OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HÄIJÄÄN VANHAN KESKUSTA-ALUEEN ASEMAKAAVA JA KORTTELIN 219 MUUTOS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HÄIJÄÄN VANHAN KESKUSTA-ALUEEN ASEMAKAAVA JA KORTTELIN 219 MUUTOS"

Transkriptio

1 SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HÄIJÄÄN VANHAN KESKUSTA-ALUEEN ASEMAKAAVA JA KORTTELIN 219 MUUTOS KUVA 1: SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI SASTAMALASSA SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU

2 Sastamalan kaupunki 2 Sisällysluettelo: 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 2.1. Vireille tulo 2.2. Suunnittelualue 2.3. Vaikutusalue 2.4. Nykytilanne ja voimassaolevat kaavat 2.5. Selvitykset 2.6. Tavoitteet Liitteet: 3. OSALLISTUMINEN JA VUOROVAIKUTUS 3.1. Osalliset 3.2. Tiedottaminen 3.3. Viranomaisyhteistyö 4. KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI 5. KAAVOITUKSEN KULKU, AIKATAULU JA PÄÄTÖKSENTEKO 6. YHTYESTIEDOT 1. Sastamalan kaupungin asemakaavan prosessikaavio

3 Sastamalan kaupunki 3 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) sisältää suunnitelman kaavoitusprosessissa noudatettavista osallistumis- ja vuorovaikutusmenettelyistä sekä kaavan vaikutusten arvioimisesta. OAS:n tarkoituksena on antaa selkeä käsitys kaavan tarkoituksesta ja tavoitteista ja selvittää miten ja milloin osalliset voivat vaikuttaa kaavoitusprosessiin ja mistä he saavat tietoa kaavoituksesta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) päivitetään tarpeen mukaan koko suunnittelutyön ajan ja on nähtävillä kaupungin www-sivuilla (sastamalankaupunki.fi) sekä yhdyskuntasuunnittelun ilmoitustaululla Sastamalan kaupungintalolla Aarnontie 2 A, 2.kerros. Liitteenä 1. on Sastamalan kaupungin asemakaavan prosessikaavio. 2. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET 2.1. VIREILLE TULO Vanhan a on valmisteltu pitkään. Vuonna 2003 valmistui Välimaan alueen asemakaava. Vanhan keskustan alue jätettiin vielä tämän asemakaavan ulkopuolelle, jotta liikennejärjestelyt valtatiellä mm. Rieniläntien- Perämaantien kanavoimiseksi ja muutoinkin Rienilän- sekä Tupurlanteiden järjestelyt valmistuisivat ja vanhan tiealueen osat saataisiin liitetyiksi viereisiin tiloihin. Mouhijärven kunnanhallitus päätti asettaa kokouksessaan Häijään keskustan päivätyn kortteleita 219 (laajenee) ja koskevan asemakaavan suunnitteluaineiston nähtäville ja pyytään viranomaistahojen lausunnot. Kaavan laadinta kuitenkin keskeytettiin, koska alueen kantakartta oli täysin vanhentunut. Uusi kantakartta alueelta saatiin valmiiksi vuonna on otettu Sastamalan kaupungin kaavoitusohjelmaan vuonna 2009 aloitettavaksi suunnittelukohteeksi ja kaavoitusprosessi on päätetty käynnistää kokonaan uudestaan.

4 Sastamalan kaupunki SUUNNITTELUALUE Asemakaava laaditaan Sastamalan kaupungin koillisosaan vanhan Mouhijärven kunnan alueelle käsittäen Häijään kylän vanhan keskusta-alueen. Kaava-alue rajoittuu pohjoisessa valtatie 11 ja itäpuolella Oikopolkuun, jonka länsipuolella on vuonna 2003 laaditussa kaavassa kortteli 219, jota on tarkoitus tässä kaavassa muuttaa. Kortteli 219 on opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta. Etelässä kaava-alue rajoittuu Kiviniityn ( ) ja Iitun ( ) tiloihin ja lännessä Sepän ( ) tilaan. Suunnittelutyön kuluessa kaava-alueen rajausta tarkennetaan. Kaava-alueen kokonaispinta-ala on noin 12 ha. KUVA 2: HÄIJÄÄN VANHAN KESKUSTA-ALUEEN ASEMAKAAVAN ALUSTAVA SUUNNITTELUALUERAJAUS. ALUEEN RAJAUS SAATTAA VIELÄ TARKENTUA SUUNNITTELUTYÖN KULUESSA (aluerajaus punaisella ja vihreällä rasterilla)

