Oma BiPAP-ventilaattori. Käyttäjän opas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oma BiPAP-ventilaattori. Käyttäjän opas"

Transkriptio

1 Oma BiPAP-ventilaattori Käyttäjän opas

2 Sisäänhengitys. Uloshengitys. Ja kaikki siltä väliltä. Miten se toimii? Perustiedot pähkinänkuoressa Keuhkot ovat elintärkeä elin, joka tuo raikasta happea kehoon sekä poistaa hiilidioksidia ja muita kaasuja, joita keho ei tarvitse. Keuhkot eivät kuitenkaan toimi yksin. Ne ovat riippuvaisia rintakehän lihaksista etenkin palleasta, joka on suuri kartionmuotoinen lihas. Sisäänhengitys Inspiration Uloshengitys Expiration Kun hengitämme sisään, pallea supistuu ja sisäänhengitetty ilma kulkee suun ja nenän läpi. Näin limakalvot voivat lämmittää ja kosteuttaa ilman ja suodattaa siitä pölyn. Tämän jälkeen ilma kulkee ylähengitysteiden, henkitorven ja keuhkoputken kautta keuhkorakkuloihin pieniin hiussuonten ympäröimiin ilmapusseihin. Kaasunvaihto tapahtuu juuri keuhkorakkuloiden tasolla: verestä poistuu jäte (hiilidioksidi, CO 2 ) ja tilalle tulee happea (O 2 ) kehon solujen ravinnoksi. Pallea supistuu, keuhkot täyttyvät Pallea palaa lähtöasentoonsa, CO 2 -pitoinen ilma poistuu On vaikea käsittää, että tämä koko prosessi toistuu jatkuvasti, elämäsi jokaisen minuutin aikana. Joskus krooniset sairaudet saavat kuitenkin hengitysjärjestelmän pettämään ja on turvauduttava hengityslaitteeseen, joka siirtää ilmaa tehokkaasti sisään keuhkoihin ja ulos keuhkoista. Keuhkorakkula Alveolus Hiussuonet Blood capillaries

3 Miksi minun on vaikea hengittää? Joillakin ihmisillä ilman rutiininomainen sisään- ja uloshengittäminen on kaikkea muuta kuin yksinkertaista. Keuhkoihin tai hengityslihaksiin vaikuttavat sairaudet voivat vaikuttaa myös elämänlaatuun ja koko terveyteen. Hengityksesi saattaa keskeytyä joko siksi, että lihakset ovat liian heikot vetämään ilmaa keuhkoihin, tai koska hengitystiet ovat tukossa. Seuraavat kaksi syytä voivat aiheuttaa hengitysvaikeuksia: Kun hermo-lihassairaus vaikuttaa hermoihin, jotka ohjaavat hengityslihaksia, hengityksestä tulee väkinäistä ja heikkoa. Sinua saattaa hengästyttää, kun joudut ponnistelemaan tai makaat vuoteessa. Sinun on myös ehkä vaikea yskiä ja hallita nielemistä. Nämä oireet voivat johtaa infektioon tai hengitysteiden tukkeutumiseen. Keuhkoahtaumatauti (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, COPD) tarkoittaa ryhmää keuhkosairauksia, kuten keuhkolaajentumaa ja kroonista keuhkoputkentulehdusta, joissa ilman virtaus keuhkoihin ja keuhkoista vaikeutuu ja hiilidioksidin asianmukainen poistuminen elimistöstä estyy. COPD-potilaiden on vaikea hengittää, ja heillä on usein krooninen yskä, joka aiheuttaa limaa. COPD:n oireiden lievittämiseen ja hallintaan käytettäviä hoitovaihtoehtoja ovat lääkitys, happihoito ja keuhkojen kuntoutus. Taudin myöhemmissä vaiheissa voi olla suositeltavaa käyttää konetta hengityksen tukena.

