Hoito-opas. Opas uniapnean hoidon hallintaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hoito-opas. Opas uniapnean hoidon hallintaan"

Transkriptio

1 Hoito-opas Opas uniapnean hoidon hallintaan

2 Uniapnean hoitoopas: hallitse hoitoa tehokkaasti a Sinulla on diagnosoitu uniapnea b Mikä on uniapnea? c Hoito ja säännöllisen hoidon edut d Tutustuminen laitteeseen e Laitteen käyttäminen ja huoltaminen a Sinulla on diagnosoitu uniapnea Sinulla on ollut nukkumisvaikeuksia. Saatat kuorsata äänekkäästi, ja tukehtumisen tunne ja hengen haukkominen ovat tulleet tutuiksi öisin.

3 b Mikä on uniapnea? Jos sinulla on uniapnea, hengityksesi katkeaa toistuvasti unen aikana hengitysteiden tukkeutuessa. Ylähengitysteiden tukkeutuminen voi johtua heikentyneestä lihastoiminnasta, hengitysteitä ympäröivän kudoksen lisääntymisestä tai rakenteellisista ominaisuuksista, joista aiheutuu hengitysteiden ahtautuminen. Tilanteen seurauksena ilma ei pääse keuhkoihin, veren hiilidioksidipitoisuus kohoaa ja uni häiriintyy. Avoimet ylähengitystiet Sulkeutuneet ylähengitystiet Puhtaat ja avoimet ylähengitystiet mahdollistavat ilman virtaamisen vapaasti sisään keuhkoihin ja ulos keuhkoista. Kuorsausta ja hengityskatkoksia esiintyy, kun ylähengitystiet tukkeutuvat. Uniapnean hoitoa voidaan edistää yksinkertaisilla keinoilla, joita ovat esimerkiksi painon pudottaminen alkoholin välttäminen iltaisin nukkuminen kylkiasennossa. Näillä toimilla ei kuitenkaan välttämättä voida parantaa uniapneaa kokonaan.

4 c Hoito ja säännöllisen hoidon edut Hengitysteiden ylipainehoito (Positive Airway Pressure, PAP) on tehokas hoito uniapneaan. PAP-hoitoa toteutetaan erilaisilla sinulle sovitetuilla maskeilla ja se estää ylähengitysteiden tukkeutumisen unen aikana. Se tuottaa kevyen ilmavirran ylähengitysteiden läpi ja auttaa näin hengittämään vapaasti. PAP-hoitojärjestelmässä on kolme osaa: Laite Pienikokoinen laite mahtuu yöpöydälle. Maski Nenämaski peittää pelkän nenän, kokokasvomaski nenän ja suun. Letkusto Yhdistää laitteen ja maskin.

5 On tärkeää, että käytät PAP-laitetta nukkuessasi juuri niin kuin uniasiantuntija on määrännyt. Oireet voivat palata, jos laitteen käyttö on epäsäännöllistä. Hoitamattomaan uniapneaan liittyy usein muita lääketieteellisiä tiloja, kuten korkea verenpaine tyypin 2 diabetes sydän- ja verisuonitaudit sydämen rytmihäiriöt aivohalvaus. Käyttämällä PAP-laitetta säännöllisesti joka yö uniasiantuntijan ohjeiden mukaan voit minimoida uniapnean vaikutuksen elämääsi. Tämän ansiosta saatat saada hoidosta seuraavat hyödyt: alentunut verenpaine hyväntuulisuus uneliaisuuden väheneminen päivisin muistin, havainnointikyvyn ja keskittymiskyvyn paraneminen öisten wc-käyntien väheneminen yleisen elämänlaadun paraneminen uneliaisuudesta johtuvien onnettomuuksien riskin väheneminen sydän- ja verisuonitautien riskin väheneminen.