5 Sastamalan kaupunki 5 KUVA 3: ILMAKUVA SUUNNITTELUALUEELTA 2.3. VAIKUTUSALUE Kaavan vaikutukset ovat itse suunnittelualuetta laajemmat kuten esim. vaikutukset palveluiden saatavuuteen. Koko kaupungin osalle tulevat esim. yhteiskuntataloudelliset vaikutukset. Asemakaavan ratkaisujen vaikutukset pyritään selvittämään ja tunnistamaan koko siltä alueelta, jolla kaavalla voidaan katsoa olevan vaikutuksia NYKYTILANNE JA VOIMASSAOLEVAT KAAVAT Kaava-alue muodostuu lähes kokonaan vanhasta rakennuskannasta. Osa rakennuksista on liikerakennuksia ja osa asuinrakennuksia. Häijää on ollut tärkeä kaupan keskus ja liikenteen risteyspaikka vuosisatojen ajan. Kauppapaikkana Häijää on edelleen vilkas ja kehittyvä. Teiden risteyksen kohdilla on edelleen säilynyt osittain vanhaa rakennuskantaa, mitä on muutettu ja jatkettu kaupan tiloina. Alkuosaltaan Kyläraitti seuraa vielä vanhaa rakennetta. Kylän rakennuskannassa on yksittäisiä kohteita, joiden säilyminen on kyläkuvan kannalta tärkeää.

6 Sastamalan kaupunki 6 KUVA 4: HÄIJÄÄN URHEILUTARVIKE KUVA 5: HÄIJÄÄN VEHNÄMYLLY

7 Sastamalan kaupunki 7 Maakuntakaava KUVA 6: OTE MAAKUNTAKAAVASTA (Häijään kaava-alue vihreällä rasterilla) Valtioneuvosto on vahvistanut Pirkanmaan 1. maakuntakaavan (KHO vahv ). Maakuntakaavan vahvistamisen yhteydessä kumottiin voimassa ollut Pirkanmaan 3. seutukaava. Maakuntakaava on ohjeena laadittaessa ja muutettaessa yleiskaavaa. Maakuntakaavassa alueelle ja sen läheisyyteen on osoitettu mm. seuraavia aluevarauksia: a Paikalliskeskus km2 Vähittäiskaupan suuryksikkö MY Maatalousalue, jolla on erityisiä ympäristöarvoja MAm Maakunnallisesti arvokas maisema-alue SM Muinaisjäännösalue tai kohde Pbm Perinnemaisema, maakunnallisesti merkittävä

8 Sastamalan kaupunki 8 Yleiskaava Uotsola (itäosa) Häjää Salmi osayleiskaavan on Mouhijärven kunnanvaltuusto hyväksynyt Yleiskaava on Häijään kohdalla oikeusvaikutteinen noin 210 ha:n alueella. Alueelle on vireillä uusi oikeusvaikutteinen yleiskaava. Yleiskaavaprosessissa on tällä hetkellä meneillä suunnittelu- ja selvitysvaihe. Tavoitteena on, että uusi alueen yleiskaava valmistuisi Häijään vanhan keskustan kaavaa valmistellaan yleiskaavatyön ohessa. KUVA 7: OTE UOTSOLA(itäosa) HÄJÄÄ SALMIN OSAYLEISKAAVASTA (kaava-alue rajattu vihreällä rasterilla) Sastamalan kaupunkirakennesuunnitelma Sastamalan kaupunkirakennesuunnitelmassa tavoitteena on ollut ratkaista väestötavoite ja väestön sijoittuminen sekä osoittaa taajamien kasvusuunnat huomioiden kehittymisedellytykset, infrastruktuuri, palvelurakenne, maanomistus, kestävä kehitys sekä kaupungin taloudelliset mahdollisuudet.

9 Sastamalan kaupunki 9 Suunnitelmaa käytetään Sastamalan strategisen suunnittelun tukena, jolloin se vaikuttaa Sastamalan tulevaan kehittämiseen. Suunnitelmassa on esitetty rakentamisen, liikennejärjestelmän ja infrastruktuurin kehittämisen painopisteitä ja se ohjaa kaavoitusta sekä julkisten ja kaupallisten palveluiden sijoittamista. Kaupunkirakennesuunnitelmassa on esitetty nelitasoinen keskusverkko: - PÄÄKESKUS, Vammalan keskusta - ALUEKESKUKSET, Häijää - PAIKALLISKESKUKSET, Uotsola, Suodenniemi, Karkku, Kiikka ja Pehula - KYLÄKESKUKSET, Salmi, Putaja, Stormi, Kärppälä, Kutala ja Keikyä Häijään merkitys kaupungin alakeskuksena on suunniteltu vahvistumaan monipuolisen palvelutarjonnan ja hyvän sijainnin ansiosta. Suunnitelmassa on esitetty Uotsolan ja Häijään välille asuinalueiden asemakaavallista laajentumista ja teollisuus ja työpaikkaalueita on osoitettu lisättäväksi suunnittelualueelle sekä Uotsola Häijään välille että Salmin suuntaan. Kaupunkirakennesuunnitelma ei ole maankäyttö- ja rakennuslain sisältövaatimukset täyttävä oikeusvaikutteinen alueiden käytön suunnitelma (kaava), jolloin sitä ei voida käyttää esimerkiksi rakennuslupien myöntämisen perusteena.

