KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA"

Transkriptio

1 1 (7) YMLA KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA TEKNINEN JA YMPÄRISTÖTOIMIALA, MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU

2 2 (7) STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT / MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU Ekologinen, kasvava puutarhakaupunki ja tiivis kaupunkirakenne Karkkilan puutarhakaupungissa yhdistyvät sekä kaupunkimaiset että maaseutumaiset piirteet. Asuminen, työ, virkistys, vapaa-aika ja liikenne liittyvät toisiinsa, muodostaen toiminnallisen kokonaisuuden. Keskustassa liikutaan pääasiallisesti jalan ja polkupyörillä. Viherrakentamista edistetään Pyhäjärven ja Karjaanjoen läheisyydessä olevilla puistoalueilla, kaduilla sekä pihoilla. Olemassa olevat palvelut ja kunnallistekniikka ohjaavat suunnitelmallista uutta asuntoja toimitilarakentamista keskusta-alueella. Tämä tukee kaupunkirakenteen ekologista kehitystä ja elävän kaupunkikuvan muodostumista. HANKELUETTELO Kohteiden kuvausten lopussa sulkeisiin on merkitty kaavatyön suorittaja sekä kohteet on priorisoitu hankkeen kiireellisyyden tai arvioidun käynnistymisajankohdan mukaisesti. YLEISKAAVAT Karkkilan keskustaajaman ja kaakkoisosan osayleiskaava ja yleiskaavan muutos Karkkilan keskustaajaman ja kaakkoisosan osayleiskaava ja yleiskaavan muutos on vuoden 2011 merkittävin kaavoituskohde. Yleiskaavan alueeseen kuuluu koko keskustaajama ympäristöineen sekä Porintien varsi keskustaajamasta etelään Vihdin rajalle asti. Yleiskaava-alueella on voimassa rakennuskielto ja toimenpidekielto. Yleiskaava korvaa aiemmat osayleiskaavat, Keskustan yleiskaavan 2010 (v. 2000), Asemanrannan osayleiskaavan (v. 1996) ja Kaakkoisen teollisuusalueen osayleiskaavan (v. 2003). Alueen eteläosalla ei ole aiempaa yleiskaavaa. Tavoitteena on varautua Karkkilan asukasluvun ja työpaikkamäärän kasvuun kaupungin strategian mukaisesti, tavoitevuosi on Samalla pyritään säilyttämään ja korostamaan Karkkilan vetovoimatekijöitä ja ratkaisemaan kasvu kestävällä tavalla. Yleiskaavoituksen yhteydessä on laadittu joukko perusselvityksiä. Näitä ovat mm. maisemaselvitys, luontoselvitys, rakennetun kulttuuriympäristön selvitys ja muinaismuistokartoitus. Yleiskaavan laatiminen on aloitettu syksyllä Yleiskaavan rakennemalli on ollut nähtävillä vuonna Yleiskaavan luonnos on ollut nähtävillä vuonna Yleiskaavaehdotus on ollut nähtävillä vuonna 2010 ja on uudelleen nähtävillä vuonna (konsultti / käynnissä)

3 3 (7) Osayleiskaava-alueen rajaus Pohjavesiyleiskaava Karkkilan kaupungin tavoitteena on, että niin asukasmäärä kuin teollisuuskin kasvaa tulevaisuudessa. Perusedellytys näille suunnitelmille on talousveden riittävyys ja varmuus sen laadun säilymisestä hyvänä myös tulevaisuudessa, tavoitteena on myös säästää korvaamattomat harjumuodostelmat ja luonnon oman puhtaan veden suodatusjärjestelmä niin, että pohjavesialueet ovat entistä turvallisempi ympäristö asua ja viettää vapaa-aikaa, ulkoilla ja virkistäytyä. Karkkilan kaupunginvaltuusto on kesällä 2010 päättänyt vastauksessaan Pro Haavisto ry:n aloitteeseen, että pohjavesiyleiskaava pyritään toteuttamaan siihen varattavien määrärahojen ja resurssien puitteissa seuraavilla talousarviokausilla. (konsultti / prioriteetti 2)