4 Miksi tarvitsen ventilaatiota? Noninvasiivinen ventilaatio (NIV) tukee hengitystä mekaanisesti ja auttaa näin hoitamaan taudin hengitysoireita. Se auttaa, jos haluat olla aktiivisempi ja itsenäisempi arjessasi. Lääkärin ja hengitysterapeutin määräämä NIV auttaa sinua (ohjeiden mukaan käytettynä): lepuuttamaan hengityslihaksia vähentämään hengitykseen tarvittavaa ponnistelua vähentämään uneliaisuutta päivisin ja päänsärkyä aamuisin parantamaan unen laatua ylläpitämään tai parantamaan veren happi-/hiilidioksiditasoja täyttämään keuhkot täydemmiksi parantamaan elämänlaatuasi

5 Miten ventilaattori auttaa minua? Lääkärisi on määrännyt sinulle BiPAP S/T- tai BiPAP AVAPS -ventilaattorin. Laite auttaa sinua hengittämisessä tuomalla keuhkoihin ilmaa letkun ja maskin kautta. 2 Laitteen sisällä oleva puhallin toimittaa keuhkoihisi määrätyn määrän ilmaa letkun ja maskin kautta. Paine on suurempi, kun hengität sisään, ja se laskee, kun hengität ulos. 4 Ilma hengitetään ulos maskissa olevien pienten uloshengitysreikien läpi. 1 Ilma otetaan sisään laitteen takaosasta. 3 Laitteesta tuleva ilma siirtyy letkun kautta maskiin ja edelleen keuhkoihisi. Voit parantaa elämänlaatuasi käyttämällä laitetta säännöllisesti ja noudattamalla hoitohenkilökunnan suosituksia (säännöllinen liikkuminen, keuhkoputken tyhjentäminen jne.).

6 Miten laitetta käytetään? 1 Yhdistä letku laitteeseen ja maski letkuun. 2 Varmista, että BiPAP-ventilaattori on yhdistetty verkkovirtalähteeseen. 3 Kun laite kytketään, näyttöön tulee päävalikko. Varmista, että vaihtoehto Therapy (Hoito) / on korostettuna, ja aloita hoito painamalla säädintä. Therapy Comfort Info Setup Tekstinäkymä Kuvakenäkymä 4 Jos käytössä on kostutin, paina Setup (Asetukset) / -valikosta Humidifier (Kostutin) / ja säädä lämmitystaso säätimellä välille 1 (suhteellinen kosteus 50 %) 5 (suhteellinen kosteus 90 %). Kun laite on päällä, etupaneelin kostutinkuvake näkyy korostettuna. Voit muuttaa kostutustasoa suoraan säätimen avulla. 5 Ota tarvittaessa käyttöön viiveaika (paineen asteittainen lisääminen). Back 6 Voit säätää näytän taustavaloasetusta painamalla Setup (Asetukset) / -valikosta Back light (Taustavalo) /. Setup Back light on hpa/cmh 2 O cmh 2 O Humidifier 3 Tekstinäkymä Kuvakenäkymä cmh 2 O 3 H 7 Comfort (Mukavuus) / -valikosta voit siirtyä mukavuusasetuksiin, jotka hoitohenkilökunta on määrännyt. Voit muuttaa näitä asetuksia säätimen avulla. 8 Jos haluat sammuttaa laitteen, pysäytä hoito painamalla säädintä päänäytössä muutaman sekunnin ajan.

7 Miten kostutinta käytetään? Täyttäminen Irrottaminen telakasta 1 (a) Nosta kostuttimen luukkua, kunnes se lukittuu paikalleen. Älä pakota luukkua korkeammalle kuin lukitusasentoon. (b) Tartu säiliön etuosaan ja liu uta itseäsi kohti. Pidä koko yksikköä kummastakin päästä ja liu uta vapautussalpa oikealle. Vapautussalpa 2 (a) Työnnä varovasti säiliön päällä olevan pyöreän aukon sisällä olevaa kielekettä. (b) Erota säiliön ylä- ja alaosat. 3 Täytä säiliön alaosa tislatulla vedellä. Kostutin (alhaalta katsottuna) Vapautussalpa 4 Huomioi säiliön sivuilla olevat enimmäistäyttöviivat. 5 Älä täytä liikaa. Kokoa säiliö uudelleen asettamalla kannen saranat kahden säiliön takana olevan kielekkeen päälle. Sulje kansi niin, että se lukittuu napsahtaen paikalleen. Aseta täytetty säiliö kostuttimeen.