10 Sastamalan kaupunki 10 KUVA 8: KAUPUNKIRAKENNESUUNNITELMA HÄIJÄÄN YMPÄRISTÖSTÄ Asemakaavat Alueella ei ole asemakaavaa kuin itäosassa, missä on Häijään ala-aste sekä päiväkoti (kortteli 219). Tämä asemakaava on hyväksytty vuonna Mouhijärven kunnanvaltuusto on hyväksynyt Häijään / Saikkalan kortteleiden , 219 ja 225 asemakaavan Häijään vanha keskusta-alue jätettiin kaavan ulkopuolelle, jotta liikennejärjestelyt valtatiellä Rieniläntien-Perämaantien kanavoimiseksi ja muutoinkin Rienilän- sekä Tupurlanteiden järjestelyt valmistuisivat ja vanhan tiealueen osat saataisiin liitetyksi viereisiin tiloihin.

11 Sastamalan kaupunki 11 KUVA 9: HÄIJÄÄ / SAIKKALAN KORTTELEIDEN , 219 JA 225 ASEMAKAAVA. KORTTELI 219 KUULUU TÄMÄN KAAVAN SUUNNITTELUALUEESEEN.

12 Sastamalan kaupunki 12 Asemakaavoitusta alueelle jatkettiin, kun tiejärjestelyt olivat valmiit. Mouhijärven kunnanhallitus asetti Häijään keskustan päivätyn kortteleita 219 (laajenee) ja koskevan asemakaavan suunnitteluaineiston maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n tarkoittamassa mielessä nähtäville 30 päivän ajaksi ja pyysi siitä lausunnot Hämeen tiepiiriltä, Pirkanmaan liitolta, Pirkanmaan ympäristökeskukselta, Pirkanmaan aluemuseolta, tekniseltä lautakunnalta, rakennuslautakunnalta ja Sastamalan perusturvakuntayhtymän ympäristöjaostolta. KUVA 10: HÄIJÄÄ / SAIKKALAN KORTTELIN 219 LAAJENNUS SEKÄ KORTTELEIDEN ASEMAKAAVALUONNOS, JONKA MOUHIJÄRVEN KUNNANHALLITUS ON VUONNA 2005 LAITTANUT NÄHTÄVILLE. Asemakaavan laadinta kuitenkin keskeytettiin luonnosvaiheeseen, koska alueen kantakartta oli täysin vanhentunut. Alueelle valmistui vuonna 2007 uusi kantakartta. on otettu Sastamalan kaupungin kaavoitusohjelmaan vuonna 2009 aloitettavaksi suunnittelukohteeksi ja kaavoitusprosessi on päätetty käynnistää kokonaan uudestaan.

13 Sastamalan kaupunki SELVITYKSET Maankäyttö- ja rakennuslain 9 :n mukaan kaavan tulee perustua riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin. Aikaisemmin tehdyt selvitykset: Liikenne - Häijään tiejärjestelyt, tarveselvitys ja yleissuunnitelma, Tielaitos, Hämeen tiepiiri Valtatie 11 parantaminen Häijään liittymän kohdalla ja Häijään keskustassa, Kevyen liikenteen järjestelyt maantiellä 249 Häijään kohdalla, Tiehallinto Hämeen tiepiiri Lounais-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma 2008, kunnat ja Tiehallinnon Hämeen tiepiiri 2008 Palvelut - Häijään kauppakeskuksen vaikutusten arviointi, raportti (tark ) Luonto, maisema ja kulttuuriympäristö Vammalan Mouhijärven kulttuuriympäristön kehityshanke: - Rakennetun ympäristön selvitys, Maisemaselvitys, Luontoselvitys, Väestö- ja elinkeinoselvitys, Kyläkeskustelutilaisuudet 1997 ja yrityshaastattelu Vammalan ja Mouhijärven kulttuuriympäristöjen maisemahoitosuunnitelma, Kiinteiden muinaisjäännösten inventointi Päivitettävät selvitykset ja lisäselvitykset - Väestömäärät ja väestöennusteet (koulu, päiväkoti) - Kaupallisten palveluiden selvitys (Sastamalan alue) - Lähipalveluiden selvitys - Meluselvitykset - Kiinteiden muinaisjäännösten inventoinnin täydennys - Rakennetun ympäristön inventointi - Tarvittavat emätila- ja maanomistusselvitykset (Alueella on meneillään Uotsola Häijää Salmin osayleiskaavoitus)

