Tampereen kaupunki/ Valma-kysely/ Yhteenveto Koonnut Hanna Tajakka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen kaupunki/ Valma-kysely/ Yhteenveto Koonnut Hanna Tajakka"

Transkriptio

1 Yhteenveto Tampereen kansallisen kaupunkipuiston tarveselvityksen Valma-kyselystä Vaikutusaika: Yleistä Tampereen kansallisen kaupunkipuiston tarveselvitystä koskevaan Valma-kyselyyn saatiin yhteensä 26 vastausta, joiden perusteella on laadittu tämä yhteenveto. Luetteloon merkityt tähdet (*) kertovat mielipiteiden määrän eli kuinka moni on ilmaissut saman toiveen. Valma-kyselyssä pyydettiin ottamaan kantaa seuraaviin asioihin: - Mitkä Tampereen alueista ovat erityisiä sekä tamperelaisille että kansallisesti? - Mitkä tekijät uhkaavat näiden alueiden säilymistä? - Millaisia kehittämistarpeita näillä alueilla on? - Mitä mieltä ollaan kansallisen kaupunkipuiston tarveselvityksen alustavasta aluerajauksesta ja sisällöistä? Valma-kyselyn palautteita hyödynnetään Tampereen kansallisen kaupunkipuisto-hankkeen tarveselvityksen laadinnassa. Asukkaiden palautteet viedään myös yhdyskuntalautakuntaan tiedoksi. Tarveselvitys kootaan syksyn 2015 aikana ja se viedä yhdyskuntalautakunnan ja kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston päätettäväksi alkuvuodesta 2016, jolloin linjataan, lähteekö kaupunki hakemaan kansallisen kaupunkipuiston perustamista. Tarve Tampereen kansalliselle kaupunkipuistolle a) Kyllä, kansallinen kaupunkipuisto Tampereelle. **************** - Kaupungin kasvaessa puiston merkitys kasvaa tulevaisuudessa. - Kaupungin ei pitäisi hävittää ainuttakaan puistoa vaan vaalia niitä hyvinvointimme hyväksi. *** - Kaupunkipuisto on tärkeä osa urbaania kaupunkirakentamista. - Kaupunkipuistot tekevät Tampereesta vetovoimaisen ja kiinnostavan paikan asua ja elää. Ne ovat osa Tampereen persoonaa ja tamperelaisille suuri ylpeyden aihe. Niistä on pidettävä huolta. - Ehkä kansallisen kaupunkipuiston perustaminen saisi jokaisen huomaamaan, kuinka arvokasta ja luonnonkaunista sekä historialtaan rikasta aluetta meillä täällä Tampereella riittää, ja ettei sitä todellakaan tulisi kohdella miten sattuu. b) Ei kansallista kaupunkipuistoa Tampereelle. ** - Miksi siirretään kaupungin ratkaisuvalta ympäristöministeriölle? Voihan puistoja ja muita säilytettäviä alueita perustaa ilman ministeriön päätöstäkin. Emmekö voi luottaa kykyymme tehdä järkeviä päätöksiä?

2 2/5 Erityisalueet - Menneisyyden päätökset eivät saa olla jarruna silloin, kun uutta ja parempaa tuodaan. Tulevilla valtuustoilla pitää olla mahdollisuus korjata edeltäjiensä virheitä, ilman ylimääräisiä jarruja. Tärkeät asiat säilyy, eikä niihin tarvitse hakea mitään lupia erikseen. Koko ajatus on vain törkeää verovarojen tuhlaamista. Eteläpuisto *********** - Eteläpuisto on Tampereen viher- ja virkistysverkoston keskeinen solmupiste.** - Pohjoismaiden pisin Hämeenpuiston esplanadi, jonka pohjoisena päätteenä on Näsinpuisto ja eteläisenä Eteläpuisto. - Eteläpuisto on korvaamaton osa Näsijärven rannalta koskirannan kansallismaisemasta Nalkalan kautta Pyynikin luonnonsuojelualueelle ja virkistysalueille johtavaa viher- ja virkistysreittiä ja ekologista vyöhykettä. - On hyvä lukea Tampereen tarina -kirjanen kannesta kanteen, silloin alkaa ymmärtää, miksi Eteläpuiston tulee säilyä virkistysalueena. - Alueen säilyttäminen on arvokas asia niin kulttuurimaiseman säilymisen kuin kaupunkilaisten virkistäytymisen ja ulkoilun mahdollistamisen kannalta. - Kansallisen kaupunkipuiston toteutumisen kannalta Eteläpuisto on yksi avainalueista, ja siksi tulisi Eteläpuiston ja Nalkalan alueen suunnittelussa palata Maisemasuunnittelu Hemgårdin puistomaiseen vaihtoehtoon. Hemgårdin ehdotus sisältää ratkaisun sekä alueen täydennysrakentamiselle että kaupunkipuistolle Hatanpää ja Härmälän alue *** - Alueella on kansallisen kaupunkipuiston kaltaisia alueita ja tärkeitä luontoalueita. - Reitillä (Ratina-Hatnapää-Härmälänranta-Pirkkalan raja) on kansallisen kaupunkipuiston tuntomerkit täyttäviä alueita, jotka voisivat hyötyä niille annetusta erityishuomiosta. Hämeenkatu * Hämeenpuisto ** Iidesjärvi ** - Merkittävä alue. - Nyt ollaan tekemässä alueista hyviä paikkoja ihmisille. Kauppi-Niihama **** - Erityinen, mutta alihyödynnetty alue. - Kauppi-Niihaman liittäminen mahdollisimman koskemattomana osaksi kansallista kaupunkipuistoa on merkittävä ja arvokas satsaus kansanterveyden hyväksi ja erityisesti tamperelaisten liikunta- ja virkistysmahdollisuuksien turvaamiseksi. - Kauniit, luonnolliset järvimaisemat ovat kaupunkimme valtteja, jotka ovat osittain liian "suljetut" tai "piilossa" tavalliselta tallaajalta. Keskustori *