4 4 (7) ASEMAKAAVAT Aurinkorinne Aurinkorinteen asemakaava ja asemakaavan muutoksen suunnittelu on käynnistynyt vuonna Alueelle suunnitellaan puutarhakaupunkimainen pientaloalue, joka jatkaa olemassa olevaa erillispientalojen aluetta. Uudesta asuinalueesta tehdään vetovoimainen tukemalla mahdollisimman ekologista asumista sekä kehittämällä alueyhteistyötä, tavoitteena ympäristöä erityisesti huomioiva, luonnonvaroja ja materiaaleja säästävä asuinalue. Rakennuspaikkojen sijoittelussa pyritään maastonmuotojen huomioon ottamiseen sekä luomaan vaihtelevia rakennusten ja kasvillisuuden rajaamia piha- ja katutiloja. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet ekologisin ja energiatehokkain periaattein. (kaavoituspäällikkö / käynnissä) Haapalan Kumpumetsä Haapalan Kumpumetsän alueen asemakaavan muutoksen suunnittelu on käynnistynyt vuonna Asemakaavan muutostyön tavoitteena on muuttaa yleisten rakennusten tontti sekä osa puistoaluetta omakotitonttien alueeksi, päiväkotitontin rakennusoikeuden muuttaminen toteutunutta rakentamista ja uutta laajennusta vastaavaksi sekä pientaloalueen laajentaminen ja hakelämpölaitoksen sijoituspaikan rajaaminen. (konsultti / käynnissä) Keskusta I II Keskustan asemakaavan muutosten avulla tutkitaan mahdollisuuksia tehostaa keskustan rakentamista torin läheisyydessä ja elävöittää kaupunkikeskustaa. Alueelle suunnitellaan asuinkerrostaloja ja liiketilaa sekä tarkistetaan alueen käyttötarkoituksia, tehokkuuksia, kerroslukua ja pysäköintiratkaisuja. Asuin- ja liikerakennusten korttelialueiden asemakaavoja ajanmukaistetaan keskustan kehittämishankekaavoina. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 1) Palvelukeskus Palvelukeskuksen asemakaavaa ajanmukaistetaan hankekaavana. Kaupungin sosiaali- ja terveysyksiköt yhdistetään toiminnallisesti ja yksiköitä rakennetaan lisää väestön ikääntymisestä johtuen. Alueen pysäköintijärjestelyt pyritään ratkaisemaan. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 1) Nahkio Nahkion asemakaavan muutoksella tutkitaan mahdollisuutta muuttaa rivitalojen korttelialue omakotitalojen korttelialueeksi. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 1)

5 5 (7) Sudetti Sudetin alueen asemakaavan muutoksen myötä pyritään ajanmukaistamaan jo rakennettujen kiinteistöjen asemakaavaa. Alueen kulttuurihistorialliset arvot ja väljyys pyritään säilyttämään. Rakennussuojelukysymykset tulevat olemaan esillä alueen suunnittelussa. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 1) Takkointie Valtatie Takkointie - Valtatie asemakaavan muutoksella kehitetään aluetta keskustatoimintojen alueeksi. Alueella tarkistetaan alueen käyttötarkoituksia, tehokkuuksia, kerroslukua ja pysäköintiratkaisuja. (konsultti / prioriteetti 1) Teollisuuskylä I Teollisuuskylän asemakaava ja asemakaavan muutos I on työpaikka-alueen eteläosan laajennustarpeiden toteutukseen tähtäävä hankekaava. (konsultti / prioriteetti 1) Asemanranta Asemanrannan asemakaava ja asemakaavan muutoksen myötä alue suunnitellaan kokonaisuutena Karkkilan keskustaan liittyen virkistys- ja asuinrakentamiskäyttöön. Alueen maaperätutkimukset ovat kesken. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (konsultti / prioriteetti 2) Etelä-Tuorila I Etelä-Tuorilan alueen asemakaava ja asemakaavan muutos I jatkaa olemassa olevaa erillispientalojen aluetta Järvenpääntien eteläpuolelle yhdyskuntarakennetta täydentäen. Tavoitteena on suunnitella maisemaan sopeutuva ja omaleimainen asuinalue. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 2) Haapala Haapalan asemakaava ja asemakaavan muutokset jatkavat olemassa olevaa erillispientalojen aluetta Pusulantien eteläpuolella olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta täydentäen ja puutarhakaupunki-ideaan tukeutuen. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 2) Kannas Kannaksen alueen asemakaavan muutoksen myötä pyritään ajanmukaistamaan jo rakennettujen kiinteistöjen asemakaavaa. Alueen kulttuurihistorialliset arvot ja riittävä väljyys pyritään säilyttämään. Rakennussuojelukysymykset tulevat olemaan esillä alueen suunnittelussa. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 2)