14 Sastamalan kaupunki TAVOITTEET Asemakaavan tavoitteena on tutkia Häijään vanhan keskusta-alueen yhdyskuntarakenteen tiivistämismahdollisuudet ja selvittää kyläkuvan kannalta tärkeät ominaispiirteet ja rakennukset, jotka tulee säilyttää ja suojella kaavoituksen avulla ja parantaa liikenneturvallisuutta. Tämän lisäksi tavoitteena on tutkia opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueen (kortteli 219) muutosmahdollisuudet ja vaihtoehdot. Ala-asteen mahdollinen laajentuminen ja Häijään uuden päiväkodin suunnittelu ja rakentaminen on hyväksytty kaupungin investointisuunnitelmassa vuosille Päiväkodin alustava kustannusarvio investointisuunnitelmassa on 1,4 milj. ja koko noin 600 brm2. Sastamalan kaupunkirakennesuunnitelmassa Häijään merkitys kaupungin alakeskuksena on suunniteltu vahvistumaan monipuolisen palvelutarjonnan ja hyvän sijainnin ansiosta. Yritykset ovat toivoneet laajentumismahdollisuuksia ja esim. Häijään Urheilutarvikkeelle on myönnetty vuonna 2005 suunnittelutarveratkaisu liikkeen laajentamiselle ja vuonna 2006 laajennuksen rakennuslupa. Suunnittelutarveratkaisun perusteluna on ollut, että hakemus on ollut nähtävillä olleen kaavaluonnoksen mukainen. 3. OSALLISTUMINEN JA VUOROVAIKUTUKS Maankäyttö- ja rakennuslain 62 edellyttää vuorovaikutusta kaavaa valmistettaessa. Kaavoitusmenettely tulee järjestää siten, että kaikki suunnittelualueen maanomistajat ja ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään, voivat osallistua kaavan valmisteluun, arvioida kaavoituksen vaikutuksia ja lausua kirjallisesti tai suullisesti mielipiteensä asiasta OSALLISET Kaikki ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaava vaikuttaa: - kuntalaiset - kaava-alueen ja siihen rajoittuvan alueen maanomistajat - kaavan vaikutusalueen asukkaat, yritykset, elinkeinoharjoittajat, alueen työntekijät ja palveluiden käyttäjät Viranomaiset: - Kaupungin ydinprosessit: kansallisvaikuttaminen ja päätöksenteko, elinkeinot ja osaaminen, elämänlaatu ja elävä maaseutu, sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky, lasten ja nuorten kasvatus ja ohjaus, yhdyskunta ja ympäristö - Pirkanmaan ympäristökeskus - Pirkanmaan liitto - Tiehallinto, Hämeen tiepiiri - Pirkanmaan maakuntamuseo

15 Sastamalan kaupunki 15 - Aluepelastuslaitos - Sastamalan Vesi Yhteisöt tms., joiden toimialaan suunnittelussa käsitellään: Muut osalliset: - Kylätoimikunnat ja asukasyhdistykset - Paikalliset liikunta- ym järjestöt - Fortum oy - Pirkanmaan liitto Kaavahankkeen osallisiksi voi lisäksi ilmoittautua sellainen, jonka katsotaan täyttävän MRL 62 :n osallisen määritelmän. Sen mukaan osalliseksi katsotaan alueen maanomistajat ja ne joiden asumiseen, työtekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Viranomaisilta pyydetään kommentit kaavaluonnoksesta ja lausunnot kaavaehdotuksesta TIEDOTTAMINEN Asemakaavan käynnistämisestä, vireille tulosta ja kaavoituksen eri vaiheista tiedotetaan Sastamalan kaupungin yhdyskuntasuunnittelun julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä virallisissa kaupungin päättämissä lehdissä (Tyrvään Sanomat, Alueviesti, Lauttakylän lehti ja Paikallissanomat). Kaavoituksen eri vaiheisiin voi tutustua myös Internetissä Asemakaavan etenemisestä ja sisällöstä antavat tietoja: Suunnittelupäällikkö Merja-Liisa Hannuksela puh merja-liisa.hannuksela@sastamala.fi Kaavoitusarkkitehti Maria Ahokas puh maria.ahokas@sastamala.fi 3.3. VIRANOMAISYHTEISTYÖ Pirkanmaan ympäristökeskuksen kanssa on sovittu, että MRL 66 2 momentin mukaista viranomaisneuvottelua ei tässä vaiheessa tarvitse järjestää. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään Pirkanmaan ympäristökeskukselle, Hämeen tiepiirille ja Pirkanmaan maakuntamuseolle tiedoksi ja viranomaisneuvottelu järjestetään tarvittaessa.