3 3/5 Pyhäjärven sekä Näsijärven rannat ja lahdet ** - Merkittävä alue. - Nyt ollaan tekemässä alueista hyviä paikkoja ihmisille. Pyynikki ***** - Lähellä keskustaa olevat kauniit, luonnonmukaiset ulkoilumahdollisuudet ovat erityisen tärkeitä latautumispaikkoja hektisessä nykypäivässä. - Täällä on rikas luonto ja eläimet, jotka saavat olla rauhassa ainutlaatuisessa kaupunkiympäristössä. Tammerkoski *** - Erityinen alue kaupungin identiteetin kannalta kansallismaisema. Erityisalueita uhkaavia tekijöitä Eteläpuisto ****** - SEELAKE-visiossa Eteläpuiston historiallinen, kulttuurinen, virkistyksellinen ja vihervyöhykkeellinen merkitys on unohdettu. Näiden arvojen tulee olla lainkin mukaan myös asemakaavatyön lähtökohtina. - Tulee ongelmia, jos kaavoitus on grynderivetoista! **** - Säilymistä uhkaa raha edellä tehty rakentaminen. - Kaupunkikuvaan kuuluvia historiallisia miljöitä ei tule tuhota Eteläpuistossa. - Puistoja ei pidä uhrata tiivistämisrakentamiselle. *** Hatanpää ja Härmälän alue * - Ympärille ei saisi rakentaa liian tiheästi, sillä niillä on merkitystä sekä asukkaille, että Pyhäjärven ympäristössä oleskeleville eläimille. Kauppi-Niihama ** - Kaupin liikuntapuistoa ei nykyisellään ylläpidetä kuin minimitasolla. - Tausin kampus ja Tenniskadun kaava halki Kauppi-Niihaman metsän uhkaa aluetta. Pyynikki * - Jos tämä alue rakennetaan, tehtyä ei saa tekemättömäksi. Jotakin täydennysrakentamista voi mielestäni nykyisten katujen varsille ränsistyneisiin kiinteistöihin tehdä, mutta ei sellaista massiivirakentamista kuin on suunniteltu. - Toivomuksena on, että niemenalueen luontoa rasittavaa ihmismassaa johdettaisiin aivan toisaalle infran suunnittelemille jalka- ja pyöräreiteille. suuri luontorasite, kun kasvit alkavat tuhoutua ja eläimet kaikota kurun metsiin.

4 4/5 Erityisalueiden kehittämistarpeet Eteläpuisto **** - On täysin mahdollista yhdistää Eteläpuiston ja sen lähialueen täydennysrakentamisen ja kaupunkipuistohankkeen hyvät ja kannatettavat tavoitteet. Se on vain tahdon asia. - Eteläpuiston ranta-alueen voisi kehittää viheralueeksi, jossa olisi tilaa liikkua ja pelailla ja järjestää tapahtumia. MIkäli puistoalueille tarvitsee saada lisää, elämää, ehkä liikkuvat streetfood systeemit, erilaiset liikunta- ja kulttuuritapahtumat puistoissa lisäisivät niiden käyttöä myös muuhun kuin ulkoiluun ja rauhoittumiseen. - Eteläpuisto pitäisi kunnostaa kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Hatanpää ja Härmälän alue * - Jätevedenpuhdistamon alue pitäisi saattaa sellaiseen kuntoon, että sitä ei puhdistamon siirtyessä rakennettaisi liian täyteen, vaan että reitti Hatanpään Arboretumiin ja sieltä Härmälään olisi siisti ja luonnonmukainen. - Alue, joka ulottuu Vihilahdesta Härmälän rantapuistoon ja Camping-alueelle pitäisi säilyttää metsäisenä virkistysalueena. - Härmälänsaari olisi säilytettävä ennallaan huolimatta alueelle nousevista uudisrakennuksista. - Härmälänrannan alue pitäisi saattaa sellaiseksi, että alueen rakentamisesta huolimatta Pyhäjärven ranta pysyy puistomaisena. - Koko reitti Ratinan ja Hatanpään kautta Härmälänrantaan ja Pirkkalan rajalle asti pitäisi säilyttää luonnonmukaisena niin pitkälle kuin jo valmistuneet uudisrakennukset ja niiden suunnitelmat sen sallivat. Hämeenpuisto * - Hämeenpuistossa eniten kehitettävää. Puiston ylläpidossa olisi parannettavaa hyvästä erinomaiseksi ja alueelle olisi kiva saada vielä enemmän erilaisia tapahtumia. GoGon liikuntatapahtumat ovat tuoneet kivasti elämää kesäisin puistoon. Muutenkin puistoon olisi kiva saada lisää elämää. Sopiko sinne suunniteltu perhepuisto vai riittääkö tila? Iidesjärvi * - Iidesjärven alueen puhdistaminen ja uudet asuinrakennukset tulee suunnitella niin, että vihreä luontomainen asuminen säilyy. - Laajemmaksi kaupunkiperhepuistoksi Iidesranta on vähän syrjässä. Sellainen pitää tehdä joko ihan keskustaan tai sitten muuten ratikan saavutettavaksi. Kauppi-Niihama ** - Saisi olla lisää ohjattuja tapahtumia, lisää eri urheiluseurojen toimintaa jne. Alue tarvitsisi uuden kokonaissuunnitelman, miten alue saataisiin paremmin tamperelaisten käyttöön. Eikö ratikka tule menemään alueen viereen muutaman vuoden päästä? - Alueen liikuntapaikkojen ja liikuntapolkujen kuntoon tulee kiinnittää erityisesti huomiota ja rakentaa alueelle uusia puisto-/leikkialueita lapsille ja nuorille. Sellainen puukiipeilyalue sopisi sinne. Perhepuistolle parhaat tilat ja kulkuyhteydetkin saadaan tulevaisuudessa kuntoon. Voisiko TAMK:n ja Taysin kampukset olla mukana suunnittelemassa puistoa? - Kauppi-Niihaman rantapolkujen merkitsemisessä ja niistä tiedottamisessa olisi paljon parantamisen varaa. Näsijärven ranta on suureksi osaksi "piilossa" Kaupinojalta Niihamaan. Eikö sinne voisi kunnostaa vähän helppokulkuisemman polun, johon olisi myös opasteet?

5 5/5 Pyynikki * - Pyynikin alue pitää jatkua yhtenä viheralueena sekä Hämeenpuistoon että Tammerkosken rantojen kautta tulevan Tampellan ranta-alueen kävelyreittien kautta Lapinniemeen. - Reuharinniemi tulisi sisällyttää luonnonvaraiseksi puistoalueeksi kokonaisuudessaan. Tammerkoski * - Tammerkosken aluetta voisi elävöittää erilaisilla liikkuvilla ruokatarjonnoilla kesäaikaan. - Taidetta saisi olla esillä enemmän. Yleisiä kehittämistarpeita - Alueiden siisteyteen ja viihtymiseen kannattaa erityisesti panostaa. - Turvallisuuteen voisi panostaa erityisesti ilta-aikaan. - Rantoja pitää kunnostaa viihtyisimmiksi oleskelupaikoiksi ja Ratinasta silta kävelijöille ja pyöräilijöille ettei tarvitse kulkea vilkkaasti liikennöidyllä Tampereen valtatiellä autojen seassa. Varsinkin talvisaikaan huonosti aurattu kapea kävelijöiden ja pyöräilijöiden kaista on jopa vaarallinen. Tampereen kansallisen kaupunkipuiston alustava aluerajaus ja sisältö - Panostakaa käytännön työhön eikä pölyttyviin julkaisuihin ja turhiin tarinoihin! Verovarat tarvitaan oikeasti vaikuttaviin arkipäivän töihin, kuten nykyisten viheralueiden puhtaanapitoon, kasvistojen hoitoon ja rakenteiden ylläpitoon. On aivan turhaa teettää ja julkaista jo moneen kertaan ennenkin taltioitua. - Lielahti osaksi kaupunkipuistoa. Pyynikin ja Pispalan pohjoispuolen rannat olisi hienoa saada osaksi kaupunkipuistoa. Ranta-Kesoilin ja uittotunnelin kohdalla on edelleen tarjolla yhteys upealle Näsijärvelle. - Eikös hyvä kaupunkipuisto käsittäisi Koskipuiston, Kauppi-Niihaman, Eteläpuiston, Pyynikin, Pyhäjärven pohjoisrannan, arboretumin tienoot. - Mikäli mahdollista laajentaisin puistoa vielä Pirkkalan ja Nokian suuntiin, alueille joka mahdollistaisi yhtenäisen reitin Pyhäjärven ympäri Rajasalmensillan kautta. Samoin Näsijärven rannat yhtenäisenä reittinä Niihamasta Reuharinniemeen. - Toivon siis, että kansallisen kaupunkipuiston tarveselvityksessä Eteläpuisto otetaan yläja alatasoineen osaksi kansallispuiston kokonaisuutta.