6 6 (7) Keskusta III VII Keskustan asemakaavan muutosten avulla tutkitaan mahdollisuuksia tehostaa keskustan rakentamista hankekaavoina. Alueelle suunnitellaan asuinkerrostaloja ja liiketilaa sekä ajanmukaistetaan alueen käyttötarkoituksia, tehokkuuksia, kerroslukua ja pysäköintiratkaisuja. Keskustan kehittämishanke. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 2) Korpi Korpin alueen asemakaavan muutoksen myötä pyritään ajanmukaistamaan jo rakennettujen kiinteistöjen asemakaavaa. Alueen kulttuurihistorialliset arvot ja riittävä väljyys pyritään säilyttämään. Rakennussuojelukysymykset tulevat olemaan esillä alueen suunnittelussa. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 2) Marketit Markettien asemakaavan muutokset. Kaavalla pyritään mahdollistamaan liikerakennusten laajenemistarpeet. Olevia kortteleita pyritään tehostamaan. Keskustan täydennysrakentamishanke. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 2) Teollisuuskylä II III Teollisuuskylän asemakaava ja asemakaavan muutokset II III. Tutkitaan mahdollisuuksia työpaikka-alueen laajentamiseksi. Kaavoitetaan työpaikka- ja palvelutilaa. (konsultti / prioriteetti 2) Vattola I Vattolan asemakaava ja asemakaavan muutos I. Kaavamuutoksessa tarkistetaan alueen käyttötarkoituksia, tehokkuuksia sekä kerroslukua sekä ajanmukaistetaan asuin- ja liikerakennusten korttelialueiden asemakaavoja. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 2) Bremerinpelto ja Lautatarha Bremerinpellon ja Lautatarhan asemakaavan vuonna 2004 aloitettu muutos on keskeytetty Karkkilan keskustaajaman ja kaakkoisosan yleiskaavan valmistelun ajaksi. (konsultti / prioriteetti 3) Etelä-Tuorila II Etelä-Tuorilan alueen asemakaavan muutos II. Kaavamuutoksessa tarkistetaan alueen käyttötarkoituksia, tehokkuuksia sekä kerroslukua sekä ajanmukaistetaan korttelialueiden asemakaavoja. (konsultti / prioriteetti 3)

7 7 (7) Käpylä Käpylän asemakaava ja asemakaavan muutoksen myötä tutkitaan mahdollisuuksia laajentaa asuinaluetta etelään olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta täydentäen puutarhakaupunki-ideaan liittyen. Alue on kulttuurihistoriallisesti arvokkaan alueen vieressä. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 3) Pumminmäki Pumminmäen asemakaava ja asemakaavan muutosten myötä tarkistetaan alueen käyttötarkoituksia, tehokkuuksia sekä kerroslukua sekä ajanmukaistetaan korttelialueiden asemakaavoja. (konsultti / prioriteetti 3) Terävänsyrjä I III Terävänsyrjän asemakaava ja asemakaavan muutokset I III jatkavat olemassa olevaa erillispientalojen aluetta Vihtijärventien eteläpuolella yhdyskuntarakennetta täydentäen. Tavoitteena on suunnitella maisemaan sopeutuva ja omaleimainen asuinalue sekä siihen liittyvä virkistysalue. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 3) Toivike Toivikkeen asemakaavan muutoksella alueen asemakaavaa pyritään ajanmukaistamaan muuttamalla yleisten rakennusten korttelialue asuinrakennusten korttelialueeksi. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 3) Vattola II III Vattolan asemakaava ja asemakaavan muutoksen II III alueella laajennetaan Vattolan pientaloaluetta länteen asemakaavoittamalla alueelle pientalojen korttelialueita ja virkistysalueita olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta täydentäen. Alueelle laaditaan rakentamisohjeet. (kaavoituspäällikkö / prioriteetti 3)

8 ETELÄTUORILA I ETELÄTUORILA II KESKUSTA III-VII VATTOLA II-III ASEMANRANTA SUDETTI VATTOLA II-III PALVELUKESKUS KESKUSTA I-II KESKUSTA III-VII VATTOLA I KORPI TOIVIKE MARKETIT AURINKORINNE TAKKOINTIE KESKUSTA I-II VALTATIE BREMERINPELTO KESKUSTA KANNAS III-VII JA LAUTATARHA TERÄVÄNSYRJÄNHARJU I-III PUMMINMÄKI NAHKIO KÄPYLÄ Kaavoitussuunnitelma Kohteet on merkitty seuraavilla värikoodeilla hankkeen kiirreellisyyden tai arvioidun käynnistymisajankohdan mukaisesti: Käynnissä HAAPALA KUMPUMETSÄ HAAPALA TEOLLISUUSKYLÄ II-III TEOLLISUUSKYLÄ II-III TEOLLISUUSKYLÄ I Prioriteetti 1 Prioriteetti 2 Prioriteetti 3

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA 2013 2017

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA 2013 2017 1 (8) KH 25.3.2013 KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA 2013 2017 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖTOIMIALA, MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU 2 (8) STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT / MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU Ekologinen, kasvava puutarhakaupunki

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA 2015 2019

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA 2015 2019 KH 23.3.2015 KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA 2015 2019 TEKNINEN TOIMIALA, MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU 1 (8) STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT / MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU Ekologinen, kasvava puutarhakaupunki ja tiivis

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA YMLA 3.3.2016 KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSSUUNNITELMA 2016 2020 TEKNINEN TOIMIALA, MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU 1 (8) STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT / MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU Ekologinen, kasvava puutarhakaupunki ja tiivis

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2013

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2013 1 (7) KH 25.3.2013 KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2013 KAAVOITUSKATSAUS Karkkilan kaavoituskatsaus 2013 kertoo Karkkilassa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2012