16 Sastamalan kaupunki 16 Kaavan luonnosvaiheen suunnittelumateriaali lähetetään tiedoksi ja kommentoitavaksi Pirkanmaan ympäristökeskukselle, Hämeen tiepiirille ja Pirkanmaan maakuntamuseolle. Ehdotusvaiheessa pyydetään lausunnot edellä mainituilta viranomaisilta sekä tarvittaessa muilta viranomaisilta. 4. KAAVAN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Kaavan vaikutuksia arvioidaan ainakin seuraavien ominaisuuksien osalta: - rakennetun ympäristön vaikutukset - taloudelliset vaikutukset - liikenteelliset vaikutukset - sosiaaliset vaikutukset Vaikutusten arviointi tarkentuu suunnittelutyön edetessä aina ehdotusvaiheeseen asti. Vaikutusta arvioidaan laskennallisen menetelmin, asiantuntija-arvioin, erilaisten tutkimuksia ja selvityksiä hyödyntämällä. Maankäyttö ja rakennuslain 9 :n mukaan kaavan tulee perustua riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin. 5. KAAVOITUKSEN KULKU, OSALLISTUMINEN, AIKATAULU JA PÄÄTÖKSENTEKO TYÖVAIHE Kaavoituksen käynnistäminen Selvitykset ja tavoitteet SUORITUS, TIEDOTTAMINEN, OSALLISTUMINEN OAS:n laadinta MRL 63 ja 64 Vireille tulon kuulutus ja OAS nähtäville ilmoitustaululle ja Rakennetun ympäristön selvitys AJANKOHTA lokakuu - marraskuu 2009 marraskuu joulukuu 2009 Meluselvitys tammikuu helmikuu 2010 Palveluverkkoselvitys tammikuu helmikuu 2010 Maisemaselvitys huhtikuu 2009 toukokuu 2010 Kiinteiden muinaisjäännösten inventoinnin täydennys Tilastot marraskuu joulukuu TEKIJÄT VIRANOMAINEN PÄÄTÖS ST / MLH Tekla ST / MA konsultti ST / MLH ST / SV konsultti / Mikroliitti ST / MLH

17 Sastamalan kaupunki 17 Suunnittelu Vaihtoehtojen laadinta Vaikutusten arviointi ja vertailu 2009 marraskuu 2009 tammikuu 2010 ST / MLH, MA Tekla Kaavaluonnos Vuorovaikutuspaja tarvittaessa helmikuu 2010 Laaditaan kaavaluonnos (kartta ja selostus) Luonnos nähtäville yhdyskuntasuunnitteluun sekä Kuulutus lehtiin ja nettiin Viranomaisille luonnos kommentoitavaksi Osalliset voivat jättää mielipiteensä ja huomautuksia luonnoksesta MRL 62, MRL 30 Kaavaehdotus Kaavan tarkistaminen / täydentäminen / muuttaminen ehdotukseksi Ehdotus nähtäville 30 pv:n ajaksi MRA 27 ja pyydetään lausunnot MRA 28 Osalliset voivat jättää muistutuksen Laaditaan perustellut vastineet muistuttajille MRL 65 maaliskuu toukokuu 2010 Syksy 2010 Yhdinprosessit Osalliset ST / MLH Tekla Viranomaisten kommentit Osallisten mielipiteet ja huomautukset ST / MLH Tekla Kh Viranomaisten lausunnot Tarvittaessa viranomaisneuv ottelu MRA 26 Muistutusten ja lausuntojen käsittely Tarvittaessa neuvotellaan osallisten ja viranomaisten kanssa Hyväksyminen Kaavan tarkistaminen / täydentäminen hyväksymiskäsittelyyn Kaavan hyväksymisestä tiedotetaan kuulutuksella ja tarvittaessa osallisia, MRL 67 Talvi 2010 ST / MLH Tekla Kh Valtuusto MRA 52

18 Sastamalan kaupunki 18 Suunnitteluaineisto on koko kaavaprosessin ajan nähtävillä Sastamalan kaupungin wwwsivuilla osoitteessa: 6. YHTEISTIEDOT Häijään vanhan keskusta-alueen asemakaavan suunnittelutiimi Kaavan vastaava: Suunnittelupäällikkö Merja-Liisa Hannuksela Puh Kaavoituspäällikkö Jorma Tuomisto Puh Kaavoitusarkkitehti Maria Ahokas Puh Kaavasuunnittelija Jyri Sarkkinen Puh Suunnitteluavustaja Merja Juntunen Puh Yhdyskuntatekniikka Suunnitteluinsinööri Pasi Lähteenmäki Puh