Säästetään Kauppi-Niihaman metsät luonnolle ja virkistyskäytölle. Vertaissuunnittelutyöpaja

Säästetään Kauppi-Niihaman metsät luonnolle ja virkistyskäytölle. Vertaissuunnittelutyöpaja Säästetään Kauppi-Niihaman metsät luonnolle ja virkistyskäytölle Vertaissuunnittelutyöpaja 15.11.2018 Ehdotuksemme taustaa: Kauppi-Niihama on tamperelaisille rakas alue sellaisenaan, eikä sen luonto- ja

Lisätiedot

STRATEGINEN KESKUSTAHANKE

STRATEGINEN KESKUSTAHANKE STRATEGINEN KESKUSTAHANKE KESKUSTAN STRATEGINEN OSAYLEISKAAVA YLEISÖTILAISUUS 6.2.2013 6.2.2013 Tero Tenhunen STRATEGINEN KESKUSTA HANKE Strateginen Keskustahanke käynnistyi vuoden 2011 alusta. Hanke toteuttaa

Lisätiedot

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 Kyselyyn vastasi kaikkiaan 149 ihmistä, joista 31 olivat ruotsinkielisiä ja 118 suomenkielisiä Kaikki ihmiset eivät vastanneet kaikkiin kysymyksiin

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma

Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu, kevät 2019 Kauppi-Niihaman polkuverkosto Kehittämissuunnitelma Pirkanmaan polkujuoksu ry / Tampere Trail Running Jarkko Bamberg & Manu Humppi Kauppi-Niihaman polkuverkosto

Lisätiedot

Kyläkyselyn tuloksia. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi. www.salo.fi

Kyläkyselyn tuloksia. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi. www.salo.fi Kyläkyselyn tuloksia Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Vastaajat Vastaajia yhteensä 15. Miehiä kuusi ja naisia yhdeksän. Ikäjakauma: eniten 50 64-vuotiaita. Nuorin vastaaja 25-vuotias ja vanhin 88-vuotias

Lisätiedot

Tampereen Eteläpuiston vuorovaikutusalusta - kyselyn tuloksia 10.6.2015

Tampereen Eteläpuiston vuorovaikutusalusta - kyselyn tuloksia 10.6.2015 Akordi Oy Tampereen Eteläpuiston vuorovaikutusalusta - kyselyn tuloksia 10.6.2015 - Vastanneita tähän mennessä 139 kpl - http://maptionnaire.com/fi/734/ 1. Miten Eteläpuistoa pitäisi mielestäsi suunnitella

Lisätiedot

Kysely suomalaisten luontosuhteesta. Kyselyn tulosten koonti

Kysely suomalaisten luontosuhteesta. Kyselyn tulosten koonti Kysely suomalaisten luontosuhteesta Kyselyn tulosten koonti 21.6.2018 Kyselyllä selvittiin suomalaisten suhdetta luontoon, sen monimuotoisuuden turvaamiseen ja siihen, miten vastuut tulisi jakaa eri tahojen

Lisätiedot

Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus Sakari Leinonen

Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus Sakari Leinonen Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus 1 11.1.2018 Sakari Leinonen 2 11.1.2018 Sakari Leinonen AMURIN YLEISSUUNNITELMA KESKUSTAN KEHITTÄMISEN LÄHTÖKOHTIA Amurin ja Pyynikintorin alue on perinteikästä

Lisätiedot

Tulevaisuuden Tampere

Tulevaisuuden Tampere Tulevaisuuden Tampere Tampereen Lasten Parlamentin kommentit Tampereen tulevaisuustyöhön 1 Kysymys 1: Mitkä ovat Tampereen nykyiset vahvuudet? Missä olemme hyviä, mistä olemme ylpeitä? Tampereen nykyiset

Lisätiedot

ASIA Valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä nro 17/0114/2

ASIA Valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä nro 17/0114/2 KORKEIMMALLE HALLINTO-OIKEUDELLE ASIA Valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä 7.4.2017 nro 17/0114/2 VALITTAJA Tampereen kaupunki / kaupunginhallitus VALITTAJAN ASIAMIES JA PROSESSIOSOITE Lakimies

Lisätiedot

Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen

Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen Merellinen Helsinki Sinikämmen rantareitteineen Helsingin merialueet, rannat ja saaristo muodostavat Sinikämmenen, joka on osa viher- ja virkistysalueiden runkoa. Aukeaman s. 70-71 kartalla on luonnehdittu

Lisätiedot

TAMPEREEN RAITIOTIEHANKE Yleisötilaisuus raitiotien ja bussiliikenteen suunnittelusta Galleria Nottbeck

TAMPEREEN RAITIOTIEHANKE Yleisötilaisuus raitiotien ja bussiliikenteen suunnittelusta Galleria Nottbeck TAMPEREEN RAITIOTIEHANKE Yleisötilaisuus raitiotien ja bussiliikenteen suunnittelusta Galleria Nottbeck 2.12.2015 Tampereen kaupunki Joukkoliikennepäällikkö Mika Periviita Tampereen väestökehitys 1989

Lisätiedot

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ vs. kaavasuunnittelija Mia Saloranta Hämeenkyrön kunta Mahnalan työpaja 28.6.2017 Jyväpirtillä Osallistujat: 27 hlöä, joista 11

Lisätiedot

Y4 LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN ( ) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET

Y4 LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN ( ) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET Y LIEVIÖ-PAUNI MAASEUTUALUEIDEN ASUKASKYSELYN (9..-8..1) VASTAUKSET, MONIVALINTAKYSYMYKSET 1 MAANKÄYTTÖ 3 Kuinka paljon alueen maankäytön ohjaamisessa tulisi mielestäsi panostaa 3 Vastauksia (37-39kpl)