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2012 1 (8) YMLA 7.3.2012 KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2012 KAAVOITUSKATSAUS Karkkilan kaavoituskatsaus 2012 kertoo Karkkilassa ja Uudenmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2015

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2015 KH 23.3.2015 KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2015 TEKNINEN TOIMIALA MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU 1 (8) KAAVOITUSKATSAUS Karkkila julkaisee kerran vuodessa kaavoituskatsauksen, jossa kerrotaan vireillä olevista

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2016

KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2016 YMLA 3.3.2016 KARKKILAN KAUPUNGIN KAAVOITUSKATSAUS 2016 TEKNINEN TOIMIALA MAANKÄYTÖNSUUNNITTELU 1 (8) KAAVOITUSKATSAUS Karkkila julkaisee kerran vuodessa kaavoituskatsauksen, jossa kerrotaan vireillä olevista

Lisätiedot

HANKELUETTELO. Sulan ja Fallbackan työpaikka-alueen. osayleiskaavoilla. Työpaikka-alueen kehittämis- ja laajentamismahdollisuuksia

HANKELUETTELO. Sulan ja Fallbackan työpaikka-alueen. osayleiskaavoilla. Työpaikka-alueen kehittämis- ja laajentamismahdollisuuksia HANKELUETTELO Kohteet on priorisoitu hankkeen kiireellisyyden mukaisesti kolmeen luokkaan. Kohteiden kuvausten lopussa on sulkeisiin merkitty hankkeen yhteyshenkilö. KÄRKIHANKKEET Kärkihankkeet ovat kaavoja,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI TAKKOINTIE-VALTATIE asemakaavan muutos, sitova tonttijako laatija Karkkilan kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala, maankäytönsuunnittelu Pertti Kyyhkynen, kaavoituspäällikkö, puh.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI TAKKOINTIE-VALTATIE Asemakaavan muutos laatija Karkkilan kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala, maankäytönsuunnittelu Jari Mettälä, kaavoitusarkkitehti, puh. 044 467 5458, s-posti:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TAKKOINTIE-VALTATIE laatija Karkkilan kaupunki, tekninen toimiala, kaavoitus Jari Mettälä, kaavoitusarkkitehti, puh. (0044 467 5458, jari.mettala@karkkila.fi Osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatiminen

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2009

KAAVOITUSKATSAUS 2009 KAAVOITUSKATSAUS 2009 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖTOIMIALA KARKKILA 1 KAAVOITUSKATSAUS 2009 KAAVOITUSKATSAUS Karkkilan kaavoituskatsaus kertoo Karkkilassa ja Uudenmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2008

KAAVOITUSKATSAUS 2008 KAAVOITUSKATSAUS 2008 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖTOIMIALA KARKKILA 1 KAAVOITUSKATSAUS 2008 KAAVOITUSKATSAUS Karkkilan kaavoituskatsaus kertoo Karkkilassa ja Uudenmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI PALVELUKESKUS, KORTTELIT 8 ja 49 SEKÄ VIRKISTYS- JA KATUALUEET asemakaavan muutos, sitova tonttijako laatija Karkkilan kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala, maankäytönsuunnittelu

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2010

KAAVOITUSKATSAUS 2010 KAAVOITUSKATSAUS 2010 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖTOIMIALA KARKKILA 1 KAAVOITUSKATSAUS 2010 KAAVOITUSKATSAUS Karkkilan kaavoituskatsaus 2010 kertoo Karkkilassa ja Uudenmaan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI VALTATIE asemakaavan muutos, sitova tonttijako laatija Karkkilan kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala, maankäytönsuunnittelu Pertti Kyyhkynen, kaavoituspäällikkö, puh. (09) 4258 3759,

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS KARKKILAN YMPÄRISTÖKESKUS MA-ARKKITEHDIT

KARKKILAN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS KARKKILAN YMPÄRISTÖKESKUS MA-ARKKITEHDIT KARKKILAN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2004 KARKKILAN YMPÄRISTÖKESKUS MA-ARKKITEHDIT KARKKILA 1 KAAVOITUSKATSAUS 2004 KAAVOITUSKATSAUS Karkkilan kaavoituskatsaus kertoo Karkkilassa ja Uudenmaan liitossa vireillä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI VATTOLA I asemakaava ja asemakaavan muutos, sitova tonttijako laatija Karkkilan kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala, maankäytönsuunnittelu Pertti Kyyhkynen, kaavoituspäällikkö, puh.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Esittelijä: kaupunginjohtaja Minna Karhunen

