiedot

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena KS Järjestöareena 15.9.17 Anne Astikainen & Anu Hätinen Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt Tavoitteena järjestöjen roolin, aseman ja osallisuuden vahvistaminen

Lisätiedot

Toiminnan suunnittelua tuleville vuosille, erityisesti vuodelle 2009

Toiminnan suunnittelua tuleville vuosille, erityisesti vuodelle 2009 Toiminnan suunnittelua tuleville vuosille, erityisesti vuodelle 2009 Astan ohjeistus ja ryhmätöiden tuotokset 5.12.2008 Kemijärvi 1 Vanhat linjaukset Lappi Konsultaatio Työprosessien mallintaminen Sosiaalityön

Lisätiedot

Ihmisen ääni kuuluviin osallisuushanke Salli osallisuuden edistäjänä

Ihmisen ääni kuuluviin osallisuushanke Salli osallisuuden edistäjänä Ihmisen ääni kuuluviin osallisuushanke Salli osallisuuden edistäjänä Salli osallisuus! 24.11.2011 Anne Pyykkönen projektipäällikkö osallisuushanke Salli Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry - Hallinnointi

Lisätiedot

Aika: klo Paikka: Neuvokas, kokoustila Väärti, Kansankatu 8, Rovaniemi

Aika: klo Paikka: Neuvokas, kokoustila Väärti, Kansankatu 8, Rovaniemi Järjestöneuvottelukunnan 16. kokous PÖYTÄKIRJA (16) Aika: 26.4.2017 klo 13.00 15.30 Paikka: Neuvokas, kokoustila Väärti, Kansankatu 8, 96100 Rovaniemi Osallistujat: Nimi Raili Kerkelä Nina Peronius (vara)

Lisätiedot

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä

J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä J Y T R Y Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä TOIMINTAOHJE 2019-2020 HYVÄKSYTTY 15. 1. 2019 02 1. J Y T R Y n t a r k o i t u s j a r a k e n n e Satakunnan järjestöyhteistyöryhmä JYTRY on maakunnan yhdistys-

Lisätiedot

Järjestöt Etelä-Savo yhdessä uutta Tukea järjestöjen muutostyölle liittyy Suomi 100 ja Järjestö 2.0 ohjelmiin

Järjestöt Etelä-Savo yhdessä uutta Tukea järjestöjen muutostyölle liittyy Suomi 100 ja Järjestö 2.0 ohjelmiin Järjestöt Etelä-Savo yhdessä uutta Tukea järjestöjen muutostyölle liittyy Suomi 100 ja Järjestö 2.0 ohjelmiin Hankepäällikkö Anita Hahl-Weckström 16.11.2017 Järjestöjen muutostyölle tukea Järjestöt Etelä-Savo

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry TIETOA Vahvistamme lappilaisten järjestöjen yhteiskunnallista asemaa ja toimintaedellytyksiä kokoamalla,

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Arjen turvaa kunnissa -toimintamalli

Arjen turvaa kunnissa -toimintamalli Arjen turvaa kunnissa -toimintamalli European Public Sector Award Winner 2013 Hyvinvointia ja turvallisuutta kuntalaisille taloudellisuutta ja tehokkuutta kuntatasolle Kemi 30.9.2014 Pelastusylitarkastaja

Lisätiedot

Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa

Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa Tilanne 14.2.17 Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa OYS 1) Lappi: Sote-järjestöillä on edustus Sote-Savotan alatyöryhmissä. Työryhmissä on myös saamelaisedustus. 2) Kainuu:

Lisätiedot

Lapin sote johdon seminaari

Lapin sote johdon seminaari Lapin sote johdon seminaari 25.11.2016 Veli-Matti Ahtiainen Järjestökoordinaattori Punainen Risti Lapin piiri Muutos on aina myös mahdollisuus. Niin myös järjestöille. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakuntien sekä kuntien yhteistyön tukena