Lisätiedot

Tilanne KESKUSTA 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä

Tilanne KESKUSTA 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä Tilanne 1.3.217 1 KESKUSTA % 2 % 4 % 6 % % 1 % Valtuutetut 1 2 Ehdokkaat 19 YHTEENSÄ 9 21 Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä KESKUSTA Valtuutetut 1 2 Ehdokkaat 19 YHTEENSÄ 9 21 Tilanne

Lisätiedot

TERVEISIÄ SUUNNITTELIJOILLE

TERVEISIÄ SUUNNITTELIJOILLE 23.1.2015 TERVEISIÄ SUUNNITTELIJOILLE Yleiskaavaluonnoksen Hetki kriitikkona -tapahtumissa kirjoitettujen lappujen sisältö Kantakaupunki ja eteläinen Helsinki Info- ja näyttelykeskus Laituri 19.1.2015

Lisätiedot

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018

Sopiva paikka asuinrakentamiselle. Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) 2018 Sopiva paikka asuinrakentamiselle Yleiskaavakyselyn tuloksia 1 (13) Yleiskaavakyselyn tuloksia 2 (13) Sopiva paikka asuinrakentamiselle Vastaajien lukumäärä Yleiskaavakyselyn tuloksia 3 (13) Sopiva paikka

Lisätiedot

Kauppi-Niihaman yhteissuunnittelu Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat ry

Kauppi-Niihaman yhteissuunnittelu Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat ry Kauppi-Niihaman yhteissuunnittelu 2018 Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat ry Aluksi: alueen käyttökaudet Ei-hiihtokausi: Kevät, kesä, syksy Hiihtokausi: Talvi (kun on lunta) On huomattava, että alueen käyttö

Lisätiedot

Yleiskaava Andrei Panschin & Matilda Laukkanen /

Yleiskaava Andrei Panschin & Matilda Laukkanen / Yleiskaava 2029 Andrei Panschin & Matilda Laukkanen / 9.12.2016 Esityksen sisältö Yleiskaavan 2029 tavoitteisto ja eteneminen Asukasnäkökulma suunnittelussa Turun kaupungin visio 2029 Suomen Turku on kiinnostava

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Yleisten töiden lautakunta Ka/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Yleisten töiden lautakunta Ka/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2016 1 (7) 375 Yleisten töiden lautakunnan lausunto valtuutettu Jarmo Niemisen ja 53 muun valtuustoaloitteesta koskien kansallisen kaupunkipuiston perustamista Helsinkiin

Lisätiedot

kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista KM Suomi Luku 19

kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista KM Suomi Luku 19 kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista Ennakkokäsityksiä 1. Miksi on tärkeää, että rakentamista suunnitellaan tarkoin? 2. Mitä seikkoja pitää ottaa huomioon uuden koulun sijoittamisessa?

Lisätiedot

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto

Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset. Liisi Ylönen. Helsingin kaupunki Kaupunkisuunnitteluvirasto Millainen Maltsu? Malminkartanon asukaskyselyn tulokset Liisi Ylönen Kaupunkisuunnitteluvirasto 16.3.2017 Millainen Maltsu? kysely Linkki kyselyyn Kysely toteutettiin syksyllä 2016 399 vastaajaa, 2146

Lisätiedot

KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE

KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE KAUPPI-NIIHAMA LUONTO IHMISILLE JA ELÄIMILLE HEVOSREITIT Tampereen ratsastusseura ry on tehnyt yhteistyötä Koilliskulkijoiden ja maastopyöräilijöiden kanssa Kauppi-Niihama vertaissuunnittelutyössä. HIILINIELU

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI

TAMPEREEN KAUPUNKI TAMPEREEN KAUPUNKI 4.9.2015 NALKALA (III), KAAKINMAA (VI), RATINA (XIII), ETELÄPUISTO JA LÄHIYMPÄRISTÖ Asemakaava nro 8581 Diaarinumero: TRE: 714/10.02.01/2015 PALAUTEKOOSTE Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

SEELAKE ON HYVÄ ALKU SUUNNITTELULLE

SEELAKE ON HYVÄ ALKU SUUNNITTELULLE Urbaani Tampere ry - lisää kaupunkia Tampereelle 27.3.2015 KANNANOTTO ETELÄPUISTON SEELAKE-SUUNNITELMAAN SEELAKE ON HYVÄ ALKU SUUNNITTELULLE Eteläpuisto on yksi tulevien vuosien keskeisimmistä täydennysrakentamishankkeista

Lisätiedot

± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [

± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [ ± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [ ±± ± ±± ±± ) ± 6± ± ± ; ; ± ± ± ± ±± ) ± ± ± ± ± ;; ± ± ± ± ; ; ; ± ± ± ; ) ; ± ± ƒ ; 6± ± ± ± ± Ι ± ; ) ± ± ± ƒ ; ± ±± ; ƒ ƒ) ± ± ± ƒ ; ƒ ± ; ± ; ) ± ± ± ƒ ± ± ± ; ± ± ;±

Lisätiedot

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit

Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset. Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokyselyn ja Morjens Loviisa mobiilisovelluksen kyselyn tulokset Valkon ja sen lähialueiden osayleiskaavan rakennemallit Paikkatietokysely 5.7. 13.8.2018 Loviisan kaupunki suoritti 5.7. 13.8.2018

Lisätiedot

Asia: Poikkeamishakemus koskien kiinteistöä RN:o ja sillä sijaitsevaa entistä Ul. Pyhäjärven kunnantaloa, Karkkila

Asia: Poikkeamishakemus koskien kiinteistöä RN:o ja sillä sijaitsevaa entistä Ul. Pyhäjärven kunnantaloa, Karkkila Karkkilan kaupunki Sivistystoimiala Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelualue Museotoimi Karkkilan kaupunki Tekninen toimiala Maankäytön ja ympäristön palvelualue Viite: Lausuntopyyntönne 18.12.2015 Asia: Poikkeamishakemus

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

Kunkun parkki yleisötilaisuus 3.10.2013 Tampere Kaavan laadinnan näkökulma

Kunkun parkki yleisötilaisuus 3.10.2013 Tampere Kaavan laadinnan näkökulma Kunkun parkki yleisötilaisuus 3.10.2013 Tampere Kaavan laadinnan näkökulma Tampereen keskustan kehittämisohjelma Tampereen keskustan liikenneverkkosuunnitelman (Takli) Ydinkeskustan pysäköinnin ja huollon

Lisätiedot

Liite 1 Tampereen kantakaupungin avoimet maisematilat KOHDELUETTELO

Liite 1 Tampereen kantakaupungin avoimet maisematilat KOHDELUETTELO Liite 1 Tampereen kantakaupungin avoimet maisematilat KOHDELUETTELO Nro Kohteen nimi Maisematilatyyppi Suositus Kehitetään kulttuurihistoriallisten arvojen ehdoilla. Avoimen maisematilan ketjumaisen kansallismaisema,