6 d Tutustuminen laitteeseen Ennen hoidon aloittamista on suositeltavaa, että tutustut huolellisesti hoitolaitteeseen ja maskiin. Laitteen mukana toimitetaan käyttöohjeet. On hyvin tärkeää, että käytät riittävästi aikaa tarjolla olevien tietojen lukemiseen. CPAP-hoitolaitteet Jatkuvaa ylipainetta hengitysteihin tuottavia CPAP-laite (Continuous Positive Airway Pressure) on yleisimmin käytetty hoitomuoto uniapneaan. CPAP tuottaa jatkuvan ilmavirran, joka pitää ylähengitystiet avoimina. System One -laitteiden ainutlaatuiset mukavuusominaisuudet helpottavat hoidon onnistumista. C-Flex: Tekniikka auttaa vähentämään painetta uloshengitettäessä, mikä tekee uloshengityksestä miellyttävämmän kuin käytettäessä tavanomaista PAP-laitetta. A-Flex: Joissakin CPAP-laitteissa tarjolla oleva ainutlaatuinen tekniikka, joka parantaa käyttömukavuutta pehmentämällä painevaihdosta siirryttäessä sisäänhengityksestä uloshengitykseen. A-Flex-tekniikka tekee hengittämisestä luonnollisempaa kuin käytettäessä tavanomaista PAP-hoitolaitetta. System One on yksi markkinoiden hiljaisimmista unihoitolaitteista. Tämä on tärkeää öisin, kun hiljaisuudella on merkitystä.

7 Kaksoispaineventilaattorit Siinä, missä CPAP-laitteet tuottavat jatkuvaa painetta, kaksoispaineventilaattorit tuottavat yön aikana kahdenlaista painetta pienempää painetta uloshengitettäessä ja suurempaa sisäänhengitettäessä. Näiden laitteiden käyttö voi tulla kyseeseen potilailla, joiden on vaikea sietää CPAP-hoitoa. Bi-Flex: Mukavuustekniikka tekee sekä sisään- että uloshengityksestä miellyttävämpää kuin käytettäessä tavanomaista kaksipainehoitolaitetta. Kostutin Kostuttimen tarkoituksena on lisätä hoitolaitteen tuottaman ilman kosteutta. Näin kostutin voi auttaa vähentämään joitakin hoidon haittavaikutuksia, kuten nenän ärsytystä ja ylähengitysteiden kuivuutta, ja parantaa näin mukavuutta. Lisäksi System One -laitteiden kosteudensäätötoiminto estää vesipisaroiden muodostumisen letkuun ja maskiin. Käyttäjillä, jotka nukkuvat erityisen viileässä huoneilmassa, uusi lisävarusteena saatava lämpöletku tuottaa suuremman absoluuttisen kosteuden. System One -laitteiden mukana toimitetaan ainutlaatuinen kostutin, joka estää vettä joutumasta laitteeseen ja aiheuttamasta vahinkoa. Letkusto Letkun tarkoituksena on siirtää ilma hoitolaitteesta maskiin. System One sisältää 15 mm:n letkuvaihtoehdon, joka tarjoaa entistäkin parempaa käyttömukavuutta: se on joustavampi, kevyempi, helpompi pakata ja hiljaisempi käytössä.

8 d Tutustuminen laitteeseen (jatkuu) Maskit Miellyttävä, hyvin istuva maski on keskeinen tekijä päivittäisen hoidon onnistumisessa. Keskustele uniasiantuntijan kanssa saatavilla olevista maskivaihtoehdoista. Kun olet löytänyt sinulle sopivan maskin, on tärkeää huoltaa sitä asianmukaisesti. Tarkasta maskisi usein kulumisen varalta, ja kun se on mielestäsi valmis vaihdettavaksi, ota yhteys uniasiantuntijaan. Nenämaskeja: EasyLife ComfortGel Blue TrueBlue Minimikontaktimaskeja: OptiLife GoLife Kokokasvomaskeja: ComfortGel Blue Full FitLife Amara Joitakin kuvissa näkyvistä maskeista ei ehkä ole saatavana joillakin markkina-alueilla.