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakuntien sekä kuntien yhteistyön tukena Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakuntien sekä kuntien yhteistyön tukena Helena Liimatainen ja Anni Rekilä Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry Pohjois-Pohjanmaan

Lisätiedot

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( )

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( ) Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke (2018-2020) Riitta Palovuori, projektipäällikkö Annamaija Saastamoinen, projektityöntekijä Kokemustoimintaa yhteistyöllä seminaari 13.9.2018 Riitta

Lisätiedot

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli neuvottelukunnan kokous 2/2009

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli neuvottelukunnan kokous 2/2009 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 28.8.2009 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja

Lisätiedot

VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE. Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus

VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE. Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus VPK POHJOIS-SUOMEN VAMMAISPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKÖN VALMISTELUHANKE Jari Lindh Hankekoordinaattori Kolpeneen palvelukeskus VPK - käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen yhteistyön areenana Vammaispalvelujen

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasianneuvottelukunnaksi Keväällä 2018 tehdään esitys Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön rakenteeksi Huhtikuussa kootaan pohjaesitykseen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2009 Lapin toimintayksikkö 2.6.2008 Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI Nuorten hyvinvoinnin ankkurit Lapissa Aika

Lisätiedot

MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10

MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10 MIKSI VAIKUTTAVUUTTA? Vaikuttavuusvalmentamo 29.10 AVUSTUSOSASTO RAY 25.10.2016 2 LAKISÄÄTEINEN TEHTÄVÄ Laki raha-automaattiavustuksista 21. Rahaautomaattiyhdistyksen on sopivalla tavalla seurattava myönnettyjen

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena. Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena. Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke Tavoite: Hanke tukee maakunnan

Lisätiedot

Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4.

Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4. Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4.2019 Anu Hätinen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry & Helena Haaja, Päijät-Hämeen

Lisätiedot

KOHTI POHJOIS-KARJALAN YHDYSPINTASOPIMUSTA

KOHTI POHJOIS-KARJALAN YHDYSPINTASOPIMUSTA KOHTI POHJOIS-KARJALAN YHDYSPINTASOPIMUSTA Toiminnanjohtaja Elina Pajula 2.11.2018 Tarkoitus Pohjautuu selvityshenkilö Tuija Braxin Järjestöjen rooli maakunta- ja soteuudistuksessa -loppuraportin ehdotukseen:

Lisätiedot

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112

Paikka Oulun yliopisto, Yliopistokatu 9, C ovi, tila KTK 112 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI PÖYTÄKIRJA 26.5.2010 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen ry Nina Peronius (vara) x Jarmo Suomäki Lapin Liikunta ry Maarit Toivola (vara)

x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen ry Nina Peronius (vara) x Jarmo Suomäki Lapin Liikunta ry Maarit Toivola (vara) LAPIN LIITTO Pöytäkirja 20.9.2013 Järjestöneuvottelukunnan 3. kokous Aika: 20.09.2013 klo 10.00 12.00 Paikka: Lapin liitto Osallistujat: Nimi Järjestö x Raili Kerkelä Kemijärven Järjestökiehinen ry Nina

Lisätiedot

Ajankohtaista ISOssa: Haetaan uutta sosiaalityön osaajaa ja suunnitellaan ESR-hanketta

Ajankohtaista ISOssa: Haetaan uutta sosiaalityön osaajaa ja suunnitellaan ESR-hanketta Ajankohtaista ISOssa: Haetaan uutta sosiaalityön osaajaa ja suunnitellaan ESR-hanketta Tarja Kauppila, johtaja, ISO 14.9.2015 UEF/Opetussosiaalikeskusverkosto, yleiskokous Wanted: erityisasiantuntija,

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin Paikka auki -verkosto Paikka auki -avustusohjelma (2014-2017) edistää erityisesti vaikeasti työllistyvien ja työelämän ulkopuolella olevien

Lisätiedot

Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI

Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI Malleja paikalliseen, toimivaan, terveyttä edistävään sovellettuun liikuntatoimintaan Lounais-Suomessa Konsultointi- ja kehittämishanke 2006 2009 Soveli-järjestöjen