8 Mitä teen, jos kuulen hälytysäänen? 1. Paina hälytyksen vaimennuspainiketta. 2. Katso tarvittavat toimet alla olevasta taulukosta. 3. Nollaa hälytys painamalla ohjaussäädintä. Jos hälytys jatkuu seuraavissa tapauksissa merkkivalosta huolimatta, ota yhteys hoitohenkilökuntaan tai kotihoidon tarjoajaan. Hälytyksen syy ja merkkivako Ei virtaa Ventilaattori ei toimi Tasainen punainen Näyttö (teksti) Tyhjä näyttö Ventilator Inoperative (Ventilaattori ei toimi) Näyttö (kuvake) Käyttäjätoiminto Tyhjä näyttö Laite sammuu. Tarkista virtaliitännät. Varmista, että pistorasiaan tai virtalähteeseen tulee virtaa. Kytke virtajohto takaisin laitteeseen. Jos sinulla on akku, kytke se laitteeseen. Laite sammuu. Ota yhteys kotihoidon tarjoajaan huoltoa varten. Alhainen paine -hälytys Low Pressure (Alhainen paine) cm H 2 O Laite toimii. Tämä voi johtua liiallisesta vuodosta, tukoksesta tai laitteen toimintahäiriöstä. Tarkista, onko seuraavia: tuloaukon suodattimet likaiset, ilmanottoaukko tukossa, liiallinen vuoto potilasletkustossa. Korkea paine High Pressure (Korkea paine) cm H 2 O Laite toimii. Tämä voi johtua laitteen toimintahäiriöstä. Irrota virtajohto laitteesta. Kytke virtajohto takaisin. Apnea Apnea Laite toimii. Laite antaa hälytyksen, kun apneatapahtuma ilmenee hoidon aikana. Kerro hälytyksestä hoitohenkilökunnalle tai kotihoidon tarjoajalle. Jatka laitteen käyttöä.

9 Jos hälytys jatkuu seuraavissa tapauksissa merkkivalosta huolimatta, ota yhteys hoitohenkilökuntaan tai kotihoidon tarjoajaan. Hälytyksen syy ja merkkivako Alhainen minuuttiventilaatio Näyttö (teksti) Low Minute Vent (Alhainen minuuttiventilaatio) Näyttö (kuvake) MinVent Käyttäjätoiminto Laite toimii. Tämä hälytys muodostuu, kun laskettu minuuttiventilaatio on sama tai alhaisempi kuin hälytysasetus. Jatka laitteen käyttöä. Alhainen hengitystilavuus Low Tidal Volume (Alhainen hengitystilavuus) V TE Laite toimii. Tämä hälytys muodostuu, kun laite ei pysty saavuttamaan asetettua tavoitehengitystilavuutta. Jatka laitteen käyttöä. Potilasliitännän irtoaminen Patient Disconnect (Potilasliitännän irtoaminen) Laite toimii. Tämä hälytys muodostuu, kun potilasletkusto irtoaa tai siinä on vuoto. Kytke potilasletkusto takaisin tai korjaa vuoto. Alhainen tulojännite Vilkkuva keltainen Low Voltage (Alhainen jännite) Laite toimii, kostutin sammuu. Hälytys muodostuu, kun laitteen tulovirta pistorasiasta tai akusta laskee sallitun rajan alle 10 sekunnin ajaksi. Jos laite on kytketty pistorasiaan, irrota pistotulppa ja kytke se takaisin. Jos käytät akkua, vaihda akku tai kytke laite pistorasiaan. SD-kortti: Irrota ja aseta takaisin Reinsert SD Card (Aseta SD-kortti takaisin) Laite toimii. Tämä hälytys muodostuu, kun laite ei voi lukea SD-korttia. Kortti voi olla asetettu väärin. Poista SD-kortti ja aseta se uudelleen laitteeseen. Jos hälytys ei poistu, vaihda SD-kortti tai ota yhteys hoitohenkilökuntaan tai kotihoidon tarjoajaan. Kostutinvika Vilkkuva Laite toimii, kostutin sammuu. Hälytys jatkuu 12 minuutin ajan tai kunnes ongelma korjataan. Kytke ilmavirtaus pois päältä ja kytke kostutin uudelleen laitteeseen kostuttimen ohjeiden mukaisesti.