9 Oikean maskin valitseminen: A Valitse sopivin maski sen perusteella, pystytkö hengittämään nenän kautta. Jos hengität suun kautta, valitse kokokasvomaski. B Valitse oikea maskikoko huolellisesti käyttäen asiaankuuluvaa mittausvälinettä. C Kun päähine on kiinnitetty maskiin, on tärkeää, ettet kiristä päähinettä liikaa. D Tutustu maskin hienosäätömahdollisuuksiin huolellisesti, jotta varmistat miellyttävän istuvuuden. Vihjeitä tiiviyden parantamiseksi Ilmaa vuotaa silmien alueelle, ja huulessasi tuntuu painetta. 2 1 Säätäminen 1. Napsauta ja liu'uta säädintä ylöspäin 2. Löysää päähineen alempaa remmiä Ilmaa vuotaa ulos maskin alaosasta, ja nenässäsi ja otsassasi tuntuu liikaa painetta. 2 1 Säätäminen 1. Napsauta ja liu'uta säädintä alaspäin 2. Löysää päähineen ylempää remmiä

10 e Laitteen käyttäminen ja huoltaminen Ohjeet laitteen valmisteluun hoitoa varten A Aseta laite kovalle, tasaiselle alustalle lähelle vuodetta. B Kytke virtalähde laitteen takana olevaan virtaliitäntään. Kytke virtajohto virtalähteeseen ja seinäpistorasiaan. C Tarkista, että ilmanottoaukon suodatin on paikallaan ja pölytön. D Yhdistä letkun toinen pää laitteen ilmansyöttöaukkoon ja toinen pää maskiin (tai venttiiliin). E Aseta maski paikalleen. Käännä ohjaussäädintä, kunnes näyttöön tulee (Hoito). Aloita sitten puhallus painamalla säädintä. Näyttöön siirtyy automaattisesti näyttämään paineasetusta. F Ota viiveaika käyttöön tarvittaessa. virtaliitäntä B (yksikön takana) ilmanottoaukon C suodatin (yksikön takana) E ohjaussäädin D letku F

11 Kostuttimen käyttäminen ja huoltaminen Tyhjennä kostutin joka aamu ja anna sen kuivua. Täytä kostutin raikkaalla tislatulla vedellä joka ilta. Käytä kostuttimessa aina tislattua vettä, jotta vältät mineraalijäämien muodostumisen. Puhdista kostuttimen säiliö usein, jotta vältät homeen muodostumisen. Poistaessasi jäämiä kostuttimesta voit käyttää apuna etikkaa. Huuhtele kostutin huolellisesti tislatulla tai steriilillä vedellä ennen käyttöä. Noudata näitä ohjeita ennen laitteen siirtämistä tai kuljettamista. Varoitus Vältä sähköiskut irrottamalla virtajohto pistorasiasta tai tasavirtalähteestä aina ennen kostuttimen puhdistamista tai kuljettamista. Huomio Jos siirrät tai kuljetat laitetta sen ollessa liitettynä kostuttimeen, muista ensin irrottaa ja tyhjentää vesisäiliö. a Kytke virransyöttö pois päältä. b Irrota kostuttimen vesisäiliö yksiköstä. Tyhjennä vesisäiliö. Varmista, että kaikki vesi on tyhjentynyt. c Aseta tyhjä vesisäiliö takaisin kostutinyksikköön. Yksikkö on valmis siirrettäväksi tai kuljetettavaksi.

12 Philips Healthcare on osa Royal Philips Electronics -yhtiötä. Yhteystiedot faksi: Aasia Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka Latinalainen Amerikka Pohjois-Amerikka (toll free, US only) Philips Respironics 1010 Murry Ridge Lane Murrysville, PA Asiakaspalvelu (toll free, US only) Philips Respironics Finland Asiakaspalvelu Philips Respironics, kansainvälinen pääkonttori Philips Respironics Aasian ja Tyynenmeren alue Philips Respironics Australia +61 (2) (toll free, Australia only) Philips Respironics Kiina Philips Respironics Deutschland Philips Respironics Ranska Philips Respironics Italia Philips Respironics Ruotsi Philips Respironics Sveitsi Philips Respironics Yhdistynyt kuningaskunta Lisätietoja on osoitteessa Koninklijke Philips Electronics N.V. Kaikki oikeudet pidätetään. Philips Healthcare varaa oikeuden tehdä muutoksia teknisiin tietoihin ja/tai lopettaa jonkin tuotteen valmistuksen milloin tahansa ilman mitään velvoitetta ja siitä erikseen ilmoittamatta eikä ole vastuussa mistään tämän julkaisun käytöstä johtuvista seurauksista. Broudy NA 1/9/13 MCI