Lisätiedot

Mikä on pikkuklusteri? Kuvaus Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen ehkäisevän toiminnan rahoitusta saavien järjestöjen pikkuklusterin toiminnasta

Mikä on pikkuklusteri? Kuvaus Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen ehkäisevän toiminnan rahoitusta saavien järjestöjen pikkuklusterin toiminnasta Mikä on pikkuklusteri? Kuvaus Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen ehkäisevän toiminnan rahoitusta saavien järjestöjen pikkuklusterin toiminnasta Pikkuklusterin toiminnan tarkoituksena on: OUKA:n varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

virtu.fi sähköiset palvelut lappilaisille Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

virtu.fi sähköiset palvelut lappilaisille Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus virtu.fi sähköiset palvelut lappilaisille Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Sähköisten palveluiden etuja: Palveluiden saavutettavuuden parantaminen 24/7 Palveluita kotisohvalta Palvelutarjoomon

Lisätiedot

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli hankkeen neuvottelukunnan kokous 3/2010

Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut kehittämisrakenne ja toimintamalli hankkeen neuvottelukunnan kokous 3/2010 Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 19.10.2010 Pohjois-Suomen monialaiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Järjestöt sote- ja maakuntauudistuksessa

Järjestöt sote- ja maakuntauudistuksessa Järjestöt sote- ja maakuntauudistuksessa OmaHäme III Järjestöfoorumi tilaisuus, 30.5.2017 Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma Esityksessä: 1. Dynaaminen ja uudistuva järjestökenttä 2. Järjestöt sote-

Lisätiedot

Järjestöyhteistyö ja sen mahdollisuudet tulevassa sotessa

Järjestöyhteistyö ja sen mahdollisuudet tulevassa sotessa Järjestöyhteistyö ja sen mahdollisuudet tulevassa sotessa Länsi-Pohjan soten seutufoorumi 28.2.2017, Kemi Tuula Huttunen Koivumaa Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry Järjestöjen toiminnan luonne Järjestöjen

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Jokaisessa maakunnassa Järjestö 2.0 hanke Yhteistyön kehittäminen ja yhteistyömallien rakentaminen järjestöjen kesken sekä järjestöjen ja maakunnan

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ ESITYSLISTA 1/2012 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 5.4.2012 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

TOIMIVA KOTIHOITO LAPPIIN HANKE

TOIMIVA KOTIHOITO LAPPIIN HANKE TOIMIVA KOTIHOITO LAPPIIN HANKE 1.9.2016 31.12.2016 Info ja suunnittelukokous 11.8.2016 Päivän tavoite: Keskustella ikäihmisten palvelujen kehittämistarpeista, tutustua toimijoihin ja hakea hankekumppanuutta

Lisätiedot

Sähköisten palveluiden kehittäminen. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (Poske)

Sähköisten palveluiden kehittäminen. Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (Poske) Sähköisten palveluiden kehittäminen Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus (Poske) Yhdessä kehittäminen Neuvontaa ja ohjausta verkossa Alueellinen sosiaali- ja terveysneuvonta Sosiaali- ja terveysneuvontapalvelu

Lisätiedot

Itä-Suomen alueverkosto , Savonlinna

Itä-Suomen alueverkosto , Savonlinna Itä-Suomen alueverkosto 9.5.2017, Savonlinna Alueverkostot Osa toimii useamman maakunnan alueella. Yhteystietolistalla 750 henkilöä. Osallistujat sote-alan järjestöammattilaisia (ammattilaisuus ei kuitenkaan

Lisätiedot

Maakuntastrategiatyöpaja. Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti p

Maakuntastrategiatyöpaja. Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti p Maakuntastrategiatyöpaja Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti p. 044 0190 476 helena.liimatainen@ppsotu.fi www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta Youtube:

Lisätiedot

LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ

LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ LAPIN SAIRAANHOITOPIIRIN PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKKÖ HYVINVOINTIA EDISTÄMÄSSÄ HYVINVOINTIJOHTAMISELLA ONNISTUMISEN POLUILLE JA HYVÄÄN ARKEEN LAPISSA KOULUTUS 2.4.2014 Sinikka Suorsa Vs.suunnittelija