Kaupunginhallitus Esittelijä: kaupunginjohtaja Minna Karhunen Kaupunginhallitus 68 10.03.2014 Valtatie, asemakaavan muutoksen luonnos 7/10.02.03/2014 Kaupunginhallitus 07.05.2007 129 Esittelijä: kaupunginjohtaja Minna Karhunen Kaupunginjohtajan ehdotus: Lisätietojen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI SALIMÄKI, KORTTELIT 15, 18 ja 29 SEKÄ VIRKISTYS- JA KATUALUEET asemakaavan muutos, sitova tonttijako laatija Karkkilan kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala, maankäytönsuunnittelu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI ASEMANRANTA asemakaava ja asemakaavan muutos, sitova tonttijako laatija Karkkilan kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala, maankäytönsuunnittelu Pertti Kyyhkynen, kaavoituspäällikkö,

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus Kaavoituspalvelut PL 43, KOKKOLA

Tekninen palvelukeskus Kaavoituspalvelut PL 43, KOKKOLA Tekninen palvelukeskus 24.8.2015 Kaavoituspalvelut PL 43, 67101 KOKKOLA Vastaus kyselyyn kaavatiedoista Kokkolan avosairaanhoidon ja avoterveydenhuollon, suun terveydenhuollon sekä sosiaalipalveluiden

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS Karjaanjoki elokuussa 2016

KAAVOITUSKATSAUS Karjaanjoki elokuussa 2016 KAAVOITUSKATSAUS 2017 Karjaanjoki elokuussa 2016 KARKKILAN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA KAAVOITUS 15.2.2017 KAAVOITUSKATSAUS 2017 SISÄLLYS: KAAVOITUSKATSAUS... 2 1. KAAVOITUKSEN JA MAANKÄYTÖN TAVOITTEET...

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELI 14, tontit 11 ja 12, ASEMAKAAVAN MUUTOS Sysmä, Suurikylä SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUALUE 2. SUUNNITTELUN TAVOITTEET 3. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3.0 Kaavoituspäätös 3.1 Maanomistus 3.2 Kaavatilanne 3.3 Rakennusjärjestys 3.4 Luonnon ja kulttuurihistorian

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 310 07.11.2011 Ympäristölautakunta 116 15.12.2011 Ympäristölautakunta 18 07.03.2012 Ympäristölautakunta 53 07.06.2012 Kaupunginhallitus 151 18.06.2012 Ympäristölautakunta 78 16.10.2012

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS

RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA G:\AKVAT\Raivio\OASL1.doc 1/5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAIVION ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaava koskee Raivion kaupunginosan vanhimman osan

Lisätiedot

Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan muutoksen ehdotuksen nähtäville asettaminen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan muutoksen ehdotuksen nähtäville asettaminen. Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 310 07.11.2011 Ympäristölautakunta 116 15.12.2011 Ympäristölautakunta 18 07.03.2012 Ympäristölautakunta 53 07.06.2012 Kaupunginhallitus 151 18.06.2012 Tiilitehtaanpuisto, asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI SUDETTI asemakaavan muutos, sitova tonttijako laatija Karkkilan kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala, maankäytönsuunnittelu Pertti Kyyhkynen, kaavoituspäällikkö, puh. (09) 4258 3759,

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI ASEMANRANTA asemakaava ja asemakaavan muutos laatija Karkkilan kaupunki, tekninen toimiala, kaavoitus Jari Mettälä, kaavoitusarkkitehti, puh. 044 4675 458, jari.mettala@karkkila.fi Osallistumis-

Lisätiedot

Kesäaikataulu Höökikyyti. Palvelut matkan varrella

Kesäaikataulu Höökikyyti. Palvelut matkan varrella Kesäaikataulu 2017 Höökikyyti Palvelut matkan varrella Höökikyyti Höökikyyti on Karkkilan kaupungin tukema sisäisen joukkoliikenteen linja-autolinja, liikennöintiä hoitaa Päivin Liikenne Oy. Höökikyyti

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

YHTEYSTIEDOT. KULJETUSMAKSU Matkustajamaksu on kaksi euroa suunta, bussissa voi maksaa sekä käteisellä että maksukortilla.

YHTEYSTIEDOT. KULJETUSMAKSU Matkustajamaksu on kaksi euroa suunta, bussissa voi maksaa sekä käteisellä että maksukortilla. Kesäaikataulu 2014 Höökikyyti on Karkkilan kaupungin tukema sisäisen joukkoliikenteen linja-autolinja, liikennöintiä hoitaa Päivin Liikenne Oy. Höökikyyti tarjoaa liikkumismahdollisuuden kaupunginosista

Lisätiedot

YHTEYSTIEDOT. KULJETUSMAKSU Matkustajamaksu on kaksi euroa suunta, bussissa voi maksaa sekä käteisellä että maksukortilla.