10 Laitteen ja lisävarusteiden puhdistaminen Laite Varmista ennen puhdistusta, että laite on irrotettu pistorasiasta. Puhdista ventilaattori kostealla liinalla ja miedolla pesuaineella. Varmista, että laite on täysin kuiva, ennen kuin kytket sen takaisin pistorasiaan. Harmaa vaahtomuovisuodatin Harmaa suodatin on pestävä kahden viikon välein saippuavedellä. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa. Maski, päähine ja letku Pese maski säännöllisesti käsin miedolla saippuavedellä. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa. Pese päähine ja letku käsin kerran viikossa miedolla saippuavedellä. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa. wwwcomfortseries.respironics.com Kostutin Kostuttimen säiliö on pestävä säännöllisesti. Irrota kostuttimen säiliö tätä varten kostutinyksiköstä, irrota kostuttimen säiliön ala- ja yläosat toisistaan ja laita ne astianpesukoneeseen. Älä käytä laitteen ja lisävarusteiden puhdistamiseen valkaisuainetta, alkoholia tai voimakasta alkoholipitoista talouspesuainetta. Tarkista puhdistamisen jälkeen laite ja kaikki letkuston osat varmistaaksesi, etteivät ne ole vaurioituneet. Kaikki vaurioituneet osat on vaihdettava.

11 Hoitomääräykseni: BiPAP ST BiPAP AVAPS S ST 1 S ST PC T 2 AVAPS IPAP Hengitystaajuus/BPM Nousuaika Kostutin Tämä ei ole lääkemääräys Omat suositukset: EPAP Ti... IPAP Hengitystaajuus/BPM Nousuaika Kostutin EPAP Ti IPAP min. IPAP maks. Vte-tavoite... Lääkäri: Kotihoidon tarjoaja: Tämä ohjelehtinen ei korvaa käyttöopasta. Lisätietoja on laitteen mukana toimitetussa käyttöoppaassa.

12 Philips Healthcare on osa Royal Philips Electronics -yhtiötä. Yhteystiedot Aasia Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka Latinalainen Amerikka Pohjois-Amerikka (toll free, US only) Philips Respironics 1010 Murry Ridge Lane Murrysville, PA Asiakaspalvelu (toll free) Philips Respironics, kansainvälinen pääkonttori Philips Respironics Aasian ja Tyynenmeren alue Philips Respironics Australia +61 (2) Philips Respironics Deutschland Philips Respironics Finland Asiakaspalvelu Philips Respironics Italia Philips Respironics Kiina Philips Respironics Ranska Philips Respironics Ruotsi Philips Respironics Sveitsi Philips Respironics Yhdistynyt kuningaskunta Respironics, BiPAP ja AVAPS ovat Respironics, Inc:n ja sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään. Vieraile osoitteessa Koninklijke Philips Electronics N.V. VAROITUS: Yhdysvaltain liittovaltiolain mukaan näitä laitteita saa myydä ainoastaan lääkäri tai lääkärin määräyksestä. Kaikki oikeudet pidätetään. Philips Healthcare varaa oikeuden tehdä muutoksia teknisiin tietoihin tai lopettaa jonkin tuotteen valmistuksen milloin tahansa ilman eri ilmoitusta tai mitään velvoitteita, eikä se ole vastuussa mistään tämän julkaisun käytöstä johtuvista seurauksista. AE 3/22/2013 MCI