Lisätiedot

#visitkauppi. Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019

#visitkauppi. Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019 #visitkauppi Työryhmä Risto Vainio, Pasi Kaarne, Laura Lehtinen 2019 Olemme tehneet yhteistyötä muiden ryhmien, kuten Koilliskulkijat, kanssa. Kaupin kehittäminen vertaissuunnittelussa on mielestämme arvopohjaltaan

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin

Lisätiedot

Valtuutetut. Uudet ehdokkaat

Valtuutetut. Uudet ehdokkaat YLE:n kuntavaalikone 7 Kysymys 5.3 ETELÄPUISTO TULEE SÄILYTTÄÄ PUISTONA Tilanne 3.3.7 Yhteenveto vastauksista Valtuutetut % % % 3 % 4 % 5 % 6 % 7 % % 9 % % Kokoomus Sosialidemokraatit 4 6 Vihreät 3 Vasemmistoliitto

Lisätiedot

Tilanne SOSIALIDEMOKRAATIT 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä

Tilanne SOSIALIDEMOKRAATIT 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä Tilanne 15.3.2017 1 SOSIALIDEMOKRAATIT 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Valtuutetut 0 4 0 6 0 Ehdokkaat 1 18 2 24 14 YHTEENSÄ 1 22 2 30 14 Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä SOSIALIDEMOKRAATIT

Lisätiedot

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS

VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS VIHERALUEIDEN HOITOLUOKITUS HOITOLUOKITUKSEN MERKITYS Kaavoitusvaiheessa määritetty alustava käyttö ja hoitoluokka kuvaavat alueen laatutavoitetta. Samalla viheralueiden rakentamisen ja hoidon kustannukset

Lisätiedot

Tampereen keskusta-alue. Puhtaanapitoluokitus 2013

Tampereen keskusta-alue. Puhtaanapitoluokitus 2013 Tampereen keskusta-alue Puhtaanapitoluokitus 2013 Työn tausta, tavoitteet ja rajaukset Keväällä 2010 luotiin Tampereen Keskustan yleisille alueille puhtaanapitoluokitus Kadut Viheralueet Puistot Torit

Lisätiedot

Miten Ratapihankadun käy jos tunneli ei toteudu? Tammelan kerrostaloasuntojen. hyödyntäminen tulevaisuudessa?

Miten Ratapihankadun käy jos tunneli ei toteudu? Tammelan kerrostaloasuntojen. hyödyntäminen tulevaisuudessa? Asuminen Rakennus- ja ympäristön säilyttämisen näkökulma. Rakennus- ja ympäristön suojelu. Yhteisöllisyyden kehittyminen kerrostaloon -> vähän yhteistä tilaa ->tutustutaan ->syntyy naapurihuolenpitoa esim.

Lisätiedot

klo 14, Laituri, Turun kasarmi, Helsinki Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander YMPÄRISTÖMINISTERIÖ. Kuva J-P. Flander

klo 14, Laituri, Turun kasarmi, Helsinki Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander YMPÄRISTÖMINISTERIÖ. Kuva J-P. Flander HELSINGIN KANSALLISEN KAUPUNKIPUISTON PERUSTAMISSELVITYS Tarinatyöpajan (nro 4) johdantopuheenvuoro: kansallisen kaupunkipuiston lainsäädännöstä, kriteereistä ja Helsingin roolista/lisäarvosta verkostossa

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA

MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA PYHÄJOEN STRATEGINEN MAANKÄYTTÖSUUNNITELMA PARHALAHTI PYHÄJOEN KESKUSTA - hallinto ja palvelut (viheralueet ja väylät yhdistävät) - asuminen - ympäristöstä selkeästi erottuva kokonaisuus, joka osittain

Lisätiedot

ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA. REILA-hanke Rovaniemellä

ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA. REILA-hanke Rovaniemellä ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA REILA-hanke Rovaniemellä 12.5.2016 SUOMEN LATU Ulkoilun keskusjärjestö 80 000 jäsentä 200 jäsenyhdistyksessä Tavoitteena liikuttaa Suomessa asuvia

Lisätiedot

Minityöpaja Niemen kampusalueen kehittämisestä. Pohjoisen Lahden kaavaillassa

Minityöpaja Niemen kampusalueen kehittämisestä. Pohjoisen Lahden kaavaillassa Minityöpaja Niemen kampusalueen kehittämisestä Pohjoisen Lahden kaavaillassa 11.10.2017 Minityöpaja järjestettiin kaavaillan osana Paikalla oli noin 45 osallistujaa: ammattikorkeakoulun työntekijöitä ja

Lisätiedot

Tilanne KOKOOMUS 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä

Tilanne KOKOOMUS 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä Tilanne 4.3.207 KOKOOMUS 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 00 % Valtuutetut 0 9 Ehdokkaat 9 20 7 YHTEENSÄ 28 2 2 8 Täysin eri mieltä Ohita kysymys Täysin samaa mieltä KOKOOMUS Valtuutetut 0 9 Ehdokkaat 9 20 7 YHTEENSÄ

Lisätiedot

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu

Kävelykierros KEHITTÄMISLOMAKE Maankäytön suunnittelu OHJE RASTEILLE: Mieti vastauksia rastien kysymyksiin itseksesi. Kirjaa ajatuksesi kustakin rastista sille varattuun kohtaan, voit myös piirtää tai kirjoittaa karttakuviin. Vastausta voit tarvittaessa jatkaa

Lisätiedot

Perustiedot

Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Perustiedot Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Sivistysrooli Miten kehittäisit sivistystoimen palveluita (86 vastausta)

Lisätiedot

ESIPUHE 8 Aulikki Laine JOKAMIEHENOIKEUDET 10. LINTUJEN MATKAAN: Tietoa uudelle lintuharrastajalle 12 Jouni Riihimäki & Anni Kytömäki

ESIPUHE 8 Aulikki Laine JOKAMIEHENOIKEUDET 10. LINTUJEN MATKAAN: Tietoa uudelle lintuharrastajalle 12 Jouni Riihimäki & Anni Kytömäki SISÄLLYS ESIPUHE 8 Aulikki Laine JOKAMIEHENOIKEUDET 10 LINTUJEN MATKAAN: Tietoa uudelle lintuharrastajalle 12 Jouni Riihimäki & Anni Kytömäki LINTUVESIEN SUOJELU 17 Pekka Ruokonen & Tuire Laurinolli LINTUVESIEN

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU

MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU MUN MYRTSI -MOBIILISOVELLUSKOKEILU 1.9. 30.11.2016 Alustava vastausraportti (28.11.2016) Vantaan kaupunkisuunnittelussa tehdään parhaillaan suunnitelmaa tulevaisuuden Myyrmäestä. Suunnitelmalla varmistetaan

Lisätiedot

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö Lämmittely Kuinka paljon Suomen pinta-alasta on metsää? Mikä suo on? Miksi ihmiset liikkuvat syksyllä paljon metsässä? Mikä on villieläimen ja kesyn eläimen ero? Millainen eläin karhu / susi on? Mitkä

Lisätiedot

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.

LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto. LIITE 1. Ote Päijät-Hämeen maakuntakaavasta. Lainvoimainen maakuntakaava 2006, Päijät-Hämeen liitto.. LIITE 2. Sysmän kirkonseudun kulttuurimaisema. RKY aluerajaus, Museovirasto 2009. LIITE 3. Asukaskyselyn

Lisätiedot

Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen

Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen Koirapalveluiden yleissuunnitelma Tampereen kaupunki kaupunkiympäristön kehittäminen Koirapalvelut Koirapalvelut ovat kaupungin tarjoamia palveluita koiran omistaville kuntalaisille Koirapuistojen lisäksi

Lisätiedot

Kallahti Kallvik ry Palaute Uusimaakaava luonnokseen

Kallahti Kallvik ry Palaute Uusimaakaava luonnokseen Kallahti Kallvik ry 15.11.2018 Palaute Uusimaakaava 2050 -luonnokseen Uusimaakaava 2050 -luonnoksessa Helsingin Vuosaareen on merkitty Uudenmaan liiton Zonation-analyysin (2017, 2018) vastaisesti viheralue

Lisätiedot

Lehmusreitti. www.lahtitravel.fi. 2 of 20

Lehmusreitti. www.lahtitravel.fi. 2 of 20 1 of 20 Lehmusreitti Patikointireitti kiertää kaupungin keskustaa maisemapaikalta toiselle luonnonmukaisissa puistometsissä: Salpausselän harjulla, lehdoissa, kallioilla, kuusikoissa ja Vesijärven rannalla.

Lisätiedot

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä.

Vastaajat. Yhteensä 351 vastaajaa. 61 % vastaajista Laajavuoressa vähintään kuukausittain käyviä jyväskyläläisiä. Vastaajat Yhteensä 351 vastaajaa. vähintään. Vierailut Laajavuodessa viimeisen vuoden aikana Vastaajat 24 % 8 % 1 % 41 % Jyväskyläläinen Muu Jyväskylän seudun asukas (Laukaa, Muurame, Uurainen, Petäjävesi,

Lisätiedot

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä

Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä Tulokset syksyllä 2012 toteutetusta Sipoonkorven kansallispuiston kehittämiseen liittyvästä pehmogis-kyselystä 1 Kyselyn y sisältö 1. Etusivu, jolla tietoa alueen suunnittelusta ja kyselystä 2. Taustatiedot

Lisätiedot

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ

MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ MILLAINEN ON SINUN SUISTOSI YHTEENVETO SUISTOKAUPUNKIVISION KYSELYSTÄ 28.6.2018 KYSELYN LÄHTÖKOHDAT Kysely oli osa Oulun suistokaupunkivisiota. Kyselyn avulla kartoitettiin näkemyksiä ja ideoita sekä Oulujoen

Lisätiedot

Tilanne Yhteenveto nykyisten valtuutettujen vastauksista

Tilanne Yhteenveto nykyisten valtuutettujen vastauksista YLE:n kuntavaalikone 207 Kysymys 5.3 ETELÄPUISTO TULEE SÄILYTTÄÄ PUISTONA Tilanne.3.207 Yhteenveto nykyisten valtuutettujen vastauksista 0 % 0 % 20 % 30 % 40 % 50 % 60 % 70 % 80 % 90 % 00 % Kokoomus 8

Lisätiedot

Alueen suuri haaste on sovittaa vanha rakennusperintö alueen kasvupaineisiin sen arvoja turmelematta.

Alueen suuri haaste on sovittaa vanha rakennusperintö alueen kasvupaineisiin sen arvoja turmelematta. Lohiniemenranta sijaitsee historiallisesti merkittävällä huvila- ja virkistysalueella, jota ollaan rakennettu viime vuosina voimakkaasti asuinalueen suuntaan. Alueen suuri haaste on sovittaa vanha rakennusperintö

Lisätiedot

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO

Kuva: Veikko Hahmo. Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Kuva: Veikko Hahmo Suomi100v. LUONTOHELMIKOHDE Pirkkalassa TAAPORINVUORI- KURIKKAKALLIO Retkelle lännestä Mistä retkelle: Kuntakeskusta, Takamaa, Vähäjärvi Kävellen kohti Takamaata ja moottoritien alikulun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (5) 153 Valtuutettu Seija Muurisen aloite frisbeegolfrata Laajasaloon Puheenjohtajan ehdotuksesta kaupunginvaltuusto pani asian pöydälle. Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

Pieksämäen strateginen OYK. Kehityssuuntia 11.9.2013

Pieksämäen strateginen OYK. Kehityssuuntia 11.9.2013 Pieksämäen strateginen OYK Kehityssuuntia 11.9.2013 Tausta-analyysi Miksikö haluan muuttaa Pieksämäelle? Potentiaaliset syyt Siellä on työtä Siellä on liike-/työtiloja Siellä on työvoimaa Se on lapsuuteni

Lisätiedot

ONNELLINEN ARKI - KYSELY

ONNELLINEN ARKI - KYSELY ONNELLINEN ARKI - KYSELY Keravan kaupunki 2017 KAUPUNKISTRATEGIAN TAUSTAKYSELY Kysely oli auki 4.9.-14.9. välisen ajan. Kyselyyn vastasi yhteensä 583 vastaajaa. Vastaajista 68 % oli naisia ja 30 % miehiä.

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ!

ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! Katunäkymä Näkymä asunnosta Järvinäkymä Kuva: Kaisa Paavilainen LINJA-AUTOASEMAN ALUE ENGELINRANTA 2016 HÄMEENLINNA FINLAND 27.05.2016 ENGELINRANTA - IHANAN LÄHELLÄ! Hämeenlinnan

Lisätiedot

KESKUSTAHANKE JA KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

KESKUSTAHANKE JA KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KESKUSTAHANKE JA KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA Tero Tenhunen, hankejohtaja, Keskustahanke 3 KAUPUNKIKEHITYSRYHMÄ/KESKUSTAHANKE 1 STRATEGINEN KESKUSTA-HANKE Strateginen Keskustahanke käynnistyi vuoden

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LINIKKALA I F ASEMAKAAVA JA -MUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LINIKKALA I F ASEMAKAAVA JA -MUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ORTOKUVA ALUEELTA 2011 Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tarkoitus Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Linikkala I F: Linikkalan kaupunginosan

Lisätiedot

Tampereen joukkoliikenteen linjastosuunnitelma 2014

Tampereen joukkoliikenteen linjastosuunnitelma 2014 Tampereen joukkoliikenteen linjastosuunnitelma 2014 Lähtökohdat Suuri osa Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan ja Vesilahden joukkoliikenteestä 1.7.2014 Tampereen joukkoliikenteen hoitoon Avaa mahdollisuuden

Lisätiedot

Merkittävä puistohistoria

Merkittävä puistohistoria Susanna Lappalainen, viheraluesuunnittelija HELSINKI 28.10.2016 Merkittävä puistohistoria Kaupunginpuisto eli ihana Parkki syntyi jo 1840-50 -luvuilla, Aulangon rakentaminen ajoittui lähinnä vuosiin 1883-1910.