Lisätiedot

Järjestöyhteistyön kehittäminen kunnissa. Vanhusneuvosto 17.8.2015 Kehittäjäsosiaalityöntekijä Tuula Anunti

Järjestöyhteistyön kehittäminen kunnissa. Vanhusneuvosto 17.8.2015 Kehittäjäsosiaalityöntekijä Tuula Anunti Järjestöyhteistyön kehittäminen kunnissa Vanhusneuvosto 17.8.2015 Kehittäjäsosiaalityöntekijä Tuula Anunti Rekisteröidyt yhdistykset Lapissa: Lapin järjestöstrategia 2030. Lapin liitto Rekisteröidyt yhdistykset

Lisätiedot

Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö

Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö 3.7.2018 Järjestö 2.0 hankkeet 17 maakunnallista hanketta tuetaan yhteensä 1,7 milj Yhteensä n. 40 työntekijää Digitalisaatiota tukevia hankkeita

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 5/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 20.6.2007 1(6) Aika 13.6.2007 Paikka Läsnä Asianajotoimisto Fredman & Månsson Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Jan Hjelt, hallituksen jäsen Salla Korhonen,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmän kokous

Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmän kokous Muistio 1 (5) Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmän kokous Aika: keskiviikko 13.12.2017 kello 13.00 15.30 Paikka: Osallistujat: kh Tammerkoski, Kokouskeskus Pellava, Kelloportinkatu

Lisätiedot

Lähihoitaja järjestötyössä - osana opetussuunnitelmaa

Lähihoitaja järjestötyössä - osana opetussuunnitelmaa Lähihoitaja järjestötyössä - osana opetussuunnitelmaa Lehtori Tarja Tenhunen Lapin ammattiopisto, Porokadun toimipiste Mukaan hankkeeseen Lapin ammattiopisto toimijana hankkeessa Toimipistepäällikkö Ritva

Lisätiedot

Mirja Lavonen-Niinistö Lapsiperheiden tukiverkostot miten eri toimijoiden työstä rakentuu toimiva ja vaikuttava kokonaisuus

Mirja Lavonen-Niinistö Lapsiperheiden tukiverkostot miten eri toimijoiden työstä rakentuu toimiva ja vaikuttava kokonaisuus Mirja Lavonen-Niinistö 14.6.2011 Lapsiperheiden tukiverkostot miten eri toimijoiden työstä rakentuu toimiva ja vaikuttava kokonaisuus Perhekeskusajattelu Perustuu monen eri toimijatahon väliseen yhteistyöhön

Lisätiedot

PERHEKESKUSTOIMINTAMALLI LAPPIIN INTEGROIDUT MONITOIMIJAISET PALVELUT PERHEILLE

PERHEKESKUSTOIMINTAMALLI LAPPIIN INTEGROIDUT MONITOIMIJAISET PALVELUT PERHEILLE PERHEKESKUSTOIMINTAMALLI LAPPIIN INTEGROIDUT MONITOIMIJAISET PALVELUT PERHEILLE 1.1.2017 31.12.2018 SÄHKÖISTEN PALVELUJEN KEHITTÄMINEN LAPIN HANKKEESSA HELSINKI 26.1.2017 1/27/17 Asta Niskala 1 PERHEKESKUSTOIMINTAMALLI

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous MUISTIO Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke klo 10.02-11.57 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Läsnä: Johtoryhmän

Lisätiedot

HYVINVOINTI HAKUSESSA RIIPPUVUUS RISKINÄ hanke Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä. Pohjois-suomen sosiaalialan osaamiskeskus

HYVINVOINTI HAKUSESSA RIIPPUVUUS RISKINÄ hanke Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä. Pohjois-suomen sosiaalialan osaamiskeskus HYVINVOINTI HAKUSESSA RIIPPUVUUS RISKINÄ hanke 2013 2015 Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Pohjois-suomen sosiaalialan osaamiskeskus Nina Peronius projektipäällikkö 1 Päihde- ja mielenterveyspalveluketjun,