Oma BiPAP-ventilaattorini. Potilasohje BiPAP A30 ja A40

Oma BiPAP-ventilaattorini. Potilasohje BiPAP A30 ja A40 Oma BiPAP-ventilaattorini Potilasohje BiPAP A30 ja A40 Sisäänhengitys. Uloshengitys. Ja kaikki siltä väliltä. Miten se toimii? Perustiedot pähkinänkuoressa Keuhkot ovat elintärkeä elin, joka tuo raikasta

Lisätiedot

Hoito-opas. Opas uniapnean hoidon hallintaan

Hoito-opas. Opas uniapnean hoidon hallintaan Hoito-opas Opas uniapnean hoidon hallintaan Uniapnean hoitoopas: hallitse hoitoa tehokkaasti a Sinulla on diagnosoitu uniapnea b Mikä on uniapnea? c Hoito ja säännöllisen hoidon edut d Tutustuminen laitteeseen

Lisätiedot

Stellar 100 Stellar 150

Stellar 100 Stellar 150 Stellar 100 Stellar 150 Invasive and noninvasive ventilator User Guide Suomi Respiratory Care Solutions Making quality of care easy Respiratory Care Solutions Making quality of care easy Sisällysluettelo

Lisätiedot

Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin

Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin Käyttäjän opas Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin Malli TPO100 Malli TPO100B Jälleenmyyjä: Tämä opas on annettava loppukäyttäjälle. Käyttäjä: Lue tämä opas ENNEN laitteen käyttöä. Talleta opas myöhempää

Lisätiedot

Maskit ja tarvikkeet kotihoitoon Sopiva ratkaisu jokaiselle potilaalle

Maskit ja tarvikkeet kotihoitoon Sopiva ratkaisu jokaiselle potilaalle Maskit ja tarvikkeet kotihoitoon Sopiva ratkaisu jokaiselle potilaalle Sopivan maskin valintaopas Kaikki CPAP- ja bilevel-potilaat ComfortGel Blue ProfileLite ComfortFusion ComfortClassic EasyLife Jos

Lisätiedot

VPAP IV VPAP IV ST. User Guide. Suomi. positive airway pressure device

VPAP IV VPAP IV ST. User Guide. Suomi. positive airway pressure device VPAP IV VPAP IV ST positive airway pressure device User Guide VPAP IV VPAP IV ST HENGITYSTEIDEN YLIPAINEHOITOA ANTAVA LAITE Käyttöohje Sisällysluettelo Johdanto..................................................

Lisätiedot

DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE. Käyttöohjeet FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B

DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE. Käyttöohjeet FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B DAIKIN HUONEEN ILMASTOINTILAITE Käyttöohjeet FTXR8EVB FTXR4EVB FTXR50EVB SISÄLLYS LUE ENNEN KÄYTTÖÄ Turvaohjeet... Osien nimet...3 Toimenpiteet ennen käynnistystä...6 KÄYTTÖ JÄÄHDYTYS SARARA-KUIVAUS-käyttö...8

Lisätiedot

Infant Flow. Käyttöopas. SiPAP

Infant Flow. Käyttöopas. SiPAP Infant Flow Käyttöopas SiPAP ii Infant Flow SiPAP Tämän asiakirjan suojana ovat yhdysvaltalaiset ja kansainväliset tekijänoikeuslait. Asiakirjaa ei saa kopioida, monistaa, kääntää, tallentaa hakujärjestelmään,

Lisätiedot

MiniMed 640G -järjestelmä Älykäs ratkaisu parempaan hallintaan

MiniMed 640G -järjestelmä Älykäs ratkaisu parempaan hallintaan Aluksi MiniMed 640G -järjestelmä Älykäs ratkaisu parempaan hallintaan Sisällys Esittelyssä MiniMed 640G -järjestelmä MiniMed Care...3 Alkusanat...4 Insuliinin annostelu...7 Valikkokartta...8 Aluksi MiniMed

Lisätiedot

Verensokerin seurantajärjestelmä KÄYTTÖOPAS. Korvaa käyttöohjekirjan

Verensokerin seurantajärjestelmä KÄYTTÖOPAS. Korvaa käyttöohjekirjan Verensokerin seurantajärjestelmä KÄYTTÖOPAS Korvaa käyttöohjekirjan AW 06648102A Versiopäivämäärä: 01/2011 Sisällysluettelo: Mittariin tutustuminen 1 Mittarin asetusten määrittäminen 4 Verensokerin mittaaminen