YHTEYSTIEDOT. KULJETUSMAKSU Matkustajamaksu on kaksi euroa suunta, bussissa voi maksaa sekä käteisellä että maksukortilla. Kesäaikataulu 2015 Höökikyyti on Karkkilan kaupungin tukema sisäisen joukkoliikenteen linja-autolinja, liikennöintiä hoitaa Päivin Liikenne Oy. Höökikyyti tarjoaa liikkumismahdollisuuden kaupunginosista

Lisätiedot

Kaavoituskatsaus valtuustokaudelle Kaupunginhallituksen alainen kaavoitus

Kaavoituskatsaus valtuustokaudelle Kaupunginhallituksen alainen kaavoitus Kaavoituskatsaus valtuustokaudelle 2017-2021 Kaupunginhallituksen alainen kaavoitus Y H T E Y S H E N K I L Ö T : K A U P U N G I N J O H T A J A E S K O L O T V O N E N 0400-2 3 1 0 9 6 K A U P U N G

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki. Ylikylä Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosan virkistysalue, Puomilenkki Ylikylä KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 2 Asemakaavan muutos Rovaniemen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA ORTOKUVA ALUEELTA 2011 KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Kuhala III D: Keskustan kaupunginosan

Lisätiedot

HANGON KAUPUNKI HANGÖ STAD

HANGON KAUPUNKI HANGÖ STAD HANGON KAUPUNKI HANGÖ STAD 14.4.2016 8.3.2016 12 Lainvoimainen Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 15.2.2016 33 4.8. 4.9.2014 Kaavaehdotus nähtävillä MRL 65, MRA 27 11.6.2014 Ympäristölautakunta 28.4.2014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TUUSULAN KUNTA STENBACKA asemakaava ja asemakaavamuutos, sitova tonttijako laatijat Luonnosvaihe: Ympäristösuunnittelu OK / arkkitehti Anneli Lyytikkä puh. (09) 460

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5187 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2017 Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa, kortteli 130 tontti 11, Koskikatu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla. Pictometry,

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS Hyväksytty kaupunginhallituksessa

NAANTALIN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS Hyväksytty kaupunginhallituksessa NAANTALIN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2008 Hyväksytty kaupunginhallituksessa 04.02.2008 53 YLEISKAAVOITUS Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus on käynnistynyt keväällä 2005. Työn tavoitteena

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI MERI-NUORIKKALA 2 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 9. KAUPUNGINOSA (NUORIKKALA)

RAISION KAUPUNKI MERI-NUORIKKALA 2 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 9. KAUPUNGINOSA (NUORIKKALA) RAISION KAUPUNKI MERI-NUORIKKALA 2 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 9. KAUPUNGINOSA (NUORIKKALA) RAISION KAUPUNKI TEKNINEN KESKUS MAANKÄYTTÖPALVELUT 2.10.2012

Lisätiedot

Kesäaikataulu Höökikyyti. Palvelut matkan varrella

Kesäaikataulu Höökikyyti. Palvelut matkan varrella Kesäaikataulu 2016 Höökikyyti Palvelut matkan varrella Höökikyyti Höökikyyti on Karkkilan kaupungin tukema sisäisen joukkoliikenteen linja-autolinja, liikennöintiä hoitaa Päivin Liikenne Oy. Höökikyyti

Lisätiedot

Asemakaavamuutos Porokylässä S-market - Naumanen ja Porokylän teollisuusalue

Asemakaavamuutos Porokylässä S-market - Naumanen ja Porokylän teollisuusalue 1 NURMES, Koivujen kaupunki Asemakaavamuutos Porokylässä S-market - Naumanen ja Porokylän teollisuusalue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva 1: Kaavamuutosalue 1. SUUNNITELMAN NIMI JA SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 22. KAUPUNGINOSASSA (KIVIRANTA - OPISTONALUE) 2VDOOLVWXPLVMDDUYLRLQWLVXXQQLWHOPD

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 22. KAUPUNGINOSASSA (KIVIRANTA - OPISTONALUE) 2VDOOLVWXPLVMDDUYLRLQWLVXXQQLWHOPD TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaupunkirakenne 16.1.2003 1(6) ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS 22. KAUPUNGINOSASSA (KIVIRANTA - OPISTONALUE) 2VDOOLVWXPLVMDDUYLRLQWLVXXQQLWHOPD.DDYRLWXNVHQNRKGH Asemakaava

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/ /2019 Kaavan nro: 2566

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/ /2019 Kaavan nro: 2566 KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT - KAAVOITUS OAS HML/443/10.02.03.01/2019 Kaavan nro: 2566 1(4) ASEMANTAUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Hätilän (kaupunginosa 15.) korttelit 3, 6-9,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 17.9.2015 Asemakaavan muutos 7. kaupunginosa, kortteli 708 tontti 9 Myllärintie 17 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla. Pictometry,

Lisätiedot

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa.