Maskit ja tarvikkeet kotihoitoon Sopiva ratkaisu jokaiselle potilaalle

Maskit ja tarvikkeet kotihoitoon Sopiva ratkaisu jokaiselle potilaalle Maskit ja tarvikkeet kotihoitoon Sopiva ratkaisu jokaiselle potilaalle Sopivan maskin valintaopas Kaikki CPAP- ja bilevel-potilaat ComfortGel Blue ProfileLite ComfortFusion ComfortClassic EasyLife Jos

Lisätiedot

VPAP IV VPAP IV ST. User Guide. Suomi. positive airway pressure device

VPAP IV VPAP IV ST. User Guide. Suomi. positive airway pressure device VPAP IV VPAP IV ST positive airway pressure device User Guide VPAP IV VPAP IV ST HENGITYSTEIDEN YLIPAINEHOITOA ANTAVA LAITE Käyttöohje Sisällysluettelo Johdanto..................................................

Lisätiedot

Stellar 100 Stellar 150

Stellar 100 Stellar 150 Stellar 100 Stellar 150 Invasive and noninvasive ventilator User Guide Suomi Respiratory Care Solutions Making quality of care easy Respiratory Care Solutions Making quality of care easy Sisällysluettelo

Lisätiedot

uni-info Teemana uniapnea ja matkustaminen CPAP-KLUBILEHTI 1/2011 Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja

uni-info Teemana uniapnea ja matkustaminen CPAP-KLUBILEHTI 1/2011 Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja uni-info CPAP-KLUBILEHTI 1/2011 Teemana uniapnea ja matkustaminen Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja www.resmed.com Hei Klubilaiset, Kevättä on jo rinnassa ja kesäkin kolkuttelee oviamme

Lisätiedot

Uniapnean hoito muutti elämäni.

Uniapnean hoito muutti elämäni. OPAS UNIAPNEAA SAIRASTAVILLE Uniapnean hoito muutti elämäni. Hengitysliiton tarkoituksena on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Kyllä elämä on ihanaa. Harvoin tapaa ihmistä, joka

Lisätiedot

uni-info Johdatus uniapneaan s.3 Millaisilla laitteilla uniapneaa hoidetaan s.6 Konverttereista, inverttereistä ja akuista s. 8 nro 2 heinäkuu 2008

uni-info Johdatus uniapneaan s.3 Millaisilla laitteilla uniapneaa hoidetaan s.6 Konverttereista, inverttereistä ja akuista s. 8 nro 2 heinäkuu 2008 uni-info nro 2 heinäkuu 2008 Johdatus uniapneaan s.3 Millaisilla laitteilla uniapneaa hoidetaan s.6 Konverttereista, inverttereistä ja akuista s. 8 CPAP-klubilehti www.cpap.fi Pääkirjoitus Tässä Uni- infon

Lisätiedot

uni-info 2/2011 CPAP-KLUBILEHTI Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja

uni-info 2/2011 CPAP-KLUBILEHTI Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja uni-info CPAP-KLUBILEHTI 2/2011 Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja www.resmed.com Hei Klubilaiset, Minulla on ilo esitellä näin syksyn alussa klubilaisillemme ResMedin uusia, hienostuneita

Lisätiedot

Uniapnea, minullako?

Uniapnea, minullako? Uniapnea, minullako? Sisällys Hoidon myötä alkaa aivan uusi elämä...3 Uni...4 Terve uni...4 Univaje ja valvominen...4 Mitkä ovat uniapnean oireet?...6 Öisin esiintyvät oireet...6 Päivisin esiintyvät oireet...6

Lisätiedot

Infant Flow. Käyttöopas. SiPAP

Infant Flow. Käyttöopas. SiPAP Infant Flow Käyttöopas SiPAP ii Infant Flow SiPAP Tämän asiakirjan suojana ovat yhdysvaltalaiset ja kansainväliset tekijänoikeuslait. Asiakirjaa ei saa kopioida, monistaa, kääntää, tallentaa hakujärjestelmään,

Lisätiedot

Uniapnea, minullako?