Lisätiedot

Kehittäjäasiakkaat mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämistyössä Lapissa Nordic 2015 11.6.2015, 11-12.30

Kehittäjäasiakkaat mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämistyössä Lapissa Nordic 2015 11.6.2015, 11-12.30 Kehittäjäasiakkaat mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämistyössä Lapissa Nordic 2015 11.6.2015, 11-12.30 Asta Niskala Nina Peronius Kehittämispäällikkö projektipäällikkö ytt ytm Pohjois-Suomen sosiaalialan

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

Järjestötieto Järjestykseen Lapin hanke ( ) lappilaiset.fi

Järjestötieto Järjestykseen Lapin hanke ( ) lappilaiset.fi Järjestötieto Järjestykseen Lapin hanke (2016 2018) Rahoittajana Raha-automaattiyhdistys (RAY) Taustaa Lapin järjestöstrategia Järjestöneuvottelukunta Lappilaista järjestötietoa Järjestöjen strategiatyön

Lisätiedot

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS

POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2 Lapin osahankkeen OHJAUSRYHMÄN KOKOUS Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus/ PÖYTÄKIRJA 2/2011 Lapin toimintayksikkö Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymä Myllärintie 35 96400 ROVANIEMI 12.10.2011 POSKE LAPIN TOIMINTAYKSIKÖN JA TUKEVA2

Lisätiedot

Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa

Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke Järjestöyhteistyö Lapin läänin kunnissa kuntakartoitus 2007 Marko Palmgren & Maria Martin 5.10.2007 Taustaa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen,

Lisätiedot

Järjestöt sote- ja maakuntauudistuksessa

Järjestöt sote- ja maakuntauudistuksessa Järjestöt sote- ja maakuntauudistuksessa Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen tukena tilaisuus, 19.4.2017 Mikkeli Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma Esityksessä: 1. Dynaaminen ja uudistuva

Lisätiedot

Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio

Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio Pöytäkirja Numero 1 (5) PÖYTÄKIRJA AIKA Ma 4.12.2017 klo 9.00 11.00 PAIKKA Neulamäen paloasema, lautakunnan huone, Volttikatu 1a, Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla ( )

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla ( ) Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla (2018-2020) Riitta Palovuori, projektipäällikkö Anu Nevanperä, projektityöntekijä Potilaan oikeuksien päivä 17.4.2018 Valtakunnallinen kokemustoimintaverkosto

Lisätiedot

Kehittämistoiminnan rakenteet muutoksessa?

Kehittämistoiminnan rakenteet muutoksessa? Kehittämistoiminnan rakenteet muutoksessa? Varhiksen alueellinen kehittäjäverkosto Poske 22.4.2008 Arja Honkakoski Esityksen sisältö 1 Miten kehittämistoiminnan rakenteet ja sisältö ovat muotoutuneet 2000

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Järjestö 2.0 Yhes enemmän! Agentit maakunnan toimintaa kehittämässä- hanke. Henna Hovi, järjestöagentti

Järjestö 2.0 Yhes enemmän! Agentit maakunnan toimintaa kehittämässä- hanke. Henna Hovi, järjestöagentti Järjestö 2.0 Yhes enemmän! Agentit maakunnan toimintaa kehittämässä- hanke Henna Hovi, järjestöagentti Valtakunnallinen Järjestö 2.0- kokonaisuus Järjestö 2.0 kokonaisuus on osa STM:n Suomi 100 - avustusohjelmaa

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous ESITYSLISTA Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 8. kokous Aika: ke 14.6.2017, klo 10-12 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä Esityslista:

Lisätiedot

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme 2017-2020 Yhdessä saadaan aikaiseksi Vireä, näkyvä ja arvostettu yhdistystoiminta Aktiivinen yhdistysväki Yhdistykset,

Lisätiedot