Sipoon Jokilaakso. Sipooseen! Sijoita kasvavaan. Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa. Sipoon Jokilaakso Uusi asuinalue Nikkilän keskustassa Sijoita kasvavaan Sipooseen! www.sipoonjokilaakso.fi Sipoon Jokilaakson etuja ovat sijainti, luonto ja palvelut Sipoon Jokilaakso 2 Nikkilän keskustassa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI KAAVA-ALUEEN RAJAUS. OSAYLEISKAAVALUONNOS POHJANA. ALUEEN ORTOKUVA Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tarkoitus Maakuntakaava Osayleiskaava Dnro: Ojalanmäki III A Forssan kaupunki Laatia asemakaavattomalle

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus sekä tonttijako ja tonttijaon muutos, joka koskee 20.8.2012 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002123. 1 PERUS-

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS JA KAAVOITUSOHJELMA 2019

KAAVOITUSKATSAUS JA KAAVOITUSOHJELMA 2019 Näkymä Karkkilan elävänä säilyneeseen keskustaan K A R KKI L A N KAUPUNKI T EKNI NEN TOIMI AL A K AAVOITUS 16. 1. 2 0 1 9 1 SISÄLLYS: 1. KAAVOITUKSEN JA MAANKÄYTÖN TAVOITTEET... 2 2. KAAVOITUSTILANNE...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 51. kaupunginosan korttelin 5003 tonttia 5 koskeva asemakaavan muutos HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Lepola IV Asemakaavaluonnos. Yleisötilaisuus Ratsastuskeskus Ainossa

Lepola IV Asemakaavaluonnos. Yleisötilaisuus Ratsastuskeskus Ainossa Lepola IV Asemakaavaluonnos Yleisötilaisuus 12.6.2019 Ratsastuskeskus Ainossa Tilaisuuden kulku Avaus Tiivistetysti kaavahankkeen taustat Kaavaluonnoksen esittely Kunnallistekniikka Kaupunkimalli Kysymyksiä

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma NURMEKSEN KAUPUNKI Pohjoispään 132 kaupunginosan korttelin nro 27 asemakaavamuutos ja sitova tonttijako (Osuuspankki) Kuva 1: Kaavamuutoksen tarkastelualue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nurmeksen

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Karjaanjoki Pyhäjärven suuntaan lokakuussa 2017 KARKKILAN KAUPUNKI TEKNINEN TOIMIALA KAAVOITUS 5.3.2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 SISÄLLYS: KAAVOITUSKATSAUS... 2 1. KAAVOITUKSEN JA MAANKÄYTÖN

Lisätiedot

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaava/Asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.5.2016 Kaava-alueen nimi Mittarikatu 4c, asemakaavan muutos Dnro JARVENPAA 1059/2016 Kaavatunnus 070054 Aloite tai hakija

Lisätiedot

Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus

Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus 1 Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ritoniemen 124 kaupunginosan matkailu- sekä katualueita että korttelia 14 koskeva asemakaavan muutos (Bomba - Sotkan ympäristö

Lisätiedot

Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa,

Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa, Vartiosaari Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa, jossa on sekä asumista että kaikkia helsinkiläisiä palvelevia virkistys- ja vapaa-ajan

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012

ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 11.4.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI KESKUSTA, KÄRRYTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin (03)888

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: kaavoituspäällikkö Pertti Kyyhkynen, puh. (09) tai sähköposti Ympäristölautakunta 39 10.05.2012 Kaupunginhallitus 128 28.05.2012 Ympäristölautakunta 89 08.11.2012 Kaupunginhallitus 275 19.11.2012 Lausunto Nummi-Pusulan koko kunnan yleiskaavaehdotuksesta 104/10.02.02/2012

Lisätiedot

YHTEYSTIEDOT. Liikennöitsijä Päivin Liikenne Oy www.paivinliikenne.fi Höökikyyti auto 050 364 3227. Karkkilan kaupunki elinkeinopalvelu 044 553 3429

YHTEYSTIEDOT. Liikennöitsijä Päivin Liikenne Oy www.paivinliikenne.fi Höökikyyti auto 050 364 3227. Karkkilan kaupunki elinkeinopalvelu 044 553 3429 Kausi 2014 2015 Höökikyyti on Karkkilan kaupungin tukema sisäisen joukkoliikenteen linja-autolinja, liikennöintiä hoitaa Päivin Liikenne Oy. Höökikyyti tarjoaa liikkumismahdollisuuden kaupunginosistaja

Lisätiedot

JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. KAAVASELOSTUKSEN YHTEENVETO Luonnos

JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. KAAVASELOSTUKSEN YHTEENVETO Luonnos ARTJÄRVI JÄRVIALUEEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUKSEN YHTEENVETO Luonnos 22.10.2010. Vireille tulo: Yleiskaavan muutos sisältyy kunnan kaavoituskatsaukseen 2009. Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) Ehdotus

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 230: ANTINKANKAAN KOULUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 28.kaupunginosan kortteleita 169 ja 168 sekä autopaikkojen korttelialueen AP (168, 169) ja niihin liittyviä katualueita koskeva asemakaavan