Uniapnea, minullako? Uniapnea, minullako? Sisällys Hoidon myötä alkaa aivan uusi elämä... 4 Uni... 6 Terve uni... 6 Univaje ja valvominen... 7 Mitä on uniapnea?... 8 Obstruktiivinen uniapnea... 9 Sentraalinen uniapnea... 9

Lisätiedot

Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari. Käyttöohjeet

Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari. Käyttöohjeet Welch Allyn Connex ProBP 3400 digitaalinen verenpainemittari Käyttöohjeet 2011 Welch Allyn. Kaikki oikeudet pidätetään. Tuotteen ostajalla on oikeus kopioida tätä julkaisua Welch Allyn - yhtiön toimittamasta

Lisätiedot

Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin

Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin Käyttäjän opas Invacare SOLO 2 Kannettava Happirikastin Malli TPO100 Malli TPO100B Jälleenmyyjä: Tämä opas on annettava loppukäyttäjälle. Käyttäjä: Lue tämä opas ENNEN laitteen käyttöä. Talleta opas myöhempää

Lisätiedot

uni-info 2/2013 CPAP-KLUBILEHTI Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja

uni-info 2/2013 CPAP-KLUBILEHTI Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja uni-info CPAP-KLUBILEHTI 2/2013 Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja www.resmed.com Hei Klubilaiset! Päivien lyheneminen ja viileneminen kertovat syksyn koittaneen. Siirtymäaikaa kesästä

Lisätiedot

Uniuutiset 1/2014. Erikoisnumero Uniliitto ry:n jäsen- ja tiedotuslehti

Uniuutiset 1/2014. Erikoisnumero Uniliitto ry:n jäsen- ja tiedotuslehti Uniuutiset 1/2014 Erikoisnumero Uniliitto ry:n jäsen- ja tiedotuslehti Uniuutiset 2/2013 Uniuutiset 1/2014 SISÄLTÖLUETTELO Kansi 1 Uniuutiset Erikoisnumero ja yhteystiedot Hyvä Uni 2 Lukijalle, Mitä uni

Lisätiedot

Käyttöohje Real sarja. RE-19 Korvantauskoje

Käyttöohje Real sarja. RE-19 Korvantauskoje Käyttöohje Real sarja RE-19 Korvantauskoje Käytössäsi oleva kuulokoje, korvakappale ja lisävarusteet voivat näyttää erilaisilta kuin tässä käyttöohjeessa. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tarvittaessa.

Lisätiedot

KC-A60EU KC-A50EU KC-A40EU

KC-A60EU KC-A50EU KC-A40EU R KC-A60EU KC-A50EU KC-A40EU ILMANPUHDISTIN kostutustoiminnolla KÄYTTÖOPAS SUOMI Tämänmerkkinen laite on Sharp Corporationin tavaramerkki. Plasmacluster on Sharp Corporationin rekisteröity tavaramerkki

Lisätiedot

Kopiokoneen käyttöohje

Kopiokoneen käyttöohje Käyttöohjeet Kopiokoneen käyttöohje 1 2 3 4 5 6 Alkuperäisten asiakirjojen asettaminen Kopiointi Vianmääritys Käyttäjän työkalut (Kopiokone) Huomautuksia Tekniset tiedot Lue ohje huolellisesti ennen laitteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. Kokonaislämmönvaihdin Lämmön talteenottotuuletin DX-kierukan kanssa. DX-kierukan ja kostuttimen kanssa VKM50GBMV1 VKM80GBMV1 VKM100GBMV1

KÄYTTÖOPAS. Kokonaislämmönvaihdin Lämmön talteenottotuuletin DX-kierukan kanssa. DX-kierukan ja kostuttimen kanssa VKM50GBMV1 VKM80GBMV1 VKM100GBMV1 KÄYTTÖOPAS Kokonaislämmönvaihdin Lämmön talteenottotuuletin DX-kierukan kanssa MALLIT (Kattoon kiinnitettävä kanavatyyppi) DX-kierukan ja kostuttimen kanssa VKM50GBMV1 VKM80GBMV1 VKM100GBMV1 DX-kierukan

Lisätiedot

electrolux keskuspölynimurijärjestelmät Omistajan opas

electrolux keskuspölynimurijärjestelmät Omistajan opas electrolux keskuspölynimurijärjestelmät Omistajan opas 2 electrolux keskuspölynimurit Sisällysluettelo Putkisto Keskusyksikön sijainti...3 Putkiston suunnittelu...3 Imurasioiden sijainti...3 Tyypillisiä