Lisätiedot

Användarbroschyr Omistajan opas

Användarbroschyr Omistajan opas Abbott Scandinavia AB Abbott Diabetes Care BOX 509 169 29 Solna Sverige 020-190 11 11 Abbott Norge AS Abbott Diabetes Care Pb 1, 1330 Fornebu Norge 800 87 100 Blodglukosövervakningssystem Verensokerin

Lisätiedot

AIR CONDITIONER Floor Type

AIR CONDITIONER Floor Type AIR CONDITIONER Floor Type OPERATING MANUAL BETJENINGSVEJLEDNING KÄYTTÖOHJE BRUKERVEILEDNING DRIFTSHANDBOK INSTRUKCJA OBSŁUGI Polish Swedish English Danish Norwegian Finnish KEEP THIS MANUAL FOR FUTURE

Lisätiedot

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-30 -digikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

Käyttöopas. imagine the possibilities. Kiitos kun hankit Samsung tuotteen. Osallistu kilpailuun ja voita! Rekisteröi Samsung-tuotteesi osoitteessa

Käyttöopas. imagine the possibilities. Kiitos kun hankit Samsung tuotteen. Osallistu kilpailuun ja voita! Rekisteröi Samsung-tuotteesi osoitteessa SR8850 SR8855 Robottipölynimuri Käyttöopas Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin käytät tätä laitetta. Vain sisäkäyttöön. Suomi imagine the possibilities Kiitos kun hankit Samsung tuotteen. Osallistu kilpailuun

Lisätiedot

IVT Optima 600-1700. Osanumero: 12314 Painos 1.0

IVT Optima 600-1700. Osanumero: 12314 Painos 1.0 fi IVT Optima 600-1700 Käyttöohje Osanumero: 12314 Painos 1.0 Kiitos siitä, että olet valinnut IVT-lämpöpumpun. Toivomme, että lämpöpumppumme täyttää odotuksesi ja tarjoaa energiansäästöä useiksi vuosiksi.

Lisätiedot

HEMOLUNG RAS. Koulutuskirja 80410 HL-PL-0103_RA. Pioneered by

HEMOLUNG RAS. Koulutuskirja 80410 HL-PL-0103_RA. Pioneered by HEMOLUNG RAS Koulutuskirja 80410 HL-PL-0103_RA Pioneered by Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 2 Käytön teoriaa... 4 3 Hemolung RAS -järjestelmän osat... 6 4 Hemolung RAS -järjestelmän valmisteleminen...12

Lisätiedot

KC-A60EU KC-A50EU KC-A40EU

KC-A60EU KC-A50EU KC-A40EU R KC-A60EU KC-A50EU KC-A40EU ILMANPUHDISTIN kostutustoiminnolla KÄYTTÖOPAS SUOMI Tämänmerkkinen laite on Sharp Corporationin tavaramerkki. Plasmacluster on Sharp Corporationin rekisteröity tavaramerkki

Lisätiedot

Digikamera. Käynnistysopas. Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan.

Digikamera. Käynnistysopas. Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Digikamera Käynnistysopas Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-30W -digikameran hankinnasta. Tässä käynnistysoppaassa

Lisätiedot

KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE

KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE KASVOLIHASSTIMULAATTORI KÄYTTÖOHJE MUISTIINPANOJA MUISTIINPANOJA KIITOS Kiitämme sinua Ageless Wonder -laitteen hankinnasta. Ageless Wonder tuottaa hellävaraisia mikrovirtaimpulsseja ja minimoi siten ryppyjä

Lisätiedot

LIFEPAK CR. Plus -DEFIBRILLAATTORI LIFEPAK EXPRESS -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET

LIFEPAK CR. Plus -DEFIBRILLAATTORI LIFEPAK EXPRESS -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET + LIFEPAK CR Plus -DEFIBRILLAATTORI LIFEPAK EXPRESS -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET LIFEPAK CR Plus -DEFIBRILLAATTORI LIFEPAK EXPRESS -DEFIBRILLAATTORI KÄYTTÖOHJEET Tiedottamisvastuu Asiakkaan vastuulla

Lisätiedot

2010 Innovative Neurotronics. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki tavaramerkit ja rekisteröidyt tavaramerkit ovat niiden haltijoiden omaisuutta.