Lisätiedot

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta

KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta KEVÄTKUMMUN KOULU JA PALVELUKESKUS Kortteli 901 ja kortteli 902 sekä puistoaluetta Asemakaava 506 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma PORVOON KAUPUNKISUUNNITTELU Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI KORTTELIN 2032 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 5.11.2014

ÄÄNEKOSKI KORTTELIN 2032 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 5.11.2014 ÄÄNEKOSKI KORTTELIN 2032 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 5.11.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT xx.xx.2014 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MARRASKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS

KAAVOITUSKATSAUS OULAISTEN KAUPUNKI 13.2.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2011-2012 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista,

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 31.10.2012 ORIMATTILAN KAUPUNKI RAUHALA, LAAKSOTIE - SANTAKUJAN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2012 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9. Puhelin

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

ROVANIEMEN KESKUSTAN KEHITTÄMINEN

ROVANIEMEN KESKUSTAN KEHITTÄMINEN ROVANIEMEN KESKUSTAN KEHITTÄMINEN Rakennemallit seminaari to 20.1.2011, klo 12-16 Rakennemallien 3 vaihtoehtoa Teemat Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu Liikennekysymykset Keskusta kaupunkiyhteisön kehyksenä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 9. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 9011, 9012, 9021, 9022, 9023, 9026 JA 9029 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MAANMITTAUS- JA SUUNNITTELUPALVEUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT

Lisätiedot

KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2025

KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2025 KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA 2025 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA? OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osayleiskaava on yleispiirteinen suunnitelma, jolla ohjataan kaupungin

Lisätiedot

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy.

Asemakaava koskee kiinteistöä Aloitteen kaavoituksesta on tehnyt Siuron Metallirakenne Oy. 1 NOKIAN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava ja asemakaavan muutos Asemakaava koskee kiinteistöä 536-418-4-198. Asemakaavan muutos koskee 11. kaupunginosan

Lisätiedot

ROVANIEMEN KESKUSTAN OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA

ROVANIEMEN KESKUSTAN OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA ROVANIEMEN KESKUSTAN OIKEUSVAIKUTTEINEN OSAYLEISKAAVA Kaupunginvaltuuston informaatio to 9.12.2010 Rakennemallien vaihtoehdot Lähtötilanne ja tavoitteet Perusselvitykset Mitoitus Vyöhykkeet ja osa-alueet

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos tontit , , , ja 3 sekä teollisuusraide-, katu- ja virkistysalueet.

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos tontit , , , ja 3 sekä teollisuusraide-, katu- ja virkistysalueet. Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos tontit 9-9011-6, 9-9012-6, 9-9012-10, 9-9029-2 ja 3 sekä teollisuusraide-, katu- ja virkistysalueet Suosiola KAAVASELOSTUSLUONNOS KAAVOITUS 2017 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI

ORIMATTILAN KAUPUNKI ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA, LASTIKANRINNE, KORTTELI 36, TONTTI 1. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2017 Luonnos 13.12.2017 Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 1 Kohde Kaavan lähtökohdat ja tavoitteet Vireilletulo Maakuntakaavojen yhdistelmä Asemakaavan muutos Korkeavaha I B Aloite: Kupungin

Lisätiedot

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013

Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Maankäyttöyksikkö Markanvändningsenheten 15.11.2012 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 KAAVOITUSKATSAUS 2012 2013 Kaavoituskatsaus laaditaan kerran vuodessa ja se sisältää selostuksen Kauniaisten kaupungissa sekä

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Mittakaava 1:5000 26.05.2011 Karkkilan kaupunki

Mittakaava 1:5000 26.05.2011 Karkkilan kaupunki Mittakaava 1:5000 26.05.2011 Karkkilan kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala Liikenneverkko 1 (1) 14.4.2011 Liite 6 Yhdyskuntatekniikan osavastuualue Laatinut: Esko Vuolukka, yhdyskuntatekniikan päällikkö

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 234 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös

Lisätiedot

KAAVOITUSKATSAUS 2018

KAAVOITUSKATSAUS 2018 KAAVOITUSKATSAUS 2018 Kuortaneen kunnassa vuonna 2017 toteutuneet ja vuonna 2018 vireillä olevat kaava-asiat: Maakuntakaavat Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma maakunnan alueiden käytöstä. Siinä

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, KOULUTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, KOULUTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA hyväksytty 4.11.2014 päivitetty 28.8.2015 LIITE 2. ORIMATTILAN KAUPUNKI MÄNTYLÄ, KOULUTIEN ASEMAKAAVAMUUTOKSEN Orimattilan kaupunki, tekninen palvelukeskus Kaupungintalo, Erkontie 9 Puhelin (03) 888 111

Lisätiedot

BOTANIAN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

BOTANIAN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA BOTANIAN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 25.4.2019 SIJAINTI BOTANIA 200 m JOENSUUN BOTANIA OY HAKEE KAAVAMUUTOSTA kohteen kehittämisen mahdollistaminen

Lisätiedot