19 LIITE 1

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEIKYÄN PEHULAN KORTTELEIDEN 107 JA 109 OSIEN ASE- MAKAAVA N MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEIKYÄN PEHULAN KORTTELEIDEN 107 JA 109 OSIEN ASE- MAKAAVA N MUUTOS SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KEIKYÄN PEHULAN KORTTELEIDEN 107 JA 109 OSIEN ASE- MAKAAVA N MUUTOS 03.10.2016 Suunnittelualueen sijainti SASTAMALAN KAUPUNKI

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UOTSOLAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UOTSOLAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.1.2015 Suunnittelukohde KUVA 1: Suunnittelualueen sijainti SISÄLLYSLUETTELO SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNKI Maankäyttö Yhdyskuntasuunnittelu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA KUVA 1: SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI SASTAMALASSA SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. MOUHIJÄRVEN TERVEYSASEMAN YMPÄRISTÖN ASEMA- KAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS A , päivitetty 10.5.

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. MOUHIJÄRVEN TERVEYSASEMAN YMPÄRISTÖN ASEMA- KAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS A , päivitetty 10.5. SASTAMALAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MOUHIJÄRVEN TERVEYSASEMAN YMPÄRISTÖN ASEMA- KAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS A-069 6.2.2019, päivitetty 10.5.2019 Kohteen sijainti KUVA 1:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TERVAHAUDAN ASEMAKAAVA 13.2.2018 KUVA 1: Suunnittelualueen sijainti Sastamalassa. SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU 13.02.2018

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VUOLTEENTIEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VUOLTEENTIEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA SASTAMALAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VUOLTEENTIEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA 13.02.2018 KUVA 1: Suunnittelualueen sijainti. SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU 13.02.2018

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. UOTSOLAN KOULUN (Uotsolan korttelin 6 osan) ASEMAKAA- VAMUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. UOTSOLAN KOULUN (Uotsolan korttelin 6 osan) ASEMAKAA- VAMUUTOS SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UOTSOLAN KOULUN (Uotsolan korttelin 6 osan) ASEMAKAA- VAMUUTOS 23.1.2015, 19.12.2016 (poistettu Pentintuvan alue ja korjattu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TÖLLIMÄENTIEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA JA ASEMA- KAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TÖLLIMÄENTIEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA JA ASEMA- KAAVAN MUUTOS LIITE 1 SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TÖLLIMÄENTIEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVA JA ASEMA- KAAVAN MUUTOS A-070 8.1.2019, päivitetty 7.6.2019 Kohteen sijainti

Lisätiedot

SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 ASEMAKAAVANMUUTOS A 050 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 ASEMAKAAVANMUUTOS A 050 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 ASEMAKAAVANMUUTOS A 050 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU 17.11. 2014, Tark. 13.4.2015 ja 11.11.2015 Suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UOTSOLAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UOTSOLAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UOTSOLAN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS JA MUUTOS 23.1.2015/ päivitys 7.12.2017 Suunnittelukohde KUVA 1: Suunnittelualueen sijainti SISÄLLYSLUETTELO Sisällys 1. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKUN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA A_044

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKUN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA A_044 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKUN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA A_044 KUVA 1: KAAVA-ALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ON MERKITTY KARTTAAN PUNAISELLA JA KELTAISELLA. SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU

Lisätiedot

UOTSOLAN HYSSÄN- JA PENTINPUISTON ALUEEN ASEMA- KAAVAMUUTOS

UOTSOLAN HYSSÄN- JA PENTINPUISTON ALUEEN ASEMA- KAAVAMUUTOS LIITE 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UOTSOLAN HYSSÄN- JA PENTINPUISTON ALUEEN ASEMA- KAAVAMUUTOS 20.3.2017 Suunnittelukohde KUVA 1: Suunnittelualueen sijainti SISÄLLYSLUETTELO Sisällys 1. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. UOTSOLAN KOULUN JA PENTINTUVAN ALUEEN (Uotsolan korttelin 6 osan ja korttelin 24 osan) ASEMAKAAVAMUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. UOTSOLAN KOULUN JA PENTINTUVAN ALUEEN (Uotsolan korttelin 6 osan ja korttelin 24 osan) ASEMAKAAVAMUUTOS SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UOTSOLAN KOULUN JA PENTINTUVAN ALUEEN (Uotsolan korttelin 6 osan ja korttelin 24 osan) ASEMA 23.1.2015 Suunnittelukohde