Lisätiedot

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Tiedotus- ja keskustelutilaisuus Karperön Singsbyn alueen osayleiskaavasta torstaina 10.3.2016 klo 18 20 Norra Korsholms skolassa Kooste mielipiteistä: Virkistys Karperönjärvi on virkistyksen kannalta

Lisätiedot

Kouvola. Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011

Kouvola. Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011 Kouvola Kehitysideat Syyt ja esteet käydä 15.11.2011 Kalvojen sisältö Kohdekaupungeille on paikallistilaisuuksien yhteydessä toimitettu analyysit Vastaajien taustatiedot Vetovoimaisuus osion viiden eri

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

Lapsia liikuttava kaupunki

Lapsia liikuttava kaupunki Lapsia liikuttava kaupunki Lapsia liikuttava kaupunki Ari Hynynen, professori, Tampereen teknillinen yliopisto Ari Hynynen, professori, Tampereen teknillinen yliopisto Anna Broberg, tohtorikoulutettava,

Lisätiedot

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo,

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, Tervanokantie Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, 9.3.2017 9.3.2017 Ohjelma Aloitus Suunnittelutilanne lyhyesti Kaavaluonnos Kaavaehdotuksen esittely Jatkovaiheet Keskustelua Lopetus 9.3.2017

Lisätiedot

STRATEGINEN YLEISKAAVA KESKUSTAN KAUPUNKIKUVA JA VIHERVERKOSTO -TARKASTELU RAUMAN KAUPUNKI ERIKSSON ARKKITEHDIT OY ERIARC FORUM 27.8.

STRATEGINEN YLEISKAAVA KESKUSTAN KAUPUNKIKUVA JA VIHERVERKOSTO -TARKASTELU RAUMAN KAUPUNKI ERIKSSON ARKKITEHDIT OY ERIARC FORUM 27.8. ERIKSSON ARKKITEHDIT OY ERIARC FORUM RAUMAN KAUPUNKI STRATEGINEN YLEISKAAVA KESKUSTAN KAUPUNKIKUVA JA VIHERVERKOSTO -TARKASTELU 27.8.2010 www.eriarc.fi 1 JOHDANTO 1.1 Selvitysalue Selvityksessä on tarkasteltu

Lisätiedot

Tampereen Ratikalle oma ilme ja identiteetti Muuttuko Nysse? Pekka Sirviö, Tampereen Raitiotie Oy Paikallisliikennepäivät 28.9.

Tampereen Ratikalle oma ilme ja identiteetti Muuttuko Nysse? Pekka Sirviö, Tampereen Raitiotie Oy Paikallisliikennepäivät 28.9. Tampereen Ratikalle oma ilme ja identiteetti Muuttuko Nysse? Pekka Sirviö, Tampereen Raitiotie Oy Paikallisliikennepäivät 28.9.2018 Tampereen Ratikka Pelkistetty Ajaton Kutsuva Pehmeä Tampereen Ratikka

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos

HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus luonnos HIRVENSALMEN KUNTA KIRKONKYLÄN SEUDUN JA VILKONHARJU-LIUKONNIEMEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 21.6.2017 luonnos Tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : Ehdotusaineisto nähtävillä

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Pispalan asemakaavan uudistaminen. 1. Joukkoliikenteen ja yksityisautoilun reititysvalinta

Tampereen kaupunki Pispalan asemakaavan uudistaminen. 1. Joukkoliikenteen ja yksityisautoilun reititysvalinta Tampereen kaupunki Pispalan asemakaavan uudistaminen Kannanotto koskien kaavaa: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma: VIII, IV JA SANTALAHTI, rantaväylän joukkoliikennekaistat reitillä Lielahdenkatu-Sepänkatu,

Lisätiedot

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt

Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012. Ryhmätyöt Yleisötilaisuus Haukiluoman yleissuunnitelmaluonnoksista 29.5.2012 Ryhmätyöt Ryhmä 1 Kulkusiltoja Ylöjärven puolelle Nykyinen kadunvarsipysäköinti on liian ahdas Runkokadun mutkassa Pysäköintilaitos parantaa

Lisätiedot

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia

SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI. Harava-kyselyn tuloksia SANUKKA LEHTIÖ, ARKKITEHTI SAFA, YKS-446 NAANTALIN VANHAKAUPUNKI Harava-kyselyn tuloksia 1 Perustiedot Kysely oli avoinna 23.8.-9.9.2018 Vastanneita yhteensä 295 kappaletta isompi osa naisia (59 %) hieman

Lisätiedot

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos ASUKASKYSELY 1.9.-30.9.2018 Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos Yhteenveto 9.4.2019 2 / 12 1 JOHDANTO Raahen kaupungissa on vireillä asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatiminen Pikkulahden

Lisätiedot

Oletteko tyytyväinen: 1 1. Saamanne tiedon määrään kerhopaikkaa hakiessanne?

Oletteko tyytyväinen: 1 1. Saamanne tiedon määrään kerhopaikkaa hakiessanne? Tammelan kunnan iltapäivätoiminta Lasten vanhempien kyselyn yhteenvetolomake 2016 Toiminnan arviointi 1/5 Oletteko : 1 1. Saamanne tiedon määrään kerhopaikkaa hakiessanne? Ei eikä Kirkonkylä1 1 3 2 3 9

Lisätiedot

Tampereen kaupunki Rantaväylän kehittäminen vt12 Palaute koskien aineistoa:

Tampereen kaupunki Rantaväylän kehittäminen vt12 Palaute koskien aineistoa: Tampereen kaupunki Rantaväylän kehittäminen vt12 Palaute koskien aineistoa: Rantaväylän yleissuunnitelma http://www.tampere.fi/liikennejakadut/projektit/rantavaylantunneli.html Liittymävaihtoehdot http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8305

Lisätiedot

Valtion luonnonsuojelu Östersundomissa. Östersundomin yleiskaava ja kaupunkiekologia, Helsinki Laituri, , Antti Below

Valtion luonnonsuojelu Östersundomissa. Östersundomin yleiskaava ja kaupunkiekologia, Helsinki Laituri, , Antti Below Valtion luonnonsuojelu Östersundomissa Östersundomin yleiskaava ja kaupunkiekologia, Helsinki Laituri, 31.5.2011, Antti Below Taustaa Matti Vanhasen II hallituksen ohjelma (19.4.2007): Selvitetään mahdollisuudet