Lisätiedot

Mirage FX for Her. User Guide. Suomi NASAL MASK

Mirage FX for Her. User Guide. Suomi NASAL MASK Mirage FX for Her NASAL MASK User Guide Suomi Mirage FX nasal mask Fitting/Maskinpassning/Tilpasning/Tilpasning/Sovitusohje 1 2 3 4 5 6 Mirage FX for Her Mirage FX for Her i Removal/Borttagning/Fjernelse/Fjerning/Irrottaminen

Lisätiedot

Columbus. Liukuporraspesukone STEP100. Käyttöohjeet

Columbus. Liukuporraspesukone STEP100. Käyttöohjeet Columbus Liukuporraspesukone STEP100 Käyttöohjeet Sisällys 1 Turvallisuus... 4 1.1 Omistajan vastuu... 4 1.2 Käyttötarkoitus... 4 1.3 Kuka saa käyttää konetta?... 4 1.4 Käyttäjän turvallisuus... 5 1.5

Lisätiedot

Kompressorisumutin Malli NE-C801 Käyttöohje

Kompressorisumutin Malli NE-C801 Käyttöohje Kompressorisumutin Malli NE-C801 TM Käyttöohje FI IM-NE-C801S-E(V)-01-06/2013 Ennen laitteen käyttöä Sisältö Ennen laitteen käyttöä Johdanto... 3 Käyttötarkoitus... 3 Tärkeitä turvallisuusohjeita... 4

Lisätiedot

Käyttöopas. DYMO LabelWriter -tarratulostimet

Käyttöopas. DYMO LabelWriter -tarratulostimet Käyttöopas DYMO LabelWriter -tarratulostimet Copyright 2009 Sanford, L.P. Kaikki oikeudet pidätetään. Muokattu 9/09. Mitään tämän asiakirjan tai ohjelmiston osaa ei saa kopioida eikä lähettää missään muodossa

Lisätiedot

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeus. Tämän julkaisun tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta.

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeus. Tämän julkaisun tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Tekijänoikeudet ja käyttöoikeus Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näiden ohjeiden tiedot voivat muuttua ilmoituksetta. Tämän julkaisun tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta.

Lisätiedot

Always here to help you

Always here to help you Always here to help you Register your product and get support at www.philips.com/welcome SCF334 SCF332 1 SCF334, SCF332 SUOMI 50 50 SUOMI Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips AVENT

Lisätiedot

käyttöohje bruksanvisning

käyttöohje bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin Steam System EWF 147580 W EWF 167580 W 2 electrolux SISÄLLYS Turvallisuusohjeet 2 Laitteen kuvaus 4 Käyttöpaneeli 5 Ensimmäinen käyttökerta 7 Omat asetukset

Lisätiedot

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2 ADPF 1100 1) Turvallisuusohjeet...1 Arvoisa Asiakas, Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ja laita ne talteen myöhempää käyttöä varten. Luovuta käyttöohje mahdolliselle seuraavalle omistajalle. Tämän käyttöohjeen

Lisätiedot

uni-info CPAP-KLUBILEHTI 1/2013 Uniapnea ja verenpaine

uni-info CPAP-KLUBILEHTI 1/2013 Uniapnea ja verenpaine uni-info CPAP-KLUBILEHTI 1/2013 Uniapnea ja verenpaine Korkean verenpaineen taustalla on jonkinasteinen uniapnea 30 50 %:lla potilaista. Lue lisää s. 4 5. Maailman johtava uniapnea- ja hengityslaitevalmistaja

Lisätiedot

AXA. Käyttöohje 43230. Akkupuukkosaha

AXA. Käyttöohje 43230. Akkupuukkosaha AXA Käyttöohje 43230 Akkupuukkosaha VAROITUS: Lue nämä turvallisuus- ja käyttöohjeet huolellisesti, ennen kuin käytät tätä laitetta. Älä anna kenenkään muunkaan käyttää tätä laitetta lukematta ohjeita.

Lisätiedot

Tervetuloa! Hyvä irobot Roomban omistaja,

Tervetuloa! Hyvä irobot Roomban omistaja, KÄYTTÖOPAS Tervetuloa! FI Hyvä irobot Roomban omistaja, Kiitos, että hankit irobot Roomba -pölynimurirobotin. Olet liittynyt miljooniin ihmisiin, jotka siivoavat robottien avulla, mikä on huomattavasti

Lisätiedot