2010 Innovative Neurotronics. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki tavaramerkit ja rekisteröidyt tavaramerkit ovat niiden haltijoiden omaisuutta. 2010 Innovative Neurotronics. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikki tavaramerkit ja rekisteröidyt tavaramerkit ovat niiden haltijoiden omaisuutta. LM01 R12 FI -järjestelmä Käyttöohjeet Huomautus: Yhdysvaltain

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje Datahelm 8120 Asennus- ja käyttöohje w w w. n a v m a n. c o m TÄRKEITÄ TURVALLISUUSTIETOJA Lue! CAUTION tämä osa huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttämistä.! WARNING Tämä on turvallisuudesta

Lisätiedot

SISÄLLYS. 1.Esittely. 2.Tulostimen asentaminen. 3.Tulostusmateriaalien käyttäminen. 4.Tulostuksen perusasetukset

SISÄLLYS. 1.Esittely. 2.Tulostimen asentaminen. 3.Tulostusmateriaalien käyttäminen. 4.Tulostuksen perusasetukset Tämä opas on tarkoitettu ainoastaan antamaan tietoja. Kaikki oppaan sisältämät tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Xerox Corporation ei vastaa suorista tai epäsuorista muutoksista, jotka

Lisätiedot

MONITOIMINEN ROBOTTIPÖLYNIMURI

MONITOIMINEN ROBOTTIPÖLYNIMURI MONITOIMINEN ROBOTTIPÖLYNIMURI MALLI: INDREAM 9300 XR AUTOMAATTINEN LATAUS, LANGATON KAUKO-OHJAUS, MOPPI JA UV-LAMPPU Tärkeää huomioi seuraavat tiedot: Robottipölynimurin puutteellisesta puhdistuksesta

Lisätiedot

Cyclomedica technegasplus-generaattorin käyttöopas

Cyclomedica technegasplus-generaattorin käyttöopas VIT A MEDICAL TechnegasPlus Technegasgeneraattori KÄYTTÖOPAS Australiassa valmistanut: Cyclomedica 25864 Suomenkielinen versio / Painos A Cyclomedica technegasplus-generaattorin käyttöopas 1 HUOMAUTUKSIA

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

Genie XS PROFESSIONAL MICRO AUTOSCRUBBER KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA

Genie XS PROFESSIONAL MICRO AUTOSCRUBBER KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA Genie XS PROFESSIONAL MICRO AUTOSCRUBBER KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA ORIGINAL INSTRUCTION DOC. 00957 - Ver. AB - 0-05 HAKEMISTO HAKEMISTO... KÄSIKIRJASSA KÄYTETYT MERKIT... KÄYTTÖOPPAAN TARKOITUS JA SISÄLTÖ...

Lisätiedot

KONVEKTORI SEINÄYKSIKKÖ

KONVEKTORI SEINÄYKSIKKÖ A S E N N U S - J A K Ä Y T T O H J E KONVEKTORI SEINÄYKSIKKÖ Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti ja säilytä ne tulevaa tarvetta varten. MALLI WX10-60 Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanoffice.fi

Lisätiedot

Nokia Bluetooth HF BH-609. 2.0. painos

Nokia Bluetooth HF BH-609. 2.0. painos Nokia Bluetooth HF BH-609 2.0. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että tämä BH-609-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2 ADPF 1100 1) Turvallisuusohjeet...1 Arvoisa Asiakas, Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ja laita ne talteen myöhempää käyttöä varten. Luovuta käyttöohje mahdolliselle seuraavalle omistajalle. Tämän käyttöohjeen

Lisätiedot