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MOUHIJÄRVEN RINNAKKAISVÄYLÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MOUHIJÄRVEN RINNAKKAISVÄYLÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MOUHIJÄRVEN RINNAKKAISVÄYLÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS KUVA 1: SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI SASTAMALASSA SASTAMALAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SAMMONKATU 18 ASEMAKAAVANMUUTOS A 062

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SAMMONKATU 18 ASEMAKAAVANMUUTOS A 062 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SAMMONKATU 18 ASEMAKAAVANMUUTOS A 062 KAAVA-ALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU 20.12.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTARAKENTEEN OHJAUS UTSOLA - HÄIJÄÄ SALMI OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUVA 1 SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU

Lisätiedot

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti)

Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) 1, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava-alueen kortteleiden 150, 165, 166 ja 169 asemakaavamuutos (Sirkan koulu ja päiväkoti) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.12.2012 Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tyrvään pappilan ympäristön asemakaavan muutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tyrvään pappilan ympäristön asemakaavan muutos SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) sisältää suunnitelman kaavoitusprosessissa

Lisätiedot

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS

SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SORMULAN TEOLLISUUSALUEEN KORTTELEIDEN 659 ja 660 ASE- MAKAAVAMUUTOS Asemakaavan muutos koskee kortteleita 659 ja 660 ja siihen rajoittuvia katu- ja liikennealueita.

Lisätiedot

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA

SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA SASTAMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SUODENNIEMEN JYRMYSJÄRVEN ALUEEN UUSI ASEMA- KAAVA ALUEEN SIJAINTI Uusi asemakaava koskee Sastamalan kaupungin Suodenniemen

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Liite _ TEIKANKAAN KAUPUNGINOSA (13), TEIKANKAAN LÄNSIOSA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.2.2018. tark 22.10.2018 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2018 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KESKUSTAN 10-KORTTELIN OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KESKUSTAN 10-KORTTELIN OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS SASTAMALAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KESKUSTAN 10-KORTTELIN OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS 6.4.2018 KUVA 1: Suunnittelualueen sijainti Sastamalassa. SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU

Lisätiedot

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE

KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE Liite 17 / Ymp.ltk 18.2.2014 / 25 KESKEISEN ALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, KOLMOSTIEN JA KYLPYLÄKADUN LIITTYMÄALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.2.2014 tark. 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI SUUNNITELMA YRITYSPUISTO SYKKEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVANMUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI SUUNNITELMA YRITYSPUISTO SYKKEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVANMUUTOS SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI SUUNNITELMA YRITYSPUISTO SYKKEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVANMUUTOS 17.5.2018 Suunnittelualueen likimääräinen sijainti SISÄLLYS 1 OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, RAUTAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PÄLKÄNEEN KUNTA, RAUTAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PÄLKÄNEEN KUNTA, RAUTAJÄRVEN OSAYLEISKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.11.2011 C Maanmittauslaitos SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 1 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; VANHASELKÄ, KORTTELIT 153, 154 JA 255 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 18.2.2015 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE LUONNOSVAIHE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.6.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Paloaseman alue OAS 8.6.2018 sivu

Lisätiedot

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Lintulan lisätontit, asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema)

Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) KITTILÄN KUNTA 1 Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 7.12.2012 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavamuutos (Ounasrannan sähköasema) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.12.2012

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 11.5.2015 päivitetty: 4.2.2016 on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus POIKINTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 14.3.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVAN MUUTOS A 035

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVAN MUUTOS A 035 SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVAN MUUTOS A 035 SUUNNITTELUALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI SASTAMALASSA SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTASUUNNITTELU

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014, 17.5.2017 Osallistumis-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA

TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA TAMMELA TAAJAMAN ASEMAKAAVAMUUTOS JA LAAJENNUS TAAJAMA-ALUEEN OSA-ALUE 5; RAUHANIEMEN-MATINTUOMION ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Sijainti ja nykytilanne: Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Konho, UPM-Kymmene Oyj ranta-asemakaava, kaava nro 483 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos ja -laajennus 16. kaupunginosan korttelin 6285 tontti 2 sekä viereinen asemakaavaton alue, Nikkarinkuja 5 Ilmakuva suunnittelualueesta Pictometry,

Lisätiedot

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus SEMENTTIVALIMON ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2017 päivitetty: 8.5.2017 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen

Lisätiedot

PAKURLANMETSÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PAKURLANMETSÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 PAKURLANMETSÄN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2018 päivitetty: 24.10.2018 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos - Värenmäki MERIKARVIAN KUNTA 3.2.2016 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KÄRKÖLÄ JÄRVELÄ JAAKONSAARI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 31.10.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; Menesjärvenpolku ja kadun nimeäminen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 7.12.2016 Yleistä osallistumis-