Lisätiedot

Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012. Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi

Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012. Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi Vaasan keskustastrategia Kysely kaupunkilaisille rakennemallivaihtoehtoihin liittyen 2.-27.5.2012 Vaihtoehtojen esittely kyselyn taustaksi 2.5.2012 Keskustastrategian rakennemallivaihtoehdot 3 kpl maankäytön

Lisätiedot

Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry Kuninkaankatu Tampere Toivion osayleiskaava, osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry Kuninkaankatu Tampere Toivion osayleiskaava, osallistumis- ja arviointisuunnitelma Pirkkalan ympäristöyhdistys ry c/o pj Pirkko Huovila Seppä-Malmintie 9 33960 PIRKKALA Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri ry MIELIPIDE Kuninkaankatu 39 33100 Tampere 17.11.2015 Pirkkalan kunta, Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2

Viher-Nikkilä. A-36.1152 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa2 Viher-Nikkilä 00 A-36.115 Yhdyskuntasuunnittelun perusteet, MaKa SELOSTUS Suunnittelemamme alueen valintaan vaikuttivat monet tekijät. Päädyimme alueeseen, joka sijaitsee lähellä Nikkilän keskustaa ja

Lisätiedot

Tampereen raitiotieliikenneratkaisut. Pirkanmaan ympäristöohjelman 2. seurantaseminaari 11.6.2013

Tampereen raitiotieliikenneratkaisut. Pirkanmaan ympäristöohjelman 2. seurantaseminaari 11.6.2013 Tampereen raitiotieliikenneratkaisut Pirkanmaan ympäristöohjelman 2. seurantaseminaari 11.6.2013 1 Projektipäällikkö Ville-Mikael Tuominen 11.6.2013 Suunnittelun lähtökohtana alustava yleissuunnitelma

Lisätiedot

Saarela Marjo Johanna

Saarela Marjo Johanna Saarela Marjo Johanna Hilkka Virtanen Lähetetty: 9. maaliskuuta 207 4:4 Pyhällön puisto suunnitelma Oranssi luokka Hei, hyvä oli suunnitelma, mutta onko unohdettu seniorit, joita

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (6) Asia tulee käsitellä 20.9.2016 11 Ympäristölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle aloitteesta, joka koskee kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta Helsinkiin

Lisätiedot

Joukkoliikenteen suunnittelutarpeet v Hervanta

Joukkoliikenteen suunnittelutarpeet v Hervanta Joukkoliikenteen suunnittelutarpeet v. 2014 - Hervanta keskustelutilaisuus, Hervannan elokuvateatteri 6.11.2013, suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrynen Suunnittelun aikataulu Keskustelutilaisuudet alueilla,

Lisätiedot

EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 Vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärä (alustava tieto) Lukumääriin ei lasketa ennakkoon äänestäneitä

EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 Vaalipäivänä äänestäneiden lukumäärä (alustava tieto) Lukumääriin ei lasketa ennakkoon äänestäneitä EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 001 Tammerkoski EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 002 Keskusta EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 2 äänestäneiden 003 Kaakinmaa EDUSKUNTAVAALIT

Lisätiedot

Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa,

Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa, Vartiosaari Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa, jossa on sekä asumista että kaikkia helsinkiläisiä palvelevia virkistys- ja vapaa-ajan

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSLOMAKE LAUSUNNOT. Lausunto Museovirasto. Strategisen kaavoituksen vastine (Lausunto Museovirasto )

VUOROVAIKUTUSLOMAKE LAUSUNNOT. Lausunto Museovirasto. Strategisen kaavoituksen vastine (Lausunto Museovirasto ) VUOROVAIKUTUSLOMAKE Yleiskaavan muuttaminen Valionranta-Koskipuisto Vireilletulovaiheen kuuleminen, osallistumis- ja arviointisuunnitelma uudelleen nähtävillä 25.9.-8.10.2014 LAUSUNNOT Lausunto Museovirasto

Lisätiedot

Tampereen vihreä keskusta Keskustan viherverkko ja sen kehittäminen

Tampereen vihreä keskusta Keskustan viherverkko ja sen kehittäminen Tampereen vihreä keskusta Keskustan viherverkko ja sen kehittäminen Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön kehi äminen 2014 Tampereen Infra / Vihersuunni elu ID: 840851 Kannen kuva: Kesäpäivä Koskipuistossa.

Lisätiedot

Tapahtuma voi olla myös kulttuuriympäristösitoumus! Tehoa työhön ja näkyvyyttä tapahtumallesi. Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2017 avajaiset

Tapahtuma voi olla myös kulttuuriympäristösitoumus! Tehoa työhön ja näkyvyyttä tapahtumallesi. Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2017 avajaiset Tapahtuma voi olla myös kulttuuriympäristösitoumus! Tehoa työhön ja näkyvyyttä tapahtumallesi Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2017 avajaiset Kulttuuriympäristötyö näkyväksi kulttuuriympäristösitoumuksella

Lisätiedot

Saloilan päiväkodin toimintasuunnitelma

Saloilan päiväkodin toimintasuunnitelma Saloilan päiväkodin toimintasuunnitelma 2018-2019 Toimintakulttuuri Puhallamme yhteen hiileen ajatuksella; kaveria ei jätetä. Huolehdimme kannustavasta, innostavasta ja positiivisesta vuorovaikutuksesta.

Lisätiedot

Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille sekä alueen elinkeinotoimijoille

Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille sekä alueen elinkeinotoimijoille KAUHAVAN KAUPUNKI Alahärmän oikeusvaikutteinen osayleiskaava Kysely alueen asukkaille ja maanomistajille sekä alueen elinkeinotoimijoille Hyvä asukas, maanomistaja, elinkeinoelämän toimija! Kauhavan kaupunki

Lisätiedot

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS

ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ESPOONJOKILAAKSON ESISELVITYS ANALYYSI JA KEHITTÄMISSUUNNITELMA 20.10.2011 Suunnittelualueen sijainti / maiseman historia Jokilaakso oli pitkään metsäselänteiden reunustamaa avointa maisemaa, peltoja ja

Lisätiedot

Käskynhaltijantien sekä Pirjontien ja Pirkkolantien ympäristöjen asemakaavojen luonnokset. Esittely- ja keskustelutilaisuus 7.3. klo 17.

Käskynhaltijantien sekä Pirjontien ja Pirkkolantien ympäristöjen asemakaavojen luonnokset. Esittely- ja keskustelutilaisuus 7.3. klo 17. Käskynhaltijantien sekä Pirjontien ja Pirkkolantien ympäristöjen asemakaavojen luonnokset Esittely- ja keskustelutilaisuus 7.3. klo 17.30 Laiturilla Kaupunkisuunnitteluvirasto 11.3.2016 1 Illan ohjelma

Lisätiedot