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3)

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos (Levin asemakaava-alueen korttelit 32/1,2,4 ja 36/2-3) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.1.2012 Ilmakuva suunnittelualueesta (2006)

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE

ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE PÄLKÄNE, KUNTAKESKUS ASEMAKAAVAN MUUTOS NS. MAJARAN PELLOLLE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.2.2011 YHTEYSTIEDOT Pälkäneen kunta Osoite: Keskustie 1, 36600 Pälkäne Puh: 03-57911, fax 03 536 1050

Lisätiedot

Anttilankuja. Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Anttilankuja. Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 22.1.2018 Anttilankuja Asemakaavan muutos kaava nro 504 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) KITTILÄN KUNTA, 2. KUNNANOSA, LEVI Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2(7) 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan

Lisätiedot

SAMMALTIEN ASEMAKAAVA

SAMMALTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. SUUNNITTELUALUE Kuva 1. Suunnittelualue sijaitsee Toijalan taajamassa, Junkkarin alueella. 2. KAAVAHANKKEEN TAVOITE Hankkeen tavoitteena on muodostaa Sammaltien

Lisätiedot

STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA Y 004 / 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA Y 004 / 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ YHDYSKUNTASUUNNITTELU STORMIN KYLÄOSAYLEISKAAVA OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA Y 004 / 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 19.10.1012 Suunnittelualueen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Laadittu 1.11.2014 Tarkistettu 06.10.2015 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: 144/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.10.2014 Suunnittelualueen

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA , päivitetty Kulomäentie II asemakaava ja asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee

Lisätiedot

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos

Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Immeljärven pohjoispuolen asemakaava ja asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA YLÄ-VISTA URHEILUPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 30.5.2018 päivitetty: 15.5.2018, 8.11.2018 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan laatimiseen liittyvä asiakirja,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 670070562BBJ 21.12.2007 Jämsänkosken kaupunki Kaukialan kylä Koveroniemen tilan RN:o 3:2 ranta-asemakaava 1 Esipuhe Ranta-asemakaavan laatiminen Koveroniemen tilalle

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka , 2. kunnanosa, Sirkka Levin asemakaava ja asemakaavan muutos (Rakkavaara 9 ja kortteli 420) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ilmakuva suunnittelualueelta (2006) ja suunnittelualueen rajaus 1 2 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORNAINEN LINNUNLAULUN PÄIVÄKOTI ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 24.11.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUPALAN KOULUALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUPALAN KOULUALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUPALAN KOULUALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Lähtökohdat Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.1.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tyrvään pappilan ympäristön asemakaavan muutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Tyrvään pappilan ympäristön asemakaavan muutos SASTAMALAN KAUPUNKI YHDYSKUNTA JA YMPÄRISTÖ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) sisältää suunnitelman kaavoitusprosessissa

Lisätiedot

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.2.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan korttelin 820 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.2.2009 Ilmakuva ja suunnittelualueen rajaus 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; VALTATIE 4:N LÄNSIPUOLEN TEOLLISUUS- JA VARASTOALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA (OAS)

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; VALTATIE 4:N LÄNSIPUOLEN TEOLLISUUS- JA VARASTOALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA (OAS) KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; VALTATIE 4:N LÄNSIPUOLEN TEOLLISUUS- JA VARASTOALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto 13.7.2016 2 (6) Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

KUUSANMÄENTIEN ASEMAKAAVA

KUUSANMÄENTIEN ASEMAKAAVA Muuramen kunta KUUSANMÄENTIEN ASEMAKAAVA Osallistumis ja arviointisuunnitelma 13.3.2018 OAS 1/9 Sisällys 1 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS... 2 2 SUUNNITTELUALUE JA LÄHTÖKOHDAT... 2 3

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 42 / Ymp.ltk 27.8.2013 / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.8.2013 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2013 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaavamuutos (Ylä-Kittilän niitty) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.12.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE KOSKI TL KUNTA LIITE 1 KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS MUSEOKAAREN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.6.2018 TÄYDENNETTY 16.10.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Museokaaren alue

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA

KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA PÄLKÄNEEN KUNTA KALLIOMÄEN RANTA-ASEMAKAAVA KOSKEE KIINTEISTÖÄ KALLIOMÄKI 635-432-3-108 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 02.10.2015 OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251

NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 NUMMELANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS / Kortteli 251 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 6.6.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :ssä säädetään osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: 5. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 540 ASEMAKAAVAN MUUTOS (Pajamäenkatu) Asemakaavan muutos koskee osaa 5.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot